Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kérdések és válaszok

"Tisztelt Orvosok.hu ! S.O.S segítség kérés . Gálosfai Gábor vagyok .Dr Kocsis Edit Főorvos betege .Diagnózis :Súlyos depressziós epizód rekkurens , személyiségzavar,gravis,ideggyengeség. Édesapámat 7 évesen vesztettem el Csehszlovákiában 1968 augusztusában autókarambolban szándékosan nekicsaptak egy fának minket ,Édesanyám könnyebb , én súlyos sérülésekkel . majd egy lelkiismeretlen, feltehetően magyargyűlölő "orvos" Édesanyám távollétét kihasználva . levitt a halottas házba és megmutatta Édesapámat "látod itt van apád ,, nem mocorog" tört rossz magyarsággal . és én akkor lelki sokkot kaptam . Képtelen voltam ezt másnak megmondani . Majd Budapesten Dr Professzor Ropper Péter, és Gerő Zsuzsa gyermekpszichiáterek betege lettem .Majd 15 év múlva átvett engem a salgótarjáni idegondozó Dr Kocsis Edit Főorvosnő . 2 szer voltam Balassagyarmaton a pszichiátrián Dr Csekey László Főorvos osztályán .1968 - óta akár emberi és akár valamelyik éppen nálam lévő kis madárkáim elvesztése borzalmasan megkínoz .Most van (de utánuk most már semmi se lesz , ezt eldöntöttem .) 4 kacagó gerlém , már 19 éve velem élnek . Ők a balkonon . 3 éve veszítettem el az Anyamadárkát Emőkét . Most pedig , az egyik kismadaramat megtámadta a Kólika paramixo betegség és vírus . Május 14 . én szombat délelőtt az Állatorvos mind a 4 gerlét beoltotta a legjobbnak tartott vakcinával D201 paramixo 1 évre védetséget adó .De közölte az a madárka (Danika) aki megbetegedett, neki kritikus lesz az oltás utáni 2és 4 esetleg 6 hét . és ha ezt sikerül neki átvészelnie . akkor a felgyógyulása kb 1 vagy 2, esetleg 3 hónapot vehet igénybe . arra ügyeljek hogy igyon vitaminos vizet (Chiktronik), és enni tudjon . Minden igyekezetem ellenére , sokat tekergeti a fejét magán kívül , és kevesebb a tiszta tudatú állapota . Magam a gyógyszerek (Helex 1 mg reggel 1 este 2 szem , Teperinep este 1 szem) mellett is rettegek az elvesztésétől és hogy a többi 3 madárka is elkaphatta ezt a borzasztó betegséget (A rohamok az emberi epilepsziás rohamhoz hasonló) . Magam úgy érzem , hogy minden egyes haláleset után lelkileg visszafordíthatatlanul legyengülök . Pedig még hátravan a 4 vagy Isten ments 3 kis madárka és Édesanyám elvesztésének kockázata és reális lehetősége . Nem tudom hogy fogom épp ésszel megúszni mindezt . Vagy szervi betegségeim mellett . Súlyos szívinfarktus utáni szívelégtelenség, Colitis Ulcerosa,gerincsérv, asztma, Könyörgök önöknek ! Kérem segítsen ezt a csapdahelyzetemen enyhíteni . A gyötrő gyászbetegséget valamelyest elviselhetőbbé tenni ! Megjegyzés .Soha nem dohányoztam és nem ittam szeszes italt , nem drogoztam .Sőt kerékpáros életmódot folytattam . mégis ennyi betegséggel vert meg a sors engem .55 éves vagyok . és egyedül élek. édesanyám segíti a rezsiköltségek kifizetését . Ugyanis a rokkantsági ellátásom összege : 47710 - Ft .Tavaly nov 4 -én volt egy szigorú újabb felülvizsgálatom . Nem rehabilitálható , 46% os megmaradt munkaképesség, és legközelebbi felülvizsgálat 2018 novemberében esedékes . Tisztelt Orvosok.hu! Kérem még egyszer segítsenek valahogyan nekem.Várom nagyon mielőbbi válaszukat . maradva Tisztelettel ! Gálosfai Gábor , 3100 Salgótarján , Szerpentin út 6 .2 em / 4 ajt .Tel 32- 789 777. E ~ mail :g.galosfaianime@gmail.com . Viszontlátásra ! És minden jókat önöknek és szeretteiknek is !"
Kérdező: yamimarik Válaszok száma: 0 db
Kedves orvosok nagyon el vagyok keseredve mert nem sikerül hónapok óta kideríteni hogy bajom lehet,a panaszom hónapok óta mandula gyulladás és fül fájással párosul a fülfájást foghagyma olajjal elég jól kezeltem .A mandulám egy két napig jó aztán vissza tér a kaparó érzés ami kis sárgás pontok jelelnek meg egy kettő a házi orvos azt mondja cukorka elég rá de ez lassan fél éve folyik és sajnos a hátam is fáj ami derék tájon ami csak éjjel jelentkezik nappal nem fáj ,volt vér ,vizelet ,ultrahang ,reumatológia, nőgyógyászat ,röntgen vizsgálatok.Csontkovácsnál is voltam ami nagyon sokat segített és fülakupunktúra is ami a mandulámnak volt csak jó de egy hét múlva ismét megjelent a kaparó érzés és sajnos most a derekam ismét fáj .Fájdalom csillapítok nem használnak és az antibiotikum sem használt egyedül a penicillint még nem próbáltam , a kálcium injekcio ami használ a derekamra egyedül De sajnos senki nem tudja mi bajom lehet mert minden leletem normális nincs semmiféle elváltozás .Kérem segítsenek hogy hova menjek és hol kezdjek el újabb vizsgálatokat vagy mit tegyek mert nagyon el vagyok keseredve hogy mi bajom lehet .Nagyon köszönöm a segítségüket és várom a válaszukat Üdvözlettel és Köszönettel Mátyás Orsolya
Kérdező: orsikatibor@gmail.com Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok! Szeretnék segítséget kérni a következő RTG lelet értelmezéséhez: - Az ízvápa felszíne alatt subcondralis sclerosis. a jobb oldalon a femurfej lat. qvadránsában az ízfelszin alatt egy 10 mm-es cystaszerű képlet ábr. a fej-nyak határon 3-4 mm-es arth. cysta látható. Erőteljes csípő, comb fájdalom miatt kértem a RTG beutalót. Segítségüket előre is köszönöm. Andrea
Kérdező: Zandi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-06-20 18:28:03
Tisztelt Dr.Úr-Nő! Azt szeretném kérdezni hogy 14 éve volt egy agyi aneurizma műtétem és gyermek korom óta epilepsziás vagyok de 13 éve roham mentes a gyógyszereknek köszönhetően.Az agyér műtétem előtt testépítő voltam szedtem amino tablettát és tömegnövelő porokat nem volt gondom az epilepsziával.Most újra edzem meg vettem a tömegnövelő porom de nem tudom meginni sajnos mint rég így tablettákkal szeretném elérni a régi énem természetesen a heti 5 edzés mellett.Azt szeretném kérdezni hogy melyik az a tabletta amire azt tanácsolják hogy nem szabad a betegségem vagy a régi műtétem miatt.Amit szednék,amino,taurin,glutamin,metadrol. Köszönöm szépen előre is a válaszukat. Maradok Tisztelettel: Banádi Hajnalka
Kérdező: Hajni81 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-18 13:11:05
Üdvözlöm! 21 éves vagyok, egészségesnek érzem magam, 2 napja azonban borzalmas fejfájást érzek a fejem hátsó részén szinte egész nap. Fejfájáscsillapító nem használt sajnos, és nagyon zavaró ez a fájdalom. Gyógyszert csak az allergiámra szedek Lordestin-t, aminek a mellékhatásai közt szerepel a fejfájás, ám eddig nem volt vele ilyen problémám. Mi lehet a baj? Kicsit ijesztő! Köszönöm válaszát!
Kérdező: WMelis Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-17 19:37:01
Anyukamnak egy hete volt lezeres epeholyag eltavolitasa es az egyik sebhely felett egy kis bogocskat vett eszre, megvan kemenyedve a bor alatt, itt tavolitottak el a koveket. Onok szerint mi lehet a problema?
Kérdező: mesa85 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hittner Gábor 2016-06-21 07:14:34
Tiszteletem! Két hete lett feltéve az felső első négy fogamra egy négy tagból álló fogkorona. A középső jobb metszőfogam jobban le lett csiszolva. Már pár napja éreztem mintha.mozogna a korona, de nem igazán voltam benne biztos. Ma viszont már tükör előtt nézve is latom ha a nyelvemmel megmozgatom hogy az ínyemnél mozog. Lehet az is a baj, hogy nyugalmi helyzetben a fogsorom hiányosan zár, a korona egyik oldala ér csak az alsó fogsoromhoz. Eléggé el vagyok keseredve. Nagyon vigyáztam rá és az hogy még csak két hete van fent máris mozog, lehangol. A másik hogy szombaton lesz az esküvőnk. Addig nem is tudom el tudok e menni fogorvoshoz. Mindig olyan érzés mintha csúszna lefelé, majd ha ráharapok.visszacsúszik az ínyemre. Kibír még ez egy hetet? :(
Kérdező: Biruka Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Diamant-Dent Fogegészségügyi Intézet 2016-06-15 09:21:48
Tisztelt doktor! 33 éves, 65 kg, 175 cm magas lány vagyok. 3 éve kivették az epehólyagomat és emiatt a következő betegségek alakultak ki: fruktóz malabszorcio, hasnyálmirigy alulműködés, sibo, reflux. kb 1.5 éve nagyon fájnak a lábaim, a vádlim sokszor zsibbad, görcsöl, van hogy kőkemény. A térd, boka és csukló izületeim fájnak, főleg fekvés után nehéz felkelni, van hogy séta közben meg kell álljak mert nyilal a fájdalom. Azt hozzá teszem hogy állómunkát végzek de eddig ennyire sose fájt. A jobb csuklòmnàl ganglion is kialakult de csak sìnt kaptam rà. Voltam ortopédusnál de fizikai eltérés nincs igy ő nem tudja mi lehet. Néztek véráramlást a vádliban, az is normális. A gasztroenterologus szerint a felszívódási zavar okoz gyulladást, mivel nem szivódnak fel a vitaminok de a káros anyagok annál inkább. Mivel ez nem gyógyítható kérdésem hogy mi legyen az izületeimmel? Használok rájuk Flector tapaszt mivel gyógyszert nem szedhetek illetve most kaptam magnosolv nevű vitamint de mèg csak 1 hete iszom. Mit lehetne még tenni mert gondolom a folytonos gyulladás nem tesz jót nekik... Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Dyna006 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-06-20 18:34:32
Tisztelt Doktor/nő! Amikor ilyen vérnyomást mérek 132 / 49 , kell-e aggódnom. Mi az oka annak, hogy az alsó érték ilyen alacsony?
Kérdező: Gita Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr! Majusban volt egy aneurysma basilaris reptura - SAV (4mm) műtétem,ami a megrepedésből adódóan azonnali ellátásra került az ameriai uton. 12 napig fekudtem az ito-n (folyamatosan kaptam a venas "koktelokat" fajdalomcsillapitokent), ahonnan 3 napra atkerultem osztalyra, Ahol "hazi" fajdalomcsillapiton kivul mar mas tipusu csillapitot mar nem kaptam mar, viszont 14 napig kaptam verhigito heparint. Problemamentes a labadozas, viszont a tarkomon egy fel tenyernyi foltban gyakorlatilag kihullott teljesen az a hajam. Szeretnem kerdezni hogy ez a remisztő "mellekhatas" 1. Mitol van? 2 vegleges e? Kb 3 het mulva kell mennem kontrollra addig pedig szeretnem tudni mi ez ;) elore is koszonom a valaszt
Kérdező: vlilly Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-17 19:33:50
Tisztelt Doktor Úr, Immáron 3. éve küszködök a végbél tájéki dolgokkal. Először egy végbélrepedésem volt(2013 aug), majd egy perianális tályog(2015 aug) (a záróizmon), majd ez tovább terjedt a mellékherére(2015 aug) ahol mégegy tályog alakult ki. Ezekután visszamaradt egy fisztula, a gázok jóformán csak ezen keresztül távoznak az anus helyett, ami felettébb kellemetlen. Mostanában(2016 Jun) egy újabb tályog is kialakult - amely magától elmúlt "hála" a fisztula nyílásnak. Jelenleg minden(!) gáz ezen a fisztulan át távozik, mellé nyálkás-fehéres-sárgás folyadék ürül belőle. Szeretnék megszabadulni ettől, de sajnos eddig nem volt sok sikerem még az orvosok hozzáállásában sem... Sokan azt javasolták, hogy hagyjam így, mert több a kockázat a műtéttel mint amit az egésszel nyerhetünk. Ön szerint milyen lehetőségeim vannak ? Az én meglátásom szerint a végbélrepedésem soha nem gyógyult meg. A műtéttől tartok egy kicsit, mivel mint említettem, nagyon sok orvos azt mondta, hogy "nem éri meg".
Kérdező: LippaiFerenc Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Bánfalvi Péter 2016-06-13 10:34:23
Üdvözlöm, 7 hetes terhes vagyok, és a Duna mellett élek. Itt június vègétől augusztus végéig bögöly invázió van( Felső-Ausztria). Én allergiás vagyok a bögöly csípésére, sajnos nagyon szeretnek, 2-3 naponta megcsíp egy úgy, hogy alig megyek ki, ha kimegyek, akkor hosszú nadràg, stb. van rajtam és mindig be vagyok fújva frissen a kapható legerősebb rovartaszító sprayvel. Eddig ha csípésem volt, azonnal prednisolont vettem be, ami rendben is tartott. Most a terhesség miatt nem tudom, hogy szedhetem e? Pláne ilyen gyakran? Van esetleg olyan alternativa ami veszélytelen a babámra? Köszönettel, Adlene
Kérdező: Adlene Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-06-11 22:47:42
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A bal könyökömben van alagút szindróma és érdeklődni szeretnék, hogy milyen sportot űzhetek így az úszàson kívül erősítés szempontjàból. Kettlebell az káros rá, ha a hajlításos gyakorlatokat kihagyom belőle és csak a lendítéseseket gyakorlom? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Krisztian Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Én atóimmun beteg vagyok, aki nevezetesen asztmás reuma artritiszes és pazsmirigy beteg. Kérdésem az lenne hogy mint immnológust megkereshetem e Önt egy teles kivizsgálás reményében? Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel Bolla Gáborné
Kérdező: bollam Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Én atóimmun beteg vagyok, aki nevezetesen asztmás reuma artritiszes és pazsmirigy beteg. Kérdésem az lenne hogy mint immnológust megkereshetem e Önt egy teles kivizsgálás reményében? Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel Bolla Gáborné
Kérdező: bollam Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2016.05.13-án műtöttek,a jobb lebenyt hideg göbök miatt eltávolították.A műtét jól sikerült.Május 23-án volt a kontroll, gyülem volt a nyakamban egy tűvel leszívták.Másnapra még erősebben éreztem a nyakamban a feszülést.Máj.25-én visszamentem a sebészhez.A diagnózis: feszül a nyaka Uh-n kóros nem látható,mérs.nyirok keringési zavar a subcutisban. jav.:jegelés,endokrinológiai vizsgálat.Endokrinológus nem mondott erre a problémára semmit,majd június 30-n friss TSH lelettel kell újra visszamennem.Ma június 8-a van ,a jegelés nem használ.Minden reggel nyak feszülésre ébredek,egyre kellemetlenebb.A duzzanat a heg felett pont a nyaki rész közepén van. A heg szépen gyógyul de a duzzanat nem apad,de nem is növekedett.A műtétet végző orvos mikor visszamentem hozzá nem volt túl segítőkész,én pedig tanácstalan vagyok.Várjak türelemmel tovább,vagy nézessem meg egy másik orvossal?Esetleg ha utóbbit kellene tennem ajánljanak nekem egy másik sebészt,mert egyre nehezebben viselem a feszülést.Köszönettel!
Kérdező: andi45 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Sztipits Tamás 2016-06-08 19:04:55
Nem iszom,nem dohányzom,nem drogozom-sosem tettem! Sportolok,egészségesen élek! Relatíve! Rendszeresen ébredek fel VALÓS hangokra,zörejekre,amiről PONTOSAN tudom,hogy mik okozzák. De,amikor megnézem,hogy az történt-e,ami a zajt okozza,az nincs...Konkrétan hallom,hogy lelesik a fürdőszoba polcról a sampon,bele a kádba. Bemegyek,és mégsincs a samponos flakon a kádba...Soxor szinte fizikálisan érzem,hogy valaki OTT áll a hátam mögött,érzem a tarkómon,hogy néz...érzem a fizikai jelenlété,közelségét...Volt,hogy egy polcon lévő,fedeles fémdobozból "kiesett" egy fülbevalóm,messzire a polc aljától...átrepült...Vannak ezekre elfogadható,értelmes magyarázatok,akár egyben,akár részeire szedve? Elég félelmemtes érzések,és nem igazán tudok mit kezdeni velük! Semmilyen jellegű szektához,és egyéb paranormális társasághoz nem tartozom.
Kérdező: Klára Válaszok száma: 0 db
Nyaki bordáim vannak, melyeket egy fiziológus diagnosztizát egy röntgen felvételről. A jobb kezemen a hüvelyk ujjam íráskor és rajzoláskor annyira megfeszül, hogy fájdalmat érzek. Emiatt nem nagyon tudok jobb kézzel írni, most megtanultam ballal. Naponta többször is észleltem izomrángásokat magamon, főleg a végtagjaimon, de olykor a hátamban, vagy a farizmomban is. A labor vizsgálat normális Ca szintet mutatott ki. Összefügghet az izomrángásom a nyaki bordáimmal?
Kérdező: faludinorbert Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-07 06:16:52
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2015.május 12-én ideghártya leválás szakadással diagnózis miatt megműtötték a jobb szememet. Vitrectomiát alkalmaztak, és szilikon olajjal töltötték fel. Tobradex cseppeket kaptam, naponta 5x kellett a jobb szemembe cseppenteni. A műtétet végző orvos a műtét után azt mondta, hogy az olajat 3 hónap múlva fogják kivenni, de amikor mentem 3 hónap múlva, nem vették ki, ezt azzal indokolták, hogy zöldhályog is van a szememen, és majd később annak eltávolításával együtt veszik ki az olajat is. Sajnos a műtét után folyamatos fejfájás és szédülés gyötör mind a mai napig. A következő műtétre végül 2015. december 28-án került sor, amikor a hályogot és az olajat is eltávolították. A fejfájás és szédülés ezután még jobban fokozódott, a kontroll vizsgálatokon mindig azt a tájékoztatást kaptam, hogy ez nem a műtéttől van. 2016. május 2-án újra megműtötték a szememet, ahol magas szemnyomás miatt trabeculectomia műtétet végeztek. A zárójelentésemen az is szerepel többek között, hogy az üvegtesti térben kevés szilikon, fekvő chorioret. réteg. Kérdésem, hogy a fejfájást, szem- és arcfájdalmat és állandó szédülést okozhatja-e a műtét, illetve a szemben maradt szilikon olaj. Hozzáteszem, hogy belgyógyászati kivizsgáláson és fej Ct-n is voltam, az állandó szédülés miatt, de ezeken a vizsgálatokon nem találtak olyan problémát, ami ezt okozhatná. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: András53 Válaszok száma: 0 db
üdvözlöm! túlsúllyal küzdöm, cukorbeteg vagy ,inzulinnal kezelt! és a vizsgálatok során kiderült hogy a szív gyenge, sürgős fogyást javasolt a háziorvosom, nem igazán jártam eddíg szerencsével a fogyásban! és ehhez szeretném a segítségét kérni! köszönöm!
Kérdező: valakovics zsolt Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 21 éves férfi vagyok, és azzal a problémámmal fordulnék Önhöz, hogy november óta húgycsőgyulladással küszködöm, voltam már háziorvosnál, urológusnál, sőt nemibeteg gondozóban is, azonban a tüneteim mégse nagyon akarnak elmúlni. Mikor elsőnek orvoshoz fordultam, a fájó, égő érzés és váladékozás mellett a vizeletemben genny volt, kaptam 3 szem 500mg-os Sumamed tablettát, ami után a váladékozás elmúlt, és valamelyest enyhültek a tünetek is. Még az antibiotikum szedése előtt levett vizelettenyésztésem negatív volt. Azonban nem múltak el a tüneteim, így ismét orvoshoz fordultam, ahol a vizeletemmel már minden rendben volt, kaptam Cifloxin 500mg-os gyógyszert, 5 napi szedésre. GENOID tenyésztésem szintén negatív lett négyféle baktréiumra is. Az elmúlt időszakban, sok folyadékot fogyasztottam, tőzegáfonyával, kisvirágú füzike és csalánteával is próbálkoztam, valamint urogin és urzinol „gyógyszerekkel” is, és d-mannóz port is szedtem. Valamint az első tünetek megjelenése óta nem fogyasztottam alkoholt, és nem éltem nemi életet, úgy tudom nem igazán ajánlatos egyik sem ilyenkor! A tüneteim már nem olyan erősek, és vizeléskor is csak néha érzek fájdalmat, viszont ha tapogatom a péniszem, érzem, hogy még mindig fáj a húgycsövem..., más tünetem (láz, here-, derékfájdalom stb) nincs. Kérném szíves véleményét, hogy mi lehet ez, illetve miért nem múlik el? Előre is köszönöm!
Kérdező: alvin9428 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/ Doktorúr Hátfájás miatt röntgent kértem a reumatológián, amiből aztán kiderült hogy gerincferdülésem van. A gerincferdülés nincs összefüggésben a korábbi hátfájással, azt sportolás közben szereztem. A leletet és a röntgen képeket egy fájl megosztóra töltöttem fel mivel itt nem lehetséges csatolmány hozzáadása. Már járok fizioterápiás kezelésra (ultrahang és rezonancia) illetve júliustól gerinc gyógytornára. A kérdésem az lenne, hogy ilyen eltávoltozásokkal milyen mozgást kell kerülnöm. Gondolok itt a lumbális szakaszon lévő szám feletti csigolyára és a görbületre illetve a háti szakaszon kialakult gerincferdülésre. http://data.hu/get/9740813/leletek.rar Köszönöm.
Kérdező: gyuri86 Válaszok száma: 0 db
A problémám 1,5éve kezdődött torokfájással, arcüreggyulladással, homloküreg gyulladással, ízületi gyulladással egyik antibiotikumot kaptam a másik után (levoxa, fromolid uno, avelox, doxicilin, augmentin, ciprofloxacin, levofloxacin, azivil) végül kiderült, hogy gennyes a mandulám és április 27- én kivették. Kb. 1 hétig éreztem jól magam de utána ismét lebetegedtem és újabb tüneteim lettek : erős, görcsös nyomó fejfájás nyaki forrósággal párosulva, ami most már a hátam közepéig kihat ….különösen ha kisebb szellő megfúj rögtön sapkát kell vennem mert felerősödik fejfájás,de ha a porszívó levegője ér véletlenül akkor is azonnal erősödik a fejfájás. A szemeimben erős nyomást érzek. Állandó gyengeség érzetem van(munkából is kiestem). A testhőmérsékletem 36,8-37,4 között ingadozik napjában többször. A végtagjaim, ízületeim is fájnak, időközönként hányingerem van. A torokfájás is megvan még sajnos. A fül-orr-gégész csinált arckoponya röntgent és CT –t , azon látott a bal oldalon nyálkahártya duzzanatot és azt mondta használjak rhino sprayt,colstopp cseppet és sinupret drazsét. Továbbá közölte velem a doktor úr, hogy van egy nagyfokú orrsövény ferdülésem balra ami meglepett mert 2008. 06 .23-án orrsövény ferdülésre műtöttek a rengeteg fülgyulladásom miatt. Mivel a panaszaim nem múlnak ezért saját elgondolásból csináltatattam egy agykoponya natív MR vizsgálatot. Ennek leletezésén pedig ez áll: A kamrarendszer és a felszín liquortér supra- és infratentorialisan is enyhe fokban tágult. A középvonal helyzete megtartott. Basalisan a kisagy féltekék között megacisterna magna látható. Bal oldalon temporalisan 4mm-es, liquor intenzitású,körül írt képlet ábrázolódik,mely tágult perivasculáris tér, esetleg neurocpithelialis cysta lehetőségét veti fel. A bal oldali parietalis subcorticalis fehérállományban megfigyelhető egy 2mm-es és egy 4mm-es hyperintenz góc a T2 jellegű méréseken. Az elváltozások diffúziós gátlást nem mutatnak. Intracranialis vérzés,annak maradványa és vascularis malformáció nem ábrázolódik. Az agytörzs craniocervicalis átmenet ép. A paranasalis sinusok tiszták. A jobb oldali mastoidalis sejtekben kis kiterjedésű krónikus gyulladásos nyálkahártya megvastagodás ábrázolódik. Ezzel az eredménnyel jártam neurológián ahol azt mondták,hogy a probléma nem indul és tovább irányítottak a fül-orr-gégészetre, ahol szintén azt mondták,hogy nem itt keresendő a baj ezért tovább küldtek belgyógyászatra,a belgyógyász erre azt mondta szerinte pedig fül-orr-gégészeti probléma. Kedves doktor úr mondjon kérem véleményt merre induljak.
Kérdező: krisztina.dkny Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-02 14:03:39
Férjemnél évek óta tart, hogy állandóan fázik a háta, dereka. Még a legnagyobb melegben is derékmelegítőt és mellény is hord. De gyakori verejtékezés is gyötri, naponta többször is kell cserélnie a ruházatát. Prosztata problémáival negyed évente jár kontroll vizsgálatra, rendszeresen szed rá gyógyszert. Még a magas vérnyomására is szed gyógyszert, más problémája nincs. 61 éves
Kérdező: Zsolnai Jánosné Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-06-01 20:15:21
Tisztelt Doktor Úr! 41 éves vagyok 6 hete vannak a lábamba súgárzó fájdalmaim gerinc CT-t csináltattak eredményem: A lordosis csökkent ívű enyhe jobbra convex hajlat. A zárólemezeken apró Schmorl herniak látszanak Az L III-as és IV-es korong körülírt eltérést nem mutat Az L V-ös rés szűk a korong lapos benne gázgyülem van bal oldalon paracentralisan és medio-lateralisan széles alapú cudal felé is részben követhető 7-8 mm-es sérv látszik amely a bal oldali gyököt comprimalja. Vélemény:L V. porckorongsérv /Rutura lehetősége sem zárható ki/ azt szeretném kérdezni ennek az eredménynek az alapján milyen gyógymód kezelés esetleg műtét javasolt.Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Róka Attila
Kérdező: times82 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-05-31 14:16:00
Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Röviden leírnám a problémámat 2014 novemberében fennakadtam egy tüdőszűrésen, ahol különböző vizsgálatokat követően a kezelőorvosom szarkoidózist valószínűsített. Volt 215 januárjában egy mintavétel, ami saválló pálca jelenlétét mutatta ki, ezért 2015 februártól gátlószereket kellet szednem, ez azonban nem hozta a várt eredményt, és a következő röntgen az eredményeim romlását mutatta. Közben elvégeztek egy quantiferon tesztet rajtam, ami negatív volt. Végül egy újabb mintavételt követően (aminél egy a torkomon elvégzett vágást követően, altatás alatt vettek újabb szövetmintát tőlem) igazolta a szarkoidózist. Elkezdünt egy medron kúrt, mely 64 mg-ról indult, majd fokozatosan csökkentették. emellett ugyanúgy szedették velem a gátlószereket, így volt, hogy napi akár 30-35 szem gyógyszert is szednem kellett. A leleteim azonban tovább romlottak, és a következő CT kimutatta, hogy már nem csak a jobb oldalon, hanem a balon is megjelentek bajok bennem. Ezt követően elhagytuk a medrolt, valamivel előbb meg a gátlószereket is. Az orvos cytoxane kezelés mellett döntött 2015 októberében. Ezt havonta kaptam vénásan. A jelentkező mellékhatásokal most nem írnék, azt gondolom sejtheti a doktor úr is. Végül a cytoxan sem hozta meg a várt eredményt. Egy 2016 januári CT további romlást mutatott a tüdőleleteimben. Nagyobbodott minden gyakorlatilag. Közben több alkalommal is végeztek velem légzésfunkció vizsgálatot, ami mindig elkeserítő eredménnyel járt. Több is. Ezt követően 2016 februárjában újabb mintavételnek tettek ki. Ezúttal CT vezérelt biopsziát végeztek rajtam. Ez ismét igazolta a sarkoidózist nálam. Mégis 2016 márciusától ismét gátlószereket kellett szednem az orvosom javaslatára. Végül 2016 májusában belázasodtam, véres köpetem volt, nagyon köhögtem, fájt a hátam, a vállam, napokig nagyon rossz állapotban voltam. Bementem vizsgálatra a kezelőorvosomhoz, aki egy vérvétel és röntgen után (mely kimutatta, hogy a bal tüdőmben folyadék is van), már csak pakolni engedett haza, és befeküdtem a klinikára. Itt megállapították egy CT után (mely kimutatta a tüdőállapotom tovább romló állapotát is, gócok megjelenését), hogy KÉTOLDALI TÜDŐEMBÓLIÁM VAN. Azonnal elkezdték a vérhígitó adását. Ami azóta is megy, de már majd egy hét kórházi kezelést követően már itthon magamnak. A kezelőorvosom a tüdőembólia kialakulásáért a szarkoidózist jelölte meg okaként. Itt megjegyzem, látom, hogy a kezelőorvosom, valóban igyekszik meggyógyítani, és lelkiismeretesen végzi a munkáját, de úgy érzem lassan menthetetlenné válok. Nem írtam, amúgy 36 éves vagyok, kb 93-94 kiló, de ez sokat ingadozott az utóbbi időben.. De tudni kell, világ életemben sportoltam, jó erőben éreztem mindig magam. S bár mostanság minden fizikai mozgástól tiltva vagyok az embólia végett, de ezen kívül is éreztem már jó ideje a fizikai teljesítőképességem romlását. Sajnos a betegség folytán mivel sokat voltam táppénzen is (kórházi és egyéb kezelések miatt), a főmunkahelyemet elvesztettem, ott a szerződésemet nem hosszabbították meg, mikor az lejárt. a másodállásomat, ami pedig a sporthoz köthető, most fel kellett függesszem, ami összességében a megélhetésemet is veszélyezteti immár - de ez szorosan nem kapcsolódik az általam feltenni akart kérdésekhez, csupán személyes dolog, Egy hete újabb gyógyszeres kezelést kezdtünk el a kezelőorvosom tanácsára. A vérhígitózás (Clexane Forte 150 mg/1,0ml-t kell napi egyet szúrnom magamban) mellett (ami a tüdőmben lévő vérrögök feloldását szolgálná), elkezdette velem szedetni heti 20 mg a Trexan nevű gyógyszert. emellett napi 16mg Mewdrol, különböző gyomorvédő, májvédő és kálium mellett, további gátlószerek (INH, és Rifampycin) szedésést írta még elő . Így álok jelenleg. már én magam sem tduom mit gondoljak. Kérdésem az lenne, az alábbiakban felsorolt gyógyszerek szedése mellett volt-e egyáltalán már példa arra, hogy valaki a "történelemben" meggyógyuljon az általa megjelölt betegségekből (pl. a Trexan szedésére gondolok)? Mert én úgy érzem, ezektől sem fog javulni már az állapotom. Az elmúlt másfél év bizakodó hozzáállására, ami engem jellemzett, már képtelen vagyok. Illetve a fentiekben felsorolt gyógyszerkészítményeknek milyen káros hatása lehet még a hátralévő életere is akár (gondolok itt a sok medrolra, gátlószerekre, cytoxane-re, metotrexátra stb.)? S mivel az egyenes beszédet szeretem, és nyilván Ön a leleteimet nem látta, csak amiket leírtam, de van-e ebből az egészből még visszaút a számomra az egészség világába? Lesz-e még lehetőségem sportolni, vagy az életemet most már ebben az úgynevezett ágynyugalmi állapotban kell-e még éljem? - mert ez szintén kikészít engem, és úgy érzem minden felsorolt dolog miatt, lassan idegileg is összeomlom. Továbbá, visszatekintve az elmúlt időszakra, fura, de akkor voltam a legjobb állapotban úgy érzem (2016. február, március) mikor éppen semmilyen gyógyszert nem kellett szednem. Ez véletlen ilyenkor. Ekkoriban nem volt semmilyen fájdalmam, ami mára mindennapos akár (pl, az oldalam fájdalma, mélylégzés esetén szorító érzés a mellkasomban, sokszor fájdalom a szívem körül) Elnézést ha picit hosszú voltam, de nem igazán van kihez forduljak. A tüdőklinikán a kezelőorvosom tényleg mindent elkövet, de most úgy tűnik az kevés lehet az állapotomra. Köszönöm előre is a válaszát.
Kérdező: steel Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm, Van egy unokatestvéremet aki Erdélyben él 41éves nő. 1994-ig egyszerűen nem tudták orvosolni a baját. Át hoztam Magyarországra és agyalapi mirigy daganattal diagnosztizál. A műtét bizonyos okokból nem jöhetett szóban így a bromocriptin-nel maradtunk. Szedi azóta is. Rendszeresen jár Proliaktin "mérésre" . Most legutóbb volt egy MRI-e ahol a hipofízis 15/12 mm és a vérvételből a proliaktina 10,51. Már több mind egy éve 3 bromocriptint szed naponta amit úgy gondoljuk hogy nem indokolt mivel az eredményei jók. Szeretném a tanácsát kérni abban hogy hogyan tovább. A mostani orvos nem akar változtani az adagon. Köszönöm, Ella
Kérdező: ella Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor nő /úr Új koronát csinaltattam, már addig is Érzékeny volt a fogam a régi korona alatt. Kiderult A gyökerkezekesek után, hogy Gyökér resekciot kell végeztetni. 2 fogamat resectaltak. Az ízületeim akkor kezdtek el fájni mikor Gyökér kezelték, kaptam 2 x dalacint, majd augmentint, stb. 4 fajta antibiotikumot, fájdalomcsillapítókat. Sajnos azóta is 2 naponta fájnak az ízületek, a doktornő szerint ez normális. Akár fel évig is eltarthat a gyógyulás. Ön szerint nem lehet hogy nem tisztitották ki rendesen? Jogos az állandó fájdalom? És fájdalomcsillapító szedés. Hova forduljak? Várom válaszát Köszönettel
Kérdező: Pinokkio Válaszok száma: 0 db
Kedves orvosok.hu Az utobbi harom honapban haromszor voltam vervetelen. Az utolsp ket hete volt. Az lenne a kerdesem, hogy 2 het utan lehet ujra vervetelre menni? Koszonom!
Kérdező: csillagg Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktornő ! 2016.03 hó óta fokozatos nehézlégzésem van. Nem sípol a légzésem se belégzésre sem kilégzésre. Inkább olyan mintha nem tudnék nagy levegőt venni és elakadna valahol az oxigén. Ilyenkor orron keresztül próbálok mély ásítást venni és így egy ideig jó a levegőm. Éjszaka csak ülve tudok aludni, mert ha fekszem, akkor minden este nehézlégzésem lesz amire későn kelek fel, ami egy 160/98/128 vérnyomást eredményez. Ez eltart 10-15 percig utána szépen csökken a vérnyomásom, miután egyszer sikerül lemennie a levegőnek. Az összes fára allergiás vagyok, asztmám is van, de csak allergia időben kel kezelnem. Most későn kezdtem el a Symbicort fújását. 03 hó óta van a nehézlégzésem, de az nem volt állandó és 3 héttel ezelőtt lett egy komoly arcüreg gyulladásom amit gyógyszerrel kezeltek és k is gyógyultam, de a nehézlégzés azóta súlyosbodott. Így elkezdtem a Symbicort asztma spréyt fújni. De sajnos semmit nem segít. Régebben nem ilyen volt a fulladásom, hanem érezhetően szűkült a hörgőm de most teljesen más. Előfordulhat, hogy vissza maradt az arcüreg gyulladásból valami és emiatt nem kapok jól levegőt ? Ma orr cseppet használtam kíváncsiságból, pedig nem éreztem az orromba semmit és javult a légzésem. Nem köhögök, de rengeteget krákogok és olyan mintha mindig lenne valami a torkomba és reggel köpetem is van, ami eddig soha nem volt. Válaszát előre is köszönöm !!!
Kérdező: Gica101 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr! Lassan 2 hónapja tartó nyaki fájdalom miatt már többféle izomlazítót és fájdalomcsillapítót is kaptam, majd reumatológus orvos lidokainos fizikhoterápiát írt, fel mad ultrahangos kezelést plusz gyógytornát, de a panaszok nem enyhültek. Mr vizsgálat eredményét megkapva a következőket látták a felvételen: A nyaki lordisis csökkent, kényszertartás látszik. A cervicalis discusok degeneráltak. A C II-V. discusok laposabbak, de érdemben nem haladják meg a csigolyák peremét. A C VI. szintben bal oldalon paramediálisan 7*3 mm-es kiszakadt porckorongsérv látszik a bal oldali foramen bemenetben. Nyomja a kilépő gyököket. A foramen már szabályos. Jobb oldalon megtartott viszonyok. A myelon jelintenzitása megtartott. Orvosi vélemény: Discus hernia bal oldalon, paramedialisan, a foramen bemenetben a C. VI. szintben. Discopathia C. II-V. Leírva az alábbiakat érdeklődnék,hogy ez műtéti úton gyógyítható vagy esetleg van mód ennek elkerülésével valamilyen kezeléssel ezt gyógyítani? Ha igen milyen kezeléssel és mennyi idő a gyógyulás? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Andrea
Kérdező: Pancsa Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr! Tavaly novemberben kezdődött a kálváriám azzal, hogy meg kellett operálni a térdem. Akkor sorban egymás után 10 térdröntgenem volt, majd 2 tüdőröntgen. Most áprilisban újra kellett operálni, ismét 8 röntgen következett. Majd közvetlen az operáció után epehólyag és hasnyálmirigy gyulladást kaptam, 1 hónapra kórházba kerültem és gyors egymásutánban 3 hasi CT-t és 2 tüdőröntgent csináltak. 38 éves édesanya vagyok és szeretnénk még gyermeket. Ön szerint elképzelhető, hogy akkora dózist kaptam, hogy már lemondhatok erről? Illetve ezzel a hatalmas dózissal nem került annyi a szervezetembe, hogy az az egészségemre is kihatással lenne? Elég hipochonder vagyok és nagyon pánikolok, hogy ezzel jócskán megrövidítették az életem. Válaszát előre is hálásan köszönöm! Üdvözlettel: Csősz Piroska
Kérdező: Zizka123 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor!Az lenne a kérdésem,hogy túlzásba lehet-e vinni a Valsalva manőver alkalmazását,ha igen milyen káros hatásai lehetnek,fülzúgással járó fülkürthurut esetén?Egyáltalán naponta hányszor kell illetve szabad ezt az eljárást alkalmazni?Köszönöm válaszát.Anna
Kérdező: veramente Válaszok száma: 0 db
Milyen lehetőségeim vannak 59-évesen,túl vagyok egy infarktuson és bájpassz műtéten.Potencia gyógyszereket próbáltam nem oldották meg a problémát.
Kérdező: Béla Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-05-31 23:09:52
Jó napot Doktor Nő! Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagált az előző kérdésemre. Közben sikerült elvégeztetni a VEP vizsgálatot, aminek a következő lett az eredménye: "Binokuláris VEP-et regisztráltunk 120’, 60’, 30’, 15’ fokperces sakktábla-mintaváltás mellett. A gyermek a vizsgálat alatt végig jól figyelt. T2circ statisztikával [2] igazolható szignifikáns agyi válasz volt regisztrálható két sakktáblaméret esetén. Az életkorra jellemző standardokkal összevetve a mért P100 latenciaértékek megnyúltak. Látencia 120'-nál 113 ms, illetve a 30' látencia 134 ms. A vizsgálat igazolja a gyermek látásfunkciójának meglétét, azonban a megnyúlt P100 latenciaértékek a két szignifikáns válasz esetén arra utalnak, hogy az ingerre adott válasz központi feldolgozása lassult. A kapott eredményeket a gyermeknél észlelt nystagmus nagyban befolyásolhatja." Nem tudják, hogy ez mitől van illetve, hogy mi lesz ennek a következménye. Ön szerint milyen vizsgálatokat kellene még elvégeztetnünk? Kihez kellene még fordulnom, szemészhez, neurológushoz? Szeretném tudni, hogy minden rendben van-e. Nagyon aggódom, hogy a kisfiam fog-e látni, vagy, hogy valamilyen betegsége van :( Eddig nem tapasztaltunk mozgásfejlődésében elmaradást, szépen fordul oldalra és jobb oldalt már a hátról-hasra fordulás is sikerült egyedül. Amit tapasztaltam, hogy kicsit lógatja a fejét (egy idő után, sokat nézünk lefelé, vagy vállra dől, viszont hason nagyon szépen kitartja magát akár percekre is). Illetve néha amikor nagyon megszeretné fogni a játékát néha beleremeg a feje és a kezei (látszik, hogy nagyon összpontosít). De csak ennyi amit tapasztalunk. Várom válaszát és nagyon köszönöm előre is a segítségét!
Kérdező: Kitta26 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-05-21 10:57:57
Tisztelt Dr.Úr! Kontrol vizsgálatra,március 30.-án kaptan időpontot,azon családi okok miatt nem tudtam megjelenni.Szeretnéegy új időpontot kérni,hogy tudjam minden rendbe van-e velem mert szoktam meg kicsit fulladni de lehet,hogy a melegtol?!De valójában bevált nekem a gyógyszer amit írt fekruárban.Köszönettel
Kérdező: barbygirl0806@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor!Tavaly április elején egy enyhe torokfájást és hig orrfolyást követöen bal fülem eldugult és zúgni kezdett.Azt gondoltam fülzsírdugasz ezért Boramid fülcseppet használtam ami átmenetileg segîtett,de éjszaka felébredt és iszonyatosan szédült és ismét zúgott a fülem.Másnap háziorvoshoz mentem aki egy virusos fertőzést állapitott meg.Mivel aznap fülész nem rendelt .Néhány nap múlva a zúgás ismét kelentkezett és zavaró volt hallani a ház előtt járó autókat de mèg sokszor ha léptem is bebúgott a fülem.Nasivint kezdtem használni Valsalvázt de maradt a mély hangú búgás.Végre eljutottam szakorvoshoz de semmit nem talált biszont mivel sokáig használtam a Nasivint Rhinoqort Aqua64et javasolt.Megkerestem egy màsil fülészt aki mko behúzódott dobhártya fülkürthurut diagnózissal müszeres hallásvizsgálatta küldött.A vizsgálat 1hét múlva volt negativ eredménnyel akkor pont nem volt fülzugás.3hèt után a zúgás megszünt de a zúgós fül körül az arc és a fül mögötti kopogtatásra rezgő hang keletkezett ezenkívül utazáskor az autóból kiszállva is zúg pár percig.4 hónap szünet után ismét ugyan azon az oldalon dugulás zúgás.Ismét elmentem fülészetre,átfújták.Ez volt szeptemberben.Azóta kisebb nagyobb szünetekkel de mély hangon búg.Folyamatosan használom a Rhinocortot, mert volt egy olyan elmélet hogy allergia de a teszt negativ lett,igaz penészre pl nem nézték.Voltam nyaki gerinc röntgenen,carotis uh-on kedden megyek ct-re.Az eddigi vizsgálatok negativok lettek.Nem tudom miért maradt meg a zúgás.Azt érzem hogy összefügghet a fülkürt működésével is.Valsalvázom azóta is de nem mindig tudom azonnal átfújni.Sokszor bedugul és pattog mind a kettő fülem.Ha zúg és közben Valsalvázom erősödik a búgás.Újabb hallásvizsgálat és tympanometria is teljesen tendben volt.Mi lehet Ön szerint a visszatérő fülbúgás oka?
Kérdező: veramente Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2016-05-17 08:32:57
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A szövettani leletem értelmezésében kérném a segítségét. Endometrium Hyperplasia-val kezeltek évekig. A hysterectomia eredménye mást mutat. "Szabálytalan proliferációs fázisú, kiterjedten autolysált endometrium vérzéses szétesés jeleivel, melynek hátterében idült anovulációs ciklus állhat. Adenomyosis lev.grad. myometrii (endometriosis interna)" Erre a passzusra annyi magyarázatot kaptam, hogy adenómám volt, ami egy méhen belüli endometriózis. A méhnyálkahártya "rohadt", hyperplasia nem állt fenn. Mit jelent, hogy rohadt a méhnyálkahártya? A következő sorok egyetlen szava sem érthető számomra: I. Parakeratosis epithelii ectocervicalis. Ecto-et endocervictis papillaris chronika lev.grad.cum exacerbatione acuta. Endocervicalis reservsejt hyperplasia, tubalis metaplasia és tubo-endometrioid metaplasia. Ovula Nabothi, Tunnel clusters. IV. Cysta secundum Morgagni tubae uterinae d.. V. Cystadenoma serosum tubae uterinae s..." A méheltávolításon kívül cisztákat is eltávolítottak, amikről semmit sem tudok. A szövettani eredményből kiolvasható valami erről? A petefészkeim megmaradtak. A korábbi cisztáim milyenek lehettek, van-e erről bármilyen információ? A műtét következményeként mire számíthatok? Hormonális problémák, csontritkulás, további petefészek ciszták várhatóak-e. Kell-e rendszeresen kontrollálni az állapotomat, vagy elegendő évente egyszer a nőgyógyászati kontroll. Sokadjára fordul elő a Cystitis acuta fertőzés, ami a felépülésemet is akadályozta. Mit lehet tenni az elkerülése érdekében? Köszönöm a segítségét!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-05-19 11:33:27
Tisztelt Doktórnő, doktor úr! Azzal a problémávál fordulok őnhöz hogy kb. 4 hónapja vannak jobb kéz panaszaim. Az alkarómtól az ujjaim hegyéig lezsibad a jobb kezem a csúklómba nyomás érzetet érzek, a csúklómba egy ér látszodik ami kidúdórik valamint az ér végén egy dúdor is látszodik,valamint ki is tapintható, a csúklómba időnként az is érzem hogy valami hideg folyik. Érsebészeti szakvizsgálat tőrtént ott carpal alagút syndromára gyanakodtak, valamint kézsebészeti vizsgálat is tőrtént a kézsebész nem talált semit de eng. Vizsgálat nem tőrtént Hova érdemes fordulnom ezzel a panaszal? Köszőnetel Bogdán József
Kérdező: jocoka19 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Ur/No Az ocsemrol van szo! Kulonbozo csaladi problemak miatt 1 eve kemenyen iszik! Mar nemtudja onmaga megoldani ezt a problemat, segitsegre lenne szuksege, termeszetesen o nem akarja! En kulfoldon elek, de sokat beszelek vele, mindent megiger, de semmit nem tesz! Egy eve csak a legszuksegesebb dolgok miatt hagyta el a lakast! Mit lehet ilyen esetben tenni, hogy ne tegye teljesen tonkre magat? Vagy az o beleegyezese nelkul semmit? Valaszat koszonom!
Kérdező: Csillagszemu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Ma készült egy mellkas röntgen, és szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az eredmény. A rekesz éles kontúrú, sima felszínű, a sinusok szabadok. A tüdőparenchymában kóros nem mutatható ki. A szív nem nagyobb, a mediastinum nem szélesebb. Kisvérköri terhelés jelei nem ábrázolódnak. Mit jelentenek ezek? "rekesz éles kontúrú", "sinusok szabadok", "tüdőparenchyma" és "mediastinum"? Köszönettel Brigi
Kérdező: HBrigi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-05-12 21:39:24
Kedves Doktor Úr! A ruháim egy szúnyogirtás alkalmával coratrinnal szennyeződtek melynek hatóanyaga a deltametrin.Arról szeretném kikérni a véleményét hogy a mosás után használható-e még a ruha vagy inkább dobjam ki? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Kondor Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném a segítségét és véleményt kérni, mert nem tudom, hogyan kezeljem ezt a helyzetet.Úgy érzem így nem alakulhat jó irányba a kapcsolatunk,ha nem beszél és nyílik meg felém a párom.Én pedig nem tudom így elfogadni a dolgokat,csak agyalok és beszélnék,de nem tudom merjem e. Nővérem szerint nem is kellene ilyen "apró" dolgokon agyalnom.Mégis piszkálja a fantáziámat,miért vannak furcsának tűnő dolgok.Hogyan, mivel tehetek én ezekért és kell e egyáltalán ,hogy tegyek?!Vagy hagyjam,hogy alakuljon szépen lassan minden?! Kezdem,akkor a legelején.Van egy párom,akivel már 8.hónapja vagyunk együtt.Nagyon megszerettem és komolyan tervezek is vele.Úgy érzem Ő is a legkomolyabban gondolja velem.Nagyon csendes,visszafogott,udvarias,figyelmes,kedves és odafigyelő,de ami számomra furcsa volt már kezdettől.Nem tudtam hányadán is állok vele,kicsit sem mutatta vagy mondta ki mit gondol kettőnkkel kapcsolatban.Talán azért,mert mindig a másik végletet vonzottam,a "rossz" fiúkat.A lerohanósokat,a vagányokat,nagyszájúakat.Nem tudtam az első randi után,(amit eddig mindig),hogy Ő hogyan gondolja tovább,a 8. randi után csókolt meg,fogta meg a kezem.Vagyis,amikor először jött hozzám,én kézen fogtam és vezettem.Célozgatás is kellett,hogy eljöjjön az a csók.Ahhoz is fél év kellett,hogy az édesapját elhozza húsvét alkalmával hozzánk.A szexnél bár nekem kell mindig kezdeményezni,bújni és simogatni,csókolgatni és "kézbe venni" a dolgokat,de figyel rám és ügyel arra,hogy én eljussak a csúcsra.Aztán és bárhogy próbálok segíteni,annak ellenére,hogy a férfiassága nem lankad,két alkalommal sikerült eljutnia a "célig". Azt mondja legtöbbször,hogy fáradt és nem baj,ha Ő nem megy el mindig.Ez engem persze bánt,mert nem értem az okát és szeretném,ha neki is jó lenne úgy is.Persze azt látom,hogy élvezi közben,de az is fontos lenne. Sok mindenről beszélgetünk,de kettőnkkel kapcsolatos dolgokról nem nyílik meg,nem beszél a terveiről velünk kapcsolatban.Azt nem hiszem,hogy nem lennének velem tervei.Azt érezteti velem,hogy mennyire fontos vagyok,ahogy magához húz,ölel,puszil és a közelemben van mindig,amikor csak lehet.Amit hiányolok és furcsállok,hogy nem szólít meg,nem becézget.(A lányomat,szüleimet sem,csak azt kérdezi,hogy a többiek.)Amíg ismerkedtünk,írásban volt,hogy becézve szólított,bár az is ritka volt.Bár,ha együtt vagyunk,annyira közel vagyunk egymáshoz,hogy talán nem is kell,hogy megszólítson.Talán ez is abból következik,hogy csendes,visszafogott,szerény,régi vágású srác.A volt kapcsolatairól keveset tudok,de úgy érzem nem lehetett sok,talán nincs sok tapasztalata sem.A szülei elváltak,amikor 20 éves volt,édesanyjával az édesapja miatt nem tartja a kapcsolatot,mert zűrös válás volt.Ennyit tudok,de nem merek többet kérdezni és lehet nem is kellene?!A bátyja meghalt 1,5 éve,azóta jár édesapja templomba,ahová vasárnaponként párom is elkíséri.Utána együtt mennek ki a temetőbe.Ez is utalhat erre a túlságosan nagy óvatosságra,lassúságra,hogy Ő ily módon elkezdte gyakorolni a vallását?? Ami még furcsaság számomra,de lehet ez csak kényelmesség a párom részéről,egy ideje csak Ő jön hozzánk.Van saját lakása,voltam is nála pár alkalommal,ott is aludtam,de már hónapok óta csak Ő jön.Felújítások voltak nála,ágyat akar cserélni,hogy kényelmes legyen kettőnknek,de ez az ágy dolog már hónapok óta tart.Autót vett,azt egy pár hónapra cserélte le,hogy összejöttünk,elkészült a konyha,a szoba,ami tervben volt,de ez az ágy...!Nem gondolnám,hogy pénz kérdés.Már céloztam is rá,ha meglesz az az ágy,akkor én is mehetek újra és csavaroghatunk ott,meg hasonlók.Édesanyám szerint ez így kényelmesebb neki.Nem kell készülnie (kaja,pakolás,takarítás,stb) és persze,akkor jön és megy,amikor akar.Amikor viszont ott voltam,vacsit rendelt,tusfürdőt vett nekem,kikészített töröközőt és ez nagyon kedves,figyelmes dolgok tőle.Kicsit rosszul eső dolog ez is,mégis miért nem akarja azt,hogy menjek,tényleg csak annyi lenne,ami.Vagy lehet egy harmadik a dologban. Kérem mondja el,mit gondol,mit szűr le ezekből a számomra furcsának tűnő dolgokból!?Van okom aggódni ezek miatt és az együttlét terén lévő "problémával" kapcsolatban??Várhatok még vajon másabb hozzáállást tőle vagy merjek beszélni,rákérdezni dolgokra??Vagy nincs értelme felkavarni és ezzel kalamajkát okozni?? Nagyon köszönöm előre is! Köszönettel és tisztelettel:Csillagocska
Kérdező: csillagocska Válaszok száma: 0 db
Gyomor tükrözésen estem át, mert felerősödött a reflux problémám. Megállapítást nyert , hogy rekeszsérvem is van. A doktornő nem javasolta, hogy megműtessem a sérvemet, mert összesen 39 kg a súlyom, 57 éves vagyok. Mindig ilyen kicsi súlyú voltam, genetikailag örökölt soványság. Ha nem műtenek meg, vajon a reflux betegségem enyhül-e vagy rendbe jön-e teljesen szigorú diéta esetén? Van-e esélyem ilyen kis testsúly mellett is műtétre?
Kérdező: Laczkó Márta Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dokor Úr/Nő! Azt szeretném megkérdezni, mitől van az hogy a párom annyira kitapossa a cipőit a jobb lábával, hogy szabályosan a cipő oldalán jár, nem a talpán. És nagyon fáj a lába. Ez mitől lehet? Mi lehet rá a megoldás. Köszönöm válaszát.
Kérdező: Anett82 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-05-07 06:38:45
Január óta súlyzós edzésekre járok, ahol főleg erőemelő gyakorlatokat végzünk. Guggolás és felhúzás közben jelentkezett egy fájdalom a lábam elülső/oldalsó részén (körülbelül ahol a csípőmbe "csatlakozik").A fájdalom különösen akkor érezhető mindkét oldalon, szimmetrikusan, amikor például felhúzásnál hátratolom a fenekemet és enyhén hajlítom a térdemet (tehát a mozgás felső szakaszában). Guggolásnál szintén a felső szakasz fájdalmas, van, hogy beleremeg a lábam a mozgásba, mintha "nehéz volna valamit hajlítani". Pontosan nem tudom megmondani, vagy kitapintani, hol fáj. Próbálkoztam a psoas, a farizom, a csípő/derék különféle merevítő, támasztó izmainak nyújtásával, de nem sokat segített. Mindig bőséges bemelegítést végzek, nyújtok, SMR hengert használok. A fájdalom időnként már egészen kis súlyok esetén is jelentkezik, sőt akár súly nélkül is, bár a mindennapi mozgásban szinte egyáltalán nem korlátoz (esetleg ha rosszul hajolok, de ez nem derékfájás/hátfájás). Próbáltam különféle terpesz-szélességet és a lábfejemet kifelé/befelé forgatni. Voltam egy manuálterapeutánál, talán mintha ideiglenesen kicsit jobb lett volna, de nagy változást nem hozott. Egy hónapig mellőztem az említett mozgásokat, ekkor például a guggolás újrakezdésénél megszűnt a fájdalom, de kis idővel (és a merevlábas felhúzás beiktatásával) újra előjött. Ön szerint mi lehet ez, mi jut még eszébe az eddig felsoroltakon kívül, mivel lenne érdemes megpróbálkozni? Kérem, arról is írjon, érdemes-e reumatológushoz fordulni, vagy gyógytornászhoz? A sportot mindenképpen folytatni szeretném.
Kérdező: gabor97 Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-05-07 15:28:50
Üdvözletem. Közel 50 éves férfi vagyok. Az utóbbi években jelentkezett az a problémám, hogy az orgazmuson időnként (elég gyakran) nem éri el a korábbi intenzitását, amikor feleségemmel szexelek. Ez elsősorban a hüvelyben átélt orgazmusra vonatkozik. Gyakorlatilag olyan érzés, hogy közeledek a csúcs felé és mielőtt odaérnék megtörténik az orgazmus, ami nem jár együtt pl az izomrángással. Maga az ejakulátum kilövell, de elmarad az extázis. Ha a korábbi szexuális tapasztalatokkal össze akarnám hasonlítani, akkor olyan 60-70% az orgazmus erőssége. Nekem 6 éve volt egy műtétem, művi meddővé tételen estem át (nem egészségügyi okokból). 6 éve vagyunk együtt a feleségemmel is. Lehetséges, hogy a gond velem van vagy a feleségemmel? Olyan, mintha túl tágas lenne a vaginája és emiatt nem kapok megfelelő ingerlést? Ezeknek az élményeknek a hatására már a szexuális vágyam is lecsökkent, míg a feleségemé igen erős.
Kérdező: peka Válaszok száma: 0 db
Főként a reggeli étkezés után néhány órával tompa görcsszerű feszülést érzek a bal vesém és a vastagbelem leszálló ága által határolt bal oldalam felől. Kb. 1 óra múlva ez minimálisra csökken, de másnapra, harmadnapra, stb.mindig ugyanígy előjön. A colonoscopiás vizsgálatom total negatív, urológiai vizsgálaton mindössze egy cca. 18 mm-es cisztát találtak a bal vesémben, aminek az urológus nem tulajdonított különösebb jelentőséget. Reggelire mindig csak zabkását eszem tejben megfőzve. Bár székrekedéses típusú 63 éves férfi vagyok, de a székletürítésem kvázi rendezettnek mondható. Mit kellene tennem, hogy a fenti panaszom megszűnhessen ? Megtisztelő válasza reményében, köszönettel: László
Kérdező: prentetlentik Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-05-01 00:22:39
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy kb egy évvel ezelőtt amikor műtöttek, az altató orvos azt mondta, hogy aszimmetrikus a gégém. Ez mit jelent és mitől lehet? A műtét előtt volt egy torok gyulladásom, lehet ettől is? Válaszát előre is köszönöm!!
Kérdező: szgyöngyi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2016-05-17 08:40:25
Jó napot Doktor Nő! A segitségét szeretném kérni. 4 hónapos kibabámnál nystagmus gyanúja áll fent. Sem a neuológus, sem a szemész nem állitja, hogy ez biztosan az lenne, mert nem mindig csinálja és nem egy irányban (de csak horizontálisan ), de van mikor nagyon előjön ez a szemtekerezgés. Agyi kordinálatlanságot mondtak még és hogy remélhetőleg még kinövi. A szemész kóros elváltozást a szemben nem észlelt, igy ő azt mondja, hogy idegi alapon van gond. VEP vizsgálatra most kérnek nekünk időpontot, de 6 hónapos kor előtt ezt nem végzik el. Sajnos teljesen el vagyok keseredve, nagyon félek, hogy nem lesz jó a látása. Tudna nekem valami biztatót mondani. A VEP vizsgálat elvégzését követően meg fogják nekem tudni mondani, hogy látni fog a gyermekem? Van esetleg még valamilyen betegség, ami ezzel együtt jár? Fel szeretném venni más orvosokkal is a kapcsolatot, de félek nem tudnak nekem segiteni, mert nagyon pici még a babánk és csak a tényt tudják megállapitani, hogy ez jelen van. Milyen vizsgálatokat célszerű még elvégeztetni? Sajnos azt érzem, hogy megy az idő és csak egyhelyben állunk, senki nem tesz semmit, pedig én nagyon szeretnék a kisfiamnak segiteni. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Kitta26 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-04-29 21:05:03
Kb 2 hónapja mellkastájéki fájdalom,mely részben nyomó,részben szúró jellegű. fájdalmat fizikai terhelés fokozza,de nyugalomba is érezhető.Vérnyomás ingadozó,nem túl magas,nem túl alacsony,de nem egyforma.ami nagyon zavar az az állandó diszkomfort érzés.Ügyeleten voltam.szakorvosi vélemény amit kaptam:Státusa érdemben negatív,azonban subfebrilitást észleltünk.Labor mérs.leukocytosis jelzetten magasabb CRP érték.Kard.enzimsor,EKG nem utal ACS-r Othonába panaszok esetén nsaid szedése javasolt.Xefo receptel elláttuk.Ez egy hónapja volt azóta sem érzem magam jobban.26 éves kissé elhízott vezető beosztásban dolgozó fiatalember vagyok,közepesen streszes munkahelyen dolgozom talán ez is lehet az oka a panaszaimnak?mit javasolnak?Válaszukat előre is köszönöm.Tamás.
Kérdező: Anna Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: német edit 2016-04-28 10:40:21
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A http://s20.postimage.org/gluy2twul/MR000007.jpg illetve http://s20.postimage.org/975magaz1/MR000008.jpg képeken látható a bal oldalon zsírfeltöltött fülben a „fekritkulások”, illetve körülöttük halmozodik-e a kontrasztanyag és ezek együtt véleménye szerint gyulladásra utalnak-e? (A műtét fél éve volt) Tisztelettel a beteg!
Kérdező: viv555 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2016-04-25 21:26:19
Kedves Doktor Nő! 2,5 éves kisfiam születése óta száraz bőrű és felső légúti betegsége is van ( asztmás, bár viszonylag gyengének nevezném jelenleg montelukasztot kap) viszont mindig problémák voltak és vannak a fülével, mint fülzsír és fülgyulladás... ez sajnos most már elég gyakori március 15-én volt egy középfülgyulladása amit Ospamox antibiotikummal kúráltunk 2 hétig most ismét van neki április 25-én erre Zefren-t kaptunk! Közben fül-orr-gégészünk a tejfehérjére gyanakodott hogy ez lehet a gyulladások mögött, ezért csináltunk neki vérvételt és Prick I.II. tesztet de minden negatív lett. Viszont a vérképből kiderült hogy az IGG 4,27 g 0,54 g/L és az IGM 0,65 g/L lett immunhiányosnak nevezték! Gyermekorvosunk javasolta egy immunológus megkeresését hátha ez áll a háttérben... kérdezném mit tehetnénk ebben az esetben, illetve lehet-e hogy az eredmények azért lettek ilyenek mert március 15-től két hétig kapott antibiotikumkúrát és április 14-én vették tőle a vért? Válaszát előre is megköszönve!
Kérdező: eizo2 Válaszok száma: 1 db
Üdvözletem! 39 éves nő vagyok, 3 gyermek édesanyja. A párommal szeretnénk még egy gyermeket de hiába próbálkozunk nem sikerül. Lassan egy éve, hogy volt egy nőgyógyászati műtétem, endometriozis miatt a bal petefészkemben. Az orvos kimetszette és azt mondta nincs akadálya a gyermek vállalásnak. Lassan 8 hónapja próbálkozunk eredménytelenül. Elkezdtem mérni az ébredési hőmet ebben a hónapban és úgy vettem észre, hogy volt is tüszőrepedésem, de az alaphő mellett párszor leesett 36 fok alá a reggeli hőm. A ciklusom általában 25 napos szokott lenni. A menszeszem 5 napig tart, de általában 2 napig nagyon erős vérzéssel, görcsök nélkül. Alacsony ébredési hő mellett is teherbe lehet esni ( 35,5-35,7)? Nagyon szeretnénk még egy babát és félünk, hogy nem fog összejönni. Válaszát előre is köszönöm!!
Kérdező: szgyöngyi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:15:19
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Fiatalon 10 éven keresztül versenyszerűen atletizáltam. Sok év kimaradt az intenzív futásban, de mindig vissza-visszatértem a kocogáshoz. Most, 40 évesen is járok futni, próbálom a távolságot fokozatosan növelni, és mivel többször előfordult, hogy a futás után nem éreztem jól magam, vettem egy pulzusmérőt, hogy figyeljem, mit mutat. A tapasztatom az, hogy könnyen fölszalad a pulzusom 170 fölé, és ilyenkor nem tudom, hogy mennyire kell megijednem (hozzá kell tennem, hogy a lakhelyem környékén szinte csak föl vagy le tudok futni, egyenes terep kevés van). Ugyanakkor úgy érzem, hogy a lábam bírná. Abban kérek szépen tanácsot, hogy mi az a tartomány, ami rendben van, ill. hol kell mindenképpen megállni, és mi lehet annak a következménye, ha mégis tovább futok, amikor csipog a készülék (jelen esetben 180-nál). Szeretném magam terhelni, de csak amennyire "szabad". Szíves válaszukat előre is köszönöm.
Kérdező: somfayv Válaszok száma: 0 db
az en kerdesem igen komlikalt roviden le irom ez elitt 3evvel pajzs mirigy alulmukodesem volt ami meg mindig tart de az imum szerintem nagyon gyenge ez elott tudo gyulladasom volt az utan jott ez a furcsa erzses hogy arctol le a labamig zsibadtam kulonosen lattam mindenbol egy es felet a beszedem fura volt nehezen tudtam beszelni es a feny nagyon zavart a targyakat nem tudtam meg fogni mert nem tudtam el donteni mijen tavolsagra vannak tolem es ha gyors mozdulatokat tettem szagatott latasom volt ez tartott egy hetig utanna hirtelen el tunt de az az egy het iszonyat volt a fejem minden nap fajt most varom az eredmenyt mri vizsgalatott vegeztek kozbe most par napra ra kaptam egy otvaros bor betegseget a feher versejt tobb mint a voros ezt is meg alapitottak tisztelt dr ur/no mi lehet a problema most megint kezdem erezni a zsibadast felek hogy megint abba leszek lehet megorultem elmezavar ?kerem mongya el mit gondol elore is koszonom
Kérdező: erika27 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Nemrég műtötték mindkét alsó bölcsességfogamat. Az elsőt tavaly Szeptemberben, felszívódó varrat lett berakva, ami nagyjából 3 hét elteltével ki is potyogott. A másodikat 6 héttel ezelőtt műtötték, ismét felszívódó varratot tettünk be, mivel külföldön élek, de Magyarországon volt a műtét. Az ötödik hét után kezdett gyanús lenni, hogy a felszívódó varrat máshogyan viselkedik, mint az előző fogamnál. Nem szívódott fel, hibátlan állapotban megmaradt az ínyemben. Mint kiderült, nagy valószínűséggel a Doktor úr rossz varratot tett be, ami nem felszívódó. Elmentem két fogorvoshoz itt kint Angliában, ahonnét elküldtek egy fogászati klinikára. Ott a varratok nagy részét kiszedték, de egy szál benne maradt. Kilóg az ínyemből néhány millimétert, ami nagyon zavaró. Nem tudta kihúzni a Doktor Úr, 6 hét alatt nagyon beépült a szövetekbe. Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben nem felszívódó varrat van az ínyemben, problémát okozhat-e, ha nem lett maradéktalanul eltávolítva? Ezt az egy szálat hagyjam, van rá esély, hogy idővel kidolgozza onnan a szervezet , vagy ismét keressek fel egy orvost a problémával? Köszönettel: Rácz Petra
Kérdező: raczpetra Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-04-26 09:10:06
ismerősömnél ezt a betegséget dg-zálták, és keresünk olyan orvost, aki e betegségnek specialistája. Köszönettel-Tisztelettel
Kérdező: rathonyi.emese Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-04-21 23:41:15
Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni a véleményét az alábbi eredménnyel kapcsolatban. A 14 éves fiamat 2013-ban diagnosztizálták autoimmun thyreoiditis-sel. Előtte és ezalatt az idő alatt is fájtak olykor a karjai, lábai. Lúdtalpa is van. Tavaly szeptember óta a bokáját fájlalta, Achilles-ín gyulladása volt, és azóta is nagyon fáj a lába, most már nem csak terhelésre, hanem reggel is, ha felkel. MRI eredménye: " A calcaneusban szinte teljes egészében foltos csontvelő ödéma látszik, legintenzívebb a középső harmadban. Ebben a régióban közepes fokú kontraszthalmozás is van. Az ödéma a T1 súlyozott képeken is azonosítható. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A talus feji részében az alsó felszínhez közel néhány mm-es folyadék jelintenzitású, valószínűleg degeneratív eredetű cysta van. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A synovium nem vaskosabb, kontraszt-halmozást mutat. Az ábrázolt inak jelintenzitása, szélessége rendben. Vélemény: synovitis utaló eltérés nem igazolódott. Kiterjedt csontvelő ödéma a calcanesusban. Gyulladás, Trauma? " Az ortopédus vissza irányított minket az immunológushoz, aki szerint ortopédiai eredetű a probléma. Szeretném megkérdezni, hogy kapcsolódhat e a probléma más autoimmun betegséggel? Köszönöm szépen a segítséget!
Kérdező: korana71 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Segítségüket szeretném kérni! Szemöldök hullás,viszkető, hámló, : Körülbelül 3 éve vettem észre hogy hámlik a szemöldököm aztán pedig hámló rétegek jönnek le róla és viszket és utána be pirosodik aztán kicsit érzékenyebb is és emelet hullik is ritkul és nem úgy nő vissza ahogyan kéne,főleg inkább a széle hullik,ez a mai napig tart. Bal oldali arc mélyedés: Úgyszintén is 3 éve kezdődött, észre vettem a telefonon is a tükrön is vala hogy a bal oldali részén kialakult egy mélyedés arcon nem tudom hogy.Voltam fogorvosnál szájsebészeten azt mondták olyan mintha ha ütés kapott volna arcon,pedig soha nem történ velem ilyesmi,aztán elmentem állkapocs klinikára és megnézték baloldali rész és mondták hogy valami izom vagy ideg probléma lehet az oka kaptam harapásemelő sín kezelést is mert kicsit kattan egyet az állkapocs,de mondták hogy ez nem biztosan fogja megoldani a problémát valahol más hol kell keresni az okát, pontosabb okát nem tudni mi okozza mélyedést a baloldali arcomon,ez a mai napig tart. Hajhullás,viszkető, hámló arcbőr: Ez is 3 éve kezdődött elkezdett kicsi pattanás lenni arcomon aztán fokozatosan több jött ki rajtam aztán 2év után megszünt. Jött a zsírosság hámlás arcomon szemöldököm is hilyábba használtam akár milyen kenceficét nem használt semmit voltam bőrgyógyászatnál rám nézett írt ki minden féle kenceficét attól majd helyre jön de semmi nagyon sokat jártam nála de nem jutottam előre egyszerűen nem vizsgált ki rendesen,aztán jóval később jött a hajhullás nem tudom menyi de ideálisnál sokkal több hajam hullik körülbelül 5 hónapja tart és meg jent rajta ilyen hámló rétegegek olyan mint ha korpa lenne de mégsem az és víszked is,ez a mai napig tart. Annyi még hogy jó indulatú agydaganattal műtöttek,2013 januárban műtöttek először orron keresztül távolították el a daganatot, aztán pedig 2014 áprilisában volt egy gama sugárzásom. Rendszeresen járok kontroll kezelésre régen magas volt a női hormonom szedtem rá gyógyszert is de most már az is helyre jött és nem kell szedni semmilyen gyógyszert teljesen helyre jött a hormonális problémám.Nem tudom hogy lehet e köze hozzá? Legnagyobb problémám a baloldali arc mélyedésese,az jelent nagyobb gondot. Kérem segítségüket, hova és kihez forduljak hogy megoldódjanak a problémáim. Üdvözlettel: Liczenciás Zoltán
Kérdező: Liczenciás Zoltán Válaszok száma: 0 db
Kérem segitsen valaki ! A viszketés már-már elviselhetetlen .Rengeteg Orvosnál voltam ,de ezek csak tüneti kezelések!Ha bárki tud valamit ,írjon !!!Köszönöm:Éva
Kérdező: Éva50 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Sztipits Tamás ! Köszönöm , hogy megtisztelt válaszával , nagyjából én is tisztában vagyok az Ön által leírtakkal . Csak az nem világos előttem , hogy mi miért nem érzünk semmit a BSC -ből vagyis miért nem kapjuk meg a legjobb támogató jellegű kezelést . Mire is gondolok ? Amikor anyukámat hihetetlen hasi görcsökkel kiszáradt állapotban , több napi éhezés után bevittem a kórházba a belgyógyászaton kapott egy nasogastricus szondát és infúziót . Így küldtek minket át a sebészetre . Sebész közölte , hogy inoperábilis és átküldte az onkológiára . Ott első megmozdulásuk volt , hogy kivették a szondát , mondván , hogy meg kell próbálni enni !!!!!! Ezzel a jó tanáccsal hazaadták . Itt a kör bezárult . Én még visszamentem a belgyógyászatra , hogy van-e lehetőség infúzióra vagy parenterális táplálásra , de elutasítottak minden további kezelést . Jelenleg ott tartunk , hogy itthon gyötrődik a drágám , csak hideg vizet kortyolgat és időnként tetemes mennyiségben kihányja . Borzalmas hasi görcsei vannak. Házi betegápolás keretében kijártam neki egy kis infúziót /napi 500ml Ringer / de ennyi . Tehetek-e még valamit , hogy könnyebb legyen neki ? Esetleg az infúzióba tenni görcsoldót vagy gyulladáscsökkentőt ? Mert én értem , hogy úgyis elviszi majd a rák , DE MÉG ÉL !!!! Minden tanácsáért hálás vagyok !!
Kérdező: Berika Válaszok száma: 0 db
Érdeklődni szeretnék, hogy közepes erős ízű, anyagnak Pl: Flektopor gyógyszernak , hogy lehet az izét el venni? hogy ne legyen semmilyen ize? 2.) egy anyag ami nagyon poros, hogy tudnám össze álltani?Hogy értve legyen azt szeretném hogy mi pl:poros anyagot be fújok pl lidocainnakl akkor nem porolódik annyira, és más íze lesz? ez fontos 7-kes húgomnak szerdán lesz félmérője, és ezt a feladattal akar elő alni
Kérdező: Krisztina2015 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Orvosok.hu! Cukrom 11-18 körül mozog. szedek rá gyógyszert de nem akar jobb,-kevesebb érték lenni.Küzdök már vele jó ideje,de eredmény semmi,ráadásul az impotenciám is erre fogható,illetve a magas (120/160)vérnyomásra. 65.évemben járok fizikailag koromat meghazudtoló totál toppon. van-e értelme vajúdni ezekkel a betegségekkel,vagy hagyjam ez már a korral vagy a több közel-keleti háborút megjárt múltammal (feszültségekkel) jár. Köszönöm ha megtisztelnek a válaszukkal! Tisztelettel: B.Nagy László kontaktmailbox@gmail.com
Kérdező: B.Nagy László Válaszok száma: 0 db
Gyógyszer melletti magas vérnyomással (120/160) és 11-18-as cukorral 65 évesen milyen megoldások léteznek az impotencia megszüntetésére? Mindenféle pirulák már nem segítenek.Létezik megoldás? Köszönettel: B.Nagy László kontaktmailbox@gmail.com
Kérdező: B.Nagy László Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2016-04-17 16:47:01
T. Cím ! Anyukámnak májáttétes hasnyálmirigy daganata van alapbetegségként. Egy hónapja kizárt hasi sérvvel műtötték. Azóta rohamosan elkezdett romlani az állapota . Három orvosnál is panaszkodtunk , mire egy negyedik diagnosztizálta , hogy ileusa van. Azonban nem csinálnak vele semmit , mondván , hogy a daganat már így is nagyon előre haladott állapotban van . Hazaküldték meghalni . De ez borzasztó , hogy végignézzük az éhenhalását . Ez valóban gyakorlat , és nincs mit tenni ???Nagyon félünk attól , hogy mi fog történni és hogyan fog lejátszódni az egész !!??
Kérdező: Berika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Sztipits Tamás 2016-04-17 08:58:53
Üdvözlöm! Van egy 13 éves fiam, és évek óta járunk neurológiára mert 6 évvel ezelőtt egy kullancs elleni oltás követően elájult és görcsöt kapott. Azóta nagyon sok EEG vizsgálaton estünk át ahol mindig az az eredmény hogy: Diffuz kérgi funkciózavar. Utolsó leletünkben még ezt írták: bal hemipherialis funkciózavar nem zárható ki. Két MR vizsgálaton vagyunk túl aminek az eredménye: Bal oldalon a törzsducoknál egy 4x7 mm nagyságú, tágabb perivascularis tér látható, mely T2-n fokozott, FLAIR szekventián csökkent, T1-n szekventián is csökkent jelintensitásu terület. Ez az utolsó Mr eredmény. 3 éve is hasonló eredmény volt 8 mm nagyságú eltéréssel. A gyermeknek nagyon sokat fáj a feje, nehezen tanul, kisebb bambulásai vannak. Szeretném megkérdezni, hogy ezek a vizsgálati eredmények mit jelentenek. Segítséget előre is köszönöm!!!
Kérdező: szgyöngyi Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-04-16 12:11:14
Jó napot! 48 éves nő vagyok. Otthoni több heti takarítással megerőltettem a jobb karom, alkar feszítőizmaiban (főleg ECRB) lüktető állandó fájdalom alakult ki és a jobb könyök egy ponton nyomásra érzékeny volt. Azonnal pihentettem, három hét alatt az izomfájdalmak elmúltak. Ekkor finom nyújtó és erősítőgyakorlatokba kezdtem, ami után a jobb könyéknél egy új, enyhe, de spontán és erőltetésre (emelés, csavarás) is megjelenő fájdalom alakult ki. Egy fizikoterapeuta masszírozással, ultrahanggal, triggerpontoldással, nyújtással, tape-pel kezel két hete. Tanácsára otthon is nyújtottam és könnyű erősítő gyakorlatokat végeztem, de a könyökfájdalom csak romlott. Azóta csak nyújtok, de tovább erősödik a fájdalom, már a felkar hátsó része felé is sugárzik, és új izomfájdalmak is kialakultak az alkar egyéb feszítőizmaiban. A karom óvatosan használom, minden erőltető mozdulattól kímélem. Kérdésem, hogy mi lehet a folyamatos romlás oka, mi a teendő?
Kérdező: kankalin Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-04-21 20:10:20
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 35 éves férfi vagyok az alábbi EKG eredménnyel. HR: 89 Pd: 100 ms PQ: 138 ms QRS: 88 ms QT: 370 ms QTcB: 451 ms P ax: 55 QRS ax: 22 normál (horizontális) T ax: 25 QRS-T ax(3D): 45 Azt szeretném megtudni, hogy ezek az értékek mennyire ideálisak egy korombeli férfinak, valamint, hogy van-e nagyon eltérő eredmény a normálhoz képest! Előre is köszönettel! Krisztián
Kérdező: kaskri Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 42.éves nő vagyok, s két témában szeretném a véleményét kérni.Az egyik édesanyámmal kapcsolatos, aki az idén lesz 67. éves.Nem rég baloldali, tüdő csúcsi, rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála.Tünetei a következők voltak:tartós rekedtség végtagfájdalmakkal.)Dióhéjban leírom az egyik lelet fejlécét:Diagnózis:Tu.pulm. lobi sup.I.s. NSCLC Met hep.multiplex, Met. pulm.i.d. susp.Szövettan, cytológia:carcinoma planocellulare nonkeratoides.T:4 N:2 M:1 Klin.Stad:IV ECOGPS:1.Kisérő betegségek:paresis nervi recurentis, I.s. hypertonia, Nicotinizmus.Édesanyám mát túl van az első kemo terápián,két palack infúziót kapott.Még elvileg 3 lesz.Hangja már alig van, és a lábai is nagyon fájnak.A kérdésem az lenne, mennyire súlyos az állapota, és mire számíthatunk a jövőben.Mint laikus, azt olvastam interneten, hogy sajnos elég komoly a baj.!Önnek mi a véleménye?Másik kérdésem magammal kapcsolatos.KB:10 évvel ezelőtt enyhe fokú COPD-t állapítottak meg nálam, amire akkoriban symbicortot kaptam, amit egy rövid ideg használtam is.Most írtak fel nekem légzés funkció vizsgálat után Airflusol Forspiro 50/250 nevű készítményt.Ezt csak egyetlen egyszer mertem belélegezni, mivel ez egy béta blokkolós készítmény a szalmeterol miatt.Nekem van egy mitralis prolapsusom, I.fokú insuff-al, amire korábban concort szedtem.És itt jön a lényeg:Kénytelen voltam abba hagyni a szedését, saját felelősségemre, mert durva mellék hatások jöttek elő kb:6-7 hónap után.Pl:palpitatio, égő, remegő szív, halálfélelemmel párosulva, depresszió,szabálytalan szívverés, extra systole, stb. Szóval majdnem teljesen kikészültem, és a családom is megsínylette.Orvostól- orvosig jártam,(kardilógusok sokasága,)de csak ezt tudták megállapítani.(mit.prolap.szerencsére )A gyógyszer elhagyása után csak nagyon lassan rendeződött az állapotom,most viszonylag úgy érzem magam, mint korábban.Szóval ez az oka annak, hogy én nem fogom használni a béta blokkolós szereket.A kérdésem az lenne, létezik e helyette más fajta készítmény, ami a hörgökre jó lenne.Még annyit leírok, hogy köpetem az naponta többször is van, sárgás-zöldes néha, és tömöttebb az állaga.De viszont lehet, hogy ez nem a tüdőmből jön, mert néha úgy érzem, mintha vissza csorogna a garaton.(allergiás vagyok több mindenre is, amire Mometason Sandozt-használok,és van egy idült mandulám is!).Még ami esetleg említésre méltó, az a biciklizés közbeni néha előforduló esemény, hogy nehezebben jön a levegő.Kedves Doktor Nő!Elnézést ha hosszúra nyúlott a levelem, de semmit nem akartam kihagyni.Köszönöm türelmét és megértését, várom mielőbbi megtisztelő válaszát.Üdvözlettel:Andrea
Kérdező: p.andrea72@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Orvosok! 35 éves férfi vagyok, 180cm magas, 90kg testsúllyal rendelkezem. Egy olyan problémám van, hogy gyerekkoromban nem lett megfelelően kikezelve a tyúkmellem, így a mai napig is - nem vészesen -, de jól láthatóan előre nyomódik a szegycsontom. A közérzetemben nem okoz problémát, viszont a párommal való együttlétek során, ahogy ő fogalmaz "nehéz vagyok és szúrnak a bordáim". Tehát, az intimitás megfelelő megélésében korlátozva vagyok. Próbáltam edzeni, fogyókúrázni, de 5 kg leadását követően erősödött a probléma. Hason fekve szeretek aludni, de szúrnak a saját csontjaim, ha nem vagyok legalább 90kg. Műtétet nem szeretnék, sokat úszok, járok edzőterembe ahogy időm engedi, de 2 éve hiába próbálom korrigálni a problémát, inkább erősödni látom. Mit javasolnak, milyen gyakorlatokkal, esetleg segédeszközökkel tudnám csökkenteni a tyúkmell nevű esztétikai problémát, a bordacsontjaim "szúrkáló" hatásával együtt úgy, hogy még fogyjak is egy kicsit? Olyan kérdés is felmerült bennem, hogy vannak-e veszélyei a tyúkmell lenyomását segítő eszközök felnőtt korban történő alkalmazásának? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel, Ákos
Kérdező: SandorAkos Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-04-21 20:15:42
Tisztelt Doktor Nő( Úr! Hajnalka vagyok 35 éves 6 éves korom óta epilepsziás.A gyógyszereknek köszönhetően(lamolep 200,rivotril 2mg) 10 éve rohamom nem volt. A lényeg hogy 17 évesen versenyszerűen body buildingeztem de egy fekve nyomás alatt elájultam és egy agyi aneurizma műtétem lett egy clippel lefogtak egy eret.Most újra elkezdtem az edzést egy hónapja de azt mondták hogy versenyszerűen már nem edzhetek mert a nagy súlytól elpattanhat a fém clip és akkor nem tudnak segíteni.Azt szeretném kérdezni hogy tényleg fel kell adnom az egyetlen sportot amit szeretek? A másik kérdésem pedig az lenne hogy a tömegnövelőt aminot engedik de a sustanonra azt mondták azt ne az epilepszia vagy az aneurizma mütét miatt azt nem tudom.De szeretnék egy sustanon kúrát régen sem ártott az epilepszia roham nem jött ki tőle.Ezért szeretném kikérni az ön véleményét erről. Köszönöm mihamarabbi válaszát. Maradok Tisztelettel. Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát. Maradok Tisztelettel: Banádi Hajnalka
Kérdező: Hajni81 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-04-11 13:03:18
Tisztelt orvosok.hu! Az alábbiakkal kapcsolatban kérném szépen szíves tanácsukat, véleményüket. Édesapámról van szó, aki (72 éves) tizenéves kora óta magasvérnyomásban szenved, folyamatosan gyógyszert szedett rá. Soha nem ivott alkoholt és nem is dohányzott, maximálisan aktív életet élt mostanáig. Tavaly november óta nagyon erős fájdalmai voltak a lábában, az achilles-ín környékén. Panaszával volt háziorvosnál, és idén február végén magánúton reumatológusnál is (sem rtg, sem semmilyen egyéb képalkotó vizsgálat nem történt). Utóbbi orvos különféle kezeléseket írt a lábára, de nem volt lehetősége igénybe venni ezeket, mert március 01-én influenzás lett. Láza volt és köhögött, nagyon legyengült néhány nap alatt. Éjszakánként komoly rosszullétei, fulladással járó köhögése lett. A háziorvos a tüneteire egy nagyon erős antibiotikumot írt fel (a gyógyszertárban nem is volt belőle, merthogy annyira ritkán írják fel). A gyógyszert másnapra sikerült beszerezni, de közben ismételt rosszullétek miatt bementek a sürgősségire (a lakóhelyük szerint nem oda tartoztak). A sürgősségin nem vizsgálták meg – most nem fullad – felkiáltással. A tüdőgondozóban viszont igen, és tüdő rtg is készült, ami nem igazolt tüdőgyulladást. Sajnos nincsenek előttem e leletek, így pontosan nem tudom leírni a diagnózist, de azt tudom, hogy pl. az egyik rekesz lentebb volt, mint a másik. A lényeg, hogy az orvos mondta, hogy nincs szükség antibiotikumra, mert nincs bakteriális fertőződés. Valamilyen cseppet kapott a köhögésre. Mindezek előtt néhány nappal volt még egy tünete, keletkezett egy hematóma az oldalán, ott ahol a köhögés közbeni fájdalmat érezte. Ez néhány nap múlva felszívódott. Jött a 4 napos ünnep (márc. 15.), a helyzet nem javult, sokat feküdt. Március 16-án visszament a háziorvoshoz (másik volt), aki azonnal az illetékes sürgősségire utalta mélyvénás trombózis és tüdőembólia gyanújával. Ez sajnos be is igazolódott. Azonnal intenzív osztályra került, ahol megkezdték a kezelését. Kb. 3 nap után került ki osztályra, de a köhögése továbbra is megvolt. Kapott antibiotikumot, de csak nagyon lassacskán javult a helyzet. Már szóba került a hazabocsátás, amikor az egyik este mellkasi fájdalmai lettek, infarktust kapott. Másik kórházba kellett szállítani, ahol koszorúérfestés és szívkatéterezés történt. Az orvosok értetlenül álltak a dolog felett. Egy vérmintát Budapestre küldtek, ahol kiderült, hogy a protokollárisan alkalmazott vérhígítóra allergiás, a trombocita száma 30 ezerre süllyedt, és egy erős hasmenéses állapot is kialakult. Az addig alkalmazott vérhígítót le kellett egy másikra cserélni, amit Budapestről hozattak. Jelenleg ezt kapja, 3 nap után már csökkent a hasmenés mennyisége (kitenyészett egy baktérium, amire újabb antibiotikumot kap), a trombocita szám jelenleg 96ezer (tegnap 106 volt, mindezidáig emelkedett). Most a másik oldalán van egy újabb kissé piros duzzanat, ami érintésre fájdalmas, de egyenlőre semmit nem mondtak rá az orvosok. Talán holnap készül uh vizsgálat. Most itt tart a dolog. Kérem, legyenek szívesek bármilyen tanácsot, vagy véleményt írni. Bármit, ami fontos információként szolgálhat, amire érdemes odafigyelnünk. Lehet e, vagy érdemes e pl. ilyenkor bármilyen táplálék-kiegészítő alkalmazása. Pl. a gyógygombáról olvastam, hogy növelheti a trombocita-számot. Tudjuk e valamilyen módon segíteni a gyógyulást, a vérlemezke-szám emelkedését. Legalább 150ezerre fel kell emelkednie, hogy az infúziót elhagyva a szájon át szedhető gyógyszer beállítása elkezdődhessen. Előre is nagyon köszönöm, hogy kissé hosszúra nyúlt írásomat elolvassák és válaszolnak rá! Üdvözlettel: D. Brigi
Kérdező: Polly Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr! Szeptemberben jobboldali lágyéksérvem operálták meg, majd néhány nap múlva vízsérvem lett. A here zacskóm 20-25 cm-esre nőtt, heréim megdagadtak. A dolgot elintézték azzal, hogy ez ilyen műtét után szokásos állapot. A méretek valóban csökkentek, de a zacskóm továbbra sem normális. A jobb herém dagadtabb, a zacskóm petyhüdt és nagyon érzékeny. A PSA vizsgálatom eredménye 4,020 ng/mL. Az életminőségem nem jó, Mit tehetek? Tisztelettel: Pádár András
Kérdező: Páciens Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-04-05 22:44:36
Tisztelt Doktor úr! Szeptemberben jobboldali lágyéksérvem operálták meg, majd néhány nap múlva vízsérvem lett. A here zacskóm 20-25 cm-esre nőtt, heréim megdagadtak. A dolgot elintézték azzal, hogy ez ilyen műtét után szokásos állapot. A méretek valóban csökkentek, de a zacskóm továbbra sem normális. A jobb herém dagadtabb, a zacskóm petyhüdt és nagyon érzékeny. A PSA vizsgálatom eredménye 4,020 ng/mL. Az életminőségem nem jó, Mit tehetek? Tisztelettel: Pádár András
Kérdező: Páciens Válaszok száma: 0 db
Sajnos nincs párkapcsolatom. Nem vagyok férfias sem. De az zavar a legjobban hogy nem tudok semmit sem kezdeni a férfiasságommal. 6-7 cm ha merevedésem van. Ha nincs akkor még wc-zésnél is alig találom. Nagyon zavar és lelkileg is nagyon megvisel. A nőknél meg csak a nevetség tárgya az ilyen férfi. Lehet nekem akkora hogy egy nő mégis érezze ha benne vagyok? Sürgősen kellene már a segítség!!!! Már kerestem itt andrológus orvost ezzel de semmit nem tudott segíteni. Így meg nem akarok élni.
Kérdező: k Sándor Válaszok száma: 0 db
Jo napot! 17eves lany vagyok. egy es fel eve edzek(guggolok, fekvo, has, huodszkodas), sajnos elegedetlen voltam a fejlodesemmel es sullyal guggoltam....vegul kiderult hogy egesz vegig rosszul guggoltam es a terdemet tonkre tettem ami mellett meg pincerkedtem is. Mikor megyek az utcan a terdem elulso feleben van egy fura erzes mintha jonne ki valami, mintha a terkalacsomnal laza lenne es ezert kenyelmetlen e menes. ha felvagyok allva es lazan tartom a terdeimet akkor a fajos terdemnel, ugyanis csak az egyik faj, a terdkalacsnal laza, picit megvan pupusodva mig az egezseges terdem kozepe nem pupos. Mi lehet az oka? :( nagyon rossz. Meg hasazni sem tudok...akar milyen gyakorlatot hasznalok amihez az alsotestet kell hasznalni a terdem akadalyoz...olyan kenyelmetlen erzes, hogy abba kell hagyjamolyasmi mintha surlodna de nem faj... tovabba sokat kattog, mint bemelegitesnel mint guggolas kozbe az also pozicioba
Kérdező: patrubanlilla Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-04-04 16:09:07
Apukám 84 éves, prosztata megnagyobbodása volt. Március 1-én megműtötték az Irgalmas kórházban, sztk-ban ajánlották az orvost, ezért került ide. Apukám állandó katétert kapott, de mégis úgy döntött bevállalja a műtétet. Az orvos ezt mondta: hasi vágáson keresztül műtötték, kivették a prosztatát. és betettek két katétert, egyiket alulra, másikat a húgyhólyagba. A műtétet epidurális érzéstelenítésben hajtották végre. A műtét után elkezdett "tombolni", kirángatta a csöveket magából, és az orvos szerint megsérült a húgyhólyagnál levő rész. Teltek-múltak a hetek, nem gyógyul a seb a hasán. Most két katéter jön belőle, mindkettőből vizelet jön, az egyik a péniszéből, másik a hasából. A doktor szerint várnak hátha magától helyrejön a hasán levő rész. A sebei különben hamar gyógyulnak idős kora ellenére, de ez a seb nem akar begyógyulni. Azt mondta a doki, ha nem rendeződik, "bestoppolja" a húgyhólyagot. De már egy hónapja műtötték és semmi változás nincs. Egy idős embernél a gyógyuláshoz hozzájárulna ha az otthoni környezetébe visszakerülne, de akkor miért nem csinálnak vele valamit? Az orvost én nem utasíthatom, hogy mit csináljon. Anyukám meg haza akarja vinni, de hiába mondjuk, hogy így nem lehet. Most sokkal rosszabb állapotban van, mint a műtét előtt. Mind fizikailag, mind érzelmileg, mind szellemileg. Mit tegyek ebben a helyzetben, mit tanácsol egy urológus orvos?
Kérdező: Mandy Válaszok száma: 0 db
Sajnos nincs párkapcsolatom. Nem vagyok férfias sem. De az zavar a legjobban hogy nem tudok semmit sem kezdeni a férfiasságommal. 6-7 cm ha merevedésem van. Ha nincs akkor még wc-zésnél is alig találom. Nagyon zavar és lelkileg is nagyon megvisel. A nőknél meg csak a nevetség tárgya az ilyen férfi. Lehet nekem akkora hogy egy nő mégis érezze ha benne vagyok? Sürgősen kellene már a segítség!!!!
Kérdező: k Sándor Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2016-04-02 09:54:35
Tisztelt Doktor úr/Nő! Érdeklődni szeretnék van-e összefüggés a menstruáció kimaradása és a pajzsmirigy alul működésének?2015 06 20-án volt meg utoljára.Előtte is elég változó volt. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: margit665 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr Barabás Anikó 2016-06-07 05:03:55
A feleségem mindkét szemén,gyulladás volt az ideghártyán,a makula helyén.Bevérzések után,hegesen gyógyult.Ez által nagyon gyenge az éleslátás mindkét szemén.Lehet e,valamit kezdeni vele?
Kérdező: bukagyula@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Több mint 10 éve szenvedek arcidegzsábától. Most Neurotp 33-as gyószert szedek reggel1,este 2 db-ot. A legkisebb huzattól görcsbe rándul az arcom, már nagyon nehezen viselem. Kérdésem: szedhetek-e a Neurotop mellé Millgamma N-t ha igen, mennyit. Másik kérdésem? korábban 5 évig Stazepin-t szedtem és mellé Cipralexet. Ez a párosítás akkor jó volt. A Neurotop mellé szedhetném a Cipralexet? Nagyon köszönöm a válaszát.
Kérdező: Berencsi Irén Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Úr! 62,5 éves nő vagyok. 20 éve egy vesével élek, jobb oldalon vesefejlődési rendellenesség (két apró vesécske kettős uréterrel) miatt nephrectomia történt. Belgyógyászati előírásra Nebilet és Tritace tablettát szedek, az urológus javaslatára a visszatérő húgyúti fertőzések megelőzésére tőzegáfonya kivonatot, ill. egyéb étrendkiegészítőket (pl. mákolajat a csontritkulás kivédésére) fogyasztok. Rendszeres háziorvosi, urológiai és nőgyógyászati kontroll alatt állok, szűréseken részt veszek. 2015. októberében a hasi UH és 2016. februárjában a rutin vérkép teljesen negatív volt. Ugyanakkor 2016. február végén a nőgyógyászati UH 6 mm szabad hasűri folyadékot írt le. Az elmúlt félévben 2 alkalommal, novemberben és februárban 1-2 napig tartó rossz közérzettel, gyengeséggel, letaglózottsággal járó nyomó-szorító-feszítő hasi panaszaim jelentkeztek: nem bélgörcsöt vagy emésztőrendszeri puffadást éreztem, hanem mintha valami „kitöltötte” volna a hasüregemet, elfoglalta volna benne a helyet. A bélműködésemben semmilyen változás nem állt be, teljesen rendben van (évtizedek óta), lázam nem volt. Jelenleg a közérzetem – hetek óta – labilis, a gondolkodásomat tompultnak érzem (olyan, mintha „butulnék”), a mozgásom „szögletes”. Bőrelváltozásokat is tapasztalok: bőr alatti csomók (kb. 1 cm átmérőjű) alakultak ki a térdhajlatom mellett, a combomon, és legutóbb a végbélnyílás közelében. A korábbi néhány mellett számos újabb apró piros érgomolyag keletkezett a hasamon, karomon. Vajon előfordulhat-e, hogy megbetegedtem annak a reform élelmiszereket előállító szegedi üzemnek a mákolajától, melyet a közelmúltban záratott be a hatóság rágcsálókkal történt fertőzöttség miatt? http://hvg.hu/gazdasag/20160316_mocskos_egertanyan_gyartottak_reform_elelmiszereket_szegeden A belgyógyászati szakrendelésen aggályaimra azt a választ kaptam, hogy a február 11-i negatív rutin vérkép alapján nem indokolt további vizsgálat, a háziorvos ugyanezen a véleményen van. Tisztelettel kérem, legyen szíves útbaigazítást adni, milyen irányba, esetleg beutaló nélkül is elérhető ellátás felé tegyek további lépéseket ill. milyen újabb tünetek megjelenése esetén forszírozzam a mélyre hatóbb, speciális vizsgálatokat? Köszönettel: Veresné
Kérdező: veva53 Válaszok száma: 0 db
2016.03.29 el kellett vetetnem a 18 hetes kisbabámat. Utana kissebb vérzéseim voltak. Nyilván a műtéti beavatkozás miatt. Majd már nem véreztem. 03.30 viszont elösször csak pecsétesen kezdtem vérezni az azt követő napon meg már nagyon vérzek. Ez természetes vagy menjek el az orvoshoz aki műtött? Ilyenkor meg tud vizsgálni? Vagy várjak még pár napot? Előre is köszönettel a választ
Kérdező: akascha Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Tóthné Dr. Herbály Judit 2016-03-31 18:04:22
Tisztelt Doktor ur!1 honapja szinte minden nap erzek szivtajeki fajdalmat hol erosebb hol enyhebb van mikor hirtelen beleszur van mikor masodpercekig tompan szur!lassan 4 eve kuzdok "panikbetegsggel" de panikrohamok ritkan jelentkeznek mar...voltam orvosnal kb.a lassan 4 ev alatt volt 6-7 ekg-m es felevente jarok vervetelre!Ezek a szurasos panaszok kb.2 eve tartanak idonkent jon elo 2-3 havonta es 1-2 hetig tart...most az utobbi eset 1 honap! 3 hete voltam Ekg-n elotte pedig 2015.juliusaban volt 24 oras holter ekg-m,szivultrahang es sima ekg is!utoljara azt mondta a haziorvosom aki belgyogyasz es ő keszitette a 3hettel ezelotti ekg-m hogy panikbeteg vagyok adott is beutalot pszichologushoz es pszihiatriara is! Allandoan az jar a fejemben hogy megfogok halni?mitol szurhat ilyen sokaig valoban a panikbetegsegtol?ahogy irtam is 3 hete volt ekg-m es nyaron volt szivultrahang,holter ekg ezek mind negativak lettek minden rendben.Kizarhato hogy ez ido alatt kialakult volna valami betegseg?gondolok itt er elmeszesedes,koszoruer szukulet stb..nem vagyok elhizott,sem cukorbeteg es dohanyozni sem dohanyzom sokat napi 3-4 szal cigarettat szivok el.Gyermek korom ota voltak/vannak ortoped problemaim ferde a gerincem es szokott a hatam is fajni lehet ez is okozhatja a szivtajeki szuro fajdalmakat? Egy 24 eves srac.
Kérdező: Norby01234 Válaszok száma: 0 db
3-Hónapja nem tudok aludni csak hallgatókkal akkor is csak 2,3, órát este rám tör a szorongás 35 éves vagyok.lelki segély vonalak is megszüntek pszihiáter re pedig nem telik hogyan tudnánk egyedül kijônni ebbôl a szorongásos valamjbõl mert pontosan a nevét nem tudom ez mijen betegség!
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
3-Hónapja nem tudok aludni csak hallgatókkal akkor is csak 2,3, órát este rám tör a szorongás 35 éves vagyok.lelki segély vonalak is megszüntek pszihiáter re pedig nem telik hogyan tudnánk egyedül kijônni ebbôl a szorongásos valamjbõl mert pontosan a nevét nem tudom ez mijen betegség!
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Február 22. Én kaptam 1darab kemót mégpedig carbonplatint.A mai napon általános vérképeredmény nél a limfocita magas értékét mutat 54.2 Az lenne a kérdésem hogy ez az érték már veszélyes e és a kemó befolyásolhatta e van e rá esély hogy újra vissza ál a normális érték re?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Február 22. Én kaptam 1darab kemót mégpedig carbonplatint.A mai napon általános vérképeredmény nél a limfocita magas értékét mutat 54.2 Az lenne a kérdésem hogy ez az érték már veszélyes e és a kemó befolyásolhatta e van e rá esély hogy újra vissza ál a normális érték re?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Február 22. Én kaptam 1darab kemót mégpedig carbonplatint.A mai napon általános vérképeredmény nél a limfocita magas értékét mutat 54.2 Az lenne a kérdésem hogy ez az érték már veszélyes e és a kemó befolyásolhatta e van e rá esély hogy újra vissza ál a normális érték re?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-05-19 11:08:57
jó estét lenne egy kérdésem! nekem nem szokott soha késni egy napot sem, most viszont 10 napot késett, megjött 1 napra és elmúlt! tesztet csináltam, ami negatív lett 2 x is! de az sem volt normális-lilás rózsaszín színű volt! folyamatos rosszullétek vannak (hányinger,fejfájás,szédülés) holnap készülök orvoshoz! Lehetek terhes vagy más a probléma? köszönöm
Kérdező: ada09 Válaszok száma: 0 db
jó estét az lenne a kérdésem, hogy van egy 1 cm-es vesekövem (mozgó kő), amit robbantani kellene! ezt ajánlották,mert magától nem jönne ki a nagysága miatt! Csak ez a megoldás van rá? más lehetőség nincs? köszönöm
Kérdező: ada09 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nádas György 2016-03-29 19:40:33
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. fél éve, de lehet hogy több ideje, részlegesen kapok levegőt a bal oldalon. Sokat fáj a fejem, főként a bal oldalon a szemöldök ívnél. Néha esténként bedugul az orrom, ha felállok kitisztul. Kb. egy hete fáj a bal oldali arcom, a fogam tövénél. Március -én készült CT. Eredménye: az ethmoidalis sejtek b.o-on közel teljesen, j.o-on részlegesen fedettek. Mk. sin. maxillarisban, b.o-i dominantiával, körkörös vaskos ny.hártya duzzanat látható, melynek a legnagyobb vastagsága b.o-on, medialisan, ill. dorsalisan közel 2 cm, j.o-on a ny.hártya megvastagodás legnagyobb szélessége 6 mm. A sin. frontalis j.o-i recessusában és a sin.frontalis legnagyobb vastagsága 1 cm alatti. A fiz. szájadékok teljesen fedettek. A septum nasi jobbra devial. Vélemény: pansinusitis chr., deviatio septi nasi. Az orvos előjegyzett fess endoszkópos műtétre április 5-ére, de pár napja meg vagyok fázva, tüsszögök, orrom folyik, köhögök. Kérdésem, hogy a fenti eredmények mit jelentenek pontosan, és Ön is úgy látja, hogy ezek alapján feltétlenül meg kell csinálni ezt a műtétet? Gondolom, az orvosom most el fogja halasztani a köhögés miatt, de nagyon félek tőle, főleg hogy nem altatásban fogják csinálni és iszonyúan pánikolós vagyok. Nem lehet ezt a betegséget másképpen kikezelni? Mi a műtét pontos menete? Utána mennyi a gyógyulás esélye, ha tényleg megműtenek? Ha nem engedem, akkor mik az esélyeim a gyógyulásra más módszerrel? Van-e más módszer egyáltalán? Még egy fontos kérdés: most, hogy meg vagyok fázva, milyen orrsprét javasol, ami nem rosszabbítja esetleg az állapotomat? Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel: Gabriella
Kérdező: dgabriella Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor urak, hölgyek! A kérdésem, illetve a problémám a következő volna: Évek óta rendszeresen sportolok, jelenleg jiu jitsu küzdősporttal foglalkozom versenyszerűen. Ez egy kontakt küzdősport, hasonló a bírkózáshoz, annyi különbséggel hogy itt a két vállra fektetés helyett a cél az ellenfél feladásra kényszerítése különböző izületi feszítésekkel, valamint fojtásokkal. Mellette futni,illetve súlyzós erősítő edzést szoktam végezni. Szóval a problémám 2-3 héttel visszábbra nyúlik. Egyik edzés után éreztem hogy a bal vállam nem az igazi, fáj a karom előre emelésénél, valamint ha keresztbe a másik vállamhoz akarok átnyúlni vele. Első néhány napban nem volt annyira zavaró, de edzésről edzésre, mikor terhelést kapott rosszabbodott a dolog, és mostanra ott tart hogy vállból, mellből kinyomni a legkisebb súlyt, vagy akár megcsinálni egy fekvőtámaszt is iszonyú fájdalmas. Korábban volt már ugyanebben a vállamban izületi gyulladás, de az teljesen másfajta fájdalom volt, az folyamatosan jelen volt, ez csak a fentebb említett pozíciókban. Illetve inkább ilyen szóró fájdalomhoz hasonlítható. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel a fajta problémával milyen szakterületű orvoshoz kellene elmennem? Sportorvos? Sebészet? Esetleg reumatológia? Illetve hogy ha nem izületi, akkor milyen eredetű lehet a gond? Próbáltam több napot pihentetni, akkor szinte nullára csökkent a fájdalom, de amint újra terhelést kap, ugyanolyan intenzitással visszatér. Segítségüket előre is köszönöm!
Kérdező: soos.szabolcs Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-03-29 19:31:07
Jó napot. Kb 4évvel ezelött 16éves koromba, kihullot a hajam nagy része a fejem tetején,a bőrgyogyász szerint genetikai. De ugy vettem észre mintha pici babahajak nőnének ki a fejem tetején, de nagyon apró. Csináltam képet, van esély rá hogy vissza nő a hajam? esetleg ezeket a hajszálakat feltudom valahogy erösiteni? (már ha azok) Elöre köszönöm http://kepfeltoltes.hu/view/160328/IMG_20160328_122436_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kérdező: Gabor0 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 28 éves vagyok, nagyjából két éve kis piros kiütések jelentkeztek a hímvesszőmön, a bőr alatti részen. Nem viszketett, nem fájt, így orvoshoz sem mentem vele. Tavaly októberben felfázásos tüneteket tapasztaltam, égető, csípő érzés vizeléskor, tele hólyagnál sietnem kellett wc-re. Háziorvos 3 napi Sumammedet írt fel, jelentősen csökkentek a panaszok, de 2-3 hét múlva kiújultak. Ekkor urológus szakorvoshoz fordultam, aki tapintással illetve hasi ultrahanggal egy kb 3x2x1cm nagyságú prosztata cisztát diagnosztizált. Vizelet tenyésztést+vérvételt végeztünk, mindkettő negatív lett. Avelox antibiotikumot írt fel, 10 napi adag megszűntette a panaszokat, de néhány héttel később ismét kiújultak. Kb ekkortól figyeltem fel gát táji érzékenységre, tompa szúró fájdalmakra is a nemiszervem környékén, illetve a húgycső utolsó szakaszán alkalmanként gyulladásos csípő tünetek. (Nagyjából ekkoriban végeztünk biopsiás szövet mintavételt, mely szerint a kiütés psoriasis gyanús szöveti minta. Erre a bőrgyógyászom felírt egy kenőcsöt, ami 10 nap alatt teljesen eltűntette a kiütéseket, azóta sem jöttek vissza.) Ekkor vizlelet+ejakulátum tenyésztést végeztünk, vizelet negatív, ejakulátum tenyésztés eredménye: "Enterococcus faecalis és enterobacter cloacae baktériumokra vizsgálva, Baktérium AG. meghat. Lat Agglutináció 'D' Streptococcus csoportsavóval pozitív. Cefotaxim, Ceftriaxon vagy Ceftazidim monoterápiában nem ajánlottak, mivel rezisztens mutánsok könnyen kiszelektálódhatnak. Javasolt kombinációs antibiotikumok: aminoglikozidok (Gentamicin, Amikacin)." Ezzel egyidőben doktor úr ultrahanggal egy hugycső divertikulumot is diagnosztizált bár nem volt benne biztos hogy az. 1 hónap antibiotikum kúrát kezdtünk(2 hét augmentin, 2 hét sumetrolim), a kúra 2 hete befejeződött, a panaszaim nem csökkentek egyáltalán, továbbra is égő, csípő érzés, ill. tele hólyagnál sietnem kell wc-re. A kúra befejeztével ultrahanggal megvizsgált, mely szerint a ciszta mérete nem változott. Jövő héten újabb tenyésztést végzünk, doktor úr az alapján javasol másik antibiotikumot. Korábban nem erőltette, most viszont felvetette a ciszta lecsapolását a prosztatából, bár szerinte nem amiatt van jelen a baktérium. Szerinte a streptococcus baktérium megjelenhetett az esetleges diverticulum miatt is, a cisztát azonban nem tudja mitől alakult ki. Egy másik urológus szerint motorozás, biciklizés okozhat ilyet (Én korábban motoroztam, 2 éve pedig nyaranta biciklivel járok munkába(napi 14km, nem prosztatavédős az ülésem). Doktor úr szerint nem garantálható a teljes gyógyulás, ezért szeretném az ön véleményét is kikérni. Ha bármit tud javasolni, hozzátenni a dologhoz szívesen várom. Biciklizést szabad folytatnom? Ismerősöm javasolt egy bizonyos wolf vizsgálatot melyet a Polimedic klinika végez(Istenhegyi út), szerinte lehet hogy más a gyökere az egész problémának, amit ez a sejtszintű vizsgálat kiderítene, bár addig nem akarok költeni mindenféle vizsgálatra míg ki nem kérem más urológusok véleményét is. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, István
Kérdező: istvan116 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr vagy Doktornő! Legyen olyan kedves a következő tünetek, információkból tanácsot adni, ha lehetséges: - A feleségemnek Kb. 1-2 hete fáj a mellkasa levegővétel közben a bal oldalon - háziorvosnál volt többször is, kapott antibiotikumot (Moxibiot 400mg) aminek 10 napos tartama holnap jár le (03.26.). Valamint fájdalomcsillapítót is szed 1 hete napi 1x, mai naptól (03.25) napi 2x. - háziorvos szerint nem tüdőgyulladás hanem valamiféle mellhártya gyulladás, izület vagy ilyesmi; mi sajnos nem értünk hozzá. Elengedte úgy harmadszorra, hogy elmúlik majd. - A tünetek az antibiotikum után szedése óta valamelyest enyhültek, de nagy mértékű változást nem észlelt, aludni is nehezen tud - láza volt napi 38,1-nél nem több 1 hétig kb. , jelenleg láztalan, de a fájdalom jelen van - volt mellkasröntgenen a kórházban, aminek eredménye az volt, hogy tüdőgyulladás is lehet. "pneumonia" -ra is utalhat..." - 33 éves, nő - ha tüdőgyulladása van-volt enyhe lefolyású fajta van-e és kb. meddig tart általában? A lakást nem hagyja el hosszabb távra, de van két kisgyermekünk, akikkel foglalkoznia kell tehát csak mellettük tud pihenni. Válaszát előre is köszönöm! Somogyi Péter
Kérdező: sharpeti Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-03-29 23:24:58
Üdvözletem a kérdésem az lenne hogy nyaki porckorong kiboltosodásom van ami 9mm re leszűkiti a gerinccsatornát de a gerincem alsó része is fáj az emelgetéstől a bal lábfejem zsibbad amikor nyugalomban van mondja már meg ön szerint a nyakamtól vagy a gerincemtől zsibbad a lábfejem?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2016-03-24 20:51:52
Tiszteletem a kérdésem az lenne hogy az ötödik csigojám nál kiboltosodás 3mm széles és 9 mm re leszűkíti a gerinc csatornát ettől zsibbadhat e a bal lábam erősen?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-05-06 11:24:42
Tiszteletem 35 éves vagyok az lenne a kérdésem hogy az agydaganat ot tumormarkerből meg lehetne állapítani vagy csak mr vagy ct?És egy nyagigerinc sérvel össze keverhetők e a tünetek ha a sért nyomja az ideget?Mert nyaki gerinc sérvem van hogy tudnám kideríteni hogy a mitől szédülök ennyire?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Szeretném segitséget kérni fiam 28 éves alkoholista!Ezt belátja tudja magáról!Kórházat keresek ahol elvonó kurāt végeznek,hozzá teszem ö szerinte agressziv elvonásra van szüksége orvosi felügyelet mellet!Több Mint 10 éve iszik 3 éve nem dolgozik!!A helyzet sajos tarthatatlan!Köszönöm
Kérdező: Julianna65 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Pár hete tapintottam ki a bal herémen az elváltozást. A jobb herémen nem tapasztaltam. Mintha egy megdagadt ér húzódna szabályosan a herém aljáról a tetejéig. További tapasztalat, hogy merevedéskor jobban kitapintható, vastagabb. Mi lehet ez? Válaszát köszönöm.
Kérdező: kovacselod90 Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem doktorúr életkorom 35 diagnózis leírás discusok alakja ,víztartalma normális.Porckorong mérs dehydralt széles 3mm vastagságú 14mm cranio -caudalis kiterjedésű előboltosulást mutat mely a ventarias liquorteret kitölti a myelont eléri a gerinccsatornát 9mm-re szükíti .Vélemény Hernai disci c.v. az lenne a kérdésem hogy mennyire előrehaladott és hogy műtét nélkül terápiával gyógyítható e ?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2016-03-23 18:51:06
Tiszteletem doktorúr életkorom 35 diagnózis leírás discusok alakja ,víztartalma normális.Porckorong mérs dehydralt széles 3mm vastagságú 14mm cranio -caudalis kiterjedésű előboltosulást mutat mely a ventarias liquorteret kitölti a myelont eléri a gerinccsatornát 9mm-re szükíti .Vélemény Hernai disci c.v. az lenne a kérdésem hogy mennyire előrehaladott és hogy műtét nélkül terápiával gyógyítható e ?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-03-23 19:44:05
Tisztelt Doktornő / Doktor úr !:21 éves gyermekemet 2,5 éve vizsgálják. Először sokat fogyott, gyomor panaszai voltak (186 cm és 56 kg ). Gyomortükrözésen epés refluxot állapítottak meg. Vérszegénysége van ( nem túl súlyos , de ránézésre mondja mindenki sápadt és sárga ), a vas értéke jó. Májértékeiben először a bilirubin szint tért el majd mind az öt májérték nem túl nagy mértékben, de eltérnek. Nagy vérképet, csináltatott az egyik orvos amin a ceorolöplazminszintje alacsonyabb 200-600-ig jó. Az övé 142 volt. Ennek ismeretében Wilson kórra gyanakodott. Ez azonban nem bizonyosodott be a 24 örás vizelet megcáfolta. A réz üritése 7,2 volt (10-40 a normális). Ekkor a ritka betegségek szakértőjéhez fordultuk. Ő először Marfan szindrómára gyanakodott. Tünetei megvannak amik a kezeket, csontokat illeti. A szívének hála az égnek csak egy enyhe billentyű prolapsus van Ezért ez is el lett vetve. Számtalan vér levétel sem járt sikerrel, a májértékeken és a vérképen kívül más nem tért el.Ezért májbiopsziát javasolt. Elvégeztük a nyáron és vasat találtak a májában. Az orvos hemakromatózisra gyanakodott. Genetikai vérvizsgálatot csinált de nem bizonyosodott ez sem be, vérátömlesztése, balesete, de még egy foghúzása sem volt, hogy a nem genetikai változata lenne. Tanácstalanok vagyunk és szerintem az orvos is az. Csak az a biztos,hogy a vaslerakódás az ott van a májában, de hogy mitől az még most sem derült ki. Addig pedig ezt sem tudják kezelni. . Tanácstalanok vagyunk és persze idegesek, ezért kiváncsi lennék, hogy ön mit javasol nekünk. Merre induljunk tovább. Leírnám még a vaspanel vizsgálatok értékeit és a már elvégzett genetikai vizsgálatokat. C282Y, H63D ezt a két genetikai vizsgálat készült el negatív eredménnyel. Vaspanel vizsgálat : 2014.08.13 Se vas: 21,4, Ferritin: 90,8, Tanszferrin: 2,25, Transzferrin szaturáció: 38% 2015.07.27: Se vas: 25,9, Ferritin: 166,2, Transzferrin: 2,31, Transzferrin szaturáció: 43,73% A két vaspanel vizsgálata óta emelkedtek az értékek, de nem magasak ami alátámasztaná a hemacromatózist. Gyomorpanaszai nem enyhülnek. Köze lehet a vaslerakódáshoz ? Túl vagyunk egy vastagbéltülrözésen . Ez is negatív lett. Most epeuti szintigráfiára várakozunl. Kiváncsi lennék , hogy Ön mit javasolna nekünk. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: katalin Válaszok száma: 0 db
24 éves férfi vagyok. Aktív nemi életet élek. Korábban 18 éves koromban enyhe here táji inkonfort érzet miatt önvizsgálatot végeztem magamon és a jobb herém jobb oldalsó részénél mint ha kitapintottam volna valamit. Emiatt elmentem egy urológiai szakrendelésre ahol a panaszaim elmondása után a kezelőorvos alaposan megtapogatta a heréimet. Azt mondta, hogy az csak a mellékherém és nincs okom aggodalomra. Illetve azt tanácsolta, hogy kerüljem a nehéz súlyok emelgetését mert későbbiekben problémát jelenthet. Here viszérre gondolt. Az észrevétele teljesen jogos volt mert személyi edzőként dolgoztam akkoriban. Most 24 évesen újra azt a kellemetlen here táji lüktető érzést éreztem. Megtapogattam a heréimet és a jobb herém jobb oldalsó részénél a mellékherém mellet vízszintesen egy fél centiméteres valamit tapogattam ki. Nyomásra nem fáj. de kitapintható. Vajon mi lehet ez? Kértem szakrendelésre időpontot de 1 hónapot várnom kell mert csak akkorra volt időpont. Nagyon meg vagyok rémülve és kétségbe vagyok esve. Az interneten sajnos nagyon félelmetes dolgokat lehet olvasni. A páromnak el sem merem mondani.
Kérdező: istvan9105 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-03-21 22:38:31
A következő problémában szeretném a tanácsukat kérni: A párom kamasz kora óta, egyfajta allergiás reakciókat mutat, amikor melegen fogyaszt el bármilyen ételt, vagy italt. Ezek a tünetek mostanában egyre gyakrabban és súlyosabban jelentkeznek. Most már a langyos étel is kiváltja. A tünetei: először az arcon jelennek meg csalánkiütéshez hasonló, kissé hólyagos kiütések, és/vagy vörös, érintésre összefolyó foltok. Rövid idő múlva az egész testet érintő viszketés, ami ha megdörzsöli, erősödik és tovább terjed. Később lángol az egész arca, néha a testfelület nagy része. Ezt kíséri az erős szédülés, remegés, szapora szívverés, szorító, fulladó érzés a mellkasban. Nagy adag calcium hatására, a tünetek lassan enyhülnek. A rosszullétek megjelenése nem köthető egyetlen konkrét élelmiszerfajtához sem, a glutén- és laktóz intoleranciát, gyermekkorában amúgy is kizárták. Bár most újra elkezdtük írni, hogy mit eszik-iszik. Szokatlan, hogy kisgyermekkora óta, mindig magas a testhője, néhány centiméterről érezhető, hogy árasztja a meleget, valamint túlzott mértékben izzadékony, és a melegebb környezetet rosszul tolerálja. Kevés folyadékot iszik, mert egy nagy pohár víz megivása után, úgy érzi, hogy "nagyon melege van". Ahogy ő fogalmaz, mint ha meggyulladna. Szerintem, sokkal több folyadékot veszít a bőrén keresztül, mint ami normális. Ez a része, számára kellemetlen a mindennapi életben, de már megszokta. Remélem sikerült röviden felvázolnom a tüneteket, és tudnak nekünk tanácsot adni, hogy merre induljunk el. Eddig csak azt hallottuk, hogy ilyen betegség nincs. Ő maga nem csinál ebből gondot, megtanult ezzel együtt élni, de nekünk a családjának, és a tágabb környezetének ijesztőek ezek a rosszullétek. Segítségüket előre is köszönöm! Tóth Veronika
Kérdező: Veronika69 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 24 éves vagyok és már régóta derékfájdalommal küzdök. Szeretném a segítségét kérni a lumbalis gerinc MR vizsgálati eredményemmel kapcsolatban! A lumbalis lordosis elsimult. A csontos canalis spinalis normális tágasságú. Körülírt korong előboltosulás a vizsgált szakaszon nem látható. A L. V. korongban T2 súlyozott felvételeken discopathiára utaló jelvesztés figyelhető meg. Az L. V. -S.I. résben centralisan kis bal oldali túlsúllyal körülírt korong előboltosulás látható, ami a durazsákot kissé komprimálja. Az előboltosuló korongban centralisan sávszerű, T2 s. felvételeken hyperintens jeleltérés észlelhető. A lumbalis gyökök mindkét oldalon szabadon kilépnek. Vélemény: Hernia disci L.V: med. - centralisan anulus rupturával. Discopathia disci L.V. Válaszát előre is köszönöm! K. Tímea
Kérdező: timi001 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-05-06 11:26:52
Tisztelt Szakértő! Szeretném kikérdezni a véleményét. A 14 éves fiamat 2013-ban diagnosztizálták autoimmun thyreoiditis-sel. Előtte és ezalatt az idő alatt is fájtak olykor a karjai, lábai. Lúdtalpa is van. Tavaly szeptember óta a bokáját fájlalta, Achilles-ín gyulladása volt, és azóta is nagyon fáj a lába, most már nem csak terhelésre, hanem reggel is, ha felkel. MRI eredménye: " A calcaneusban szinte teljes egészében foltos csontvelő ödéma látszik, legintenzívebb a középső harmadban. Ebben a régióban közepes fokú kontraszthalmozás is van. Az ödéma a T1 súlyozott képeken is azonosítható. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A talus feji részében az alsó felszínhez közel néhány mm-es folyadék jelintenzitású, valószínűleg degeneratív eredetű cysta van. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A synovium nem vaskosabb, kontraszt-halmozást mutat. Az ábrázolt inak jelintenzitása, szélessége rendben. Vélemény: synovitis utaló eltérés nem igazolódott. Kiterjedt csontvelő ödéma a calcanesusban. Gyulladás, Trauma? " Az ortopédus vissza irányított minket az immunológushoz, aki szerint ortopédiai eredetű a probléma. Köszönöm szépen a segítséget!
Kérdező: korana71 Válaszok száma: 1 db
Több mint 1 éve fájnak a karizmaim, csuklóim ropognak. Tavaly október óta olyan fájdalom van a jobb vállamban, hogy a kinyújtott karomat nem tudom felemelni. Gyógyszerek nem használtak, ezért injekciós kúrába kezdtünk. A 2.-ik injekciót követően, utolért a második infarktusom.(4 éve volt az első). 2015.12.22.-től, gyakorlatilag semmilyen gyógyszert nem kapok a kar és vállfájdalomra, csak fájdalomcsillapítót, ami hol használ, hol nem. Ma tudtam meg amikor panaszkodtam a kezelés hiányára, hogy "a szervezetnek regeneálnia kellett volna már a vállfájdalmamat" ?! Most kaptam fizikoterápiát, de csak áprilistól mert az infarktusom miatt, előbb nem lehet. Plusz gyógytornát is 10-10 kezelésben.Próbálkoztam különféle kenőcsökkel is kezelni, köztük gyógynövényessel is, de semmi nem használ és nem hogy múlna a fájdalom, de úgy érzem hogy terjed is tovább. Most az a legújabb észrevételem, hogy némi hanyatt fekvés után, a jobb combom elzsibbad egy tenyérnyi darabon és olyan érzés kíséri, mintha izzó parazsat nyomtak volna oda. Kérdésem az volna, mit tehetnék még a fájdalom ellen azért, hogy újra tudjak dolgozni? December 17.-től táppénzen vagyok és lehet hogy már munkám sincs!? Üdvözlettel: László 56é.
Kérdező: Segall Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-05-06 11:30:03
Üdvözlöm! Édesanyámat PET CT-re kell vinnem Miskolcról Debrecenbe, és mi éppen baba-projectben vagyunk. Nem vagyok terhes, de pont másnap lesz peteérésem. Szeretném tudni, hogy gond lehet e belőle, ha anyukámmal egy autóban ülök egy jó órát a vizsgálat után? Vagy esetleg mennyi időbe telik az, hogy már gond nélkül fuvarozhassam a vizsgálat után? Köszönöm szépen, szép napot! Adlene
Kérdező: Adlene Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2016-03-07 21:25:00
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémámmal fordulnék Önhöz, hogy november óta húgycsőgyulladással küszködöm, voltam, már háziorvosnál, urológusnál, sőt nemi beteg gondozóban is, azonban a tüneteim mégse nagyon akarnak elmúlni. Mikor elsőnek orvoshoz fordultam, a fájó, égő érzés és váladékozás mellett a vizeletemben genny volt, kaptam 3 szem 500mg-os Sumamed tablettát, ami után a váladékozás elmúlt, és valamelyest enyhültek a tünetek is. Még az antibiotikum szedése előtt levett vizelettenyésztésem negatív volt. Azonban nem múltak el a tüneteim, így ismét orvoshoz fordultam, ahol a vizeletemmel már minden rendben volt, kaptam Cifloxin 500mg-os gyógyszert, 5 napi szedésre, ennek a szedését pár napja fejeztem be, a tüneteim már nem olyan erősek, és vizeléskor is csak néha érzek fájdalmat, viszont ha tapogatom a péniszem, érzem, hogy még mindig fáj a húgycsövem...! Az elmúlt időszakban, sok folyadékot fogyasztottam, tőzegáfonyával és csalánteával is próbáltam kiegészíteni az antibiotikumos kúrákat. Valamint az első tünetek megjelenése óta nem fogyasztottam alkoholt, és nem éltem nemi életet, úgy tudom nem igazán ajánlatos egyik sem ilyenkor! Kérném szíves véleményét, hogy mi a teendő? Menjek vissza ismét az orvoshoz, vagy még várjak hátha elmúlnak a maradék panaszaim is? Előre is köszönöm!
Kérdező: alvin Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-03-21 22:36:17
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány hete székletürítés után kellemetlen szagot érzek végbéltájékon amit sokszor a környezetem is érzékel.Érdeklődnék,hogy mi lehet ez vagy mi okozhatja.Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: aladicsd Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-03-05 13:23:06
Tisztelt Dr! A 21 hónapos lányomnak mind a két lábán a második ujja felfelé áll és ahogy nő egyre többször fájlalja.Úgy látom mintha nem tudná a nagy és középső lábujja közé betenni a második ujját.Ez kezelhető a jövőben? Házi orvosunkhoz 3 hét múlva van időpontunk, de addig is szeretném magam megnyugtatni hogy javítható a helyzet. Válaszát előre is köszönöm Czichan Renáta
Kérdező: reni91 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-03-07 07:59:22
2001.december RTG lelet 2 ir. L-S gerinc rtg. felvétel: A lumb. gerincszakaszon mérs. fokú jobbra konvex torsios scoliosis van. A csikolyatestek magassága megtartott. A zárólemezek épek. Medence rtg. felvétel: Mk. Combfej a vápban helyezkedik el. Jobboldalt az izületi rés bewszűkült, subchondurálisan a vápatetöben és a combfejben is kiterjedt sclerosis látszik. A combfej craniális peremszélén csontos felrakódás van. A jobboldali combnyak az ellenoldalihoz viszonyítva varus állású. Vélemény: Coxarthrosis l.d. ezután átküldtek a megyei kórházba 2002.január Beutaló dg Arthosis k.m.n M1990 kimenő-diagnózis: M1990 Arthosis k.m.n. Status: Jobb csípőizületi mozgások kp. fokban kötöttek, fájdalmatlanok. Bal oldali csípő és L. S gerinc mozgásai kivehetők, fájdalmatlanok. Beteg traumás gyulladásos előzményről nem tud. Dg. Coxarthrosis l.d. Korára való tekintettel egyenlőre opus nem javasolt. Jav.Sz. e. gyógyszeres th. rendszeres torna. úszás, kerékpározás. 2014.május RTG lelet Medece a-p ir. rtg. felvétel: Jobb oldalon a csípőizület jelentősen szűkebb, mind az ízvápa, mind a femurfej inhomogén, scleroticus szerkezetű, peremeikn meszes felrakódás figyelhető meg, bal oldalon ép viszonyok. L. Gerinc 2 ir. rtg. felvétel: az L.V. iv. rész beszűkült, itt kisizületi arthosis is megfigyelhető. egyéb kóros eltérés nincs. 2014.június RTG után az ortopedian Status: Jobb alsó végtag 1 cm-el rövidebb Jobb csipő flexió 0/90 fok, a többi mozgás nem vehető ki. bal csípő mozgásai kivehetők Lasseque mko. negatív L-S gerinc mozgásai kissé beszűkültek. L-S és jobb oldali SI rés felett jelez nyomásérzékenységet. Diagnózis M1690 Coxarthrosis, k.m.n M4780 Spondylosis lumb M2170 Végtaghossz különbség (szerzett) rendszeres csípőtorna- kerékpározás javasolt TEP beültetés javasolt ------------------------ a végtaghossz különbség a combnyak különbség miatt van, kb 1 cm, medence sérülés miatt, elvileg el volt törve, és a jobb oldala feljebb került, lehet születésnél, 2001-ig nem tudtam erről az első rtg. felvétel nálam van (2001) azon látszik jobb oldalon "sarokéket" hordok, ami a végtaghossz különbségen segít Idén leszek 33 éves, még nem szeretnék műtétet, lehetőleg később sem, így amit lehet meg szeretnék tenni ennek elkerülése érdekében. Állandó fájdalmam nincs, időnként fáj, pl van hogy ülésből felkelve, változó mikor és az intenzitása is. Gyógyszert nem szedek. Jelenleg gépkezelő vagyok, így 8 órát állok CNC gép mellett, alkalmasságin eltitkoltam a betegségemet, de nem szeretném ha ebből bármi gondom lenne, főleg ha az állapotom romlana. Szeretnék tanácsot kérni Mivel lehet ezen javítani? Mi az amit kerüljek? Milyen munkát végezhetek? pl álló munka, fizikai munka, milyen korlátozásokkal, vagy inkább csak ülő munka Sajnos csak a hátrányait tapasztalom, nincs benne abban a listában sem ami adókedvezményre jogosít. Arról meg semmit sem tudok, hogy a "megváltozott munkaképesség" rám vonatkozik e. Várom Válaszukat. Szabolcs
Kérdező: Szabolcs83 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-03-02 15:06:29
Üdvözlöm. Papp Tímea vagyok és egy olyan problémával fordulnék önhöz hogy van nekem egy gyökér kezelt fogam és még nincsen betömve de a fog csatornába bele megy az étel. Az lenne nekem a kérdésem hogy ezt házilag hogy lehet kitakarítani? Mivel már el is kezdet fájni de hiába mosom és szedem a fájdalom csillapítót már nem használ. A fogorvoshoz úgy szeretnék el menni hogy nincs begyulladva a fogam és probléma mentesen történjen a fogtömés. Előre is köszönöm Tisztelettel: Papp Tímea
Kérdező: timea920206 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-02-27 10:40:40
Udvozlom, hat honapos csecsemo edesanyja vagyok, (elso babank)elnezeset kerem, hogy ezzel a kerdesfeltevessel rabolom az idejet, de hatha tetszett mar hasonloval talalkozni hivatasa soran. Kisifam most hat honapos, kilenc kilo es 74 cm. Joval hosszabb nagyobb mint e korban altalaban, de gondolom ez meg egyaltalan nem problema. Ami miatt a gyermekorvosunk csecsemo koponya ct-re kuldott minket, az a teljesen lapos es hosszukas, babafejformanak szokatlan hatso kopnyacsa forma. Gyermekneurologusunk aki mutott mar ilyen hasonlo fejformaju kisgyermeket, felvetette az eshetosget korai koponyacsontosodasi zavarnak, igazabol emiatt kuldtek el minket ct-re, ahol nativ csontablakos felvetelek keszultek altatasban tegnap. a gyermekorvosunkat, gyermekneurologusunkat meg nm ertem el, ezert kerdezem Ont is, illetve azert is, hatha hasonlo tapasztalata volt mar. a lelet lenyegi reszet bemasolom ide, amiben jo hir es nem annyira jl hir is szerepel sajat laikus ertelmezesem alapjan, de ezert kerdezem inkabb Ont, termeszetesen mielobb egeztetek majd ami orvosunkkal is.a szovegbol kiderul, hogy amire eredetileg a nem mindennapi koponyaforma alapjan gyanakodtak, a korai csontosodas zavara nem all fent, a varratok megtartottak, ez jo hir. viszont ami felmerult szo szerint leirom a lelet szoveget: az os parietale mindket oldalon a szokottnal nagyobb, jobban kidobbourl amitol a koponya craniospinalis atmeroje megnott. a koronavarat menten a fronto parietalis szoglet meredek. az os occipitale laposabb, ezen kiterjedten foltos felritkulasok figyelhetok meg, nem egyertelmu, hogy ezek valodi lyukak vagy a csontallomany elvekonyodasai. ez all a szovegben s elegge megijeszt a csontfejlodesi zavar felvetese, illetve a koponyacsontot talalt lyukak (vagy csont elvekonyodas de az is kiterjedt) On szerint mire utalhat ez? sajat laikus gondolkodasommal felmerult bennem D vitamin hiany kovetkezmenyekent, de ennek nem talalom valosag alapjat, hiszen minden nap kapott egy csepp Vigantolt, s tapszerben ezen felul is hozzajut (sajnos nem volt tejem ) s minden nap kirandulni is vittem legalabb egy orat ket orat napra. elofprdult egy-egy alkalommal bevallom,hogy elfelejtettem neki adni a napi D vitamin adagot, de ez ritkan fordult elo, okozhatja esetleg ez ezt a felmerult szisztemas csontfejlodesi zavart? egyebkent egy nagyon jo eroben levo nagyon jokedvu eleteros nyugodt vitalis erdeklodo figyelmes vidam baba, s hala Istennek semmilyen mas egeszsegugyi elterest nem talaltak nala (ezt csak azert mondom, mert magzati koraban a megengedettnel nagyobb, 6 ,5 mm erteku nyaki redo erteke miatt genetikai vizsgalatokra kellett mennunk mert genetikai betegesegekre gyanakodtak, s gyogypedagogiai tanulmanyaimbol ugy emlekszem, leteznek felszivodast gatlo, enzimek nem helyes mukodesevel kapcsolatos recessziv genetikai betegsegek stb talan lehet ez ilyen csontfejlodesi zavar, vagy artalmatlan jelenseg, hogy kiterjedt csont felritkulast lyukakat talaltak a hatso koponyacsonton? koszonettel veve minden meglatasat, ram szant idejet, tovabbi minden jot erot hivatasahoz, egy edesanya
Kérdező: noemszabo Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-02-25 15:56:32
Tisztelt Doktor úr/nő! 39 éves nő vagyok. Felsőlégúti fertőzésem kezdődött hétvégén, amiből végül arcüreggyulladásom lett. Antibiotikumot (Fromilid 500) kedden kaptam és kezdtem el szedni. Az első gyógyszer bevétele után a nyakam a tarkómnál (csak jobb oldalon) elkezdett fájni.(összefüggés a gyógyszerrel nem valószínű, de tény az is, hogy semmi megerőltetőt nem csináltam a fájdalom kezdetekor) A fájdalom éjszakára elviselhetetlen lett és elkezdett "terjedni" egészen a vállamig. 2 db Algopyrin csökkentette a fájdalmat. Szerdán napközben még további 2 darabbal próbáltam csökkenteni a fájdalmat. Csütörtökön visszamentem a háziorvoshoz, aki az antibiotikum leállításával egyidejűleg Aflamin Rapidot írt fel a nyakfájás ellen. 2 db Aflamin ital után erős hasmenésem lett, így nem ittam tovább. A nyakam elkezdett javulni, már nem fájt annyira, viszont továbbterjedt, már a lapockámnál is el kezdett fájni. A férjem sportkrémmel masszírozza a fájdalmas területet, tornáztatom a nyakam, vállam, de a fájdalom (konkrétan 3 pontban) nem akar megszűnni. Mit javasol, mivel csökkenthetném a fájdalmat, ha Aflamint a hasmenés miatt már nem szeretnék bevenni? Meddig tarthat még ez a fájdalom? Melegítsem? Hűtsem? Mit tehetek még a gyorsabb javulás érdekében? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Bridget Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-05-06 11:31:03
Üdv.azt szeretném meg kérdezni,hogy a COPD mütét lehetséges e ? Ha igen hogy tudnák utána járni ,?
Kérdező: edina02 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt cimzett.Nekem két hete naponta 5-6 alkalommal pár másodperces fejfájásom van mi lehet az oka?köszönöm
Kérdező: norbi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-19 20:19:47
Tisztelt Dr Ur'(! En a baratommal elek 8 eve .En 48eves no vagyok o 39 eves .Velem minden rendben van de neki rendszereseggel gondjai vannak.Impotencia problemai vannak folyamatosan .Amit nem ertek az ,hogy hogyan lehet az ,hogy bennem nem tud elelvezni de ha kezzel kielegitem orgazmusa van.Nehanyszor sikerul de ez mar rendszeres mostanaban .Raadasul nincs kesztetese sexre de masreszt kalandokba keveredik amit rendszerint megban.Volt urulogusnal nemibetegseg tesztet csinaltatott .Az urulogus neha prosztata gyulladast allapitott meg amire neha antibiotikumot irt fel .De ennyi .En arra gyanakszom van valakije es ezert vannak ilyen problemai .Mikor kerdezem tole mi a gond mindig a prosztatatajara fog mindent .De akkor is mikor nincs gyulladasban a prosztatataja .Kerdesem az lehetseges ,hogy prosztata problema miatt egy ferfi noben nem tud elelvezni de ha kezzel ingeruljuk igen? Vagy esetleg erzelmi problemak vagy tul sok onkielegites lehet a hatterben ? Koszonom a valasztat elore is (!
Kérdező: vektra4 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Vajda Júlia 2016-02-18 20:43:12
Üdvözletem.Elérhetőséget szeretnék kérni,köszönettel.Anikó
Kérdező: hajnalka Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem! Neurológushoz intézném a kérdésem. Október végén gerincérzéstelenítéssel operáltak,és azóta zúg a fejem.Voltam idegorvosnál,azt mondta igyak többet.Visszamentem a háziorvoshoz,és adott SERMION nevű gyógyszert,1 doboz elfogyott már,de még mindig zúg a fejem,ezt lehet hosszabb ideig szedni?62 éves vagyok.Köszönöm a válaszát:Magyar F.Klára Sopron
Kérdező: Barka Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-17 16:17:36
Férjem 33 éves, 4 hónapja állnak fenn panaszai, eleinte izomfájdalommal kezdődött a kézben ( alagút szindrómára gyanakodtak ) , aztán testszerte kisebb izomrándulások jelentkeznek. Néha érdekes szagokra panaszkodik, most pedig a legújabb h. hajszálat érez fülén és orrán. Elmondása szerint egyre több tünet jelentkezik. Alvászavar van már 17 éve, folyamatos ellenőrzésre jár a Honvéd kórházba, így volt ez 2015 októberben is. Ezt követően jöttek elő panaszai, amivel visszament ebbe a kórházba, ENG vizsgálatot végeztek ami negatív volt. Neurológus megvizsgálta mindent rendben talált. Koponya MRI -t csináltatott a férjem, ott is minden rendben volt. Elment még ezután a Semmelweis kórházba ahol szintén megerősítették h. kóros elváltozás nincs. Ő ebbe nem nyugszik bele, úgy gondolja nem találják az ő problémáját, és a tünetekre még mindig panaszkodik. Nagyon sok orvosnál jártunk minden negatív de a probléma fenn áll, amibe már a család is lassan megzavarodik. Köszönöm válaszát ! üdv, Rita
Kérdező: Rita1987 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-17 16:14:04
TISZTELT Doktornő .Ct lelet.a lumbalis lordosis megtartott.A csigolyák szabályos alakúak és szerkezetűek.A csigolyaperemeken meszes felrakódások láthatók.Az L S rés beszükült,a zárólemezek egyenletlenek,A porckorongok normális densitasúak,az L.V. korongon széles alapú előboltosulás látható./Ez volt mútve 9 éve/A gerinccsatorna és a formenek tágassága szabályos.Vélemény/Spondylosis lumbalis Discopathia lumbo-sacralis.Protrusio disci intervert,L.V.A Doktor percutan fájdalomcsillapító kezelést javasolt de erre csak Áprilisba kerül sor ,most Tramadolor 50mg kapszulát kaptam,kérdésem hogy mit tudok csinálni annak érdekében hogy minnél előbb dolgozni tudjak.köszönöm
Kérdező: Anna Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-16 14:50:35
Üdvözletem! Az volna a problémám kedves doktor úr/nő hogy már eléggé régóta előfordúl áttlátszó,sárgás-barnás nyálkás féleség dolog a székletemben. A WC papíron is inkább az fordúl elő "áttlásztó ,barnás-sárgás cucc" Rettentessen félek,rettegek hogy,mi lehet a gond ugyan is nincsenek fájdalmaim ritka hasi görcsök előfordúlnak ... voltam kivizsgáláson... széklet minta,törlet,vérvétel.. úgyan is semmien betegség nem volt gyanúban a leletben... de továbbra is szinte mindig előfordúl ez a nyálka/nyák szerűség székletemben ... Azt is tudni kell hogy,orvosom azt is mondta hogy zsír sav...mert azt is tudni kell hogy,nagyon sokat fogytam durván 1,5éve el kezdtem edzeni .. 120-125kgról fogytam le 95-96kgra jelenlegben ebben mozgok ... de kb ez a széklet ami már meg öritt ez a nyálkás dolog 1éve körül van. Nem tudom mitől lehet és már orvosoktól félek ugyan is nem találtak semmit. Nem értem hogy,mitől lehet ez a nyálkás/nyák ... Előre köszönöm segítségeiket!!!
Kérdező: szilard01 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Január elején , 5.-én műtöttek endometriózissal. Sajos mindenhová átterjedt (hashártya, kismedence, petefészekben, bél.) Laparoszkópos műtéttel kezdtek, de laparotómia is lett belőle, mert a bél falán lévő csomót, csak úgy tudták eltávolítani, hogy kiszakították a bél falát. A kérdésem az lenne, hogy nekem ott január 22-én kellett volna jelentkeznie a mestruációnak, viszont műtét után 9-én már meg is jött. Ezzel számolva most február 6-án kellett volna megjönnie és 6 napja semmi. Normális-e az, hogy ilyenkor nem jelentkezik az "adott" időpontban, hiszen a petefészek is felnyitásra került. Mikor forduljak úrja orvoshoz? Azért aggódom ezen, mert azt mondta az orvosom, hogy pár hónap van arra, hogy megfoganjon a baba, utána , ha nem sikerül, akkor gyógyszert kell szednem, ami leállítja a petefészek működést. A műtét után nem kaptam semmilyen gyógyszeres kezelést. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: N. Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:03:41
Jó napot kívánok ! A kérdésem a következő lenne . Lányom 15 éves és mindig fázik a lába nyáron is, és télen,padlófűtés mellett benti meleg papucsban is jég hidegek a lábai. Orvosnál voltunk vérszegénység ,anyagcserezavar ,pajzsmirigy probléma kizárva. A tanácsa az volt hogy próbáljuk a díszkomfort érzetet fenntartani melegíteni stb. de minden hiába . Érszűkületi betegségre nem gyanakszik mert lilás elszíneződés nincs nem is fáj akkor sem ha épp melegedni kezd de én azért nem vagyok e -téren teljesen nyugodt mit tudna tanácsolni ? Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: anita78 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Szeretném ha tudna segíteni tanácsával. 2015.12.21.-én munkahelyemen görgők közé szorult a kezem aminek hatására a csuklóm alsó részére hatalmas nyomás nehezedett és a gépet mikor megállították 15percen keresztül nyomva tartotta és az ujjaimat is megnyomta. Az nap voltam orvosnál eltörve nincs fél gipsz volt rajta 3 hétig . Majd gyógytornára járok már 3 hete és párhuzamosan voltam nyirokmasszázson is 10 alkalommal vízalatti tornát írtak most fel de ott még nem voltam. Még mindig duzzadtnak érzem az ujjaimat és alig tudom mozgatni behajlítani a kezem. Olyan mintha nem szívódna fel a folyadék belőle. A csuklómat ahol megnyomta a gép azóta a seb már gyógyul de viszont úgy tudnám jellemezni mintha egy karperec lenne ami gátol a mozgásban. Érdeklődnék, hogy normális e hogy ennyi idő elteltével még mindig alig tudom hajlítani az ujjaimat és a csuklómat. Mivel lehetne felgyorsítani a folyamatot vagy hogy mennyi idő a teljes gyógyulásig. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Hanzlik László Válaszok száma: 0 db
Édesanyámnál neuropátiát állapítottak meg kb. fél éve nem cukorbeteg hanem valószínűleg vitaminhiány miatt alakult ki nála. Az orvos Milgamma injekciót írt fel neki, amíg a kúra tartott addig elmúlt az égő érzés a kéz és lábfejéről de utána ismét visszajött, szed B vitamin komplexet, és Neurovitamint is írt az orvos neki de az sem használ a kéz és láb égés és bizsergés nem múlik el. Fájdalom csillapítót nem akar szedni. Gyógyítható ez a betegség? Ön mit javasol mit tegyünk hogy meggyógyuljon?
Kérdező: Eleonóra Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-10 18:42:16
Tisztelt doktor ur/doktorno! Erdeklodni szeretnek,hogy 37 hetes terhesen hasznalhato-e a Doloproct krem? Koszonettel Anita
Kérdező: Anita84 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-03-05 13:25:33
Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! 58 éves nő vagyok, 170 cm magas és az utóbbi 6 hónap után 95 kg. A következő tüneteim vannak: erős hajhullás(fejtetőn főleg), viszont az arcomon megjelentek aprő pihék "szakáll":-(, éjszakai izzadás (ha valamit dolgozom pl. porszívózás kor is), hideg végtag, száraz - szinte porzó - bőr, töredező köröm, indokolatlanul gyors hízás (nem eszem többet mint korábban). Én már nem menstruálok, 45 éves koromban volt korai klímaxom, akkor tüneteim miatt hormon kezelést kaptam 5 évig. Utána jöttek a szokásos klimaxos tünetek, amik megszüntek kb. 2 év után. A mostani tüneteim kb. fél éve kezdődtek, a hízással egyetemben. Voltam több helyen is vizsgálaton magán úton, melyek kapcsán az alábbi leleteim lettek: pajzsmirigy UH: negatív (2015.02.10.) pajzsmirigy labor: Glükoz 6,1 mmol/L, TSH 3,810 mIU/L, Anti-TPO <0,25 U/mL (2015.02.02.) labor ujra: glükoz fluoridos 5,7 mmol/L, Prolaktin: 420,9 mIU/L, Tesztoszteron: <0,35 nmol/L, Glükoz terhelés 120': 4,4 mol/L, Inzulin: 6,7 mIU/L, Inzulin 120': 27,4 mIU/L, HOMA-IR: 1,7, Kortizol: 387,2 nmol/L, HTSH(utlraszenzitív, ECLIA: 3,540 mIU/L. FT4 és FT+ vizsgálat nem történt, azt csak kórós eltérésnél végez a labor.(?) Gyógyszerem: Nebivolol 1x1, AcidWell 200 mg 1x1, GCA2700 térdfájdalomra(étrendkiegészítő). Ön szerint mi lehet a problémám, főleg a hízás miatt érdekel. Milyen további vizsgálatokat javasol számomra? Mit tegyek?
Kérdező: flazarne2 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Több hónapja emlőfájdalmaim vannak(június óta) a diagnózisom mastopathia fibrocystica mammael.d. kíváncsi lennék hogy ez mit jelent mivel teherbe estem 7 hetes terhes vagyok eddig míg nem voltam terhes semilyen gyógyszert nem írtak csak emlő centrumba küldtek ahová még csak most fogok menni február 15-én pedig már juniusban megkértem az időpontot. Azt szeretném tudni hogy meg fognak vizsgálni az emlőcentrumban, nem veszélyes - e így a terhesség lehet -e így gyógyszert szedni rá ha írnak vagy inkább szakítsam meg a terhességet? Köszönöm mielőbbi válaszukat nagyon kétségbe vagyok esve. Tisztelettel : Danó Zsanett
Kérdező: Danó Zsanett Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-05-19 11:13:04
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődnek, hogy a vérplazma adás mennyire terheli meg a szervezetet oly módon, hogy a sportteljesítményemből veszítenék? Élsportoló lévén fontos tudnom, hogy a vérplazma levétel során elvesztett fehérje, illetve vérben levő szabad tesztoszteron mennyisége mennyire csökken le 1-1 beavatkozás alkalmával? Érdemes adnom, nem kockáztatom a sportban elért sikereimet, vagy hagyjam inkább, mert plusz terhet ró a szervezetemre a vérplazma adás? Válaszukat köszönöm, üdvözlettel: A.
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődnek, hogy a vérplazma adás mennyire terheli meg a szervezetet oly módon, hogy a sportteljesítményemből veszítenék? Élsportoló lévén fontos tudnom, hogy a vérplazma levétel során elvesztett fehérje, illetve vérben levő szabad tesztoszteron mennyisége mennyire csökken le 1-1 beavatkozás alkalmával? Érdemes adnom, nem kockáztatom a sportban elért sikereimet, vagy hagyjam inkább, mert plusz terhet ró a szervezetemre a vérplazma adás? Válaszukat köszönöm, üdvözlettel: A.
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm. A heregolyómon és a péniszemen lévő pár szőrszálon furcsa barnás sárgás bevonat található. Eddig nem figyeltem meg, nem olyan régen vettem csak észre. Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes dolog e vagy valamilyen fertőzésre utal a dolog? Előre is köszönöm.
Kérdező: smlaszlo Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-02-01 22:36:07
Üdvözlöm. A heregolyómon és a péniszemen lévő pár szőrszálon furcsa barnás sárgás bevonat található. Eddig nem figyeltem meg, nem olyan régen vettem csak észre. Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes dolog e vagy valamilyen fertőzésre utal a dolog? Előre is köszönöm.
Kérdező: smlaszlo Válaszok száma: 0 db
Tisztelt szakértők! Már lassan egy éve arcidegzsábám van, szörnyű fájdalmakkal kezdődött. Gabapentint szedek,eddig napi 2x 300mg-ot, amit most emelni kellett napi 3-ra,mivel a hatása csökkent és a fájdalmak erősödnek. Tehát nem múlik hanem rosszabbodik. Most vásárolni készülök egy lézeres akupunktúrás tollat, illetve egy fájdalomcsillapító tollat. Az lenne a kérdésem,hogy hol találom azokat az akupunktúrás pontokat amelyeket ezekkel az eszközökkel kezelhetném az arcideg fájdalmának csökkenéséért,illetve az arcon maga az ideg kezelhető e? Van egy TENS készülékem is, viszonylag nagy tappancsokkal(arcra nagy) ,esetleg ezzel tudok még tudok mit kezdeni ? A homeopátiát illetően olvastam, hogy a Hipericum perforatum jó lehe a fájdalmak enyhítésére...? Bármilyen szakterületben bármilyen tanácsot,gyógymódot elfogadok, ami kicsit is segíthet. Köszönettel csillagom
Kérdező: csillagom Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Menstruációs zavar miatt (3 nap normális vérzés után 1-2 nap kimaradás után újraindul a vérzés, mintha egy lufi kidurranna) elküldött a nőgyógyászom terheléses cukor vérvételre, ahol inzulinszintet is mértek.Az éhgyomri glükóz és inzulin értéke is normális volt, azonban a 120 perc elteltével az inzulinszintem 8,46 µU/ml a 22-79 referenciaértékhez képest, a glükóz referencia értéken belül volt. (A váróban nagyon hideg volt,nem tudom,hogy ez befolyásolhatja-e az eredményt?) Éhgyomri glükóz: 5,54 mmol/l 120p glükóz: 4,96 mmol/l szérum inzulin 5,04 µU/ml szérum inzulin terhelés után 120 perccel 8,46 µU/ml. Emellett a D-vitaminszintem is alacsony lett,33,7nmol/L a 75-500 referenciához képest.Más hormonális eltérés a vérvétel eredményben nem látható (női hormonpanelt vizsgáltak). Érdeklődni szeretnék,hogy az alacsony inzulinszintet a 120 perc elteltével mi okozhatja? 31 éves vagyok, 2 szülésen túl,már 2. szülésem, illetve terhességem óta is vannak problémáim. A 2. terhességemnél a kötelező terheléses vérvételnél is rosszabbul éreztem magam,szaporán vert a szívem, hányingerem volt, de ott inzulint nem néztek, a glükóz normális volt. A pulzusom akkor is magasabb volt már, de 120-nál nem volt több,ami terheseknél még megfelelő, vérnyomásom normális volt, a fülem sokszor bedugult. Szülés után magasabb pulzusom volt,akár éjszaka is arra ébredtem, de 90-nél nem volt több; éjszakai remegés (mióta nem szoptatok,azóta nem jelentkezett és azóta végig tudom aludni az éjszakát,addig alvászavarom is volt); ingerültség minden ok nélkül; sokszor megéhezem; reggelente,illetve lefekvés előtt sokszor nagyon éhesnek érzem magam; gyomrom összeszorul; torkom sok folyadék fogyasztása után is száraz; hígabb állagú széklet. Ön szerint mi okozhatja ezeket a tüneteket? Szíves válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:Orsi
Kérdező: nrorsi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:24:55
Már tavaly óta köhögök?Kaptam rá antibiotikumot,akkor úgy látszót csillapodott a köhögés.Égett a torkom nyelőcsövemtől,lefele.a hátam a jobb oldalamnál a lapocka környékén fáj.Mostanra a köhögés annyira felerösödött,hogy reggelente szinte majdnem hányásig köhögök.egyik reggel annyira köhögtem hogy kicsit véres volt a nyák amit felköhögtem.Szerintük is reflux ennek a háttere.Remélem a problémámra tudnak valami konkrétumot mondani.Háziorvosnál voltam,most is refluxt állapított meg.Én szeretném az önök véleményét is meghallgatni.Üdvözlettel Maci!
Kérdező: maci Válaszok száma: 0 db
T.Dr.Ur/No! Bevettem egy Nospat, mert gorcsoltem . Ket nap-ra ra pozitiv lett a terhessegi tesztem. Azt szeretnem megtudni, hogy az egy szem gyogyszer arthat-e a babanak. Nagyon faj a derekam mit lehet csinalni? Valaszat elore is koszonom
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:30:32
Tisztelt Doktornő! Lányomnak 2014. okt. 1-től megállapították hogy az egészségi állapot mértéke 40 %. Felülvizsgálat 2018. májusában lesz. Antidepresszánsokat szed, pszichológusi kezelés alatt áll, mellette van neki enyhe értelmi fogyatékossága is. Személyigazolványra adható ki az egyik gyógyszere.Rehabilitációs ellátást nem kap jelenleg, mert nincsenek meg a szükséges munkanapjai, csak megváltozott munkaképességű dolgozóként tudna elhelyezkedni. (Önkormányzati segélyt kap jelenleg.) Kérdésem az, hogy a legközelebbi felülvizsgálat idején is ha ugyanezek a tények állnak fenn, akkor már véglegesítik a rokkantságot nála? Valakitől azt hallottam, hogy már 3 év múlva is lehet menni és kérni, hogy ha változás nincs az állapotában, akkor nyilvánítsák rokkanttá. Önnek mi erről a véleménye? Köszönöm
Kérdező: takimaci Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor nő, doktor úr! Párommal babát szeretnénk!Egy éve próbálkozunk, egyszer teherbe is esett, de sajnos spontán elvetélt. Pár napja voltam spermavizsgálaton. Az eredmény nem lett túl jó! A normál morfológia az első mintában 4% a másodikban 6% lett. A motilitás 6 és 13%. Kaptam sokféle vitamint és gyogyszert rá. 1 hónap múlva lesz kontroll vizsgálat. Az első kérdésem az lenne hogy ez nem túl rövid idő? Sok helyen olvastam hogy 3 hónap alatt tapasztalható javulás. Munkámból adódóan elég sokat kerékpározom. Nyáron akár heti 200 km is. Így télen kb 100 km vagy kevesebb egy héten. A kérdésem az lenne,hogy teljesen hagyjak fel a kerékpározással,vagy csak csökkentsem le? Illetve az megoldás lehet hogy a tekerési stílusom változtatom meg,vagyis csak kiállva a nyeregből tekerek?Az elmúlt napokban úgy bringáztam,hogy alig volt a fenekem a nyergen. A nyergem egyébkénk kényelmes soha nem volt gondom vele! Sajnos teljesen nem tudom abbahagyni mert másodállásban futárként dolgozom. Ez a rossz érték mennyiben függ a kerékpározástól?
Kérdező: Levike80 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt DR.ÚR.Novemberben elszenvedtem 2-dik tüdöemboliámat sajnos 29éves vagyok csak 25 éves korban kaptam jobb-lábon mélyvénás trombozist ezt követte egy tüdöembolia 2évre rá elkültek haematologiai vizsgálatra de minde-e közbe szedtem a vérhigitot és kaptam egy ball-lábon ütöér elzárodást kérdésem mivel nincs 6honapja hogy megkaptam 2-dig tüdöemboliám sajnos 6honap után kikellen nyitni a ball-lábamon az ütöérzárodást hogy el-e vállalná mivel én ugy gondolom hogy maga rendelkezik számomra a megfelelö képzésben és illetve refenciában remélem segit rajtam egy fiatal 4gyerekes apa kéri magátol erlöreis köszönöm kérem irjon e-mail a galyaszoli1986@hotmail.com-ra TISZTELT:DR,BEREZVAI SÁNDOR ÚR
Kérdező: zoli Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz/önökhöz,hogy 2 éve szedek fogamzásgátlót és most elfelejtettem a 14.napon azaz a 2.hét végén egyet bevenni,amit a 15;napon pótoltam,ekkor.2-t vettem be,ez már a 3.hétnek számít,?! a tájékoztató azt írja nem kell szünetet tartani de én szeretnék az nagy gond lenne?és meddig kell kiegészítő védekezés?köszönöm
Kérdező: Noncsi0401 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:38:19
2015. januárban emlőmegtartó műtétem volt. Famos gyógyszert szedem még 4 évig. 25 sugárkezelést kaptam. Nagyon fájnak (főleg a térdem) az ízületeim. Infalámpával lehet-e kezelni? Köszönöm szíves válaszukat!
Kérdező: Cary Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor Úr tavaj októberben nagyon erősen bevertem a fejem betonfalba.Három nap múlva koponya ct-t készítettek ami nem mutatott ki károsodást.Utána egy hónapig volt agyrázkódás szerü tünetem szédülés hányinger tarkó fejtető és szemkörnyéki fájdalom,a fej forgatása közben ropogott a nyakam.A tünetek közül csak a szédülés és a hányinger szünt meg,a többi mai napig fenáll.Mi lehet a probléma?
Kérdező: kkendre61 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-01-07 16:55:41
: Kedves Dr. Nô/Ùr! Azzal a kèrdèssel fordulok önhöz hogy 21 hetes magzatomnàl Egyéb: A bal oldali aortaív és aberráns bal artériás vezeték és érrendszeri subclvian. Valahogy ùgy magyaràztàk hogy fordítva mûködik a szíve.Angliàban èlünk ès sajnos nehèz megèrteni hogy mit mondanak hisz nem mindennap hallunk ilyet. Azt mondták hogy lehet nem kell mûtdni mert tünet mentes lesz. Illetve hogy ehez tàrsulhat z Digeorge szindróma erre esèly kb 5% Ha ön fetudna vilàgosítani hogy ennek a szívrendellenesègnek mi a neve azt nagyon megköszönnèm mert így mint tû a szènakazalban az interneten! Vàlaszàt elôre köszönöm! Üdv: Niki
Kérdező: Toronyinè Nikolett Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Befolyásolja-e a sperma vizsgálat eredményét ha az ejakuláció esetén a prosztata is masszírozva van? Érdemes ilyen módon leadni a mintát? Ha pozitív irányba befolyásolja érdemes így probálkozni az együttlétek során is? Köszönöm segítségét!
Kérdező: portijan Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2016-01-05 07:13:49
Tisztelt Doktornő! 23 éves nő vagyok. Egy óriási félelmem van, amitől nem tudok szabadulni: 17 éves koromban, az első nemi kapcsolatom "eredménye" egy tripper fertőzés lett. Nagyon kevés szexuális kapcsolatom volt, nem élek azóta sem felelőtlen szexuális életet, de sajnos az elsőnél egyből ilyen szerencsétlenül jártam. A fertőződést követően a partneremnél azonnal jelentkeztek a tünetek, ő egyből szólt nekem, így szerencsére csak pár napot vagy maximum 1-2 hetet lehetett bennem a fertőzés, mert egyből a nemi beteg gondozóban kezelve voltam(antibiotikum, injekció, többszörös ellenőrző vérvétel, a partnerem szintén) Nagyon családcentrikus vagyok, 3-4 gyermeket szeretnék, aminek hamarosan itt az ideje...Az aggodalmam abból fakad, hogy olvastam az interneten, hogy ez a betegség a meddőség egyik fő okozója, mivel gyulladással megbetegítheti a petefészket és a vezetéket, és csúnya hegesedéssel gyógyul, ami következtében nem lesz átjárható a petének az út. Anno a betegség kezelése alatt nem volt semmi tünetem, semmi fájdalmam. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy ennyi idő alatt, az időben történt kezelés ellenére kialakult nálam gyulladás és ezáltal a hegesedés, vagy lehet, hogy időben kezeltek még és megúsztam? Tudom, látatlanba nem lehet diagnosztizálni, de reménykedem, hogy számít valamit, hogy nem hónapokig elhanyagoltan voltam beteg. Mióta ez a gondolat a fejembe fúrta magát, nincs egy nyugodt sírás mentes napom, és senkinek sem tudom elmondani. Köszönöm, hogy itt megoszthattam Önnel, köszönöm ha segít.
Kérdező: 9e865 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Pár éve már küzdök gombás fertőzésekkel a nemi szervemnél, de még semmit sem tettek az orvosok! Ez mostanra odáig fajult, hogy a számon aftás elváltozások vannak, a bőrömön különböző helyeken gombás foltok jelennek meg, és a nemi szervem is iszonyatosan viszket! Lehetséges, hogy esetleg a candida gomba elszaporodott a szervezetemben? És ha igen, akkor mi a teendő, mik azok az ételek amelyeket ehetek? Előre is köszönöm, Phaonis!
Kérdező: Phaonis Válaszok száma: 0 db
Alapállapot paraplégia 23 éve, életkor 43, 29 hónapja jobb ülőcsontnál ciszta műtét történt és ez a műtéti seb eddig nem gyógyult be, cukorbetegség nincs! 90% kb. kímélem fekvéssel, napi 8-9 óra hasonfekvés, többi háton, speciális antidecubitus matracon!
Kérdező: Attila34 Válaszok száma: 0 db
Szeretném a segítségüket kérni egy nagyon fontos kérdésben. Most 29 éves fiam,20 évesen idegösszeomlást kapott, 3 hónapig kórjában volt a pszichiátrián,folyamatosan nyugtatták. Kijövetele ulán még nagyon sokáig figyelni kellet rá,mert egyáltalán nem tudta mit csinál. Paranoid Skizofréniát diagnosztizáltak nála,a mai napig is gyógyszert szed Amitrex 400-zat,este. Sajnos dolgozni nem tud mert sokáig nem tud oda figyelni,nem tud koncentrálni. Bár hová ment eddig 2-3 hónap,és vagy ő nem bírta és eljött,vagy elküldték. A leszázalékolást elindítottuk, a bizottság 40% károsodást állapított meg. Pénzt egy forintot nem kap mert az elmúlt 5 évben nem volt 3 éve ledolgozva. Nagyon félek,hogy újból vissza esik mert elvan keseredve. Mit tegyek,hogy az egészsége ne romoljon tovább? Amúgy bár mit mondok meg csinálja,boltba nagyon szeret járni. Segítő kész. Csak elhelyezkedés nem megy neki,vagy ha igen hamar vége. Válaszukat előre is köszönöm. Üdv: Valéria
Kérdező: jvhun Válaszok száma: 0 db
üdvözlöm! Kb. két hete fáj a hasam jobb oldala, lenn, mintha a petefészkem lenne. 2014-ben kétszer is endometriózissal műtöttek, ezért magánszorgalomból csináltattam egy vérképet. A vérképem rendben, a gyulladásos érték minimálisan magasabb (0-50 a ref. tartomány, nekem 60). CA 125 értékem szintén megfelelően alacsony. Elmentem hasi UH-ra, nem találtak semmit. Ma elmentem nőgyógyászatra, de mivel nem volt időponton az SZTK-ban, ezért nem fogadtak. Ami a furcsa hogy akkor fáj belül, lent valami, amikor lehuppanok a székre, vagy ha sétálok és "lötyög" belül a belem (?). Ha ülök, fekszem nem fáj. Kimondottan nyomásra, tehát a székre huppanáskor nyomódik meg valamim. Tudom h extrém bénán hangzik, de arra gondoltam hátha a spiráltól van begyulladva belül valami, ezért nadrágon keresztül "megrezegtettem" a hüvelyem, ami nem fáj. Ugyanezt eljátszottam a végbelemnél, ott viszont fáj valami. (Nem kívül, hanem belül.) nyilvánvaló h el kell mennem proktológushoz, de amíg oda kerülök tudna vmi megnyugtatót mondani? A székletem nem változott, naponta, kétnaponta van, nem véres. Aranyeres csomóim mindig is voltak, de soha nem okozott gondot, most sem. Székelés nem fáj. Mi lehet ez? Tudom látatlanban nehéz, de esetleg egy-két tipp? Köszönöm!
Kérdező: viola13 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-03-05 13:27:18
Kedves Orvosok! Pár hónapja azt vettem észre, hogy a bal kéz mutató ujjam néha zsibbad, ilyenkor fázik és hideg is. Kb 10 éve mutattak ki II. fokozatú cukorbetegséget, amit ez idáig gyógyszeres kezeléssel szinten tudok tartani. Kérdésem, hogy mi lehet a fent leírt jelenségnek az oka?
Kérdező: lacitati Válaszok száma: 0 db
Kedves"Orvosok"! Jó pár éve a fejbőrön ismétlődően jelentkező, rózsaszínű elváltozás jelentkezik a szemöldök feletti és közötti részen a homlokon a hajtöveknél, a fül mögötti és feletti részen, a tarkó feletti részen. Néha az elváltozáshoz bőr hámlás is hozzátartozik. Voltam bőrgyógyásznál, írt fel valamilyen olajszerű folyadékot, de nem rendszeres kezelésre. Hajmosáskor ezek a részek kipirosodnak és viszketnek. Svéd cseppel kezelve pár napra elmúlik, de néha ismét (2-3 hetenként) megjelenik. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Kérdező: lacitati Válaszok száma: 0 db
T. Doktor Nő/Úr! Férjem kb. 6 hónapja Contramal 100 mg, vagy Tramadolor 150 mg gyógyszert kénytelen szedni érszükületből adódó lábujj üszkösödés miatt, fájdalom csillapítás céljából. A gyógyszerek szedése folytán vizelési problémái jelentkeztek - nehezen induló vizelés, csöpögés -, ami a gyógyszer bevételt követő 12-15 órával javul csak és ezután válik egyre intenzívebbé a vizelés. Mivel asztmás, algopyrinre, ill. szalicilátokra allergiás, így más fájdalom csillapítót nem tudnak neki ajánlani. Kérdésem az, hogy ebben az esetben szedhető-e a fent leírt problémával a nevezett két gyógyszer, illetve van-e a vizelet visszatartásnak kóros következménye. Amennyiben tudna ajánlani megoldást nagyon megköszönném. Köszönettel. Balkáné
Kérdező: Babi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Nő Orvosi papírjaimról másolok: Diagnosis: -Incomplett atrioventricularis sövényhiány -Periovalis pitvari sövényhiány -Mitralis és tricuspid. insuff. grad. I. Műtét: 1999.06.07 A mitralis billentyü hasadékának zárása egyes öltésekkel, a pitvari sövényhiány zárása müanyag folttal extracorp. keringésben, cardioplegiával,mérsékelt hypothermiában. Vizsgálati eredmények: Testsúly felvételkor: 10kg távozáskor: 10kg Ez már másik: Tág volumenterhelt jobb pitvar és jobb kamra. Paradox kamrai septum mozgás. A pitvari septumon kb 5mm es prim tipusu defectus, melyen bal jobb shunt detectálható PD vel. A mitralis billentyü mellső vitorláján cleft. A billentyü sikjában mitralis insuff detectálható. Kicsi beáramlási tipusus vsd. Vsd flow: 3,7 m/s Aorta normális asc flow: 1,4 m/s desc flow: 1,5 m/s pulmonális normális pulmonális flow: 1,7 m/s /shuntgaadiens/ Vél: ASD I mitralis cleft vsd incomplett AV calal 97.10.07 Megint másik: Éles konturu rekeszek, sinusok szabadok. Mk. tüdő vascularisatioja kissé fokozottabb. A sziv elsősorban balra tünik nagyobbnak, oldal felvételen jobb kamra nagyobbodás rad.jele. A thymus árnyéka változatlanul látszik. Dr.Sándor / MM 97.10.02 Utolsó: Anamnézis: 1999-ben reconstructions szívműtéten esett át incompett atrioventricularis éspitvari septum defectus miatt. Panaszmentes. Köldökében piercing van. Kólát és energiaitalt hetente szokott inni. Státusz: St.pr.: Máj,lép nem tapintható. Valamennyi végtagon egyenletes, jól tapintható pulzusok. Ritmusos, norm. intezitásu szívhangok, kóros zörej nem hallható. 02 Sat: 98% EKG: 63/min sinus ritmus, norm. átvezetési idő,bal állásu QRS tengely,szabályos repol. W: kóros hypertrophia,terhelés nins. Echocard.vizsgálat (2D,color,duplex): Norm.relatiojú és tágasságú szívüregek és nagyerek. Ép septumok, echodens öltésnyomok,resid shunt nem látható. Norm. billentyűk, norm. áramlási görbék. MI min grad. TI I Vmax: 2,1 m/s. Nyaki erek eredése szabályos, az áraméás lamináris. Szabályos aortaív. Norm. kamrafunkciók. Vélemény: Incomplett AV septum defectus, és pitvari septum defectus. St.post op cordis.(1999) Keringése egyensúlyban van. Műtéteknél, eszközös beavatkozás endocarditis profilaxis szükséges ! Kontroll: 1/2 év múlva Diagnózis: DIAGNÓZISOK megnevezése Kód K V T Pitvar kamrai sövényhiány Q2120 2014.03.12. 3 Status post sanationem U9920 2014.03.12 5 Kaposvár, 201.03.12 Ezek alapján csináltathatok nyelv piercinget vagy sem ? Válszát előre is köszönyöm Tisztelettel: KKRD
Kérdező: KKRD Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Barátfalvy Irén 2015-12-17 19:28:59
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy ezt a masszázskészüléket használhatja-e olyan ember, akinek porckorongsérve van? http://www.arukereso.hu/masszirozo-c3188/homedics/sensatouch-shiatsu-xl-bmsc-3000h-p325615195/#
Kérdező: aaliyah13 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Voltig Tamás 2015-12-16 18:15:03
Tisztelt Doktor urak/nők! A problémám 2 éve kezdődött, állandó jellegű jobb oldali arcfájdalom változó intenzitással. Fogászati, fül-orr-gégészeti problémák kizárva. Neurológusnál már 2x jártam, először Tegretolt kaptam (pár hét után abba kellett hagynom, mert nagyon rosszul voltam tőle), második alkalommal antidepresszánst, mondván ezek használhatnak idegi eredetű problémáknál. Nem használtak. Ami érdekes, hogy mikor a tünetek megjelentek, megjelent két duzzanat a számban, szimmetrikusan elhelyezkedve az alsó fogsor 4-es foga alatt. Jól kitapinthatók, a bal oldali egészen kicsi, és tapintásra érzékeny, de panaszt nem okoz. A jobb oldali viszont kb. borsó nagyságú, állandóan fáj, és határozottan azt érzem, hogy onnan indul a fájdalom. Szúró, égő, feszítő érzés (mintha be lenne szorulva a nyálkahártya alá egy kis kavics). Nagyon gyakran, az utóbbi időben szinte minden nap a fájdalom továbbterjed az alsó állcsontra, fülre, nyilalló fájdalom hasít a fogakba jobb oldalon, időnként tompa bizsergő fájdalom a felső fogsor felett. Előfordul, hogy pár percig apró áramütésszerű bizsergés van a szám jobb sarkában, illetve ilyen kellemetlen furcsa érzés a szájpadlásom jobb oldalában. Télen rosszabb a helyzet. Nyáron "csak" a putyú fájt, az arcom csak ritkán. Egy szájsebész ismerősömben felmerült, hogy ez talán neurinoma, ami az idegszálat nyomja állandóan és ez okozza a problémát. A gond csak az, hogy ezek a dudorok nem látszanak sem a fogászati röntgenen, sem a CT-n, de még egy MRI-t is csináltattam másfél éve (önkötségre, tudni akartam, hogy azon látszik-e valami) nem látszódnak. Mintha semmi sem lenne ott. Annak ellenére, hogy kitapintani mindenki kitudta, az orvosok sorra rácsodálkoznak, majd miután a képalkotó eljárásokkal nem látják, közlik, hogy nincs ott semmi. Lehet ez valóban neurinoma? Ha igen, miért nem látszik? MRI-nél kontrasztanyagot nem kaptam, lehet, hogy nem is a legjobb helyet választottam (a kiértékelő doktornő örömmel közölte, hogy nincs agydaganatom - bár neki is elmagyaráztam előtte, hogy nem is azt keresünk). A kérdésem tehát, hogy neurinoma elő jöhet-e ezen a területen? Ha igen, látszódna-e kontrasztanyagos MRI-vel? Hogyan lehetne megszüntetni az állandó arcfájdalmat? Fájdalomcsillapítóra nem reagál. Az egyetlen gyógyír, ha lefekszem aludni, mert nyugalmi állapotban nem fáj. Ha mozgásban vagyok, dolgozom, akkor viszont az egész arcom sajog + a fülem. Délutánra már a fül előtti területen meg az állkapcsomban olyan erős, görcsös fájdalom van, mintha jó erősen behúzott volna valaki. A hideg és a szeles idő nagymértékben felerősíti a tüneteket. Ami még fontos lehet, hogy vírusköröket néztünk tavaly, az Epstein bar pozitív lett. Válaszukat várom, és előre is köszönöm!
Kérdező: csigabiga Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor urak/nők! A problémám 2 éve kezdődött, állandó jellegű jobb oldali arcfájdalom változó intenzitással. Fogászati, fül-orr-gégészeti problémák kizárva. Neurológusnál már 2x jártam, először Tegretolt kaptam (pár hét után abba kellett hagynom, mert nagyon rosszul voltam tőle), második alkalommal antidepresszánst, mondván ezek használhatnak idegi eredetű problémáknál. Nem használtak. Ami érdekes, hogy mikor a tünetek megjelentek, megjelent két duzzanat a számban, szimmetrikusan elhelyezkedve az alsó fogsor 4-es foga alatt. Jól kitapinthatók, a bal oldali egészen kicsi, és tapintásra érzékeny, de panaszt nem okoz. A jobb oldali viszont kb. borsó nagyságú, állandóan fáj, és határozottan azt érzem, hogy onnan indul a fájdalom. Szúró, égő, feszítő érzés (mintha be lenne szorulva a nyálkahártya alá egy kis kavics). Nagyon gyakran, az utóbbi időben szinte minden nap a fájdalom továbbterjed az alsó állcsontra, fülre, nyilalló fájdalom hasít a fogakba jobb oldalon, időnként tompa bizsergő fájdalom a felső fogsor felett. Előfordul, hogy pár percig apró áramütésszerű bizsergés van a szám jobb sarkában, illetve ilyen kellemetlen furcsa érzés a szájpadlásom jobb oldalában. Télen rosszabb a helyzet. Nyáron "csak" a putyú fájt, az arcom csak ritkán. Egy szájsebész ismerősömben felmerült, hogy ez talán neurinoma, ami az idegszálat nyomja állandóan és ez okozza a problémát. A gond csak az, hogy ezek a dudorok nem látszanak sem a fogászati röntgenen, sem a CT-n, de még egy MRI-t is csináltattam másfél éve (önkötségre, tudni akartam, hogy azon látszik-e valami) nem látszódnak. Mintha semmi sem lenne ott. Annak ellenére, hogy kitapintani mindenki kitudta, az orvosok sorra rácsodálkoznak, majd miután a képalkotó eljárásokkal nem látják, közlik, hogy nincs ott semmi. Lehet ez valóban neurinoma? Ha igen, miért nem látszik? MRI-nél kontrasztanyagot nem kaptam, lehet, hogy nem is a legjobb helyet választottam (a kiértékelő doktornő örömmel közölte, hogy nincs agydaganatom - bár neki is elmagyaráztam előtte, hogy nem is azt keresünk). A kérdésem tehát, hogy neurinoma elő jöhet-e ezen a területen? Ha igen, látszódna-e kontrasztanyagos MRI-vel? Hogyan lehetne megszüntetni az állandó arcfájdalmat? Fájdalomcsillapítóra nem reagál. Az egyetlen gyógyír, ha lefekszem aludni, mert nyugalmi állapotban nem fáj. Ha mozgásban vagyok, dolgozom, akkor viszont az egész arcom sajog + a fülem. Délutánra már a fül előtti területen meg az állkapcsomban olyan erős, görcsös fájdalom van, mintha jó erősen behúzott volna valaki. A hideg és a szeles idő nagymértékben felerősíti a tüneteket. Ami még fontos lehet, hogy vírusköröket néztünk tavaly, az Epstein bar pozitív lett. Válaszukat várom, és előre is köszönöm!
Kérdező: csigabiga Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr Úr-Nő Három évvel ezelőtt derült ki hogy igen magas vérnyomásom van , kaptam rá gyógyszereket és vízhajtó /Furon/ , és pulzus lassító /Bisoprolol 2,5 mg/ Azóta a vérnyomásom rendbe van 120/74 és 130/80 közt csak izgalom vagy orvosi rendelő hatására megy fentebb . A pulzusom néha kevés is van hogy csak 52 vagy 56 nyugalmi helyzetbe . Vízhajtót van hogy csak 3 naponta veszek be akkor is csak felet mert nem vizesedem . Rendszeresen biciklizek , mellkasi fájdalmam nincs és nem fulladok . Viszont jelentkeznek szív ritmus zavarok amik meg ijesztenek. Eleinte nem tudtam hogy ez az csak neten olvasgatva jöttem rá . Leginkább torokban érezhető fura érzés nem fáj csak kellemetlen ijesztő , volt hogy sikerült pulzust gyorsan ki tapintva elkapni , mintha kihagyna a szívem aztán gyors 1-2 dobbanás . Általában csak rövid ideig tart és pont olyankor amikor nyugalmi állapotban vagyok fekszek-ülök . Emiatt elkezdtem magnéziumot szedni ami sokat javított volt hogy hetekig se jött elő . Viszont ami igen furcsa hogy leginkább akkor jelentkezik ha kevesebbet aludtam előtte vagy ha mondjuk ismerős társaságban alkoholt fogyasztottam . Nem részegségről van szó ! 1-2 feles vagy sör , és érdekes hogy nem akkor jelentkezik ritmus zavar hanem amikor már ürül kifele a szervezetemből , nem értem mi köze lehet ennek a szívhez ? , és mit lehet ellene tenni ? Voltam kardiologián csináltak EKG t de semmit nem mondtak és gyógyszert se kapok a szívemre csak azt a pulzus lassítót . A leletet itt sajnos nem tudom át küldeni csak meg próbálom le írni amik rajta szerepelnek . A kérdésem az lenne hogy a lenti adatok alapján lehet valami szív betegségem ? koszoru ér betegség vagy más ? , és hogy ezek a néha előforduló roppant ijesztő ritmus zavar félékéktől mennyire kell tartani ?? Cyanosis icterus oedema nincs . Ritm szivhangok EKG sr 84/ min bal tengelyállás . PQ -0,16 , QRS 0,08 II , III AVF ben rs , ie . ST-k , poz T-k Intervais : RR 717 ms P 108 ms PR 160 ms QRS 82 ms QT 340 ms QTC 405 ms P II 0,10 mv S V1 0,91 mv R V5 1,42 mv Sakol 2,35 mv Abnormal Left Axis deviation Left anterior F block Tisztelettel és köszönettel : R.Attila
Kérdező: Iceatta Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr.Úr/Nő! Kezdödö gerinsérvem van a jobb lábam zsibbad,fáj.És azon kivül jobb lábamban ideggyulladás van,isiász.Kaptam már 3 x 1 szteroid injekciot,jártam fizikoterápiára.Van a derekamra gumis öv.És nappal el vagyok,de éjjel? Éjféltől már megyek ki 3-5 x pisilni,pedig folyadékot sem merek inni már este emmiatt.Ezzel már lassan 3 honapja szenvedek.Szedek fájdalom csillapitokatKérek valami tanácsot Önöktöl,mit tehetnék még,hogy elmuljon ez a fájdalom? Tisztelettel Firtlné Kardos Éva .Fertöszéplakrol
Kérdező: evelinke68 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2015-12-15 17:13:02
Üdv, Lehet csak megijedek a tünetektől rákerestem interneten hát a legrosszabbakat adta ki, de a házi orvosom semmi extrát nem mondott csak felírt egy gyógyszert ami enyhíti a tüneteket de nem tűntek el egyáltalán és nap 24 órájában jelen vannak. Közel két hete folyamatosan zsibbad a lábam bokától lefelé, legtöbbször tarkó tájt fáj, zsibbad néha az egész arcom, szédülés előfordul néha, kisebb hányinger, sokszor olyan érzés is van mintha kiugrana a szívem úgy ver.. de az orvos szerint stresszes életet élhetek és elintézte egyenlőre ennyivel de kétlem hogy ez ilyen tüneteket produkálna. Ja és ami nem utolsó szempont jó pár hónapja nem elmúló köhögésem van, torkom nem fáj cask kellemetlen kaparó érzés miatt kell köhögnöm olykor már nagyon durván. Mi lehet a gond ?
Kérdező: ragi90 Válaszok száma: 0 db
A feleségem elment egy mammográfiai szűrésre és több kb 1-2cm nagyságú cisztát találtak a mellében az ultrahangos vizsgálatnál. Vettel belőle folyadék mintát, aminek még várjuk az eredményét. Egy kicsit meg vagyunk ijedve. Mitől lehet ez? Van-e rá gyógymód? Kézzel nem tapinthatóak és panaszt sem okoznak.
Kérdező: hlaca67 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:40:47
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 41 éves habituális vetélő vagyok. Előző házasságomból született egy egészséges leánygyermekem, Ő most 10 éves. Jelenlegi férjemmel másfél éve próbálkozunk gyermekáldással, 3 terhességem volt, az első a 6. a második a 8. a harmadik a 9. héten szakadt meg. Férjemnek nincs még gyermeke, Ő 32 éves. Az első vetélést követően kiderült pajzsmirigy alulműködésem, melyet azóta gyógyszerrel kezelnek, mindkét terhesség előtt és alatt teljesen jó volt a TSH T3, T4 értékem. Az anti TPO értékem magas volt, de 500-ról 300-ra csökkent, erre az orvosom azt mondta, hogy nem lehet mit tenni. Többi hormonértékem jó, progeszteron is, de biztos ami biztos alapon a terhességek alatt kaptam utrogestánt 3X2-öt. Volt petevezeték-átjárhatósági vizsgálat, az is teljesen rendben. Nincs miómám, cisztám. Ciklusom 12 éves korom óta óramű pontosságú 28 napos, 14. napon ovulációval, amit hőmérővel, teszttel, ultrahanggal többször igazoltak. AMH szintem is jó A második vetélést követően elkezdtük egy magánklinikán a lombik kivizsgálást, kiderült, hogy én MRTFH heterozigóta, férjem MTFRH homozigóta ezért 3X3 mg folsavat szedek (most is, mert tervezünk újabb terhességet) és a terhesség 6. hetétől heparin injekciót szúrtam magamnak, mégsem lett sikeres a terhesség. A 3.vetélést követően elvégezték a magzat kromoszóma vizsgálatát- egészséges volt a magzat. Orvosaim és és mi is tanácstalanok vagyunk már, férjemet és engem is lelkileg nagyon megviseltek a történtek, a legnehezebb, hogy nem tudjuk, merjünk-e újra próbálkozni. Korábban felmerült, hogy olyan meddőségi klinikán próbálkozzunk, ahol beültetés előtt elvégzik az embriók genetikai vizsgálatát - preimplantációs genetikai technikával, de ezt az eljárást most Magyarországon beszüntették. Érdemes-e külföldre mennünk és olyan lombik központot keresnünk, ahol engedélyezett ez az eljárás? Voltunk olyan meddőségi orvosnál, aki szerint az életkorom miatt nekünk spontán teherbeeséssel nem is szabad próbálkozni, csak pgd-s lombikkal. A férjem spermaszáma jó, mozgó spermium 70%, morfológiája 5% kerek sejtek száma 1,5 M/ml, a leletre azt írták, hogy normozeospermia. Halosperm vizsgálatot is végzetek az is jó volt. Sperma kórokozó-vizsgálat rendben. Kariotipizálást is végeztek, az is rendben. A héten voltunk komplex immunológiai vizsgálaton, a beszúrt linken olvasható vizsgálatokat végezték el, ennek várjuk még az eredményét: http://www.g1labor.hu/index.php/ujdonsagok/habitualis-vetelesek-immunologiai-okainak-diagnosztikajaReménykedve várom tanácsukat, hogy akár nekem akár férjemnek milyen vizsgálatokat javasolnak még. Javasolják-e pdg-és lombikot? Én egészségesen élek, rendszeresen mozgok testsúlyom normális, a pajzsmirigyre szedem a gyógyszert és szelént is, e mellett folsavat, femibiont, D vitamint, krómot, inofolicot, Várcukrom vérképem is jó, inzulinrezisztenciám nincs. Férjem dohányzik, napi két dobozzal, ezt tudjuk, hogy nem szerencsés, de nem gondolom, hogy 3 vetélés a dohányzás számlájára írható. Én természetesen nem dohányzom. Már nem tudjuk, kezelőorvosaim se, hogy mit tehetnénk a sikeres terhesség érdekében. Köszönöm, hogy elolvasták hosszú levelemet, várom válaszukat! Tisztelettel: H. Eszter
Kérdező: wester Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2015-12-13 18:26:23
Csókolom,azzal a panasszal fordulok önhöz,hogy már régebben is volt hogy az iskolában olyan bezártságot éreztem,és jobban elkezdett verni a szívem,izzad a tenyerem,olyan fényesebben látok,és szédülök,és valahogy nem tudom normálisan látni a világot,félek és mindent rossznak látok.és mikor vége lett az órának amin nagyon bezártságot érzek,akkor utána jobb.Ez megint nagyon rám jött ez az érzés egy két hete,nagyon erős és nagyon rossz,mindig féltem ez miatt suliba menni,de most még jobban mert nagyon sokszor rám jön.Járok Veszprémbe a pszichiátriára.Ott a doktor úr valami relaxációt mondott rá.Még nem csináltam.De nem csak ez a baj,hanem az hogy itthon is sokszor nem érzem jól magam,itthon is van hogy szédülök,olyan gyengeséget érzek,és rossz a közérzetem,nagyon néha hányingerem is van egy nagyon pici ideig.És néha van olyan de ez ritkán ,hogy a szemem előtt ilyen ezüst fényes valamik mennek.Mikor tavaly felment a vérnyomásom akkor olyan volt hogy csak a dolgoknak a felét láttam a másik felét meg nem,meg akkor is bizseregtek a szeme előtt valamik,de az a vérnyomásom miatt volt biztos.De néha szokott olyan lenni hogy a szemem előtt ilyen ezüst fények mennek.nem tudom miért ,aztán elmúlik.Ami a suliban jön rám az a bezártság pánikos féle dolog az biztos a feszültség meg ilyenek miatt lehet.De a többi ami itthon is van,a gyengeség,meg a szédülés,meg a fényes látás meg a néha hányinger,meg a szemem előtt azok az izék.Nem tudom azok mitől vannak.És nem tudom miért, nem értem miért félek ettől de úgy félek hogy mi van ha agydaganatom van? Én most annyira félek,nagyon félek ettől.
Kérdező: Fajdalom Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-12-06 07:10:04
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 hónapja folyamatosan gyomorfájdalommal szenvedek... valamikor nagyon erős a fájdalom valamikor pár napra enyhűl. Körülbelül egy éve voltam tükrözésen ahol annyit mondtak felmaródásom van,de nem adtak antibiotikumot mert gyógyulóban volt és nem volt bakteriális vagy nem is tudom pontosan..nem akarok hülyességet mondani,de papírt nem kaptam róla.... viszont most 3 hónapja folyamatosan fáj a gyomrom de valamikor már annyira,hogy úgy érzem nem élem túl.... külföldön élek..voltam orvosnál vele ahol felírták az omeprazolt amit szedtem is 2 hétig legalább de nem volt hatása és megmaradta fájdalom(ráadásul halottam a protonpuma gátlók nagyon is nem jók).....sokszor annyira fáj ,hogy nem bírok aludni éjjel..ha tudok is csak háton félig ülve..ha egy kicsit is a jobb vagy bal oldalamra fekszek még jobban fáj...a másik dolog ha ülök vagy előre hajolok akkor még jobban erősödik a fájdalom. Probáltam Gaviscont folyadékot is de attól még jobban begörcsölt a gyomrom... nagyon nagyon el vagyok keseredve és szeretnék már megoldást találni,mert nem bírom már hogy folyamatosan gyomorfájással fekszek és kelek...azt még hozzá teszem hogy teljesen életmódot váltottam 2 hónapja....egyátalán nem iszok kávét egy kortyot se...nem eszem csokit egy kockát se..sem fűszereset és mozgok.... lehet hogy gyomorfekélyes vagyok amit csak gyógyszerrel lehet meggyógyítani? lehet esetleg epe miatt is?
Kérdező: Bnettaa Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Hölgyem / Uram ! Kérdésem, hogy vajon hol találok listát arról, hogy egy frissen műtött ember mit is ehet pontosan és mit kell feltétlen kerüljön, ha a vékony és vastagbelekből vettek ki 1-1 darabot? (nem részletezném, hogy miért nem tudom, de szerintem ez a diéta nem titok, csak nem tudom, hol juthatnék hozzá és én magam nem tudok eljutni a kórházba, hogy kérjek személyesen még egy ilyen listát a dietetikustól) Nagyon köszönöm, ha tud segíteni! Üdvözlettel: Katalin
Kérdező: Sipike Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr!!! Érdeklődni szeretnék lágyéksérv tüneteiről,illetve azt szeretném megkérdezni hogy férjem olyan másfél hónapja has alján lágyék tájékán érez néha néha húzódó fájdalmat.Elmentünk orvoshoz szerintünk nem alaposan vizsgálta meg és azt mondta kezdetleges sérve van.Tapintásra lehet érezni egy kis mogyorónyi nagyságú csomót.Férjem időközönként érzi a nyilaló fájdalmat és azt mondja úgy érzi ez a csomó fentebb helyezkedik már mint volt eddig,nőni nem nőtt.Kértek tőle általános vérvizsgálatot nem mutatott semmi eltérőt.Kérdésem az volna hogy ezek a tünetek megfelelnek a lágyéksérv tüneteinek vagy pedig folytassuk a kivizsgálásokat.Válaszát várom és előre is köszönöm. Tisztelettel:Szűcs Tiborné
Kérdező: Szűcs Tiborné Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő / Doktorúr! 8 hetes kismama vagyok és a párommal most szeretkeztünk először, mióta teherbe estem. Eddig nem nagyon mertünk. Orgazmusom volt, utána pedig nekiálltunk a szeretkezésnek, de közben azt vettem észre, hogy barnás hüvelyváladék távozok a hüvelyemből. Azonnal abbahagytunk mindent, elszaladtam wc-re, ahol a wc papíron is halvány barna folyás mutatkozott. Letusoltam és lefeküdtünk aludni. Reggelre már nyoma sem volt a bajnak, sima fehéres, átlátszós folyásom volt. Se görcs, se fájdalom, se vérzés nincs azóta sem. Történhetett nagy baj? Sajnos orvoshoz csak hétfőn tudok menni. Addig nem.
Kérdező: Náni Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr Úr! Teljesen kétségbe vagyok esve. 11 hónapos kislányomon először hasi, ezt követően mellkas röntgent csináltak. Nem volt kitakarva semmi, a nemi szerveket is érte sugárzás. Utólag olvastam a sugárzás káros hatásairól, hogy növekedhet a gyermekkori leukémia kialalkulásának az esélye. Ez valóban így van? Illetve, meddőséget is okozhatott a sugárzás? Elképzelhető, hogy a petesejtek sérültek? Ha jól tudom, a hasi röntgen nagyobb sugárdózissal jár. Mekkora kárt okozhattam a lányomnak? Kiürül a szervezetéből a sugárzás? Mit tudok tenni, hogy ne legyen semmi baj?Köszönöm válaszát!
Kérdező: Csillag978 Válaszok száma: 0 db
Mozgásom úgy érzem kezd elnehezülni,lassan tudok a megszokott "iramra felkapcsolni" ülés vagy fekvés után.Tudom többet kéne mozognom,4-5 kg-t le kéne fogynom.50 éves vagyok,jóga órákra kezdtem el járni.Öregszem? Szívesen venném szakemberek tanácsát.Előre is köszönöm.
Kérdező: allics2 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr úr. Pár héttel ezelött voltam egy lánnyal és használtam óvszert. Uttánna a péniszem (herezacskom) elkezdett viszketni (nem volt nagyon rossz, de zavaró volt) a makkom alatti rész is bepirosodott, fájt. Ezután elmentem orvoshoz és ott csináltak teszteket. A herpes vírus kivételével mindent (ezeket a vizsgálatokat külföldön végezték el, mivel ott élek) Az orvos azt mondta, hogy nincs semmi bajom csak tisztálkodjak reggel és este is, mossam meg rendesen (előtte is megmostam, megfürödtem minden este), de van 1 fehér pattanás szerű folt a lábam hajlatában és a herezacskón ami először kis hólyagnak nézett ki aminek lyukas volt a közepe, de egyik napról a másikra olyan lett mint egy pattanás. Nem nyomkodtam mert nem mertem, Amúgy nem faj, de néha egy kicsit viszket. Ezzel kapcsolatba szeretnék érdeklődni, hogy mi lehet ez.
Kérdező: Karesz Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Körülbelül 3 hete kezdődött a gyomorfájásom.Nem éreztem gyomorégést csak sima gyomorfájást.A háziorvos savlekötőt írt fel.Körülbelül egy hétig tünetmentes voltam,de pár napja olyan fájdalom jön a gyomromba hogy nem is fáj,inkább elkezd remegni a gyomrom és elkezd remegni az egész testem és elmegy az erőm is.Mi lehet ennek az oka?Lehet ezt valamilyen gyógyszerrel kezelni?Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: G Ildikó Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Szakértő ! 3 hónapja szenvedek csuklo fájdalomtól mindkét csuklomban, Mindkét csuklom faj a két szélen. Terhelesre szúr,feszül.Az orvos inhuvelygyulladast állapított meg.Sima gyulladáscsökkentő hatástalan volt, most fejeztem be egy rheosolon nevű szteroid gyógyszer szedeset, de csak a csuklom ropogasat szüntette meg valamennyire.Terhelesre ugyanúgy faj,es a csuklom korzesekor merevnek erzem a csuklom.Mi lehet a gyógymód a számomra? Koszonom szepen
Kérdező: Avrilfc Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-11-24 05:07:56
Tisztelt Szakértő ! 3 hónapja szenvedek csuklo fájdalomtól mindkét csuklomban, Mindkét csuklom faj a két szélen. Terhelesre szúr,feszül.Az orvos inhuvelygyulladast állapított meg.Sima gyulladáscsökkentő hatástalan volt, most fejeztem be egy rheosolon nevű szteroid gyógyszer szedeset, de csak a csuklom ropogasat szüntette meg valamennyire.Terhelesre ugyanúgy faj,es a csuklom korzesekor merevnek erzem a csuklom.Mi lehet a gyógymód a számomra? Koszonom szepen
Kérdező: Avrilfc Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2015-11-22 18:39:54
Üdvözlöm! 3-4 hònapon keresztül heti 4 alaklommal futottam nyáron 8-10 km / alkalom. Mindenki mondta hogy ne terheljem magam ennyire de mivel gyorsan fogytam nem foglalkoztam senkivel. 15 kg-tòl sikerült is megszabadulnom ami a terhesség alatt szalad fel rám. (Soha nem sportoltam ennyire keményen és sokak szerint és mostmár szerintem is tùlzásba vittem. )Szeptemberre azonban mikor egyik alkalommal futni mentem kb. 2 km után fájninkezdett az egyik térdemnél kìvül oldalt. 4 km-nél álltam.meg mert már felfelé és lefelé is iszonyù fájdalom sugárzott a lábamba. Mire hazasétáltam addigra szinte el is mùlt. Másnap nem is éreztem semmit. Ez azòta is îgy van, sőt guggolásokat os szoktam csinálni és semmit nem érzek olyankor sem. Vártam egyhetet megpròbáltam ùjra de megint ez történt. Legutòbb kb. 1 hònapot pihentettem de nem változik semmi sajnos. A kérdésem az hogy lehet-e vajon itthon tenni a javulásért (kenőccsel vagy gyògyszerrel, további pihentetéssel) vagy mindenképpen el kell menjek orvoshoz? Mi lehet a baj?Persze ha kell elmegyek az orvoshoz csak elég nehéz megoldani mert nem tudom kire bìzni a gyereket. Vele is megoldottam már ha muszáj volt csak legutòbb az egyik orvos leüvöltötte a fejemet mert el mertem vinni a gyerekemet a rendelésére. De ez nem ide tartozik :-( Szòval ezért vagyok kìváncsi az Ön véleményére először. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: porcsin.eva Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-11-24 05:05:16
Üdvözlöm! 3-4 hònapon keresztül heti 4 alaklommal futottam nyáron 8-10 km / alkalom. Mindenki mondta hogy ne terheljem magam ennyire de mivel gyorsan fogytam nem foglalkoztam senkivel. 15 kg-tòl sikerült is megszabadulnom ami a terhesség alatt szalad fel rám. (Soha nem sportoltam ennyire keményen és sokak szerint és mostmár szerintem is tùlzásba vittem. )Szeptemberre azonban mikor egyik alkalommal futni mentem kb. 2 km után fájninkezdett az egyik térdemnél kìvül oldalt. 4 km-nél álltam.meg mert már felfelé és lefelé is iszonyù fájdalom sugárzott a lábamba. Mire hazasétáltam addigra szinte el is mùlt. Másnap nem is éreztem semmit. Ez azòta is îgy van, sőt guggolásokat os szoktam csinálni és semmit nem érzek olyankor sem. Vártam egyhetet megpròbáltam ùjra de megint ez történt. Legutòbb kb. 1 hònapot pihentettem de nem változik semmi sajnos. A kérdésem az hogy lehet-e vajon itthon tenni a javulásért (kenőccsel vagy gyògyszerrel, további pihentetéssel) vagy mindenképpen el kell menjek orvoshoz? Mi lehet a baj?Persze ha kell elmegyek az orvoshoz csak elég nehéz megoldani mert nem tudom kire bìzni a gyereket. Vele is megoldottam már ha muszáj volt csak legutòbb az egyik orvos leüvöltötte a fejemet mert el mertem vinni a gyerekemet a rendelésére. De ez nem ide tartozik :-( Szòval ezért vagyok kìváncsi az Ön véleményére először. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: porcsin.eva Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/úr! 33 éves vagyok.Pár honapja bekerültem a sürgöségi osztályra mellkasi fájdalomal ami terhelésre roszabodot.ekg-t csináltak .sajnos bent kellet volna maradnom de saját felelös3gre távoztam.A sürgöségi osztályon a nővérke azt mondta lehetséges hogy egy infarktus volt.jelen leletek alapján kérném szives az ön véleményét. RR:130/77 hgmm P:89/min Ekg:Sinus ritmus.frekvencia:99/min. Bal deviáció.1-1 kamrai extrasystole. BAH képe.min.ST-T eltérések a V2-ben. Epikrizis: Az elvégzett Ekg vizsgálat 1-1kamrai exstrasystolet 3s bal enterior hemiblokkot igazolt. Jelen adatok alapján maga gondolna infarktusra? Válaszát elöre is köszönöm!
Kérdező: rebekaschubert@gmail.com Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Segítség Nyújtók! Kislányomnak, aki jelenleg Skóciában van keresek olyan pszichológust, aki skype-n keresztül nyújtana segítséget heti két alkalommal. Válaszukat előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: aggódó anyuka
Kérdező: lohere68 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Szakértő ! Szeretném megtudni, hogy a rendőrség el -e viheti a kórházból az alkoholvizsgálat céljára levett mintát. Ha elviheti, hova viszi, mikor kell azt a laborba vinni és mennyi időn belül kell megvizsgálni a kémcső tartalmát. Amennyiben kimutatták az alkoholfogyasztást, azt vissza -e kell jelezniük a kezelést végző kórház fele, hogy a vizsgálati eredmény szerepeljen a zárójelentésen. Tisztelettel kérem válaszát. Érkezett már visszajelzés az 'orvosok.hu'-tól, de a válaszhoz nem lehetett hozzáférni. Tisztelettel: Unyi Tamás
Kérdező: unyit5 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Szakértő ! A kórház a kezelés elött a szabályzatnak megfelelően leveszi a vérmintát. Mikor, mennyi időn belül kell elvégezni, kimutatni a kémcsőben levő vér alkoholtartalmát, és az orv. zárójelentésen fel -e kell tüntetni a mért mennyiséget. Tisztelettel. Unyi Tamás
Kérdező: unyit5 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Tajcs Sándor 2015-11-12 11:16:34
Tisztelt Szakértő ! A kórház a kezelés elött a szabályzatnak megfelelően leveszi a vérmintát. Mikor, mennyi időn belül kell elvégezni, kimutatni a kémcsőben levő vér alkoholtartalmát, és az orv. zárójelentésen fel -e kell tüntetni a mért mennyiséget. Tisztelettel. Unyi Tamás
Kérdező: unyit5 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Tajcs Sándor 2015-11-11 15:35:02
Tisztelt Doktor Ur/Nő ! Szeretnék Öntől tanácsot kérni egy bizonyos tünetemmel kapcsolatban. Kb. 2-3 hónapja vannak olyan tüneteim hogy néha alámbicsaklik a lábam ugy érzem elgyengülök. Sokszor érzem ugy, hogy gyengék a lábaim ill. a karjaim ami abban is megnyilvánult már hogy a szatyrot nem birtam a kezemben vinni fel kellett emelnem pedig nem volt nehéz. Sokat érzem a jobb combom érzéketlennek, fájdalom is társul hozzá ill. a jobb kezem is időszakosan zsibbad. Voltam nyaki CT-n: A nyaki szakaszon a proc. uncinatusok deformáltak, a C.V.-VI. közötti iv.rés minimálisan szükebb. Elküldtek lumbális gerinc röntgenre is melynek eredménye: A lordosis jelentősen elsimult, az I.IV.V. lat. peremszélein nagyobb osteophytak ábrázolódtak, a lumbális gerincszakaszon mérs.foku spondylosis jelei láthatóak. Az S.I.-en centrálisan záródási zavar van. Engem ezek az eredmények igen nyugtalanitanak, attól félek az izmai elgyengülnek és képtelen leszek lábra állni. Ön szerint mitől lehetnek ezek a tüneteim ? Gerinc CT ill. MR vizsgálaton nem voltam. Ön szerint javasolt lenne ennek elvégzése ? Köszönöm szépen válaszát ! molnri
Kérdező: molnri Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-11-10 12:21:59
Tisztelt Segítség Nyújtók! Nagy problémával küzdök, ugyanis kislányom, aki jelenleg Skóciában folytatja tanulmányait, felhívott és őszintén elmondta, hogy 2 éve bulimiában szenved és már nem bír egyedül megbirkózni a problémával. A családban sajnos szinte mindenki depresszióban szenved, örökletes betegség ezek szerint, de bulimiával még nem találkoztam. A kiváltó ok az Ő esetében, hogy a nagy, első szerelme elhagyta és nem tudja feldolgozni, azóta nincs is kapcsolata, holott 20 éves. Nem tudom, hogy a nagy távolság miatt, milyen tanácsokkal lássam el, hogyan tudom segíteni, találok-e olyan orvost, aki esetleg skypon látná el tanácsokkal, legalább heti 2-3 alkalommal. Ez ügyben várnám megtisztelő válaszukat, amit előre is nagyon köszönök!! Tisztelettel: Edit anyuka
Kérdező: lohere68 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Thiery Henriette 2015-11-09 16:25:52
Kedves Doktor! Érdeklődnék,hogy a vese nem megfelelő működése is okozhatja a szem alatti ödémás táskákat? 40 éves vagyok.Egyik napról a másikra lett a szemem alatt,nagyon zavaró. Próbáltam már Schüssler sót,gyógyteát ödémára,semmi javulást nem tapasztalok. Köszönöm előre is válaszát:kakukkfű
Kérdező: kakukkfű Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Ur ! Problémám KB 3 éve kezdődött egy edzés után , hirelen egy égő érzést éreztem a fejemben! Nem szünt , igy elmentem orvoshoz , antibiotikummal kezelt! Szintén változatlan volt a tünet fent állt! Észre vettem, hogy szuródik a szemem is közben ! Illeteve olyan érzésem volt , mintha ráültek volna a bal oldalt a fejemre! Ezután ideorvos, koponya CT ! Ez az eredmény negativ lett! Megnyugodtam! Meg is feldkeztem a tünetkről! Majd kb egy fél év elteltével ujra elkezdődött ! Ismét ideg orvos, fül or gégész Arcüreg CT , Koponya CT! Ebbőll kiderült hogy a régebben meglévő arcüreg cisztám is eltünt! Ez a legutolsó ct idén Májusban volt! Majd megint jobban lettem! Viszont most KB 3-4 hete ismét érzem ezt a megmagyarázhatatlan érzést a fejemben , nyom -szúr ideges vagyok tőle ! Annyit vettem észre , ha felállok akkor nem olyan inetnziv a panasz ! Mi tévő legyek tisztelt doktor úr? Régebben volt magas vérnyomásom , ez mostanában nem vészes inkább a pulzusom ami magasabb! Amit még észre vettem , hogy van egy kis zsirmirigy az egyik csigolyámon! Amit már egyszer kivágattam és visszanőtt! Illetve hogy elég merev és fáj a nyakam! Nem tagadom ülő munkát végzek és sokat számitőgépezek! Kérem segitségét! 37 éves férfi vagyok és 92 kg
Kérdező: bruno79 Válaszok száma: 0 db
Az alsó lábszáron, és a belső combomon kitüremkedik a visszér. Milyen módszerrel lehet nyomtalanul eltávolítani őket?
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
Gerincferdülésem van gyerekkorom óta. 50 évesen lehet ezen javítani, esetleg a csontkovács tud segíteni?
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
Rövidlátó vagyok, és szerettem volna lézerrel megműttetni a szemem, de a szemész nem javasolta, mondván, hogy ebben a korban/50/ már nem tud alkalmazkodni a szem és közelre nem látok majd, csak szemüveggel.Mi a véleménye?
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
Az arcomon három kiálló anyajegy van, melyek közül az egyik a méreténél fogva is zavaró. Le lehet-e műteni őket úgy, hogy nyomtalanul begyógyul? Plasztikai sebészhez kell fordulni? Tudna ajánlani egy nagyon jó orvost?
Kérdező: suram Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2015-10-31 10:11:31
Lehetséges 50 éves korban a fogszabályozással eredményt elérni? Szertnék a fogaimra koronát, vagy héjat, de szabályozás nélkül azt mondtk nem tudják megcsinálni. Valóban nem lehet?
Kérdező: suram Válaszok száma: 1 db
Hajhullás ellen milyen természetes gyógymódot, sampont, hajszeszt javasol? Gyógyszert nem szeretnék szedni.
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
A macskám eltörte a lábát. Vigyem orvoshoz, vagy magától is beforr?
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
Van olyan orvosi vélemény, hogy a koleszterin gyógyszereknek sok súlyos mellékhatásuk van, ezért jobb, ha Q-10-et szed valaki. Önnek mi a véleménye erről?
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
Pollenallergia ellen mit javasol?
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
A kollégám erős dohányos, már sok mindent kipróbált, de nem sikerült leszoknia. Ön mit javasol?
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
Porallergia ellen mit javasol?
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
Az utcában mindenki szénnel és ki tudja mivel tüzel, a füst még a lakásba is bejön. Milyen légszűrő berendezést javasol, amely elsősorban a füstöt , szén-dioxidot, szén-monoxidot, nitrogén-oxidokat stb. szűri.
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
Milyen enyhe gyógyszert ajánl álmatlanságra?
Kérdező: suram Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor nő /úr ! Nekem 3 éves koromban el tört az orrom amit nem vettek észre és el deformált. De most véletlen kapott egy nagy ütést be dagadt és lila lett ha le hajolok erős fájdalmat érzek azon a ponton . Van rá esély hogy ott újból el tört vagy csak még zúzodhatot? Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: selekt Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Ur! Nemreg csinaltattam egy altalanos labor vizsgalatot verbol.Az eredmeny erdekes lett kiderult,hogy valamikor fertozodtem az Epstein Bar virussal IgG 21,44 az IgM 10,38. A monocitak 9,5, trombocitak 281. Harom het mulva megismeteltem az EBV IgG 29,16 mig az IgM 8,41, monocitak 8,8 a trombocitak 302. Megint harom het uj eredmeny EBV IgG 59,03 az IgM 10,03, monocitak 10,5, trombocitak 323. Szeretnem ha megmagyarazna valaki mire szamithatok, mi az a valtozas a virusnal,miert van, kell-e aggodnom, a csaladi orvos szerint nem, viszont en aggodom, megfogok halni? mert olvastam, hogy ez a virus limfomat idez elo ami halalos lehet. Mire keszuljek,merre menjek,lehet- most valami elokezelest csinalni? Koszonom
Kérdező: Veres Válaszok száma: 0 db
Lányom születése óta beteg.Sajnos a betegségei mellett értelmi fogyatékosságot is meg állapítottak.R4180-as besorolási BNO-kódot kapott.Szeretném tudni, miért nem vették ezt a betegséget figyelembe ORSZI előtt?Sehol nem szerepel a szakhatósági véleményben.Nem kapott rá %-ot.Ez nem betegség?Köszönöm a választ!
Kérdező: Erka Válaszok száma: 0 db
A kislányom 2,5 éves, mozgásban beszédben mivel eléggé l le van maradva a korosztályától, / beszéd nem érthető, menése nem stabil, sokszor el is esik/ el kellett vinnünk MR. vizsgálatra, azzal, hogy lehet hogy a gyerek ataxiás. Vizsgálat eredménye : Közepes mértékben tágult, normális helyzetű IV. kamra A kisagyi sulcusok tágulata kifejezett . Az aquaeductus átjárható III. kamra normális tágasságú A frontális szarvak kissé tágabbak az átlagosnál A trigonum fölött a parietalis fehérállományban szimmmetrikusan magasabb jel van, elmosott kontúrral. Körülírt jelfokozódás az agyállományban nem látszik. Gátolt diffusio nincs Vélemény: Kisagyi atrophia A fehérállományi magas jelintenzitás ⁄ myelin ⁄ érési variáció lehet. Megszeretném kérdezni a véleményezés mit jelent, a továbbiakban a gyerek fejlődése során mire számíthatunk. Lesz-e javulás, az életkor haladtával mire számíthatunk. Felnőttként önálló életet tud-e élni, vagy segítségre szorul. Tisztelettel: L. Katalin
Kérdező: Kétségekközt Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-10-28 07:06:24
Tisztelt doktorno/doktor Ur! Kerdesem a kovetkezo lenne: 2,5 hettel ezelott atestem egy halobeulteteses hasfali -illetve koldokserv muteten. Remekul viseltem mind a beavatkozast, mind a gyogyulasi folyamatot, egeszen idaig fajdalmam sem volt, seb is gyonyoruen gyogyul, mar a varrasodas is eltunt, de ma elkezdett nagyokat belenyilalni a muteti terulet kornyekere. Illetve most, ahogy levettem a kotest lattam, hogy a hasfalam jobb also reszen a koldok vonatol lejjebb, jobbra, ahol a drain tisztitocso volt kivezetve, duzzadt az a terulet. Puha a hasfal, szoval nem hegszovetes duzzanat, hanem mint ha azon a teruleten tobb lenne a zsir, ehhez tudnam hasonlitank, objektivan leirni. Mi lehet ez? Mindezen tunetek a gyogyulas termeszetes velejaroi, vagy keressem fel a sebeszetet, mert ez igy nem stimmel? Valaszat koszonom, udv: Peter
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2015-10-28 05:45:32
Tisztelt dokrotno/doktor Ur! Kerdesem a kovetkezo lenne: 2,5hettel ezelott halobeulteteses hasfali illetve koldokservvel mutottek. Nagyon jol viseltem es viselem a beavatkozast es a labadozast, egesz idaig semmi baj nem volt, meg fajdalom sem, de erdekelne, hogy normalis-e az, hogy neha hatalmasat belenyilal, beleszur a muteti teruletre? Ez vajon a gyogyulas resze? Illetve jobb oldalamon, ahol a drain cso volt, duzzadt a terulet. Kb ahhoz tudnam hasonlitani, mint ha azon a teruleten kicsit tobb lenne a zsirreteg, szoval ilyen laza, ouha duzzanat. Nem tudom ez normalis-e, vagy keressem fel a sebeszt? Koszonom valaszat, udv: Peter
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Nagy Lajos 2015-10-27 20:31:53
Segítségüket kérném,szemeimen zöldhályog van,már 12 éve,a szokásos vizsgálaton voltam, az ambuláns lapon többek között szerepel:POCT:GCC nagyfokú idegrostréteg károsodás,RNFL temp.a lul peremterület elvékonyodás mko.C/D:O.77/O.79 O.D.A:1.66/1.4, C/DV:O.85/O.99, C/D H:O,98/O.85. Köszönöm szépen a segítségüket. Tisztelettel: Megyesi Jánosné
Kérdező: Ilona78 Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktornő! Pár napig fájdogált a torkom, de magától abba is hagyta. Aztán előjött egy tartósabb fájdalom ( égő, csípő érzés). 1 nap után elmúlt, de azóta szinte egyáltalán nincs semmi hangom! Náthás nem vagyok, nem köhögök. Nem tudom van-e összefüggés, de ezzel egyidejűleg volt egy erős hasmenésem hányással összekötve, ami elmúlt 1 nap alatt, de hangom továbbra sincs. Mit tanácsol, mit tegyek? Köszönettel: Sebők Zsuzsa
Kérdező: zsuzsasebok@citromail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! A párom gyermekkorában valószínűleg egy macskától kapott fertőzésből kifolyólag Chorioretinitis-t kapott, amit kezeltek, de időközönként újra előjönnek a tünetek (Ilyenkor a kezelés hatására rendbejön). Érdeklődni szeretnék, hogy a Chorioretinitis fertőzést bármilyen módon elkaphatom-e tőle? Köszönettel, Loriana
Kérdező: Loriana Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Néhány napja önhipnózis illetve/vagy önszuggesztió videót néztem nem végig, de bizonyos részleteket igen. Lehet ennek tartós káros következménye a későbbiekben? Ha igen akkor azt szeretném megtudni, hogy mi a teendő ilyenkor? Hogyan hozhatnám helyre? Hajlamos vagyok bepánikolna, de úgy érzem hogy rossz a közérzetem és mintha valami megváltozott volna bennem. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Legato93 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktorno/doktor Ur! Interneten lattam, hogy fultores utan leszivattak a vert a serult fulrol, igy csokkentve a trauma okozta porctores esztetikai mivoltat. Erdekelne a dolog megforditva, ergo ha egy orvos, pl plasztikai sebesz, vagy ful-orr-gegesz sajat levett veremet fecskendeze a fulembe, akkor be tud ugyanugy tokozodni oda, mint ha trauma erte volna, igy eloidezve karfiolfulet? Valaszat koszinom, maradok tisztelettel: Nagy Peter
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktorno/doktor Ur! Interneten lattam, hogy fultores utan leszivattak a vert a serult fulrol, igy csokkentve a trauma okozta porctores esztetikai mivoltat. Erdekelne a dolog megforditva, ergo ha egy orvos, pl plasztikai sebesz, vagy ful-orr-gegesz sajat levett veremet fecskendeze a fulembe, akkor be tud ugyanugy tokozodni oda, mint ha trauma erte volna, igy eloidezve karfiolfulet? Valaszat koszinom, maradok tisztelettel: Nagy Peter
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr. Sikos Géza 2015-10-28 06:10:45
Kedves doktorno/doktor Ur! Azt szeretnem kerdezni Ontol, hogy az anyajegy "leoperalas" melyik orvosi szakspecializaciora tartozik? Borgyogyaszat, sebeszet? Illetve erdekelne meg, hogy ezen beavatkozas OEP tamogatassal rendelkezik-e, vagy ezt csak es kizarolag maganuton tudom a szakorvossal megcsinaltatni? Koszonom elore is valaszat, udvozlettel: Nagy Peter
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kriston Renáta 2015-10-26 14:51:27
Tisztelt! Férjemmel babát szeretnénk. Tegnap volt bölcsességfog eltávolításon és kapott 8 napra Dalacin nevű antibiotikumot. Az antibiotikum 7-8. napja körül esedékes nagyjából a peteérrésem. A spermiumban, vagy a babának okoz/okozna-e valamilyen "károsodást" az antibiotikum, kell-e ebben az esetben várni hogy nem a nő hanem a férfi szed antibiotikumot? Visszajelzését előre is nagyon köszönöm!!
Kérdező: Szabó Anita Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2015-10-22 13:07:13
Tiszteletem, 40 éves kétgyermekes anyuka vagyok sok mindenen keresztül menetem, soha nem voltam egy vékony alkat, erős alkatú vagyok, erős csontozattal, jelenleg 173 cm és 105 kiló. A lábaim és a karom aránylag vékony az alkatomhoz képest, a hasam viszont nagy és kötényhasam is van. Fogynom kéne... helyzetemet nehezíti a hasimoto tyeroditis, valamint az inzulinrezisztencia... mellé még sokizületi gyulladásom is van. Fogyni nem tudok,-rengeteg dolgot megtettem érte- elfogadtam magamat ilyennek, de a hasamtól szeretnék megszabadulni, hogy végre az önbizalmam meglegyen élni és mozogni tudjak, ruhát venni... tudna nekem valaki segíeni, aki csúnyából tud szépet varázsolni? Megoldást keresek... Köszönettel, egy reménykedő
Kérdező: Kingi Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Sikos Géza 2015-10-28 06:11:41
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni, a panaszaim miatt már teljesen depresziós vagyok. A betegségem kialakulása a következő: Szeptember 5.én jobb combom a térdhajaltnál hirtelen megfájdult, ami nem múlt el éjszaka sem. Másnap napközben teljesen megszűnt, de estére újra előjött, sőt a másik lábam combjába is elkezdődött a fájdalom. Aztán a jobb és bal alkarom is tompán fájni kezdett, két óra múlva pedig hidegrázásom volt, remegtem és belázasodtam (38,9 c). REggelre a láz megszűnt, de az izomfájdalmak megmaradtak. Az alkarom annyira begyulladt, hogy az ujjaimat szinte alig birtam behajlítani, fogni csak nehezen tudtam velük. Ekkor elmentem a háziorvoshoz, aki megvizsgált és egy algopyrin injekció után hazaküldött pihenni. 2 nap múlva visszamentem, hogy továbbra sem szűnt meg az izomfájdalom az alkaromban, ekkor beutalt a neurológushoz. Másnap elmentem az ideggyógyászhoz, aki megvizsgált , megnézte a reflexeimet és minden protokolt amit általánosságban lehet. Azután CK labor-t csináltatott, ami 290-es érték lett. Azt mondta ezzel nem kell foglalkozni,és az izomfájdalom is elmúlik, valószínű coxsackie vírus okozta. 3 nap múlva teljesen elmúltak a panaszaim, aztán 10 nap múlva egy szörnyű hasfájás és hasmenés tört rám, több órán keresztül szenvedtem,vert a víz és majdnem elájultam. Fél nap alatt elmúlt, de 2 napra rá, a jobb bicepszembe jött a furcsa kezdődő erőtlenség érzés. Aztán izomfájdalom, ami újra előjött a combjaimban is. Pont nyaralni voltam, de ahogy hazajöttem visszamentem a neurológushoz, ismét megvizsgált. Mondtam, hogy az eddigiekhez képest volt olyan, hogy rövid hajolgatás után a bal combomat sokkal gyengébbenk éreztem, azután izomfájdalmam lett, izomlázszerű érzés. Valamint újabb tünetek is lettek, apró izomrángások a bal és a jobb combomban, lábszáramban, és a vállaimban, bicepszemben. De a vádlimban, combomban gyakoribb néha percenként, máskor fél óráig semmi. Ezt a véleményt írta: Statusz: az izomzat teriméje megtartott, enyhén balra conv lumb, scoilosis, mozgások terjedelme megtartott ,paresis nincs,a kis- és nagyizületek mozgásterjedelme megtartott, csípő szabad, a combizomzat terméje megtartott, Achilles , Patella refle xélénk, egyenlő, kóros reflex nincs,vgt. és törzsataxia nincs, tarkó szabad, hasbőr reflex élénk, egyenlő, cremaster reflex is. Különböző szervi betegségtől fél, szorong . (ALS és egyéb betegségektől), orientált , kifejezett autoinspekcio Vél: Sem gyöki, sem spinalis tünet . sem izom v. rendszerbetegségre utaló tünet nincs, fóbiás állapota miatt ENG és EMG vizsgálat jön szóba. Szomatoform fájdalomzavar. Azt gondolom, hogy elbagatelizálja a tüneteimet. Abban igaza van, hogy retteg attól, hogy ALS-m van. Ön szerint a testrészeken vándorló izomfájdalom, illetve a testszerte de főleg a combomon és a vádlimon látható érezhető apró rángások lehetnek az ALS-től. Mozgatni a testrészeimet tudom, heti kétszer sportolok, futok és focizok is. Azt is szeretném megkérdezni, hogy ha mondjuk ALS-em van akkor ha egyszer tapasztalok izomerőcsökkenést az később javul vagy az onnantól kezdve állandó és csak romlik? Valamint az ALS-nél az izomlázszerű fájdalom az vándorolhat úgy mint az én esetemben, hogy két-3 nap csak a karjaimban, aztán 2-3 nap a vállaimban, aztán megint a combjaimban? Várom válaszát Köszönettel L
Kérdező: karos Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-10-18 11:54:13
Tisztelt Doktornő/doktor úr! Kérdezni szeretném, hogy alkoholfüggőséget akupunktúrával lehet-e eredményesen kezelni, valamint van-e, és ha igen, hol, tb-támogatási lehetőség az akupunktúrás kezelésre. Köszönöm a választ, Erzsi
Kérdező: endzsel.erzsi@gmail.com Válaszok száma: 0 db
Orbáncos láb gyógyítására milyen alternatív megoldások vannak? Hallottam a lágylézerről,lehet ez megoldás?
Kérdező: allics2 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám az, hogy már egy jó ideje képtelen vagyok kiszakadni otthonról, régebben beilleszkedési zavaraim voltak ezért volt sok munkahelyem. Szeretném újra indítani az életemet úgymond tiszta lappal, de sajnos úgy érzem képtelen vagyok rá, ugyanis még a napi rutin hivatalos ügyintézéseimet is képtelen vagyok elintézni, attól félvén, hogy lelkileg/pszichésen sérülök. Nem érzem elég erősnek magam, hogy jelenleg munkát vállaljak, mert oda teljes ember kell. Kérem adjanak tanácsot a problémáim leküzdésére illetve a megküzdési stratégiákra javaslatot. A 30-as éveim közepén járó egyedülálló nő vagyok párkapcsolat nélkül. A válaszokat előre is köszönöm. Angel.
Kérdező: Fanni Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Varga Dóra 2015-10-14 16:59:00
Jó napot ! Danó Zsanett vagyok 27 éves kb, 6-7 hónapja folyamatosan fáj a bal mellem és göb is van benne, Júniusban voltam ultrahangon. Azóta nem voltam nőgyógyászhoz. Viszont jobban fáj a mellem és mintha menstruáció előtt élesebb volna a fájdalom. Mikor ultrahangon voltam az orvos azt mondta kérjek időpontot emlőcentrumba de sajnos február 10 - re kaptam. Gyógyszert nem írtak. Azóta is félek hogy nem szívódott fel a göb. Mit tehetnék? Vajon ciszta? Sajnos a családomban sok volt a daganatos beteg.
Kérdező: Danó Zsanett Válaszok száma: 0 db
Jó napot! 27 éves vagyok egy hete volt egy kis balesetem. Azóta az egyik szemfogam mozog és fáj. Van rá esély , hogy megmaradjon a fogam? Sajnos a fájdalom a fogamban nem is akar csillapodni. Esetleg van -e gyógyszer ami jó lenne
Kérdező: Danó Zsanett Válaszok száma: 2 db
Üdvözletem. A kérdésem az lenne, 4 hónapja volt egy felső légúti fertőzésem, antibiotikumot kaptam és orrsprayt. Azóta kattog néha a fülem és be van dugulva. Már az utolsó hónapban naponta több alkalommal is tünetmentes vagyok, de csak issza vissza tér a füldugulás és fülkattogás. Az fül-orr-gégész orvos minden hónapba megvizsgál és azt mondja várjunk még 1 hónapot, gyógyszert nem kapok csak várni kell és havonta kontrol. Volt szó műtétről, de azt mondta már a mikroszkópos mérés szerint nem szükséges. Kérdésem az lenne mikor fog ez elmúlni teljesen? ! hónapja tart már és nem kapok rá semmilyen gyógyszert. Krónikus középfül gyulladást állapítottak meg az első hónapban a légúti fertőzés kezelése után erre kaptam 1 orrsprayt amit használtam is 2 hétig azóta 3 hónapja semmit nem kaptam... Tisztelettel: David
Kérdező: dawy Válaszok száma: 0 db
Fél éve nem szoptatok, mégis nagyon fájt a mellem pár napig és tegnap pár csepp tej is ürült (folt lett a felsőmön). Utalhat hormonproblémára? Mi a teendőm? Köszönöm! T.A.
Kérdező: Jadri88 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm!Van egy olyan problemám hogy a ket fenekem között a farokcsontomnál ugy 5eve lett egy kis dudrom..Majd hol elöjött hol elmult.most ugy 2 eve kifakadt verzet es ugy 1 eve 2 luk lett rajta.Nem fáj viszont zavar ..nem tájog sem sipoly mert azok fájnak ..Inkább erzeketlen.21 eves nő vagyok..pajzsmirigy alulmüködesem van örökölt plusz inzulinrezisztenciám.Felek az orvosoktol..
Kérdező: Evcymccat Válaszok száma: 0 db
Érdekelne, hogy lehet e kezeltetni ingyenesen a fogkövek eltávolítását és a fogíny gyuladást?
Kérdező: Császár László Válaszok száma: 1 db
Információra lenne szükségem hogy mi okozhatja az egész jobb kar zsibbadását. Folyamatos állapotról van szó és nem javul az állapot hetek óta. Üdvözlettel: László
Kérdező: Császár László Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr.Nő/Dr.Úr! A 14 éves fiamnak ma foczizás közben eltört a csípőlapátja. Szeretném megkérdezni, hogy milyenek a gyógyulási esélyei, kb. mennyi idő alatt gyógyul meg, mikor mehet iskolába? Létezk-e gyógymód vagy gyógyszer ami a gyógyulást elősegíti? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Enewu
Kérdező: Enewu Válaszok száma: 0 db
Kedves Dr! Kisfiam 20 hónapos és ilyen pöttyök jöttek rá. 2 a nyakára 1 az arcára és 1 a fűlére. Gyermekorvos nem tudta megmondani mi lehet fenistil cseppet irt amit 2 napja adok és nem múlik. Ön szerint mi lehet? A linken a fotó kérem legyen szíves megnézni. Köszönöm http://kepfeltoltes.hu/view/150929/20150929_195331-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kérdező: SNikike20 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Vekerdy-Nagy Zsuzsanna 2015-09-30 08:50:54
Tisztelt Szakember! Ortopéd szakorvos röntgen felvétel alapján megállapította hogy veleszületett csípődiszplázia problémám van. Szeretném tudni milyen sportot, gyakorlatokat végezhetek? Jelenleg tornázom(hanyatt fekve lábemelések, csípő emelések, felülések) és hullahoppozom. TORNA: https://www.youtube.com/watch?v=8z_cP0TmQjI Előre is köszönöm ha tud segíteni. Rózsa-Batta Dóra
Kérdező: battadora Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-11-24 05:16:51
Tisztelt Szakember! Ortopéd szakorvos röntgen felvétel alapján megállapította hogy veleszületett csípődiszplázia problémám van. Szeretném tudni milyen sportot, gyakorlatokat végezhetek? Jelenleg tornázom(hanyatt fekve lábemelések, csípő emelések, felülések) és hullahoppozom. TORNA: https://www.youtube.com/watch?v=8z_cP0TmQjI Előre is köszönöm ha tud segíteni. Rózsa-Batta Dóra
Kérdező: battadora Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2015-09-27 13:41:35
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kérdésem a következő lenne: Már kb. 6 éve szedem a Gestomix (20/75) nevű fogamzásgátlót. Eddig sosem mondta a nőgyógyászom, h ideje lenne szünetelteni. Most nőgyógyászt váltottam és Ő említette ezt. Ezen én úgy meglepődtem, h el is feljtettem részleteket kérdezni tőle. Ha most szüneteltetném, akkor a következő menstuációm késni fog? Nagyon felborul a szünet miatt a jól beállt rendszer? Az a probléma, hogy szeptember 30.án fogyik el, aztán jön a 7 nap tabletta mentes idő (menszesz) és október 8.án kellne folytatni. Ha akkor nem szedem, akkor már a következő menstruáció késni fog? Amiatt lenne ez nekem fontos, mert november 10.én műtétem lesz. Nem szeretném, ha emiatt halasztani kellene vagy ez problémát jelente. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: a.
Kérdező: xxxnettixxx Válaszok száma: 0 db
Szeretnék választ kapni a kérdésemre!!!!!!
Kérdező: Fannika Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: PRÁGAI ÉVA 2015-09-23 22:27:27
Tisztelt Cím! Páromnak az elmúlt időszakban sűrűn a fájt a feje, valószínűleg a front hatások miatt, viszont a most szombati fejfájás után arra panaszkodik, hogy a bal füle környékén zsibbadást/bizsergést érez most már 3. napja. A tegnapi napon (2. nap) enyhe zsibbadás lépett fel a bal oldalán végig (2 órán keresztűl majd megszűnt) ezért háziorvoshoz fordult segítségért, aki azt mondta, hogy a magasvérnyomás az oka, és kapott 2 féle vérnyomás csökkentő gyógyszert. Jelenleg a vérnyomása normális, viszont a bal fül meletti zsibbadó/bizsergő érzés nem szűnt meg. Érdeklődni szeretnék, hogy a fent leírtam alapján Önök szerint mi állhat a hátterében ennek az érzésnek?( Mivel lehetne kezelni?) (az elmúlt időszakot sok stressz, alváshiányos és lelki problémák övezték) Előre is nagyon szépen köszönöm szíves válaszukat. Üdvözlettel; Tímea
Kérdező: nytimi Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-09-23 06:41:31
Tisztelt Doktor nő/úr!19 éves lány vagyok. Nyelési nehézségeim több hónapja fennállnak. Nem tudok normálisan nyelni, ami nemcsak étkezéskor van, hanem folyamatosan amikor jön az inger, hogy nyelnem kell érzem, hogy valami nincs rendben...A nyelési nehézségeim változnak: néha üres a nyelés néha pedig mintha a nyelőcsövem össze lenne szűkűlve. Voltam orvosnál. Elküldtek pajzsmirigy ultrahangra, nyelési próbára, és gyomortükrözésre. Nem találtak semmit. A gyomortükrözésnél kiderült, hogy sok a savam, és rekeszizomsérvem van nyelőcsőgyulladással( ez még júniusban volt)de viszont azt mondták hogy ez nem okozhatja panaszaimat. Olvastam hogy ilyen esetekben elküldenek gégetükrözésre, szövetmintát vesznek, illetve kenetet, hogy kiderüljön van e valami fertőzés a számban, de engem nem küldtek egyikre sem. Nagyon zavaró az egész, úgy érzem e miatt nem élek teljes életet. Kérem segítsen mi lehet a bajom? Kihez forduljak ? Milyen vizsgálatokat lehet még elvégezni, hogy végre kiderüljön mi a bajom?
Kérdező: Boglárka Válaszok száma: 0 db
Bal bokám 7-8 éve sérülést szenvedett, melynek következményeként letört csontdarabok keletkeztek. A röntgen kimutatta a csontdarabokat, de nem műtötték meg a bokámat. 2 hét fekvés után mehettem dolgozni. Gyógytornát nem írtak elő, gyógyultnak minősítettek. 4 évvel ezelőtt azonban egyik percről a másikra a bal bokám lemerevedett, bólintó mozgása teljesen beszűkült és fájdalmaim voltak. A kerületi és területi orvosokat végig látogattam, de mindenki a saját szakjának megfelelő diagnózissal, eredménytelenül elküldött. Végül az egyik, már nyugdíjas szakorvos MRI vizsgálatot rendelt el és azt mondta, hogy ha nem oldódik meg magától a probléma, altatásban műteni kell. Az MRI felvételt a beszűkült mozgású bokával kellett volna elvégezni, de a vizsgálat előtti napokban egy cipőfelvétel során hatalmas fájdalom és sikításom mellett a bokám magától kiugrott a szűkült helyzetből. Ezután készült el az MRI, amely letört csontdarabokat láttatott, illetve részlegesen és csaknem teljesen szakadt szalagokat. Ezután, mivel a boka szűkült mozgására már nem tudtak fényt deríteni, gyógytornára küldtek, amit én végig is csináltam. A lábam jobb lett, így megoldottnak véltem a helyzetet. Azonban 2 hónappal ezelőtt egyszerű pihenő állapotban a bal bokám ismét arctorzító fájdalom közepette visszaállt a régi mozgásilag merev állapotba, mely állapotot megint fájdalmak kísértek. Ezúttal elismert sportorvoshoz fordultam, aki a röntgen után azonnal műtétet rendelt el, hogy kivegye a letört csontdarabokat, amelyek ezúttal már valóban szúró érzést jelentettek számomra. A műtétre két héttel ezelőtt sor került, a bokát sikeresen kipucolták. Úgy érzem azonban, hogy ezzel csak a probléma egyik fele oldódott meg. A bokám ezúttal ugyanis nem mászott ki magától beszűkült helyzetéből, hanem továbbra is korlátozott mozgásokat végez. Most megint gyógytorna következik, de a jól megtanult mozgásokat szinte képtelenség elvégezni. Olyan, mintha egy merev gyűrű, bilincs lenne a bokám körül, amely nem engedi, hogy a bal bokám normálisan működjön! Valami megoldódott, de valami még mindig nem tiszta és ezúttal sem készült MRI ezen állapotban. Kérem, segítsenek nekem! Adjanak tanácsot! Mi lehet a baj?
Kérdező: Peringer Mónika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Szentiványi Rita 2015-09-27 14:03:52
Tisztelt Orvosok! Három és fél hónapja combcsaktöréssel műtöttek. A lábam 1,5 cm-rel rövidebb lett, a műtét 12 órán belül történt. A 3 hónapos kontrollon az derült ki, hogy a csavarok oldalirányba mozdultak, a fej is elmozdult, hal el, így csípőprotézis beültetésére lesz szükség, amire kb fél év múlva fog sor kerülni. A fájdalmaim egyre erősebbek és már nem csak a combhajlatban illetve a combcsont vége fáj, ahol a csavarok is vannak, a comb külső oldalán, hanem hátul a keresztcsont alatti pontban van erős fájdalmam, onnan sugárzik szét a csípőmbe, derekamba, fáj a lábszáram, a vádlim külső oldala és a lábfejem. A lábfájás főleg lefekvéskor lesz igen erős, aludni sem nagyon tudok tőle. A fájdalomcsillapítók nem segítenek. A műtétig, jó esetben csak fél évig, mivel lehetne enyhíteni a fájdalmam? És mire számíthatok még, milyen fájdalmakra? Válaszukat előre is köszönöm.
Kérdező: panniik Válaszok száma: 0 db
6 hete egy gondozottamnál ráztam ki a plédet és a bal szemembe belementek száraz bőr darabok ami a bácsi kezéről kapargat állandoan.Szemészeten Opatamol szemcsepp pár nap használtam majd Tobrex Tobradex 4 nap mert kinző szemfájdalmam miatt abba hagytam acseppegtetést.6 hete fája szemem ,idegentest érzés csip szur aszemem,az elmult 2 hétben meg egyre jobban viszket a belső szemzugamnál.Csak mükönnyet használok most másfél hete az orvos tanácsára mert kis allergiás reakcionál többet nem látott.De elviselhetetlen a viszketés aszemzugnál.Nem váladékos a szemem .Mi lehet ez? Mit használjak?
Kérdező: Vicike Válaszok száma: 0 db
Sajnos olyan tünetekkel küzdöm amikor elmegyek valahova és várakoznom kell pl: orvos, okmányiroda szülői vagy máshol akkor a pulzusom szapora lesz szomjas leszek és általában wc re kell sűrűn mennem vagy nehezen kapok levegőt. de ha bejutok akkor lassan rendeződik és pár perc múlva megszűnnek a tüneteim mi lehet a baj nem szeretnék nyugtatokat szedni . válaszukat előre is köszönöm.
Kérdező: brigitta0429 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Kovács Orsolya 2015-09-17 12:28:54
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 6 éves korú unokám köhögésével kapcsolatban keresek specialistát, aki segíteni tudna a probléma kezelésében. Sajnos óvodáskora kezdete óta megfigyelhető, hogy szeptemberben elkezd köhögni, és változó intenzitással tavaszig, nyár elejéig köhög. A köhögése inkább hurutos, mint száraz köhögés, és nyáron megszűnik. A gyerek háziorvos legtöbbször antibiotikumoz írt föl, abból már sokat beszedett, nem sok eredménnyel. Próbáltuk a sószobát is több, mint 30 alkalommal, de az sem hozott tartós eredményt. Mindenféle természetes gyógymóddal próbálkozunk, (gőzölés, gyógyteák, lámpázás, vitaminok), de sajnos nincs átütő siker. A köhögésében furcsa, hogy éjszaka teljesen megszűnik a köhögés, majd reggel szipogni és köhögni kezd, ami felébreszti. Elalvás előtt is köhög, ami miatt nehezen alszik el, de ha sikerül, akkor megszűnik a köhögés. Kérdésem az, hogy milyen szakterület orvosával kellene felvenni a kapcsolatot, aki jártas a krónikus köhögés kezelésében, és nem csak kísérletezik, mert azon már túl vagyunk. Ki az akit fel kellene keresni (allergológus, tüdőgyógyász, gyerekorvos)??? Akár név szerinti javaslatot is küldhet. Várom válaszát, Üdvözlettel, Papp Balázs
Kérdező: Alby Válaszok száma: 0 db
Még júniusban írtam az Önök oldalára, egy pszichiáternek, kíváncsi lennék az Ő szakvéleményére is a fiam betegségével kapcsolatban. Választ még nem kapta eddig. Gondolom sok a dolguk. Lenne még egy kérdésem: Mivel a fiam állapota szinte változatlan, fél még dolgozni menni, nem tud összpontosítani hosszabb ideig nem igazán megy sehova, november közepéig kapja az aktív korúaknak járó jövedelempótló támogatást melynek összege 22800 Ft. Érdemes lenne-e megpróbálkozni beadni a leszázalékolási kérelmet az Ő esetében, viszont az új jogszabály szerint ha jól tudom az utolsó 5 évben kellett volna 1095 munkanappal rendelkeznie ami Neki nincs meg, volt munkanélkülin 2 alkalommal, és tavaly október óta/mióta beteg lett/ nem is tudott volna dolgozni. Mit javasol mit tegyünk? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát, bocsánat amiért írtam:SELYMES
Kérdező: selymes Válaszok száma: 0 db
37 éves nő vagyok.57kg.Hónapokig tartó térdfájdalmam miatt 5 hete arthroskóppal lateralis releaset,izületi debridementet,lavaget végeztek.A műtét másnapján hazaengedtek.Este otthonomban erős vérzés jelentkezett a térdemből.Mentő vitt korházba ahol nyomókötéssel elállították a vérzést.A történtekhez később kezelőorvosom semmit nem fűzött hozzá mitől lehetett.felépülésem nagyon lassan zajlik.A térdem duzzadt,tapintásra érzékeny.90 fokos hajlítás megy,stántítva megyek.Éjszaka és nyugalomban erős fájdalmaim vannak,elnehezül hasogat.Úgy érzem sokszor mintha nem lenne megfelelő vérkeringés a lábamban.Gyógytornára izom stimulációra járok.Kérdésem: Normális,hogy ilyen lassan gyógyulgatok és a műtétet követő erős vérzés mi okozhatta?Félek,hogy valami nem stimmel a térdemmel.
Kérdező: Sacika Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor! Teljes fogeltávolításra lenne szükségem, mert a fogaim mostanra letörtek és elsorvadtak. Mielőtt elmennék szájsebészetre, szeretném megtudni, hogy zajlik ez az egész eljárás. Altatással szeretném mindenképpen. Mennyi idő a teljes fogeltávolítás? Lehetséges egy műtéttel eltávolítani a fogakat? Mennyi idő ezután mire implantátumokat lehet beültetni? Válaszát előre is köszönöm: Gábor
Kérdező: Scuda Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor! Teljes fogeltávolításra lenne szükségem, mert a fogaim mostanra letörtek és elsorvadtak. Mielőtt elmennék szájsebészetre, szeretném megtudni, hogy zajlik ez az egész eljárás. Altatással szeretném mindenképpen. Mennyi idő a teljes fogeltávolítás? Lehetséges egy műtéttel eltávolítani a fogakat? Mennyi idő ezután mire implantátumokat lehet beültetni? Válaszát előre is köszönöm: Gábor
Kérdező: Scuda Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 1999.óta van pajzsm.göböm, ami még mindig részt vesz a működésben 2014.novemberben 1,6300 a TSH, T4-10,40 - T3-7,53, mérete: bal 13x13x35/benne néhány 3 mm ech.szegény göb, jobb oldal megnagyobbodott, az egész 35x40x44 mm-es vegyes szerkezetű, echodúsabb göb tölti ki, apró meszesedések vannak, trachea enyhén balra disl. Tehát eddig a TSH mindig jó volt, 1 hónapja 1,8450 volt. Viszont 2 este szorítást éreztem a torkomban, nagyon ijesztő volt. Most lesz UH pár napon belül. Kérdésem, hogy meg kell e műteni a pajzsmirigyemet vagy sem? A pulzusom magasabb, kaptam a körzeti orvostól Bisoporolt. A legkisebb fizikai tevékenységnél is fokozott feszültséget érzek, nem tudok nyugodtan végezni semmit. Az alul- vagy túlműködést ebből az értékből meg lehet állapítani? Ha megműtik akkor hormontablettát kell szednem, most meg nem kell, tehát mi a jobb, ezt szeretném megtudni. Válaszát köszönöm.
Kérdező: Pinokkio Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy engem nemrég műtöttek köldöksérvvel, és semmi felvilágosítást bem kaptam az operáló orvosomtól, annak ellenére, hogy kérdeztem. Nos én a sebet nem látom még mert mert az a kötés van rajta amit bent rátettek, és azt mondták ne szedjem le, nem kell tisztitani meg cserélni sem. Nem tudom pontosan hogy néz ki mert másnap reggel kiraktak a kórházból. Olyan kérdésem van, hogy természetes a fájdalom? A szédülés? Meddig kell pihennem és itthon sétálok az baj? Természetes ez, hogy nem kell átkötni egy sebet ? Csütörtökön kell mennem varrat szedésre nem túl korai az az időpont? A záró jelentésemben rengeteg a hiba, de ott az szerepel hogy Mayo plasticat végeztek. És műtét közben éreztem egy ponton, bal oldalt egy hirtelen szúró fájdalmat, ott azóta is jobban fáj. Szeretnék tanácsot kérni hogyan tovább. A választ előre is köszönöm.
Kérdező: egylany Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2015-09-25 16:20:42
Tisztelt Doktor Úr/Nő! En 2 napja jottem ki Angliaba dolgozni es 2 napja leptek fel erosebben ezek a tunetek amiket le szeretnek irni ....2 napja mikor utaztam ki otthonrol elegge stresszeltem mert nem szeretek repulni raadasul az is kellett szaljak... Nem is ettem egesz nap csak par falatot es mire ideertem estere meg hanyingerem is lett es mar semmit se tudtam enni csak egy pohar koromviragot kortyolgattam el.... Befekudte az agyba hogy pihenek egyet mert faradt is voltam de nem tudtam aludni mar elkezdtem rosszul erezni magam nagyon.. A hanyinger melle tarsult remeges a hatam faj a mellkasom is nagyon illetve a karjaim is nagyon fajtak..... Igy aznap este bevettem egy savlekotot noacid 20mg es utana kicsit megnyugodtam es valahogy elaludtam nem emlekszem... Reggel szinten hanyingerrel keltem szinte sirva toltam lr egy falatot is a torkomon mert ahogy leert megjobvan hanyingerem lett de oszinten szolva utana kicsit jobb lett de ugysem tudtam enni egesz nap.. A gomboc erzes mar napok ota a "torkomban" Nyelocsovemben van.. Nagyon kellemetlen ego erzes neha mintha le zsibbadna a nyakam jobb resze es nyelesi ingereim vannak tole.... Elmentem orvoshoz itt Anliaba akinek elmondtam a tuneteim faj a mellkasom hatam kezeim remegek hasam faj.. Erre aztmondta lazas vagyok es virus par nap mulva jol leszek szedjek par gyulladascsokkento yogyazert... Itthon mertem lazat semmi..35.5 volt... Lehetnek ezek a tuneket a refluxtol vagy mar ez gyomorfekelynek is szamithat? Korabban volt mar refluxom De soha nem ennyire sulyos csak inkabb gyomoreges es mellkas fajdalom.. Mos viszont ez a gomboc ego erzes nagyon kellemetlen neha emiatt bekepzelem h nem kapok rendesen levegot... Lehetnek ezek a tunetek a refluxtol?? 2 napja szedem napi 2x a savlekotot 20mg-ot ... Ha ez a homboc ego erzes a felmarodastol van akkor ezen tud segiteni a savlekoto? Kerem valaszoljanak es segitsenek :( nagyon nem vok jol es az alvasom is megnehezitik ezek a tunetek! Koszonom elore is a valaszukat! Üdv: Anett
Kérdező: Bnettaa Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! En 2 napja jottem ki Angliaba dolgozni es 2 napja leptek fel erosebben ezek a tunetek amiket le szeretnek irni ....2 napja mikor utaztam ki otthonrol elegge stresszeltem mert nem szeretek repulni raadasul az is kellett szaljak... Nem is ettem egesz nap csak par falatot es mire ideertem estere meg hanyingerem is lett es mar semmit se tudtam enni csak egy pohar koromviragot kortyolgattam el.... Befekudte az agyba hogy pihenek egyet mert faradt is voltam de nem tudtam aludni mar elkezdtem rosszul erezni magam nagyon.. A hanyinger melle tarsult remeges a hatam faj a mellkasom is nagyon illetve a karjaim is nagyon fajtak..... Igy aznap este bevettem egy savlekotot noacid 20mg es utana kicsit megnyugodtam es valahogy elaludtam nem emlekszem... Reggel szinten hanyingerrel keltem szinte sirva toltam lr egy falatot is a torkomon mert ahogy leert megjobvan hanyingerem lett de oszinten szolva utana kicsit jobb lett de ugysem tudtam enni egesz nap.. A gomboc erzes mar napok ota a "torkomban" Nyelocsovemben van.. Nagyon kellemetlen ego erzes neha mintha le zsibbadna a nyakam jobb resze es nyelesi ingereim vannak tole.... Elmentem orvoshoz itt Anliaba akinek elmondtam a tuneteim faj a mellkasom hatam kezeim remegek hasam faj.. Erre aztmondta lazas vagyok es virus par nap mulva jol leszek szedjek par gyulladascsokkento yogyazert... Itthon mertem lazat semmi..35.5 volt... Lehetnek ezek a tuneket a refluxtol vagy mar ez gyomorfekelynek is szamithat? Korabban volt mar refluxom De soha nem ennyire sulyos csak inkabb gyomoreges es mellkas fajdalom.. Mos viszont ez a gomboc ego erzes nagyon kellemetlen neha emiatt bekepzelem h nem kapok rendesen levegot... Lehetnek ezek a tunetek a refluxtol?? 2 napja szedem napi 2x a savlekotot 20mg-ot ... Ha ez a homboc ego erzes a felmarodastol van akkor ezen tud segiteni a savlekoto? Kerem valaszoljanak es segitsenek :( nagyon nem vok jol es az alvasom is megnehezitik ezek a tunetek! Koszonom elore is a valaszukat! Üdv: Anett
Kérdező: Bnettaa Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-09-05 15:08:29
Jó napot kívánok! Tanácsot szeretnék kérni, májusban diagnosztizáltak nálam akut mileoid leukémiát (M4). Elkezdték az első kezelést (indukciós) amelyre jól reagált a szervezetem, a második csontvelővétel alkalmával már nem találtak kóros sejteket. Most kapom a 3. fenntartó kezelést, eddig minden kezelést láztalanul és problémamentesen bírtam. Az orvosom mindenképp transzplantációt akar de én nem igazán szeretném. A citogenetikai vizsgálatom negatív lett ill. a vizsgált gének az FLT3 és az NPM1 nem mutattak ki genetikai eltérést. A vérképem azóta is rendben van. Ilyen esetben indokolt e az átültetés vagy a kemoterápia is elég lehet a gyógyuláshoz. Köszönöm válaszát!
Kérdező: edina82 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Igazából nem is tudom,hogy gond e!? A hajam mintha hullana,de ne tudom mert sok helyen olvastam,hogy a napi 100 hajszál normális! Nem tudom,hogy több van e ! Nem is igazán hullik,mert nincs a fejbőrömön folt vagy ilyenek,csak amikor végig simítom a hajam mindig kijön pár,meg hajmosásnál is,és a hajgumin is mindig van! Van amikor nem is egész szál,na és hajvasalásnál is! Ön szerinte ez normális még vagy már gond lehet? Kb 3 hónapja tapasztalom! Köszönöm!
Kérdező: pg Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kb 2 hetente szoktam szőrteleníteni ,és ilyenkor a jobb herém érzékeny! Soha máskor,csak akkor. Nem fáj,meg semmi csak érzékeny kicsit. Rendszeresen végzek önvizsgálatot,szerencsére nincs se csomó,se fájdalom! Kb azóta veszem észre amióta rendszeresen sportolok! Nem tudom van e összefüggés! Mitől lehet? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: pg Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 21 éves lány vagyok.Nekem olyan problémám van,hogy több mint két hete erős émelygés,fájnak a karjaim és szüntelen,nem múló fejfájás van rajtam. Emiatt a közérzetem is nagyon rossz. Alig eszek,étvágyam nincs. Vérnyomásom mindig tökéletes volt,de most nagyon alacsony szinte állandóan 100 vagy 95 között van. Sokszor hányingerem is van. Esténként órákig szenvedek még elalszok és reggel már korán ébredek. Világ életemben hason tudtam csak aludni..el sem tudtam képzelni,hogy én oldalt fekve el tudjak aludni vagy háton..mióta alacsony vérnyomásom van és ez a fejfájásom is azóta nem tudok se hason se bal oldalt aludni mert akkor erős szivdobogást érzek ami nagyon zavar és néha nehezen kapok levegőt is,így amikor tudok aludni akkor is csak a jobb oldalamon.Amit tudni kell: Volt már refluxom ami hol előjön,de valamikor teljesen tünetmenetes vagyok és nincs gyomorfájdalmam se.... Július 23-án műtöttek petefészek cisztával...30 perc lett volna a műtét de egy gyerekkori műtét által durva bélösszenővések voltak,így 4 órás műtét lett belőle. Műtét után minden rendben volt,kaptam antibiotikumot és egy hétre rá már haza is engedtek..most van 6 hete,hogy műtöttek... műtét utáni 2. héten magas pulzusom volt szinte mindig 100-105 körül volt...háziorvosom panangint irt fel hogy szedjek...szedtem szedtem,de nem lett jobb igy EKG-t csinált...aztmondta az EKG-m tökéletes így nincs értelme kardiologiara beutalni.... ezek utan egy héttel rendeződött a pulzusom és ez után következett be az alacsony vérnyomás,émelygés fejfájás.... mivel sokszor érzem,hogy hányingerem is és tompa gyomorfájdalmam van illetve hátfájásom is( godoltam a sok antibiotikum és egyéb gyógyszerek készíthettk ki a gyomrom mert volt már erre példa) így elkezdtem szedni savlekötőt 4 napja napi 2x( noacid 20mg) azt még hozzáteszem,hogy mozgok teszek veszek mióta a műtéten túl vagyok...folyadékot iszok napi 2litert(több nem megy le).... voltam 2 hete vérvételen is semmi eltérés nem volt...lehetséges ez a fdurva szüntelen fejfájás a refluxtól,gyomorproblámától illetve a hátfájás is? Vagy ez a vérnyomásingadozás a műtéttől van?... háziorvosom nem nagyon foglalkozik ezzel,de nekem nagyon megneheziti a napjaimat a fejfájás,nem tudok koncetnrálni és a közérzetem is nagyon rossz. Egy éve volt egy fél évig tartó szintén ilyen tünetekkel járó fejfásáom.voltam Mr vizsgálaton ahol nem találtak semmit,szemészeten se volt semmi eltérés illetve akkor vették észre a refluxom(voltam gyomortükrözésen is ahol már egy begyogyuló felmaródást láttak mivel előtte már szedtem savlekötőt háziorvos utalására...egy idő után jobban lettem és most műtét után ismét jelentkeztek szinte ugyan azok a tünetek....igaz műtét előtt nagyon stresszes voltam,egy emberrel több konfliktusom is volt és sokminden nagyon bántott... lehet ez most 'üt' ki rajtam? Vagy talán kérdezem lehetséges,hogy a refluxtól legyen? ....a hátfájást és gyomorégsét kiindulóan,hogy fekélyem van volt? Vagy kimerültség illetve műtét miatt..vagy egyéb szív probléma?Edzetlenség?(mozgok műtét első napja óta,futni még nem tudok,mert alhasam még fáj és még nem telt le a 6 hét).kérem ossza meg velem mit gondol az esetemről...szeretnék jobban lenni,jobb közérzettel és végre aludni egy jót mert kipihenni sem tudom magam..... elnézést,hogyha nagyon érthetelenül fogalmaztam,de remélem tudnak segíteni valahogy,mert nagyon el vagyok keseredve. Üdv: Anett
Kérdező: Bnettaa Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-09-02 17:04:14
Tisztelt Doktor ÚR LEgyen kedves segíteni!NEm csak talpmasszás hanem reflexológia!-Videó Doktor így találtam rá www.orvosok.hu/videó és ott az volt,hogy regisztráljon díjmentesen és ajándékba adunk Önnek egy 10.000Ft értékű ,és utána nincs semmi,gondolom videót,ez igaz?Nagyon jó lenne érdekel a talpmasszás
Kérdező: bazsla Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 48 éves hölgy vagyok,2015.07.02.án volt az utolsó mensesem,ami azért is érdekes mert ilyen még nem fordult elő,olyan viszont igen az elmúlt évben párszor hogy egy hónapban kétszer megjött. Ezzel párhuzamosan elkezdett fájni a hasam,nem nagyon,kicsit,olyan érzés volt mintha meg akarna jönni a mensesem.Ebből viszont egy hete fokozódó hasfájás lett,elmentem a nőgyógyászatra ahol fizikális vizsgálat és ultrahang alapján méhgyulladást és petefészek gyulladást állapított meg az orvos.Annak ellenére hogy se lázam sem különösen erősebb fájdalmam azóta sincs.Cifran 500 mg-os antibiotikumot írt fel,amit végig beszedtem. Kérdésem az lenne mivel jelenleg is fájdogál a hasam,akkor is ha például a buszon ülök és az rázkódik és továbbra sem jött meg a mensesem,nem lehet hogy téves a diagnózis és más problémám van? Hiszen úgy tudom a petefészek gyulladásnak nem tünete a menses elmaradása.De lehet hogy tévedek. Egyedül nevelem a gyermekemet,nem szeretném ha komolyabb probléma lenne és későn vennék észre. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Kocsis Lajos Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő! Azt szeretném kérdezni,hogy 3hete TIA--m volt.Azóta folyamatosan fàj a fejem.Àltalàban egész nap tompàn néha erősödik,görcsösen.Hirtelen mozdulatoknàl(szem,fej)de van amikor nyugalmi helyzetben is olyan szédüléses érzetem van.Aspirin protect100-at kaptam napi1-et.Mitől lehet van e köze a TIA-hoz? Vàlaszàt előre is köszönöm!
Kérdező: Nagy Adrienn Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-08-30 08:12:07
Tisztelt Dr! Arra szeretnèk választ kapni adhat e egy sebèsz rtg vizsgálat alapján tèves diagnózist! Nekem azt állapította meg hogy belboka csúcs törèsem van . Lehetsèges hogy nincs eltörve ?Vagy egy sebèsz tökèletesen látja a törèst?Mert nálunk itt sajnos csak másnap van lelet ,így fèlek hogy tèves a diagnónis.Mert közvetlen hozzá küldtèk a felvètelt ès ő ez alapján állapította meg.Radiulógus csak másnap elemzi !Köszönöm a gyors választ!
Kérdező: Rita111 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2015-09-25 16:23:03
Tisztelt Doktor Úr! Több mint 1 hónapja orvoshoz fordultam,mivel meg volt nagyobbodva a bal oldali nyirokcsomóm.A doktornő tüszős mandula gyulladást állapított meg,amire Actil DUo-t szedtem,,,a gyógyszer befejezés után 2 héttel sem javult a helyzet.Ezután lezárásként Azi Sandoz 500-at kaptam...A nyirok duzzanatom még mindig megvan,se nyelési se étkezési nehézségeim nincsenek,viszont aggódom a nyirokcsomóm miatt.Ez természetes,hogy 4hét eltelével is ugyan olyan ,mint az antibiotikum szedése előtt?A doktornő azt mondta.lehet október is mire visszahúzódik.Ez lehetséges?Természetesen én nem kérdőjelezhetem meg,egy orvos szavát,nem is áll szándékomba,csak olyan távolinak tűnik az október,amikor most augusztus van,és annyi mindent lehet olvasni a nyirok csomó duzzanat betegségeiről, hogy kissé kétségbe vagyok esve,az segíthet ha felkeresek egy fül-orr-gégészt? Várom megtisztelő válaszát Köszönettel Andrea
Kérdező: andrea.er Válaszok száma: 0 db
47 éves vagyok, a vérzésem néha már 1-2 hónapra kimaradozik,és az utóbbi időben gyenge, és kevés...Tavaly uh on 15 mm.-es méhnyálkahártya miatt kaparást javasoltak.Nem fogadtam el. Idén pattanó ujj miatt reumatológián, szteroid inj.-t javasoltak.Kenalog+ Lidocain.Amiből 3.-at írtak fel, kettőt már megkaptam.Az ízületnek használt, nem fáj,nem kell majd műteni, mert a kézsebész ezt javasolta. Viszont az inj.meghozta még aznap a vérzésem, ami másnapra elmúlt,majd rá 4 napra ismét jelentkezett,és már 8 napja tart,igen erős, és darabos. Lehet, hogy még jót is tett, mert így nem lesz olyan vastag a méhnyálkahártyám. Mi a véleménye?
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Pszichológus!!! Teljesen elkeseredett vagyok a lányom miatt. A férjem tavaly áprilisban hunyt el,gyomordaganatban A lányom ápolónő végig itt volt vele és pécsi Hospice által javasolt és általuk adott injekciót Ő adta be az édesapjának. Ez, a férjem halála után hatalmas lelki tusát okozott neki.Aztán megismerkedett egy fiatalemberrel./ a lányom 6 éve egyedül nevelte az unokámat lányom 36 az unokám 11 éves. A faitalember a feleségét vesztette el és egyedül volt egy 5 éves kislánnyal.Ebből hamar szerelem lett, majd egy év után házasság. Nagyon örültem ennek a kapcsolatnak mert úgy tűnt, hogy a lányomat átsegíti azon a nehéz időszakon.Az összeköltözésük után egy darabig rendben ment minden, de pár hónapja a lányom teljesen megváltozott a férje kislányával folyamatosan tűrelmetlnül beszél ,viselkedik, semmit nem tud szó nélkül hagyni ,ami természetesen a férjet nagyon bántja. Hozzám jött tanácsot kérni én próbáltam a lányomra hatni de nem változott semmi.A házassága tönkre megy Ő pedig 10 hetes terhes. Egyszerűen nem tudom megérteni mi változott meg benne, a mindig kedves aranyos lányomból lassan gonosz mostoha lesz. A kislányt teljesen ellátja ő fürdeti minden este ő öltözteti vásárol neki de valamiért nem bírja elviselni a kislányt. Kérem segítsen mit tehetnék, hogy a lányom újból a régi legyen!!! Köszönöm
Kérdező: Fannika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nagy Gabriella 2015-09-23 13:46:51
Tisztelt Doktor! Lassan 7 éve már,hogy térdficamom volt,eredménye részleges szalagszakadás lett. A térdem instabil,egy rossz mozdulat és kifordul,rándul,mindig visszamegy magától. Ám napokig tartó fájdalommal jár ilyenkor mindig. Az utóbbi egy hétben vettem észre,hogy a sérült lábamon fájdalmas visszerek jelentek meg,az achilles inam is fáj,olykor szúr a térdem belsö fele,és a térdhajlatom felsö comb felöli része is szúrkál,föleg ha hajolok,vagy fel állok. Mi a jobb a lábamnak,tornázzak rá,esetleg pihentessem? gyalogoljak többet? Köszönöm elöre is válaszát,tisztelettel: Erzsi
Kérdező: Heil Zsoltné Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-08-24 19:52:44
Tisztelet dr úr!A reumatológus küldött el rtg re.De nem mondott semmit,és szeretném tudni,van e komoly eltérés?A cista kicsit megrémít,köszönöm. Radiocarpalis rés mko. mérs. szűkebb. Radius izfelszínén enyhe subchondralis sclerosis. IC, CMC rések lényegében megtartott tágasságúak. Iz.-i peremek jelzett mértékben, elsősorban jobb oldalon megnyúltak. Jobb oldalon prox. és distalis kéztőcsontok területén több kisebb 1-3 mm-es csont cysta ábrázolódik. Többi kisizületi rés tágassága mko. lényegében megtartott. Izfelszínek épek. DIP izületek peremén látható apró peremszéli megnyúlás, 1-1 apró tűhegynyi degeneratív cysta.
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-08-24 19:50:16
Ízületi fájdalomra a reumatológus orvos Kenalog i,és Lidocain inj.-t írt fel.Ezeket együtt fogja beadni az ízületbe,vagy a Lidocainnal elérzésteleníti, és utana,beadja a Kenalogot?nagyon fog fájni?
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2015-08-26 12:47:20
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Pajzsmirigy alulműködésem van már tíz éve. A tünetek száz százalékosan sosem maradtak el, viszont az utóbbi időben egyre rosszabb minden. 28 éves nő vagyok, 85 kiló és 168 centi magas. Már ott tartok, hogy nem tudok normálisan élni. Fél éve elhatároztam, hogy leadom a felesleges kilóimat. Sikerrel jártam, eddig 7 kiló ment le. A problémám az, hogy nagyon nehezen megy az edzés, gyorsan elfáradok, szédülök is, a vérnyomásom is magas. Sport után gyorsan elálmosodom, van, hogy akkor is szédülök. A vérnyomásom, mivel sokszor kánikula van, nem éppen a legjobb, feszít a fejem, a nyakam is. A háziorvosom vett vért, sok volt a vasam (eddig mindig vashiányos voltam), de csak annyit tanácsolt, hogy szokjak le a dohányzásról (napi 16 szál, szerintem nem a Világ vége). Ettől azért több mindent kellett volna tennie, kivizsgáltatni, vagy hasonló... Elég sok problémám van ezen kívül, a hasam is mindig puffadt, a jobb oldalam görcsösen fáj étkezés után. Külföldön élek, viszont sajnos idegenként kezelnek az orvosok, még nem találtam meg azt, aki valóban oda figyelne ezekre a tünetekre. Kérem Önt, hogy adjon tanácsot, merre induljak, milyen vizsgálatokat kérjek, esetleg én mit tudnék tenni a javulás érdekében? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: BVB Válaszok száma: 0 db
Hetek óta szenvedek mind két fülem hallójáratának elején egy egy pattanással ami állandóan kifakad. Otthon arctonikkal kezeltem, nem fájt csak kicsit idegesített. Ma reggel mikor felébredtem a bal fülem gennyezik és meg van dagadva illetve nagyon fáj. Nem nyúltam hozzá. A bal fülemmel gyerekkorom óta gondok vannak, ha csak egy kicsi víz is belemegy bedugul és begyullad. (még fa előző nap ki is mosta a szakember). Régebben hetekig kínoztak a rendelőben egy fülgyulladással, emiatt félek visszamenni. Hogy gyógyíthatnám otthon?
Kérdező: Nimra Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretnék a segítségét és véleményt kérni, mert nem tudom, hogyan kezeljem ezt a helyzetet. Komolyan mondom, kétségbeejtő és én azt gyanítom, valamiféle pszihiátriai baj állhat a probléma mögött. Ha egy picit hosszú leszek, bocsánatot kérek érte, de nem biztos, hogy rövidre sikerül fogni, mert azért ki kell valahogy rajzolnom a történetet. Hosszú évekkel ezelőtt megismertem egy embert, aki várttal ellentétben igaz barátom lett. Nem szexuális dologról van szó, ezt szeretném leszögezni. Harmonikus barátság működött köztünk toleranciával, türelemmel stb. Nagyon jó ember volt, nagyon szép szívvel és lélekkel, de pukkancs volt világéletében.Hát, ebből a pukkancsság az, ami a megmaradt! Az én esetemben a legelső találkozás volt kritikus, iszonyatos módon viselkedett, amiért később bocsánatot kért. A sors úgy hozta, hogy ezután is volt kapcsolat köztünk. Lassan megismertem és megszerettem. Megtanultam tisztelni, becsülni és bízni benne. Voltak esetek, amikor nem viselkedett szépen, de nem tudtam haragudni rá. Pl. költöztem és azt mondta nekem, hogy jön segíteni és magától mondta, nem kértem, de amikor rákerült a sor, akkor már lusta pasi volt, pedig nem trógerolnia kellett volna, mert arra ott voltak az emberek, akiknek ezért fizettem, és vasárnap költöztem, nem hétköznap. Ami már akkor is feltűnő volt, hogy a környezetemben mindenkivel összeveszett, legyen az felnőtt, gyerek, kamasz, szakmabeli, laikus, de saját tapasztalatomból kiindulva (elismeri, ha hibázik) én mindig a védelmembe vettem, de az összeveszésnek az lett a vége, hogy halálra sértődött, nem beszélt meg senkivel semmit, letiltotta az e-mailt, telefont, mindent, kibújt a személyes találkozás elől, de én nem vettem az intő jeleket, vak voltam rájuk. Na, most már én is erre sorsra jutottam, de nem tudom mit vétettem, mert tudomásom szerint semmit. 2010-ben beindított egy vállalkozást a főállása mellett, ami komoly vagyonosodást jelentett. Mint kiderült, a 2014-es nettó bevétel majdnem 21 millió Ft volt, a korábbi 170 eFt/hó nettó jövedelemehez képest és én a történtekre csak ezt a magyarázatot találtam, mert az indok az volt, "másképp élek és másképp gondolkozom", meg "elértem egy szintet", alátámasztva hazugságokkal, vádakkal, rágalmazással. Soha semmi probléma volt egészen a múlt évig, így ez az egész derült égből a villámcsapásként ért, bár a vállalkozás beindulásával kevesebb lett az ideje. Megértettem, nem háborogtam, bár féltettem, mert kezdetben heti 2 nap dolgozott pluszban kb. 5 órát és ebből ma már ott tartunk, hogy hétköznap 4 napot, plusz a szombatot befogta a maszek melóra a főállása mellett. Sokszor mondtam, hogy egyszer ráborulsz az asztalra, nem kellene ennyire hajtani 60 évesen, mert nem fogod magaddal vinni, de azt válaszolta, hogy "nem úgy van az" és "éhen hal" a család, bár a felesége nálam is jobban keresett. A mi baráti kapcsolatunkba belefért az őszinteség. A barátságunk tönkremenetele előtt kb. 10 nappal, egy betartatlan ígéret kapcsán jeleztem neki és akkor beszélt normális ember módjára velem utoljára. Azt mondta, hogy "elfelejtettem, de miért nem szóltál kutyafülű", de ezt megbeszéljük pár nap múlva. Nos, a megbeszélés úgy hangzott, hogy telefonon üvöltött velem, de alpári módon, olyan stílusban, hogy még a gyereke is rászólt, hogy apukája ne beszéljen így velem és hozzáteszem, hogy én erre nem adtam okot. Iszonyatos dolgokat vágott a fejemhez, olyan jelzőket használt, amiket rám húzni a legnagyobb rosszindulattal sem lehet és nem tudtam miért, és olyan hazugságokat állított, amiket alátámasztani semmivel nem tudott, ill. nekem esett, hogy én pszichiátriai esett vagyok és elment az eszem, becsavarodtam. Sírtam és nem értettem semmit, mert vétlen voltam, és én ezt az embert nem ismertem, ez nem az én barátom volt már. Az eset után kibékültünk, de soha nem kért bocsánatot a viselkedéséért, ill. ami új volt, hogy nem volt hajlandó beszélni velem, csak sms-ben és e-mailben, de nagyon sokszor félreértette a legegyszerűbb mondatokat, amiben a világon semmi nem volt és dührohamot kapott és rögtön előkerült a vegetatív szókincs, ill. olyan furcsa logikátlan dolgokat állított, hogy nem értettem, hogy az egyetemet végzett ember ezt hogyan mondhatja. Pl. a mi barátságunk nem barátság volt, hanem szánalom -nevetséges!-, nekem Ő nem ígért semmit, de amit megígért és nem tartott be, az nem hazugság, és mindent a világon ilyen "értelmesen" magyarázott meg, é olyan dolgokat állított, amik nem voltak igazak. Volt olyan, hogy ennek írásos bizonyítékát átküldtem neki... Olyan is volt, hogy 3 mondatos e-mailből 2 mondat hazugság volt. Olyan is volt, hogy a nyilvánvalóan félreértett dolog miatt kértem, hogy hívjon fel, de erre letiltott a telefonjáról és azt mondta, hogy zaklatom, bár ez is hazugság volt. Egy napon elkezdett szeretőzni. Jeleztem, hogy ezt felejtse el. Folytatta. Mondtam, hogy ne haragudj, de mást szeretek. Ez se volt elég. Úgy tudtam leállítani, hogy megmondtam, hogy nekem elveim vannak, én nem kezdeményezek, házinyúlra nem lövök, nős pasival nem kezdek, és akkor se kellenél, ha aranyból lenne, mert én máshoz tartozom. Nos, az úr, legalább 130 kilós dinó, széle-hossza egy -ami barátként nem számít, de ha rám feküdne kinyomná belőlem szuszt-, ősz hajú, 60 éves elmúlt, öregapámnak látszik. Én sokkal fiatalabb vagyok, mellé a génjeimnek köszönhetően egy tizessel még ennél is fiatalabbnak is látszom. Ezt átköltötte utána úgy, hogy én vagyok szerelmes bele, és Ő nem az apám, anyám, rokonom stb, ami megint teljesen értelmetlen és nevetséges az adott szituációban. Azt említettem már, hogy költöztem és úgy volt, hogy jön segíteni. Én egy 2,5 szobás, szolidan berendezett, de barátságos lakásban lakom, ami luxuskategóriástól nagyon messze áll, de tiszta, ápolt, rendezett (bár nekem nincs takarítónőm, mint nekik újabban) és minden adott ahhoz, hogy normálisan lehessen benne élni. Átküldtem a költözés utáni képeket, amit egyszáll magam bonyolítottam le. Azt mondta, hogy nagyon szép lett, mikor mehetünk látogatni? Én felkészültem egy 4 tagú család fogadására, ahol van 2 jóétvágyú kamaszfiú, ott volt a barát, aki pl. egyszer befutott és 3 literes jénaiban tálaltam neki a töltött karalábét, amiben volt vagy 15 gombóc és a végén már attól féltem, hogy kevés lesz neki, és ugye a felesége. Elfelejtette.. Utána megkaptam, hogy nem egy was is das a lakás, nem tehet ki annak, hogy felkészüljek a vendéglátásra ld. bevásárlás, takarítás, meg én én beteg vagyok, sápadt vagyok és Ő ennek nem teszi ki ennek a családját és ilyenekkel folytatva, mindig mást mondva..., mert hát ezek a dolgok nem voltak igazak. Bizony az én barátom, aki idegrohamot kapott kapott, amikor elromlott a nem tudom hány éves ócska mobilja, ma már ott tart, hogy a közel fél milliós Iphone szerény ajándék a 15 éves fiának..., bár szerintem a vállalkozás terhére vásárolta, mint mindent, amit csak lehet, az autókat is, mert ugye már abból se egy van, mint régen. Váljon egészségükre a gazdagság, de attól talán nem kellene kifordulnia önmagából... Lényeg az, hogy próbáltam megtudni mi a baj, próbáltam megbeszélni vele, emlékeztetni, mert nem értettem, ma sem értem velem mi lett a baja (arra gondolok, nem illek be a gazdag életébe), és számomra az jött le, hogy a személyiségváltozás, az indokolatlan dührohamok, az, hogy minden ártatlan szóban és megnyilvánulásban támadást sejt és kiforgatja, félreérti, és azonnal támad, és mindenki, aki szembekerül vele, az Őt zaklatja, torzlelkű, eltorzult személyiségű, köztük én is. Biztos, hogy nem normális dolog ez fajta és ilyen mértékű személyiségváltozás, de Ő ezt nem látja be. Sajnáltam, segíteni akartam és nagyon hiányzott/hiányzik nekem a barátom. A vádaskodásai miatt elmentem egy maszek psychiáterhez, aki megállapította, hogy mentális betegségem nincs, beszámítható vagyok, nincs az égadta világon semmi baj velem ebből a szempontból, amit amúgy is tudtam, de nem volt papírom róla. Elküldtem neki, akkor kicsit megcsendesedett velem szemben. Történt nemrégiben, hogy kórházba kerültem, de haza kellett jönnöm, nem maradhattam bent. Az ok keringési eredetű volt és nem én mondtam meg neki, hogy kórházba kerültem.. Az orvost letámadta. Először megrágalmazott engem, utána azzal jött, hogy orvos az én torz elmém szüleménye bár kommunikált vele(?), utána kioktatta, ostobának nevezte, megfenyegette, hogy megüti a bokáját, mert én nem vagyok beszámítható, mert nem nézetett meg pszichiáterrel és elengedett, és ez öngyilkosság volt, de neki semmi köze hozzám, és még utána is zaklatta, mert hívogatta telefonon, aztán meg közölte, hogy letiltotta a doktort, mert a doktor őt zaklatja! Döbbenet! Természetes, hogy megtudtam, hiszen az orvos teljesen kibukott a viselkedésétől. Én is! Én több mint egy éve le vagyok tiltva tiltva a telefonjáról, mert én is azok közé tartozom, akik nem bólogatnak a hülyeségre. Felhívtam a lakást és megkértem a feleségét, hogy mondja meg neki, hogy 5 percet kérek, hívjon föl. Ez volt a válasza e-mailben: "Háborogj azzal akivel akarsz ! A leveledet vissza fogom küldeni, mert mi dolgom lenne vele ? A betegséged mögé nem bújhatsz állandóan, senkit nem zsarolhatsz vele. Amit teszel, tettél a te döntésed volt, nem kell és nem is lehet másra tolni azt l A magas IQ-t sokkal inkább használhatnád hasznosan, mint ilyen gyerekes, átlátszó hülyeségekre, fenyegetőzésre, hiba keresésre, számonkérésre. Igen ! Sajnállak ! A sajnálatra méltó, vad, indulatos, kissé kórosan torzult személyiséged miatt – és akkor még nagyon finoman fogalmaztam ! Értsd már meg, ez a hajó elment ! Nem akarlak bántani ! De bármit is csinálsz, ez a hajó elment ! Vége ! Immáron sokadszor kérlek fejezd be a zaklatást !" Ez úgy ahogy van értelmetlen és nevetséges, hiszen Ő támadta le a doktort, fenyegette meg, Ő rágalmazott engem és így tovább! A rosszullétem keringési probléma okozta és nem öngyilkosság volt, nem én mondta meg neki, hogy kórházba kerültem és a saját felelősségemre jöttem el, miután jobban lettem! Nem is tudok beszélni vele, emellett intenzív osztályon observáltak. A z egyik közös ismerősnek meg azt írta -aki egyébként kardiológus főorvos és azt javasolta neki, hogy forduljon szakemberhez, azt válaszolta, hogy ez azért van, mert én rángatom Őt mint a rongyot és elege van a segítésből, mert elért már egy szintet. Én már 2,5 éve nem is láttam. 1,5 éve nem beszélt velem. Én kértem nem egyszer, hogy beszéljük már meg, mert két normális ember meg tudja beszélni a problémákat, az Ő ordibálása nélkül is, halkan és csendesen. Nem volt rá hajlandó, letiltotta a számomat. Mint mondtam, Ő mindent és mindenkit letilt, töröl, bejelent zaklatónak a fecebookon és így tovább, ha igazat mernek mondani, mert mindenki aljas, csak Ő nem, őt mindenki zaklatja és zsarolja, az a doktor is, akit letámadott, és Ő hívogatott. Effektív segítséget én soha nem kaptam tőle, mert mindig csak megígérte és kérés nélkül, de amikor helyt kellett volna állni, már lusta pasi volt stb.... Csendes ember vagyok, nagy gondolkodó. Soha nem kiabálok és nem veszítem el fejem..., akkor se ha bántanak, viszont az igazamért harcolok és azokért is, akik fontosak nekem. Én soha életemen nem zsaroltam és zaklattam senkit. Szervi betegségeim vannak, de soha nem takaróztam vele, én most dolgozom és nagyon sok embernek segítek. Vannak hibáim, de azok a dolgok, amiket Ő a fejemhez vágott, nem az én hibáimhoz tartoznak! Azt végképp nem értem, hogy egy olyan ember, aki sorozatosan dührohamot kap, őrjöng, elveszti az önkontrollját, hogy írhatja le a nyugodt, kiegyensúlyozott emberre a fentieket, ill. hogy mi jogosítja fel pszihiátriai diagnózisok felállítására, ha erre semmiféle képzettsége nincs. Én soha nem álltam pszihiátriai kezelés alatt, de Őt régen kezelték állítólag depresszió miatt, gyógyszert is szedett. A közös ismerőseink, akikkel ugyanazt csinálta mint most velem és az az orvos is, akivel most cirkuszolt, azt mondja, hogy bolond, ennek elment az esze. Eszembe sincs már rég visszaszállni a hajóra, mert ez az őrjöngő emberutánzat már nem az én barátom rég, csak igaz magyarázatot és bocsánatkérést várok, és ezt Ő is pontosan tudja, de azt nem, hogy érzem, hogy baj van vele és nagy. A józan eszem azt mondja, hogy egy ilyen vadbarmot ott kell hagyni, szenvedjen ahogy tanulta, forduljon fel a nevenapján, de a lelkem meg azt mondja, hogy ez egy jó ember volt, akit lehetett szeretni, tisztelni becsülni a hibái ellenére is, ez az ember a barátom volt, és talán lehetne valahogy segíteni. Bocsánat, mert hosszú voltam. de még így annyira sarkított a történet, hogy éppen csak visszaadja a helyzetet. Bizonyára megért engem és Ön nem tart elmebetegnek, mint az egykor volt barátom. Kérem, mondja el nekem a véleményét és segítsen a tanácsával. Előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: solitario Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktornő/Doktor Úr, 3 éves kisfiam furcsa viselkedésével kapcsolatban írok Önnek. Szülőként nehéz megállapítani, hogy mi tekinthető "normálisnak" és mi az ami esetleg figyelmeztet valamire, ezért írok Önnek. Kisfiam születése zavartalanul zajlott, 3 hónapos koráig akart csak szopni, de szépen fejlődött. 6 hónapos hókorától 1,5 éves koráig fejlesztő tornára vittem, mert az átlaghoz képest később kezdte el az alapvető mozgásokat és nagyon "laza" volt. Beszéde már 7 hónapos korától kezdett fejlődni, de mindig is lassú baba volt. Jelenleg is inkább szöszmötölni szeret, nem szereti az aktív igénybevételt. Társaságban inkább egyedül játszik. (kb. 2 éves korától jár bölcsödébe.) A társaival ellentétben sosem mesél semmit arról, hogy mi történt vele napközben. Az óvodában sem említi meg az itthoni eseményeket. Ha megkérjük, csak hallgat, holott sokat beszél átlagos dolgokról, pl. az állatok viselkedéséről. Nem tudjuk, hogy mi ennek az oka, hiszen sosem szidtuk le semmiért, ha esetleg valami rosszat csinált volna a bölcsödében. Ami még különös nála, hogy rendkívül féltékeny. 1 éves korában került hozzánk egy kutya, akit még most is bántalmaz (a társait sosem bántja). Határozottan kijelenti, hogy ő nem szeretne kistestvért, és figyeli, hogy nő-e a hasam. Teljesen kisajátít magának, még az apját is eltólja, nehogy hozzám érjen valaki más. Nagyon rossz alvó. A rengeteg ébrenlét miatt, már az altatásnál elalszom mellette egy matracon. Kb. 1,5 óra alatt alszik el. Többször felébred éjszaka, hogy ott vagyok-e még. Kérem, írja meg, hogy a fentiek normálisnak számítanak-e egy ennyi idős gyermeknél, és hogy miként tudnánk megoldani az alvási problémákat. Nagyon szépen köszönöm a válaszát! D. R.
Kérdező: PetPartner Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kissevich Horváth Tamás 2015-11-16 23:42:40
A faciális parézis kronikus betegségnek számít? Köszönöm szépen Tisztelettel Kuti Csaba
Kérdező: usssephora Válaszok száma: 8 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-08-02 20:52:04
Tisztelt Kerkovits G. Doktor Úr! Megint csak én írok Önnek,biztos tudja, aki túl sokat aggódott a tünetei és leletei miatt.Egy kis ideig jól voltam, már kezdtem beleélni magam abba, hogy tényleg csak jelentéktelen problémáról van szó.De sajnos úgy egy hónapja megint elkezdődött valami.Ilyet korábban soha nem tapasztaltam.(csak néha egy -egy extra volt)Nem tudom, igazából mi lehet a probléma, mi okozza.Különböző időpontokban,és majdnem mindennap érzem.Megjegyzem, nem figyelgettem magam.Szóval, egyik pillanatról a másikra elkezd a szivem remegni, rezonálni.De olyan, mintha valaki turkálna is benne.Nagyon furcsa, de ugyanakkor félelmetes is.Pár másodpercig tart csak az egész, utána nyomásszerű érzés a mellkasomból a torkom felé.Én nem gondolnám hogy ez extra, mert teljesen mást érzés.Ez lehet a mitrális billentyűtől?Vagy más van nálam kialakulóban?Ma el is mentem a kardiológusomhoz, aki nagyon készséges volt.Csinált nekem ekg-t, ultrahangot, pedig be sem voltam jelentkezve hozzá.Annyit mondott, hogy különösebben nem változott semmi, de kedden feltesznek egy holtert.Leirnám röviden, ami a papíromon van:RR, 150/80.Ritmusos szívműködés.csúcson 3/6 systolés zörej.Ez mit jelent?Echo:BK EDD 50mm, BP:55mm.MMv-n prolapsus.MI:első-másodfokú.Na, ez szerintem romlott!Lehet hogy ez okozza az újfajta tüneteimet??Nagyon elvagyok keseredve doktor úr!Talán pitvarremegésem van?A házidoki mindig azt mondja, hogy a vegetatív idegrendszerem miatt lehet ez is. Én ezt nagyon kétlem.Arra kérném , legyen szíves nekem válaszolni,és még az email-címét megírni,mert lehet hogy elmennék Önhöz.Csak előtte privát szeretnék kérdezni egy-két dolgot.Én messze lakom, veszprém megyében, azon belül is Tapolcán.Vonattal tudnák felutazni Budapestre.A többit megírom, ha meglesz az e-mail címe.Köszönöm türelmét,további szép napot!Üdv:Andrea
Kérdező: p.andrea72@freemail.hu Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2015-08-05 19:34:03
Eltérő vélemények vannak.Mivel ínhüvelygyulladásból alakul ki, azt pihentetéssel, rögzítéssel, borogatással ,gipszeléssel gyógyítják.Viszont,ha nem mozgatom, megmerevedik az ujjam, és az izmok is zsugorodnak, gyengülnek.Most a műtéti megoldástól tekintsünk el egyenlőre.
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Szentiványi Rita 2015-09-27 14:12:34
Vajon ebben a betegségben is hatásos lehet?
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Pergéné Nagy Szilvia 2015-07-26 10:09:33
Hüvelykujj ízületi gyulladásából kialakuló, ínhüvelygyulladás,pattanó ujjra,használna?Műtétet csak végső esetben szeretnék.
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2015-07-25 16:32:27
Kedves Dr! 40 éves nő vagyok.2 évvel ezelőtt és most voltam mell uh-n és mamográfián. Kisebb ciszták vannak a mellemben. A ball mellemben 2 éve 12mm és most is jelenlévő 17mm es lipomát állapitottak meg.uh vizsgálat javasolt fél év mulva.Kérdésem lehet ez rossz indulatú? Lehet kérni szövettani vizsgálatra leszivást? Köszönöm.
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Bulyovszky István 2015-07-24 14:28:12
Tisztelt Doktornő! / Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi ügyben szeretnék segítséget, tanácsot kérni, előre is köszönöm! 33 éves nő vagyok, hetekkel ezelőtt az alábbi problémát tapasztaltam: nagyon erősen elkezdett hullani a hajam, mellé fáradtság, gyengeség érzés is társult. Reggel ha felkelek, fáradtabbnak érzem magam, mint este. Ugyanezt érzem akkor is, ha jól alszom éjjel, és ugyanez van akkor is, ha rosszabb az éjszaka alvás szempontjából. Ha éjszaka megébredek, nagyon nehezen alszom vissza, van, hogy 1-2 órán át hánykolódom, mire visszaalszom. Azóta panaszaim még kiegészültek az alábbiakkal: időnként émelygés, hányinger, időnként fellépő étvágytalanság, gyakori szédülés, nagyon lassú sebgyógyulás, bőrszárazság, bőrviszketés, elhúzódó havivérzés. (kb. 10-12 napig is eltart, amely úgy zajlik, hogy az első 1-3 napban kevés vagy normál mennyiségű, aztán 1-2 napra "abbamarad", majd újra folytatódik, és maszatoló, fehérneműn foltot hagyó jellegű.) Teljes vérképet már kért háziorvosom, abban a koleszterin, kálcium, és vizelet baktérium mennyiségei eltérőek a ref.tartományból. A koleszterin 11.8 (ref.tart. szerint 5.5ig lenne jó), a kálcium 2.51 (ref.tart.:2.1-2.5) Pajzsmirigy hormonvizsgálaton már voltam, az eredmények: TSH 2.23 (ref.tart: 0.27-4.2), T3 szabad frakció 4.93 (ref.tart:3.1-6.8), T4 szabad frakció: 15.1 (ref.tart:12-22) Ezen a héten megyek még egy laborra, ahova a nőgyógyászat küldött el. Az alábbiak szerepelnek a vizsgálatkérőn: LH, FSH, prolaktin, progesteron, östradiol, testosteron, DHEAS, colesterol. Kicsit aggódom, hogy mi lehet a problémáim oka. Ön mit tanácsol, milyen vizsgálatokat lenne érdemes még elvégeztetnem? Megyek még fül-orr-gégészetre és fogászatra góckutatás miatt, de ezekre majd csak következő hónapban kerül sor. Válaszát várom és szép napot kívánok! Tisztelettel: Brigitta
Kérdező: csbrigitta28 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Orvosok! Egy fél éve felállás, és néha mozgás közben is hangosan kattanó hangot ad a bal csípőm. Eddig fájdalom nélkül, viszont mostanában fájdalmasabb, kötöttebb is a csípőízületem. Kérdésem: Elég e a kimozgatás, torna vagy feltétlenül orvoshoz kell-e fordulnom vele. Köszönettel várva válaszuk: Andrea
Kérdező: andreina Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-07-31 10:30:43
Kedves Hölgyem/Uram. Körülbelül egy éve történt, hogy a munkakörülményeknél fogva, hideg meleg, ill. a fizikai munka miatt a derekam elkezdett fájni. Ez már megszokott dolog volt a részemről. Viszont másnap már azt éreztem, hogy a fájdalom, vagy a görcs (nem tudtam eldönteni) a jobb lábam combjában éreztem, ez a harmadik nap szinte a lábfejemig lement. Elmentünk orvoshoz ahol a második nap és a harmadik nap kaptam injekciót. Terméseztessen az ülés csak nagy fájdalmakkal ment. Egy hét leforgása alatt a fájdalom eltűnt nagyjából, viszont ami azóta is megmaradt az, hogy a jobb lában combja vékonyabb egy kicsit és gyengébb is. Ez a dolog maradandó? Vajon a becsípődéstől, vagy az injekciótól lehet? Üdvözlettel Vágner.
Kérdező: Norbea Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-07-31 10:29:09
Másfél hónapja egy hosszabb biciklizés után,megfájdult a jobb kéz hüvelykujj alsó ízülete.47 éves vagyok, és néha szokott zsibbadni is a jobb kezem. A fájd.ra helyileg kenőcsöket alkalmaztam, de nem múlt.A háziorvos Movalist írt, és reumatológiára, és kézsebészetre küldött.Sajnos kialakult egy pattanó ujj is, amit a kézsebész megállapított,és csak műtét jöhet szóba.Amit én nem szeretnék, amíg nem tudok más szakvéleményt, ill. kezelést. Köszvény, ízületi gyulladás stb irányában nem is javasolt kivizsgálást a sebész.Reuma szakrendelésre csak aug. elejére kaptam időpontot. Ön mit javasol?Nem szeretnék műtétet, utána hosszas betegállományt, mert dolgozom. Injekció, gyógyszer, ujjrögzítő,vagy másfajta kezelés ajánlott? Köszönöm szépen.
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: luczai marianna 2015-07-30 22:54:54
Üdvözlöm 26 éves férfi vagyok. Kb két hete mind a két mellbimbóm megvan duzzadva, érzékeny, mind a kettőben két csomót érzek, körülöttük fehér pontok vannak. Már régebben is volt így, mikor zsírosabbat, sajtot, zsírt, csirkebőrt ettem, de akkor elmúlt. Lehet ez mellrák? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: tom Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 12 hetes uh leletemre a következőt írták:" A ductus venosusban reverse "A"hullám. "Tarkóredő(1,4),minden más rendben! Elküldtek korionboholy mintavételre, minek eredménye szerencsére negatív lett! Kérdésem az lenne hogy általában milyen súlyos lehet ez a kóros áramlás? Mennyire "oldódik meg magától", illetve ha mégis nagyobb baj lenne milyen kezelési módok vannak rá? Ne adj Isten milyen gyakran vezet a magzat elhalásához? Válaszát ere is köszönöm! Egy 14hetes anyuka
Kérdező: Anya85 Válaszok száma: 0 db
Fiam tavaly szeptemberben volt a pszichiátrián/járóbeteg rendelésen/ a szakorvos írt fel számára Frontint, állapota nem javult. Második alkalommal Én is elkísértem, és beszéltem a szakorvossal: keveset alszik, költekezik, kapkod,teljesen más mint előtte volt. Az volt a válasza: Túlreagálom a dolgokat, így maradt a gyógyszere. Sajnos 2014. okt. 10-én a munkahelyén a csoportvezetője kiabált Vele és a többi dolgozóval is, maj hazaküldte, és felmondott Neki. Sajnos munkaszerződése nem volt, azon a héten kapta volna meg. Este ki kellett hozzá hívni az ügyeletes orvost, a konyhába csak úgy mindent ledobált a földre, majd a nappaliban is. A férjem és a másik fiam próbáltak beszélni Vele, de nem hallgatott rájuk. Az ügyeletes orvos adott Neki rivotril injekciót, attól higgadtabb lett el is aludt, közölte az ügyeletes orvos másnap mondta vigyük el ismét a pszichiáterhez, beszéljünk Vele. A férjem ment be a fiammal, vitte a papírt amit az ügyeletes orvos írt. Elolvasta, kérdezte a fiam, a férjemnek nem hitt utána a fiam összefüggéstelenül válaszolt, hallucinát, hangokat hallott, ekkor rendelte a mentőt, Én mentem Vele Szekszárdra a pszichiátriai osztályra, ott beszélgettek Vele az "A" részlegen volt 1 hete, tesztet kellett kitöltenie,gyógyszerekre beállították, majd 3 hete töltött a "B" részlegen. Nagyon rendes volt a kezelőorvosa, így 1 hónap után gyógyszerek felírása mellett, és mivel Én rokkant ellátást kapok és itthon vagyok hazaengedte a fiam. Havonta kellett mennünk ellenőrzésre. Januárba észrevettük visszahúzódóbb, zárkózottabb lett a fiunk. Kérdeztem mi a baj azt mondta öngyilkossági gondolatai vannak, mert akkor nyugodt lesz, nem kell dolgoznia. Felhívtam az orvosát, még aznap befektette a kórházba/január közepén történt ez/ 3 hétig feküdt benn a következő gyógyszereket írta fel melyeket a mai napig szedi, azt mondta jók Neki: Xanax SR 1mg reggel este 1-1 szem, Scippa 20 mg-os reggel 1 szem, parnassan 7,5mg-os reggel1 este 1 szem, és még frontint. Voltunk Ct-n nincs semmi elváltozás, utóljára jún 20-án voltunk a kezelőorvosánál/Szekszárdra hordjuk/ azt mondta javult sokat az állapota, lassan munka után is nézhet. Viszont Neki olyan emberekkel kellene dolgoznia akik pozitív hatással vannak rá. Sajnos már anyagilag mi is nehezen bírjuk, mivel vannak részletei amit a betegsége óta mi fizetünk. Sokkal másabb lett a fiunk, zárkózotabb, hallgatagabb, alig megy valahova, viszont az öccsével nagyon jól el van 2 barátja van akikhez elmegy, ők szokták elvinni pecázni, befelé. Diagnózisa:F3280 egyéb depressziós epizód, F5100 Nem organikus inszomnia, F4188 Egyéb meghatározott szorongási zavar, F2310 Akut polimorf pszichotikus zavar szkizofrénis tünettel . Azt mondta ennyire tudta felerősíteni a fiunkat, ezzel a betegséggel együtt kell élnie, nem iszik, de látni milyen lett nagyon rossz. Sajnos kevés a munkaviszonya a leszázalékoláshoz, de lehet nem is lenne jó neki most lesz 30 éves. Jelenleg a kormányhivataltól kapja november óta a jövedelempótló segélyt, mely 22800 Fr. Ön szerint mi lenne a legmegfelelőbb a fiunk számára. Mi mellette vagyunk segítünk amiben tudunk Neki. Szerintem nehezen tudatosulhat, hogy Ő már nem lesz olyan mint volt, talán azt hiszi az utcán Őt nézik, mondtuk Neki, nincs ráírva mi a baja. Mindenki beteg, sokan nem ismerik el. Talán ezért félhet elmenni dolgozni, itthon ha nem mondom nem igazán csinál semmit, tévézik vagy internetezik, ha szólok viszont segít. Mit javasol, mit tegyünk hogy jobb legyen Neki? Előre is köszönöm válaszát, bocsánat a hosszú írásért:SELYMES
Kérdező: selymes Válaszok száma: 0 db
D6840 a bno kódom szeretném megtudni hogy jár e rá adókedvezmény köszönöm a választ
Kérdező: Pintér Márta Válaszok száma: 0 db
Két hete a jobb oldalon folyamatosan kattog és fáj az állkapcsom evés közben. Nem érte semmilyen ütés, zúzódás. Nem szoktam rágózni, nem is erőltettem meg. VISZONT fogyókúzártam az elmúlt 4 hónapban. Lefogytam 30 kilót. (120kg-ról 90kg-ra) Már abbahagytam pár napja a fogyókúrát, mert elértem azt a súlyt, amit akartam. Fogyókúra közben szedtem vitaminokat, kalcium-ot stb... Ennek ellenére a fogyókúra utolsó heteiben elkezdtek fájni az ízületeim. Először a hátam fájt. Kb. egy hét múlva szinte teljesen elmúlt. Utána a térdem fájt pár napig. Az teljesen elmúlt. És harmadiknak jött az állkapocs fájdalom a jobb oldalon. Fájdalommal és kattogással kezdődött. A fájdalom pár nap után enyhült, de a kattogás nem javul. Fogorvosom elküldött panoráma röntgenre. Itt látható a kép, kérem tekintse meg: http://postimg.org/image/igeykxjrz (ha rákattint a képre, teljes méretben is látható) A jobb oldalon kattog, ott ahol a képen az "R" betű látható. Fogorvosom azt mondta semmi különösebb elváltozást nem lát a röntgen fevételen és "ezzel most így hirtelen nem tud mit kezdeni". Szerinte a fogyás okozhatott egy enyhe (akár ideiglenes) csontritkulást vagy az ízületek kiszáradását. És ez lehet, hogy javulni fog, mivel már leálltam a fogyással. Már két hete szedek napi 1200mg Kalciumot, Glukózamin-szulfátból 1000mg-ot és Kondroitin-szulfátból 100mg-ot. Ezek sem segítenek egyelőre, nem javul. Az orvosom szerint egyelőre nem nagyon van mit tenni, engem viszont AZ AGGASZT (és ezért írok most Önnek), hogy az Interneten azt olvastam, hogy az állkapocs kattogást nem szabad félvállról venni és kezeltetni kell, mert súyos következményei lehetnek. Kikophat az ízület, műtétre szorulhat később..stb. Most akkor mit tegyek? Várjak? Vagy kérjek valamilyen kezelést? Ha igen, milyen kezelést tanácsolna Ön?
Kérdező: Gabor77 Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktor! 5 éve eltávolitottak a hátamrol egy szemölcsöt.Akkor az orvos azt mondta nem kell szövettani vizsgálat. Ma már ebbe nem egyeznék bele de akkor fiatal voltam és internetem se volt. A hegben megjelent egy barna pötty . Újra pigmentálódás vagy egy új szemölcs?Nem régen vettem észre. Mióta van ott nem tudom. Lehet rosszindulatú elváltozás?
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2015-07-15 13:53:24
Tisztelt Címzett! Az én páromnak olyan jellegű problémája van az alkohollal, hogy egy bizonyos szint után "átfordulva" szóban agresszívvá válik, főleg velem szemben, majd mindent hátrahagyva eltűnik az éjszakában, nem tudva, hogy élve hazatér-e. Az utóbbi években jelentősen csökkent az ilyen "kiruccanások" száma (egy évben kb. 1-2) saját elhatározásából, ami egyfelől megoldás és mindenképpen jó, de másrészről csak takargatás, hiszen ettől még ugyanolyan félelemmel tölt el hogy bármikor megtörténhet, a társasági életünk nem létezhet emiatt. Van egy gyermekünk is, így nem olyan könnyű eldönteni, hogyan tovább, de mindenképpen szeretném őt megóvni ettől, az apjával együtt vagy ha muszáj anélkül is. Kérdésem az lenne, hogy kihez érdemes fordulnunk hogy segítsen a páromnak megoldani ezt a dolgot és hogy a kapcsolatunk is normálissá váljon és felszabaduljon ebből a teherből. Köszönöm.
Kérdező: Hanna2013 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 9 hetes kismama vagyok. A szerológiai vizsgálattal kiderült, hogy CMV vírussal szemben sajnos nincs védettségem (IgM, IgG negatívak). Egészségügyben dolgozom, egész nap elesett állapotú, fertőző betegekkel érintkezem. Utánaolvastam és ha jól értettem, a CMV cseppfertőzéssel terjed, sok esetben semmilyen panaszt, tünetet nem okoz. Úgy tudom, magas az átfertőzöttség aránya Magyarországon. Ön mit javasolna? Hogyan tudok védekezni ellene? Mennyire "könnyű", hogyan lehet elkapni? Nagyon aggódom, hogy elkapom a munkahelyemen és a kisbabámat ezáltal fokozott veszélynek teszem ki. Már azon gondolkodom, hogy inkább emiatt otthon maradok, bár anyagilag nem engedhetjük meg magunknak. Mennyire gyakori, hogy valakinek nincs védettsége? Ezt úgy értem, hogy mennyire vagyok ezzel egyedül, mennyire vagyok emiatt veszélyeztett? Segítségét és válaszát előre is nagyon köszönöm! Anna
Kérdező: n.anna Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 5 éve eltávolitottak a hátamrol egy szemölcsöt.Akkor az orvos azt mondta nem kell szövettani vizsgálat. Ma már ebbe nem egyeznék bele de akkor fiatal voltam és internetem se volt. A hegben megjelent egy barna pötty . Újra pigmentálódás vagy egy új szemölcs?Nem régen vettem észre. Mióta van ott nem tudom. Lehet rosszindulatú elváltozás?
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Páromat három éve műtötték prosztata rákkal. Radikális eltávolítás mellett döntöttünk. Három havonta kell ellenőriztetni a PSA szintet. Eddig mindig 0,003-0,007 között volt az eredmény, de most a legutóbbi 0,08 (!) lett. Ez akkor most kiújulás? Radikális ez az emelkedés? Lehet ezt még kezelni hormonnal, sugárral úgy, hogy visszafejlődjön? Vannak-e még előttünk minőségi évek....? Köszönöm előre is megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: Szepesi Zita
Kérdező: Szepii Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nádas György 2015-10-31 12:42:44
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az alábbi panaszok 75 éves drága édesanyám panaszai. Édesanyám több betegségben is szenved, de talán ami mostanában a legelviselhetetlenebb a fülzúgás, fejfájás, szédülés, álmatlanság és végtaggyengeség. Édesanyámnál évtizedek küzd az alábbi betegségekkel: - asztma - magas vérnyomás (ebből adódóan 2010-ben kapott egy agyi infarktust) - szívritmuszavar - érszűkület - mozgásszervi probléma (ízület, kopások) - hályog a szemén igazából minden Rengeteg gyógyszert szed, minden problémára valamit. Az elmúlt 1-2 évben panaszkodik fülzúgásra, sípoló hangot, de néha zenéhez hasonló hangot hall. Nem tud aludni, szinte állandóan fáj a feje, kedélyállapota nagyon sokat romlott. Voltunk fülészeten, kimosták a fülét (utána nagyon erős fejfájása volt, és erősen szédült), de nem találtak semmi különösebb elváltozást. Audio spayt használunk, ami ideig-óráig segített, de mára már semmit sem használ. Anya sajnos elég nehezen mozgatható, nagyon változó az állapota, az asztmája miatt, és az erős hirtelen bekövetkező szédülése miatt. Valahogy mindig be lett tudva a sokféle betegségének, az agyában elhalt terület következményének, mert az infarktusa során a mozgásközpont és a beszédközpont bénult. Nagy fájdalmakkal él, az életminősége egyre romlik. Szeretnék segíteni rajt, kell, hogy segíthessek rajta. A kérdésem az lenne, hogy hol kezdjem, kihez forduljak sorrendben először, mert ez az állapot tarthatatlan. Vérvétel a körzetitől, v egyből fűl- orr gégésztől speciálisan? Megköszönném útmutatásukat, tanácsukat. Előre is nagy köszönettel: Horváthné Éva Miskolcról
Kérdező: Éva70 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Úr! Véleményét, tanácsát szeretném kérni. Édesanyám 69 éves, februárban leszokott a dohányzásról, de sajnos azóta is köhög. MRTG történt, ahol ezt írták: Kifejezett emphysema. Bal oldalon a szívkontur mellett fokozott fibroticus kötegezettség látható. A sinusok szabadok. Az aortafal meszes. Vél: emphysema, bal oldalon degeneratív jellegű elváltozás, melyen belül térfoglalás teljes biztonsággal nem zárható ki, ezért CT vizsg. javasolt. Megtörtént a mellkasi CT vizsg. is: Mellkasi folyadékgyülem nincs. A tüdőkben kóros képlet nem látható, centrálisan a bronchusok kissé tágabbak, faluk kissé vastagabb, de lényeges kaliberegyenletlenség nincs. Mediastinumban néhány szignifikánsan nem nagyobb nyirokcsomó mutatkozik. Vél: Bronchiectasia. Mit jelentenek ezek a leletek? Anyukám februárban kapott valamilyen befúvót, mert fulladt. Azóta is használja. De a mai napig köhög. Köptetőket is kapott, azokat is szedte. Mivel tudnék rajta segíteni? Egy sóterápiás kezelés esetleg segítene? Vagy tüdőszanatórium? Mit tehetek, hogy könnyebb legyen a légzése, s csökkenjen a köhögés? Előre is köszönöm válaszát. Üdv. Kriszti
Kérdező: Kriszti Válaszok száma: 0 db
Kedves Orvos segítő! Február eleje óta szinte állandóan fáj a tarkóm ( én úgy gondolom, hogy egy hirtelen elcsúszás következménye). A sürgősségin nem állapítottak meg semmi problémát. Háziorvosom először egy Voltaren injekciókúrát adott, majd reumatológushoz adott beutalót. A reumatológus gyógymasszázst írt fel, amit becsülettel végigjártam. Sajnos nem sokat javult az állapotom, ha nem szedem a fájdalomcsillapítót (Voltaren), annak hatása elmúltával ismét erős fájdalmat érzek. Időről-időre bekeményedik a tarkóizom, amire nem tudok magyarázattal szolgálni, hogy mitől!
Kérdező: lacitati Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2015-12-22 21:01:28
Jatekfuggo vgyok.szeretnem a segitseguket kerni.dzeretnem abbahagyni
Kérdező: sinkap Válaszok száma: 0 db
Szeretném megkérdezni, hogy amíg a szakrendelésre be nem jutok, mivel kezeljem magam... A nagyajak jobboldali részén viszkető érzésem van. A bőrömön elváltozást tapasztalok. ( Kis duzzanat, a bőr ráncosodása ) Vettem Canesten krémet, kúpot de a viszketés nem múlt el, Eddig egy helyen tapasztaltam a viszkető érzést és a bőr elváltozását. Mostanra a nagyajak nagy részén elváltozott a bőr. Vizsgálatra időpontot Szeptemberre kaptam. Anyagi helyzetem a magán vizsgálatot nem teszi lehetővé. Lehet nem is gomba , hanem esetleg ekcéma? Rendszeresen járok uszodába, úgy érzem a klóros víz csak fokozza a viszkető érzést. Nem élek rendszeres nemi életet. A párom februárban meghalt. Gondolom, hogy ez alapján szinte lehetetlen diagnózist felállítani. Kérem adjon tanácsot milyen recept nélküli készítmény megvásárlását javasolja, amíg a vizsgálatra bejutok. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Zsuzsa
Kérdező: FeZsu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 22 éves lány vagyok és fél éve szedek Zoloftot. Sajnos az egyetemi tanulmányaimba nagyon beleszólt a gyógyszer, teljesen letompított, ezért 2-3 hete elkezdtem szedni Nootropilt, a Zoloftot pedig most hagyom abba fokozatosan. Az elmúlt 1-2 hétben nagyon elkezdett hullani a hajam, ahogy végighúzom a kezemet rajta, a kezemben marad rengeteg haj. Okozhat a Zoloft (vagy esetleg a Nootropil) ilyen mértékű hajhullást? Félek, hogy kb 1-2 hét múlva már nem marad hajam.. Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Kormi
Kérdező: kormi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 22 éves lány vagyok és fél éve szedek Zoloftot. Sajnos az egyetemi tanulmányaimba nagyon beleszólt a gyógyszer, teljesen letompított, ezért 2-3 hete elkezdtem szedni Nootropilt, a Zoloftot pedig most hagyom abba fokozatosan. Az elmúlt 1-2 hétben nagyon elkezdett hullani a hajam, ahogy végighúzom a kezemet rajta, a kezemben marad rengeteg haj. Okozhat a Zoloft (vagy esetleg a Nootropil) ilyen mértékű hajhullást? Félek, hogy kb 1-2 hét múlva már nem marad hajam.. Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Kormi
Kérdező: kormi Válaszok száma: 0 db
Még áprilisban írtam Önök oldalára az orthopéd szakorvoshoz, leírtam mik a panaszaim a mai napig/2015.júl. 6-ig nem kaptam választ. Azt szeretném megkérdezni mi ennek az oka. Köszönettel: MONCSI
Kérdező: selymes Válaszok száma: 0 db
Április 20.-án szültem császármetszéssel és először június 25.-én jött meg és már a 8. nap van meg rendes vérzésem. És nem tudom,hogy ez normális-e. Válaszukat köszönőm.
Kérdező: Nikike Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő ! Nagyon kellemetlen rosszullét ,konkrétebban erős szédülés , minden forog ellöttem, hányinger jelentkezik . Ezek a rosszullétek a következő zöldségek fogyasztássa után jelentkeztek: zölduborka, friss káposzta, saláta és legutobb görögdinyét ettem. , kb. 10 percre rá. ahogy ettem rámtör a fentemlitett borzalmas rosszullét- Az erős szédülés csilapodik egy ora allatt de továbbra is nagyon gyenge és kába vagyok, a nyakamat merevnek érzem. Lassan nem merek enni semmi frisset, pedig nagyon szeretem a zöldségeket.. Én laikusként arra gondoltam, hogy ezek a nővények valami vegyszerrel kezelve vannak és azt én nem tolerálom, de nem tudom, hogy mit tegyek , hova forduljak ezzel a problémámmal. Nagyon megköszöném, ha véleményt nyilvánitana. Tisztelettel Antal Ildikó
Kérdező: Antal Ildikó Válaszok száma: 0 db
szeretnék leszokni a dohányzásról
Kérdező: liva57 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Hölgyem/Uram! Anyukám lábán 3 éve fekély van ami egy értágítástól most egész szépen javul azzal nincs is probléma, de 4 hete kórházba került gyomorfekéllyel és az antibiotikumok szedése miatt bélfertőzése volt. A sarka közel 3 hónapja fáj és azt is megröntgeneztette a kórháza (Bajcsy) az eredményt szeretném leírni mert az eredményre hivatkozva mindenki az amputációt javasolja neki, és nem tudjuk most merre induljunk érdemes e tovább menni még egy röntgent csináltatni. A csontok mésztartalma diffusan csökkent. A talus medialis és ventralis részénél a csontszerkezet imhomogén, felritkult. Ezen a részen csontkontúr nem követhető. A tibia disatalis ízfelszinén az elülső perem kontúrja elmosottá vált. A lágyrészben meszes erek árnyéka látható. Vélemény: A látott kép osteomyelitisnek fele meg.
Kérdező: vivuka0506 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2015-07-15 13:57:36
Tisztelt doktotnő! Fikat I.II. stádiumú combfej elhalásom va.Az biztos,hogy műteni kell.De nemtudom,hogy lehet e engem altatni mivel van egyéb egéstségügyi problénàn. Magasvérnyomás,Leiden mutáció,Asztma,Atnifoszforlipid szindróma,A mitrális és trikuszpidálus bilentyűmel is van egy kis probléna.Kardiológus felügyeli,egyenlöre gyógyszer nélkül.Szapora szívverésemre gyógyszert szedek. 3 éve myaszténia gráviszt diagnosztizáltak.5 alkalommal volt ferezisem.Rendszeresen szedett gyógyszereim:chinotal,montelukast teva,nootropil,astrix,betaserc,mytelase,frontin,nebilet,mestinon,clexane,ipravent,medrol,tritace,foster,fenoswiss,ezetrol,scippa,pantoprazol Doktornő szerint van esélyem az altatásea? Ha csak a derekamba kapok "érzéstelelenítést" annak lehet mellékhatása? Ha igen mit tudok tenni ellene? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:B.László
Kérdező: Laca76 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz hogy 21 éves srác vagyok és soha nem volt gond a péniszem méretével mert 18-19 cm viszont az utóbbi időben mintha kisebb lett volna lehetséges hogy a pénisz mérete csökken,vagy maga a pénisz kissé elhajlik oldalra?? Eddig nem volt ilyen de fél éve kb. kissé oldalra hajlott,görbült és most intha a mérete is csökkent volna! Urológusná,és andrológusnál is voltam az elhajlás miatt de semmi rendelleneset nem találtak,se hegesedésre se göbre utaló jel nincs a szakorvosok szerint. Vizsgálat eredménye:::: Alkat: masculin Has puha,betapintható,kóros reziszt., izomvédekezés nem tap. Vesetájak szabadok, vesék nem érzékenyek Pénisz: ép,kóros nem látható,nem tapintható. Herék: norm. volumenű és turgorú herék, felszínük sima, nem érzékenyek, npl. gyanú nincs. Mellékherék: szabályos helyzetűek, nagyságúak és alakúak, norm. tapintatúak, nem érzékenyek. Ductusok: szabályos lefutásúak és tapintatúak Puniculusok: épek,kóros nem tapintható, varicokele egyik oldalon sem tapintható,Valsarvára sem Scrutum: ép, kóros nem tap. hereUH: mindkét here norm., homogén echoszerkezetű, fokális eltérés nem látható. Mellékherék szabályosak, varicokele nem látható. Mko here volumene 20cm^3 HímvesszőUH: nomr corpus cavernosumok,hegesedésre utaló eltérés nincs. CD UH: mok herében ép keringés, hímvessző keringése a dorsalis erekben és az a prof penisben megtartott. Lehetséges hogy ennek a kettőnek köze van egymáshoz?? Csökkenhet a pénisz mérete?? Nagyon aggódom hogy össze fog menni a péniszem! Csatoltam pár képet a hímvesszőmről,kíváncsi lennék Doktor Úr véleményére! Megnyugodhatok,vagy menjek újabb szakorvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: kormoran008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2015-07-01 20:24:51
2012. óta immunbetegséget állapítottak meg. Lupus, szisztémás szklerózis, szklerodemra ezek vannak ráírva a lapomra. Ez mind egyféle betegség vagy több, nem vagyok tisztában vele.
Kérdező: mildiko61 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Azzal a kérdéssel fordul önökhöz egy elkeseredett édesanya,hogy van egy tartósan beteg 6 éves kislányom. Akinél tavaly derült ki, a genetikai betegsége,amit a 9-es kromoszóma deliciójának neveznek. Ez annyira ritka,hogy szindrómába nem tudták sorolni. De ami a kérdésem lenne, az-az,hogy májusban egy ájulással kezdődött,amit csak egy egyszeri rosszullétnek hittünk,a labor nem mutatott ki semmit. Erre 3 hétre rá,megint rosszul lett,de most nem ájulás történt,hanem az ágyában találtuk az egész teste görcsbe volt,a szája ellilulva. Mint az előző ájulás ez is 1-2 percig tartott. Ez után megcsinálták neki az EEG vizsgálatot,de az nem mutatott ki semmit. Most ott tartunk,h a háziorvosa refluxra gyanakszik,hogy az miatt történtek ezek a rosszullétek.Az lenne a kérdésem,hogy ezek után hova vigyük még el vagy mit csináljunk,hogy kiderüljön,mitől voltak ezek a rosszullétek?
Kérdező: korberna@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
T. Doktor ÚR ! Bal lábszár középső külső részén iszonyú fájdalom, állva, lépéseket téve.Felkelés után a bal far forgótól lefelé rövid villanás szerű fájdalom a lábszárig, majd a fájdalom főleg a lábszárból sugárzik, annyira fáj, hogy mire kiérek a fürdőszobába hideg veríték veri ki a felső testemet ! Ülve, fekve nem, leguggolni is tudok. Bokám nem vizes, a lábfejem nem hideg, a lábszár csak kicsit duzzadt, nem vörös, vércukrom határon belül, vérnyomásom 130/80 0,5 szem Lokrent szedve, 65 éves vagyok.A lábszár szereti a melegített gél zacskót, meleg fürdőt, de 5 perc után elkezd fájni ha menni kívánok vele. Előzmények: a forgóból kiinduló fájdalom 2-3-r már előfordult 2 héten belül felkelés után úgy hogy megállított, de elmúlt .A múlt hét kedden két kisebb fa gyökereit távolítottam el, gépi fűrészelés baltázás guggolva, félig földön ülve, de aznap semmi ! Másnap felkeléstől indult el növekedve a fájdalom. Csütörtök pénteken már annyira fájt, hogy nem tudtam elmenni a házi orvosomhoz ! Nekem a bal oldalammal voltak már problémáim sarok, lábfej fájás-- /ultrahang, géles sarok betét /, teniszkönyök / ultrahang kezelés /, ezért vannak felírt gyógyszereim. Jelen esetben alkalmaztam Apranax 550 két napja 2x1/nap, Myoflexin 250 2 napja 3x1 /nap Voltaren 20 gél forte sokszor.Javulás minimális, viszont ma vasárnap reggel a fürdőszoba után a Voltaren gél mintha 10x jobban hatott volna !? Jobb felemen semmi probléma ! Kérem tanácsukat, értékelésüket, mi várható a bal oldalon ? Köszönettel MIKROBI
Kérdező: MIKROBI Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-07-07 20:36:41
Tisztelt dr hölgyek,-urak! Szeretném megkérdezni, hogy két agyvérzés után lebénultam, mennyi esélyem van, hogy újra járhassak. 4.-éve már, hogy tolókocsiba kényszerültem. Köszönöm szépen, Kunné Gabi.
Kérdező: gabcsi68 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor úr/nő! Nem találok magyarázatot a problémámra, ezért fordulok önökhöz. Fogamzásgátló tablettát szedek, de néha óvszerrel is védekezünk. Az a problémám hogy amikor óvszert használunk, szeretkezés közben hüvelyszárazság lép fel és csak azt érzem hogy kidörzsöl az óvszer, égő érzést tapasztalok és annyira kellemetlen és fájdalmat okoz, hogy abba kell hagynunk. Úgy tudom a tabletta okozhat szárazságot, viszont óvszer nélkül nem jelentkezik ez a probléma, végig nedves maradok. Ha allergiás lennék az óvszerre, az okozhatna ilyen tünetet? Más tüneteim nincsenek, csak ezt tapasztalom a használata közben, és nem találok rá magyarázatot. Előre is köszönöm a válaszukat!
Kérdező: Amelie23 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! ma kaptam meg a lisztérzékenységgel kapcsolatos vérvételemet. Ellenörzésre mentem mivel 5éve biopszia áltam megállípították hogy lisztérzékeny vagyok! Kérném hogy a leletem értelmezésében segítsen mert az orvosom szabin van. Cöliákia tTg IgA 29,6 lett ( itt mi a jó érték mert régen úgy tudtam hogy 0-15között kell lennie a leletemen pedig 15-30 a tartomány,,,) Cöliákia tTg IgG 14,1 lett Gyerekvállalásnál ön szerint mennyire befolyásoló tényező a lisztérzékenység. Nehezebben jön össze a baba vagy a vetélés esélye nagy? köszönöm üdv Csorba Edina
Kérdező: edus10 Válaszok száma: 0 db
34 éves nő vagyok,egy éve autóimmu,n betegséget találtak nálam /érgyulladás/ szervi érintettség nélkül.Delagin gyógyszert szedek rá kis adagban.Az utóbbi időben fokozott fáradságot, éjszakai izzadást érzek, és a laboreredményem fehérvérsejt száma kissé emelkedett 9,6 A minőségi vérkép nem mutat eltérést. Mit tegyek? Kérem a szíves tanácsukat.
Kérdező: Szabó Zita Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor nő/úr! Tüneteimet lassan fél éve kezdtem el tapasztalni. Eleinte alacsony vérnyomásra utaló tüneteim voltak: kábaság, tompaság, szédülésérzet, gyengeség. E tüneteim kávé, testmozgás hatására sem javultak. Emellett szívszúrást is tapasztaltam. Mindezzel az aprósággal nem törődve éltem tovább napjaimat, mígnem egy éjjel erős köldöktájéki-alhasi görcseim lettek. Ekkor vakbélgyulladás gyanújával kórházba szállítottak. Az ultrahangos vizsgálat során semmit nem találtak, a hasam puha, betapintható volt, megállapították, hogy peteérésem volt. Fájdalomcsillapító injekció hatására fájdalmaim elmúltak, akár haza is jöhettem volna, de benn tartottak megfigyelésen. Gyulladásszintem picit magasabb volt a megengedett mértéknél, de 1 nap megfigyelést követően hazaengedtek. Ez a kába, tompa, gyengeségérzet továbbra is fennáll(t). Ahogy telt az idő egyre több aggasztóbb tünetem lett. Idegesítően sokat büfögtem, a hajam elkezdett hullani, testszerte zsibbadást éreztem, izom- és ízületi fájdalmakat, apró pici rángásokat, hátfájdalmat éreztem. Mindez mára enyhült, fogorvosom javaslatára multivitamint, magne b6-ot, C-vitamint szedek. Nemrég hasonló jellegű hasi görcsökkel ügyeleten fájdalomcsillapító injekció hatására elmúltak hasi fájdalmaim. A görcsök alatt gyakran éreztem székelési ingert, de székrekedést tapasztaltam. Időközben refluxom is lett, egy időben elég erőteljes volt, mára már enyhült ez is. A bölcsességfogaim is elkezdtek nőni, az alsó kettő rendellenesen nő, ki fogják műteni. A vérképem és a vizeletem negatív lett. Teljesen tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy milyen orvoshoz forduljak ezekkel a panaszokkal. A hasam néha fájdogál, jellemzően köldök mellett, leginkább jobb oldalon. Az lenne a kérdésem, hogy glutén vagy egyéb ételallergia állhat-e a panaszaim hátterében, hány százalék erre az esély? A rendellenesen növő bölcsességfogak okozhatnak-e ilyen tüneteket? Kérem, legyenek szívesek válaszukkal iránymutatást adni! Köszönöm szépen! (Kor: 23)
Kérdező: agica1106 Válaszok száma: 1 db
Koràbban tesztoszteron hasznalat utàn tapasztaltam ilyet h alacsony a libidom.de mar 3eve nem hasznalok semilyen szteroidot es most merevedesi problemaim vannak.nem kivanom a szexet szinte nem is gondolok ra.levert vagyok.faradekony!Kerdes:zitazonium szedesevel megemelhetem e a tesztoszteron szintemet s vissza e allna a libidom?? Valaszat elore is koszonom!
Kérdező: petya Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor nő-doktor úr! már több mint 1 hónapja nem múlik jobb lábam lábujjainak fájdalma, reumatológián voltam, röntgen készült, vért vettek, minden eredményem jó lett ( süllyedés, crp, húgysav) a lábfejem-bokám is vizesedik, de csak a jobb. Azt hozzátenném hogy sokat kell ülnöm, munkám miatt, viszont azóta vizesedik, amióta előrehaladottabb lett ez a lábujj fájdalom, előtte soha nem vizesedett. A reumatológus tovább küldött ortopédiára, de oda majd csak nyár végére kaptam időpontot... nem tudom mi lehet ez egyáltalán, de a kisujj melletti ujjammal kezdődött a fájdalom, duzzadással, és ahogy teltek a napok elkezdett fájni a többi ujjam is, plusz még a külső boka is, a talpélnél is fáj, de a lábujjaim a legjobban, pirosabbak mint a bal, duzattabbak, és nyomásra fájnak az ízületek, a reumatológus szerint nem köszvény, de ízületi folyadék mintát nem vett, talán mert nem gondol köszvényre. Lehetséges hogy mégis köszvény? vagy mi lehet ez hogy nem múlik el már több mint egy hónapja? A reumatológus azt írta a papíromra hogy metatarsalgia. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Kempes1 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-06-19 18:01:07
Tisztelt Doktor Úr! 20 éves srác vagyok már voltam számtalan urológiai szakrendelésen hogy különböző orvosokkal is kivizsgáltassam magam de egyik sem talált semmiféle eltérést kivéve egy szakorvost aki azt mondta hogy apéniszem bal oldala kissé tömöttebb tapintású és elküldött egy andrológushoz és kb. 9 hónapja voltam andrológiai vizsgálaton péniszgörbület miatt ami lankadt állapotban is észrevehető és mivel a péniszem bal oldalán merevedéskor dudor is tapintható vagyis azt vettem észre hogy nem is igazán dudor hanem inkább olyan mintha kisebb horpadás lenne a péniszemen ami csak merevedéskor tapintható, valamint néha enyhe fájdalmat is éreztem, utánna néztem a neten hogy mi okozhat péniszgörbületet mivel eddig én nem emlékszem rá hogy ilyen lett volna és nagyon féltem hogy az ott leírt peyronie betegségem van, a szakvizsgálatra vittem képeket melyet a szakorvos megnézett és azt állapította meg hogy <10° görbület látható,majd megvizsgált és a következő eredményt kaptam: 9 hónappal ezelőtti Státusz::::::::::::: Alkat: masculin Has puha,betapintható,kóros reziszt., izomvédekezés nem tap. Vesetájak szabadok, vesék nem érzékenyek Pénisz: ép,kóros nem látható,nem tapintható. Herék: norm. volumenű és turgorú herék, felszínük sima, nem érzékenyek, npl. gyanú nincs. Mellékherék: szabályos helyzetűek, nagyságúak és alakúak, norm. tapintatúak, nem érzékenyek. Ductusok: szabályos lefutásúak és tapintatúak Puniculusok: épek,kóros nem tapintható, varicokele egyik oldalon sem tapintható,Valsarvára sem Scrutum: ép, kóros nem tap. hereUH: mindkét here norm., homogén echoszerkezetű, fokális eltérés nem látható. Mellékherék szabályosak, varicokele nem látható. Mko here volumene 20cm^3 HímvesszőUH: nomr corpus cavernosumok,hegesedésre utaló eltérés nincs. CD UH: mok herében ép keringés, hímvessző keringése a dorsalis erekben és az a prof penisben megtartott. Aztán most,kb két hónapja voltam kontroll vizsgálaton ugyanannál a szakorvosnál aki újabb friss képeket kért és azokat és a régebbi képeket is megnézve azt mondta hogy még javult is a görbület hiszen a mostani képeken max. 5°-os görbület látható,mely fiziológiás,és most meg sem vizsgált mivel azt mondta hogy semmi teendő nincs és hogy teljesen egészséges fiatalember vagyok! Azóta kapcsolatban élek és szexuális életünk is kifejezetten jónak mondható csupán néhány alkalommal közösülés után rövid ideig enyhe fájdalmat érzek a péniszem bal oldalán valamint néha ha önkielégítést végzek akkor a görbületi oldalon enyhén fáj is néha,és mintha kissé be lenne horpadva a péniszem valamit azt vettem észre hogy az utóbbi időben már mintha méretben is csökkent volna!Ami nagyon aggaszt hogy már nem egy szakorvosnál voltam és egy kivételével mind azt mondta h semmi bajom nincsen egy mondta azt hogy a péniszem bal oldala kissé tömöttebb tapintású és hogy valószínűleg kezdődő induratiom van és elküldött a fent említett andrologushoz aki a kérdőjelesen megállapított kezdődő induratiot a vizsgálat elvégzése után megcáfolta,és azt mondta amit előtte a többi urológus is azon az egy szakorvoson kívül hogy semmiféle hegesedésre utaló jel nem található a péniszemen és hogy a pénisz keringése is ép. Nagyon félek hogy már ilyen fiatalon komoly betegségem van és hogy később képtelen leszek a szexuális életre. Vagy megnyugodhatok hogy biztosan nincsen peyronie betegségem?? Viszont azt vettem észre mit ha az utóbbi időben fokozódott volna ez a görbület,vagy mintha kisebb lenne a péniszem! Nem tudom mit tehetnék még..... Esetleg kaphatnék egy email címet ahová küldhetnék képeket mert kíváncsi lennék doktor úr véleményére! Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: kormoran008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2015-06-19 08:18:35
Jó napot! Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy már pár napja fehéres sárga váladék ürül a húgycsövön keresztül, (alsóneműn jól látszik) enyhe, nem minden alkalommal jelentkező vizelés közbeni csípős érzés mellett. Semmi gyulladás vagy elváltozás nem látható a nemi szervemen, és nem is viszket. Mi lehet a probléma, és mit javasol a kezelésére? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Gábor13 Válaszok száma: 0 db
Kedves Válasz adó Doktor úr/nő. Kérdésem:Az izom és azideg ingerület,parancsátvitel ideje hosszabb mint kellene. A beszédkifejezésem is lassult.Ha lehet,akkor a lehető legkevesebb mellékhatású gyógyszert ill.homeopátiás vagy táplátékgyógyítását hagyományos házilag alkalmazható hatékony gyógy módszert-megoldást szíveskedjék ajánlni részemre! 67 éves vagyok. Üdvözlettel;István
Kérdező: n.istvan1948@gmail.com Válaszok száma: 0 db
Udv doktor! 3evvel ezelott nagy butasagot csinaltam,szteroidokat hasznaltam,8hetig tesztoszteront.hasznaltam hormonvisszaaalito keszitmenyeket.de a kura utan es meg azota sem allt helyre a libidom.voltam akkor is es most is urologian.a kura utan a tesztoszteronom 280ng/dl volt..most 352.6ng/dl..az urologus azt mondta ez egy jo eros szint.merevedesi problemaim vannak.sokszor vagyok levert depresszios hangulatban.nincs kedvem semmihez es gyorsan elfaradok mindenben!lehetseges e valahogyan ezt megoldani?
Kérdező: petya Válaszok száma: 0 db
24 éves férfi vagyok, 140 kilóról kezdtem most el fogyózni, 90kg a cél és nem szeretném, hogy megereszkedjem a hasam lefogyás után / közben. Ezért csak 3-4 kilót fogyok havonta, napi 5000mg kollagént szedek és kenem is a hasamat a fogyás során végig bőrfeszesítő krémmel. Ezek ugye segíthetnek? Vichy anti-stretch krémet ajánlották erre gyógyszertárban, de úgy láttam, hogy ez inkább striák ellen van. Ön milyen krémet javasolna? Aludni milyen pózban érdemes, ami szintén segíthet a problémámon? Általában hason szoktam, de félek, hogy ez csak még jobban kinyomja lefelé a bőrt. Ezeken kívül esetleg más megoldást, megelőzési módszert tudna ajánlani? Műtétet nem szeretnék. Előre is köszönöm!
Kérdező: diablo1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Olvastam, hallottam különböző gyógyszerek és ételek kölcsönhatásáról. Azt szeretném megkérdezni, hogy SSRI típusú gyógyszereknek (sertralin) van-e valamilyen étellel, itallal, étrend kiegészítővel, gyógynövénnyel ismert kölcsönhatása? Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel: Lara
Kérdező: laral Válaszok száma: 0 db
Az életmódváltoztatáson kívül mi tud még segíteni a leküzdésében. Van erre gyógyszer, vagy étrendkiegészítő stb. anyag? A kóreai ginsenget javasolták. Jó lehet?
Kérdező: hrichárd Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok. A panaszaim már több mint 2 hónapja fennálnak. Az egész egy torokfájással kezdődött, ami 3 nap alatt elmúlt,de rá pár napra észrevettem, hogy nem tudok nyelni rendesen, és folyamatosan jön rám a nyelési inger. próbáltam nem figyelni rá, de addig fajult a helyzet, hogy a nyelést szinte visszadobta valami, többször is kellett nyelni h nyelni tudjak.(hozzáteszem ez nem étkezéskor,hanem a nap folyamán folyamatosan). Kínában dolgoztam a munkából bevittek a kórházba azt mondták be van dagadva a mandulám. csepegtetőt kaptam ,és orvosságot. jobban lettem újra tudtam nyelni....de rá pár napra újra kezdődött minden,és azótta is fennáll. végül hazajöttem, a héten voltam orvoshoz, elküldött vérvételre, pajzsmirigy ultrahangra,nyelési próbára, a vérvételből annyi derült ki, hogy volt valami vírusfertőzés a szervezetben, erre kaptam Isoprinosine t ...azt mondták a pjzsmirigy is rendben van...ezután elküldtek gyomortükrözésre, itt azt mondták hogy nyelőcsőgyulladásom van, és van egy csersznye nagyságú sérv a nyelőcsövön, erre írtak fel emozul t...De a belgyógyász azt mondta, hogy ez nem ad okot a panaszaimra, elküldött neurológushoz, itt pedig azt mondták, hogy a bajom lelki eredetű...magne b6 ot irt fel...lehetséges hogy a stresszmiatt van ? hogy lehet nyelőcsőgyulladásom, ha nem is érzem a gyomorsavat. és soha nem fáj a gyomrom? vagy akkor mi lehet a baj, miért nemtudok nyelni? kérem segítsen, kétségbe vagyok esve, mit tudok még tenni? 19 éves lány vagyok. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Boglárka Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/NŐ! 2005. év óta szinte állandó jelleggel intenzív gyomor panaszaim vannak. Nagyon sokszor voltam már gyomortükrözéses vizsgálaton. Diagnózisaim: K2100 Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel. K2990 Gastroduodenitis k.m.n. 1961. 10 hóban születtem. Egészségesen táplálkozom. Jelenleg Esomeprazol Sandoz 40 mg gyógyszert szedek. Van egy másik problémám is. Súlyosan lefogytam, már 1 éve áll fenn ez az állapot. 52 kg állandó súlyom lecsökkent 42 kg-ra. Nagyon étvágytalan vagyok. Egyébként fájdalmakat érzek a köldököm környékén is. Kérdésem az lenne egyszer, hogy nem lehetséges e az, hogy gyomorfekély megbetegedésem van? És ez a tény okozta a nagy fogyásomat, étvágytalanságomat? Mert hihetetlen, hogy állapotom sosem javul. Szívesen veszek hasznos tanácsokat is betegségemmel kapcsolatosan. A választ előre is köszönöm szépen.
Kérdező: Dittuska Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor ÚR/Doktornő! Évek óta szenvedek seborrhoeás dermatitis betegségben, mely leginkább a fejbőrömet érinti. sajnos folyamatosan fennáll a betegség, többféle (legalább10) sampont kipróbáltam, de nem használ. Bőrgyógyásznál voltam, de csupán helyi kezelésre adott ecsetelőt, semmi bőrvizsgálat, sem vérvétel nem történt. Kérdésem arra irányulna, hogy van-e jelenleg orvosi tudás arról, mi okozhatja a betegséget? Köszönöm előre is válaszát! üdvözlettel: Tímea
Kérdező: tothtimi73 Válaszok száma: 0 db
Túl vagyok a műtéten és 33 sugárkezelésen és a mellemben fájdalmas duzzanat van,amiből 105 ml szalmasárga seromát szívtak le május 28-án..Sajnos a duzzanat ismét jelen van,hiába borogatom,körömvirág kenőccsel kenem,nem múlik el és érzékeny.Ismét leszívásra fog sor kerülni.Miért termelődik újra ez a váladék és mi lesz ennek a végső eredménye,remélem nem az,hogy újból felnyitják a sebet a mellemen. Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
Kérdező: Ilona78 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2015-06-16 19:02:42
2004-ben a jobb mellemben találtak egy 5mm-es rosszindulatú daganatot, 3 hónappal előtte még ciszta volt, van róla ultrahangom. Kivették, 11 évig kaptam gyógyszeres kezelést. 2011-ben a bal mellemben találtak szintén 4mm-es daganatot, a biopszia negatív lett, de okulva az előzményekből, kivetettem. Tavaly a jobb mellemben a hegszövet alatt ismét találtak egy 2x4 mm-es valamit, a tűbiopszia nem hozott eredményt, voltam emeri vizsgálaton, az semmit nem mutatott ki. Azóta fél évente járok ultrahangra, ahol fibroadenomát jelölnek meg. Már ettől is félek, van-e ezzel valami teendő, a mellemből hiányzik 4x17 cm, nem szeretnék újabb műtétet, ha elkerülhető, de rettegek a rosszindulatú elváltozástól is. 2008.ban nőgyógyászati műtétem volt, méh, petefészkek eltávolítása, megelőző vizsgálatok negatívak voltak, a műtét utáni szövettan pedig már rosszindulatú elváltozást mutatott. Ezért félek mindentől, kell-e aggódnom a jóindulatúnak leírt apró daganat miatt? Köszönöm a választ, Üdvözlettel Tarjányi Melinda
Kérdező: melinda54 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-05-19 11:50:25
Apm.jobb lebenyekb.6x3x3cm-es(27ml),alsó2/3-a göbösen átépült,conglomeratumot alkotó szorosanösszefekvő 1,5-2cm-esvegyes szerkezetü göböktöltik ki.Apm. bal lebenyekb.6x2,6x2,7cm-es(17,5ml)foltosan echoszegény,kp- alsófelegöbösen átépült,több hasonló jellegü 1-1,5cm-esgöb tölti ki
Kérdező: andriska1977@gmail.com Válaszok száma: 0 db
a pm.jobb lebenye kb.6x3x3cm-es(27ml),kis csúcsi rész és keskeny ventralis sáv kivételével alsó2/3-agöbösen átépült,conglomeratumot alkotó szorosan összefekvő 1,5-2cm-es vegyes szerkezetü göbök töltik ki.Apm.bal lebenye kb.6x2,6x2,7cm-es(17,5ml) foltosan echoszegény,kp.-alsó fele göbösen átépült,több 1-1,5cm-es göb tölti ki
Kérdező: andriska1977@gmail.com Válaszok száma: 0 db
Egy 17 éves fiú gyereknél ezt a betegséget diagnosztizálta az orvos 1 roham után. Ezt gyógyszerrel kezelik de a fiamat ezzel eltanácsolták a Gépész szaktól most elkezdtünk neki más szakmát keresni de nem boldogulunk sehol sem, ezzel a betegséggel mindenhol akadályokba ütközünk. Tudna valaki (Szakember) tanácsot adni mi az amit tanulhat a gyerek. A pincér szakma még csak tetszene neki de ott is félnek a betegségtől így mindenki elzárkózik a felvételtől. Sajnos aki eldöntötte, hogy nem alkalmas a gépész szakra azt a doktornőt lehetetlen telefonon elérni. Azt szeretném kérni ha lehet egy listát kapni ahol ez a betegség nem akadály , amit tud tanulni. A segítséget előre is köszönöm üdvözlettel Faragó Jenő (email: dumesz@citromail.hu)
Kérdező: Faragó Jenő Válaszok száma: 0 db
Három hete ráestem a jobb csuklómra egy esés következtében a 100kg-os testsúlyommal.Erősen meghúzódott!? Lámpázom,kenegetem flectorral folyamatosan de nem nagyon javul.Mit tegyek,tudnak javasolni szakembert akit felkereshetek?
Kérdező: qqeettuu Válaszok száma: 0 db
Jó nappot Dr Úr/Nő Kérdésem a következő lenne. Engem epe gyulladásal mütöttek lassan 4éve ami kicsit nagyobb mütétlet mivel az kiszedték a epeùti vezetéket is de utánna másik mütétel az orvosolták problémám az lenne most hogy a pár napja érdekes a gyorom hasmenés is van mondjuk attól függ mitt eszek iszok de újabban kb 3 hónapja jönnek ki kiütések. pl viszketés vörös foltok arcon , kézené karon és torkomon slejm lerakad jó lehet épp ez most megfáuás de leirom ezt is és mintha jobb oldali hasfalam melegebb lenne.Válaszát Előre is köszönöm!!!
Kérdező: József22 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Hölgyem/Uram! Arra a következtetésre jutottam több cikk,tapasztalat,fórum alapján, hogy Tourette szindrómám van. 25éves vagyok és évek óta vannak kényszercselekvéseim, illetve szemhéj,szemöldök felkar rángásaim de ez nem túl sűrűn. Vannak idegesítő kényszercselekvéseim amit rossz szokásoknak hittem,de talán több annál. Pl lányom kikészített ruháit többször leellenőrzöm ,h minden stimmel el,végig mondom magamban. A naptáramban többször leellenőrzöm a heti eseményeket elmondva magamban még meg nem győződöm róla,h minden elvégeztem. Mindent kényszeresen jegyzetelek,költségeket is az utolsó forintig többször visszamondva,h stimmel-e. Többször felteszem ugyan azt a kérdést mert hallani akarom ,h biztosan az-e a válasz amit már tudok. Munkában többször megnézem,h nem hagytam-e ott vmit,és addig nézem és állok az asztalnál még fel nem fogom és nem tudatosítom magamban,addig nem mozdulok. Ezek alapján elképzelhető, hogy Tourette szindrómám van? Köszönöm a válaszát előre is. Tisztelettel Gulyás Ildikó
Kérdező: Gildyke Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-05-31 06:29:51
T. Orvos válaszol! 2014 decemberében tapasztaltam, hogy a szemem környéke a legkisebb dörzsölésre (arcmosás, törlés) véraláfutásos lesz. Sehol máshol a testen nincs ilyen, csak a szem környéke. Nagyon vékonyak lehetnek az érfalak, és enyhe fizikai behatásra is elpattannak. Kérdésem: találkoztak e már ilyen jelenséggel, és mi a gyógymód. Milyen szakorvoshoz kell fordulni a kezelés érdekében. Tisztelettel: Lengyel István
Kérdező: liaisti Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Nő ! Nagyon szeretnék válaszokat kapni a kérdéseimre . 2014.03. Égő gyulladás a hüvely és a gát részen Dg.Kolpitis Kezelés:KLion 100.kúp Diprosalic kenőcs Cytológia P/2. HPV-gyanú --- 2014.06. Cytológia P/2 HPV-gyanú 2015.03.HPV-gyanú P/3---tipizásás történt melynek eredménye HPV DNS pozitív alacsony LR 6-11 magas HR16-os. Ueroplazma+Clamidya Kaptam:Azi-Sandoz 1-doboz(6)szem Doxiciclin(2)doboz Isprinosina 6-hónapra Szeretném megkérdezni ez a gyógyszer elég volt arra hogy a HPV kivül a többi rendeződjön azóta többször éreztem gát részen ugyanazt az égő érzést amit Betaldinnal kezelek semmilyen folyásom nincs nem is volt az égető érzésen kivül más tünetem nincs. Nagyon szeretném tudni nemi életet nem élek de mielőtt megjött a lelet egyszer volt orális érintkezés a párommal ez új kapcsolat elkaphatta tőlem?nem mondhatom el neki ezt nem értené meg.Ha 1-doboz 6 szem Azi-Sandost beszedne az esetleg elég lenne? Azt is szeretném tudni ha máshogy nem érintkezünk csak én orálisan akkor is fenn áll a veszély?A gumi nem jöhet számításba nem birja .Szeretném megtartani a párom valami módon ha már saját magammal igy elbántam. Tudni kell 55-éves vagyok van esélyem rendbe jönni? Vagy ezek a fertőzések elkisérnek mig élek? Még amit kérdeznék elég ha 6-hónapra rá lesz újra vizsgálat --várható-e még szemölcsök kialakulása ha eddig nem volt? Szájban kialakulhatnak elváltozások? Őszinte válaszát megköszönöm.
Kérdező: galagonya Válaszok száma: 0 db
és reggelente nagynyomású tussal (letekerem a tusfejet) , slaugszerűvel kitusolom és remekül hallok utána egész nap. Ezért gondolom, hogy ez nem sima süketedés, mert akkor tus+orrfújás után is süket maradnék, de remekül hallok, a legapróbb neszeket is. Amikor reggel nincs időm tusolni (mert ha csak a fülemet tusolnám, akkor is teljesen vizes lennék, de nem mindig van időm reggel,) amikor este tusolok, akkor reggelre süket leszek. Pár éve járok ezzel vizsgálatra, de nem tudnak semmit rá. Kaptam orrsprayt is, az sem rossz, de nem ez a megoldás. Köszönöm előre is a segítségüket. Üdvözlettel: maca
Kérdező: maca Válaszok száma: 0 db
Mi okozhatja ezen autoimmun betegség kialakulását, ha sokat iszik az ember, sportol és mégis kialakult nála ez a betegség? Ha kezdeti stádiumban van, milyen kezeléssel lehet gyógyítani, vagy gyógyítható-e ez a betegség.
Kérdező: kakktusz Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Párás helységbe lakom 2-3 hete nehezen kapok levegőt.Páratartalom 75-80% lett. Köhögök folyik az orrom napközben kapkodom a levegőt fent nagyon nehéz időnként a mellkasom. Kérem mit lehet tenni? Köszönöm
Kérdező: Nikka33 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktornő, Szeretném megkérdezni, hogy a Nervus plantaris lateralis compressios syndroma kezelhető-e akupunkturával? Tisztelettel Kovács Tibor
Kérdező: tikoov Válaszok száma: 0 db
Jó Napot Kívánok! A szövettani elemzésen amit kaptam ez olvasható: 1. Dermafibroma és 2. Lentigo solaris. Kérem megmagyarázni mi a jelentésük. Köszönöm a segitséget.
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 0 db
Kedves Kerkovits G.Doktor Úr! Ahogy ön javasolta, csináltattam egy 24-órás holter Ekg-t.Röviden megpróbálom leírni az eredményt.Sves:összes:98, iso:8, cou:45.Ves:0,0,0, ST max:depr1:-34qv,elev1:44qv depr2:-, elev2:169qv.Lassú:asy:-, max.rr 1417msec. időszakokat nem írok.Max.hr:121, min.hr:45.Run:mindkettő 0.Hrvt:Sdnn:179 ms, sdann: 171 ms, asdnn:60 ms,pnn50:11%, rmssd:34 ms, HRV-F:Power:1518 ms, VLF:630 ms, LF:439 ms2, HF:383 ms2.Lelet:SR, jó diurnalis ritmus.Kóros ritmus, vezetési zavar, STD,nem volt.Vél:gyak. norm. lelet.Azt még elmondtam a doktor úrnak aki feltette a gépet,hogy mikor levettem otthon a gépet, rá 2-óra múlva volt egy extra.Azt javasolta, ha éreznék ritmus zavart, bevehetek egy negyed concort.De most meg az miatt aggódom, hogy az egyik kedves ismerősömnek kiderült, hogy lyuk van a szívén, és meg kell műteni.Már énis vélem felfedezni magamon az ő tüneteit, és sajnos azt vettem a fejembe, hogy lehet azért vannak néha ilyen extrák, mert nekem is lyuk van rajta.Állítólag azt az ultrahang nem mutatja ki.Neki csináltak nyeletéses Uh-t, azon derült ki. Persze voltak panaszai, és a doppler uh-n is látszott nagyobb mennyiségű vér átáramlás.Doktor Úr, Ön szerint kell ilyen miatt aggódnom?Vagy az már nekem is kiderült volna a doppler uh-n?Erről a vizsgálatról szeretnék ide irni egy adatot, ami az én szívemről van.Nem tudom, hogy ez mennyire kóros.Valamilyen áramlási sebesség.Szóval kiáramlási seb:itt üres a vonal, majd m/sec E/A arány 0,9/0,7.Alatta van egy ilyen adat:DT:110.Ez az adat Mitr.bill.:I MI sorában van, de a másik alatt.Erről mit tetszik gondolni?Ez a lelet 2015 márciusi.2012-ből szeretnék ide irni néhány adatot.legyenszíves megnézni, hogy azóta romlott -e.Mitrális E/A 0,78/0.70 m/s, DT 0,17 sec, elsőfokú insuff.BK kiáramlás V max 0,97 m/s .BK EF 60% .Most a BK EF:73% Fs:43%.Köszönöm szépen a türelmét doktor Úr!További szép napot, jó egészséget!Üdv:Andrea
Kérdező: p.andrea72@freemail.hu Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2015-05-23 09:28:55
Már majdnem 2 hónapja nemtudok nyelni. Rosszul voltam a munkaba, be vittek a kórházba, csepegtetőt kaptam.Kulfoldon dolgozom, angolul kommunikálok, azt mondták hogy be van dagadva a torkom. Rá 2 napra jobban lettem, de aztán ismét rosszabbodott az állapotom, ami mai napig is tart. Nem tudok nyelni, nyaki nyomást érzek. Néha nehéz lélegezni, amikor nyelni oróbálok iszonyatos érzést érzek, mintha a nyelés széjjelnyomná a torkomat. Nagyon félek, kérem segítsen. Előre is köszönöm a válaszát ! És voltam gégetükrözésen, azt mondták van egy kis gyulladás de semmi több... Mi lehet a baj ?
Kérdező: Boglárka Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Szabóné dr. Varga Mária 2015-05-29 07:58:48
Már majdnem 2 hónapja nemtudok nyelni. Rosszul voltam a munkaba, be vittek a kórházba, csepegtetőt kaptam.Kulfoldon dolgozom, angolul kommunikálok, azt mondták hogy be van dagadva a torkom. Rá 2 napra jobban lettem, de aztán ismét rosszabbodott az állapotom, ami mai napig is tart. Nem tudok nyelni, nyaki nyomást érzek. Néha nehéz lélegezni, amikor nyelni oróbálok iszonyatos érzést érzek, mintha a nyelés széjjelnyomná a torkomat. Nagyon félek, kérem segítsen. Előre is köszönöm a válaszát ! És voltam gégetükrözésen, azt mondták van egy kis gyulladás de semmi több... Mi lehet a baj ?
Kérdező: Boglárka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2015-05-20 23:46:14
Tisztelt Orvosok. hu Rengeteget lehet olvasni manapság az úgynevezett kavitációs zsírbontásról, mely az ultrahang erejét használj zsírbontásra. Érdeklődni szeretnék, hogy ez az eljárás, 40.000 hz-en 45 percen keresztül egy adott tenyérnyi alhasi területen valóban nem káros a környező egyéb sejtekre, belekre, gerincre? Hiszen maga az eljárás azt írja, hogy a zsírsejtek falát repeszti meg. A kezeléssel járó erős ciripelő hang/ rezgés esetleg nem káros az agyra? Sok elrétő vélemény van, és szeretném az önök szakértelmét kérni. Nagyon köszönöm!
Kérdező: Olga77 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2015-05-20 17:04:35
Milyen természetes anyagok, gyógynövények, teák alkalmasak a migrén enyhítésére?
Kérdező: Aszaka Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2015-05-21 09:35:42
Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Én egy 21 éves lány vagyok Erdélyből. 19 éves koromban tbc-s lettem, aktív tbc. Így bekerültem a kórházba 3 hónapi kezelést kaptam, aztán még itthon is folytattam. Ezután egy évvel édesanyám kultúrájában találtak tbc-t. 4 hónapot volt kórházban, aztán még itthon szedett 2 hónapig kezelést. Neki megszakították többször a kezelést, a májproblémái miatt. Nem bírta az erős gyógyszereket szedni. Baj, ha többször megszakítják a tbc kezelést? Egy hónapja nagyon köhögtem, a röntgen és a köpet eredményem egy hét után semmi rosszat nem mutatott . Elmúlt a köhögésem, jól vagyok. Ma felhívtak, hogy a kultúrában találtak baktériumot és ismét kórházba kerülök. Lehetséges az, hogy ilyenkor itthon kapjam csak a kezelést? nem szeretném ismét megszakítani az egyetemet. A tbc-t lehet többszöri alkalommal is gyógyítani, vagy egy idő után ellenáll a kezeléseknek és már nem segíthetnek rajtam? Kérem adjon tanácsot. Előre is köszönöm a válaszát.
Kérdező: Kinga Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok! 26 éves férfi vagyok. Irodai munkát végzek számítógépen és emellett méhész vagyok. A bal kezem ujjai (a gyűrűs és a középső) reggel megmerevednek. Ez az eset egy ideig folyamatosan fennállt, aztán most már csak hébe-hóba fordul elő, de érzem reggelente, hogy fájdogál. Volt egy régóta gyulladt fogam is ugyancsak a bal oldalamon, amit sikerült kezelni. A kezem panasza akkor kezdődött, amikor a gyulladt fogam megvolt. Nem tudom, hogy van-e összefüggés. Megyek reumatológushoz, de már megijesztettem magam, ugyanis az interneten megtaláltam a rheumatoid arthritis nevű szörnyű betegséget és félek, hogy én is ennek a betegségnek az áldozata leszek. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Manfanatics Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2015-05-18 21:42:08
Tisztelt Doktor Úr( NŐ)! Meg oldást,hatékony gyógymódot kérek Önöktől A bizonytalan járásom és időnként egyensúly érzészavar ill. bizonytalanság érzés járás közben problémámra Rendesen mozgathatóak a láb izmok csak járáskor lassabban működnek az extensor és a flexor izmok. Szaladni sajnos nem tudok! Kissé le lassult a beszédintenzitásom,azonban a szellemi funkcióm aktív.Kérem Önöket hogy hatásos gyógyszert ill.jó gyógymógot tanácsoljanak nekem,akár homeopátiás vagy fitoterápia is legyen vagy más,lényeg az ÁLLAPOT JAVULÁS! Köszönettel N.István
Kérdező: n.istvan1948@gmail.com Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Kertész János 2015-05-15 09:45:40
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A rádiohullámal történő szemölcs , anyajegy eltávolítása felöl érdeklődnék.Azt olvastam a lézer nem a jó megoldások közé tartozik. A rádioullámos eltávolitás biztonságos? Szövettani elemzésre megfelelő? Köszönöm a vsegítséget.
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Bulyovszky István 2015-05-14 20:11:30
Tisztelt Doktor Nö/Úr. Élettársam 72éves.2-3éve remegéssel kezdödött betegsége.Azota nyelési nehézség szédülésingatag járás is társult hozzá.Sajnos orvoshoz nem akar menni.De mivel én Ra beteg vagyok idönként nehezem bírom segíteni a járásban.Most olvastam egy új gyogyszerröl nála hatásos lehet-e ez?Milyen kivizsgálás lenne szükséges? Mit lehet tenni ilyen esetben?Szeretném ha kicsit jobban érezné magát hogy több kedve legyen valamennyit vissza tud-e nyerni önálloságábol?Borzasztoan szégyenli betegségét elöször még a család elött is.Kérem adjon tanácsot tudok-e valamit tenni érdekében? Köszönettel várom válaszát.
Kérdező: biliard Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nö/Úr. Élettársam 72éves.2-3éve remegéssel kezdödött betegsége.Azota nyelési nehézség szédülésingatag járás is társult hozzá.Sajnos orvoshoz nem akar menni.De mivel én Ra beteg vagyok idönként nehezem bírom segíteni a járásban.Most olvastam egy új gyogyszerröl nála hatásos lehet-e ez?Milyen kivizsgálás lenne szükséges? Mit lehet tenni ilyen esetben?Szeretném ha kicsit jobban érezné magát hogy több kedve legyen valamennyit vissza tud-e nyerni önálloságábol?Borzasztoan szégyenli betegségét elöször még a család elött is.Kérem adjon tanácsot tudok-e valamit tenni érdekében? Köszönettel várom válaszát.
Kérdező: biliard Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-05-16 21:00:01
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 22 éves létemre sajnos vagyok olyan bolond, hogy folyamatosan, kényszer szerűen nyomkodom és kapargatom magam, főként a vállamat és a hátamat. Borzalmasan nézek ki, olyan foltos vagyok, mint egy hiéna. Itt a jó idő és nem merek felvenni ujjatlan felsőt, bikinit. Minden nap megígérem magamnak, hogy nem nyúlok a bőrömhöz többé, de olyankor úgy érzem, hogy megőrülök. Olvastam interneten egyszer, hogy ez egy betegség. Nyáron sokat napoztatom a hátamat, olyankor egész szépen eltűnnek a foltok, egységes lesz a bőröm, s akkor nem is piszkálom. Csak sajnos tele vagyok anyajegyekkel, úgyhogy nem a legjobb megoldás a napozás azt hiszem. Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e valamilyen krém/kenőcs a hegek halványítására, eltüntetésére, a bőr hámlasztására? Ha látnék javulást, nem kapargatnám tovább. Tudom, legegyszerűbb megoldás, ha nem nyomkodom magam, de nekem ez mégsem olyan egyszerű.. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel és köszönettel: Egy kétségbeesett lány
Kérdező: kormi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt D.Boross György! Ínhüvelygyulladásom lett a bal karomban.Mindkét tenyerem erősen fáj igy fáslizom,diclofenak krémet használok. A gyulladás átterjedt a fogakra és a fülemre is. A reumatológus elrendelte a fizikoterápiás kezelésem kiegészítve Diclofenac injekcióval,amit én visszamondtam. A háziorvos azt mondta az nem jó nekem,irt fel Dalacint és Algopirint.Közben sajnos nem a saját fogorvosom elkezdte az egyik fogam gyökérkezelni. Úgy gondolom a gyulladás a karomról terjed. Nem tudom merre tovább-... Seres Zsuzsa
Kérdező: bracsa50 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 22 éves lány vagyok. 1-2 hete kezdődött a panaszom, ami a következő: Ha lehajtom a fejemet, vagy csak szimplán jobbra fordítom, a hátam közepén borzasztó fájfalmat érzek, ami mintha a gerincemtől kicsit jobbra lokalizálódna. Vannak más panaszaim is, amik nem tudom, hogy összefüggésben állhatnak-e ezzel, mégpedig a jobb szemem szokott fájni, ha forgatom, főleg ha jobb irányba. Ehhez társul egy jobb oldali, szem mögötti fejfájás is. Koponya MR vizsgálat már történt, ami teljesen negatív lett. Sokszor a derekam is fáj, ha lehajolok. A derék, illetve hátfájfalmam reggel erősebb, a nap folyamán enyhül. Érdeklődnék, hogy mitől lehet ez a mostani hátfájfalmam? Nagymamàm Bechterew-kórban szenvedett, lehet esetleg nekem is autoimmun érintettségem? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Egy 22 éves aggódó lány
Kérdező: kormi Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: luczai marianna 2015-07-20 14:49:00
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 22 éves lány vagyok. 1-2 hete kezdődött a panaszom, ami a következő: Ha lehajtom a fejemet, vagy csak szimplán jobbra fordítom, a hátam közepén borzasztó fájfalmat érzek, ami mintha a gerincemtől kicsit jobbra lokalizálódna. Vannak más panaszaim is, amik nem tudom, hogy összefüggésben állhatnak-e ezzel, mégpedig a jobb szemem szokott fájni, ha forgatom, főleg ha jobb irányba. Ehhez társul egy jobb oldali, szem mögötti fejfájás is. Koponya MR vizsgálat már történt, ami teljesen negatív lett. Sokszor a derekam is fáj, ha lehajolok. A derék, illetve hátfájfalmam reggel erősebb, a nap folyamán enyhül. Érdeklődnék, hogy mitől lehet ez a mostani hátfájfalmam? Nagymamàm Bechterew-kórban szenvedett, lehet esetleg nekem is autoimmun érintettségem? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Egy 22 éves aggódó lány
Kérdező: kormi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2015-05-18 21:38:20
Bölcsessègfog gyulladással kapcsolatban dr Vincze József elérhetősét keresem! Ebben kérek segítséget! Többször begyulladt,reggelhete vérzik,mintha a gyökerétöl jönne azòta is! Köszönöm
Kérdező: nickyol05 Válaszok száma: 0 db
Kerdesem lenne hogy tobb honapja nyak hatso reszen duzzanat tapinthato,fajdalmas.A ful mogotti csont nagyobb,mandulam duzzat es egy feher potty lathato rajta.Nyeleskor erzem hogy allandoan valamilyen valadek urul.Antibiotikum ellenere sem mulnak el a panaszok.Mi lehet a problema?Koszonom a valaszukat!!!Udvozlettel Angyalne
Kérdező: Ildiko61 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Sajnos SLe betegségre el kellet szednem kezdeni a Delagil tablettát napi 1/2 meg decemberbe és este veszem be. Február óta iszonyatos hányingerem van és öklendezek . Megszeretném kérdezni hogy a delagiltól lehet e a panaszom . A kezelöorvosomnak jeleztem de azt mondta valamit szednem kell Voltam belgyógyászaton a panaszommal ott megvizsgált a doktornő azt mondta gyomorsav túltengés van a sokat idegeskedéstől és irt fel Pantropazolt reggel étkezés ellött 1 órával veszem be. Azt mondta addig kell szednem amíg jobb nem lesz már több mint 1 hónapja szedem de nem változott. És az az érdekes hogy mindig reggelre jelentkezik és utana álltalaba elmulik és a nap további részébe semmi panaszom nincs . A kérdesem az lenne mit tahetek vagy milyen vizsgálatot csináltassak? mert nyáron elutazok hoszabb idöre és nehogy bajom legyen. A 3 orvos is azt mondja az idegeskedéstől vannak a panaszaim .
Kérdező: Tina Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Sajnos SLe betegségre el kellet szednem kezdeni a Delagil tablettát napi 1/2 meg decemberbe és este veszem be. Február óta iszonyatos hányingerem van és öklendezek . Megszeretném kérdezni hogy a delagiltól lehet e a panaszom . A kezelöorvosomnak jeleztem de azt mondta valamit szednem kell Voltam belgyógyászaton a panaszommal ott megvizsgált a doktornő azt mondta gyomorsav túltengés van a sokat idegeskedéstől és irt fel Pantropazolt reggel étkezés ellött 1 órával veszem be. Azt mondta addig kell szednem amíg jobb nem lesz már több mint 1 hónapja szedem de nem változott. És az az érdekes hogy mindig reggelre jelentkezik és utana álltalaba elmulik és a nap további részébe semmi panaszom nincs . A kérdesem az lenne mit tahetek vagy milyen vizsgálatot csináltassak? mert nyáron elutazok hoszabb idöre és nehogy bajom legyen. A 3 orvos is azt mondja az idegeskedéstől vannak a panaszaim .
Kérdező: Tina Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Sajnos SLe betegségre el kellet szednem kezdeni a Delagil tablettát napi 1/2 meg decemberbe és este veszem be. Február óta iszonyatos hányingerem van és öklendezek . Megszeretném kérdezni hogy a delagiltól lehet e a panaszom . A kezelöorvosomnak jeleztem de azt mondta valamit szednem kell Voltam belgyógyászaton a panaszommal ott megvizsgált a doktornő azt mondta gyomorsav túltengés van a sokat idegeskedéstől és irt fel Pantropazolt reggel étkezés ellött 1 órával veszem be. Azt mondta addig kell szednem amíg jobb nem lesz már több mint 1 hónapja szedem de nem változott. És az az érdekes hogy mindig reggelre jelentkezik és utana álltalaba elmulik és a nap további részébe semmi panaszom nincs . A kérdesem az lenne mit tahetek vagy milyen vizsgálatot csináltassak? mert nyáron elutazok hoszabb idöre és nehogy bajom legyen. A 3 orvos is azt mondja az idegeskedéstől vannak a panaszaim .
Kérdező: Tina Válaszok száma: 0 db
Kedves Gyogyszerész! Sajnoa nekem gyomorsavtultengésem van az orvos azt mondta a sok idegeskedéstől irt is fel PANTOPRAZOL KRKA 40 mg nem nem a legjobb sajnos . Azt szeretném megkerdezni tudna e ajanlani valami teat ami jó lehet gyomorsavtultengésre? Vagy valami mást ami nem gyogyszer . Sajnos SLE beteg is vagyok. Válaszát köszönöm
Kérdező: Tina Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Érdeklödni szeretnék hogy sajnos SLE beteg vagyok és a Delagilt kell szednem . De hányingerem van és néha öklendezek. Az orvos mondta lehet a gyógyszertől de valamit szednem kell. A kérdésem az lenne lehet -e belőle nagyobb baj ha tovább szedem ? vagy elmúlik mint abbahagyom. Ebben az évben kell szednem . z eredményeim ami miat szednek kell a leletre ez van irva Klinikai aktivitás jele nincs de 2014 juniusátol ismét van immunserol ANA 21,6 DNS 64,6 ENa 44,2 SS-A 101,7 Ena kifejtése nem akr. kittel történt Rutin labor teljesen jo . Nem tudom ezek mi a jo érték és nagy eltérés van e az eredménybe? Nagyon megköszöném ha tudnának segíteni
Kérdező: Tina Válaszok száma: 0 db
Lecsúsztam 5 lépcsőfokról és a hátam közepétől lefelé nagyfokú zúzódásaim lettek. Többször megröntgeneztek mert a derekam felett nagyon fájt és a negyedeik röntgennél ami 3. héten történt a baleset után kiderült hogy el van törve a 10. bordám, amire azt válaszolták hogy a zúzódásaim miatt nem lehetett látni az első három felvételen. Lehetséges hogy nem mutatta ki az első három röntgen a törést csak a harmadik heti felvétel?
Kérdező: martika38 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2015-05-20 16:38:01
Kedves Doktornő/úr! Évek óta fennálló panaszaim hogy egyszer csak elfog egyhasi görcs és nagyon gyorsan menni kell a wc re. A székletem nem kifejezett hasmenés inkább pépes jellegű, világos színű néha habos és nagyon görcsöl a hasam amíg nem távozik. Volt mikor 2 hetente de van mikor 3-4 havonta jön elő. Sok helyen voltam sok mindent figyeltem pl.evés, voltam pszichológusnál mert ibs re gondoltam(,tükrözésen is voltam) ...de semmi összefüggést nem találok. Gyanakszom bélférgességre mert találtam a székletem ben hosszú( 5 cm) nyálkás valamit de nem mozgott. Egyéb tünetem nincs pl fogyás.. csak ezek. Borzasztóan zavar hiszen nem tudom mikor jön rám. Ön szerint lehet e féreg esetleg más mi lehet az oka? köszönettel Nóra
Kérdező: blue24 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-05-07 07:02:09
Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy nem a megfelelő fórumon érdeklődök a problémáról, viszont egyértelmű választ eddig nem kaptam sehol. Gyermekem 4,5 éves, J4590-es BNO kódú astmája van. A jelenlegi Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye alapján a J45.9-es asthma jogosultságot ad az emelt családi pótlékra, valamint a közgyógy ellátásra. Kérdésem: a mi betegségünk és ez nem ugyanaz véletlenül? Közösségbe jár, ill. amióta montelukast + cetirizin + flixotide kezelést kap (tavaly szeptember óta) csak 1x fulladt annyira, hogy vénásan kezeljék (sulumedrol injekcióval). A mi kezelőorvosunk azt mondta, hogy csak az kaphatja meg a kedvezményt, aki nem járhat közösségbe, és havonta 2x kórházban kezelik. Kérem, legyen kedves tájékoztatni. Fáradozását előre is köszönöm! Üdvözlettel: Bartus Zsuzsa
Kérdező: Zsuzska0829 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2015-05-07 21:49:11
A problémám kb 1 hónapja kezdődött ...nyelési nehézségeim vannak amikor eszem nincs baj, de ha iszom érzem hogy valami nincs rendben es ha szimplán csak nyelni akarok érzem hogy nem tudok nyelni mintha valami elzárná a torkomat es nem engedné..mi a baj velem ?
Kérdező: Boglárka Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő Én,egy 22 éves nő vagyok.15 hónapja élek,a párommal.Már,az első pillanattól,ahogy intim kapcsolatot létesítettem vele,mondtam neki,hogy a nagyon extrém dolgokat,mint például,a popsiszex,anális,és orális szex,de azt nagyon szeretném,ha a szexuális életünk során,gyakran végigsimogatná, a meztelen fenekemet.Ebbe,ő,egy kicsit nehezen,de beleegyezett.Nagyon sokszor nagyon jó érzés volt,mind a popsimnak,mind szexuális szempontból is.Néhány hete,egyik pillanatról a másikra,azt mondta,hogy,úgy hallotta valakitől.hogy akinek ez jól esik,az beteg.Erre,én nagyon meglepődtem,és mondtam neki,hogy én pedig úgy tudom,hogy a szexuális kapcsolat során,ami a pároknak jó,az minden nagyon jó hatással van,a szervezetre.Ezt,én úgy értem,hogy úgy tudom,hogy a szexuális kapcsolatnak is vannak egészségügyi hatásai.Szóval,az egészből,az a lényeg,hogy kijelentette,hogy ő erre,soha többet nem hajlandó,és ne is kérjem tőle,mert akkor nagyon elveri,a popsimat.Őszintén szólva,ennek ellenére,hetente 1-2 alkalommal,amikor jó hangulata van,akkor megemlítem neki,de akkor nagyon dühös lesz,és tényleg,egy nagyon piros,nagyon elvert popsim lesz,mert a fakanállal ver el.A büntetésem általában addig tart,míg a fakanál el nem törik,a popsimon.Annyi engedményt ad,hogy néha,egy pár percre abbahagyja,de aztán,mikor úgy látja,hogy már nem olyan nagyon piros,a popsim,akkor folytatja tovább.Tehát,ahelyett,hogy jól érezném magam vele,lesz,egy legalább 1-2 hétig fájó,nagyon piros popsim.Most,azt szeretném öntől megkérdezni,hogy igaz-e hogy ez betegség?Mit lehet tenni,hogy elmúljon,ez az érzés,ha megint erre vágyom,mert ezek után nem merek neki szólni.Tudom,hogy megint,nagyon elverne,mert már azóta is többször mondta,hogy meg ne próbáljam neki megemlíteni,mert akkor sokkal jobban ki fogok tőle kapni.Nagyon megköszönném,ha tudna nekem segíteni,hogy elmúljon ez az érzés,ha ismét rámtör,mert nagyon félek tőle,hogy ha megint rámjön,akkor észre veszi rajtam,és akkor megint nagyon kikapok.Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét. Tisztelettel:Farkas Kriszti.
Kérdező: KISMACIKA Válaszok száma: 0 db
Rosszindulatú vastagbél daganattal műtöttek három éve. Jelenleg tünet mentes vagyok, kemoterápiát és sugárkezelést nem kaptam műtét után. Jelenleg nagyon fájnak a lábaim, hátam, és a reumatológián fizikoterápiás kezelést írtak ki. Kaphatok-e ilyen kezelést, mert elbizonytalanodtam, amikor egy másik orvos azt mondta, hogy semmiféle kezelést nem kaphatok öt évig, mert a sejtek mozgását elindíthatja az elektromos kezelés.Köszönöm megtisztelő válaszát. Sürgős lenne számomra a válasz.
Kérdező: reménykedő Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-05-04 07:13:14
Fiak egy fél éve cukorbeteg. Megállapították, hogy a lábi ízületei, láb izmok fájását nem a betegsége okozza. Thoogammát és Milgamma N tablettát szed, de fájdalmai nem enyhülnek. Mi okozhatja a fájdalmakat és milyen szakorvoshoz tudunk fordulni? Köszönettel: Ildikó
Kérdező: kakktusz Válaszok száma: 1 db
Tisztelt doktor nő - úr izomlázam van mi a teenndő ?
Kérdező: kicsike Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 22 éves egyetemista lány vagyok. 3 hónapja szedek Zoloftot kevert szorongásos-depressziós zavarra. A tüneteim akkor (3 hónapja) a következők voltak: jobb oldali fejfájás, jobb szem látásélességének (szubjektív) romlása. Történt koponya MR vizsgálat, ami teljesen negatív lett. Mivel minden problémára kicsit "rágörcsölök", nem alszom, hányingerem van, stb., ezért írta fel a neurológus doktornő nekem a Zoloftot, valmint mellé Huma-folacidot (3x1) és Neuromultivitet (2x1). Azóta a folsavat már nem szedem, de a Zoloftot és Neuromultivitet igen, továbbá -napi 1 E-vitamin kapszulátt (400mg) -napi 1 Nutrilite glükozamin kapszulát -napi 3000 NE D-vitamint (Vigantol) -napi 4 Immune algakapszulát -napi 1 magnézium tablettát (250mg) -napi 1 Das gesunde plus (dm márka) Ginkgot -napi 1 JutaVit Lecitin kapszulát (1200mg) Érdeklődni szeretnék, hogy ezeket lehet-e együtt szedni, illetve hogy ennyi vitaminnak nincs-e valami káros hatása? Tisztelettel: Kormi
Kérdező: kormi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Kerkovits Doktor Úr! Ismét Önhöz szeretnék fordulni, mert a múlt alkalommal elfelejtettem néhány dolgot megkérdezni.Először is, a béta-blokkoló elhagyásának lehetnek-e olyan utóhatásai, mint az extrasistolé.Március 19-én hagytam el,mint ahogy írtam is a múltkor.Az egyik weboldalon azt olvastam, hogy a béta-blokkoló elhagyását követően még hónapok kellenek a receptorok vissza rendeződésére.Lehet hogy nálam ez fennáll?1 évig szedtem a concort.Előtte,(mármint a gyógyszerszedés előtt)is voltak néha-néha extrák, de nem ennyi mint mostanában.(minden héten van 3-4 alkalommal.Illetve hogy az extasistolé kapcsolódhat-e hormon változáshoz.Ezt azért kérdezem, mert azt is megfigyeltem még, hogy menstruáció előtt néhány nappal is gyakrabban érzem.Kértem a nőgyógyászt, küldjön el hormon vérképre,,de Ő azt mondta, inkább tetessek 24-órás holtert.Szóval sajnos nem volt segítőkész.Pedig úgy tudom, a hormon eltérések okozhatnak ilyen jellegű tüneteket.Önnek mi a véleménye erről?Kb 2-3 hete a pulzusom is alacsony, ez miatt is aggódok.Reggel is csak 60-valamennyi, este is csak 60, 58.Napközben sem megy fel, pedig minden nap 1 órát kerékpározok a szabadban.Kedves Doktor Úr!Bocsánat, ha ennyit panaszkodok, csak szeretném tudni, mikor leszek tünet mentes.Vagy ezzel kell már eggyütt élnem?Mikor úgy gondolom, hogy minden rendben,(7-8napig mondjuk nincs semmi extra,)akkor kezdődik előről.Doktor Úr,nem tudom tudott-e követni, de arra kérném probáljon meg válaszolni.Nagyon köszönöm, Üdvözlettel:Andrea
Kérdező: p.andrea72@freemail.hu Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2015-04-30 20:06:26
Tisztelt Doktornő! Érdeklödni szeretnék hogy sajnos SLE beteg vagyok és a Delagilt kell szednem . De hányingerem van és néha öklendezek. Az orvos mondta lehet a gyógyszertől de valamit szednem kell. A kérdésem az lenne lehet -e belőle nagyobb baj ha tovább szedem ? vagy elmúlik mint abbahagyom. Ebben az évben kell szednem . z eredményeim ami miat szednek kell a leletre ez van irva Klinikai aktivitás jele nincs de 2014 juniusátol ismét van immunserol ANA 21,6 DNS 64,6 ENa 44,2 SS-A 101,7 Ena kifejtése nem akr. kittel történt Rutin labor teljesen jo . Nem tudom ezek mi a jo érték és nagy eltérés van e az eredménybe? Nagyon megköszöném ha tudnának segíteni
Kérdező: Tina Válaszok száma: 0 db
Az L III-as csigolya corpusa mögött jobb oldalon kb. 12 mmm hosszú, 6 mm széles T2 súlyozott képeken a discusnál kissé jelintensivebb, T1 súlyoztt képeken csaknem a dicsussal megegyező jelmenetű terület, melynek megítélésére a kiegészítő kontrasztanyagos vizsgálat nem sikerült, mivel a fémek miatt melegedett a hasam. Egy epe, egy vakbél, egy vastagbél rosszindulatú daganatos, és egy sérvműtétem volt. ENG vizsgálat is volt. A diagnózis polyoneuropathia. A lábaimba sugároz a fájdalom, nehéz a menés, és a bal vállamba a nyakamtól kezdve. Gordius 400 gyógyszert kaptam a fájdalom csillapítására, egy hónap múlva kontroll. Ezt a gyógyszert a súlyos mellékhatások miatt nem merem beszedni. Milgammát szedek önhatalmúlag, és ha nagyon fáj, csak akkor veszek be algoflexet, vagy algopyrint, aszpirint. Úgy gondolom, hogy a Gordius fájdalomcsillapító nem megoldás, bizonytalan vagyok, hogy még valamit tenni kellene a gyógyulás érdekében. Szeretném megkérdezni a független szakorvost, hogy milyen orvoshoz menjek még, milyen vizsgálatot ajánl, vagy milyen gyógyszert, amitől gyógyulhatok? Köszönöm szépen a válaszukat. Sándorné
Kérdező: Ugrai Sándorné Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Több dologról szeretnék tanácsot kérni. Még 2009-be Pécsett műtöttek a gerincemen a IV.-V. csigolyák összeroppantak, így azokat csavarozott lemezek rögzítik. A műtétet követően 1 évig használtam Boston fűzőt, majd nem. Emelnem nehezet nem szabad, hajolni nehezen tudok, idén január óta fokozott mértékben fáj a műtét helye, és főleg a jobb oldalon a derekam, ami kisugárzik a bal oldalamra is. Rokkant ellátásban részesülök, ez év márciusában az orthopéd szakorvos akihez járok elküldött röntgenre, eredménye: A IV.-V: csigolyák közti rés beszűkült. A IV.-V. lumbalis csigolyákat csavarozott lemez rögzíti, IV. lumbalis csigolya 3 mm-t ventrális irányba csúszott. A II._III. as lumbalis csigolya fedőlemezén kis babnyi Schmorl-csomó látszik . ez követően egy másik röntgen készült később ami jobban kimutatja a tüneteket, . Az IV.és V: csigolyát csavarok és fémestközök rögzítik egymáshoz, közöttük az i.v. rés jelentősen beszűkült, a szembetekintő ízfelszíneik scleroticusak és egyenetlenek. Az L. csigolyák peremein apró osteophyták, az i.v. rések dorsalisan beszűkültek. Az L. II. és III. felső zárólemezén Schmorl-benyomat . Javasolta a szakorvos menjek Pécsre a Honvéd kórházba, kaptam is időpontot, de az még elég későn lesz, a Brexint szedem fájdalomcsillapítónak. Valamint még 2011 decemberébe a jobb térdembe ültetett be egy fél szánkóprotézist/ előtte artroscópia volt januárban, majd 4 alkalommal feltöltődött a térdem, leszivatták, így került sor a műtétre. Idén a jobb térdem fokozott mértékben fáj, mind a két lábam főlég térdtől lefelézsibbad. Voltam izotóp vizsgálaton : A térdizületekről készült 3 fázisu vizsgálat felvételein a jobb térd prothesis környezetében fokozott vérbőség nem mutatható ki. 2 óránál a protesis körül fokozott osteoblast aktivitás figyelhető meg, mely irritacio következménye. Be is van dagadva a jobb térden szinte mindig fáj, egyre roszabb. Majd júniusba kell visszamennem., akkora kaptam időpontot. Elnézését kérem a hosszú írásért, a véleményét szeretném kérni mindkét esetben Ön szrint mi a betegségem, miért romlik az állapotom? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát: MONCSI
Kérdező: selymes Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-07-06 17:43:56
Tisztelt Doktor! Az lenne a kérdésem, hogy csontkovács segítségével növelhető-e a testmagasság?
Kérdező: netti1999 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Kerkovits Doktor Úr! Szeretném Önnek röviden leírni,mi aggaszt.42 éves nő vagyok, még 1997-ben diagnosztizáltak nálam mitralis prolapsust.A mostani eredményeimet szeretném röviden leírni:Színes doppler,csak a véleményezést írom:Norm.nagyságú szívüregek.Kis mitralis,min tricups insuff.Falmozgászavar nem látszik.Prolapsus nem látszik.Egy másik echo lelet másik orvostól:LV41,RV:30 IVS:8 PW:8, LA33, Aod:24, Asc:30mmEF:72%E/A>1.BKVmax:1.2m/s.Color:I.f.MI,-TI.Szívüregek nem tágabbak.BK fala norm. vastag.Jó sy.BKF.Septumok, nagyerek épek.Ao.bill.3 tasakos, jól nyit.Mitr.bill.-durva morfol, eltérés nem látszik,kissé lazább szerkezetű.A vitorlák csúcsa enyhén prolabál, mely miatt haemodyn. nem jelentős centralis jet ábrázolódik.Egyéb bill.-k épek.THR, aneurisma, PF nincs.Voltam még terheléses Ekg-n is, ott 8.1 Met lett az eredményem,az útólsó 2 percet már nem tudtam teljesíteni.Sajnos mostanában egyre többször érzem az extrákat, a kérdésem az lenne hogy ettől az elváltozástól vannak?Jelenleg gyógyszert ne m szedek, concor cort szedtem,de féltem a mellékhatásoktól.Minden nap biciklizek.Nagyon aggódó típus vagyok, és sajnos másfél éven belül már 4 kardiológus látott, jelenleg az 5-hez vagyok bejelentkezve!Ön szerint ez normális?Nyugtatót is szedek, mert ez miatt sokat szorongok is, és sajnos sokat agyalok is a betegségemen.Ha kisebb stressz ér, már félre kalimpál a szívem.Ön szerint ez az állapot mennyi ídő múlva fog rosszabbodni, mire számithatok?Mondták,hogy a szorongás csak még jobban felerősíti a tüneteket.De hát az a baj, hogy néha nyugalomban is érzem.Panangint, magneb6-ot is szedek, meg B-komplex vitamint is.Doktor Úr, tudna nekem valami jó tanácsot adni?Menjek még valamilyen vizsgálatra?Néha sírok is ez miatt,mert mindig a rosszullétektől való félelem van bennem.Ez azért is van, mert tavaly decemberben meg októberben volt nekem hirtelen fellépő tachicardiám.Akkor még szedtem a sima concort.Nagyon rossz volt,halálfélelmem is volt akkor.Most csak az extrák vannak, ja meg azt érzem sokszor, hogy még a 2.-dik emeletre is nehezemre esik felmenni.Vagy csak edzetlen vagyok?Nem tudom.Attól félek,ha felgyursul a szívverésem, akkor jönni fognak az extrák is.Jelenleg a vérnyomásom jó,120 alatti, pulzusom is a normál tartományban van.Nagyon köszönöm,hogy időt szakít rám, jó egészséget kívánok, és várom szívélyes válaszát!Üdvözlettel:Andrea
Kérdező: p.andrea72@freemail.hu Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2015-04-24 14:09:24
Tisztelt Doktor Nő-Úr! 40 éves vagyok.Voltam mell mamográfián és ultrahangon. Sebész diagnizisa :mastopathia fibrocystica. Most 2 cm .Megnéztem 1 évvel ezelőtti ultrahang vizsgálatom eredményét ott is a jobb mellemben 1.2 cm ciszta volt.De ez csak az én feltételezésem hogy ugyanaz a ciszta lehet. Nem nagy ez a 2 cm elváltozás? Szövettani mintát nem kell belőle venni? Lehet rosszindulatú dolog ebböl?Köszönöm a segítséget.
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Bulyovszky István 2015-04-24 20:52:07
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 22 éves egyetemista lány vagyok. 3 hónapja szedek Zoloftot kevert szorongásos-depressziós zavarra. A tüneteim akkor (3 hónapja) a következők voltak: jobb oldali fejfájás, jobb szem látásélességének (szubjektív) romlása. Történt koponya MR vizsgálat, ami teljesen negatív lett. Mivel minden problémára kicsit "rágörcsölök", nem alszom, hányingerem van, stb., ezért írta fel a neurológus doktornő nekem a Zoloftot. A hangulatom, hozzáállásom jelentősen javult, azonban a tüneteim továbbra is fennállnak. A fejem jobb oldala szúrásszerűen fáj, de olyan, mintha belül fájna, a halántékom, ill. a szemem mögött. A fejfájás rázkódásra, séta közben fokozódik. Olykor-olykor a jobb szememmel homályosan látok. A fejbőröm jobb oldalon érzékeny, illetve sokszor a jobb fülembe is "beszúr" a fájdalom. Néha a garatom, ill. torkom jobb oldala is fáj, tehát teljesen egyoldali panaszaim vannak. További problémám még az éjszakai izzadás, térd-gerinc-és derékfájdalom, de ezek lehetnek a Zoloft mellékhatásai is. Ismerős orvosunk említette, hogy lehet, hogy valami féle vascularis autoimmun betegségem van, arteritis temporalist mondott. Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e, hogy 22 évesen ilyesmi autoimmun betegségem lenne? Sajnos a családomban volt autoimmun beteg, a nagymamám Bechterev kórban szenvedett. Érdemes lenne immunológussal kivizsgáltatnom magam? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Kormi
Kérdező: kormi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-04-22 16:36:05
Üdv. Néhány hete olyan panaszaim lettek, hogy intenzív bélgáz mozgás (szellentés) után 200ft-os méretű nyálkás áttetsző váladék is jött a végbélnyíláson keresztül első alkalommal. Majd után napokig előfordult, hogy miután a gáz távozott újra nyálkás de már csak köröm nagyságú áttetsző enyhén sárgás nyálkás váladék távozott, melyet melyet megfázás esetén fellépő sűrűbb orrváladékhoz hasonlítanék. Közben bélmozgást érzek az alhason és hátul fenék tájon is. Semmilyen panaszon nincs, étvágyam van, hasmenés hányás hasfájás nincs. Széklet teljesen normális amilyen szokott.De a széklet is úgy távozik, hogy gyakorlatilag hatalmas bélgázzal. Van hogy naponta 3-4 szer is előfordul ez a köröm nagyságú kis váladék. 20db-os normaflore kúrát csináltam, aminek ideje alatt teljesen megszűnt a dolog, majd 3 nappal a normaflore elfogyása után újra jelentkezett 2-3-szor 100ft-os nagyságú váladék. (29F) Erre szeretnék valami tanácsot kérni. Köszönöm szépen!
Kérdező: Én Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-04-21 11:36:28
Tisztelt Doktor úr /nő, Nyaki rtg eredményem a követező: A nyaki lordosis enyhe kyphosisba hajlik. A csigolyák peremei megnyúltak. Az V-VI,csigolyák közötti kisizület nem követhető. A VII. csigolya bal oldali porc.transversusa az átlagosnál 1 cm-rel hosszabb. A fentiek okozhatják a tarkófájdalmam és fekvő helyzetben (ha az oldalamon fekszem) szédülést? A háziorvos reumatológushoz utalt be, a reumatológus gyógyszert nem adott, csak gyógytornára és fizikoterápiás kezelésre küldött - de félek, hogy ez nem fog segíteni. Mit tanácsol? Elég lehet ez a kezelés, vagy esetleg Ön a lelet alapján azt javasolja, hogy neurológust is keressek fel? Konkrétan a nyakam nem fáj, csak a tarkómban érzek fájdalmat, alkalmanként kisujjzsibbadást és néha a szédülést Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Bridget Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-04-20 18:21:20
Tisztelt Címzett! Ismereteim szerint, mind az ezüst, mind a jód mérgező az emberi szervezet számára, különösen nagyobb mennyiségben. Kérdésem az lenne, hogyan lehetséges, hogy vegyületük, az ezüst-jodid, ártalmatlan az emberek egészségére? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Oberle Gábor
Kérdező: oberleg Válaszok száma: 0 db
Üdv! Kb 3 hete ráestem a jobb alkaromra. Mozgatni tudtam az elején csak ökölbe szorítva befele forgatni nem. Véralafutásos lett több helyen is. Mára már forgatni is tudom véraláfutás sehol nincs viszont az ütődés helyén egy csomót érzek és látok ami nagyon fájdalmas és eléggé korlátozza a kezem mozgatását. Konkrétan nem tudok vele emelni se az autó váltóját pl jobbra húzni mert annyira szúró fájdalmat érzek. Röntgen volt nincs törés nincs deformitás. Azt javasolták hogy Flector géllel kenjem és borogassam. Ezt teszem de nem múlik és nagyon fájdalmas. Mitől fáj ennyire és mi az a csomó? Válaszát köszönöm
Kérdező: RRolee87 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Bulyovszky István 2015-04-19 21:57:25
Jó napot kívánok! A bal kezem ujjai gyulladásban lehetnek. Pár napja reggelente arra kelek, hogy az ujjaim egy helyzetben meg vannak merevedve, amely kb 10 perc múlva elmúlik. A mai nappal már ökölbe nem tudom szorítani a kezem, enyhén fáj. A történethez hozzátartozik, hogy egy bal alsó fogam nagyon be van gyulladva, amiről nemrég tájékoztatott a fogorvosom. Régóta gyulladásban lehet ez a fog, mert panaszt nem okozott. Lehet a kezem izületének gyulladása fogamról? Ha a fogamnál megszüntetem a gyulladást, akkor a ujjaimnál is megszűnik a gyulladás? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Manfanatics Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: luczai marianna 2015-04-20 13:36:42
Nekem Necrobiosis Lipoidica bőrbetegséget állapitottak meg.Kaptam rá Protopic 0,1% krémet amivel naponta egyszer kenem. Kérdésem az lenne,hogy kezelhetem e Bioptron lámpával? Ha igen,akkor milyen fénnyel ?
Kérdező: Benyó Erika Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Címzett! Ismereteim szerint mind az ezüst, mind a jód mérgező az emberi szervezet számára, különösen nagyobb mennyiségben. Kérdésem az lenne, hogyan lehetséges, hogy vegyületük, az ezüst-jodid, ártalmatlan az emberek egészségére? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Oberle Gábor
Kérdező: oberleg Válaszok száma: 0 db
Olyan kérdésem lenne hogy erre a bőrproblémára használhatok e Bioptron lámpát,ha igen,akkor melyik fényt. Amugy most jelenleg Protopic 0,1 % krémmel kenem. Köszönöm válaszukat! Maradok tisztelettel Benyó Erika
Kérdező: Benyó Erika Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő! A segítségét szeretném kérni az éves vérkép eredményeink értékeléséhez. Nagylányom és Én mindketten most voltunk vérvételen és a mai napon kaptuk kézhez az eredményeinket. Szeretném megkérdezni a csillaggal jelzett értékek mit jelentenek. Bognárné Erika eredményei: Retikulocyta: 4.7/1000vv Koleszterin: 5.3 mmol/l Triglicerid: 0.70 mmol/l LDL koleszterin: 3.50 mmol/l Bognár Klaudia eredményei: Retikulocyta: 2.3/ 1000vv Glukóz: 3.0 mmol/l Koleszterin: 3.7 mmol/l Vizelet általános: Vér: Pozitív Üledék: Vvs: 7 / látóté Baktérium: 1497 / látóté Ezek lennének az eredményeink amelyek csillaggal vannak jelölve. Szeretném megkérni az Ön segítségét a véreredmény megértéséhez. Előre is köszönöm! Tisztelettel: Bognárné Erika
Kérdező: bene69@citromail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! A problémám a következő: január eleje óta fájt a gyomrom, hasmenésem volt, H2es vizsgálat kimutatta hogy laktóz-intoleranciám van, most, 04.08-án voltam vérvételen ami a következő eredményt adta : Neutrofil % 43,8% Lymfocita % 43,8% Monocita % 10,1% Direkt Bilirubin 4,0 umol/l Koleszterin 5,30 mmol/l Vas 39,5 umol/l Transzferrin telítettség 69,2% Egyéb panaszom nincs, a többi eredményem se nem pluszos, se nem mínuszos, mi lehet a probléma?
Kérdező: resig Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-04-13 07:13:07
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 22 éves lány vagyok, 3 hónapja szedek Zoloftot kevert szorongásos-depressziós zavarra. Az utóbbi kb. 2 hónapban szinte minden éjszaka izzadok, reggel arra ébredek, hogy csuromvíz vagyok. Érdeklődni szeretnék, hogy ezt okozhatja-e az antidepresszáns? A mellékhatások között fokozott izzadást olvastam, de éjszakai izzadást nem találtam. Másik kérdésem, hogy mennyire rontja a memóriát ez a gyógyszer? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kormi
Kérdező: kormi Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Lakatos László 2015-04-17 18:04:46
Édesanyám volt koponya MR vizsgálaton, 68 éves és több, több éve fennálló erős szédüléses, hányásos epizód után került sor a vizsgálatra. Ilyen leletet kapott: Normális tágasságú, szimmetrikus középvonalas kamrarendszer. Szabályos tágasságú felületi liquortér. A hátsó scalában kórjelző eltérés nem látható. a IV. kamra szabályos. A craniospinalis átmenet ép.Az agyállományban jobb oldalon a capsula interna felső szárának területén több 4-7 mm-es T2 méréswn jelgazdag góc látható. Mindkét oldalon a törzsdúcok területén jobb oldali dominantiával apró jelgazdag gócok láthatók. Jobb oldalon a thalamusban 8x5 mm-es T1-n alacsony T2-n magas jelű körülírt elváltozás van. Az agyi nagyartériákon körülírt szűkület vagy tágulat nem látható. Az arteri cerebri posterior A1 szakasza hypoplasiás. A jobb arteria vertebralis gracilis. A jobb oldalon a sinus transversus vetületében 4 mm-es T2-n magas T1-n alacsony jelet adó körülírt elváltozás van, ez utalhat duralis cystára. Vélemény variációs Willis kör. A törzsdúcok területén lacundis infarctus. Térfoglalásra utaló jel nincs. Jobb oldalon a sinus transversus vetületében duralis cysta susp.
Kérdező: Andika67 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-04-12 07:30:28
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2004 nyarán, 16 éves koromban epilepsziás rohamot kaptam egy szórakozóhelyen. Az ideggyógyász úgy gondolta, hogy valószínűleg csak egy egyszeri eset volt, amit a villódzó fények idézhettek elő. Egy hónapon belül átestem az összes vizsgálaton (EEG, CT, MR), amik azt mutatták, hogy valóban epilepsziás vagyok. Kb. 5 évig szedtem a Convulexet, többé nem volt egy rohamom sem. Még az első CT és MR vizsgálatok egy gócot mutattak az agyamban, mely így szerepel a leleteken: „demyelinisatios gócnak inponáló”. Emlékszem, hogy akkor meg is kérdezte tőlem a doktornő, hogy van-e szklerózis multiplexes a családban, mert nekem is nagy esélyem van rá, hogy én is az legyek. (Nagymamámnak ilyen betegsége volt). A fél évvel később készült MR vizsgálaton már nem látható ez a góc. A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e elmennem egy speciális szakrendelésre? Ha valóban kialakulhat/kialakult már nálam a betegség, akkor ki tudják-e mutatni nagyon korai szakaszban? Esetleg meg tudják azt mondani, hogy nagy eséllyel nálam is ki fog alakulni a betegség? Válaszát előre is köszönöm. Karolina
Kérdező: Karolina Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-04-11 07:08:31
Kérném szépen leletem értelmezését, A fiz. görbületek és a csigolyatestek magassága megtartott. A discusokban és a csigolyákban degeneratio. Az L.IV-V. intervertebralis rések mérs.szűkebbek, discusaik ívben harmónikusan 2-3mmel boltosulnak elő, gyöki copressio nem látható. Lumbalis és más intervertebrális duscus rendell. myelopathiával. Köszönettel Anikó
Kérdező: Anikó Válaszok száma: 0 db
Kérném szépen leletem értelmezését, A fiz. görbületek és a csigolyatestek magassága megtartott. A discusokban és a csigolyákban degeneratio. Az L.IV-V. intervertebralis rések mérs.szűkebbek, discusaik ívben harmónikusan 2-3mmel boltosulnak elő, gyöki copressio nem látható. Lumbalis és más intervertebrális duscus rendell. myelopathiával. Köszönettel Anikó
Kérdező: Anikó Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-04-11 07:02:38
Kérném szépen leletem értelmezését, A fiz. görbületek és a csigolyatestek magassága megtartott. A discusokban és a csigolyákban degeneratio. Az L.IV-V. intervertebralis rések mérs.szűkebbek, discusaik ívben harmónikusan 2-3mmel boltosulnak elő, gyöki copressio nem látható. Lumbalis és más intervertebrális duscus rendell. myelopathiával. Köszönettel Anikó
Kérdező: Anikó Válaszok száma: 0 db
Kérném szépen leletem értelmezését, A fiz. görbületek és a csigolyatestek magassága megtartott. A discusokban és a csigolyákban degeneratio. Az L.IV-V. intervertebralis rések mérs.szűkebbek, discusaik ívben harmónikusan 2-3mmel boltosulnak elő, gyöki copressio nem látható. Lumbalis és más intervertebrális duscus rendell. myelopathiával. Köszönettel Anikó
Kérdező: Anikó Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktorúr/nő! 25 éves vagyok és 21-22 naponta van menstruációm és 6-7 napig eltart. Érdeklődnék, hogy lehet-e ez ellen tenni és mi lehet az oka. Üdvözlettel Jegesi Lilla
Kérdező: bogi.2000 Válaszok száma: 0 db
Kedves Orvosok :) 2008 óta szedem a Medrolt , Aravát,Celebrexet,most felírták a Metoject injekciót,amelyet magamnak adok be heti egyszer. Érzem ,hogy nem jó,nem javulok és azt érzem,hogy ártalmasak ezek a szerek. De szteroid nélkül szinte menni sem tudok. A biológiai kezelésen ,kisérleti programokon résztvevő sorstársaim csak rövid ideig voltak jobban. Tudnak-e hatékonyabb segítséget, gyógymódot és kevésbé ártalmasat a mellékhatások tekintetében. Köszönettel : Kovács Tamásné Sára
Kérdező: Sarah1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2015-04-09 18:08:53
Kedves Doktor Úr/Hölgy! A luteális szakaszban történt vérvétel adatainak alakulása mire utalhatnak? Lehet a magas érték az urogestan gyógyszer hatása? A vérvétel adatai a lutealis fázisban (22. nap) a következők: progeszteron: 193 nmol/l a referencia érték felső határa 59 nmol/L ösztradiol: 1113,7 pmol/L a referenciaérték pedig 1068 pmol/L Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: lulu Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2015-05-21 09:37:54
Tisztelt Dr. Nő/ Úr!40 éves nő vagyok.Vastagbélpolip eltávolításom volt januárban a nagyobb 1 cm volt. Szövettani rendben van. Véres volt a széklet igy kerültem kivizsgálásra. Aggódom ha a vastagbelemben volt akkor a gyomromban is lehet polip? Esetleg mennyek el gyomor tükrözésre? Köszönöm a válaszát.
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-04-08 07:21:17
az lenne a kérdésem ,hogy lehet megtalálni az orvosokat,áraikat?vagy csak nekem kerülte el a figyelmem se telefon se cím semmit nem találok.
Kérdező: kérdezők Válaszok száma: 0 db
Jó napot kivánok. nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a nőgyógyászom szerint oligomennorhea k.m.n és cev.chr betegségem van.. és az lenne a kérdés hogy a méhszájseb már 2 éve hogy jelen van és erre az orvosom klion d hüvelykupot irt ki hogy ez a kezelés hatásos lesz e? és hogy a p2 es rákszűrési eredmény neheziti a teherbe esést? és hogy az oligomenorrheát mistral fogamzásgátlóval helyre lehet e állitani.?? ha nem akkor hova kéne fordulnom mert már 2 éve gyereket szeetnénk és nem jön össze.. a választ előre is köszönöm..
Kérdező: cuncika0101 Válaszok száma: 1 db
azt szeretném kérdezni a herémen a bőr elkezdett viszketni,több kenőcs kipróbálása után sem szünt aztán most ránézve úgy néz ki mind egy eper ,piros,repedezett fehér pattanás szerü pőttyök és továbbra is viszket
Kérdező: kérdezők Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr/nő! Fiam,13 éves.Csak egy háziorvos-váltásnak köszönhetem,hogy elküldtek vele vérvételre,ahol megnézték a pajzsmirigy működését is. Az eredmény mindannyiunk számára megdöbbentő értéket mutatott: T4: 4.,5 T3: 2,96 TSH: 100 fölött! Szerencsére jó kezekbe kerültünk,azonnali kivizsgálások sora következett,és vannak még eredmények,amit csak jövő héten tudunk majd meg.A nyaki pajzsmirigy ultrahang kimutatta,hogy szerkezete elváltozott,és mérete megnagyobbodott. Jelenleg elkezdtük szedni a l-thyroxin 100 mikrogramm napi 1 tablettát.Diétáznunk,és tornáznunk kell. Nagyon sok információt kaptam,de nem jutott akkor minden eszembe,és valamire válaszolni sem tudtak. Mitől alakulhatott ki a fiamnál ez a betegség? Láttuk,tudjuk,hogy nagyon sok ,kb.30 kg-ot hízott 2 év alatt,és nagyon nagyot nőtt! 172 cm magas, 119 kg. Arra gondoltunk,hogy az elmúlt időben annyi csapás ért minket,hogy nem tudta feldolgozni,és mivel magam is állandó nagy súlyfelesleggel küzdök,tőlem örökölte..Ezért hízott meg ennyire,és fordult magába,tanulmányait pedig nagyon lerontotta az elmúlt 2 évben. Magamat hibáztatom,a súlya miatt hamarabb is fordulhattam volna orvoshoz. Lehetséges ,hogy egy korábbi ,,félrekezelésnek " lett áldozata a gyerkőc? Karácsonykor volt 2 éve,hogy egy lábsérüléssel kórházba kerültünk.Röviden a történet: fel kellett nyitni a lábán a sérülést,becsövezték amíg szükséges volt. Vénásan antibiotikumot kapott-ezt túladagolták,a lábát pedig állandó bő betadinos kötéssel ,,zárták le "Lába nem javult,egyre nagyobb,és terjedelmesebb lett a fertőzés,mert a kórházban elfertőződött a lába.Addig,amíg attól tartottak már,hogy csontig hatol a fertőzés..Egy lelkiismeretes orvos javasolta abban a kórházban,hogy vigyük el azonnal a gyereket egy másik kórházba..Ott kb.2 hét alatt rendbe tették szerencsére.Kiderült,hogy a rengeteg betadin okozta a problémát.Azóta jódallergiás a gyermek. Ennek az esetnek lehet köze a pajzsmirigybetegség kialakuláshoz? A gyógyszert lehet,hogy élete végéig szedni kell? Mi történik,ha nem tudom rávenni,hogy diétázzon,és többet mozogjon? Mert eddig is számtalanszor kértem..Sajnos nem tudok állandóan mellette lenni.Sőt..a munkám miatt sokkal kevesebbet,mint szeretnék.Megbeszéltem vele,hogy mennyire fontos,hogy életmódot változtassunk.Remélem,megérti ennek a fontosságát,és elfogadja a segítségemet,és megfogadja az orvos tanácsait is. Most még beszélni sem nagyon hajlandó a témáról.Van kiút ebből a betegségből?
Kérdező: zsuskazsuska Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok! 27 éves anyuka vagyok, fél éve szültem. Korábban fogamzásgátló tablettát szedtem évekig, már nem szeretnék. Sok mellékhatást tapasztaltam, több félét is próbáltam. A spirál jó megoldás lehet? Jó és rossz tapasztalatokat is hallottam. Köszönöm!
Kérdező: Jadri88 Válaszok száma: 0 db
Jó Napot Kívánok! 27 éves anyuka vagyok, 6 hónapja szültem. Azóta a fejbőrömön vörös hámló-viszkető foltok jelentek meg, a kézfejem pedig száraz, berepedező lett a bőr. Nagyon fáj és sokszor vérzik. Elocom kenőccsel kenem, de nem használ. Folyamatos hüvelygyullydásaim is nehezítik az életem. Tudna valami komplex ,,kezelést"? A külön-külön kezelgetés nem használ. 2 hétig jobb,aztán ismét maga a pokol. Nagyon köszönöm! Tisztelettel: T.A.
Kérdező: Jadri88 Válaszok száma: 8 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2015-05-21 19:34:01
milyen étkezési tanácsokat tudnának javasolni fekélyes vastagbélgyulladás esetén...mire kell odafigyelni...
Kérdező: Sárdi Rita Válaszok száma: 0 db
Járásnál elkezd fájni a bal lábizomzat (a combnál és a vádliban is), majd elérzéstelenedik. 5-10 perces pihenő után újra el tud menni kb. 50 m-t. Dopler vizsgálatnál érszűkületet nem állapítottak meg. Nem tudom lényeges-e : férfiről van szó, 62 éves. Kérem, segítsenek, hogy milyen orvoshoz tudok fordulni, vagy melyik területhez tartozik. Válaszukat előre is köszönöm.
Kérdező: Katirita Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-03-31 19:53:14
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Sajnos elég hosszú a "bűnlajstromom", igyekszem a lehető legrövidebbre fogni. Az utóbbi egy évben elég sok problémám volt, rákfóbia, szorongás, pánikroham, és a családtagjaim is megjegyezték h furcsán kezdtem el viselkedni. Szerintük olyannak tűntem mintha elszálltam volna, fura , művi lett a nevetésem is. Epilepsziás vagyok, a neurológusom szerint mindig is furcsa voltam, így pszichiáterhez küldött. És itt kezdődött el a kálváriám. Úgy mentem el a doktorhoz , hogy velem nincs semmi baj, én tökéletes vagyok. Az életem tökéletes, mindenem megvan. Pszichológushoz küldött, akit szintén szerettem volna meggyőzni arról hogy minden rendben, ezt is gondoltam. Pár alkalom után úgy gondolta nincs szükségem pszichoterápiára. Majd egy hónappal később meg voltam győződve róla, hogy agydaganatom van, majd pedig h szívbeteg vagyok,rettegtem attól h beteg vagyok, hogy meg fogok halni és h orvosokhoz kell majd járkálnom, ez tette ki a mindennapjaimat, úgy éreztem segítségre van szükségem, és már kész diagnózissal mentem a pszichológushoz. Hipochondriás vagyok. Így elkezdtük a pszichoterápiát. Nem sokkal később a neten olvasgatva, rábukkantam a bipoláris zavarra, és bizony ismerősnek tűntek a tünetek , így a legközelebbi alkalomra egy új diagnózissal mentem. Elég hülyén hangzik de nagyon izgatott lettem, és mintha még örültem is volna ennek az egésznek, de azt hiszem sosem gondoltam komolyan hogy nekem tényleg bipoláris zavarom lenne, inkább csak örültem, hogy végre foglalkoznak velem és meghallgatnak ( ez otthon ugyanis nem történt meg) . Aztán elkezdtem produkálni a tüneteket, én úgy gondoltam h színészkedek ők nem így látták. Szerintük inkább disszimuláltam, Egy nap a pszichológushoz tartva furcsa érzésem támadt a hasamban, beindult a fantáziám és azt mondtam neki hogy egy féreg úszkál bennem amit ki kell vágni, ahogy egyre inkább kezdte komolyan venni én egyre inkább belemelegedtem a játékba. Elvitt orvoshoz , akkor megijedtem , hogy akkor tuti lebukom, nem így lett. Egy héten keresztül minden nap bejártam, arról próbáltak meggyőzni h nem vagyok jól és hogy be kellene feküdnöm. Még az egyik barátnőmet is behívták, akkor ért a hideg zuhany, szerinte is hangulatingadozásaim vannak. Kiröhögtem az orvosaimat, csúnyán beszéltem és meg voltam győződve róla hogy átvágnak. Úgy gondoltam szórakoznak velem, ha már én is ezt tettem velük a féreg kapcsán.. Bár esküszöm nem a rossz szándék vezérelt amikor ezt állítottam. Egy hét után állítólag jobban lettem. Majd nem sokkal később megszületett bennem az ötlet , hogy én képes vagyok elérni azt hogy kórházba dugjanak. Hát sikerült. Tudtam , kinél mikor és mit kell mondjak. Ismét jött a féreg sztori és megfejeltem még azzal is , hogy kést tettem bele a táskámba. Mindent előre elterveztem. Bent a kórházban egy darabig felhőtlenül boldog voltam, és büszke hogy én ezt is elértem, sikerült, bárkit bármikor tudok irányítani, bármire képes vagyok. De nem sokáig tartott az örömöm, amikor tudatosult hogy akkor most nekem tényleg bent kell maradnom. A zárójelentésemben bipoláris zavar és nem organikus eredetű pszichotikus zavar, betegségbelátás nincs és még hasonlóak. Olyan meggyőzőek voltak, hogy szinte el is hittem , amit mondtak. Eleinte.... Pár hónapig jártam még kezelésre, az igazságot természetesen titkolva. Későbbiek folyamán megint úrrá lett rajtam ez a be akarok menni a kórházba dolog, sikeresen el is értem, tudtam mit kell mondani a pszichiáternek, hogyan kell viselkedjem, hogyan játsszak a gesztusaimmal, mimikámmal. Nem tudom hogyan de tényleg sikerült elérnem amit akartam, azt gondolta amit akartam, hogy gondoljon. Pár órával később rájöttem hogy ez nagyon nem jó, újabb pszichiátriai konzílium , ahol igyekeztem "jóvá' tenni bűnömet és azt mondtam pánikrohamom volt. És mivel volt már, valamint elég sok könyvet beszereztem és rengeteget olvastam a pszichiátriai betegségekről, könnyen el tudtam hitetni. Rövid viszonylag nyugodt időszak következett, de folyamatosan szőttem a terveket, hogyan kerülhetnék ismét kapcsolatba az orvosokkal. Ez tette ki a napjaimat, míg nem egyszer csak, mert ugye semmi nem maradhat megtorlatlanul megbolondultak a számok, legalábbis a fejemben. Mintha a sok kitalált hülyeségem életre kelt volna. Ismét pszichiátriai kezelés, ugyan azzal a diagnózissal pszichotikus zavar. A későbbiek folyamán aztán változtattak a diagnózison, sosem volt pszichotikus zavarom , hanem hystériás vagyok. Így én a következő ötlettel álltam elő, mindent előre megtervezve , beraktam egy csomó gyógyszert a táskámba, gyufát és egy ruhadarabot, hogy ott a pszichológus előtt "kiborulok", az összes gyógyszer szét szórtam, majd pedig fel akartam gyújtani. Jelenleg sem teszi ki más a napjaimat minthogy mivel állhatnék újabban a pszichológus, az orvosok elé. Tudom súlyos dolog a hazugság, az átverés, nincs mentség arra amit tettem. De szenvedek, nem tudom hogyan űzzem ki ezeket a gondolatokat. Rettegek és szégyellem bevallani az igazat az orvosaimnak. És nem is értem, hogy lett az orvoskerülő , betegségektől való iszonyatos félelemben élő lányból egy beteges hazudozó, aki nem is vágyik másra minthogy orvosokhoz járjon....és különböző pszichiátriai betegségeket imitáljon. A mai civilizált ember pedig ugye nem csinál mást, mint az interneten diagnosztizálja magát, őrületbe kergetve ezzel az orvosokat. Végiggondolva a cselekedeteimet, motivációimat nem hagy nyugodni a gondolat , hogy esetleg münchausen szindrómám lenne. Kérdésem a következő lenne valóban "csak" hystéria vagy felmerül a másik eshetőség is? Mi történt/történik velem? Miért viselkedem így, hogy fajulhattak idáig a dolgok? Válaszukat, segítségüket előre is köszönöm.
Kérdező: s.gigi Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Lakatos László 2015-04-03 19:26:54
Tisztelt Dr.nő/ Dr.Úr! Kilégzéses teszt alapján vékonybél kontaminált szindrómát állapítottak meg. Ez alapján kaptam Normixot, amit bírtam is szedni a negyedik napig, amikor is iszonyú gyomorfájás miatt abba kellett hagynom. (2 éve Billroth2-es műtétem volt). A belgyógyász félt újabb antibiotikumot felírni, Protexint javasolt, néhány nap után viszont ismét iszonyúan fájdalmas puffadás, bűzös, erjedéses szelek és bélgörcsök vették kezdetét. Milyen másik antibiotikummal helyettesíthető a Normix ez esetben? Köszönettel: Márta
Kérdező: mackota Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-03-30 07:16:16
Jó napot kívánok doktor Úr/Nő! Egy napon kb fél éve észre vettem amikor behajlított térddel ültem, hogy a bal térdemen egy pukli keletkezett, ami kemény mint a kő és kb borsó szem nagyságú. Semmiféle fájdalmat, kellemetlenséget nem okoz. Annyi, hogy azóta ha fekszem és behajlítom a térdem, akkor néha ropog. Ez a dudor előtt nem volt. Semmi sérülés, húzódás, baleset nem ért. Vajon mi lehet ez? 26 éves férfi. válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Manfanatics Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-03-29 07:49:42
Jó napot kívánok doktor Úr/Nő! Egy napon kb fél éve észre vettem amikor behajlított térddel ültem, hogy a bal térdemen egy pukli keletkezett, ami kemény mint a kő és kb borsó szem nagyságú. Semmiféle fájdalmat, kellemetlenséget nem okoz. Annyi, hogy azóta ha fekszem és behajlítom a térdem, akkor néha ropog. Ez a dudor előtt nem volt. Semmi sérülés, húzódás, baleset nem ért. Vajon mi lehet ez? 26 éves férfi. válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Manfanatics Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-03-29 07:48:58
Jó napot kívánok doktor Úr/Nő! Egy napon kb fél éve észre vettem amikor behajlított térddel ültem, hogy a bal térdemen egy pukli keletkezett, ami kemény mint a kő és kb borsó szem nagyságú. Semmiféle fájdalmat, kellemetlenséget nem okoz. Annyi, hogy azóta ha fekszem és behajlítom a térdem, akkor néha ropog. Ez a dudor előtt nem volt. Semmi sérülés, húzódás, baleset nem ért. Vajon mi lehet ez? 26 éves férfi. válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Manfanatics Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Dr Gyarmati Erik 2015-03-30 21:27:01
hörgő és tüdő daganatom van nagyon rossz hejen van a daganat szeretnék egy orvossal telefonon beszélni a telefon számom 06 205864181
Kérdező: lakerzso Válaszok száma: 0 db
Jonapot,Nem tudom hogy jó helyen vagyok e.Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy màr több hónapja nagyon erős fàjdalmat érzek a könyökömnél. És mivel rendszeresen sportolok, egyből el is mentem a sportkorhàzba, ott megàllapítottàk hogy valószínűleg teniszkönyököm van, és még azt mondtàk hogy végezzel el egy teljes kivizsgàlàst is, mert több izületem is van hogy fàj, mellkasi fàjdalmaim is szoktak lenni, ezert az orvos ezt javasolta. Csinàltak is egy 24 óràs vérnyomasmérést amiből azt àllapítottàk meg hogy igen csak magas a vérnyomàsom. Csinàltak vérvételt is, ami szintén nem lett tökéletes.  A könyököm viszont csak egyre rosszabbodott, pedig az edzest teljesen abbahagytam, evolt hogy probàltam rà szedni izület védőt, de az sem segített, és a krémekről màr nem is beszelve. Nem tudom mi tévő lehetnék még, mert tenyleg nagyon fontos szàmomra a sport és azt szeretnem hogy mi hamarabb rendbe jöjjön. Azt szeretném kérdezni hogy tud e valamit javasolni vagy tanàcsolni, nagyon megköszönném! Üdvözlettel egy 19 éves làny
Kérdező: braunboroka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-03-26 20:02:35
Jonapot,Nem tudom hogy jó helyen vagyok e.Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy màr több hónapja nagyon erős fàjdalmat érzek a könyökömnél. És mivel rendszeresen sportolok, egyből el is mentem a sportkorhàzba, ott megàllapítottàk hogy valószínűleg teniszkönyököm van, és még azt mondtàk hogy végezzel el egy teljes kivizsgàlàst is, mert több izületem is van hogy fàj, mellkasi fàjdalmaim is szoktak lenni, ezert az orvos ezt javasolta. Csinàltak is egy 24 óràs vérnyomasmérést amiből azt àllapítottàk meg hogy igen csak magas a vérnyomàsom. Csinàltak vérvételt is, ami szintén nem lett tökéletes.  A könyököm viszont csak egyre rosszabbodott, pedig az edzest teljesen abbahagytam, evolt hogy probàltam rà szedni izület védőt, de az sem segített, és a krémekről màr nem is beszelve. Nem tudom mi tévő lehetnék még, mert tenyleg nagyon fontos szàmomra a sport és azt szeretnem hogy mi hamarabb rendbe jöjjön. Azt szeretném kérdezni hogy tud e valamit javasolni vagy tanàcsolni, nagyon megköszönném! Üdvözlettel egy 19 éves làny
Kérdező: braunboroka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-03-26 20:04:59
Tisztelt Doktorúr/nő! Szeretnék érdeklődni a "super growth" nevű magasságnövelő szer után. 15 éves vagyok, átlagos testalkatom van, de szeretnék még nőni, Érdeklődnék, hogy érdemes lenne-e szedni? Mennyire lehet ez káros a szervezetemre, milyen mellékhatásai vannak? Üdvözlettel! Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: bogi.2000 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2015-03-24 22:11:32
Tisztelt Doktorúr/nő! 26 éves férfi vagyok. 1-2 éve folyamatos zsibbadást érzek mindkét lábfejemben bokától lefelé. Ez az utóbbi hónapokban egyre rosszabb, most már 1 km séta után alig bírok rálépni a talpamra, olyan érzés, mintha mezítláb apró kavicságyon sétálnék. Orvoshoz még nem fordultam vele. Roxera-t szedek magas koleszterinszintre (7-8 körüli érték), valamint a vérzsír is magas (4 körüli, régebben 5-6). Ezek az értékek már legalább 3-4 éve tartósak, fél évente laborvizsgálat. Legutóbb LDL 4,6, VLDL 2,2. A Roxera-t háziorvos írja fel, de a lábzsibbadásra nem mondott semmit. A laborvizsálaton az A4-es oldalon más érték nem kiugró. Glükóz normális. Ezenkívül más irányú szakvizsgálat nem történt ez irányban. Az lenne a kérdésem, hogy milyen irányba induljak el, mi lehet az oka a panaszaimnak? Válaszukat köszönöm!
Kérdező: Ádám Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-03-21 10:51:36
Begyulladt a fulem a fulbevalotol es be van dagadva igy nemtudom kivenni a fulbevalot es faj a fulem. Ilyenkor mi a teendo?
Kérdező: Zsolti Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 22 éves lány vagyok. A jobb alsó bölcsességfogam nő, az egyik csücske már kint van, viszont eléggé be van gyulladva. Fájnak az azonos oldali nyaki nyirokcsomóim is, főleg nyelés közben, ami a fülembe is kisugárzik. Illetve az állkapcsom jobb oldalának közepén kb, olyan mintha kidudorodna valami ér, vagy ideg, ami fáj, ha húzom rajta az ujjamat. Normális ez? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Kormi
Kérdező: kormi Válaszok száma: 2 db
Tisztelt Doktornő/Úr! A gerincemről készült MRI felvételen a kezelő orvosom a felvétel nagyítása és alapos áttekintése során felfedezett egy kb. 1 cm hosszú, a velő teljes kereszt-metszetén lévő sötét szürke foltot.Percekig nézegette, és csak annyit mondott, "hát ez mi lehet?". Végül a dg-ok közé beírta a radiculopathia-t is.Az iránt érdeklődöm, hogy egy ilyen elváltozás miatt kell-e aggódnom, hogy valami komoly bajt jelent, vagy okoz a későbbiekben /pl.bénulást stb/ van-e indoka esetleges további vizsgálatoknak a folt mibenlétének tisztázására? Egyébként talán SM-es vagyok, de 15 éve megoszlik a szakorvosok véleménye erről, mert az agyamban csak 3 2-3 mm átmérőjű folt van, amiről lehet érrendszeri eredetű is, de az SM sem zárható ki. A VEP és az ENG vizsgálatok demyelinizációra utaló jeleket mutatnak.A fizikásli vizsgálatok és a tünetek is eltérőek az egészségestől. Nagyon fáradékony vagyok, a lábaim gyengék, csak lassan tudok járni bottal ill. járókerettel. Nagyon megnehezíti az életemet az, hogy a legkisebb időjárás- légköri változásra is nagyon érzékeny vagyok. Most, hogy melegszik az idő, állandóan olyan álmosság gyötör, mintha altatásból ébredeznék, nem tudok ébren maradni, egész napokat alszom végig ami pszichésen is megvisel, hiszen nem tudok semmi hasznosat, szükségeset meg-csinálni. Máskor -főleg ha felhők közelednek,vagy elered az eső-, az egész éjszakát ébren töltöm, nem tudok elaludni. Altató nem használ. Nincs olyan gyógyszer ami az agyi vérkeringést serkentené és nem gyötörne az álmosság? A Nootropil nem használ. A vérnyomásom az előírt adagban szedett gyógyszerek mellett rendben van. A kapcsolódó betegségeket nem tudtam mindet bejelölni, de ha szükséges majd megírom!Válaszát előre is köszönöm! Szép napot kívánok! PKJudit
Kérdező: PKJudit Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-03-18 06:47:16
Lehet-e a szem betegségeit akupunktúrával gyógyítani?
Kérdező: Mariska Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:47:59
Lehet-e a szem betegségeit akupunktúrával gyógyítani?
Kérdező: Mariska Válaszok száma: 0 db
2014.09.hónapjától fáj a csuklóm, a fájdalom a nagyujj mozgatása valamint a csukó jobbra-balra mozgatásakor éles fájdalommal jár. nappal és éjszaka is a fájdalom fennáll. Volt már 1 hónapig rögzitő sinben, szedtem fájdalomcsillapitó , kanőcs sem használ. Röggen felvételen elváltozást nem találtak. Voltam góckutatáson is de leleteim negativak lettek. Kérem szíves segitségét, tanácsát. Köszönettel: Szné
Kérdező: Fruzsina Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hunya Zsolt 2015-03-18 11:46:56
Ha barátom a nemiszervemre ment el és végig folyt rajta mire észrevettem, de nem hatolt be előtte és utána le is töröltem akkor előfordulhat hogy bejut a sperma és terhes leszek?
Kérdező: Andi88 Válaszok száma: 0 db
53 éves vagyok. Jóindulatú mióma daganatot mutatott ki a szövettani vizsgálat. Erős vérzés jelentkezett a múlt hónapban is. Szükség van-e fogamzásgátlásra még ebben az életkorban, mivel a menstruáció még nem múlt el? Erre szeretnék választ kapni. Köszönettel: Ildikó
Kérdező: mildiko61 Válaszok száma: 0 db
L6300 Alopecia (cipitis) totális betegsége van egy ismerősömnek gyerek kora otta. 7 éves kora otta nem nőtt ki a haja akkor ki hullót meg a szemöldöke és a szempilája is azt szeretném kérdezni hogy tudnának e informáciott adni hogy adó vissza térirést lehet e igényelni mert rendszeresen kell neki parokát csináltatni
Kérdező: hugi74 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Szakértő ! Évek óta van jobb bordaív alatti fájdalmam, gastroenterológiai kivizsgálás megtörtént, nem találták az okát, kértem MRI t vagy CT t de ezt nem találták indokoltnak, de aggaszt hogy mi lehet ott, emiatt fizetős CT t vagy MRI t szeretnék csináltatni. Néhány éve szívkatéterezésem volt ritmuszavar miatt, ami után kb. fél óra múlva rosszul lettem, remegtem, rossz volt a közérzetem, erős hányingerem volt, falfehér voltam, azt mondták, hogy a kontrasztanyagtól. Sem előtte, sem azóta nem volt kontrasztanyagos vizsgálatom. Gyógyszerallergiám nincs viszont ephedrin érzékenységem ismert. Véleményét szeretném kérdezni, próbáljak e kontrasztos vizsgálatot kérni, vagy natívot, illetve CT t vagy MRI t kérjek ? Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel : Mária
Kérdező: kmaria65 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2015-05-20 21:00:37
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 37 éves vagyok, 2-es típusú cukorbeteg, akit decemberben hallóideg daganattal műtöttek. Jobb fülemen a hallásom már a műtét előtt romlott és fülzúgásom volt, ami a műtét után is megmaradt. Fül-orr-gégészt felkeresve 5 napos infúziós kezelést kaptam, majd Cavintot, Betarevint, A és B vitamint kellett szednem. Sajnos eredménytelen volt a kezelés. A gyógyszerektől rosszul voltam, a cukor, ami idáig 5-5,2 értékek között mozgott, minden reggel 6,3-6,5-ös értéket mutatott. A doktorommal egyeztetve a Cavintont elhagytam, majd a hallóideg daganatomat követően kontrollon vettem részt, ahol megbeszéltem az addigi kezeléseket és eredményeket a neurológussal, aki azt ajánlotta, hagyjam abba ezeket a gyógyszereket, mert nem fognak eredményt hozni. Igaza lett, azóta jobban érzem magam és cukorom is kezd noramalizálódni. De sajnos azt is mondta, hogy a daganat elnyomta a hallóideget, ami nem pótolható, sajnos a tudomány még nem tart ilyen szinten, ezért meg fogok süketülni ezt sajnos el kell fogadni, meg kell tanulni a fülzúgással és ezzel a tudattal együtt élni. Irodán dolgozom, így egyre zavaróbb, hogy nem hallok jól a jobb fülemre, főleg ha 2-3 beszélnek egyszerre. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg nincs megoldás a problémámra? Hova fordulhatnék még? Illetve felmerült még egy kérdés, hogy így most már fogyatékosnak számítok? Ha igen, akkor ez mit is jelent pontosan, pl. kell-e valahol magamat regisztráltatni, mint munkavállaló mi vonatkozik rám ilyen esetben stb. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: D. D.
Kérdező: Dodo771 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-03-14 07:07:08
A 75 éves férjem általában este 8 órától reggel 6-ig nyugodtan végigalussza az éjszakát. 2 óra körül egyszer kimegy. Reggeli után fél órával már ismét lefekszik, kb. 2 óra hosszát nyugodtan alszik. Ebéd után ismét fél, 1 óra múlva ismét lefekszik aludni. 2-3 órát alszik. Szakértő szemmel is kóros ez a sok alvás, vagy rendben van. Nem horkol, nem mozgatja a lábát alvás közben. Reggel egy szem Bisoprololt, és egy Meforalt szed. Este egy meforalt.
Kérdező: Ugrai Sándorné Válaszok száma: 0 db
Jo napot Kivánok Simon Jánosné vagyok 53 éves Budapeströl! Egy olyan problémában szeretném az Ön segitségét kérni hogy a Tavalyi éVBEN Kb 3 menstruáltam legutoljára Szept.5én volt meg! Borzaszto Hüvelyfájdalomban szenvedek ami gyakorlatilag a pisilés után jelentkezik el viselhettelen fájdalom, lükteteö, sturo érzés és ilyenkor érzek egy borzalmas hüvelyszárasságot is egyben ez a fájdalom Orákig vagy egész nap el tart ilyenkor az ülést is el viselhettel. Több Nögyogyásznál, Börgyogyász, Ideggondozo/ mivel az alap betegségem SM a Neurulogus Orvos azt mondja hogy a betegségem nem csinál ilyen tüneteket//Neuroligián. Urologián jártam már. Több alkalommal történt vizelet. váladék tenyésztés volt amikor Enterococus Fecalis, Candida, E-coli bakkt, volt a tenyésztésekben, ilyenkor temészetesen Ant. Biotikumot szedtem. Sajnos ez a fájdalom Negativ eredményeknél is jelentkezik. Számtalan Hormonmentes, ls Hormontartalmu Kupot és Krémet el használtam már eredmény nélkül. Szedtem hormon tablettát Ovestin, és Kliogest gyogyszert, semmi. Most jelenleg a Fitormil kupot használom de ebböl is már a 2 doboznál természetesen hagytam ki egy pár nap szünettte a két doboz között, de semmi, és Én ezeket a fájdalmakt nem birom el viselni nem tudom hogy hova menjek már teljesen tanácstalan vagyok! A szexuális életem is romokban hever hiába hsználjuk a párommal a DERMOLIN Sikositott fáj a hüvely szex közben és nem is esik jol, nincs meg már bennem az a Nemi vágy ami egy Nönek kéne hjogy legyen! A Hüvelyszárasságot még be tudom a Változokornak de ezeket a fájdalmakat egész egyszerüen nem tudom mitöl lehetnek! Ebben a Problémában szeretném az Önök segitségét kérni! Várom válaszukat és Köszönöm Szépen! Tisztelettl: SIMONNÉ
Kérdező: kicsi kiara baba Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Kiss-Szóllinger Attila 2015-03-11 17:25:19
Jo napot Kivánok Simon Jánosné vagyok 53 éves Budapeströl! A Köv. Problámámmal szeretném a segitségüket Önöktöl kérni! A Menszesezm a tavalyi Éven 3-szor volt meg legutoljára 2014. Szept-5 Menstruáltam. Most már legalább 2 éve egy olyan problémában szenvedek hogy Pisilés után iszonyuan fáj, lüktet, ég, csip és irtozatosan fáj a Hüvelyem már az ülés is el viselhettelenül fáj, és ilyenkor iszonyü Hüvelyszárasság kinoz! Számtalan Nögyogyásznál, Urologusnál, Börgyogyászat, Neurologus, Idegondozo/////// az alap betegségem SM na de az a Neurolus Orvos szerint az nem csinál ilyen fájdalmakat//. Több Váladék vizelett tenyésztés törtönt volt amiikor ENTEROCOUUS FECALIS, COLIBAKT,CANDIDA volt az eredmény. Ilyenkor természetesen Ant. Biotikumot szedtem, számtalan horfmonmentes és Hormontartalmu Krémet, Kupot el használtam már eredmény nélkül. Az a Probléma hogy Negativ eredményeknél is meg van ez a aFájdalom! A sZexuális életem is romokban hever hiába használjuk a DERMOLIN sIKOSITOTT annyira el viselhettelenül fáj a hüvelyem hogy nedm élvezem a szexet. Nincs meg benne már az a nemi vágy sem ami egy Nönek kéne hog ylegyen. Szedtem Hormontablettákat is OVESTIN és Kliogest tablettát semmi javulás. Egyszerüen már nem tudom hogy hova menjek ezzel a borzalmas problémával nem tudom már hogy ki tudna rajtam segiteni? Most jelenleg a Hormonmentes fitormil kupot használom de abbol is el használtam már 25 dobozt . Legutolso Nögyogyászati vizsgálatnál POSTMENOPAUSALIS ATROPHIÁS VAGINITIST állapitott merg és hogy Nögyogyászati ewl változás nem találhato erre irta fel a LACTOFELLt! Ez valami szörnyü iolyen már nincsen ebben szeretném kérni az Önök segitségét és a tanácsukat kérni! Várom mielöbbi válaszukat és KöSZÖNÖM Szépen! Tisztelettel: Simonné
Kérdező: kicsi kiara baba Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Kozma-Jung Andrea 2015-03-11 11:48:25
Jó napot kívánok Érdeklődnék, hogy mit jelent illetve milyen hatásmechanizmus alapján mondjuk, hogy a magas káliumtartalmú zöldségek erős vízhajtók? (Minden tudományos leírásban ez szerepel)Tudniillik, tizenéve ismeretlen eredetű hypokalaemiás vagyok így a kaldyum 600mg-os (napi4-6)kapszula mellé általános orvosi tanácsra magas káliumtartalmú zöldségeket fogyasztok. Ám ezek hatása paradox módon fordítottan érvényesül .Azaz a gyakorlat szerint minél több zöldséget fogyasztok (paradicsom, banán sütőtök, cékla stb.)annál több a vizeletkiválasztás.Ezek után mérhetően K csökkenés következik be.3,5 mmol/l vagy kevesebb, más ásv. anyagok referencia értéken belül maradnak A hypokalaemiás tünetek azonnal megjelennek, a szokásos görcsök, izomrángások időszakos bénulások. ( Mára elfogyott az izomzatom 80%-a önállóan járásképtelen vagyok).Ez számomra érthetetlen, hogy pont az a kálium amit pótolni kellene az okoz vízhajtást ami kiüríti a káliumot. Tíz éve nem kapok rá választ, sem belgyógyásztól sem endokrinológustól, sem nefrológustól. Van valaki aki tudja a választ vagy ez örök titok marad?
Kérdező: Kovalski1964 Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok Érdeklődnék, hogy mit jelent illetve milyen hatásmechanizmus alapján mondjuk, hogy a magas káliumtartalmú zöldségek erős vízhajtók? (Minden tudományos leírásban ez szerepel)Tudniillik, tizenéve ismeretlen eredetű hypokalaemiás vagyok így a kaldyum 600mg-os (napi4-6)kapszula mellé általános orvosi tanácsra magas káliumtartalmú zöldségeket fogyasztok. Ám ezek hatása paradox módon fordítottan érvényesül .Azaz a gyakorlat szerint minél több zöldséget fogyasztok (paradicsom, banán sütőtök, cékla stb.)annál több a vizeletkiválasztás.Ezek után mérhetően K csökkenés következik be.3,5 mmol/l vagy kevesebb, más ásv. anyagok referencia értéken belül maradnak A hypokalaemiás tünetek azonnal megjelennek, a szokásos görcsök, izomrángások időszakos bénulások. ( Mára elfogyott az izomzatom 80%-a önállóan járásképtelen vagyok).Ez számomra érthetetlen, hogy pont az a kálium amit pótolni kellene az okoz vízhajtást ami kiüríti a káliumot. Tíz éve nem kapok rá választ, sem belgyógyásztól sem endokrinológustól, sem nefrológustól. Van valaki aki tudja a választ vagy ez örök titok marad? Tisztelettel Hérincs Péter
Kérdező: Kovalski1964 Válaszok száma: 0 db
Üdvözletem Doktor úr! Párom morfológiája 3 %-os a spermaképben, kiderült hogy ezt immunológiai eltérés okozza IGA és IGG pozitiv lett Mar teszttel. van erre gyógymód, vagy bármi megoldás, hogy esetleg spontán is teherbe eshessek? vagy ez neki örökre igy marad? van más lehetőségem mint a lombik? van értelem elkezdeni kivizsgáltatni ezt, vagy erre csak az a válasz hogy picsi? sajnos a meddőségi központban sem küldtek semmilyen további vizsgálatra, annyit mondtak hogy lombik javasolt. Tényleg nincs más esélyünk? neki ez örökre igy marad, és csak lombikkal lehet gyereke? köszönöm válaszát!
Kérdező: Jane Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2015-03-10 08:13:37
Üdvözlöm! A kérdésem a következő, régóta vastagbélgyulladásom van, ami jár hasmenéssel, néha jobb, néha rosszabb, véres nem szokott lenni.Most egy kicsit megemelkedett a lymphocyta szám, a neutrocita csökkent.Bőrtünetek szoktak nálam lenni.Meg ízületeim is fájdogálnak. Süllyedésem magasabb ilyenkor. Orvos szerint gyulladás s bár én is tudom arra utal.De minden szörnyű betegségre hasonlít .Daganat sőt a Hiv is manapság ki tudja.Tünetek hasonlóak.Bár ott a lympocyta szám csökkenésről olvastam.Mit gondol erről?Válaszát köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-03-10 07:29:05
Üdvözlöm! A kérdésem eléggé összetett. Ősszel orvoshoz kellett mennem égő, fájó érzetem volt, hüvelyfolyással kísérve, nem végeztek hüvelyi vizsgálatot, kaptam Pimafucort kenőcsöt,és Tantum Rosa granulátumot,nem használtak, rá másfél hónapra újbóli vizsgálat, diagnózis Hüvely szubakut és idült gyulladása ,kapott gyógyszer: Mikosolon kenőcs, szintén nem használt. Majd tenyésztés következett minek eredménye Candida Albicans, és Staphylococcus aureus, kapott gyógyszerek : FlucoHexal,Mikogal hüvelykút,Dalacin. Minden kúrát becsületesen végigcsináltam, de a Dalacintól kiütéseim lettek, bőrgyógyászhoz kellett mennem ahol kiderült ,hogy a hatóanyagára a Clindamycin-re érzékeny vagyok..újbóli gyógyszerek következtek. Summetrolim és Klion-D 100, másfél hónapra tűnt el az alap betegség és most visszatért. Másik orvoshoz mentem, ez idő alatt most hüvelyi vizsgálat történt és méhszájsebet dignosztizált az orvos, ismét gyógyszert kaptam, a kérdésem a következő, azt mondta ha ez sem hat lézeres műtét is elképzelhető, ha azt bevállalom ,megszűnnek a panaszaim? A méhszájseb okozhatja a Candidát és Staphylococcus aureust? Vagy fordítva? Kérem segítsen, már nagyon tanácstalan vagyok .és meg szeretnék gyógyulni.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Két éve elalvási nehézséggel élek, előtte semmi gondom nem volt az alvással. Megállapítottak nyugtalan láb szindrómát, de az arra szedett gyógyszerek nem segítettek. Véletlenül hallottam a praemenstruációs szindrómáról, és hogy okozhat alvászavart. Hogyan történik ennek a kiviszgálása, és ha van, az arra szedett gyógyszer megoldhatja-e ezt az elhúzódó problémát? Még antidepresszáns gyógyszereket is szedek csekély sikerrel. Köszönöm a választ.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Biorezonanciás méréssel születéskortól eredő lipáz enzim hiányt diagosztizáltak, de az emésztéshez összes enzim hiánya is jelen van. Súlytöbbletem is van és hiába mindenféle diétának, mozgással egybekötve, a súly nem mozdul.Tej, gabonafélék fogyasztását szinte hanyagolom. Ha ilyent fogyasztok, az elfogyasztását követő 4-5 óra múlva, erős szélgörcsök jelentkeznek, annak ellenére, hogy enzim készítményeket fogyasztok. Kérdezem, hogy van-e erre a problémára megoldás, milyen kivizsgálás szükséges, hogy a biorezonanciás mérés eredményeit 100%-nak lehessen venni. Ételintolarencia vizsgálatot végeztek vérszérumból. A tej és gabona félék iránti érzékenységet nem mutattak ki, csak az élesztő iránti enyhe érzékenységet. Kérdezem, mit lehet tenni a lipáz enzim hiány ellen, ha a szervezet a zsírt nem tudja kivonni, csak szépen raktározza. Epehólyagom eltávolították 25 éve.Köszönöm előre is javaslatukat.
Kérdező: kikarima Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-03-10 07:27:04
A vérvétel során enyhe pajzsmirigy alulműködést mutattak ki, ennek ellenére a Triregol mintegy 10 éves szedésének abbahagyását követően, 10 kg feljött és erőteljes sport és különböző diéták ellenére sem csökken a testsúly és körméret. Emellett alacsony vérnyomás, hulló haj, alacsony libidó-és pulzus, fáradékonyság, menstruációs zavaraim vannak. 42 éves vagyok, szeretnék szülni, de nem esem teherbe.
Kérdező: kikarima Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2015-03-09 16:49:08
Mikroszkópos leírás: l. A metszetekben több apró duodenalis nyálkahártya részlet látható, ezekben az orientáció nagyrészt megfelelő. Az izomréteg és Brunner mirigyek is vizsgálhatóak. Helyenként a bolyhok megrövidültek, a felszín kissé ellapult. Vannak azonban olyan területek, ahol a bolyhok megfeleló hosszúságúak és a krypták is szabályosak. lnterstitialisan viszont meglehetősen erőteljes, helyenként gócosan kifejezettebbé váló idült lobsejtes reakció jött létre. lntraepithelialisan azonban fokozott lymphocytaszám nem észlelhető. Az izomzat között és alatt Brunner rnirigyek felszaporodása ialálhatóak. Ez utóbbi magyarázhatja a klinikailag látott polypoid elváltozás. Malignitás jelét nem láttam. A metszetekben gyomor típusú nyálkahártya részletek láthatóak, melyekben az eredeti szokványos struktúra megtartott. lnterstitialisan idült lobseltes reakció alakult ki. Malignitás jele nem jött létre. A metszetekben apró vékonybél típusú nyálkahártya részlet látható, benne az izomi,éteg is vizsgálható. Elsősorban a nyálkahártya alsó régiójában az izomzatot is erőteljesen infiltralva idült lobsejtes reakció jött létre, Egy-egy helyen a nyálkahártya felső régiójában is tapasztalható gócos idült lobosodás. Az elváltozás megfeleltethető Crohn betegségnek, de egyéb specificus elváltozást nem láttam. A metszetekben apró colon nyálkahártya részlet látható, benne interstitialisan diffus jellegű, meglehetősen erőteljes idült lobsejtes reakció jött létre. Ulcerosus folyamatot, vagy specifikus elváltozást nem láttam, Malignitás jele nem alakult ki. A metszetekben több apró oolon nyálkahártya részlet látható, ezek közül 2 megfeleltethető'tubularis adenoma részletének is. Feltűnő továbbá, hogy meglehetősen erőteljes, helyenként tisztán plasmasejtes, máshol lymphoplasmocytoid reakció jött létre. Az elváltozás diffus, enyhén érinti a helyenként vizsgálható izomréteget is. Autoantitest meghatározása ELISIA technikával Antigén neve: ANCA Screen (1574) 0,3 MPO (pANCA) negativ pR3 (cANCA) negativ ASCA IgA# rc26) 45,2 ! ASCA IgG# (626) >100,0 ! Gliadin 1gA (1187) 7,I Szöveti tiansglut.TgA/G (1788) 3,2 Szöveti transglut. (tTG) IgA negatív Szöveti transglut. (tTG) IgG negTÍV Endomysium IgA# negatív Érdeklődnék hogy az eredmények alapján kimondható e 100%-ban crohn betegségem? Nemtudom mekkora gyulladás lehet, mert egyszer azt halom, hogy nem nagy a következő alkalommal azért gyógyul, nehezen mer, végig be van gyulladva. December 8.-az óta küzdők és nem érzek tul nagy Válozást lehet, hogy én vagyok türelmetlen? Tüneteim: csípőcsont mellet és alhasi szúr káló fájdalom, estére puffadt alhasi rész, gyengeség érzet, a fejem kába, folyamatos fülzúgás, véresen festenyezett széklet. Köldök tájéki hasi fálydalmak. Gyógyszer adagom: Reggel Rabeman 20, Entocort 3mg 2db /ezt most írták fel 3 napja kezdtem szedni/petasa 1g. Délután Pentasa 1g. este Entocort 3 mg 1db és petasa 1g ezt elhagytam az estit nem éreztem jól magam és nem tudtam aludni. Én soknak találom az adagot. Mi az önök véleménye? Mikor várható erőteljes javulás?
Kérdező: Bandzso Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-03-09 11:20:57
Széklet mikróbióta transzplantációt végeznek-e Magyarországon, ha igen, hol és milyen feltételek mellett ?
Kérdező: wellen Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy allergiás vagyok szinte mindenre, poratka, füvek. És szinte majdnem mindig el van dugulva a bal orrlyukam, illetve felváltva néha a jobb is. Tengervizes orrspray semmit nem ér, sem a nasonex, mi lehet?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 9 éves kisfiamnak többször is vékonybélgyulladása volt, visszatérő aftával küzdünk, állandó hasfájása van. Laboreredményében a transzglutamináz IgA: 71.6 AU/mL, Ferritin:10.6 ug/L, D3 vitamin 17 ng/mL. Valószínűleg lisztérzékeny, ezt mondták. Vissza kell mennünk még egy vérvételre, amit genetikai vizsgálatra küldenek. Lehetséges,hogy a genetikai vizsgálat negatív lesz, ilyen eredmények után? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-03-09 09:06:22
Üdvözlöm! 37 éves vagyok egy 9 éves kislány édesanyja.A pHarmatex hüvelytabletta mellett terhes lettem(ezt használtam a kislányom születése előtt és után is),eddig semmi baj nem volt.5 hetes terhes vagyok.Nagyon aggódom,mert 15 hónap alatt 6 szteroidos injekciót(Diphrophos,Kenalog) kaptam izületi gyulladásra,ami azóta sem javult,és félek,hogy káros lehet a magzatra. Várom válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Néhány napja kellemetlen feszülést érzek a vádlimban, ami nem fájdalmas, viszont rendkívül zavaró. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e valamiféle betegség ennek a hátterében? Viszonylag sokat mozgom, de nem sportolok, néhány kg felesleg van rajtam, de nem számottevő. Nem dohányzom és nagyon ritkán iszom alkoholt. Az érintett lábamon van egy kidagadó visszér, bár problémát még sosem okozott. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2 hete kezdődött a problémám. Volt egy erősebb pillanatnyi szédülésem, úgy éreztem, mintha ülve előre akartam volna dőlni. Utána heves szívdobogást érzetem, és ideges lettem. Azóta gyakran rámtör egy kevésbé erőteljes szédülés, főleg fejmozdításkor. A munkahelyemen kimentem az üzemorvoshoz, megmérte a vérnyomásom, azzal nem volt gond, viszont a pulzusom 107 volt. Fül-orr gégészeten is jártam, mert gyakran bedugult a fülem, de a szakorvos azt mondta, hogy ez nem okozhat ilyet. Ülő munkát végzek, sajnos egész nap számítógép előtt kell lennem, és keveset mozgok, amin most kezdek változtatni. Dohányzom, épp leszokóban vagyok, de még nem tudtam maximálisan elhagyni. Kávét csak reggel iszom, egy csészényit. Szemvizsgálatra a közeljövőben megyek, mert szemüveget viselek, és mostanában sokat pislogok, és sokszor csak hunyorítva látok tisztán. Nem vagyok ideges típus, de mostanában elég sok stressz ér. A háziorvosom nem utalt be sehova emiatt. Annyi lenne a kérdésem, hogy milyen vizsgálatokon induljak el, hova kérjek orvosi beutalót? Előre is köszönöm a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Egy hónappal ezelőtt már írtam Önnek, mert kép napig normál vérnyomás mellett magas volt a pulzusszámom. Február 11-én 157/90 volt a vérnyomásom 167-es pulzusszámmal nyugalmi állapotban. Ekkor bementem a kórházba EKG vizsgálatot csináltatni, ahol azt mondták, hogy semmi probléma nincs a szívemmel. Múlthét pénteken február 27-én szinten nyugalmi állapotban 140/85 volt a vérnyomásom 135-ös pulzusszámmal, majd ez a nap folyamán még 2x. Az azt követő napokban pedig 100-as pulzusszám. Két nap óta teljesen normális a vérnyomásom 117/71 71-es pulzusszám. Szív tájékon néha szoktam érezni szúró fájdalmat, vagy azt. hogy zsibbad az ujjam vége, illetve melegség önti el a fülemet és a lábamat. Ezen kívül nem fulladok, nem leszek rosszul. Amikor elkezdek sétálni, akkor szépen lassan visszamegy a pulzusszám és a vérnyomásom is visszaáll a normál állapotába. Szeretném megkérdezni, hogy nyugalmi állapotban mitől lehet ilyen magas a pulzusszám, illetve, hogy ez szív eredetű probléma-e attól függetlenül, hogy az EKG-m jó volt? Egy háziorvos Concor nevű gyógyszert ajánlott, amit eddig még nem kezdtem el szedni. Édesapámnak szívritmuszavara van, ő ugyanezt szedni, a Pradaxa-val együtt.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 5 hónapja folyamatosan tompán fáj a hasam alja jobb oldalon, ha szilárd ételt kell emésztenem éles görcsös hasogató fájdalmaim vannak. Néha véres székletem és hőemelkedésem is van. Székletvizsgálat kimutatta, hogy nincs bennem jó baktérium, ezért probiotikumot szedek. Ct eredmény : mérs.hepatomegalia, Diverticulis sigme, Enteritisre utalo indirekt jelek. Colonoscopia vélemény: Melanosis coli,Diverticilosis sigmatis volt. Munkámat nem tudom ellátni, mivel fizikailag gyenge vagyok. Ha eszek éjszaka erőssen izzadok, ha csak vizet iszom nincs ilyen gond. Nem tudom mitt tegyek, kérem ha lehet segítsen. Köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-03-09 09:05:16
Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni. Voltam itt a lakhelyemen már 3 nőgyógyásznál,de nagyon lekezelően bánnak az emberrel, és nem túl nagy kedve van az embernek elmenni. Tudom, hogy muszáj leszek, de előtte megkérdezném Öntől is mit gondol. Először is , 15 éves koromban jött meg az első menstruációm,későn érő típus vagyok. Semmi panaszom nem volt soha, csak annyi hogy nem állt be rendszeresre a menstruációm. Voltam az utóbbi években nőgyógyászati vizsgálatokon. Akkor minden rendben volt. Tavaly nyár végén elmentem egy másik nőgyógyászhoz, aki felírt akkor egy gyógyszert nekem, amit szednem kellett azt hiszem egy hétig vagy 10 napig, azt mondta ettől meg fog jönni.Meg is jött, aztán visszamentem újabb vizsgálatra, elküldött laborba is. A vizsgálaton annyit mondott, hogy érdekes a petefészkem, kérdeztem hogy miért,azt mondta policisztás jellegű.A laborom jó volt.Nem küldött el további vizsgálatra. Megbeszéltük, hogy felír fogamzásgátló tablettát. Felírta a Belara nevezetűt. Az első 1-2 hónapban minden rendben volt a szedésével,a menzeszem is beállt, de aztán egyre többször lett hányingerem éjszaka,ezért visszamentem egy másik nőgyógyászhoz.Ő felírt nekem egy másik fogamzásgátlót, Mistral a neve. Mondta, hogy szedjem aztán ha ez sem jó, akkor keresünk másikat. Ezt másfél hónapja szedem,a menstruációm továbbra is jó időben jött meg, bár most ennél a gyógyszernél lényegesen kevesebb volt, mint eddig, de mondjuk erről olvastam hogy ez előfordulhat fogamzásgátlónál.Viszont egyszer egyszer rosszul vagyok éjszaka. Előtte (a fogamzásgátló szedése előtt ez sosem fordult elő, ezért is gondolom hogy amiatt van),a rosszullétek igazából mindig éjszaka jönnek elő, de körülbelül egy óra alatt elmúlik,vagy magától,vagy hányok egyszer. De lényegesen kevesebbszer fordul elő mint a Belara gyógyszernél.Tudna tanácsot adni,illetve tájékoztatással szolgálni?!Szedjem legalább 3 hónapig még ezt a gyógyszert, és hogy lehet-e komoly bajom?Félek azért a vizsgálatoktól. Köszönöm szépen!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Másfél hete műtöttek méhnyak polippal.A műtét során küret ürítés is történt.A kérdésem az lenne, hogy mikor kezdhetek el sportolni(intenzív táncos aerobik),vagy biciklizni?Nemi életet műtét után hány héttel lehet élni?Köszönöm a válaszát előre is!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Történetem ott kezdődik, hogy 15 éves koromban egy stresszes helyzetben voltam, kalapált a szívem és éreztem egy extrasystolet (akkor még nem tudtam, hogy ez az) és nagyon megijedtem tőle, nem mertem utána kérdezni sem senkinél, mert azt hittem hogy biztos valami komoly dolog és egyszerően féltem.. Azóta ez a pótütés előfordult időnként, volt, hogy naponta mindig 1-2, aztán pár hónap szünet, és újból. Mikor ezeket éreztem mindíg elment az életkedvem pár órára, mert meg voltam győződve arról, hogy komoly baj van a szívemmel. Ennek hála, azóta folyton szorongok és betegség fóbiám lett, mindig a pulzusom figyelem és a szívem ritmusát. Ez addig fajult, hogy egy pánikroham tört rám, volt vagy 200 a pulzusom és elkönyveltem magamba hogy itt a vég, de pár óra múlva elmúlt. Viszont többször megismétlődött, míg elmentem az ügyeletre, onnan átvittek a sürgősségire és monitorra raktak, végig sinus ritmus volt tachikardiásan, illetve egy extrasystole is felkerült az EKG görbére, ezután echo-t is készítettek mert szívzörejem volt, amin mitralis prolapsust találtak enyhe visszacsorgással. Most így visszagondolva, ez az egész pánikbetegséges, szorongós állapotom elkerülhető lett volna, ha akkoriban utána kérdezek mi az amitől úgy féltem, és kiderült volna hogy csak egy ártatlan extrasystole. Viszont most már hiába tudom hogy mi ez, a szorongás folyamat bennem van és a szívem figyelem amint nincs semmi tennivalóm. Jelenleg 20 éves vagyok. Kérdésem az lenne, hogy EKG és Ultrahang vizsgálattal ki lehet zárni a komolyabb szívbetegséget? Vagy szükséges lenne egy holter és terheléses ekg is ebből a szempontból? Igazából már az extrak miatt nem félek, viszont furcsa kihagyásokat szoktam érezni egy-egy pillanatra, amit nem tudok hova tenni, mert extra ütéshez nem hasonlít, máshogy pedig nem tudom megfogalmazni. És ezek érzések után szokott jönni a pánikroham. Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2015-03-03 20:31:41
Üdvözlöm! A problémám a következő : Kb. 8-9 hónappal ezelőtt az államon lett két folt , utána volt egy kis hasfájásom laza széklet kíséretében , ezután a torkom úgy kezdett el kinézni mint ami be van gyulladva ,ezután az állam alatt két nyirokcsomó bedagadt kb. 1 - 1,5 cm ami a mai napig meg van dagadva máshol nincs megdagadva nyirokmirigy , később lett a nemi szervemen egy fekély kinézetű seb ami nem fájt és kb. 2-3 mm átmérőjű volt , később a nyelvemen a torok felöli részen 2-4 mm -es kis dudorok lettek ami a mai napig is meg van ,és a nyelvem többi része pedig úgy néz ki mint az úgynevezett térképnyelv imitt amott kisebb nagyobb piros foltok vannak rajta , és fehéres szürkés lepedékes lett a nyelvem ami viszont már kezd elmúlni , 2 - 3 hónapja pattanás szerű kiütések lettek rajtam , eleinte csak az arcomon utána a testemen , ezeket ki lehetett nyomni mint egy pattanást de később egyre nehezebben vagy egyáltalán nem , mostanra ezek a kiütések elmúlóban vannak , a laza széklet a mai napig megvan , nem fáj semmim , éjszakánként nem izzadok , nem voltam lázas . Ja és a látásom egy kicsit romlott . A kérdésem az lenne hogy mi lehet ez ? Én gondoltam már HIV-re is de most a Szifilisz fordult meg a fejemben. Ön mit mond erre ? Köszönöm . Még annyit hogy aránylag erős immunrendszerem van soha nem jártam orvoshoz , még a náthákból is kigyógyultam gyógyszer nélkül.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kérdésem a következő lenne:hogy mitől zsibbad a bal karom, arcom, szám, nyelvem majd ezt követi egy beszédzavar és látászavar?! Ezek a tünetek 2010-ben kezdődtek, abban az évben is csak egyszer! Majd 2 évenként és minden évben csak egyszer! És ez úgy kezdődik, hogy lezsibbad a mutatóujjam és utána jön a többi tünet kb olyan 20-25 percig tart !! Voltam kivizsgálásokon, vérvétel,karotisz ultrahang,CT,MRI 24 órás vérnyomásmérés! És semmit nem találtak minden jó lett! Azóta mindennap stresszelek emiatt és állandóan feszült vagyok,aggódom!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-03-04 18:33:12
Kedves Doktor Ur/Nö! Pajzsmirigy alulmuködesre szedek letrox 75-öt 2 eve, a betegsegem elött szedtem Lindynette 20 fogamzasgatlot es semmi bajom nem volt töle. Most elkezdtem szedni 2 hete ujra, a letroxot koran reggel veszem be a lindynettet delutan 5 orakor vettem be de annyira borzalmasan erzem magam 2 hete, hogy szerintem nem szabad nekem ezt szedni.. ismerösök is megszoltak milyen rosszul nezek ki egesznap rosszul vagyok faradt es gyenge. Milyen fogamzasgatlo tablettat kellene szednem a pajzsmirigy alulmuködesem mellett? Hisz regen a lindynettetöl semmi bajom nem volt. Köszönöm a segitseget.
Kérdező: Juditka90 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr!! Magas prolactin szint miatt szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot. Dr. Kiss Lászlóhoz járok de ő csak május 31-én tud fogadni és az nagyon késő van. Először is tudom nem ezzel kellen kezdeni de szeretnék érdeklődni a rendelés árairól, valamint ha bejelentkezek mikorra kapok időpontot. Volt már prolactinnal gondom, de visszaállt, most viszont ismét magas lett az eredmény. Köszönettel Sándorné Molnár Anita
Kérdező: Smanita Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2015.02.03.-án tüdőemboliával kezeltek,02.10.ig.Valószínű fogamzásgátló szedése miatt. Azóta véralvadásgátlót szedek (xarelto). Az orvosom szerint, a szív ultrahang alapján, a pitvari septumon nagy amplitódójú főleg jobb felé boltosuló aneurysma szerű elváltozás látható. Még TEE vizsgálat nem volt. A kérdésem az, hogy ezt az elváltozást okozhatta-e az hogy a kezdődő embóliával későn (1hónap) fordultam orvoshoz? És hogy összefügg-e a két betegség, kiválthatta-e az embólia az értágulatot? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 12 éves korom óta rendkívül fájdalmas mensturációs görcsökkel küzdök. Fiatalabb koromban még lábon kihordtam őket, akkor általában a legfájdalmasabb görcsök idején, elsötétült előttem a világ, hánytam, és azután, mintha elvágták volna, teljesen rendbe jöttem. A fájdalom csillapítók, akkor nem nagyon hatottak. Jó pár éve már a fájdalom enyhe formája egy héttel a menstruáció előtt jelentkezik. Évente egyszer előfordul, hogy a görcsök kezdetekor, már késő gyógyszert bevennem, mert kihányom a görcsök alatt. A gyomrom teljesen kiürül. A görcsök 1.5-3 órán át tartanak. Közben a szívem nagyon erősen ver, hideg verejtékezem és nehezen kapok levegőt. Egy idő után minden végtagom remeg. Ha a menstruáció ellőtt három, négy nappal elkezdek Flectort, vagy Voltairen Dolo lágy kapszulát szedni, és minden enyhe fájdalomra beveszek egyet (napi 1-4 db), tudok dolgozni, és mozogni, de babát szeretnék, és 1 éve nem sikerül, ezért szeretném elhagyni őket. Azért fordulok önhöz, mert ha orvos látott, görcsök idején, általában no-spa-t adott injekcióban, vagy xanaxot. A nőgyógyász, pedig Mastodino cseppeket írt fel, amik sajnos nem hatnak. A kérdésem az lenne, hogy okozhatja-e a fentieket hormon háztartási probléma, szervi elváltozás? Van-e olyan gyógyszer, amely a fogantatást nem nehezíti, és oldja a görcsöket? Érdemes-e más nőgyógyászhoz fordulnom, vagy csak tanuljak meg együtt élni vele? Köszönettel
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kb. 2 hete kezdtem érezni, hogy a torkom-mandulám környékén feszül-húzódik. Ez az érzés fennmaradt, azóta is folyamatosan nyomó érzést érzek a mandulám környékén, de nem fáj, egyszer volt csak hőemelkedésem. Pár napja ez a húzódó érzés az állam feletti részhez vándorolt, mintha meg lenne dagadva kicsit. Nincs fájdalmam, nyelési nehézségem, kitapintva nem érzek különösebb csomót, vagy duzzanatot, talán a jobb mandulám keményebb egy kicsit. Mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő / Doktor úr, Régóta fennálló problémám, hogy orrváladék - csorgástól illetve horkolástól szenvedek. 43 éves nő vagyok, nem dohányzom, nem iszom alkoholt, alapvetően egészségesen élek. Néhány éve megjelent nálam egy kellemetlen orrváladék csorgás, amely mintegy ragadós nyákként tapad a manduláimra, torkomra. Fül-orr-gégésznél voltam, semmit sem talált, voltam röntgenen, semmi elváltozás. Voltam vérvételen, a háziorvos szerint minden rendben. A fül -orr - gégész felírt egy receptet, mely gyógyszertári volt, a nevét sajnos nem tudom. Ideig - óráig segített. + Felírt egy másik vény nélküli szert, ez a Suspesio Terpini, melyet - javaslatára az orrba is kellett csepegtetni. Ezen meglepődtem, de hatásos volt, mert az orrban lévő és hátra csorgó nyákot sikeresen feloldotta. De nem tartósan. Sajnos kb. 2-3 óráig tart a hatása, aztán ez a nyák újra termelődik éjszaka lerakódik, és horkoláshoz vezet, ami bosszantó, főleg a partneremnek. Néha, sikerül felköhögni ez a tapadós nyákot, átlátszó többnyire, de ha a manduláimról is felszakad valami, akkor sárgás - gennyes elszíneződésű. Ha a manduláimat megtapintom, külső nyomásra kissé fájnak, duzzadtak. Lázam nincs, nem is volt. Mintha két probléma lenne, egyik a mandulán, egyik az orromban? több köptetőt, antibiotikumosat is próbáltam már, de mindig makacsul visszatér ez a dolog. Egy lenyelhetetlen gombóc érzés a torokban. Ezzel egy időben a nyakamon piros kis kiütések is megjelentek, amelyek nagyon viszketnek. Gondoltam allergiára, de bármit kiiktatok az étkezésből, a probléma fennáll ugyan úgy. Csináltattam laktóz intolerancia vizsgálatot, negatív lett. Hová fordulhatnék elsősorban, mit javasolna? Fül - orr - gégésznél voltam, semmit sem talált. Köszönöm szépen a választ.
Kérdező: PM Válaszok száma: 0 db
Az lenne a kérdésem hogy lesz egy altatásban végzett orrsövényműtétem ilyenkor intubálják a beteget? Ha igen akkor miért? Meddig kell kb. bennmaradni a kórházban és meddig tart kb az operáció?
Kérdező: molnar1993 Válaszok száma: 0 db
21 éves vagyok s nagyon sok problémám van. Talàn azèrt mert gyenge az immunrendszerem de szeretném magam kivizsgáltatni. Hát zsibbadás, fáradtság, hányinger, erős fejfájás, vese görcs, késő menstruácio, hasfájàs, szemviszketés..rossz közérzet, ki száradás, hangulat ingadozás és ebből kifolyólag volt már hasi görcsöm is.Szeretném magam megnézetni mert picit aggodok. Terhes nem vagyok szerintem mert eléggé régota vannak ilyen problémàim. Melyik orvoshoz forduljak elsőnek?
Kérdező: livia.racz Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2015-03-01 14:27:17
Kedves Doktorok, A segítségüket szeretném kérni! Apukám valószínűleg a "repülőgépen" mélyvénás trombózist kapott (jobb láb ágyéknál). Voltunk ANGIOLÓGIA viszgálaton, a következő a vélemény: Krónikus mélyvánás thrombózis látható a jobb lábon. Kisebb ereket érintő varicositas is látható. Javaslom érsebészeti vizsgálatra. Másnap mentünk az érsebészetre, a következő a vélemény: Akut érsebészeti probléma nem javasolt. A jobb oldali végtag teljes hosszában duzzadt. Felszínes oldalági varicositas. A beteget vagy vissza belgyógyászhoz, vagy hematológushoz irányítom! Fel hívtuk a Szent László hematolgógiát, hogy minél előbb időpontot tudjak kérni, közölte a az asszisztens, hogy mivel 61 éves nem foglalkoznak az orvosok ezzel a problémával, így nem kaptam időpontot!!!! Délután vissza a házi orvoshoz, aki belgyógyász szakember és közölte, hogy ez nevetséges, amit csinálnak, mivel ebből sajnos tüdőembólia lehet és muszáj lenne valami heparin vagy bármi, ami megakadályozza a rög fel húzódását, viszont nem az ő területe és még clexan injekciót sem írhat fel!!!! Kérem, mondják meg, hogy kihez forduljunk mielőtt már késő lesz!!!!???? Nagyon köszönöm a segítségüket!
Kérdező: sznikki Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2014 augusztus 10-én szültem első kisbabámat. Akkor a nőgyógyász azt mondta: első menstruáció után érdemes rákszűrést végeztetni. Lassan hét hónapja nem jött meg a mentruációm (szoptatok). Olvastam, hogy ez más nőkkel is előfordul, még akár az is, hogy szoptatás ideje alatt egyáltalán nem menstruálnak, még ha két évig is szoptatnak... A kérdésem a következő: mikor érdemes rákszűrést végeztetnem? Várjak az első menstruációig, még ha évekig is elmaradhat? A szoptatás valóban úgymond védelmet nyújt? Köszönöm előre is a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2012.12 hóban egészséges leánygyermeknek adtam életet ( bár 34. hétre született).2014. 02 hóban 8 hetes magzatnál, 2014.10 hóban 14 hetes magzatnál ab. missed műszeres befejezés volt.Ezután próbáltam utánajárni mi lehet a probléma. 2014.12.30-ai vérvételben a TSH érték: 3,47 mIU/L volt. Nőgyógyász javaslatára pajzsmirigy ultrahangot csináltattam,negatív lett az eredmény. 2015.02.15-i véreredmény TSH: 1,51 mIU/L. Kérdésem, hogy normális-e ez a változás? Illetve, hogy Ön szerint keressek -e fel személyesen endokrinológust, vagy az eredmények láttán ezzel nem kell foglalkoznom.( pajzsmirigy probléma nem lehet a vetéléseim oka? még egy megjegyzés: mindegyik terhességem alatt folyamatosan hasmenésem volt) Előre is köszönöm a válaszát.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Elhúzódó arcüreggyulladásom miatt a gégész koponya CT vizsgálatot kért, melynek során 2x2 cm-es ciszta jelenléte igazolódott a bal arcüregben, a szemgödör alatt. Az orvos szerint a ciszta majdnem teljesen kitölti az arcüreget, ezért műtéti eltávolítása jött szóba, szájsebészeti konzíliummal. A jelenleg is gyulladt ciszta a bal arcfélre kiterjedő nagy fájdalmat okoz a bal fülig, ezért tegnaptól antibiotikumos kezelést írt elő az orvos (Aktil duo), orrspray használatával. A bal arcfelem mérsékelten duzzadt is. Mára a helyzet kissé javult. A kérdésem az lenne, hogy mivel a ciszta nyilvánvalóan nem most alakult ki, nincs-e lehetőség valamilyen konzervatív kezelésre, a műtét elkerülésére, hiszen ezidáig panaszt nem okozott, a műtéti leírások pedig kissé aggasztóak, nem beszélve az esetleges fogat érintő beavatkozásról. A második kérdésem pedig - mivel nem vagyok meggyőződve arról, hogy a lakóhelyem szerinti kórházban laparoszkópos megoldás is létezik -, hol tudnám ezt a műtéti megoldást igénybe venni? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Kedves doktornő. 4o éves családapa vagyok. Január elején heves szívveréssel, erős mellkasi fájdalommal, magas vérnyomással sürgősségre vittek. Stabil állapotú Angina pectorist állapítottak meg .Ott próbáltak helyre hozni de nem egészen, utána 3 szór voltam kardiológusnál. Aki gyógyszereket irt elő, el végzett egy terheléses tesztet. Nem mutatott ki nagyon rossz eredményt de csak nem voltam jól, nagyon fáradtam. A kardiológus el küldött érfestésre, ahol meg állapították, hogy nincs szűkület, de belül az ér falába van egy kis lágy dudor. Elég szigorú diéta van elő írva és be fogom tartani a saját egészségem érdekében.Szeretném tudni mitől van az, tud e az meszesedni vagy mi történik akkor ha ki hasad ha netán az is meg történne?
Kérdező: szimre Válaszok száma: 0 db
Kedves doktornő. 4o éves családapa vagyok. Január elején heves szívveréssel, erős mellkasi fájdalommal, magas vérnyomással sürgősségre vittek. Stabil állapotú Angina pectorist állapítottak meg .Ott próbáltak helyre hozni de nem egészen, utána 3 szór voltam kardiológusnál. Aki gyógyszereket irt elő, el végzett egy terheléses tesztet. Nem mutatott ki nagyon rossz eredményt de csak nem voltam jól, nagyon fáradtam. A kardiológus el küldött érfestésre, ahol meg állapították, hogy nincs szűkület, de belül az ér falába van egy kis lágy dudor. Elég szigorú diéta van elő írva és be fogom tartani a saját egészségem érdekében.Szeretném tudni mitől van az, tud e az meszesedni vagy mi történik akkor ha ki hasad ha netán az is meg történne?
Kérdező: szimre Válaszok száma: 0 db
Kedves doktornő. 4o éves családapa vagyok. Január elején heves szívveréssel, erős mellkasi fájdalommal, magas vérnyomással sürgősségre vittek. Stabil állapotú Angina pectorist állapítottak meg .Ott próbáltak helyre hozni de nem egészen, utána 3 szór voltam kardiológusnál. Aki gyógyszereket irt elő, el végzett egy terheléses tesztet. Nem mutatott ki nagyon rossz eredményt de csak nem voltam jól, nagyon fáradtam. A kardiológus el küldött érfestésre, ahol meg állapították, hogy nincs szűkület, de belül az ér falába van egy kis lágy dudor. Elég szigorú diéta van elő írva és be fogom tartani a saját egészségem érdekében.Szeretném tudni mitől van az, tud e az meszesedni vagy mi történik akkor ha ki hasad ha netán az is meg történne?
Kérdező: szimre Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr ! Következő leletről mi a véleménye: Gyomortükrözés Akadálytalan eszköz levezetés. A mély duodendum ép,a bulbus kerek, a pylorus nem zár. Az antrum nyh, enyhe fokban hyperaemias,a corpus redőzet megtartott. A nyelőcsőben LA-A tipusu Gerd Korábbi szövettanilag igazolt barrett. Mikroszkópos leirás: A bioptatumok egy részében szabályos laphám van, egy másik részében világos hengerhám boritja a felszint. Alatta jórészt corpus tipusu mirigyeket találunk, mig közöttük kifejezett lymphocytas beszürödés mutatkozik. A doktor Úr elmondása alapján a mintát a nyelőcső és gyomor átmenetből vette. A fentebbi részek rendben vannak. Kicsit Úgy tűnt, ogy már sokadzsor sem hiszi biztosnak ezt a diagnózist. Ön szerint ha mégis az milyen esélye van annak hogy nagyobb baj lesz belőle? Köszönöm megtisztelő válaszát.
Kérdező: Sensi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-03-09 09:04:09
Üdvözlöm! A 7 éves gyerekemnek néha, ha olyat eszik túl sok a gyomorsava. Tavaly januárban kezelték Helikobakter fertőzéssel, télen voltunk utóellenőrzésen minden rendben van. Úgy tudom, hogy a sok savat a Helikobakter szereti és szaporodik. Továbbá csalánkiütése volt tavaly amiről kiderült, hogy ételallergia okozza. Jelenleg is kerüljük az allergén ételeket, de iskolás és nem tudjuk az iskolában mindet elkerülni, mert alapvető élelmiszerekre allergiás (tej, liszt, tojás stb.) A Salvus vizet mi felnőttek rendszeresen fogyasszuk, mert nagyon jó hatással van a gyomorsav túltengésre, emésztésre. De sehol nem látom leírva azt, hogy gyerekeknek adható-e? Ha igen milyen mennyiségben gyomorsavtúltengésre? És milyen mennyiségben csalánkiütésre?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-26 07:56:08
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy 2 éve volt egy nyombélfekély gyanús tünetem. Gyomortükrözés nem erősítette meg, de mivel az eset után kb. két hét után volt a tükrözés, esetlegesen be is gyógyulhatott, volt ilyen vélemény. Tünetmentes vagyok. Ajánlották az " ASA Protect Pharmavit 100 mg." filmtablettát szedni, egy esetleges strok megelőzésére.Napi egy db. szedését javasolták. Kérdésem, hogy szedhetem-e valóban ezt a készítményt? Továbbá, ha esetlegesen alkoholt / bor/ iszom, az mennyiben befolyásolja a hatását a gyógyszernek, vagy esetlegesen nem lép-e fel valamilyen káros reakció?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-26 07:55:17
Üdvözlöm! Az elmúlt 4 évben 3-szor fordult elő,hogy nőgyógyászati vizsgálaton 3 különböző nőgyógyász is úgy ítélte ránézésre,hogy elváltozások vannak,levettek mintát is,mégis mikor rá pár napra kijött a lelet,mindig negatív volt. Sosem amiatt mentem,mert konkrét panaszom volt,mindig a szokásos rákszűrés volt. Első esetben kúpot kaptam elvileg gombára,de az első darabtól vérezni kezdtem; elmentem egy magánrendelésre, megcsinálták a mintavételt és az negatív lett (első orvos anélkül adott kúpot,hogy mintát vett volna). Mikor megint mentem rákszűrésre,egy másik nőgyógyász ránézésre megint gombát mondott.Akkor már gyanakodtam,elmentem egy harmadikhoz,aki azt mondta (megint ránézésre),hogy nem gomba,hanem baktérium,és vett le mintát. Írt fel antibiotikumot is,amit végigszedtem,de aztán kijött a negatív lelet. Most nemrég megint elmentem a legutóbbi nőgyógyászhoz,mert ideje volt rákszűrésnek, másrészt a torkomban egy hete találtak Candida Albicans-t. Én továbbra sem éreztem nőgyógyászati panaszt,de ránézésre megint pozitív volt a diagnózis,csak ezúttal baktérium és gomba vegyesen. Kaptam rá Fluconazole-Q Pharma kapszulát, Klion tablettát, Zinnat tablettát, és Canesten hüvelytablettát. De egyelőre nem merem beszedni ezeket,főleg az antibiotikumot nem,mert: 1. ott a Candida a torkomban, 2. másfél hónapja szedtem Sumamed-et tüszős-mandulagyulladásra,alig telt el azóta idő. Azok lennének a kérdéseim, hogy: - van bármi értelme beszednem az antibiotikumot (és a többi gyógyszert) vagy érdemesebb megvárnom a kb egy hét múlva esedékes leletet? - mi lehet az oka ennek a számomra rejtélynek,hogy ránézésre probléma van, egymástól független orvosok mondják,a lelet viszont mindig negatív? Lehet,hogy olyan kórokozó okozza,amit még nem tudnak kimutatni? Viszont ha kimutatni nem lehet,mennyire hatnának rá a ma létező gyógyszerek? -Mennyire lenne érdemes a mostani páromat kivizsgáltatni? Nála ki lehetne mutatni olyant,amit nálam nem? Előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dokrtor Úr, 44 éves férfi vagyok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy jó ideje szedek egy un grapefruitmag kivonatot, melyről azt olvastam nemrég, hogy megnövelheti az ösztrogénszintet. Abba is hagytam a szedését és csináltattam egy vérvételt. Ez lett az eredmény: Estradiol-E2: 46,32 pg/ml Totál Testosteron: 5,53 ng/ml Amiből úgy látom valóban az ösztrogén tul magas és a tesztoszteron alacsony. Mit lehetne tenni? Ez magától helyreáll? Esetleg szedjek valamilyen természetes tesztoszteron növelőt? Az ALC-ről (Acetil-L-Karnitin) azt mondják (sportboltban lehet kapni), hogy ez megnöveli a tesztoszteronszintet. Előre is köszönöm a válaszát, Üdvözlettel, Kovács Tamás
Kérdező: kovacstamas Válaszok száma: 0 db
jó napot.. Egy 19 éves lány vagyok...Párommal lassan 2 éve védekezés nélkül szeretkezünk..Szeretnénk babát..de olyan nagyon nagyon nem vagyunk rajta a dolgon ... Most decemberben 19-én volt meg a mensim , januárba 19-től nem jött meg február 6-ig (ez 18 nap késés).. akkor barnázás volt egy napig utána 3 napig vér jött de nem élénk hanem ilyen halvány..nem voltak darabkák semmi ..máskor mindig volt ...és utána abba is marad ..egyébként 6-7 napos a mensim ... terhességi tetsztet csináltam 3 is ...mindegyik negatív lett ...de azokat még januárban csináltam ... Most február 24-én voltam nőgyógyásznál és elmondtam neki ezeket ... ő 5 max 10 perc alatt végzett velem.. és nem csinált hüvelyi uht semmit nem küldött vérvételre sehova sem... megnézte a melleimet és csak kézzel vizsgált meg ... és kérdeztem hogy mit mond...a terhességről egy szó sem esett azt mondta a mestruációmmal vannak gondok... azt mondta 100% hogy nem vagyok terhes ... és ennyi volt ... nagyon sokat keresgéltem a neten mindenhol...és láttam hogy vannak olyanok akiknek nem mutat semmit a terhességi teszt és vannak olyanok akiknek vérzés is van terhesség alatt ... aggódom hogy most mi lehet velem.. mert reggelente émelygek és feszítő érzést érzek ott benn ... de az itteni orvosok nem foglalkoznak a problémáimmal ...félek hogy talán nem lehet babám soha... kérem segítsenek..!! köszönöm ..
Kérdező: Enikő Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A következő panasszal fordulok Önhöz. Már 4 napja kellemetlen viszketést érzek a hüvelyemben. Nemcsak a hüvelyben hanem a külső tájékon is.Jellegzetes vörös színe van amelyhez sárgás-zöldes folyás is párosul. Máskor már előfordult hüvelygomba amit megfelelő, erre a célra alkalmazott kúppal sikeresen kezeltem. De ilyen típusú hüvelyi folyást még nem tapasztaltam. Néha úgy érzem, hogy ez a kellemetlen viszkető érzés fájdalmassá válik és átterjed a végbélnyílásom felé. Az utóbbi két hétben voltam gyógyfürdőben ,nem tudom hogy talán ott fertőződtem -e meg. Rendszeresen védekezem óvszerrel is. Az utóbbi egy hónapban antibiotikumos kezelésben is részesültem,de sajnos nem emlékszem a gyógyszer nevére amit kaptam(arcüreggyulladásra kaptam). Természetesen bejelentkeztem nőgyógyászhoz ,de addig is kíváncsi vagyok vajon mi okozhatja ezeket a tüneteket;mivel tudnám addig is kezelni ideiglenesen? Canesten kenőcsöt használtam eddig ami némileg enyhítette a viszketést és a vörösödést. Új tünetként megjelent ma reggel két darab pattanásszerű tünet is de lehet, hogy az csak a borotva következménye. Mielőbb várom a válaszát.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Bőrgyógyászati problémám miatt a bőrgyógyász Kliont írt fel, elég sokáig kellett szednem. A kúra befejezése után hasmenésem lett. Protexin Balance-t kezdtem szedni. Javult a hasmenésem (már nem olyan híg és kevésbé nyákos), de még mindig vannak problémáim, még most sem formált a székletem és kisfokú nyákosság még most is tapasztalható. Diétát tartok. Sajnos pánikbeteg vagyok, így az orvosi vizsgálatokat nagyon nehezen viselem (már próbáltam). Meg szeretném kérdezni, hogy a Klion után kialakult hasmenésem diéta és probiotikum szedése által rendeződhet-e?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-25 07:38:18
Üdvözlöm! A mandulám nagyon sokszor begyullad, az esetek nagy többségében tüszős mandulagyulladásom van. Múlt héten voltam vérvételen. Miután megérkezett az eredmény, a vért levevő hölgy azt mondta, hogy gyulladás van a szervezetembe a mandulám miatt és minél hamarabb ki kellene venni. Mit tegyek?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Tóth Eszter 2015-02-24 19:45:31
Kedves Doktor Ur/No, Hashimotos beteg vagyok, de tarsult egz masik autoimmun betegseg is, Sjorgen szindroma gyanuja miatt volt nyalmirigybiopsziam.. Ami tunetem van, hogy kb felevente a nyakamon egy tobb centimeteres terulet faj, a fulem alatt, legutobb 38 fokos laz is tarsult hozza. Ezek a duzzanatok kb 5 napon belul elmulnak...elkepzelheto, hogy a nyalmirigyeimben van epp gyulladas? Mit tehetnek ezzel? Masik felelmem, a limfoma...mindig voltak panaszaim a nyirokcsomoimmal, de az orvosok szerint amig nem nol radikalisan , addig nincs gond. Viszont en hallottam lassan novekvo rosszindulatu limfomarol is....hogyan tudnek a jovoben odafigyelni erre, mi szukseges ahhoz, hogy kizarjam a betegseget? Koszonom valaszat! Udvozlettel, Zsuzsa
Kérdező: Zsuzsi27ka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:26:04
Üdvözlöm! Édesapám 64 éves, kb 3 hete arduzzanattal vittük be a kórházba, ahol trombózist állapítottak meg illetve áttétes tüdődaganatot.Leírom a radiologiai visgalatainak eredményét. Mellkas Ct vizsgálat natív kontraszaranyos,90ml Iomeron.A pajzsmirigy mklebenye között egy 20mm.es az aorto pulminális ablakban néhány 10-15 mm es a jobb hilusban egy 14mmes.subcarinalisan néhány 5-10mm es nyirokcsomó különíthető el.A tüdőparanchyma légtartalma megtartott,jobb oldalon a felső lebenyben 24mm átmérőjű finoman spiculált kerk lágyrész képlet ábrázolodott elszórtan mk tüdőmezőben néhány 5mm nél kisebb emphysemas bulla látható.A pleura irregulárisan megvastagodott helyenként sátorszerűen meghúzott lemezei között folyadék nem ábrázolodott.A jobb mellékvese ép a bal mellékvese laterális nagyságú kontraszanyagot széli részeiben halmozó góc kapcsolodik.A lépben 30mm átmérőjű a kontraszanyagot kevésbé halmozó góc figyelhető meg:A csigolyákon degeneratív elváltozások láthatók,csonszerkezeti eltérés nem igazolodott.Térfoglaló 6-os segmentumi apró gócok lehetnek metastasisok.Empysemas bullak.Callus pleurae.A bal mellékvese és a lép góca metastasisnak megfelelhet.Spondylosis thoracalis.Szeretném megtudni mi várható vele kapcsolatban?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Édesanyámnak gyomortükrözés során a következőt írták:az antrum hátsófali oldalán 2 db középen umbilicált polypoid erosio látható, ép nyelőcső és cardia, a gyomor nyálkahártyája ép,redőzete szabályos, a pylorus kerek. Vélemény: Erosiones chr.antri ventr. Mit jelent ez, és kérdés, hogy véralvadásgátló injekcio helyett kaphat-e tablettát? A gyomra miatt, mely sokszor fáj neki.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-24 07:06:24
Üdvözlöm! Úgy érzem, összetett problémám van, ami már tizenévesen kezdődött nálam. Rossz közérzettel, hányingerrel indult. Gyomorsav-csökkentőt kaptam rá. Pár évvel később csináltak egy gyomortükrözést, ami szerint voltak akkoriban enyhe fekélyek, de erre csak nyugtatót kaptam, mert stresszre fogták. Azóta már begyűjtöttem egy pánikbetegséget is. Folyamatosan, kisebb megszakítással szedem a savcsökkentőt, de nyugtatót nem, max. ha baj van. Az emésztésem katasztrofális. Ilyenkor télen mindig begyűjtök egy-két gyomorhurutot is. Van olyan időszak, mikor minden evés után kb. fél órával begörcsöl a hasam és rohannom kell a wc-re. Olyan is volt, mintha szálkát nyeltem volna és vagy másfél hónapig ott éreztem a torkomba. Ülő munkát végzem, ennek következményeképpen, mikor dolgozom, képtelen vagyok elmenni mosdóba és estére olyan vagyok, mint egy lufi. Mikor szabadnapos vagyok, kb másfél-két éve, minden délelőtt (!) vagy 3 alkalommal kell elmennem. Az első széklet van, amikor normális, a többi viszont hasmenésszerű, szagos, olykor habos, nyálkás, görccsel kísért. Nem tudom, hogy mit tehetnék, már mindenféle probiotikumot kipróbáltam, próbáltam kevesebb gyomorsavcsökkentőt szedni (napi 1-et szedek egyébként), kihagyni napokat, visszatartani, de ennek az a következménye, hogy érzem, szétfeszít. Mostanában azzal is próbálkoztam, hogy fél szem hasfogót veszek be, de félek tőle, hiszen úgy tudom, hogy ami kikívánkozik, azt ki kell engedni. Egyszer, egy vérvétel alkalmával a vasam nagyon magas volt (33!- még a férfiaké is a felénél kevesebb kell, hogy legyen a tájékoztató szerint), de az orvosom csak annyit mondott rá, bivaly-vasam van... Kérem, segítsen nekem, nem tudom, hogy mit kellene tennem, kihez fordulhatnék. 20-on évesen már beletörődtem, hogy soha sem fogok tudni olyan teljes életet élni, mint a többiek, mert ez a folyamatos hányinger akár eszem, akár nem, kikészítő. Fáradt vagyok már tőle, az alvásom sem kielégítő.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-24 07:00:58
Üdvözlöm! Nyáron tapasztaltam először, kis piros foltokat a melleim alatt.A nyári hőségre való tekintettel gondoltam az izzadság okozta kipállásra, el is mentem akkor a háziorvosomhoz, aki megerősített ebben, és azt tanácsolta, hogy tartsam a területet szárazon, hintőporozzam ha szükséges, valamint pamut fehérneműt hordjak. Ez működött is egy ideig, de véglegesen azóta sem múlnak a foltok. A múlt héten fokozódtak a tünetek, még pirosabb foltok keletkeztek, égő, és viszkető,ráadásul hámlik, már nem segít az átlagos hintőpor sem. Most egyébként sem lehet az izzadságra fogni. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani a foltokat, mint a baba popsin megjelenő pelenka kiütés. Nem tudom, mit tegyek, nagyon zavaró, és csúnya látvány. Kérem, segítsen!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Körülbelül 3 éve jelent meg a belső combomon egy pici szemölcs. Barna színű, pici vízcsepp formájú vékony bőrdarabka. Eddig semmi baj nem volt vele azon kívül, hogy esztetikailag zavart és tervezem már egy ideje az eltávolítasát. Most azonban pár napja elkezdett nagyon fájni, felduzzadt és kénytelen vagyok sebtapasszal leragasztani mert nagyon fáj, ha bármi hozzáér. Elolvastam mindent ami itt található, de igazán egyik leíras sem passzol. Leginkább a Lógó szemölcsök, verruca filiformis kategoriába illik a külseje alapján, de mivel a belső combomon található talán mégis verruca genitalis kategóriába sorolható. Észak- Afrikában élek, nem szívesen fordoluk itt orvoshoz. Olvastam, hogy patikában kapható cseppekkel, ecseteléssel is lehet az ilyesmit kezelni, de mivel be van gyulladva nem merek rátenni semmit amíg nem kérem ki egy szakember véleményét. Segítségét előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 25 éves lány vagyok és azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy 2 és fél hónapja fehér nyálka szerű anyag van a székletemen.Ez a fehér nyák általában csík szerű és a székletemen szokott megjelenni.Néha friss vért is fedeztem fel a nyák mellett, de ez talán 4 alkalommal volt azóta szerencsére nem.Más panaszom nincs.Nem fogytam,teljesen jól érzem magam,a székletem állaga és rendszeressége teljesen normális.Voltam vastagbél tükrözésen ahol mindent rendben találtak.A székletvizsgálat is negatív.A két és fél hónap alatt kétszer voltam vérvételen és hasi ultrahangon.A hasi ultrahang teljesen jó és a vérvétel is,egyedül az összbillirubin szintem emelkedett egy kicsit 20,2 umol/L.Három hete jártam proktológusnál aki végbéltükrözést csinált és azt állapította meg,hogy másodfokú belső aranyerem van és gyulladt az analis csatorna.Kliont és Doloprocint(krém,kúp) írt fel.A gyógyszert beszedtem,a krémet és a kúpot elhasználtam.De sajnos a problémám továbbra is fenn áll és nagyon meg vagyok ijedve.Mindennap ott van a fehér nyálka a székletemben ami nagyon aggaszt.Kipróbáltam egy 5 napos léböjt kúrát és diétáztam is.Szedtem probiotikumot is de ez sem segített.Az lenne a kérdésem,hogy a belső aranyér okoz e ilyen panaszokat és hogy milyen további kivizsgálást javasolna,mert sajnos nagyon tanácstalan vagyok,hogy kihez és hova forduljak!Most egyenlőre várok mivel két hét múlva kaptam időpontot étel allergia(coelikaia,laktóz érzékenység)vizsgálatra.Ha esetleg ez is negatív lenne mit tanácsolna?Előre is Köszönöm a segítséget!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-23 13:54:54
Tisztelt Dr Nő/Úr Első sorban említeném hogy kint élünk Németországban és csak évente tudunk haza menni, igy az otthoni orvosi ellátást nem tudjuk igénybe venni ,ezért fordulok önökhöz talán pontos útba igazítást kapunk a segítségükkel..A Férjemnek 10 éve hogy Azoospermiát találtak otthon ,volt cromosoma vizsgálat amit ilyenkor nézni szoktak az mind negatív volt ,akkor aFSH-ja magasabb volt kicsit ,a herék 5ml-ek ,elzáródást nem találtak..következö lépésként lombikközpontba irányítottak minket amit nem tudtunk elkezdeni mert nem volt elegendő pénzünk ezért vágtunk neki Németországnak immár 3 éve,mivel haza nem tudunk sűrűn járni igy itt kezdtük el a vizsgálatokat egyenlőre ezek nem fizetősek,na a kérdésem a következő volna vérvétel alapján meg állapították nála ezt a diagnózist Hypergonadotropen Hypogonadismus amire már 4hónapja egy injekció kúrát irtak ki hetente kétszer szúrja magát aminek a neve BREVACTID 5000, amire ki írták az a következő lelet eredménye HYPOPHYSENFUNKTIONSTEST(GnRH-test) LH-RH test LH-0perc-6,14 +30perc-56,62 +60perc 42,73 mlU/ml FSH-0perc 15,75 +30perc 40,28 +60perc 39,12 mlU/ml ezt az eredményt elküldték Prof.Zitzmann-nak ő egész messze rendel tőlünk és emailben jött a válasz, még egy vérvétel és ennek a következő az eredménye, ami után ki írták az injekció kúrát GONADENFUNKTIONtest LH-8,25 mlU/ml FSH-16,67 Oestradiol 37,06 pg/ml DHEA-S-3,02 PSA-0,83 ng/ml TSH-1,08 uU/ml Prolaktin-8,14 ng/ml Testonsteron-1,79 ng/ml SHBG-31,2 Androgenindex-19,91 Amiért fordulok önhöz a tanácstalanságunk mi lenne a helyes irány ön szerint , mivel csak tolmáccsal tudunk információhoz jutni az orvosoktól és elégé szűkszavúak és egyfolytában csak azt mondják várjunk az injekcio kúra mit produkál ,de az egy évig is tarthat.. már 11 éve szeretnénk babát és 34 évesen már jó volna tudni mit várhatunk ettől az egésztől vagy csak próbálkoznak hátha?A kérdésem a következő volna ,Nem régiben irtam egy magyar Andrológus Doktornak aki azt mondta hogy nem érti és feleslegnek tartja a HCG azazLH hatású injekciót, és A HCG kezelés igazából csak centrális hypogonadizmusban (hypogonadotorop hypogonadizmusban) javasolt.Ő úgy gondolja hogy a herében van a baj és ezzel az injekcióval ugy mond nem érnek semmit ...nagyon elvagyunk keseredve tanácstalanok vagyunk és félünk hogy félre kezelik...vissza mentünk tolmáccsal és csak annyit mondtak ezt kell tovább folytatni és csináltak egy új vérvételt aminek az eredményét várjuk, lehet kiegészítik egy másik injekcióval ennyi volt a válaszuk,mit tehetünk mi?most kértünk urológiára időpontot de csak március vége felé kaptunk ,talán majd ott mondanak urologiai szentpontból is valamit ,Kérem véleményét az injekcióról, mit tegyünk ?ha felesleges akkor árthat is?hogy lehetne helyre hozni a vérképet hohy ne legyen magas az FSH-ja és Doktor úr mi okoz magas FSH-?Lehet még valaha legalább annyi Spermája hogy elegendő legyen egy lombikbeavatkozásra?jelenleg ott tartunk hogy semmi nincs ,nulla...)n szerint mégis jó lehet ez a kúra és van esélyünk arra hogy beinduljon az ivarsejt termelődése,vagy hagyjuk a kezeléseket mert csak az idő telik vele és induljunk el a lombik programban és talán biopsziával találnak nála? vagy ennél a diagnózisnál esélytelen hogy ott legyen? Mik a tapasztalatok ezen a téren? Köszönöm válaszukat nagyon várom!További jó munkát és jó egészséget kívánok!
Kérdező: kamilla Válaszok száma: 0 db
Olyan problémám lenne nem kivánom a szex semilyen formályát 29 éves férjezet nő vagyok van egy másfél éves gyermekünk nagyon szeretem a férjem nem vagyok streszes de a szexre kerül a sor elmegy minden kedvem van e megoldás előre is kösszönöm a válaszát
Kérdező: szilahor Válaszok száma: 0 db
em kaptam még mindig rendes választ milyen gonddal küzdök.Voltak hangulat változásaim, de nem gyakran, 16-18 évesen kezdtem magamon depresszió jeleit észrevenni, de szerencsére a zenélésben, rajzolásban, írásban örömet leltem. Rossz munkahelyek sorozata családi gondok, rossz párkapcsolatok, egyszer csak azt vettem észre, hogy egyik nap fent és tervezek másik nap a létezés is fájt és fulladásig sírtam. Voltam több pszichiáternél az első bipoláris zavarnak mondta, a második, hangulatingadozás súlyos szorongással és depresszív epizóddal. Lamolepet szedek reg-est egy fél. scippát reg 1 és nem rég rivotrilt 2mg-osat amitől max 2órát tudok aludni. Az első alkalommal abbahagytam a gyógyszereket és belecsúsztam az amfetaminba. Hamar kiderült kell a gyógyszer így újra kezdtem a terápiát. A furcsa, hogy az amfetamin hatására nyugodtan tudok aludni, szinte úgy hat mint a nyugtató.
Kérdező: Jane Doe Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Párommal már több, mint 3 éve szeretnénk kisbabát, de eddig sajnos eredménytelenül. Korábban volt egy vetélésem, de nem a mostani páromtól. Párom átesett az andrológiai vizsgálatokon, egy kis bacilust leszámítva minden rendben volt. Én januárban estem át egy laparoskopia-hysteroskopia-küret műtéten. A műtét a ciklusom 26. napján történt, átlagban 31 naposak a ciklusaim. A műtétet a 24. ciklusnapon vérvétel is megelőzte, de nem tudom, mit néztek belőle, mert annak az eredményét nem kaptam meg. A kórházi zárójelentésen az áll, hogy elégtelen secretio. A petevezetékeim átjárhatók, nincs semmi rendellenesség. Az orvosom Duphaston szedését írta elő a 15. ciklusnaptól 10 napon át, 3 hónapon keresztül. Kérdésem a következő lenne: Mit jelent pontosan az elégtelen secretio? Egy ilyen műtétsorozat alapján meg lehet állapítani, hogy progeszteron elégtelenségem van? Valamint a 15. napon elkezdett Duphaston szedés nem befolyásolja a peteérést, ami a hőgörbe és az ovulációs tesztek szerint is a 18. nap körül van? Vagy keressek fel egy endokrinológust inkább, aki egy hormonsor felállításával meg tudja adni a pontos diagnózist mielőtt bármilyen hormont beszedek? Előre is köszönöm szépen válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Az állam alatt mindkét oldalon szimmetrikusan 1-1 kisebb nyirokcsomót tapintottam ki, amit csak nagyon nehezen lehet "megtalálni" mert ugrál. Csak akkor tapintható, ha az állcsontomhoz érek. Nem tudom mióta lehetnek ott, mert csak nemrég vettem őket észre. Az lenne a kérdésem, hogy okozhatja-e ezt a nyirokcsomó megnagyobbodást az, hogy most nő a bölcsességfogam? Hozzá kell tennem, hogy nagyon lassan, hónapokba telt mire felszakította az ínyem. Illetve régebbről egy csúnya tüszős mandulagyulladásból maradtak sajnos hegek a manduláimon. Összefügghetnek ezek a nyirokcsomókkal? Vagy valami nagyon rosszra kellene gondolnom? Pont a jobb oldali mandulám a hegesebb és jobb oldalon nő a fogam is. Egy másik orvost is kérdeztem, és szerinte ez nem nyirokcsomó, hanem normális. Várom szíves válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Tóth Eszter 2015-02-24 19:35:44
Üdvözlöm! Hétvégén múlt el az előző menstruációm,nem tapasztaltam az idő alatt semmi különöset vagy eltérőt. Most viszont,majdnem egy héttel utána,barna folyásom van és kicsit viszkető érzést érzek. Tudom,hogy menstruáció után ez normális,de nekem ez sem tartott soha ennyi ideig és most a megszokottól kicsivel több mennyiségben jelentkezett. Fogamzásgátlót nem szedek, viszont most betegség miatt nagy mennyiségű antibiotikumot szedtem már a menstruációs idő alatt is. Lehet ettől a probléma vagy esetleg valamilyen fertőzésre utalhat? Válaszát előre köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Már lassan egy hónapja minden nap érzem, hogy remeg a szemem. Korábban csak ritkábban fordult elő, mostanában viszont már szinte mindennap érzem, van amikor már reggel is ébredés után. Sajnos napi 8 órában számítógép elött vagyok a munkám miatt. A számitogepes munkát sajnos egyenlöre nem tudom elkerülni... Próbálok minél többet pihenni, hogy elmúljon.. Mit tehetnék, hogy elmúljon a remegés? Válaszát elöre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 15 éve nem menstruálok, egyetlenegyszer sem volt semmi vérzésem azóta, teljesen problémamentesnek érzem magam. Vizsgálatkor azonban kiderült, hogy vastagabb a méh fala, 2006.-ban 8 mm, most pedig 13 mm és fellazult, szivacsos a szerkezete. Az orvos küretet írt elő, mert szerinte ez daganatnak is lehet a jele, és szerinte nagyon csúnya az állaga. Kérdésem az, hogy lehet ez rosszindulatú daganat jele, és ha megtörténik a küret, ezzel ha az a baj, nem gyorsul fel a folyamat?Mindenképpen erre kell gondolnom? 65 éves vagyok, soha nem volt semmi problémám, 2 szülés, semmi egyéb nem volt. Várom megtisztelő szíves válaszát.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Már 4 napja hasmenésem van és nem akar megszűnni. Pedig kaptam rá gyógyszert a háziorvosomtól. Eközben próbáltam csak kekszet, gyümölcsöt, könnyű ételeket fogyasztani. Ennek ellenére sem történt változás. Előfordult, hogy hőemelkedésem is volt. Mi tegyek ebben az esetben? Köszönöm szépen a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-19 07:05:27
Üdvözlöm! Kérdésem a következő: Pár hete észleltem a fülemben pulzáló fülzúgást. Van, hogy egész nap, van, hogy elmúlik egy-két napra, majd újra "zenélni" kezd. Azt vettem észre, hogy mostanában a zajra fel is ébredek és elég intenzíven hallom a hangot. Reggel erősebb. Este viszont akkor hallom jobban, ha fürdök, és sokáig tartózkodom a meleg vízben. Nem tudom van-e összefüggés a nyaki csigolyáknak a fájdalma és a pulzáló fülzúgás között, de én erre is gondoltam. Vérnyomásom rendben van. Az orvosom azt mondta, hogy a fülemben van egy kis probléma, mert nem jól tisztítom és parafinos oldatot javasolt, hogy rendesen kitisztuljon, és a fülem ne zúgjon. Nagyon stresszes időszakon megyek keresztül, ezért arra is gondolt, hogy lehet ez pszichés eredetű probléma is. (van hogy elfelejtem és nem zúg a fülem, ha figyelek rá, akkor újból elkezdi). Milyen betegségek lehetnek egy pulzáló fülzúgás hátterében? Válaszát nagyon köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Tóth Eszter 2015-02-24 19:33:00
Üdvözlöm! Kérem adjon nekem tanácsot mihez kezdhetnék a következő panaszommal. Viszonylag aktívan sportolok, futni szoktam hosszabb távokat. Az utóbbi hónapokban nehezebben tudok regenerálódni, és kevésbé tudom kezelni a stresszt, bármilyen formában is ér. Ezzel párhuzamosan nehezen alszom el, gyakran felébredek. Előfordul, hogy éjszaka szorongva ébredek. Ilyenkor nagyon erős feszültséget érzek mind a testemben, mind az "idegrendszeremben". Nem tudom pontosan leírni mi történik , de nagyon kellemetlen érzés, néha már elviselhetetlennek tűnik. Remegek, magas a vérnyomásom, mindenem feszült, mintha égő érzés lenne mindenhol a testemben, szorító, szorongó érzés a fejemben, mintha nagyon magas szintű izgatottság lenne úrrá rajtam. Nem érzek félelmet, inkább fizikai a rosszullét. Adaptogén növényekkel, relaxációs légzőgyakorlatokkal, és nyugtató teákkal próbálom magam kúrálni. Ezek segítenek valamit, de sajnos nem oldják meg a problémát. 5 éve voltam sportorvosi kardio vizsgálaton, rendben volt minden. Nincs semmilyen betegségem (a fentiek miatt cukorbetegség, és inzulinrezisztencia vizsgálaton is voltam). Túledzést is kizárnám, mert használom a mérő alkalmazást (HRV). Mit gondol esetleg kortizol, vagy valamilyen hormonzavar, esetleg stressz állhat a háttérben? Merre induljak? Köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Érdeklődöm, hogy nők esetében mikortól, és milyen időközönként célszerű kardiológiai szűrésen rendszeresen részt venni? Azaz hány éves kortól? Milyen életkortól lehet TB alapon menni? Kérdezem mindezt azért, mert én rendszeresen járok más jellegű szűrésekre is, mivel azt tartom, hogy ha van gond, az minél hamarabbi felismeréssel jobban kezelhető. Panaszon általában nincs, időnként azonban kisebb-nagyobb mellkasi diszkomfort érzésem van (olyan szúró jellegű), viszont elég stresszesen élek a munkám miatt, 2 gyermekem van, 35 éves vagyok.Anyai ágon nagymamámnak ritmuszsabályozó kellett volna, azonban nem érte meg, édesapám néhány éve esett át szívinfarktuson, azóta egyszer műtötték (tervezett, és nem sürgősségi alapon). Köszönöm megtisztelő válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2015-02-17 19:39:12
Kedves Doktor Úr/ Nő, Úgy érzem bal kezem, bal lábam valamivel gyengébb, hamarabb kifárad. Belenyilaló Izomfajdalmak kulonbozo vegtagokban véletlenszerűen( labfej, kéz ujjtő, térd, ujjak, vádli, comb, alkar, könyök stb) főleg bal oldalon. Szemem alatt lilás táskák a tünetek megjelenése óta. Bal fulem is tompan fáj, néha szokott zugni dugulni. Bal labam nehezebbnek érzem járáskor és koordinálatlanabbnak. Nyirokcsomóim épek. Orrpolipom is van bal orrmelléküregben. bal Tarkomnal és homlokomnál is fajdogal a fejem, néha hőemelkedésem van. Bal szemem is furcsa, mintha nyomás alatt lenne és fáj, máshogy látok vele. Alsó szemhélyam bal szememen sokszor ráng, és ugyanígy bal kéz, bal lábamban is az izmok nyugalmi állapotban tikkelnek. FONTOS : bal szemfogam gyökércsúcsa gyulladt volt sokáig, vártuk, hogy múljon el a gyökérkezelés és tömés után, de nem akart, majd, rezekálta (levágta a gyökércsúcsot a fogorvos) a panaszaimra. Műtét előtt nem sokkal kezdődtek a panaszok, előtte csak tűszúrás szerű izületi fájdalmak voltak, és bal oldali fej fogfájás. Műtét után a panaszok maradtak. Valahol bal szemfog gyökerénél szokott fájni, és mintha kihatna a bal oldalon a fejemre, nem is nagyon tudok a bal arcomon aludni. Emellett gerincferdulesem van, nyakam előredől és hangosan szokott ropogni, gerincem is szokott középen, és térdem is. Fej CT negativ lett kulonfele helyben vegzett mozgastesztek neurologusnal negativak. Vérképem rendben (cukrom 4.6, de én többnek érzem olykor) EKG-t is mértek 2-3 szor. A pulzusom 1-2 éve már olyan 57-65 közti nyugalmi állapotban, mostanában is ennyi, bár 1 hónapja sokáig 75-80 körül volt. Köhögni nem szoktam egyáltalán. Szemésznél -1-es szemüveget írtak fel mindkét szemre, más problémát nem találtak. (elvileg idült arcureggyulladasom van fül orr gégész szerint, szerintem nem). Étvágyam általában van, székelésem többnyire rendben. Néha hányingerem van (de ez helyzetváltoztatással van, hogy elmúlik). Márciusban kullancscsípés is ért folt nem volt. Közérzetemet nagyon lerontják ezek a panaszok. Gyogyszereket írt fel neurológus és fül orr gégész 1.5 hónapja szedem: milgamma, betaserc, divascan, triapdial, cavinton, momentason sandoz. koszonom válaszát.
Kérdező: dominoxe Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Diamant-Dent Fogegészségügyi Intézet 2015-02-18 16:04:56
Kedves Doktor Úr/ Nő, Úgy érzem bal kezem, bal lábam valamivel gyengébb, hamarabb kifárad. Belenyilaló Izomfajdalmak kulonbozo vegtagokban véletlenszerűen( labfej, kéz ujjtő, térd, ujjak, vádli, comb, alkar, könyök stb) főleg bal oldalon. Szemem alatt lilás táskák a tünetek megjelenése óta. Bal fulem is tompan fáj, néha szokott zugni dugulni. Bal labam nehezebbnek érzem járáskor és koordinálatlanabbnak. Nyirokcsomóim épek. Orrpolipom is van bal orrmelléküregben. bal Tarkomnal és homlokomnál is fajdogal a fejem, néha hőemelkedésem van. Bal szemem is furcsa, mintha nyomás alatt lenne és fáj, máshogy látok vele. Alsó szemhélyam bal szememen sokszor ráng, és ugyanígy bal kéz, bal lábamban is az izmok nyugalmi állapotban tikkelnek. FONTOS : bal szemfogam gyökércsúcsa gyulladt volt sokáig, vártuk, hogy múljon el a gyökérkezelés és tömés után, de nem akart, majd, rezekálta (levágta a gyökércsúcsot a fogorvos) a panaszaimra. Műtét előtt nem sokkal kezdődtek a panaszok, előtte csak tűszúrás szerű izületi fájdalmak voltak, és bal oldali fej fogfájás. Műtét után a panaszok maradtak. Valahol bal szemfog gyökerénél szokott fájni, és mintha kihatna a bal oldalon a fejemre, nem is nagyon tudok a bal arcomon aludni. Emellett gerincferdulesem van, nyakam előredől és hangosan szokott ropogni, gerincem is szokott középen, és térdem is. Fej CT negativ lett kulonfele helyben vegzett mozgastesztek neurologusnal negativak. Vérképem rendben (cukrom 4.6, de én többnek érzem olykor) EKG-t is mértek 2-3 szor. A pulzusom 1-2 éve már olyan 57-65 közti nyugalmi állapotban, mostanában is ennyi, bár 1 hónapja sokáig 75-80 körül volt. Köhögni nem szoktam egyáltalán. Szemésznél -1-es szemüveget írtak fel mindkét szemre, más problémát nem találtak. (elvileg idült arcureggyulladasom van fül orr gégész szerint, szerintem nem). Étvágyam általában van, székelésem többnyire rendben. Néha hányingerem van (de ez helyzetváltoztatással van, hogy elmúlik). Márciusban kullancscsípés is ért folt nem volt. Közérzetemet nagyon lerontják ezek a panaszok. Gyogyszereket írt fel neurológus és fül orr gégész 1.5 hónapja szedem: milgamma, betaserc, divascan, triapdial, cavinton, momentason sandoz. koszonom válaszát.
Kérdező: dominoxe Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-18 16:11:17
Kedves Doktor Úr/ Nő, Úgy érzem bal kezem, bal lábam valamivel gyengébb, hamarabb kifárad. Belenyilaló Izomfajdalmak kulonbozo vegtagokban véletlenszerűen( labfej, kéz ujjtő, térd, ujjak, vádli, comb, alkar, könyök stb) főleg bal oldalon. Szemem alatt lilás táskák a tünetek megjelenése óta. Bal fulem is tompan fáj, néha szokott zugni dugulni. Bal labam nehezebbnek érzem járáskor és koordinálatlanabbnak. Nyirokcsomóim épek. Orrpolipom is van bal orrmelléküregben. bal Tarkomnal és homlokomnál is fajdogal a fejem, néha hőemelkedésem van. Bal szemem is furcsa, mintha nyomás alatt lenne és fáj, máshogy látok vele. Alsó szemhélyam bal szememen sokszor ráng, és ugyanígy bal kéz, bal lábamban is az izmok nyugalmi állapotban tikkelnek. FONTOS : bal szemfogam gyökércsúcsa gyulladt volt sokáig, vártuk, hogy múljon el a gyökérkezelés és tömés után, de nem akart, majd, rezekálta (levágta a gyökércsúcsot a fogorvos) a panaszaimra. Műtét előtt nem sokkal kezdődtek a panaszok, előtte csak tűszúrás szerű izületi fájdalmak voltak, és bal oldali fej fogfájás. Műtét után a panaszok maradtak. Valahol bal szemfog gyökerénél szokott fájni, és mintha kihatna a bal oldalon a fejemre, nem is nagyon tudok a bal arcomon aludni. Emellett gerincferdulesem van, nyakam előredől és hangosan szokott ropogni, gerincem is szokott középen, és térdem is. Fej CT negativ lett kulonfele helyben vegzett mozgastesztek neurologusnal negativak. Vérképem rendben (cukrom 4.6, de én többnek érzem olykor) EKG-t is mértek 2-3 szor. A pulzusom 1-2 éve már olyan 57-65 közti nyugalmi állapotban, mostanában is ennyi, bár 1 hónapja sokáig 75-80 körül volt. Köhögni nem szoktam egyáltalán. Szemésznél -1-es szemüveget írtak fel mindkét szemre, más problémát nem találtak. (elvileg idült arcureggyulladasom van fül orr gégész szerint, szerintem nem). Étvágyam általában van, székelésem többnyire rendben. Néha hányingerem van (de ez helyzetváltoztatással van, hogy elmúlik). Márciusban kullancscsípés is ért folt nem volt. Közérzetemet nagyon lerontják ezek a panaszok. Gyogyszereket írt fel neurológus és fül orr gégész 1.5 hónapja szedem: milgamma, betaserc, divascan, triapdial, cavinton, momentason sandoz. koszonom válaszát.
Kérdező: dominoxe Válaszok száma: 0 db
Attila vagyok az előbb írtam a tarkó nyomással kapcsolatban. Az a baj hogy sajnos nyaki gerinc MRI-re nem tudok elmenni mert pacemakerem van.Más vizsgálat nem tudja helyettesíteni ezt az MRi-t? Köszönöm
Kérdező: Attila Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-17 14:27:32
Jó Napot! Olyan kérdésem lenne,hogy edzés közbe(gyúrás),ha lehajolok vagy leülök a gyakorlat után vagy közben ,a nyakam illetve a nyakam hátsó része elkezd nyomni két oldalt ez tart kb 20másodpercig utána elmúlik.De többször előfordul. 29éves vagyok,130/80as vérnyomással.Nincs semmi betegségem fél éve voltam teljes kivizsgáláson.Ez kb 3-4hete kezdődhetet,előtte nem volt ilyen problémám.Olyan mintha így befeszülne hátul a fejem ilyenkor.De nem szédülök nem zúg a fülem nem zsibbad semmim,aztán elmúlik.De csak edzésnél jön elő terhelésnél. Köszönöm a válaszukat!
Kérdező: Attila Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-17 13:16:45
Üdvözlöm! Az utóbbi hónapokban folyamatosan hízok, bármikor tudnék inni, és szinte mindentől ég a gyomrom. Fogalmam sincs, hogy ezeknek közük van-e egymáshoz. Az életmódomon nem változtattam, fizikai munkát végzek, rendszeresen - napi háromszor - étkezem. Nem főzünk zsírosan igyekszem mindent a legegészségesebben főzni. A család termel meg sok mindent,zöldségek, hús, stb. Emellett fejfájós is vagyok, igazi migrénes fejfájásaim vannak. Nagyon zavar a súlyom gyarapodása, ami főleg a hasra korlátozódik. Havonta "növöm" ki a ruháimat, egyre nehezebb a levegővétel, a hajlás. Mivel fizikai munkát végzek sokkal jobban észreveszem, ha valami miatt nem bírok. Egyre nehezebben viselem a meleget, pl. nyáron. Mindez nem tudom, hogy mivel magyarázható. Lehet a korom miatt, beléptem a változó korba? Vagy valamilyen emésztési problémáról van szó, vagy az állandó szomjúság cukorbetegségre utal? Nem tudom milyen irányba lépjek. Az utóbbi napokban azt tapasztaltam, hogy bármit eszek, mindentől ég a gyomrom, ha újra eszek valamit, pl. kekszet, akkor egy darabig jó, de az újbóli evéstől hízom, és ez egy ördögi kör. Kérem, hogy a leírtak alapján válaszoljon, hogy mi a teendő? Életmódváltással meg lehet oldani, vagy szakorvoshoz kell fordulnom? Türelmét előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-17 07:07:39
Üdvözlöm! Az lenne a problémám, hogy reggel hiába mosok fogat, egész nap kellemetlen a lehelletem. A reflux témában tettem fel ezt a kérdést, de nem biztos ,hogy a gyomorsav miatt lenne. 2 hónapig szedtem reggel este quamatelt, de nem hatott. Azt tudni kell, hogy elég régóta gennyes váladék jön a torkomból. Általában átlátszó színű, de van amikor kissé sárgás. Valószinű ettől a kellemetlen szag. Nyúlós állaga van, néha kiköpni se egyszerű. A manduláim nem fájnak, sok vizet iszok, és mindig megemelt fejjel alszok, ha esetleg reflux lenne. Kérem segitsen, mit lehetne tenni ?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-17 07:06:10
Üdvözlöm! 14 éves korom óta epilepsziás vagyok, idén nyáron lettem 47. Nagyon sok epilepszia kezelésére használt gyógyszert szedtem már, legtöbb ideig Lamictalt, közel 9 évig, ugyanakkor 1990 óta a mai napig Rivotrilt. 2012-ben le kellett cserélni a Lamictalt az epilepsziás rosszullétek kiújulása és a mellékhatások megjelenése miatt. Azután Vimpatot szedtem 3 éven át tavaly őszig, amikor újra felerősödtek az epilepsziás rosszullétek és mellékhatások, mint pl. szédülés, gyengeség, zavartság, kiütések, arcdagadás, gyakori herpesz stb. Befektettek egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházba, ahol pár napig Gordiust, majd Kepprát kaptam. Ez idő alatt a szájnyálkahártyámon hámló bőrfoltok jelentek meg, és apró hólyagocskák. Az orvosok nem foglalkoztak vele, hazaengedtek. Azonban ezután sem éreztem magam jobban, bár az epilepsziás rosszullétek elmúltak, a többi tünet megmaradt. A szájnyálkahártya állapota egyre rosszabb lett, majd amikor újból elmentem az orvoshoz a Kepprát lecserélték Topamaxra és elküldtek bőrgyógyászatra. A bőrgyógyászat első diagnózisa szájrák volt, azonban szerencsére a DEOEC Bőrgyógyászati Klinikán ezt elvetették, és jelenleg inkább az orvosságok mellékhatására lehet gyanakodni. Az utóbbi időben számos vizsgálaton estem át: MRI, CT, EEG, alvásmegvonásos EEG, bőrgyógyászati, fogászati, gasztroenteorológiai vizsgálatok stb. Azonban sehol nem mondtak semmit, csak küldözgetnek tovább egyik helyről a másikra. A jelzett tünetek pedig továbbra is fennállnak. Nemrég visszamentem a fent említett kórház neurológiai osztályára, ahol azt mondták, hogy minden orvosságot abba kell hagyni, és hazaküldtek. Nekem azt mondták a betegségem kezdetén, hogy életem végéig gyógyszert kell szednem, így most rendkívül félek, és nem tudom, mit tegyek. Előre is köszönöm a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-17 11:58:29
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy fenti lelet mindenféleképpen súlyos betegségre utal, és nem lehet thalassemia az oka? köszönöm
Kérdező: Remény Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm!Négyszer mütöttek fibroadenomával!2009-2010.2011-2012 évbenTavaly oktoberben elkezdett fájni a jobb mellem amivel orvoshoz fordultam.A fájdalom elég kellemetlen mert se oldalt se hason nem tudok aludni.A melltartó is kényelmetlen ahony nyomja pedig 1 számmal nagyobbat vettem.Mamográfián ill.uh-n is voltam és nem mutatott ki semmit.A sebész orvos azt mondta igy kell élnem még 15 évig még amig a menstruáciomnak vége lesz.Néha annyira fáj hogy hozzá se lehet érni:Kérem segitsen!Kihez és hova forduljak?köszönöm
Kérdező: h.timike37@citromail.hu Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Bulyovszky István 2015-02-16 15:52:10
Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy édesapámnak körülbelül 3 hete elkezdett puffadni a hasa, nem étkezett, sokszor hányt majd a héten már vett erőt magán nagy unszolas árán és múlt hét vasárnap elment az ügyeletre, ott a doktor nem tudta megmondani mi baja van, majd pár órával később bement az ügyeletes belgyógyász orvoshoz, hozzátenném, hogy szabad szemmel is jól látható volt, hogy a hasán belül kb egy teniszlabda nagyságú valami van majd ez az "orvos" azt írta a leletere hogy DEPRESSZIÓS. Hétfőn apukám elment a háziorvoshoz, aki elküldte vér és vizeletvételre és tükrözésre. A mostani héten hétfőn meg is jöttek az eredmények és szerdán elkezte inni a belmosó folyadékot és semmi hatás, kihívtuk a háziorvost és megnézte a leleteket. TELJESEN JÓ, egy szem csillag sincs majd beutalta a kórházba "belcsavarodasa" gyanújával, hozzátenném még mindig látható volt az a dudor. Édesapámat, mivel az összes műtős műtött így este kilenckor kezdtek el megműteni, egy rákot vettek ki és a vastagbelének a kilencven százalékat eltavolitottak. Egyszerűen hihetetlen, hogy lehet hogy SENKI NEM VETTE ÉSZRE EZT ÉS HOGY LEHET HOGY AZ EREDMÉNYEK JÓK MÉG GYULLADÁST SEM MUTATOTT KI A LELET??? Hogy lehet, hogy az, aki a belgyógyászatra specializálódott ezt nem vette észre és DEPRESSZIÓVAL küldi haza??? De igazán a kérdésem az lenne lehet-e áttét, és a papírokból miért nem derült ki??? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Párommal tegnap szeretkeztünk és észrevette, hogy van egy seb a hüvelybemenetemnél. Azt nem tudjuk, hogy mikor keletkezett. Előző alkalommal a szex is fájdalmas volt belül, viszont előtte alkalommal használtunk először pharmatex lágy hüvelykapszulát és azt olvastuk, hogy az égethet, ezért a fájdalom lehet attól volt. Azóta nem szeretkeztünk, nem tudjuk, hogy ez változott-e. Bekentem Canesten kenőccsel is, hátha segít. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a seb vajon mitől lehet, és hogy a páromat is kezelni kell-e miatta? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A problémám az lenne, hogy diagnosztizálták nálam a pcos-t és az inzulinrezisztenciát és voltam uht is és az orvos erre a betegségre inofolicot írt, amit vízben kell feloldani. Az sajnos drága, helyette a myo inositol+folsavat vettem meg, abban több is van és olcsóbb is, több mint 1 hónapja szedem, de még mindig nem jött meg a menstruációm, Ön mit javasol kihez forduljak? Mert a nőgyógyászoknak már semmi ötletük sincs.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok. 45 éves vagyok, metropathia haemorrhagica és megvastagodott nyálkahártya miatt végzett méhkaparáson vagyok túl, egy hét telt el. A vérzés már másnapra elmúlt, de azóta rendszeresen tapasztalok gyenge halványpiros szivárgást, amit csak a vécéhasználatnál szokásos óvatos tisztálkodáskor a papíron látok. Görcs, fájdalom, rosszullét nem jelentkezett, de az onkológiai leletig még két hetet kell várnom, és talán érthetően ideges vagyok. A műtéti vizsgálat "I.d." típusú petefészekcisztát is megállapított, amiről egyébként megnyugtattak. A kérdésem az, hogy ez a kis folyás erősíti-e komolyabb sebészeti beavatkozás szükségességének gyanúját, vagy ez ebben a helyzetben még szokásos jelenségnek vehető. Köszönöm a segítségüket.
Kérdező: PRózsa Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Szeretném,ha tanácsot adna a problémámra! Már egy pár éve kezdődött,hogy étkezések után 1-2 órával felpuffadok és gáz képződik, ami nagyon kellemetlen a számomra. Délutánra erősödik fel és ezért az esti órákban már nem is tudok otthonról elmenni. Próbáltam homeopátiás szert használni, gyógyteát iszom, de ezek mind tüneti kezelések. Szeretném megtudni mi a kiváltó ok. Megfigyeltem,hogyha nem eszem főtt ételt, enyhülnek a tünetek. Sokat segít a rendszeres testmozgás. Odafigyelek az étkezésemre, nem eszem fagyasztott és félkész ételeket, igyekszem tartósítószer nélküli élelmiszereket vásárolni, kevés húst eszem. Kifejezetten rosszabbodik az állapotom, ha élesztős és cukros dolgokat eszem , ezért próbálom elkerülni az ilyen élelmiszereket. Nem mindig sikerül ,mert szeretem az édességet.Akkor érzem jól magam, ha üres a gyomrom. Egyszerre kis mennyiséget tudok enni, ha megpróbálok egy normál adag ételt megenni fáj a gyomrom és órákon át olyan érzésem van mintha egy kő lenne benne. Általában naponta egyszer van székletem,de van amikor reggel és este is. Azt is megfigyeltem,hogy stressz hatására erősödnek a tünetek, ezért autoéntréninget is alkalmazok, ami csökkenti a tüneteket. Kérem segítsen kideríteni mi okozhatja a problémámat!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-13 07:12:54
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne,hogy milyen tünetek alapján lehet eldönteni, hogy az irritabilis bél syndroma pszichés vagy szervi eredetű-e?A tüneteim egyértelműen IBS-ra utalnak a kérdésem az lenne, hova forduljak először vele?Colonoscopia vagy pszichológus? Köszönöm válaszát.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-13 07:11:05
Üdvözlöm! 38 éves nő vagyok, évek óta hasmenésem van, sokszor megyek wc-re naponta.Igazából én azt hittem, hogy nekem ez a normális. Kb 2 hete fogyókúrába kezdtem és elhagytam a kenyeret és a tésztát. Pár nap múlva észrevettem, hogy normális lett a székletem, nem híg és csak egyszer megyek, nem többször. Ezt meg is említettem egy ismerősömnek és azt mondta nem akar megijeszteni, de nem lisztérzékenység? Hát én el is mentem a háziorvoshoz, holnap reggel megyek a belgyógyászhoz. Vettem Biocard Celiac tesztet, de negatív lett. Nem fáj a hasam , nem fogyok, mint a lisztérzékeny betegek, csak hasmenésem van. Kíváncsiságból megint ettem kenyeret és a hasmenés újra jelentkezett. Ha nem lisztérzékenység esetleg mi másra figyeljek az étkezésnél, vagy mi az aminek ugyanez lenne a tünete, hogy kizárhassam? Köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-13 07:08:46
Kedves Doktor ur! Szeretnek kerdezni egy szamomra igen fontos dolgot.Volt egy motorbalesetem 1990-ben Azutan kezdodtek az alvaskozbeni rohamaim .Nem volt tul surun es nem is volt sok osszesen. Oxcarbazepine-t szedek 300mg reggel 600mg este ,8 eve vagyok tunetmentes.Elotte trileptalt szedtem,6 ev tunetmentesseg utan az orvosom javasolta hogy probaluk meg a gyogyszerelhagyast,de fel ev utan ujra rosszul lettem .Azota szedem az oxcarbazepine-t. Tavaly majusban elkezdtem testepitő edzeseket csinalni,es taplalekkiegeszítot isz szedek.Nemreg olvastam,hogy epilepszias gyogyszer szedese mellett konzultalni kell orvossal,ha glutamint akarok szedni.En nem szandekozom külön glutamint szedni,de a feherje porokban es az"all in one" taplalekkiegeszitokben is van bőven.Azonban csak a glutamin keszitmenyeknel van ez a figyelmeztetes. A kerdesem az,hogy szedhetem-e a feherjeporokat es a taplalekkiegeszitoket tovabbra is ,es van-e valami karos hatasa egymasra a glutaminnak es az oxcarbazepine-nek? Előre is köszönöm avalaszt.
Kérdező: Szepali Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-12 16:58:25
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb. 10 éve volt egy balesetem, megsérültem. 2 balesetbiztosításom volt. Az egyik biztosító orvosa megvizsgált, megállapította rokkantságom fokát. A másik biztosító orvosa a leletek alapján fele akkora fokot állapított meg. Többször kértem a személyes vizsgálatot. Mivel ez nem történt meg, pert kezdtem. A kijelölt orvosszakértő megvizsgált, megállapította munkaképességem csökkenését. Mivel én rokkantsági %-ot kértem, nem mkcs-t, szeretnék segítséget kérni: Hogyan kell kiszámolni (összegezni) a "Dr. Juhász Ferenc: Irányelvek..." c. könyve táblázataiból vett különböző mozgásbeszűküléseiből adódó %-os értékeket (nem a 7/2012 NEFMI rendelet alapján, mivel 10 éve volt a baleset)? Előre is köszönöm, üdvözlettel: mathiace
Kérdező: mathiace Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-03-26 20:06:36
Üdvözlöm! Pár éve NASH-t (nem alkoholos zsírmájat) diagnosztizáltak nálam. A GGT-m 200-270-es érték körül ingadozik , ennél lejjebb nem is sikerült hozni. A mostani időszakos orvosi vizsgálaton az ALT eredményt is magasnak jelölték: 108 volt. Azt szeretném kérdezni, hogy kifejezetten ezt az ALT értéket mivel lehetne lejjebb csökkenteni, és normális értéket elérni? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-12 07:20:24
Üdvözlöm! Anyukám (48év) Röntgen leletét szeretném megtudni hogy mit jelent. L gerinc 2 ir.:A lumbalis lordosis és a sacrum dőlésszöge fokozott. A corpusok norm. magasak. A zárólemezek simák. A peremek jelzettek. A porcrések Th XII-L III, L IV-V között dorsalisan, LV-SI között egészében szükebbek. A proc. spinosusok közötti távolság csökkent. A kisízületekben arthrosis jelei. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-12 07:30:07
Üdvözlöm! 2 hete vettek Chromogranin A vért tőlem. Az eredményem: 87,8, alsó érték: 19,4, felső 98,1. Erre azért volt szükség, mert sokat fájt a hasam, görcsöltem, hasmenésem volt, sőt még gastroscopia utáni befújt levegőtől is órák hosszat görcsöltem, ekkor döntött úgy az orvosom, hogy kér ilyen jellegű vért. Gastr. negatív lett. Azt mondta, hogy továbbra is fáj a hasam, akkor meg kell ismételni a vérvételt, hogy nem-e emelkedett az érték. Van-e aggódni valóm, mert én ettől az értéktől bevallom őszintén megijedtem. Milyen jellegű betegségekre utalhat ez a jellegű vérvétel? Helyzetem most sem jobb, fájdogál a hasam, a székletem változó(normál és hasmenéses), székelés után sokszor érzem azt is, hogy még székletingerem van. A beleim szurkálnak, gázosodnak. Laborleletemben eltérés nem volt( se vérsüllyedés, sem vérszegénységre utaló érték). Kérem válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-12 07:19:15
Kedves Doktor ur Elkeztem szabadidomben testepito edzest vegezni tavaly majusban.Taplallekkiegeszitoket is szedek. Nemreg olvastam ,hogy glutamint nem szedhet aki epilepszias gyogyszert szed.En nem is szedek,de a gltamin bennevan szinte minden kiegeszitoben.Erdekes ,hogy csak a tiszta glutamin keszitmenyekre irjak ,hogy nem szedheto epilepszias gyogyszerrel ,csak ha elotte konzultalt az orvossal. En Oscarbasepine-t szedek ,reggel 300mg este 600mg-ot. Rosszulleteim nincsenek mar 8 eve.Elotte 6 evig nem volt.Az elso6ev utan volt egy gyogyszerelhagyas,de nem sikerult. Abetegsegem egy motorbaleset utan kezdodott. Nem tudom ,hogy szedhetek-e egyaltalan feherjet ,vagy ugynevezett" all in one"kiegeszitoket mert ezekben aranylag magas a glutamin tartalom.Eddig szedtem ,nem ereztem semmi rosszat,de mosst kisse meggijedtem. Elore iss koszonom a valaszt
Kérdező: Szepali Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Egy problémával fordulok Önhöz. Körülbelül 10 éve küszködök aranyér problémával. Jelenleg 34 éves vagyok. 8 évvel ezelőtt megműtöttek belső aranyérrel, miután a 3 gyűrűzésből már az első után rosszul reagált a szervezetem és betrombotizált az ér. A műtét után, melyet a DG-HAL nevű eljárással végeztek, másfél évig bírta (pedig mindent elkövettem annak érdekében, hogy ez ne történjen meg), és újból előjött a probléma, ismét heves vérzéssel. Aztán az évek során csak rosszabb lett a helyzet. Most már 3 éve külső aranyerem is van, nem csak belső. A belső vérzik (nem is akárhogyan...), a külső pedig kitüremkedik. Minden székelés után kijön, viszont annyira érzékeny és fáj, hogy nem tudom visszahelyezni, de ha egy összetekert törölközőre ülök rá, kb 10-15 percre, akkor szépen majdnem 100%-osan visszahúzódik és ekkor ezután a tortúra után indulhat a nap. Ha nem sikerül és nem húzódik vissza, akkor egész nap kint van, nedvedzik, olyan szinten, hogy az alsónadrágomon egy kisebb tenyérnyi nedvesség folt keletkezik. Ilyenkor, ilyen hideg időben ezáltal könnyebben meg is fázik és hát nem utolsó sorban van amikor spontán be is vérzik... A kérdésem a következő lenne. Az nyilvánvaló, hogy ezt az állapotot meg akarom szüntetni és újra olyan életet akarok élni, mint a húszas éveim elején. Ha ezzel a problémával felkeresek egy szakorvost, akkor mire számíthatok? Szeretném végleg rendbe rakatni az "altájamat", és úgy hallottam, hogy a lézeres beavatkozás ezt lehetővé teszi. A kenőcsökben, kúpokban már nem hiszek, hiszen a 10 év alatt volt szerencsém nagyon sok fajtát kipróbálni, minimális sikerrel. Attól tartok viszont, hogy nem fogom "produkálni" a problémát, hiszen a törölközőn való üléstől visszahúzódik és nem észlelhető. Esetleg a belső vizsgálat során ez akkor is látható, ha kint van, meg akkor is ha nincs? Egyébként úgy gondolom, hogy igen, csak egy szakember megerősítésére várok... Köszönöm, hogy elolvasta a levelemet. Várom szíves válaszát! Csaba
Kérdező: Csibi Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Február 5-én műtöttek a fültőmirigyemmel. A tüneteim evés közbeni arcpuffadás voltak,görcs.Sok kivizsgáláson voltam,egy cisztám volt amiből szövettant vettek ,valamint mr vizsgálat szerint egy mogyorónyi valami a mirigy mélyén van amit nem tudtak megítélni mi,de műtétre előírtak emiatt teljes parotis eltávolításra a mélysége miatt,műtét közben kiderült kitudják venni a csomót a parotis eltávolítása nélkül.Másfél órás volt a műtét.Most már itthon vagyok,legközelebb csütörtökön kell mennem kötözésre,de a problémám az hogy evésnél iszonyatosan fáj az arcom,még pépes ételnél is,szilárdat abszolút nem tudok enni,valamint ma joghurttal próbálkozásomnál bekeményedett az arcom és megdagadt úgy érzem,mint műtét előtt.Szeretném megkérdezni hogy ez normális műtét után 5 nappal? Lehet nem sikerült a műtét? Legközelebb csütörtökön találkozom orvosommal,de eléggé félek hogy ez nem normális dolog,azért írok ide is. a szobatársamat is hasonló dologgal műtötték hétfői nap,és már csütörtökön evett stb,ezért félek velem valami baj van. Válaszát köszönöm szépen!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Vashiányos vérszegénység miatt már vizsgáltak gasztroenteorológián. Többszöri székletminta vizsgálatával kizárták a vérzést. A székletben soha nem találtak vért. Gyomortükrözésem volt. Ott sem találtak problémát. A vérszegénység okaként a nagyon erős menstruáció maradt. Elég sűrűn fordul elő nálam hasmenés. Például zsíros ételek, tejtermékkel készült ételek esetében, ezért vigyázok a táplálkozásra. Most azonban olyan hasmenés jelentkezett (első alkalom) hogy a keményebb székletet egy lágyabb széklet követet ami véres nyálkás volt. Előtte egy héttel influenza miatt láz és köhögés mellett több napig jelentkezett hasmenés, vér nélkül. Székletelés közben ilyen szúró érzés volt, mintha nem sima felület jönne hanem érdes. Valahogy így tudnám leírni. Majd megismétlődött a hasmenés (kevés mennyiségben) nyálkás, véres volt. A tisztálkodásnál a törlőkendő is véres lett. Voltam a napokban vérvételen a vas és hemoglobin ellenőrzése miatt. A vérsüllyedésem 15 lett. Picivel meghaladva a normál értéket. Ez sem fordult még soha elő. A kérdésem az lenne, hogy lehet e aranyér az oka, vagy komolyabb problémát kell feltételeznem. Lehet e itthon enyhíteni az esetlegesen jelentkező újabb tüneteket. Szükséges a szakorvos felkeresése. Köszönöm válaszát.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-11 07:36:07
Üdvözlöm! Közel egy éve már, hogy megoldást keresek a haspuffadásomra.Étkezést követően 5-10percen belül szemmel láthatóan megnő,bekeményedik a hasam, enyhe nyomást érzek és levertséget, kedvtelenséget.Elhagytam a tejterméket, és a fehér lisztet a cukrot is.Próbálok az egészségesen táplálkozni, de sajnos már a gyümölcsöktől, zöldségektől és az utóbbi időben a csirkehústól is puffadok.Mivel sportolok, így minden nap kihívást jelent, hogy mit egyek, mert az esti edzésekre már úgy nézek ki, mint egy 4hónapos kismama, és délutánra már a felszabaduló gázok is kellemetlenséget okoznak.Van, hogy 3napig nincs székletem, de van úgy, hogy naponta 4-5-ször is van.Jártam már gyomor-és végbél tükrözésen kb. fél éve, de ott teljesen negatív volt az eredmény, viszont a panaszaim nem szűnnek azóta sem. Megoldást, esetleges Kezelést nem kaptam.Próbáltam a paleozást, de a sok zöldség miatt abbahagytam.Így marad a rizs, csirke, jégsaláta... Az ananásztól például 2 napig görcsölt a hasam, de az alma, a banán, a narancs, a mandarin is problémát okoznak(most csak idénygyümölcsöket írtam). Néhány esetben a gránátalma is. Zöldségek közül inkább azt írom le, ami nem okoz problémát: Jégsaláta, ruccola.Kérem segítsen a probléma feltárásában, hogy teljes életet tudjak élni!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-11 07:34:28
T Cím! Nem tudom mi legyen a továbblépés? Hormonterápia? Sugárterépia? Megfigyelés? Kérem szíves válaszukat. TUR-P műtétet követően 1 dl-nyi borsnyi-félbabnyi szürkésvörhenyes rugalmasan tömött darabokból álló szövetminta szöveti meghatározásának eredménye 2015. I. 21-én: „hyperplasia nodosa glandularis valde adenomatosa partim fibromyomatosa prostatae. A hyperplasia jeleit mutató mirigycsoportok között részben bekúszva a beningus hyperplasitus mirigyek közé, elszórtan egy-egy gócban kis %-ban adenocarcinoma prostatae területei láthatók amelyekben HCK pozitív myopithel sejtréteg nem mutatható ki. Ezekből megadható Gleason szerinti gradus 2. Kisebb mennyiségben hólyagnyaksclerosisnak megfelelő simaizom hyperplazia. Egy-egy prosztatarészlet felszínén kevés megtartott uroephitel boritás látható.”
Kérdező: Soós Roland Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kisfiam (15hó) vírusfertőzésen esett át, gyermekorvosunk diagnózisa szerint herpangina. A baj csak az, hogy, bő egy hónappal ezelőtt ugyanezen tünetekket már produkálta, akkor orvos csak utólag látta mert pont a karácsonyi 5 napos szünet kezdetén lett beteg, telefonon egyeztettünk az orvosunkkal és abba maradtunk ha le megy a láza (1,5 nap) akkor nem szükséges ügyeletre menni. A láz elmúltával jöttek a szájába a pöttyök. Mire orvoshoz mentünk elmúlt picit köhögött arra kapott antibiotikumot. Kb 2 hét múlva a tenyerein apró pici piros pöttyök lettek de az egész tenyere pirosas volt. Ekcémának diagnosztizálták kaptunk rá elocomos krémet. Halványodott és még most is hámlik. Most pénteken felment a láza, és a tenyerén újra az az apró pici sűrű pöttyözöttség jelent meg. Ma elmentünk a gyermekorvoshoz aki a torka alapján herpanginás vírust állapított meg és laborbeutalót adott. Félek hogy ezek a bevérzések a tenyerén valami súlyos betegrésre utalhatnak és azt olvastam, hogy ezt a herpanginát egy bizonyos coksackie vírus okozza ami akár szívizom gyulladással is jár. A doktornő szerint most picit szapora a szívverése. A gyerek egyébként a decemberi betegség alatt és után teljesen jókedvű aktív volt. Most viszont sokszor lefekszik játék közben, fáradtak látszik. Nagyon aggódom, hogy esetleg decemberben nem lett rendesen kikezelve és esetleg a szívére húzódott. Kérem mondja meg, reális-e a félelmem. Laborba sajnos csak holnap tudunk menni mert a mairól már sajnos lecsúsztunk Amiket kért a doktornőnk: VVT.süllyedés, vérkép, retikulocyta, össz.bilirubin, SGOT(ASAT), SGPT(ALAT), v-GT, CRP, AST, Vas, Ferritin és vizelet. Még egy kérdés: írt fel cataflam cseppeket és azt írta a papírra h mellé panadol vagy antipireticum. A kérdésem az, hogy csak láz esetén? Ugyanis az történt, hogy most nagyon nehezen tudtuk levinni a lázát, csak a germicid-c nurofen kombó vitte le amit az ügyeleten mondtak. De már nem lázas! Előre is nagyon köszönöm megtisztelő válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 3 napja volt egy lézeres méhszájseb eltávolításom, utókezelésre az orvosom kúpot írt fel, amelyet 10 napig kell alkalmaznom. 2 nap után meg jött a menstruációm, így értelemszerűen ezt meg kellett szakítanom. A kérdésem az lenne, hogy miután elmúlik a menstruációm folytassam-e a kúp használatát onnan, ahol abbamaradt (tehát 8 alkalom még ) vagy újra a 10 alkalmassal kezdjem elölről? ( a dobozban úgy láttam több van, mint 8) Válaszát köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Gyakran, reggel kavarog és csikar a hasam, de ha felkelek elmúlik. Kemény székletem nagyon régóta nem volt, székelés után nem érzem az ürültség érzését, valamint a végbélnyílásom is sebes egy kicsit, úgy vettem észre. Szokott viszketni és verejtékezik is. Háziorvosnál ma voltam, írt fel Normaflore-t és Aurobin kenőcsöt. Én aggódok, nem Chron betegségem van-e. Ezt az orvosnak nem mondtam, utólag gondoltam rá. Mit gondol?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-10 07:21:42
Üdvözlöm! Hónapok óta minden reggelre, a fejem a szemeim bedagadnak, alig látok ki rajta. Szemészeten, pajzsmirigy ultrahangon, fü-orr-gégészeten voltam. Semmit nem találtak. A fejem ilyenkor nagyon fáj, leginkább a tarkóm nyom nagyon. (egyébként hajlamos vagyok a fejfájásra). Az orromon kissé nehezen kapok levegőt, olyan mintha náthás lennék. Délutánra ezek megszünnek. Mióta szedem a citro-kalcium készítményt, 2 óra alatt elmúlna a duzzanatok, és szinte elmúlik a fejfájásom is. Most készülök beutalót kérni a neurólogiára. Remélem,h semmi komolyabb nem áll a háttérben. Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: jdudar Válaszok száma: 0 db
Hosszabb ideje, egész nap keserű szájízem van. Este nem érzek semmi különöset. A nyelvemen enyhe zöldes lepedéket látok. Mit tegyek?
Kérdező: jvarga64 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Férjem agyi infarktusát követően szívritmus zavara miatt pacemaker beültetésére kényszerült. A beültetést követően elkezdte szedni a Warfarint. Havonta vért vesznek tőle, és az INR értékét a mai napig nem sikerült beállítani. Már ott tartunk, hogy napi 8 mg Warfarint szed, az étkezésén nem változtattunk és meglepő, de a múlt hónapban az INR 1,75, rá egy hónapra már 3,55. Pár napja hadakozik a gyógyszer ellen, mert azt mondja nem jó a közérzete és olyan gyengének érzi magát. Szeretném megkérdezni, mivel én sem olvastam túl sok jót erről a készítményről, valóban okozhatja-e ezeket a mellékhatásokat, meddig kell még ezt szednie, nem lehet-e lecserélni másra? Most már több, mint 2 éve szedi a gyógyszereket, már ott tartunk, hogy napi 16. Véleményem szerint rengeteg méreganyag került már a szervezetébe és féltem, nehogy ennek még pluszban káros következménye legyen. Várom válaszukat.
Kérdező: mogorm Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-09 13:35:23
Tisztelt Doktor Úr/Nő 23 éves nő vagyok, o lábam van. A térdeim eltérnek egymásól szemmel láthatóan. Centikben mérhető ez. Amikor fáradt vagyok leghamarabb a térdemen érzem, olyankor úgy érzem, hogy fel kell tegyem a lábam, le kell hogy feküdjek. Kérdésem az lenne, hogy ennyi idős korban lehet-e ezzel még valamit tenni, hogy a későbbiekben ne legyen belőle nagyobb gond. Esztétikailag is zavar, nem a legelőnyösebb, az utcán menet is feltűnik, hogy nézik az emberek a lábam. Azt vettem észre, hogy amikor megállok egy helyben, összezárom a lábam, olyankor, ha oldalról nézzük, vagy tükörből ha nézem, akkor olyan mintha előre dőlve állnék. Ezt úgy értem, mintha a súlypontom a lábfejem első részén lenne. Várom válaszát! Köszönettel: Kovács Anett
Kérdező: Kovács Anett Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-02-08 11:38:55
Tisztelt Doktornő/Úr! Én egy elég összetett kérdéssel fordulnék Önökhöz. A problémám szeptemberben kezdődött, amikor az egyetem is.. Éjjelente felriadtam, hányingerem volt, rengeteget öklendeztem, vert a víz, stb. Beképzeltem, hogy agydaganatom van és addig nem is nyugodtam meg, amíg el nem mentünk neurológushoz, valamint csináltak koponya CT-t, aminek az eredménye negatív lett. Éjszakára bevettem néha egy fél 0,25-ös Xanaxot, majd a panaszaim mind megszűntek. A neurológus egyértelműen megállapította, hogy stressz, szorongás okozza a panaszaimat. Most kezdődik a második félév, és mit ad Isten, megint nyugtalanok az éjszakáim, hányingerre riadok, stb. Most azonban a jobb szememmel van gond, állandó szúró fájdalmat érzek, de mintha az hátulról/belülről sugározna. A fejem is fáj egész nap, a halántékom, ill. tarkó tájékán, valamint ha rázom a fejem, vagy buszon utazom, ami rázkódik, vagy csak szimplán sétálok, állandóan erős szúró fájdalmat érzek a fejemen belül is, olyan, mintha lenne ott valami. Szemészeten voltam, ahol idegentestet nem találtak, a szemnyomásom is normális, conjunctivitist, papillaris hypertrophiát írtak le és Tobradexet írtak fel. A szemem még mindig fáj, a fejemmel együtt, olyan érzésem van, mintha nehezen mozogna a jobb szemem, mintha be lenne dagadva.. Megint rámtört ez az agydaganat-rettegés.. Kérdésem az lenne, hogy a conjunctivitis okozhat-e ilyen tüneteket, vagy ez megint a stressznek tudható be? Létezik, hogy ennyire kihat még a szememre is a stressz? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: 22 éves egyetemista lány
Kérdező: kormi Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-09 07:59:57
Tisztelt Doktor Úr! Elváltunk férjemmel már 2éve.4lányunk született.Volt férjem alkoholista skizofrén beteg.Van egy családi házunk,amit a Biróság megosztott kettönk közt.Többszőr volt pszichiátriai kezelésen,minden alkalommal úgy kellett elvitetni mentő...rendőrség:(Kb.1hónapja történt:hogy otthon annyira bevolt rugva ha nincs otthon a 2lányom és a párja a saját fürdőkádjába belefullad!Úgy húzták Őt ki a kádból.A múlthéten legurult a lépcsőről,mert akkor is annyira ittas volt!!Koszos,rendetlen...nem fürdik napokig!Otthon büdös és kosz van körülötte! Ő úgy gondolja NEM BETEG,NEM ALKOHOLISTA:holott ezt orvosi papirok igazolják,támasztják alá!Volt alkoholelvonókúrán is néhány éve.Nem segitett! Szeretnénk Őt gondnokság alá helyeztetni,de nagyon lassan halad az ügy.A kezelőorvosa,akinél volt KIskovácsiban 4alkalommal mikor bekerült megirta a papirt,Zárójelentést.Otthon egyre rosszabb a helyzet és nem tudunk mit tenni!!Voltak kint a Gyámügytől nem engedte be Őket!Beidézték a Szentendrei Gyámügyre,de olyan állapotban jelent meg,hogy nem tudtak vele kommunikálni!Otthon egyre rosszabb a helyzet...Körülötte az egész család kikészült már!Gyermektartást nem fizet,ami 10000ft lenne.Én nem otthon lakom és igy a ház egyik részet,amit a Biróság neki itélt kiadta egy hajléktalanszállóról jött embernek.Azt a pénzt alkoholra és cigarettára költi!Éjszaka járkál...bemegy a lányok szobájába cigarettáért...italért! Szeretnénk Őt elhelyeztetni egy intézményben,ahol felügyelnek rá,kezelik Őt,de mivel Ő magától nem egyezik bele igy nem könnyű!! Jó volna a házunkat eladni és a lányokkal a kissebb 17éves,a másik 20új,nyugodt életet kezdeni,de mivel az Apjuk nem egyezik bele a ház eladásba ez sem megy:( Tisztelt dr.Úr!Kérem segitsen,hogy merre,hogyan tovább? Azt mondták,hogy még legalább félév a procedúra...addig mindenki pszihiátriára kerül:( Forduljunk ügyvédhez???MIt tudunk tenni??? Üdvözlettel:Csömörné
Kérdező: lacibabi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 68 éves édesanyám erős dohányos (napi 1, másfél doboz cigarettát szív). Ma voltunk mellkas röntgenen és ez lett az eredmény: Hosszú vetületű emphysemas tiszta tüdők. Alkatának megfelelő középárnyék. Ez mit jelent? Van erre valamilyen gyógyszer? Elküldték pulmonológushoz, de sajnos elég sokára kaptunk időpontot. Előre is köszönöm válaszát.
Kérdező: Kriszti Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Elhúzódó ekcémás hallójárat gyulladásom van,voltam szakorvosnál ahol csak fülcseppet írtak fel.A kérdésem az lenne, hogy antibiotikumot nem kéne szednem? Ugyanis hőemelkedésem is volt (közel láz) és bedagadt a fülem körül is a bőr,duzzadt nyirokcsomó stb,és nem tudom, hogy egy fülcsepptől rendbe jön-e,de már nagyon szeretném, ha végleg rendbe jönne.Ha esetleg szükséges lenne antibiotikum akkor milyet szedjek? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kb. 5 hónapja érzek a torkomban gombóc szerűséget.Egyébként nem is gombócnak mondanám,inkább olyan,mintha le lenne szűkülve a torkom.Van,hogy alig érzem,de előfordul,hogy szinte öklendeznem kell tőle. A háziorvos elküldött mellkas röntgenre és nyelési próbára,egyik vizsgálat sem mutatott szervi elváltozást. Doktor úr Frontint írt fel nekem,mondván pszichés okok miatt van a panaszom.(Jó ideje családi és egyéb problémákkal küzdök,ami valóban rányomja bélyegét a hétköznapjaimra és közérzetemre)De én továbbra sem gondolom,hogy ettől van ez a kellemetlen érzés.Még talán annyit kell megemlítenem,hogy nyáron voltak allergiás vagy hasonló panaszaim.Orrfolyás például.Gyakran éreztem úgy,mintha valami akadályozná a légzésemet,akkor viszont orron át.Nem tudom van-e összefüggés. Várom válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Tóth Eszter 2015-02-24 19:48:16
Üdvözlöm! Pár hónappal ezelőtt a jobb kezemben zsibbadást észleltem, ezért elküldtek egy nyaki gerincvelő MR vizsgálatra. Kérem szíves véleményét a leletemről: A nyaki lordosis csökkent, jelzett jobbra konvex scoliosis észlelhető. A csigolyák szabályos alakúak és szerkezetűek. A porckorongok normális jelintenzitásúak, kóros kiboltosulást nem mutatnak. A gerinccsatorna és a foramenek tágassága a normális tartományban van. Gyöki vagy durazsák kompressziót okozó elváltozás nem mutatható ki. A nyaki gerincvelő normális vastagságú, benne a C.II.-III. közt 16 mm hosszan, a Th.II. magasságában hasonló kiterjedésben látszik a myelonban T2 és STIR hyperintens jelzavar, kóros halmozás nélkül. A nyaki szakaszon a laesio típusosan a dorsalis köteget érinti, a Th. laesio axialis mérés hiányában pontosabban nem ítélhető meg.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-06 16:56:43
Tisztelt Doktor Nő / Úr! Szinte minden éjjel arra kelek fel, hogy nagyon szomjazom, teljesen kivan száradva az egész szám. Addig nem tudok visszaaludni, amég nem iszok 1-2 korty vizet. Ritkán fejfájás is kíséri ezt az egészet. Többször mérték már ez miatt a cukromat, de teljesen normális volt az érték. Milyen lehetséges betegségek állhatnak a háttérben? Jelenleg 20 éves vagyok. A válaszát előre is nagyon köszönöm.
Kérdező: nagyeniko1994 Válaszok száma: 0 db
Üdvözletem! Sajnálattal tapasztalom válaszra sem méltatnak sokunkat. Pedig hát végső elkeseredésből folyamodtam a kérdezés eme formájához. Az biztos soha többé nem teszem és főleg nem ajánlom ismerőseimnek sem.
Kérdező: krisztina77 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/ Nő ! Októberben kézilabdázás közben kifordult a bokám elég csúnyán.Egyből ügyelet ahol csináltak több rötgenfelvételt is, mire úgy döntöttek nem kell műtét mert nincs törés,csak valószínűleg elszakadt a szalag.A bokám duplájára dagadt és be is vérzett belül és kívül is.Kaptam rá két hét fekvőgipszet.Miután levették még egy hétig rögzítő volt a bokámon de még nem terheltem a lábam,utánna fokozatosan terheltem és el is hagytam a rögzítőt.Járni már tudtam és elkezdtem a gyógytornát,de nem nagyon tapasztaltam javulást mire visszamentem a dokihoz,aki végre beutalt egy MR vizsgálatra.Ez volt januárba.Az MR lelete a következő: A kép leginkább sinus tarsi syndromának felel meg,kiterjedt talus oedemával.OCD a talus felszínén. A doki azt mondta műteni kell,mire októberre kaptam időpontot. Újra kézilabdázni szeretnék és már lassan fél éve sérült vagyok.Mit lehet tenni?Tényleg műteni kell?Ezt a sérülést a rötgen nem látta?
Kérdező: panka1981 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Gyarmati Erik 2015-02-04 23:09:32
Üdvözlöm! Mitrális prolapsusom van.Tíz éve szedek rá Viskent.Sajnos megszüntetik,már nem tudtam kiváltani.Azt mondják lesz egy újabb, de abban vízhajtó is van.Azt sajnos én nem szedhetem.Milyen egyéb gyógyszert tudok felíratni mitrális prolapsusra?Sajnos nem ismerem mik vannak még.Bisocardot próbáltam az nem vált be.Eléggé kétségbe vagyok esve mert gyógyszer nélkül magas a pulzusom. Köszönöm a választ.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2015-02-04 21:35:03
Üdvözlöm! Olyan problémámmal fordulok Önhöz,hogy 2013 november óta előfordul,hogy véres a székletem,vagy széklet helyett csak vér jön,ami nagy mennyiségű. Voltam tükrözésen,de sajnos nem tudtak megvizsgálni,mert nagyon nagy volt a fájdalmam. Múlt héten voltam 3d uh-on Vélemény: Diffuse májlaesio,lassult epeürülés Hasnyálmirígy csökkent működése gyanítható Gyomorhurut jelei,reflux valószinű Krónikus vékonybélgyulladás,közepes nyákképződéssel Véreredményem: Eozinofil:9,2 MPV:6,9 Süllyedés:31 GPT:141 Alkalikus foszfatáz:933 C reaktív protein:12,7 gamma-GT:245 Glukoz:6,1 Koleszterin:5,3 Ezek alapján kérném véleményét!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-05 11:01:13
Üdvözlöm! Több, mint 1 hónapja van jobb oldali hasüregi fájdalmam (nem túl erős), ami jobb oldalra hátba sugároz ki (de van, amikor a hátban erősebb, mint elöl). A fájdalom az alhasban kezdődött, de már hosszabb ideje feljebb, a bordák alatt jelentkezik elől és hátul is. A háziorvos először vakbélgyulladásra gyanakodott, de a sürgősségi szakrendelésen ezt kizárták, az elvégzett laborvizsgálatok nem jeleztek eltérést. Az ezt követően végzett hasi ultrahang is mindent rendben talált, tehát sem vese-, sem epekövet nem észleltek. Ez után a háziorvos Normix-antibiotikum kúrát írt elő, de ez sem hozott számottevő javulást. Lázam nincs, étvágyam és székletem is megfelelő. Utóbbi célból kb. két éve használom a Dr. Hummel-féle mikrorostos gélt, mivel korábban sokszor volt székrekedésem. A leírt panaszon kívül közérzetem megfelelő, testsúlyom közel állandó. Mindezek után azt sem tudom, panaszom gasztroenterológiai, vagy esetleg neurológiai természetű-e (az ultrahangon a gerincbántalmat sem zárták ki okként). Mi lehet a panasz oka? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-05 10:59:35
Kedves Doktor Úr/Doktornő! 26 éves, gyermektelen nő vagyok Budapestről. Már hosszú évek óta derékfájással küszködöm. Kb. 3 évvel ezelőtt történt meg először, hogy a fájdalom miatt mozogni sem tudtam, azt hiszem erre szokták mondani, hogy "becsípődött az ideg", azonban orvosnál nem jártam. A derékfájás intenzitása mindig hullámzó volt, de mióta irodai ülő munkát végzek (1 éve) az állandó derékfájásom is intenzívebb lett, illetve többször is előfordul olyan, hogy csak nehezen tudok felállni. Ilyenkor az erős derékfájdalom mellett úgy érzem, mintha az egész hátam meg lenne feszítve. Pár perc séta után azonban már sokkal jobb. Szüleim mindketten derékfájósak, édesanyámnak gerincsérve is van. Sajnos az életmódom mozgásszegénynek mondható, ami gondolom nem használ az állapotomnak. Az ismerőseim szerint még túl fiatal vagyok ehhez, ezért azt javasolják, hogy keressek fel egy szakorvost. A kérdésem az lenne, hogy valóban érdemes lenne-e orvoshoz fordulni? Esetleg ez egy öröklött állapot, amit az életmódom még jobban lerontott? Válaszát előre is köszönöm! Karolina
Kérdező: Karolina Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2015-02-04 16:44:52
Üdvözlöm! Kb. 1 hete hajnali 4-5 között arra ébredek, hogy nagyon fáj a tarkóm. Hiába veszek be Algopyrint nem múlik el. Már vagy 2-szer megmértem a vérnyomásom és 160 körül volt. Ennek ellenére a fájás csak akkor múlik el, ha iszom egy kávét. Ezek a panaszok a nap folyamán nem ismétlődnek meg. Mit tegyek?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-06 16:58:48
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni Öntől,hogy szedhetek-e "fekete retek cseppet",ugyanis van két 1.5 cm-es epekövem és most még nem tudom megműttetni magam. Olvastam, hogy ezek a cseppek feloldják az epekövet,nem igen szoktam begörcsölni csak néha kicsit "felpuffad" a gyomrom. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-04 09:47:30
Üdvözlöm! Egy pár napja bal oldalon az alhasamban érzek fájdalmat a medencecsontom mellett. Nem folyamatos a fájdalom, hanem gyakran kis időre előjön ilyen szúrásszerű érzés. Valamikor a derekam is fáj ugyanezen az oldalon, de nem biztos, hogy ez a két dolog összefüggésben van egymással. Arra gondoltam, hogy a táplálkozásommal lehet kapcsolatban. Évek óta alig eszek, mert diétáztam, volt olyan, hogy nem is ettem egész nap vagy csak egy almát. Azt vettem észre, hogy ha egy narancsot eszek, akkor jobban megfájdul, de ha kenyeret vagy kiflit eszek, olyan mintha elmúlna egy időre a fájdalom. Interneten sokat olvastam ezzel kapcsolatban, hátha találok valami magyarázatot, de egy betegségnél sem ismertem rá a tüneteimre. A gyomorfekélyre gondoltam, de akkor a gyomromnak kellene fájnia,azt olvastam. Nem igazán szeretnék orvoshoz menni, mert fóbiám van a tűtől és a vizsgálatoktól. Az endoszkópiát is képtelen lennék megengedni. Most vettem prebiotikumot és probiotikumot tartalmazó készítményt és próbálok most már odafigyelni, hogy egyek rendesen. De nem tudom, hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy helyre jöjjek. Olyan mintha egy kicsit jobb lenne már, mert tegnap is próbáltam többet enni főleg kiflit, de félek, hogy csak elhitetem magammal, hogy jobb. Attól félek, hogy ha tényleg valami fekélyem van, akkor azzal nem szabad sokat várni. De nagyon félek elmenni vizsgálatra, képtelen vagyok rá. Ön szerint ez lehet valamilyen fekély? Vagy milyen betegség jöhet még szóba? Lehet, hogy tényleg csak a rossz táplálkozási szokásaim miatt van ez és elegendő, ha most már rendesen étkezem? Valamint az lenne még a kérdésem, hogy a fogamzásgátlóra van valamilyen hatással a fekély? Mármint, hogy nem hatástalanítja?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-04 09:46:56
9 hónappal ezelőtt egy 3 mm nagyságú nyirokcsomó jelent meg a nyakam oldalán, melyet a terület fájdalmassága kísért. A nyirokcsomó egyébként nem érzékeny. A fájdalom elmúlása után a nagysága nem változott, közben semmilyen egyéb tünetem nem volt. Ultrahang reaktív nyirokcsomót mutatott, pajzsmirigy is rendben volt, vérvétel sem mutatott eltérést. Azóta havonta kb. 1-3 új nyirokcsomót észlelek magamon, melyek kialakulását a jellegzetes fájdalom kísér mely pár nap alatt megszűnik. Jelenleg áll alatt, fül előtt, fül alatt, ágyékban, hónaljban, kulcscsont környékén, tarkón tapinthatóak a nyirokcsomóim. Méretük nem változik, nem tűnnek el, nem fájdalmasak és egyik sem nagyobb 1cm-nél. Szerológiai leleteim negatívak, AIDS teszt negatív, fül-orr gégész vizsgált, ő sem talált semmit, fogászati ellenőrzés negatív. Citológia eredményeim jövő héten jönnek meg, de a vizsgáló orvos meg volt róla győződve, hogy nincs bennük kóros elváltozás, hiszen rugalmasak, elmozdíthatóak, nincsenek a bőrrel összekapaszkodva, orsó alakúak a nyakiak, és borsó alakúak a lágyékiak. Kérdésem az lenne, hogy kihez lehet ezzel a problémával fordulni, illetve milyen betegségek jele lehet ez a tünet. Sajnos nem nyugtat meg az, hogy kizárunk pár dolgot, én konkrétan szeretném tudni, hogy miért nagyobbodnak meg a nyirokcsomóim, mert a folyamat láthatóan nem állt meg, hiszen az elmúlt 2 hétben is keletkeztek új csomók, a legrégebbi pedig már 9 hónapos. Nincs macskám, nincs gyerekem, nem voltam beteg az elmúlt 9 hónapban. Köszönöm válaszát!
Kérdező: Nadi84 Válaszok száma: 0 db
2014 augusztusában egy kibontott, 50 éves ajtóból lehulló fadarab megszúrta a bal kézfejemet, nem vérzett, csak egy mélyedést okozott a bőrfelületemen. A sérülés környezetében, 2-3 cm átmérőjű felületen a bőr kipirosodott, a közepe nem gyógyult, az ott keletkező, szilárd varasodást időnként kipiszkáltam. Ez így zajlott cca. másfél hónapig, mikor aloe vera levéllel két éjszaka lekötöttem, hátha az meggyógyítja. Az aloe vera a sebet gyakorlatilag két nap alatt begyógyította. A harmadik napon éjszaka, a bal hónalji nyirokcsomóim elkezdtek fájni, ami nagyon meglepett, megijesztett, mivel hasonló sem történt még eddig velem. A nyirokcsomók egyre fájdalmasabbak lettek, az egész hónaljam bedagadt, a lázam 38,5 °C körül volt (a láz 1,5-2 hétig megmaradt). Ez pár napig így maradt, mert hétvége következett, és csak hétfőn tudtam orvoshoz menni. Ott antibiotikumot írtak fel, aminek hatására néhány nap alatt a hónaljam vizenyős, dagadt állapota megszűnt, viszont a nyirokcsomók továbbra is fájdalmasak voltak, és méretük is nagy lett (1 db 4,5 cm-es, és 2 db 1 cm-es), begyulladt a kézfejemtől a hónaljamig futó nyirokvezeték, mely a teljes hosszán fájdalmas volt, továbbá a gyulladástól megrövidült, a karom mozgásszabadságát nagymértékben csökkentve. A nyirokcsomók begyulladása után másfél héttel a kézfejemet megműtötték, a sérülés helyét felnyitották, de nem találtak semmit, a metszést nem varrták, hagyták szabadon begyógyulni, hogy ha mégis van benne valami, szervezet ki tudja dolgozni. A seb tökéletesen begyógyult. Belgyógyászatot, hematológiát jártam hetekig, Debrecenben a szakmájukban a legjobb orvosok próbáltak segíteni, de a nyirokcsomók gyulladásának okára nem tudtak rájönni, mivel a nagyon alapos, többszöri vérvizsgálat minden eredménye (vírusszerológia, tumor, leukémia, autoimmun...) negatív volt, minden érték normális. A nyirokcsomó begyulladása után két hétig lázam volt, majd másfél hónapig hőemelkedésem. Mivel minden vizsgálat (kivéve az ultrahangot, amely reaktív nyirokcsomó megnagyobbodást állapított meg) negatív volt, az orvosok semmilyen gyógyszert nem tudtak számomra adni. Karácsony előtt megszűnt az esti hőemelkedésem (minden nap, néhány órára felment a testhőmérsékletem 37,4-37,6 °C-ra), január első napjaiban megszűnt a kézfejemtől a hónaljamig futó nyirokvezeték érzékenysége, a karomat már teljesen fel tudom emelni, nem korlátozza a rövidült nyirokvezeték. A nyirokcsomók nagysága nem változott, kb. két hete (január vége) begyulladt a sorban a következő nyirokcsomó, amely érzékenysége, fájdalmassága, gyulladása egy bő hét alatt tulajdonképpen megszűnt, de marad a borsónyi nagysága. Jelenleg az orvosok PET-CT-t javasolnak, amellyel azt vizsgálják, hogy a felsőtestemben, nem látható, nem tapintható nyirokcsomó duzzanat van-e, ill. a legnagyobb nyirokcsomóból szövetmintát kívánnak venni, a duzzanat okának vizsgálatára. Végső esetben a nyirokcsomók eltávolítását ajánlják. Egyébként 50 éves vagyok, rendszeresen sportolok (futok), semmilyen közérzeti problémát (indokolatlan fáradtság, étvágytalanság, fogyás, stb.) nem tapasztalok, egyedüli panaszom a hónalji nyirokcsomók állapotából ered. Az orvosaimat, és engem is aggaszt a fent leírt probléma, a negatív diagnosztikai eredmények következtében senki nem tud mondani semmit, én viszont sem rövid, sem hosszú távon nem szeretnék ebből nagyobb bajt. Kérdésem, hogy van-e ötletük? Továbbá szükségem lenne a magyarországi legjobb nyirokrendszer-specialista nevére, elérhetőségére. Segítségüket előre is köszönöm!
Kérdező: Szegedi Sándor Válaszok száma: 0 db
Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy mi az oka annak, ha egy házasság felbomlásakor a volt férj búcsúszexet szeretne? A válást a feleség kezdeményezte. A férj nem akart válni. Először könyörgött, majd fenyegetőzött. A válás oka a férj felelőtlensége volt, ami gyakran anyagi problémákat okozott. Nem volt hűtlen, de megbízhatatlan volt. Felületes és felelőtlen leginkább. Nem vette komolyan a gondokat, problémákat, a felesége többszöri figyelmeztetéseit, beszélgetéseket. Lehet, hogy a feleségében is csak a szexet látta inkább? Köszönöm.
Kérdező: umi66 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Thiery Henriette 2015-02-03 10:44:54
kislányom 9 éves teljesen egészséges sokat fája feje rendszertelenül kivizsgáltattam nem találtak semmi okot????????? Mi okozza
Kérdező: Zabo Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni, hogy van-e esélyem, hogy az emésztésem teljesen rendbe jön. Kb. 10 hónapja gyomorrontás óta gyurma állagú székletem van. Kreon 25000-et szedek lapos keményítőterhelés miatt. Továbbá Laktóz, Fruktót intolerancia. Tükrözések, UH, CT negatív. Vérkép rendben, de egyszerűen nem tudok hízni és 10 hónapja 5 kg lement rólam azóta sem tudom visszahízni. Ez az állandó gyurma állagú, bűzös széklet aggaszt. Ön szerint elfogytak a természetes emésztőenzimjeim és igy kell leélnem az életem további részét vagy van rá valamilyen gyógymód? Segítségét nagyon köszönöm?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-03 07:05:09
Üdvözlöm! A bal kisajkam évek óta meg van duzzadva, de nem volt problémám vele. Mióta a barátommal szexuális életet élek (hetente egyszer), szinte minden alkalommal probléma van vele. Pár perc után főleg a kisajkaim elkezdenek fájni, majd kidörzsölődni és megduzzadni, de a szeméremtest más részei is érzékennyé válnak. És a bal kisajkam sötét színű, barnás... A fájdalom több napig eltart aztán, és sokáig irritáció gyötör(nagyon viszket). Mi lehet vele? Nem tudok nemi betegségről. A választ előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy mitől lehet az, hogy allergiás vagyok szinte mindenre (poratka, parlagfű, növényfélék kivéve háziállatra.) Van is egy kutyám és egy macskám, és az alábbi panaszom fordul elő 2-3 naponta. Általában 24órából/18 órát be van dugulva az orrom felváltva. És nagyon ritkán rám jön, hogy amelyik orromnál be van dugulva ott mintha nem kapnék levegőt mintha nincs elég levegőm és kicsit mintha kinti levegőre lenne szükségem, de ez általában 10 perc alatt elmúlik. Sportolok, futok nem kell megállnom sose, kondinál is nagyon ritka hogy egyszer rámjött. Általában a kilégzésem furcsa akkor mintha nem jönne ki semmi. Általában ez is a tömegbe , színházba, moziba gyakrabban ott érzem mintha elszívnák előlem a levegőt. Még tavaly márciusban voltam allergia orvosnál és ő mondta, hogy februártól októberig szedjem a lendint, Nasonexet és orrmosot. Lelki eredetű is lehet?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
PSS autoimmunbetegségem van, megfelelő multivitaminra lenne szükségem. Az elmúlt alkalommal amit vásároltam arra az volt írva, hogy jódot tartalmaz, nem mertem beszedni, mert pajzsmirigy betegségem is volt, és hátha ártok vele. A nagy kapszulákat pedig nehezen tudom lenyelni, és félek, hogy ártanak az epés reflux, és az irretábilis bélszindróma miatt.
Kérdező: mildiko61 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:23:53
Üdvözlöm! Mellkasi szorítás miatt voltam kardiológiai kivizsgáláson, tüdőszűrésen, ahol az eredményeim negatívak lettek. A mellkasom viszont továbbra is szorít, sőt most már sokszor fáj is. Apró szurkálásokat érzek középen, oldalt és a hátamban is, néha a szegycsontom közepén mintha lüktetne. A mellkasi szorítás miatt a vállaimat mindig kicsit előrébb döntöm, mert akkor kicsit jobb, viszont emiatt a testtartás miatt már megfájdult a hátam is. Teljesen be vagyok feszülve. A szegycsontom és a bordáim találkozásánál tapintásra nagyon érzékeny. Több, mint 20 éve kézilabdázom, amit most a mellkasi szorításaim miatt abbahagytam. Viszont nagyon hiányzik a sport, de félek a fájdalomtól. Ön szerint mi lenne a megoldás, hova forduljak ezekkel a panaszaimmal. Mozgásszervi lehet? Előre is köszönöm a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Gyarmati Erik 2015-02-02 10:55:20
Üdvözlöm! Aggaszt a férjem laboreredménye, de a háziorvos nem küldte további vizsgálatokra. Koleszterin 8,mmol/L Trigliceridek 3,15 mmol/L Ferritin 583 ug/L Ferritin ismételve hígítva 2,700mIU/L˛/ezt azért írtam mert nem tudom van-e jelentősége/ Fehérvérsejt 12, Giga/L Eozinofil 0,56 Giga/L Eozinofil 4,50%. Válaszát Köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-02 07:52:20
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, elfogadják-e hivatalosan az ételintolerancia kimutatása ujjbegyből vett vérvizsgálatát, az ún. IgG ellenanyag szint mérését a lisztérzékenység megállapítása végett? Ugyanis érdekes módon a colonoscopia alkalmával negatív értéket kaptam, az előbb említett vérvizsgálat viszont egyértelműen pozitív, ami alátámasztja panaszaim okát.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-02-02 07:51:05
Tisztelt Doktor Úr! Egy problémával fordulok Önhöz. Körülbelül 10 éve küszködök aranyér problémával. Jelenleg 34 éves vagyok. 8 évvel ezelőtt megműtöttek belső aranyérrel, miután a 3 gyűrűzésből már az első után rosszul reagált a szervezetem és betrombotizált az ér. A műtét után, melyet a DG-HAL nevű eljárással végeztek, másfél évig bírta (pedig mindent elkövettem annak érdekében, hogy ez ne történjen meg), és újból előjött a probléma, ismét heves vérzéssel. Aztán az évek során csak rosszabb lett a helyzet. Most már 3 éve külső aranyerem is van, nem csak belső. A belső vérzik (nem is akárhogyan...), a külső pedig kitüremkedik. Minden székelés után kijön, viszont annyira érzékeny és fáj, hogy nem tudom visszahelyezni, de ha egy összetekert törölközőre ülök rá, kb 10-15 percre, akkor szépen majdnem 100%-osan visszahúzódik és ekkor ezután a tortúra után indulhat a nap. Ha nem sikerül és nem húzódik vissza, akkor egész nap kint van, nedvedzik, olyan szinten, hogy az alsónadrágomon egy kisebb tenyérnyi nedvesség folt keletkezik. Ilyenkor, ilyen hideg időben ezáltal könnyebben meg is fázik és hát nem utolsó sorban van amikor spontán be is vérzik... A kérdésem a következő lenne. Az nyilvánvaló, hogy ezt az állapotot meg akarom szüntetni és újra olyan életet akarok élni, mint a húszas éveim elején. Ha ezzel a problémával felkeresek egy szakorvost, akkor mire számíthatok? Szeretném végleg rendbe rakatni az "altájamat", és úgy hallottam, hogy a lézeres beavatkozás ezt lehetővé teszi. A kenőcsökben, kúpokban már nem hiszek, hiszen a 10 év alatt volt szerencsém nagyon sok fajtát kipróbálni, minimális sikerrel. Attól tartok viszont, hogy nem fogom "produkálni" a problémát, hiszen a törölközőn való üléstől visszahúzódik és nem észlelhető. Esetleg a belső vizsgálat során ez akkor is látható, ha kint van, meg akkor is ha nincs? Egyébként úgy gondolom, hogy igen, csak egy szakember megerősítésére várok... Köszönöm, hogy elolvasta a levelemet. Várom szíves válaszát! Csaba
Kérdező: Csibi Válaszok száma: 0 db
T. Dr.Úr/Dr-Nő! Pár hónappal ezelőtt kezdődött a problémám. Éjjel többször is felébredek, hogy a jobb lábamon a nagyujj alatt a lábtőcsontnál nagyon fáj. Rövid ideig tart, de nagyon rossz. ilyenkor nem tudom behajlítani a nagy ujjamat. Most már napközben is előfordul.Nem ütöttem meg. Azt vettem észre, hogy mintha egy borsónyi csont vagy valami dudorodik a csont tetején. Mi lehet ez és hova fordulhatok evvel a problémával? Nagyon kellemetlen. Köszönöm válaszát
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-02-15 16:01:51
Kb 3ève annak, hogy elöször alrra èbredtem èjjel, hogy kiszaradt a torkom teljesen, ès fulladasos köhöges kínoz.Azòta ez egyre gyakrabban jelentkezik. Mèg mindig inkabb èjjelente, de már nèha napkôzben is ram jön a kiszaradt torok ès .a fulladásos kôhögès, minden előzmeny nèlkül oly annyira, hogy ha nem hordanèk magamnál vizet, talán meg is fulladnék. Az ivás utan azèrt jobb, de nem szünik meg rögtön a torok száradás. Kis terhelèsre is nehezen kapok levegöt, hamar faradok. Háziorvosnak már többször mondtam, de nem fokglalkozott vele. Szív vizsgalatra mjár kièrettem magam vagy 2ève, de ott az ulttrahang ès terhelès jò volt. Apám szív betegsègben szenved, anyám cukros volt ès infartusba halt meg, nekem mindig is az anyagcserèmmel volt baj, ès gyakori a hasfájas, derèkfájás, hátfájás, ès nagyon hirtelen hízok ha nem figyelek a tornára ès a kalòriákra. Pár ève elèg erösen hullik hajam, de kapok rá szeszt ès ennyi.Nagyon zavarò a leírt tünet, mert nagyon ègö amikor fulladásos köhögès jön rám minden ok nèlkül oly annyira, hogy szakad a könny a szememböl, ès úgy èrzem most vegleg ki fog száradni az torkom. Hat válaszát, amit elöre is megköszönök. palmaag
Kérdező: palmaag Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 3 hónapig be volt dugulva a fülem, tegnap elmentem orvoshoz és kimosta nekem. Már korábban is voltak ilyen panaszaim, már sok fülmosásban volt részem. Az orvosom azt mondta, hogy szűk a hallójáratom és nem is egyenes, ezért valószínűleg a későbbiekben is lesznek hasonló problémáim. Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan tudnám ezt megelőzni? Azt tudom, hogy fültisztítóval nem szabad tisztítani,ezért valami más módszerre lenne szükségem. (Pl. fülspray vagy hasonló) Előre is köszönöm a válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 4 és fél hónapja pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam, akkor az eredményeim:TSH:5.26 FT4:14.5 az általános vérvételé:Vörösvérsejt:5.5 MCV:76 MCH:25 MPV:7 Süllyedési sebesség:2 Prolaktin szint:581,30 Solubilis transzferrin receptor:5.12. 3 hónapra rá megismételték a vértételt és a thyreoideaperoxidáz:5 TSH:2.77 és a T4:13.58 lett emelett az általános labor vörösvérsejt szám:5.3 MCV:79 MCH:25 lett. Ezekkel az értékekkel van esetleg valami tennivaló, Ön mit tud javasolni? Mostanában sokat fáj a fejem, rossz a közérzetem, sokszor eldugulnak a füleim, szinte teljesen bezáródnak, szemem alja többször ödémás, többször uralkodik el rajtam frusztráltság,kétségbeesés sokat ingadozik a hangulatom.. Előre is köszönöm a segítségét!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni férjem betegségével kapcsolatban.December elején kezdődött neki egy megfázás. Köhögött,fulladt ,gyengének érezte magát.Elment a pulmonológiára ahol azt a véleményt írták,hogy Paryno-tracheitis ac.Asthma br.susp.Csináltak neki légzésfunkciót aminek az eredménye SPO2 98%,P 88/min.Kapott Symbicort,Foster aerosolt,köptetőt és Levofloxacin Sandozt.Sajnos az állapota nem javult sőt rosszabb lett.Nehéz légzés,teltség érzés a szegycsont mögött égő fájdalom,mellkas zsibbadás,izzadás,szívdobogás érzés.A pulmonológián semmit nem mondanak és nem tesznek.Nagyon félek ne,hogy komolyabb baj legyen és egyszerűen már nem tudom,hogy hova forduljunk a panaszokkal.Mi győriek vagyunk és itt nem tudnak mit mondani. Hova megyünk el ahol segíteni is tudnak? Segítségét előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Vizsgálati eredmények: glukóz terhelés:0':4,3mmol/L glukóz terhelés:60':3,2mmol/L glukóz terhelés:120':4,4mmol/L inzulin terhelés:0':5.4mIU/L inzulin terhelés:60':9,2mIU/L inzulin terhelés:120':33,2mIU/L Ezek az eredmények mire utalhatnak?Válaszukat előre is köszönöm
Kérdező: kezilabda54 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Nekem olyan problémám lenne, hogy a mindennapi székletürítés után a wcpapíron mintha mákszemek lennének. Ez már pár hónapja így van! Mi lehet az oka? Még tavaly augusztusban csináltam egy két hónapos béltisztítást, azt hiszem talán akkor jelentkezett először, de nem emlékszem pontosan! Néha érzek szúró hasi fájdalmat a hasam különböző pontjain!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-01-29 07:15:33
Üdvözlöm! Tegnap orrfújás közben bedugult a jobb fülem és elkezdtem szédülni, tompán halottam és zúgott a fülem, hanyatt feküdtem és 10-15 perc elteltével elmúlt. Azóta semmi bajom,hozzá kell tennem, hogy kicsit náthás vagyok és vérnyomás csökkentőt szedek. Orvosnál nem voltam még.A kérdésem az lenne, hogy mitől lehetett ez az ideiglenes szédülés és a hallás csökkenés? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Néhány napja hascsikarást érzek a gyomrom környékén. Hasmenésem nincs. Kérdésem, hogy ez múló probléma, vagy orvoshoz kell fordulnom vele? Ha igen, mi állhat a háttérben? 6 hónapja szültem, esetleg ennek lehet-e köze a dologhoz? Szülés előtt gyakran volt székrekedésem, a terhesség óta ez rendeződött. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-01-29 07:14:38
Tisztelt Doktornő/Úr! 24 hetes Crohn beteg kismama vagyok. A 9. héten voltam egy magán genetikai ultrahang szűrésen, ahol az orvos Magne B6 extra készítményt ajánlott 3*1 mennyiségben. Ezt a gyógyszert a terhesség 18. hetéig így szedtem, majd a nőgyógyászom - a keményedések miatt - azt mondta szedjek inkább 2*2 Magne B6-ot. Azonban sajnos tévedésből én továbbra is a Magne B6 extra változatát szedtem, amit a tegnapi napon vettem észre. Emelett még Elevit terhesvitamint is szedtem és szedek a mai napig. Tudomásom szerint a várandósság alatt 450 mg magnéziumra van szüksége a kismamának, én viszont az elmúlt másfél hónapban 500 mg-ot vettem be (Magne B6 4*100 mg, + elevit 100 mg). Ugyanakkor a b6 vitaminból, ha minden igaz csak 2,2 mg az ajánlott napi bevitel, ezzel szemben én összesen 41,9 mg-ot vettem be naponta (Magne b6 4*10 mg,+ elevit 1,9 mg). Ön szerint okoztam valamilyen problémát a magzatnál a túlzott vitaminfogyasztással? Elsősorban a b6 vitamin miatt aggódom, mert az 19-szerese volt a napi ajánlott mennyiségnek! Nagyon köszönöm a válaszát előre is!
Kérdező: Beth06 Válaszok száma: 0 db
Kérdező: Beth06 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A 14-éves lányomnak időnkénti vizelet ürítési problémája van!Ilyenkor órákig meleg vízben ül a kádban és így múlik el a szorító érzés és tud pisilni.Ez kb havonta egyszer fordul elő menszesztől függetlenül ami nála rendszeres!Előtte és utána fájdalmat nem érez csak a kellemetlen vizelési inger van ami a meleg vizes áztatás után elmúlik.Eddig több vizeletvizsgálata volt, nem találtak semmit.Az ételallergia nem mutatott semmit!Ultrahangon nem találtak semmit, csak nagyon kevés vizelet maradt vizelés után a hólyagban, amit másodszori próbálkozásra sikerült üríteni! Megjegyzem ez kórházi közös WC-n nem egyszerű!Most várjuk az újabb vizelet és véreredményt, ami ha megint negatív lesz hólyag feltöltést,tükrözést szeretnének alkalmazni!A kérdésem a következő, mivel egy kamaszról van szó bár már másfél éve tart,nem lehet,hogy ez a stressztől van?Vagyis pszichés? Előre is köszönöm választ
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A fülemmel 2-szer is voltam a fülészeten mert a dobhártyámon tompa fájást érzek, és néha beleszúr. Megnézték és nem találtak semmit, nincs gyulladás, ép a dobhártya és száraz a fülem, mint a puskapor azt mondta a Dr-nő. Azt mondta a Dr-nő, hogy nem kell fülcseppet használnom mert nem talált semmit. Semmi baj nem volt a fülemmel, csak az esti fürdés és hajmosás után kimentem az erkélyre este pár másodpercre lehúzni a redőnyöket és reggel arra keltem fel, hogy fülembe gyenge fájdalmat éreztem. Az is igaz, hogy sokszor huzatot szoktam csinálni a lakásban, arra gondoltam tán ettől is lehet ez. Kérdésem az lenne, hogy mitől van ez a tompa fájdalom a dobhártyámon, ha nincs begyulladva, és vegyek-e gyulladás és fájdalomcsillapító fülcseppet? Nagyon zavaró ez a tompa fájás a fülbe. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Tavaly tavasszal kerültem a sürgősségi osztályra, savtúltengéssel. Általában stresszes napok után mindig kicsit rosszabbul vagyok... Kaptam gyógyszert rá, amit elhagytam, mert szeretnék természetes úton gyógyulni, javulni. Salvus vizet és akácteát iszok naponta. Szoktam kávézni(gyenge kávé), mert a vizsgaidőszak előtt állva nem engedhetem meg magamnak, hogy álmos legyek, most nem sportolok. A panaszom egy hete áll fenn, sajnos hetek múlva jutok orvoshoz vissza. A problémám, hogy nagyon nehezen kapok levegőt. Beszoruló levegő érzésem van, általában egész nap fenn áll. Hiába figyelek az étkezésre, iszok sok folyadékot, azért izgulok is a vizsgák miatt, de nem hiszem hogy attól lennék ilyen állapotban. Mit tehetek? Nincs egyéb panaszom, de a gyomromban érzek feszítő érzést, mikor nem kapok levegőt, sokszor jön fel a savam akkor is és a levegő is. Bár a székletem azóta jobb, ha kevesebbet eszek, kevésbé nehéz és zsíros ételt.. A gyógyszertől sokat fogytam és állandóan ment a hasam is. Most ahogy abbahagytam egy hétre rá már kezdődött ez a probléma. Nagyon nehezen bírom, már lelkileg is kezdem feladni....néha már sírni tudnék!! Semmiképpen sem szeretnék gyógyszert szedni. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-01-28 12:45:01
Üdvözlöm! Kérem segítségét a következő koponya MRI vizsgálat eredményével kapcsolatban: Mko. frontalisan subcorticalisan egy-egy apró jelintenz góc ábrázolódik. A craniospinalis átmenet ép. Az agyi nagyartériák vizsgálatánál mindkét cerebri posterior a Willisi kör felől telődik a communicans posteriorokon át. Az artéria basillarison a beömlés előtt, 3 mm-es körülírt tágulat figyelhető meg. A jobb vertebralis arteria nem telődik. Mindezek mit jelentenek? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Chanel Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-01-27 13:27:03
Tiszelt Doktornő/ Doktorúr! Szódabikarbóna alábbi felhasználását javasolja e refluxos betegnek? 'Egy hónapon keresztül minden reggel éhgyomorra fogyassz el egy pohár forró vizet egy kis teáskanál szódabikarbónával, mégpedig olyan forrón és gyorsan, amilyen gyorsan csak tudod. (A szódabikarbonát 2 evőkanál hideg vízben oldd fel, majd utána öntsd rá a forró vizet.) Tíz perc elteltével igyál egy pohár hideg, lehetőleg tisztított vizet, amelyhez csepegtess 10-12 csepp frissen facsart citromlevet. Utána 30 percig ne egyél! Ha egy hónapon keresztül betartod a kúrát, már egy hét után könnyebbnek és vidámabbnak érezheted magad, mert a savak közömbösítése és kiválasztása teljes gőzzel megindul a szervezetedben." Köszönöm válaszát!
Kérdező: kaviar Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-01-27 07:13:23
Üdvözlöm! Idén októberben férjemmel és 5 éves kisfiúnkkal a Fülöp-szigeteken szeretnénk 2 hetet eltölteni. Szeretném megkérdezni, hogy milyen oltásokat, gyógyszereket javasol megelőzésképp nekünk (gyereknek is), amiket jobb, ha előre beszerzünk és beadatunk, nehogy később baj legyen? Kell-e valami másra is ügyelnünk, felkészülnünk? Jó pár éve tervezünk egy ilyen egzotikus utat, szeretnénk mindenre maximálisan készülni. Várom szíves válaszát!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! November óta gombócot érzek a torkomban a jobb oldalon. Decemberben a gégészeten kiderült,hogy a 20 éve 2x!! kivett mandulámból még mindig ott van egy darabka(egészen mélyen,mintha egy húscafat lógna a nyelőcsőbe) Az orvos szerint nem ettől van a gombócérzés.A gége tükrözéssel negatív.De csak tükrözéssel vizsgáltak meg.Azóta megfigyeltem,hogy hangosabb énekléskor vagy kiabáláskor hirtelen szúrást érzek a torkomban,utána köhögnöm kell,majd krákogni.Mostanában néha horkolok is pedig ez eddig soha nem volt. Augusztusban volt egy orrnyereg repedésem,ami kivizsgálatlan maradt.Lehet köze a tünetekhez?Refluxra utaló jellegzetes tüneteim nincsenek. Milyen szakorvoshoz menjek? Együtt tudok élni ezekkel a tünetekkel,igazából nem annyira zavaróak,csak én minden apró változástól félek,hogy komolyabb bajt jeleznek... Kezdjek el kivizsgálásokra járni,vagy ne görcsöljek annyit és próbáljam elfelejteni az örökös "magamat figyelgetést"?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Számomra új problémával fordulok Önhöz. Párommal fogamzásgátló tablettával védekezünk és együttlét után kellemetlen illatot szoktam érezni, ami hüvelyöblítés után megszűnik. Ön szerint mitől van? Menjek kivizsgálásra? Várom válaszát
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Udvozlom Az en problemam a mult ev aprilisaban kezdodott eddigi orvoslatogatasaim alkalmaval megtudtam hogy auras migrenem van ami mostanaba havonta jelentkezik es a koponyam hatso reszenmintha begorcsolne egy èr ilyenkor zsibbadok es nem tudom megemelni a kezeimet ezen ido alattkiesek a munkabol es mar igy megy 9 honapja a ct es az mr szerint nincs semmi baj a fejembe de en erzem valami nem jo olvastam a neten hogy hormon zavar is okozhat efajta migrent tavaly aprilis ta kethetente menstrualtam most meglasan 3 hete nem jott meg 43 eves leszek a terhesegi teszt negativ lett! Mit tehetnek hog megszabaduljak ettol a dologtol ami ratelepedig az eletemre???
Kérdező: soregizsu Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-01-26 15:45:06
Üdvözlöm! Az utolsó savlekötő óta eltelt már 10 nap és én még mindig rosszul érzem magam, sőt már elfertőződött a hasam is. A Normixtól pedig már első nap után megfájdult még jobban a hasam, de még egy napig beszedtem, aztán már nagyon megfájdult, ezért abbahagytam a szedését. A gyomrom, ha lúgos ételt eszek, akkor megfájdul és hányingerem lesz és nem is vagyok olyankor éhes már,és utána már nekem nem kezd fokozott savtermelésbe a gyomrom de ha irritáló anyagot iszok, pld. tea, akkor a gyomorsavszabályozót irritálja, és savgőzt lökdös fel. Mit lehet ez ellen tenni, mert így nem tudok már szinte létezni, az örökös rosszulléttől. Egyenlőre 2x1 Probiotikumot szedek a hasamra, de félek, ha nincs elég gyomorsavam, akkor a hasam sem fog tudni meggyógyulni, mivel nem tudja fertőtleníteni a beleket. A lúgosítás és a nagy dózisú PPI annyira levitte a savamat, hogy már nem tud rendesen működni ez az egész rendszer és soha többé nem lesz normális savtermelés?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-01-26 07:29:15
Üdvözlöm! Nemrég készítettem egy étrendet, amit lassan 2 hete tartok. A problémám, hogy az utóbbi napokban wc-zéskor a széklet eléggé híg-darabos, de nem hasmenéses. Utána csípő, szúró érzést érzek pár óráig. A panasz nem volt, mikor nem étrend szerint étkeztem. A kérdésem, hogy ezt mely étel/ételek tudják okozni? Mert volt amikor enyhült a tünet, csak nem tudom mitől. Az biztos, hogy rost és folyadék hiány nem, mert sokat iszom folyadékot, és zöldséget is sokat eszek. Illetve vegyesen táplálkozom. Eleinte a magvakra gondoltam, a zsírossága miatt. Aztán a túl savas székeltre a citrom, grapefruit miatt, vagy a nagyobb L-glutamin beviteltől, vagy vitamin, de már teljesen tanácstalan vagyok. Mozgásból sem szenvedek hiányt. Minden nap sportolok. Régebben is volt ilyen panaszom de az étrend abbahagyásával meg is szűnt, szerencsére. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-01-26 07:23:07
Üdvözlöm! Kislányom 8 éves és gyakran fájlalja a hasát, kb. 1 éve kezdődött akkor volt hasi uh, ahol mindent rendben találtak, volt vérkép is ami szintén jó. Mostanában megint szinte napi szinten mondogatja általában úgy fogalmazza meg hogy közepesen fáj... néha viszont erősebbnek érzi a köldök környékét mutatja és azt mondja görcsöl nagyjából fél óra után magától elmúlik aztán van, hogy visszajön neki. Szerintem széklete sem rendszeres, nem tudom folyamatosan ellenőrizni, sokszor azt mondja iskolában végezte el. Háziorvos szerint ez már inkább pszichés eredetű. Mit tanácsol mit tegyek? Aggódok, hogy valami komolyabb áll a dolgok mögött.Ön szerint mi okozhatja ezt? Várom válaszát, egy aggódó anyuka.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Nagymamám már több, mint 20 éve szenved arcidegzsábában. Foghúzással kezdődött, amit később továbbiak követtek a fájdalom azonban nem múlt el. Aztán egy ínyműtét következett később gyógyszeres kezelés, a Lyrica egész jól csökkentette a fájdalmait. Jelenleg alkoholos injekciókra járunk félévente, az elején még használt, de már most semmit nem enyhít a panaszain, amik kibírhatatlanok. Van még valamilyen megoldás a fájdalom enyhítésére, amit 80 éveseken is elvégeznek? Mivel lenne érdemes még próbálkoznunk? Válaszát előre is köszönjük! Üdvözlettel
Kérdező: battyan Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-01-24 07:48:11
59 éves édesapám. 2014 agusztusában rectum tu. Diagnosztizáltak pleura és tüdő szort metast. + májáttétek. Kemoterápia indult 3*8 kezelés. Majd két hete stomaképzés történt mert a tu. Megakadályozta a széklet űrűlést, a tu inoperabilis zsugorítani fogják sugárkezeléssel. A metasztok száma nőt a tüdőben nagyságuk nem. A májban 20%al nagyobbodtak. Másik kemoterápiát terveznek. A rectum tu idegi fájdalmakat okoz csípő derék és nem kizárt a csont érintetség sem az izotop szerint. 20 kg fogyot most 65kg. Szeretnénk tudni kezelés nélkül és kezeléssel mennyi időnk van megvalósítani amit szeretne? Cukorbeteg, Hypertoniás, Bechterew kór, soha nem dohányzot és alkoholt sem fogyaszt 20 éve.
Kérdező: krisztina77 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr/nő! Hüvelygyulladásom van, Klion tablettát, Klion D100 hüvelytablettát és Gynoxin krémet kaptam rá. Azt javasolta a nőgyógyász, hogy a párom is vegyen be a tablettából, és mivel jelenleg távkapcsolatban vagyunk, elég ha a következő találkozásunkkor bevesz 4 db-ot belőle. A gyógyszer tájékoztatójában szerepel, hogy vérképzőszervi betegség esetén nem igazán ajánlott, páromnak pedig enyhe hemofíliája van, nem kell gyógyszereket szednie. A 4 szemet egyszerre én kicsit sokallom. A hemofília miatt lehet esetleg valami baja ettől az adagtól? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Amelie23 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egy hónapja minden nap arra ébredek hogy gyorsabban ver a szívem (120/perc) és gyorsabban veszem a levegőt (30/perc), és néha ki van száradva a szám. Néha mikor éjszaka közepén felébredek akkor is ilyenek vannak. Nem fáj semmim, nem izzadok, nem vagyok beteg és nem stresszes az életem, 7 éve dohányzom napi egy doboz. Napközben nincs semmi bajom. A pulzusom rendben és a vérnyomásom is. Mikor erősen kipréselem a tüdőmből a levegőt vagy nagyot köhögök akkor olyan mintha berezegnének a hörgőim. Reggel néha be vagyok rekedve, és nagyon kevés átlátszó váladék is jön fel. Az lenne a kérdésem hogy mitől lehet ez? Nemsokára laparoszkópos sérvműtétem lesz, jelent ez a gyors szívverés és légzés gondot az altatásban. Ezek ellenére meg lehet csinálni a műtétet? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: abcdefg Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Egy hete tüdőgyulladással vagyok itthon. Antibiotikumot szedtem és a lázam lement, továbbá az újra megmért crp-m rendben van (10). Azt szeretném kérdezni, hogy ennek ellenére miért érzem úgy, hogy visszaesem, újból fejfájásom van, főleg reggelre. Nehezebben veszem a levegőt, ami eddig nem volt. Lázam ugyan nincs, de izzadok és köhögök, viszont csak szárazon, semmi váladék nem jön fel. Okozhat ez problémát? Előre köszönöm a válaszát.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Több hónapos huzavona után a 2012-es negatív colonoscopiát követően, a hasgörcsös és hasmenéses, nyákos, széklet miatt újra megtükrözték a vastag és a vékonybelemet is. Szövetmintát is vettek és a következő diagnózis született: - strukturálisan preservalt vékonybél nyálkahártya, - colon nyálkahártya fragmentumok reparatív mirigyekkel, mérsékelt intraepithelialis lymphocyta szaporulat, lymphocytas colitis lehetősége II. először 3x2 db salazopyrint szedtem, de 2,5 nap után, (20 db) beszedését követően abba kellett hagynom, mert nagyon sok kellemetlen mellékhatás jelentkezett, annak ellenére, hogy a beleimnél minimális átmeneti javulást éreztem e rövid idő alatt is. Hosszú évek óta refluxom is van, napi 2 db Gebra (20 mg) tablettát szedek, illetve több szív és vérnyomás gyógyszereket. Most olyan jellegű a savtúltengésem, hogy a torkomban van a sav állandóan a gebra ellenére is. Most lecserélték a gyógyszert és a salazopírin helyett Pentasa 2 mg retard granulátumot kaptam 2x1 db szedéssel. Még nem kezdtem el, mert nagyon erősen fáj a fejem és nagyon sok a savam. Kérdésem, ez a gyógyszer is lehet olyan hatásos, mint a salazopyrin, illetve, hogy ez is okozhat gyomor panaszokat? Mit tehetnék még a javulásom érdekében?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2015-01-23 11:54:48
Üdvözlöm! Kétféle problémával kapcsolatban szeretném kikérni a tanácsát. Az egyik egy fülviszketési zavar: Körülbelül 1 éve van jelen, naponta párszor erősen elkezd viszketni a fülem és azt vettem észre, hogy alig termelődik fülzsírom és ez fennáll mindkét fülemben. A másik problémám egyfajta fülzúgás: Fél éve nagyon megbetegedtem, egy darabig nem mentem el orvoshoz, ami miatt elhúzódott a betegség és 3 hétig erősen fújtam miatta az orrom és mindkét fülemben azóta hallok magas frekvenciájú zúgást(de inkább a balban). Hiába gyógyultam meg, ez a két panasz azóta fennáll. A kérdésem tehát, hogy hogyan tudnám orvosolni ezt a két problémát? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy. 7 nappal ezelőtt a bal alsó ötös foggyökéren rezekciós műtétet végeztek. Antibiotikumot kaptam, fájdalom csillapítót szerencsére nem kellett szednem. Fájdalmam most sincs. Az előírtaknak megfelelően jegeltem az arcomat. A duzzanat szépen visszahúzódott. Kérdésem az lenne, hogy belefér-e a műtéti protokollba, hogy a száj alsó fele, illetve az érintett oldalon az állam még azóta is mindig zsibbad. Meddig tarthat ez az állapot? Fájdalmam ugyan nincs, de ez a zsibbadás nagyon kellemetlen. Ez egy szövődménye a műtétnek, vagy ez a természetes velejárója. Válaszát előre is köszönöm! Gabi
Kérdező: kkralik Válaszok száma: 1 db
A férjemnek problémája van az alkohollal. Elvileg elismeri ezt a tényt, de azt szeretném tudni, hogy hogyan tudnék segíteni neki. Azt mondja, hogy egyedül is képes megbirkózni a problémával, de ha mégse, mi legyen az első lépés, hova forduljunk segítségért? Köszönettel: Ildikó
Kérdező: sajtfa Válaszok száma: 0 db
Tisztelt,Doktorúr,Doktornő!!Olyan problémám van hogy a feleségemet nagyon nehezen tudom szexre rávenni állandoan fáradságra és fejfájásra panaszkodik és hogy most nem jó neki!!! Hozzá teszem 16 éve házasok vagyunk és most egy pár hónapja egyre elutasitobb!!Nincs senkije arról már megbizonyosodtam.Amikor együtt vagyunk nagyon figyelek rá hogy mindenben tőkéletes legyen neki és gyengéd legyek vele ezért sem értem a reakcióit!!Hiába közeledek felé és simogatom hizelgek neki kicsi a reakció!Már lassan nem tudom mi tévő legyek pedig még mindig nagyon-nagyon SZERETEM!!!!Kérem segitsenek nem szeretném elvesziteni és ez miatt ősszeveszni vele!!!Úgy érzem mintha frigidé válna !!Én 41 éves vagyok ő 38éves és nem hiszem hogy már leáldozoba lenne én még mindig kivánom őt bármikor ránézek csak ezt nem tudom miért nem látja pedig már neki is mondtam!!!Várom a válaszukat!!
Kérdező: briegel Válaszok száma: 0 db
Jo napot kivanok ! A ferjem 12 eve cukorbeteg. Most Humalogot es Humalog 50 -est szed. Szeretne atterni Lantusra . Lehetseges? Koszonom.
Kérdező: Petrut erika Válaszok száma: 0 db