Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Felismerhető lehet a magzat öröklött szívritmus-zavara
2013. november 13. 08:48

magzat, szív

Felismerhető lehet a magzat öröklött szívritmus-zavara
Új módszerrel felismerhető lehet a magzat öröklött szívritmus-zavara és talán kezelhető is lehet a betegség még a születés előtt - derült ki amerikai kutatók tanulmányából.
Felismerhető lehet a magzat öröklött szívritmus-zavara

Eddig nem lehetett felismerni a magzat súlyos, öröklött szívritmuszavarát - olvasható Ronald Wakai, a Circulation című tudományos lapban ismertetett kutatás vezetőjének, a Wisconsini Egyetem tanárának közleményében.

A súlyos szívritmuszavar körülbelül minden kétezredik csecsemőnél fordul elő, számlájára írható minden tizedik hirtelen csecsemőhalál és váratlan, megmagyarázhatatlan halva születés, ezen kívül a gyermekek és fiatal felnőttek hirtelen elhalálozásának is vezető oka. A mágneses térerő igen kis változásainak érzékelésén és mérésén alapuló magnetokardiogrammos eljárással a kutatók 89 százalékos pontossággal mutatták ki a magzatok szívritmuszavarát a méhen belül

A kutatáshoz 1996 és 2012 között Wisconsinban és két japán településen élő várandósokat vizsgáltak meg. Olyan pácienseket kerestek, akiknek a családjában előfordult az örökletes szívritmuszavar (az úgynevezett hosszú QT-szindróma), egy testvérük csecsemő- vagy gyermekkori hirtelen, megmagyarázhatatlan halála, illetve akiknél aggodalomra adott okot magzatuk szívritmusa. Ezután a kiválasztott 30 kismama hasára helyezett szonda segítségével rögzítették a magzat szívműködésének adatait a várandósság végéig.

A vizsgált magzatok közül 21-nél ismerték fel a szívritmuszavart, közülük hatnál a súlyos formáját. Egy baba idő előtt született meg, miután a veszélyt felfedezték nála.

Forrás: metropol.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK