Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Milyen arckezelő módszerek léteznek?
2019. január 01. 12:47

arctonic, arctorna, arcüreg, bőrprobléma, bőr

Milyen arckezelő módszerek léteznek?
Az egészséges és szép arcbőr mindenki álma. Sajnos nem mindenki születik babapopsi sima arcbőrrel, viszont különböző krémekkel, természetes alapanyagból készült pakolásokkal és kozmetikai kezelésekkel minden bőrtípus gyógyítható és kezelhető. Bemutatunk 3 kozmetikai arckezelő módszert és egy otthoni tippet, melyek segíthetnek egészséges arcbőr megteremtésében és fiatalításában.

1. Mi az a mezoterápia? Igazán hatékony és látványos kezelést ígér a mezoterápia. A bőrünk három rétegből épül fel: a hámréteg, az irharéteg és a bőralja. A kozmetikai kezelések a középső réteget - mezo réteg - célozzák meg, itt zajlanak az anyagcsere folyamatok. Tehát ez a réteg felel azért, hogy mennyire is feszes, rugalmas és egészséges az arcbőrünk - lényegében meghatározza az öregedést is.   A mezoterápia során a középső rétegbe kell bejuttatni a tápláló hatóanyagokat, melyek gátolják az öregedést. Kétféle módon történhet mindez: tű vagy pedig elektromágnesesség által. Pattanások, pigmentfoltok, striák, tág pórusok, aknék és megereszkedett bőr esetén is tökéletes módszer a mezoterápiás kezelés. Az arc mellett a nyak és a dekoltázs feszesítéséhez, hajhullás ellen és zsírbontáshoz is kíváló módszer.

2. A mikrodermabrázió a bőrmegújításban segít A bőrcsiszolási módszerek egyik leghatékonyabb és leghatásosabb módja a mikrodermarbrázió: pontosabban egy fájdalommentes bőrmegújító kozmetikai kezelésről van szó.

A bőr legfelső rétege véd a külső hatások ellen: a káros sugaraktól, a kórokozóktól vagy a vegyi anyagoktól is a hámréteg kímél meg minket. Ha a felső réteg elhalt, akkor a különböző tápanyagok, amik a krémekből, vitaminokból származnak, nem jutnak be a bőr mélyebb rétegeibe, így pedig a hatásukat sem képesek kifejteni.  

A mikrodermabráziós kezelés az elhalt hámréteggel bán el. A kezelést követően a bőröd puha, üde és sima lesz, és újra képes lesz majd lélegezni. A tisztító kezelésnek köszönhetően pedig a tápanyagok is könnyebben jutnak be a mélyebb rétegekbe. Dehidratált, napkárosodott, petyhüdt, érdes bőr esetén, vagy striák, aknék és öregedési foltok ellen is megoldást nyújthat a mikrodermabrázió.

 

3. HIFU kezelés a fiatal arcbőrért 

A HIFU kezelés egy nagy intenzitású fókuszált ultrahang kezelés, amely az arcfiatalítások csoportjába tartozik. A műtét nélküli kezelés feszesít, simább lesz a bőr felszíne, és a ráncok száma is csökken.Jelenleg kozmetikai és orvosi HIFU kezelés is létezik. Figyeljünk oda rá, hogy a biztonságos kezelésekhez szükséges, hogy a készülék képes legyen legalább 10 MHz-es frekvenciájú ultrahang technológiát alkalmazni.

Ez stabilizálja és szabályossá (gömb alakúvá) teszi a fókuszpontokat. Igazán látványos eredményekre akkor számíthatunk, ha három mélységben (1,5 mm, 3 mm és 4,5 mm) történik a kezelés, három egymást követő fázisban (különböző kezelőfejekkel).Vannak olyan területek is - például a szemek környéke, - ahol nem szabad használni az orcán használt 4,5 mm-es kezelőfejet

 

A kozmetikai és orvosi kezelések vagy gépek mellett otthon is tehetsz a bőröd szépségéért. Számos természetes alapanyagból - melyeket otthon is megtalálsz - készíthetsz pakolást vagy arctisztító krémet. Azonban bármilyen arckezelésbe is kezdesz, az biztos, hogy mindenképp meg kell tisztítanod az arcodat. Ehhez van egy szuper tippünk, melyhez nincs másra szükséged, mint másfél liter forró vízre és egy meleg törölközőre. Keress egy nagyobb tálat, amibe beleöntheted a felforralt vizet.

A víz forralása közben érdemes összefogni a hajadat, sőt ha tudod úgy időzítsd, hogy hajmosás előtt végezd a gőzölést. Amint megvan a forró víz - és már kellemes hőmérsékletre hűlt -, hajolj a tál fölé, terítsd magadra a törölközőt és maradj a gőzben minimum 10-15 percet. Fontos, hogy ügyelj arra, elegendő levegő jusson be a törölköző alatt, így nem fog mellékhatásként fellépni a fejfájás.

A gőzölés által kinyílnak a pórusaid: arcfrissítésre, de egy otthoni kezelés első lépéseként is tökéletes módszer.

Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK