Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Bagdy Emőke professzor asszony szerint: pihenni muszáj!
2014. október 21. 22:06

alvás, nyaralás, pihenés, feltöltődés, regenerálódás

Bagdy Emőke professzor asszony szerint: pihenni muszáj!
Idén közel 10 százalékkal volt magasabb a szeptemberi vendégéjszakák száma a főszezonnak hitt augusztusihoz képest. A NeMaradjLe.hu felmérései alapján az elmúlt években teljesen átalakultak a magyarok nyaralási szokásai. Egyre többen ismerik fel, hogy az évente egyszeri utazás kihagyhatatlan, ezért, ha nyáron kihagytuk pótoljuk azt ősszel, hiszen a kiégést megelőzni sokkal egyszerűbb feladat, mint gyógyítani. Írásunk arra világít rá, hogyan kerüljük el a burn out szindrómát!
Bagdy Emőke professzor asszony szerint: pihenni muszáj!

Meglepő statisztikai eredményeket hozott a fent említet felmérés, miszerint közel 10 százalékkal utaztak többen szeptemberben, mint augusztusban. Az adatok megerősítik a szakemberek megfigyeléseit, hogy a kiégést megelőző módszerek mellett, mint például vitaminkúra, stresszoldás, salaktalanítás, homeopátia, az utazás sem elhanyagolható. Bagdy Emőke a pszichológiatudomány egyik legelismertebb szakembere szerint a legideálisabb, ha főszezonban megyünk nyaralni. Enne több oka is van, de ha a nyáron nem volt lehetőség, pótoljuk azt ősszel, mert utazni, pihenni muszáj.

„A nyaralás nem hagyható ki! Szükségünk van évente legalább egyszer 2 hetes regenerációra, feltöltődésre biológiai szempontból. Azt ajánlanám mindeninek, hogy inkább egyszer utazzunk el hosszabb időre, tekintve a rákészülési és visszarázódási időt, de ha mégsem tudjuk megoldani a hosszabb kikapcsolódást, egy hosszúhétvége is sokat segíthet a mai rohanó világban.” – mondta Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus.


Általános elgondolás, miszerint az augusztus a nyaralások főszezonja, de a közhidelemmel ellentétben ma már a június a legerősebb hónap. „ Minket is meglepett a legfrissebb felméréseink eredménye. A legmeghökkentőbb változás, hogy míg tavaly közel 20 százalékkal, addig idén már 30 százalékkal többen időzítették júniusra nyaralásukat. Mindezzel megdőlt a mítosz, már nem az augusztus a szabadságolások hónapja.” - nyilatkozta Szalay Ákos, a NeMaradjLe.hu marketingért felelős vezetője.

 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK