Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Betegségek - Sárgafolt és hátsó pólus sorvadás

Sárgafolt és hátsó pólus sorvadás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása

Orvosi név:
Macula degeneráció
BNO kód:
H3530
A betegség lényege:
Az ideghártya területének a közepe, a sárgafoltnak nevezett terület felelős az éleslátásért. A betegség sárgafolt pusztulását jelenti.
A betegség oka:
Oka többnyire nem ismert; a sárgafoltot ellátó erek keringési zavara miatt az ideghártya elpusztul. A kórkép Magyarországon a 65 év feletti lakosságban a vakság vezető oka. Bizonyos esetekben öröklött tényezők következtében fiatal egyéneken is kialakul. Két fő típusa van: a száraz forma, amikor az erek elzáródása miatt következik be az elváltozás; valamint a nedves forma, amikor amikor az ideghártya pusztulását érújdon-képződés és kötőszövet felszaporodása okozza.
A betegség tünetei:
A látótér közepének megfelelően vakság alakul ki, mely lassan hónapok, évek alatt fejlődik ki. A látótér széle nenm károsodik.
Elvégezhető vizsgálatok:
Az orvos a kórtörténet felvétele és a betegvizsgálat mellett szemészeti vizsgálatot végez.
A betegség várható kezelése:
A száraz formában nincs lehetőség kezelésre. Nedves formában az érképződés megakadályozására lézeres kezelést lehet végezni.
Javaslatok:
Látászavar esetén keresse fel orvosát. Egyes vizsgálatok szerint C-vitamin dús táplálkozás lassíthatja a betegség súlyosbodását.
A betegség várható lefolyása:
A száraz formában nincs mód a vakság kialakulásának a befolyásolására: a nedves formában a lézerkezelés lassíthatja a betegség súlyosbodását.
Labor és diagnosztikai vizsgálatok:
Szemészeti vizsgálat
Szemfenék vizsgálat

Forrás: med-courier.com

Kapcsolódó szakorvosok
Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó szakkifejezések
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Tisztelt Doktor nő! Én egy 26 éves fiatal ember vagyok ,8 éves koromban diagnosztizáltak nálam sárgafolt és hátsó pólus sorvadást.Érdeklödni szeretnék a tudomány jelen állása szerint tudna vagy tudnának nekem valamijén segítséget nyújtani e szem betegség kezelésében gyógyításában . A betegség előre haladtával egyre elkeseredettebb vagyok ,képes lennék alávetni magam bármi jen vizsgálatnak ,műtétnek ,mert egyre nehezebbé válik így az élhető élet.A diagnosztizálás óta rendszeres orvosi felügyelet alatt álltam szóval évente különböző kórházak szem orvosok és klinikákon fordultam már meg .Eddigi a betegségemben segitö orvos DR Szalcer Lajos ,de sajnos most már pár éve ő nála sem jártam ,úgy éreztem nincs értelme az egésznek annyi hejen és orvosnál jártam már.De a szemem rohamos romlása és a teknika, tudomány fejlődésében bízva újra meg szeretnék próbálni mindent . Tisztelt doktor nő kérem tehát ,ha bármijen segítséggel tanáccsal tudna szolgálni újra reményt adhatna .köszönöm Dömötör Zoltán
Kérdező: zoltán Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
További Szemészeti problémák
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó kórtörténetek
Kapcsolódó BNO kódok
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr thisReklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank