Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A friss gyümölcs után a legjobb választás a fagyasztott!
2015. március 31. 20:22

fagyasztott gyümölcs, gyümölcs, juice, aszalt gyümölcsök, zöldség-gyümölcs

A friss gyümölcs után a legjobb választás a fagyasztott!
Az nem kérdés, hogy a friss zöldségnél és gyümölcsnél nincs jobb. De van, hogy nem áll a rendelkezésünkre, mert tél van, vagy nincs a közelünkben zöldséges, így nem tudunk naponta friss dolgokat beszerezni. A kert hiányáról pedig ne is beszéljünk. De mi a különbség a tartósítási, feldolgozási eljárások között?
A friss gyümölcs után a legjobb választás a fagyasztott!

Nagyon jó választás: a fagyasztott

Először is hadd osszuk meg veletek a jó hírt. A fagyasztott gyümölcsöt és zöldséget valószínűleg akkor szedték le, amikor annak eljött az ideje. A beérett finomságok pedig nagyon sok tápanyagot tartalmaznak és fagyasztott állapotban meg is őrzik a vitaminokat és ásványi anyagokat. Pontosabban megőriznék..., ha nem lennének egy icipicit megfőzve ill. leforrázva, mielőtt lefagyasztják őket. Ennek köszönhetően akár 20-60%-kal is csökkenthet a vízben oldódó vitaminok és az antioxidánsok mennyisége ezekben a termékekben.

Ennek ellenére a fagyasztott élelmiszer még mindig nagyon jó választás. Nézd meg itt, hogy mit mennyi ideig tárolhatsz a fagyasztóban. Ha a saját termésedet fagyasztod le, az a legbiztosabb!

Közepesen jó választás: konzervált

Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket is akkor szedik, amikor beértek, ám már tartalmazhatnak adalék anyagokat, sót és más tartósítószereket is. Ezenkívül biszfenol A is előfordulhat a konzerv termékekben (BPA) a csomagolásuk miatt. Ez egy anyag, amit a polikarbonát műanyagok előállításához használnak, és különösen hajlamos beleoldódni a savas, a sós és a zsíros ételekbe. A BPA-t már többször összefüggésbe hozták például rák kialakulásával, ezért keresd a BPA Free illetve a BPA-mentes termékeket, csomagolásokat.

Elég jó: szárított

Az aszalás során veszítenek vitamintartalmukból a zöldségek és a gyümölcsök, de a rost tartalmuk például megmarad. A probléma ezek fogyasztásával ott kezdődik, amikor túl sokat eszünk belőlük, mivel sokkal több kalóriát tartalmaznak, mint a friss változat. Legalábbis, ha azonos mennyiségeket hasonlítunk össze: például egy csésze szőlő és egy csésze mazsola. Ráadásul sokszor cukor hozzáadásával készülnek ezek a termékek, ezért, jó ha figyeled, hogy mennyit eszel belőle.

Juice: attól függ

A boltban vásárolt levek lehet, hogy vitamindúsak, de általában hozzáadott cukrot is tartalmaznak. Ha a juice-ok előnyeit szeretnéd élvezni, készíts otthon, frissen préselt és facsart változatokat. Ne felejtsd el, hogy a gyümölcslevek kalóriadúsabbak a zöldségleveknél, és hogy a levek kevesebb rostot tartalmaznak, mint a nyers zöldek. Csakis kiegészítésként jöhet szóba, de annak nagyon jó.

Forrás: http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/a-friss-gyumolcs-utan-a-legjobb-valasztas-a-fagyasztott
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK