Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Bizonyíték, nem ígéret – a hévízi gyógymódok hatékonysága
2014. október 16. 22:14

gyógyvíz, gyógyhatás, gyógyulás, Hévíz, Hévízi tó

Bizonyíték, nem ígéret – a hévízi gyógymódok hatékonysága
Évi egymillió látogató, 80%-os törzsvendég arány, gyógyultak ezrei Hévízen, mindez nem véletlen! Régóta ismert, hogy a Hévízi tó vize számos panaszra gyógyír, és az itt végzett kúráknak rengetegen köszönhetik gyógyulásukat.

A jó dolgok szájról szájra terjednek, ahogy Hévíz jó híre is, hiszen a Tófürdőt a vendégek 88%-a ajánlja tovább, a látogatók 89 %-a pedig tervezi, hogy visszatér. Sőt van, aki 13 éve minden napját itt kezdi. Márti számára amióta Hévízre költözött nem is indulhatna másképp a nap. „Mivel csípőficammal születtem, fontos számomra, hogy ússzak és mozogjak, emellett a Tó gyógyvize jó hatással van a csontokra is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ugyan nehezen járok, de fájdalmaim egyáltalán nincsenek, pedig egy baleset következtében is megsérültek a lábaim. Sőt a mai napig egyetlen gyógyszert sem szedek. Biztos vagyok benne, hogy a tóban való fürdőzés nélkül ez nem így lenne.”

Márti azt is elárulta, hogy szerinte miben rejlik a tó ereje: „A víz összetevőinek gyógyhatásában természetesen, de emellett én a környezetet emelném ki: A minden évszakban és minden héten más színekben pompázó, a tavat körülölelő erdőt, a víz simogatását, a szabadban úszás örömét. Legyen akármilyen hideg, én mindig a tóra jövök le fürdeni, sajnos kevés helyen úszhat az ember természetes, klórmentes vízben.”

Már kutatások is bizonyítják

Sokáig csak a pozitív tapasztalatok álltak rendelkezésünkre a hévízi kezelésekről, azonban a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház friss kutatásai immár tudományosan is bizonyítják a jótékony hatásokat. Az intézményben több kutatási programot is elvégeztek, melyek mindegyike pozitív eredménnyel zárult.

Jó hír a térdkopással küzdő betegeknek, hogy a Hévízi tó gyógyhatását térdkopásos betegek körében vizsgáló kutatás egyértelműen bebizonyította, hogy a Hévízi tó gyógyvize a térdkopásban szenvedő betegek fájdalmát csökkentette, mozgásfunkcióját javította, és ezzel együtt kedvezően befolyásolta a betegek életminőségét rövid és hosszú távon egyaránt.

További bíztató kutatások zajlanak a súlyfürdő, a hévízi gyógyiszap és a komplex fizioterápia hatékonyságának tudományos alátámasztásáról is.

 

 

Jöjjön el Hévízre és tegye próbára Ön is az igazolt hévízi gyógymódokat!

Bővebb információ és kedvezményes csomagajánlatok: www.heviz.hu

 

 

 

 

Részt szeretnék venni egy hévízi kúrán, mit kell tennem?
  • Mozgásszervi panaszai esetén keresse fel háziorvosát, majd kérjen reumatológiai beutalót Hévízre!
  • Problémáitól függően beutalásra kerülhet a Hévízi Szent András Reumakórházba, de ambulánsan, vagyis járó beteg ellátás keretében is részt vehet a kúrán.
  • Amennyiben ambuláns ellátás keretében érkezik Hévízre, keresse fel a www.heviz.hu oldalt, ahol kedvezményesen foglalhat szállást, tájékozódhat a programokról és szolgáltatásokról.
  • Ezután már csak részt kell vennie a szakorvos által egyénre szabottan összeállított kezeléseken, hogy Ön is megtapasztalhassa, milyen igaz a mondás, miszerint „a tavaszi kúra fájdalommentes karácsonnyal ajándékozhatja meg a reumával küszködőket.”

 

 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK