Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kérdések és válaszok

ma egy hetes a kislànyom !csàszàrral szuletett azota nagyon fàjnak a beleim!ès egèsznap alig eszek egy keveset mert minden kijon belolem!! megy a hasam nagyon! fèlek hogy valami nagyobb bajom lessz!!!!!!!! ja ès a kislànyom hurrok mellet lett ès nem vettèk le egèsz terhesèg alatt fent volt!!! most mikor kèrdeztem a fogadott orvosomat hogy ki jott a hurok is minden rendben!azt mondta igen kijott!! kozbe meg màr ithol mikor kitoroltem magam ott volt a hurok a wc papirba!!!mit csinàljak jelentsem fel az orvost!! kèrem szegitsenek!!ès hogy mikor mulik màr el ez a has fàjàs mert mindig nagyon fàjnak a beleim!
Kérdező: adrienn93 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő, Egy éve törtem el a bal bokámat. A pontos diagnózis az alábbi volt : Fractura supramalleolaris fibulae l.s. cum luxationem talii Rutura ligamentum deltoidei l.s. Fractura marginis posterioris distalis tibiae l.s. Abrasio malleoli medialis l.s. 7 hétig fekvő gipszem volt, és gipszlevétel után kivették a két csavart is. Után 2 hét járógipsz következett. Gipszlevétel után egy hónapig heti 2x1 órát jártam gyógytornászhoz. Tavaly nyáron nagyon vizesedett a bokám, pedig a munkahelyemen is felpolcoltam napközben és gumis harisnyát is hordtam. Ősszel ez a panasz enyhült. Idén februárban újra elkezdtem sportolni, mivel inzulin rezisztenciám van. Viszont egy hete azt vettem észre, hogy a bokán újra elkezdett vizesedni. Aggódom, mert még egy évvel a balesetem után is kissé bicegve járok és ha hosszabb ideig gyalogolok el kezd fájni a derekam. A bokám nem fáj, az időjárásra sem érzékeny. A kezelő orvosom azt mondta, hogy a bokám állapota egy évvel a baleset után már nem fog változni. Ez valóban így lesz? Már soha nem fogok tudni legugolni? Vagy magasabb sarkú cipőt hordani? Már csak sántikálva fogok tudni járni? És a derekam mindig fájni fog? Mit tudnék tenni azért, hogy ez megváltozzon? És azért hogy a bokán ne dagadjon? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Kriszta
Kérdező: Kriszta Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2014-04-18 20:52:37
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár napja vettem észre, hogy nyelés közben (nem ételnél) kattogó, recsegő hangot ad a torkom, gégém környéke. Voltam fül-orr gégészeten ahol azt mondták be van gyulladva a mandulám. Viszont ennek a betegségnek a tüneteit egyáltalán nem vette észre magamon. Se láz se semmi. Lehet ez a kattogó hang a mandulagyulladástól, vagy keressek fel egy másik orvost? Tisztelettel: Tibor
Kérdező: Scofoeld30 Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha másfél éve ezelőtt volt egy balesetem, amivel fejsérülést szereztem (epidurális hematoma) és ha szeretném a Lecitin nevű agyserkentőt szedni, lesz-e valamilyen mellékhatása a korábbi esetem miatt? Ajánlott szedjem vagy inkább ne?
Kérdező: betty95 Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2014-04-18 20:02:04
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly november óta fáj a fejem, időnként szédülök, akkor két hétig hányingerem volt, de ez már elmúlt. Voltam koponya CT vizsgálaton, ahol a Dg: Sinusitis maxill. l.d. volt. Nem tudom, hogy ez miatt van e valami teendőm. Szerencsére mást nem találtak. De elmentem Koponya MRI vizsgálatra is, ahol sajnos rosszabb lett az eredmény. A lelet a következő: A liquorterek normális tágasságúak. A középvonal nem diszlokált. Bal oldalon temporalisan az oldalkamra szarva mellett a fehérállományban 8 mm-es T2 és FLAIR szekvenciákon jelintenzív góc ábrázolódik. Egyebekben az agyállományban kóros eltérés nem mutatkozik. A craniocervicalis átmenet szabályos. A fázis kontraszt angiographiás képeken bal oldalon a sinus transversus és sigmoideus alig ábrázolódik, itt szakaszos, keskeny csíkszerű áramlás figyelhető meg. A sinus sagittalis superior előtt nagyobb szakaszú telődés kiesés látszik. Egyebekben a sinusok szabályos telődést mutatnak. Dg: Bal oldalon sinus radius és sigmoideus thrombosis kis recanalisatio jeleivel. Ennyi a lelet. Nagyon megijedtem. Érdeklődni szeretnék, hogy ez mit jelent? Ez gyógyítható? Meddig lehet ezzel élni? Gyógyszerrel kezelhető? Köszönettel. Kriszti.
Kérdező: Kriszti Válaszok száma: 0 db
Fog implantátum elhelyezése után szabad-e D vitamint szedni, vagy ajánlott is? Köszönöm!
Kérdező: bagabi2 Válaszok száma: 0 db
Sajnos 1 hónapja elestem, eltörött a bal felkarom. Megműtötték, itthon tornáztatom egyelőre, aztán majd kapok javaslatot, hogy mikor kezdhetem a gyógytornát. A kérdésem az lenne, hogy 1 hónap után még fájhat a karom?? A fájdalom csak időközönként jelentkezik, pár percre, de ez természetes fájdalom még?? Válaszukat előre is köszönöm.
Kérdező: szmaria Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Nemrég a párom infarktust kapott. A vérrög eltávolítása után STENT-et helyeztek be. Majd egy hónapra rá újból bekövetkezett, és újra egy másik STENT az érbe. További vizsgálatok kimutatták, hogy egy harmadik érben is 65 % a szűkület. Állapota időjárási frontokra elég rossz. Az lenne a kérdésem, hogy utazhatunk-e repülőn? Az út 10-11 órás.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2014-04-14 15:40:49
Üdvözlöm! A férjem 2,5 éve szorongásos pánikbetegségben szenved, jelenleg este Yarocent, reggel Paroxatot szed. Mindkettőből minimális mennyiséget. A gyermekvállaláson gondolkodunk, azonban aggódunk amiatt, hogy a gyógyszerek káros hatással lehetnek a magzatra. Kérem szíves állásfoglalásukat a témában. Mennyire kockázatos így a gyermekvállalás? Lehet negatív hatással a babára akár magzati korban, akár a későbbi fejlődés tekintetében? Biztonságosabb lenne, ha másfajta gyógyszereket szedne? Abbahagyni sajnos nem tudja a gyógyszerek szedését.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Sági Andrea 2014-04-14 14:16:59
Üdvözlöm! A párom melanomán van túl, a hónljából kivágták a nyirokcsomókat és azóta sokszor olyan fájdalmai vannak a hónaljában, mintha kést forgatnának benne. Milyen gyógyszert tudna szedni amikor ilyen fájdalmai vannak, vagy valami enyhitő megodás van -e?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr!/Doktornő! 26 éves nő vagyok. Bármit eszek állandóan felpuffadok és székrekedésem van. Régebben a sok gyomorsav és reflux miatt sokat fájt a gyomrom. De már több hónapja egész nap savanyú ételeket (paradicsomosat, eceteset), italt (citromosat) és gyümölcsöket (citrusféléket) kívánok. Ezeken kívül mást nem is ennék. Hiába eszek ilyen ételeket, de a savanyú utáni sóvárgásomat így sem tudom csillapítani, ami a közérzetemre is hatással van. A szám állandóan ki van száradva. Ennek mi lehet az oka? Mit kellene tennem? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: nagylakics Válaszok száma: 0 db
Jó napot! A barátnőm több alkalommal használt kokaint. Azzal indokolja, hogy segít megszüntetni az endometriózis okozta alhasi fájdalmait, és azt mondta, hogy csak nagyon ritkán él vele, nem fog rászokni, csak addig fogja használni még meg nem operálják. Elmondása szerint háromszor használta két hónap alatt, és előtte nem használt semmilyen kábítószert, és nem kívánja a szert, mint egy függő, csak az említett okok miatt használja. Hihetek neki?Tényleg nem okoz függőséget az alkalmi használat?Utána néztem a neten, és nem találtam olyan információt, hogy fájdalomcsillapító hatásai lennének a kokainnak, csak azt, helyi érzéstelenítőként használják. Vagy tényleg segíthet megszüntetni a fájdalmát? Lehet, hogy nem is hat a fájdalmaira, csak rászokott, és ezzel akarja kimagyarázni?Milyen jelei lehetnek a függőségnek?Észre vehetem rajta, ha függő? Köszönöm a választ!
Kérdező: life14 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! A barátnőm több alkalommal használt kokaint. Azzal indokolja, hogy segít megszüntetni az endometriózis okozta alhasi fájdalmait, és azt mondta, hogy csak nagyon ritkán él vele, nem fog rászokni, csak addig fogja használni még meg nem operálják. Elmondása szerint háromszor használta két hónap alatt, és előtte nem használt semmilyen kábítószert, és nem kívánja a szert, mint egy függő, csak az említett okok miatt használja. Hihetek neki?Tényleg nem okoz függőséget az alkalmi használat?Utána néztem a neten, és nem találtam olyan információt, hogy fájdalomcsillapító hatásai lennének a kokainnak, csak azt, helyi érzéstelenítőként használják. Vagy tényleg segíthet megszüntetni a fájdalmát? Lehet, hogy nem is hat a fájdalmaira, csak rászokott, és ezzel akarja kimagyarázni?Milyen jelei lehetnek a függőségnek?Észre vehetem rajta, ha függő? Köszönöm a választ!
Kérdező: life14 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! A barátnőm több alkalommal használt kokaint. Azzal indokolja, hogy segít megszüntetni az endometriózis okozta alhasi fájdalmait, és azt mondta, hogy csak nagyon ritkán él vele, nem fog rászokni, csak addig fogja használni még meg nem operálják. Elmondása szerint háromszor használta két hónap alatt, és előtte nem használt semmilyen kábítószert, és nem kívánja a szert, mint egy függő, csak az említett okok miatt használja. Hihetek neki?Tényleg nem okoz függőséget az alkalmi használat?Utána néztem a neten, és nem találtam olyan információt, hogy fájdalomcsillapító hatásai lennének a kokainnak, csak azt, helyi érzéstelenítőként használják. Vagy tényleg segíthet megszüntetni a fájdalmát? Lehet, hogy nem is hat a fájdalmaira, csak rászokott, és ezzel akarja kimagyarázni?Milyen jelei lehetnek a függőségnek?Észre vehetem rajta, ha függő? Köszönöm a választ!
Kérdező: life14 Válaszok száma: 0 db
Jó napot!
Kérdező: life14 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! A barátnőm több alkalommal használt kokaint. Azzal indokolja, hogy segít megszüntetni az endometriózis okozta alhasi fájdalmait, és azt mondta, hogy csak nagyon ritkán él vele, nem fog rászokni, csak addig fogja használni még meg nem operálják. Elmondása szerint háromszor használta két hónap alatt, és előtte nem használt semmilyen kábítószert, és nem kívánja a szert, mint egy függő, csak az említett okok miatt használja. Hihetek neki?Tényleg nem okoz függőséget az alkalmi használat?Utána néztem a neten, és nem találtam olyan információt, hogy fájdalomcsillapító hatásai lennének a kokainnak, csak azt, helyi érzéstelenítőként használják. Vagy tényleg segíthet megszüntetni a fájdalmát? Lehet, hogy nem is hat a fájdalmaira, csak rászokott, és ezzel akarja kimagyarázni?Milyen jelei lehetnek a függőségnek?Észre vehetem rajta, ha függő? Köszönöm a választ!
Kérdező: life14 Válaszok száma: 0 db
Hónapok óta küzdök tartós köhögés,bőrtünetek magas eozinofil szám, és miután csak találgattak az orvosok, én kértem, hogy nézzenek szövetmintát a gyulladt bőrtüneteimből. Ez megtörtént, s az eredmény : allergiás vasculitist mutat. A bőrgyógyász azt mondta, hogy nem gyógyítható, sőt rosszabb is lehet a prognózis, Nagyon rossz állapotba kerültem a bizonytalanság és a kétségeim miatt. Kérem, hogy nyugtassanak meg,havan erre mód. Köszönöm: Kata
Kérdező: Szabó Zita Válaszok száma: 0 db
Hónapok óta küzdök tartós köhögés,bőrtünetek magas eozinofil szám, és miután csak találgattak az orvosok, én kértem, hogy nézzenek szövetmintát a gyulladt bőrtüneteimből. Ez megtörtént, s az eredmény : allergiás vasculitist mutat. A bőrgyógyász azt mondta, hogy nem gyógyítható, sőt rosszabb is lehet a prognózis, Nagyon rossz állapotba kerültem a bizonytalanság és a kétségeim miatt. Kérem, hogy nyugtassanak meg,havan erre mód. Köszönöm: Kata
Kérdező: Szabó Zita Válaszok száma: 0 db
Hónapok óta küzdök tartós köhögés,bőrtünetek magas eozinofil szám, és miután csak találgattak az orvosok, én kértem, hogy nézzenek szövetmintát a gyulladt bőrtüneteimből. Ez megtörtént, s az eredmény : allergiás vasculitist mutat. A bőrgyógyász azt mondta, hogy nem gyógyítható, sőt rosszabb is lehet a prognózis, Nagyon rossz állapotba kerültem a bizonytalanság és a kétségeim miatt. Kérem, hogy nyugtassanak meg,havan erre mód. Köszönöm: Kata
Kérdező: Szabó Zita Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kisfiamnak oxigényhiányos jobb oldali, minimális bénulása van. Ha szülnék egy babát, levetetnénk a köldökzsinórvért és megkapná a kisfiam, akkor meggyógyulhatna?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2014-04-12 07:31:57
Üdvözlöm! Kislányom születését követően megnyúlt a bőr a hasamon, és valamennyire ki is repedt. Napi egy órát tornázom, hogy újra feszes legyen a bőröm. Mit lehet még tenni a striák ellen?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Sokszor van székrekedésem, általában egy héten csak háromszor megyek vécére. Két napja fájdalmat érzek a végbelemben. Forduljak vele orvoshoz? Pontosan milyen szakembert keressek fel?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Varga Patrícia 2014-04-12 11:36:29
Üdvözlöm! 30 éves vagy és azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy nekem szinte havonta van nőgyógyászati problémám. Viszketés, égő érzés, fehér folyás...már nem is megyek el orvoshoz, mert nem használt semmi amit felírtak, már 5 féle gyógyszert írtak fel...Lehetséges, hogy a fogamzásgátló miatt van?! mert általában amikor nem szedem az alatt az 1 hét alatt semmi bajom, amikor szünetet kell tartani és megjön és utána amikor elkezdem szedni 1 hétig semmi baj aztán elkezdődik újra. Laurinát szedek, amíg nem kezdtem el szedni semmi bajom nem volt és amikor elkezdtem szedni akkor az első félévben se volt semmi ilyesmi problémám. Többször voltam orvosnál, de kb. 2 perc alatt megvizsgált és akkor azt mondja, hogy biztos valami gomás fertőzés és felír mindig valami mást, de teljesen semmi nem használ csak egy időre lesz jó. Hüvelyváladékot is vettek, hüvelykúptól elkezdve a gyógyszerig mindent kaptam, de a fehér folyás nem szűnik ... lehet ennek az egészségre valamilyen káros hatása? Volt, ahol azt mondták, hogy majd ha szülök, utána elmúlik, vannak nők, akiknek pont terhesség alatt van ilyen problémájuk ...
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Azt szeretném kérdezni, hogy a lányomat már hétszer műtötték szemtengelyferdülés miatt. Az utolsó három műtét a jobb szemének felfelé fordulása miatt volt, de egyik sem sikerült. Most újra műteni szeretnék a felső izom teljes megszüntetését akarják. Ami állítólag azzal jár, hogy fölfelé nem tud fordulni a szeme. De sajnos már lefele sem tud nézni teljesen. A kérdésem az lenne, hogy ha megszünteti az izmot akkor ön szerint is egyenesen áll majd neki a szeme? Nem fog felfelé fordulni, ha előre néz? Már 14 éves és egy éves kora óta műtik most már őt is nagyon zavarja.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Van egy barátnőm, aki segítséget szeretne kérni , 14 éves és neki is vékony testalkata van és vékonyak a lábai.. és itt a nyár és nem szeretné, hogy csúfolják.. valami megoldás? szokott tornázni is .. de nem segít...
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Barátfalvy Irén 2014-04-12 16:50:29
Üdvözlöm! Hány éves korig lehet a láthatatlan fogszabályozót alkalmazni?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Déry Péter 2014-04-11 18:41:24
Üdvözlöm! Mit tudok tenni a pajzsmirigy miatti hónapról hónapra történő testsúly jojo ellen?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2014-04-11 12:54:36
Milyen tünetei vannak a HPV-en? Az életet hogyan befolyásolja?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Egyszerre szedtem őket, és a koleszterinszintem 7,38-ról 5,76-re lement 7,39-ről, a TSH viszont 4,81-ről felugrott 6,5-re. Tudna valaki segíteni, hogy miért? Gondoltam, kipróbálom, hogy 2 hónapig csak a flavonoidokra hagyatkozom, mi lesz az eredmény. köszönettel :Rejzingerné D. Gabriella
Kérdező: gabi66 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2014-04-11 10:39:17
Régóta szenvedek a tériszonytól, amely jelentősen korlátozza szabad mozgásomat. A széles tereken, úttesteken ( 4 ill. több sávos), és elsősorban a lépcsőn - mozgólépcsőn - képtelen vagyok közlekedni. Maga a lépcsővel nincs problémám, a zárt lépcsőházakban semmi gondom. Munkahelyemen a lépcsőház üveg, szabad kilátás van az utcára és lefelé a lépcsőházba. Sajnos képes vagyok elájulni is, ami már sajnos mozgólépcsőn is megtörtént. A pszichológus tanácsa annyi volt, hogy győzzem le, szedjek dédalont és nyugtatót. Ez sajnos nem jött össze! Tanácsát és segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel, Veres Eleonóra
Kérdező: veleonora Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Sági Andrea 2014-04-14 09:24:53
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő: a párom, mióta kiderült a terhességem, hozzám sem ér. Ő ezt azzal magyarázza, hogy nem tudja, mit szabad és mit nem, illetve nem akar bajt csinálni. Szerintem túlságosan fél. Én meg már ott tartok, hogy magamban keresem a hibát (nem vagyok elég kívánatos,stb.) Nem értem. Annyit azonban még hozzáfűznék, hogy előtte sem voltunk túl nagy étvágyúak - ha lehet így fogalmazni - kb. heti 1-2 x voltunk együtt. De már a negyedik hónapban vagyok és azóta csak kétszer volt összebújás... Elég fura számomra, tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja ezt... Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Évici Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Aki sokat edz, ez az élete, neki egészséges, hogy folyamatosan csirkét eszik??? És turmixokat...
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Barátfalvy Irén 2014-04-10 22:24:53
Üdvözlöm! Pajzsmirigy problémám van, ha nem szeretnék gyógyszert szedni, akkor mit tehetek ellene? Sajnos mire sikerül leadnom a túlsúlyt, ismét felszedem, igaz max 5 kg-t, de elég vékony és alacsony vagyok, tehát nagyon meglátszik, arról nem is beszélve, hogy mit tesz ez a jojo a testemmel.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2014-04-09 08:57:36
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy milyen otthoni méregtelenítő készítményt tudna nekem ajánlani? Hány napig kellene böjtölni?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Barátfalvy Irén 2014-04-10 21:47:07
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy igaz-e az, hogy az infra szauna jó narancsbőrre? Mennyi alkalom után látható a hatása?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami természetes depresszió elleni tabletta, ami nem okoz függőséget?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Pető Ágnes 2014-04-08 15:27:03
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami olyan tabletta ami természetes összetevőkből van összeállítva, amitől energikusabb lesz az ember?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Pető Ágnes 2014-04-08 15:31:11
Ma voltam a 18-ik heti uh vizsgálaton.Azt mondta az orvos hogy mindent rendben lát azon kívűl, hogy a babám korához képest kicsike és 2 hét múlva visszarendelt kontrollra.Semmi konkrétat nem mondott az uh eredményen viszont az állt, hogy szívüregkontroll miatt javasolt az újboli vizsgálat.Minden eredményem eddig jó.Az AFP és az összes vérvizsgált eredményét bele értve is.Baj hogy korához képest kisebb?Sokkal kisebb az átlagnál?Ez utalhat valamilyen betegségre?A szívüregek nem látszanak ez bajt jelenthet?Szívműködés látható,lepény a hátsó falon.Az hogy a méhlepény a hátsó falán helyezkedik az jó?(programozott császár és terhesség szempontjából) AFP 0,97 MOM BPD: 37 mm HC: 144 mm AC: 123 mm FL: 29 mm
Kérdező: Kriszti_1206 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 34 éves 2 gyermekes anya vagyok. Kb 1,5 évig dohányoztam 1 doboz/2 nap 3 héttel ezelőttig. Akkor a szokásos tüdőszűrő után vissza rendeltek a köv eredménnyel: Jobb oldalon az also es kp tüdőmező határán laterálisan árnyéktöbblet. 03.15.-én elmentem mellkas röntgenre, ahol ezt a leletet kaptam: A rekesz éles kontúrú, mélyen álló. Pleuralis folyadékgyülem nem látható. A bal tüdő tiszta. Jobb oldalon a kulccsont alatt 8 es 6 mm-es körülírt halvány nodulus látszik. A csúcsban kb másfél cm-es elmosodott konturú kerekded dens árnyék van. A jobb csúcsi pleura vaskosabb. Szabályos hilusok. Keskeny szivárnyék és aorta. Baloldalin III- IV borda fejlődési variáciòt mutat. Ez után labor vizsgálat volt, ahol az eredmény jó volt, illetve még EKG történt, szintén probléma nélkül. Ezt követően ct vizsgálat: 03.28. Nativ ka-os mellkas ct. A trachea légsávja megtartott. A mediastinumban és a hilusokban pathologias nycs megnagyobbodás vagy egyéb kóros képlet nem láthatò. A szivüregek norm. tágak. Pericardialisan, pleuralisan folyadékgyülem nem figyelhető meg. A tüdőkben kóros képlet sem a lágyrész- sem a tüdőablakkal készült metszeteken nem ábrázolòdik. Mk tüdő kissé emphysémás, a hörgőágak fala kissé vaskosabb. Egyértelmű nodularis képlet a készült scaneken nem igazolhato. Tu-ra susp. jelek nem ábrázolódtak. A mellékveseszárak megtartottak. A ct előtt még 3 köpet mintát kértek, de mivel nem igazán volt hurutos köhögésem, így nem tudom, hogy az egyáltalán értékelhető-e. Mivel a Ct negatív eredményt hozott így azt mondták, hogy nincs további tenni való. Viszont én nem értem, hogy 2 felvétel mutatott eltérést, a 3. nem. Hogy lehet ez? Lehetséges, hogy elcserélték a ct leletem? Sajnos lelkileg nagyon megviselt ez a néhány hét és még most sem vagyok nyugodt, nem tudom, hogyan tovább? Esetleg más vizsgálatok indokoltak lennének? Panaszom nem volt, minimális száraz köhögés, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: hskata Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2014-04-07 23:44:08
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi oka lehet annak, hogy a páromnak immáron fél éve a könyök-izülete fáj? Pontosabban olyan mintha le lenne tapadva neki valami ott ... Amikor vesz be Xiloxot, akkor elmúlik, de aztán újra fájdalomról panaszkodik ? Nagy baj lehet, vagy csak a megerőltetés ? Ugyanis pékként dolgozik ... Esetleg milyen szakorvost tudnának nekem javasolni , hová fordulhatnánk ezzel a panasszal ?? Válaszukat előre is köszönöm :) Tisztelettel : Kovács Katalin
Kérdező: Kata87 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A deréktáji úszógumit, hogy lehet a leghatékonyabban eltüntetni?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy ez az új őrület, a speedfitness hatásos? Elég drága, viszont, aki nagyon elfoglalt, neki megfelelő edzésforma lehet?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Mi a legmegfelelőbb megoldás narancsbőr kezelésére?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A deréktáji úszógumit, hogy lehet a leghatékonyabban eltüntetni?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy ez az új őrület, a speedfitness hatásos? Elég drága, viszont, aki nagyon elfoglalt, neki megfelelő edzésforma lehet?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A keratinos hajkiegyenesítésről szeretnék érdeklődni. Van valami káros hatása? Én erről a fajtáról csak jókat hallottam.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Hátközépig ér a hajam, ápolom rendszeresen, balzsamtól a hajfényen át a hővédőig mindent használok, persze minőségi dolgokat. DE mégis minden fésülködéskor, kisebb-nagyobb darabok törnek le a hajamból, és látványosan sok, tehát egy fésülködés után eléggé tele van a mosdó hajvégekkel :/ ez mitől lehet? Mit tudok tenni ellene?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő múlva kell cserélni a felrakott foghéjat? Mikor úgy döntök, hogy végleg leszedetem, akkor a fogaim olyanok lesznek, mint a foghéj előtt?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Déry Péter 2014-04-11 18:39:44
Azt szeretném kérdezni, hogy otthon, a háztartásban lehet-e valamivel fehéríteni a fogat, ami nem árt a zománcnak? Annak az illetőnek mit tud javasolni, aki már volt több fogfehérítésen is, mégse érte el azt az eredményt amit várt? Neki milyen lehetőségei vannak a szép mosoly eléréséért?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum - Dr. Békés Annamária 2014-04-04 11:15:57
A Lumineers foghéjról szeretnék érdeklődni. Van valami hátránya? Esztétikai szempontból sajnos nem tudnék máshogy szép mosolyt magamnak, viszont félek a kockázatoktól, és a következményektől.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum - Dr. Békés Annamária 2014-04-04 11:10:06
Két hete 1-2 helyen a testemen, pl a felkaron és a combon-vádlin nagyon viszket a bőröm, de nem egész nap, csak néha, és fürdéskor. Ennek mi lehet az oka? Allergia mosóporra esetleg?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2014-04-03 11:40:31
Mitől lehet az. hogy néha a karomon és a lábamon csak úgy kialakulnak kék-zöld foltok? Olyan mintha beütöttem volna, de nem üöttem be sehova.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2014-04-03 11:44:41
Alacsony a vérnyomásom, és mostanában szinte minden nap fáj a fejem. Van összefüggés? Mit tudok tenni ellene?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Alacsony a vérnyomásom, és mostanában szinte minden nap fáj a fejem. Van összefüggés? Mit tudok tenni ellene?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2014-04-02 20:04:01
Ha valaki HPV-s akkor az azt jelenti, hogy rákos lesz? Milyen tünetei vannak? Hogy lehet kezelni? Hogy alakul a további élete? Mikre kell odafigyelnie? Negatív HPV teszt esetén is alkalmazható a védőoltás? Vagy az csak olaj a tűzre?
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 0 db
Az lenne a kérdésem, hogy a kezeletlen/kihúzatlan begyulladt bölcsességfog okoz-e valamilyen káros következményt? Időhiány miatt nem jutottam el szájsebészhez, aki ki tudná műteni, de már nincs begyulladva. Viszont félek a következményektől.
Kérdező: Maklári Lia Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Várnai Lívia 2014-04-03 12:01:55
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Édesapám(57 éves) szombati nap folyamán körülbelül 5 méteres magasságból a hátára esett. Kórházba szállítása után röntgen felvétel készült, mely alapján ágyéki 1-es csigolya törést diagnosztizáltak. A CT vizsgálatot csak hétfő délután végezték el rajta, ami kimutatta hogy letört egy darab a csigolyából ami szúrja a gerincvelőt. A baleset óta fekvő helyzetben pihentetik, gyógyszereket kap, ám az idegsebész vizsgálatára csütörtökig várnunk kell. Elsősorban érdeklődnék, hogy lehet-e ilyen sérüléssel ennyit várni bármiféle súlyosabb következmény nélkül? Ilyen fajta sérüléssel engedélyezett a járás, például napi egyszer a mosdóig, természetesen elkerülve a hajlást? Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: flemm22 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2014-04-07 20:41:43
Virágpor allergia esetén tényleg jó a fokhagyma és a torma gyakori fogyasztása? Köszönettel.
Kérdező: allics2 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor, Érdeklődnék, hogy következő panaszokkal kell-e reumatológushoz fordulnom? Mostanában sokat fáj a nyakam, mikor mozgatom, csikorog, ropog, az izmaim sokszor kötöttek, cseng a fülem, és néha enyhén szédülök is, valamint sokat fáj a fejem(nem tudom, ettől-e). Volt december végén nyaki gerinc mri-m, ami negatív lett, csak enyhe degeneratív elváltozásokat írtak le. Koponya MRI-m is készült novemberben, az is negatív. 32 éves vagyok, egy hónapja elkezdtem táncolni és úszni mert van egy kis túlsúlyom is. Doktor szerint milyen vizsgálat kellene még, vagy mit kellene megpróbálnom, hogy javítsak a helyzetemen? Elképzelhető, hogy a fülcsengés és a fejfájás is a nyaki gerinc meszesedéséből fakad? Válaszát köszönöm!
Kérdező: babóca82 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2014-03-30 11:32:38
Tisztelt Hölgyem/ Uram! 38 éves nő vagyok,heti 3 alkalommal sportolok,2 zumba,1 spinning.Pár hónapja,munkahelyen egy nehezebb tárgyat emeltem alulról felfele,bal kezemmel.Akkor nem éreztem semmit,másnap bal oldalam.kezem fájt. A kar fájdalma emelésre egy ideig megmaradt,és azt vettem észre,hogy főképp hazafele menet a kerekpáron hirtelen forróság jön a lapockám alatti pár centis területre,kicsit ég,bizsereg,és elmúlik.Ez nem minden nap történt,alkalmanként. Közben a kar fajdalmam elmúlt.viszont a bizsergés előjött hirtelen lehajoláskor is. Illetve gyakoribb lett,sok ülés után.Most indulok vele orvoshoz.Ami nagxon fontos sportolás közben egyaltalan nem érzem,sőt elkezdtem tornászni,kifejezetten jót tesz,ill.párom ha bemasszirozza az is.Kérdésem ön szerint mitől lehet ez? Semmilyen más panaszom nincs, nem rossz a közérzetem,nem fogytam,tele vagyok energiával,derekam egy kicsit nehezebben tudom jobbra dönteni.kicsit fajdalmas.Köszönöm válaszát!!!
Kérdező: anita Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2014-03-30 11:29:23
76 éves édesapám májzsugorban és ebből kifolyólag aszcetis-ben szenved. Fél éve kialakult egy sérv a köldöke alatti területen. Legutóbbi kórházi kezelésekor, hat hónapja vízhajtó kúrát kapott, amely csökkentette a hasüregi nyomást. Azóta szedi a vízhajtó tablettát. Viszont a sérve továbbra is fennáll, keménysége változó. Fájdalmat nem okoz, de életyminőségbeli negatív hatást fejt ki. A kórházban nem kapott javaslatot a sérvvel kapcsolatban. Lehetséges a sérv műtéti helyreállítása? Ha igen, melyik orvosi terület foglalkozik ezzel, hova forduljunk tanácsért? Köszönettel: Vaskó Ildikó
Kérdező: vaskoildi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2014-03-29 18:13:45
76 éves édesapám májzsugorban és ebből kifolyólag aszcetis-ben szenved. Fél éve kialakult egy sérv a köldöke alatti területen. Legutóbbi kórházi kezelésekor, hat hónapja vízhajtó kúrát kapott, amely csökkentette a hasüregi nyomást. Azóta szedi a vízhajtó tablettát. Viszont a sérve továbbra is fennáll, keménysége változó. Fájdalmat nem okoz, de életyminőségbeli negatív hatást fejt ki. A kórházban nem kapott javaslatot a sérvvel kapcsolatban. Lehetséges a sérv műtéti helyreállítása? Ha igen, melyik orvosi terület foglalkozik ezzel, hova forduljunk tanácsért? Köszönettel: Vaskó Ildikó
Kérdező: vaskoildi Válaszok száma: 0 db
Bisoprolol Sandoz 5 mg és Berodual-N aeroszol együtt használható-e?
Kérdező: markusmara Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő / úr ! 44 éves, gyermektelen nő vagyok. Fogamzásgátlót nem szedek. Eddig panaszom nem volt, kivéve a PMS tüneteket és a menstruáció idején 1-2 nospával csillapított fájdalmat. A ciklusaim 27-30 naposak, előtte 1 hetes PMS-el. ( rossz közérzet, émelygés, aluszékonyság, kisebb fejfájás, derék és has kisugárzás stb. ) Szorongásomra antidepresszánst és szorongásoldót szedek. A januári menstruáció 2 nappal korábban jelentkezett, majd a következő kettő időben, de mindegyik után csökkenő intenzitású, több, mint egy hétig tartó barna folyásom volt. Az utolsó menstruáció március 13. kezdődött, de előtte 2-3 nappal már jelentkezett a barna folyás. Ez utóbbi menstruáció elmúlását követően újra PMS tüneteim vannak, időnként émelygéssel, az alhasban és a derékba sugárzó, kellemetlen, fájdalomszerű, diszkomfort érzéssel. Az orvos a menstruációt követő 13. napon végezte az ultrahangot. Lelet: Az uterus retroflexióban. Mérete: 67 x 33 x 49 mm. Az uterus hátsó falából egy 27 x 20 mm-es izomechokat adó göb indul ki, a középvonaltól jobb oldalra található, mely 50 %-ban intramuralis, 50 %-ban submucosus. Az endometrium vastagsága : 10 mm. A méhüreg hátsó falából egy 7 mm-es echodens képlet látható. A jobb oldali ovarium mérete: 33 x 15 mm, benne két 16 mm-es tüsző. A bal ovárium mérete: 25 x 15 mm. Diagnosis: Polypus endometrii, myoma uteri Az orvosom javaslata a következő menstruációt követően a polip hysteroscópiával eltávolítása és a mioma évenkénti ellenőrzése. Hirtelen nem tudtam kérdéseket feltenni. Nagyon félek a beavatkozástól, sosem volt még műtétem. Ez a pici polip okozhatja a folyást és most már a PMS-féle tüneteket és a kellemetlen has és derék kisugárzást, vagy csak a műtét után derül ki, hogy esetleg a mióma okozza ? Hormonvizsgálat nem szükséges ? Természetes úton még teherbe eshetek ?Monoklonális gammopátiám van, lehet ennek jelentősége a műtétnél ? Van különbség a kaparás és a mióma eltávolítás műtét közt, illetve a hysteroscópiás beavatkozás és a kaparás között? Köszönöm figyelmét és válaszát !
Kérdező: 8888 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő / úr ! 44 éves, gyermektelen nő vagyok. Fogamzásgátlót nem szedek. Eddig panaszom nem volt, kivéve a PMS tüneteket és a menstruáció idején 1-2 nospával csillapított fájdalmat. A ciklusaim 27-30 naposak, előtte 1 hetes PMS-el. ( rossz közérzet, émelygés, aluszékonyság, kisebb fejfájás, derék és has kisugárzás stb. ) Szorongásomra antidepresszánst és szorongásoldót szedek. A januári menstruáció 2 nappal korábban jelentkezett, majd a következő kettő időben, de mindegyik után csökkenő intenzitású, több, mint egy hétig tartó barna folyásom volt. Az utolsó menstruáció március 13. kezdődött, de előtte 2-3 nappal már jelentkezett a barna folyás. Ez utóbbi menstruáció elmúlását követően újra PMS tüneteim vannak, időnként émelygéssel, az alhasban és a derékba sugárzó, kellemetlen, fájdalomszerű, diszkomfort érzéssel. Az orvos a menstruációt követő 13. napon végezte az ultrahangot. Lelet: Az uterus retroflexióban. Mérete: 67 x 33 x 49 mm. Az uterus hátsó falából egy 27 x 20 mm-es izomechokat adó göb indul ki, a középvonaltól jobb oldalra található, mely 50 %-ban intramuralis, 50 %-ban submucosus. Az endometrium vastagsága : 10 mm. A méhüreg hátsó falából egy 7 mm-es echodens képlet látható. A jobb oldali ovarium mérete: 33 x 15 mm, benne két 16 mm-es tüsző. A bal ovárium mérete: 25 x 15 mm. Diagnosis: Polypus endometrii, myoma uteri Az orvosom javaslata a következő menstruációt követően a polip hysteroscópiával eltávolítása és a mioma évenkénti ellenőrzése. Hirtelen nem tudtam kérdéseket feltenni. Nagyon félek a beavatkozástól, sosem volt még műtétem. Ez a pici polip okozhatja a folyást és most már a PMS-féle tüneteket és a kellemetlen has és derék kisugárzást, vagy csak a műtét után derül ki, hogy esetleg a mióma okozza ? Hormonvizsgálat nem szükséges ? Természetes úton még teherbe eshetek ?Monoklonális gammopátiám van, lehet ennek jelentősége a műtétnél ? Van különbség a kaparás és a mióma eltávolítás műtét közt, illetve a hysteroscópiás beavatkozás és a kaparás között? Köszönöm figyelmét és válaszát !
Kérdező: 8888 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Mivel már 1 éve szédülök, elküldött a neurológusom MR vizsgálatra. Eredményét leírnám, és kíváncsi lennék az Ön véleményére, maga szerint ez okozhatja e a szédülésem és a fejfájásom, illetve kell e, hogy aggódjak a továbbiakban! Lelelt: Agyi MR vizsgálat MR angiographia Bal oldalon parasagittalisan a temporalis lebeny mélyén szabálytalan alakú 14*8.8 mm-es T2 jelfokozódás észlelhető, melynek megfelelően diffúziógátlás látható. Térszűkítő jelleg nincs. A középvonal a helyén van. A supratentorialis kamrarendszer kp. tág, középállású, szimmetrikus. A felszíni liquortér átlagosan tág. A negyedik kamra kp. tág, középvonali helyzetű. A craniospinalis átmenet szabályos. Az intracranialis nagyerek lefutása, lumen tágassága megtartott. Vélemény: Fehérállományi laesioa bal temporalis lebenyben v.s. vascularis eredetű!
Kérdező: tundiciccia Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2014-03-26 18:33:18
A hajas fejbőrömön nagy méretű zsírdaganatom van. 10 éve már egyet sebész eltávolított,de nagyon rossz élmény volt/eltört az orrom,a váladékkal szemem,szám tele lett/ Van-e a műtéten kívül más mód a megszüntetéséhez vagy a megelőzéshez?
Kérdező: reczesferencne-vd Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2014-03-26 09:08:35
Ezt a betegséget diagnostizáltak nálam másfél éve. Azóta Intatecet infuziot kapok havonta.Az IGg szintem azota már a duplájára nőt,jelenleg 6,1.Sajnos az infúzió mellékhatása ként és a betegség következtében állandó fejfájás és ízületi fájdalmaim vannak.A kezelő orvosomtol kaptam Aflamint amit szedek kúra szerűen ,de nem sokat ér.Nagyon nehéz igy dolgozni mert a fejfájás eltompít teljesen és az izületi fájásokkal együtt nem tudok a munkámra figyelni. Mit tudok tenni hogy a fájdalmaim csökkenjenek.A kezelő orvosomnak 6 honapja minden alkalommal jelzem ezt....de sajna semmi javaslattal nem állt még elő . Segitségét elöre is köszönöm.
Kérdező: jutka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2014-03-27 11:10:18
42 éves koromban életem első epilepsiás rohamát szenvedtem el alvásmegvonás miatt. Kivizsgálásom során minden eredmény negatív lett /EEG, MRI, neurológiai szakvizsgálat/, melyek alapján megállapították, hogy nem vagyok epilepsiás beteg, gyógyszert sem kell szednem. A problémám az, hogy a jogosítványaimat /hivatásos is/ egy időre vissza akarják vonni. Nem értem, miért, ha nem vagyok epilepsiás. Ha mégis jogos, akkor a visszavonás hogy történik, kinek a kompetenciája visszavonni, ill. mennyi időre.
Kérdező: macska Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kovács Márta Blanka 2014-03-26 00:15:32
Tisztelt Doktor Úr /Nő ! 52 éves férfi vagyok , 3 gyerekünk van , dolgozom. Panaszaim szédüléssel, fül dugulással zúgással , hányingerrel kezdődtek évekkel ezelőtt. LELETEIM :2011.01.17.: mko jó hallás, 2000Hz-től kp.fokba hajló perc.tip. leeséssel. R 42HO H 9030 2012.12.14.: jobb-on :2000Hz-ig jó 2000Hz-től kp. nagyf. hajló perc leeséssel . bal-on : 500HZ-ig jó hallás 500HZ-től kp. nagyfokba hajló perc.leeséssel . (Betaserc ) 2013.03.12. jobb oldalon: 2000Hz-ig ép 2000Hz-től kp.nagyfokba hajló perc .tip. leeséssel. bal oldalon : nagy-súlyos fokú perc.tip. halláscsökk.. Mko.csúcsos tympanogramm, Fénytelen dobhártyák (1dl Glicerin , Lucetam 1200mg 3*2 ) H9120 CT 2013.04.03. : U9990 2013.03.14.: jobb:2000Hz-ig ép 2000Hz-től kp. nagyfokba hajló perc.tip. leeséssel bal oldalon :hallása kiesett. Most 2014_ben ugyan ezek szerepelnek a leleten , de a hallásvizsgálati lapon kb. 3000Hz-nél 60-70db , lejjebb kb 80db van jelölve , lejjebb mint 2013-ban volt . Jelenleg Lucetam , Q 10, C vitamin , Belfogamma -t szedek . Szeretnék adókedvezményt igénybe venni és igazolást kérni ehhez , de a fülész ( a leleten amit kiadott szerepel, hogy állapota véglegesnek tekinthető ) azt mondta neki sok a betege , nem ér rá , majd a háziorvos kiadja az a dolga . A háziorvos viszont azt mondja igaz hogy a bal fülemre süket vagyok , de a jobbra hallok , ezért nem ad igazolást , nem jár adókedvezmény .MOST JÁR , VAGY NEM JÁR AZ ADÓKEDVEZMÉNY ? Hiszen csak a megkeresett fizetésemből vonnának kevesebbet . Lehet hogy nekik nem számít az az évi pár ezert forint , de nekünk már a gyógyszerek is nagy kiadást jelentenek ,főleg egykeresős családként .A feleségem a legkisebb gyerek problémája miatt nem tud dolgozni (magántanuló ), egyébként sincs sok lehetősége .MI OKOZHATTA A HIRTELEN HALLÁSKIESÉST ? Az egyik fiunknak mononucleosisa volt , sokáig tartott míg meggyógyult . A legkisebb gyerekünknek 2012-ben kezdődött a tartós hőemelkedése ,nagy nehezen kiderült cytomegalo vírus fertőzése is volt , a hőemelkedés azóta is van . Arra gondoltunk talán okozhatta valami ilyen jellegű vírus az én süketségemet is , de egyik orvos sem küld szerológiai vérvételre , hogy kiderüljön .Jó lenne tudni , mert talán könnyebb lenne belenyugodni az állapotomba is , ha lenne magyarázat .MELYIK ORVOS KÜLDHET SZEROLÓGIAI VÉRVÉTELRE , ÉS KÖTELES LETT VOLNA KÜLDENI HAMARABB IS ? Nagyon várom részletes válaszát , melyet előre is köszönök. mjutka70@citromail.hu
Kérdező: mjutka Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor úr! Tavaly októberben kezdődtek a panaszaim. Előbb a nyakam "állt" be és 3 hétig a fájdalomcsillapítók mellett végeztem a munkámat.Ortopédiára elsőbbséggel kerültem és ott nyakgallért írtak fel és Fortedolt.Nem igazán volt hatásos a bajomra.Biztattak,hogy majd elmúlik.Majd decemberben a jobb vállam gyulladt be.Egyik nap erős fájdalom mellett be is dagadt és még mellmagasságba sem tudtam felemelni. Ismét orvos (most reumatológiára kaptam beutalót) és Fortedol lett a gyógyszer.Néztek teljes vérképet a gyulladás miatt,de nem mutatott eltérést. 3 hét után tudtam emelni ismét a karomat. Készült idén uh. a jobb vállamról.Ezen áll: Az AC izületben arthrosis látható.A subscapularis ínban a tapadásnál 8x3 mm meszesedés van,felette az ínállomány echoszegény.A supraspinatus ín elülső rostjainak tapadásánál egy 4 mm-es és több apró meszesedés figyelhető meg,itt a bursa falában is megfigyelhetők apró meszek. Mai napig érzek olyan izületi fájdalmat,de a másik karomban is (vándorló).Ön szerint mi a teendő? 42 éves vagyok és sport gyanánt heti 3 x 4-5 km-t kerékpározok a munkahelyemig.Köszönettel válaszát: Krisz
Kérdező: elenorkismama Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2014-03-25 15:21:59
Feleségem 50 éves,egy ideje fájlalja a kézfejét kezelgette krémekkel, vizesruházta éjszakára,fájdalom csilapitókat szedett,elment a háziorvoshoz,reumatológus szakrendelésre küldte, kapott krémet ,fájdalom csilapitót ,nem szünik,sőt azóta zsibbadnak az ujjai ,3db a kisújtól.Olyan állapotban van annyira idegesitöen zsibbad hogy minden gondolata csak ott van .Visszament a háziorvoshoz és küldte hogy keressen fel egy kézfejspecialistát mert valószinüleg müteni kell.(alagút szindrómára gyanakszik)Én utánna kerestem sokat interneten hátha van valami hasonló tünettel levö esetet és azt találtam hogy ez is lehet de lehet nyaki csigolya ideg is. hasonló a tünet. Kérdésem hogy van e olyan vizsgálat esetleg müszeres vizsgálat ami pontosan kimutatná hogy mi is a valódi probléma. A műtétet csak utolsó esetre hagynánk. Hol kezdjük a továbbiakban. Köszönöm szépen elöre is a választ.
Kérdező: beteg111 Válaszok száma: 0 db
Feleségem 50 éves,egy ideje fájlalja a kézfejét kezelgette krémekkel, vizesruházta éjszakára,fájdalom csilapitókat szedett,elment a háziorvoshoz,reumatológus szakrendelésre küldte, kapott krémet ,fájdalom csilapitót ,nem szünik,sőt azóta zsibbadnak az ujjai ,3db a kisújtól.Olyan állapotban van annyira idegesitöen zsibbad hogy minden gondolata csak ott van .Visszament a háziorvoshoz és küldte hogy keressen fel egy kézfejspecialistát mert valószinüleg müteni kell.(alagút szindrómára gyanakszik)Én utánna kerestem sokat interneten hátha van valami hasonló tünettel levö esetet és azt találtam hogy ez is lehet de lehet nyaki csigolya ideg is. hasonló a tünet. Kérdésem hogy van e olyan vizsgálat esetleg müszeres vizsgálat ami pontosan kimutatná hogy mi is a valódi probléma. A műtétet csak utolsó esetre hagynánk. Hol kezdjük a továbbiakban. Köszönöm szépen elöre is a választ.
Kérdező: beteg111 Válaszok száma: 0 db
Ma egy foci balesetben kifelé rándult meg a bokám teljes testsúlyommal ráestem, és hallottam egy kattanást, haza tudtam vele menni de iszonyatosan fáj és be is dagadt már. A kérdésem az lenne hogy be fogják-e gipszelni? , mert azt nem szeretném . Meg egyáltalán mi a baja pontosan?
Kérdező: FreeMan Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Ma egy foci balesetben kifelé rándult meg a bokám teljes testsúlyommal ráestem, és hallottam egy kattanást, haza tudtam vele menni de iszonyatosan fáj és be is dagadt már. A kérdésem az lenne hogy be fogják-e gipszelni? , mert azt nem szeretném .
Kérdező: FreeMan Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2014-03-23 20:03:41
T.Dr.Úr! Ín felszabadító műtétem lesz kisujjnál, altatásban. Azt szeretném kérdezni, hogy nem jobb a vezetéses érzéstelenítés? az orvos azt mondta, hosszú műtét lesz. Mit takar egy ilyen műtét, mennyi idő után lehet dolgozni menni? Köszönöm
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2014-03-24 06:46:56
Tisztelt Doktor Úr/hölgy! Azt szeretném megkérdezni, hogy a koponya CT eredményem alapján találtak 2mm-es és 10mm-es meszes képletet, és a záró mondat úgy hangzik, hogy meningeoma gyanúja felmerül... Gyakori reggeli fejfájás és gyengeségérzet és rossz közérzetem lehet-e ennek az okozója. Mennyire komoly ez az eredmény? Kell-e tenni valamit? Tisztelettel és köszönettel: Laukóné Ági
Kérdező: katagnese Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok! Édesapámnál kivizsgálás folyamán Hepatitis B vírus fertőzöttség gyanúja merült fel. /62 éves és soha nem szúrta magát, nincs tetoválása, vérátömlesztést sem kapott, rejtély, hogy hogyan szerezhette a vírust/ A vérvizsgálat eredménye: HBsAg kimutatása /LEIA (Immulite): 5,540 S/CO Küszöbérték index felett (S/CO>=1,0) Anti-HBs/LEIA (Immulite): Negatív. HBsAg elleni antitest a mintában nem mutatható ki, vagy az immunitás a védő szint alatt van. Interpretáció Hepatitis B vírus vizsgálathoz inaktív a vírus anti-HCV kimutatása/ECLIA (Cobas) Negatív, HCV ellenes antitest a mintában nem mutatható ki, szeronegativitás. Mivel a férjemmel és a 1,5 éves kislányunkkal édesapánkkal élünk együtt, felmerült bennünk a kérdés, hogy mi a teendőnk édesapánkkal és a mi családunkkal kapcsolatban. Ha édesapám szervezetében inaktív a vírus, azt jelenti, hogy nem is fertőzőképes? Vagy további vérvizsgálatra van szükség ennek megállapításához? Ebben az esetben milyen vizsgálatra? És a család számára? Védőoltást ajánlott kérni édesapám illetve a család számára? 1,5 éves gyermek részére is létezik védőoltás? Számára nem jár a védőoltás beadatása kockázatokkal, mellékhatásokkal? Gyógyszeres kezelés javasolt édesapám számára? Legutóbbi laborlelete: GOT: 31 U/L (0-45) GPT: 60 U/L (0-45) Össz. bilirubin: 22,1 (5,0-21,0) Köszönettel: Katalin
Kérdező: rosie Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor, Problémám a következő: Mostanában (2-3 hete) gyakran fáj a fejem a fejtetőmön, épp a közepén, társul hozzá enyhe szédülés, gyenge émelygés. Fejfájós vagyok tudom, a családom is,a vérnyomásom az utóbbi pár napban kicsit változó volt egy fülcsengésre szedett gyógyszertől(infúziós értágító kezelés), és frontérzékeny is vagyok, valamint kezelt pánikbeteg. Volt most vérvételem, ekg-m, 4 hónapja natív koponya és nyaki gerinc mr-em, mind negatív, ezenkívül egy sor vizsgálat(has/kismedence uh, pajzsmirigy uh, nőgyógyászati vizsgálat, mell ultrahang, mellkas röntgen, látott ideggyógyász-negatívak). Mostanában(10 napja) erősebben cseng a fülem is, erre kaptam kezelést, de nem mulasztotta el. Doktor szerint tipikusan mire utalhat a fejtetői enyhe nyomó fejfájás? Szorongó típus is vagyok, enyhe hipochonder, és sajnos túlsúlyom is van, az utóbbi fél-egy évben pedig elég stresszes időszakot éltem át, volt egy nagyon rossz munkahelyem, ami bő 3 hónapja nincs meg. Lehet ez a fejfájás tenziós típusú fejfájás egyik vállfaja, vagy frontérzékenység, esetleg a pánikbetegség kísérője? Rendszeresen szedek 4 hónapja coaxilt és xanaxot. Mozgást kellene megpróbálnom rendszeressé tenni? Elképzelhető, hogy évszakváltás megviseli az érzékenyebb szervezetet? 32 éves vagyok. Válaszát köszönöm!
Kérdező: babóca82 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2014-03-19 15:56:06
Tisztelt Szakértő! 8 éves kisfiam esténként néha nehezen alszik el. Olvastam az Ashwaganda (Withania Somnifera) nevű gyógynövény jó hatásairól ilyen esetben. Van egy készítmény, ami ezt tartalmazza. Szeretném megkérdezni, hogy adhatom-e a kisfiamnak a felnőtt adag felét belőle? Ártalmas lehet-e gyermeknek? Hozzászokás veszélye fennálhat-e, ha adom neki minden nap? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: liszape Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Pető Ágnes 2014-03-18 17:31:31
A következök miatt kerestem fel. 1 èvvel ezelött voltam együtt egy fèrfival, akivel hamarosan ùjra talàlkozni fogok. Az utolsò talàlkozàs utàn neki kondilòma betegsège lett. Nekem nem volt semmi bajom elötte ès utàna sem, tünetei nàlam nem voltak legalàbbis. Viszont òvszert hasznàltunk, de oràlisan is csinàltuk, de azt òvszer nèlkül. Bàr nem volt magömlèse ekkor. Nem tudom ondòval is terjed e vagy csak ha fertözött területtel èrintkezik? Bàr neki sem volt làthatò baja. èn nem vizsgàltattam azòta erre magam eddig még, viszont a napokban talàlkozom vele, ès az lenne a kèrdèsem, hogy Ön mit tanàcsol, mennyi esélye lehet ùjabb fertözès veszèlyre 1 èvvel kèsöbb? Illetve csòkot vàlthatunk e? Ùgy tudom ez nemi ùton terjed nagy részt, de teljesen tisztàban szeretnèk lenni.( mègha buta is a kèrdès) Illetve az oràlis szexet kerüljük e òvszer nèlkül, amig ki nem derül, hogy hordozom e a virust? Öt elvileg kigyògyitottàk e betegsègböl.Elöre is köszönöm vàlaszàt.
Kérdező: jodamoni Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Hugom 11 éves 6 évesen diagnosztizáltak nála látáshiány okozta tompalátást degenereatív rövidlátás Myopia astigmatismus anisometropiaés aniseikonia nagy dioptriás a szemüvege jelenleg -12,5Dsph-1.75Dcy1 Ax 110 -9.5Dsph Kezdetben kb. 2 évig takartük az erősebb szemét,hogy a gyengébb erősödjön. Most az eősebb szeme kezdett el romlani ée nem tudunk vele mit kezdeni a doktornő szakvéleménye meg fog vakulni és ezt csak ki tudjuk tolni még egy ideig. mi ezt nem akarjuk elfogadni. Ha tudnak segíteni vagy csak annyiban, hogy stagnáljon kérem írjanak Tisztelettel Zsuzsanna
Kérdező: zsuzsa001 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof.Dr.Daróczy Judit 2014-03-15 11:01:43
Már írtam ez ügyben,és választ is kaptam,de még mindig nem tisztázott a betegségem eredete. Mint írtam régóta kb. 4 hónapja köhögök,csúnya gyulladt nagy bőrelváltozásaim vannak, melyek 2-3 nap után megszünnek, majd másutt előjönnek. Főleg a z alsó deréktól lefele testrészeimen.Ami még társul, az eozinofil szám jelentősen emelkedett 22,9.Sok vizsgáűlatom volt ami negatív lett. Így: féreg, torok, nőgyógy.,röntgen,ultrahang/hasi/,szívultrahang, mellkas CT..Immunológián is voltam, Ők küldtek el Mellkas CT-re. Ott a diagnózis CHURG Stauss szindróma volt kérdőjelezve. ACT vizsgálaton az orvos azt mondta, hogy rég látott ilyen tiszta tüdőt. Mi lehet a bajom? Kérem segítsenek. Köszi:Kata
Kérdező: Szabó Zita Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2014-03-18 21:57:37
Tisztelt Szakértő! Már több éve szedek antidepresszáns tbl.-t (Paroxat) és Rivotril tbl.-t A Paroxat tbl.-t sikerült lecsökkentenem naponta fél tbl-ra, a Rivotril tbl.-ból napi 1-et szedek. Ezeket most nem tudom lecsökkentemi, ill. elhagyni. Sajnos a depressziós tüneteim erősödnek, de már nem szeretném emelni az antidepresszáns adagját a sok mellékhatás miatt, hanem természetes hatóanyaggal egészíteném ki a kezelést. Szeretném megkérdezni, hogy ezek mellett a gyógyszerek mellett szedhetem-e a Aranygyökér (Rhodiola Rosea) kapszulát? Sok jó hatását olvastam ennek a gyógynövénynek. (Mindkettő gyógyszerből,mint írtam elég keveset szedek.) Ha igen, akkor hosszú távon szedhető ez az aranygyökér kapszula? Olvastam,hogy létezik szerotonin-szindróma nevű tünetegyüttes, amit nem szeretnék, hogy előjöjjön, ha a gyógyszereket és a gyógynövényt is egyszerre szedem! Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm!
Kérdező: liszape Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-03-14 09:55:52
Sokízületi gyulladás miatt biológiai terápiában részesülök 3 éve (immun gyengítés). Kb 4 hónapja a szájzugom berepedt, Béres cseppel kezeltem, és hamarosan elmúlt. Két hét után újra kiújult, és már az orrom szélén is hasonlóan bereped a bőr, Próbáltam kezelni a Béres cseppel és Bepanthen kenőccsel, majd körömvirág kenőccsel, de mindig kiújul. Ezek mellett a fülemben (fül-orr-gégész szerint) ekcémás elváltozás van. Mit tehetek, hpgy ezek a kellemetlen tüneteim elmúljanak? Előre is köszönöm a választ!
Kérdező: pirkoci Válaszok száma: 0 db
Sokízületi gyulladás miatt biológiai terápiában részesülök 3 éve (immun gyengítés). Kb 4 hónapja a szájzugom berepedt, Béres cseppel kezeltem, és hamarosan elmúlt. Két hét után újra kiújult, és már az orrom szélén is hasonlóan bereped a bőr, Próbáltam kezelni a Béres cseppel és Bepanthen kenőccsel, majd körömvirág kenőccsel, de mindig kiújul. Ezek mellett a fülemben (fül-orr-gégész szerint) ekcémás elváltozás van. Mit tehetek, hpgy ezek a kellemetlen tüneteim elmúljanak? Előre is köszönöm a választ!
Kérdező: pirkoci Válaszok száma: 0 db
rühesség meddig fertőz és hogyan terjed, melyek a leghatásosabb szerek esetleg szájon át bevehető gyógyszer kapható e ellene,
Kérdező: babybea82 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Lajos László 2014-03-13 16:15:22
Tisztelt Doktor úr/Nő. 3 hete lettem műtve krónikus vakbélgyulladás gyanúja miatt.Előzménye a már évek óta húzódó hasi panaszok voltak. A vér és az ultrahang negatív volt a hasi ct a kismedencébe folyadék volt és a vakbél helyzete nem volt egyértelmű.Laparoscopos műtét volt,kiderült, hogy a vakbél a hátsó hasfalhoz és a jobb oldali ovariumhoz volt rögzülve.A petefészkek épek voltak, de a méh testét viszont gyulladtnak látták.Kaptam rá gyógyszeres kezelést 2 doboz dalacint,és 3 doboz kliont, de a kliont nem tudtam beszedni, (csak 2 dobozzal)mert olyan mértékben lepedéket képzett a nyelven, meg már a torkomban is ,hogy szinte fulladtam már tőle.Egyébként a műtét előtt is már beszedettek 2 dobozzal belőle, és 2 doboz cifrant is kellet vele együtt szedni, hogy hátha jobban leszek tőle, és kibírom még a kiírt műtétig ami most lett volna márciusban.A kérdésem az volna, hogy ennyi gyógyszer után is lehetséges, hogy a méhem még be van gyulladva, mert a hasam főleg a bal oldalon még fáj , szúr és olyan érzés mintha égne, és délután meg már 1 hete 37-37.2 a hömérsékletem .Milyen vizsgálat tudja ezt kimutatni, mert a vérvétel sem mutatott gyulladást, és a műtét után mennyi idő kell eltelnie ,hogy nőgyógyász esetleg megvizsgáljon?
Kérdező: Kollár Katalin Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr.Bóta István 2014-03-21 14:05:45
Tisztelt Doktor! Családunkba bekerült 8 hetes drótszőrű tacskó, törzskönyvezett, megkapta a szükséges oltásokat. Kaptunk féregtelenítő tablettát amikor elhoztuk a kiskutyát, be is adtuk neki, figyeljük a székletét de nem mutatkoznak a férgesség jelei. Gyakran húzza fenekét a földön, mintha viszketne, hempereg és néha a füle tövénél vakarózik. Megfürdettük és kapott bolha, kullancs elleni csepegtetőt, de azóta is fennáll az állapot. Javasolt a féreghajtó további használata? Árthat neki, ha pár nap múlva ismételjük a gyógyszer beadását? Köszönjük!
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kopócsi Andrea 2014-03-12 11:13:53
Segítségre lenne szükségem abból a szempontból, mert szeretnék elmenni egy genetikai tanácsadóhoz, hogy részletesen tájékoztatást kapjak arra vonatkozóan, hogy lehet-e e a gyermekem autista? Amennyire tudtam felmenőimet felkutattam, de sajnos a nagymamám és nagyapám vonalán túlra nem sikerült kutakodnom. Az allergia a családban fellelhető, illetve a pánik betegség is, magas vérnyomás, visszér betegség, bár mivel apámtól örököltem a lábaimat, hála az égnek ez a része a mi női águnkban rendszeres probléma volt, engem nem fenyeget (emellett rendszeresen sportolok is). Hárman vagyunk testvérek, az öcsémmel egy apától vagyunk. Az idősebb testvérem gyenge idegrendszerrel született és fél tüdővel, később felnőtt korára lett pánik beteg, más apától van még sem feltételeztem, hogy a gyermeke aki jelenleg 4 éves az autizmus tüneteinek megfelel, tehát 80 %ban az, még tartanak a vizsgálatok, itt hozzá tenném, hogy az édesanyja is gyenge idegrendszerű-problémás személyiség. Öcsénk szintén autista 86-ban született. Tudtommal a terhesség alatt és a szülés körül nem voltak problémák. Mégis felmerül a kérdés bennem, hogy van e értelme gyermeket vállalnom, ha az enyém is az lesz? Milyen vizsgálati lehetőségeim vannak OEP keretein belül? Hova forduljak? Párommal még nem tervezzük a család alapítást, amíg én magam meg nem győződöm róla, hogy hibás vagyok e genetikailag vagy sem. Milyen esélyem van örökíteni az állapotot, ha az apa és az apai családfán felvezetve nincsenek betegségek? Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kerekes György 2014-03-12 21:19:39
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Én egy olyan problémával fordulok önhöz,hogy kb 1.5 éve sikerült lefogynom 12 kg-t persze ezt nagyon akartam ezt a fogyást mert kövér voltam. Diéta,mozgás,sport minden a legnagyobb rendben volt egészen addig ameddig elnem mentem vérvételre egy olyan problémával hogy az orromban nagyon büdöset szagot érzek. Ott kiderült hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Az első vérvételem a TSH szint 27.74 volt a T4 szabad pedig 10.85. Viszont elküldtek ultrahangra is, és mégegyszer 1 hónapra rá vérvételre,aminek az eredményei: TSH:12.722 T4 szabad:10.87 ATPO:401.50 A pajzsmirigy ultrahang: Normális méretű lebenyek. Szerkezete kifejezetten echoszegény,inhomogén,több szigetszerű echoszegény területtel. Fokozott vascularizáció mindkét lebenyben. Trachea középvonalban,perivascularisan mindkét oldalt illetve lebeny caudalis részén 0.6-1 cm-es ovális nyirokcsomó. Vélemény: Thyreoiditisre (Hashimoto) jellegzetes UH kép. Erre kaptam Letrox 50 mg gyógyszert reggel 1 szemet kell bevenni. Az lenne a kérdésem hogy lefordítva ez a betegségem,mit mutat? (Mert kérdeztem az orvost de elég sietős volt és nem igazán magyarázta el) És még azt szeretném kérdezni hogy mivel akaratomból diétásan táplálkoztam és a mai napig is és mindennap mozgok minimum 30 percet,hogy ha elkzedeném szedni ezt a hormont nagy esély van rá hogy hízni fogok tőle? És ha esetleg hízok tőle,és ha abbahagyom akkor megáll a hízás? Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Minden jót önnek! Üdvözlöm.
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2014-03-12 16:44:00
Üdvözlöm!kislányom hét éves lesz,atópiás ekcémával küzdünk nyolc hónapos kora óta.egy éves kora körül kezdődött a talpán,a lábujjai között,illetve a kézujjai között a DYSHIDROSIFORM EKCÉMA.amit a bőrgyógyászunk nem ismert fel.ujjvégi ekcémára adott PROTOPIC 0,03-as kenőcsöt,ami is nem használt.utána "javasolta,próbálkozzunk!!!" lábgomba elleni krémmel,mivel a nagy lábujján a köröm meg van vastagodva.kentem is az előísnak megfelően,naponta kétszer,majd három hónapon keresztül.sajnos változás nem történt.(azt leszámítva,hogy a kicsi lány már igazán kezdett besokkalni!) :) azóta sincs változás,sajnos az említett felületek egyre rondábbak,szárazak,repedezettek,ami lányomnak egyre inkább kellemetlen,mivel az uszodában lábai,körmei láthatók,ez miatt nagyon gátlásos lett,viszolyog az uszodától.bőrgyógyászunkhoz már elég rég nem járunk,mert segíteni sajnos nem tudott.hosszú idő után most olvastam a DYSHIDROSIFORM EKCÉMÁRÓL.miután mindent elolvastam róla,azt hiszem,végre pontot tehetünk több év kellemetlenségeire,és lányom teljes értékű életet élhet,anélkül,hogy szégyellnie kellene magát.a négyhónapos gyógyszeres kúra gyógyszerének a nevét szeretném megtudni,amit a házi orvosunk fel tud írni.nagyon várom a válaszát!a lányomnak elkezdődhetne végre az igazi,felhőtlen gyerekkor!további szép estét kívánok!üdvözlettel Eszter
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2014-03-12 10:20:08
Tisztelt Dr.Úr vagy Nő! Több, mint egy hónapja küszködök olyan ürítéssel, hogy se nem teljesen híg, se nem kemény, valahol a kettő között van. 2 napja viszont folyékony, nyákos hasmenésem van.Orvoshoz sajnos csak a hét közepén jutok el. Fogytam is, de azt egy korábbi betegségem lefolyásának tudtam be, amire még most is szedem a Rifazid-ot ill. a Pyrazinamidot.Lehet ez a gyógyszerek mellékhatása is? Nagyon meg vagyok rémülve, hisz olyat is hallottam, hogy a sokáig fennálló hasmenés a vastagbél daganat tünete. Válaszát előre is köszönöm, és nyugtalanul várom!
Kérdező: Maya95 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2014-03-18 22:02:10
Kérdező: Maya95 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr . Én múlthéten a munka helyemen elvesztettem az eszméletemet. Nálam mindig ugy kezdődik nem hallok hangokat elkezdek valamit mereven bámulni és utána elvesztem az eszméletemet . Voltam EEg -vizsgálaton amit kimutatott. Megtartott alaptevékenység, egy alkalommal baloldalon temporálisan kis théta többlet. Hogy ez mit jelent ez a a baloldalon a temporálisan kis théta többlet ? a Válaszukat előre is köszönöm jung27@ freemail.hu címre szeretném
Kérdező: regina80 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2014-03-11 14:34:16
Tisztelt Főorvos Úr! Nőgyógyászati vizsgálat után Dr. Székely András Főorvos Úr endokrinológiai szakvizsgálatot javasolt. Az orvos.hu-n megtaláltam az Ön nevét. Szeretnék bejelentkezni Önhöz vizsgálatra. Abonyi lakos vagyok, Szolnokon dolgozom. Kérem, e-mail-ben jelezzen vissza nekem! Köszönöm! Köszönettel: Bukor Erzsébet 20/362-3650 bukorerzsebet@freemail.hu
Kérdező: bukorerzsebet Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2014-03-11 19:05:43
Műtéten kívül, mi az ajánlat
Kérdező: liva571 Válaszok száma: 0 db
Köhögéssel kezdődött 4 hónapja, ma is tart,közben tenyérnyire is megnőtt gyulladt égő, viszkető bőrkiütések jelentkeztek. Végig jártam rengeteg orvost, vizsgálatokon is tul vagyok,a vérképem eozinofil száma nagyon megemelkedett, bakteriális okozókat nem találtak,egy ujabb tüdőröntgen a jobb oldali hilust tömöttebbnek észlelte. Szedtem három hétig erős antibiotikumot, de nem észlelek változást, inkább egyre fáradékonyabb vagyok, ami nem volt régebben jellemző, sportoltam is .Hová menjek, hogy végre kiderüljön a bajom oka és szeretnék már ujra egészséges lenni. 35 éves anyuka vagyok, és még tanulok is.Kérem a segítségüket. Üdv: Kata
Kérdező: Szabó Zita Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Villányi Dent Fogászati és implantációs Központ 2014-03-15 10:11:58
Orbáncom lett, kórházi kezelés után vagyok. Rengeteg antibiotikumot kaptam,/kapok... Pihentetésen és hűtésen kívül mit tehetek a gyors és eredményes gyógyulásért? Mivel borogassam, kell- é egyáltalán? Később visszatérhet- é ez a kellemetlen betegség?
Kérdező: jlaca Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2014-03-09 19:10:03
Orbáncom lett, kórházi kezelés után vagyok. Rengeteg antibiotikumot kaptam,/kapok... Pihentetésen és hűtésen kívül mit tehetek a gyors és eredményes gyógyulásért? Mivel borogassam, kell- é egyáltalán? Később visszatérhet- é ez a kellemetlen betegség?
Kérdező: jlaca Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2014-03-09 09:07:20
Tisztelt Doktornő! 38 éves nő vagyok. Egy három évvel ezelőtti műtét mellékhatásaként epilepszia alakult ki nálam. Ez a bal arcfelem rángásában nyilvánul meg, illetve két alkalommal volt rövid ideig tartó eszméletvesztésem. Az utóbbi egy év szerencsére tünetmentesen telt. Kérdésem az lenne Önhöz hogy összesen 800 mg Tegretol szedése mellett, bizonyos bőrgyógyászati problémáim megoldására szedhetek-e homeopátiás gyógyszereket? Thuja Occidentalis, illetve antimonium crudum együttes szedésére gondoltam. Sajnos ez az utolsó reményem, mivel a probléma más szerek hatására nem oldódott meg. Az Ön jóváhagyása nélkül nem merem alkalmazni a szereket, mert félek az esetleges rosszulléttől. Válaszát előre is köszönöm: Üdvözlettel: Timcsi
Kérdező: Timcsi75 Válaszok száma: 0 db
van egyolyan betegségem a jobb kezemen 3ujjom zsibad és fáj 3hete semmijavulás nincs és már abal középsö ujjom hegye is elvan zsibadva de ezt akkor nem mondtam az orvosnak szertném megkérdezni ha a zsibadás és a fájdalom nem mulik akkor lehet -e komolyab következménye
Kérdező: bacskoczki Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Binét Fogászat 2014-03-10 10:35:40
Tisztelt Orvosok! 23 éves vagyok és azzal a problémával küzdök, hogy ciklus előtt néhány nappal nagyon megfájdulnak a melleim, még aludni is alig tudok. Ugyanakkor egyfajta keménység jellemző ilyen esetben, de nem minden hónapban vagyok így. Szeretném tudni, hogy mit tehetek ez ellen, és hogy mi váltja ki. Néhány éve volt két kis méretű cisztám.
Kérdező: Adrienn Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kerekes György 2014-03-12 21:22:37
Tisztelt Doktor Úr! 38 éve nő vagyok. 3 évvel ezelőtt a homloklebenyemből távolítottak el egy haemangiómát. A műtét mellékhatásaként epilepszia alakult ki, azonban az utóbbi egy évben nem volt tünetem. Az epilepsziás roham a múltban úgy jelentkezett hogy az arcom bal fele rángott, illetve 2 alkalommal rövid ideig tartó eszméletvesztés kísérte. Jelen pillanatban Tegretolt szedek, reggel este 400-400 mg-ot, emelett mint említettem az elmúlt egy évben panaszmentes voltam. Azonban most bizonyos bőrgyógyászati problémáim megoldására szeretnék homeopátiás készítményeket szedni. Ez a thuja occidentalis, illetve az antimonium crudum lenne. Nagyon fontos lenne tudnom, hogy a Tegretol mellett szedhető ez a két készítmény, nem okoz-e rosszullétet? Jelenlegi munkaköröm ellátásához nem engedhetem meg magamnak hogy bizonytalanul kezdjem meg az említett szerek szedését, és más készítmények nem igazán használtak eddig. Kérdésem még hogy a nagyobb hatékonyság érdekében lehet-e a két szert együttesen szedni? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Timcsi
Kérdező: Timcsi75 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 38 éve nő vagyok. 3 évvel ezelőtt a homloklebenyemből távolítottak el egy haemangiómát. A műtét mellékhatásaként epilepszia alakult ki, azonban az utóbbi egy évben nem volt tünetem. Az epilepsziás roham a múltban úgy jelentkezett hogy az arcom bal fele rángott, illetve 2 alkalommal rövid ideig tartó eszméletvesztés kísérte. Jelen pillanatban Tegretolt szedek, reggel este 400-400 mg-ot, emelett mint említettem az elmúlt egy évben panaszmentes voltam. Azonban most bizonyos bőrgyógyászati problémáim megoldására szeretnék homeopátiás készítményeket szedni. Ez a thuja occidentalis, illetve az antimonium crudum lenne. Nagyon fontos lenne tudnom, hogy a Tegretol mellett szedhető ez a két készítmény, nem okoz-e rosszullétet? Jelenlegi munkaköröm ellátásához nem engedhetem meg magamnak hogy bizonytalanul kezdjem meg az említett szerek szedését, és más készítmények nem igazán használtak eddig. Kérdésem még hogy lehet-e a két szert együttesen szedni? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Timcsi
Kérdező: Timcsi75 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr!! Tanácstalan vagyok. Tegnap volta nőgyőgyásznál mert a havim nagyon vacakol. Késik több mint egy hetet és utána nagyon bő és görcsös. Az alábbi eredmény született: Nagyobb uterus, endometrium15mm. Jobb oldalon 35*32mm-es egyrekeszű, vékonyfalú, liquid képlet. Szabad folyadék a környezetben nem látható. Jól telt hőlyag, fala nem vastagabb, konturja ép. A dokim szerint minden rendben. Az uterusz tudom, hogy nagyobb mert 4 gyerkőcöm van. De ez a liquid képlet nagyon piszkál és az endometrium vastagság is. Kérem nyugtasson meg! Köszönettel Gabi
Kérdező: mohaigabi Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr Obermayer Katalin 2014-03-13 07:02:29
Üdvözlöm! Nagy bizalommal fordulok Önhöz. Az utóbbi időben borzasztó fáradékony voltam, szédültem, fél óra alatt alvásig kimerültem, illetve éjszaka nem tudtam aludni, ha sétáltam úgy éreztem összeesek, végtagjaim elgyengültek, memóriám és beszéd-mozgás készségem nagyban romlott. Először azt gondoltam sima megfázás vagy valami hasonló, de aztán akármit is ittam, vitaminoztam, stb- nem múlt el. Így kértem egy vérképet, melyben az alábbiak tértek el: +WE VVT Süllyedés (ref érték: 2,0-18,0) enyém: 25,0mm/h -RBC Vörösvértest (ref érték: 4,2-5,4) enyém: 4,18 10^12l - HBG Haemoglobin (ref érték: 12,0-16,0) enyém: 11,3g/dl -HCT Haematokrit (ref érték: 36,0-48,0) enyém: 34,4% +RDW (ref érték: 11,5-14,5) enyém: 14,8% -PLT Thrombocyta (ref érték: 150,0-400,0) enyém: 139,0 10^9/l -BASO% Basophil % (ref érték: 0,1-1,0) enyém: 0,0% -BASO Basophil szám (ref érték: 0,01-0,2) enyém: 0,0 10^9/L Amit azért még megkérdeznék/kivizsgálnék, mert a középértéken alul van: TSH Thyreoidea-Stim.Hormon (ref érték: 0,3-4,2) enyém: 1,76uIU/ml Kérem szíves szakvéleményét, mert a háziorvos "félredobta" a leletem, de ez esetben nem értem mi a bajom, miért vannak a tünetek. Köszönöm!
Kérdező: am.aliter Válaszok száma: 0 db
Mikor, milyen sportolás ajánlott mélyvénás trombózisra? Tüdőembóliám is volt. Kaphatok e körzeti orvostól beutalót gyógytornára? Kell e külön beutalót kérni az öröklött trombózis hajlam vizsgálatához, ha igen kitől? Meddig ajánlott a betegállomány? Lehetséges az alternatív gyógymód alkalmazása? Mikor tűnik el a vérrög a tüdőmből és a lábszáramból? Mennyi idő a teljes gyógyulás? Babát szeretnék,de a betegségem miatt vállalhatom e? A választ előre is köszönöm!
Kérdező: szyszy72 Válaszok száma: 0 db
39 éves nő vagyok. A torkommal van problémám. Volt egy időszak az életemben, amikor elég hidegben voltam kénytelen aludni. Akkor jelentkezett nálam egy iszonyatosan erős torokszárazság érzés főleg esti alváskor a gégecső hátsó felén. Hanyattfekvő lévén ez elég sok problémát okozott, azóta át is kellett térnem az oldaltfekvésre. A nyelés ekkor szinte lehetetlen és ha iszom, akkor sem "nedvesedik" a torkom vissza. Csak lassan szűnik meg. Azóta semmilyen hideget sem tudok inni vagy enni. A torokszárazságot megfázás nem követi. Most már napközben is bármikor "kiszárad" a torkom, simán attól, hogy a levegőt veszem (mindegy hogy orron vagy szájon át, mindegy hogy nyáron vagy télen). Ez azért is érdekes, mert folyamatosan és eleget iszom "köszönhetően" a 23 éve fenálló vesekövességemnek. Az utóbbi időben egy újabb dolog jelentkezett nálam, mégpedig a gégecső jobb oldalán nyilalásszerű fájdalom (nem sugárzik sehova onnan), ami nappal és teljesen kiszámíthatatlanul jön. Van, hogy csak egyet, van hogy ötöt is egymás után - van úgy hogy napi ötször, van úgy hogy napi hússzor. Megfázva továbbra sem vagyok. A fájdalom nem nagy és tudok tőle nyelni. Reflux nem lehet, mert a gyomrom és a gyomorsavam rendben van és nem jön fel semmi onnan. Mandulám egyik sincs, mert kisgyerek koromban kivették és nem is nőtt vissza. Mi lehet a bajom, mi alakulhat ki ebből? Mit tudok tenni ilyen esetben?
Kérdező: mammara Válaszok száma: 0 db
Cukorbeteg (2 típusú) mennyi folyadékot igyon? A 74 éves édesapám egyáltalán nem szomjas, alig iszik, viszont roppant ingerlékeny. Hiába szorgalmazza a környezete a nagyobb víz ivást, nem hallgat a jó szóra. Mi a teendő ilyenkor?
Kérdező: hablaty Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2014-03-06 15:02:16
Tisztelt Dr. vagy Dr.nő! Én leírnám nagy vonalakban a történetemet! Horváth Anna vagyok! Szeretném véleményét kérni! Nálam pár éve a következő tünetek léptek fel! Egészségügyis vagyok így azt írom amit gondolok! Amit éreztem: bal oldalon alhason majdnem a lágyékhajlatban iszonyatos nagy fájdalom! A vizelet elakadt! A munkahelyen a Hungária krt-on elmentem WC-re és a városligetben nagy fájdalmak közepette már mobil WC után kajtattam! Pár csepp vizelet lejött, a fájdalom csillapodott, de egy idő után megint kezdődött! Látott urológus, azt mondta, hogy Ca.renis. És ezt a problémát nem okozhatja urológiai probléma! Átküldött gasztroenterológiára! A vastagbél 16 cm-ig negatív! Ez így van leírva! A gasztroenterológus kért cöliákia panelt, laktózérzékenységre megvizsgált, fertőzésekre is! A fertőzés negatív, a cöliákiapanel és laktózérzékenység pozitív. Volt olyan eset, hogy annyira gázos voltam, hogy miután ráültem a WC-re majdnem szétrobbantottam a WC-t! Egyszer feküdtem az ágyon és éreztem hogy annak a fájdalomnak a tárgya a bal oldalról elindul, és felment a felszálló és haránt vastagbél közti hajlatba! Ez csillapodott Motiliumtól, a fekvés is segített! Aztán egyszer közlekedtem a városban, aztán éreztem, hogy a hajlatból ez a vmi ( szerintem bélgáz ) kiszabadul, és egyszerűen kitágult a felszálló vastagbél! Jelenleg a haránt vastagbélnél tartok és megy a leszálló ág fele az egész! Ami bélműködés elindulásában a fekvés segített, most már elindul álló helyzetben stb. Ez nagyban függ a mensestől is! Sokszor menses után éreztem, hogy pár nappal menses után kiszabadul, eloszlik! Voltak teljesen jó napjaim, majdnemhogy mondhatni túl jók! Amikor ez nálam előjött, a D-vitamin szintem a normális alsó határának a harmada volt! Úgy vettem észre, hogy épül rám fehérje, egyszer sok rakódik le, akkor nehezebben mozgok, utána eloszlik! Nekem a betegségem alatt a súlyom a következőképpen alakult! Legelőszőr felhíztam 65 kg-ra, utána 46 lettem ( ebbe lehet, hogy a magánéleti problémák is közrejátszottak ), de most 54 kg vagyok és 168 cm magas! A cöliákiára vonatkozó IgA -szintem a normális 2.5-szerese volt, most normális, talán már a D-vitamin szintem is normális ( szedek D- vitamint 1000/ 800 mg-os Calcichewt-t, jelenleg napi 1-t! Mostanában azt éreztem, hogy a hasam negatív, mármint a vékonybeleket illetően, és ez megy egyre feljebb! A mellkasomon az izom időnként mintha gyenge lenne! Találtak a bal pajzsmirigylebenyben egy cystát! Az orvos azt mondta, hogy azzal nem kell semmit csinálni! Egyszer itthon éreztem, hogy a nyakam elülső részét elöntötte vmi hideg! A nyelésem nehezebb lett, olyan volt mintha ödémás lett volna a nykh. Amikor nyeltem, akkor semmit nem éreztem, hogy ebből kifolyólag csordogálna! De már ez is lezajlott! A bal fülem recsegett-ropogott! Ez is elmúlt! A székletem is változik! A kemény széklet egyre normálisabb lesz! Ha ülök akkor végképp megjön a normál széklet! Szerintem egyszerűen kihajtom ilyen módon! Eleinte a talán egyetlenegyszer a székleten fehér csík volt, ezt akkor zsírnak tudtam be! Viszketésem nincs a végbélnyílás körül! Nekem régebben gondjaim voltak a tejtermékekkel, meghajtott, begörcsöltem! Sajnos volt olyan, hogy egész nap nem ettem, délután négykor megettem két szelet kenyeret, és egyszerűen akkora mennyisségű gyomorsav jött vissza a torkomba, hogy majdnem megpusztultam! Persze akkor is egész nap dolgoztam, rohantam, túl fáradtan enni akartam! Éreztem, hogy nem kellene erőltetni ( ne nézzen hülyének kérem )! És én kértem plussz vizsgálatot is! Clostridium tenyésztést ami negatív lett! Azt szeretném kérdezni, hogy a laktózérzékenység a gyógyulás folyamatában, szöveti szinten okozhat -e olyat, hogy érzem, hogy vmi végigmegy pl. a méh ill. a két petefészkemen? Egyszerűen úgymond éreztem ahogy kirajzolódik! Én cöliákiás és laktózérékeny vagyok és diétázok évek óta! A cöliákiapanelem és a bélbiopsia eredményem már negatív hónapok óta!
Kérdező: horvathanna234 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-03-06 07:03:59
Carcinoma k.m.n. Kemo és Sugár után kiadtak édesapámat az Onkológiai Intézetből . Még mindig keressük a megoldást.....
Kérdező: Sophie Válaszok száma: 0 db
István vagyok, 37 éves, 180cm, 63kg. Problémám kezdetéig kifejezetten hajlékony, mozgékony, jó erőnlétű. Jelenleg reumatológiai kezelés alatt állok. November második felében lázas, megfázásos betegségbe keveredtem és ekkor megerőltető fizikai munkát végeztem. Másnap reggel szinte nem bírtam lábra állni, csak székre és egyéb eszközökre támaszkodva ment a helyváltoztatás. Házi gyógymódokkal - ahogy a megfázást is szokás - kezeltem magam, de nem elég sikerrel. Derekam égetően fájt, a hajolás fájdalmas, feszítő volt; ízületeim gyengültek, egészen kis terheléstől is nyilallt a bal csukló, térd, és a jobb könyök, váll. December elején mentem el a háziorvoshoz. (És ide illik az, hogy Isten malmai lassan őrölnek.) Gyakorlatilag ez év január közepére jutottunk el odáig, hogy lett egy laborlelet. Eddigre már a térdem miatt enyhén sántítottam, a bal farpofám, meg a combom állva és járás közben nyilallt, plusz a többi említett dolog. 2x1 150mg mydethon és 2x1 100mg aflamin lett felírva, továbbá 10 elektromos kezelés és 10 masszázs derékra. Jelenleg még nem értem a kezelések végére. Gyógyszerem már nincs. A váll-könyök-csukló-térd dolog teljesen rendbe jött, A deréknál a fájdalom letisztult, a csigolyák körül érződik. A masszázsok óta far- és comb nyilallások kifejezetten erősödtek, a hajoló mozdulatokat is akadályozzák. Emiatt nem megy a hanyatt fekvésből a felülés és már a zoknihúzás sem. Ülő, ill. vezető testhelyzetben a derékfájás nem annyira zavaró, de a far-comb nyilallások egészen rövid, 1-2 perc után olyan kényelmetlen helyzetet teremtenek, hogy nem tudok kellőképpen a teendőmre összpontosítani. Előreláthatóan március végére fogynak el a kezelések, majd csak utána kaphatok időpontot. Az, hogy nem érzem jól magam a bőrömben, meg ez az elnyújtott betegellátási rendszer már lelkileg is kikezd.Nem tudom ,mi a bajom. Őszintén megvallva azt sem tudom, hogy egy vérképpel lehet-e megalapozott diagnózist felállítani.
Kérdező: kádár Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2014-03-06 21:25:21
Tisztelt Doktor úr! A párommal másfél éve szeretnénk gyermeket, eddig sikertelenül. Előző kapcsolatból neki már van egy 5 éves kisfia, nekem egy sikertelen terhességem volt 3 éve, üres petezsák miatt missed ab.-re került sor. A vizsgálataim alapján, velem minden rendben. A párom spermaképe 1 évvel ezelőtt 15M/ml, a napokban újra elmentünk vizsgálatra, most már csak 8M/ml. A mennyiséggel van gond, mozgékonyság, forma jó. Most kiderült, visszértágulat van a bal heréjén. Urológus műtétet javasolt neki, mert szerinte kisebb a kockázata és megterhelése, mint, ha inszeminációba vagy lombik programba kezdenénk, és jó esélyt lát a spermakép javulására akár 1 hónapon belül. Az én nőgyógyászom nem támogatja a műtétet, nem bízik gyors javulásban, mindenképpen csak lombikban látja az esélyünket, még az inszeminációt is elveti korom miatt, 1 hónapja betöltöttem a 40. évet, párom 30 éves. Páromnak érdemes-e megműttetni magát és természetes úton próbálkozni? Műtét után mennyi esélye van a spermakép javulására és mennyi idő alatt javulhat az eredménye? Nekem van "időm" ezt kivárni? Én még azért reménykedem a természetes teherbeesésben. Ön szerint van erre esélyünk, vagy a lombik az egyetlen út? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Angyalka40
Kérdező: Angyalka40 Válaszok száma: 0 db
Most értesültem arról, hogy van lehetőség adójóváírásra és én úgy gondolom, hogy én megigényelhetném. A jobb térdem teljesen tönkrement 17 éves korom óta van gond vele. 74.75 8181-ben műtötták, de 2004 márciusára már olyan állapotba került, hogy ismét műtétre került sor. Az arthrosis műtét során megállapították, hogy térdprotézis beültetése szükséges. 2004-ben mozgáskorlátozott igazolványt is kaptam, mivel állni nem tudok, a térdem nem is hajlik teljesen, a lépcsőn lefelé csak egyesével tudok menni, és kocsival tudok csak közlekedni. Az I. fokú orvosi szakvéleményt a háziorvos írta meg, tekintettel arra, hogy az egész betegségemet végigkísérte, ő tartott majdnem egy évig betegállományban. A műtét után 2x altatásban be kellett moztgatni a térdem, mert nem hajlott, de most sem tudom rendesen behajlítani. Sajnos Dr Müller Erzsébet a háziorvosom azóta már meghalt, agy nem tudok hozzáfordulni ismét.. A mostani háziorvos és a protézist beültető orvos a 49/2009. (XII.29.) EüM rendelet mellékletének kitöltése elöl elzárkóztak. Pedig a protézis beülttése óta állandóandóan gumiharisnyát kell hordanom, mert közvetlenül nem érhet a nadrághoz a térdem, mert nagyon érzékeny a műtéti hegeknél. A bal térdem is sokat fáj, bár az nincs olyan rossz állapotban, hogy térdprotézist igényelne, de többször jártam a fájdalomambulanciát és injekciókat kaptam. AZ operáló orvost is mindig felkeresem, hogy injekciót adjon a térdembe. Ezért fordulok Önökhöz, hogy segítsenek, hova forduljak? Én gondoltam, hogy az orthopaed szakoroshoz megyek el, vagy a rheumatológiára menjek? Üdvözlettel: Bodóné Oriod Beáta szül.idő: 1957.05.18.
Kérdező: Bodóné Oriold Beáta Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2014-03-03 15:06:34
Azt szeretném megkérdezni, hogy 1,5 éve műtöttek porckorongsérvvel és mikor végezhetek komolyabb tornagyakorlatokat?
Kérdező: Marcsi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2014-03-03 17:37:33
T.Dr.Úr Nő! egy évvel ezelőtt V. kézközépcsontban levő jóindulatú tumor miatt. Mostani kontroll után beszűkült mozgást állapított meg az orvos és újabb műtétet javasolt. Nem tudom behajlítani az ujjamat, gyakran fáj és hideg. Azt szeretném megtudni miből áll egy ilyen műtét, mennyi ideig tart és mennyi a gyógyulási idő. Köszönöm
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr. Boross György 2014-03-03 20:44:03
Üdvözlöm! 26 éves vagyok, egy pici felesleges kilóval. 2 hete, amikor a fotelból felálltam, lépés közben belenyilalt a fájdalom a lábfejembe, és onnantól kezdve két napig sántikáltam, mert feldagadt a lábfejem. Nem nagyon foglalkoztam vele, mert a két nap után el is múlt, de a következő héten ismét feldagadt a lábam. Főként a lábfejem a lábujjaim irányába, lépéskor nagyon megfeszülnek a lábujjaim. Elmentem háziorvoshoz. A vérképem szerint egy kicsit magas a húgysavam, valamint a lymphocita és a monocyta szám egy minimálisan magasabb a referenciaértéknél. Az orvosom szerint köszvény, de a lábfejem nem színeződött el, és a gyógyszerek, a diéta, valamint az injekció hatására sem múlt el a duzzadás. Ha sokat vagyok talpon, feldagad. De egy állandó duzzanat van az achilles inam felett. Ami nem csomó és semmi jel nem mutat a vizesedésre. A reumatológus elküldött röntgenre, mert szerinte ez nem köszvény, nincs semmi gyulladás, fogalma nincs, hogy mi lehet ez. Néha a sípcsontom és a térdem is fáj már. A röntgen még nem készült el, hétfőn megyek. Ön szerint ez súlyos betegségre utalhat? Ha a kérdés más területre tartozik, akkor elnézést kérek, de tényleg nem tudom melyik szakterület foglalkozik ezzel. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Ren26 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2014-03-02 19:00:16
mert meghalt magzót,és mit lehet csinálni a más kor ez nem lesz ?
Kérdező: Irina Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Szilágyi Katalin 2014-03-27 18:55:33
Körülbelül 8 hónappal ezelőtt patkába rúgtam a hüvelykujjammal. Sokáig és nagyon fájt, elmentem röntgenre. A röntgen semmit nem mutatott ki akkor, ezért kerestem egy ortopéd orvost. Ez fél évvel ezelőtt volt. Akkor az ortopéd orvos azt mondta, hogy az izületbe beleáll egy kis csontdarab, ami be van gyulladva. Választhattam a steroid injekció és az antibiotikumos kezelés között. Én a 2.-at választottam. A gyulladás feltételezem elmúlt, a fájdalom csökkent, és már nincs is bedagadva az ujjam, de továbbra is állandóan fáj, és nem tudom behajlítani a lábujjam. Most januárban újra elmentem röntgenre. A lelet: Jobb I. MTP izületi rés kissé szűkebb, a metatarsus fejecskén kis osteophyták látszanak. Lezajlott traumára utaló eltérés nem látható. Az elváltozás degeneratív jellegű. Elküldtem az orvosomnak a leletet és a felvételt. Azt mondta látja a problémát és műteni kell. A dolog érdekessége, hogy januárban felkerestem egy másik ortopéd orvost is, aki teljesen mást mondott. A doktornő diagnózisa az alábbi volt: jobb I. MP izület fájdalmas, mozgása beszűkült, szeptemberben trauma. RTG felvételen: I. metatarsus varus, hallux valgus, interphalangealis hallux valgus is, apró osteophyták, sesamcsont lateralisált. Podoscoppal: a terhelés mko végtag között egyenletesen oszlik meg. Sarok valgus 10fok. Süllyedt haránt boltozatok, hallux valgus. Jobb I. MP izület mozgása kissé beszűkült, fájdalmas. duzzanat, hyperaemia nem látható. A doktornő Starflex betétet, éjjelre bütyökhúzót, Phenylbutazonos borogatást és lábtornát javasolt. Szerinte semmi köze a patkába rúgásnak a fájdalmaimhoz, csak előre hozta a fájdalmak jelentkezését. (Csak mellékesen jegyzem meg, a diagnózist az előtt állította fel, hogy a röntgent megnézte volna, illetve elsőre nem is tudta megnézni, mert a számítógépén nem tudta megnyitni, majd átment egy másik géphez, ahol állítólag megnézte, és semmi érdemlegeset nem látott, csak azt, hogy bütyköm van.) A talpbetétet kiváltottam, tornáztatni szoktam a lábam, a bütyükhúzót nem vettem még meg, kissé borsos ára volt már a talpbetétnek is, a bütyükhúzóval gondoltam még várok. (Javulást nem érzek azóta sem.) A gyógyászati boltban, ahol a betétet készítették, a hölgy, aki vizsgálta a lábam csodálkozott a bütyükhúzó szükségességén, ő azt mondta nem lát komolyabb problémát, szerinte nem ettől fáj a lábam, de hozzátette, ő nem szakorvos. 8 hónapja nem tudok rendesen járni, korlátoz a munkavégzésben is. Pincérnő voltam, de nem bírtam az egész napos talpalást és rohangászást ezzel a fájdalmas problémával, szóval ott kellett hagynom a munkám. Jelenleg a műtéti időpont kitűzésére várok, de tele vagyok kétségekkel. Nem tudom kinek higyjek, valóban szükséges-e a műtét, megoldja-e egyáltalán a problémát? Válaszát előre is köszönöm: 29éves nő
Kérdező: SzoA Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2014-03-02 18:55:47
Létezik hogy egy éve nem festettem a hajam és még mindig a hajfestéktől lenne kis hólyagos kiütés a fej bőrömön.A fül mögött és a tarkó tájékon.Voltam bőrgyógyásznál ő állapította meg hogy lehet hajfestéktől.Ezen kívül még volt, hogy egyszerre, vagyis csomóban több hajszál is kijött hajmosáskor . Köszönettel várom a választ.
Kérdező: Lizocska Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Kertész Mária 2014-03-01 17:53:53
A férjemnek /ebben az évben tölti a 60-at/ vastagbél daganata volt,ki van helyezve a végbele a hasfalra .Egy éve volt a műtéte teljes elzáródása volt,már jól van panaszmentes,de nem akarta vállalni a helyre állító műtétet,ezért így marad.A kérdésem hogy van -e olyan étel pl.mák amit nem ajánlatos ennie.A műtét után adtak diétás tanácsot,de ő szeretne más véleményt is,ha kapunk valahonnan.Válaszukat hálás köszönettel várom.
Kérdező: Lizocska Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Szakorvos, Édesanyám 11 éve Prurigo nodularis (3 orvos diagnózisa alapján) betegségben szenved. Az első években nagyon sok orvosnál járt, számtalan kezelést alkalmazott, egyik sem vált be. Azt kiderítették, lehetséges, hogy súlyos lisztérzékenység kísérő tünete a betegség. úgy 5-6 éve már nem jár orvoshoz, belenyugodott , hogy nincs javulás szigorú diétája ellenére sem. De a fájdalommal, ami a sebekkel, kiütésekkel jár, nem tud megbirkózni. Ezért szeretném egy szakemberhez elvinni (Budapest közelében), aki valami hatásos fájdalomcsillapítót, esetleg gyógymódot tudna neki javasolni, mert a Cataflam nem megfelelő. Reménykedve várom válaszukat üdvözlettel Éva
Kérdező: eva.dobi Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2014-02-28 15:09:57
Tisztelt Szakorvos, Édesanyám 11 éve Prurigo nodularis (3 orvos diagnózisa alapján) betegségben szenved. Az első években nagyon sok orvosnál járt, számtalan kezelést alkalmazott, egyik sem vált be. Azt kiderítették, lehetséges, hogy súlyos lisztérzékenység kísérő tünete a betegség. úgy 5-6 éve már nem jár orvoshoz, belenyugodott , hogy nincs javulás szigorú diétája ellenére sem. De a fájdalommal, ami a sebekkel, kiütésekkel jár, nem tud megbirkózni. Ezért szeretném egy szakemberhez elvinni (Budapest közelében), aki valami hatásos fájdalomcsillapítót, esetleg gyógymódot tudna neki javasolni, mert a Cataflam nem megfelelő. Reménykedve várom válaszukat üdvözlettel Éva
Kérdező: eva.dobi Válaszok száma: 0 db
Jo estet kivanok.A ferjemnek neveben kerek segitseget akinel par honapja kronikus horghurutot allapitottak meg.O most 60 eves,tobb mint ket eve leszokott a dohanyzasrol.par honapja kezdodtek a panaszai ,eleg sokat kohogott ,kozben meg is fazott es elegge poroyen dolgozott , valoszinuleg ez hozta ki a betegseget.kozben szivbillentyu tagulast is megallapitottak nala.Erre vernyomascsokkentot szed ,kolleszterincsokkentot is .A horghurutra pedig "symbricort" es "spiriva"-t hasznal.Felunk hogy ez a sok gyogyszer rossz hatassal van a szevezetere annal is inkabb mert nehany eve felfedeztek, hogy hepatitisz B virushordozo .,melyet feltehetoleg meg gyerekkoraban kapott el talan amikor a madulajaval mutottek. Az allapota most javult es o abban remenykedik hogy a horghurut nem is kronikus mert sokkal kevesebbet kohog es edzi magat futassal amit eleg jol bir.Szeretnem ha tudnanak ajanlani valamilyen termeszetes gyogymodot amelynek nincs olyan sok karos mellekhatasa mint a gyogyszereknek. Elore is koszonom.
Kérdező: feri Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 22 éves, 173cm és 100kg vagyok, a tapasztalatok szerint laktóz-érzékeny, háziorvosom a laktózintolerancia vizsgálatot nem javasolta, azt mondta felesleges, attól nem lesz jobb, ne egyek tejet. Szeretnék lefogyni egy egészséges diétával, koplalás nélkül. A legtöbb oldalon azt olvasni, joghurt, túró, kefír a legjobb diétás ételek, de mostanában a laktózmentes joghurttól is gyomorfájás és hasmenés tüneteim vannak. Kérdésem az volna, Ön mit javasol, hogy milyen ételekkel tudnám a diétában helyettesíteni a joghurtot, túrót és hasonlókat. Köszönettel:Fazekas Gabriella
Kérdező: Fazekas Gabriella Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-02-24 07:08:58
Tisztelt doktor úr!A 12 éves kislányomnak térdficamja volt kb egy évvel ezelőtt.Hála Istennek eltelt több mint egy év és azóta tünetmentes.Az lenne a kérdésem ,hogy engedhetjük e kézilabdázni mert azelőtt járt,de nagyon félünk hogy ujra megsérül.Várjuk válaszát tisztelettel :László
Kérdező: henikeke Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Főorvos Úr! 2013.nov.23-án focizás közben elszakadt a jobb achillesem. Még aznap műtét történt, ezután december 13-ig gipszsínben voltam. Ekkor járógipszet kaptam január 3-ig, majd levették a gipszet és tornáztatás és fokozatos terhelés volt a javaslat, de gyógytornát nem írtak ki kérésem ellenére sem. Következő kontrollom január 17-én volt, ekkor a javaslat szerint teljes terhelést írtak elő. Az üzemorvosom ekkor még 2 hétig felmentésben tartott így febr. 1-én megkezdtem a munkámat, igaz még sántítottam és estére be is dagadt a bokám két oldala. Sajnos február 7-én lépcsőzés közben újra szakadást éreztem, a kezelőorvosom diagnózisa tapintás alapján részleges szakadás. Most ortrézist kaptam amit azóta is hordok, az orvosom azt mondja, hogy nem műti meg, össze fog hegesedni. Gyógyulási idő az orvosom szerint a tegnapi kontroll után még két hónap. Kérdésem, hogy mint sportorvos mi a véleménye, várjam a hegesedést, vagy van-e stabilabb megoldás is, esetleg keressek más szakembert? A vádli izmom a lábfej mozgatására továbbra sem reagál. Elmondom még, hogy képalkotó diagnosztika egy esetben sem történt. Várom válaszát, tisztelettel: Simon Péter
Kérdező: kajak Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2014-02-22 20:50:54
Tisztelt fül-orr-gégész Doktor! Afelől érdeklődnék hogy van e valami fejlődés fülkagyló plasztika terén? teljes fülkagyló hiánnyal születtem, hallójárat dobhártya van (orvos aki műtött sajnos már nagyon idős 90 év körül) és porcbeültetés-kiemelés volt, de nem lett semmi fül formája. Felszívódott porc, vagy valami kis csonk lett az eredmény. 7.ik műtét után feladtam, elkeseredetten. Bp., Szabolcs utcai kórház bezárása után minden adatom, orvosi papírom ott maradt. Mostanában 7 éves gyermekem érdeklődik hogy nekem miért nincs fülem, mint másnak és ismét nekifognék ha lenne rá lehetőség műtetni , rendkívül zavaró---- valami egybe fülprotézisra gondoltam, vagy ha van ilyen milyen árba lenne. Elmennék mindenféle vizsgálatokra is, ha kell pszichológushoz is, hogy alátámasszam, azt hogy lelkileg zavar a tény hogy ilyen a fülem. válaszát köszönöm Tisztelettel Krisztina
Kérdező: Tövismadárka Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Cím! 3 évvel ez előtti zárójelentésemen ez a BNO kód szerepel: H9190 Hallásvesztés, k.m.n. Az lenne a kérdésem, hogy ez alapján jogosult vagyok-e az adókedvezményre. Várom válaszukat. Köszönettel: Csaba
Kérdező: Trym84 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! A véleményét kérném.Édesanyám december óta beteg,tüdőgyulladással.A betegsége lázzal,erős köhögéssel kezdődött,jelenleg is fáradékony,izzad,hurutosan köhög,hidegrázása van, különösen reggelente,bal bordaívnél fájdalmat észlel,hát hátsó felénél is..Laborja:WE:48,CRP:19,7 Rtg:Pulmoban bal oldalon a szív mellett ujjbegynyi tömött, vaskos köteg infiltratum látható. Gyógyszerei:Brexin 3*1,Erdomed,(Előtte Savulint, Augmentint szedett,ez a 3. kúra) Ráadásul már volt ugyanezen a helyen 8 éve tüdőgyulladása, és mellhártyagyulladása,amit akkor Budagyöngyén kezeltek. Kérném a véleményét,vajon miért nem gyógyul? Mit tudunk otthon tenni? Mehet-e pl. szabadba, ha igen mennyi időt tölthet szabad levegőn? Mennyit végezhet házimunkát,mennyire terhelheti magát? Milyen javaslata van? Mindent szívesen fogadunk. Nagyon aggódok az Édesanyám állapota miatt. Előre is köszönöm a gyors válaszát! Üdvözlettel:Tóth Bernadett
Kérdező: Avon Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2014-02-19 22:14:17
Tisztelt doktor úr/nő! 23 éves lány vagyok, és még szűz. Az a problémám hogy az utóbbi időben már nem kívánom az önkielégítést. Eddig nem volt semmi gondom ezzel, és most kicsit zavar a dolog, mert attól tartok teljesen el fog tűnni belőlem a vágy. Arra gondoltam, hogy talán már kevésbé érzem kielégítőnek, és partnerre lenne szükségem. De ez kicsit ellentmondásnak tűnik nekem...mert megvan a vágy, és mégsem tudok segíteni magamon. Nem tudom mi lehet a probléma, és hogy normális e egyáltalán ez a változás. Előre is köszönöm a segítséget!
Kérdező: Csillag22 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2014-02-19 07:52:25
Több ismerősöm fül akupunktúra segítségével érte el a kívánt testsúlyát. Én két hónapja szültem. Érdekelne, hogy nekem lehet e alkalmazni szoptatás mellett? Lenne-e bármilyen befolyása a tej mennyiségét illetve minőségét tekintve? Az ismerősöm mellette diétázott és sportolt. Én az ikreim mellett a sport részét rendszeresen nem tudom megvalósítani, de diétázni sem szabad szoptatás alatt igaz?
Kérdező: Dila Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Barátfalvy Irén 2014-02-27 19:37:03
Tisztelt Szerkesztők! Problémám kb. 3-4 hete vállfájdalommal kezdődött, aztán pedig már mindenhol a jobb karomban bevillam a fájdalom. Hol a felkaromban, hol a csuklóban, néha a könyökömben, hol pedig az ujjaimban. Időnként gyengének érzem a csuklómat, az ujjaimat és néha remeg is a kezem. Kérném szépen válaszukat, mi lehet ez. Néha éjszaka is felébredek a számomra viszonylag nem erősnek tűnő fájdalomra. Néha úgy érzem, mintha az izom fájna a felkaromban, ha hátra próbálom nyújtani a kezem, az is fáj. Köszönöm a válaszukat!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2014-02-18 12:51:08
Tisztelt Doktor úr/nő! Feleségem és én is A vércsoportúak vagyunk. Gyermekünk születése után köldökzsinórból vért vettek Rh összeférhetetlenség megállapításához, eszerint gyermekünk AB vércsoportú. Ha jól értem, alapesetben A és 0 vércsoportú gyermekünk születhet. Előfordulhat, hogy B vércsoport öröklődése átugorjon egy generációt? (Nagyszülők között volt B vércsoportú.) Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm!! Köszvényes beteg vagyok évek óta! Most szeretném elkezdeni szedni a MILURITOT! napi szinten, megelőzésre!!! A kérdésem az lenne hogy a párommal szeretnénk gyereket vállalni ,de azt hallottuk hogy e gyógyszer mellett ez nem a legszerencsésebb!! Szóval a milurit vagy a köszvény ellenes gyógyszer befolyásolja- e a gyermek vállalást?? Fontos lenne.... köszönöm a válaszát!!!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2014-02-18 11:09:49
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Érdeklődnék hogy tudna-e nekünk segíteni! A páromnak már napok óta migrénes fejfájása van, sajnos nem segít neki semmilyen gyógyszer sem, sajnos a pihenés se segít.Van hogy már morfium tartalmú gyógyszert szed be, mert már annyira nem bírja,de sajnos semmi hatása! Érdeklődnék hogy tudna-e nekünk segíteni, abban hogy mi segítene hogy elmúljon a migrénje! Előre is köszönöm!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2014-02-18 07:41:35
Üdvözlöm! ... éves férfi vagyok. sajnos tesztoszteron használata miatt merevedési problémáim vannak és azt szeretném tudni hogy zitazóniumot szedhetem clostilbegyt tablettával eggyütt! Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2014-02-18 07:44:26
Tisztelt Dr Úr/Nő! Pár napja vettem észre, hogy a nyelvem mérete megváltozott, és sokkal vastagabb mint előtte! Nyitott szájjal, és kinyújtott nyelvel, csak a garatom teteje látszik! Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy olyan táplálékkiegészítőket használok, amik köztudottan nagyon jó vérképzők! ( versenyszerűen kerékpározom ). Lehetséges, hogy ennek köszönhető a méretváltozás? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Pár hete nézelődök az interneten hogy a hajhullást meg tudjam előzni mivel apám korán elvesztette a haját és a bátyám is kezdi elveszíteni. A keresgetések között rájöttem hogy DHT miatt hullhat amit ugyebár örököltünk, a neten néztem 1-2 külföldi készítményt amivel be kell kenni a fejbőrt de miután abbahagyjuk a kezelést ismét visszatér az eredeti állapot. Hallottam a "Finasterid" nevű tablettáról ami vel vissza lehet nyerni bizonyos nagy százalékát még a kopaszodás fázis elején. Tisztába vagyok a mellékhatásával. Napi 1 mg finasteridet kellene bejuttatni a szervezetbe hogy ne hulljon korán a hajunk. Ilyet hogy lehetne feliratni ilyen receptet?, vagy kihez forduljak segítségért? Mert ugye vényköteles.
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2014-02-18 07:42:57
Myasthéniás beteg vagyok, a reumatológián felírták az Epolar trio 70mg gyógyszert, melynek mellék hatása lehet a légzési és nyelési probléma. Nem merem bevenni a gyógyszert, mert nekem nehéz a légzésem, és gyenge a nyelésem. Várom válaszát, amit előre is köszönök!
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2014-02-18 18:24:12
Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy az utóbbi pár hétben rendszeres hasi fájdalmat érzek. A köldök környékén fáj a legerősebben, de ez a fájdalom van hogy az alhasat is érinti, illetve van,amikor már a gyomromban is érzem. Sokszor felülni alig bírok, úgy fáj. Gyakori mellékhatás még a hasmenés is, ami nyálkás és nagyon nagyon híg. Segítségét szeretném kérni, hogy mit tudok vele kezdeni, illetve mi csökkentené ezt a fájdalmat. (A fájdalom nem folyamatos és van, hogy gyengébb.)
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-02-18 12:02:28
Amióta szedem a fogamzásgátló tablettát, folyamatosan gombás fertőzéseim vannak kisebb-nagyobb megszakításokkal. Felvetettem az orvosoknak, hogy esetleg nem a gyógyszer okozza-e, de azt mondják nem. Akkor mitől lehet? Többször kivizsgáltak és nem találtak semmit.
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kerekes György 2014-03-12 21:27:19
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves nő vagyok,2 hónapja voltam rákszűrésen.Semmi tünetem nem volt,megszokásból mentem,és azt gondoltam minden rendben lesz.Nem így történt. A leletem P3 LSIL (CIN1) lett,HPV gyanúval.A tipizálás megtörtént,és az egyik magas rizikójú genotípust mutatták ki a vett mintából. Immunerősítőt írt fel az orvosom,Isoprinosinet. Azt szeretném kérdezni,hogy ez valóban használ is?Le tudja a szervezetem győzni ezt a vírust,beavatkozás nélkül is? Esetleg van még valamilyen hatékony gyógymód/táplálék-kiegészítő,hogy felerősödjön az immunom? Ha mégis konizációs műtétre kerülne sor,melyik fajtáját ajánlja? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr.Úr/Nő. A panaszom a következő: Még Körülbelül 10 éve ledörzsöltem véletlen a szemölcsömet ,vagy az anyajegyemet nem tudom pontosan ,hogy mi volt,de 1cm-nél kisebb volt az biztos!Picit vérzett is arra emlékszem,és fájt is persze,de semmi különösebb nem történ,legalábbis erre emlékeszem és,hogy szépen begyógyult a seb,és a Szemölcs,vagy az anyajegy is eltűnt!Mára már semmi sem látszik a Bőrömön ahol a szemölcs volt,eltűnt teljesen,de még is valami nyugtalanit.Pontosan azon a helyen ahol volt a Szemölcsöm,vagy anyajegyem előfordul sűrűn kisebb fájdalom.A szemölcsöm,vagy.. ,a két mellem közepén volt majdnem ,de inkább picit a jobb mellem szélén.És ezen a helyen már pár éve jelentkeznek kisebb fájdalmak,de nem mindig,néha előjön,néha hónapig nem fájt,utána pedig pár napon át fáj,majd megint egy darabig semmi gond.És már ez igy megy évek óta. Többnyire akkor fáj ha Pl: valamit a jobb kezemmel emelek,vagy összeszoritom a mellkasomat,akkor is egy is szúrós fájást érzek azon a helyen ahol irtam is ,hogy a szemölcsöm volt,vagy ha mély levegőt veszek akkor is érzem ezt a fájdalmat,de még bizonyos mozdulatoknál is szokott fájni.Nem vészes ez a fájdalom,elviselhetően fáj,csak még is az nyugatalanit ,hogy mitől fájhat?!Lehetséges,hogy a Szemölcsöm,vagy anyajegyem ledörzsölésétől? és attól lett valami gond? vagy valami más komolyabb gond lehet? Tehát ez lenne röviden a gondom.Remélem,hogy ön tudni fogja kb mégis mitől lehet ez a probléma,és tud valami tanácsot adni,hogy mit csináljak ,vagy még is mitől lehet ez a fájdalom?! Előre köszönöm válaszát és tanácsát!
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2014-02-26 21:01:13
Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális 4 helyett. A kérdésem az lenne, hogy a lúgosítás hasznos- e ebben az esetben, illetve milyen ételek fogyasztása javasolt? Köszönöm szépen előre is
Kérdező: Tivadar Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Úrnő szív beteg vagyok terhelés után éjjel nem kapok levegőt van -e valami segítség erre a problémára? Köszönöm
Kérdező: marozsiistvanne@gmail.com Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2014-03-18 22:00:19
Kérdező: bracsa50 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Mell implantátumom van 2 éve. A műtétem óta most voltam először tüdőszűrésen, ahol jeleztem is ezt. Ennek ellenére sajnos nem tudták megmondani, hogy sikerült e a felvétel. Annyit mondtak, hogy az implantátum miatt nem látják megfelelően a tüdőt. Még megtudtam, hogy a leletezést tüdőgyógyász szakember végezte, de röntgen orvos NEM!! Én sajnos így nem nyugodtam meg. Kérdésem az lenne, hogy fontos e, hogy rtg.szakember leletezze ? Valamint más szemmel nézni a tüdőgyógyász és az rtg orvos?? Implantátum esetén akkor hogy lehet jó felvételt/értékelhetőt készíteni??...esetleg nem lehetne, hogy háttal álljak a gépnek..akkor is látszana a tüdő,nem? Ez egy teljesen laikus elképzelés részemről, de nekem logikusnak tűnik. Egy értékelhető felvétel számomra mégis csak fontos lenne - dohányzom is - de mindentől függetlenül. Nem szeretném azt, hogy "lazán" csak legyintsenek egyet.. Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Andrea
Kérdező: nandrea Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: dr Nagy Judit 2014-02-15 00:20:06
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2-3 éve küszködök hasmennésel.Hol jobb hol rosszabb,2 hete viszont elég intenziv,már az éjszakák sem nyugodtak.Gasztroentologiai vizsgálatra küldtek.Én szeretném elkerülni. a tükrözést ha leheteséges.Semmilyen elő vizsgálat nem készült se egy ultrahang,sem vér - székletvizsgáat.A Házi orvos szerint vastagbél tükrözést kell végezni.Kérdezném Önt lehetséges e maguknál egy ilyen állapotfelmérést kérni,vér széklet hasi ultrahang vizsgálatot.Maga elöször is milyen vizsgálatot kérne? válaszát nagyon várom.és elöre is nagyon szépen köszönöm!!
Kérdező: rebekaschubert@gmail.com Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-02-12 12:20:25
Dr Hegyi Gabriellához szeretnénk elmenni, teljes állapot felmérésre, Magsavérnyomás, és ízületi problémákkal. Kérnék egy ár tájékoztatót.a marcsella@index.hu-ra maradok tisztelettel: Vargáné Mária
Kérdező: hildegard Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Arra lennék kíváncsi, hogy a férfi hímivarsejt vizsgálatára vonatkozó mintaadás esetében mi van, ha a férfi nem tudja a helyszínen produkálni? Otthon is van rá lehetőség? És ha ott sem tudja, van valami más megoldás? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Kapaska Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Seszták Optika KFT. 2014-02-12 17:26:39
Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy OAT szindróma esetén határérték feletti FSH értéknél mennyi a valószínűsége, hogy minden spermium életképtelen, és ez az oka a sikertelen lombik próbálkozásoknak? Próbálok minél több minden információt összegyűjteni a "betegséggel" kapcsolatban, és egy honlapon ezt találtam, hogy határérték feletti FSH esetén MINDEN spermium életképtelen. Igaz ez? Ne is próbálkozzunk lombikkal, csak pénzkidobás? Az értékek: FSH 22,7 (ref.tart.: 2,1 - 18,6) LH 13,1 (ref.tart.: 1,7 - 11,2) TESTOSZTERON 14,43 (ref.tart: 9,1 - 30,2) Megtisztelő válaszát köszönöm.
Kérdező: Katuska30 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Trombózis problémával kapcsolatos kérdésemre szeretnék tanácsot kérni arról hogy "hogyan tovább". Baleset következtében bal láb boka és lábszár törés után 2 hónappal mélyvénás trombózis alakult ki. Kórházi kezelés után "v. femoralis középső harmadában látszik recanalizáció, a distalis és proximalis harmadban nincs érdemi rec. A v. iliaca comunisban és externaban nem látszik érdemi recanalizáció." Érsebész főorvos 3 hónappal későbbi 10 perces vizsgálata, ami az említett zárójelentés elolvasásából és a lábamra ránézésből állt, állapotomat véglegesnek mondta ki. Ezt nem tudom elfogadni. Napi 2 szem syncumart szedek, 11-én csavareltávolító műtétem lesz. Az INR eredményem nagyon rossz, így nem tudom a műtétet elvégzik-e. Az elkeseredéshez ez pont elég. Nem tudom hogyan tovább, hogy megszabaduljak ne csak a csavartól, hanem az érproblémától. Köszönöm válaszát.
Kérdező: Németh Erika Válaszok száma: 0 db
Terheléses cukorvizsgálaton voltam. A vérben mind a két alkalommal normális értéket kaptam, de a 2 órás vizeletemben a megengedett 1.1 helyett 4.4 lett a cukor. A háziorvosom szerint rendben van. Ön szerint? Tisztelettel: Zsírosné
Kérdező: csillaglány75 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy mi az oka annak, ha több helyen is kialakul egy ciszta. Egyáltalán lehet ezt tudni? Nekem a pajzsmirigyemben van több ciszta (göbös struma, hideg göbbel), a melleim is tele vannak cisztákkal, a fogamról, és a tarkómról is távolítottak már el cisztát. Most kiderült, hogy mindkét térdemben található egy nagyobb ciszta, és valószínüleg a petefészkemben is(ez még nincs igazolva). Ezeken a helyeken gyulladás van! 2006 óta járok vizsgálatokra, mert azóta egyre több, egyre rosszabb tüneteim vannak, és egyre több betegség jön ki rajtam. Mi okozhat ilyen sok cisztát a szervezetben?? Válaszukat hálásan köszönöm. Ildikó
Kérdező: Ildi Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: luczai marianna 2014-02-10 21:36:17
Tisztelt doktornő/úr! 2011-ben volt egy retinaműtétem, majd hat hónap múlva catarakta ugyanazon a szememen. Mostanáig nagyon jól láttam vele, de pár hete homályosan. Ma a doktornő visszaküldött a műtétet végző orvoshoz, mert a makulán buborékot talált. A kérdésem az lenne, hogy ezt csak újabb műtéttel lehet korrigálni? Köszönöm a választ.
Kérdező: planni.j Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Ferencz Mária Éva 2014-02-08 22:04:25
Szövettani lelet Tisztelt Doktor úr! Gyomortükrözésem leletét szeretném ha véleményezné. Akadálytalan eszközlevez. a nyelőcső nyálkahártya a cardia felett körkörösen irritált a hámátmenet a kisgörbületi oldalnak megf. kissé egyenetlen többszörös biopsia a cardia elégtelenül zár a gyomor falai tágulékonyak a nyh ép a redőzet megtartott a gyomorbenék tiszta a perisztatika követhető a pylorus koncentrikus szabályosan működik. A bulbus tágulékony nyh ép Makroszkópos leírás: 2db 2-3 mm-es szürkésvörhenyes szövet ind.mind. HE, Aslciánkék-PAS és módosított Giemsa festéssel a squamo-columnaris junctiot is reprezentáló nyh területén igen intenzív monoluclearis beszűrődés észlelhető. A kevert típusú vagy mucinosus hámmal bélelt mirigyvégkamrák között cystikusan tágult formák is előtünnek. A foveolaris hám és a folytatását képező réteges laphám típusos. Egy egy kivezetőjáratnak megfelelően intastinalis metaplasia is megfigyelhető. helicobacterium pálcák nem azonosíthatók Dysplasia malignitás gyanujelét nem látjuk. Vél: barrett oesophagus-oesophagitis igazolható. Kérem írja meg mire számíthatok nagyon ilyesztő számomra ez a lelet. Milyen esélye van hogy elrákosodik? 1 év múlva kell kontrollra mennem addig controloc 40mg -ot kell szednem . Ez már a második ahol a tükrözés során nem láttak elváltozást a szövettan mégis barrett nyelőcsövet igazolt. Várom válaszát!
Kérdező: Sensi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Megpróbálom röviden leírni a problémámat, amelyben segítségüket kérném. 46 éves nő vagyok, 2013. augusztusában kezdett fájni a torkom, de csak szeptemberben mentem el fül- orr gégészhez, aki megállapította, hogy kétoldali mandulacsonk gyulladásom van. Kaptam antibiotikumot, amitől jobban is lettem, elmúlt a fájdalmam és lassan a lázam is. De miután nyomásra érzékeny volt, ezért pajzsmirigy problémára is gyanakodott és elküldött vérvételre, ahol a TSH eredményem: 0,02 uIU/ml, T4: 1,85 ng/dl, T3: 6,0 pg/ml lett. A körzeti orvosom segítségével kerültem pajzsmirigy szakorvoshoz, azóta több laborvizsgálaton voltam, csináltak nyaki ultrahangot és izotópos vizsgálatot is. Szcintigráfiai vizsgálat véleménye: Igen tömött, alacsony izotóp felvételű pajzsmirigy. A funkcionális eloszlás nem értékelhető. (subacut thyreoiditis?). (2013.10.22.) UH vizsgálat véleménye: Az UH-kép lezajlott thyreoiditis utáni állapotra utal. Bal oldalon két göb. (2013.11.14.) Laboreredményeim: TSH: 0,007 uIU/ml, T3: 6,60 pmol/l, T4: 21,21 pmol/l, TSH receptor AAT: 0,3 alatt, TPO AT: 14,8 U/ml (2013.10.16.) TSH: 7,260 uIU/ml, T3: 3,98 pmol/l, T4: 9,57 pmol/l (2013.11.18.) TSH: 4,840 uIU/ml, T3: 5,18 pmol/l, T4: 13,59 pmol/l (2014.01.21.) Utoljára 2014. január 29-én voltam a kezelőorvosomnál és "örömmel" hallottam, hogy a "tankönyvek szerint lezajló pajzsmirigy gyulladásom van, ezt mutatta a pajzsmirigy túltengése majd később az alulműködése", de el kell kezdenem a Letrox 50 gyógyszer szedését, ami hormont tartalmaz és lehet, hogy életem végéig is szednem kell. "Rossz beteg" vagyok és ettől megijedtem. Az utolsó laborvizsgálat szerint már nagyon közelít a TSH eredményem a normálishoz. Tüneteim nincsenek, néha érzek csak valami furcsát a torkom környékén. Lehetséges-e, hogy ez a probléma gyógyszer nélkül is meggyógyuljon vagy mindenképpen szükséges ez a gyógyszer? Én szívem szerint adnék még magamnak egy kis időt a "természetes gyógyuláshoz" és csak 1-2 hónap múlva, ha nem javulnak jobban az eredményeim, kezdeném el a gyógyszer szedését, ugyanakkor szeretném az orvos - akiben nagyon bízom - utasítását is követni, ezért okoz ez most nekem nagy gondot, dilemmát. Előre is köszönöm segítségét, tanácsát! Tisztelettel: Ildikó
Kérdező: laura Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-02-06 21:27:38
43 éves vagyok és 1,5 éve abbahagytam a Femoden tabletta szedését, mert nagyon fájt a lábam. Minden éjszaka 1-1,5 órát járkáltam, hogy szűnjön a lábfájdalom. Amióta abbahagytam a fogamzásgátló szedését viszont a menszeszem bolondult meg. Az elején 1-2 hónap kimaradásokat produkált, viszont az utolsó időkben 16-19 napokra rövidült a ciklusom, a mennyisége pedig nagyon sok lett. Egészségügyi küret(nem találtak elváltozást) lett az eredménye, ami után a második menszeszem nagy mennyiségű volt és nem akart abbamaradni. A nőgyógyász felírt egy tablettát (azt hiszem Norculut) amit 10 napit kellett szednem, utána pedig fogamzásgátlót irt, hogy rendbe tegye a menszeszem. Mondtam, hogy nem tudom szedni a fogamzásgátlót,erre azt a választ kaptam, hogy akkor drasztikusabb műtétre fog sor kerülni, ha nem sikerül rendezni. Szeretném megkérdezni, hogy más gyógymód a fogamzásgátló és a műtéten kívül nincs-e? November végén volt az egészségügyi küretem. Január eleje óta amikor elöntött a vér, a gyógyszer hatására csökkent,de nem múlt el, minden nap pecsételő vérzésem van, az első levél fogamzásgátlóból van még 6 szem. Mi lenne a megoldás számomra. Köszönöm válaszát.
Kérdező: Katicabogár Válaszok száma: 0 db
Tisztelet doktor nő/úr 22 éves srác vagyok 8 éve versenyszerűen focizom és 3 éve konditerembe is járok. Magas vérnyomásom van egy jó ideje eddig nem volt vele problémám de a kardiológus 2hónapja gyógyszert írt fel rá norvasc 5mg-ot. Ekkor az ultrahangon ehnye mitralis prolapsust találtak nálam az orvos azt mondta nem kell vele foglalkozni. Ettől picit megijedtem majd befejeztem mind két sportot és ezután kezdett ritkán szúrni meg nagyon enyén szorít a mellkasom de alig észrevehető. Előtte semmi problémám nem volt nem éreztem ezeket egyáltalán pedig néha nagyobb súlyokkal is dolgoztam meg a focinál sem vettem észre sokat futottunk , mellette ritkán fizika munkát végeztem de semmi ilyent nem volt nem éreztem Nemrég újrakezdtem a mozgást aerobot végzek heti 4szer és kis súlyokkal is elkezdtem a kondit. Az lenne a kérdésem hogy hogyan folytathatom ezeket a focit és a kondit? Milyen súlyokat használhatok hogyan edzek mennyire terhelhetem fociban és a súlyzós edzésen magam mire figyeljek oda?és esetleg mit szedjek valamit ami segít vitaminokra gondolok de szedek multivitamint kiegészitőkkel C vitamin, Q10, D3, Omega 3 Válszát előre is köszönöm
Kérdező: zoli0711 Válaszok száma: 0 db
Szép jó napot kívánok, cytologiám első alkalommal P3-as, majd P4-es lett. A műtét, illetve a kivárás között kellett választanom, de gondoltam adok még esélyt a szervezetemnek a vírus leküzdésére. Hallottam a Lavyl kúpról, és érdeklődnék, hogy ilyen esetben lehetne-e alkalmazni. Előre is köszönöm a segítséget.
Kérdező: andante Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-02-06 09:46:11
Tisztelt Doktor úr! Gyomortükrözésem leletét szeretném ha véleményezné. Akadálytalan eszközlevez. a nyelőcső nyálkahártya a cardia felett körkörösen irritált a hámátmenet a kisgörbületi oldalnak megf. kissé egyenetlen többszörös biopsia a cardia elégtelenül zár a gyomor falai tágulékonyak a nyh ép a redőzet megtartott a gyomorbenék tiszta a perisztatika követhető a pylorus koncentrikus szabályosan működik. A bulbus tágulékony nyh ép Makroszkópos leírás: 2db 2-3 mm-es szürkésvörhenyes szövet ind.mind. HE, Aslciánkék-PAS és módosított Giemsa festéssel a squamo-columnaris junctiot is reprezentáló nyh területén igen intenzív monoluclearis beszűrődés észlelhető. A kevert típusú vagy mucinosus hámmal bélelt mirigyvégkamrák között cystikusan tágult formák is előtünnek. A foveolaris hám és a folytatását képező réteges laphám típusos. Egy egy kivezetőjáratnak megfelelően intastinalis metaplasia is megfigyelhető. helicobacterium pálcák nem azonosíthatók Dysplasia malignitás gyanujelét nem látjuk. Vél: barrett oesophagus-oesophagitis igazolható. Kérem írja meg mire számíthatok nagyon ilyesztő számomra ez a lelet. Milyen esélye van hogy elrákosodik? 1 év múlva kell kontrollra mennem addig controloc 40mg -ot kell szednem . Ez már a második ahol a tükrözés során nem láttak elváltozást a szövettan mégis barrett nyelőcsövet igazolt. Várom válaszát!
Kérdező: Sensi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2014-02-04 07:23:36
Tisztelt Doktor Úr! 30 éves nő vagyok, a férjem 43 éves. Mindkettőnknél meddőségi problémákat találtak (nálam PCO, IR, petevezető elzáródás - férjemnél OAT szindróma), ezért lombik eljárásban veszünk részt. Eddig 2 lombik volt, egy stimulációs és egy fagyasztott transzfer. Sajnos mindkettő sikertelennek bizonyult. A beágyazódás meg sem kezdődött hcg 2 alatt volt ET+9 napon. A leszívott 11 petesejtből ICSI módszerrel mind megtermékenyült, 9 sejt 5 napos blasztocita állapotba eljutott. Jelenleg készülünk a következő lombikra, és szeretnénk, ha a férjem eredményeihez képest a lehető legjobb állapotban lennének a spermái. Korábban is szedett már vitamin készítményeket. ezek hatásosnak bizonyultak, mivel a kiinduló diagnózis azoospermia volt. Spermatogram eredményei az alábbiak szerint alakultak: 2012-09-20 Carentia: 5 nap mennyiség 4 ml spermiumszám 0 m/ml folyósodás 60 percre sem viszkozitás fokozott szín kp opál szag jellegzetes 2013-01-10 Carentia: 5 nap mennyiség 5 ml spermiumszám 1 m/ml Mozgás alacsony spermiumszám miatt nem besorolható folyósodás 60 percre sem viszkozitás fokozott szín kp opál szag jellegzetes 2013-04-04 Carentia: 5 nap mennyiség 5 ml spermiumszám 5 m/ml Mozgás alacsony spermiumszám miatt nem besorolható folyósodás 60 percre sem viszkozitás fokozott szín kp opál szag jellegzetes Hormonértékei: FSH 22,7 (ref.tart.: 2,1 - 18,6) LH 13,1 (ref.tart.: 1,7 - 11,2) TESTOSZTERON 14,43 (ref.tart: 9,1 - 30,2) PROLACTIN 8,7 (ref.tart.: 3,3 - 13,50) OESTRADIOL 0,114 (ref. tart.: 0,0 - 0,275) Andrológusnál és endokrinológusnál is jártunk. Mindkettő véleménye szerint az OAT oka fizikai hereártalom fokozott hőhatás miatt. (Munkahelyen hegesztőként dolgozik, pont deréktájon éri a hő és a sugárzás) Sajnos tisztában vagyunk vele, hogy az ilyen alacsony hímivarsejtszám sokszor azt is jelenti, hogy a hímivarsejtek megtermékenyítőképessége is alacsony. A magas FSH-LH értékkel kapcsolatosan olvastan az ún. aromatáz gátló kezelésről, ami emelheti a herén belüli tesztoszteronszintet, ez javíthatja a spermiumtermelést. Azonban konkrét információkat ezzel kapcsolatban nem találtam. Kérem szíves tájékoztatását arra vonatkozóan, hogy pontosan mit is takar ez a kezelés, illetve hogy étrendkiegészítő formájában bejuttatható-e ez a készítmény. Illetve a későbbi sikeres lombik programhoz fenti eredmények ismeretében tud-e javasolni valamilyen készítményt ami esetleg akár csak kis mértékben is javíthat az eredményén?! A férjemnek genetikai vizsgálata még nem volt, fizikális, prosztata és uh vizsgálata eltérést nem mutatott. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tné Kata
Kérdező: Katuska30 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor ur,azzal a kerdessel fordulnak onhoz.A szamba van egy borszinu csomo kb,5cm.es ,tobb mint 3eve ott van,voltam fogaszaton is de ott nem mondtak semmit,2honap mulva megyek a sebeszetre,Nagyon aggodom h esetleg rosszindulatu daganat lehet,1 napja lett melle egy piros szinu pici potty.Meg egy ugyan ilyen csomo van az alkapocs szetnyilo resznel.Kerem segitsen,elore is koszonom.25eves lany vagyok.
Kérdező: farkasR Válaszok száma: 0 db
Üdvözlet! Évek óta szenvedek már a 2-es típusú herpesszel, és kivétel nélkül minden alkalommal a menstruáció kísérője, és 1 esetet leszámítva mindig ugyanazon a helyen jelentkezik. 35 éves leszek az idén, nem gyenge az immunrendszerem, évente max. 1x ha náthás vagyok, semmilyen más betegségem sincs, viszont az igaz, hogy lelkileg nagyon nehéz időszakokon megyek át... Volt idő, hogy napi rendszerességgel szedtem az Aciclovir 400mg-os tablettát, és úgy tűnt, hogy használt is, de aztán próba jelleggel abbahagytam, és egy ideig nem is jelentkezett, de aztán megint :( . Kérdésem, hogy akkor most már életem végéig szednem kell valamiféle gyógyszert? Lehet úgy is szedni az Aciclovirt, hogy pl. menzesz előtt 3-4 nappal napi 1-2 szemet? A legrosszabb, hogy amikor párkapcsolatban voltam, aktus után 1 nappal a patneremen is jelentkezett (én abszolút tünetmentes voltam az együttlétek idején), és ez tönkre is tette általában a kapcsolatot.. hozzáteszem érthető, ki akar minden együttlét után herpeszt a nemi szervén??? Milyen megoldást, igazán alkalmazható megoldást tudnak javasolni? köszönöm
Kérdező: buldozer Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-02-01 12:29:02
Érdeklődni szeretnék, 1 hetet volt hasnenéses betegségem. Most kezdek eszegetni. Ami engem meglepett, hogy iszonyúan kívánom a gumicukrot. Haribót. Mi ennek az oka? Nem hinném, hogy csak a cukor kiürülése miatt van.Eddig nagyon nagyon ritkán ettem azt is csak akkor ha kaptak a gyerekek és aból 1-1 szemet. Most meg zacskószámra tudnám enni ha nem lenne önuralmam. Kíváncsi vagyok a véleményére. Előre is köszönöm! Mohai Gabi
Kérdező: mohaigabi Válaszok száma: 0 db
Masszőrként dolgozom és a vendégeim folyton a myalgiás csomókról kérdeznek.Szeretném tudni a kialakulása pontos okát.
Kérdező: rebi78 Válaszok száma: 0 db
1 éve szenvedek a szarkiodózis nevű betegségben. Tavaly fél évig szedtem medrolt: kezdetben 32g legvégül pedig 8grammos adagokban. Nyár elejére elmúlt. Szeptemberi kontrollon viszont megint kimutatták (elvileg túl korán fejeztem be a gyógyszeres kezelést). Akkor megint elkezdtem szedni a Medrolt 32g-ban, az októberi CT javulást is mutatott, így megint lecsökkentette az orvosom 16 majd 8 grammra. Utoljára CT-n egy hete voltam, ami nagyfokú recessziót mutatott. Az orvosom rögtön szövetmintát akart venni e láttán, de inkább a PET/CT-t választottam, amire a jövőhét folyamán kerül sor. Miért van ezekre a vizsgálatokra szükség? Lehet nincs is szarkiodózisom? Esetleg daganatos lennék?
Kérdező: hoagnes Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nagy Ida 2014-02-14 09:28:57
Kedves Doktorúr/Nő! Nemrégiben kezdtem el szedni az alábbi gyógyszereket: Rifazid, Sural, Pyrazinamid.A kérdésem a következő lenne: szedhetek-e ezek mellett antibiotikumot,ugyanis mandulagyulladásom lett!? A Ceclor nevű gyógyszerről lenne szó.Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maya95 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nagy Ida 2014-02-14 09:23:49
Édesanyám 77 éves állandó pitvarfibrillálása van. Volt infarktusa is. Agyi keringési zavara volt, sokszor szédül. Visszérműtéte is volt a többszöri trombózis miatt, a lábán a visszerek nagyon csúnyák, folyamatosan szúrkálnak, fájnak.. A syncumárt nem szedheti, mert kétszer volt gyomorvérzése. A warfarintól foltokban kihullott a haja. Nagyon súlyos csontritkulása van. Kardiológusa javaslatára szedi már több hónapja a Xarelto 15 mg véralvadásgátló tablettát. A kardiológus szerint nem jogosult támogatásra, ezért kb 18.000.-Ft a havi költség, és ez csak a véralvadásgátló (nyugdija 69.000.-Ft). Azt hallottam, hogy 2014. február 01-től változik a támogatás. Kérdezném, hogy az édesanyám tényleg nem jogosult a kedvezményre, vagy melyik gyógyszerre kaphatna kedvezményt? Köszönettel: Bencsik Ágnes
Kérdező: Bencsik Ágnes Válaszok száma: 0 db
2 éve hogy megállt a szívem bent a kórházban ahová kötésre jártam.Ez volt a szerencsém hogy jó helyen voltam.40 perc élesztés után visszajöttem és túléltem.Rendeződtek a dolgok és minden jól ment.fél évente jártam terheléses vizsgálatra és mindent rendben találtak.ment tovább az élet.Tegnap viszont rossz hírekkel szolgált az orvosom.leírom a dolgot:Anamnezis:JOBB OLDALI ULNATÖRÉS,2011 DECEMBERBEN PERIANALIS ABSCESSUS MIATTI AMBULÁNS SEBÉSZETI ELLÁTÁS 2012.JAN.-BAN A KÓRHÁZUNK ÁLLT.SEBÉSZETI AMBULLANCIÁJÁN MELLKASI FÁJDALMAT KÖVETŐ KERINGÉS ÉS LÉGZÉSLEÁLLÁS,KAMRAFIBRILLATIO MIATTI KB.40 PERCIG TARTÓ SIKERES RESUSTITATIOT KÖVETŐEN ESZMÉLETLENÜL INTUBÁLLVA LÉLEGEZTETVE,NORMÁL TENSIOVAL,SINUS TACHYCARDIÁVAL,EXTENSÍV ANTERIOR LOKALISATIOJÚ STEMI EKG KÉPÉVEL SÜRGŐSSÉGGEL KERÜLT FELVÉTELRE OSZTÁLYUNKRA.URGENS CORONAROGRAPHIA,MELY SORÁN A LAD MEDIALIS SZAKASZÁN,A JÓL FEJLETT DIAGONÁLIS ÁG LEADÁSÁNÁL SUBTOTÁLIS STENOSIST DETEKTÁLTUNK EGYÉB MAJOR KOSZORÚSÉR SZIGNIFIKÁNS SZŰKÜLETE NÉLKÜL.LAD ÉS DIAGONALIS BALLONOS TÁGÍTÁST KÖVETŐEN A LAD-BA BMS IMPLANTATIOT SZENT FERENC KÓRHÁZ KARDIOLÓGIAI REHABILITÁCIÓS OSZTÁLYRE HELYEZTÜK ÁT.2013 JAN-I ERGOMETRIA:7.3 TERHELÉS,SIGNIF.ST-T ELTÉRÉS NEM ALAKULT KI.MELLKASI FÁJDALOM,RITMUSZAVAR NEM VOLT. SZóval ez történt velem.viszont írom a rossz hírt:2014 JAN-I ECHOCARD:PEPTUM ANTERIOR REGIO HYPOKINETIKUS CSÚCSRA TERJEDŐEN.CSÚCSI SEPTÁLIS ÁTMENETNÉL KIS KIÖBLÖSÖDÉS,ANEURYSMÁNAK MEGFELELHET,BENNE 17x20MM-ES RÉSZEKEN MESZESEDŐ SAPKA THROMBUS VALÓSZÍNŰ.SZÁMSZERŰEN MEGTARTOTT BK SYST.FUNKCIÓ.RELAX.ZAVAR.JELZETT MI,TI.EF:52% STATUS:MÉRS.OBES.CARD.COMP.COR NEM MAIUS,RITM.SZÍVHANGOK,ZÖREJ NEM HALLHATÓ.PULMO:PANGÁS NEM HALLHATÓ. ABD:PUHA BETAP NYOMÁSÉRZÉKENYSÉG,RESIST NEM TAP,HEPAR:ELÉRHETŐ-hát ennyi nagyjából.esetleg tudnának valami tanácsot adni?vérhígítót írtak föl de még nem tom milyet.gondolom az eddigi gyógyszereimhez állitották.ha volna kis idejük válaszoljanak kérem.35 éves vagyok és családod szeretnék.esetleg valahogy eltávolítani vagy megszüntetni.köszönöm szépen és minden elismerésem a szakmájuké és önöké.minden jót kívánok.PÉTER.
Kérdező: figaro001 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-03-20 09:31:30
Tisztelt Doktor Úr! Édesapám 57 éves és alábbi vér, illetve ultrahang lelettel rendelkezik. Különösebb panaszáról nem tudok. Kérem a lelet "magyarosítását", illetve véleményét, továbbá tanácsát a pajzsmirigy tekintetében. Köszönöm! TSH: 0,992 Ultrahang: "A pajzsmirigy jobb lebenye 50*16*24 mm, mérs. Nagyobb. A kp. Harmadban a környezetétől nehezen diff. Kerekded, csaknem isoechogen, finoman deg. szerk. 10 mm nagyságú göb van. Tőle kissé cranialisan lés lat. 3 mm nagyságú apró göb látszik. Az alsó harmadban 7 mm nagyságú durva meszesedés, kissé caudalisabban a ventralis contur alatt egy 4 mm nagyságú apró göb látszik. A jobb lebeny és isthmus határon ventralisan egy 3 mm-es deg. göb mutatható ki. A bal lebeny megnagyobbodott, 55*27*30 mm, lekerekített szélű. A lebeny jelentős részét részben összefolyó, különböző méretű göbök töltik ki. A kp. Harmadban med.-an lévő legnagyobb, deg. mintázatú göb 20 mm-es. Ugyanitt a kp. harmad jelentős részét elfoglalva egy 24*22*16 mm nagyságú, túlnyomórészt cystosus-rekeszes szerk, kisebb meszesedéseket is tart. göb látható. A cranialis harmadban kis kiterjedésű, megtartott mirigyállománynak megfelelő terület. Ezen belül egymás mellett 2 db 6 mm-es kis deg. göb van. A göbök részben ráhúzödnak az isthmus területére is , azt kiszélesítik. Az isthmus az alsó harmadban 13 mm, a kp. harmadban 8 mm. A kp. harmadban az isthmus és bal lebeny határán 10 mm-es, részben cystosus deg. göb látszik. A trachea légsávja kissé jobbra disloc. A nyaki régióban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem ábrázolódik. A submand. nagy nyálmirigyek és parotisok echoképe szabályos. A carotisrendszer vizsgálható extracranialis szakaszán számottevő arteriosclerosisra utaló eltérés, szűkület nem ábrázolódik. Vélemény: struma nodosa I.u., precip. I.s."
Kérdező: Guru28 Válaszok száma: 0 db
2 éve hogy megállt a szívem bent a kórházban ahová kötésre jártam.Ez volt a szerencsém hogy jó helyen voltam.40 perc élesztés után visszajöttem és túléltem.Rendeződtek a dolgok és minden jól ment.fél évente jártam terheléses vizsgálatra és mindent rendben találtak.ment tovább az élet.Tegnap viszont rossz hírekkel szolgált az orvosom.leírom a dolgot:Anamnezis:JOBB OLDALI ULNATÖRÉS,2011 DECEMBERBEN PERIANALIS ABSCESSUS MIATTI AMBULÁNS SEBÉSZETI ELLÁTÁS 2012.JAN.-BAN A KÓRHÁZUNK ÁLLT.SEBÉSZETI AMBULLANCIÁJÁN MELLKASI FÁJDALMAT KÖVETŐ KERINGÉS ÉS LÉGZÉSLEÁLLÁS,KAMRAFIBRILLATIO MIATTI KB.40 PERCIG TARTÓ SIKERES RESUSTITATIOT KÖVETŐEN ESZMÉLETLENÜL INTUBÁLLVA LÉLEGEZTETVE,NORMÁL TENSIOVAL,SINUS TACHYCARDIÁVAL,EXTENSÍV ANTERIOR LOKALISATIOJÚ STEMI EKG KÉPÉVEL SÜRGŐSSÉGGEL KERÜLT FELVÉTELRE OSZTÁLYUNKRA.URGENS CORONAROGRAPHIA,MELY SORÁN A LAD MEDIALIS SZAKASZÁN,A JÓL FEJLETT DIAGONÁLIS ÁG LEADÁSÁNÁL SUBTOTÁLIS STENOSIST DETEKTÁLTUNK EGYÉB MAJOR KOSZORÚSÉR SZIGNIFIKÁNS SZŰKÜLETE NÉLKÜL.LAD ÉS DIAGONALIS BALLONOS TÁGÍTÁST KÖVETŐEN A LAD-BA BMS IMPLANTATIOT SZENT FERENC KÓRHÁZ KARDIOLÓGIAI REHABILITÁCIÓS OSZTÁLYRE HELYEZTÜK ÁT.2013 JAN-I ERGOMETRIA:7.3 TERHELÉS,SIGNIF.ST-T ELTÉRÉS NEM ALAKULT KI.MELLKASI FÁJDALOM,RITMUSZAVAR NEM VOLT. SZóval ez történt velem.viszont írom a rossz hírt:2014 JAN-I ECHOCARD:PEPTUM ANTERIOR REGIO HYPOKINETIKUS CSÚCSRA TERJEDŐEN.CSÚCSI SEPTÁLIS ÁTMENETNÉL KIS KIÖBLÖSÖDÉS,ANEURYSMÁNAK MEGFELELHET,BENNE 17x20MM-ES RÉSZEKEN MESZESEDŐ SAPKA THROMBUS VALÓSZÍNŰ.SZÁMSZERŰEN MEGTARTOTT BK SYST.FUNKCIÓ.RELAX.ZAVAR.JELZETT MI,TI.EF:52% STATUS:MÉRS.OBES.CARD.COMP.COR NEM MAIUS,RITM.SZÍVHANGOK,ZÖREJ NEM HALLHATÓ.PULMO:PANGÁS NEM HALLHATÓ. ABD:PUHA BETAP NYOMÁSÉRZÉKENYSÉG,RESIST NEM TAP,HEPAR:ELÉRHETŐ-hát ennyi nagyjából.esetleg tudnának valami tanácsot adni?vérhígítót írtak föl de még nem tom milyet.gondolom az eddigi gyógyszereimhez állitották.ha volna kis idejük válaszoljanak kérem.35 éves vagyok és családod szeretnék.esetleg valahogy eltávolítani vagy megszüntetni.köszönöm szépen és minden elismerésem a szakmájuké és önöké.minden jót kívánok.PÉTER.
Kérdező: figaro001 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Koncz Erika 2014-01-30 17:45:37
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár évvel ezelőtt Meniére szindrómát diagnosztizáltak nálam.Emiatt rendszeresen Betahisztint kell szednem.A neurológusom azt mondta egy tavalyi konzultáció alkalmával hogy ez a gyógyszer szedhető a terhesség illetve a szoptatás alatt is.Most kiderült hogy kisbabát várunk a férjemmel.Nagy örömünkre.Attól félünk hogy a gyógyszer bármilyen károsodást okozhat a babának.Tanácstalanok vagyunk.Kértem időpontot genetikai tanácsadásra de még magán úton is hónapos a várakozás.Jelenleg 8 hetes kismama vagyok és senki nem tud érdemleges választ adni a kérdésemre.Ha elhagyom a gyógyszert kiszáradással(hányás miatt) kórházba kerülök aminek az eredménye hogy ugyan erre a gyógyszerre állítanak vissza.Már próbáltam.Az napi adagot már lecsökkentettem a minimálisra.Okoz ez bármit a baba egészségének?Mekkora az esély hogy beteg lesz?Szeretnénk megtartani de mit tegyünk?
Kérdező: Kriszti_1206 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Kenyeres Péter 2014-02-09 12:00:03
Azt szeretném megtudni hogy ha allergia vizsgálaton kiderült hogy a vadkenderre és a fűfélékre allergiás vagyok akkor semmilyen gyógynövényes teát (pl. magas vérnyomásra vagy kolleszterinre ) nem ihatok.Válaszukat előre is köszönöm.:dio
Kérdező: Dio Válaszok száma: 0 db
Tisztelt dr úr. Szeretném megkérdezni a hepatitis b oltást kaphatok-e akkor,ha több,mint 4 éve rendszeres hőemekedésem van 37.2-37.5 ig. Több kivizsgáláson vettem rész az első időszakokban füll-orr-gége,nőgyógyászat,tüdőszürő,majd immunológián,de sehol nem találták meg az okát. Majd pszichológushoz küldtek. A hőemelkedésem persze még mindig megvan,de most gyakorló ápolónak tanulok és ahhoz,hogy eltudjam kezdeni a gyakorlatokat szükség lenne a hepatitis b oltásra,amire azt mondják csak teljesen egészsége embernek adható. Probálkoztam régebben az influenza elleni oltással,de ott megoszlottak a vélemények azt mondták ott is hogy jobb ha erre igy nem adatom be. Most a hepatitis b oltással akkor ugyanez a helyzet? Nem adható atöbb éve tartó hőemelkedés miatt? Vagyis ezt a pályát akkor abba kell hagynom? Hiszen igy nem mehetek akkor gyakorlatra kórházba betegek közé. Ön mit javasol? Hova fordulhatok? Köszönettel
Kérdező: nickyol05 Válaszok száma: 0 db
Csípőprotézis műtét előtt állok, a TSH értékem 42 (2013.12.30), indokolt -e a műtét elhalasztása. Kérhetem -e az altatást a műtétkor a gerinbe történő érzéstelenítés helyett. Előfordulhat-e, hogy a behelyezendő protézis nem fér be a vápába? ha igen ez mikor derük ki? Már csak a műtétkor, vagy van -e lehetőség , annak a műtét előtti megállapítására is ?
Kérdező: Aggódó Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2014-01-28 18:59:48
Néhány évvel ezelőtt a bal lábszáron (főleg télen) viszkető érzés jelent meg, amit apró kis kiütés szerű is kísért. Kentem testápolóval, ami jó hatással volt. De az ősz óta a korábbi kb 20 forintos nagyságú kiterjedés rohamosan megnőtt, ronda vöröses, barnás, lilás lett és iszonyatosan viszket. Több orvosnál jártam, kaptam ilyen, olyan kenőcsöket, de az állapotom semmit nem javult , sőt most már a másik lábszáramon is megjelentek a tünetek. Fürdőbe nem merek menni mert esztétikailag is ronda, másrészt nem tudom, hogy fertőző-e illetve árt-e neki a meleg fűrdő. Általában forró a bőrfelület. Kérem adjon tanácsot mit tegyek! Köszönettel
Kérdező: Aggódó Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2014-02-26 21:04:14
10éve kivizsgáláson estem át 90-es hgb érték miatt.Vért sosem kaptam.Jelenleg is hgb.:98.Érdemes lenne transfúziót kapnom?Esetleg kivizsgáltatni,mi az oka? Vaskészitményt szedek.Terheki ez a szivet?
Kérdező: Klarissza Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Ujj György 2014-02-03 21:22:26
3ér betség miatt megműtöttek 2008-ban azóta minden évben katéterezésre kell mennem minden alkalommal tágítást végeznek sztent beültetésével.Mi lehet az oka ha teljesen egészségesen élek nem lesz vége soha?Mi történik ha nem egyezem bele több alkalommal?
Kérdező: marozsiistvanne@gmail.com Válaszok száma: 0 db
Testszerte hyperémiás hámló száraz bőr Várom szives válaszokat Tisztelettel
Kérdező: kovesistvanne Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor ur. 2 éve probálkozunk a babával de nem jött össze. állando follikulus cisztám volt. utolso menszeszem 2013 01 31 volt. csináltak teljes vérképet fsh 53,7 lh 26,4 rá két héttel csináltak mégegy vérképet és akkor az fsh 25,5 lh 13,5 amh 0,1 alatti. tudom hogy ez elég rossz eredmény de azt nem értem hogy hogy feleződött le 2 hét alatt az fsh és az lh.. folyamatosan kutatok a megoldások után,és egy forumban olvastam önröl meg hogy egy endokrinologushoz is el kellene menni. utobbi pár honap során látom hogy szőrösödik z arcom is.. szeretnék önhöz egy időpontot érni és a leleteimmel elmenni hátha ön tud valami biztatot mondani. válaszát előre is köszönöm. ja 25 éves vagyok.
Kérdező: sz.andi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2014-01-28 22:38:18
Tisztelt doktor ur. 2 éve probálkozunk a babával de nem jött össze. állando follikulus cisztám volt. utolso menszeszem 2013 01 31 volt. csináltak teljes vérképet fsh 53,7 lh 26,4 rá két héttel csináltak mégegy vérképet és akkor az fsh 25,5 lh 13,5 amh 0,1 alatti. tudom hogy ez elég rossz eredmény de azt nem értem hogy hogy feleződött le 2 hét alatt az fsh és az lh.. folyamatosan kutatok a megoldások után,és egy forumban olvastam önröl meg hogy egy endokrinologushoz is el kellene menni. utobbi pár honap során látom hogy szőrösödik z arcom is.. szeretnék önhöz egy időpontot érni és a leleteimmel elmenni hátha ön tud valami biztatot mondani. válaszát előre is köszönöm. ja 25 éves vagyok.
Kérdező: sz.andi Válaszok száma: 0 db
Nagymamámat 12 éve emlődaganattal operálták, akkor sugárkezelést kapott, tavaly ősszel pedig a csont másodlagos daganatát diagnosztizálták nála. A bal vállában 17x5 mm-es jól körülhatárolt fellágyult területet látni a röntgen felvételen illetve a bal csípője is érintett. A vállát nem fájlalja, viszont a nyaka rettenetesen fáj, illetve a csípőfájdalma kevésbé erősen jelentkezik, általában csak éjszaka, pihenéskor. A kollagén keresztkötés értéke 380 lett. Mozgása teljesen jó, a fáradékonyságot leszámítva tökéletesen ellátja magát, járkál, mozog, látható problémája nincsen. Fogorvosa tanácsára (fogínysorvadása miatt) az onkológus által felírt biszfoszfonát infúziót (zoledronsav) elutasította. A kérdésem az lenne, hogy milyen a betegség lefolyása, mire számíthat a fájdalmon kívül és hogy mi történik ha kezeletlenül marad ez a csontáttét. Egyre nagyobb fájdalmai lesznek? Vagy csonttörések? Ha semmilyen kezelést nem vállal, milyen gyors a betegség lefolyása?Válaszát nagyon köszönöm!
Kérdező: Zsu Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem! Édesapámnak,2 x-i infarktus után,3db értágítót helyeztek fel. Mostanában azt érzi,hogy ha előre hajol,hogy roppan valami a szíve körül.Fél,hogy az értágító kiszakitja az erét. Vajon mi lehet ez? Köszönöm a választ Durstné
Kérdező: Zsuzsanna Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: PRÁGAI ÉVA 2014-01-21 15:47:00
Tisztelt Doktor Úr/NŐ! Van-e lehetőség, beutalóval igénybe venni gyógyfürdő kezeléseket,nőgyógyászati problémával( korai petefészek kimerülés, a gyógyulás reményében. Ha igen ki írhatja fel? Köszönöm ! Éva
Kérdező: nagyneva Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2014-01-19 19:08:50
Tisztelt Doktor Úr! A napokban estem magasról, benn tartózkodtam a kórházban 1.5 napot megfigyelésre. Hazaengedtek és 3 heti ágynyugalmat rendeltek el. Fájdalmaim vannak deréktájon most még, fekvés közben is. Hajolni természetesen nem hajolok. A járás kimerül a WC-ig való eljutásig. Az a kérdésem, hogy mikor ülhetek fel az ágyban, mert azt nem lehet, de nem tudom, hogy meddig. Szeretném még azt is megkérdezni, hogy mikorra varható, hogy teljes értékűen felépülök és dolgozni tudjak? Mit tehetek ennek érdekében? Illetve mit jelenthet az os ilei területén felmerült képlet? Előre is köszönöm válaszát, M.Anna Lumbialis lordosis íve megtartott. A L.I. csigolya felső zárólemezén ventrálisan beroppanás figyelhető meg, a ventrális peremszél letört, ventral irányba mozdult el. A csigolyatest hátsó magassága megtartott, a csontos canalis spinalis nem szűkebb. Az ívek folytonossága megtartott. Az L. IV. –L.V. átmenetben ventrálisan az egymás felé tekintő felszínek mentén sclerotikus jellegű degeneratív spondyloticus felrakódások is megfigyelhetők körkörösen, döntően ventrálisan. A csontos canalis spinalis ezen a szakaszon sem szűkebb. Egyebütt a csigolyák magassága és alakja megtartott. A kisízületekben luxatio , subluxatio illetve érdemi arthrosis nem ábrázolódik. Az L.IV. porcrés jelentősen beszűkült, a discusban degeneratiora utaló gáz fenomén ábrázolódik. Az L.V. discuson széles alapú, a bal oldali foramenbe beterjedő discus előboltosulás figyelhető meg. Az L.III. szinten bal oldalon a laterális recessusban figyelhető meg focalis, descendáló jellegű discus előboltosulás, a discus ezen alapjában gáz fenomén ábrázolódik. A latótérbe került jobb os ilei területén szabálytalan alakú cystosus jellegű képlet figyelhető meg, amelynek legnagyobb axiális átmérője eléri a 30 mm-t.
Kérdező: thetis Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2014-01-19 15:18:01
Tisztelt Doktor úr,hölgy! 17 hetes kismama vagyok.8 éves fiamnál pillangó vírus igazolódott.Mekkora a magzatra a veszély mert lehet már nálam is lezajlott pár hete a betegség?Mi a teendő?Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel:Vágásiné
Kérdező: gegusemese Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Kb másfél éve kezdődött, hogy állandóan köhögtem, akkor még terhes voltam. Az elmúlt egy évben legalább 10 féle antibiotikumot beszedtem, nem segített. Elmentem fül-orr-gégészhez, aki csinált gégetükrözést, azt hiszem, szóval kihúzta a nyelvem, és egy tükörrel benézett a garatomba. Ezt írta: Vérbő pörkös orrny., vérbő nikotinosan elszineződött orr és garatnyh., Epypharyxban gennycsorgás, gégebemenetben tapadós váladék. Diagnózis: Idült Pharyngitis. Therápia: Dohányzás elhagyása, Terpin hydrat 3*1 ek, Tantum Verde, Lordestin. Lordestint nem szedtem, mert nem vagyok allergiás semmire, Strepsilt szopogattam, alábbhagytam a dohányzással, de leszokni még nem sikerült, dohányzom már 15 éve...visszamentem controllra, nem tükrözött meg, azt mondta, nem lát változást, de nem vett kenetmintát sem... mit tegyek, hogy ez elmúljon, mert nagyon félek, hogy esetleg összeszűkül a gégém. Gyomortükrözésen voltam utána, mert kb 2 hónapig savat hánytam, ott az eszköz akadálytalanul vezethető le. Menjek esetleg másik fül-orr-gégészhez?! Belgyógyászati vizsgálaton voltam, negatív minden, még a kardiológián is, ott annyi, hogy sokat ver a szivem, de kaptam bétablokkolót...Allergiavizsgálat, légzésfunkctio nem mutatott eltérést... Köszönöm válaszát! Tünde
Kérdező: tundiciccia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Ésik Katalin 2014-01-13 10:37:21
Tisztelt Doktorúr/Nő! Kérem, segítsen nekem a következők megértésében.: DG: Marfan syndroma. St.p. PTX. Infectio virosa. Röntgen lelet: Emphysemas tüdők, fokozott vasc. rajzolattal. Kp. foku jobbra convex felső dors. scoliosis. Igazából azért szeretném a véleményét kérni, mert ezután voltam tüdőszűrésen (családbeli okok miatt) ,és egyedül engem szólítottak vissza, miszerint feltétlenül jelenjek meg, és minden korábbi leletemet vigyem magammal. A kérdésem az lenne, hogy az rtg leletben leírtak alapján, esetleges tüdődaganat miatt hívtak vissza? Mert bevallom, ettől tartok a legjobban. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Maya95 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2014-01-12 21:22:49
Tisztelt Doktor Úr - Doktor Nő! Tavaly nyáron biciklivel előre estem a két könyökömre, a jobb könyökömön letört az a pici csontocska, ami a könyökre való eséskor általában letörik, eltörik, de azt hiszem, hogy a singcsont vége volt az. Az esés után csak 8 napra rá tudtam menni sürgősségire, röntgen, kaptam 10 napra merevitő gipszet, gipsz levétele után már csak 90 százalékban tudtam kiegyenesíteni a karomat. Kérdeztem az orvostól a kontroll vizsgálaton, hogy akkor ezzel mit lehet csinálni, széttárta a karjait. Voltam annyira tájékozatlan, hogy nem gondoltam a gyógytornára, meg az emberi hanyagság, örültem, h 10 nap gipsszel megúsztam. Tehát így maradt, ezek után 3 hónapot fizikai megterhelés nélkül folytattam, soha nem fájt, - de nem volt már a régi - csak akkor, ha hosszú ideig ugyanabban a pozicíóban volt és utána megmozdítottam. 3 hónap után elkezdtem vele dolgozni, viszonylag nehéz fizikai munkát, változó, két hét után éreztem fájdalmakat az ízületben különböző mozgásoknál, dolgoztam vele 3 hónapot, most ott tartok, hogy már csak 70 százalékig tudom kiegyenesíteni, vállból kell tartanom az alkaromat ha leengedett pozicíóban van. 10 nap pihenő után most újra dolgozok vele, de most miközben nyújtom kifelé és megközelítem a határt, ameddig kitudom, szóval húzódik az alkaromizom, az ínak a karomban, minden, kívül-belül, fájdalom az ízületben bizonyos modulatoknál. Az alkaromat úgy érzem, mintha valami idegen testrész lenne. Néha recseg-ropog az ízület. Gondolom műtétre lesz szükségem. A régi mozgástartományt műtéttel vissza lehet egyáltalán nyerni? Még nem tudok vele orvoshoz menni mivel külföldön vagyok. Nagyon aggódok, ilyen fiatalon nem akarok rokkanttá válni. Önnek mi a véleménye? Válaszát előre is Köszönöm! Üdv, Z. Zs.
Kérdező: Ferenc369 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr.Magyar János 2014-01-11 14:09:08
T. Dr Ur! Az orvosom írt fel nekem egy yadine nevü fogamzásgátlo tablettát. De sajnos nem az elöirások szerint kezdtem el szedni. A menzeszem 18 ._án lenne esedékes de én 7. _én elkezdtem a gyogyszer szedést. Ilyenkor mi a teendő ?
Kérdező: monika831015@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztel Doktor! Úgy tudom, hogy a Klion tabletta mellett tilos az alkohol fogyasztása. Nekem viszont CSAK Klion-D 100 hüvelytablettát írtak fel. Emelett is tilos alkoholt fogyasztani? Válaszát köszönöm
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2014-01-19 19:04:43
21 éves lány vagy ez év elején kivették a pajzsmirigyemet mert nagyon magad volt a túlműködésem és hiába szedtem Metotyrint 2 és fél évig nem hozta helyre. Azt szeretném megkérdezni hogy mennyi az esélye hogy teherbe esem így a műtét után? Azt hallottam hogy sokan a műtét után már egyáltalán nem esnek teherbe de remélem hogy nálam minden rendben lesz és mivel szedek hormont remélem nálam nem áll annak az esélye fent hogy nem esek teherbe mert nagyon szeretnék a párommal a közeljövőbe gyermeket. A válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Panett26 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm. 2013.májusába a bal lábfejemet megműtötték, (metatarsalgia). A műtét után kb 3hónapra ismét jelentkezett az elviselhetetlen fájdalom és az órákon, napokon át tartó görcsös érzés. Mivel autót is használok nem veszélytelen, már többször volt rá példa, hogy félre kellett álljak, mert nem tudtam a pedálokat kezelni.Visszamentem a műtétet végző orvoshoz, mire azt tanácsolta szedjek panangin tabletátt és a varratot kenjem contratubex géllel.Én lelkiismeretesen eleget is tettem az utasításának. De egy tubus gél és a panangin szedése se mulasztotta el a fájdalmat és a görcsöket. Mondhatom uazt érzem, mint a műtét elött, mintha semmi nem változott volna. Van olyan, hogy amikor leülök, lefekszem "beindul" a fájdalom és a görcs, bár nem biztos, hogy jó kifejezés a görcs.Nem tudok ellene tenni, igaz a fájdalmat flector porral kitudom iktatni egy ideig, de ez nem megoldás. Rálépni se nagyon merek, nem is nagyon tudok olyan fájdalmam van.Ha cipőbe kell bújnom, már előre rettegek, hogy mikor kezd fájni, görcsölni a lábfejem a 3-4 ujj között és az ujjbegynél a "párna". Elindulok és pár lépés után azt nézem, keresem, hogy hol tudok leülni, megkapaszkodni, hogy kibújjak a cipőből és kicsit megdörgölni a lábfejem,persze ha sikerül, mert az érintés is fájdalmas és nem sokat használ, mert amikor visszaveszem, a cipőm újra kezdődik az egész. A párommal is elindulunk sétálni és ő csak azt veszi észre, hogy megállok, az arcom eltorzul a fájdalomtól a lábam felemelve, nem állok rajta és ha eltudok indulni alig merek rálépni. Fáj minden érintés.Nem hordok orrba szükülő cipőket, nincs bokasüllyedésem. Már nem tudom mitévő legyek. Köszönettel várom válaszát Hajnalka
Kérdező: Hajne Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2014-01-07 20:39:09
Azt szeretném megtudni,hogy az ínysorvadás gyógyítható-e van-e hatékony kezelése?
Kérdező: marozsiistvanne@gmail.com Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr. Szentpáli Szilvia 2014-03-04 14:29:51
T.Dr.Úr./Nő! Nyáron kézműtétem volt V. kézközépcsont törés után. Sokáig jártam gyógytornára sajnos eredménytelenül. Nem tudom csak egy kicsit behajlítani az ujjamat , meg van duzzadva. A másik gondom az, hogy gyakran hideg az ujjam és ez elég kellemetlen érzés, olyan mintha fázna. Többször érzek zsibbadást is. Mit lehet tenni, hogy rendesen tudjam használni, ill. a hideg érzet mitől lehet? köszönöm
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Boross György 2014-01-04 05:04:28
Kedves Szemész doktor ! Kérem válaszát és javaslatát a szembetegségem gyógyítására. 2009-ben szürke hályog műtétem volt sikeresen. Most a jobb szemem látása erősen romlott. Az orvosi vizsgálat eredménye : sárgafolt és hátsó pólus sorvadás. 77 éves vagyok, kétségbe vagyok esve. Gyógyítható a betegségem? Kérem válaszát.
Kérdező: nagyapa36 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Orvos én már lassan 2 hónapja kértem tanácsot és még mai napig nem kaptam rá válasz szeretném ha megnézné nekem mi a z oka köszönöm további szép napot üdvözlettel Kovács András
Kérdező: andrás Válaszok száma: 0 db
Tisztelt dr. Ú/Hölgy Szeretném megkérdezni, van-e bármiféle módja annak, hogy műtétet elkerülendő, az érfalakat letisztítsam a meszes, koleszterines lerakódásoktól. kb. 5 éve átestem már láb, hasi erek stenttel való megtágításán, szívkoszorúér bajpasz műtéten. Sajnos örökletes dolog ez, apai-anyai ágon több unokatestvérem halt már meg 1 lábbal, vagy láb nélkül. Anyai ágon pedig infarktustól hunytak el. Édesanyámnak is 2 infarktusa volt, mindkét lábán ércsere történt, utána veseleállás, végül is keringése összeomlott, és ez halálos volt. Ércsere műtét közben újra kellett éleszteni mindkét műtéte alkalmával. Tehát van-e olyan módszer, amivel ezt el tudnám kerülni. Nem eszem állati zsiradékot, vörös húsokat, viszont keveset mozgok, és csak félve vallom be, hogy dohányzom. /édesanyám soha nem dohányzott/. Sehogy sem tudok leszokni, még a lábam esetleges elvesztésének gondolatára sem tudok erőt venni magamon. Segítséget kérek!!!!!
Kérdező: bogi62 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm a következőben kérném tanácsát. Még a nyáron csináltak egy koponya ct t, ami negatív volt, de vizsgálat közben megfájdult a fejem teteje, mintha áram rázná, és azóta is fáj. Lehet valami bajom lett tőle? Érfestéses vizsgálat volt. Addig csak a két halántékomnál fájt a fejem. Utánna a fejem teteje is. Aggódom mert előtte aláíratják az emberrel hogy felelősséget nem vállalnak a vizsgálat miatt, már bánom hogy bementem feleslegesen sugárzásnak tettem ki magam, de nem tudták hogy mitől fáj a fejem folyamatosan, de azóta is fáj, plusz a fejem teteje is ami addig előtte nem fájt. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: tom Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-12-30 07:14:21
Tisztelt Doktor Nő/Úr! E hónapban kezdtem el szedni a symica nevű fogamzásgátlót. A holnapi nap szedem be az utolsó szemet. Viszont pont úgy jön ki hogy a 3.nap wellnesezni mennénk a párommal és elég kényelmetlen lenne. Olvastam a túlszedésről, viszont nem tudom hogy pont az első hónap után gondot okoz e ? IIlletve az egész levelet végig kell e szedni? A vagy milyen módszerrel lehetne megoldani? Illetve a második levél szedésekor is védett vagyok? Előre is köszönöm a segítséget!
Kérdező: monircz Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-12-27 18:18:59
Üdvözlöm a következőben kérném tanácsát. 10 napja megfáztam orrom folyt torkom begyulladt, orrfújáskor éreztem hogy bedugult a jobb fülem. Azóta nem folyik az orrom, már nem köhögök, viszont a jobb fülem bevan dugulva azóta is, nem hallok vele olyan jól, valamint bizonytalan egyensúlyzavar is van. Használok orrsprayt de nem akar elmúlni. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: tom Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-12-26 15:48:28
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A segítségét kérném a problémáim okának kiderítésében. Hosszú ideje tartó krónikus jellegű bokafájdalmaim okát szeretném kideríteni, de semmilyen lényeges problémát nem tudott feltárni az MRI-t elvégző radiológus doktor, ezért szeretnék Öntől szakvéleményt kérni. Az MRI eredménye letölthető innen: https://www.dropbox.com/s/1kby11hkntizegc/mri.ZIP Magamról: 31 éves, amúgy egészséges férfi vagyok, 80kg, 185 cm. Ha bármilyen egyéb információ szükséges, úgy kérem írja meg, és örömmel megadom! Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: zajdocs Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr Hadik György - Szerapiszmed Egészségügyi Kft. 2013-12-25 18:43:24
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy Szeretném megkérdezni, hogy a zsíros májat máriatövis kapszulával tudom-e javítani? Ha az nem jó, Ön mit ajánl. A diéta nem segít, kerülöm a zsíros ételeket, a vörös húsokat. Igaz, hogy keveset mozgok, mert még érszűkületem is van, és nehezen járok. köszönettel Borsányi Edit Szolnok
Kérdező: bogi62 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hillier Balázs Péter 2013-12-23 11:32:46
Tisztelt dr. Úr/Nő Szeretném megkérdezni, hogy a már meszes érfalakat le lehet-e tisztítani, pl. fokhagyma-citrom együttes fogyasztásával, illetve annal levét ha iszom. Vagy esetleg van-e valami más lehetőség is, a műtéten kívül? köszönettel Borsányi Edit Szolnok
Kérdező: bogi62 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Kb. 1-1,5 éve szedem a Meliane fogamzásgátlót. A jelenlegi levelet 2013. december 13-án kezdtem el szedni (minden nap este veszem be a tablettát). Nem vagyok biztos abban, hogy 2013. december 15-én este bevettem a tablettát, vagy véletlenül elvesztettem. Nem vettem be aznap este egy másikat (is), hanem azóta ugyanúgy szedem, mint eddig (minden este egy tabletta). Kérdésem lenne, hogy szükséges-e kiegészítő fogamzásgátlási módszer alkalmazása, és ha igen, meddig?
Kérdező: Angelsue Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-12-22 20:28:22
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Kb. 1-1,5 éve szedem a Meliane fogamzásgátlót. A jelenlegi levelet 2013. december 13-án kezdtem el szedni (minden nap este veszem be a tablettát). Nem vagyok biztos abban, hogy 2013. december 15-én este bevettem a tablettát, vagy véletlenül elvesztettem. Nem vettem be aznap este egy másikat (is), hanem azóta ugyanúgy szedem, mint eddig (minden este egy tabletta). Kérdésem lenne, hogy szükséges-e kiegészítő fogamzásgátlási módszer alkalmazása, és ha igen, meddig?
Kérdező: Angelsue Válaszok száma: 0 db
Az öcsém az utcán elesett és eltört a válla meg operálták és azóta nem tud lábra állni kiderült hogy agylágyulása van mert hogy az öcsém ivót meg dohányzót is kérdem én hogy van e köze annak hogy a vállát műtökét és azóta lett agylágyulása és ha komolyan agylágyulása van lehet e gyógyítani mert én bent voltam a kórházban meglátogatni és csak triaplidál 100-mg os gyógyszert kap de még nem is csináltak nála koponya CT vagy röntgent vagy koponya CT nem is kell csinálni akkor is lehet diagnózist tudni hogy agylágyulása van? és ha lehet gyógyítani akkor hogyan és mivel köszönöm a válaszukat előre is tisztelettel Kovács András
Kérdező: andrás Válaszok száma: 0 db
14 éve tudtam meg,hogy mind a két szememen nyílt zugú zőldhályog van.Xalatán cseppet használok,de minden évben egyre romlik a szemem. Már látó tér kiesésem is van. Kérdésem,hogy mivel lehetne megállitani,a további látás csökkenést. Tisztelettel Zsuzsanna
Kérdező: Zsuzsanna Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Szabados Edit 2013-12-16 15:26:14
Üdvözlöm stresszes feszült időszak magas vérnyomás okozhat olyan maradandó károsodást az agyi erekben ami egy állandó el nem múló tenziós fejfájáshoz vezet?
Kérdező: tom Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-12-16 18:30:30
Üdvözlöm a következőhöz kérném tanácsát. Pár éve az orrom bedagadt a szőrszál kitépkedéstől. Irtak fel rá kenőcsöt elmúlt, de mindig újra előjön. Érzem hogy feszül fáj, valamint szemmel láthatóan az orromnak az egyik belső fele nagyobb mint a másik. Ez a hidegtől jön elő mindig vagy mitől? Sose fog elmúlni? Szőrszállkitépkedéssel ilyen maradandó gyulladást lehet okozni? Okozhat ez állandó fejfájást? Már fél éve fáj a fejem minden vizsgálaton voltam de sehol semmi. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: tom Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm a következőhöz kérném tanácsát. Fáj a torkom, orrom folyik, köhögök, a fejem majdszét megy a két halántékomnál, fülnél, néha fejtetőn is. Feszültséget érzek az egész fejemben. Kábultnak érzem magam olyan mintha részeg lennék nemtudok koncentrálni mintha szédülnék de nem szédülés hanem ilyen bizonytalanság. Fülzúgás néha mindkét néha csak jobb oldalon. Amúgy is féléve fáj a fejem, már minden vizsgálaton voltam de sehol nem volt semmi, de most mégjobban a megfázás miatt és ez a szédülés szerü rosszullét. Mint mikor tavaly arcüreggyulladásom volt. Ez mostmár mindig vissza fog jönni? Kerékpárral járok párszor megfázott az arcom. Mit tanácsol?
Kérdező: tom Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-12-16 18:32:08
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy ha fölül csak a két szemfog van meg, akkor lehet-e körhidat csinálni, illetve milyen megoldás lehetséges? Köszönöm a választ.
Kérdező: planni.j Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Dr. Szentpáli Szilvia 2014-03-04 14:34:39
Üdv!A mai nap folyamán voltam MR vizsgálaton,a következő leletet kaptam: Kissé kiegyenesedett lumbalis lordosis.Enyhe spondylosis.LV-S.I -ben discopathia látszik.Ugyanitt L.V-S.I-ben bal oldali lateroforaminalis,részben extraforaminalis porckorongsérv látszik,mely a bal oldali L5-ös és S1 gyököket dislocalja.comprimalja. Orvosi vélemény: Spondylosis lumbalis,kisizületi arthrosis.Hernia disci intervertebralis L.V-S.I lateroforaminalis illetve extraforaminalis 1.s Kérdésem a következő mi is ez pontossan?? A választ elöre is köszönöm.
Kérdező: coby007 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: dr.Magyar János 2013-12-16 17:37:12
Volt egy súlyos autóbalesetem...ön szerint kérhetem e őket újra kifizetésre..hivatkozva akkori és mostani állapotomra hivatkozva! Lezárattam de igazábol olyan állapotba voltam még 2010 be mivel balesetem 2008 ba volt ,nem igazán tudtam felmérni mit is írok alá! akkor ugyanis visszavittek 40 % ra de bíróságon keresztül visszakaptam az 50 % kot..azután 1 évre mikor aláírtam a bizt papirokat! Mai napig is járok Pszichiátriára! Több problémám kijött a balesetem óta 3 műtétre várok..sajnos az arc fizetős lenne..be van lemezelve! a Dr-nőm azt mondta semmissé lehetne tetetni aláírásomat regy orvosszakértő véleményével! Ebben várom segítségüket van e esélyem hogy megkapjam még azt az összeget mi jár nekem?? nagyon várom válaszukat Tisztelettel Tóth Károlyné Katalin Sajnos nincs pénzem egyenlőre fizetni orvosszakértőnek hogy elkészítse nekem azt az orvosi iratot! De ha esély van rá hogy sikerül kifizetném utólag!
Kérdező: kéti1957 Válaszok száma: 0 db
A bölcsesség fogam be van feküdve az állkapcsomba, ezt ki kell szedetnem ahhoz,hogy a felette lévő fogakat meg tudjam csináltatni? Más megoldás nincs??
Kérdező: erus69 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Szentpáli Szilvia 2014-03-04 14:36:58
A lábfejem oldalán a nagy lábujjam alatt van egy kissé kiálló csont. Mostanában a cipőben mindig fáj,pedig a cipő nem kicsi! Kívülről semmi nem látszik rajta,nincs tyúkszem, sérülés stb. Mi lehet ez??? Csonthártya gyulladás? És mit tegyek,hogy elmúljon??
Kérdező: erus69 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: német edit 2013-12-29 19:52:34
Tisztelt dr. Úr-Hölgy Kérem, sziveskedjen segíteni az alábbi eredmények értelmezésében. Előzmény:koleszterincsökkentő gyógyszert szedek, laborvizsgálat eredményben alkálikus foszfatáz túl magas, egyéb májfunkció rendben. Hasi ultrahangot végeztek ell. céljából. Eredmény: máj szerkezete homogén. Háziorvos véleménye szerint a koleszterincsökkentő okozta a rossz eredményt, UH-t végző orvos szerint abba kell hagyni a koleszterincsökentőt, háziorvos szerint nem. Két hónap múlva, baleset miatt újabb hasi UH. mely belső sérülést nem jelez, máj szerkezete inhomogén. Kértem kontroll UH-t, melynek eredménye: mérs. fokú hepatomegalia, steatosis hepatis, pancr. chr. uh jelei láthatók. Jelenleg a baleset miatt nem tudok ismét orvoshoz menni, kérem szives segítségüket, az UH. értelmezésében. Van-e aggodalomra okom, mi a teendőm? köszönettel Borsányi Edit
Kérdező: bogi62 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! A párommal babát szeretnénk 1 éve nem sikerül természetes úton teherbe esnem. Velem minden rendben van. A párom elment vizsgálatra és kiderült, hogy a spermaszám 20 M a többi érték rendben van. Milyen lehetőségeink vannak ebben a helyzetben? Nagyon köszönöm a válaszát!
Kérdező: lulu Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-01-29 19:16:00
Tisztelt Válaszadó! 2. típusú cukorbeteg édesapám ma gyomor- ill. vastagbél tükrözésen esett át. A beutalón "Májbetegség k.m. n." szerepel. Mivel nem tudok latinul, nem tudom a leletet sem értelmezni. Nem szeretném, ha valamit eltitkolna, kérem segítsenek, hogy én is tudjam mi a helyzet. A lelet a következő: Gastroscopia: Ép nyelőcső, cardia. Portalis hypertensiv gastropathia jelei. Pylorus kerek, bulbus ép. Colonoscopia: Belső aranyér. Ép rectum. Akadálytalan felhatolás a coecumig, a flexura hepaticaban a híg széklet alatt egy borsónyi nyeles polypoid képlet sejthető. Egyéb kóros eltérés nem látható. Diagnosis: egyéb heveny gastritis. Kérem segítsenek, aggódom érte. A választ előre is köszönöm.
Kérdező: zsigonega Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-12-21 20:40:59
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fiam 15 éves, kamasz. Ebben az évben ment középiskolába. Idén február-március végéig ill. szeptember végétöl napjainkig vettük észre, hogy alig tellik el 2-3 hét és fiam visszaesik betegségébe,vagy egy sorozatos meghüléses-felsöléguti megbetegedés, ill. infienza szerü , fejfájás, végtagfájdalom, hányinger, a köldök körüli nyirokcsomok fájdalma, "ólmos" fáradság , max. 38,3 fokos láz. Volt vérévétel, a hepatologus okot nem talalt, l a Gilbert-kór és a Leiden mutáció mellekesen kiderült, más nem. Jelenleg egy 3*-os széklet vér és parazitafertőzés kizárása folyik , 2 lelet negativ. Amikor jol van sportol , leigazolt jatekos, szed Lenkey féle életerö-medium kapszulat, napi 1000 mg C vitamint, mikor sok a tanulása ill. a potlás, akkor még 500-1000 mg magneziumot. Sok folyadekot iszik, vegyesen táplálkozik, mégis, nagyon hamar elfárad , és mindezek ellenére elég 2 -3 hét és ismét beteg. A hepatologis doktor, gasztroenterologus is, hűziorvosi kérésre megvizsgálja így is, de elözetes beszélgetésnél már felvetette, hogy a tej laktózallergián kivül nem lat semmi problémát, felszívódási zavart. Milyen úton induljunk, hogy ne hiányozzon az iskolából? ) Orr és torokandulája nincs, fogazata ép, hibátlan, ekcámás kiütés, bevérzése nincs.
Kérdező: nyiranzsoltne Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-12-09 07:09:47
Kis unokahúgom nem rég született halmozott rendellenességekkel, melyek genetikai eredetűek. Donga láb 5-s fokozat (talán jól írtam), az alsó állkapocs deformitása, beszűkült légcső, a májnál plusz lebeny. Kérdésem a következők: 1; Donga láb esetén ilyen súlyos esetben mik a lehetőségek és mik a kilátások, mennyire lehet helyre hozni, tud e a baba majd járni. 2; Az alsó állkapocs szintén súlyosan deformált kb.2cm -rel rövidebb az egyik fele. Hasonló itt is a kérdésem. Mikor műthető és helyre hozható e? 3; A beszűkült légcső változhat a babáknál, v. feltétlen muszáj megcsinálni a tracheostoma -t? 4; a májnál lévő plusz lebeny milyen problémákat okozhat? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.
Kérdező: villango80 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Jakab Tamás 2013-12-12 11:09:09
Tisztelt Doktor úr/nő! Azt szeretném kérdezni, hogy a fiam most lesz 7 éves és nem régen derült ki, hogy tompán látó. Az iskola ahova jár sport iskola méghozzá jégkorongos. Nagyon szereti a gyerek és jól is megy neki, versenyre is vinnék ,mint kapus.Nem tudom meg kaphatja e az engedélyt hozzá.Fontos lenne tudnom ,mert közel a verseny és találni kell helyette mást, illetve ha nem lehet jégkorongos, még meg is kellene vigasztalnunk, bár nagyon csalódott lesz.Szemüveg nélkül játszik és úgy látszik nagyon is jól . Előre is köszönöm választ amit nagyon várok.
Kérdező: beáta Válaszok száma: 0 db
tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözésem eredményéről szeretném a véleményét kikérni, ami a következő: akadálytalan eszköz levezetés, a mélyduodenum ép a bulbus közepesen tág, a pylorus kerek megnyílik, antrumnyálkahártya granuláltinnen biopsia (I) A corpusredőzet megtartott retroflexioban kis kerek hiatus hernia látható. Nyelőcsőben LaA Tipusú GERD, innen biopsia (II) Vél:Antrumgastritis Gerd LAA Hianus Hernia Diagnózis: gastrooesophagealis reflux, oesophagitis nélkül, gastritis rekeszsérv kizáródás vagy üszkösödés nélkül. Mikroszkópos leírás I 2db szinesgombostűfejnyi exc (agy) II 2 db szinesgombostűfejnyi exc (máj) I.A vizsgálati anyagban megtartott szerkezetű antrumnyálkahártya látható szabályos mirigyekkel. A lamina propria teljes szélességében lobsejtes infiltratio van mely lymphocytakból es plasmasejtekből áll. Giemsa festéssel kórokozót nem láttam. II.A vizsgálati anyag felszínén laphám és henerhám váltakozik alatta szabályos köbselytekkel bélelt mirigyek vannak közöttük kifejezett lobosodás mutatkozik mely lymphocytakból és plasmasejtekből áll. Diagnózis: gastritis chronica diffusa antri ventriculi Giemsa festéssel kórokozót nem láttam. Barrett oesophagus A barrett oesophagus rákmegelőző állapotot jelent jelen állapotban?
Kérdező: Sensi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-12-04 07:25:25
Üdvözlöm! Szeretném megtudni, hogy ha valakinek rövidlátása van (pl.-7 dioptria) vagy annál több, egyáltalán nem használhatja a gerincnyújtó padot? Vagy ha igen, hogy és milyen szögben? Köszönettel : Ildikó
Kérdező: Ildiko21 Válaszok száma: 0 db
Kérdésem az lenne, hogy mit jelentenek ezek a szavak, vagy orvosi vélemény? :Reflux oesophagitis L.A. gr.A,dysfunctio cardiae, erosiv gastritis nyálkahártyaképe, NSAID gastropathia susp. Gyomortükrözés eredménye alapján leírtak, amiben kérném szintén szíves segítségüket, hogy ez mit is jelent? Ép nyelőcső,hámátmenet zegzugos,cardia lobos küllemű, inkompletten zár,fornix szabad.Gyomorban kp.mennyiségű éhgyomri succus.Corpus redőzete vaskos, nyálkahártya haragvörös,számos erosioval tarkított. Áthajlási redő szabad, antrumban elszórtan tűszúrásnyi erosiok.Pylorus kerek, átjárható.Bulbus és postbulbaris duodenum epével festenyzett, bulbus eszköz érintésre sérülékeny, vérzékeny. Tisztelettel. Ildikó
Kérdező: Ildiko21 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-12-04 07:21:57
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Van egy 16 éves lányom akinél mostanában rosszullétek jelentkeznek.Eleinte csak tornaórán nagy megterhelés alatt szorító mellkasi fájdalom, szédülés, izomgyengeség lépett fel, de nemrég földrajz órán ülve fogta el a rosszullét, ami pár másodperces ájulással párosult.Beutalták a II.sz. Gyermekgyógyászati Klinikára, ahol alvégezték a kardiológiai és más vizsgálatokat, és ezt mondták nincs baja a kislányomnak. A zárójelentésén még is az szerepel Angina pectoris! Utánanéztem az interneten, és ez egy komoly szívbetegségre utal. Érdeklődöm, mi a további teendőm a gyógyulása érdekében.
Kérdező: Barni70 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Múlt héten volt egy bokatörésem, amelyet műteni kellett. Betettek egy lemezt a lábamba és csavarozták (harmadcső lemezelés). Ma kaptam könnyített/műanyag gipszet (ez lesz majd a járó is) és majd december 17-én állhatok rá, addig feküdnöm kell. Kérdésem az lenne, hogy milyen gyakorlatokat javasolna az én esetemben, amit az ágyban fekve is tudok csinálni? Néha úgy érzem, mintha leállt volna a vérkeringésem a beteg lábamban, mert kicsit szokatlan és szoros a gipsz. De azt hiszem csak annyira szoros, amennyire lennie kell neki. Előre is köszönöm a fáradozását és a tanácsait! Üdvözlettel, Magdolna
Kérdező: Magdolna Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Trásy Eszter 2013-11-28 18:39:30
Üdvözlöm! Szeretném megtudni, hogy ha valakinek rövidlátása van (pl.-7 dioptria) egyáltalán nem használhatja a gerincnyújtó padot? Vagy ha igen, hogy és milyen szögben? Köszönettel : Ildikó
Kérdező: Ildiko21 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Faragó László 2013-11-30 15:09:21
Tisztelt Doktor Úr-Nő! A fiam orrmanduláját 2004-be 4 éves korában kivették. A gyerek azóta is hangosan szuszog,evés közben nyög,alváskor szintén nyög,és olyan mintha nem kapna elég levegőt. Kialvatlanul ébred fel,az orra állandóan folyik. Olyan mintha az orra össze lenne dagadva. Voltunk vele ultrahangos vizsgálaton is és nem találtak semmilyen elváltozást. MI lehet a probléma,és hol lehet ezt kivizsgáltatni. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Balogh7x64@gmail.com Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Tóth Eszter 2013-11-28 11:58:27
Tisztelt Doktor úr! 42 éves nő vagyok és november 19.-én műtöttek külboka töréssel (talus subluxatio). Amit tudok, hogy harmadcső lemezelést végeztek. 4 hétig fekvő gipszsínem van, ami elég laza, rendesen tudom mozgatni benne a lábam. Igazából nem tudom, hogy ez most jó vagy szorosabbnak kellene lennie. Ön mit gondol erről? A fő kérdésem az lenne, hogy ilyen jelegű töréseknél mi a tapasztalat? Fájdalommentes lesz a járás, vagy már sosem lesz az igazi? Ha követek minden utasítás, akkor majd járáskor nem lesznek fájdalmaim? Majd 3 hónapig kell járjak gyógytornára..... Továbbá azt is szeretném megkérdezni, hogy ezt a fajta lemezt muszáj eltávolítani vagy maradhat bennem? Köszönettel, Magdolna
Kérdező: Magdolna Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum és Fitnesz Klub 2013-11-28 16:39:36
Tisztelt Doktor úr! 42 éves nő vagyok és november 19.-én műtöttek külboka töréssel (talus subluxatio). Amit tudok, hogy harmadcső lemezelést végeztek. 4 hétig fekvő gipszsínem van, ami elég laza, rendesen tudom mozgatni benne a lábam. Igazából nem tudom, hogy ez most jó vagy szorosabbnak kellene lennie. Ön mit gondol erről? A fő kérdésem az lenne, hogy ilyen jelegű töréseknél mi a tapasztalat? Fájdalommentes lesz a járás, vagy már sosem lesz az igazi? Ha követek minden utasítás, akkor majd járáskor nem lesznek fájdalmaim? Majd 3 hónapig kell járjak gyógytornára..... Továbbá azt is szeretném megkérdezni, hogy ezt a fajta lemezt muszáj eltávolítani vagy maradhat bennem? Köszönettel, Katona Magdolna
Kérdező: Magdolna Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum és Fitnesz Klub 2013-11-27 15:31:37
Kedves Doktor Út! Babát szeretnénk. Ebben a hónapban el is találtuk az ovulációt. (8.-án volt) 4 napja késik a mensesem, viszont ma reggel negatív volt a terhességi teszt. MI lehet az oka annak, hogy luteális fázis így elcsúszik? Nagyon köszönöm a válaszát!
Kérdező: lulu Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-01-29 19:20:08
Tisztelt doktor Úr/Nő! 48 éves nő vagyok. Már több mint egy éve nincs hangom. Ha nagyon erőltetem akkor ki tudok préselni valamit, amit nem igazán élvezetes hallgatni. Nem ittam alkoholt, szénsavas italt és most se. Nem cigiztem most se, nem eszem fűszeres ételeket, most se. Kántorként dolgozom, dolgoztam, tudom, hogy sokszor megerőltettem a hangom, nem vigyáztam rá, de nem tudom, hogy miért nincs hangom. Nagyon sok orvosnál voltam, nincs semmi bajom. Foniáternél is jártam már, igaz akkor kezdett elmenni hangom. Már nem járok, de a hangom teljesen elment. Kérem ha tud valamilyen megoldást, kérem írja meg. Köszönöm
Kérdező: Szabó Márta Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Nyirkos Péter 2013-11-26 16:36:54
Kedves címzett! Nálam 2 éve szorongásos depressziót és szociális fóbiát diagnosztizált a neurológusom. A szorongásos depresszióra kaptam gyógyszert és nagyjából sikerült is "kigyógyulnom" belőle. Az lenne e kérdésem, hogy a szociális fóbiát hogyan lehetne kezelni gyógyszerek nélkül?
Kérdező: monavera87 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-11-24 19:52:30
Labdarúgás következtében térdem belső-elülső keresztszalag-szakadást szenvedett kb. 1 éve. Azóta ciklikusan jön elő a fájdalom, ilyenkor járni is alig tudok, csak lassan, sántítva.Ez az állapot váltakozik azzal az állapottal, amikor úgy tűnik hogy teljesen rendbe jött a térdem. Leguggolni a sérült térdre nem tudok, és csak az egyenes irányú járás komfortos, a csavaró-fordító mozdulatok nem. Orvosom azt mondta, ő nem nyúlna műtétileg hozzá amíg teljesen el nem szakad, de combizom erősítő gyakorlatok stabilizálhatják, megerősíthetik a fontos izmokat. Kérdésem, hogy megfelelő gyakorlatokkal esélyes e, hogy teljesen rendbejön a térd, ha igen, mik ezek a gyakorlatok pontosan, ki az a gyógytornász aki ebben profi, illetve lehet e értelme műtétnek a jelenlegi állapotban? Köszönettel, Sz.I.
Kérdező: István Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-11-25 16:43:57
4 hónapos kisbabám nem kakál magától,csak nagyon ritkán. Általában glicerines kúppal ssegítünk neki. Már kipróbáltuk az őszibarackpürét és a sütőtökpürét de azóta kemény a széklete. Mit lehet tenni? Nagyon kétségbe vagyok esve...
Kérdező: Wiki Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kocsis András 2013-11-25 19:34:59
2 ève magas volt a pulzus szàmom, amire concor nevū gyògyszert irtak fel. Ezt èletem vègèig szednem kell, vagy elmùlik ez a betegsèg?
Kérdező: erus69 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 2012 január óta szedem a cypromix nevű tablettát. Előtte sok problémám volt a menstruációmmal. Azóta mindig szabályosan vasárnaponként jött meg. De a legutóbbi ciklusomnál vasárnap helyett kedden jött meg a ciklusom, az egyik nap meg annyira szinte ömlött. Két ciklus között pedig háromszor-négyszer tapasztaltam pecsételő vérzést. Kérdésem az lenne, hogy ezt a gyógyszer okozhatja? Lehet hogy váltani kellene? Meddig lehet szedni a cypromixet? Ha lefekszem a párommal ilyenkor nagyobb a kockázat, hogy teherbe eshetek? Köszönöm szíves válaszát!
Kérdező: gigi1989 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-11-23 21:23:29
Tisztelt doktor Úr/Nő! Problémám a következő...pár havonta a combom belső oldalán a hüvely mellett egyik pillanatról a másikra,mint derült égből a villámcsapás,elkezd rettenetesen égi a bőr és tűz vörös lesz...nem viszket egyáltalán csak rettenetesen ég,van hogy a bőrön csíkszerű kidomborodó hurkák is megjelennek, máskor csak a vörös bőrfelületben még vörösebb kiütések...1-2 db...ahogy jön úgy el is múlik van hogy pár óra van hogy pár nap alatt...mi lehet ez? a hirtelenségből ítélve allergia? olvastam candida gombát de az nekem nincs és úgy olvastam az viszket, ez egyáltalán nem...sudokrémet tettem ré meg tetrán port...köszönöm véleményüket!
Kérdező: couvet Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Buda Botond 2013-11-21 14:35:03
A Férjem Február óta kemoterápiára jár /gyomordaganat áttét miatt/ kb 3hónapja kezdődött nála a kéz és láb zsibbadása, ami minden kezelés után rosszabb lesz. A Neurológus Milgammát és B vitamint javasolt. Sajnos ezek sem használnak. Lehet-e valamilyen műszert pl. Tens készüléket használni?? Válaszát köszönöm Tisztelettel:Bánfainé
Kérdező: Fannika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nagy Gabriella 2013-11-27 10:53:11
A Férjemet kemoterápiával kezelik /gyomordaganat áttét miatt/ ,Kb. 2-hónapja nem tud aludni folyamatosan, csak egy-két órákat. Nappal sem alszik, A gondolatait állandóan a betegsége köti le. Járt orvosnál aki Citagent javasolt , régebben a Frontin jól bevált de most egyik sem segít . Mit kellene szednie, hová menjünk?? Köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Bánfainé
Kérdező: Fannika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Sági Andrea 2013-11-21 12:38:49
Lehet-e mozgás nélkül lefogyni?? És miért nem sikerül 40 felett fogyni??
Kérdező: erus69 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Tibay Rózsa 2013-11-20 11:31:07
Tisztelt Doktor úr/Doktornő Nőgyógyászati vizsgálat után az alábbi leletet kaptam: vag.Uh:Ép kontúrú hólyag mellett norm nagyságú uterusban keskeny nyh. reflex.Mk.o. több éretlen tüszőt tartalmazó ovariumok.B.o. ovariumban 35 mm-es echosűrű képlet ábrázolódik.Arteria uterinak területén norm flow. Acut teendőt nem igényel. Erős hasi panaszok esetén kh,i. felv. A nőgyógyászom azt mondta, hogy kerüljem a mozgást, ugrálást tornát futást és 2 hónapig adott felmentést testnevelés alól is továbbá ha a hasam fájni,görcsölni kezdd azonnal kórházba kell mennem és fennállhat az operáció esélye. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy valóban ennyire súlyos a helyzetem és szükséges a felmentés és a sporttevékenységek kerülése?
Kérdező: splendour Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-12-21 20:50:31
Tisztelt Doktor Úr! Már lassan 4 hónapja a lovaglóizmom és hátúl a combom nem javúl. Foci közbe sérültem meg. Hirtelen mozdulatkor nagyon fáj. 2 orvosnál voltam, az egyik szteroid inekciót adott a csontba (5 darabot), a másik részleges szakadást állapított meg és fizikoterápiás kezelésre küldött. Már 4 hónapja semmit nem javúlt az állapotom. Néha magátol elkezd szúrni a combom, vagy néha amikor lépek. Mihamarabbi segítségét várom. Tisztelettel : Doktor Úr!
Kérdező: csinos7 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt dr nő/ úr! A kérdésem az lenne ha valaki genetikailag sovány akkor nincs mit tenni??? Ha esetleg van rá mód akkor milyen szakorvost kell felkeresni! Köszönöm válaszát! Kovátsné!
Kérdező: Rita Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr-Úr. Kérdésem az lenne, hogy a férjem szedi a Valsartan HCT sandoz 160/12,5 mg tabl. a nefrológus vízhajtó nélküli gyógyszert javasol. a magas köszvénye miatt. Át váltható-e csak sima valsartanra.Válaszát előre köszönöm.
Kérdező: hildegard Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr Audikovszky Mária 2013-11-18 08:06:17
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Segítségét/véleményét/ szeretném kérni a következőben. Nemrégiben voltam szemvizsgálaton, mert szeretnék kontaklencsét viselni, egyébként 4 éve szemüveget viselek, mert cillinderes a szemem, ill van benne dioptria is/ha jól tudom, de sajnos a receptet ugye elveszik a készittetésnél/ A doktorúr a következő lencsét irta fel:+0.00 -1.75, 180, ami tökéletes is/természetes fényben, de ezzel sajnos ugyan úgy nem élesen látom a világító "dolgokat", mint pl. felirat a tv-n, monitor, egy világító tábla, v felirat este. Mi lehet ennek az oka?? Mert eddig akárhány szemésznél jártam, mindenki mást adott... Előre is köszönöm válaszukat! Tisztelettel: Viktória
Kérdező: Vikcsy Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! A párommal már 9 hónapja szeretnénk babát ezért elkezdtem körbejárni, hogy miért nem jöhet össze. A vérvétel alkalmával kiderült, hogy a prolaktin szintem túl magas. Utánaolvastam és a tünetek is igazolnak. A menstruációs ciklusom 31 - 35 nap általában és kb 7- 10 napig tart. Nagyon erős PMS tünetekkel jár együtt. Szeretnék érdeklődni, hogy a prolaktin szint csökkentésére és a ciklus beállítására milyen lehetőségek vannak a gyógyszeres kezeléssel vagy azon kívül? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: lulu Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2013-11-16 22:22:13
Tisztelt Doktor! Néhány hete egyre fokozódó fájdalmat érzek a jobb könyököm külső részén. A fájdalom mozgatásra fokozódik, főleg feszítéskor alkarba, csuklóba, hüvelykujj felé sugárzik. Trauma nem érte. Többszörös gyógyszer túlérzékenységem van (diklofenák, Brexin, "pyrinek", ibuprofén), Rheumon fortét használok jelenleg, de már ettől is kiterjedt kiütésem van. Tanácsot szeretnék kérni: mit tegyek, lehet-e "házilagosan" kezelni (jegelés-pólyázás-pihentetés), vagy keressek fel (keressek valahol) egy szakorvost. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Rehab-nénike Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-11-16 09:11:05
Szeretnénk felvilágositást kapni a betegségem kapcsolatával.a jobb lábfejem be van dagadva ,ha sokat állok akkor jobban .az eddigi próbálkozásom eredménytelen. Van még egy belső viszerem is. Tanácstalan vagyok kihez forduljak. Gyógyszer szedő vagyok (Pajzsmirigy,cukor 1,magasvérnyomás, hormon).Életkorom (60) . nem dohányzom ,nem fogyasztok alkoholt. Ajánlottak egy Tafedimteát ,,ez használna valamit.
Kérdező: tuti53 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: luczai marianna 2013-11-18 14:49:40
Mikor lesz elérhető OEP támogatással az EYLEA (Aflibercept) injekció cystoid macula ödéma kezelésére Diabétesz Retinaopátia esetén?
Kérdező: ZFH Válaszok száma: 0 db
Megállapították, hogy mind a két térdem nagyon elkopott. 2018-ra kaptam előjegyzést a protézis műtétre. Mit tehetek addig, ha fáj. Van itthon Tens gépem. Használhatom-e fájdalomcsillapításra? Fizioterápia, kenőcsök, tapaszok - mit használjak?
Kérdező: Németh Imréné Válaszok száma: 0 db
Nehezen tudok nyelni, illetve nyelési zavaraim vannak. A garatom alatt megreked az étel, állandó feszítést érzek a nyelőcsövemen. Van valakinek tapasztalata e téren?
Kérdező: bakonaky Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-11-18 12:59:26
Tisztelt cím!! 2010 óra arcüreg-gyulladással küszködök. 3 éve nem hallottam a saját hangom, folyton náthás vagy rekedt, 3 éve van a garatba hátracsorgó váladék (tenyésztés negatív), orrfolyás, fejfájás, nehézlégzés (pulmonológia negatív, tüdő rendben), köhögés, sárga sűrű orrváladék (tenyésztés scteptococcus pneumonie). Megettem a 3 év alatt kb. 15 embernek elég antibiotikumot, volt vagy 4 ct vizsgálatom, kettő FESS műtétem (2011.nov. Uzsoki kórház ébren, 2013.ápr. Péterrfy kórház altatásban), semmilyen javulást nem hozott, az októberi ct-m szerint ISMÉT műtétre lenne szükségem mert el van záródva mindkét arcüregem. 3 év alatt kb. 10 orvosnál voltam, a legutóbbi ma adta fel a kezelésemet, Műteni egy évben 2x nem lehet, de nem tudott mást javasolni. Nem szeretnék egy harmadik FESS műtétet, mert értelmét nem látom, eredményt nem hoz. Allergiára (vérteszt nem mutatta ki mire) Rhinocort Aqua 64-et és Telfast 180at szedek, a doktornő szerint ennek a kettősnek hatnia kéne a sinusitisre is de nem hatnak. Korábban Avamys is sikertelen volt. Kérem adjanak tanácsot, mit tudnak még tenni mert úgy érzem mindenhonnan elküldenek h bocsánat nem tudjuk már mivel/hogyan kezelni, én meg nem élhetek így....köszönöm ha tudnak javasolni bármit! Déri Mónika
Kérdező: couvet Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Buda Botond 2013-11-19 11:55:24
Tisztelt Doktor Ur/ Nö. Szeretnem ha attekintene a leirt diagozisaimat, es valaszolna a kerdesemre. Rövid elötörtenetem. Ket evvel ezelött vastagbel mütetem volt, rosszindulatu daganat. A daganatra vonatkozo adatok;pT3 pNO (0/16) Resektion RO Grading II Kemoterapias kezelesben nem reszesültem. 2013 juniusig tökeletesek voltak az erdmenyeim .vazsgalotok alkalmaval. Juliusban elmentem egy hasi ultrahangra, mely a következöket irta a lelet; A hepar norm. nagysagu a jobb lebenyben lateralisan kb.20 mm-es, ventralisan 12mm, a 6-os szegmentumban kb. 12mm-es, ill.a hilus mellett egy kisebb es a bal lebenyben egy kb,20 mm-es jol körülirt echodus keplet lathato ill.a 4-es segmentumban ventralisan egy 16 mm-es cysta abrazolodik." A többi szervemnel semmi negativ elterest nem allapitottak meg. Itt megjegyezni kivanom, hogy ugyanezen a napon TUMORmarkert csinaltak, amely semmi elterest nem mutatott. A naqyverkep ezen idöszakabn elterest mutatott a verselytsülyedesnel ( eppen ezen idöben mandulagyul.volt ez is valtoztathatott a leleten. esetleg??) A verselytsülyedesem 23, az Se aszpartat aminotranszferaz 52, Se alamin aminotranszferaz megh.55, Se CRP 24,3 volt. A PET/CT eredmenye csak a majban van elteres idezem, " A maj mindket lebenyeben, több intenziven halmozo max.30 mm-es kerekded HYPODENZ keplet figyelhetö meg." Oktober 14-en ujabb verkepp keszült, mely az Se alkalikus foszfataz meghat.305,Se CRP 12,8 az eredmeny ami rosszabb, a korabbihoz kepest meg javulast tükröz.- hogy lehet ez? Meg kesöbbi verkep szinte tökeletes a verselytsülyedesnel van elteres az 23. Majbiopsziat vettek tölem 3 hete negativ lett, igen, elkepzelhetö, hogy nem jo helyröl vettek, ezt a bioüpszia vetelt megismeteltek, Ennek most varom az eredmenyet. A masodik biopszia elött keszitettek maj MR-t, mely a következöt irja le." A maj szamottevöen nem nagyobb, a 7-es szegmentumban dorsalisan egy 16 mm-es, a 8-as szegmentumban medialisan 18 mm-es a 6-os szegmentumban 8 mm-es a v. portea mögött 7 mm-es az also polusban egy 17 mm-es a T1sulyozott felveteleken alacsony, a T2 sulyozott felveteleken mersekelten magas jelü keplet eszlelhetö. Az elözö CT vizsgalat soran a 2-es szegmentumban latott terime az MR felveteleken csak sejthetö. Elnezest kerek, hogy ennyire reszletesen leirtam, csak gondoltam, ha igy folyamataban atlatja az eredmenyeket könnyebb a valaszolas. Kerdesem az lenne elöször is, hogy Ön szerint, mik a kilatasaim?????. Megjegyzem elsöre az orvosom azt mondta 4-6 honapom van, egy masik orvos azt mondta, hogy kezelessel / kemoval ) talan 4-5 evem. . Es meg az egyik azt mondta, hogy a biposzia azert szükseges, mert a szövettanbol allapitja meg milyen összetetelü kemoterapiat kell alkalmazni, ehhez kepest, a vizsgalatot nalam azzal inditotta, hogy van 2 fele kemo....es elmondta, hogy hogyan is müködne, Aztan kezdte irni az ambulans lapot es akkor nezte meg a biopszia eredmenyt, es teljesen magan kivül volt, hogy negativ lett. Akkor kerte a maj MR-t, melyröl fentebb irtam. Kerem doktor ur/ nö, mit jelent az, hogy a tumormark normalis, a majfunkciok sem olyan rosszak, vagyis keves az elteres, es ez megis attet, es mit jelent az hogy " a korabbi CT eszlet 2 db attet csak sejthetö hogy ott volt. Hova tünt??? Szeretnem ha valaszolna a kerdeseimre, hiszen mint irtam az orvosom eleg erdekesen kezeli ezt a dolgot, nagyon ideges lett, hogy nem tudja alkalmazni a kemot azonnal, hogy meg egy biopszia kel, miert volt ideges, nekem lenne okom az idegessegre. Köszönöm elöre megtisztelö valaszat. üdvözlettel
Kérdező: Csilla Válaszok száma: 0 db
SM betegséggel kapcsolatos információk
Kérdező: pergernekovacs Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor ÚR! Tegnap deült ki nálam, egy hallásviszgálaton, hogy Kétoldali közepes foku idegi halláscsökkenés van H9050-es koddal. A kérdésem az, hogy ez mitől lehet hiszen sose volt fül gyulladásom amiota az eszemet tudom? És ki lehet e vizsgálni, hogy mitől? Továbbá az Oep támgatja e a készüléket ha igen annak hány százalékát? Mert nagyon sokba kerül!
Kérdező: Takácsné Ágnes Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Fekete-Szabó Gabriella 2013-11-13 15:05:12
Érdeklődni szeretnék a cickafark és a palástfű kúraszerű együttes alkalmazásáról a ciklus rendezésének érdekében. A menstruáció első napjától lehet-e kezdeni? Mennyi ideig tartson a kúra, és szükség van e néhány napos szünetre? Például ha úgy innám naponta kétszer 21 napig, aztán 7 nap szünet, mintha fogamzásgátlót szednék. Ugyanis vashiány alakult ki a vérzés miatt, de semmi kórosat nem találtak. Fogamzásgátlót kaptam 3 hónapra, hogy rendeződjön a ciklusom, ez tavaly történt. Azonban nemrég újrakezdődött a probléma és azt tapasztalom hogy még rendszertelenebb lett a ciklus, és hosszabb ideig tart a vérzés. Azért érdeklődöm a teákról, mert nem szívesen kísérleteznék megint a fogamzásgátlóval, félek hogy a szedés abbahagyása után ismét csak romlana a helyzet. Előre is köszönöm a segítséget!
Kérdező: Csillag22 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2013-11-14 09:40:32
másfél éves műtött emlőrákos vagyok. 1éve kaptam meg az utólsó sugárkezelést. (33) kb 2hónapja emlőm duzzadt, kemény, fájdalmas. a karom gyenge. sebésznél voltam, azt mondta ödémás, próbálta leszívni, de nem jött semmi belőle. ugyanúgy duzzadt, fáj. mit tegyek? köszönettel: horváth viktória
Kérdező: Horváth É Viktória Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: NaturaDent biológiai és esztétikai fogászat 2013-11-09 21:55:37
Tisztelt Cím! Szeretnék tájékoztatást kérni az alábbiakkal kapcsolatban. Tizenéves korom elején a kistestvérem megdobott egy kővel és véletlenül a felül lévő bal fogamból letört egy darab. Egy hétre rá elmentem fogorvoshoz, aki lecsiszolta azt a fogamat, hogy egyenes legyen. Emiatt a jobb első fogam hosszabb, ami nagyon zavar engem. Emellett volt ekkoriban 2 és fél évig éjszakai fogszabályzóm, majd mikor már nem használtam a fogaim újra előre álltak. Volt olyan gondolatom, hogy a bal első fogamat kiegészítettem, hogy egyforma hosszú legyen a kettő, de szerintem mivel elállnak, ez csak rontana a helyzeten. Állandó fogszabályzót nagyon nem szeretnék felrakatni, bármilyen más megoldás érdekelne a korrigációra. Nem tudom, hogy esetleg van-e arra lehetőség, hogy a jobb első fogamat hozzácsiszolják a letörthöz? Nagyon szépen köszönöm előre is a választ!
Kérdező: Nikolett Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr. Szentpáli Szilvia 2014-03-04 14:43:57
Műtétek és betegségek: -Tonsillectomia -Scrabismus miatt korreciós műtét (3 éves kortól szemüveg) -Exicosis miatt csoneltávolítás (jobb boka) -Laparascopia endometriosis -Bárányhimlő -Mononucleosis Kivizsgálások: Kardiológia: -Terheléses EKG : OK -EKG: sinus arrithmya -Holter Monitor: sinus arrithmya -Gyakori szívdobogásérzés és tachycardia miatt került sor részletes kivizsgálásokra. Majd a terheléses EKG vizsgálat során fellépő proximális izomgyengeség, illetve a magas CK, CK- izoenzim gyakori emelkedettsége miatt további kivizsgálásokra küldtek. Jelenleg ez folyamatban van. Neurológia: -EEG: OK -MR: 4mm-es góc, radia coronariában Endokrinológia: -TSH: emelkedettség Nőgyógyászat: -Endometriosis: (bal petefészek cista + endometriosis + hashártya endometriosis) – 3 hónapra leállították a női hormonjaimat, majd utána egyből három fázisú fogamzásgátló szedése. -Menstruációs zavarok: Több éve menstruációs vérzés ideje 10-15 nap. -Hormonok: Jelenleg csak szexuálkötő fehérje hormon emelkedett, prolaktin mostmár jó. -Jelenleg nem szedek fogamzásgátlót 3 hónapja. Fogászat: -Jobb felső 5-ös fog rosszul gyökérkezelt. Szemészet: -1,5 éve a műtött oldali szemről fél dioptriát levettek, mondván hogy hozzáerősítik a másik szemhez. Csak olvasáshoz használtam a szemüveget már évek óta, most viszont távolra homályosan látok és fokozza a szédülésérzést. Ez kb 1 hónapja áll fent. Reumatológia: -Gerinc kisizületeinek gyakori gyulladásos megbetegedése, háti szakaszon TH2-3 meszesedés és fixáció. -Két évvel ezelött az egyik vizsgálat során a doktor Úr kiírt egy mycoplasmás vizsgálatot, mely pozitív lett, ezért két hónapig doxyciklin-nel kezelt. Ezután a kontrollvizsgálat negatív lett. Jelen tünetek: -Gyakori fejfájás, nyomás hatására fokozódik és állandósul a fájdalom(láz nincs ez idő alatt), főleg homlok és néha tarkótáji fájdalom. -Időnkénti intenzív hányinger. - Fej- és szemforróság érzete. -Arc és a szem ödémásodása, kifejezetten reggelre. -Sok mozgás és sport ellenére nagyon fáradékony vagyok. -Hőháztartásom nem jó: állandó hideg végtagok (néha viszont forróságérzet). -Lépcsőzés során nagyon hamar nehéznek és kifáradtnak érzem az alsó végtagjaimat. -Szívdobogás érzés (nyugalomban is) -Gyakori szédülés - Közel két hónapja fennálló nátha(két hete orrváladék sárgás) -Torokfájás -Intenzív hajhullás Érdeklődék, hogy mi az Önök véleménye, hogy mely irányba menjek tovább, mert a tünetek halmozódnak, de nincsen semmi érdemi javulás? Előre is Köszönöm: Kitti
Kérdező: Kitti Válaszok száma: 0 db
kedves doktor úr! 59 éves asszony vagyok. Ez év áprilisában a jobb mellemből egy tumort operáltak ki. A zentai patológiai Dg,-Carcinoma ductale invasivum mammae Lymphadenitis chonica reactive cum sinus histiocytosis -a tumor szövet legnagyobb átmérője 9 mm -nottinghan grade 4 - a hónalji zsirszövetben található 13 limfnih ??csomóban nincs jelen metastazis-ha helyesen forditom szerb nyelvről,csak gyulladás,de kivették - patológiai TNM-pt 1b, pN O,pM x Kamenicai onkológiai Dg-ER 7, PR 4 , HER2 O, KI67 2% 5 évig kell szednem a nolvadex )tamoxifen) tablettát és sugárterápiát javasoltak. Zentán nincs onkológiai szakember,Újvidék melletti Sremska Kamenicára kell járni,ami2-3 hónap bejelentkezést és több kilómétert jelent.A sugárterápiát az operálás után mennyi időre kell elkezdeni? Mert én valamikor újév után kerülnék sorba. Nem vagyok meggyőződve,hogy 1o hónap elteltével is használni fog(kemoterápiát nem kaptam). Az október 31-i tumormarker eredményem 1o.o7 U/mL.A többi labor eredményeim jók, kivéve a nőgyógyászati.A méh endometrijum vastagság legutóbb 6,2 mm, a mai 9,5 mm.szeretném a véleményét kérni a sugárterápiával kapcsolatban. válaszát előre is köszönöm. Mária
Kérdező: marika954 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktorno, Doktor Ur, Kerdesem a kovetkezo lenne: Egy honapja kezdodott el a bal labamon gorcsolt (gorcs utani feszito erzes)a vadlim. Ez a erzes nem mult el, sot a jobb labamon is elkezdodott. Ra par napra mar a felso combom ( hatul) es a combom kulso resze is gorcsolt, olyan mintha valaki marna . Ekkor elkezdtem szedni a magnezium B6 tablettat, Calcium pezsgotablettat iszom, banant eszek minden nap, de semmi javulast nem tapasztaltam. Elmentem a haziorvoshoz is, aki a gyogytornaszhoz kuldott tovabb. Kozben megneztek az ereimet egy ultrahangos vizsgalattal, szerencsere negativ lett. Az erekkel nincsen problema. A gyogytornasz szerint a derekambol indul az egesz. (a derekam nem faj) A vadlimra feltett egy izomlazito tapaszt azt mondta az majd segiteni fog, de meg inkabb gorcsol a bokam es a vadlim azota. On szerint ezeket a tuneteket mi okozza? Valaszat elore is koszonom, Bera Zsuzsanna
Kérdező: Zsuzsanna78 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-11-06 10:40:56
Üdvözlöm megvágtam az arcom borotváva, utánna nem kentem le arcszesszell, és olyan a helye mintha belenne dagadva. Mivel kenjem be vagy micsináljak vele? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: tom Válaszok száma: 0 db
A férjem kemoterápiás kezelésre jár/8./ , gyomor daganat áttét miatt. Kb. 2 hónapja kezdett zsibbadni a keze és a lába, mostanra már alig tud fogni és menni. Az orvos B vitamint és Milgammát javasolt. Sajnos nem segít. Állítólag nincs más gyógymód és így fog maradni. Ebbe nem szeretnénk belenyugodni. Kérem a segítségüket! Tisztelettel Bánfainé
Kérdező: Fannika Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-11-04 18:00:25
Nagyon szépen megköszönné a kolléganőm, ha kaphatna internet címeket, ahonnan a szakmájához tartozó műtéteket megnézhetné videón. Tisztelettel, köszönettel: Varga Judit
Kérdező: Varga Judit Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-11-16 09:13:37
Üdvözlöm azt szeretném megkérdezni hogy a lúgosító porokról mi a véleménye? Nincsenek veszélyei? Vettem egyet innerlights supergreens. Attól félek káros anyagok is vannak benne. Azt írják rá csak bio zöldéség és fűszer gyümölcs hatóanyagokat tartalmaz.............
Kérdező: tom Válaszok száma: 0 db
Jónapot kívánok! Labdarúgó vagyok. Azért fordulok önökhöz mert szeretnék minél többet megtudni arról hogy, mikor és milyen feladatokkal tudom erősíteni lábam. Egy szárkapocs-csont ficamot szenvedtem, 10 napja történt a műtét, a szárkapocs csontomot csavarozták oda a sípcsontomhoz. Azt szeretném megtudni hogy ilyenkor már erősíthetem-e és mikor végezheteknék már könnyített mozgást a lábammal(szobabiciklizés, úszás) stb... tudom h majd a szakorvos megmondja h mikor mit kell csinálni, de én szeretnék több orvost és szakértő embert megkérdezni ezekről a dolgokról! Kérem ha lehet részletesen írjanak le mindent! Előre is köszönöm a segítséget!
Kérdező: fazibre Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2013-11-14 11:27:44
45 éves elhízott nő vagyok, aki 10 kg-os fogyáson van túl. De még mindig 1125 kg vagyok. (136 kg-ról indultam) Fél éve úszom, és bár izmaim kezdenek kialakulni, a kötényhasam egyre borzalmasabb: egyre lejjebb lóg, és széles is. Nemcsak előre, de oldalról is lelóg - nem kevéssé... Sajnos a gyomortájékom bár feszesebb, mégsem szép: kifejezetten alma-típusú elhízottként hiába próbálok sportolni.. 3 éve küzdök a combon belső felén megjelenő "sonkazsírral" is - és hiába vékonyodik a lábam, ezen nem tudok változtatni. Félek, hogy már nem lehet rajta plasztikával sem segíteni... Nagyon el vagyok keseredve. A férjem több évtizedes házasság után most jött rá, hogy - bár végre fél éve sportolok, és fogyni kezdtem - el akar válni. Egy hete sincs, hogy közölte. Korábban azt hittem, lehet kövéren is boldogan élni, de most nagyon el vagyok keseredve. Hogyan fogok így párt találni? Össze vagyok törve... Kérem, ha tudnak, segítsenek. Annyira szeretném újra "embernek" érezni magam. Hiába vagyok okos, barátságos és megnyerő, ha nem tudok magamon e téren segíteni. Rettegek, hogy nem lehet ennyi idős korban, ekkora súlyfelesleggel plasztikát végeztetni...
Kérdező: Katarina Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr. Ignácz Zsuzsanna 2013-10-28 07:44:53
Tisztelt Doktor Úr ! Gyermekkorom óta a hidegre nagyon érzékeny a torkom. Most a pánikbetegségre szedett gyógyszerem mellékhatásaként sokat izzadok, így szinte folyamatosan gyulladtnak érzem a torkom. Egyéb panaszom nincs. Egy kuponos oldalon felfedeztem egy immunrendszer vizsgálatát tartalmazó szűrővizsgálatot. A vérvizsgálat után a leletemen ez szerepelt: M gradiens látható, IgG lambda monoklonitás látható, a vizeletben könnyűlánc nem ürül, normális vérkép TP, IG szintek mellett. A beteg panasz és tünetmentes. Ezt követően hematológiai vizsgálaton vettem részt és az alábbi eredmények a normál értéken belül voltak: összfehérje, albumin, foszfor, kalcium, vas, ferritin, fehérvérsejtszám, monocyta, eosinofil, basofil, neutrofil abszolút értéke, lymfocita abszolút értéke, monocyta abszolút értéke, eosinofil abszolút értéke, basofil abszolút értéke, vörösvértest, haemoglobin, hematokrit, MCV, MCH, MHC, trombocyta, MPV, RDW, retikulocita, reticulocita abszolút értéke, neutrophil pálca és karéjozott,eosinophil, basophil, monocyta, lymphocyta. Eltérést az alábbiak mutattak: C reaktív fehérje 7,64 mg/l (0,00-5,00), neutrofil 74,500 % (45,000-70,000), Lymfocita 18,500 (20,000-40,000) Az immunszerológia normál eredményei: albumin, alpha 1 globulin, béta-globulin, gamma-globulin, albumin/globulin Eltérő eredmények: alpha2-globulin 12,0 % (7,1-11,8) , monoklonális komponens 6,7 % korlátozottan értékelhető, monoklonális komponens quantitativ nem adható meg g/l, elfo értékelés: gammában homogén csík. Szérum immunfixációs elektroforézis: IgG lambda típusú monoclonális gammopathia. További normál eredmények: IgG , IgA, IgM, free lambda, free kappa /free lambda , Béta2mikroglobulin. Eltérés: free kappa 19,60 mg/l kontrollálva (3,30-19,40) Az orvos postán küldte el a leletet azzal, hogy kezelés nem szükséges, fél év múlva kontroll. Az interneten sok ijesztő dolgot olvastam a monoklonális gammopátiáról, nagyon megijedtem. Nem tudom, hogy mit jelent a leletem, mely értékek elérésénél szükséges már kezelés és egyáltalán rosszindulatú-e az eltérés ? Az sem érthető számomra, hogy mitől értékelhető korlátozottan, illetve miért nem adható meg egy összetevő, amint az a leleten szerepel. Lehet-e befolyásolni jó irányba az eltérő eredményeket, van amire esetleg jobban oda kell figyelnem ? A torkom érzékenysége összefügghet a lelet eredményével ? Előre is köszönöm válaszát ! Anikó
Kérdező: 8888 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm a következőhöz kérném segítségét. 24 éves férfi vagyok. 4 hónapja állandó fejfájás kínoz. Tarkótájon kezdődött, amikor felment nagyon a vérnyomásom, egy stresszes feszült időszakban, nyáron a melegben, egy ellenséges feszült légkörű csoportba való bekerüléskor. Álltalában féloldali, halántéktájon, van amikor fejtetőn, néha fül környékén, amit ilyen gombócérzés a torokban, feszültségérzés kísér. Látászavar nincs. Történt koponya ct negatív eredménnyel. tenziós fejfájást írtak a papírra. 4 hónapja nem járok szinte sehova, de nem múlik el. pszihiátriai javaslatra antidepresszánst és nyugtatót is szedek de hiába. eléggé sokat aggodalmaskodom, félek dolgoktól. kényszeres gondolataim és cselekedeteim vannak. nem tudom mit csináljak, már legszivesebben meghalnék már nem bírom az állandó fájdalmat. állandóan aludnék, fáradékony vagyok, koncentrálni nem tudok. a neurológus nem foglalkozik velem, aztmondta szedjem amit a pszihológus felírt. mindenre érzékeny vagyok a legkisebb stresszre is. Van egy gyökérkezelt fogam, már arra gondoltam kíhúzatom lehet attól a fájdalom, vagy az orrom pár éve bedagadt, a szőrszálkítépkedéstől, ami akkor kenőcs hatására elmúlt, de most megfáztam és megint érzem hogy feszül. Már minden vizsgálaton voltam, szemészet, hallásvizsgálat, orrmelléküreg röntgen, középfül röntgen, vérvizsgálat. Sehol semmi nem volt. Egyszer volt arcüreg gyulladásom, olyan érzés mint ami akkor volt, feszültnek érzem az egész arcom, a szemem majd ki ugrik, plusz az állandó fejfájás. de az orrmelléküreg röntgenen semmi nem volt. És ez éjjel nappal. Fájdalomcsillapítót ritkán veszek be, nem akarok rászokni. válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: tom Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: 4D Ultrahang György Kft. Győr 2013-10-27 19:38:17
Tisztelt Doktor Úr! A következő esetben kérném az Ön véleményét, segítségét. 78 éves nagypapám combnyaktöréssel került kórházba. A combnyaktörés elesés nélkül keletkezett. A műtét során kiderült, hogy a csontban áttét keletkezett, mivel régóta küzd prosztata rákkal. A rehabilitáció közben elkezdte fájlalni a másik lábát is. A röntgen törést nem mutatott ki, de újabb áttétre gyanakodunk, mivel rettentően fájlalja a lábát, így nem képes mozogni. Onkológiai gyógyszert, vagy kezelést még nem kapott, a rendszeres prosztatarák injekción kívül. Mi az eljárás ilyen esetekben? Hogyan lehet megtudni van e áttét a másik combnyaknál, vagy esetleg "csak" kopás? Tisztelettel: Balázs Krisztina
Kérdező: Krisztina94 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2013-10-25 12:23:26
Üdvözletem! Kb. 2,5-3 hónapja focizás közben labdával elég erőssen eltalálták a jobb kezemet.Azóta a középső ujjamat nem tudom teljesen behajlítani.Hiába borogattam,kenegettem zúzódásra való készítményekkel nem javul.Reggelente a legnehezebb.Be kell kicsit járatnom,hogy tudjam valamennyire használni.Ráadásul a középső ujjpercnél meg is van azóta is duzzadva.Hajlításkor fáj még mindig,nem akarom eröltetni.Nyugalmi állapotban nem fáj.
Kérdező: tamas2013 Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Dr Király Szabolcs 2013-11-06 14:21:30
mélyvénás trombózisom van 20 éve.Ez óta évente legalább egyszer viszérgyulladás,és orbánc is elkap.A lábszáram csúnya barna ezvégett. Egyszer a Petőfi rádióban egy éjszakai műsorban ajánlott valakinek egy saláta szerű növényi ételt,amiben volt lila káposzta is.Akkor sajnos nem jegyeztem meg.Nagyon szépen megköszönném,ha lenne szíves leírni nekem.Előre is köszönöm. Maradok őszinte tisztelője.
Kérdező: Balogh7x64@gmail.com Válaszok száma: 0 db
Indometacinum 50mg jo e. Mert a sok gyogyszer kikészitete a gyomromat.köszönöm megtisztelö válaszát
Kérdező: Jokari66 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-10-23 05:22:34
Szeretném megtudni a Professzor Úr elérhetőségét.
Kérdező: edit Válaszok száma: 0 db
Az lányunokám 16 éves lesz 4 hónap múlva.Szexuális életet él,és a gyermeknőgyógyászaton a Lindynette tablettát írták fel.Nagyon hízik tőle,de azt mondta neki az orvosa,csak ezt tudja felírni.A másik dolog,hogy én, mint vér szerinti nagymama már kétszer kaptam lábtrombózist, és ez mennyire befolyásolja az unokám fogamzásgátló szedését?Úgy tudom,hogy ezt nem nagyon ajánlják ilyenkor .Ezekben a kérdésekben kérem a segítséget,tanácsot. Köszönettel: Rónainé
Kérdező: ilimami Válaszok száma: 0 db
lumbago ischiassal nevü betegsésem van és diclac 150 mg-os gyogyszert irtak fel. De nekem gyomorsav tultengésem van.Nem lehet kiváltani valamilyen végbélkupra.Elöre is köszömöm válaszukat
Kérdező: Jokari66 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-10-22 13:35:48
A magas illetve alacsony vasszint milyen betegségek okozója lehet? Milyen ételekkel lehet optimálisan "beállítani" ?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
A "O"-s ( Rh+) vércsoportúak valóban ellenállóbbak különböző betegségekkel szemben?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
A bal kezemfején a mutató- és középső ujj közötti résszel egyvonalban időnként nagyon erős fájdalom jelentkezik, meglepetésszerűen...
Kérdező: driver Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: luczai marianna 2013-10-24 13:20:28
Azt szeretném kérdezni hogy milyen hatással van a glutén és a laktóz az emberi szervezet számára ...
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Szeretném megkérdezni, hogy az ún. gyomorideg a has melyik részén fáj, hol érezni? Középen vagy oldalt?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Kirschner Andras 2013-10-22 11:23:52
Tisztelt dr nő/ úr! A kérdésem az lenne ha valaki genetikailag sovány akkor nincs mit tenni??? Ha esetleg van rá mód akkor milyen szakorvost kell felkeresni! Köszönöm válaszát! Kovátsné!
Kérdező: Rita Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Az a helyzet,hogy 19 éves vagyok és arra lettem figyelmes az utóbbi időben hogy enyhén balra görbül a péniszem akkor is mikor merev és mikor lankadtan hátrahúzom a fitymát akkor is egy nagyon kicsit de észrevehetően balra görbül,ahogy az az alábbi képeken is látható. Nem túl jó minőségűek de remélem segítenek a diagnózis felállításában!! Lehetséges hogy a peyrionie-betegségről van szó?? Vagy mi lehet velem?? A merevedésemmel nem nagyon hinném hogy probléma van de az sem szokott mindig merev lenni! Forduljak személyesen urológushoz,és ha elmegyek akkor mit mondjak illetve mire számíthatok? Érdemes lenne elmennem?? Nagyon kétségbe vagyok esve valami betegségem van vagy ez normális?? Képek: http://www.picgro.com/images/2013/10/18/kep017.jpg http://www.picgro.com/images/2013/10/18/kep031.jpg http://www.picgro.com/images/2013/10/18/kep038.jpg Válaszát előre is köszönöm!!
Kérdező: Ken007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2013-10-21 11:21:47
Üdvözlöm! Kezdő gombagyűjtő vagyok, és tegnap találtam egy gombát az erdőben, amiről azt hittem, hogy keserűgomba. Egy nagyon pici darabot megkóstoltam belőle, de nem volt kesernyés íze. Picit megrágtam, majd kiköptem, rá néhány percre ki is öblítettem a számat vízzel. Fogalmam sincsen, hogy milyen gomba lehetett. A kérdésem az lenne, hogy kell-e tartanom ez esetben bármilyen mérgezéstől? Az eset óta eltelt 30 óra, és eddig semmilyen tünet nem jelentkezett. Válaszát előre is köszönöm. G.M
Kérdező: ropoly Válaszok száma: 0 db
Sebészeti beavatkozáshoz keresünk Budapesten, ezzel foglalkozó orvost. Segítségüket köszönöm
Kérdező: lorantfij Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2013-10-19 08:54:46
üdvözlöm doktor ur párommal 9 hónapja vagyunk együtt és tökéletes lenne a szexuális életünk de ö nem tud ejakulálni csak egy testhelyzetben "lovaglópóz" meg ha kézzel csinálom neki vagy ö magának de akkor is csak ugy ha ö irányit. sokszor érzéketlen és zsibbad a makkja .elöfordult már többször az is hogy megfájdult a feje aktus közben.probálkoztunk már mindennel de semmi sem hatásos ez a zsibbadás azóta van neki amióta együtt vagyunk. kérem adjon tanácsot ,mi lehet a probléma most már öt is megviseli a dolog .
Kérdező: soregizsu Válaszok száma: 0 db
Tavaly óta alsó és felső műfogsorom van. Már a fogaim kihúzása után jelentkezett a fokozottabb mértékű nyáltermelődés, a fogsor használata óta pedig fokozottabb, ez mitől lehet?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-10-14 23:18:21
Az lenne a kérdésem hogy egy esetlegesen fennálló több hónapos fog-gyökér vagy esetleg híd gyulladása okozhat-e magas vérnyomást?
Kérdező: driver Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-10-14 23:17:32
A panaszom az arcomon megjelenő pattanások. 1,5 éve volt már egy Roaccutan kúrám, ami sikeres volt de azóta újból megjelentek. Mielőtt elmennék újból az orvosomhoz érdekelne, hogy egyszerűbb megoldás nincs-e erre a panaszra? Tudom, hogy a Roaccutan hatóanyaga egy A-vitamin származék ezért is gondoltam arra, hogy egy A-vitamin kapszula segítene talán (napi 2x10000 IU).
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Édesanyámnak magas vérnyomása van. Már régóta szed gyógyszert erre, de mostanában össze -vissza ugrál. Föleg a per és a pulzus száma sok. Pl 150/100 90 A reflux betegségével is szenved. Már minden bogyót kiprobált, de nem sokat használ semmmi. Mindentől ég a nyelőcsöve.Nem tudom mit kellene tennünk.
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-12-21 20:47:22
Mindennap reggel ébredés után fokozott orrváladék képződést tapasztalok, azaz 8-10 zsebkendőt elhasználok, majd a délelőtt folyamán ez teljesen megszűnik. Ez kizárólag csak normál, nátha nélküli stádiumban tapasztalható. Tudomásom szerint nem vagyok allergiás semmire sem. Mi lehet az oka?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Már megint kiújult a derékfájdalmam. Lehet ez vesekő tünete?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
2-3 évente brutálisan benő a körömágyba a körmöm, ha otthon nem "műteném" meg megelőzésként, folyamatos paciens lennék egy ambulánsműtőben. Aki hajlamos rá, élete végéig ez vár rá?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Korpás haj, a fejbőr viszketése, némely helyeken váladékozás vakargatás hatására kisebb sebekből. Mi az oka és hogyan lehet megszüntetni?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Érdeklődnék minek a tünete lehet a balra húzó bizonytalan járás és együttes szédülés?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-10-15 06:53:14
A kérdésem: szülő indíthat műhibapert ?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. 2 hónapja fájdalmat érzek a csuklómban terhelésnél, és a mutatóujjam mintha nehezebben hajlana be. Rendszeresen járok konditerembe, súlyzós edzéseket is végzek, és miután bemelegszik az ízület, nem fáj, de edzés végeztével igen. A pihentetés, és csuklószorító is hiába, már 1 hónapja kényszerpihenőn vagyok, de a fájdalom nem múlt el. Pontosan olyan ez az érzés, hogy ha nem terhelem nem fáj, nem hasogat, nem zsibbad, de pl. ha rátámaszkodok, vagy csak kinyitnék egy nehezebb bejárati ajtót, érzem a fájdalmat. Egyszerűen nem tudom terhelni, pedig most már el kellene kezdenem ismételten edzeni. Ön szerint mi lehet a probléma? Mit kellene vele csinálnom? Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Sz. Orsolya
Kérdező: Solya84 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. 2 hónapja fájdalmat érzek a csuklómban terhelésnél, és a mutatóujjam mintha nehezebben hajlana be. Rendszeresen járok konditerembe, súlyzós edzéseket is végzek, és miután bemelegszik az ízület, nem fáj, de edzés végeztével igen. A pihentetés, és csuklószorító is hiába, már 1 hónapja kényszerpihenőn vagyok, de a fájdalom nem múlt el. Pontosan olyan ez az érzés, hogy ha nem terhelem nem fáj, nem hasogat, nem zsibbad, de pl. ha rátámaszkodok, vagy csak kinyitnék egy nehezebb bejárati ajtót, érzem a fájdalmat. Egyszerűen nem tudom terhelni, pedig most már el kellene kezdenem ismételten edzeni. Ön szerint mi lehet a probléma? Mit kellene vele csinálnom? Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Sz. Orsolya
Kérdező: Solya84 Válaszok száma: 0 db
Kérem !!!!!!!!!! Kaphatnék valami kapaszkodót a kérdésemmel kapcsolatban?? Nagyon elvagyunk keseredve legfőképp a beteg fiam aki nagyon szenved nem tud rendesen enni már 5 kg fogyott a betegsége alatt , annyira fáj a nyelés .Kérem szépen segítsenek!!
Kedves Doktor ur/Doktorno A ferjemnel egy honapja megallapitottak, hogy melyvenas trombozisa van. (bokaficammal indult) Elobb vadliban, aztan mikor lecsokkentettek a fraxiparinjat a felere feljebb ment a terde moge. Beutaltak korhazba..azota szedi a sintromot es hetente nezzuk az INR-t. Szeretnem megkerdezni, hogy ebben az esetben repulhet e 10 orat ugy egy honap mulva. Koszonom
Kérdező: szaboek Válaszok száma: 0 db
Sajnos nekem is el romlott a látásom, érdeklődni szeretnék, hogy van e olyan gyógymód, ami nem százezrekbe kerül, sajnos nyugdijból ijen összeget kifizetni nem tudok. A szemüveg borzasztóan zavar, nem tudom megszokni. Üdvözlettel: S. Zita
Kérdező: tibuka Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fiam 22 éves, 2 hónappal ez előtt kezdődött neki a torokfájása. Háziorvos antibiotikumot adott neki . 2 nappal később fokozódott a fájdalom annyira ,hogy nem tudott lenyelni semmit a folyadékot is csak nehézséggel.Szakorvoshoz fordultunk tőle Sumamedet kapott és antihisztamint. Sajnos a kúra nem segített , tovább küldte kórházi szakrendelésre . Ott gégefedő gyulladással intravénásan kezelték antibiotikumokkal, mivel addigra oedema alakult ki a gégében. 7 nap után haza engedték további gyógyszert nem írtak fel. Sajnos 4 nap elteltével újra oedemas lett a torka,orvosa a szegedi klinikára irányította minta vételt javasolva. A klinikán a laringoszkópos vizsgálat igazolta az oedemat valamint számtalan fehér fibrinszerű foltok borították a gégéjét .Felvették azonnal és kezelni kezdték de konkrét diagnózist nem tudtak mondani. Több orvos vizsgálta a szövettani biopsziát nem csinálták meg ,3 nap után oedemaja visszahúzódott így haza engedték , 1 héttel később jelentkezett a controll vizsgálaton ahol a fehér foltok tovább terjedtek ekkor megcsinálták a biopsziát ,autoimmun betegségre gyanakodva. Az eredmény ezt nem igazolta , tovább küldték belgyógyászatra ott ma vért vettek tőle az orvos a leleteket átnézve véleményezte , mely szerint nem gondolja hogy belgyógyászati eset lenn. Senki nem tud nekünk semmit mondani a fiamat nagyon megviseli a folyamatos szűnni nem akaró fájdalom és a bizonytalanság. Szeretném megkérdezni mi okoz ekkora problémát, és hová fordulhatnánk hatásos segítségért . Nagyon szépen kérem Önt segítsen ! Mielőbbi válaszában bízva , köszönöm megtisztelő figyelmét. Tisztelettel, egy aggódó anya.
Tisztelt Dr Úr/Nő ! Vérnyomás nyökkentőt szedek/Coviogal,Ramace/ és e mellett szedhető-e a nagyon reklámozott Aspirin protect? Válaszát megköszönöm Surányi Mária
Kérdező: Surányi Mária Válaszok száma: 0 db
milyen betegség ez
Kérdező: Jokari66 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-10-09 20:31:25
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Múlthéten megkaptam a gerinc CT-m eredményét, melyet szeretnék kielemeztetni Önökkel. A kórelőzményemről annyit kell tudni, hogy második alkalommal volt/van lumbágóm, 12 éve ülő munkát végzek és 31 éves nő vagyok. A leletben a következők állnak: Lumbalis gerinc CT.: L.IV-V. discus protrusio, durazsákon benyomat. HDI L.V.-S.I., medio-lateralis bal oldali gyököt komprimálja, durazsákon benyomat. (Neurológus szakorvos válasza erre) : Tarkó szabad. Meningealis izgalmi jelek nincsenek. Agyidegek rendben. Izmok trophiája, tónusa, ereje megtartott. Bal oldalon patella és Achilles areflexia. Bal oldalon L.5. típusú hypaesthesia. Koordinatio rendben. Autonom zavar nincs. Memóriazavar nem észlelhető. Diagnózis: M5110/3 Önök szerint mi az esély a teljes gyógyulásra és mit kell hozzá tennem? Válaszukat nagyon köszönöm! Éva
Kérdező: Évici Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-10-09 07:47:38
Páromat 2013. nov.6-án fogják műteni prosztata megnagyobbodás miatt. 2 hete a hátán lévő szemölcsöt faág megsértette, ma elmentünk a bőrgyógyászhoz akinek a diagnózisa: D0450 A törzs bőrének in situ rákja. Opusra előjegyezve 2013.10.28. Kérdésem az volna elvégezhető-e ez a műtét a prosztataműtét előtt?
Kérdező: bagabi2 Válaszok száma: 0 db
Üdv! Ducsai Balázs vagyok 19éves, testépítéssel foglalkozok, illetve személyi edzőnek tanulok jelenleg, és augusztus végén volt egy vállsérülésem. Sokáig azt hittem csak egy egyszerű húzódás, nem nagy ügy, majd elmúlik, ezért tovább edzettem - hiba volt! Majd nem múlt a dolog szedtem különböző ízület-kötőszövet erősítőket, különböző gyulladáscsökkentő krémek stb. de nem múlt a fájdalom csak csillapodott. Elmentem orvoshoz, ahol azt mondták rotátorköppeny sérülés flector tapasz, és pihentessem még jó sokáig. Ez ügyben szeretném kikérni tanácsát illetve segítséget kérni, hogy kihez fordulhatok még mivel ezt a diagnózist csak úgy ránézésre kaptam. Előre is köszönöm a segítséget. üdv: - Ducsai Balázs -
Kérdező: ducsai.blas Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-10-08 13:51:09
2hete hasmenésemvan,sárga epés,néharáz a hideg,alhasi keményedést érzek
Kérdező: Vasas72 Válaszok száma: 0 db
Milyen idős korban lehet legkorábban lézeres szemkorrekciót végezni?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Optikus hívta fel a figyelmet arra, hogy 40 év felett szükséges lehet egy olvasó szemüveg is a hagyományos mellé. Ez tényleg "törvényszerű" ebben a korban?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Mik a cukorbetegség tünetei?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Az övsömör kiújulhat bármikor? Ha igen, minek a hatására?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Pánikbetegséget diagnosztizáltak egy ismerősömnél, mik a kilátásai, mi várható, ha "megggyógyítják, ismét kiújulhat ?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-09-30 20:22:54
Tisztelt Doktor Úr! Augusztus végén fordultam Önhöz tanácsért, amire – köszönöm utólag is – a válaszát megkaptam. A könnyebb azonosításért szeretném felidézni problémámat. 35 éves, 33 hetes kismama, pajzsmirigy alulműködéssel, a terhességem 32 hetétől enyhén megemelkedett vércukorszinttel. Ami a legfontosabb kevés magzatvíz, ilyenkor mi a teendő. Miután elküldtem Önnek a levelemet, arra gondoltunk, hogy „elkéredzkedem” a Klinikáról, hogy elmehessünk 4D ultrahangra magánrendelésre. Ott a szonográfus közölte, hogy a baba kényszertartásban van. Mindez a késő délutáni órákban történt, alig vártam a reggelt, hogy viziten szóljak a magánrendelés eredményéről, illetve rákérdezzek a tüdőérlelőre, hogy kaphatok-e. Leküldtek az egyik szakorvossal UH-ra, ahol szó szerint azt mondták: „Túl van dramatizálva,. Nincs semmi eltérés.” A tüdőérlelőre, annyit mondott a rezidens orvos:” Ha annyira ragaszkodik hozzá, akkor adják be neki.” Továbbra is naponta kétszer nézték az NST-t. Miután említést tettem kb. hetente nézték a magzatvíz mennyiségét: 81 mm; 72 mm; lényegesen kevesebb; 38 mm. Az áramlástan: <1; 0,91; 0,91; 1,16. Rendellenesség nincs. Továbbra sem nézték meg a szivárgást, a fertőzést, a burokrepedést, stb. A 37. hetet amint betöltöttem, szóltak, hogy holnap szülünk. Császármetszéssel megszületett a kislányunk, 47 cm és 2490 gramm. APGAR értékek: 7/1 8/5 9/10 „ Mind a 4 végtag kényszertartásban. Az alsó végtagok merev extensioban egymást keresztezik. A térdek nem hajlanak, a csípő alig abdukálható. Mindkét lábfej nyújtva, calcaneovalgus állásban. A felső végtagok abdukcióban, könyök, csukló flexióban. Vállból főleg baloldalon nem abdukálható. A kézfejek is kényszertartásban, a bal kéz II-IV. Ujja egymástól távolabb áll. A mellkas AP irányba megnyúlt. Tüdőkapacitás gyengébb (megszületéskor bágyadt, nem sír fel). 2 irányú gerincdeformitás scoliosis, háti kyphosis. Dg.: Arthrogryposis multiplex congenita.” Genetikai eredmény negatív, semmilyen eltérést nem találtak. Teljesen összeomlottunk. Ezt a borzalmas fájdalmat, ami szülőt csak érhet, a Klinika még tudta fokozni. Azt gondolná az ember, ezek után talán kicsit figyelmesebbek lesznek, hát nem. A császármetszés helye begyulladt, amit szintén nem vettek észre. A nővér saját felelősségére levette a vért és leküldött UH-ra, mert szerinte már annyira csúnya volt. A CRP: 94,92 volt, (ami < 4,2 a normál érték) mindez napi 2-szer 1000 mg fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő mellett. A szonográfus természetesen semmilyen gyulladást nem látott, viszont megkérdezte mikor szülök. Hihetetlen. Az, hogy velem mit rontanak el, nem fontos, a pici a lényeg. Azt szeretném megkérdezni, hogy hibáztathatom-e a Klinikát, vagy esetleg magamat, bárkit azért ami a gyermekemmel történt? Mit tehettem volna? A Klinika orvosainak alaposabbnak kellett volna lenni? Mit tehetünk ezek után? Várom válaszát. Egy reményvesztett anyuka
Kérdező: Hegedűs Gabi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-09-25 23:03:48
Hogyan lehet megelőzni iskolában a gyerekek közötti serke, tetű elterjedését? Annál, aki nem "hordozó" ...
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Érelmeszedés megelőzésére milyen gyógynövényeket, ételeket ajánl a szakember?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Kirschner Andras 2013-09-27 18:49:23
40 éves kor felett miyen időközönként célszerű szemorvoshoz járni "dioptria"-kontrollra, ha egyéb panaszok nincsenek ?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Ha az egyik fülre érezhetően gyengébb a hallás, elsőre egy "mosatással" megoldódhat a probléma?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Fekete-Szabó Gabriella 2013-09-25 12:54:20
Korpásodára van valamilyen -esetleg- megelőző csodaszer?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
11 hetes kismacskánál hetente 1-2 alkalommal hasmenést tapasztaltunk, de jelenleg nem. Száraztápot eszik + néha házi ételmaradékot, tejet higítva és néha. Mitől lehet?
Kérdező: driver Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Queen Dental Kft. - Dr. Németh Györgyi 2013-09-26 09:47:30
Kismacskát mennyi idős (hetes) korában kell(ene) vinni féregtelenítésre?
Kérdező: driver Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Queen Dental Kft. - Dr. Németh Györgyi 2013-09-25 20:46:23
Aktív méregtelenítés -gyógynövényekkel - esetén szükséges orvossal konzultálni előtte és/vagy utána?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Honnan lehet megállapítani egy hazai sóbarlangról, hogy az tényleg megfelelő és azt is nyújtja amit ígér ? Sokan csalatkoztak, inkább fogták magukat és elmentek Erdélybe ( Parajd) ez ügyben.
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Mennyi sportolás még nem káros egy "gyerek" egészséges fejlődésében? Konkrétan 10-12 éves gyerekek élsportolására gondolok, napi 1-1,5 óra intenzív edzés, hétvégi versensek, stb. Úszás, kézilabda sportoknál érdekelne.
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Epekövek létezését csak alhasi ultrahanggal lehet felfedezni vagy vannak ennek "jelei" ?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Kirschner Andras 2013-09-27 18:47:33
Valóban bőrrákot okoz a sok napozás? De mennyi? Holott a D-vitaminra szüksége van a szervezetnek..
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Frontokra érzékenyek hogyan és mivel tudnak segíteni magukon? Van különbség meleg-, és hidegfronti érzékenység között?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Korpásodás ellen van valamilyen gyógynövényalapú (nem szintetikus) szer?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
A szőlőmag granulátumról csak "csoda"-dolgokat lehet olvasni, Szentgyörgyi Albert is sokat foglalkozott vele. Miért hanyagolják a modern gyógyításban? Talán a gyógyszerlobby a ludas és azt, hogy 2 havi immunerősítő "adag" már 500 Ft-ért beszerezhető? Tudtommal 2000 antioxidánst tartalmaz....
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Miért van az, hogy megfázás, nátha, vírusfertőzés esetén az orr éjjelente teljesen bedugul, meggátolva a levegővételt és/vagy az alvást? Miért pont éjszaka? Orrcseppen kívül mivel lehet kiküszöbölni ezt?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Az étkezést követő 1-2 órán belül kéz-, illetve lábremegést érzek. Néha úgy érzem elnehezedik a lábam, kicsit mintha káprázna a szemem, általában ilyenkor hamar ingerült és nyugtalan is leszek ha eszem kis idővel elmúlik. Ezek a tünetek nem minden étkezés után vannak. Rendszeresen sportolok illetve többféle diétát is kipróbáltam már (nem vagyok túlsúlyos) Ha nem eszem, úgymond "koplalok" nincsenek tüneteim. Hipoglikémia lenne? Tudna nekem segíteni milyen orvoshoz fordulhatok, esetleg konkrétan kihez? Köszönettel
Kérdező: Endre Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Kelemen Diána 2013-09-23 07:39:05
kisfiam 1 évesen fényérzékeny lett,járunk orvoshoz , aki nagy tudású ,de nagyon szűk szavú.az érdekelne hogy ha a fényérzékenység nem autoimun probléma, és nem bőrporfiriája van ,ami ugye nem gyógyítható, a többi allergiás illetve nem allergiás típusú fényérzékenységi probléma kinőhető -e? Melyik fajta kinőhető illetve melyik nem,bőrproblémánkra jellemző csalánkiütés test szerte uv illetve nap ,illetve lámpafény (kivéve a ledes égőt).-miatt. A csalánkiütés gyorsan kialakul max. fél óra és múlik gyorsan kb.1-2 óra,nem viszket inkább érzékeny,ha sokáig kint vagyunk , akkor a ruha alatt is kijön ,de ha csak 1 óráig akkor inkább csak az arcán, uv ruhánk van,sapka is ,de az sem véd minden helyzetben de többet ér a sima ruházat. Mire számíthatunk? Köszönettel,egy aggódó 3 gyermekes anyuka Ózdról.
Kérdező: erdelyi73 Válaszok száma: 0 db
kisfiam 1 évesen fényérzékeny lett,járunk orvoshoz , aki nagy tudású ,de nagyon szűk szavú.az érdekelne hogy ha a fényérzékenység nem autoimun probléma, és nem bőrporfiriája van ,ami ugye nem gyógyítható, a többi allergiás illetve nem allergiás típusú fényérzékenységi probléma kinőhető -e? Melyik fajta kinőhető illetve melyik nem,bőrproblémánkra jellemző csalánkiütés test szerte uv illetve nap ,illetve lámpafény (kivéve a ledes égőt).-miatt. A csalánkiütés gyorsan kialakul max. fél óra és múlik gyorsan kb.1-2 óra,nem viszket inkább érzékeny,ha sokáig kint vagyunk , akkor a ruha alatt is kijön ,de ha csak 1 óráig akkor inkább csak az arcán, uv ruhánk van,sapka is ,de az sem véd minden helyzetben de többet ér a sima ruházat. Mire számíthatunk? Köszönettel,egy aggódó 3 gyermekes anyuka Ózdról.
Kérdező: erdelyi73 Válaszok száma: 0 db
Korpás fejbőrre van valamilyen általános szer, ha lehet gyógynövényalapú ?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Körömvágásnál kézen és lábos is gyakran begyullad a mellette levő bőr. Körömvirágkenőcs használatával általában elmúlik. Mi lehet az oka?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Egy barátom gyakran azt mondja, hogy fáradtabban szokott kelni, mint ahogy lefekszik. Mi lehet ennek az oka ?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
7 hetes kismama vagyok, és a terhességem első 5 hetében dolgoztam az alábbi vegyszerekkel gumikesztyűben, köpenyben és elszívó fülke alatt heti egy vagy két alkalommal. Kérdésem az lenne, hogy ebből bármilyen baja származhat-e a magzatnak. A használt mennyiségek maximum néhány g, csepp, vagy max. 2,5 ml voltak. Nitropruszid-nátrium, troklozén-nátrium dihidrát, szulfamilsav, szulfaminsav, kénsav. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: uliska Válaszok száma: 0 db
Gerő Máriával szeretnek kapcsolatba lepni, illetve időpontot kérni.
Kérdező: Hernandez Daniela Válaszok száma: 0 db
2013.janurjától dül belölem a sav,a gyomrom görcsöl voltam kórházba gyömör tükrözésen bélpasszát vizgálaton kaptam sok gyógyszert szinte már kisérleteznek rajtam de a sav 5 percenként buborékol ki belőlem mitől lehet ez ?miért nem találják a bajom mit tegyek hogy jobb legyen ?étkezésre figyelek savas üditőket nem iszok nem dohányzok alkoholt sem fogyasztok és 18 éves vagyok január óta 12 kg fogytam mert szinte mindent ki hányok egyszer sav méskor kaja kérem válaszoljon mert fájdalmam nem múlik és kilátástalan vagyok.
Kérdező: mariann0223 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-09-17 11:21:30
Tisztelt Orvosok.hu! A szelektív Iga hiány tartós betegségnek számít-e 4 éves gyereknél? Mi a teendő, ha a helyileg illetékes kórházban a szakorvos aláírja az igazolást a tartós betegségről, az intézmény viszont nem, mivel szerinte ez nem tartós betegség? Üdvözlettel: Gurbyné
Kérdező: Gurbyné Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-09-18 10:36:17
Nagyanyám nekem azt mondta mindig, hogy a kacsazsír jótékony hatású koleszterin ellen? 90 évet élt .. A szakember hogy látja ezt? A liba nem, csak a kacsa ... :)
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Kelemen Diána 2013-09-17 07:47:07
A sörben levő B1, B2, B3, B6, és H vitaminok valamint az a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg ásványi anyagok napi szinten mértékkel történő fogyasztáskor jótékony hatásúak?
Kérdező: driver Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Queen Dental Kft. - Dr. Németh Györgyi 2013-09-23 09:21:17
A vörösborban levő rezveratrol nevű antioxidáns tényleg jótékony hatással bír a szívre ?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Queen Dental Kft. - Dr. Németh Györgyi 2013-09-16 20:57:26
Tisztelt Dr Úr/Hölgy! Kérdésem lenne hogy kislányom most 11 éves és 2009 óta szemüveges, szép lassan évről évre egyre nagyobb dioptriát kap, épp most kaptuk meg -3,5 dioptriáról emelték neki -4,0-re! Visus: 0,8 mindkét szemen! Érdeklődnék hogy ezzel az adattal ő már Érzékszervi fogyatékosnak számít? A hatályos jogszabályból kiolvasva én úgy értelmezem hogy ő a szeme által tartós betegnek számít! K) Érzékszervi fogyatékosságok 1. Vakok és gyengénlátók Akiknek látóélességét távolra mindkét oldalon 0,3-nál rosszabbnak minősítette a szemészeti vizsgálat, illetve akiknél központi idegrendszeri károsodás talaján centrális látászavar alakult ki és az illető aliglátó. Kérem támassza alá vagy cáfolja meg hogy jól értelmezem -e a jogszabályt! Válaszát előre is köszönöm: Fazekasné Szabó Mónika famonic@gmail.com
Kérdező: famonic@gmail.com Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Serfőző Csilla 2013-09-16 19:45:07
Okozhat lenyelt gyümölcsmag vakbélgyulladást?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Valós infó az, hogy be fogják tiltani a kemoterápiát?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Másnaposságra van valami csodaszer a nem iváson, alváson és az "idő"-n kívül?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Hol lehet a ENG, MEP, SSEP vizsgálatokra jelentkezni
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-09-13 07:25:53
Mennyi a normális vérnyomás egy 50 éves, sosem sportolt átlagos súlyú férfinek?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Kirschner Andras 2013-09-17 13:37:43
4 hónapja abba hagytam a dohányzást, azóta nehezen és furcsán kapok levegőt , olyan érzés mintha nem tudnák egy teljes levegőt venni, főleg ülve és egy helyben álva. A melkasom gyakran viszket és érzem ahogy a légutaimban szúró fájdalom vonul végig, ezután...
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Azzal a problémával fordulok önökhöz,hogy fogszabályozóra lenne szükségem, és az egyik oldalon már kihúztak egy kisörlő fogat, de még egyet szükséges lenne.A doktorúr azt javasolta, hogy mivel a két első fogam van egymásra csúszva, és a mellettük lévő pedig gyökérkezelt, azt kellene kihúzni, hogy az ép fogak megmaradjanak. Kicsit óckodom ettől, mert félek, hogy a fogszabályzó eltávolitásakor milyen lenne ha csak 3 "lapátfogam" lenne.
Kérdező: Dána Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Hét Csillag Üdülő és Konferencia Központ 2013-09-19 15:20:07
Azzal a problémával fordulok önökhöz,hogy fogszabályozóra lenne szükségem, és az egyik oldalon már kihúztak egy kisörlő fogat, de még egyet szükséges lenne.A doktorúr azt javasolta, hogy mivel a két első fogam van egymásra csúszva, és a mellettük lévő pedig gyökérkezelt, azt kellene kihúzni, hogy az ép fogak megmaradjanak. Kicsit óckodom ettől, mert félek, hogy a fogszabályzó eltávolitásakor milyen lenne ha csak 3 "lapátfogam" lenne.
Kérdező: Dána Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-09-12 23:35:48
Pár éve már időszakosan elő jövő probléma. Úgy észleltem, hogy legtöbbször hideg hatására jelentkezik. Szúró, nyilalló mellkasi fájdalom, amelytől aludni, sem tudok. Álló helyzetben enyhül, fekvő helyzetben aktívabb a fájdalom és a testhelyzettől függően a fájdalom nőhet pl:hason illetve háton fekve. Melegítés enyhíti valamelyest, illetve ha felállok. A fájdalom, 1-3 napig marad változóan, nyom nélkül eltűnik. Kérdezném ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet ez? Orvosolható-e vagy egy tüdő, illetve mellhártya gyulladást végleges hagyatéka?
Kérdező: Dénes Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Molnár Péter 2013-09-16 13:34:49
Olyan kérdéssel fordulok önökhöz,hogy egy ideje heti 3x-4x előfordul velem az,hogy este lefekszem szinte el sem alszom,de már egy víz vagyok,reggelre az ágyneműből-párnából szinte facsarni lehetne a vizet. Amikor lehetne akkor se tudok 5-nél tovább...
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Miért pattog a fülem? mivel lehetne meg szünetetni? 2 hete csinálja! Meddig fogja csinálni?
Kérdező: driver Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2013-09-11 16:47:52
MR angiográfiás felvétele ezt mutatta ki: bal oldalon a sinus maxillarisban 13mm-es körülírt kóros képlet látható. Ezt hol távolítják el , milyen szakorvos?
Kérdező: driver Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Renner Adrienn dr. 2013-09-11 16:49:34
Agydaganat kezelése jelenleg kemotablettával történik. Lehet használni emelett alternatív módokat is orvosi felügyelettel és/vagy netán anélkül?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Milyen gyógynövények, ételek fogyastása csökkentik a magas vérnyomást? Gyógyszer kizárva!!!!
Kérdező: driver Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Queen Dental Kft. - Dr. Németh Györgyi 2013-09-16 21:20:27
Érdmes az amalgámtömést "modernebbre" csrélni?
Kérdező: driver Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-09-10 22:20:04
3 hónapi katéterviselés után ,N4004 IV.stádium,antibiotikum kezelés hatástalan, Duodart szedés 1 hónapig- a normál vizelés nem indult el. Az orvosom 1 év Duodart szedés után 1/3-os prosztatacsökkenést igért. A türelmem elfogyott- a műtétet választottam. Nem zárkózott el tőle, de nem is lelkesedett.Cystoscopiára előjegyeztetett. PSA :6.140 juniusban, azóta nem vizsgálták, a prostata nagysága 70x60 mm-es.74 éves vagyok, szeretném a véleményüket kérni, vajon jól döntöttem-e, mert az I. orvos elküldött olyanhoz, aki műtétet is vállal, a mostani pedig nem túl bőbeszédű, hiába kérdezgetek. Válasszak még egy másik orvost , vagy annyira reménytelen vagyok és nem akarják közölni velem? Köszönöm előre is a válaszukat.
Kérdező: bagabi2 Válaszok száma: 0 db
Az infarktus után mennyi időnek kell eltelni a terheléses EKG elvégzéséig. Ha maradt vissza egy 60%-os szükület.
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Kirschner Andras 2013-09-12 19:48:00
Évente 1-2 x előfordul éjjel rexluxos tünet. Ez már bármikor előjöhet? Az étkezésen kívül hogyan lehet megelőzni?
Kérdező: driver Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Kirschner Andras 2013-09-12 19:51:22
Okozhatnak e a füstök (dohány,kéményfüst, stb ) és az egyéb szennyező anyagok (pl.rovarirtók,stb) asztmás tüneteket , asztmát?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Kezdődő asztmámra az alábbi gyógyszereket írt fel a tüdőgyógyász szakorvos: Seretide 50-250 Diskus, Montelukast TEVA, sügősségi gyógyszerként Buventol 1-1 belégzés, Azomir napi tbl., Avamys orrspray reggelente. Nem szeretnék szteroidot használni, szedni, fújni, mert állítólag fűggővé válhatok. Mit tegyek? Természetgyógymód van-e? Üdvözlettel:
Kérdező: Somogyvari Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2013-11-16 22:25:33
Szeretném tudni, hogy a kezelőorvosnak kötelessége-e megmondani a betegének, hozzátartozónak , ha nincs remény a felépüléshez.? Köszönöm!
Kérdező: bagabi2 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2013-09-06 21:38:54
Ősz, tél elején milyen vitaminokat célszerű fogyasztani nagyobb mértékkel?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Aki puffad a hülyevesektől, egyáltalán nem ehet vagy csak keveset?
Kérdező: driver Válaszok száma: 0 db
Milyen természetes gyógynövényt ajánlana spontán méregtelenítésre? Felnőtt ffi- 80 kg
Kérdező: driver Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2014-02-05 21:37:17
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Kisfiam 13 hónapos asztmás. Flixotide-t kap 2x2 puffot. Az asztmával így nincs is gondunk, szinte tünetmentes. Van viszont egy másik problémánk, amire nem találjuk a megoldást. Születése óta nagyon rossz alvó és ez fokozódik. Először csak nyugtalanul aludt, most viszont ha felébred keservesen sír. Szinte kezdettől fogva tápszeres. Több fajtát kipróbáltunk. A tejalapútól nagyon fájt a hasa és sokat bukott (HA-stól is) ezért tejmentest kap Nutritonnal. Reggel és este még mindig ezt issza.Tejterméket 1 éves kora óta kap. Voltunk allergiavizsgálaton. Minden negatív. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mi lehet az oka ezeknek az éjszakai sírásoknak? Mit tegyünk?
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Nika Erzsébet 2013-09-06 09:20:37
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném Öntől megkérdezni, hogy gyermekünk méhen belüli elhalálozása körülményeiről mi a véleménye. 36 hét 3 naposan mentem nst-re először, azelőtt 32 hetesen látott terhesgondozó orvos. Ott, akkor nem találtak szívhangot, amit az UH megerősített, kényszertartást és lényegesen kevesebb magzatvizet detektálva. Kérdésem, hogy ha a 29 héten 2000 g-ra becsült magzati súly után a 32. héten 3300 g volt becsült súly, mi történhetett a méhen belül, hogy a 37. héten 2450 g-mal született halva a babánk? Placenta praevia marginális állt fenn nálam, ami miatt a baba soha nem tudott fejvégű fekvést felvenni, végig haránt és ferde fekvésben szorongott szegénykém, nem sok helye volt a mozgásra. Az elsődleges megállapítások szerint (szülés után) köldökzsinór sodródás okozta a tragédiát. Szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő alatt következik be ilyenkor a tragédia? Ha figyelembe is vesszük a magzati súlybecslés esetleges pontatlanságát (orvosi dokumentumok szerint 10%-nyi plusz, mínusz eltérést), akkor is azt mondhatjuk, hogy a kisbabánk testsúlya 4 hét alatt nem hogy nem gyarapodott, hanem akár 1 kg-mal csökkent? Ki és hogyan tudta volna ezt észlelni? Mi lehetett volna a megoldás? A kórház igazságügyi orvosszakértői boncolást kért. Lehet, hogy nem írtam meg minden információt, mert elég zaklatott vagyok, de ha kérdése merül fel, mindenben állok rendelkezésére! Szeretném megérteni valahogyan a körülményeket. Előre is köszönöm szépen,
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kovács Márta Blanka 2013-10-17 18:59:16
Tisztelt Doktor! 49 éves, 60 kg-os, 163cm magas nő vagyok. Egész testre kiterjedő izületi problémákkal küzdök ( térd, csípő, könyök, kéz, váll). Kérdésem az lenne, hogy javasolná e a futópadon illetve a szobabiciklin történő edzést. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-09-06 15:30:33
Kérdésem a következő lenne:trombózisgyanú miatt a nőgyógyász leállította a fogamzásgátló tabletta szedését,helyette spirált javasol.Azt szeretném tudni hogy a Mirena hormontartalmú spirál jó lenne e ebben az esetben,okozhat e ez is trombózist, vagy válasszak inkább hormonmentes spirált?A választ előre is köszönöm!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-09-06 12:24:29
Tisztelt Doktor! Ínyem folyamatosan gyulladásban áll, sajnos semmilyen módszerrel nem tudom elmulasztani a gyulladást. Észrevettem hogy az első fogaimon húzódik felfelé az íny, az egyik jobban mint a másik. Ennek mi az oka? Hogyan tudnám ezt megállítani? Tarthatok fogínysorvadástól? Válaszát köszönöm.
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Bere Árpád 2013-09-10 21:31:14
Tisztelt Doktor! Körülbelül két hete elkezdett viszketni a húgycsövem, végül reggel vizelésnél égetető és csípő érzés is jelentkezett. Gennyes folyás nincs, a húgycsőnyílás a makkon nem piros és nem érzékeny. Háziorvosom a tünetek alapján húgycsőgyulladást diagnosztizált és napi 2x Nolicin tablettát írt fel öt napig. Holnap lesz az ötödik nap, de a tünetek nem igazán enyhülnek. Mi a teendő ilyen esetben? Előre is köszönöm segítségét.
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Neurológiai panaszokkal vizsgáltak, merevség érzés a lábban, fokozottab reflexek, izimrángások testszerte, kisebb mozgások után is izomfájdalom, izomlázsszerű érzés a végtagokban. Utoljára másfél hónappal ezelőtt voltam vizsgálaton (EMG_ENG), ott azt mondták nem találtak semmit. Immuniológiai eredmények is negatívak. Viszont az utolsó egy hónapban nagyom felerősödtek a tüneteim, szinte állandóan megmozdul valamelyik izmom, vagy egyet-egyet ráng, vagy többet gyorsan egymás után, a neurológus fasciculationak írta le, nehezen járok, sokszor fájnak a lábaim kisebb terhelés után is, az izmaimban görcsszerű érzés van állandóan. Az interneten megnéztem, hogy az ALS nevű betegségnek vannak ilyen tünetei és nagyon megijedtem, mivel a tüneteim csak erősödnek. A másfél hónappal ezelőtt az EMG-ENG vizsgálaton azt mondták, nem lehet ALS, mert jók az eredmények. Kérdésem az lenne, hogy kialakulhatott-e másfél hónap alatt ez a betegség, hogy akkor még nem tudták kimutatni, vagy a tünetek alapján akkor már kellett volna-e lennie valamilyen eltérésnek, illetve lehetnek-e ezek a tünetek más betetgség tünetei is, illetve hová fordulhatok segítségért, mert ezek miatt a tünetek miatt alig tudok valamit csinálni.
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-09-06 09:55:24
Kedves Doktornő!! kb 12 évvel ezelött már volt problémám de az a mostanihoz képest semmi volt,enyhe rosszullétekre xanaxot szedtem pár hónapig.A mostani helyzet h kb 20 napja nyaralás lözben furán kezdtem magam érezni mintha álom szerű állapotba kerülnék ettől aztán ugye nagyon megijedtem és félelemmel rosszuléttel végigkinlodtam a nyaralást gondoltam hazajövünk és jobb lesz de nem lett .Folyamatos rosszullét hányinger és olyan érzés h megőrülök! Aháziorvos megint felírta a xanaxot de nem lett jobb elmentem a helyi pszihiátriára ahol plussz felírta a doktornő a sertralint. eddig négy alkalommal vettem be belöle plussz a 3-szor 0.25 xanaxot de rémesen érzem magam folyamatossan csak ezen kattog az agyam h mikor lesz már jobb és h mi a bajom?A kérdésem a következő: A doktornő azt írta a lapomra h agorofóbia ahogy én utána olvastam az nem eggyezik az én tüneteimmel,a másik h mikor várható javulás mert már reggel mikor felkelek félek hogy hogyan fogom magam érezni .Általában nagyon rosszul olyan mintha ki sem látnék a fejemböl nyomasztó félelmetes érzés! Üdv
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Két hete jártunk a férjemmel a bőrgyógyászaton, mert elég sok anyajegy van a hátán, és úgy vettem észre kettőn, hogy változás történt a színét és a formáját illetően. A bőrgyógyász elküldte, mondván, hogy le van égve a háta, és nem vizsgálja meg. (a válla valóban piros volt kicsit, mert ujjatlan pólóban volt előző nap, de az anyajegyek nem ott voltak) Következő héten megint mentünk, mikorra sorra került, mondta a doktornő, hogy napbarnított hátat nem vizsgál meg. Szeretném tudni, hogy valóban így van-e, mert a tájékoztató papírra amit kaptunk az van írva, hogy "azonnal" keresse fel bőrgyógyászát amint változást észlel. A doktornő pedig azt mondta jöjjünk vissza decemberben. Ha viszont így van, akkor miért nincs kiírva a rendelőben, hogy napbarnított vagy leégett háttal ne várjon az ember? A két rendelés alatt összesen 3 órát ültünk kint egy pici gyerekkel. Köszönöm válaszát, üdvözlettel
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor!Nem tudom hogy ez mennyire tartozik az Ön szakterületéhez,de azért el mondom hogy mi a panaszom.Most voltam vérvételen és kiderült hogy alulműködött a pajzsmirigyem mert a TSH 43. Kaptam rá gyógyszert de ami a legjobban idegesít az az hogy nehezen veszem a levegőt és olyan érzésem van mintha lenne egy nagy gombóc a nyelőcsövembe.Ez is a pajzsmirigynek köszönhető?Ugye nem fog elzáródni a nyelőcsövem és nem fogok megfulladni?!Köszönettel
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-09-06 08:21:02
Tisztelt Doktor! Osteogenesis Imperfecra miatt komoly gerincferdülésem van. Aktív, mobilis életet élek kerekesszékkel, önellátó vagyok. Viszont körülbelül évente egyszer becsípődik a hátamban egy ideg, azon az oldalon ami felé görbülök. Általában 2-4 hét alatt rendbe szokott jönni, de most nem a szokott helyen, hanem lejjebb, a lapockám alatt csípődött be. Fekszem, pihentetem lassan 3 hete, egy adott szintig rendbe jön, de ha elkezdek mozogni újra vissza esek. Eddig csak a fekvés segített (masszírozástól, tornától, meleg víztől rosszabb, gyógyszer, kenőcs nem segít), de olyan mintha stagnált volna és nem javulna tovább. Mit tudok tenni, hogy teljesen rendbe jöjjek? Előre is nagyon szépen köszönöm segítségét!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-09-06 15:28:22
Az lenne a kérdésem hogy édesapám 67 éves cukor beteg és szinkumárt szed. Epekövet diagnosztizáltak nála pár héttel ezelőtt de műtétet nem végeztek rajta. Tudnának ajánlani egy szegedi orvost akivel lehet erről konzultálni és talán a műtétet is elvégezné?
Kérdező: fferenc Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Méhszájsebet állapitottak meg. Fagyasztást javasoltak. Viszont olvastam, hogy hogyha a fogamzásgátló szedését abbahagyom, magától elmulhat. Igaz ez?
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-09-02 21:26:24
Tisztelt Doktor Úr! 35 éves, 33 hetes kismama vagyok. Az első babánkat várjuk. Évek óta kezelnek alacsony pajzsmirigyműködés miatt, és az elmúlt héten 3*4 egység inzulint állítottak be, mert egy kicsit megemelkedett a vércukorszintem. (Egyébként a TSH eredményem, a cukorszintem is rendben volt és van.) A 32. heti UH vizsgálaton kevesebb magzatvizet állapítottak meg,(AFI 55 mm) és az orvos azonnali befekvés javasolt, aznap be is feküdtem. 9 napja vagyok a kórházban, azóta naponta kétszer nézik az NST-t és 24 órás vércukorszint vizsgálatom volt. Az alábbi kérdéseim lennének: - Nem kellene-e megvizsgálni miért/mitől kevesebb a magzatvizem? - Lehetne-e pótolni a magzatvíz mennyiséget? Olvastam, hogy a kevés magzatvíz a babára nézve nagyon veszélyes (dongaláb, növekedési elmaradás, tüdőfejlődési zavar stb.) - A babát nem kellene rendszeresen ellenőrizni UH-gal, hogy rendben van-e? - Tüdőérlelőt nem kellene kapnia? Összességében, milyen vizsgálatokat szoktak végezni ilyen, illetve hasonló esetben a babán és a kismamán? Várom mielőbbi válaszát, tisztelettel egy aggódó kismama.
Kérdező: Hegedűs Gabi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel orvosnál voltunk (Sebészet), és a pontos diagnózist nem tudták még megmondani.Hydrokele, vagy Mellékhere cystára gyanakodnak. Beutalót kaptunk urológushoz,de egy későbbi időpontban.Ezért szeretnék egy felvilágosítást kapni Önöktől, hogy ne aggódjunk , valami komolyabb probléma miatt.Amit leírtak K4030 (1), és N4330 (3) Fizikális status: Jobb oldali ingu.hernia több éves műtéti hege rendben,recidíva nem tapintható.Mellékhere régióban cystosus mérsékelten nyomérz.1 cm.-es rezisztencia található. Urológiai vizsgálata javasolt.Kérem, hogy amennyiben tudnak erre segítségül válaszolni, írják meg tanácsukat,hogy mire figyeljünk, és hogy ez egyáltalán mit jelent? Köszönettel és tisztelettel: Jné
Kérdező: Ildiko21 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2013-08-28 23:05:14
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 4,5 hónapos kisfiam ambuláns lapján (a csípő veleszületett deformítása miatt mentünk) a következő áll: abductio 80/80. OB. negatív. Végtagrövidülés, lábon tengelyeltérés, contractura nincs. Ultrahang eredmény: jobb oldali csontos vápaszög 60 fokos, bal oldali csontos vápaszög 53 fokos. A femurfejecsek magvai még nem jelentek meg. Diagnózis: Obs.ad. dysplasia coxae 1.s. Mit jelentenek ezek és véleménye szerint mi a teendőnk. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: weinpele Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr. Horváth Zsombor 2013-08-24 13:26:37
Tisztelt Dr. Úr! A helyzet az hogy 19 éves, még szűz srác vagyok és mostanában mikor maszturbálok gyengébb a merevedésem, illetve ha pozíciót váltok akkor is hirtelen elkezd lankadni de aztán ismét megmerevedik. Ha pedig elérem a merevséget és nem ingerlem a péniszem tehát leállok az önkielégítéssel pár másodpercre akkor elkezd lankadni. Reggeli merevedésem nem mindig van,sőt van mikor egyáltalán nincsen vagy mikor van is az sem teljes merevség. Nem régen kb. 3 hete vettem részt egy urológiai vizsgálaton mivel enyhébb fájdalmat éreztem önkielégítés után a gátizom környékén, de az orvos megvizsgált és nem talált semmit. Van mikor szinte minden nap nézek pornográf tartalmakat és maszturbálok de egy ideje már a pornófilmekre sem úgy merevedik mint régen, vagyis míg hozzá nem nyúlok nem nagyon merevedik sőt! A múltkor például egy nap háromszor is végeztem önkielégítést és másnap mikor újra elkezdtem már nem nagyon akart merevedni ha pedig valamennyire megmerevedett és abbahagytam az izgatását pár másodperc elteltével el is kezdett lankadni viszont a filmekben meg azt látom hogy ha a csaj nem nyúl hozzá akkor sem lankad neki! :( Tényleg valami merevedési gondom van, vagy ez normálisnak mondható?? Nagyon kétségbe vagyok esve hogy elvesztem a férfiasságom és hogy ilyen fiatalon gyógyszerekkel kell tömjem majd magam! :( Válaszát előre is köszönöm! .
Kérdező: Ken007 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2013-08-24 20:40:13
Tisztelt Dr. Úr! A helyzet az hogy 19 éves, még szűz srác vagyok és mostanában mikor maszturbálok gyengébb a merevedésem, illetve ha pozíciót váltok akkor is hirtelen elkezd lankadni de aztán ismét megmerevedik. Ha pedig elérem a merevséget és nem ingerlem a péniszem tehát leállok az önkielégítéssel pár másodpercre akkor elkezd lankadni. Reggeli merevedésem nem mindig van,sőt van mikor egyáltalán nincsen vagy mikor van is az sem teljes merevség. Nem régen kb. 3 hete vettem részt egy urológiai vizsgálaton mivel enyhébb fájdalmat éreztem önkielégítés után a gátizom környékén, de az orvos megvizsgált és nem talált semmit. Van mikor szinte minden nap nézek pornográf tartalmakat és maszturbálok de egy ideje már a pornófilmekre sem úgy merevedik mint régen, vagyis míg hozzá nem nyúlok nem nagyon merevedik sőt! A múltkor például egy nap háromszor is végeztem önkielégítést és másnap mikor újra elkezdtem már nem nagyon akart merevedni ha pedig valamennyire megmerevedett és abbahagytam az izgatását pár másodperc elteltével el is kezdett lankadni viszont a filmekben meg azt látom hogy ha a csaj nem nyúl hozzá akkor sem lankad neki! :( Tényleg valami merevedési gondom van, vagy ez normálisnak mondható?? Nagyon kétségbe vagyok esve hogy elvesztem a férfiasságom és hogy ilyen fiatalon gyógyszerekkel kell tömjem majd magam! :( Válaszát előre is köszönöm! .
Kérdező: Ken007 Válaszok száma: 0 db
4 hónapos kisfiamat a laza csípője miatt ultrahangvizsgálatra vittük. Az ultrahang eredmény a következő: a jobb oldali csontos vápaszög 60 fokos, a bal oldali csontos vápaszög 53 fokos. A femurfejecsek magvai még nem jelentek meg. Mi a teendőnk, amíg nem jutunk el az ortopédiai rendelésre? Mennyire súlyos az eltérés?
Kérdező: weinpele Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-08-23 00:47:41
Tisztelt Doktor Úr .26hetes és 4npos terhes voltam augasztus6án amikor az ultrahag vizsgálatot csinálták..Szeretném ha doktor úr értékelné a vizsgálat erdményét.BPD:71mm FL:45mm AC:208mm AFI:140mm FL/AC:0,216% FL/BPD:0,634% F.WShepard:989gramm(+ -10% Nagyon szépen kérem a doktor urat válaszoljon nekem nagyon érdekelne,hogy jók e az eredmények.Üdvozlettel ÉVA
Kérdező: Éva56 Válaszok száma: 0 db
T.Dr.Úr/Nő! Három hónappal ezelőtt volt egy kézműtétem, jóidulatú csont daganat volt a V.kézközépcsontban. Kb. 4 cm-es vágás van a kézfejemen, a heg középső harmada le van tapadva. Járok gyógytornára, heg lazító kenőcsöt használok, de semmi változás. A gyógytornász szerint ez a letapadás nem jó, mert nem fogom tudni így behajlítani a kisujjamat és érzem, ahogy próbálom használni feszít az egész és időnként szúró fájdalommal is jár.. Azt szeretném megkérdezni mi a teendő, hogy ez a letapadás megszűnjön? köszönöm válaszát
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Ignácz Zsuzsanna 2013-08-16 14:41:20
Tisztelt doktor! Az lenne a kérdésem, hogy ma voltam nőgyógyásznál és megállapitott valamilyen fertőzést és méhnyak elváltozást (ezt majd szeptemberben kezelik). Nekem is és a páromnak is felírt Klion 250mg tablettát, nekem pedig még hüvelykúpot is. Pár napig volt tünetem, de mostanara azthittem már el is múlt. Azt mondta hogy nem élhetünk 10 napig nemi életet, de óvszerrel, ugy hogy mind a kettőnk gyógyszert szed mi baj lehet belőle?
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-08-20 19:41:33
Tisztelt Szakorvos! 31 éves nő vagyok, lassan 1 hónapja küzdök a panaszaimmal, melyek a következők: -erős, nyilalló fájdalom a kereszt-csontnál -teljes bal láb zsibbadása (főleg terhelés esetén) -érzék-kiesés a bal fenékrészen és néha már a bal comboknál is - 3 napja pedig a bal karomban is elkezdődtek ugyanezek a tünetek, de ezek enyhébbek Július 14-én másodjára kaptam lumbágót, 10 napon át injekcióztak Voltarennel, illetve napi 3x1 Donalgint kellett szednem, azóta pedig Milgammát. Rtg felvétel sem készült róla, illetve CT vagy MR vizsgálat sem, hiába kértem az orvosomtól.... Elkeseredésemben felkerestem egy csontkovácsot, aki azt állította, hogy szerinte nincsen sérvem, így "helyére tette" a teljes gerincemet. Teljesen fájdalommentes eljárás volt, jobban éreztem magam utána. Viszont azóta kezdődtek el csak igazán a lábzsibbadásos tüneteim... Három nap múlva megyek (sajnos időpontos a városunkban) Neurológiára, talán a szakorvos nem tétlenkedik annyit, mint a háziorvosom. De nagyon szeretném addig is megtudni, hogy Önök szerint mi okozhat ilyen tüneteket? Attól tartok, jó a megérzésem és ez mégiscsak sérv lesz... :( Ha az, akkor milyen lehetséges kezelések vannak erre? Őszintén, mi vár rám? Válaszukat előre is nagyon köszönöm, Évi
Kérdező: Évici Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-08-12 18:00:32
Prostata túltengés IV. stádium - diagnózis. Terápia: szilikonos katéter. Doudart gyógyszer és gyulladáscsökkentő teák.E 1490 cukorbetegség k.m.n. szövödmények nélkül. Mennyire súlyos a prosztatagyulladás ilyen diagnózis mellett. Lehet-e , érdemes-e inkább a műtétet választani.
Kérdező: bagabi2 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2013-08-13 20:51:17
K7690 mit jelent?
Kérdező: nkriszta18 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-08-20 11:37:27
Április végén műtöttek prosztata rákkal. Az utólagos szövettan szerint a műtét sikeres volt, viszont teljes impotenciát okozott, amit először 4 tabletta Viagrával javasoltak helyrehozni. A hatása teljesen elmaradt. Utána Papaverin injekciót javasoltak, de ettől őszintén irtózom. Igaz, már az idősebb éveimet kezdem fogyasztani, de idáig semmi ilyen problémám nem volt. Helyreállhat még a potencia? A másik kellemetlen dolog a vizelettartás. Általában nincs probléma, de néha gyakran érzek ingert, főként napközben, de akkor már egy enyhe szivárgás is történik. Úgy vettem észre, hogy telt hólyagnál nincs probléma. Az orvos intim tornát javasolt, de nem érzek változást. Ez már így marad?
Kérdező: raga Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Aggódok a barátom miatt. 28 éves, és nagyon ingerlékeny, de ami rosszabb, hogy állandóan elfelejt dolgokat. 5 perc után nem emlékszik mit hova tett, mit kéne csinálnia,és fél év után se minek hol a helye. Egyébként egy mozgékony, életre való erős férfi, jó kommunikációs készséggel, könnyen barátkozik...stb. Őt is , és engem is nagyon zavar ez a feledékenység. Mit tudnánk ez ellen tenni? Várom válaszukat, köszönöm.
Kérdező: aggódó barátnő Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2014-03-13 19:43:13
Kérdező: aggódó barátnő Válaszok száma: 0 db
Kedves Orvosok! Nekem egy nem új keletű, sok szakembert látott problémám van, amely nagyon összetett, de még nem tudtam megoldani. Kicsit bonyolultabbá teszi a dolgot az, hogy homoszexuális vagyok, de lényegében nem ez a mérvadó véleményem szerint. Szóval nálam általános a rossz kedv, a sikertelenség érzése, a szomorúság, levertség, mivel, hogy nem vagyok sikeres a társas kapcsolataimban, se munkahelyemen, se a magán életben, tehát barátaim sincsenek. Legalábbis ez a meggyőződésem ezzel kapcsolatban. Mindez kihat nyilván a munkavégzésemre is, a gondolkodásomra, amely inkább dekoncentrált mint sem hogy tudjak összeszedetten figyelmemet használni, ha emberek közt vagyok, akkor még inkább meg van bennem ez az állapot, valószínűleg a belső szorongásom, kudarctól való félelmeim okából. Próbálok célokat kitűzni, olyan dolgokat csinálni amiket szeretek, elfogadni, hogy sosem leszek olyan ember aki a társaség közepe, de a mindennapokban, az apró kis életemben, mégis valami - egy rossz érzés, mások sikerének látványa, úgy sem sikerül érzése - keresztülhúzza számításaimat. Most már 27 éves fiatalemberként, aki felelősségteljes munkakörben dolgozik, szeretném átlátni a dolgaimat, valamit elérni, valamit változtatni, mert úgy érzem már nem bírom egyedül viselni ezeket a "terheket". Azért is írtam Önöknek ide, mert sajnos anyagi lehetőségeim nem teszik lehetővé, illetve, nem is tudom kihez fordulhatnék -már számos pszichológusnál jártam, gyerekkoromtól kezdve-a terápiát, de azért remélem valamilyen szinten tudnak választ adni a kérdéseimre, főleg olyan tekintetben, hogy egyedül nem tudok megbirkózni ezzel. Köszönettel : B.
Kérdező: Riverport Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Kondorné dr. Orosz Ágnes 2013-08-11 08:51:28
Gyakornok ápoéó vagyok a BAZ megyei kórház II.Belgyógyászatán. múlthét hétfőn sajnos az egyik betegünkön észrevették a meningitis jeleit és azonnal átszállították fertőző részre. De viszont mi előtte pelenkáztuk stb.. Nagyon félek h baj lehet (ma szombat) már beképzelem néha-néha a tüneteket. A fertőtlenítést alaposan elvégeztük mint minden tevékyneség után (szappan+fertőtlenítőszer) Nagy az esélye,h elkaptam ? mennyi idő után nyugodhatok meg ?
Kérdező: balazsfalvi123 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Zinkné Burkódi Éva 2013-08-12 10:47:36
Tisztelt doktor úr/nő ! hasi UH-t végeztek korábbi vesekövem miatt (1éve volt) viszont a bal oldali ovariumban 15mm cisztikus képletet láttak Ezzel van a továbbiakban teendőm?
Kérdező: balazsfalvi123 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-08-10 06:34:43
Tisztelt Dr Úr/Nő! Az lenne a kérdésem, hogy a Pimafucin krém csökkenheti-e a fogamzásgátló (Symicia) hatását? menstruáció alatt használható? ha esetleg csökkentheti a hatást, a krém abbahagyása után még mennyi ideig kell kiegészítő védekezés? köszönettel
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr Úr/Nő! Az lenne a kérdésem, hogy a Pimafucin krém csökkenheti-e a fogamzásgátló (Symicia) hatását? köszönettel
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-08-08 21:46:16
3 éve a kardiologusom 25 ezres fehérvérsejtszámmal küldött a háziorvosomhoz,leukémia gyanúja miatt.évek óta maags a fehérvérsejt számom,de reaktiv eredetűnek vélték.nem fogllkoztak tovább.elküldtek 2 éve a László kh-ba hematologushoz,de abbamaradt a kivizsgálás,mert 2011-ben gyulán a korházban újabb vérvételnél már 12 ezres volt az fsv-ém.és ott az új orvosom aztmondta,nincs itt semmi leukémia.most új munkahelyemen újra felhozták a témát!ma kaptam meg a laborleletem,megírnám az értékeket:fsv:14.1 +,vvt:5.3 +,hemoglobin:162+,hematokrit:0.47,MCV:88,MCH:31,MCHC:347,TROMBOCITASZÁM:366,RDW-CV:15,MPV_9,NEUT:78.1+,MONO:14.3 -,(25-40 ÉRTÉKHATÁR),EO:4.0,BASO:2.3,LUC:0.3,NEUT absz:10.97+magas (2.2-7.9 HATÁRÉRT.),LYMPH absz:2.01,MONO ABSZ:0.56,EO absz:0.33,LUC absz:0.14,Vvt sülly sebesség:6,Glukoz:6,karbamid:4.2,kreat:75,eGFR:85-(alacsony),HDL-KOLESZT,direkt:0.95- alacsony),összkol:4.8,ldh:422, köszönöm!Kérem segítsenek,mert belefáradtam ebbe,nemtudom most megint mi van.apukám gyomor-máj és nyirokcsomó áttétes rákos.4 hónap alatt miota beteg fogytam 8 kilót,nemtudok aludni,enni,csak éjjel marad bennem az élelem.ahogy eszem,párpercen belül kijön.tavaly volt egy spontán missed ab-om,patologiailag igazolt!nőgyógyilag semmit nem találtak,nemtudják vetélésem okát.első baba lett volna.41 éves vagyok.2005-ben Bell parésisem volt,melyből pár hét alatt szteroid lökésterápiával felgyógyúltam.ennek sem derült ki az oka.gerinccsapolás sem mutatott ki semmit.látott már hematologus 2006-ban,de szerinte nem leukémia.nemértem megint miért hozták elő,ha már 4 orvos és szakértő is reaktívnak vélte!legyenek őszínték velem kérem,mert csak így flytatom tovább saját kivizsgáltatásomat,apukámmal töltött minden perc számít nem én,de hogy neidegeskedjen jólenne tudni van-e leukáémiám?!tisztelettel köszönöm a választ!Tótné Évi
Kérdező: avedent Válaszok száma: 0 db
Kérdésem lenne, hogy gyermekem a 2013. áprilisáig hatályban levő SZCSM rendelet alapján jogosult lett volna-e magasabb összegű családi pótlékra, 2010.-ben állapították meg meg a betegségét: ICP. enyhe jobb túlsúlyú tetraparesis spastica. Köszönettel: Bedő Mária
Kérdező: bedo Válaszok száma: 0 db
egy olyan kérdésem lenne pár napja voltam nögyogyászatnál mert juli 9 nem ugy jött meg ahogy szokott és ezétr mentem el nögyogyászhoz és ö meg vizsgált és a méhüregben talált egy 8mm echomentes tágulatot és a vérvétel ís ki mutata hogy nem vagyok terhes de azota nöl a hasam a cicim kökemények és nem vagyok egy kövér igen soványka vagyok és hizos fajta se vagyok 33 éves vagyok szeretnem meg tudni mit látott a nögyogyász?
Kérdező: ami Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-07-31 07:48:39
Üdv. Azt szeretném kérdezni hogy fogkő eltávolítást szeretnék kérni de én Fábiánsebestyéni lakos vagyok és hogy kell e fizetnem érte??
Kérdező: djfrog1126 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-07-30 10:04:15
Tud valaki ajánlani tapasztalt, megbízható endokrinológust Debrecenben?
Kérdező: szabopeti Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nemrégiben(február) elvégeztek rajtam egy EST beavatkozást.Hogy lehet az,hogy a műtét után sem ürül több epe,még kevesebb,mint előtte.Ezt ultrahangos vizsgálatokkal támasztottuk alá.(az étkezést követően félóránként néztük az epehólyag méretét)Nincs kövem,szűkületem,látszólag semmi nem akadályozza az epe elfolyását.
Kérdező: csabagomba Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-07-30 07:12:39
Tisztelt Szakorvos! Harmincegy éves nő vagyok, hosszú ideje ülő munkát végzek. Négy hónapja egy hirtelen mozdulattól idegbecsípődésem lett, melyet egy alkalommal injekcióval kezeltek. Négy nap elteltével Rtg felvétel készült, mely negatív eredményt mutatott. Mégsem éreztem teljesen felépültnek magam. Július 14-én újabb hirtelen fellépő fájdalom hasított a deréktáji izmaimba (valószínűleg amikor megemeltem egy nehéz edényt) és antalgiás tartással, valamint éles fájdalommal küzdöttem egy hétig. Eközben Voltaren injekciót kaptam minden nap, mellé Donalgin tablettát napi 3x1-et. A kérdéseim a következők: Milyen vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy kiderüljön, mi okozza a visszatérő panaszaimat? Hogyan végezzek helyesen gerinc tornát? Javasol-e bármilyen étrend-kiegészítő tablettát? Válaszát előre is köszönöm! Éva
Kérdező: Évici Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Kreil Vilmos 2013-07-26 07:52:04
Tisztelt doktor úr. 2 kisgyermekem van,az elmúlt 1 hónapban mind a kettőnek csináltak koponya röntgent mert nagyon neki esett az egyik a szekrény élének a másik az asztal sarkának neki szét is szakadt a bőr,szerencsére a röntgen nem mutatott ki csontsérülést.Én viszont mindennek utána nézek a neten és még így sem vagyok teljesen nyugodt.Ezért szeretnék néhány információt kérni öntől amikre sehol nem találok választ.Olvastam van olyan koponyatörés amikor a törött koponyacsont darabok sérthetik az agy burkait,beszúródhatnak csont darabok az agyba,ilyen törésnél a sérülés pillanatától maximum mennyi időn belül,hány nap ,hét jelentkeznek tünetek és milyen tünetei vannak ha sértik csontdarabok az agyat?Valamint ha agyi ödéma vérömleny keletkezik ütéstől a koponyán belül annak milyen tünetei vannak és mennyi időn belül jelentkezik?És még a koponyacsont mennyire vastag hány mm?Elnézést a sok kérdésért csak tudni szeretném mennyi idő után nyugodhatok meg teljesen,hogy semmi nem maradhatott vissza a gyerekeknek amiből később nagy baj lenne,nagyon féltem őket. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: kislány Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor nő! Én egy 26 éves fiatal ember vagyok ,8 éves koromban diagnosztizáltak nálam sárgafolt és hátsó pólus sorvadást.Érdeklödni szeretnék a tudomány jelen állása szerint tudna vagy tudnának nekem valamijén segítséget nyújtani e szem betegség kezelésében gyógyításában . A betegség előre haladtával egyre elkeseredettebb vagyok ,képes lennék alávetni magam bármi jen vizsgálatnak ,műtétnek ,mert egyre nehezebbé válik így az élhető élet.A diagnosztizálás óta rendszeres orvosi felügyelet alatt álltam szóval évente különböző kórházak szem orvosok és klinikákon fordultam már meg .Eddigi a betegségemben segitö orvos DR Szalcer Lajos ,de sajnos most már pár éve ő nála sem jártam ,úgy éreztem nincs értelme az egésznek annyi hejen és orvosnál jártam már.De a szemem rohamos romlása és a teknika, tudomány fejlődésében bízva újra meg szeretnék próbálni mindent . Tisztelt doktor nő kérem tehát ,ha bármijen segítséggel tanáccsal tudna szolgálni újra reményt adhatna .köszönöm Dömötör Zoltán
Kérdező: zoltán Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktorúr!javasoltak csukló tükrözést csak nem tudom ,hol végeznek ilyen beavatkozást!?
Kérdező: era1995 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-07-24 22:00:14
Fekvenyomó MB vagyok, de januárban egy könnyű súly letételénél meghúzódott a vállam (bursitis a delta kulcscsonti részénél). Azóta egyre csökkenő a terhelhetősége, ha nem edzek nem fáj, ha edzek, már hozzám képest kis súlynál és fájdalmas. Kérdésem: Milyen kezeléssel lehetek újból fájdalommentes, és hogyan tudom visszanyerni eredeti erőállapotomat?
Kérdező: Bogárdi István Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: luczai marianna 2013-07-25 11:45:37
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 23 éves vagyok és az utóbbi időben egyre töb szőrbenövés jelenik meg a péniszemen (minden második héten egy-2). Nagy pattanásra hasollitanak, mejekknek 2-3 miliméter átmérüjü fehér göm-szerüség van a közepében, amejben egy szőrszál található. Borotválni nem szoktam csak hajnyiroval röviditem a szőrzetet. Edig még gondnélkül begyogyult mind, csak kölnivel kenegettem. Mitől jelennek meg? Hogyan kezelhetem? És ami a legfontosab, hogyan előzhetem meg a kialakulásukat? Kérem Doktornő / Doktor Úr segitsen. Előre is koszonom.
Kérdező: tibi1988 Válaszok száma: 0 db
Okozhat-e magas vérnyomást a pajzsmirigy alulműködése?
Kérdező: margit665 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-09-06 16:52:49
Szép napot!májusban ráestem a csuklómra 6 hét gipsz után még fáj következett az mri ami részleges TFCC szakdást ésaz os lunatum felé néző részén egy 4×3 mm- es osteochondralis laesio látható a hyalinporc elvékonyodásával és kis corticalis impressioval.DRU izületben kis mennyiségü folyadék:kérem segitségét és javaslatát
Kérdező: era1995 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dobribánné Dr Fekete Anikó 2013-07-24 21:29:10
Tisztelt Cím! A PNH (parixymalis nocturnalis haemoglobinuria)-ról szeretnék érdeklődni. Ezt egészen pontosan milyen orvos kezeli és milyen osztályon, valamint esetleg azt nem tudják, hogy ez a betegség milyen gyakori nálunk? Kedves válaszukat előre is nagyon köszönöm! üdvözlettel, Krisztina
Kérdező: móki Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Nagyammám clostridium difficile fertőzésen esett át. Jelenleg már több hete tünetmentes, viszont legutóbbi széklettenyésztése pozitív lett antigénre és A/B toxinra is. Jelenleg kétféle probiotikumot szed. Kérdésem lenne, hogy ez vajon hogyan lehetséges és mi a teendő ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: A. Zsuzsanna
Kérdező: Angelsue Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Nagyammám clostridium difficile fertőzésen esett át. Jelenleg már több hete tünetmentes, viszont legutóbbi széklettenyésztése pozitív lett antigénre és A/B toxinra is. Jelenleg kétféle probiotikumot szed. Kérdésem lenne, hogy ez vajon hogyan lehetséges és mi a teendő ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: A. Zsuzsanna
Kérdező: Angelsue Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Nagyammám clostridium difficile fertőzésen esett át. Jelenleg már több hete tünetmentes, viszont legutóbbi széklettenyésztése pozitív lett antigénre és A/B toxinra is. Jelenleg kétféle probiotikumot szed. Kérdésem lenne, hogy ez vajon hogyan lehetséges és mi a teendő ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: A. Zsuzsanna
Kérdező: Angelsue Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-07-23 10:30:00
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapámnál (70) 14 évvel ezelőtt "kikezelt" emlődaganat után most gerinccsigolya áttétet vettek észre. (Metastasis ossei multiplex). Lényegében sajnos majdnem mindegyik csigolya érintett. Szervi érintettséget egyelőre nem észleltek - röntgen, CT, MR volt. Gyógyszeres hormonterápiát és biszfoszfonát kezelést kap most. A háti fájdalmai, melyek kisugárzanak végig a végtagokba 1 hónapja kezdődtek. Csak feküdni tud ill. járókerettel tud járni. Milyen esélyei vannak arra, hogy keret nélkül járjon? Tudom, hogy nehéz ilyet megmondani, de hozzávetőlegesen mennyi időre tehető a túlélés? Köszönöm szépen válaszát!
Kérdező: brusselex Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm. Ma vettem észre,hogy a jobb mellem fájdalmas,és a tapogatás során egy keményedést érzek a mellemben,ami kicsit fáj is. Nem a bejelentett lakcímemen tartózkodok,és a kérdésem az lenne,hogy fogadnak-e a mammográfián vizsgálatra ebben az esetben,ha oda megyek,mert kicsit aggódok,és szeretném ha minél hamarább megtörténne.Debrecenben vagyok,de a lakhelyem más város.Köszönöm.
Kérdező: Inci Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-07-22 08:26:50
T.László András dr-úr ! Buda Csabáné vagyok 41-éves,három gyermekes anyuka.Azért fordulok önhöz mert sajnos a körzeti orvos nem foglalkozik velem,csak tünetileg kezel .Lassan egy éve kezdődött a problémám fogyással,hányingerrel,étvágytalanság,rossz közérzettel ,az uh-on 8mmm-es hemangiómát találtak,a körzeti orvos azt mondta nem kell vele foglalkozni,nincs semmi baj,én nem is foglalkoztam mentem dolgozni.Mára annyira legyengültem úgy jártam dolgozni 1 szabadnap ,egy munkanap,de nem bírtam tovább elmentem a körzetihez csináljon valamit mert össze esek a gyengeségtől,jobb bordaív alatti fájdalmam van és a gyomrom is nagyon erősen fáj.Folyamatosan gyulladásban van a testem ,amiről tudok a fülem,szám,nyelőcsövem,gyomrom,hüvely,hólyag,főleg a végtagjaim fogynak erősebben.Voltam vérvételen ,emeltebb ast,fvs,triglicerid,uh-on megnagyobbodott máj,11mm-es hemangióma,megtört,septált epehólyag.Gastroenterológia:gyomromban sok baktérium,epe,foltokban vérzések,elvékonyodott fal,gyulladt.Most a gasztroenterológus elküldött különböző vérvételekre,2 szövettant vett de ezek sajnos hetek múlva lesznek kész. Nem adott a körzeti orvos sem belgyógyász,sem immunológushoz beutalót semmi olyat ami ki deríthetné mitől vannak ezek és miért nem múlnak el ? Csak tünetileg kezelnek. Attól félek 2hét múlva visszajön a szabadságról a dr.nő és kiír mondván semmi probléma nincs,én meg léphetek ki a munkahelyemről mert nem vagyok jól,nem gyógyitottak,nem erősitettek meg.Mit tehetek dr.úr? Addig még nem vagyok jól ,nem tudom mi a baj,nem veszithetem el az állásom,mit csináljak? Ki segíthet? Magas vérnyomásos vagyok,mitr prollapsus,psoriasis,osteoporosis,struma.A családomban sajnos a rák és az infarktus gyakori,sosem voltam beteg állományban még betegen is sokszor dolgoztam de most nem bírok,legyen szives segítsen.Köszönettel ! Buda Csabáné !
Kérdező: Tóth Katalin Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-09-06 16:58:39
dr.hargonyi csilla
Kérdező: denes.aniko@citromail.hu Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2013-07-16 07:11:08
Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát! A BEteg
Kérdező: Avon Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-07-24 21:06:37
Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát! A BEteg
Kérdező: Avon Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-07-15 16:42:29
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát.Annyi a változás azóta,hogy ugyanaz az ortopédus,aki a műtétet javasolta(dr. Balázsy Sándor (régen a Baleseti Kórházban Budapesten műtött)) gumírozott fáslit helyezett a lábamra,és azt mondta,hogy 4 hétig legyen rajta,nem szabad levenni,úgy gondoljak rá,mint egy gipszre.A gyógytornász pedig azt mondja,hogy be fog dagadni a lában, az izmok sorvadnak stb..Én azt érzem 1 nap után,hogy jobban fáj a lábam,lüktet(gondolom a szorítás miatt).Nehezen tudom elképzelni,hogy hogy fogom 4 hétig kibírni.Lehet,hogy utána nem kell műteni,nem tudom mit vár az orvos ettől a fáslis kezeléstől(közeledhetnek a szalagok?)? Mit gondol erről?Ezzel elkerülhető lesz a műtét? Nem voltam más orvosnál,beutalót sem kaptam,az ortopédus azt mondta,hogy menjek vissza a 4 hét fáslis k. után,és majd meglátjuk. Nagyon várom a válaszát! Tisztelettel:A beteg
Kérdező: Avon Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-07-12 17:45:18
Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni. Trambulinon ugráláskor alám bicsaklott a bokám,amire ráestem.Többszörösére duzzadt,és bekékült.Jegeltem,de orvoshoz csak 6 hét után mentem,hogy még mindig fáj,nem tart,és még kb. másfélre duzzadt.Gyógytornát javasoltak,2 hónapja rendesen járok,de nem javult.Elmentem ortopédiára(más probléma miatt),ahol elküldtek ultrahangra,a következő eredmény született. A fibulacsúcs körül kevés echomentes folyadékgyülem mutatható ki.A ligamentum calcaneofibulare,a ligamentum deltoideum megtartottak.A lig. TFA kp.harmadában csaknem teljes ruptura látható,csak felületesen látszik keskeny,ép szalagrész.A ruptúra kb.a szalag vastagságának kb.a háromnegyedét érinti,a rostok egymástól 2,5 mm-re eltávolodtak,elmosott,lekerekített conturúak,köztük kevés echomentes folyadék van. A lelet,és a vizsgálat alapján elkerülhetetlen pótlásos szalagműtétet javasoltak. Mi a véleménye,valóban elkerülhetetlen a műtét? A bokatornát csináljam tovább? Nagyon köszönöm a gyors válaszát. Tisztelettel:A beteg
Kérdező: Avon Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2013-07-14 21:13:05
T dr.nő,dr.úr ! 41éves,három gyermekes anyuka vagyok,halmozottan veszélyeztetett infarktusra,rák hajlam.Tavaly nyár végén kezdődtek a problémáim,fogyás,hányinger,étvágytalanság,a fogyás mára 10kg- .Voltam hasi uh-on és találtak egy 8mm-es hemangiómát azt mondta a körzeti nem kell vele foglalkozni,nincs semmi baj.Jó én mentem dolgozni,de mára már állandó hányingerem van ,fogyás nem állt meg,a jobb borda ív alatt nagyon erős mindennapos fájdalmaim vannak és a gyomrom is nagyon élesen fáj,teljesen legyengültem még itthon sem tudom ellátni a teendőimet.Elmentem a körzetihez ,hogy már ezt nem bírom tegyen valamit.Elküldött vérvételre ott magas fvs,ast és tiglicerid szint volt,hasi uh.on 11mm-es lett a hemangiómám,és megnagyobbodott a májam is az epém megtört,septált,elfolyik a gyomorba.Gastroskópián : teli volt a gyomrom epével,baktériummal,elvékonyodott a falam és több helyen foltokban vérzik. Állandó gyulladásaim vannak hólyag,hüvely,fül,száj,gyomor ezekről tudok. Vettek szövetmintákat és újjabb vérvételt immunra stb. Az lenne a kérdésem hova forduljak és mi lehet a megoldás,mi a bajom? Sajnos a körzeti nem kezel csak folyamatosan adja a tünetekre a gyógyszert ,írásban mondták neki küldjön immunológushoz,mellékvese daganat kivizsgálásra de azt mondta nem szükséges. Most kérdezem én érzem és akik eddig vizsgáltak látják teljesen leépültem ,nem vagyok jól akkor mit tegyek?A gyógyszerek amiket szedek Neotigason,cypromix,lisonorm és amit most felirtak a vérzésre és fájdalomra rabyprex,alusulin.Magas vérnyomásos vagyok,csontritkulásos,psoriasis,reflux,strumma,mitr.prollapsus.Üdvözlettel és köszönettel ! Buda Csabáné !
Kérdező: Tóth Katalin Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Seer Szeréna 2013-07-13 08:26:41
Szeretném megtudni, hogy milyen kezelést igényel a betegség, és milyen gyógyulási esélyek várhatók.
Kérdező: Bogárdi István Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-07-12 17:09:14
T.Dr.Úr! kéz műtét után vagyok és járok gyógytornászhoz. Le van tapadva a heg és szerinte ezért nem tudom az uja- mat behajlítani és kinyújtani és nagyon fájdalmas ott, ahol a hegesedés van. Ajánlott egy krémet, amit használok. Mikor várható a fellazulás és hogy a kezemet rendesen fogom használni? Elképzelhető, hogy ez a letapadás meg marad? Akkor mi a teendő? Köszönöm
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-07-12 15:26:23
Jó napot! 24 éves vagyok és gyerekkorom óta a bal szemem sokkal nagyobb a másiknál,tehát sokkal nagyobbra nyílik.Lehet-e ezt műteni esetleg lézeres kezeléssel vagy bármilyen más módon?Kiskoromban ezt a szememet műtötték kancsalság ellen. Válaszát köszönöm
Kérdező: Danika10 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Serfőző Csilla 2013-07-11 20:04:17
Visszérrel kapcsolatban kérdeznék. Nekem kizárólag az egyik lábamon jelent meg ott is az alsó lábszáram belő felén. Egyszer már volt műtétem, de visszajött, csak ezen az egy területen. A lumbális csigolyáim nem állnak rendesen és ezért folyamatos gyulladásban vannak. Lehetséges, hogy van összefüggés a két dolog között? Milyen orvoshoz érdemes menni vele először angiológushoz, ortopédiára vagy csontkovácshoz inkább? Előre is nagyon köszönöm a válaszukat.
Kérdező: lulu Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-07-09 21:10:00
Tisztelt doktor úr! Öt éve húzódó járászavarom miatt kérném a tanácsát. A negyvenes évei elején járó nő vagyok. Súlyos árás- és enyhe egyensúlyzavarom van. 2008-ban kivizsgáltak, a következő eredményekkel. Mr fehérállományi góc kb 5, kontrasztanyag adására halmozást nem mutat, agytörzsi érintettség nincs. Likvor:intratekális humorális immunválasz jelei. OG: normális. Vérkép:enyhe hipokalémia. Más vizsgálat nem volt. Gyógyszert nem szedek. Ezen eredmények alapján sm-et diagnosztizáltak, amelyet kétkedve fogadok, mivel 5. éve az állapotom stagnál, shubom soha nem volt, szemészeti tünetem nincs. Milyen irányba lenne célszerű vizsgálni, mivel egyetlenegy más betegséget nem zártak ki, VEP nem volt stb.Véleménye szerint mennyire megalapozott ez a diagnózis? válaszát megköszönve:andrea Vála
Kérdező: seffer andrea Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Jakabfy Sándorné 2013-07-07 09:11:16
Tisztelt doktor! Úgy tudom a Tetran por is antibiotikum tartalmú por. Tehát ez is hatással lehet a fogamzásgátló tabletta hatására? Néha csúnyább pattanásokra szoktam használni... Köszönettel
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Milánkovits Márton 2013-07-06 08:08:24
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Sógorom Meibom-mirigy diszfunkcióban szenved és ennek okát, esetleges vele összefüggő egyéb betegséget szeretnénk kideríteni. Ő sajnos a szembetegsége miatt nem tud számítógépet használni, ezért írok én helyette. Sógorom arcán több esetben reggelenként fehéres-lisztes anyag jelenik meg több-kevesebb mennyiségben, mely a nap folyamán eltűnik. Olyan is előfordul, hogy mikor enyhén megdörzsöli a bőrét, fehéres anyag jelenik meg az arcon, a mellkason. A bőre nem piros, nem pattanásos, ugyanakkor mivel a Meibom-mirigyei sem működnek megfelelően, egy orvos felvetette, hogy lehetséges, hogy a bőrmirigyek is diszfunkciósak. Azután szeretnék érdeklődni, hogy lehetséges-e, hogy a bőrmirigyek működése diszfunkciós, hogyan lehet kimutatni, illetve mi idézhet elő ilyet. Köszönettel: Boros Krisztina
Kérdező: Fuszulykakiralylany Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/úr! Több mint 2 hete voltam pszichiáternél és kevert szorongásos és depressziós zavart állapított meg. Felírt Cipralexet (naponta fél szem). A mellkasom fájt, nincs kedvem semmihez, sokszor mellkasszorítással tör rám oktalanul a rosszkedv, lehangolt vagyok, elhidegültem a családomtólcés gyakran rosszul alszom. Szedem a gyógyszert, viszont nem vagyok jól, úgy érzem hogy csak a mellkasi fájdalom szűnt meg. Az orvosommal csak két hét múlva tudok kapcsolatba lépni és az lenne a kérdésem h szedhetnék-e egész tablettát vagy mit ajánl?
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 0 db
Ultrahangos vizsgálatom alapján az orvos hypothyreosis.-t, chronicus strumitis-t diagnosztizált. Kérdezni szeretném, ha nem szedem a gyógyszert, milyen következményekkel jár? Lehet.-e gyógyfüvekkel, vagy természetes anyagok bevitelével a bajt orvosolni? Több hónapja szigorú fogyókúrán vagyok,nem tudom nem.-e ez váltotta.-e ki, hogy most ilyen értékeket mutat a pajzsmirigy hormon termelésem. Köszönöm válaszukat,Tisztelettel.
Kérdező: Aranyka55 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Olvastam egy, 2010 októberében az Orvostovábbképző Szemle XVII. évf. 10. számában megjelent cikket a clostridium difficile fertőzésről. Nagymamámmal sajnos ezzel a betegséggel harcolunk már 2 hónapja. Ahol élünk, a háziorvosok nem sokat tudnak erről a betegségről, ezért fordulok Önhöz. Nagymamám egyéb „rota-vírus-szerű” tünetekkel került Fertőző Osztályra április elején. 3 ágyas kórteremben feküdt, mindkét szobatársa clostr. diff. fertőzött beteg volt. Sajnos az Osztályon nagymamám „összeszedett” egy hörghurutot kezdődő tüdőgyulladással és mellhártya-gyulladással. Erre több típusú antibiotikumot kapott, közben vérnyomás-csökkentőjének beállítása miatt áttették a Belgyógyászatra. Ott továbbra is kapott antibiotikumot, és (visszagondolva, hiszen akkor még nem sokat tudtam erről a betegségről) már ott jelentkeztek a clostr. diff. tünetei, amire Klion tablettát kapott (arról senki nem tájékoztatott, hogy mire kapja). Mielőtt kiengedték a kórházból, széklettenyésztést kértek, aminek az eredményét már nem várták meg, hamarabb hazaengedték. Hazaérkezése után néhány nappal már sokkal erőteljesebben jelentkeztek a tünetek. Akkor már tudtam (a tüneteiből), hogy ez csak a clostr. diff. lehet. Kértem a háziorvost, hogy kérjen a CD-re irányuló széklettenyésztést, és azonnal kezdjük meg a metronidazol-kezelést. Mivel, sajnos fogalma sem volt erről a fertőzésről, ezért nem írta fel a gyógyszert. Saját felelősségemre mégis elkezdtem adni nagymamámnak napi 3×500 mg-ot. A tenyésztés eredménye CD antigén poz., A/B toxin neg. lett. A metronidazolt 10 napon át szedte, mellette probiotikumot adtam neki (előbb normaflore-t, utána Forever Active Probiotic-ot, napi két kapszulát). Sajnos a metronidazol befejezését követő 5. napon újra jelentkeztek a tünetek. Az újabb széklettenyésztés eredménye már CD antigén poz., A/B toxin poz. lett. Újra metronidazolt kezdett szedni megint napi 3×500 mg-ot, amit pár nap csúszással kiegészítettünk napi 2×400 mg rifaximinnel (időközben új háziorvost kerestünk, és ezeket már ő írta fel infektológus javaslatára). A metronidazolt 14, a rifamicint 12 napig szedte. A gyógyszerszedés közben kért széklettenyésztés eredménye CD antigén neg., A/B toxin neg. lett. A metronidazol befejezését követő 5. napon újra visszaesett, az újabb széklettenyésztés újra CD antigén poz., A/B toxin poz. lett. Az eredmény megérkezése előtt már gyanakodtam az újabb visszaesésre ezért a napi két Forever Active Probiotic-ot kiegészítettem napi 2×250 mg Saccharomyces boulardii-val. Tudtam, hogy újabb visszaesés esetén a magyarországi protokoll szerint vancomycint kellene kapnia, azonban a háziorvossal sikerült megbeszélnem, hogy még egyszer megpróbáljuk a napi 3×500 mg metronidazol, 2×400 mg rifaximin, 2×250 mg Saccharomyces boulardii és 2×1 Forever Active Probiotic kombinációt, közben leállítottuk a napi 20 mg famotidine- szedését. A tünetei mindhárom kúra alkalmával néhány napon belül megszűntek. Ekkoriban találtam rá a cikkre és az abban olvasottakkal kapcsolatban lenne néhány kérdésem. 1. „A megfelelő antibiotikum-kezelés mellett is sajnos egyre nagyobb arányban, 10–40%-ban fordul elő egy, akár több recidíva. A jelenlegi gyakorlat szerint ilyenkor a korábbi epizód alkalmával hatásosnak bizonyult szert kell elsőként adni. Szóba jön a probiotikumok használata (bővebben lásd később); elhúzódóan, folyamatosan vagy pulzusterápia formájában alkalmazott metronidazol vagy vancomycin készítmény; illetve fenntartó rifaximin-terápia: vancomycin-terápia után adva, 400–800 mg/nap, két-három részre osztva, 2 héten át.” Kérdésem lenne, hogy melyik terápiát tartja Ön hatásosabbnak: elhúzódó, folyamatos vagy pulzusterápia formát, illetve melyik terápiát hogyan kell alkalmazni? A jelenlegi (fent leírt napi 3×500 mg metronidazol, 2×400 mg rifaximin, 2×250 mg Saccharomyces boulardii és 2×1 Forever Active Probiotic kombináció) kúra a hét végéig tart, ezt követően szeretném folytatni az elhúzódó, folyamatos vagy pulzusterápiát, de sajnos nem tudom, hogy melyiket hogyan kell alkalmazni, mi a pontos adagolás és melyik a leghatékonyabb. Továbbá érdekelne, hogy hogyan kell pontosan adagolni a rifaximint a fenntartó rifaximin-terápia során, ugyanazt az adagot kell végig alkalmazni, mint eddig (napi 2×400 mg), vagy esetleg annak az adagját is folyamatosan csökkenteni kell? 2. „…a Saccharomyces boulardii-val kezelt, recidív C. difficile fertőzésben szenvedő betegeknél sikeresen előzték meg a betegség ismételt kialakulását…” Ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogy a Saccharomyces boulardii-t az antibiotikum-szedést követően mennyi ideig és milyen napi adagban kell tovább szedni a hatékony megelőzés érdekében? 3. „A C. difficile fertőzésben szenvedő beteg környezetében sporocid szerrel, például 10%-os nátrium-hipoklorittal történő felületfertőtlenítést és ápolás előtt-után szappanos vagy klórhexidines kézmosást kell alkalmazni (a spórák rezisztensek a hagyományos, alkoholos alapú kézfertőtlenítő bedörzsölőkkel szemben). A beteg hazabocsátása után pedig ideális esetben végezzünk sporocid szerrel zárófertőtlenítést (a spórák akár 5 hónapig túlélhetnek a felületeken).” A kérdésem a fertőtlenítéssel lenne kapcsolatos: Sporocid hatású fertőtlenítőszerből csak spray-típusút tudtam vásárolni (Innocid). Ezzel a múlt héten igyekeztem mindent lefújni. A ruházat fertőtlenítését baktericid és fungicid hatású (INNOFLUID-TF-Klór T) készítménnyel 90 Celsius-fokon automata mosógépben végzem (1 dl-t teszek egy mosáshoz). Az edényeket, evőeszközöket meleg folyó vízben baktericid és fungicid hatású (Innofluid MFM) készítménnyel mosogatom el. Kézfertőtlenítésre pedig baktericid (MRSA), fungicid, virucid és tuberkulocid hatású (Inno-Sept) fertőtlenítő folyékony szappant használunk. Nem tudom, hogy ezen intézkedések és készítmények feltehetően elegendőek-e a fertőtlenítésre, vagy esetleg tudna javasolni még valamit, a hatékonyság érdekében? Ön szerint szükséges-e aeroszolos levegőfertőtlenítőt használni? Utolsó kérdésem pedig az étrenddel lenne kapcsolatos, mert sajnos ebben sem találok egyik orvosnál sem egységes véleményt. Az lenne a kérdésem, hogy ez a betegség igényel-e diétázást, és ha igen, akkor milyen jellegűt? Tejterméket lehet fogyasztani? Igyekszem minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy meg tudjunk szabadulni ettől a makacs betegségtől anélkül, hogy vissza kelljen mennie nagymamának a kórházba. Már csak az Ön szakértelmében tudok bízni. Ezért nagyon nagy szükségem lenne a segítéségére, javaslataira, észrevételeire. Válaszát előre is nagyon-nagyon köszönöm! Tisztelettel: A. Zsuzsanna
Kérdező: Angelsue Válaszok száma: 0 db
Kedves Dr, Úr! Nő! A kérdésem igazán hogy hová forduljak még? Milyen vizsgálatra kellene mennem? Már jó ideje van a problémám a torkommal,mindig vmit érzek,és folyamatosan be van gyulladva. Mintha sose gyógyulna.Az orromból a váladék hátra a torkomon keresztül folyik,és az orrgarat és szájgaratnál látok piros nyálkahártya duzzanatokat állandóan. Voltam már jópár fül orr gégészeten ,nem kapok rá semmit,csak gargalizáljak. Ez nem jön be. OMü ct kis polypoidokat mutatott ki,de nem lényeges azt mondták. Különösebbet nem tudnak. Már tükröztek is,de semmi.Szokott fájni a nyakam is, hátul a nyelvgyöknél is,de ott sem láttak semmit.a füleimbe is kisugárzik a fájdalom.Torokváladék minta eredménye,stapyholcoccus. És néha még elől a nyakam szokott fájniaz áll alatti résztől lefelé az ádámcsutkán keresztül.Nem tudom mitől lehetnek ezek.Nyaki uh csak a pjzsmirigyben találtak egy echoszegény göböt,ami állítólag nem okoz problémát. Egyéb panaszom miatt mint lábzsibbadás,bizsergés,vizsgáltak,és sm re utalható jeleket találtak a koponya mr képen,vmint a gerinc mr en is.Jelenleg ezzel sem csinálnak semmit,mert a vér nem mutatott ki semmit,csak az összes töbi vizsgálat,agyviz vétel. Arra gondolok,hogy esetleg nem e lehet a torokpanaszom is vmi féle autoimmun betegség,vagy allergia. Remélem csak,hogy nem vmi nagyon komoly! Ebben kérném a segítségüket,hova forduljak??
Kérdező: kollat81 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2013-07-03 09:46:23
Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni!Eddig amit szedtem fogamzásgátlót bevonták Cileszt!Szeretném megtudni mit ajánlanak helyette 33 éves vagyok vékony kislányos alkatú, nincs gyermekem, nem vagyok cukros, sem hízásra hajlamos pedig a melleimre nem ártana :-)!Nem probléma ha naponta kell szedni!Sajnos allergiás vagyok az óvszerekre és sajnos hamar felfázom néha elég erős a folyásom is amire már nagyon sok mindent ki próbáltam!Azt hallottam ez lehet a stressztől és a fogamzásgátlótól is!Igaz ez?Voltam orvosnál vele azt mondta gombás fertőzés de miután kezelte antibiotikummal ugyan úgy visszajött! Köszönettel!
Kérdező: Jilies Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: német edit 2013-07-02 18:43:34
Ez egy belső üzenet, ezért nem jelenik meg a weboldalon, csak Ön és a partner láthatja. Tisztelt doktor úr./nő Heveny bronchitis miatt kaptam a következő gyógyszereket.2013.05.15-től Klacid uno 500 mg, Medrol 4 mg, Esomeprazol-Sandoz 40 mg, 2 hétig kellet szednem .napi 1 tabl ezek mellet rendszeresen szedem a Valsartan HTC 160 mg/12,5 mg vérnyomás csökkentőt és napi 1 tabl Aspirin protektet. 2013 .05.30 labor értékek: Karbamid 8,7 keratinin 92, eGFR-EPI 77 ml/ perc.1.73 se húhysav 518 umol/l 2013.06.26 labor:Kreatinin 96,0 eGFR 51,5 se húgysav 451 mmol/l./purindiéta/ Okozhatják -e ezek a gyógyszerek a vese be szűkülését?. Arra gondoltam hogy a vérnyomás csökkentő cseréje sem ártana ilyen húgysav szint mellet. Várom megtisztelő válaszát.Miklós
Kérdező: hildegard Válaszok száma: 1 db
KEdves Szakértő! Idén április óta fennálló scleritisem van, ami ugyan a szemészeti terápiára reagál, de amint abbahagyom a kapott gyógyszereket, visszatér. Szemészorvos góckutatást javasolt, ami negatív lett. Ezután felmerült az autoimmun betegség lehetősége, amivel immunológiai szakrendelésre utalt tovább, csak kb 1 hónap a várakozási idő. Május elején volt egy lymphadenitisem, amire kaptam Aktil Duot, ami el is múlt. LAborban eltérés nincs, a koleszterin emelkedett picit (ezt több orvos is megerősíttette) Most elküldtek allergiavizsgálatra, aminek épp az eredményére várok. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy 2 hete a bal fülemben mozgásra vízszerű lötyögést hallok. Fülész savós középfülgyulladást állapított meg, Zyrtec D-t és Rhinospray-t plust kaptam lassan letelik a 10 nap, változás nem nagyon van, ezért megyek vissza kontrollra. És nem tudom, mennyire fontos, 2011 -ben volt colonoscopiám, ami negatív lett, IBS-t, illetve laktóz-intolarenciát állapított meg. Szeretném megkérdezni, Ön szerint mi állhat a scleritis hátterében? Milyen vizsgálatok lehetnek még szükségesek? Köszönettel várom válaszát: P. Henriett
Kérdező: bdori Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2013-07-16 07:27:45
Tisztelt Doktornő/úr! Több mint 2 hete voltam pszichiáternél és kevert szorongásos és depressziós zavart állapított meg. Felírt Cipralexet (naponta fél szem). A mellkasom fájt, nincs kedvem semmihez, sokszor mellkasszorítással tör rám oktalanul a rosszkedv, lehangolt vagyok, elhidegültem a családomtólcés gyakran rosszul alszom. Szedem a gyógyszert, viszont nem vagyok jól, úgy érzem hogy csak a mellkasi fájdalom szűnt meg. Az orvosommal csak két hét múlva tudok kapcsolatba lépni és az lenne a kérdésem h szedhetnék-e egész tablettát vagy mit ajánl? köszönettel: Izabella
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 0 db
Most kezdtem el a Symicia nevű fogamzásgátlót (18 éves vagyok). Viszont nyaralni mennék, pont akkor mikor meg kéne jönnie. Tehát 3-4 nappal jó lenne ha később jönne meg. Melyik a jobb választás: ha 3-4 szemet még szedek a következő haviból és utána tartok szünetet (utána pedig folytatom egy másik teljes levéllel) vagy pedig szünet nélkül beveszem a következő 21 és csak ezután lesz szünet. köszönöm a választokat
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-06-27 22:06:19
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 18 éves vagyok és ebben a hónapban kezdtem el a Symicia nevű fogamzásgátló tablettát szedni (régebben soha nem szedtem). Következő hónap 8-án venném be ennek a levélnek az utolsó tablettáját, tehát ha minden igaz 10-11-én kéne megjönnie. Viszont pont 11-13-ig nyaralni mennék, éshát így kicsit kellemetlen lenne. Az lenne a kérdésem, hogy tudnék-e valamit tenni, hogy ne pont ebben a 3 napban jöjjön meg. Köszönettel
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Rajnai László 2013-06-25 12:27:34
Kedves Pszichiáter! Depressziós és szorongásos tünetekre a pszichiáterem felírt kb. 4 hónapja Olwexya 75 mg antidepresszánst. Ezzel nem volt semmi baj, jól viseltem a gyógyszert. Mivel az állapotom nem változott, megemelte az adagot 150 mg-ra. Ezt két hónapig szedtem, azóta nincs étvágyam 10 kg-t fogytam. Mivel ugyanúgy szorongok és depressziós vagyok, a héten megint megemelte az Olwexya adagomat, most már 300 mg-ot szedek 150-et reggel és 150-et délben. Most már álmos is vagyok tőle, délben és este úgy alszom, mint a tej, csak amikor felébredek egyáltalán nem érzem magam kipihentnek. Azelőtt a hasam is ment volt, hogy egy nap háromszor is, most meg székrekedésem van. Előfordult, hogy egész héten nem volt székletem. Egyenlőre a szorongásom és a depresszióm mértéke nem változott a megemelt gyógyszeradag mellett sem. Azt szeretném kérdezni, hogy az étvágytalanság, a fogyás és az állandó álmosság és a székrekedés lehet-e az Olwexya mellékhatása? Tisztelettel: Ildikó
Kérdező: iszab441 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Lakatos László 2013-07-03 23:56:57
Tisztelt Hölgyem / Uram! Kérdésem a helyes gyümölcsfogyasztással kapcsolatos. Sokat olvastam már a helyes táplálkozásról, érdeklődöm a témakör iránt. Azzal szemben, hogy bizonyos elméletek egészségesnek tartják a tejet/gabonát/húst, a gyümölcsfogyasztást eddig minden elmélet helyesnek vélte. Viszont abban már voltak különbségek, hogy hogyan is kell helyesen fogyasztani. Értem ez alatt azt, hogy pl. az ún. Testkontroll elmélet szerint csak délelőtt együnk gyümölcsöt és soha ne keverjük össze mással. Más elmélet szerint az a lényeg, hogy ne étkezés után és ne este együk. Olvastam már olyat is, ami azt ajánlotta, hogy a gyümölcs legyen a desszert étkezés után (ami ugye elméletileg nem helyes). Ez lenne a kérdésem, előre is köszönöm a válaszát/segítségét!
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Fiam kérdése lenne az alább: Tisztelt Hölgyem/Uram! Olyan kérdéssel szeretnék önökhöz fordulni, hogy szedek fehérjét.Heti 3-4 szer járok edzőterembe mellette futok, kosárlabdázok.Egy adagban (30g) 1500 mg taurin van.Hetente 3-5 adagot fogyasztok.1kg-ot vettem körülbelül 2 hónapigelég.A taurin bevitel megengedett vagy van e valamilyen káros hatása esetleg veszélye? Okozhat-e valamilyen károsodást ez idő alatt? Ha elfogy olyat veszek amiben kevesebb a taurin.
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! 12éves 1 -es típusú cukorbeteg gyermek sportoltatásánál mire figyeljünk? Első edzésén hamar kimerült fizikailag és mentálisan. Koordinációs problémák is felmerültek az edzés vége felé.
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 0 db
Pcos miatt szedek metformin 500mg 2*naponta.A mùlt hònapban az androstenedion 6,70 volt most ezen a héten már 8,00. Mitől ugorhatott az egekbe hisz csökkenie kellett volna??? Lehet e ebből komoly gond? Mi termeli pontosan ezt az androstenediont? A többi hormon eredmény jò lett kivéve a tesztoszteron de az is csak kicsit ment át a határon ezért is nem értem hogy most mi van.Van már időpontom de addig is szeretnék valamit tudni.Előre is köszönöm.Hajni
Kérdező: liliom22 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Tanácstalan vagyok,mert két orvos nagyon az ellenkezőjét mondta egy hónapon belül. Március óta nem jött meg,nem voltam terhes.Az orvos azt mondta nem is lehet gyerekem. Elmentem egy másik orvoshoz,aki azt mondta,hogy lehet 3-4 hetes terhes vagyok. Megnézte a hormoneredményeim,nem látott komoly bajt. Proverát írt fel. Csináltam tesztet,ami negatív lett. Utána kezdtem el beszedni a gyógyszert. Lehetséges,hogy terhes vagyok? Az orvos szerint,ha nem jön meg a gyógyszertől,terhes vagyok. Nem tudom,hogy a gyógyszer mellékhatása ez,de iszonyatos hányingerem van és a melleim is nagyon frszülnek. A választ előre is köszönöm! Üdvözlettel: Renáta
Kérdező: Ren26 Válaszok száma: 1 db
Jónapot! Egy kérdéssel fordulok önökhöz. 20 éves vagyok egykor komolyan sportoltam, manapság inkább csak a konditerembe járok le. Jó erőben vagyok nincs panasz a kondíciómra sem. A problémám a következő: 10 éves koromban egy kicsit elhíztam és sokáig nem is tudtam lefogyni. 16 éves koromban azonban a 192 cm-es magasságomhoz mindössze 74 kg társult, azazn nagyon lefogytam, de ennek ellenére se tűnt el a hasamról és a mellemről a zsírréteg. Most márciusban ismét megpróbáltam leadni ezt a makacs zsírt, azonban úgy érzem lehetetlen. 89 kilóról leszálkásítottam 78 kilóra, de a hasam továbbra is ugyan úgy néz ki. Szeretném eltüntetni ezt a zsírréteget de nem látok rá semmilyen módot hogy leadjam. Kérem ha van valami tudományos háttere, ha van valami módja, hogy ezeket a zsírpárnákat eltüntessem, írja le. Nagyon rosszul érint sokszor amikor az emberek néznek miután levettem a pólómat, mert nem ilyen hasat képzelnek el nekem, mert a testalkatom láttán és annak tudatában hogy nagyon egészségesen élek, nem ezt várja az ember.
Kérdező: kacsenyakb Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-06-22 12:52:49
Tisztelt Hölgyem/Uram! Sajnos folyamatos problémával küzdök 7 éves kisfiammal. Pici kora óta ekcémás sajnos, és mindig azt mondják "majd kinövi", esetleg tünetkezelést kapunk gyógyszertári krémekkel. Mostanra ott tartunk hogy a tenyere is és a talpa is hatalmas bőrdarabokban válik le a testéről, de az Sztk-ba teljesen feleslegesnek tartom hogy visszamenjünk. Esetleg tudnak (neki) nekem segíteni? Köszönettel: Marosi Csilla
Kérdező: csillamarosi Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Prof.Dr.Daróczy Judit 2013-06-24 17:24:19
Az orvos L3040 Erythema intertrigo diagnózist állapitott meg, kezelés ként: 9488D Antiphlogisticus pakolást irt fel, az-az: Natrii-Susp. Zinzi oleosa. Javaslatként Sudocrem használatát irta fel, sajnon attól még rosszabb lett. Nem vagyok cukorbeteg, és nem vagyok streszes, a tisztálkodás napi több alkalom és béby törlő használata. Sajnos nem látok változást, valóban kipirosadik ágyékban főleg alul combnál, és mintha a szőrtüszők begyulladnának, és elvékonyodik a bőr. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: tibuka Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Prof.Dr.Daróczy Judit 2013-06-24 17:28:01
A rekeszizomsérv milyen tünetekkel jár?Hová forduljak vele.és ha nem kezelik milyen következményekkel jár?
Kérdező: Aranyka55 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-09-06 17:02:11
Tisztelt Dr. Barna István! Tájékoztatást szeretnék kérni Öntől: Férjem SM beteg, fekvőbeteg már. Pár éve , még járóképes állapotában egy orvosbarátunk felajánlotta próbálja ki a Bemer ágyat, nagyon sokat segített neki, de sajnos állapota rosszabbra fordulásával már nem jut a terápiához.Egy ismerősöm említette nemrégiben ,hogy a Doktor Úr ajánlásával talán közgyógyellátás révén jutott Bemer ágyhoz. Ha ez a lehetőség még él az OEP-nél szeretném férjem részére ezt a gyógyászati segédeszközt kiváltani. Szakorvos vagy körzeti orvos is kiírhatja ezt részére? Segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel:Áronffy Kisztina
Kérdező: kriszti13 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Hegyi Gabriella 2013-06-13 13:03:53
osteoblast Tisztelt Doktor Nő/Úr! 49 éves nő vagyok Lumbalis gerinc MR vizsgálat készült 04.22-én A gerinc íve diszharmonikus. Acsigolyatestek magassága megtartott,aperemszélek megnyultak,helyenként osteophytosissal. Adiscusok jelintesitasa a T2 súlyozott felvételeken csökkent. AZ L.II. csigolyatest ék alakban megkeskenyedett ,kóros jelintenzitás figyelhető meg. Az l.I-II,II-III, III-IV, IV-V ben körkörös discus protrusio látható. VÉLEMÉNY:Spondylosys,polydiscopátia compressio vertebrae L.II. Protrusio disci:l.I-II,II-III, III-IV, IV-V csontscintigráphia 04.26-án készült a vizsgálatot 700MBq 99mTc-MDPi.v. adása után többirányú kamerafelvételekel készítettünk a teljes csontrendszerről.Kiegészítő SPECT felvételek készültek. LELET:A csontscintigráphias felvételeken kórosan fokozott aktivitás felvétel látható a L II. valamint a háti VII-IX. csigolyákon a corpus sterni distalis harmadában mérs.fokozott aktivitás felvétel, abordák porcos részei elmeszesedett. A váll-, könyök-, csukló-, csípő-, és térdizületekben , valamint a SI izületekben fokozott inhomogén az aktivitásfelvétel.. VÉLEMÉNY:kórosan fokozott osteoblast tevékenység jelei a fenti helyeken.A lumbélis II. csigolyán compresszios fractura valószínű A többi eltérés degeneratív jellegű L.II.csigolyámon vertboplasztikát végeztek 05.14-én corzettet viselek 6 hét múlva controll Kérdésem: Csontrákom van? Mert se a háziorvos se a sebész nem foglalkozott a csontscintigráfiás leletemmel.Én olvastam utána. Várom mielőbbi válaszát.. herbar
Kérdező: herbar Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr Győrffy Edit Márta 2013-06-16 21:53:38
osteoblast Tisztelt Doktor Nő/Úr! 49 éves nő vagyok Lumbalis gerinc MR vizsgálat készült 04.22-én A gerinc íve diszharmonikus. Acsigolyatestek magassága megtartott,aperemszélek megnyultak,helyenként osteophytosissal. Adiscusok jelintesitasa a T2 súlyozott felvételeken csökkent. AZ L.II. csigolyatest ék alakban megkeskenyedett ,kóros jelintenzitás figyelhető meg. Az l.I-II,II-III, III-IV, IV-V ben körkörös discus protrusio látható. VÉLEMÉNY:Spondylosys,polydiscopátia compressio vertebrae L.II. Protrusio disci:l.I-II,II-III, III-IV, IV-V csontscintigráphia 04.26-án készült a vizsgálatot 700MBq 99mTc-MDPi.v. adása után többirányú kamerafelvételekel készítettünk a teljes csontrendszerről.Kiegészítő SPECT felvételek készültek. LELET:A csontscintigráphias felvételeken kórosan fokozott aktivitás felvétel látható a L II. valamint a háti VII-IX. csigolyákon a corpus sterni distalis harmadában mérs.fokozott aktivitás felvétel, abordák porcos részei elmeszesedett. A váll-, könyök-, csukló-, csípő-, és térdizületekben , valamint a SI izületekben fokozott inhomogén az aktivitásfelvétel.. VÉLEMÉNY:kórosan fokozott osteoblast tevékenység jelei a fenti helyeken.A lumbélis II. csigolyán compresszios fractura valószínű A többi eltérés degeneratív jellegű L.II.csigolyámon vertboplasztikát végeztek 05.14-én corzettet viselek 6 hét múlva controll Kérdésem: Csontrákom van? Mert se a háziorvos se a sebész nem foglalkozott a csontscintigráfiás leletemmel.Én olvastam utána. Várom mielőbbi válaszát.. herbar
Kérdező: herbar Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Tóth Attila 2013-06-13 13:37:55
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 3 évvel ezelőtt kezdődtek súlyos alhasi fájdalmaim, az os pubis felett, amely éles, szúró, szaggató fájdalom az ilioinguinális felől a bal combtő és a geitáliák felé sugárzik, amivel először urológushoz, majd nőgyógyászhoz fordultam. Számtalan gyógyszert szedtem be (antibiotikumokat, fájdalomcsillapítokat) Kaptam injekciót a fájdalmas területre, jártam gyógytornára, részt vettem kellemetlen urológiai, urodinámiai vizsgálatokon, diagnosztikai célú laporoszkópiát hajtottak végig rajtam két alkalommal is. Voltam CT, EMG (nervus femorális kizárható, n. genitofemorális, n. ilioinguinális és n. ilohypogastricus ideg érintettségét valószínűsítették!) és MRI vizsgálatokon, amelyek semmi konkrétumot nem mutattak ki, legalábbis olyant nem, amivel a problémát tudták volna magyarázni. Jártam fájdalomambulancián az Amerikai úton, epidurogram gracilis kilépést mutatott a bal oldli L4-es ideggyöknél. az ideggyöki blokád nem oldotta fajdalmamat. A két laporoskopos exploratio eredményeképpen a hasi bőr is rendkívül érzékennyé, fájdalmassá vált.Sűrű vizelési inger kíséri, amely minden alkalommal szintén fájdalmas. A fájdalom intenzitása emelésnél, hajlásnál, guggolásnál vagy sietősebb járásnál, fronthatásra is fokozódik. Neurológus jelenleg naponta Gordiust 1600 mg adagban + 1 Velaxint 75 mg adagban írta fel. Fájdalmaim kissé enyhültek, de még legtöbbször -főleg időjárási frontok alkalmával- felerősödnek. Szeretném tudni, hogy találhatok-e olyan neurológus szakorvost, aki specializálódott a hasi neuropátiákra és a tüneti kezelésen kívül az oki kezelésre helyezi a hangsúlyt? Kérem, ha lehet szíveskedjenek egy olyan szakavatott kollágájukat ajánlani, akihez fordulhatnék életemet teljesen tönkretevő, súlyos fájdalmammal. Köszönettel: Lilythe
Kérdező: Lilythe Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr. Kerner László 2013-07-01 14:35:02
Az lenne a kérdésem, hogy Cipralexet írtak fel, és ha esetleg buliba megyek, fogyaszthatok-e alkoholt?
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Lakatos László 2013-06-15 11:00:36
Az lenne a kérdésem, hogy a Cipralex lehet hatással a fogamzásgátló (symicia) tablettára? köszönettel
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lumbalis gerinc MR vizsgálat készült 04.22-én A gerinc íve diszharmonikus. Acsigolyatestek magassága megtartott,aperemszélek megnyultak,helyenként osteophytosissal. Adiscusok jelintesitasa a T2 súlyozott felvételeken csökkent. AZ L.II. csigolyatest ék alakban megkeskenyedett ,kóros jelintenzitás figyelhető meg. Az l.I-II,II-III, III-IV, IV-V ben körkörös discus protrusio látható. VÉLEMÉNY:Spondylosys,polydiscopátia compressio vertebrae L.II. Protrusio disci:l.I-II,II-III, III-IV, IV-V csontscintigráphia 04.26-án készült a vizsgálatot 700MBq 99mTc-MDPi.v. adása után többirányú kamerafelvételekel készítettünk a teljes csontrendszerről.Kiegészítő SPECT felvételek készültek. LELET:A csontscintigráphias felvételeken kórosan fokozott aktivitás felvétel látható a L II. valamint a háti VII-IX. csigolyákon a corpus sterni distalis harmadában mérs.fokozott aktivitás felvétel, abordák porcos részei elmeszesedett. A váll-, könyök-, csukló-, csípő-, és térdizületekben , valamint a SI izületekben fokozott inhomogén az aktivitásfelvétel.. VÉLEMÉNY:kórosan fokozott osteoblast tevékenység jelei a fenti helyeken. A többi eltérés degeneratív jellegű L.II.csigolyámon vertboplasztikát végeztek 05.14-én corzettet viselek 6 hét múlva controll Kérdésem: Csontrákom van? Mert se a háziorvos se a sebész nem foglalkozott a CT leletemmel.Én olvastam utána. Várom mielőbbi válaszát.. herbar
Kérdező: herbar Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2013-06-14 19:28:35
Tisztelt Webdoki! Én 25 éves vagyok, nagyon szeretek kerékpározni és hosszasat túrázni. Március közepén kb 1-2 héten keresztül napi 15 km-t kerékpároztam és mellette még 5-10 km-t gyalogoltam. Az egyik alkalommal meredek terepen megfájdult a térdem (pontosabban a térdkalács felső és belső része illetve a térdkalács jobb oldali része) de ennek ellenére folytattam, de ez csak rosszabb lett. Másnap lépni is alig tudtam, természetesen leálltam a kerékpározással és pihentetésbe kezdtem illetve 8 napon át ibuprofen hatóanyagú gyulladás csökkentőt szedtem. Javulás tapasztalható volt, de mivel térdhajlításkor még mindig fájdalmam volt és időközben a bokáim is fájni kezdtek háziorvos tanácsára felkerestem egy ortopédust. Az említett szakorvos a boka fájdalmam hallatára cipőbetétet írt elő vélhetőleg helytelen járás miatt és a térdben keletkezett fájdalom következtében lehet, hogy a bokákban a súlyelosztás megváltozott. A bokafájdalom azóta valóban javulóban van, de a térdfájdalom az maradt. Amennyiben üléskor a lábamat 90 vagy annál kevesebb fokban tartom vagy kerékpározni próbálok (kb. 1 km-t után), akkor újra előjön a fájdalom, ezért itt mindig félbehagyom a kerékpározást és gyalog visszafordulok. A kérdésem az lenne, hogy ez ízületi probléma vagy a térd nyálkatömlőjéhez lehet köze illetve térdszorító alkalmazása hasznos lehet-e (ha igen, akkor melyik fajta) esetleg valami gyógymód. Tisztelettel TZsolt
Kérdező: tZsolt Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-06-12 22:42:33
Tisztelt doktornő! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy Ön szerint létezik olyan a mai orvostudományban,hogy egy beteg állapotát fél év elteltével sem tudják megállapítani a bajai bel II. osztályon???!!! szeretnék kérni Öntől a magánrendeléséről szóló árlistát, vagy tájékoztatót annak helyéről,ill folyamatosságáról, a várható eredmények időpontjairól. Igazából édesapámról lenne szó akit februárban vettek fel először a bel II-re és heteken keresztül csak vizsgálgatták, tetőtől talpig mindent megnéztek rajata de semmi eredmény. Az osztályos felvétel oka a folyamatos fogyás,eleinte hányás, erőtlenség.....azóta állítólagosan megállapítottak nála (persze hónapok múltán) egy autóimmun betegséget amit gyógyszerekkel kezdtek kezelni csakhogy nem vált be!! a fogyás folytatódott...a hasmenés nem enyhült a lábai bedagadtak és folyamatosan dagad.egyre gyengébb és erőtlenebb.Ma fordult elő először egy komolyabb rosszullét,összeesett...a mentő bevitte a kórházba és minden kezdődik előről.....nem tudnak mondani semmit....nem találnak semmit...Azt kifelejtettem hogy közben kimetszettek e gy nyirokcsomót a hóna aljából amit felküldtak szegedre szövettanra de az sem mutatott ki semmit. Akkor kérem hol tart most az orvostudomány 2013-ban? belefáradtunk...Ezért kerestem fel Önt mint magánorvos, hátha tud segíteni, kideríteni hogy miért kell ennyit szenvednie???? Válaszát előre is köszönöm! Szántó Gyöngyi tel:0630-565-38-56
Kérdező: gyöngyi0515 Válaszok száma: 1 db
Tisztelt cím! Segítséget szeretnék kérni!! Nagyon kétségbe vagyok esve!! Kb 1 éve kesztem a fogyó kúrát. A paleoid étrendel. Szépen le is ment 11-12 kiló az induló súlyom: kb 100-101kg. Most is betartom a szabályokat ami csak annyiból áll, hogy a glutént és a finomított fehér cukrot kihagyom. Nyers nád cukrot és nyírfa cukrot használok. Egy fél éve sajnos szednem kell a rexetint mert elég súlyosan ki újúlt a pánik szindrómám. onnantól kezdve szép lassan 1-1 kilóval de csöpög vissza a súlyom!!!! Pedig már alig merek valamit enni. Persze erőltetem mert tudom, hogy az sem jó ha nem eszem de már lelkiismeret furdalásom van egy egy evés után. Néha már úgy érzem, hogy legszívesebben hashajtóznám magam! :( Mindíg túltelítettnek érzem a beleimet mint ha nem ürülnének rendesen. Kérem adjon tanácsot amivel korrigálhatok!! Igyekszem sok gyümölcsöt és zöldséget enni. Ha sütök sütemény hétvégén azt csakis gluténmentes a nád vagy nyírfa cukorral csinálom. A magasságom 156 cm. Előre is nagyon köszönöm a válaszát!! Üdvözlettel Gabi
Kérdező: mohaigabi Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr Obermayer Katalin 2013-06-12 15:33:37
az édesanyámnak 6 héttel ezelőtti csukló ill. kéztörés miatti gipsz levétele után a kézfej és az ujjak nagyon fel vannak dagadva, jelentős fájdalmakat okozva a baleseti sebészeten rá sem nézve a kezére gyógytornára küldték,de a fájdalom miatt szinte mozdítani sem tudja tudom hogy látatlanban nagyon nehéz válaszolni,kérnék egy véleményt a teendőkről köszönettel: Szilágyi Csaba
Kérdező: phalenopsys2013 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Lányomat (24 éves) vasárnap megcsípte a kullancs. Hétfőn, késő délután tépte le az állat testét, melyet később nem találtunk meg, így bevizsgáltatni sem tudtuk. Csütörtökön torokfájásra panaszkodott, ma reggel pedig folyt az orra is. Agyhártyagyulladás elleni védőoltása nincs. A kullancs okozta Lyme kór és agyhártyagyulladás tünetei sokfélék, lappangási ideje sem határozható meg egyértelműen. Kérdésem: rettegve kell hetekig figyelnünk lányom testének jelzéseit, vagy van az országban bárhol olyan hely, ahol térítés ellenében akár, de vérvizsgálattal ki tudják mutatni, hogy meg fog-e betegedni, vagy sem. Mielőbbi válaszukat előre is megköszönve, üdvözlettel: Turzóné V. Andrea, Veszprém
Kérdező: turzoandrea Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Gőgh Edit 2013-06-07 15:53:16
Tisztelt Doktornő/ÚR! A véleményét javaslatát szeretném kérni. Bal oldali gyengeségem egyensúlyzavarom és kettős látásom van. Volt egy agyi keringési zavarom. Jelenleg Fábry-kór genetikai vizsgálatom van folyamatban. Látott már neurológus,neuroopthalmológus.De igazán a mai napig nem tudni mi a bajom lehet. Volt egy pajzsmirigy túlműködésem.2 éve nem szedek rá gátlószert. Most egyensúly állapotban van. Van egy egyhe neurogén izomkárosodásom.Volt több MR vizsgálatom ami negatív lett.SM-et kizárták.Nemrégiben volt egy újabb neurológiai vizsgálatom,egy VEP és egy BAEP vizsgálat. Neurológia: Felső végtagon bal oldalon élénkebb s. reflexek,bal oldal túlsúllyal Hoffman-Trömner,kóros reflexnincs.Alsó végtagon jo. patella reflex csökkent,bal boka fájdalom miatt korrekten nem megítélhető,de a bal láb dorsal és plantárflexioja is csökkent. Bal kéz szorítóereje min. gyengült,bal kéz gyűrűképzés ereje kissé csökkent. Helyzet meghatározáskor bal fv.-ot nehezen jelzi,kissé süllyeszti .Bal av. min. spastikusnak tűnik. Jobb vádli izomtömege csökkent. Bo. vibracio érzés gyengült Bal av.-on bőrre írt számokat nem ismeri fel.Jobb av.-on izületi helyzetézés bizonytalan.Coord: Rombergben inbolyog,balra dőlési tendencia.Vakjárás nem kivihető,járás bizonytalan. VEP: Vélemény: a perif. látómezőt érintő ko-i praechiazmalis demyelinisatios károsodás jelei. BAEP:Jo. ingerlésekor szabályos válaszok reprodukálódtak,norm.abszolult és IPL.-ák. Bo. ingerlésekor II.hullám nem átlagolódott,V hullám abszolultlatenciája és az I.-V. IPL. megnyúlt. Vélemény:Bo.-i funkciószavar a pos és a mesencephalon területén. Önnek mit mondanak ezek az eredmények? A VEP és a BAEP eredményből mire lehet következtetni? Mit takar a neuogen izomkárosodás? Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel:B.László
Kérdező: Laca76 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Őszinte bizalommal fordulok Önhöz, mert legutóbb is korrekt, gyors választ kaptam. Most sokkal komolyabb dologban kérem véleményét. Napok óta megbénít a félelem a 24 éves lányom miatt. Vasárnap megcsípte a kullancs Nagyvázsonyban, ezt hétfőn késő délután észlelte, s s ki is tépte magából. Az állat fejét később a körzeti orvos próbálta kiszedni. Sajnos, a kullancs teste nem került elő, így bevizsgáltatni sem tudtuk. Vírusos agyvelőgyulladás elleni védőoltása nincs. Mivel a lappangási idő és a tünetek is sokfélék mindkét betegség esetén, melyet a kullancs terjeszt, azt szeretném kérdezni, hogy valóban nincs más teendő, mint figyelni a szervezet jelzéseit? Tehát a kullancs-csípés vasárnap történt, csütörtökön fájt a lányom torka, ma, péntek reggelre pedig már folyt az orra. Nincs esetleg, térítés ellenében akár, az országban bárhol, olyan vérvizsgálat, amely kimutatná, hogy megbetegszik-e a lányom, vagy sem? Lehet tennünk valamit a tétlen várakozáson kívül? Mielőbbi válaszát előre is megköszönve: Turzóné V. Andrea, Veszprém
Kérdező: turzoandrea Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Gőgh Edit 2013-06-08 14:13:08
18 éves vagyok, a koleszterin szintem 6,16. Most fogom elkezdni a Symicia nevű fogamzásgátló szedését. Ha ilyen koleszterinszint mellett fogamzásgátlót szedek és naponta kb 3-4 szál cigarettát szívok, az tényleg annyira káros? Minden áron le kéne szoknom (csakmert nem szeretnék...)? A másik kérdem pedig az, hogy érdemes e pl belgyógyászhoz fordulni ilyen kolszterinszinttel? (a háziorvos szerint csak kerüljem a zsíros ételeket, de azokat eddig sem nagyon ettem). Köszönöm a válszokat! :)
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr Kirschner Andras 2013-06-08 12:36:28
81 éves Édesanyámnál rekeszizom sérvet állapítottak meg, újabban nagyon fáj Neki, hová tud fordulni ?És mit tegyen? Valamint egy felvilágosítást szeretnénk, mitől van ez a betegség, és mivel jár, ha nem kezelik?
Kérdező: Aranyka55 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2014-02-09 14:41:06
Tisztelt Doktor Úr! Egyik rokonomnak a szájában volt egy rosszindulatú daganat. Csütörtökön lesz 9 hete, h műtötték (Szerbiában), az orvos sugárterápiát láttak elő. Sajnos itt csak leghamarabb júliusban kapott volna időpontot, így megpróbálkoztak Szegeddel. Rögtön el is fogadták, már másnap megcsinálták a maszkot és a CT-t is (ez múlt kedd volt). Csütörtökön kellett visszamenni az eredményért, és sajnos a kemoterápiára is szüksége van. Aznap már megkezdték az első sugárterápiát, amit 15 szögből kap, a kartonra 1,8 van írva. Ebből lesz 28 darab, aztán 12 könnyebb. Heti 1 szer kap kemoterápiát, 3 üveggel. De előtte vérvétel és az alapján állítják össze. Azt nem tudta megmondani az orvos, h hány van előlátva neki. Nagyon aggódom, mert nem mondanak az orvosok semmit, nem is találkozik a kezelőorvosával. Kérem, ha tud segítsen, h milyen állapotban lehet. Nagyon várom a válaszát! Üdvözlettel, Tímea
Kérdező: Timea Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-06-07 13:31:14
Tisztelt Doktor! Sportorvosi vizsgálattal kapcsolatban szeretném a tájékoztatását kérni. Ecseren lakunk, fiam 9 éves és tavaly kezdett focizni. Szüksége lenne a sportorvosi vizsgálatra. A tájékoztatón az áll, hogy vizelet és EKG lelet szükséges a vizsgálathoz. Beszéltem a gyerekorvosunkkal, ő csak a vizeletvizsgálatra tud elküldeni. Kérdeztem a Monori Szakorvosi Rendelőintézetet az EKG vizsgálatról, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy majd Ön ad beutalót az EKG-ra. Kérdés, hogy ha elmegyünk Önhöz Monorra és ad EKG-ra beutalót, akkor azt rögtön megcsinálják, vagy kérni kell időpontot. Ha időpont szükséges és az nem az Ön rendelési idejére esik, akkor mehetünk háromszor Monorra? (először a beutalóért, másodszor az EKG vizsgálatra, harmadszor pedig a sportorvosi vizsgálatra) Vagy van ennek valami egyszerűbben megoldható módja? Köszönöm a válaszát.
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! A nőgyógyász nem tudott nekem tanácsot adni, mert azt írta, hogy praxisában ilyen beteg még nem volt, azt írta, hogy transzfúziológus szakorvos véleményét kérjem ki. 24 hetes terhes vagyok. 3 hónappal ezelőtti véreredményem a következő volt: Egyéb vörösvérsejt antigének: C+ E- c+ e+ K- M- N+ Vörösvérsejt ellenes antitestek: anti-M A régi nőgyógyászom azt mondta, hogy nem kell ezzel az eredménnyel foglalkozni, mert csak vérátömlesztés esetén lehet érdekes. A mostani nőgyógyászom azt mondta, hogy ez nagyon veszélyes terhesség alatt, mert ha nő az ellenanyag termelés a szervezetemben akkor a magzatom vörösvérsejtjeit elpusztítja és akár meg is halhat. Nagyon szeretném tudni, hogy most kinek higgyek, hiszen a gyermekemről van szó és nem értem, ha egy egyetemen tanulnak az orvosok akkor miért állítanak egymásnak ennyire ellentétes véleményt? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Édesapám 77 éves. Ezeletőtt 3 éve tüdőgyuladása lett, és elmentünk röngenre. Megálapitották, hogy sziv, tüdő elégedetlenségben szenved. Azóta 3 éve gyógyszereken van. 2x egy héten szedi a vizhajtót,aztán szed a szivtől is, Clopidogrel-t, Theopaec, Sydnopharm (2mg). Két héttel ezelőtt nagyon rosszul lett és kiszedett 10 injekciót (Thiotriazolin). Ez után az álapota stabilizálódott. Sajnos most ujra vissza esett. Meglilult az egész arca. Nagyon nehezen szedi a levegőt. Az erő elagyta, és csak annyit bir, hogy a wc-be kimegy. Nagyon hálásak lennénk, ha adna egy gyors választ, hogy, hogyan és mivel tudnánk hosszabitani illetve enyhiteni a levegővevését és betegségét. Mi Ukrajnában élünk, de nem okoz gondot ha elkell menni gyógyszerért Magyarországra.
Kérdező: szaboeszter Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-08-10 11:56:39
Tisztelt dr úr/nő! Motoneuron betegség irányában voltam Emg eng vizsgálaton.A vélemény: az alsó végtagon n.suralisnál egyik oldalon sem sikerült választ átlagolni többi ideg esetében eltérést nem találtunk. A m.peroneus longusból két helyről és több pontba elvezetve nyugalmi aktivitást nem láttam maximális erőkifejtéskor interferencia minta kialakul, de az izom hamarabb elfárad. Az egyes potenciál átlagos tartama megnyúlt nem egyenletes az innervatio, koperácios ok valòszinű) A felső végtsgokon a m.ext dig.comm-ból vezettünk el, sponrtán aktivitás nem jelent meg, max, erőkifejtéskor interferencia minta láthatò, az egyes potenciál átlagos tartama itt is inkább megnyúlt, de polyphasia nem jellemző. Kérdésem az lenne, mit is jelent ez a vélemény a motoneuron betegség szempontjábol, ill. Van-e valami kòros eltérés ? Köszönöm!
Kérdező: Nagy Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Segesváry Krisztina 2013-06-05 07:05:24
Üdvölzöm! A kérdésem: veszélyes-e a kontraszanyagos Mr a gerincről,ha autoimmun pajzsmirigybeteg vagyok??Viszont volt izotopos vizsgálatom 2008.májusában és 2009. juniusában a pajzsmirigyről.Nem lenne sok most egy kontrasztanyagosMr is? Válaszát köszönöm szépen!Tisztelettel
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
Kedves Dr Úr!/Nő Egy aggódó apuka kéri ki tanácsát. Kisfiam kétoldali rejtett herével jött a világra. Az orvosok szerint ráérünk a műtéttel az iskolás korig, de ahogy teltek az évek , aggódni kezdtünk. Négy évesen a gyermeksebész javaslatára elmendtünk egy endokrinológushoz. A gyerek át is esett egy kezelésen, ami az orvos szerint sikert hozott, mert az egyik here tapinthatóvá vált. Eltelt egy fél év , de semmi más javulás. Újabb sebészvizsgálat után elküldtek egy ultrahangos vizsgálatra, ami szerint az eddig tapintaható herét nem látják. A másik oldalon is a here fent a hasüregben helyezkedik el, és nem épen a megfelelő méretű. Mindenféle képen a műtétet javasolják, amit csütörtökön el is végeztek azon az oldalon ahol nem találták a herét. Az ultrahang bebizonyult. Mára a gyermek már othol van, és napról napra jobban van. A sebész szerint a másik oldali műtéttel várjunk , mert a kisfiamnak csak egy heréje van, éppen ezért nagyon kell vigyázni . Amit még tudnia kell kárpátaljáról irok. A sebészünk szerint szeptemberben fog hozzánk érkezni miskolcról egy szakorvos,és javasolja a véleménykikérést. Szeretném kikérni véleményét, hogy mit tegyünk. Várhatunk e addig? Előre is köszönöm a válaszát tisztelettel
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Van egy magatartás és beilleszkedési zavarokkal küzdő 10 éves fiam. Nos jelenleg a harmadik iskolájába jár és ha így marad minden akkor valószínűleg ide sem sokáig.Járunk pszichológushoz már jó ideje,de nem sok eredménye van... Voltunk szakértői bizottságnál is ahol megnézte egy pszichiáter is,akkor csak vitamint írt fel ami persze nem segített.Azt mondták ha fél év múlva sem javul a helyzet akkor be kellene feküdjön a kórházba egy kivizsgálásra.Csak azt szeretném tudni hogy mégis mivel jár egy ilyen kivizsgálás,mit csinálnak?Biztos,hogy gyógyszeres kezelést kap? Elég tanácstalan vagyok továbbá a gyermek jövőjét illetően,képtelen beilleszkedni és egyre durvább dolgokat csinál,egyetlen tanár sem tud tőle tanítani,már most zaklatja a lányokat és mocskosan és nagyon csúnyán beszél velük,a konyhás nénikkel is ,kiabál ,és senki nem bír vele.itthon nem láthat ilyet.ha innen is kirúgják nem tudom hova induljunk tovább...
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Pár hónapja egyre rosszabb a hangulatom. Valószínüleg a családi helyzetem és az önbizalomhiányom miatt. Legtöbbször akkor lesz rossz kedvem, jön rám a sírás, mikor a legboldogabbnak kéne lennem. Már szinte semmiben sem lelelem örömöm, a családdal és a barátaimmal is kezd nagyon megromlani a viszony. A későbbiekben talán szakemberhez fordulok, mert a helyzet egyre rosszabb. Sokszor fizikailag is rosszul érzem magam. De addig is szeretnék tenni valamit. Milyen hangulatjavító, antidepresszáns szerek vannak, melyek gyógynövényből előállítottak, vagy vény nélkül kaphatóak és nem befolyásolják a fogamzásgátló tabletta hatását? Mert azt olvastam hogy az orbáncfű gátolhatja.
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Révész Renáta Liliána 2013-06-03 20:35:38
Tisztel Doktor Úr a segítségét szeretném kérni. Gasztoenterológiai kivizsgálásra járok régóta, többször voltam lactulose vizsgálaton. Normix, késöbb Klion kúrával próbálkoztak az elszaporodott bélbaktériumok kiirtásában. Az utolsó eredményem a doktornő szerint jó, szerintem nem jó. 47 éves nő, 174 cm, 85 kg Puffadás, szélgörcs, evés utáni rosszullét több éve Vérnyomás csökkentők, vérzsír csökkentők, probiotikum, Pangrol, Esomeprazol Tejcukor diéta, reflux diéta 0 perc: 10 20 perc: 17 40 perc: 17 60 perc: 17 80 perc: 26 100 perc: 34 120 perc: 54 140 perc: 82 160 perc: 107 180 perc: 98 200 perc: 102 Mi a véleménye erről az eredményről? Válaszát előre is köszönöm: Kiss Márta
Kérdező: vandor666 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktorúr/nő! 3 napja fáj/szorít a mellkasam táján, talán a tüdőmnél. Korábban nem volt ilyen. Néha elmúlik, néha nagyon erősen szorít/fáj. Nehéz fizikai munkát nem végeztem.
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr Hegedűs Zsolt 2013-06-09 16:33:16
Bal kezem ujjai éjjelente, és hajnalban sokat zsibbadnak, sokszor még a kezem feje is. Belgyógyászom azt a tanácsot adta, tegyem a szívemmel egy vonalba, akkor elmúlik? Mi lehet az oka? köszönöm válaszukat: Aranyka55
Kérdező: Aranyka55 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-31 06:43:02
Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni Öntől, hogy mikor tudna fogadni minket gyermekünkkel, akinek a látása szeptember óta romlott. A bal szeméről lenne szó, -4,5 szemüveget visel, most voltunk a kisvárdai kórházban felülvizsgálaton. A gyerek 6. éves, ikrekről van szó, a testvérének nincsenek ilyen jellegű problémái
Kérdező: hajnalbela Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Vártok Éva Mária 2013-05-29 22:23:20
Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz/ önökhöz, hogy márciusban is és áprilisban is megjött rendesen, márciusban 2-án és tartott 5 napig, áprilisban meg 9-én és akkor is tartott 5 napig február óta nem voltam senkivel és most a májusi menstruációm nem jött meg, és nem tudom h miért! De voltam már úgy, hogy maradt ki havim és akkor sem voltam senkivel szexuálisan és nem értem hogy 2006 óta miért nem állt volna be rendszeresen?! Lehetséges hogy kellene fogamzásgátlót szednem, hogy mindezt beállítsa?! Válaszát / válaszukat előre is köszönöm B.A.
Kérdező: anna87 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Ditrói Péter 2013-05-29 22:27:13
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 7 hónapja a fültő mirigyben észrevettem egy kis csomót, melyből citológiai mintát vettek. A vélemény a következő volt: A cytomorfológia alapján az elváltozás benignos nyálmirigy tumornak tartható, melynek pontos szöveti típusa a látottak alapján nem megítélhető. Diagnózis: Parotis jóindulatú daganata. A daganat az ultrahangos kontrollok során nem változott. (a legnagyobb átmérője kb. 3 cm). A kérdésem az lenne, hogy milyen szövődményei lehetnek a műtétnek, illetve annak ha nem műttetem meg. Én nem akarok belemenni, a műtétbe, félek tőle és két pici gyermekem van. Ön mit javasolna? (Panaszom nincs miatta). Melyiknek van nagyobb kockázata? Sajnos eddig kérdéseimre válaszokat senkitől sem kaptam :( Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Syrinx Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-06-17 09:03:18
Pár napja este nagyon rossz lett a közérzetem és a pulzusomat kitapintva megdöbbentem,3 szabályos ütés után egy kihagyás,majd nag dobbanással megint 3 ütés,ez ment kb 1 órán keresztül.Lementem a kutyáimmal sétálni és utána rendeződött.Mi lehetett ez? Teljesen nyugodt voltam elötte,nem volt semmi gond, amikor ez kezdődött.Nem volt még szívproblémám 65 éves vagyok.
Kérdező: Éva Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-08-09 20:15:15
Vérvizsgálatnál derült ki hogy gond van a pajzsmirigy működésemmel. Értékeim: T4 7.o9o T3 2,45 TSH 29,030 Azt szeretném kérdezni, nem lehet ez az érték összefüggésben azzal, hogy öt hónapja igen intenzíven fogyó kúrázok? ( Már fogytam 11 kilót) Köszönöm válaszukat,üdvözlettel: Aranyka55
Kérdező: Aranyka55 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 16 éves fiú vagyok. Tegnap lázas voltam, ma már mentem iskolába, de még nem voltam 100%-os állapotban. A suliban épp iskolaorvosi vizsgálat volt és a doktornő először vérnyomásméréskor közölte, hogy szabálytalan a szívverésem, aztán mondta, hogy alaposabban meg kell vizsgálnia, felfektetett az ágyra, meghallgatott különböző pozíciókban, megkopogtatott és mondta hogy szívzörejem is van. Meg hogy alapos kardiológiai kivizsgálás kell. Ezek a tünetek nem lehettek a láztól? Én kérdeztem tőle de választ nem kaptam. Meg mit jelent a szívzörej?
Kérdező: solyombela Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-08-09 20:12:37
Van amikor villamoson, vagy iskolába vagyok, és olyan érzésem van mintha a tüdőm meg a nyelőcsövem összeszűkülne, és alig kapok levegőt. Felmegyek a lépcsőn, leülök, és nagyokat kell lélegeznem hogy kapjak levegőt. Ez már egy ideje megy, és nem tudom miért?
Kérdező: vivi08 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-05-28 10:16:22
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Édesapám 76 éves jó általános állapotban lévő beteg. Két hónapja volt nagy szívműtétje, melynek során 4eret építettek be. Nagyon szépen talpra állt. A műtét előtti kivizsgálás alkalmával derűlt ki, hogy a PSA 55,5. A jobb oldali prosztata 40%-ban rákos, a bal oldali egészséges a szövettan szerint. Még a kezelések előtt áll. Nagyon aggódom, hogy a sugárterápia egy ilyen idős embert mennyire visel meg. Ha visszautasítja mik a kilátásai? Kedden lesz CT-je, melynek során derült ki, hogy van-e áttétje.Eddig semmi tünete nincs. Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
39 éves fiatalember vagyok,, az első kérdésem Tanácstalan. 2009. szeptember 27. 17:08 #75 - én írtam Önnek, kérem ha van ideje fussa át, hogy értse levelem. Akkor visszamentem dolgozni 8 órába, és rendszeresen jártam kardiolőgushoz, 3 havonta visszahívott. Az ef -em 37% körül mozgott, éreztem hogy nehezebb már és 2011 ben átmentem 7 órába, aztán 2011 végén elkezdett állapotom romlani, éreztem hogy sokkal rosszabb a teljesítő képességem és a gyógyszerek,coviogal,perindropil,spiro,furosemid ellenére is dagad a lábam, időközben megjártam az irgalmas kórhá rendelőjét, Dr. Tomcsányi János professzornál hátha, de a gyogyszereken kívül mást Ő sem tudott mondan,2012 márciusi vizsgálaton ez volt az eredményem : ao. gyök 22mm.Bp: 46x52,Jp:52mm. Bk 61x55mm, Ef: 22%.E/A 4,2DT ,123 Ao v.max. 118 Diff, diff hypokinezis,gravis módon a csúcsi területre lokalizálodó,csökkent globalis syst bk, funkció.II foku MI, relax.zavar.Thr.pf. nem látható. Ekkor a kardiológus azonnali pihenést, és a gyógyszereim duplázását irta fel, beteg állományba küldött, egy hónap mulva a control ugyan ez volt, ekkor kiegészítette gyógyszereim digoxinnal, itt azt hiszem véget is ér a gyógyszeres terápia ennél a betegségnél. A mult héten beutalt kardiológusom Dr. Szabolcs Zoltán szívsebészhez vizsgálatra, véleményre esetleges szívátültetést megelőző vizsgálatok miatt, ott megvizsgáltak, miniális javulás van az ef 31% lett, a pihenés és a digoxin hatására valószínű, a Dr. Szabolcs tanárúr, azt irta állapotom még nem indokolja az átültetésre való felkészítést a lényeg a leletből :NYHA III. jelentősen csökkent systoles bal kamra function, kisvérkór nyomás kismértékben emelkedett. Beutalt a sportkórházba Dr. Heltai Krisztina adjunktus kardiológushoz, a papíromra azt írta, hogy Ő vegye át kezelésem, ide holnap kérek időpontot, most itt tartok, a kérdésem a leszázalékolással kapcsolatos, hogy mit tegyek, mert nem szeretném ujra azt mint 2009 ben, szeretném elindítani, és az mellett 3- max 4 órában dolgozni, mert a 7-8 órából nagy baj lesz, érzem. Kardiológusom kérdeztem Ő azt mondta haál biztos hogy leszázalékolnak, maradjak betegállományba és pihenjek, mást nem mond. A háziorvos elindítja 6 hónap betegállomány után autómatikusan, ? ez így van ? vagy mit csináljak, várjam meg a Dr. Heltai Krisztina vizsgálatát, és vele beszéljek, mi van ha elutasít, azt mondja dolgozzak, de az lenne a legjobb ha a háziorvos indítaná? igaz a 6 hónap után el kell indítania ? mert ezt hallottam, de nem talállok róla semmit a neten. Köszönöm László
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Azzal a panasszal fordulnék önhöz, hogy 3 hete kb meg van duzzadva a jobb oldali nyirokcsomóm. A jobb oldali mindig is nagyobb volt és mindig is kitapintható volt ahogyan édesanyámnak is, nem is volt vele soha semmi probléma.3 hete viszont elkezdett fájni. Ekkor felkerestem egy fül-orr-gégész szakorvost aki megtapogatta és azt mondta, hogy borsónyi nagyságú sima felszínű terime ( és, hogy valószínűleg egy reaktív nyirokcsomó) és azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni csak, hogy ha további panaszokat okoz " akkor ki lehet szedetni" . Én azonban nem borsónyi nagyságúnak érzem hanem 2-3 cm esnek. Vérképet csináltunk semmilyen eltérést nem mutatott. Nem hagytam annyiban a dogot mivel sokszor fájt, elmentem egy fej-nyaksebész orvoshoz az Onkológia intézetbe, aki szintén megtapogatott és azt mondta, hogy ez "semmi" de egyéb információt nem mondott, hogy ez mitől lehet. Rá egy hétre pedig kijött rajtam egy igen erős nátha. Köhögés torokfájás. Visszamentem a füll-orr-gégész doktornőhöz aki felírt antibiotikumot amit 2 napja szedek mostmár nincsen egyéb tünetem néha köhögés, de a nyirokcsomóm még mindig igen be van duzzadva és fáj is. Amit arról letudok írni az az, hogy mobilis , viszont úgy érzem, hogy " több részből" áll nem pedig egy csomó. Válaszát előre is nagyon köszönöm, ugyanis nagyon jó lenne ha valaki tudna bármi féle magyarázatot adni. Egy aggódó lány
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
tudom amit leirok nem igazán fog jól hangzani de a lényeg az hogy most költöztem vidékről gödöllőre 6 hónapos terhes vagyok minden kötelező szürésre egyébre védőnőhöz eljártam csak az orvosomhoz nem!2 gyermekemet várom tudom elég gáz hogy pont orvoshoz nem jártam szégyenlem is magam de annyi minden történt eddig velem!Így válalni fog egyáltalán egy orvosis terhes gondozásra? Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: kicsilány Válaszok száma: 1 db
H. Zsuzsa vagyok,24 éves ás 3 évvel ezelött a lapockám alatt kétszeri roppanásra lettem figyelmes 3 hét eltéréssel egy csirkefeldolgozó üzemben...a második után kezdődtek a gondok,mível összeestem,majd hónapig használhatatlan volt a bal karom.váll,nyak és lapockatájék......Már nagyon szeretnék meggyógyulni és dolgozni menni,de jelenlegi orvosaim csak a többi problémám súllyosságát látja,és ráerőltetik a depressziót,és hogy megkérdőjelezzem magamat,így kérném az Önök segítségét,hogy végre sikeresen elindulhassak a gyógyulás útján! előre is köszönöm Tüneteim: - nyaktól végtagig,bal oldalon lévő izmok és inak mozgása,mely fájdalommal jár: éles,szúró vagy égő fájdalom,mely néha a lapocka alatti gócpontból kivezetődik a gerincbe és percekig vagy csak pillanatokig tart bal karba nyilalló fájdalom izom görcsök izom rángás bal lapocka ás bal felső végtagi zsibbadás bal felkari rángások, szintén összehúzódások,és néha-néha még az ereimben ilyen "görcsöt" illetve "rögszerű" érzés is van,mely szintén éles fájdalommal jár bal váll beljebb húzódása (kb 5 cm különbség van,és a bal oldal beesettebb) nyaktól hátközépig izom húzódás a kulcscsont alatti, rotátor köpeny sérülése,és álladó gyulladás érzete kisebb nagyobb elektromos sokkszerű fájó nyilallgatások - Carpalis alagút szindróma (kétoldalú): csukló ízületi fájdalmak,izom összehúzódás a masni izomzatban, tenyér görcsök - Raynaud szindróma hideg végtagok, erek előbújása függetlenül a mozgástól - Veszélyes szívritmus zavar és Tachycardia - A laborvizsgálatok alapján akut gyulladás a szervezetben - Túlzott súly veszteség (az első fél év alatt több,mint 35 kg hirtelen fogyása,mely mai napig tart) - Gyomorfekély kialakulása az erős gyógyszerektől - Alvás problémák - Végtag vizesedés - Fáradékonyság , sok alvás igénylése,melyet megnehezít a fájdalomtól való nem alvás is - Hirtelen hangulatváltozás, hangulatingadozás - Reumatikus fájdalmak és jellemzők, állandó remegés és görcsök Egyéb tünetek: - Mell : mindkét mellbimbó színbeli és szerkezetbeli változása (fehér váladékozás, gyulladásos fájdalom érzete, időnkénti kivörösödés) bal oldali hónaljban való fájdalom érzete,amely mellett néha m,irigyek megnagyobbodása is vele jár - Bőr : sejtkilökődés (sarlósejt) gyulladás szárazság - Szív- és érrendszeri panaszok : folyamatos nyomás érzete szívzakatolás,bár néholkénti szívdobbanás is előfordul nehézlégzés és néholkénti be-be nyilallások szívdobogás érzete minden jellegű érintés ellenében (pl. ülve ha nem csinálok semmit akkor is érzem vénáimban ahogy a szívem pumpál) - Alvás problémák: alvás zavar, mivel estére tüneteim rosszabbodnak és emiatt nem tudok aludni akkora fájdalomtól bal oldali alvás teljesen kizárt,mert plusz fájdalommal jár - Vizelet : közel egy másfél éve szúrós szagú, barnás, és az állandó antibiotikumos kezelések ellenére gyulladsát mutat
Kérdező: Hengl Zsuzsa Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Klein Zoltán 2013-05-25 15:19:34
Üdvzlöm! Sajnos mostanában nem jutok el orvoshoz a munkám miatt,ezért szeretném tudni,hogy az alábbi eredményeim mire utalnak. Azt hozzátenném, hogy rendszeres volt mindig a ciklusom, most 2hónapja nem jött meg. A választ előre is köszönöm! TSH: 2,25 mU/L Szérum FSH: 7,4 mlU/ml Szérum LH: 12,2 mlU/ml Szerum prolaktin: 379,2 Szérum progeszteron: 6 nmol/l Total testosteron: 2,73 nmol/l Szerum estradiol: 65,43pg/ml
Kérdező: Ren26 Válaszok száma: 1 db
Tisztelt gasztroenterológus! Úgy egy éve jelentkeztek nálam állandó hasmenési tünetek. Utána nem sokkal székletinkontinencia tüneteim is lettek. Ezek egyre súlyosabb formát öltöttek,volt,hogy egy nap háromszor is ment a hasam. A székletinkontinencia is egyre gyakrabban fordult elő.Úgy két-három havonta. Eleinte pszichikai tüneteknek fogtam fel és nem törődtem vele, de azután úgy döntöttem, hogy elmegyek gasztroenterológushoz. Ő béltükrözést javasolt,amit nemrégiben meg is csinált. Leírnám az eredményét,mert egy szót sem értek belőle. Diagnózisok Nem fertőzéses k.m.n. gastroenteritis és colitis Colonoscopia: Az eszköz akadálytalanul vezethető a coecum kúpba, majd innen az ép nyálkahártyával borított terminális ileum területére. A coecum nyálkahártya hyperaemias, sérülékeny a Bauchin billentyű környéke eltérés nélkül. A colon ascendensnyh..is foltosan hyperaemias. A flexura hepatica,colon transversum, flexura lienalis,colon descendens és sigma redőzete ép, a nyh. eltérés nélkül. A rectum nyh.mérs.-en diffuse hyperaemias. Análisan békés belső nodusok. Vél. Obs ad colitis chr. et proctitis min.grad. biopsia I.coecum biopsia II.colon asc. biopsia III. rectum A biopszia eredmények június közepén lesznek meg. Azt szeretném kérdezni,hogy mit jelent ez az eredmény és hogy okozhatja-e a hasmenésemet és a székletinkontinenciámat? Tisztelettel: Ildikó
Kérdező: iszab441 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-05-27 07:42:13
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 18 éves lány vagyok, a barátommal egy hónapja élünk szexuális életet és a fogamzásgátló tabletta felírása előtt milyen vizsgálatokra számíthatok? köszönettel: Zsófia
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Lázár Erika 2013-05-22 22:28:51
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 18 éves lány vagyok, 1 hónapja élünk a barátommal szexuális életet és fontolóra vettük, hogy fogamzásgátló tablettát kéne szednem, mert talán biztonságosabb, mint az óvszer. A kérdésem az, hogy pár hónapja rendszeresen dohányzom, és emellett mennyire szedhetném a tablettákat? köszönettel: Zsófia
Kérdező: horcsog Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Lázár Erika 2013-05-22 22:34:45
Egy hónappal ezelőtt mindkét lábszáramon (vádli) több visszértágulat jelent meg.Elkeseredtem és felkerestem egy angiológus, radiológust duplex ultrahang vizsgálat céljából.A bal láb saphena magna billentyűje mérsékelt fokú elégtelenséget mutat és a combnál a vena saphena magna minimálisan tágult.A doktornő (főorvos) azt mondta, hogy egyenlőre egészséges vagyok, nincs komoly probléma és majd kb. egy év múlva menjek vissza kontollra.Egyébként a lábam nem fáj, nem dagad. A lábaimat Liotonnal kenem, Detralexet szedek napi 2x1-et.Kérdésem az, hogy mikor kritikus a vena saphena magna tágulata. Egyenlőre nem akarok beavatkozást, esetleg később lézereset.Egyébként attól is félek. Köszönettel
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr! Lehet, hogy túl paranoiásnak fog vélni a kérdésem kapcsán, de egyrészt megnyugtatásra is vágyom. Testvérem 10 napja hazahozott egy kb. kéthetes újszülött kiscicát, akit magára maradva testvérével az utcán találtak. Tegnap előtt a kiscica lába az egyik napról a másikra bedagadt, és nem tudott ráállni - az állatorvos és a röntgen szerint beüthette. Tegnap éjjel elpusztult. Testvérem elmondása szerint a következő tüneteket produkálta: hirtelen nagyon vékony lett, kifolyt a nyála, nyitva volt a szája, nem tudta tartani a fejét, alig illetve csak görcsösen mozgott, nehezen vett levegőt. Mennyi esélye lehet annak, hogy a pár hetes kiscica minden harapásnyom nélkül veszett lehetett? És mennyi esély van arra, hogy mi elkaphatjuk a fertőzést, ha többször megpusziltuk, és az ujjunkat cumizta? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Jakab Ferenc 2013-09-25 20:09:17
Tisztelt Cim ! Fülfájással mentem a szakorvos, megállapitotta, hogy savós váladék van a fülemben, és a dobhártyám kékesszürkére el van szineződve. Elküldött Agyi CT. vizsg. -ra ami negativ volt, ezután felszúrta a dobhártyámat, azt mondta, hogy 4-5 nap alatt behegged. Azóta, habár az orvos azt mondta egy hét után, hogy minden rendben összefort a seb, Én úgy érzem, hogy ki-bejár a levegő a fülemen át a másik fülemhez, a hallásom csökkent, amire szintén azt mondta, hogy lehetetlen. Az audiológus is ezt igazolta. A bal fülemben amit felszúrt, a gép nem tudott mérni semmit, és a jobb fülemben is furcsa eredmények jöttek elő. Az audológus hölgy azt mondta, hogy ez akkor szokott előrodulni, ha még nem záródott be teljesen a dobhártya. Azt orvos azt mondta, hogy melegitsem , Én úgy érzem, hogy a melegitéstől még jobban fáj. Köszönettel
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-05-28 10:48:16
májkapunál keletkezett vérrög hogyan távolítható el mechanikusan?
Kérdező: bokán antalné Válaszok száma: 2 db
Férjemnek májzsugora van és vizesedik. Ezt meg lehetne műtéttel szüntetni, de elzáródott a májartéria a májkapunál és ez állítólag kizárja a műtétet. Kérdésem, lehetne e a vérrögöt ultrahanggal vagy katéterrel stb. eltávolítani?
Kérdező: bokán antalné Válaszok száma: 1 db
Kedves pszichológus! Hogyan lehetne megszabadulni egy pszichológus iránt érzett nagyfokú függőségtől,ami tönkreteheti az egész pszichoterápiát, a pszichológussal való kapcsolatot és az egész életemet. Már annyira jutottam, hogy minden találkozás kész kínszenvedést okoz nekem. Elmondtam a pszichológusomnak,hogy mennyire függök tőle, azóta megváltozott a viselkedése,sokkal tartózkodóbb lett velem szemben és ez nekem nagyon rosszul esik. Gyakran megfordulnak a fejemben öngyilkossági gondolatok, már a csuklómat is megsebesítettem kínomban. Úgyis depresszióban,meg szorongásban szenvedek. Testi tüneteim is vannak mellé (hasmenés,székletinkontinencia,izzadás). Számomra az élet már csak teher. Egyedül a pszichológusom tartja bennem a lelket,csak ezt ő nem tudja. Nem tudom,hogy még meddig bírom, hogy ilyen kimérten bánik velem. Tudom,hogy csak megszeretné szüntetni a függőségemet csak rettenetesen fáj. Nem hinném,hogy sikerül neki. Tisztelettel:Ildikó
Kérdező: iszab441 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Szőcs Gyula 2013-05-21 15:00:51
Tisztelt Doktornő! 26 éves férfi vagyok, 1-2 hete ha sötét helyről világosra megyek (pl éjszaka mosdóba, vagy filmet nézek sötétben, majd felkapcsolom az éjjeli lámpát), akkor a bal szemem perifériáján vibrálást tapasztalok, néha olyan, mintha csóvát húznának a tárgyak. Ha fix pontot nézek, akkor nincs vibrálás, világosban pedig egyáltalán nincs. 3 hónapja voltam egy általános szemészeti vizsgálaton, (akkor még nem volt vibrálás) nem találtak semmi rendelleneset. Ennek mi lehet az oka? Köszönöm válaszát!
Kérdező: Ferenc1888 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Vártok Éva Mária 2013-05-29 22:19:05
A párom nevében érdeklődöm. Nagy valószínűséggel veseproblémái lehetnek és nagyon aggódom érte. Szükség lenne egy szakértő vizsgálatára ahhoz, hogy pontos képet kapjunk az állapotáról. Már van két vérképe (január, március - Kreatinin: 136 körül, GRF: 52) és egy vizelet vizsgálati eredménye (március), valamint a háziorvos ezek alapján elküldte egy hasi ultrahangra, ami holnap reggel lesz! Ezek eredményeit tudnánk magunkkal vinni! Sajnos teljes anamnézist még (mondhatni) senki sem készített vele, mivel eddig egy reumatológushoz jutott el a keze dagadása végett, aki csak specifikusan ezzel a problémával foglalkozott. A páromat főleg ez zavarja, mármint a keze, pedig annak gyökerét kellene megtalálnunk, ami egyéb testrészei dagadásából következően, valószínű, hogy a veséi lehetnek. Tünetként még annyit elöljáróban, hogy azokon a területeken, ahol dagadnak a végtagjai a szőr is kihullott, ami valami baktérium jelenlétére is utalhat, ahogy laikus utánajárás után következtettünk. Szeretnék először is egy árat kapni, hogy egy belgyógyász - nefrológus szakorvos általi vizsgálat mennyibe kerülne? Van-e rá lehetőség, hogy holnapra kapjunk egy időpontot.
Kérdező: mcsillike Válaszok száma: 0 db
Pneumóniában a Medrol bevett terápia?Klacidot+Esomeprazol Sandoz 40mg is kapott a férjem. Nincs reflux betegsége.Viszont van az RTG a bal rekesz alatt zöld almányi infiltrációs terült. Valószínűsíthető a lábon ki hordott tüdőgyulladás./mycobakteriális/. Labort még nem csináltak. Kérem mielőbbi válaszát. Nagyon tartok a medrol mellékhatásaitól.A férjem 60 éves, magsavérnyomásra szedi a Valsartant.
Kérdező: hildegard Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2013-05-16 20:46:04
Tisztelt Doktorok!! Április 29én volt második fess műtétem, ez most altatásban. A műtét óta 3x voltam kontrollon, folyamatosan pucolják az arcüregem mert még majdnem 3 hét elteltével is rettenetesen tele van, orrot se a műtét előtt se azóta nem tudok fúji mert minden az arcüregbe rakódik le és már a saját orvosom sem érti ez miért van és miért nem gyógyul egy icipicit sem az orrom ennyi idő elteltével. Kérem segítsenek, miért lehetséges ez? Hozzá kell tennem hogy már lassan 3 hete nem is dohányzom. Köszönettel: mónika
Kérdező: couvet Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-06-17 09:07:27
Kedves Doktornő! Lányom 2 hetes csúcsáramlás mérése már kb. 1,5 hete lejárt, azóta is mérjük, de az értékek ugyanazon intervallumban mozognak. Reggel-délben-este mértük+néha akkor is megfújta amikor „rosszul volt”, amúgy egész nap nehéz légzés, fulladás érzése van, de van hogy ez kicsúcsosodik. 17 éves, 41 kg és 159 cm magas, BMI:16,6 Végig 370 és 420 között volt a mérés értéke a legjobb az alkalmankénti 3 fújásból. Tegnap vissza mentünk és csináltak neki terheléses asztma vizsgálatot (biciglizni kellett 6 percig, mely idő alatt 1,63 km tekert le). Terhelés előtti fújása (hozzá teszem, már akkor is nagyon úgy érezte nem megy be a levegő és kapkodta a levegőt ). Ehhez képest ez lett az eredménye: fvc ex: 78% fev1: 82% fev1 % fvc ex: 108% pef: 104% mef75: 107% mef50: 104% mef25: 103% fef25/75: 113% fvc in: 74% Terhelés után azonnali légzés funkciója: fvc ex: 74% fev1: 79% fev1 % fvc ex: 108% pef: 94% mef75: 98% mef50: 88% mef25: 82% fef 25/75: 85% fvc in: 73% 20 perccel utána a köv. mérés: fvc ex: 74% fev1: 78% fev1 % fvc ex: 108% pef: 90% mef75: 97% mef50: 96% mef25: 91% fef 25/75:94% fvc in: 72% Ekkor már azt mondta most fullad meg, úgyhogy be akart menni az orvoshoz, de az orvos kb. 30 perc múlva nézte meg, mert folyamatosan vitték be neki a keletkezett eredményeket. A rendelőbe már ájulás érzése volt (mert elmondása szerint ennyire nem kapott levegőt), a doktornő megvizsgálta, meghallgatta. Ezt írta a papírra: Fiz.: gracilis mellkas, tompulat nem kop. Perif.ny.cs. nem tap. Sejtes alaplégzés, nem forszírozható. Légzésfunkció: fvc: 2,59 liter 78% fev1:2,38 liter 82% pef: 6,93 liter/sec 104% tiff.: 91,89 Terhelés után: fvc: 2,48 liter 74% fev1: 2,28 liter pef: 6,28 liter/ sec tiff: 91,94 terhelés után 20 perccel: fvc: 2,47 liter fev1 : 2,26 liter 78% pef: 6,04 liter/sec. 90% tiff: 91,50 3 hónapja csináltak neki allergia tesztet is, minden évben csináltatok neki. Ehhez képest, ma ismét nagyon fulladás érzése volt a gyereknek, eljöttem a munkahelyemről el vittem, mert azt mondta ma rosszabb volt mint tegnap. Eredmény: Hallgatózásra : sejtes alaplégzés. Vérgáz: hypocapnia, enyhe alcaloidozis . Volt 2x olyan is mikor az oxygén is kevesebb volt a vérében, és az volt ráírva a papírjára, hogy vérgáz eredményei hyperventillációra utalnak. ph: 7,52(7,35-7,45) pco224(35-45) po2 : 79(83-108) so2%: 97 (95-98) Légzésfunkciója: fvc: 76% fev1: 83% fev1/ivc: 0% fev1/fvc: 114% pef: 88% fef25-75:97% mef:75: 99% mef50: 104% mef25: 94% mtt:57% A második fújása is majdnem ugyanez 1-2 % különbséggel, ez volt a jobbik. Pulzoxymetria : 100/115 /96 és 98 között van. Ez a mai orvos ráadásul más valaki volt, mert a mi orvosunk ma szabadságon volt. CT-t is csináltak a gyerekől kb 2 hete, teljesen negatív, testplethysmográfia és diffúziós kapacitás is volt , mely nem mutatott hörgőszűkületet,ellenben technikai hibát igen (ezt az orvos mondta). Tegnap még egyszer elvittem a tüdőgondozóba csináltak vérgázt ph: 7,38 po2:75 pco2: 32 so2: 95 vélemény: élettani. Illetve légzésfunkciót: fvc: 90% fev1:96% fev1%:93% fef25-75%: 94% az összes többi: 101 és 108% közötti volt, mind a két fújásnál. Pulzoxyja: 104-105/min és 96-97% oxygén szaturáció. Az orvos azt mondta (mind a 3-om), hogy ez pánik syndroma. Doktornőnek mi a véleménye a leletek alapján? Ön szerint is pánikos lett a gyermek valamitől és nem kell félnem hogy szervi a baj? Azt mondták, már csak a hörgőtükrözés van, de az fölösleges jelen esetben. A múltkor este már olyan rosszul volt, hogy még az ügyeletre is bevittem, ahol már görcsölt a keze és a szája is, tiszta piros volt a gyerek arca, rohantam vele ahogy tudtam. Meghallgatta a hátát-mellkasát az orvos és nem hallott semmit, csak puha sejtes légzést, alányom pedig azt mondta nem megy be a levegő a tüdejébe. Az ügyeleten is pánik lett az eredmény látvány és hallgatózás alapján. Nem adtak semmit, hazamentünk és amíg el nem aludt többször mondta hogy nem megy be a levegő, vagy nagyon nehezen és egy "elefánt ül a mellkasán", de a színe jó volt és miután elaludt semmi baj nem volt , szépen egyenletesen lélegzik. Felébred és utána elalvásig zihál, kapkod, légszomja van vagy szorít a mellkasa, sokszor görcsöl keze -szája. Kardiológus teljesen kivizsgálta szintén (24 órás, terheléses, Uh), semmi, csak tachykard, de nem szervi ok miatt. Pajzsmirigy is rendben, gasztrón is voltunk, reflux nagyon enyhe, illetve csináltak ételallergia vizsgálatot vérből 50 féle ételre negatív. Fül-orr-gége: semmi más csak alsó orr kagyló túltengés, melyből kifolyólag kilélegezni tud, de be nem, vagy csak nehezen, mert ennyire elzárja az utat az orrkagyló. Kapott rá már több féle orrsprayt (steroidost), most az avamyst próbáljuk, de semmi reagálás. Azt mondta a fül-orr-gégész, hogy ha fél-1 éven belül nem múlik el, akkor megműtik az orrkagylóját. Sokszor a lányomnak a füle is bedugul és hallja ahogy lélegzik a fülében és ez még jobban zavarja. Ez alapján mi a véleménye a doktornőnek? Tüdőeredetű baja ugye nincs a gyereknek, hanem az orrkagylója miatt van a fulladás érzés? És még rá is pánikol erre? Vagy mi?
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
T.Doktor Úr/Doktornő! Régebben rendszeresen véradó voltam (20 éve) és egyszer az "elő szűrésnél " azt mondták,többet nem adhatok vért,mert ausztrál antigénem van. Én azóta sem kérdeztem rá ,hogy ez mi és hogy lett. Előzőleg nem volt,vagy csak nem vették észre? Ez elmúlhat?Többet tényleg nem adhatok vért? Vajon mitől lehetett , mikor nem volt semmi ilyesmi betegségem. Üdvözlettel.
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor!Szeretném kérdezni hogy az ISOPRINOSINE tabletta okozhat e Candidát a belekben mint az antibiotikum?Meg megelőzés céljából mennyi ideig adható gyerekeknek a tabletta mert nagyon sokszor volt légúti fertőzésük.köszönöm válaszát.
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnál csontritkulást állapítottak meg. 72 éves. Anélkül, hogy laborba küldték volna megnézni a kálcium és D vitamin szintjét, egy recepttel - melyet a sokadig gyógyszertárban tudott kiváltani, mert nem volt ráírva, hogy a felírt vitami hány havi adag-, szóval a kiváltott vitaminnal vissza kellett mennie a rendelőbe, s ott bevetettek vele 100.000 ng/ml D vitamint. A kezelőlapjára viszont az van írva, hogy a kiváltott folyadékot 4 felé elosztva, hetente kell elfogyasztania. Egyébként be akarják őt vonni valami programba. Várom véleményét arról, hogy nem volt-e túl nagy ez az adag egyszerre, úgy, hogy laborvizsgálat nem is előzte meg. Köszönöm szépen előre is! Üdvözlettel: Turzóné V. Andrea
Kérdező: turzoandrea Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Gőgh Edit 2013-05-15 09:41:42
Kedves Doktornő/Úr ! 160-170-es pulzus mérése is előfordult nálam, fizikai megterhelés nélkül is. Gyakori a heteken át tartó rossz közérzet, szédülés, erőtlenség, hányinger. Holter vizsgálat eredménye szerint a sinus csomóból kiinduló "jóindulatú" ritmuszavarról van szó. Állandó gyógyszer szedését nem javasolták, csak alkalmanként, a tünetek csillapítására. Pánikbetegséget állapítottak meg nálam kb.6-7 éve. Borzalmas, halálfélelmet okozó állapotba kerülök, amikor a heves rosszullét elkap. Ilyenkor nem merek orvost hívni, hiszen ismert a problémám, csak várom, hogy mi fog történni. Jó lenne biztosan tudni, hogy mindezt az agyam produkálja,vagy a valóságos ok a szívritmuszavar? A pánikbetegségre évek óta szedett gyógyszerek nem nyújtottak igazi, végleges megoldást. Félelmetesnek találom ezt a magas pulzusszámot. Szeretnék eljutni egy olyan szakemberhez, aki tudna segíteni. Köszönöm szépen válaszukat !
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor Úr / Nő Egy Hematológus szakorvos segítségére lenne szükségem olyan ügyben hogy nagyapám (84) körülbelül januártól vérszegénységben szenved és választott vért kap. Első alkalommal február 18. án 6 egység választott vért kapott, majd március 27. án 3 egységet, majd ezt követőn rá pár napjára április 3. án újabb 3 egység vért kapott, de ez sem bizonyult elégséges nem ezért április 26. án ujjbab 3 egység vért kap. Volt hematológusnál február 27. én, aki vett mintát a csontvelőből, de ott azt mondták hogy minden rendben mert a myeloid sejtsor összes eleme feltalálható a kenetben és a mérsékelt eosinophil sejtszaporulaton kívül egyéb kóros elváltozás nincs. A normális haemopoesis, malignitésra utaló eltérést a csontvelőben nem láttak. Azóta hematológus nem látta, és azt sem tudják hogy a vér hová tűnik el. Más vizsgálaton nem volt azóta. A Ht szintje 0.22- 0.28 körül mozog. Lehet valamit tenni a vérképzés megindítására, illetve kideríteni, hogy mért kell 3 hetente vért adni, és orvosolni ezt a problémát? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Pár hónapja járok immunológushoz, és most lettek meg a részletes vérkép eredmények. A cytometria eredményei: CD3+: 76% (1830), CD4+:57% (1372), CD8+:18% (433), IRI: 3,17 , CD19+ :14% (337), CD16+56+: 12% (289). És ide van írva hogy alacsony supresorok, dysrergulácia. Fagocytális aktivitás PMNL: 99%, stimul. koef.52 . És van itt még egy amire pozitívat írtak:IgG : 192,3454 RU/ml pozit. Azt mondta az orvos, hogy nem valami jók az eredmények, valami sejtes dolog alacsony, és gyenge az immunrendszerem. Egyébként 30 éves még gyermektelen nő vagyok. Gyakori volt a herpesz a számon, majdnem havonta.állandó fáradtság, visszatérő húgyuti gyulladások, amit én csakis természetes módon kezeltem áfonyakapszulával. A mellemben is vannak ciszták, szóval összetett a dolog. Most Imunor ampulákkat kaptam kezelésnek, és ismét Isoprinosint. A kérdésem az lenne, hogy a leírt százalékos értékeknek mennyinek kellene lenniük normál állapotban? Mindegyiknek 100% ? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kikérni az alábbi betegség ügyében. Tavaly októberben a hűvösebb idő beköszöntével a jobb lábam és a középcsontom 1-2 perces járás, állás vagy hanyatt fekvés után elszokott zsibbadni és a zsibbadás mellett égő érzést is szoktam tapasztalni ezekben a testrészekben. A középcsont irányából a nemi szervem felé is kisugárzott ez a zsibbadás és égő érzés. Ha gyorsabban mentem, akkor átterjedt a bal lábamra is, de oda kisebb mértékben. Ha leguggoltam pár másodpercre vagy magasabbra emeltem fel a jobb lábamat, illetve fekvésnél elfordultam oldalra, akkor jelentősen csökkent a zsibbadás mértéke. Ha hosszabb távra mentem gyalog, többször is meg kellett állnom úgy 500-600 méterenként, hogy mérsékeljem a zsibbadást. De olyan is volt többször is, hogy ha már 6-7 alkalommal leguggoltam, akkor utána szervezetem valahogy megszokta ezt az állapotot, és nem zsibbadt tovább, tudtam rendesen tovább menni. Ennek a betegségnek voltak előzményei is, ugyanis tavaly nyáron ráestem a gerincemmel egy lépcsőfok élére (Lumbosacralis átmenetnél kis szöglettörés tapasztalható), valamint már egy-két éve kiegyenesedett lordosist és kyphosist diagnosztizáltak a gerincem alsó részén. Elmentem a rheumatológiára okt. 19.-én , ahol is elküldtek röntgentre,ami a következő eredményt mutatta: Az SI izület rések norm. tágasságúak, az ízfelszínek kissé egyenetlenek, mk. SI izület kp. harmadában mérs. aubchondralis sclerosis látható, erosio nem ábrázolódott. A csipőizületi rések norm. tágak, a vápatetők cranialis része scleroticus, a cranialis peremszélek megnyúltak. A femúrfejek és nyakak kóros eltérést nem mutatnak. " A doktornő elküldött fiziotherápiára, gerinctornára, stabil galvánra, inerferenciára, és kézi masszázsra 8 alkalommal. Arcoxiát és Miderizone-t is kellett szednem. Mivel a kezelések hatására sem történt javulás állapotomban, a doktornő elküldött MR-re Kaposvárra , mert szerinte esetem felvetette a kétoldali sacroileitis lehetőségét. MR-lelet: A két SI izület proximalis részében subchondralisan keskeny egyenletes scleroticus sáv van. Ezen kívül jobb oldalon a sacralis oldalon ugyancsak a felső harmadban 2,5 cm legnagyobb kiterjedésben subchondralis oedema is ábrázolódik. Felszíni erosiok nem láthatók, az izületben folyadék felszaporodása nincs. Az izület környezetében lévő izmok, lágyrészek jelintenzítása szabályos. Vélemény: Krónikus sacroileitisre utaló subchondralis sclerosis, ill. jobb oldalon sacralis oldalon kisfokú akut gyulladásos jelek igazolhatók. Január 09.-én visszamentem az MR-eredmény megbeszélése miatt a doktornőhöz, aki laborba, immun laborba és röntgentre küldött el újra. A laboreredmények teljesen jók lettek, kivéve a reuma faktort (ami 17.7 lett). Az újabb röntgent eredménye a következő lett.: A gerinc fisiologias görbületei kiegyenesedtek. az L-S szöglettörés fokozott. A hátcsigolyák testmagassága rendes, a csigolyák ventralis conturjának íveltsége megtartott. A lumb. csigolyák enyhén laposabbak. A csigolyák peremszélein kezdődő felrakodások vannak. Az intervertebralis izületek megtartottak.Az L. IV. - S.I. közti porcrések enyhén lelapultak. Vélemény: Spondylosis Th-L." A doktornő ezen kívül elküldött még urológiára, szemészetre és mikrobilológiára góckutatás céljából, de mindenhol negatív lett az eredményem. Az immunlabornak eredménye is negatív lett. Ezek után január 15.-én a doktornő felírt nekem egy doboz XEFO Rapid 8 mg.os gyulladáscsökkentőt, valamint egy 5 ampullás MILGAMMA N injekciót is beadott a háziorvosom. Mikor az injekció elfogyott, akkor MILGAMMA NEURO 100/100 B vitamin komplex szedését kellett elkezdenem. A doktornő panaszaimat jelenleg seroneg. spondylarthropathiának tartja. A papíron még ezek a diagnózisok szerepelnek: SPOND. UNIV. COXARTHROSIS 1.U. EGYÉB MEGHATÁROZOTT INTERVERTEBRÁLIS DISCUS DEGENERATIO SNSA SUSP. SACROILEITIS 1.U. Áprilisban részt vettem egy 5 alkalmas infúzió-kúrán. Tüneteim nem változtak ezen kezelések ill. gyógyszerek hatására sem, most is ugyanúgy zsibbad és ég a jobb lábam, a középcsontom. Közben a neurológiai osztályon is bejelentkeztem, ahol is a doktornő elküldött lumbalis gerinc MR-re. A lelet a következő: A lumbalis lordosis csökkent, a középső szakaszon kyphosis látható, a sacrum dőlése fokozott. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremszéleken számottevő fokú spondylophytosis ábrázolódik. Az L.III.-IV. szintben a porckorong körkörös, a discus síkja alatt és fölött is követhető 6-7 mm átmérőjű előboltosulást mutat. Ebben a magasságban látható kyphosis punctum maximuma, ennek következtében a gerinccsatorna absolut fokú szűkülete alakult ki. A szűkülethez dorsalis szalagmegvastagodás hozzájárul. A liquortér nem követhető, a cauda rostok komprimáltak. Az L.V.-S. I. segmentumban a discus centralis 4 mm-es protrusiója ábárázolódik, gyöki kompresszió nem igazolható. Az egyéb segmentumokban a porckorongok érdemi előboltosulást nem mutatnak. A conus medullaris szabályos. Vélemény: Degeneratív eltérések. Hernia disci intervertebralis L.III.-IV. Abszolút fokú gerinccsatorna szűkület ebben a magasságban. Szeretném kikérni az Ön véleményét és tanácsát, hogy műtétet javasol-e a problémám megoldására ( milyen esélyem van a teljes felépülésre, focizhatok-e újra valaha), vagy esetleg van-e rá valami más, békésebb gyógymód.. Esetemben a műtét mennyire kockázatos? Ha nem vállalom a műtétet, akkor mi várhat rám? Esetleg egy jó csontkovács és a Ceragem thermo-masszázságy együttes igénybevétele tünetmentességet okozhatna? Stb. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Attila
Kérdező: attila21 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-05-16 07:32:51
Tisztelt Doktor!!olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy kisfiam 4,5 éves elmúlt,visszatérő lábszárfajdalmai vannak!legelsőnek tavaly februárban az oviban leesett a csúszdáról,akkor sokáig sántított,röntgen alapján eltérés nem volt látható!a kezelő orvos pihenést javasolt,és ha 2 héten belül sem enyhültek volna a panaszai akkor vissza kellett volna vinni és a lágy részekről is csináltak volna felvételt!hála akkor elmúlt!tavaly augusztus végén(nyaralásközben )kezdődtek újra a lábában a fájdalmak,pár nap elteltével jöttünk rá mitől fáj Noel lába,10 percenként főleg alvás közben mikor pihent dió nagyságú izomcsomók lettek a lábában,ez kb 30 másodpercig megvolt és ez így ment egészt éjjel,amikor mozgásban volt akkor is érezhetőek voltak de csak picik!(ez a bal láb volt)kivizsgálták minden rendben volt kicsit a kálium szint volt magasabb,de a doktornő azt mondta ez még elfogadható!azóta többször van h pár napig fáj a lába,de most azóta is a jobb lába izomgörcsök-csomók nincsenek,de fáj neki,főleg mikor felkel nem tud lábra állni!elkezd mozogni javul neki de húzza -sántít!most is jelenleg van neki ilyen panasza!!segítségét szeretném kérni hogy mi okozhatja és milyen irányba induljunk el!válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-05-13 15:51:38
2012. szeptemberében hagytam abba a fogamzásgátló szedését, melyet csaknem 10 éven át újra és újra felírtak nekem az orvosok, mondván, hogy az én problémámra nincs a magyarországi piacon jobb gyógyszer forgalomban, ugyanis 16 évesen magas tesztoszteronszintet mutatott a hormonvizsgálat. A gyógyszer neve diane35. Ez idő alatt a gyógyszer szedését 2 alkalommal önkényesen abbahagytam, majd miután 1 év elteltével sem jött meg a menstruációm, és komoly bőrproblémáim lettek, orvosom azt javasolta, ismét kezdjem el szedni a gyógyszert. Azóta a policisztás ovárium szindrómát is diagnosztizálták nálam. Most szeptember óta januárban egy alkalommal jelentkezett gyenge vérzés, a bőrömet ismételten elöntötte az akne. Inzulinrezisztenciát nem állapítottak meg nálam. 16 éves korom óta hormonvizsgálat nem készült. Férjemmel idén télen tervezünk belevágni a gyermekvállalási projektbe. Körbe szeretném járni a témát, hormonálisan milyen állapotban vagyok, milyenek az esélyeim, hogy természetes módon eshessek majd teherbe. Nyilván a kilátások még nem túl jók, mivel a ciklusom nem állt helyre. Külföldön élek, áprilisban megyek haza, akkor gondoltam magamat első körben megvizsgáltatni. Ön szerint, érdemes-e már hormonvizsgálatot készíttetnem, vagy még túl korai lenne (mivel akkor még csak 6-7 hónapja lesz, hogy nem szedem a gyógyszert). Ha igen, Önöknél milyen költsége lenne egy ilyen vizsgálat elvégzésének? Előre is nagyon köszönöm megtisztelő válaszát
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Lázár Erika 2013-05-13 14:29:59
Tisztelt Doktornő!/Doktor Úr! Vérnyomásomra Lotensin CT 5 mg/6,25 mg filmtablettát is szedek, aminek a tájékoztatójában szerepel, hogy a fogászati beavatkozás előtt ezt közöljem az orvosommal. Kérdésem, hogy ha az egyben lévő felső hidat le kell venni, az alsó-felső fogaimat le kell csiszolni és másik hidat/koronát szeretnék feltetetni, nyugodtam ülhetek-e a fogorvosi székben, nem leszek rosszul, nem halok meg közben?
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Várnai Lívia 2013-06-05 13:30:34
Tisztelt orvosok.hu ! A lányom 25 éves.Babát szeretne, vérzése nagyon ritkán van, policisztás szindrómát igazoltak nála,laktóz tartalmú gyógyszerektől megy a hasa, a vékonybél erősen gyulladt, így felszívódási problémái vannak, 3 éve szigorúan betartja a diétát, segítségüket kérem, mit tegyünk! Köszönettel:Teréz
Kérdező: csonkat@citromail.hu Válaszok száma: 1 db
Tisztelt doktor Ur! Gyors valaszat koszonom, proktologia szakrendelesen ellatasaim soran a problema folyamatos kiujjulasat orokletes tenyezovel,a folyamatos ullo munkaval illetve a stesszel magyaraztak. A vegleges megoldast a vegbelnel " valami reszek kivagasaban" latjak. Szamomra ez kicsit ijesztoen hangzik, ezert nem is jelentkeztem a fent emlitett beavatkozasra. Valami " finomabb" megoldast keresnek. Udvozlettel:Vera
Kérdező: vera Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor Ur! Gyors valaszat koszonom, proktologia szakrendelesen ellatasaim soran a problema folyamatos kiujjulasat orokletes tenyezovel,a folyamatos ullo munkaval illetve a stesszel magyaraztak. A vegleges megoldast a vegbelnel " valami reszek kivagasaban" latjak. Szamomra ez kicsit ijesztoen hangzik, ezert nem is jelentkeztem a fent emlitett beavatkozasra. Valami " finomabb" megoldast keresnek. Udvozlettel:Vera
Kérdező: vera Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor Ur! Gyors valaszat koszonom, proktologia szakrendelesen ellatasaim soran a problema folyamatos kiujjulasat orokletes tenyezovel,a folyamatos ullo munkaval illetve a stesszel magyaraztak. A vegleges megoldast a vegbelnel " valami reszek kivagasaban" latjak. Szamomra ez kicsit ijesztoen hangzik, ezert nem is jelentkeztem a fent emlitett beavatkozasra. Valami " finomabb" megoldast keresnek. Udvozlettel:Vera
Kérdező: vera Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor Ur! Gyors valaszat koszonom, proktologia szakrendelesen ellatasaim soran a problema folyamatos kiujjulasat orokletes tenyezovel,a folyamatos ullo munkaval illetve a stesszel magyaraztak. A vegleges megoldast a vegbelnel " valami reszek kivagasaban" latjak. Szamomra ez kicsit ijesztoen hangzik, ezert nem is jelentkeztem a fent emlitett beavatkozasra. Valami " finomabb" megoldast keresnek. Udvozlettel:Vera
Kérdező: vera Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Hadik György - Szerapiszmed Egészségügyi Kft. 2013-06-25 17:47:18
Tisztelt doktor Ur! Gyors valaszat koszonom, proktologia szakrendelesen ellatasaim soran a problema folyamatos kiujjulasat orokletes tenyezovel,a folyamatos ullo munkaval illetve a stesszel magyaraztak. A vegleges megoldast a vegbelnel " valami reszek kivagasaban" latjak. Szamomra ez kicsit ijesztoen hangzik, ezert nem is jelentkeztem a fent emlitett beavatkozasra. Valami " finomabb" megoldast keresnek. Udvozlettel:Vera
Kérdező: vera Válaszok száma: 1 db
Az orvosom szerint ez a betegség nem gyógyitható. Itt a nyálkahártyák elsorvadnak. Utána majd mi lesz. A trombózis miatt jelen pillanatban a Syncumárból napi 10 szemet szedek, mert az INR értéket 3-3.5 -re kell felvinni. Igazából a rák kialakulásától félek. A torkom folyamatosan be van gyulladva és válladék jön le. A szemem fáj és folyamatosan romlik a látosom. A fülem egyik pillanatról a másikra elkezd erős fájdalommal fájni. Az immunrendszert ilyenkor lehet egyáltalán valamivel erősíteni? Ne legyek állandóan fáradt. Előre is köszönöm a v álaszt. Tisztelettel: Szabados Erzsébet
Kérdező: norcsili Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2013-05-10 22:40:12
Tisztelt Doktorok! Tobbszori sebeszeti beavatkozas ellenere sem sikerult nalam az aranyer problema megoldasat orvosolni. Sajnos a mutetek utan rovid idon belul ismet kiujult. Milyen megoldast tudnanak javasolni ezen meglehetosen kinos es kellemetlen helyzetben? Tisztelettel: Vera
Kérdező: vera Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktorok! Tobbszori sebeszeti beavatkozas ellenere sem sikerult nalam az aranyer problema megoldasat orvosolni. Sajnos a mutetek utan rovid idon belul ismet kiujult. Milyen megoldast tudnanak javasolni ezen meglehetosen kinos es kellemetlen helyzetben? Tisztelettel: Vera
Kérdező: vera Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Van egy 4 éves kisfiam, aki csecsemő korában West szindrómás volt, ennek következtében középsúlyos értelmi fogyatékos. Jelenleg bal frontális epilepsziája van. Erre szed 2 gyógyszert is : Convulex, Topamax. Elég hiperaktív és figyelemzavaros, erre pedig Truxalt szed, de az éjszakai alváson kívül semmi változás nincs. Kis növésű , vékonyka ( lisztérzékeny),de nagyon jó kedélyű kisfiú. Mindent a szájába vesz, megrág, ha ingerlékenyebb ez fokozódik. Nem beszél csak sikonyál, ha felpörög, a sikonyálás is fokozódik. Van egy kistestvére, aki már elég nehezen viseli az ilyen felpörgéseket. Olvastam, hogy az ilyen fajta sztereotip viselkedés formákat és a hiperaktivitást lehetne kezelni homeopátiával. Egyedül nem merek belevágni, annyi alkati szer van. Esetleg tudnának ajánlani valamit, amivel csökkennének ezek a kényszeres dolgok nála? Előre is köszönöm!
Kérdező: junczy Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Román Ágnes 2013-05-09 12:16:36
175 cm/98 kg vagyok. 3 éve 20kg-ot fogytam 2 hónap alatt a válás miatt, azóta tudatosan diétázom és egy deka sem ment le heti 5-6 óra tornával sem. Kivizsgáltattam magam. A terheléses cukorvizsgálaton rosszul lettem és azóta is szédülés, homályos látás gyötör a lassan felszívódó szénhidrátoktól is, ezért nem is mertem enni semmilyen gabonafélét (csak zöldség és hús). 6 hét alatt csupán 2kg ment le! Ezután az orvos IR-t diagnosztizált (Glükóz=4,8, glükóz120=3,7, Inz=12,8, Inz120=21,0) aminek sok tünetét produkáltam már 8 éve folyamatosan (viszketés, szőrösödés, pattanások, visszérproblémák) és felírta a Meforal 850-et, amitől a bevezető szakaszban lement újabb 2 kg, de mióta a teljes adagot szedem 2x1 tbl., azóta dekára pontosan ugyanannyi vagyok, pedig még annyit sem eszem, mint a cukorterhelés után! A kivizsgálás során 23mm-es göböt találtak a pajzsmirigyemben (TSH=2.13, T3=3.02, T4=0.92), ezzel megyek majd izotópos vizsgálatra. A sok kudarcélmény miatt, ami a fogyással kapcsolatban ért az elmúlt 8 év alatt, már nemcsak fizikailag vagyok fáradt, hanem lelkileg is. Türelmetlen vagyok! Csak telik az idő felettem, és hiába teszek meg a fogyásom érdekében bármit, semmi eredmény!!!Nagyon el vagyok keseredve...Azt vártam, hogy a Meforaltól majd beindul a fogyásom, de nem. Azóta annyira fáradt vagyok, csak nézek ki a fejemből, ennyiben kimerülök. Az orvoshoz 2 hónap múlva kell mennem TSH eredménnyel, mert ha az növekszik, akkor tiroxint is kell majd szednem, de szerintem felesleges újabb 2 hónapnak eltelnie, amikor érzem, hogy lelassult a pajzsmirigy-működésem. 41 éves vagyok, elváltam, be vagyok zárva ebbe a testbe, szeretnék lefogyni, de nem tudok. Mit tegyek????? Kérem, segítsen!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt,Doktor Úr,Doktornő! Nem saját magam miatt,hanem a férjem ,húga miatt írnék. 34 éves,súlyosan fogyatékos betegről van szó.Szellemileg,és testileg is fogyatékos.Farkastorokkal született,valamint végtagi deformációi vannak.Emellett epilepsziás.Igazából,e mellett soha nem volt beteg,a megfázáson kívül. Most 34 éves. Ez év júliusában,kórházba került tüdőgyulladással.Megfázva előtte nem volt,és nem is köhögött .Ezért is gondolom laikusan,hogy talán félre nyelhetett,és az okozta a tüdő gyulladást.Ápolónő vagyok,de sajnos nekem ehhez,az ismereteim kevesek. Augusztus 28-án hazaengedték,gyógyultan,de szeptember 1-én,visszakerült,gennyes tüdőgyulladással.Október 15-ig volt ismét kórházban,de 3 nap után újra visszakerül,rosszabb állapotban mint ezek előtt.Minden alkalommal ,folyadékot kellett csapolni a tüdejéről.Már mindenféle kezeléssel próbálkoztak,és ha hazamegy utána,mindig visszaesik. A kérdésem az lenne,hogy mi lehet ennek az oka?A végtagjai nem oedemásak,így szerintem nem szív eredetű.A folyadék is mindig a tüdejében van.Kérem adjon valami érdemleges választ,hogy mi lehet ennek az oka.Első alkalommal,amikor beteg lett,csináltak Ct vizsgálatot,de az eredmény jó lett.Az orvos annyit jegyzett meg,hogy deformált a tüdeje,de mivel előtte nem volt beteg,röntgen nem készült.Nincs egy olyan felvétel,amivel összelehetne hasonlítani,hogy ez régebb óta fenn áll e vagy a legutóbbi betegség következménye.Sajnos mivel ,súlyosan fogyatékos,mindenféle vizsgálatot altatásban kell végezni,valamint a kezeléseket.csapolás stb. Kérem segítsen,és adjon segítséget,hogy mit lehet vele tenni,vagy mi várható. Köszönettel:
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db
A férjem széklete kicsit véres reggelente, amitől nagyon meg vagyunk ijedve. Van amikor nincs neki csak 2-3 naponta széklete, de akkor nehezebb is neki. Most úgy gondoltam, hogy itatok vele gyógynövényes teát, amire az van írva, hogy máj és gyomortisztitó, kicsit diétásabbra vesszük az evést. Szeretnem megtudni, hogy mi okozhatja és esetleg elmúlhat-e magától, ha odafigyelünk mindenre.
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-08-09 20:33:50
Kedves Doktor! Ősszel ki ment a bokám ,meg ínszallag szakadásom volt. Be gipszelték ,meg rögzítőt, plusz gyógytesit kaptam. de még most is fáj a bokám, mitegyek?
Kérdező: Szimo Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Torday László ! Bár nem ismerem önt személyesen,de isten mentsen meg attól,hogy valaha is az ön rendelőjében vagy az ön által végzett vizsgálatán vegyek rész ! Ön a betegeivel is ilyen agresszív ? Azt gondolom még nincs miért fizetnem ( ha ön ezt kérdésnek szánta ) mert normális választ sem kaptam a kérdésemre ! akkor miért hozták létre ezt az oldalt ha nehezére esik tisztességesen válaszolni ? manapság ezt tanítják az egyetemen ? én ugyan 20 éve jártam oda,de általában emberi módon válaszolok,ha kérdeznek. Köszönöm a semmit !! Mártonné
Kérdező: MÁRTON LÁSZLÓNÉ Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-08 14:49:17
Ilyen betegségem van, mire számíthatók. A családban mindenki rákban halt meg.Volt TBC is, két mélyvénás trombózis és egy agyi. Mik az esélyeim.
Kérdező: norcsili Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2013-05-09 15:32:33
Tisztelt Doktor Úr! Apósomnak végbéldaganatot állapítottak meg, amelyet először sugárkezelnek majd műtenek. A sugárkezelés 5 hetes lesz, hétvégente lehet majd itthon. A kérdésem, hogy nekünk van egy 1,5 éves kisfiunk, aki hétvégente 1 napot ott szokott tölteni a nagyszülőknél és érdekelne, hogy a sugárkezelésnek van-e / lehet-e valamilyen hatása rá. Az izotópos vizsgálatnál hallottam már hogy ott van pár nap amig jobb ha nem érintkezik a vizsgált személy a kisgyerekkel, de sugárkezelés esetében ez hogyan működik? Köszönettel várom válaszát!
Kérdező: AnitaSanchez Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-08 08:59:50
Kedves Orvosok! Mai napon, séta közben egyszer csak éles, szúró fájdalmat éreztem jobb lábfejemen, leginkább a külső részén. Eleinte nem is zavart, de egyre erősödött, olyannyira, hogy mostanra még ránehézkedni sem tudok, mintha a csontom fájna, mintha egy 100-as szöget nyomnának a közepébe. Jobb oldali 2 lábujjam vonalában, kb a lábfej közepéig, majd a sarkamig fáj. A mellékelt képen be is jelöltem pontosan. Nagyon kemény érzés, nem éreztem még ilyet. A legfurcsább az, hogy semmit sem csináltam, nem esett rá semmi, nem ütöttem be, nem léptem rosszul. Vajon mitől lehet ez a szúró fájdalom, és mi lehet a megoldása? Előre is köszönöm segítségüket!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-05-08 05:58:15
Tisztelt Doktor úr. Elég kényes témával fordulok Önhöz, de személyesen senkivel nem merek erről beszélni. Megpróbálom röviden és lényegre törően leírni mi is a gondom. Van párom már több éve, de mikor együtt vagyunk nem merek enni mert félek hogy menni fog a hasam. Ettől persze egész idő alatt izgulok és megfájdul a gyomrom. Az éhezés se jó, de egyszerűen nem tudom leküzdeni. Ugyan így van, ha mennem kell valahova...Ha elvonom a figyelmem erről akkor semmi bajom, ha viszont nem, akkor görcsbe rándul a gyomrom, és a hasam is megy. Mikor a családdal vagyok itthon semmi bajom, azt eszek amit akarok nem számít mi lesz. Viszont ha csak a szomszéd vagy bárki itt van mindig görcsbe rándul a gyomrom, hogy nehogy menjen a hasam.Régen bármit ehettem semmi gondom nem volt. Kb 2 éve jött amióta itthon vagyok. Van erre valami megoldás? Vagy gyógyszer...stresszoldó vagy bármi ami segít. Elnézést hogy ilyen butasággal fárasztom, de ha ez leküzdhető akkor inkább nem koplalok feleslegesen ilyen helyzetekbe. Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktor, Több mint fél éve szedem a Milligest nevű fogamzásgátlót, eddig minden rendben volt, csak érdeklődni szeretnék, hogy a 7 napos szünet alatt nyújt bármilyen védelmet a gyógyszer? A másik kérdésem az lenne hogy a hét napos szünet után, mikor válik megint biztonságosság az együtt lét, tehát hány szem gyógyszer bevétele után? Például ha a szünet után eltelik 2 nap (tehát két szem gyógyszer bevétel) akkor a 3-dik napon történő együtt lét biztonságos, vagy nincs ahhoz kötve hogy a szünet után hány gyógyszer bevétel után válik biztonságossá az együtt lét? (a tájékoztatóban semmi utalást nem találtam erre, csak arról hogy amikor először kezdi el szedni valaki a gyógyszer hogy várjon egy hetet és azon a héten kiegészítő fogamzásgátlást ajánlanak, ebből úgy gondoltam hogy a gyógyszer hatása amíg valaki véglegesen le nem áll vele addig folyamatosan hat, tehát a 7 napos szünet után nem kell egy hetet várni, úgy mintha először kezdené el szedni az ember). Előre is köszönöm válaszát.
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Milánkovits Márton 2013-05-07 22:31:04
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Gyökérkezelt fogam nem fáj, de külső nyomásra a gyökércsúcsnál érzékeny. A röntgen még kezelés előtt igazolta, hogy gennyes gyulladás van.Ennek ellenére, a 4. kezelésen, próbatömést kaptam. Holnap kell visszamennem. Ha nincs panaszom, akkor a próbatömést, tartós tömésre cserélik. Viszont az arcom felől ujjal megnyomva érzékeny a gyökércsúcsnál, egyébként nem. Szabad ilyenkor még betömni? A másik kérdésem az, hogy az érzéstelenítő injekció után, még mindig fáj a csont, 1 hete már, ez normális? Köszönöm a választ ! Éva
Kérdező: nagyneva Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Várnai Lívia 2013-06-05 13:32:55
KÉRDÉST TETTEM FEL,ÉS NEM KAPTAM RÁ VÁLASZT,AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI,HÁNY MUNKANAPON BELÜL VÁLASZOLNAK ?, KŐSZÖNETTEL mÁRTONNÉ
Kérdező: MÁRTON LÁSZLÓNÉ Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-06 19:05:47
2 hete egy perforált vakbélműtétem volt.Eléggé végstádiumban voltam megműtve,de szerencsére sikerült a beavatkozás.Megkérem szépen osszon meg egy pár információt.Azt mondta az orvos,hogy 1 évig nem emelhetek és diétás étrendem van(azaz semmi olajban készült étel,semmi fűszereset és sült ételt sem....egyebet nem tudok).Szeretkezem sem szabad(ha nem erőltetem meg magam aktus közben)?Mire kell még fokozottan figyelnem? UI.Volt bennem 5 cső.Egy az orromban,egy a húgycsövemben és 3 a hasfalamban.A hasfalamban levő cső kivétele után egy pár nap elteltével úgy éreztem,mintha a levegő be lenne szorulva oda(kattogott és szúrt is.) Mostanában eléggé be van pirosodva a varrat.Mi lehet az oka? Elore is köszönöm válaszát! Mátyás
Kérdező: Timcike Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2013-05-06 09:33:59
2 hete egy perforált vakbélműtétem volt.Eléggé végstádiumban voltam megműtve,de szerencsére sikerült a beavatkozás.Megkérem szépen osszon meg egy pár információt.Azt mondta az orvos,hogy 1 évig nem emelhetek és diétás étrendem van(azaz semmi olajban készült étel,semmi fűszereset és sült ételt sem....egyebet nem tudok).Szeretkezem sem szabad(ha nem erőltetem meg magam aktus közben)?Mire kell még fokozottan figyelnem? UI.Volt bennem 5 cső.Egy az orromban,egy a húgycsövemben és 3 a hasfalamban.A hasfalamban levő cső kivétele után egy pár nap elteltével úgy éreztem,mintha a levegő be lenne szorulva oda(kattogott és szúrt is.) Mostanában eléggé be van pirosodva a varrat.Mi lehet az oka? Elore is köszönöm válaszát! Mátyás
Kérdező: Timcike Válaszok száma: 1 db
A problémám eléggé kényes számomra reggelente lapos hassal ébredek de ez kb addig tart amíg stressz nem ér vagy étkezés után kb 1 óra elteltével kezdődik. ( lassan étkezem jól megrágom az ételt ) Kérem segítségüket labor eredményeim jók kicsit vérszegény vagyok de ezt orvosolták.nálam. Valami bélféreg stb lehet a kiváltó ok ha igen mi a teendőm. Válaszukat előre megköszönöm.
Kérdező: editke Válaszok száma: 0 db
Jóbapot Kedves Doki! Mostanában folyton ideges vagyok, folyton pörgök, mindenkit ki osztok. És sajnos vagdosom magam.... nem akarok öngyilkos lenni.. vagy igen csak nem tudom. Mit csináljak?
Kérdező: Szimo Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Lakatos László 2013-05-12 11:11:27
Január 11-én műtöttek lágyéksérvvel Németországban, amikor is egy 10x15 cm-es hálót raktak be. Előzmények: December 19-én a munkahelyen elcsúsztam a jégen és rám gurult egy konténer, aminek, hogy ne kerüljek a kereke alá, próbáltam magam eltólni. Éreztem egy éles fájdalmat és forróságot a lágyékomnál. Másnap elmentem a körzeti orvoshoz, mert még mindig fájt, és volt egy kis kitüremkedés a jobboldali lágyékomnál. A körzeti orvos elküldött a korházban, ahol bent is tartottak, majd 2 nap múlva hazaküldtek, mondván, hogy sérvem van és majd ha Magyarországon járok, műttesem meg magam. Visszamentem a körzeti orvoshoz, aki azonnal visszautalt a korházba, hogy mütsenek meg. Január 11-én meg is műtöttek, de a műtét után lassan javúlt az állapotom. Egész a mai napig a jobb herém még mindig fáj. Márciusban tíz napot voltam ismételten bent a korházban, ahol küldözgettek vizsgálatokra. Meg állapították, hogy mellék here gyulladást kaptam, amire kaptam antibiotikumot. Ez valami bakteriális fertőzéstől van, amit azonnal ki is hangsúlyoztak, hogy biztos nem aműtét alatt kaptam el, hanem vizelésnél a pisin vissza fertőzödtem. Nem értettem. A fájdalom nem múlt. Majd ötször kaptam injekciót a medence csont mellé, amitől háromszor el is zsibbadt a lágyékom és a combom eleje, és belső fele. De a here fáldalom nem múlt el. Most május 14-én megint meg akarnek műteni, hogy valami három ideget elvágjanak, és akkor biztos elmúlik a fájdalom. Persze utánna érzéketlen lesz a lágyékom egy része. A kérdésem: Merjem-e vállani a műtétett?
Kérdező: gábor73 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Kopa Zsolt 2013-05-06 20:25:28
Tisztelt Doktor Úr! Lányom POF miatt hormonkezelést kap. Most Divigélt 0,5 , és Utrogestant 100 mg szed, 3-szor 1 et. 2 napja a 17. napon áttöréses vérzés jelentkezett, ma kellene elkezdeni az utrogestant, 10 napig, és nem tudom, hogy most el szabad-e kezdeni, vagy ne szedje a vérzés alatt? Sajnos most kétségek között vagyunk, és megkérdezni hétvégén még telefonon sem tudom, hogy mit tegyünk ilyen mellékhatás esetén? Köszönöm a gyors választ! Nagyné
Kérdező: nagyneva Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Sávai György 2013-05-05 12:23:37
Tisztelt Dr! Több éve bokatörést szenvedtem, miután az egyik csontdarabot csavarozni kellett, a két csavart egy évvel később eltávolították Az elmúl 2 évben egyre gyakrabban dagad fel a bokám, ami egyre kellemetlenebb, mivel munkám során gyakran 6-8 órát is állnom kell egyfolytában. Korábban csak bizonyos cipőkben volt megfigyelhető, de mára már papucsban is szinte naponta előfordul. Kérdéseim a következők: Mit tehetek a helyzet ellen, hogy tartósan megoldódjon a probléma? A gyakori dagadás nem okoz megnövekedett trombózisveszélyt? Ha fáslizom, vagy nyomás alá helyezem, nem gyengülnek el a tartó szalagok? Szíves válaszát előre is köszönöm: Csilla
Kérdező: Simsok Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2013-05-06 13:27:52
Tisztelt Doktornő! Kislányom 11 hónapos. Születésétől kezdve könnyezett, váladékozott a szeme (jobbik), így 4 hónaposan átmosták a könnycsatornáját, majd 5 hónaposan újra, mert nem volt javulás, azóta viszont rendbe jött. Kb. decemberben kezdődtek a náthás, megfázásos időszakok nála, ekkor megfigyelhető volt, hogy a náthával egyidőben a szemei is csipásodtak, de a nátha megszüntével ez el is múlt. Most viszont a legutóbbi megfázása mikor elmúlt (kb. 3-4 hete), a váladékozás mégis megmaradt. Ezt egyébként úgy kell elképzelni, hogy reggelente ébredésnél van neki mindkét(!)szeme csipásodva, van hogy elég sok van neki rajta, a szempilláin is, és néha már teljesen száraz ez váladék, de van mikor még folyós. Vajon újra elzáródott a könnycsatorna? De mivel itt könnyezésről nincs szó, csak a váladék van, az is csak reggel, és mindkét szeménél, napközben pedig semmi, így ezt nem tartom valószinűnek. Lehet, hogy a nátha idején átvitte a fertőzést a szemére? Mert mikor folyt az orra, kente, dörzsölte bele rendesen a szemeibe... Egyébként nem gyulladt, nem piros egyik sem. Nem tudom, lehet-e összefüggés, de feltűnt, hogy alvásnál mikor az orrán beszívja a levegőt, kicsit úgy hallani, mintha horkolna, nem annyira hangos, de mégis vmi hangot ad az orra...Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel: Sz. Dóra
Kérdező: kiskoz Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Szabados Edit 2013-08-12 10:23:19
Különösebb betegségem nincsen,mivel 58 éves vagyok,és soha nem jártam orvosnál,de sajnos dohányos vagyok 30 éve ( nem sokat ) így arra gondoltam,hogy nem árt egy teljes vérkép,mindent kértem a vérből ( magán alapon ) Szeretném öntől meg kérdezni,ad e okot aggodalomra a köv. eredmény ? CA72-4 7,2 U/ml a 6,9 helyett,továbbá Limfocita mely 50,10 a 45,00 helyett,és AFP 9,8 ug/L a 6,0 helyett .Jól érzem magam ,különösebb bajt nem észlelek magamon,szeretném tudni menjek e további vizsgálatokra ?.Köszönettel várom válaszát Márton Lászlóné
Kérdező: MÁRTON LÁSZLÓNÉ Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Torday László 2013-05-06 19:04:45
Tisztelt Orvosok! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat. Azóta túl vagyok a harmadik műtéten, a vérzésem megszűnt. Extrém mennyiségű volt. Innentől van 6 hét haladékom, hogy valamilyen megoldást találjunk az újabb operáció elkerülésére. A javaslataikat szeretném kérni a további lépések megtételére.Nem tudom ezek után a Provera alkalmazása célszerű lehet-e, közvetlenül ez volt a bő vérzés kiváltója, esetleg ahogy a menszesz jelentkezik azonnal bele kell-e vágnom a Mirena felhelyezésébe. Az eddigi tapasztalatok alapján, ha csoda nem történik és el nem áll a vérzés magától cselekednem kell. Van-e esetleg más lehetőség is, ami Önök szerint segíthet megszüntetni ezt a betegséget? Drasztikus fogyást javasoltak, mert 101 kg vagyok, vagy állandó fogamzásgátló szedést, legelegánsabb megoldásként pedig a spirált. Nem tudom a menszesz nélküli élet mennyire viselne meg mentálisan, a Proverától is kisebb dührohamaim voltak. A pszichés gyógyszerem elhagyása is szóba jöhet, Elontril 150 mg-ot szedek, aminek semmiféle nőgyógyászati mellékhatása nincs, vagy nem ismert. Egy barátnőm Gestogént szed és ez megoldja a menszesz problémáit. Ez is segíthet ilyen hosszú vérzészavar esetén esetleg?Sor került E2+FSH+LH+prolaktin meghatározásra. A labor eredményeim megfelelőek, lényeges eltérés nincs. Szeretnék még gyermeket vállalni, ezért sem merült fel eddig nőgyógyászati nagy műtét, de ilyen elhúzódó problémák mellett át kell gondolnom, mi a fontosabb. Minden lehetőség érdekel, amivel lezárható ez az elhúzódó vérzészavar.Eligazításuk nagyon értékes számomra, köszönettel tartozok érte!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Milánkovits Márton 2013-05-02 17:33:34
Jó napot! Februárban PM alultermelést állapítottak meg nálam. A háziorvosom felírta az Euthyrox 50 tablettát (napi1db).2hét múlva folyamatos szédülést észleltem. abba hagytam a tabletta szedését, de az orvosom megnyugtatott, nem a tablettától szédültem. Vashiányra és alacsony vérnyomásra kezelt. Majd mikor ismét elkezdtem szedni a tablettát, 1 hét múlva újra jelentkeztek a panaszok. Szédülés, fejfájás. Már lassan egy hónapja nem szedem a hormonokat, de kisebb, 1-2 napos megszakításokkal még mindig szédülök. Mi történhetett?
Kérdező: Marica Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Orvosok! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat. Azóta túl vagyok a harmadik műtéten, a vérzésem megszűnt. Extrém mennyiségű volt. Innentől van 6 hét haladékom, hogy valamilyen megoldást találjunk az újabb operáció elkerülésére. A javaslataikat szeretném kérni a további lépések megtételére.Nem tudom ezek után a Provera alkalmazása célszerű lehet-e, közvetlenül ez volt a bő vérzés kiváltója, esetleg ahogy a menszesz jelentkezik azonnal bele kell-e vágnom a Mirena felhelyezésébe. Az eddigi tapasztalatok alapján, ha csoda nem történik és el nem áll a vérzés magától cselekednem kell. Van-e esetleg más lehetőség is, ami Önök szerint segíthet megszüntetni ezt a betegséget? Drasztikus fogyást javasoltak, mert 101 kg vagyok, vagy állandó fogamzásgátló szedést, legelegánsabb megoldásként pedig a spirált. Nem tudom a menszesz nélküli élet mennyire viselne meg mentálisan, a Proverától is kisebb dührohamaim voltak. A pszichés gyógyszerem elhagyása is szóba jöhet, Elontril 150 mg-ot szedek, aminek semmiféle nőgyógyászati mellékhatása nincs, vagy nem ismert. Egy barátnőm Gestogént szed és ez megoldja a menszesz problémáit. Ez is segíthet ilyen hosszú vérzészavar esetén esetleg?Sor került E2+FSH+LH+prolaktin meghatározásra. A labor eredményeim megfelelőek, lényeges eltérés nincs. Szeretnék még gyermeket vállalni, ezért sem merült fel eddig nőgyógyászati nagy műtét, de ilyen elhúzódó problémák mellett át kell gondolnom, mi a fontosabb. Minden lehetőség érdekel, amivel lezárható ez az elhúzódó vérzészavar.Eligazításuk nagyon értékes számomra, köszönettel tartozok érte!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Tóth László 2013-05-02 15:23:14
Kedves Dr Ur.azzal a promlemaval fordulok onhoz,hogy egy par honapja,2 hetente mindig iszom valamifele alkoholt,es nem szeretnem ezt igy tovabb folytatni.ez lehet 1 uveg bor vagy eppen egy fel uveg vodka is.olvastam az oldalukon,hogy letezik egy gyogyszer,ami elveszi az alkohol utani vagyat,vagy epp rosszulletet okoz ha raiszik az ember.mivel nem szeretnek alkoholista lenni a jovoben,igy megprobalom idoben megallitani ezt nalam,megelozni az alkoholizmust!41 eves vagyok,meg fiatal es jo a munkam is,amit nem szeretnek elvesziteni egy ilyen betegseg miatt.remelem idoben fordultam segitsegert es tud is nekem segiteni.elore is koszonom valaszat.tisztelettel:dobos krisztina
Kérdező: boszy71 Válaszok száma: 0 db
a pajzsmirigy alul működés és a magas vérnyomás lehet összefüggésben?
Kérdező: margit665 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2013-05-01 12:59:46
Tisztelt Orvosok! Közel 1 éve tart a kálváriám és a jelenlegi helyzetem nem tűr halasztást. A kezelő orvosom (endokrinológus) csütörtökig nem elérhető, nekem pedig már tegnap műtőasztalom kellett volna lennem ( 35 éves nőként harmadjára, nagyjából 4 havonta) az ambuláns lapomra írt igen bő, friss, darabos vérzésem miatt, ami 6. napja tart és egyre bővebb. Már nem tudom elhagyni a lakást miatta, ilyen vérmennyiséget még sosem láttam. A diagnózisom méhnyálkahártya túlburjánzás, Hyperplasia, Hypermenorrhea, mindkét szövettanom negatív. Az utolsón annyi szerepel szabálytalan proliferatios fázisképű endometrium. A jelenlegi helyzetet a Provera 5 mg menszesz 15-24. napja közötti szedése idézte elő-. Órák kérdése és válaszhoz, orvosi segítséghez kell jutnom! Eddig két küretem volt sokkal kevesebb vérzés miatt, amit több nőgyógyász sem talált indokoltnak.Nem oldotta meg a problémát, 6 hét után ismét nem szűnt meg a vérzésem, ezért került sor gyógyszeres kezelésre. Pont emiatt nem szeretnék újabb műtétet, hisz ez az út már ismert. A Provera okozhat-e ilyen mértékű vérzést , folytatható-e ez a terápia (3 havi adagot írtak fel)és meddig tartható ez a liter számra kiömlő vérmennyiség anélkül, hogy elvéreznék, vagy ahogy az ambuláns lapon látom a vérzés mennyisége konzervatív kezelés mellett is fennáll, tehát a kezelés sikertelen? Milyen reményeim lehetnek még? A Proverától is depresszívvé válok, a Mirena mellett menszesz nélkül ez állandó lehet? Őszintén szólva már a méheltávolítást is vállalnám, csak ne lássak többet vért. Kérem jelezzenek vissza nekem amilyen hamar csak lehetséges! Telefonon is próbálok segítséget kérni, de attól tartok a délelőtt folyamán lépnem kell, nem vagyok biztos abban, hogy csütörtökig képes leszek talpon maradni, olyan mértékben gyengülök. Köszönöm!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Dr. Hajnal Attila 2013-04-30 08:08:06
Tisztelt Dr. Úr! 15 éves korom óta küzdök merevedési zavarral. Egészen biztos hogy nem önbizalomhiány amit a legtöbb orvos szeretne beadni nekem. Azt vettem észre, hogy gáttájon állandó jelleggel érzek egy forró, gyulladt érzést és amikor erekcióm lenne ez felerősödik (gondolom hozzá ér valamihez ahogy megdagad a prosztatám) és az addig sem kielégító merevedés szépen gyorsan abbamarad. Illetve ernyedt állapotában is mint ha össze lenne csoffadva, élettelen. Izgatásakor régen régen éreztem a prosztatám környékén egy kellemes melegséget és a heréim is húzódtak ez már így nincs. Az ejakuláció erőssége sem a régi. Az utolsó 3-4 összehúzódással szerintem nem ürül ki az ondó. A vizelet gyakoriságában nem állt be változás, de az is nehezebben indul meg , ill rá kell nyomnom a végén. Van ötlete mi lehet a betegségem? Biztosan találkozott már ezekkel a tünetekkel, lehet ezt eredményesen gyógyítani? Nálam krónikus prosztatamegnagyobbodást diagnosztizáltak, meg mondom őszintén nem is igazán vizsgáltak meg, érdekes kitérő válaszokat kaptam, szerintem tudják hogy nehéz gyógyítani és le akartak koptatni. Mennyibe kerül Önnél egy vizsgálat? Köszönöm, szép napot!
Kérdező: Olsen Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr Pintér Olivér PhD 2013-04-28 22:39:14
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne van egy 4 hónapos kislányom,most voltunk vele csípőficam ultrahangon és annyit mondott a doktornő,hogy 6 hétig terpeszbetétes pelenka és ha majd jár akkor gyógycipő.Nagyon aggaszt mert az egyik csípőjében azt mondta nem lát magot ,de nem mondta ez mit jelent.Leírnám a lelet eredményét.A lelet eredmény:Status:Fejbiccentő izom nem feszes .Felsővégtagok mozgása szabad.Gerincen kóros nem észlelhető.Lábak középállásban.Izomtónusban durva eltérés nem látható.Csípő:Szabad,stabil csípő.Ortolani neg.Ráncaszimetria.Av-ok=hosszúak. UH vizsg.j.o.1-es típ.cs.m+b.o.I-es cs.m.nincs. Javaslat:-szülővel egyeztetve -terpeszpelenkázás 6 hétig -elindulás után sarokdöntéses ,keménykérgű viselése. Szeretném még megkérdezni,hogy mennyire fontos vagy megelőzés céljából kell a terpeszbetétes pelenka,mert megvásároltam csak a kislányom nem tűri el magán.Várom válaszát!Üdvözlettel.Eszti
Kérdező: eszti720 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Fodor Marianna 2013-04-28 10:33:29
Mindkét vállam nagyon fáj, elől, és hátul lyuk alakul, talán sorvad?
Kérdező: csonkat@citromail.hu Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Hegedűs Zsolt 2013-05-01 11:33:44
Kérdésem az lenne hogy mi a különbség az algoflex 400, és az algoflex forte között?Mert tulajdonképpen nekem izom húzódásra kellene.Nagyon erős fájdalmam van és az erősebbet szeretném megvenni.
Kérdező: andika0211 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Posa Anita Angela 2013-07-19 00:04:58
Tisztelt Dr Úr! 15 éve vagyok inzulinos cukorbeteg. Pár napja elvégeztem kettő darab terhességi tesztet is mindkettő megerősítette a terhességet.Nagyon szeretném a babát nem volt tervezve a HBA1c 8,0ill.8,5 voltak tudom ez magas de olvastam már h más is esett így teherbe és semmi probléma nem volt. A kérdésem az lenne hogy egyáltalán merre induljak el Kecskeméti vagyok.Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: nina2 Válaszok száma: 2 db
Jónapot kívánok. Kb másfél éve kitört a szobám ajtajának üvege (ilyen átláthatatlan kristályüveg féle) és ilyen nagy posztert ragasztottunk rá előről hátulról. Ahogy nyitva volt az erkélyajtó és a huzat átjárta hallottam hogy mozog a poszter és elkezdett idegesíteni hogy mivan hogyha az üvegport hordja szét a lakásban. Nagyon megijedtem mert másfél éve igy van de aztán elgondolkodtam hogy mennyire kellenne csiszolni vagy összemorzsolni hogy repülni tudjon az üveg? Lámpával vizsgálgattam hogy elég kis üvegmorzsalékok vannak de remélem annyira nem kicsit hogy a szellő felkapja őket. Mi a véleménye? Egyébként 2 napja voltam tüdőszűrőn és teljesen negatív. Annak már lett volna jele ha az üvegpor apró sebeket ejtett volna a tüdőmön ugye? Egyébként az üvegpornak mi az élettani hatása? ki lehet köhögni vagy rákkeltő ? Köszönöm válaszát előre is mert félek
Kérdező: kolbasz41 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2013-04-24 20:44:26
tisztelt doktor ur,holgy, a problemam eleg osszetett ,mar sok orvosnal megfordultam,de konkret valaszt es gyogyszert sem kaptam.2012.novembereben kihuztak az elso negy fogamat,mert az egyik letort es a tobbi is tomott volt es ugy dontottem protezist rakatok.megkaptam az ideiglenes protezist,nem is volt vele semmi gond.januar tizediken ismet kezelesre mentem,de elotte mar par napja fajt a fejem,de egyebkent is fejfajos vagyok,de a doktor ur azt mondta, fejfajosan inkabb kisebb munkakat elvegez es legkozelebb felrakja az allando protezist.aznap leszedte a fogkoveket az also fogsorrol,egy fogamat betomott fenyrekoto tomoanyaggal,majd a bal hatos felso fogamat gyokerkezelte,es caoh2 t tett bele.mikor hazamentem ez a gyogyszer,vagy fertotlenito nagyon marta a torkomat,kohogtem tole.masnap eros hanyingerem lett,szedultem es hanytam.a harmadik napon nagyon kiszaradt a szam es nyelesi keptelenseget ereztem,szedultem,remegtem,kozben tortent egy halaleset a csaladban es mindenki panikrohamnak tudta be,de estere mar levegot is nehez volt vennem,igy bevittek a surgossegire,kaptam kalcium injekciot es mondtak hogy vetessem ki a gyogyszert a fogambol,de amugyis ennek mindenki erzi az izet,masnap kiszedettem a fogorvossal,da a szam tovabbra is szaraz maradt,es meg mindig ereztem az izet,hanytam. a doktor ur a fogamat is kihuzta,mert nagyon elkezdett fajni.a kovetkezo heten is rosszul voltam eros gyomoreges tarsult a tuneteimhez,nem tudtam nyelni es nem volt nyalam.a korzeti orvos azt mondta idegi alapon van,es nyugtatot adott es gyomoregesre gyogyszert.elmentem a gegeszetre nezzenek meg,de nem talaltak semmi kulonoset,a garatom piros volt,es onnan gasztro kivizsgalasra kuldtek mert szerintuk reflux tunetek.gyomortukrozest vegeztek,de nem talalt a doktor ur semmit,pantoprazol gyogyszert adott,azt mondta,ha elmulik akkor reflux ha nem menjek vissza.ket hetig szedtem a gyogyszert de a szam csak jobban kiszaradt tole,majd ket het utan folyamatosan epet hanytam,es abba hagytam a gyogyszert.a doktor ur famotidinre cserelte,es mar nem hanytam,de a szajszarazsag es a szaj egesea has,jobb oldali szurasa,koldok koruli fajdalom,fulbe sugarzo fajdalom megmaradt.,neha a bal oldalt is fajt a hasam.elmentem borgyagyaszati allergia tesztre de csak nikkelre lettem allergias,es jod erzekenyseget mutattak ki.bar a doktornonek nem volt mindenre tesztje,amilyen anyag a fogaimban van.elkuldott immunologushoz aki cytomegalovirust talalt ami aktiv allapotban van.es ebv virust ami mar elmult,de tunetet nem okozott.kaptam ra isoprinosin nevu gyogyszert harom hetig szedtem,de nem volt javulas,.visszakuldtek a gegeszetre de ott sem talaltak semmit,az orrom kicsit szaraz voltazota fogytam nyolc kilot,bar igaz nem is sokat eszem es hanytam is es neha hasmenesem is van.ez igy megy mar harom honapja.most a doktorno levette a mintat sjogren szindromara,bar szerinte nem az mert csak a szam van kiszaradva,es a harom honappal ezelotti allapothoz kepest mar jobb a nyaltermelesem.a jelenlegi panaszaim has jobb oldali szurasa,de nem mindig,szedules fejfajas,szajpadlas szarazsaga es fajdalma,vese koruli fajdalom,de ez sem mindigrengeteg vizet iszom es rengeteget jarok vecere,neha savas jellegu bofoges,egetes,de erre szedem a gyogyszert,rekedtseg,nem allando,foleg reggel es ha sokat beszelek,gennyes valadek a torokbol,ami neha veres de csak egy kicsit,es furcsa szaga van,nyulos.,nyalmirigyek megnagyobbodasa,bar a gegeszeten ezt nem lattak nagyobbnak,es azt mondtak a valadek az orrombol jon.,elkuldtek ct re de majd csak ket het mulva esedekes.mar par napja a ket amalgam fogam is begyulladt es nagyon faj,ezek felso fogak,a gyogyszerrel kezelt ,majd kihuzott fogam mellett talalhatok.egy kicsit alul is be van gyulladva,de az is ezen az oldalon.a masik oldalon nincs semmi problema.nyalam mar tobb van,de meg mindig szaraz a szam foleg a szajpadlasom.es ego erzest tapasztaltam rajta,apro kis kiutesekkel,de ezek mar muloban vannak,legalabbis mar nem pirosak.szedules,gyengesegerzet,migrenes fejfajas,gyulladt foginy,gennyes nyal ami kicsit veres,a mirigyek neha nagyobbak,foleg eveskor,etelundor,nem kivanok semmi fele etelt,orrdugulas es szarazsag,natha szeru erzes,hidegrazas,lazam nincs homersekletem 35,4 tol 36,7 ig van.az etelt le tudom nyelni,de van olyan,hogy a nyalat kene es megall a nyeles.az allkapcsom is naha faj,es ha lehajolok nagyon faj a fejem es luktetnek a begyulladt fogaim.a fogaszaton azt mondtak amig ilyen gyulladt nem lehet kicserelni az amalgam tomeseket.pedig az egyik fogam meg lett furva,erre kerult az ideiglenes protezis,mar azt sem hordom ket honapja,de a doktor ur azt mondja ha ettol lenne,mar elkellett volna mulnia.nem tudom hogy a virus okozhat e ilyen tuneteket,es ilyen hosszu ideig,vagy mas iranyba kene elindulni.a doktorno azt mondja igyak sok vizet,de a szajszarazsagon nem segit,de most mar nem is olyan szaraz es nem is iszok olyan sokat,szomjas nem vagyokmert meg a cukorra gondolt,de a vervetelem jo lett.volt par het hogy jobban ereztem magam,de megint kezdodott elolrol,mas fele tunetekkel.jelenleg vitaminokat szedek es wobenzym kiegeszitot,de mar ket hete megint rosszul erzem magam.elkuldtek pszichiaterhez de a doktorno nem talalt semmi t gyogyszert sem kaptam,mondta hogy menjek tovabbi kivizsgalasra,de azt se tudom kihez kene fordulni,mar egy csomo orvosnal jartam,es sehol sem talaltak semmit,illetve nem tudtak ra valaszt adni.kerem ,ha tudnak segiteni esetleg milyen kivizsgalasok szuksegesek,vagy milyen orvoshoz kene fordulni a problemammal,vagy mi lehet a gond nagyon megkoszonnem.dominika
Kérdező: liska jani Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2013-05-30 13:28:18
Jónapot kívánok. Mindössze annyi kérdésem lenne hogy voltam tüdőszűrőn és az aszisztensnő aki készítette a felvételt hamar fotózott és nem vettem mély lélegzetet. A felvétel teljesen negatív lett. Attól a felvétel még hiteles ugye? Köszönöm válaszát!
Kérdező: kolbasz41 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2013-04-23 22:15:36
tisztelt cím!! pár napja nőgyógyásznál jártam rákszűrésen. a doktor úr rettenetesen durva volt, 15 éve járok nőgyógyászhoz de még soha nem fájt a vizsgálat, most viszont nagyon. erősen és durván tette fel a fém vizsgálóeszközt, véreztem is utána másnap reggelig. azóta a vérzés elmúlt ellenben pisiléskor rettenetesen csíp, még pisilés után is jó 15 percig. észrevettem hogy ha állva próbálok pisilni kevésbé fáj és nem a húgycsőnél csíp hanem kívül és a bőröm is rettenetesen piros, mintha nem csak belül hanem kívül is felsértett volna az eszköz. ez lehetséges? biztos ami tuti alapon ittam urogint, medveszőlőlevél teát, csinálok kamillás ülőfürdőt, de ez nem felfázás mert azt ismerem, volt már. ezen kívül canestennel kenegetem de nem érzek semmiféle javulást. ha külső sérülés mit tehetnék a gyógyulás érdekében mert már alig merek wc-re menni...köszönettel!
Kérdező: couvet Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Győrffy László 2013-04-23 19:47:42
tisztelt cím!! pár napja nőgyógyásznál jártam rákszűrésen. a doktor úr rettenetesen durva volt, 15 éve járok nőgyógyászhoz de még soha nem fájt a vizsgálat, most viszont nagyon. erősen és durván tette fel a fém vizsgálóeszközt, véreztem is utána másnap reggelig. azóta a vérzés elmúlt ellenben pisiléskor rettenetesen csíp, még pisilés után is jó 15 percig. észrevettem hogy ha állva próbálok pisilni kevésbé fáj és nem a húgycsőnél csíp hanem kívül és a bőröm is rettenetesen piros, mintha nem csak belül hanem kívül is felsértett volna az eszköz. ez lehetséges? biztos ami tuti alapon ittam urogint, medveszőlőlevél teát, csinálok kamillás ülőfürdőt, de ez nem felfázás mert azt ismerem, volt már. ezen kívül canestennel kenegetem de nem érzek semmiféle javulást. ha külső sérülés mit tehetnék a gyógyulás érdekében mert már alig merek wc-re menni...köszönettel!
Kérdező: couvet Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Győrffy László 2013-04-23 19:46:30
37 éves nő vagyok. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 3 hete nagyon fáj a derekam és zsibbad a bal lábam, voltam röntgenen és ez áll a leletemen: A sacrum-os coccygeum határán 90 fokos szöglettörés látható. A háziorvos ortopédiára irányított, de nagyon sokára kaptam csak időpontot. Ön mit mond erre a leletre? Régóta derékfájós vagyok a lábzsibbadás az mostanában jött ennyire hozzá.
Kérdező: Évi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-04-22 09:30:03
Nagyon köszönöm, válaszát! két évvel ezelőtt, fiam hirtelen növekedésnek indult. Egy év alatt nőt 15 cm és hízott 15kg-ot. Akkor kezdődtek a görcsök. MagneB és kálciumot szedett kb 10 hónapig.Eleinte ritkán és a nap bármely szakaszába begörcsölt a lába, de olyan erősen, hogy alig lehetett ki masszírozni. A magneB-től áttért a görcs az éjszakai órákra. Egy ízben olyan erős görcs kapta el a lábát, hogy el ájult. Mentőt hívtam, és kórházba kerültEz eset elött már fél éve nem aludt át egy éjszakát sem a görcsöktől mindig nagyon fáradt volt.. MR készült ami negatív lett, egy EEG lett pozitív, de szerintem a sok nem alvástól. Ebből kiindulva Tegretolt kapott amit én nem is tudtam. Leszedálták vele úgy a gyereket, hogy menni nem tudott és beszélni is alig. Utána kombulexet kapott és haza küldték. A görcsök továbbra is fenn álltak. Pécsre került ott kapott trileptált már szedi több mint egy éve, és a görcsök minden éjszaka jelentkeznek. Készült több vizsgálat ami mind negatív. A Kaposvári kórház nem epit diagnoztizált hanem izom betegséget. Az izom vizsgálat is negatív. centrumot szed,Kisérleteztek, Madoparral nem vált be most citalopram-ot írtak neki amit el se kezdtem. azt mondták nincs olyan diagnózis ami illik a tünetekre.néha a far izma is görcsöl. Azt mondták ha nem hat a gyógyszer lelki beteg. 4.5 tanuló ennek ellenére sportol vidám kiegyensúlyozott, és nem lelki beteg, csak soksa görcsöl a jobb combja és a far izma két év alatt nőt 20 cm és hizott 26kg-ot sokáig pici volt. 170cm agas és 57kg. Vegetáriánus.Sajnos más vizsgálatot nem csináltak 2 év alatt. Sokat szenved éjszakánként. Mindíg segít ha kimasszírozom. Az epis roham így nem szűnik meg. Azt mondták ha növekedés okozza majd megszúnik. Sajnos 3 kórház se tudott mondani biztatót. Nagyon el vagyok keseredve, és két éve egy éjszakát nem aludtam át. Nappal nincs gond, csak a félelmetes éjszakákban. Hova vigyem? köszönöm szíves válaszát!
Kérdező: tecamama Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr.úr,hölgy ! A l9 éves leányomnak 2011 ben mononukleózis betegsége volt. Ezt követően tejes készítmények elfogyasztása után erős hasmenés ill.kb 24-48 óra elteltével az arcán pattanások, ill. kiütések jelentkeznek. Több bőrgyógyász orvosnál voltunk, de antibiotikumok és egyéb krémek nem használtak, sőt néha rosszabb lett. Voltunk allergia teszten ahol is béta laktoglobulin érzékenységet állapítottak meg. Az lenne a kérdésem, hogy van e valami hatásos készítmény az érzékenység ellen, ill. mi a teendő mert mint írtam több orvosnál voltunk a problémával, de sajnos az általuk javasolt kezelések nem voltak hatásosak. Köszönettel:Tóth Mihály
Kérdező: misike57 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2013-07-16 07:20:54
Tisztelt doktor úr/nő! 2012-ben 2 éves kisfiamnak vérvételt kért a gyermek orvosunk, vérkép kimutatta, hogy vérében pénztekercs található.Gyermekorvosunk nem mondta,hogy mit jelent ez és,hogy káros e gyermekem egészségére szeretném ezt minél hamarabb megtudni,hogy szorul e további vizsgálatra.várom mielőbbi válaszukat.köszönettel egy aggódó anyuka.
Kérdező: o.orsanyi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Gadó Judit 2013-04-21 21:06:15
Üdvözlöm én egy 34 éves nő vagyok. Szeretném megkérdezni hogy a tahikardia mit jelent . Mert ma a házi orvosom ezt mondta nekem mert magas a pulzusom 120-128 között van. Mitől lehet a pajzsmirigyen kívül ennek az oka? Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: Erzsi50 Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-09-06 17:04:51
18 éves fiamnak már két éve a jobb combizma szinte minden éjszaka görcsöl több esetben. Nincs diagnózis ami illene a problémára. epilepsziára majd izombetegségre kezelték . miden eredménye negatív. EEG holter EEG MR Protokolos epis MR izom és vérvizsgálat negatív.Trileptált szedetnek vele a görcsök tovább jelentkeznek .Nincs olyan diagnózis ami a tünetekre illene. Mi lehet a fájdalmas görcsök hátterében?
Kérdező: tecamama Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-04-21 20:41:29
6 éves kislányom szűnni nem akaró köhögésére Sumemed 250 kapszulát kapott naponta 2 x 1 adagolásban. A betegtájékoztató szerint így az Ő 25 kg testsúlyához viszonyítva ez majd dupla mennyiség. Ma járunk a második napon. Jól teszem- e ha folytatom az előírt adagolást?
Kérdező: huandrea71 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: - 2013-04-18 08:26:41
Jó napot!!Kérdezni szeretnék,de nem szeretném,hogy a kérdésem nyilvánosan megjelenjen.Lehetséges ez? És akkor az email címemre szeretnék választ kapni. Köszönöm megértésüket: Tisztelettel Anita
Kérdező: Anitaa Válaszok száma: 0 db
Üdvözlet! A kérdésem az lenne,hogy 8mm-es porckorongsérv okozhat e súlyos izomgyengeséget? MR vizsgálat kimutatta és az orvos tudomást sem vesz róla.El vannak gyengülve az izmaim a lábamban és minden leletem negatív.
Kérdező: Oroszi Lászlóné Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-04-15 16:28:55
Tisztelt Dr.Nő 1981- SLE, Klinefelter syndromában , kezelt beteg vagyok Ami érdekelne, Mind szép és jó amit leirtak a Pszhiologiai tünetekröl, de megkérdezték valolyában a betegektöl ök hogy látják a helyzetet. Nekem volna mit mondanom csak nincs kinek, mert nem kérdezik, nyilvánossan meg nem fogom leírni Tisztelettel egy Beteg
Kérdező: László Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Jurdi Imad 2013-04-17 12:00:36
A héten jártam fogorvosnál,2 fogamat tömte be, rá 2 napra az ínyemen fehér foltszerű nagyon fájó,seb jött elő és vörös az ínyem is. Most már nemcsak ott fáj ,hanem a fülem ,de még a fogaim is, sőt mivel hátsó fog volt az egyik már a torkomon is érzem a fájdalmat.Mit lehet erre szedni, vagy öblögetni?
Kérdező: Kollár Katalin Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Dr.Várnai Lívia 2013-06-05 13:34:39
Tisztelt DoktorÚR/Nő! Az lenne a kérdésem,hogy a pulzusom sokszor nyugalmi állapotban is megugrik 100-110-re,utána visszáll.A súlyom 50 kg,rendszeresen sportolok.A vérnyomásom is optimális inkább kevesebb.Mi okozhatja,mert nagyon kellemetlen tud lenni.Főleg étkezéskor és este lefekvés előtt jelentkezik.Pánikbetegséggel diagnosztizáltak,de pánikrohamok már nincsennek a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően.Az lenne még a kérdésem,hogy ez nem ártalmas a szívnek? Köszönöm válaszát.
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 0 db
Jó napot! A jobb állkapcsom alatt van egy kis csomó,fájdalmas,és érzékeny. A számon belül is érzem. Fog egy bölcsességfog eltávolításom azon az oldalon.ami keresztbe nőtt,és nagyjából ott van ez a csomó is.Mikor eltávolították a fogat szóltam erről is, de ő tapintásra nem talált semmit én viszont érzem h van ott valami,ami állandó kellemetlen érzést okoz. Olyan mintha nyomás alatt lenne az a oldala az arcomnak,nem élesen fáj hanem tompán. Azt hittem a fog okozta a gondot ,de nem. Panoráma rtg-en voltam a műtét előtt ott semmit nem mutatott ki a fogon kívül és akkor volt uh-is.az is negatív lett. Mi a teendő milyen irányba induljak ezzel a panasszal? Lehetséges hogy a fog hagyott ott maga után valamit amit nem vettel észre? Mire utalhatnak az alábbi panaszok? Köszönöm!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-04-12 14:00:11
Havonta kb egy alkalommal - feltehetően frontérzékenység miatt - vérnyomásom első értéke 180 körül mozog, míg a perértékek abszolút normálisak. Ez a jelenség mindíg éjszaka ébreszt fel, napközben általában 110/60/58 körül mozog vérnyomáscsökkentőm Concor 5 mg, azonban fél éve felére csökkentettük, mert napközben volt úgy hogy l00-at alig érte el. A kb havi 1 alkalommal jelentkező kiugráskor Tensiomin segít, de van úgy hogy ha visszafekszem vizszintes helyzetbe ujból kiugrik.Ilyenkor egy darabig ülök és csak ha normalizálódik merek visszafeküdni. E vérnyomás kiugrás szinte állandó kísérője,hogy egész testem tapintása hűvös és elkezdek fázni. E jelenség kb fél éve van. Pitv.fibr.miatt Rhytmonormot szedek kb másfél éve ami nagyon bevált, Aspirin Prtotectet, és a fél Concort. Köszönöm előre is válaszát
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 17 éves korom óta szedek fogamzásgátló tablettát (Yasminelle). A nőgyógyászom javaslatára 2 évente 2 hónapos szünetet tartok. A második szünetet február elején kezdtem el, a megvonásos menzeszem meg is jött időben. Ezen kívül a két hónap szünet alatt nem menstruáltam, a várt menzesz idején minimális barna folyásom volt. A barátommal minden alkalommal védekeztünk, terhességi tesztet is csináltam, melynek eredménye negatív lett. ( A fogamzásgátló tablettát a rendszertelen menzeszem miatt kezdtem el szedni./ Április elején elkezdtem szedni újra a fogamzásgátlót, mivel eltelt a 2 hónap.) A kérdésem az lenne, hogy mennyire kell aggódnom a menzesz kimaradása miatt? Ez megszokott fogamzásgátló szüneteltetése közben? Fel akarom keresni a nőgyógyászomat is, csak vidéken dolgozik (én is vidéki vagyok), én pedig a tanulmányaim miatt hétköznap Budapesten tartózkodom, és nem szeretnék más nőgyógyászhoz menni. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum és Fitnesz Klub 2013-04-15 12:03:05
Kedves Doktor Úr/Nő! Eddig az volt a problémám, hogy nagyon keveset ittam, bár ez engem nem zavart, sokszor hányingerem is volt az ivástól, így kb napi 2-8 deci vizet ittam. Egy ideje viszont a bőröm és a szám még szárazabb, és elkezdtem nagyon sokat inni, eleinte olyan napi 2 liter körülit, de úgy érzem, minél többet iszok annál szomjasabb vagyok. Közben a szám, torkom, bőröm egyre szárazabb, néha ivást követően is úgy érzem, hogy szomjan halok, hiába iszok már napi 3-4 liter vizet is.A bőröm annyira száraz, hogy hámlik, viszket, még rosszabb, mint mikor olyan keveset ittam. Tudna segíteni, mitől lehet ez? (Más miatt csináltak vizelet és vérvizsgálatot a "LYMPH" és a "T4 szabad frakció" valamivel alacsonyabb, "Vvt süllyedési sebesség" és az összkoleszterin pedig picivel magasabb mint a referenciaérték de minden más rendben)
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Hegedűs Zsolt 2013-06-14 12:44:21
Azt szeretném tudni, hogy a Neuropathia gyógyítható-e és hogyan. Jelenleg Neuromultivit EP-t szedek. Köszönöm
Kérdező: szottyom Válaszok száma: 0 db
T.Dr.Úr! A műtét vezetéses érzéstelenítéssel lesz, akkor valószínűleg a könyökből vesznek majd csontforgácsot? Ez a fajta érzéstelenítés is igényli a vérmyomásmérést, EKG monitorozást és vena biztosítást? Köszönöm a válaszát a sok-sok kérdésemre. Egy nagyon félős beteg
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-04-12 00:21:10
Tisztelt Doktor! Édesanyám (54) viselkedésével kapcsolatban problémák állnak fenn. Egy veszekedést követően nekem esett és édesapámat is megpróbálta bántalmazni, holott ez soha nem volt jellemző, normális családban élünk (életünk), átlagos körülmények között. Azóta nem beszélünk, folyamatosan bosszút forral, mindenkinek hazudik rólunk, és azt állítja, hogy elloptuk a pénzét. Próbáltam mentőt hívni a dühkitörésekor, de ők nem tudtak segíteni, hisz önszántából nem ment velük, illetve a hangulatát mások előtt pillanat alatt változtatja, így bizonyítani sem tudjuk, hogy baj van. Próbálnék rajt segíteni, hogy normálissá váljon a helyzet, de mivel ő nem ismeri be, hogy beteg, ezért nem tudom mit tehetnék, de megkeseríti az életünket. Várom szíves válaszát!
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Lakatos László 2013-04-21 09:29:06
Körülbelül egy éve a nagylábujjamon lévő köröm elkezdett gombásodni,megvastagodni és üregessé vált.majd rá egy-két hónapra a köröm feléig íves alakban kékes feketés színűre kezdett elszíneződni a másik fele sárga színű,de a köröm csak addig üregesedett el ameddig feketés a színe. Valahol olvastam,hogy ez melanoma is lehet viszont ha alányúlok akkor feketés massza jön ki a körmöm alól.Mi lehet ez?eléggé nyugtalanít lehet,hogy melanomáról van szó?
Kérdező: bonbon_1 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum és Fitnesz Klub 2013-04-15 11:59:04
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Van egy 2 éves kisfiam. Találtam a jobb hónalj alatt mellkason egy tejeskávé foltot 6 hónapos korában. Egy évesen elvittem bőrgyógyászatra ott 2012.06.01.én lemérték 18x31mm volt, s elvittem 2013.03.11én ismét amikor 21x33mm-t mértek.Igaz ez az egyetlen foltja , de én aggódók,s elvittem idegsebészeti klinikára ahol nem mondtak semmit sem.Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, vigyem valahova még megnézetni vagy ne? Aggódjak e a folt miatt? Hiszen 2cm-nél nagyobb. Meddig aggódjon egy szerető szülő (talán az életében bármikor előjöhet további foltok?)Ki lehet e most vizsgálni MR,vagy CT-vel benne van e a betegség? A foltot el lehet -e tüntetni akár lézerrel , s ha igen mikor? Várom mielőbbi válaszát.
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor! Pár hete azt vettem észre, hogy éjszaka, ha a jobb oldalamon fekszek, egy idő után bedugul a jobb fülem. Nappal semmi bajom, reggel sincs bedugulva, csak akkor, ha a jobb oldalamon ébredek. A bal oldalon semmi gond, ott nyugodtan tudok aludni. Mitől lehet ez? Korábban volt hallójárat gyulladásom, de az a jobb fülemen volt. Várom kedves válaszát!
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-06-17 09:09:13
Tisztelt Doktor! A férjemnek baleset miatt alig van ízület az egyik térdében. Már állapotának változásához csak TEP jöhet szóba. Béres porcerőt használ. Ezzel kapcsolatban azt szeretném megkérdezni, hogy 3 hónap kúra után mennyi szünetet kell tartani az újabb kúráig? Vagy ezt lehet rendszeresen használni esetleg évekig? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-04-10 16:47:47
Tisztelettel köszönöm válaszát! Szemészeti tünetem nincs, egyedüli tünetem az évek óta tartó stagnáló járászavar. A betegség nem sm-re jellemzően shubokban zajlik. Ön szerint elfogadható az sm diagnózisa? Tudom az mr vizsgálatokat aktuális lenne megismételni, de erős kételyeim vannak a diagnózissal kapcsolatban. A klinikai eredményeim megfelelnek az sm kritériumainak? köszönettel:andrea
Kérdező: seffer andrea Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-04-09 19:55:54
T.Dr.Úr! Kéz műtétem lesz vezetéses érzéstelenítéssel. Azt szeretném megtudni, hogyan csinálják és mennyi ideig hat az érzéstelenítés. Hány órával a műtét előtt nem szabad már enni és inni? köszönöm
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 0 db
T.Dr.Úr! Porcdaganat van kézközépcsotban, amit nyáron meg kell operálni. azt szeretném tudni,hogy miből áll a műtét, mennyi ideig tart és meddig kell kórházban lenni. köszönöm a választ
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-07-12 16:59:21
Kedves doktornő /doktor úr ! Felső fogsoromra szeretnek fogszabalyozo keszuleket.Kerdesem az lenne,hogy van-e bármilyen ellenjavaslat terhesség ideje alatt a fogszabalyozasnak? Válaszát előre is köszönöm Renáta
Kérdező: renata84 Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum - Dr. Békés Annamária 2013-04-10 10:04:25
Jó napot kívánok! 25éves vagyok és két trombózisom volt mind a két lábamban 1-1. Ezért vérhígító injekciót adok magamnak minden este. De sajnos túlsúllyal küszködöm és hiába kezdtem el tornázni, a lábaim nagyon hamar megfájdulnak, úgy érzem le tudnának szakadni. Az egyik ismerősöm szedi a zöld kávé kapszulát és ő ajánlotta mert neki bevállt. A kérdésem a következő lenne. A Clexane mellett használhatok ilyen természetes zsírégető kapszulát? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: susy88 Válaszok száma: 0 db
2012. szeptemberében hagytam abba a fogamzásgátló szedését, melyet csaknem 10 éven át újra és újra felírtak nekem az orvosok, mondván, hogy az én problémámra nincs a magyarországi piacon jobb gyógyszer forgalomban, ugyanis 16 évesen magas tesztoszteronszintet mutatott a hormonvizsgálat. A gyógyszer neve diane35. Ez idő alatt a gyógyszer szedését 2 alkalommal önkényesen abbahagytam, majd miután 1 év elteltével sem jött meg a menstruációm, és komoly bőrproblémáim lettek, orvosom azt javasolta, ismét kezdjem el szedni a gyógyszert. Azóta a policisztás ovárium szindrómát is diagnosztizálták nálam. Most szeptember óta januárban egy alkalommal jelentkezett gyenge vérzés, a bőrömet ismételten elöntötte az akne. Inzulinrezisztenciát nem állapítottak meg nálam. 16 éves korom óta hormonvizsgálat nem készült. Férjemmel idén télen tervezünk belevágni a gyermekvállalási projektbe. Körbe szeretném járni a témát, hormonálisan milyen állapotban vagyok, milyenek az esélyeim, hogy természetes módon eshessek majd teherbe. Nyilván a kilátások még nem túl jók, mivel a ciklusom nem állt helyre. Külföldön élek, áprilisban megyek haza, akkor gondoltam magamat első körben megvizsgáltatni. Ön szerint, érdemes-e már hormonvizsgálatot készíttetnem, vagy még túl korai lenne (mivel akkor még csak 6-7 hónapja lesz, hogy nem szedem a gyógyszert). Ha igen, Önöknél milyen költsége lenne egy ilyen vizsgálat elvégzésének? Előre is nagyon köszönöm megtisztelő válaszát!
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 2 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A metszőfogaim vége átlátszóvá vált és az egyikből kétszer is egy-egy pici darab letört. Soha más fogproblémám nem volt. Mitől van ez és mit érdemes csinálnom?
Kérdező: balogh_bela1 Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Dr.Várnai Lívia 2013-06-05 13:43:38
Tisztelt Doktor! Lassan két éve fáj jobb oldalon az alsó két bordámnak a hasamhoz eső, porcos vége, vagy annak a környéke...Leginkább akkor érezni, ha megnyomom ezt a bordát...háromnegyed éve voltam hasi UH, és tödőröntgenen is - negativ volt mindkettő, most voltam HÁti MRI, az is rendben legalábbis kicsi kopásos töneten kiül más nem volt ami okozhatná ezt a problémát. Kaptam már a két borda végéhez és közé és valami njekciót - DEPO ???, de nem segit...érdekes, hogy eleinte csak akkor éreztem ha megnyomtam ezeket a bordákat, most viszon olyan érdekesen fáj.. nyugalmi állapotban is gyakran érzem a bordavég körüli fájdalamit, ami a has jobb oldalán is végigfut!!!-ez pár másodperctől -1 percig terjedő fájdalom... ôszrevettem a még egy érdekes tünetet a jobb oldalon...főleg ülő helyzetben ha megnyomo a hasam ezeknél az alsó fájós bordáknál, akkor mintha lenne ott valami, ami ki-be ugrál...ha a hasamt huzom-be-ki akkor is érezni ezt a dolgot...me lehet ez? nagyion félek, nehogy valami tumor legyen amit eddig nem vettek észre...34 éves vagyok és van 2 kis gyermekem...kérem milyen kivizsgálást javasolna môg nekem? Volt kb fél-háromnegyed éve hasi UH, tűdöröntgen, mert állandóan köhögök is...máshova sajnos nem küldtek...Meg kellene ezeket ujból ismételni, vagy aza adoot bordákat és azok porcos részét mivel lehetne megnézni? Még egy dolog eszembe jutott-nem lehet hogy a vastagbéllel van probléma - vastagbélrák a jobb oldalon?Egytalán a vastagbélrák állandóan fáj, vagy csak ha széklet halad át azon a területen?
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktor! Páromnál 23 éve az alkohol talaján kialakult epilpsziát állapítottak meg, ezzel párhuzamosan az MR és CT szórt stróke nyomait mutatta gyógyszeres kezelést kap azóta is az epilepsziára, és a további strókek elkerülése érdekében vérhígítót ennek ellenére azóta már ismételten több alkalommal alakult ki kisebb strókja . A gond ( már ezek mellett ) az hogy egyre agresszívabb, dührohamai vannak és ilyenkor olyan erő van benne, ami egyébként a folyamatos leépülése miatt már nem jellemző rá üvölt trágárul beszél és fenyegetőzik, megöléssel , és ami épp a kezében van azt vagy a földhöz vágja, vagy ha nincs szerencsénk ( van egy közös lányunk 19 éves )valóban csak én gondolom azt, hogy ez pszihiátriai kivizsgálásra szorulna? Az előző házasságából lévő fia szerint , aki egy évben alig párszor látja csak az apját, szerinte nincs semmi baj az apjával, mert akkor abban az alig egy egy órában épp nincs gond vele, de mi együtt élünk ezzel a problémával nap mint nap kérem válaszoljon, Van -e összefüggés a betegségei és a viselkedése között, és mit lehet tenni? Köszönöm! Kata
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 0 db
Kedves Dortorúr/nő! Állandóan visszatérő aftám van, csak a nyelvemen! Szinte 2 max. 3 hetente újra előjön. Rettentően fáj,alig bírok enni tőle. A jelenlegi az eddigi legnagyobb,amit tapasztaltam,és legfájdalmasabb. A nyelvem is lepedékes.Mellékletben küldök róla fényképet is. Glycoseptet használok, régebben más géllel is próbálkoztam,1 héten belül nem szokott elmúlni. Mi lehet az oka,hogy ilyen gyakran előjön,és miért pont a nyelvemen? Valamint mivel kezeljem,mi mulaszthatná el? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: karancskata Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Várnai Lívia 2013-06-05 13:49:09
Szép estét kívánok! 6 éves fiamnak uszodaszemölcsei vannak, 4db. Voltunk bőrgyógyásznál InfectolDel ecsetelőt ajánlott. Már több mint egy hónapja kenjük /5 nap kenjük,5 nap szünet ahogy az orvos javasolta/. Lejárt a szavatossága, másik üveggel kellene venni. De én inkább másikra váltanék csak tanácstalan vagyok melyiket válasszam és még úgy gondoltam homeopátiás golyókat is adnák neki csak nem tudom milyent. Ez ügyben szeretnék tanácsot kérni. Köszönöm Móni!
Kérdező: Móni Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr Forgács Ágota 2013-04-08 09:07:38
Nekem több mint 2 hónappal ezelőtt volt kórházi kivizsgálásom, amelynek ideje alatt 10 napig kaptam infúzióban Cavintont. Branült kötöttek be a jobb csuklómba. (Ez volt az egyetlen véna, amibe sikerült bekötni, mert bár 6-7 másik helyen is próbálták, de mindenütt szétpattantak a vénáim. Az orvosok szerint szokatlanul sok a billentyű a vénáimban.) 10 napig volt benn egyfolytában ugyanaz a branül, melyen keresztül minden nap kaptam egy adag infúziót. A branül helye és fentebb az alkarom kb. 15 cm hosszan azóta is egyfolytában fáj és éget, hiába kenem regeneráló kenőccsel (Aminoerg). Külsőleg nem látszik semmilyen eltérés, és nem is tapintható semmi, de az égető érzés azóta is fennáll, emellett az alkarom gyenge, a kezem remeg, és alig bírok írni vele, már a számítógépes egér kezelése is gondot okoz. Az orvos szerint nincs komoly probléma, azt mondja, hogy el fog múlni, csakhogy egyelőre semmilyen javulást nem tapasztalok. Kérem, adjanak tanácsot.
Kérdező: cserez Válaszok száma: 0 db
T. Cím! kb. másfél éve küszködök hólyagproblémámmal. - urológus orvosok kivizsgálása után semmi indokot nem találtak panaszaimra, mely összetéveszthetetlen a hólyaghurut panaszokkal. - 1 hét kórházi kivizsgáláson is részt vettem, minden negatív. vizelettenyésztés, hólyagtükrözés, ultrahang, ct., stb. stb. - mivel panaszaim nem változnak, szúró fájdalmaim nem szűnnek, vizelési ingereim sem, felmerült bennem, hogy nem -e összenövések okozzák panaszaimat. - epehólyagomat, méhemet és mindkét petefészkemet 20 évvel ezelőtt eltávolították.. -- most 67 éves vagyok. - panaszaim fekvő állapotban szinte teljesen megszűnnek. - elképzelhető -e,hogy feltevésem helyes, mivel minden, de minden kivizsgálás negatív, de panaszaim élnek. - köszönöm szépen a választ, melyben kérem, írják meg, mi a legközelebbi teendőm.
Kérdező: összenövések Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Jánky György 2013-04-07 21:04:57
Tisztelt Doktor úr/nő! Majd 5 éve húzódó problémám miatt szeretném a tanácsát kérni. A harmincas éveim vége felé, makkegészséges előélet után különös tüneteim kezdtek mutatkozni. Folyamatos felső-légúti tünetek után (akkor volt kis-óvodás a gyerekem) egy reggelen furcsa tünetet tapasztaltam. Mintha gombócokon járnék, a lábujjaim lezsibbadtak, és furcsa bizsergést éreztem a lábamban. Később a kezemben, az ujjbegyeimben is tapasztaltam tompaságot, ami a kézírásomat is jelentősen befolyásolta. A vérnyomásom nagyon alacsonnyá vált, 60/80. Szédülést nyelés- és egyensúlyzavart is tapasztaltam. Nagyon sokat, több tíz kilót fogytam. A kivizsgálásom eredményei szerint, az mr vizsgálat 4-5 gócot mutatott ki, agytörzsi érintettség nélkül, amelyek kontrasztanyag adására halmozást nem mutattak. Demielinsatios folyamat jelei. A vérkép enyhe hipokalémián kívül érdemi eltérést nem talált. A likvor víztiszta, oligoclonális gammopátia: normális. Albumin enyhén emelkedett. Intratekális humorális immunválasz jelei. Vibrációérzés:4. Achilles reflex nem váltható ki. Ezen leletek alapján szklerózis multiplexet diagnosztizáltak, ami azért nem volt a számomra elfogadható, mert azt írták a leletre, hogy OG alapján sm. Az OG érték normális, így ez alapján nem lehet sm, így a kezelést nem vettem igénybe. 5 év távlatából is úgy tűnik, nem volt helytálló a diagnózis, mivel soha egyetlenegy shubom sem volt, állapotom stagnál, de a járás és egyensúlyzavarom változatlan. (talán felfedezni vélek enyhe deformitást a jobb lábamban) Kérdésem a következő. Guillant Barré szindrómára gyanakszom a tüneteim alapján. Az Ön véleménye szerint beleillenek-e a tüneteim ebbe a betegségbe? Kizárható-e az sm? Van-e esélyem ennyi idő után a gyógyulásra? Mit tegyek, mit tanácsol? Köszönettel:andrea
Kérdező: seffer andrea Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-04-09 17:03:40
Üdv! 2hónapja volt eu. küretem nyálkahártya megvastagodàs ès polyp miatt. Azóta megjött a mensesem is. 30naposak a ciklusaim és 6napig van meg... Most járok a 25.ciklus napomon és a mai nap folyamán többször is észrevettem hogy nyálkás, sötét alvadtvér jön belőllem. Tegnap voltam egyépként kontrollon és minden rendben volt. 20éves vagyok... Mitől van ez? Baj? Hivjam fel az orvosom? Köszönöm a vàlaszokat!
Kérdező: ibolyka1993 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr Lakatos Ferenc 2013-04-07 12:23:38
Tisztelt Adjunktus Úr! Czikkely Ágnes vagyok. Már kétszer voltam az Ön betege ( jobb,bal kéz alagút szindrómával műtött). Új problémám van. Fel szeretném keresni Önt, de előtte érdeklődnék, hogy ne raboljam feleslegesen rendelésen az idejét: A lapockám alatt nyáron, mintha beszorult volna a levegő..de nem múlik, sőt: panaszaim: Azon a ponton a bal lapocka mellett szúró fájdalom, amely lesugárzik a bordáim közé még előre is, fáj a bal kezem ( vagy elzsibbad végig- felváltva), illetve És EZ A LEGROSSZABB: a bal nyakamba felsugárzó olyan érzés, mintha szorítaná valaki a torkom. Ez az érzés felfut a fejembe is. 2012.novemberében scalenus anterior syndroma műtétem volt, akkor átmenetileg szűntek a panaszok, de most újra erősödik. 1 éve bajlódom ezzel. Kérem tanácsát, illetve véleményét, hogy felkeressem--e, vagy más szakember területe a betegségem???? Tisztelettel: Czikkely Ágnes
Kérdező: Agnestimi Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-04-07 10:04:00
Masszőr vagyok,a myalgiás csomókról szeretnék minél többet megtudni.
Kérdező: rebi78 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Pár napja megállapították nálam,hogy zöld dió nagyságú húgyhólyag sérvem van.Kérdésem az lenne,hogyha nem műtetem meg akkor okoz -e később problémát.?Jelenleg nincs semmi gond vele,mintha nem is lenne. Köszönöm
Kérdező: Inci Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Győrffy László 2013-04-07 17:50:47
Azt hiszem, a párom depressziós. Huszonhat éve vagyunk együtt, két gyermekünk van. Így igen fontos lenne kezelni. Utánanéztem a tüneteknek. Jó pár ráillik és online tesztet is csináltunk. Ott az orvost javasolták. Hogyan vigyem orvoshoz, ha beszélni is nehéz vele erről?
Kérdező: kovacskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Révész Renáta Liliána 2013-04-05 08:51:06
Tisztelt Doktor úr/nő! A problémám a következő: egy hete, mindennap és naponta többször a bal kezemben, az ujjaknál forróságérzet fut végig, nem tudom mi lehet ez, próbáltam rákeresni a neten de erről semmit nem találtam. Talán a keringéssel lehet összefüggésben? 54 éves vagyok, egészséges, problémamentes, normál alkatú. Lehet ez normális és csak átmeneti panasz? Köszönöm válaszát!
Kérdező: kovacskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-04-05 06:57:00
Tisztelt Doktor! 3 hónapja a borgyogyaszom felirta 17 éves lányomnak a zynerit oldatot ami egy ideig segitett is a pattanasain es a mitesszerein is , de sajnos a hatasa nagyon hamar elmult es semmit nem segit mar.Azota kiprobalt majdnem minden kulsoleg kenheto orvos altal felirt kenocsot(duac gel, dalacin,skinoren,isotrexin)de sajnos ezek kozul sem hat semelyik. Fogamzasgatlot is szed nem ezen okokbol de az sem segit semmit. Az akne nem annyira sulyos de nagyon zavaro. Ilyenkor mi a teendo, kerem segitsen! Koszonom a valaszat!
Kérdező: kovacskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2013-04-05 14:51:12
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 hete fájdalmas, fehéres színű hólyag van az alsó ajkam belső felszínén. Megfigyeltem, hogy olyan, mintha genny lenne benne. Nagyon megnehezíti az étkezést és a beszédemet is. Igaz az, hogy esetleg a munkahelyi közös evőeszközök miatt kaptam el valamit? Hogyan védekezhetek ellene?
Kérdező: kovacskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2013-04-05 14:54:33
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyámat .... -kor műtötték szürke hályoggal,a műtét jól sikerült.viszont nagyon homályosan lát.A műtétet követő ötödik nap erre az volt a válasz hogy vizenyő van a szemén,majd újabb két nap elteltével toxikológiai elváltozásra gyanakszik a műtétet végző doktornő.Édesanyám ... éves, ... éve SLE beteg, két hónapja pedig hirtelen megvakult az egyik szemére.Ennek az oka egy jóindulatú agydaganat,ami a most műtött szemét nem veszélyezteti állítólag.A kérdésem a következő: felszívódhat az ami a homályos látást okozza? ha igen mennyi idő elteltével lehet ez,vagy minél több idő telik el erre egyre kevesebb az esély? valóban okozhatja ezt a problémát a sok éven át szedett Delagil? Van-e bármiféle műtéti vagy gyógyszeres megoldás a vakság elkerülésére? Válaszukat előre is köszönöm!!
Kérdező: kovacskata Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Vártok Éva Mária 2013-04-04 21:20:44
Üdvözlöm! Pár napja megállapították nálam,hogy zöld dió nagyságú húgyhólyag sérvem van.Kérdésem az lenne,hogyha nem műtetem meg akkor okoz -e később problémát.?Jelenleg nincs semmi gond vele,mintha nem is lenne. Köszönöm
Kérdező: Inci Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2013-04-05 10:36:17
Üdvözlet! A kérdésem az lenne,hogy a motoneuron betegség tényleg nem gyógyítható?Alternatív gyógymód vagy valami hasonló sem tud segíteni?Riluteket szedek 1 hónapja,de egyre csak romlik az állapotom, Nem tudok menni csak járókerettel,nem tudok felállni és lépcsőzni sem. Minden leletem negatív lett:CT MR EMG gerinc lumbálás röntgen,ultrahang,csak a vérképben volt a CK érték 622.Kérem adjanak tanácsot! Üdvözlettel:Oroszi Lászlóné
Kérdező: Oroszi Lászlóné Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-04-05 06:54:05
Üdv. Kislányom 13 hónapos, magától még nem jár, pár lépést megy kb egy hónapja de többet azóta sem. Kifelé áll a lábfeje, bokája befelé dől. Voltunk ortopédián, ott azt mondták h majd erősödnek az izmai nem kell neki semmi plussz. Aggódom,mert nem javul,nagyon csúnyán áll és olyan mintha a járásban is hátráltatná. Bentre (parketta) adjak rá cipőt vagy elég a zokni? Nem kellene neki szupináló cipő? vagy tornáztatni? ha igen akkor milyen gyakorlatokat végezzek vele ebben a korban? Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: betty8888 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Papp Beatrix 2013-04-07 16:00:32
Tisztelt Doktorúr! 2 évvel ezelőtt állapítottak meg nálam pajzsmirigy túlműködést. 1 évig metothyrin gátlószert kaptam,amit 1 évvel később megszüntettek mivel az endokrinológusom szerint euthireoid állapot és leukopennia állt fent. Háziorvosom többször is küld engem nagy-labor vizsgálatra.Nem szokott probléma lenni csak a fehérvérsejtem mindig az alsó határ alatt van kicsivel vagy pont az alsó határon.Kontroll vérvételeknél mindig ezt az eredményt kapja. Ennek az "alacsony" szintnek mi lehet az oka? Leiden heterozigota és MTHFR C677T génmutációm van.Rendszeresen szedett gyógyszereim: syncumar,nebolet,folsav,b vitamin,frontin,citalopram,emozul,betaserc,nootropill. Válaszát nagyon köszönöm!
Kérdező: Laca76 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2013-04-03 21:53:27
Tisztelt Doktornő! Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát, amit a tüdőszűrővel kapcsolatos röntgenvizsgálatról írt. Még egy kérdésem lenne Önhöz. A tüdőszűrésemet technikai okok miatt meg kellett ismételni. Az én városomban sajnos régi, elavult gépek vannak. Engem egy nagyon- nagyon régi géppel szűrtek meg. Tudom hogy egy mellkas röntgen sugárdózisa, mint ahogy Ön is írta 0,1 msV kell hogy legyen. Olvastam, hogy a nagyon régi gépeknél előfordulhat, hogy a 0,1msV dózisú mellkas röntgenhez elegendő dózis helyett 1,2 msV sugárzás éri a beteget. (A nagyon régi gépek a szükségesnél nagyobb sugárzást bocsáthatnak ki?, és állítólag 60000 ezer vizsgálat után ki is lehet ezeket dobni",elhasználódás miatt?)Törvényileg ugye ekkora különbség nem engedélyezett egy mellkas röntgenhez? Illetve, ezeket a törvényi előírásokat ellenőrzik -e a "legelmaradottabb" készülékeknél illetve helyeken is? Ha "véletlenül" ekkora sugárzás ért, lehet- e bajom tőle? Már csak emiatt aggódom. Előre is köszönöm szépen a válaszát! Ildikó
Kérdező: bodoild@freemail.hu Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr Győrffy Edit Márta 2013-04-05 20:57:31
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 2012.11.13-án az előző napi gyógyvizes strandolás után combom külső felén egy fém 200Ft-os nagyságú lila folt (körülötte piros)jelent meg,ami egy napig erősen viszketett 2 nap után lila tarjagossá válik aztán 2 nap után a lila foltok elmúlnak és enyhén látható piros pontok lesznek a helyén.Egy hét után kezdődik minden elölről.Ez március végére szétterjedt a fenékre és a comb belső felére is.December hónapban Fucidin-Nizoral tablettát szedtem heti egyszer,4 héten keresztül,de a tünetek nem javultak.Január végén Lyme-kórt állapítottak meg,bár a vér nem mutatta ki biztosan.20 napig szedtem február hónapban Zinnat-ot.A tünetek jelenleg erősebbek mint az antibiotikum-kúra előtt.Mire utalnak a tünetek,mit javasolnak?
Kérdező: zombi89 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Fazekas Teréz 2013-04-04 11:52:03
Tisztelt Doktornő! Fiatal nő vagyok. Technikai okok miatt meg kellett ismételni a tüdőszűrésemet. Először digitális (modern) technikával, másodszor régi hagyományos lágysugaras? technikával, és régi géppel. Két kérdésem lenne, ami miatt rettenetesen aggódom. Beszéltem egy radiológussal, aki azt mondta hogy lágysugaras technikát már nem lehet alkalmazni vizsgálatoknál. Ön tud-e ilyen törvényi szabályozásról? A másik probléma ami miatt aggódom: azt olvastam, hogy egy régi gép sugárdózisa, akár 1,2 msV is lehet, szemben a mellkasröntgen 0,2-es átlag értékével. Ön szerint ekkora különbség lehet, illetve ezt ellenőrzik? Előre is nagyon köszönöm válaszát! Ildikó
Kérdező: bodoild@freemail.hu Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Juharos Ágota dr 2013-03-30 12:11:42
4 éves kislányomnak herpesz lett a száján, már be van sebesedve, csak nem tudom hogy ezzel lehet e mennie óvodába?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Balogh Enikő 2013-04-01 15:17:02
Melyik ma Magyarországon a leghatékonyabb, de egyben legkímélőbb fogorvosi fogfehérítési eljárás, ami jól fehérít de nem lesz utána nagyon érzékeny a fog?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 11 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-04-08 23:31:44
Jó napot! A nyakamon és a dekoltázsomon nagy piros foltok jelennek meg meleg hatására. Egy idő után aztán el is tűnnek, de nagyon kellemetlen. Mit tehetnék?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum és Fitnesz Klub 2013-03-29 10:22:16
Jó napot! 5 éves kisfiam eltörte a bokáját. 1 hétre fekvő gipszet kapott. A fekvő gipsz után minden esetben kap járógipszet? Érdemes a könnyítettet kérni?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-03-29 21:19:22
Jó napot! Hónapok óta tüsszögök és folyik az orrom, az allergia teszt nem mutatott ki semmit. Mitől lehetnek a panaszaim?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 0 db
Kedves doktorúr/doktornő! 18 éves fiú vagyok, körülbelül 3 éve dohányzom. Nem szívok sokat hétköznapokon kb 1-2 szálat, hétvégén kicsit többet. A segítségét szeretném kérni. Tavaly télen (kb 1 év 3 hónapja) a tárolónkban voltunk sokat a barátaimmal és fűtést akartunk csinálni. Kitaláltuk hogy a csőről szedjük le a szigetelést és igy egy radiátorként fog funkcionálni. Leis szedtük, nem tudjuk pontosan hogy üveggyapot vagy kőzetgyapot. kb 8 an szedtük le aztán másnap és meg egy barátom kitaláltuk hogy rakjuk fel a darabokat az ablakba mert nagyon jött be a hideg. Kb fél órát dolgoztam vele és mikor felmentem szüleim mondták hogy az üveg vagy kőzetgyapot és hogy nem szabad belélegezni a porát. Az is problémát jelent számomra hogy a csövet körbeveszi ilyen műanyag héj és oda rejtettük a cigarettánkat kb 2 évig. És talán néha az is üveggyapot poros lett kicsit. De az igazi probléma hogy dolgoztam vele igaz csak fél órát de sajnos azóta nem tudok továbblépni. Miután anyukámék szóltak még akkor, egyből elkezdtem utánaolvasgatni és egyre jobban belemélyültem. Egy hónapig posszttraumás stresszindróma jellegű tüneteim voltak, ezzel álmondtam, ezzel keltem, és megvoltam győződve hogy tüdőrákos leszek. Tüdőszűrőt akarok csináltatni azóta is de nem engedték eddig az orvosok mert hogy ok nélkül nem csinálnak. Mellesleg ez lehetne megnyugatató a tüdőszűrés? (ugyértem kimutatná e igy több mint egy év után ha lenne valamilyen elváltozás?) Szüleim már nem egyszer megnyugtattak hogy sok ismerősük nap mint nap ezzel dolgozik de nem tudok sajnos továbblépni. Azóta járok pszichológushoz (mert emiatt elindult egy lavina és további hipochondriás tüneteim vannak) és 18 évesen érthető hogy nem akar az ember stresszben élni, főleg igy továbbtanulás előtt, és sajnos egyre gyakrabban nyúlok alkoholhoz hogy csökkentsem a szorongást. Köszön szépen a válaszát előre is, remélem nincs nagy baj. :)
Kérdező: kolbasz41 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2013-03-30 10:10:15
38 éves vagyok kb. 2-3 hónapja kezdődött ,hogy a fejem tetejéről középén eléggé megritkult a hajam. Sajnos most már nagyon látszik. Szeretném megkérdezni, hogy ennek mi lehet az oka és hogy milyen vizsgálatok szükségesek?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Balázsfalvi Norbert 2013-08-10 23:05:06
Voltam a kislányommal a fogászaton és azt mondták az összes rágófoga ki van lyukadva. Betömik egy két éves gyereknek a fogait?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 9 db Utolsó válasz: Dr Szalai Katalin 2013-04-03 12:01:41
30 éves anyuka vagyok, pár hete nagyon alacsony a vérnyomásom 90/50. Sokat szédülök és fáj a fejem, a vérvétel semmi szokatlant nem állapított meg. Mit tehetnék?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-03-28 11:53:50
3 hetes kislányom bal szeme könnyezik alvás után, olyan, mintha meg lenne duzzadva, a csipát kimostuk kamillás vízzel. Mitől lehet a könnyezés?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Fodor Marianna 2013-03-28 14:07:16
Jó napot! 6 éves kislányom szemében egy kis hólyagot vettünk észre, azt hittük fáradtság miatt eresebb a szeme és elmúlik, de sajnos nem. Nem sértette meg. Nem fáj a szeme, időnként szokott neki viszketni. Mi okozhatja ezt?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Vártok Éva Mária 2013-03-28 21:00:37
Tisztelt Főorvosúr! Háziorvosom többször is küld engem nagy-labor vizsgálatra.Nem szokott probléma lenni csak a fehérvérsejtem mindig az alsó határ alatt van kicsivel vagy pont az alsó határon.Kontroll vérvételeknél mindíg ezt az eredményt kapja. Ennek az "alacsony" szintnek mi lehet az oka? Leiden heterozigota és MTHFR C677T génmutációm van.Rendszeresen szedett gyógyszereim: syncumar,nebolet,folsav,b vitamin,frontin,citalopram,emozul,betaserc,nootropill. Válaszát nagyon köszönöm!
Kérdező: Laca76 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor ur (tanárur) azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy 5 héttel ezelöttvolt egy artroszkopiás mütétem ahol egy nagy idegen testett távolitotak el a lábbambol majd 3 orás müttét uttán sikerült eltávolitani! a kérdésem: - 5 hét uttán még minidg megvan duzzadva a sebbek környéke - a járás néha kicsit fájdalmas - a lábbam nem hajlik csak bizonyos szögig - a vádlim térdtöl lefele zsibbad, jeges érzetett éreztett valamint bizsergést éreztett - a mütött térdem kicsit melegebb mint a másik és a helybéli sebészeten megállapitották hogy valamenyi viz is található benne ! a kérdésem az lenne hogy normális ez vagy forduljak vele orvoshoz esetleg önnel megvizsgáltathatnám e személyesen?
Kérdező: gergo799 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-03-27 17:49:59
Jó napot! Kérdésem: napozásnál a fülünket is indokolt bekenni napolajjal? Nekem eddig sosem jutott eszembe, valahogy mindig kimaradt. A fülön is kialakulhat bőrrák?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-29 08:23:57
Jó napot! Kislányom két és fél éves, de állandóan rágja a körmét. Hogy tudnánk leszoktatni róla?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Fodor Marianna 2013-03-27 13:05:59
Jó napot! Édesapámnak régóta aranyere van, néhány éve néha nekem is vérzik, viszket és fáj székletürítéskor. Mamámnak végbélrákja volt. Kérdésem, indokolt lenne-e elmenni tükrözésre? Még nem voltam vele orvosnál, mert nagyon félek, hogy fájni fog. Régebben sperti krémmel kezeltem magam, majd zöld teát kezdtem inni és elmúlt az állandó székrekedés, így az aranyérszerű tünetek is. Mostanában csak ritkán jön elő, de aggódom, mert úgy tudom, lehet örökölni a rákhajlamot.
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db
Sajnos ekcémás vagyok a kézfejemen és az arcomon. Bactroban és elecom krémet írtak fel, de megint kiújult. Tudna valami mást ajánlani nekem?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 0 db
Szeretném megkérdezni mi okozhatja a nyelv zsibbadását alsó-felső műfogsor készítése után?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr Szalai Katalin 2013-04-03 12:06:35
Mindkét szemgolyómban a pupillák mellett két fehér pont dudorodik. Mitől lehet?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Vártok Éva Mária 2013-03-26 11:30:46
Rosaceám van, próbálkoztam már ecsetelővel, krémmel, tablettával,de igazából egyikkel sem értem el javulást. Nincs esetleg más módszer, amivel segíteni lehetne a problémán?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Svajda Bernadett 2013-04-11 14:13:01
Kérdésem: vakbél műtét után meddig kell kötözni a sebet és meddig nem érheti víz?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Prof, Dr. Gál István 2013-03-26 13:26:40
A kislányom 6 éves, néhány napja fájlalja a nyelvét, főleg amikor eszik. A fogorvos szerint csak kicsi fogszuvasodása van. Mit tehetnénk?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-29 08:25:15
Jó napot! Kisfiam másfél éves. Azt hallottam, hogy 3 éves korig nem szabad illóolajat párologtatni. Ez mindegyikre igaz?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kaszó Beáta 2013-03-26 09:42:58
Tisztelt dr.úr. Az lenne a kérdésem,hogy édesapám 68 éves egy kórházi kezelés során,ahol májbetegséggel kezelték ott már kapott egyszer vizhajtónak,mert a lába dagadt volt verospiront. Amikor újra elkezd dagadni a lába,akkor azt jelent,hogy vizes és szedhet újra a verospiron tablettát? Akkor azt mondta az orvos,ha elkezd vizesedni nyugodtan szedje,vagy kell másfajtát kérni? Köszönöm válaszát
Kérdező: nickyol05 Válaszok száma: 1 db
igen kellemetlen kérdést szeretnék feltenni!5hetes terhes vok most tudtam meg teszt eredmény és ultrahang segitségével!nem terveztem a gyermeket!igy váratlanul ért de nem szeretném elvetetni!valoszinü hogy az elsö két hétben egy szombati éjszakán buliban használtam mefedron nevű szert amit kristálynak is hivnak nem sokat kb 3-4 ora hossza alatt ki is ment a hatás belölemm!már érdeklödtem és azt mondták kis menyiség és ha nem folyamatos akkor nem okoz komoly károsodást a magzatnak!És szedtem zopigen altatot amit lei s raktam!nagyon szeretném megtartani és ugy érzem hogy nem lessz probléma és sikerül ezzel megbirkoznom csak félek ,szeretnék csináltatni egy teljes genetikai vizsgálatot !de persze én a szellemi fogyatékosságtol tartottam de azt mondják ez miat nem kell aggodnom ha a vizsfálatok jok akkor nincs gon!szeretnék külső véleményt és megköszönném ha elmondaná a véleményüket!Köszönöm!
Kérdező: moni0820 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Lakatos László 2013-04-01 09:51:57
Pár napja tudtam meg hogy 6 hetes terhes vok,nagyon szeretnénk megtartani a babát de sokan nem tanácsolják mert én zopigen és frontin nevi gyógyszereket használtam alvás elősegitéséhez de már mikor kiderült letettem öket!terveztük a babát de nem ilyen korán!én ugy érzem ha m,egtartom és elvégzik a kellő vizsgálatokat minden rendben lessz!belső érzés :) szeretnék tanácsot kérni!Köszönöm!
Kérdező: moni0820 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Kerekes György 2013-03-25 22:38:44
Tisztelt cím! Több éve nagyon sok a gyomorsavam és refluxom is van. Az utobbi két hétben a tünetek felerődödtek. Éjszaka sokat köhögök emiatt.Érdeklődöm, hogy a diétán kívül milyen természetes módon lehet még csökkenteni a problémát. Van aki citromlét javasolt éhgyomorra mások azt mondjék az jobban kimarja a gyomromat. Várom válaszuk. Tisztelettel: Romhényi Mónika
Kérdező: asradiel Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-03-26 07:01:10
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 3 hete elszenvedtem egy külső belső bokatörést.Az SBO-n sebész szakorvos látta a röntgen felvételt és felvett a sebészeti osztályra,hogy a syncumart átállítsák injekcióra,vagyis műtéti előkészületeket tartott indokoltnak.Másnap megnézte a lábam egy traumatológus sebész szakorvos,aki azt mondta,hogy ez egy stabil törés és nem igényel műtétet.Konzervatív kezelés mellett döntött.Már 3.-hete van a lábamon fekvőgipsz.Lábszár középtől a lábam ujjáig ödémás a lábam.Még nem terhelhető.Más ilyenkor már járógipszet kap?!3 évvel ezelőtt ez a bokám már sérült és volt egy részleges bokaszalag szakadásom amit nem keltet műteni. Lehetséges,hogy a mostani lassú gyógyulásban közrejátszhat a régebbi bokasérülésem is? Esetleg a mostani sérülés kihatott a bokaszalagokra? Sokan "ijesztgetnek"azzal,hogy mégis csak meg kell műteni a bokámat! Ez tényleg lehetséges a baleset után majdnem 4 hét elteltével???? Ha igen ez milyen formában történik? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: B.László
Kérdező: Laca76 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Molnár Szabolcs 2013-03-25 19:14:33
Tisztelt Doktor Nő! 2008-ban volt gerincműtétem jóindulatú daganat miatt, most a 2 lapockám között fájt a gerincem de olyan szinten h a kezemet és a fejemet sem tudtam mozgatni, kaptam rá izomlazítót , fájdalomcsillapítót (közben kértem időpontot mr-re) attól annyi a változás h az a nagy fájdalom ami mindennapi volt 1 hétig elmúlt, viszont azóta (1 hónapja) minden héten 1-2 napig előjön az a fájdalom a jobb kezemet nem nagyon tudom használni és minden mozdulat tüsszentés stb fáj, aztán elmúlik de maga a hátfájás ha előre hajtom a fejem mindig megvan.. közben megjött az mr lelet és szeretném kérdezni h Ön szerint műtét lehet vagy másfajta kezelés is van rá? Nyaki gerinc mr A gerinc íve diszharmónikus, a lordosis kissé kiegyenesedett..A csigolyatestek magassága kissé megtartott, a peremszélek helyenként kissé megnyúltak, A csontos canalis érdemben nem szűkebb. A discusok víztartalma csökkent. A C.VI-VII. discuson jobb oldalon mediolateralisan nagy kiszakadt hernia látható, mely kifejezett compressiot okoz. Gerinc mr: A kyphosis kissé kiegyenesedett..A csigolyatestek magassága kissé megtartott, a peremszélek helyenként kissé megnyúltak, A csontos canalis nem szűkebb. A discusok víztartalma csökkent. A T.VII-VIII. discuson jobb oldalon , a T.VIII-IX. discuson bal oldalon mediolateris protrusio látható, mely a durát enyhén komprimálja. A myelon homogén szerkezetű.. lumbosacralis gerinc mr: L.II-III. csigolya magasságában műtét utáni állapot látható, recidiva egyértelmű jele nincs.A csigolyatestek magassága kissé megtartott, a peremszélek helyenként kissé megnyúltak A sacrum ép. az L.II-III. discuson mediálisan kis hernia látható, mely a durát komprimálja a foramenek szabadok Sajnos az orvosomhoz nem kaptam közeli időpontot és ezért tájokozódnék hogy mire számíthatok.. Köszönöm Gina
Kérdező: kishugi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-03-25 15:55:48
Jó napot! Állandóan fel vannak dagadva a lábaim. Napi 9-12 órát állok a munkám miatt. Mit tehetnék a lábdagadás ellen?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum és Fitnesz Klub 2013-03-29 10:12:05
Jó napot! Rágás vagy alvás közben állandóan ráharapok belül a számra. Emiatt folyamatosan gyulladásom van a szájüregben. Meg lehet szüntetni valahogy ezt a problémát?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr.Szilágyi Katalin 2013-05-06 20:12:21
8 hetes terhes vagyok és érdeklődni szeretnék hogy egyáltalán nem lehet inni állapotosan Cickafark teát?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2014-01-29 09:53:01
Jó napot! Pár napja szédülök,fáj a fejem. A fülem viszket és barna folyadék jön belőle. Mi lehet a probléma?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-25 10:46:13
31 éves vagyok, néhány hónapja került az arcomra egy májfolt, nagyon csúnya. Kérdésem: el lehet tüntetni valahogy?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Svajda Bernadett 2013-03-25 15:38:02
Megkaptam az Engerix oltást (3x, ahogy kell), de nem alakult ki védettség. Antitest-titer 0, fél év múlva ismételve is. Megoldás?
Kérdező: csabbi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor/Doktornő! Szeretném a véleményét kikérni az alábbi betegség ügyében. Tavaly októberben a hűvösebb idő beköszöntével a jobb lábam és a középcsontom 1-2 perces járás, állás vagy hanyatt fekvés után elszokott zsibbadni és a zsibbadás mellett égő érzést is szoktam tapasztalni ezekben a testrészekben. A középcsont irányából a nemi szervem felé is kisugárzott ez a zsibbadás és égő érzés. Ha gyorsabban mentem, akkor átterjedt a bal lábamra is, de oda kisebb mértékben. Ha leguggoltam pár másodpercre vagy magasabbra emeltem fel a jobb lábamat, illetve fekvésnél elfordultam oldalra, akkor jelentősen csökkent a zsibbadás mértéke. Ha hosszabb távra mentem gyalog, többször is meg kellett állnom úgy 500-600 méterenként, hogy mérsékeljem a zsibbadást. De olyan is volt többször is, hogy ha már 6-7 alkalommal leguggoltam, akkor utána szervezetem valahogy megszokta ezt az állapotot, és nem zsibbadt tovább, tudtam rendesen tovább menni. Ennek a betegségnek voltak előzményei is, ugyanis tavaly nyáron ráestem a gerincemmel egy lépcsőfok élére (Lumbosacralis átmenetnél kis szöglettörés tapasztalható), valamint már egy-két éve kiegyenesedett lordosist és kyphosist diagnosztizáltak a gerincem alsó részén. Elmentem a rheumatológiára okt. 19.-én , ahol is elküldtek röntgentre,ami a következő eredményt mutatta: Az SI izület rések norm. tágasságúak, az ízfelszínek kissé egyenetlenek, mk. SI izület kp. harmadában mérs. aubchondralis sclerosis látható, erosio nem ábrázolódott. A csipőizületi rések norm. tágak, a vápatetők cranialis része scleroticus, a cranialis peremszélek megnyúltak. A femúrfejek és nyakak kóros eltérést nem mutatnak. " A doktornő elküldött fiziotherápiára, gerinctornára, stabil galvánra, inerferenciára, és kézi masszázsra 8 alkalommal. Arcoxiát és Miderizone-t is kellett szednem. Mivel a kezelések hatására sem történt javulás állapotomban, a doktornő elküldött MR-re Kaposvárra , mert szerinte esetem felvetette a kétoldali sacroileitis lehetőségét. MR-lelet: A két SI izület proximalis részében subchondralisan keskeny egyenletes scleroticus sáv van. Ezen kívül jobb oldalon a sacralis oldalon ugyancsak a felső harmadban 2,5 cm legnagyobb kiterjedésben subchondralis oedema is ábrázolódik. Felszíni erosiok nem láthatók, az izületben folyadék felszaporodása nincs. Az izület környezetében lévő izmok, lágyrészek jelintenzítása szabályos. Vélemény: Krónikus sacroileitisre utaló subchondralis sclerosis, ill. jobb oldalon sacralis oldalon kisfokú akut gyulladásos jelek igazolhatók. Január 09.-én visszamentem az MR-eredmény megbeszélése miatt a doktornőhöz, aki laborba, immun laborba és röntgentre küldött el újra. A laboreredmények teljesen jók lettek, kivéve a reuma faktort (ami 17.7 lett). Az újabb röntgent eredménye a következő lett.: A gerinc fisiologias görbületei kiegyenesedtek. az L-S szöglettörés fokozott. A hátcsigolyák testmagassága rendes, a csigolyák ventralis conturjának íveltsége megtartott. A lumb. csigolyák enyhén laposabbak. A csigolyák peremszélein kezdődő felrakodások vannak. Az intervertebralis izületek megtartottak.Az L. IV. - S.I. közti porcrések enyhén lelapultak. Vélemény: Spondylosis Th-L." A doktornő ezen kívül elküldött még urológiára, szemészetre és mikrobilológiára góckutatás céljából, de mindenhol negatív lett az eredményem. Az immunlabornak még nincs meg az eredménye. Ezek után január 15.-én a doktornő felírt nekem egy doboz XEFO Rapid 8 mg.os gyulladáscsökkentőt, valamint egy 5 ampullás MILGAMMA N injekciót is beadott a háziorvosom. Mikor az injekció elfogyott, akkor MILGAMMA NEURO 100/100 B vitamin komplex szedését kellett elkezdenem. A doktornő panaszaimat jelenleg seroneg. spondylarthropathiának tartja. A papíron még ezek a diagnózisok szerepelnek: SPOND. UNIV. COXARTHROSIS 1.U. EGYÉB MEGHATÁROZOTT INTERVERTEBRÁLIS DISCUS DEGENERATIO SNSA SUSP. SACROILEITIS 1.U. 3 hét múlva kell visszamennem kontrollra. Tulajdonképpen azért írok a doktornőnek, mert tüneteim nem változtak ezen kezelések ill. gyógyszerek hatására sem, most is ugyanúgy zsibbad és ég a jobb lábam, a középcsontom. Ezért szeretném kikérni az Ön véleményét és tanácsát, hogy vajon mi lehet az oka mindennek, és van rá valami más gyógymód.. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Attila
Kérdező: attila21 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum és Fitnesz Klub 2013-03-29 10:17:58
Tisztelt cím, egy hete egy szokásos mammográfiai vizsgálaton daganatot találtak a jobb emlőmben. Mérete 11 mm, 1 hónap múlva lesz a műtétem. Szeretnék érdeklődni, hogy addig milyen életmódot folytassak. Milyen étrendet kövessek? Hallottam a pí viz jótékony hatásáról, illetve a gyógygombáról. Válaszukat előre is köszönöm! Ibolya
Kérdező: vargai39 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2013-05-02 23:00:59
Mind kétkezemen ,a körmök alati forgoknál külömbözöőnagyságú, kitüremkedések vannak.Az also forgok bedagadnak és nagyon fájnak. Alig birom ökölbe hajtani a kezeimet. Azt szeretném kérdezni ,van e rá valami , füben ,fában orvoság ?Nagyom sok gyogyszert szedek. Mivel három felkar trombozisom, három tüdö emboliám,és agy emboliám volt,majd egy sziv infartusom, gyomorfekélyem és veseproblémám van, (500Furosemidet szedek) .Kezeimre nagy szükségem van ,mert tolokócsiban élő vagyok. Nagyon jó lenne ha legalább erre nem gyogyszert kellene szednem. Válaszukat elöre is köszönöm.
Kérdező: ani507@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Én siket vagyok,van két felnőtt gyermekem. 6 éve külön élőférjem és uj kapcsolatom van már 6 éve óta. Én most 51 éves vagyok,1 éve ota nem volt havivérzésem. Legnagyobb bánatom,hogy már nem lehetett babát szülni uj páromnak.Szeretném kérni,hogy van-e lehetőség,ezt megoldani,hogy szülessem babát neki. Az a bajom,hogy örökbe fogadásnál nem biztos kapom meg,mert mivel mi siketek vagyunk. És ráadásul már tul vagyok 50 évesen.Szeretném vállalni baba szülésre,hallottam hogy van valamilyen gyógyszer amit vissza állitja havivérzéshez? Szeretném kérni tanácsot,mi a javaslat?Olyan szomorú vagyok,hogy már nem tudok szülni neki,mert mivel medopauza vagyok. Várom a segitséget.Előre is köszönettel:Tanainé Fodor Ágnes
Kérdező: Ágnes61 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Béres Ibolya 2013-03-24 15:07:55
Tisztelt Hölgyem/Uram! Férjem(73 éves) Syncumart szed balpitvari aritmia miatt, és vérnyomáscsökkentőt is. Már kisebb terhelésre is légszomja van, nyugalmi állapotban viszont nincsenek ilyen tünetei. Ultrahang -és EKG vizsgálaton már részt vett, a kezelőorvos még nem javasolt semmit. Én viszont aggódom, milyen vizsgálatot/intézményt tudnának ajánlani? Üdvözlettel: Grécsniné
Kérdező: kezilabda54 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum és Fitnesz Klub 2013-03-25 19:59:17
Tisztelt Doktornő / Doktor úr, Egy hónapja testvérem hagyta, hogy fogadásból szorosan összekössék a csuklónál a kezét. Körülbelül fél óráig tartott ez az állapot. Az ujjai elzsibbadtak, elmondása alapján a kézfején több terület is érzéketlenné vált. Pár nap elteltével az érzéketlenség nagy része elmúlt, azonban a hüvelykujja alatti tenyér részen továbbra is zsibbadásra, érzéketlenségre panaszkodik. Orvoshoz nem fordult eddig, a probléma buta keletkezése miatt. A kérdésem: maradandó sérülést szerezhetett? Ha nem, mennyi idő alatt szűnhetnek meg a panaszai? Válaszukat, segítségüket előre is köszönöm.
Kérdező: napliget Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Gőbl György 2013-03-23 11:00:24
Lányom ( 20 éves ) feje nagyon gyakran és erősen fáj. Már volt mindenféle kivizsgáláson, kivéve az MR-t vagy CT-t, de semmit nem találnak. Ráadásul csak a Cataflan használ neki. Mit tehetnénk? Van-e valami gyógynövény készítmény, ami hatékonyan csillapítja a fejfájást? De leginkább hogyan találhatnánk meg az okát???
Kérdező: gszab49 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2013-03-23 06:51:24
Üdv! Ma telt le a 6hét egézségügyi küret után. Betartottam az orvosom minden utasítását! Küret utáni 2.héten véreztem (olyan volt mintha megjött volna) Tegnap kellett volna megjönnie az előző vérzésemtöl számítva-de csak kevés barna folyàsom volt. Kedden volt 2hete egy olyan eset hogy szeretkezés utolsó szakaszaiban vett fel a párom óvszert. Lehetséges hogy terhes vagyok?
Kérdező: ibolyka1993 Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: dr Lakatos Ferenc 2013-03-23 10:55:36
Szeretném megkérdezni Önöktől milyen gyógyszert javasolnak pollen allergia ellen?
Kérdező: Péter36 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nászai Antónia 2013-04-21 11:45:47
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tavaly megállapították, hogy csontkinövés van a gerincemen. Szeretném megtudni, hogy erre milyen kezelés/gyógyszer létezik.. Leginkább a nyakam szokott fájni, erre kaptam fizikoterápiát, de az csak ideiglenesen volt jó. Válaszukat, előre is köszönöm. üdvözlettel, Szarvady-Mészáros Mária
Kérdező: szmaria Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Szilvásy Ágnes 2013-03-25 10:46:31
lehetséges a tasaknak olyan formája, hogy az agyi idegnyúlványt elérje, és ettől az egész csontváz, szuvas fog szerű fájdalomban van, holitt hol ott nyilall bele?
Kérdező: bakonaky Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Prof. Dr. Papp János 2013-03-25 07:06:52
lehetséges a tasaknak olyan formája, hogy az agyi idegnyúlványt elérje, és ettől az egész csontváz, szuvas fog szerű fájdalomban van, holitt hol ott nyilall bele?
Kérdező: bakonaky Válaszok száma: 0 db
lehetséges a tasaknak olyan formája, hogy az agyi idegnyúlványt is elérje?
Kérdező: bakonaky Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2013-03-22 14:31:16
Jó napot! 3 hónapja fehér foltok jönnek ki a nyelvemen. Mitől lehet?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2013-03-25 10:48:01
Jó napot! Néhány éve a méhemben miómát találtak. Tudna valamilyen homeopátiás szert ajánlani, hogy visszafejlődjön vagy ne nőjön tovább?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Antalné Putnik Judit 2013-11-16 22:29:46