Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Öt természetes fogfehérítő módszer
2014. július 29. 21:28

fogfehérítés, természetes, alma, szódabikarbóna

Öt természetes fogfehérítő módszer
A kávé, a tea, a dohányzás, sőt a csokoládé is nyomot hagyhat a fogon. Idővel eltűnik a fogsor üde színe és ragyogása, és még akkor is, ha egyébként egészségesek a fogaid, a sárgás, tompa látvány miatt nem tűnik annak.
Öt természetes fogfehérítő módszer

A Life.hu olyan természetes, otthon is alkalmazható módszereket gyűjtött össze, amelyek nemcsak megelőzhetik a fogak elszíneződését, de a már kialakult problémán is tudnak segíteni.

Alma: nem véletlenül ajánlgatták sokáig az almát, mint olyan módszert, ami a fogmosást is helyettesítheti. A fogmosást ugyan ne blicceld el, de ha hófehér fogakra vágysz, akkor naponta rágcsálj el egy kicsit savanykásabb almát. Az almában található almasav ugyanis valóban fehérebbé varázsolja a fogakat.

Forrás: Thinkstock

Eper: a vitamindús, csábítóan édes és piros színű gyümölcsről kevesen tudják, hogy a fogak fehérítésére is alkalmas. Titka szintén savas hatásában rejlik (almasavat tartalmaz az eper is), plusz a bőrén található apró magvak finoman dörzsölik a fogak felszínét. Alkalmazása során egy kevés sütőport keverj el villával összetört eperhússal és óvatosan dörzsölgesd át vele a fogaid. Utána egy gyors fogmosás és kész is. Ismételd hetente többször.

 

Citrom: a citromlé savas hatásának köszönhetően szinte vakítóan fehérré változtatja fogaid. A sav azonban roncsolhat is, ezért hetente csak egyszer dörzsölgesd át a fogsorod negyedbe vágott citrommal. Utána alaposan öblögesd ki a szádat.

Narancshéj: a narancs héjának belső, puha fehér rétege természetes fogfehérítőként működik. Fogmosás előtt alaposan dörzsöld át vele a fogaid, ettől gyönyörűek lesznek, ha pedig az ínyedet is átdörzsölöd vele, akkor segítettél a szervezetednek a baktériumok elleni harcban is. 

Forrás: Thinkstock

Szódabikarbóna: ha létezik olyan fogalompár, hogy gyengéd marás, akkor ezt biztosan a szódabikarbónára találták ki. Hetente egyszer fogmosás előtt a fogkefédre szórj egy kevés szódabikarbónát és alaposan dörzsöld át vele a fogak felszínét. Gyönyörűen eltünteti a barnás-sárgás foltokat, sőt a már kezdődő fogkövek nagy ellensége is a fillérekért kapható szódabikarbóna.

Forrás: life.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK