Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Gonosz szellemek és nyugtalanság ellen: orbáncfű
2015. március 20. 20:13

orbáncfű, nyugtalanság

Gonosz szellemek és nyugtalanság ellen: orbáncfű
A népgyógyászatból is ismert orbáncfű remek megoldás lehet testünk és lelkünk bajaira, de vannak, akik óva intenek fogyasztásától. Ám ha megtanuljuk helyesen és mértékkel használni, rengeteg bajra gyógyír lehet. Sőt, egykor démonokat, rossz szellemeket is űztek vele.
Gonosz szellemek és nyugtalanság ellen: orbáncfű

Európában, Ázsiában, Afrika északi részein és az Indiai-szubkontinensen is őshonos ez a lágy szárú, évelő növény, mely tartalmaz illóolajokat, cseranyagokat, flavonoidokat, tannint. Friss virágaiból olajos kivonat készülhet.

Csak alapos ismeretekkel gyűjthető!

De nem kell ilyen messzire menned, ha szeretnél néhány példányra rábukkanni. Itthon füves, cserjés helyeken, erődszéleken található, június-szeptember között gyűjthető. Felső, virágos-leveles hajtása lesz az értékes, ám kizárólag pontos botanikai ismeretek birtokában szabad a gyűjtés.

Ápolja a lelket

Ha az orbáncfűről hallunk, az esetek többségében a depresszióra és az idegességre szánt gyógyszerek jutnak eszünkbe. A belőle készült tea valóban remek szer stresszoldóként, nyugtatóként, hangulatjavítóként vagy természetes antidepresszánsként. Függőségeinktől (alkohol, nikotin) is képes megszabadítani minket, és még dadogásra is ajánlatos lehet.

Ha álmatlanságban szenvedünk, lefekvés előtt forrázással készült gyógyteáját fogyaszthatjuk. Depresszióra, lelki bajokra napi egy csészével kortyolhatunk az esti órákban - egy 6 hetes kúra után 6 hét szünet jön.

Gyógyítja a testet

Vírusfertőzésre napi 3 csészével ajánlott fogyasztani, étkezés előtt. Javíthatja az emésztést is, csökkentheti a savat, ha napi 1-2 csészével megiszunk, étkezés után fél órával. Görcsoldóként, sőt epehajtóként is funkcionálhat. Utóbbi működésére alkalmanként ajánlott a tea fogyasztása, evés után negyed órával. Vízhajtó és nyákoldó hatását is kihasználhatod.

Külsőleg is alkalmazható

Az orbáncfűből készült olajat a bőr nyugtatására használjuk, hiszen fertőtlenítő és sebgyógyító tulajdonsággal is bír.

Amire figyelni kell

Bizonyos gyógyszerek, úgy, mint különböző antidepresszánsok, nyugtatók, fogamzásgátlók, fájdalomcsillapító és epilepszia elleni készítmények hatását csökkentheti, így ezek szedése esetén fokozott óvatossággal alkalmazható. Vérhígító mellé egyáltalán nem ajánlott.

Akik gyakrabban fogyasztják, azoknál fényérzékenység jelentkezhet, egyesek (főként a világos bőrűek) hajlamosabbá válhatnak a leégésre, így nekik kerülni kell a napon való hosszabb tartózkodást.

Használata előtt mindenképp ajánlott orvosunkkal, gyógyszerészünkkel konzultálni. Cikkünk csupán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a szakértők véleményét.

Forrás: http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/gonosz-szellemek-es-nyugtalansag-ellen-orbancfu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK