Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Kezdődik a megfázási szezon - ezekre figyeljünk
2013. szeptember 03. 11:42

megfázás, köhögés, orrdugulás, nátha

Kezdődik a megfázási szezon - ezekre figyeljünk
Mire figyeljünk szeptember közeledtével, hogy az őszi átállás zavartalanul mehessen végbe? Próbáljuk csökkenteni a megfázásos megbetegedések esélyét és természetes anyagokkal próbáljuk kezelni a náthát.
Kezdődik a megfázási szezon - ezekre figyeljünk

Az augusztusi melegben gyakran csak légkondicionált helyiségekben elviselhető a klíma, egyesek azonban érzékenyek ezekre a berendezésekre, ráadásul a kinti és benti hőmérséklet közti nagy különbség is gyengíti a szervezetet, amely aztán megfázáshoz vezet.

Orrfolyás, köhögés és viszkető szemek – allergia. A klímabetegség mellett ez a másik tényező, amitől emberek sokasága szenved. Ilyenkor megugrik a pollenkoncentráció, az egyik leghírhedtebb gyomnövény, a parlagfű virágzása például ekkor éri el csúcspontját. De nem nyugodhat az sem, aki a pázsitfűfélékre, a libatopra, az ürömfűre, a réti- vagy a francia perjére érzékeny.

„Allergiás nátha esetén az orrváladék hamar felülfertőződhet, ez pedig könnyedén nyári megfázáshoz vezethet" – kezdte a tények ismertetését Dr. Kovács Viktória, fül-orr-gégész, audiológus főorvos. „A cseppfertőzéssel terjedő kórokozók számára a medencék vize igazi táptalajként szolgál, így strandokon a fertőzésveszély fokozott. Ezen túlmenően a tömegközlekedési eszközök is veszélyeket hordoznak. Részint a felső légúti kórokozók cseppfertőzéssel könnyen terjedhetnek a zsúfolt járműveken, másrészt a légkondicionált járművek esetében a hirtelen hőmérsékletváltozás további megterhelést jelent a szervezet számára, amely fogékonyabbá válik a fertőzésekkel szemben”.

A legkínzóbb tünetek egyike az orrdugulás, amely nemcsak napközbeni levegővételünket nehezíti meg, hanem az éjszakákra is rányomja a bélyegét. Éjszaka többször megébredünk, levegő után kapkodva, így másnap fáradtak és kialvatlanok vagyunk, a kimerültség pedig tovább ronthatja a tüneteket.

Ha már gyógyszerhez fordulunk, akkor érdemes olyat választani, amely orvosi hatóanyagait természet ihlette összetevőkkel kombinálja, hatása pedig órákig érvényesül. Az eukaliptusz tisztítja az arc- és orrüreget és gátat szab a fertőzéseknek. Az aloe vera többek között irritációcsökkentő hatásáról ismert.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK