Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Világszínvonalú MR készüléket adtak át az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben
2014. október 28. 21:58

MR

Világszínvonalú MR készüléket adtak át az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben
Világszínvonalú, 3 teslás mágneses rezonanciás (MR) képalkotó berendezést adtak át az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.
Világszínvonalú MR készüléket adtak át az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben

Nagy Zoltán, az intézmény főigazgatója elmondta, a berendezés beszerzéséhez 600 millió forint állami támogatást kaptak, a gép 558 millió forintba került, a fennmaradó összegből pedig egy gyermekaneszteziológiai szobát alakítottak ki, hiszen a gyermekek vizsgálatát altatásban végzik.

A főigazgató hozzátette, az intézet eddig is nagy erőfeszítéseket tett, hogy folyamatosan megújítsa a diagnosztikát, ezzel a berendezéssel egy tizennégy éves, jóval kisebb kapacitású gépet cseréltek most le.

 

A legmodernebb képalkotás

A gép a legkorszerűbb technikát képviseli - folytatta Nagy Zoltán -, hiszen a diagnosztikában perdöntő a képalkotás, illetve annak minősége. Kiemelte, az új MR-berendezéssel az intézet további nemzetközi klinikai kutatási programokba is bekapcsolódhat.

Mire jó az új gép?

A berendezés - amelyet már szeptemberben üzembe helyeztek - nemcsak nagyfelbontású és különleges kontrasztú úgynevezett szeletképek készítését teszi lehetővé az agyról, hanem segítségével különböző funkcionális vizsgálatok is elvégezhetők, ennek megfelelően pontosabb műtéti tervezést tudnak biztosítani. A berendezés alkalmas arra is, hogy az agydaganat szövettani jellegét meghatározza.

Martos János osztályvezető főorvos azt mondta, ha a betegséget pontosan tudják diagnosztizálni, akkor a kezelés, a terápia is hatékonyabb.

Lesz gammakés is?

Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az átadáson azt mondta, a kormány célja, hogy megerősítse az országos egészségügyi intézeteket, és kiemelten kívánja támogatni őket. Mint mondta, ezek az intézetek jelentős értéket képviselnek, így olyan finanszírozási rendszert kívánnak kialakítani, amely biztonságossá és fenntarthatóvá teszi működésüket.

Elmondta, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások az Országos Klinikai Idegtudományi Intézettel egy gammakés beszerzéséről. (A gammakés nagy hatékonysággal alkalmazható az agyi áttéteknél, ugyanis a berendezéssel az agy legrejtettebb részeiben lévő daganatot is el lehet érni. Jelenleg ilyen eszköz csak a Debreceni Egyetemen működik.)

 

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK