Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Tegyünk a mellrák ellen!
2013. október 16. 08:47

mellek, mellrák, rák, megelőzés, emlő

Tegyünk a mellrák ellen!
A mellben kitapintott csomók nem minden esetben utalnak mellrákra, ezért kizárólag a szűrővizsgálatok alkalmával győződhetünk meg arról, hogy van-e okunk aggodalomra.
Tegyünk a mellrák ellen!

Október a Mellrák elleni küzdelem hónapja, ezért számos ingyenes szűrés és program hívja fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Vasárnap elsősorban a fiatalabb generáció tagjait szólították meg a mellrákellenes kampány szervezői a hagyományos, Lánchídon átvonuló sétával vasárnap. Ebben az évben az emlőrák ellen küzdő kampány "fiatalítását" tűzték ki célul a szervezők, hogy egy olyan egészségtudatos generáció nőhessen fel, amelynek tagjai már fiatal korban tisztában vannak a betegségek kockázataival és azok megelőzésének fontosságával - hangsúlyozta az esemény sajtótájékoztatóján Körtvélyes Éva, az akciót szervező Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnöke.

Az emlőrák kezdetben tünetszegény, ezért a havonkénti önellenőrzéssel, az egészséges életmóddal és a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétellel megelőzhetjük azt, hogy nagyobb probléma alakuljon ki. Minden harmadik rákbetegség megelőzhető lenne, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a helyes életmód alapjaival.

Magyarországon minden hetedik nőt érint a mellrák és lassan nincs olyan, aki ne tudna szűkebb vagy tágabb környezetében olyanról, akit megtámadott a betegség - mondta Körtvélyes Éva.

Védelem és megelőzés mobiltelefonon is!

A Vigyázunk Rád mobilalkalmazás Magyarország első, kifejezetten nőknek ajánlott átfogó daganatellenes prevenciós okostelefon-alkalmazása, mely ingyenesen letölthető. Az okostelefonokra letölthető applikáció célja, hogy a nők teljes körű információt kapjanak a daganatos megbetegedésekről.

Az applikáció segítséget nyújt a megelőzésben betegségleírásokkal, a rizikófaktorok ismertetésével a különböző életkorokban, a megelőzés módjaival, biztosítási lehetőségekkel.

Őrizd meg az egészségedet!

Ha tudatosan élsz, biztosíthatod magad és szeretteid számára a hosszú, egészséges és boldog életet. Ebben segít neked a női onkológiai kisokos, a Vigyázunk Rád mobil alkalmazás!

  • Megismerheted a leggyakoribb női betegségeket

  • A betegségek megelőzési módját

  • Virtuális szűrési vizsgálaton vehetsz részt

  • Biztosítási tanácsokat olvashatsz

  • További egészségtudatos tippeket olvashatsz

"A mellrák elleni küzdelem nem a nők magánügye, hanem kiemelkedően fontos közügy és alapvető társadalmi kérdés, hiszen egy édesanya, feleség elvesztése nemcsak a családra, de közvetve a tágabb közösség életére, a társadalomra is kihat" - mutatott rá a megelőzés fontosságára Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Hozzátette: fontos, hogy családjuk mellett a nők odafigyeljenek saját egészségükre is, szakítsanak időt sportolásra, feltöltődésre és vegyék igénybe az ingyenes mellrákszűréseket.

A betegség kezelésében még mindig a műtéti megoldások szerepe a legjelentősebb. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a mellrák gyógyulás esélyei napjainkban sokkal jobbak, mint akár egy évtizeddel ezelőtt.

Forrás: webbeteg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK