Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - BNO kódok - Csonttörés elhúzódó gyógyulása

Csonttörés elhúzódó gyógyulása

BNO főkategória kódja:
M00-M99
BNO főkategória neve:
A csont-izomrendszer és kötőszövet betegségei
BNO kategória kódja:
M8420
BNO kategória neve:
Csonttörés elhúzódó gyógyulása
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó szakorvosok
Kapcsolódó videók
A betegséghez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
Tisztelt Doktor Úr! A napokban estem magasról, benn tartózkodtam a kórházban 1.5 napot megfigyelésre. Hazaengedtek és 3 heti ágynyugalmat rendeltek el. Fájdalmaim vannak deréktájon most még, fekvés közben is. Hajolni természetesen nem hajolok. A járás kimerül a WC-ig való eljutásig. Az a kérdésem, hogy mikor ülhetek fel az ágyban, mert azt nem lehet, de nem tudom, hogy meddig. Szeretném még azt is megkérdezni, hogy mikorra varható, hogy teljes értékűen felépülök és dolgozni tudjak? Mit tehetek ennek érdekében? Illetve mit jelenthet az os ilei területén felmerült képlet? Előre is köszönöm válaszát, M.Anna Lumbialis lordosis íve megtartott. A L.I. csigolya felső zárólemezén ventrálisan beroppanás figyelhető meg, a ventrális peremszél letört, ventral irányba mozdult el. A csigolyatest hátsó magassága megtartott, a csontos canalis spinalis nem szűkebb. Az ívek folytonossága megtartott. Az L. IV. –L.V. átmenetben ventrálisan az egymás felé tekintő felszínek mentén sclerotikus jellegű degeneratív spondyloticus felrakódások is megfigyelhetők körkörösen, döntően ventrálisan. A csontos canalis spinalis ezen a szakaszon sem szűkebb. Egyebütt a csigolyák magassága és alakja megtartott. A kisízületekben luxatio , subluxatio illetve érdemi arthrosis nem ábrázolódik. Az L.IV. porcrés jelentősen beszűkült, a discusban degeneratiora utaló gáz fenomén ábrázolódik. Az L.V. discuson széles alapú, a bal oldali foramenbe beterjedő discus előboltosulás figyelhető meg. Az L.III. szinten bal oldalon a laterális recessusban figyelhető meg focalis, descendáló jellegű discus előboltosulás, a discus ezen alapjában gáz fenomén ábrázolódik. A latótérbe került jobb os ilei területén szabálytalan alakú cystosus jellegű képlet figyelhető meg, amelynek legnagyobb axiális átmérője eléri a 30 mm-t.
Kérdező: thetis Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2014-01-19 15:18:01
Nagyon szépen megköszönné a kolléganőm, ha kaphatna internet címeket, ahonnan a szakmájához tartozó műtéteket megnézhetné videón. Tisztelettel, köszönettel: Varga Judit
Kérdező: Varga Judit Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-11-16 09:13:37
Jó napot kívánok! Hónapok óta állandóan fáj a nyakam és hátam. Gerincferdülésem van. Minden nap nyakfájással kezdődik és ki is tart egész estig. Szinte mindig átterjed a vállaimba és a hátamba is. Ha nyakam állandóan ropog, ha elfordítom. Mi tévő legyek?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2013-01-28 19:11:08
A 11 éves lányom elesett és a könyökére eset a belső oldalt ütötte meg, pillanatok alatt bedagadt ,jegelésre enyhült a dagadás.Ekkora ütés lehet törés?
Kérdező: Melinda Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Rokszin Richárd 2012-10-30 08:36:36
Kapcsolódó gyógynövények
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr thisReklám

Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank