Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Izomerőt fejlesztő élelmiszereket tiltott be az ÁNTSZ
2014. november 19. 19:35

betiltott élelmiszerek, táplálékkiegészítő, izomépítés, izomnövelés, élelmiszer

Izomerőt fejlesztő élelmiszereket tiltott be az ÁNTSZ
Megtiltotta számos úgynevezett különleges táplálkozási célú élelmiszer forgalmazását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - olvasható a szervezet honlapján.
Izomerőt fejlesztő élelmiszereket tiltott be az ÁNTSZ

A kifogásolt készítményekben nem engedélyezett vegyületek, negatív listán szereplő gyógynövények, új élelmiszer összetevőnek minősülő anyagok, határértéket meghaladó vitaminok, pszichotróp anyagok találhatóak, melyek egészségre gyakorolt hatása vagy már bizonyított, vagy pedig - engedélyének hiánya miatt - még nem ismert.

Mint írják, az Európai Unió tagországaiban működő, az élelmiszerekre és a takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszeren (RASFF) érkezett tájékoztatások alapján több különleges táplálkozási célú élelmiszerek kategóriájába tartozó, nagy izomerő kifejtését elősegítő, elsősorban sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek szánt élelmiszereket vizsgáltak.

A termékek - amelyek pontos elnevezése megtalálható az ÁNTSZ honlapján - nagy része az ellenőrzések időpontjában már nem volt forgalomban, a forgalmazók raktárkészlettel már nem rendelkeztek. Azokban az esetekben, ahol még megtalálható volt a készítmény, ott az egészségügyi hatóság a további forgalmazását megtiltotta, a szükséges intézkedéseket megtette.

Mint írják, tekintettel arra, hogy a készítmények akár az interneten keresztül is megrendelhetőek, ezért az Országos Tisztifőorvosi Hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy az élelmiszerek, ezen belül a különleges táplálkozási célú élelmiszerek is kizárólag a jogszabályok által meghatározott összetevőket tartalmazhatják. A honlapon felsorolt készítmények a kifogásolt összetételükkel veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét, azt kérik, hogy aki vásárolt a készítményekből, ne fogyassza el.

 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK