Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Nyomásterápiás kisokos - avagy mindent az orvosi nyomásterápiáról
2018. június 18. 15:43

nyaki fájdalom, daganatok, szívinfarktus, magas vérnyomás, artéria

Nyomásterápiás kisokos - avagy mindent az orvosi nyomásterápiáról
A nyirok egy magas sejt, zsír- és fehérjetartalmú folyadék, amelyet a nyirokrendszer szállít. Ennek a rendszernek fontos feladata van szervezetünkben: elszállítja a szervezetre káros anyagokat. A nyirokrendszer nem megfelelő működése számos kellemetlenséget okozhat, ezért fontos, hogy ezt megelőzzük, vagy ha már megtörtént a baj, akkor megfelelően kezeljük.

A sok állás esetén megannyian találkoznak a nehéz láb érzésével, zsibbadás lép fel és könnyen elfáradnak. Ha nincs kezelve időben a nyirokrendszer, akkor jelentkeznek a súlyosabb tünetek: visszér, ödéma léphet fel. Ezek a tünetek a mozgásszegény életmód következtében is kialakulhatnak, de a nem megfelelő táplálkozás is hozzájárulhat a keletkezésükhöz.

 


A nyirokrendszernek ugyanis nincs önálló, a szívhez hasonló motorja. A nyirokfolyadék áramlását az izmok összehúzódása indítja be testmozgásnál (ez az ún. izompumpa). Az izmok összehúzódnak, ezáltal pumpálják a bennük futó vénákat és nyirokereket.  Az előző tünetekre bizonyul már hosszú évek óta megoldásnak a nyirokmasszázs. A masszázs aktiválja a vérkeringést, segíti a salakanyagok távozását és a szöveti nedvek felszívódását. A visszerek megelőzésére is kiváló. Számos területen használják: megjelenik a fizikoterápiában, onkológián, kozmetológiában és az angiológián is. Ajánlott zsírleszívás után is, mert segít az adott terület normális keringésének helyreállításában.
A túlsúllyal és cellulittal küzdőknek is segítséget nyújt. A kezelés menete: A nyirokmasszázs programját mindig személyre szabottan kell kiválasztani. A kezelés előtt fel kell mérni a páciens állapotát, vérnyomását megmérni és ennek megfelelően kiválasztani, ami a legjobb neki.


A végtagokra felkerülnek a nyirokmasszázs gép tartozékai, (légkamrákból kialakított kezelő egységek) majd elkezdődik maga a kezelés, melynek időtartama 20-45 perc. Ajánlott heti 2-3 alkalommal megismételni egy kezelést a kívánt eredmény elérése érdekében. Sokoldalú felhasználás: A nyomásterápia önmagában is hatékony és látványos eredményeket produkál, azonban egyéb testkezelő eljárásokkal együtt is alkalmazható. Segít a zsír kiürítésében a szervezetből például ultrahangos kavitáció és hideglézeres lipolízist követően is. Megnöveli ezeknek a zsírbontó kezelések eredményességét.

A zsírbontó kezelések hatására szabaddá vált zsírsavak a ugyanis nyirokáramlás segítségével távozhatnak a szervezetből. A nyirokrendszer stimulációja elősegíti gyorsabb kiürülést, valamint megelőzi a zsírsavak gyors visszaépülését a zsírsejtekbe a kezelést követően. Ezen kívül hasznos lehet még szülés után is, mivel remek hatással van a szövetek rugalmasságára. Csökkenti a trombózis esélyét és a reumatikus panaszokat is. Kell ennél több? 

Mely testrészeken alkalmazható egy nyirokmasszázs gép? Láb (lábfej+lábszár+comb) Törzs (derék, fenék, has) Karok 

Ellenjavallatok: Daganatképződés Szívinfarktus, Bőrfertőzések, Nyirokér gyulladás, Artériás nyomás változás Ízületi, gyulladás Vese-, légzőszervi- , keringési- és szívelégtelenség, Trombózis veszélye, Magas vérnyomás Láz, fertőző, gyulladásos betegségek, Jelentős visszértágulás

 

orvos-esztetika.hu

Forrás: https://orvos-esztetika.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK