Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Digitális világunk ma és holnap
2014. április 03. 08:59

fejlesztés, kutatás, informatika

Digitális világunk ma és holnap
A kötet a digitális világ szerteágazó hatásával, következményeivel foglalkozik és mindenkinek szól. Használóinak - és az ellene tiltakozóknak egyaránt...
Digitális világunk ma és holnap

A könyv a világháló rendkívüli, szerteágazó hatásával, következményeivel foglalkozik és mindenkinek egyaránt szól. Azoknak is ,akik csak hírből ismerik a számítógépet – de a számítástechnika személyiségi, lelki, társadalmi következményei rájuk is kiterjednek. Valamilyen, nem kevés formában minden ember, minden korosztály érintett - az egész világon.

Veszélyeivel, kockázataival viszont kevesen gondolnak, tisztában sincsenek vele, nem ismerik. Nem tudják, hogy a gyermekek számára súlyos következményekkel járhat a testi és lelki fejlődés zavara, ha a legfogékonyabb életkorban csak kicsit is a virtuális, torz világba költözik és nem tanul meg írni se ( USA).

Felnőttekre a veszélyek szélesebb skáláját jelentheti az internet függőségtől a hírek kontrollálatlanságából adódó dezinformáltságig sok minden. Nem beszélve arról, hogy mindenki azt írhat ( tesz fel ) a világhálóra, amit akar és azt olvassa (hiszi el ), amit más akar.

Már nem utópia..

A legutóbbi IFA nemzetközi szórakoztató és háztartási elektronikai 2013.szeptemberben Berlinben rendezett vásáron a fejlődés jegyében már felrémlik egy okosotthon is a jövőben.

Az IFA fő témái az okostelefonok és az “okos termékek” új generációja : telefonálásra, fotózásra, üzenetek fogadására és küldésére egyaránt alkalmas karórák, egymással kommunikáló háztartási berendezések: intelligens mosó- és mosogatógépek, darálók, mixerek, kávéfőzők és varrógépek melyek elődeikhez képest gyorsabban, hatékonyabban, s nem mellesleg energiatakarékosan, a környezetet kímélve tesznek eleget kívánalmainknak, egyszóval a háztartás digitalizációja melynek végállomása az okosotthon.

A legnagyobb szórakoztatóelektronikai és informatikai kiállítás, a Las Vegas-i Consumer Electronic Show (CES) egyik központi témája 2014.janujárban a "dolgok internete" volt. A kifejezés azt az alapvető változást jelenti, hogy eddig elsősorban az emberek kapcsolódtak – különféle eszközök segítségével – a világhálóra, de a jövőben rengeteg hétköznapi tárgy lesz a neten, a hűtőtől az ébresztőóráig, nem beszélve a testünkre csatlakoztatható szenzorokról.

Talán leginkább ez utóbbiaknak lesz orvosi szempontból haszna, ugyanis lehetővé teszik majd a "távmedicinát", azaz a beteg szenzorai és okostelefonja révén távolról is megfigyelhető - adott esetben diagnosztizálható, és kezelhető lesz.

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK