Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Egy kosárnyi egészség: a sokoldalú alma
2014. szeptember 18. 20:48

alma, diéta, fogyókúra, bor, orvosság

Egy kosárnyi egészség: a sokoldalú alma
Ha ősz és gyümölcs, akkor alma. Persze, egész évben fogyasztható, hiszen a nagyobb (és már a kisebb) áruházak polcain az év 365 napján kapható, mégis ősszel esik a legjobban, akár nyersen fogyasztjuk, akár gőzölgő almás pite formájában kerül az asztalra. Kerek formájával a tökéletességet, bibliai múltjára visszaemlékezve a kísértést és a csábítást is jelképezheti, ezenkívül természetesen az egészség megőrzés egyik kiváló formája.
Egy kosárnyi egészség: a sokoldalú alma

Ha alma…

…akkor orvosság

A gyümölcshúsban található pektin igazi csodaszer mindenféle földi bajra. Enyhítheti a hasmenést, de szabályozza a vese és a máj működését is. Nyersen fogyasztva almasav-, foszfor és vitamin tartalmának köszönhetőn serkenti az agy működését. De olyan bajokkal is elbánhat, mint a köszvény, álmatlanság, rekedtség, láz, gyulladás és egyéb, emésztéssel kapcsolatos problémák.

Egyébként tudtad, hogy az almában több mint harmincféle vitamin és ásványi anyag van? A legfontosabbak: A, B, C, niacin, folsav, kálium, foszfor, magnézium, vas, kalcium és még sorolhatnánk.

…akkor bor

Az alma levéből, alkoholos erjedéssel készülhet borocska is. Ha finom itókát szeretnénk, lehullott, vagy éretlen gyümölcsből nem ajánlatos készíteni. A legkiválóbb hozzá az őszi érésű alma. Tehát: ősz van, alma van. Bor is lesz…?

 

…akkor diéta, fogyókúra

Ásványi, anyag, rost és vitamintartalmának, valamint alacsony kalóriatartalmának köszönhetően jó fogyókúrás étel, „nasi”, de akár egy diéta alapja is lehet.

… akkor ecet

Az előző gondolathoz szorosan fűződik, hiszen az almaecet már nagyanyáink ideje óta ismert és bevált fogyókúrás módszer. Ennek oka, hogy csökkenti az étvágyat, felpörgeti az anyagcserét, javítja az emésztést és tisztítja a szervezetet. Sőt, az egyik legjobb természetes zsírégetőként tarják számon. Még a hajunk, bőrünk is szebb lehet tőle, mely baktériumölő hatásának köszönhető.

…akkor pite

Finom, omlós tészta, isteni, fahéjas, édes alma középen. Senkinek sem kell bemutatni, és szinte mindenki imádja. De úgy a legjobb, ahogy a nagyi készíti. Ez a recept nekünk is megvan.

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK