Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Autizmus a családban
2014. április 03. 08:45

autizmus, világnap

Autizmus a családban
Autizmus a családban címmel tart konferenciát a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány az autizmus világnapja alkalmából a budapesti MOM Kulturális Központban pénteken.
Autizmus a családban

A konferencia előadói között lesz Temple Grandin autizmussal élő állattudós professzor édesanyja, Eustacia Cultler, valamint Connie Kasari, a University of California pszichológia professzora is. (Az ő előadásaikat élőben is követhetik az interneten.)

Cutler azzal vált híressé, hogy publicistát és kutatót nevelt négy évesen még nem beszélő, autizmussal élő lányából abban az ötvenes évekbeli Amerikában, amikor még az autista gyerekeket könnyen címkézték skizofrénnek és legtöbbjük zárt intézetekbe került.

Connie Kasari az autizmuskutató- és terápiás központ egyik alapítója és az Autism Speaks nevű nemzetközi szervezet egyik vezetőségi tagja.

A konferencia után a Centrál Színházban autizmusbarát előadáson mutatják be Mark Haddon A kutya különös esete az éjszakában című darabját, amely egy Asperger-szindrómás fiú önállósodásáról (is) szól. Az autizmusbarát megközelítés célja, hogy stresszmentessé tegyék a színházat az autizmussal élő emberek számára is. A színház előterében fényképes szereplőlista, útmutató táblák és önkéntesek segítik az eligazodást.

A programsorozatot április 5-én a Séta az autizmussal élőkért című rendezvény zárja. A séta  10 órakor indul a Magyar Tudományos Akadémia elől. A résztvevők a Március 15. térre mennek, ahol Kulka János színművész beszédével, piknikkel és Szalóki Ági énekesnő előadásával zárják a felvonulást.

Forrás: medicalonline.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK