Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kérdések és válaszok

Tisztelt dr.nő/úr! 64 éves vagyok,2016.-ban egy bélelzáródás mütétkor mivel előtte plagrelt szedtem és nem volt idő abba hagyni,eltávolították a lépemetNekem evvel kapcsolatban semmit nem mondtak, a neten mindenhol olvasom,hogy védőoltást egyebet adnak utána.Érdeklődnék van -e valami teendő evvel kapcsolatban?
Kérdező: kilimandzsaro Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Sztipits Tamás 2017-09-19 15:43:45
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 18 éves vagyok, ösztrogén dominancia és már gyógyuló endometriosissal kezel engem természetgyógyász-nőgyógyász progeszteron krémmel. 1 éve bevettem egy esemény utáni 72 órás tablettát, azóta 14-18 napos ciklusaim vannak. Most felírt nekem Azalia fogamzásgátló tablettát, és azt mondta, hogy nyugodtan szedhetem. Nekem viszont az lenne a kérdésem, hogy a legközelebbi ilyen korai menses 1. napján elkezdhetem-e a tablettát szedni? A megérett pete kijön ilyen korai menses során? Nem marad bent félig megérett pete, amely megtermékenyülhet egy magömlés során? Várom válaszát.
Kérdező: lexi009 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-09-18 12:45:21
Tisztelt Cím! Örökletesen elég kevés, vékony szálú, törékeny hajam van. A kérdésem az lenne, hogy különféle vitaminokkal, haj erősítő szerekkel ezen lehet javítani? Elképzelhető, hogy valamilyen szer hatására lehet dús, erős szálú hajam vagy mivel alapból ilyen, ezen nem tud semmi segíteni? A választ előre is köszönöm!
Kérdező: Andrea80 Válaszok száma: 0 db
Jónapot! Lassan 3 hete,munka közben,meghuztam a jobb huvelyk ujjamat mert rá esett egy elég nehéz szerszám,aznap bedagadt es ahol kezdodik a hüvelyk ujjam ott meg a mai napig bevan dagadva,es kicsit piros is,mozgatni tudom rendesen,de lenyujtasnal mar faj,es eroltetni sem tudom peldaul nyomasnal igencsak faj.
Kérdező: Tumpi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Jelenleg 3 éves a kislányom, akinek veleszületett horizontális nystagmusa van. Kancsalsága is van, melyet váltott takarással enyhítettek, de a takarás következtében fokozódott a nystagmusa is, ezért abba kellett hagyni. Szemüveget írtak neki +4,5d, mindkét szemre. Voltunk Budapesten VEP vizsgálaton, ahol sikerült kérgi választ kapni, illetve neurológián, ahol a nystagmuson kívül nem találtak más eltérést. Tehát nem tudni az okát. Nem volt koraszülött, 9 nappal még túl is hordtam a lányomat, indították a szülést. Az apai nagyapa nővérének van myopiája, -20 fölötti dioptriával. Tehát a kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan kórház vagy klinika, talán orvos, ahol/aki ezt a nystagmust gyógyítani tudja, esetleg van-e lehetőség műtétre az élete során a kislányomnak, vagy együtt kell élnie élete végéig ezzel a betegséggel? A külföldi viszonylatokat sem tartanám figyelmen kívül! Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Nehezen tudom feldolgozni és elfogadni a lányom állapotát! Ezért válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: T. G. Marine
Kérdező: Marine Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Tanácsadó! 20 éve voltam magasvérnyomásos amikor is a megszokott gyógyszerek mellett éjszaka kiugróan magas,200 fölötti vérnyomásos,remegéssel, izzadással járó rohamaim lettek.Hosszas gyógyszer próbálgatás,kivizsgálás után mellékvese túlműködés miatt ,a bal mellékvesém eltávolították.1-1,5 hónapig még váltakozott a vérnyomásom,de azután szépen beállt,olyannyira,hogy már csak reggel fokhagyma kapszulát,este pedig fél Norvascot kellett szednem.Ez ment 3 hónapig.Most 3-4 hete nagyon erős hőhullámok, éjszakai nagyon erős izzadás és ismételten kiugráló vérnyomás gyötör.160-200közötti. Elkezdtem szedni a régi gyógyszereimet ,hátha be tudom állítani/ reggel Varsantan 40,este Varsantan40,Norvasc eleinte2,5,de most már 5mg.Mellé Rudatel éjszakára,mert ugye a stresszt nem tudom kezelni,azt mondták.Önök szerint betudható esetleg a változó koromnak/ 56/ vagy megint a mellékvese dolgozhat túl,vagy esetleg mindkettő?
Kérdező: aghildi@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Évek óta rendkívül szapora a pulzusom, gyógyszerrel is 100 körüli értékre lehet levinni nyugalmi állapotban. Ez már nem is zavarna, viszont gyakran nagyon nehéz a kilégzés, főleg, mikor felgyorsul a szívverésem, stresszhelyzetben. Mintha be lenne feszülve a mellkasom, nem is lapul be, pedig nem szoktam felpuffadni sem. Sajnos sokszor nyugalmi helyzetben is azt veszem észre, hogy alig megy a kilégzés. Próbáltam jógázni is, de ott is sokszor akadály volt, hogy nem tudtam hosszan kilélegezni. Nem dohányzom, gyakran mozgok. Ön szerint mi lehet a probléma, érdemes valamilyen szakrendelésen próbálkoznom? Köszönöm segítségét!
Kérdező: zsoka001 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-09-03 11:58:21
Tisztelt Házipatika! Babát szeretnénk a párommal. Olvastuk több helyen hogy a férfinak (nőnek sem) nem előnyős szaunázni, ha gyereket szeretne a túl magas hőmérséklet miatt. A kérdése, hogy a párom úgy gondolja, hogy ha a heréit lefedi hővédő fóliával, akkor ezzel megoldja a problémát, hogy nem melegszenek fel a heréi. Ez tényleg így van? Vagy a szervezet belülről még melegítheti túl magas hőfokra, ami káros lehet a gyerekvállalás szempontjából? Köszönettel: Ildikó
Kérdező: ildiko1103 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Bal vállövemben van egy izomcsomó , mely szinte állandó jellegű fájdalommal és nyak alsó részének nyomó jellegű fájdalmával jár. Viszont a fájdalom elviselhető, nem kell rá fájdalomcsillapítót szednem. Ha forgatom a fejem, jobb oldalon lentre és fentre néha kisugárzik a fájdalom. Továbbá hirtelen felállás miatti gyakran erősen szédülök. Más tünetem nincs, karom nem zsibbad, szorítóereje normális. 38 éves vagyok, irodai ülő munkát végzek. MR leletem alapján idegsebész véleménye, hogy fiziko,- illetve balneoterápiával kezeltessem, ha ezek nem használnak, szóba jöhet a műtét. Javasolta a súlyfürdőt, de véleménye szerint ezt nem szívesen írják fel nyaki gerincsérvre a reumatológus orvosok. Javasolta még az autodekompressziós módszerekkel kiegészített McKenzie tornát is. Kérdésem, hogy Ön az alábbi MR lelet alapján javasolná-e a súlyfürdőt ( ha nem, miért nem) és ezt a tornát, továbbá megfelelő kezelés lenne-e esetemben még a tangentor, ultrahang és a masszázs? Nyaki gerinc MR CIII - C VII.: A cervicalis lordosis kiegyenesedett. A corpusok magassága normális. A C V. discuson bal oldali laterális hernia figyelhető meg, mely a myleonon mérséklet, asszimetrikus deformitást okoz, a canalis median-sagittalis síkban mért átmérője 7 mm, szűkebb. A C VI. discus lapos, a discuson körkörös potrusio figyelhető meg a ventrlis liquortér deformitásával, a canalis átmérője 8 mm, szűkebb. A myelonon számottevő deformitás nem látható. A myelon jelintenzitása normális. A craniocervicalis átmenetben kóros nem detektálható. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Ágnes
Kérdező: Kagi79 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-09-02 22:44:18
Üdvözlöm!Szinte gyerek korom óta másképp állnak a lábaim,mint más normális embereknek.Nagyon elszomorit és önkép torzitó.Nagyon sok cipőt,betétet csináltattam,merthogy eddig bokasüllyedésről,két éve lúdtalpról tájékoztattak.De miután 55 éves lettem,nekem már nem igazán használnak ezek a segédeszközök.És erről olvastam is egy ortopédus orvos cikkét,amiben leírja,hogy bizonyos kor felett csak az egészségpénztárat gazdagítjuk,merthogy a lábon ezek már nem segitenek.Szomorú vagyok,mert az ortopédiai problémámból kifolyólag rengeteg más bajom is kialakult.Mi a módja ill.lehetséges e ezt a problémát műtéttel megoldani.Úgy szeretném ha az én lábamon is normálisan állnának a cipők.Nagyon elkeserítő,hogy senki nem mond semmit.Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Czeva Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2017-08-29 21:36:41
hónapja artroszkópos térdműtétem volt,egy tokbemetszés,a térdem egyáltalan nem fáj,viszont pár napja a műtőtt lábamra támaszkodva próbáltam felállni,azon volt több súly és hallottam egy fura hangot,aztán pedig egy éles fájdalmat éreztem a combom külső felén.A fájdalom pár óráig tartott,viszont azóta már kétszer előfordult ez az eset,a mai napon szintén,rá se tudtam állni utána,és hajlítani is alig tudom,a fájdalom pedig 6 óra elteltével se csökkent,a műtét előtt pedig semmi ilyesmit nem éreztem soha.Nem tudom ez mi lehet,izomszakadás esetleg?
Kérdező: mlnrlili Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2017-08-28 18:03:10
Üdvözlöm!A látásélességem minusz 10, 11 körül van.Évekkel ezelött lézeres mütétet szerettem volna de a szaruhártya vékonyságára hivatkozva,sajnos elutasitást kaptam.Érdeklődni szeretnék,hogy ez már súlyos gyengénlátásnak számit?Szeretnék adó kedvezményt igénybe venni BNO kód alapján.A választ előre is nagyon szépen köszönöm.
Kérdező: Czeva Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2017-08-29 21:33:12
Jó napot a minap voltam tüdőszűrőn és ezt a leletet kaptam: A rekesz norm. helyzetű, éles szélű. A lat. sinusok szabadok. A tüdőkben parenchymas árnyék, TBC-re utaló rtg. árnyék nem látható. Kp. vérbő hilusok. A szív nem nagyobb. Kp. tág aorta Mit jelent ez számomra? Mi az a parenchymas árnyék? Mihamarabbi válaszát köszönöm
Kérdező: bszazsa Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-08-25 10:19:34
Tisztelt doktor úr/hölgy! Érdeklődni szeretnék, hogy adókedvezmény jár-e penicillin érzékenységre, laktózérzékenységre, valamint lisztérzékenységre? Előre is köszönöm a mielőbbi válaszát. Tisztelettel: Dobróka Ágnes
Kérdező: dobroka.agnes Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-08-24 15:19:50
Tisztelt Orvosok! Küzdősportolás közben kaptam a bal mellem alá egy ütést, mely akkor még ártalmatlannak tűnt, de pár órával később azon a helyen nagyon erős izomgörcs alakult ki, melyet nem tudok rendesen lenyújtani, vagy masszírozni. Próbáltam már meleg vizes zuhany közben is. Teljesen nyugalmi állapotban nem görcsöl, de a legkisebb feszítésekre, mint például egy egyszerű felülés, vagy oldalra fordulás az ágyon, vagy csak séta komoly fájdalmakkal jár. A megfelelő kalcium és magnézium, valamint folyadékpótlásra figyelni szoktam. Mi ilyenkor a teendő, hova kellene mennem esetleg milyen gyógyszert vagy egyebet kellene alkalmaznom, és hogyan? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel és köszönettel Tóth Viktor
Kérdező: Viktor328 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr! Állandó jellegű bal vállövi fájdalommal, nyaki fájdalommal, hirtelen felállás miatti nagyon erős szédüléssel küszködöm. 38 éves vagyok, irodai ülő munkát végzek. Az alábbi MR vizsgálat eredmény alapján kérdezem, hogy Ön szerint mennyire súlyos ez az állapot? indokolt-e egy esetleges műtét? Műtét helyett Ön milyen konzervatív kezelést javasol, kihez forduljak (Mckenzie-torna, masszázs egyéb?). Nyaki gerinc MR CIII - C VII.: A cervicalis lordosis kiegyenesedett. A corpusok magassága normális. A C V. discuson bal oldali laterális hernia figyelhető meg, mely a myleonon mérséklet, asszimetrikus deformitást okoz, a canalis median-sagittalis síkban mért átmérője 7 mm, szűkebb. A C VI. discus lapos, a discuson körkörös potrusio figyelhető meg a ventrlis liquortér deformitásával, a canalis átmérője 8 mm, szűkebb. A myelonon számottevő deformitás nem látható. A myelon jelintenzitása normális. A craniocervicalis átmenetben kóros nem detektálható. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Ágnes
Kérdező: Kagi79 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2017-08-23 12:37:57
Tisztelt Doktor úr, Tisztelt Doktor nő, Két héttel ezelőtt magas lázzal, fejfájással járó betegségem volt, amire a háziorvosom Lekoklar antibiotilumot írt fel. Már beszedtem a 7 szemes adagot, mire megjött a vérkép eredmény és kiderült, hogy mononukleozis, a májfunkcios értékek tízszeresei voltak a normálnak. A háziorvosom szerint sem ez a típusú antibiotikum, sem a rettentő magas got, ggt, gpt értékek nem befolyásolják negatívan az orális fogamzásgátló hatását. Ön szerint kell kiegészítő védekezést alkalmazni? Amennyiben igen, úgy meddig van rá szükség? Előre köszönöm a segítséget!
Kérdező: PillaLilla Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-08-11 16:54:02
Tisztelt Doktornő/Úr! 50 éves vagyok. Anamnézisem: generalizált szorongás, pánik szindróma, pajzsmirigy alulműködés..Időnként előforduló szédülés, bizonytalanság érzése miatt 1,5 éve kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek nálam. Diagnózis: athrophia cerebri et cerebelli. min. grad. Mivel panaszaim időnként most is előfordulnak a neurológus MR vizsgálatot javasolt, melyet elvégeztettem. A leletemen a következő eltéréseket találták:"A frontális kamraszarvak körül minimális leucoaraiosis. Jobb oldalon parietalisan, a fossa Sylvii fölött 5 mm-es lacunaris infarctus látható. Vélemény: Infarctus lacunaris". Néhány hétig nincs lehetőségem a neurológusommal konzultálni, ezért kérem Önt, hogy segítsen, mivel nagyon megijedtem a vélemény elolvasását követően. Nincs, magasvérnyomásom, sem cukorbetegségem. 4 hónapja elvégeztettem a thrombosis hajlam kiszűrésűre alkalmas minden vérvizsgálatot, minden negatív. Nagyon félek, hogy e területet érintő kisérbetegségnek milyen a prognózisa, fog-e romlani? Utalhat-e komoly betegségre, pl. dementia, SM, Parkinson-kór, Alheizmer-kór. Milyen kezelési, szintentartási lehetőségei vannak? Előre is köszönöm, válaszát, segítségét. Tisztelettel: Anikó
Kérdező: Anikó007 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 50 éves vagyok. Időnként előforduló szédülés, bizonytalanság érzése miatt 1,5 éve kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek nálam. Diagnózis: athrophia cerebri et cerebelli. min. grad. Mivel panaszaim időnként most is előfordulnak a neurológus MR vizsgálatot javasolt, melyet elvégeztettem. A leletemen a következő eltéréseket találták:"A frontális kamraszarvak körül minimális leucoaraiosis. Jobb oldalon parietalisan, a fossa Sylvii fölött 5 mm-es lacunaris infarctus látható. Vélemény: Infarctus lacunaris". Néhány hétig nincs lehetőségem a neurológusommal konzultálni, ezért kérem Önt, hogy segítsen, mivel nagyon megijedtem a vélemény elolvasását követően. Nincs, magasvérnyomásom, sem cukorbetegségem. 4 hónapja elvégeztettem a thrombosis hajlam kiszűrésűre alkalmas minden vérvizsgálatot, minden negatív. Nagyon félek, hogy e területet érintő kisérbetegségnek milyen a prognózisa, fog-e romlani? Utalhat-e komoly betegségre, pl. dementia, SM, Parkinson-kór, Alheizmer-kór. Milyen kezelési, szintentartási lehetőségei vannak? Előre is köszönöm, válaszát, segítségét. Tisztelettel: Dr. J.A.
Kérdező: Dr.J.A. Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Pár hónapja hullani kezdett egy foltban a hajam, jobb oldalon, elöl, nem kör, hanem inkább szabálytalan folt alakban. Amikor észre vettem először is bőrgyógyászhoz fordultam, aki góc kutatásra küldött, valamint alpicort hajszeszt és egy gyógyszertári kevert hajszeszt írt fel amit felváltva kellett használnom. Használtam is kb 2 hónapig, de a hajam egyre inkább csak ritkul azon a területen. Pár centiméteren teljesen ki hullott. Történt fül orr gegeszeti kivizsgálás, 2 különböző orvosnál jártam hogy biztos legyek a dologban. Történt orr és torok váladék tenyésztés, az orromban egy staphylococcus nevű bakterumot találtak, ami a doktor nő szerint nem okozhat ilyen panaszt, azért kaptam rá egy antibiotikumos orr cseppet. Torok váladék mintavetel negatív. Jártam fogorvosnál, jövő héten lesz meg a röntgen felvétel, jártam nőgyógyásznál, ott is minden rendben. Jópár hónapja tart a hajhullás ezen a területen, és már nagyon meg vagyok ijedve hogy ott nem marad hajam, ki fog hullani az összes. El mentem egy másik bőrgyógyászhoz, aki szemrevételezte a hajam, Annyit mondott hogy a bőröm ott enyhén rózsaszín, de nem lát semmijen különösebb elváltozást. Panaszkodtam neki arról is, hogy azon a területen folyamatosan, minden nap egy egy gennyes pattanás jelent meg a fejbőrömön az utóbbi pár hétben. Ezeket ki nyomom majd fertőtlenítem. Arra gondolt hogy talán valami féle bakteriális dolog lehet a háttérben, ezért fel irt egy 4 hetes antibiotikum kúrát, amelynek már csak az utolsó tablettája van hátra. Heti egy darabot kell be vennem a fluconazole q pharma gyógyszerből. Azt mondta hogy ha bakteriális, illetve gombás fertőzés lenne akkor a gyógyszertől el kell hogy múljon, és vissza fog nőni a hajam. Még mindig folyamatosan elő jönnek a pattanások, illetve kiütések, nem tudom minek nevezzem.. Most türelmesen várnom kell? Pajzsmirigy alulműködésem van, másfél éve szedek l thyroxint, folyamatosan ellenőrzik a tsh - t, jó az érték, és nem autoimmun. Eddig is volt kisebb mértékű hajhullásom, de nem így. Történt terheléses vércukor és inzulin meghatározás, nem találtak semmit. Nőgyógyászati hormonok is rendben vannak. Milyen további vizsgálatokat ajánlana, hogy ki derüljön mi a foltos hajhullásom okozója? Jelenleg dr hair hajcseppekkel kezelem a területet, valamint ma még be veszem az utolsó darabot a fluconazole gyógyszerből. Nem kellene esetleg egy alaposabb kivizsgálás? Hátha tudna egy kis tanácsot adni merre lenne érdemes még fordulnom? Valamint valami kiegészítő helyi kezelést? Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát! Szép napot! Barbara.
Kérdező: Barbara Válaszok száma: 0 db
Kislányom 4 éves múlt. A minap az egész testén bőr kiütés-foltok jelentek meg.Ennek lassan két hete.és ezek a kiütések foltok visszatérnek.Ezért a háziorvosunk labor vizsgálatot kért.Nagyon aggódom.Szeretném a tanácsát kérni hogy ezzel a laborértékekkel ön szerint szükség e van további vizsgálatokra? Ön szerint a labor lelet utalhat e hematológiai betegségre? Elöször a mért értéket irom és a referenciatartományt. FVS SZÁM AUTOMATÁVAL; 2.544 4.0-9.0 HAEMOGLOBIN AUTOMAT.: 102.8. 125.0-160.0 HAEMATOKRIT AUTOMAT.: 0.311. 0.38-0.48 VVT TÉRFOGAT.: 67.45. 80.0-97.0 ÁTL.VVT.HGB: 22.28. 27.0-34.0 SEGMENT: 43.85% 48.0-70.0 MONOCYTA: 18.64.% 0.0-12.0 Vérkép szöveg:VVT-ben MIKROCYTOSIS, HYPOCHROMASIA. VÉRSEJSÜLLYEDÉS: 22.0. 1.0-11.0 SE VAS: 4.3. 14.0-28.3 sTRF Receptor :6.6. 2.2-5.0 FERRITIN: 1. 20.0- 220.0 A laborvizsgálat napján kaptunk antibiotikumot cefzil 50 mg.de ezt csak a vérvétel után keztük el.Válaszát előre is nagyon nagyon szépen köszönöm!Tisztelettel!
Kérdező: Rebeka12 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr, egy mély és fájdalmas fogínytasak gyulladáson vagyok túl. Meggyógyult, de a fogorvos szerint most ott egy üreg lett, amit szigorúan tisztán kell tartani. A dentálhigénikus erélyesen eltanácsolt a szájzuhanytól, mert szerinte az erös vízsugár betolja a baktériumokat az ínybe, csak fogköztisztító kefét használjak, chx-el átitatva. Az interneten lehet olvasni mindkét változatot, hogy a szájzuhany nagyon jól tisztítja a tasakokat, és az asszisztens véleményét is. Ön melyik változatot ajánlja? Köszönettel, Balázs
Kérdező: Balbal Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/úr! 14 és fél éves lányom évek óta lovagol. Egyszer egy átlagos lovaglás után két nappal megfájdult a gerince legalsó része, főleg leüléskor, felálláskor és ülés közben is. Készült róla röntgenfelvétel, ami nem mutatott törést, repedést. Aflamin gyógyszert kapott, amit egy hétig szedhetett. Amig szedte a gyógyszert, a fájdalom csökkent, miután abbahagyta, újra ugyanúgy fájt, mint a gyógyszerszedés előtt. Pihen, sokat fekszik (sajnos emiatt nagyon rosszkedvű). A fájdalom már negyedik hete tart és semmit nem csökkent. Azt szeretném megkérdezni, hogy keressünk e fel ortopédus orvost (eddig csak gyerekorvos látta) vagy csak várjunk tovább vagy mit tehetnénk még a gyógyulás érdekében. Nagyon megviseli a fájdalom. Egyébként tavaly ősszel a térde fájt, akkor "Morbus, Osgood-Schlatter lu." volt a diagnózis, kímélnie kell. Nem tudom, hogy lehet e összefüggés a kettő között, csak ezt is fontosnak tartottam leírni. Válaszát nagyon várjuk és előre is köszönjük. Zsuzsa
Kérdező: Mile Zsuzsa Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-07-28 14:18:04
Két hónapja mindkét könyökhajlatom tenyérnyi darabonbepirosodott.majd lefelé még a kézfejem is lila lett.Ha lefeküdtem visszatért a normális testszin.Kivizsgáláskor elzárdeódást nem találtak.sajnos mégis ha felkelek és dolgozom,vagy ha csak ülök is mindkét karom ijesztő lila lesz.Nagyon váromválaszukat mi leheta baj ?szilák
Kérdező: szilák Válaszok száma: 0 db
TISZTELT DOKTOR ÚR DOKTOR NŐ!! Érdeklődni szeretnék hogy a következő betegségeim vannak REUMA:IZÜLETI ELVÁLTOZÁS-SYNOVITIS ÉS TENOSYVITIS.EPICONDYLITIS MEDIALS PSYCHIÁTRIA:KÖZEPES DEPRESSZIÓS EPIZOD KARDIÓLOGIA:IDÜLT ISCHAEMIÁS SZIVBETEGSÉG,K.M.N-RÉGI SZIVIZOM ELHALÁS NEUROLOGIA:PARKINSON KOR Ezzekel a betegséggékkel el lehet-e inditani a leszázalékolást:: Válaszukat előre is köszönöm szépen
Kérdező: Brigitta2 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-07-21 20:42:51
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az alsó és a felső vízvonalamon is gyakorta megjelennek apró szemölcs vagy pattanásszerű képződmények. Sminkelek és konktaktlencsét is hordok napi szinten. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehet, veszélyes-e, és szükséges-e kezelés?
Kérdező: dory008 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor nő/úr! 10 éve szedem a Lindynette 20 gyógyszert, de a mostani levél 2. szemét a szokott időponthoz képest 9 órával később vettem be. A betegtájékoztató szerint ezáltal a védelem nem csökkent, kiegészítő védekezést sem kell alkalmazni és a később bevett gyógyszer előtti napokon folytatott együttlét sem jelent kockázatot. Ön egyetért ezzel, vagy szükség van egyéb intézkedésre? Segítségét előre köszönöm!
Kérdező: PillaLilla Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Pácsa Szilvia 2017-07-12 16:34:03
Kedves Doktorur!A férjemnél 3 honappal ezelött kiderüld,hogy meddö.Az elsö lelet 3M/ml,0 motilitás,0morfologia.Egy héttel késöbb 1M/ml,1%morf.,0mot. A here uh másodfoku hereviszeret mutatott ki,minden mást rendben találtak.Tenyésztési mintát vettek,ott is minden negativ lett.Lh érték 11.FSH,tesztoszteron rendben.Tehát a professzor által kért leletek közül csak a viszeret találták,mást nem.3 havi Profertil szedése után,az eredmény 0,25M/ml,a többi ,minden 0.A professzor mütétet javasolt.Természetesen meg is fogja operáltatni magát.A kérdésem az lenne,hogy egy másodfoku herevisszér okozhat e ilyen gyenge spermaképet?Eddig már 10 éve ammoniát lélegzett be a munkahelyén,de tegnap ota céget változtatott.Lehet e esetleg a ammoniának ilyen jellegü hatáss?Okozhatta e ez a bajt?válaszát köszönöm/
Kérdező: Jázmin02 Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem! A kérdésem a következő: megyek agykoponya MR natív és angiográfia vizsgálatra. Akár kisméretű daganat vagy érelváltozás diagnosztikára ez megfelelő? Szeretném minnél biztosabbra tudni az eredményt. Köszönöm a választ!
Kérdező: nagypeter Válaszok száma: 0 db
Több, mint 6 éve kezdődött az addig nem ismert fájdalom az arcomban. Több szakorvosi vizsgálat után a kerületi Neurológián diagnosztizálták az arcidegzsábát. Tegretol gyógyszert kaptam, ami több hetes kezelés után eredményesnek bizonyult. Lehet, hogy az antidepresszánsok és más szedett gyógyszerek összhatásaként rendkívüli feszültség, rombolási vágy lépett fel, és úgy éreztem meg fogok zavarodni. Kb féléves terminusokban változó intenzitással jelentkezett betegségem, szedtem még Millgamma N, Thiogamma-Gabagammát, Thiogamma-Gordiust szedek most . November óta folyamatosan fáj, hetek óta enni, inni, beszélni, tisztálkodni stb. szinte elviselhetetlen fájdalommal jár. Év elején egy 10 alkalmas akupunktúrás kezelést is igénybevettem. Szeretnék olyan gyógyszeres, vagy más kezelési módot igénybe venni,ami véglegesen, vagy legalább hosszabb periódusra fájdalom mentességet biztosít. Köszönettel Bréda Lászlóné
Kérdező: Bréda Zsóka Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm én Hajni vagyok és 28 éves volna egy olyan kérdésem,hogy februárban abba hagytam a depo-provera szedését és a gyógyszer közben és még azóta is sűrűn vérzek ami pedig sokáig tart .Májusban megjött 12-én és 28-án mult el Júnisban 4-én megjött és 10-én elmult és így tovább sorolhatnám tovább például most 6 napja hogy elmúlt 10 napig volt meg és ma már megint megjött.Azt szeretném tudni mitől van ez?Na meg közösülés után is megszokott jönni közvetlen rá 1-órára.Kérem Dr Úr/Nő írjon nekem valami biztosat mert már elegem van ebből.Voltam már vele orvosnál de azt mondták,hogy a gyógyszer hatása.De én men hiszem,hogy fél év múlva is a gyógyszer hatása lenne.Kérem Önt mihamarabb írjon nekem mert már félek is és még elég volt a sok vérzésból.Köszönöm előre is a válaszát.
Kérdező: farkashajni Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-07-07 10:00:10
Tiszte Doktor Úr! Kisfiam 6 éves. Gipszbe van a keze majdnem könyökig. Hogy tudjon fürödni, zacskót húztunk rá és leragasztottuk. Mikor levettük a zacskót a könyöknél a hajlatban volt néhány lila apróbb folt. Fokozatosan elmúlt, másnapra más nem is látszott neki. Ez mitől lehetett? Félünk nehogy valami komolyabb baj legyen. Válaszát előre is köszönöm! egy aggódó anyuka
Kérdező: sreca Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő Három hete egy esést követően eltörtem az állkapcsomat, két hete műtöttek meg. Mondta a kezelő orvosom, hogy a műtét során nagyon erősen kellet kampózni a számat, hogy el lehessen végezni a beavatkozást, melynek hatására az idegek megsínylődtek a számban. Az alsó ajkam sajnos azóta sem mozog, nagyon nehezen tudok csak beszélni. A kezelő orvosom szerint ez elő szokott fordulni, én mégis aggódom. Elkezdtem szedni egy Milgamma nevezetű gyógyszert, ami elvileg elősegítheti a gyógyulást. Tudok esetleg még tenni valamit, hogy meggyorsítsam a folyamatot? Ezen kívül amellett, hogy fáj az állkapcsom (ami gondolom természetes 2 héttel a műtét után) a fülemben is rettenetes fájdalmat érzek. Az orvosom azt mondta szedjek fájdalomcsillapítót, de ez sajnos csak tüneti kezelés, és már három hete fájdalomcsillapítón élek, nem tudom ez mennyire egészséges. Illetve az utolsó kérdésem az lenne, hogy a műtét után szabad -e napra, szoláriumba menni? Vagy a kettőnek semmi köze egymáshoz? Előre is köszönöm a válaszukat, és a segítségüket! Üdvözlettel, Pataky Réka
Kérdező: Reka1018 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Hölgyem/Uram! 30 éves nő vagyok,és mostanában folyamatosan szorongok(aludni is nehezen tudok).2 hónapja rosszul lettem a buszon,ahonnan egyből le is szálltam(pánikroham lehetett-szédülés ,szapora szívverés-vashiányos vérszegény vagyok)És azóta folyamatosan ezeken rágódom,és figyelek minden rendülésemre.(eddig a légzésemre figyelve mindig megakadályoztam hogy olyan rosszul ,legyek megint).Tömegközlekedést ugyanúgy használom,tudatosan nem kerülöm.Édesapám betegsége,majd hirtelen halála (szívmegállás)nagyon megviselt(3 hónapja),új albérletbe költöztünk,elutasították a lakáshitelünket,gyes után visszamentem dolgozni.(és mindezt egy pár hónapon belül).Esténként citromfűt tablettát vagy teát iszok.De nappal sokszor nagyon rossz passzban vagyok.Sportolok,munka mellett iskolába is járok,és közben rettegek hogy ez már végig így lesz hogy mindig figyelnem kell magamra.Vagy egyáltalán a gyász feldolgozás ezen módja normális még?Szeretnék megint normális lenni!Nem tudom ezen tények függvényében kellene-e "külső" segítséget igénybe vennem?Vagy most még elég pár dolgot betartanom amivel átlendülhetek ezen a rossz időszakon?Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: Léna Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor úr! 64 éves nő vagyok.2016.szeptemberében bélelzáródás miatt mütöttek, melynek során res.intest,crassi sec.Hartmann, Salpingo-oophorectomia és splenectomia mütétet végeztek,melynek során sztomát kaptam ideiglenesen.2017.márciusában sztoma-helyreállitó mütétet végeztek rajtam.5 nap múlva vékonybél perforatio miatt reoperáció és secectio.a mütét után két hét múlva nagyon kellemetlen tünetek jelentkeztek.nagyon füszeres dolgokat nem eszem.ezen kivül bármit eszek napközben nincsen gond, de délután 4-5 óra között olyan nagyfoku gázosodás távozik kibirhatatlan büzzel,puffadás egyéb tünet nincsen.megtartani nem tudom,mert olyan gyakori,pl.egy du.-től estig 25-30 alkalom és még éjjel is.A mütétet végző orvosom szerint nem a mütéttől van, emésztési problémára gyanakodott és gasztroenterológushoz irányitott,hogy milyen gyógyszert irjanak fel. A gasztros Főorvosnő véleménye: has puha betap,nyomásérzékenységet nem jelez.élénk,hyperperistartikázó bélhangok.Malldigestio lehetősége miatt 3X 1 25000E Pangrol.A gyógyszert 3 hete szedem, a szelek távozása valamelyest csökkent, de már napközben is van kevesebb gáz távozás.Székletem rendben, azzal semmi gond,naponta van, és az nem ilyen büdös.Lelkileg nagyon nehezen élem meg,tönkremegyek lassan, mert a házasságom megy rá, hiába van nyitva az ablak, a lakásban érezni a bűzt,mely a nyitva levő ablak hatására csak csökken.A párom is nagyon nehezen viseli,és köztünk emiatt csak nő a feszültség .Soha megelőzően ilyen problémám nem volt és nem ehhez szokott.Kontrollra voltam vissza rendelve a gasztrora, ahol ismét azt mondták, hogy gasztro oka nincsen, a felirt gyógyszerrel próbálkozhatok, hogy emelem 3x2 tablettára, felirták hozzá a javaslatot a körzeti orvosom részére, és hozzájuk nem kell visszamennem. Teljesen el vagyok keseredve,du. A lakáshoz vagyok kötve ,igy emberek közé menni sem tudok.Szégyellem ezt a helyzetet .Ön mit javasolna?vagy van erre valami megoldás?
Kérdező: kilimandzsaro Válaszok száma: 0 db
Fiamnak öt hete fájdult meg először a nyaka ,két napig nem mozgatta. öt nappal később nátha, bronchitis lépett fel, antibiotikumot is kapott. A nyaki fájdalom enyhült, de ferdén tartotta a fejét. Majd egy héttel később hirtelen , erősen visszatért a fájdalom. Ez két napig tartott ismét, jellemzően két napig nem mozdítja a fejét, nagyon fáj neki,orrfolyás kíséri, majd pár napra , akár egy hétre is tünetmentes. Ortopéd orvosnál, fül-orr gégésznél jártunk, röntgen felvétel rendben volt, labor is készült.Ultrahang vizsgálat eredménye: a nyak mindkét oldalán jobb oldali túlsúllyal több, kb 8*10 mmes jól körülhatárolt echoszegény képlet látható. Lymphadenomegalia colli l.u. okozhat nyaki nyirokcsomó duzzanat ekkora fájdalmat, ami visssza-visszatérő? Fájdalocsillapítóra nehezen reagál, cataflamot egy hétig kapott, most nurofent kap. Mit lehet még tenni? A fül-orr gégész szerint ez a diagnózis rendben, semmit nem kell tenni, a háziorvos beutalt a gyerekklinika immunológiai osztályára, de július 13-ára kaptunk csak időpontot. Mi az Önök véleménye , ismerve a panaszokat? Válaszukat várva előre is köszönettel.Kepliné
Kérdező: Kepliné Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi panaszaimmal kapcsolatban kérek segítséget. Sok éve fennálló egyre súlyosbodó sokizületi gyulladásom van, emellé hosszantartó izületi merevség, kötött, görcsölö izomzat társul. Gyakori torokgyulladásom és extrém gyenge immunrendszerem van. Ismertek többszörös étel allergiáim és intoleranciáim. Cöliákia és laktózérzékenység negatív. Milyen laborvizsgálatok segíthetnének problémáim okát feltárni? Köszönettel, Roland
Kérdező: rnemeth Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Menstruációm 2 éve elmaradt.52 éves vagyok.A terhesség kockázata fenn állhat-e? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Keresztesi Zoltánné
Kérdező: margit665 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr Barabás Anikó 2017-06-22 13:10:14
Tiszteletem! Kérdésem mi az amit ehetek ha a jobb és bal oldali pajzsmirigyemet is eltávolították 2009 ben a mellék megvan. 1.5 L_Thiroxin gyógyszert szedek 18 éves korom óta székrekedéses problémám van rendszeresen valamit szedek rá jelenleg Darmpflege nevezetű ami segít! Köszönöm Üdvözlettel: Mártonhegyi Tamásné Andrea
Kérdező: Andika1212 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! OLyan kérdés merült fel bennem, hogy mik lehetnek a herezacskón a miteszer szerű kezdemények,melyekből néha pattanás keletkezik és hogyan tüntethetném el anélkül hogy megkellene mutatnom valakinek.
Kérdező: pzltn200 Válaszok száma: 0 db
mit tegyek?Tisztelt Dr urak professzorok.nők.leirok minden részletet. 2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a pulzusom az erdőre visszamenni nem tudtam nehéz fizikai munka esetén éreztem előszőr mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem .leépülés kezdődött 2012 ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni uszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam .a házasélet melegben nem működött.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8 kg ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni.még gyengébb lettem 2014 május előszőr indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam.utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190 et le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig lement 100 alá aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre.tudtam hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elnúlik.fáradtan értem haza ettem majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elnúlik de nem 200 nál a földön feküdtem beszélni alig tudtam ősszeestem halálfélelmem is volt bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus tul gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán át ment 200 fölött kb 240 nél valamilyen szakadást éreztem teljesen elment az erőm és soha nem jött vissza a kórházban annyit láttak hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett. Mást nem láttak.nem tudom mi történt de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen megterhelni azóta tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul gyenge fáradt vagyok gyengébb végtagok erötlenség.terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés .sétánál erősödö mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit olyan ritmuszavarok ezek sajnos nincsenek regisztrálva amik az erőltetéstől mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy anélkül járnak kb 55 perc vagy visszaáll vagy nem ebből van 2 fajta a másik hányinger karzsubbadás nélküli ezek veszélyesek lehetnek?vlot vesek ill.extrák ezek megvannak ezek ártalmatlanok.pár perc alatt elfáradok.következő probléma az evés a 240 óta evés után a puzus 150 falmozgászavart érzek.ha eszek 20 méter is gond egyébként se tudok 100 méternél többet elnenni mert szorit a mellkasom.egyszer túlettem magam eljezdtem szédülni zúgott a fülem szapora pulzust éreztem majd eszméletem vesztettem az autóba ültem majdnem az életemmbe került a kórházban tétrem magamhoz.az evés tehát enni többször keveset az ekg m eltünt összekeverték de vannak még érdekes dolgok következő intim eggyütlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás teljes erővesztés hányinger ez se működik .aludni ülve jobb oldalt alszok de nagyon rosszul vagyok főleg a hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok.az időjárásváltozást is megérzem.a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó ill sziv uh az is jó55% de viszont elektrofiziologiát ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség a 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig egyáltalán nem tudtam felkellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett mégjobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus mindig 100-150 között ingadozott ha fel akartam kellni egyből 190 lett a vizsgálat miatt 6x7x beindult a szivem a mellkasi fájdalomból egyszer csak hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy ájulásérzettel járo ritmuszavar lett az erőltetés miatt ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem lábam remegett a gyengeségtől .voltam terheléses vizsgálaton a 2. Fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni.bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elektrofiziologia után úgy kimerült 5 métert nem tudtam elmenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkelni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam beszélni alig tudtam még többször beindult a szivem késöbb megint hányingetes ritmuszavar lett 2 napig nem tudtam felkellni a kezem lábam remegett 3 napig a gyengeségtöl tehát nem terhelhető valami nem stimmel ami eddig kiderült a 240 előtt normal sinus ritmus utána aritmias pulzus bal kamra hipertrophia pitvar kamrai blokk gyors tachikardiozolodás alacsony terhelhetőség.vlot vesek hányingeres ritmuszavarok holosistoles zörej súlyos frekvenciaingadozások.pitvarfribrilláció a professzor úr szerint a károsodás miatt lehet.erőltetéstől ezek még nincsenek meg elektrofiziologia terheléses vizsgálat után és minden erőltetéstől.vezetési késés,szárblokk a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nem tudok felvitettem magam P.L.professzorhoz akinek elmeséltem mindent .a diagnózisa túl gyors púlzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv rendszertelenűl megy pumpafunkcioja gyenge holosiistoles zörejeket súlyos frekvenciaingadózásokat irt le öszinte volt átlátta a káliumhiány teszt.hiány 2008 tól .ill a 240 tönkretette a szivem a ezért ájulok el evés után házaséletkorlát ill. Nem emelhetek ezért vagyok rosszabbul a vizsgálatoktol is gyenge szivre gyógyszer nem ajánlott árt ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingetem van és az erőm se jön vissza.a diagnózis dcmp ill.adp nem operálható nyha4.szivtranszplantáció szükséges tanácsokkal ellátott ne emeljek enni többször keveset felállni lassan amit érzek azt elmondta nagy tapasztalatának köszönhetöen egyből tudta mi a gond.furont q10 et panagin fortet irt..ezt a többi orvos ill se sziv uh.se vette észre.egy másik professzor észrevett pitvarfribrillációt is ezt se vették észre továbbá egy gasztroenterologust is megkérdeztem hogy miért vagyok rosszul evés után elmagyarázta az emésztéshez 1.5 liter vér kell valósuinü gyenge a szivem menjek kardiologushoz .elmentem vittem minden leletem elnondtam mindent a 240 evés korlát nem emelhetek házaséletkorlát stb vizsgálatoktol rosszabbul lét annyit mondott a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul biztos ő érzi .az evéskorlát tul sulyos szivbetegség biztos nincs . Egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavart a sziv uh. Miért nem látta?egyébként az éjjeli 30 pulzus miatt raktak be pacemakert és mert kihagyott ebből látszik hogy sérülhetett a sziv de az eröm nem jött vissza attól sem .teszteltem magam pulzus 40 felállok 120 .300 méter gyalog pulzus 190 .pulzus 40 . 100 méter +15 kg pulzus 170.vérnyomás sokszor leesik a 240 óta 30 pultuz 160/110 .180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt pulzus 40 vérnyomás 70/50 .egyik ismerősőm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh. Ct. Mr.t senki és semmi nem vette észre hogy 2 infatktuson túl volt hiába vizsgálták a 3. Vitte el.nem szeretnék az ő sorsára jutni.ami jelenleg árt a szivemnek a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortol 4 oránát.,sos,fűszeres,szénsavas,emelés,intim eggyüttlét.jelenleg élhetetlen az életem.mit tegyek nem a magas pulzusszámmal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni nem lehet ezt P.L.professzor is elmondta.kérem segitsenek.a 240 szövödményét meg tudom mutatni erőltetni kell a szivet aztán valószinű hányingeres ritmuszavar lesz,de ezt se válalta be egyik kardiologos sem.a professzorok látják hogy baj van és hallják is a kardiológusok miért nem én már mindent átéltem amit a szivvel kapcsolatos 30 pulzustól 240 ig valószinü infarktust is illetve 3 féle ritmuszavart amiből valószinű 2 halálos is lehet.megprobáltam erőltetni a szivem a 240 óta 5 percig pakoltam fát elkeztem szédülni gyors pulzus mellkasi fájdalom fulladás illetve lábösszerogyás pulzus 190 később megint hányingeres ritmuszavar lett az erőltetéstől egyszerüen lehetetlen terhelni a 240 óta a 240 laborja ck 270 ckmb25 got 50 hgb180 cukor7 crp 17 rossz májfunkció sziv uh ev55%tesztoszteron 4.9 .további érdekes dolgok amikor rosszabbul lettem elektrofiziologia után ekg eltünt a főnövér szerint rossz volt ,autobaleseti ekg m eltünt helyette idegen férfié van nálam a 3 napos holter felvételéből 2 nap hiányzik pedig a felrakási ill.levételi időpont egyezett azt mondták rossz volt a gép pedig működött.a vérnyomásmérő rögzitett alacsony 70/50 vérnyomást is azt mondták rossz volt a gép miért csinálják ezt.továbbá megmagyarázták melyik vizsgálattol nem lehetek rosszabbul.itt egy másik orvos véleménye is látszik az egészről.a gyógyszeres kezeléstől még rosszabbul lettem.gyenge szivre szivgyógyszer?Papp Lajos professzor szerint is ez árt.jelenleg probálom kimélni magam.sok orvost megkérdeztem erről az egészről a kardiocentert ill.kardioközpontot is mindenkinek ugyanaz a véleménye.remélem találunk megoldást hogy teljes életet élhessek.szeretnék dolgozni enni emelni házaséletet élni de a 240 óta nem tudok.van egy naplóm is amiben mindent leirtam ezt mindenképpen el kell olvasnia hogy mindent megértsen köszönöm ehez legalább 20 perc szükséges.elég nehezen mozgok a mellkasi fájdalom miatt mivel 100 méter is probléma .csak a véleményükre vagyok kiváncsi mivel dolgozni nem tudok a 240 óta .voltam egy szivklinikán is elmondtam mindent és simán hazaküldtek mellkasi fájdalommal fulladással pedig csak 2 napot kértem hogy megmutassam mi a probléma de elutasitották.ugyhogy szenvedek tovább mondják meg mit tegyek?köszönettel egy egyszer hibázott beteg eszméletvesztés tulzott ételfogyasztás illetve fizikai megterhelés esetén. Dr. Wacha Judit válaszol Kedves Kérdező! Leírása alapján súlyos szívelégtelenségben szenved. Ennek kezelésében, gondozásában kardiológusok segítségét tudja igénybe venni. Valóban nem egyszerű a helyzete. Üdvözlettel: dr. Wacha Judit
Kérdező: murmannlaszlo Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor ÚR / NŐ Szeretném megkérdezni hogy 8 hónapos babának vadas alapot készítettem és véletlenül leturmixoltam a pici babérlevelet nem fog ártani a babának ? köszönöm előre is válaszát Tisztelettel Andrea
Kérdező: Szabo Andrea Válaszok száma: 0 db
Kedves Dr. Egész nap hunyorgok a napfénytől és fejfájást kapok, abnormális módon irritálnak a belső fények legyen szó bármilyen lámpáról, fényhirdetésről. Studióban való forgatáskor a studiofények erős fejfájást majd hányingert okoznak nálam. A monitort maximum 1-1,5 óráig tudom nézni, majd megfájul a fejem. Amikor becsukom a szemem még akkor is irritál pl egy működő tv által kibocsátott fény. A szemme melég érzékeny, zuhanzáskor még a majdnem tiszta víztől is irritáció következik be ha belemegy. Ezej a főbb tünetek amik most eszembe jutottak.MIt tud javasolni? Maradok tisztelettel, S.
Kérdező: szekelysara94 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Nyaki gerincsèrv gyanu miatt mr vizsgalatra küldtek mondtak nem jô a nyitott mri pedig zàrtba biztos nem megyek el biztos hogy semmire nem jô a nyitott?
Kérdező: Kedua Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2017-06-10 23:43:56
Már több hónapja tettem fel két kérdést,és még mindig nem kaptam választ.Mit kellene tennem?
Kérdező: szimossanyi Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Fodor Marianna 2017-06-05 18:14:43
Tisztelt Doktornő! Próbálom röviden leírni a panaszai már,amik először 6 éve voltak,majd idén márciusban újra "előjött" majdnem ugyanolyan formában. 33 évesen kezdődött hogy eszméletvesztéssel nem járó pár pillanatig tartó ájulásaim voltak. Fülzúgás, elsötétülés egy pillanatra és szépen "leeresztettem" magam.Ez bárhol előfordult,munkában(eladó vagyok),utcán,otthon. Egyszer otthon voltam a kisfiammal és éreztem,hogy megint nem stimmel valami,megszédültem,szólni akartam a kisfiammal,de csak "blblblbl" jött ki a számon,pedig a mondatok megvoltak a fejemben. Pár perc múlva már nagy nehezen érthetőbben tudtam szólni,de kerestem a szavakat napokig.Háziorvoshoz szaladtam,aki neurologuhoz küldött,aki azonnal rávágta,hogy biztos epilepsziás vagyok,szedjek Convulexet. Előjegyzett EEG-re. A Convulextől pár napon belül nagyon rosszul lettem,olyan megőrülök êrzés volt, így abbahagytam szedését. EEG eredménye: A morphologia lényegi változást nem mutat,majd HV terhelés után a bal oldali fronto-temporalis régió felöl,feszes meredek hullámcsoportok vezetődnek el. Vélemény: bal oldali fronto-temporalis corticalis működészavar. Kérdeztem,hogy ez mit takar? A doktornő azt mondta,hogy nem tudja megmondani. Ezzel ez a vizsgálat lezárva... Közben ilyen-olyan tünetek jöttek sorba.Testszerte apró bőr alatti izomrángások,szédülés,tarkó-nyaki égő jellegű fájdalom,szem égés,jobb oldali váll,kar égő fájdalom,zsibbadás,lábszárak erőtlenek,zsibbadtak.Pulzus 140-180 között,de ha feküdtem lement 80-100 közé.7 hónapig vegetáltam,szív ultrahang jó volt,terheléses EKG-t nem bírtam,azonnal leállították,és erre kaptam béta blokkolót...Más vizsgálat nem volt. 7 hónap után kupálódtam ki ,mikorra újra dolgozni tudtam. Idén februárban herpeszes lett az orrom,házilag kezelték,1 hónap alatt múlt el,pedig eddig sosem volt herpeszem. Márciusban nyirokcsomók nagyobbodtak meg a lágyékomban,hónapjában,nyakamom,mintavétel reaktívnak találta.Fél éve menstruációs ciklusom 34_35 napos,masthopátiásak a melleim,rákszűrés jó volt. 3 éve L-thyroxint szedek, háziorvos írta fel kissé magasabb TSH miatt,illetve UH-n tudtam meg,hogy Hashimoto thyreoiditisem van. A nyirokcsomók picit kisebbek lettek,de megint kezdődött a 6 évvel ezelőtti tünetek,szinte ugyanaz,szédülés,tarkótáji égő fájás,ami már a jobb fülembe sugárzik,fülsípolás jobboldali,pulzus 140,vérnyomás ingadozó,hol 85/60 hol 130/90,terhelést nem bírom,pedig imádom a munkámat! Megint csak vízszintesben élem a napjaim 70%át,mert szédülök és megőrjít a nyak,fülfájás,plusz rettenetes lett a memóriám,nem jutnak eszembe szavak,nem tudom sokszor mit akartam csinálni...Hallásvizsgálaton vagyok túl,a bal fülem rossz,arra Cognit nevű gyógyszert kaptam,amitől még jobban surrog is a fejem.A pajzsmirigy hormont abbahagytam,mert egy vérvétel én kiderült,hogy 0.1 a TSH-m. 2 hónapja nem szedem,hátha ez okozza a panaszai már,de sajnos nem változik semmi. Béta blokkolót szedek megint,de azzal is magas a pulzusom ,ha állok vagy közlekedek. Az életminőségem megint katasztrófa. Még valami,27 évesen műtötték a IV-es csigolyámat sérvvel.Az V-ön is volt,de kisebb. Félek,hogy a hormonális összevisszaság az évek alatt tönkretette a csontjaimat,mert mindenem "sóderesen" surlodik,plusz 8.3-as volt tavaly a koleszterinem. Nem szeretném átélni újra a beszédzavart,mert nagyon ijesztő volt! 40 éves életvidám nő voltam,de megint emészt valami.Kérdésem a hosszú történetem végén: Agyi keringési zavar,nyaki sérv vagy a hormonháztartásom felborulása,esetleg a herpesz vírus tud ilyet okoznii? Szeretném visszakapni az erőmet,az életminőségemet újra! :( Minden jót Önnek! Köszönettel!Andrea
Kérdező: Molnár Andrea Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Április elején eltört a lábközépcsontom. A rtg leleten a következő szerepel:V-ös metatarsus teste kp. és distalis harmadában ferde törés látható, corticalis szélességnyi dislocatioval. 1hét fekvő majd 5 hét járógipsz következett. Elküldtek gyógytornára, majd egy újabb rtg készült melynek az eredménye a következő:V-ös metatarsus teste középső és distalis harmadában spiralis ferde törés corticalis szélességnyi dislocatioval dorsal felé. Callusképződés nem látszik. Az orvos javaslata: gyógytorna nem kell, hordjak MBT márkájú cipőt. 6hét múlva kontroll. Egyébként az orvos gyógyultnak mondja lábamat mivel tudok járni. Aki a rtg-t készítette azt mondta nem gyógyult meg a lábam és ne engedjem hogy annyiba hagyják. Nem kellett volna az elmozdulás miatt műteni a lábamat? Nem fog ez nekem a későbbiekben problémát okozni? Segítségét előre is köszönöm
Kérdező: HADESZ76 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Április elején eltört a lábközépcsontom. A rtg leleten a következő szerepel:V-ös metatarsus teste kp. és distalis harmadában ferde törés látható, corticalis szélességnyi dislocatioval. 1hét fekvő majd 5 hét járógipsz következett. Elküldtek gyógytornára, majd egy újabb rtg készült melynek az eredménye a következő:V-ös metatarsus teste középső és distalis harmadában spiralis ferde törés corticalis szélességnyi dislocatioval dorsal felé. Callusképződés nem látszik. Az orvos javaslata: gyógytorna nem kell, hordjak MBT márkájú cipőt. 6hét múlva kontroll. Egyébként az orvos gyógyultnak mondja lábamat mivel tudok járni. Aki a rtg-t készítette azt mondta nem gyógyult meg a lábam és ne engedjem hogy annyiba hagyják. Nem kellett volna az elmozdulás miatt műteni a lábamat? Nem fog ez nekem a későbbiekben problémát okozni? Segítségét előre is köszönöm
Kérdező: HADESZ76 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Boross György 2017-06-05 09:17:57
Makacs árpám van, ami több hónapos kezelés után sem szűnt meg, a szemorvos azzal "bíztat", lehet, hogy így marad. A kérdésem: lehet-e bioptron lámpával (polarizált fénnyel) kiegészítő kezelést végezni?
Kérdező: Virágh L. Gábor Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Láng Judit 2017-05-31 22:48:54
Kedves Doktornő/úr! Érdeklődöm, hogy húgyhólyagdaganat (eltávolították) miatt kialakult ataxia számtalan vizsgálat miatt ezt valószínűsítették, mivel negatívak az eredmények-javulási ideje állítólag nagyon lassú (1 év is lehet), ez valóban így van, illetve kihez fordulhatok, aki ilyen jellegű betegséggel foglalkozik? Várom megtisztelő válaszát. Köszönettel: Szabó Attila (44 éves)
Kérdező: holloko1 Válaszok száma: 0 db
Kedves Dr. Úr Nekem tavaj Szeptemberben volt egy balesetem munkahelyemen üveg állt a bal kezem kisújjána a hajlatában sokáig jártam áramos kezelésre de nem használt. Nem éreztem a kisújjam zsibbadt a lx es és a x es ideg sérülését állapították meg és meg is operálták Március 23 án műtétnél kiderült hogy az idegszálak és az izületek levoltak tapadva amit felszabadítottak. Aztán újabb gyógytorna és uh kezelés de az újammal még most se tudok fogni és a feléig nagyon nehezen behajlik onnan tovább ha másik kézzel rásegítek akkor sem hajlik és mostmár feljebb se érzem a kezem. Controlon voltam 1 szer ez van a papíromra írva a pip izületben kb 15 fokos extensios deficit még, flexioban DIP izület kifogástalan, pip izületben kb 70 fok.MP izületben kb 70 fokos flexio ehez sajnos nem értek de nagyon félek h újjra műteni kell ahogy előbb említettem a kisújjam se be se kifelé nem hajlik fogni nem birok vele. És nagyon fáj is.Válaszát nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel : Patrícia
Kérdező: Pattybaba50 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr/hölgy! 36 éves férfi vagyok. Idén húsvétkor egy fogorvosi vizsgálat után Dalacin kúrát kellett tartanom, 6 napig, már a 3. napon jelentkezett a görcsös hasmenés. Egy olcsóbb probiotikumot szedtem a kúra alatt, nem volt hatása. A hasmenés és az azt megelőző (vagy épp követő) nyilalló, puffasztó görcs a mai napig tart, vagyis immáron 5 hete, kisebb megszakításokkal. Van, hogy 3-4 napig rendben vagyok, szinte székrekedésem van (bár talán ez természetes hasmenést követően), majd újra hasmenés. Nem vizes, inkább nagyon lágy, massza-szerű. Egyéb tünetem, láz, fogyás nincs. A háziorvosom laborba utalt, csináltak baktérium-tenyésztést, ez negatív lett. Javaslatára azóta szedtem Normafloret, majd most Protexin Balance kapszulát, napi 2 darabot. Azt mondta, ha 2-3 hét alatt nem normalizálódik a helyzet, vastagbél-tükrözésre küld. Tavaly októberben már voltam egyen, akkor IBS-t állapítottak meg, de mindent rendben találtak. Tüneteim akkor időnkénti lágyabb széklet és azt váltó székrekedés volt, utólag ezt kezdődő pánikbetegségemnek tudtuk be – amit azóta sikerült megfékeznem. Jelenlegi problémámmal viszont nem tudok mit kezdeni. Tény, hogy antibiotikum kezelések alatt és utána 1-2 hétig mindig hasmenésem volt korábban is, legutóbb decemberben is Cefziltől, már előre félek, ha hasonlót írnak fel, de ilyen hosszan még sosem volt panaszom, emiatt aggódom. Tudom, türelmesnek is kell lennem, próbálok diétázni is. Kérdésem főképp az lenne, Ön szerint szükséges lehet egy újabb tükrözés? Ilyen rövid távon belül, a fentiek tudatában? Köszönöm válaszát!
Kérdező: zsol81 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm!Én 38éves nő vagyok,és ugy érzem problémám lehet az alkohollal.Tudni kell,hogy 14éve pszihiátriai kezelés alatt állok,soha nem volt gondom az alkohollal.Két honapja körül,majdnem minden nap iszok,kb:2-2fél üveg bort.Sajnos az ithoni körülményeim se tul jok,ápolom a beteg édesanyámat,aki már oxigénes tüdőbeteg.Ugy érzem igy probáltam kicsit könnyiteni a lelki fájdalmamon,hogy ne a szenvedést lássam,és hogy nekem is jobb hangulatom legyen néha.Kibirom 1-2napig is hogy nem iszok,de ha nagyon feszült a helyzet,sajnos akkor hozzányulok az italhoz.Az lenne a kérdésem,hogy alkolista vagyok már?Muszály eggyik naprol a másikra letennem az alkoholt?Fokozatosan is lelehet rakni? Üdvözlettel:Hajni
Kérdező: Hajni1978 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr urak leirok minden részletet. 2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a pulzusom az erdőre visszamenni nem tudtam nehéz fizikai munka esetén éreztem előszőr mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem .leépülés kezdődött 2012 ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni uszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam .a házasélet melegben nem működött.2013 elkezdtem hasra hizni kb 8 kg ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni.még gyengébb lettem 2014 május előszőr indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam.utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190 et le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig lement 100 alá aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre.tudtam hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elnúlik.fáradtan értem haza ettem majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elnúlik de nem 200 nál a földön feküdtem beszélni alig tudtam ősszeestem halálfélelmem is volt bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus tul gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán át ment 200 fölött kb 240 nél valamilyen szakadást éreztem teljesen elment az erőm és soha nem jött vissza a kórházban annyit láttak hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett. Mást nem láttak.nem tudom mi történt de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen megterhelni azóta tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folyamatosan rosszul gyenge fáradt vagyok gyengébb végtagok erötlenség.terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés .sétánál erősödö mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit olyan ritmuszavarok ezek sajnos nincsenek regisztrálva amik az erőltetéstől mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy anélkül járnak kb 55 perc vagy visszaáll vagy nem ebből van 2 fajta a másik hányinger karzsubbadás nélküli ezek veszélyesek lehetnek?vlot vesek ill.extrák ezek megvannak.pár perc alatt elfáradok.következő probléma az evés a 240 óta evés után a puzus 150 falmozgászavarz érzek.ha eszek 20 méter is gond egyébként se tudok 100 méternél többet elnenni mert szorit a melljasom.egyszer túlettem magam eljezdtem szédülni zúgott a fülem szapora pulzust éreztem majd eszméletem vesztettem az autóba ültem majdnem az életemmbe került az evés tehát enni többször keveset az ekg m eltünt összekeverték de vannak még érdekes dolgok következő intim eggyütlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás teljes erővesztés hányinger ez se működik .aludni ülve jobb oldalt alszok de nagyon rosszul vagyok főleg a hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok.az időjárásváltozást is megérzem.a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó ill sziv uh az is jó de viszont elektrofiziologiát ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség a 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig egyáltalán nem tudtam felkellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett mégjobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus mindig 100-150 között ingadozott ha fel akartam kellni egyből 190 lett a vizsgálat miatt 6x7x beindult a szivem a mellkasi fájdalomvól egyszer csak hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy ájulásérzettel járo ritmuszavar lett az erőltetés miatt ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem lábam remegett a gyengeségtől .voltam terheléses vizsgálaton a 2. Fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni.bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elektrofiziologia után úgy kimerült 5 métert nem tudtam elmenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkelni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam beszélni alig tudtam még többször beindult a szivem késöbb megint hányingetes ritmuszavar lett 2 napig nem tudtam felkellni a kezem lábam remegett 3 napig a gyengeségtöl tehát nem terhelhető valami nem stimmel ami eddig kiderült a 240 előtt normal sinus ritmus utána aritmias pulzus bal kamra hipertrophia av blokk vezetési késés,szárblokk a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nem tudok felvitettem magam P.L.professzorhoz akinek elmeséltem mindent .a diagnózisa túl gyors púlzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv pumpafunkcioja gyenge holosiistoles zörejeket súlyos frekvenciaingadózásokat irt le öszinte volt átlátta a káliumhiány ill a 240 tönkretette a szivem a ezért ájulok el evés után házaséletkoelát ill. Nem emelhetek ezért vagyok rosszabbul a vizsgálatoktol is gyenge szivre gyógyszer nem ajánlott árt ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingetem van és az erőm se jön vissza.a diagnózis dcmp ill.adp nem operálható szivtranszplantáció szükséges.ezt a többi orvos ill se sziv uh.se vette észre.egy másik professzor észrevett pitvarfribrillációt is ezt se vették észre továbbá egy gasztroenterologust is megkérdeztem hogy miért vagyok rosszul evés után elmagyarázta az emésztéshez 1.5 liter vér kell valósuinü gyenge a szivem menjek kardiologushoz .elmentem vittem minden leletem elnondtam mindent a 240 evés korlát nem emelhetek házaséletkorlát stb vizsgálatoktol rosszabbul lét annyit mondott az evéskoelát tul sulyos szivbetegség biztos nincs . Egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavart a sziv uh. Miért nem látta?egyébként az éjjeli 30 pultus miatt raktak be pacemakert de az eröm nem jött vissza attól sem .teszteltem magam pulzus 40 felállok 120 .300 méter gyalog pulzus 190 .pulzus 40 . 100 méter +15 kg pulzus 170.vérnyomás sokszor leesik a 240 óta 30 pultuz 160/110 .180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt pulzus 40 vérnyomás 70/50 .egyik ismerősőm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh. Ct. Mr.t senki és semmi nem vette észre hogy 2 infatktuson túl volt hiába vizsgálták a 3. Vitte el.nem szeretnék az ő sorsára jutni.ami jelenleg árt a szivemnek a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortol 4 oránát.,sos,fűszeres,szénsavas,emelés,intim eggyüttlét.jelenleg élhetetlen az életem.mit tegyek nem a magas pulzusszámmal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni nem lehet ezt P.L.professzor is elmondta.kérem segitsenek.a 240 szövödményét meg tudom mutatni erőltetni kell a szivet aztán valószinű hányingeres ritmuszavar lesz,de ezt se válalta be egyik kardiologos sem.
Kérdező: murmannlaszlo Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Hormont tartalmazó gyógyszer szedésénél egy hetes menzes jellegű vérzés után hüvelyi ultrahang 8 mm endometrium volt, más eltérés nincsen. Előtte 2 éve már nem volt menzes. Szükséges a küret? Köszönöm válaszát.
Kérdező: izsne Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-05-29 12:13:27
Hogy lehet túl lenni azon hogy a barátnőm lelépett egy pasi miatt az életemből? És pont akkor hagyott el mikor lelkileg nagy szükségem lett volna rá. Amúgy is elég szerencsétlen vagyok mert csupa sérült pasit fogok ki( látás, mozgás, lelki), és emiatt depis vagyok, de annyira fáj a barátnőm értetlne viselkedése
Kérdező: trapi28 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék a következő mikroszkópos leírás jelentéséről.I.Megtartott ovarium szövetet tartalmazó kimetszés,melyen helyenként ellapult egyrétegű serosus hámbélés látható,máshol hám nem észlelhető.II.Corpus albicanst és inclusios cystákat tartalmazó ovarium részlet.Örömömre szolgál,hogy nincs endometriosis diagnózis és rák.Nem tudom viszont,mivel állok szemben ,milyen kockázati tényezőket hordoz ez az állapot,mit tehetek megelőzésképpen.Köszönöm a válaszát!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-05-23 10:20:20
Az ínyemmel, állkapocs, állcsont, nyálkahártya, illetve CT felvétellel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Nem tudom jó dolgokat jelöltem e be a kategóriák, illetve betegségek kiválasztása során. Hosszú ideje viselek fém koronát, hidakat. 10 évvel ezelőtt cseréltettem le, egy akkor 10 éves alsó, felső hidat, mert nem csak fogmosáskor, de ha kenyérbe haraptam is, ott volt a véres fognyom. Főleg, a bal 2,3,4 fognál vérzett nagyon. Gyönyörű fém, porcelán bevonatú fogakat kaptam, úgy nézett ki, mint az igazi. Viszont a bal álkapcsom egyre jobban bemerevedett. Egy év sem telt és felköltöztem Budapestre. Az bal állkapcsom már annyira merev volt, beszélni is alig tudtam, csak résnyire tudtam nyitni a szám. felhívtam Nabil doktort, mit tegyek, már Pesten lakom, elmenjek itt fogorvoshoz. azt mondta tudja mi a baj, menjek vissza vidékre, le vesz valamit. A bal hármas fogamon, hátul volt egy rizsszemnél alig nagyobb dudor. Arra gondoltam, a harapás miatt kell… Ezt vette le, de nem maradt hatalmas feketeség, csak egy alig gombostűhegynyi, úgy tűnik itt csatlakozott a fogsorhoz. Viszont rohamosan javult a helyzet. Igaz, recsegett, ropogott az állkapcsom időnként, de egyre jobban ki tudtam nyitni a szám. Viszont a fogínyvérzés megmaradt. pedig gyakran mostam a fogam. Pár éve javasolták, használjak fogköztisztítót. azóta már csak ritkán vérzik. Viszont mindig is probléma volt, hogy könnyen begyulladt az ínyem, ilyenkor még a fülembe is lüktetett. Volt, hogy a fülemre gyanakodtam, de ecsetelésnél jól lehetett érezni, hol a leg fájdalmasabb a nyálkahártya. Az állkapocs környékén, a nyelv mögött, vagy a felső íve. Az alsó fogsort 3 hónapja vették le. Az egyik első fogat kihúzták, egy gennyzacskóval együtt. A 10 éve félig gyökértömött fogam újra gyökértömték, most már teljes hosszába, mert már gennyes volt. Ez nagyon rendbe jött. Legutóbb néhány hete, láz, hasmenés, jobb fülembe lüktetés, az egész jobb oldali fejbőröm, és csontom fájt, különösen a halántékomnál. A jobb szemem is nagyon begyulladt. Ahogy ecseteltem az ínyt, a jobb felső állkapocsnál fájdalmas dudorok Az alsónál a nyelv tövénél éreztem fájdalmat. A hajamhoz érve is éreztem a fejbőr fájdalmát. A halántékom óvatosan próbáltam masszírozni, de nem éreztem, hogy jó lenne. Napok múlva, ahogy csökkent a nyálkahártya fájdalma, elmúlt a szemgyulladás, és a jobboldali koponya fájdalma. Az orvosom kért egy CT-t, hogy megnézzük lehet e fogat beültetni, elég e a csont… A CT felvételen alapesetben nem látszik az, amit én képernyő képként itthon lefotóztam, mert furcsának találtam. Sok helyen sima a csont, de néhol mintha göbök lennének rajta. Nem értek a CT elemzéséhez, így nem tudom, ez a kép hibája, természetes dolog, vagy valamilyen elváltozás. Az előbb leírtak függvényében, hogy ilyen gyakran gyulladt a nyálkahártya, összefüggést vélek felfedezni a gyulladás, és a göbök között. A fényképeket e-mailben küldtem el, ugyanezzel a szöveggel. Az lenne a kérésem, ha megnézték a fényképeket, jelezzenek vissza mi a véleményük, lehet e összefüggés, és mit lehet tenni ebben az esetben. Előre is köszönöm. Írisz
Kérdező: Írisz Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr! Édesanyám labor eredményben van egy aggasztó tétel a mikroszkópos kenetértékelésnél "Stab 5%". Ez mire utal? Mit jelent? Milyen szakorvoshoz kell vele fordulni?
Kérdező: tom0919 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-05-21 14:20:07
Tisztelt Doktor. Voltam már vastagbél tükrözésen ami teljesen negatív lett , gyomortükrözésem is volt ( lisztérzékeny vagyok) . Én azt vettem észre, hogy a vérzés ami néha jelentkezik akkor kerül elő mikor fájdalomcsillapítót szedek cataflam dolot pl ahogy szedtem pár napig jelentkezett is a tünet majd mikor abba hagytam azóta megszűnt a vérzés. Gyógyszertárakban is megerősítették hogy a cataflam okozhat vérzést érzékeny embereknél. Kérdem én hogy milyen fájdalomcsillapítót szedhetek? Ibuprofen tartalmút nem mert kiütéses lesz az arcom. Köszönöm
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 0 db
Jo napot! Egy eve probalkozunk a gyermeknemzessel, nalam pcos, a ferjemnel pedig kozepes spermaszam 25%os aktivitassal all fenn. A ferjemnek mar honapok ota belgyulladasa van, es hosszas kivizsgalasok utan tegnap kezeleskent Bude..falkot irtak fel, ami a szteroidok koze tartozik ugye. A gasztroenterologus eltiltott minket a probalkozastol a szedes ideje alatt. A kerdesem az lenne, hogy mekkora az esely ra, hogy a kura utan is befolyasolja majd a sperma minoseget es lehet-e genetikai elvaltozasrol is szo? Sajnos csak keves szemelyes tapasztalatrol halottam, amik nem biztatoak.
Kérdező: 7andrea7 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Úr! Egy héttel ezelőtt a telefonom nyomkodàsa közben hirtelen homàlyosan làttam bàrhovà néztem,miutàn megdörzsöltem a szemem.Mivel késő esti óràkban történt ezért úgy gondoltam lehet csak megeröltettem és elfàradt a szemem és gondoltam reggelre jobb lesz,de sajnos a mai napig nem jött rendbe nincs meg az éles làtàsom.Angliàban élek itt voltam szemorvosnàl aki műszerrel pupillatàgitàs utàn megvizsgàlt és azt mondta hogy egészségesek a szemeim nem tudja mi lehet a baj és azt tanàcsolta hogy forduljak làtszerészhez.A kérdésem az hogy ön szerint hirtelen romolhatott e ennyit a szemem,ez normàlis? ,Vagy ön szerint mi okozhatja a homàlyossàg làtàst,illetve ön mit tenne? Hihetek e az orvosnak aki megvizsgàlt vagy lehetséges hogy valamit nem vett észre az orvos? utazzak haza és vizsgàltassam meg otthon magam?Vàlaszàt előre is köszönöm,Tisztelettel Tibor
Kérdező: Tibor81 Válaszok száma: 0 db
Üdv egy olyan kérdésem lenne hogy az miért lehet hogy a bőröm ha melegem van vagy izzadnék akár melegvíztől is kipirosodik és kiütések lesznek rajta amik viszketnek is..olyan mint ha nem izzadnék. bejelentkeztem már orvoshoz csak elég sokára kaptam időt és elég kellemetlen ha valaki tudna esetleg valami gyógyszert ami segítene vagy bármit azt megköszönném
Kérdező: b.richard94 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr ! Közel egy éve szedek rabemant refluxra ,a diagnózis reflux és kisméretű sérv . Mivel a napi egy rabeman kevésnek bizonyult quamatelt is szedek esténként 40 mg-ost néhány hónapja kiegészítőként . Kb két hónapja jelentkezett először alhasban fájdalom ,görcsös feszítő érzés ,egy bizonyos ülőhelyzetben ( török) feszítő nyomást érzek. Tavaly szeptemberi béltükrözés eredménye negatív,ibs hasmenés nélkül.a fájdalom és a puffadás köldök alatti részen már mindennapos ,kezelőorvosom probiotikum kúrát írt elő ,kezdetben segített de mostanra már hasmenésem is van ami korábban nem volt . Székelési problémáim sem voltak a fájdalommal együtt jelentkezett székelési nehézség is. A kérdésem az lenne quamatel hosszantartó szedése okozhat-e ilyen problémákat ,a bélflóra károsodását ? Vagy a savszabályzók ??
Kérdező: clara anita Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor úr/nő! Az lenne a kérdésem hogy gyermekkorom ota flusztrál a genetikailag hozott :) kisméretű mellem. Jelenleg két gyermek szülés és táplálás után még kevésbé esztétikus a látványuk. Mellnagyobbításon gondolkodtam régebben, de megvalosithatóvá mostanra vált. 42 éves vagyok és amiért kérdéssel fordultam önhöz az a tény hogy szülés után Hasimoto kort diagnosztizáltak nálam. Tudni szeretném hogy ebben az esetben vállalhatom-e mellnagyobbítás műtétet? Tudható-e hogy nem ront a jelenleg nyugalomban lévő egészségi állapotomon? Van-e tapasztalat Hasimotos hölgyek plasztikai beavatkozás utáni állapotáról. Arra gondolok hogy az egyébként sem ideálisan müködő immun rendszer mennyire reagál agresszíven egy idegen anyag megjelenése esetén. Megköszönve válaszát. Tisztelettel Karolina
Kérdező: Karo Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Nagy Lajos 2017-05-15 20:19:42
Tisztelt dr.Nő/ dr.Úr! Az 1 éves kislányomnak a nemiszervén egyik oldalon a kisajak le van tapadva a nagyajakhoz.Kérdésem hogy kell orvosi beavatkozás, okoz bármilyen problémát? Köszönöm válaszát!
Kérdező: Hold11 Válaszok száma: 0 db
Soha nem fordult még velem elő ilyen eset azért is kérem a segítségét. A 2.héten kimaradt 2 tabletta amit a 3. nap vettem észre igy azokat nemszedtem már be csak az aznapi tablettát Másnap reggelre megjött a menstruációm ez tart már 4napja a gyógyszer szedése mellett A kérdésem az lenne hogy most ha végigszedem ezt a 6darabot ami megmaradt ismét tartsam be a szünetet vagy kezdjem el a következő levéllel válaszát köszönöm
Kérdező: Lilla2020 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-05-15 13:16:36
Tisztelt Doktor úr / hölgy! 2 hónapja, nem minden héten, de elég sűrűn azzal ébredek, hogy az ujjaim, mindkét kézfejemen merevek, nehezen hajlítom be őket. Az ujjperceknél húzódik, nem fájdalomnak nevezném, inkább feszülésnek. Nem érzem melegnek, nem pirosodnak el. Volt, hogy az éjszaka közepén felébredve is ezt éreztem, vagyis rövidebb pihenés után is. Sokáig nem tart viszont, ha fekelek és "lerázom", kimozgatom, hamar elmúlik. Utána olvastam és sajnos a fenti betegséget jelöli meg nagyon sok cikk, Reumatoid arthritis tünetének tűnik. 36 éves férfi vagyok, irodai munkát végzek 10 éve, sokat gépelek, időnként túlhajtom magam a kertészkedésben is, úgy értem a gazolás, metszés, növényápolás mind olyan, ami után érzem, hogy az ujjaim fájnak, bizseregnek, néha meg is dagadnak. Más tünetet, más területen nem éreztem hasonló problémát. Nyilván egy vizsgálat deríthetné ki, de a háziorvosom szerint csak elfekszem a kezem... ami nem igaz, vagy magam mellett vagy a mellkasomon pihen. Mit tanácsolna? Mik lehetnek még a fenti betegségre utaló jelek? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: zsol81 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Szakértő! Rendszertelen vérzésre és korai klimaxos panaszaimra nőgyógyászom a Premens barátcserje tablettát ajánlotta. Két hónapja szedem a frontin 0.25 mg-os nyugtatót napi egy szemet. Napközben és este citromfü teát iszogatok. Az lenne a kérdésem,hogy lehet e ezeket együtt alkalmazni, nem erősítik vagy gyengítik egymás hatását. Válaszát köszönöm.
Kérdező: virag77 Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem! az lenne a kérdésem hogy honann és miként tudnék orvosi igazolást beszerezni tériszonyrol? kihez és milyen vizsgálaton kell átesnem
Kérdező: zsolt69 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr.Úr/Hölgy! Kétségbeesetten írok,mert már nem tudom kihez forduljak.Kisfiam(9 éves.)Szeptember óta bedagad.Eleinte havonta 1x,de mára már heti3-4 alkalommal is bedagad.Vannak visszatérő dagadások,és vannak újak,de már minden testrésze be volt ödémásodva.Már 7 orvos látta,az elvégzett vér vizsgálatok,és allirgaia tesztek,helikobkter,és urológia negatív.Szeme,szája,homloka,nyelve,háta,dereka,feneke,tenyere,pucukája,golyói,lábfeje volt bedagadva.A cetirizinre már immunis,most zyrtecet adok neki,de mar az sem elég.Felírták neki a medrol 32mg.de azt még nem adtam,nagyon félek tőle.Hová menjünk,kit keressünk,kérem segítsen.Már 9 hónap,es egyre roszabb. Maradok tisztelettel,várom válaszát..Fehérné
Kérdező: akoska12 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Lassan már 2 hónapja folyamatosan köhögök.Eleinte csak éjszaka volt jellemző aztán egyre gyakrabban,lassan már éjszaka nem is tudtam aludni emiatt.Elmentem a háziorvosomhoz,írt fel antibiotikumot mondván biztos tüdőgyulladásból maradt valami. A probléma az,hogy nem voltam se lázas se semmilyen fájdalmam,köhögésem nem volt hónapokkal ezelőtt. Végig szedtem a 2hetes antibiotikum kúrát.Nem használt márra már ott tartok,hogy a mellkasom és a bal hónaj alatti részem egész nap fáj fizikai munkától szinte elviselhetetlen.És természetesen a köhögés újra jelen van éjszakánként. Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: balla0624 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-05-10 21:19:01
Elnézést a zavarásért csak meg szeretném kérdezni, hogy milyen neurólógiai oka van a térlátási zavarnak?( új szemüveg szindróma)1 éves a lencsém, a látásélesség jó, de megint elkezdtem szédelegni 2 hónapja, mintha " új szemüvegem lenne", főleg a lépcsőn lefelé érzem(" 3d-s látás")- szemészeti okot nem találtak
Kérdező: trapi28 Válaszok száma: 0 db
Elnézést a zavarásért, csak meg szeretném kérdezni hogy ki foglalkozik( és mennyiért) gombás körmök levételével?A gyógyszer sajnos nem segit, és már alig bírok rá cipőt( zoknit) húzni.Előre is köszönöm a gyors választ.
Kérdező: trapi28 Válaszok száma: 0 db
Joestét kivánok kedves Doktor úr! Volna egy kérdésem a barátnőmel Pettingeltünk már többször,de mostan legutoljára asztvedtünk észre,hogy a petting vége érése után vérzet a barátnőm és nemtudjuk mitől lehet az gondoltuk a szűzhártya átszakadhatot ,de nem vagyunk benne biztosak. Kérném az ön válaszát kedves Doktor.További szépnapot Önnek!
Kérdező: Albert Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-05-04 10:25:35
Tisztelt Doktor nö!! Válaszát köszönöm szépen .Még annyit szeretnék kérdezni infartusom volt stent van bennt magas vérnyomásom van de a kardiologus szerint nem sziv okozza a fulladást .Nekem a Tűdőgyógyász mint irtam azt irta hogy COPD irt ki egy pipát amit használnom kell Dimenio a neve ön szerint ezt most használjam??És még ezt irta a papiromra. Diagnozis R0600/3-DYSPNOE . J4490/5-IDÜLT OBSTRUCTIV TŰDŐBETEGSÉG,K.M.N Z0390/K-MEGFIGYELÉS GYANITOTT BETEGSÉG VAGY ÁLLAPOT MIATT K.M.N kÉREM SZÉPEN MONDJA MEG NEKEM HOVÁ KELL MENJEK MERT MINDEN HONNAN PASSZOLNAK MÁSIK ORVOSOKHOZ.NAGYON MEGNYUGTATOTT HOGY A LELETEIM ALAPJÁN NINCS COPD Várom és nagyon köszönöm előre is a segitségét
Kérdező: Brigitta2 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-05-01 11:51:04
Jó napot! Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni. Közel egy éve fullad ( nehezen kapok ) levegőt végig jártam minden lehetőséget amit lehetett azt mondták hogy nem szervi baj így hát elmentem pszichológushoz de ő is azt mondta hogy nem lát semmi lelki eredetű problémát. De sajnálatos módon a fulladás egyre rosszabb már egy szimpla házi munka is nagyon ki fullaszt és sokszor fáj is amikor levegőt veszek. Minden segítséget szívesen fogadok és előre is köszönöm hogy időt szakítanak rám.
Kérdező: petogabo Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Nő vagy Úr! szeretném megkérdezni hogy kicsit fulladok azzal küldtek el légzésvizsgálatra eredményeim a következök A rekeszek simafelszinüek,a sinusok szabadok, Parenchymás tüdőelváltozás nem látszik.,Kp árnyék normális FVC:106% FEV1:90% FEV1/FVC:92% SAT:98% PULSUS:87 Ez COPD LEHET? HA IGEN AKKOR HALÁLOS BETEG VAGYOK??? Válaszát előre is köszönöm szépen
Kérdező: Brigitta2 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-04-29 09:14:47
Kedves doktor úr/nő! 61 éves nő vagyok. Generalizált szorongással kezelnének de a megfelelőgyógyszer eddig még nem sikerült megtalálni, mert nagyon érzékeny vagyok rájuk a mellékhatások miatt. Az eddig szedett antidepresszánsok nagy része SSRI csoportba tartozik. Próbálkoztunk az SSRE gyógyszerrel is némi eredményt az SNRI gyógyszereknél (Mirtazapin, Velaxyn) de egy idő után ezeket is abba kellett hagyni a mellékhatások miatt (szőrösödés stb.). Mostani vérvizsgálatnál derült ki, hogy a hormon háztartásom felborult. Tesztoszteron: 4,23nmol/L; Cortisol: 223,60nmol/L; Progeszteron: 0,3 nmol/L (follikulásirs fázis:0,3-0,95; luteális fázis: 4,6-50,6; posztmeno pauza: 0,3-0,6) Estradiol: 11,0pg6ml (follikulris fázis:21-251; ovulációs fázis: 38-649; luteális fázis: 21-312; posztmenopauza: <10-28) A hajam szinte naponta zsírosodik és hullik. A kérdésem az, hogy milyen természetes gyógymódokat tudna ajánlani ahhoz, hogy helyreálljon a hormon háztartásom illetve a a generalizált szorongásomra? Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: kovacsirma55 Válaszok száma: 0 db
kint elek nemetorszagban es fogaszaton voltam mert sok fogam kiesett es csinaltatni szerettem volna de sajnos az itkinti vizsgalat nem jot mutatot . a jobb oldal also fog 5 fogam hianyzik de inplantatum nem megoldhato mivel nincsen csontom es müteni kene csont beültetest ajanlottak es ez 9 ezer euro lenne de tobb fogam is hianyzik job felsö 1 bal felsö 2 ,bal 2 .de sajnoserre nincs ennyi penzem nem dolgozom csak a parom en ithon vagyok 4 eves kislanyommal . ez magyarorszagon mennyi lenne a megcsinaltatas es a kinti betegkartyat hasznalhatom -e . kerem adjon tanacsot ejszakakat nem alszok met a fogamat szorittom össze ejszaka ,hogyan tudnam megoldani problemamat . köszönöm!!
Kérdező: Edike Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Bay Fodor Boglárka 2017-04-24 13:39:31
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kisfiam 38.(+5) hétre született 3550g, 56cm-rel problémamentes terhesség után, természetes úton. Anyai életkor (40 évesen szültem) miatt kellett szívultrahangra vinnünk (2016.11.23.), ahol kiderült, hogy "a ductus areirosus 2mm-esen nyitott, a shunt bal-jobb irányú". A 2 hónappal későbbi kontrollon (2017.01.10.) "a ductus arteriosus még keskenyen - 1,5 mm-esen - nyitott, azon kis bal-jobb shunt látható". Most, 7 hónaposan (2017.04.12.) pedig ismét "a ductus arteriosus még nyitott 2-2,5 mm-esen, a shunt bal-jobb irányú, sebessége 2,0 m/sec körüli. Egyéb eltérés egyik alkalommal sem volt, a keringést rendben találták. Fél év múlva kell ismét kontrollra mennünk. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet az oka az eddig javulónak tűnő tendencia visszafordulásának, van-e még esély rá, hogy a vezeték magától bezáródjon, illetve ha igen, tudnánk-e azt valamilyen módon támogatni? Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel, H. Zsuzsanna
Kérdező: zsu900 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr! Folyamatosan visszatérő húgyúti fertőzés-, panaszok miatt szeretném a tanácsát kikérni. (Korábban IBD miatt kaptam immunszupresszív kezelést , már min. egy éve gyógyszer nélkül nyugalmi állapotban.) (2016 februárban és májusában fogamzásgátló Injekciót adattam be.) Úgy sejtem leginkább ennek hatására kezdődtek a problémák. Az injekció hatása a mai napig nem szűnt meg. A mellékhatások enyhítésére a nőgyógyászom a kombinált Zoely hormonális fogamzásgátló tbl-t ajánlotta. Ezt 4 hónapig szedtem 2 hete abbahagytam) Kivizsgáltak Chlamydiára( neg), s a vizeletem is 90%-ban normális.Hólyagtükrözésnél semmi elváltozást sem találtak. A lefolyást tekintve: A partneremmel történő szexuális együttlétet követően,következő napon tipikus hólyaghurut tünetei jelentkeznek, amelyek spontán nem javulnak. Antibiotikumra szűnik, majd visszatér. Sajnos ez a telt hólyagra jelentkező fájdalom, vizelés utáni fájdalmas összehúzódások visszatérnek és maradnak. Uro-vaxom kapszulát próbáltam sajnos rendszeresen csak kb 2 hétig , ezidő alatt egyértelmű változást nem tapasztaltam. Kérdéseim: Ön javasolná e a Strovac hatásaiban az Uro-vaxomhoz hasonló vakcinát? Mi a véleménye, mi lehet a kiváltó tényező? Lehet e ok a (2009ben bekövetkező, elhúzódó per vias nat. szülés, nagy magzat, stb), a hólyag megváltozott pozíciója következtében?
Kérdező: Lina Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Nádas György 2017-04-19 18:31:10
Üdvözlöm tisztelt Doktornő, Doktor úr! A nevem G. Attila. Vállízületi fájdalmaim sajnos hosszú évek óta tartanak, hol erősebb, hol gyengébb változatban. Az erősebb, amikor csak az alkaromat tudom mozgatni, a gyengébb, vállmagasságig és néha egy picit magasabbra, de jelentősebb erőt kifejteni sajnos nem tudok. 2013.-ban felkerestem egy szakorvost, aki elküldött egy 4D ultrahang vizsgálatra, aminek, leírnám az eredményét. Az acromioclavicularis ízületben jobb oldalon 3 mm, bal oldalon 1,5 mm vastag echoszegény synovium szaporulat látható. A vállkönyéki bursák fala minimálisan vastagabb, a subcoracoidealis bursában mko. filmszerű kóros folyadék és jobb oldalon insip synovium is megfigyelhető. A subdeltoidealis bursában mind két oldalon 1-2 mm vastag kóros folyadék és 1 mm-es echodus synoviium látható. A tuberculum majuson mko látható 4 ill 5,5 mm-eserosio, a tub. Minus és sulcus intertubercularis felszíne ép. A m.subscapularis és infraspinatus ín ép. A m.supraspinatus bursalis coonturján jobb oldalon 2omm hosszú plató látható és mindkét oldalon az íntapadásban ill a jobb m. subscapularis tapadásban is apró echodens képlet ábrázolódik. Az m. biceps c. longum ina szabályos. Az inat követő tokkettőzéspen midkét oldalon 1mm. vastag synovium és 1,5-2mm átmérőjű kóros folyadék látható. A vena és arteria axilaris áramlása szabályos. A labrum ábrázolható szakasza mko. ép. Szeretnék egy picit többet tudni ezekről a kifejezésekről és szeretném ha valaki tudna segíteni, mert az elmúlt négy év elég hosszú volt ezekkel a fájdalmakkal. (A steroid injekciókon már túl vagyok és többet nem szeretnék sem a vállaimba, sem a .......be.) Előre is köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: G. Attila.
Kérdező: gattila Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktornő! 50 éves nő vagyok ,3 éve operáltak rosszindulatú emlődaganattal.Tavaly mikromeszeket mutatott a mammográfia a felső quadránsoknak megfelelően több gócban elhelyezkedő micromész csoportok láthatóak.legnagyobb átmérő 45mm.....(UH ,emlő mr neg )core biopszia masztopátiát igazolt ,a kérdésem az lenne hogy függetlenül a nagysága miatt az egész meszes terület jóindulatú?a minta jó helyről származott,tartalmazott meszeket,köszönettel Vica
Kérdező: kobuki Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az L5-S1 jól sikerült mútétem következtében az egyik lábam külső része kevésbé maradt érzékeny (talán anesztezia túladagolás miatt), de makkegészséges voltam. Az orvos elküldött elektromiográfia vizsgálatra., Egy hétfő kora reggeli időpontban kellett menjek., Valószínűleg túl sok elektromos áram lett a készülékbe belevezetve, többször begörcsöltették a lábaIm és a talpaIm, én pedig tűrtem. Abszolút semmi bajom nem volt, mielőtt odamentem,(a vizsgálat előtti nap éppen futni voltam), de az elektromiográfiai orvosi műhiba miatt 3 hünapig ezután nem tudtam se járni,se kocsit vezetni, ógy éreztem, mintha több madzagot húznának a lábfejben és a talpamban. Mindez egy Olaszországi klinikai vizsgálaton történt 13 évvel ezelőtt, mivel Olaszországban élek, bár gyakran járok haza. Az elmúlt években egyfolytában éreztem a húzást a lábamban, de nem annyira erősen már, és sikerőlt egy kicsit lazítani időnként tornával. Sőt, még futni is tudtam évekig vele. Sajnos pár hete (egyhónapos bronchitis influenzaból valói kigyógyulásom után) ismét előjött erősen ugyanaz a húzó fájdalom,a lábfejben és a talpban, mintha "több madzagot húznának bene", úgyhogy ha lábra álok, az is fáj, nem tudok járni semi. Még most sem tudom, hogy mit égettek szét, izmot,ínszalagot, ideget, vagy vénát? Detralexet ajánlott az orvos, hogy szedjek. Érvizsgálatra júliusra adtak időpontot. Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvasta és ha esetlegesen tudna tanácsolni valamit, vagy egyáltalán felvilágosítani,mi ez a "húzü madzag" érzés' a lábamban. Egy kicst fel is van dagadva jópár napja. Köszönöm. Üdvözlettel Edit
Kérdező: Edith Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2017-06-10 23:49:38
60 éves nő vagyok, kerékpáros, egyesített kézbesítőként dolgozom vidéken, 2017. február 1-én elestem, és az első röntgen leletemen ez állt: bal radius distalis metaphysisén kérgnyi dorsalis dislocatioval és néhány fokos dorsalis tengelyeltéréssel járó darabos rörés van. Vélemény. Fract. radii l.s. Tekintettel a koromra /60 év/ konzervatív kezelést kaptam: Repositió, dorsalis gipsz –fájdalom csillapító nélkül. Másnap röntgen, mely szerint a törtvégek jó tengelyállásban vannak rögzítve. Ellenőrizték a keringést, felvágták a gipszet, és átpólyázták. A kezem elég jelentősen duzzadt, annak ellenére, hogy otthon a kezem felpócoltam, az ujjaimat mozgattam. Február 8-án kellett visszamennem controlra. Körkörös gipszet kaptam, melyet fekvésben, a karomat az ujjaimnál fogva felfüggesztették, és súllyal húzatták pár percig, és ebben a helyzetben került fel a gipsz. Ezután röntgenre küldtek, a leletem. Gipszen át: a bal radius dist. harmadának darabos, intraaricularis töréstelepében 15 fokos dorsalis tengelyeltérés figyelhető meg. Vélemény: St.p.fract. radii l.s. A 4 hét alatt sokat fájt a kezem, és be volt dagadva. Március 8-án került sor a körkörös gipsz eltávolítására, majd ismét röntgen felvétel készült: A bal radius töréstelepében 28 fokos dorsalis irányú tengelyeltérés látható. Teljes átépülés még nem jött létre. Vélemény: St. p. fract. radii l.s. Kaptam beutalót 20 alkalom gyógytornára, eddig 11 alkalommal voltam. Otthon is napi szinten többször tornáztatom a kezem. Szeretném kikérni a véleményét, hogy normális-e kettő és fél hónap után, hogy az ujjaim és a kézfejem be vannak dagadva. A bal kéz és a csuklótájék mindig melegebb, mint a jobb kezemé, a színe pedig szederjes, ez erősebben látható vízzel való érintkezés után. A csuklóm tenyérrel nem tudom balra elfordítani, csak kicsit, az ujjaimat nem tudom ökölbe szorítani, de még becsukni sem. Nincs erő a kezemben. Fáj a hüvelyk-, a középső-, és a gyűrűsujjam. Az ujjaimból egy-egy mozdulatra sokszor a csuklómba nyíllal a fájdalom, és olyan mintha pattogna. Amikor a csuklómhoz érek, - vagy a ruha – szabályosan fáj a bőröm. Időnként elzsibbad a hüvelyk-, a mutató-, és középsőujjam. Éjszaka, nem tudom, hogy helyezzem el, mert arra ébredek, hogy belenyíllal a fájdalom. Várom a válaszát, hogy mi a véleménye az egészről, és hogy a fenti tünetek, és problémák ellenére helyre lehet-e hozni a kezem gyógytornával? Szeretném visszakapni amennyire csak lehet a kezem normális mozgásait. Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: Nagy Sándorné Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr.Peterka Csaba 2017-04-11 17:40:32
60 éves nő vagyok, kerékpáros, egyesített kézbesítőként dolgozom vidéken, 2017. február 1-én elestem, és az első röntgen leletemen ez állt: bal radius distalis metaphysisén kérgnyi dorsalis dislocatioval és néhány fokos dorsalis tengelyeltéréssel járó darabos rörés van. Vélemény. Fract. radii l.s. Tekintettel a koromra /60 év/ konzervatív kezelést kaptam: Repositió, dorsalis gipsz –fájdalom csillapító nélkül. Másnap röntgen, mely szerint a törtvégek jó tengelyállásban vannak rögzítve. Ellenőrizték a keringést, felvágták a gipszet, és átpólyázták. A kezem elég jelentősen duzzadt, annak ellenére, hogy otthon a kezem felpócoltam, az ujjaimat mozgattam. Február 8-án kellett visszamennem controlra. Körkörös gipszet kaptam, melyet fekvésben, a karomat az ujjaimnál fogva felfüggesztették, és súllyal húzatták pár percig, és ebben a helyzetben került fel a gipsz. Ezután röntgenre küldtek, a leletem. Gipszen át: a bal radius dist. harmadának darabos, intraaricularis töréstelepében 15 fokos dorsalis tengelyeltérés figyelhető meg. Vélemény: St.p.fract. radii l.s. A 4 hét alatt sokat fájt a kezem, és be volt dagadva. Március 8-án került sor a körkörös gipsz eltávolítására, majd ismét röntgen felvétel készült: A bal radius töréstelepében 28 fokos dorsalis irányú tengelyeltérés látható. Teljes átépülés még nem jött létre. Vélemény: St. p. fract. radii l.s. Kaptam beutalót 20 alkalom gyógytornára, eddig 11 alkalommal voltam. Otthon is napi szinten többször tornáztatom a kezem. Szeretném kikérni a véleményét, hogy normális-e kettő és fél hónap után, hogy az ujjaim és a kézfejem be vannak dagadva. A bal kéz és a csuklótájék mindig melegebb, mint a jobb kezemé, a színe pedig szederjes, ez erősebben látható vízzel való érintkezés után. A csuklóm tenyérrel nem tudom balra elfordítani, csak kicsit, az ujjaimat nem tudom ökölbe szorítani, de még becsukni sem. Nincs erő a kezemben. Fáj a hüvelyk-, a középső-, és a gyűrűsujjam. Az ujjaimból egy-egy mozdulatra sokszor a csuklómba nyíllal a fájdalom, és olyan mintha pattogna. Amikor a csuklómhoz érek, - vagy a ruha – szabályosan fáj a bőröm. Időnként elzsibbad a hüvelyk-, a mutató-, és középsőujjam. Éjszaka, nem tudom, hogy helyezzem el, mert arra ébredek, hogy belenyíllal a fájdalom. Várom a válaszát, hogy mi a véleménye az egészről, és hogy a fenti tünetek, és problémák ellenére helyre lehet-e hozni a kezem gyógytornával? Szeretném visszakapni amennyire csak lehet a kezem normális mozgásait. Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: Nagy Sándorné Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr ! 3 éve vesekővel kezelnek 3x volt ESWL -EM .kő 9x14mm. kőtávozás nem történt.. sajnos a csípőm egyre jobban fáj ,rögeneztek és a jobb csípőlapát vetületén 18mm-es orsószerű scleroticus terület.Kérdésem mit jelent és fájhat ettől e a csípőm ?? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: erzsi77 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy 39 éves Nő vagyok,az elsődleges problémám az emésztésemmel kapcsolatos,gyakran van közvetlen étkezések utáni " hasmenésem",függettlen attól ,mennyit,mit és milyen gyorsan- vagy lassan eszem,gyakori vizelési ingerem van és gyakran fáj a vesém,az ez irányú uh vizsgálat nem mutat semmit,vese,hólyagok rendben,vizeletben csak az aszkorbinsav ++ Nem rég volt két éjjeli gyomorgörcsöm,nagyjából másfélnap szünettel (2-3 óra erős görcs,vizes hasmenés) ,közben Mindkét vádlim begörcsölt,az izom gyakorlatilag " felugrott" és úgy is maradt,a munkanap végére előrefelé is bedagadtak az izmok(?),szinte egésznap vezetek,a pedál nyomogatás nem okozott gondot,csak a járás volt fájdalmas és nehéz.másnap nem tudtam felkellni,tekintve a hajnali gyomorgörcsöket és lábgörcsöket,ágyban maradtam,visszaaludtam arra kelltem,hogy az arcüregem is begyulladt...du. mire orvoshoz mentem a lábam már csak feszült,de nem volt szerencsére megdagadva,a hasam is rendben volt,csak a szokásos étkezés utáni hasmenés volt.Az orvosom nem mondott semmit,csak megkérdezte milyen vizsgálatot szeretnék :), nem ajánlott fel gyógyszert sem,( tudom,hogy lehetett csak egy vírus,de ennek legalább a felvetése,felmerülhetett volna az orvosban..)másnapi vérvétel eredménye ( csak az eltéréseket írom le) vérkép fehérvérsejt (+)13,11 10^9/1 lymphocyta(-) 17,66 %,vvt haemoglobin koncentráció (-) 31,2 g/dl,húgysav (-)151umol/ L , trigliceridek(+)1,63mmol/L,szérum vas (+)35,1umol/L,crp (+)10,26 mg/ L.nagyjából sejtem,vizeletben pedig csak az aszkorbinsav ++. Tudom,hogy az arcüregem bellobbanása lehet a gyulladásra utaló értékekért a felelős,de az orvosom szerint ez egy tökéletes vérkép,nem vitatkoztam vele.elmentem magánorvoshoz komplex ultrahangra.vélemény,a pajzsmirigy Mindkét lebenyében lévő göb FNAB- ja javasolt( kolloid göbök? Malignitás is felmerül)a jobb oldali submandibularis nyálmirigy nem azonosítható (aplasia/atrophia?) Kórosmérethatárt el nem érő reaktív nyirokcsomók.carotis atherosclerosisra utaló jel nem látható.Arrythmia.Variációs lefutású jobb a.vertebralis.Enyhefokú hepatomegalia.Herina umbilicalis.mélyvénás thrombosis vagy varicositas nem igazolható. FNAB eredmény( méretét tekintve,csak a jobb oldali göb volt érintett)12x10x9mm benignus ,cystusosan degenerált strúma göb.Endrokinológiára még távoli az időpont ezért magánúton szurattam meg.a HTSH normális volt.ahogy olvastam nagyon izgulni valóm nincsen .a bal lebenyben tavaly még nem volt semmi,most egy picike 8x7x4mm-es echoszegény udvarral körülvett,isoechogen göb van,folyt.köv az endokrinologián..(a jobb oldali évekóta megvan,uh kontrollra járok vele) Másfél évig intenzíven hullott a hajam,fáradékonyság,izomgyengeség,kedvetlenség,szapora szívverés,szívritmuszavar évekóta hétköznapi,megszokott dolgok. Szívultrahang vizsgálat( szintén magán úton)lelet mitrálisanteriol prolapsus,jelzett MI,egyebekben norm.viszonyok.Ez velemdszületett,mert csecsemőkoromban többször leált a szívem,így sok időt töltöttem szívkorházban,a diagnózisra Anyukám már nem emlékszik Mindenesetre a pajzsmirigy egyébb vizsgálatáig várok még a felírt béta blokkoló szedésével,tekintve,hogy vezetek egésznap és folyton fáradt vagyok Ami még van kezdödő csontritkulás,gerincben,bal lábban,karokban,több helyen gerincferdülés,tinédzser kori rendellenes fejlődés aminek következtében egyenesedik a gerincem ,meszesedés.Itt az egyettlen problémám az izom és izületi görcsök ,lábhajlat környékén és a derekamnál börfelszin fájdalom( azthittem az erek fájnak a lábamban,de azok renben,ezert javasoltak egy MR-t) magnéziumot,kálciumot rendszeresen szedek,nagyritkán 1 szem alpha d3 ) A jobboldali nyálmirigyem nincs meg,pedig tavalyóta puffadtabb az arcélem a jobb oldalon Ami igazán érdekel engem az a vas szérum,ami rendszeresen magasabb,hol kicsit,hol jobban.Edesanyámnak alkoholos májzsugorja van,a nővére 18 ébesen halt meg májrákban,a másik 2testvére is májbeteg ( volt,a bátyja már meghalt,szintén májbetegségbő kifolyólag)Édesapámnak is volt májnagyobbodása,Ő tavaly halt meg(61évesen) gyomorrákban.Szóval ha csak a szérum vas emelkedett,a májam csak kicsit megnagyobbodott,a családi anamnézis nem ad okot ujjab vizsgálatokra? Hosszúra sikeredett ,elnézést,csak szerettem volna minnél többet láttatni az egészségügyi állapotomról.Átlagos testalkatú vagyok 164/57 ,egészségesen étkezem,rossz szokásom a dohányzás és heti 1x alkoholt is fogyasztok.Orvoshoz évente egyszer járok,rutinvozsgálatokra,betegállományban most voltam elöszőr ,2 napot mindössze.Édesapám halála ösztönzött további vizsgálatokra,mivel csak az én közbenjárásomra és túl későn fordult orvoshoz Válaszukat előre is köszönöm Üdvözlettel
Kérdező: szkati Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy 39 éves Nő vagyok,az elsődleges problémám az emésztésemmel kapcsolatos,gyakran van közvetlen étkezések utáni " hasmenésem",függettlen attól ,mennyit,mit és milyen gyorsan- vagy lassan eszem,gyakori vizelési ingerem van és gyakran fáj a vesém,az ez irányú uh vizsgálat nem mutat semmit,vese,hólyagok rendben,vizeletben csak az aszkorbinsav ++ Nem rég volt két éjjeli gyomorgörcsöm,nagyjából másfélnap szünettel (2-3 óra erős görcs,vizes hasmenés) ,közben Mindkét vádlim begörcsölt,az izom gyakorlatilag " felugrott" és úgy is maradt,a munkanap végére előrefelé is bedagadtak az izmok(?),szinte egésznap vezetek,a pedál nyomogatás nem okozott gondot,csak a járás volt fájdalmas és nehéz.másnap nem tudtam felkellni,tekintve a hajnali gyomorgörcsöket és lábgörcsöket,ágyban maradtam,visszaaludtam arra kelltem,hogy az arcüregem is begyulladt...du. mire orvoshoz mentem a lábam már csak feszült,de nem volt szerencsére megdagadva,a hasam is rendben volt,csak a szokásos étkezés utáni hasmenés volt.Az orvosom nem mondott semmit,csak megkérdezte milyen vizsgálatot szeretnék :), nem ajánlott fel gyógyszert sem,( tudom,hogy lehetett csak egy vírus,de ennek legalább a felvetése,felmerülhetett volna az orvosban..)másnapi vérvétel eredménye ( csak az eltéréseket írom le) vérkép fehérvérsejt (+)13,11 10^9/1 lymphocyta(-) 17,66 %,vvt haemoglobin koncentráció (-) 31,2 g/dl,húgysav (-)151umol/ L , trigliceridek(+)1,63mmol/L,szérum vas (+)35,1umol/L,crp (+)10,26 mg/ L.nagyjából sejtem,vizeletben pedig csak az aszkorbinsav ++. Tudom,hogy az arcüregem bellobbanása lehet a gyulladásra utaló értékekért a felelős,de az orvosom szerint ez egy tökéletes vérkép,nem vitatkoztam vele.elmentem magánorvoshoz komplex ultrahangra.vélemény,a pajzsmirigy Mindkét lebenyében lévő göb FNAB- ja javasolt( kolloid göbök? Malignitás is felmerül)a jobb oldali submandibularis nyálmirigy nem azonosítható (aplasia/atrophia?) Kórosmérethatárt el nem érő reaktív nyirokcsomók.carotis atherosclerosisra utaló jel nem látható.Arrythmia.Variációs lefutású jobb a.vertebralis.Enyhefokú hepatomegalia.Herina umbilicalis.mélyvénás thrombosis vagy varicositas nem igazolható. FNAB eredmény( méretét tekintve,csak a jobb oldali göb volt érintett)12x10x9mm benignus ,cystusosan degenerált strúma göb.Endrokinológiára még távoli az időpont ezért magánúton szurattam meg.a HTSH normális volt.ahogy olvastam nagyon izgulni valóm nincsen .a bal lebenyben tavaly még nem volt semmi,most egy picike 8x7x4mm-es echoszegény udvarral körülvett,isoechogen göb van,folyt.köv az endokrinologián..(a jobb oldali évekóta megvan,uh kontrollra járok vele) Másfél évig intenzíven hullott a hajam,fáradékonyság,izomgyengeség,kedvetlenség,szapora szívverés,szívritmuszavar évekóta hétköznapi,megszokott dolgok. Szívultrahang vizsgálat( szintén magán úton)lelet mitrálisanteriol prolapsus,jelzett MI,egyebekben norm.viszonyok.Ez velemdszületett,mert csecsemőkoromban többször leált a szívem,így sok időt töltöttem szívkorházban,a diagnózisra Anyukám már nem emlékszik Mindenesetre a pajzsmirigy egyébb vizsgálatáig várok még a felírt béta blokkoló szedésével,tekintve,hogy vezetek egésznap és folyton fáradt vagyok Ami még van kezdödő csontritkulás,gerincben,bal lábban,karokban,több helyen gerincferdülés,tinédzser kori rendellenes fejlődés aminek következtében egyenesedik a gerincem ,meszesedés.Itt az egyettlen problémám az izom és izületi görcsök ,lábhajlat környékén és a derekamnál börfelszin fájdalom( azthittem az erek fájnak a lábamban,de azok renben,ezert javasoltak egy MR-t) magnéziumot,kálciumot rendszeresen szedek,nagyritkán 1 szem alpha d3 ) A jobboldali nyálmirigyem nincs meg,pedig tavalyóta puffadtabb az arcélem a jobb oldalon Ami igazán érdekel engem az a vas szérum,ami rendszeresen magasabb,hol kicsit,hol jobban.Edesanyámnak alkoholos májzsugorja van,a nővére 18 ébesen halt meg májrákban,a másik 2testvére is májbeteg ( volt,a bátyja már meghalt,szintén májbetegségbő kifolyólag)Édesapámnak is volt májnagyobbodása,Ő tavaly halt meg(61évesen) gyomorrákban.Szóval ha csak a szérum vas emelkedett,a májam csak kicsit megnagyobbodott,a családi anamnézis nem ad okot ujjab vizsgálatokra? Hosszúra sikeredett ,elnézést,csak szerettem volna minnél többet láttatni az egészségügyi állapotomról.Átlagos testalkatú vagyok 164/57 ,egészségesen étkezem,rossz szokásom a dohányzás és heti 1x alkoholt is fogyasztok.Orvoshoz évente egyszer járok,rutinvozsgálatokra,betegállományban most voltam elöszőr ,2 napot mindössze.Édesapám halála ösztönzött további vizsgálatokra,mivel csak az én közbenjárásomra és túl későn fordult orvoshoz Válaszukat előre is köszönöm Üdvözlettel
Kérdező: szkati Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy 39 éves Nő vagyok,az elsődleges problémám az emésztésemmel kapcsolatos,gyakran van közvetlen étkezések utáni " hasmenésem",függettlen attól ,mennyit,mit és milyen gyorsan- vagy lassan eszem,gyakori vizelési ingerem van és gyakran fáj a vesém,az ez irányú uh vizsgálat nem mutat semmit,vese,hólyagok rendben,vizeletben csak az aszkorbinsav ++ Nem rég volt két éjjeli gyomorgörcsöm,nagyjából másfélnap szünettel (2-3 óra erős görcs,vizes hasmenés) ,közben Mindkét vádlim begörcsölt,az izom gyakorlatilag " felugrott" és úgy is maradt,a munkanap végére előrefelé is bedagadtak az izmok(?),szinte egésznap vezetek,a pedál nyomogatás nem okozott gondot,csak a járás volt fájdalmas és nehéz.másnap nem tudtam felkellni,tekintve a hajnali gyomorgörcsöket és lábgörcsöket,ágyban maradtam,visszaaludtam arra kelltem,hogy az arcüregem is begyulladt...du. mire orvoshoz mentem a lábam már csak feszült,de nem volt szerencsére megdagadva,a hasam is rendben volt,csak a szokásos étkezés utáni hasmenés volt.Az orvosom nem mondott semmit,csak megkérdezte milyen vizsgálatot szeretnék :), nem ajánlott fel gyógyszert sem,( tudom,hogy lehetett csak egy vírus,de ennek legalább a felvetése,felmerülhetett volna az orvosban..)másnapi vérvétel eredménye ( csak az eltéréseket írom le) vérkép fehérvérsejt (+)13,11 10^9/1 lymphocyta(-) 17,66 %,vvt haemoglobin koncentráció (-) 31,2 g/dl,húgysav (-)151umol/ L , trigliceridek(+)1,63mmol/L,szérum vas (+)35,1umol/L,crp (+)10,26 mg/ L.nagyjából sejtem,vizeletben pedig csak az aszkorbinsav ++. Tudom,hogy az arcüregem bellobbanása lehet a gyulladásra utaló értékekért a felelős,de az orvosom szerint ez egy tökéletes vérkép,nem vitatkoztam vele.elmentem magánorvoshoz komplex ultrahangra.vélemény,a pajzsmirigy Mindkét lebenyében lévő göb FNAB- ja javasolt( kolloid göbök? Malignitás is felmerül)a jobb oldali submandibularis nyálmirigy nem azonosítható (aplasia/atrophia?) Kórosmérethatárt el nem érő reaktív nyirokcsomók.carotis atherosclerosisra utaló jel nem látható.Arrythmia.Variációs lefutású jobb a.vertebralis.Enyhefokú hepatomegalia.Herina umbilicalis.mélyvénás thrombosis vagy varicositas nem igazolható. FNAB eredmény( méretét tekintve,csak a jobb oldali göb volt érintett)12x10x9mm benignus ,cystusosan degenerált strúma göb.Endrokinológiára még távoli az időpont ezért magánúton szurattam meg.a HTSH normális volt.ahogy olvastam nagyon izgulni valóm nincsen .a bal lebenyben tavaly még nem volt semmi,most egy picike 8x7x4mm-es echoszegény udvarral körülvett,isoechogen göb van,folyt.köv az endokrinologián..(a jobb oldali évekóta megvan,uh kontrollra járok vele) Másfél évig intenzíven hullott a hajam,fáradékonyság,izomgyengeség,kedvetlenség,szapora szívverés,szívritmuszavar évekóta hétköznapi,megszokott dolgok. Szívultrahang vizsgálat( szintén magán úton)lelet mitrálisanteriol prolapsus,jelzett MI,egyebekben norm.viszonyok.Ez velemdszületett,mert csecsemőkoromban többször leált a szívem,így sok időt töltöttem szívkorházban,a diagnózisra Anyukám már nem emlékszik Mindenesetre a pajzsmirigy egyébb vizsgálatáig várok még a felírt béta blokkoló szedésével,tekintve,hogy vezetek egésznap és folyton fáradt vagyok Ami még van kezdödő csontritkulás,gerincben,bal lábban,karokban,több helyen gerincferdülés,tinédzser kori rendellenes fejlődés aminek következtében egyenesedik a gerincem ,meszesedés.Itt az egyettlen problémám az izom és izületi görcsök ,lábhajlat környékén és a derekamnál börfelszin fájdalom( azthittem az erek fájnak a lábamban,de azok renben,ezert javasoltak egy MR-t) magnéziumot,kálciumot rendszeresen szedek,nagyritkán 1 szem alpha d3 ) A jobboldali nyálmirigyem nincs meg,pedig tavalyóta puffadtabb az arcélem a jobb oldalon Ami igazán érdekel engem az a vas szérum,ami rendszeresen magasabb,hol kicsit,hol jobban.Edesanyámnak alkoholos májzsugorja van,a nővére 18 ébesen halt meg májrákban,a másik 2testvére is májbeteg ( volt,a bátyja már meghalt,szintén májbetegségbő kifolyólag)Édesapámnak is volt májnagyobbodása,Ő tavaly halt meg(61évesen) gyomorrákban.Szóval ha csak a szérum vas emelkedett,a májam csak kicsit megnagyobbodott,a családi anamnézis nem ad okot ujjab vizsgálatokra? Hosszúra sikeredett ,elnézést,csak szerettem volna minnél többet láttatni az egészségügyi állapotomról.Átlagos testalkatú vagyok 164/57 ,egészségesen étkezem,rossz szokásom a dohányzás és heti 1x alkoholt is fogyasztok.Orvoshoz évente egyszer járok,rutinvozsgálatokra,betegállományban most voltam elöszőr ,2 napot mindössze.Édesapám halála ösztönzött további vizsgálatokra,mivel csak az én közbenjárásomra és túl későn fordult orvoshoz Válaszukat előre is köszönöm Üdvözlettel
Kérdező: szkati Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Főorvos úr! Nagyon köszönöm a válaszát. Pillanatnyilag a Marfarint szedem, de az INR értékem ingadozó. Nehéz beállítani, de a házi orvosom annyira lelkiismeretes, hogy hetente nézeti az INR értékemet és a vesefunkciót. Mivel a nyáron nagyon ödémás lett mindként lábam, és még a dializis is felmerült. De Mohai főorvos úr nagy mennyiségü Furosemid AL 2x500 mg tablettát/nap és injekciót írt elő, ami rendeződött, Bár még most is szednem kell a vízhajtót, de már a 115 mg /nap -nál tartok naponta. A xareltót nem kaphattam, mert a biológiai műbillentyű mellé és a rossz vesefunkció miatt nem javasolta sem a sebész, sem a füredi kardiológus. Sajnálom, hogy ez így történt, mert sok probléma megoldódna, ha szedhetném. Nem vagyok elégedetlen, de mindig reménykedem, hogy egy új gyógyszer kerül feltalálásra, ami nekem is könnyebbséget jelentene. Tisztelettel üdvözli: Bárány Györgyné
Kérdező: baranygyorgyne.edit@gmail.com Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-04-08 16:01:46
Tisztelt Doktornő! Édesanyám évek ta jár tüdőgondőzba ahol a napokban volt kontrollon és a mellkas rtg-en a következő látszott. Édesanyámnak Asztmája és COPD-je van bronchitis . RTG: Mko-n rekesz felett fok. rajz. Jobb oldalon paracard.rajz,fok. Bő borosnyi nodulus. Hilus mellett kötegárnyék.Szív megemelkedett Scoliosis,súlyos gerincferdlés pont abba az irányba ahol látszott ez a borsonyi nodulus.. Ez mit jelent? Két hónap múlva kell visszamennie kontrollra és ha ott is látszik még akkor elküldik CT-re. Várjunk addig vagy keressünk megoldást? Köszönöm válaszukat
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-04-08 11:56:41
Tisztelt Doktor. Édesanyám volt tüdőgondőzbán kontrollon és a mellkas rtg-en a következő látszott. Édesanyámnak Asztmája és COPD-je van . Mko-n rekesz felett fok. rajz. Jobb oldalon paracard.rajz,fok. Bő borsnyi nodulus. Hilus mellett kötegárnyék. Scoliosis. Ez mit jelent? Két hónap múlva kell visszamennie kontrollra és ha ott is látszik elküldik CT-re. Várjunk addig vagy keressünk megoldást? Köszönöm válaszukat
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Kerkovits főorvos úr! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát. A kérdésemben nem tettem említést, hogy 2010-ben mélyvénás trombózis miatt kaptam syncumart. 2012-ben háziorvosom javaslatára készült genetikai vérvétel. Melynek eredménye kimutatta a leiden mutációt ezt követően a xareltót kaptam.. Sajnos e miatt kell életem végéig az alvadásgátlót szednem. 1983-ban Hodgkin kórral kezeltek. Hála az orvosaimnak panaszmentes vagyok. Rendszeresen járok onkológiára évente kontrollra. A kezelőorvosommal a májust megbeszéltük újabb ellenőrzésre. Sajnos most betegállományban van, de májusban dolgozhat. Szeretném megkérdezni,hogy a hematológus-onkológus vizsgálattal jelenlegi esetemben várhatók e májusig, vagy keressek azonnal helyettesét. Vérkép vizsg fehérvérsejt 7,6 neutrofil 4,87, limfocita 1,79, monocita 0,72eozinofil 0,11, bazofil 0,10, neutrofil 64,20% limfocita 23,60%,monocita 9,50%, eozinofil 1,40%, bazofil 1,30%, a 0,00-1,00 értékhatárt meghaladja, vörösvérsejt 4,3 Tera/L hemoglobin 131 /g/L hematokrit 0,42 L/L, McV 98,4 fl, MCH 30,6 pg MCHC 311 g/L, tombocita, 181 GigaL MPV 13,0 fl, Rdw-sd 61,8 fl a 37,0-54,0 értékhatár felett.TSH 2,132 mIU/L vas 10,7, Ferritin 73,0, kolesterin 3,00 mmol/L trigliceridek 1,66 . mmol/L. Kérem elnézését, hogy ismét zavartam, de a tájékoztatás miatt írtam meg, hogy várhatók e május hónapig. Tisztelettel üdvözli: Bárány Györgyné
Kérdező: baranygyorgyne.edit@gmail.com Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-04-07 20:44:14
Tisztelt Főorvosnő/Úr! Kérem szíveskedjen segítségemre lenni. Biológiai szívbillentyű és baypass műtétem volt 2014-ben.Sajnos a vesefunkcióm nagyon leromlott a nyáron. Kórházban kezeltek, jelleg a kreatinin értékem 153,0 eGFR 30,0 Hemogblobin A1c 5,9 . II. tip.cukorbeteg vagyok. Sajnos az INR értékem nagyon ingadozó. A tegnapi laboreredményem 4,69, előző héten, 4,35 volt. Ami nagyon aggaszt, hogy az LDH értékem 720,0. A dec. laboreredmény 662,0 mutatott. A házi orvosommal megbeszéltem, hogy mivel hetente INR és vesefunkcó ellenőrzés végzünk, a HDL is ellenőrizve lesz, ahogy meghatározott időben. Aggaszt, hogy miből adódik. A májfunkcióm GOT 12, GPT 6, Gamma Gt 28, Alkalikus foszfatáz 66, Direkt bilirubin 13,9. Sajnos ilyen komolya műtét után a beteg hajlamos bepánikolni. A lényeg az, hogy én mindent megteszek mindig a gyógyulás érdekében, de most megijedtem, mert különböző nem jó dolgokat olvastam az interneten a magas LDH értékről. Kérem szíveskedjen véleményezni, tanácsot adni, esetleg megnyugtatni. Tudom, hogy a távdiagnosztizálás nem lehetséges. A napokban a kardiológus doktor úrat is felkeresem, de addig szeretném tudni, hogy mit kell tennem a laboreredmény javitása érdekében. Köszönöm szives válaszát, tisztelettel üdvözli Bárány Györgyné
Kérdező: baranygyorgyne.edit@gmail.com Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-04-07 07:24:56
Jó estét doktor úr nem kérdést szeretnék feltenni hanem a jókívánságaimat és köszönetet szeretnék mondani mindazért amit értem tett!A műtét óta úgy testileg mint lelkileg jól vagyok ezt önnek köszönhetem és mind azoknak akik a műtét alatt és a kórházi kezelésem alatt ott voltak!Tisztelettel Mohácsi László és családja!
Kérdező: Mohácsi László Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2017-06-10 23:40:35
Kedves Doktor Nő/Úr! Ma van 1 hete és 3 napja hogy ráesett a fejemre egy vastag könyv(jobb oldalt fejemre és a fülemre).Még aznap nagyon fájt meg másnap,de utána elmúlt a fájdalom.Három napra rá elkezdett nyomni a halántékomnál meg ahol meg ütöttem fáj..Tegnap már nyaktól fölfelé zsibbadt de csak a jobb oldalt..Elmentem orvoshoz,megröntgeneztek,de nagyon bunkó(bocsánat a kifejezésért!!) volt a röntgenes,mert kinevetett,hogy egy könyvtől nem lesz semmi bajom...Nem találtak semmit.De fájdalom csillapitóra se múlik el a fejfájás.Sajnos kipihenni nem tudom mert 2 hónapos kislányom van..Hozzáteszem pánikbeteg vagyok!!Nem tudom mit tegyek...Várom a válaszát köszönöm!!
Kérdező: Karola Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2017-04-05 18:03:32
Kedves Doktor úr /Doktor nő! Voltam IR vizsgálaton és Annexin vizsgálatot is csináltak. éhgyomri glükóz (plazmàbòl) 5,3 120 perces glükóz 4,8 Inzulin 14,2 Inzulin 120 perc 51,2 Inzulin rezisztencia (homa index) 3,34 Annexin V IgG 0,8. (0,0-8,0) Annexin. V IgM 1,2. (0,0-8,0) Ön szerint jók az eredmények? Egy sikertelen lombikon vagyunk túl. 26 éves vagyok,80 kiló. Szükséges esetleg diéta vagy gyógyszeres kezelés? Köszönöm szépen segitségét.
Kérdező: szbattl Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 30 eves vagyok, az egeszseges eletmod megszallotja, hetente 4-5 alkalommal jarok konditerembe, harcmuveszetet tanulok, heti 2 alkalommal pedig 6km -t futok. Hetkoznap ulomunkat vegzek, igy jol esik es igenylem a mozgast. Nem jarok orvoshoz, leven egeszseges vagyok, 2 evente szoktam laborba menni, de semmi tobb. A kozerzetem jo, nincsenek fajdalmaim, egy helyzetet leszamitva. Par perc seta utan folyamatosan megindul egy fajdalom a bal labamban, ami a a combom vagy inkabb farom hatso-oldalso reszebol kiindulva folytatodik sipcsontom oldalso-kulso reszen, majd a bokamban. Nehez leirni a milyenseget, zsibbadas szeru, neha kifejezetten hideg az erzet, es mellette ott a mozgataskor jelentkezo pulzalo szuro fajdalom. Seta kozben gyakran kell megallnom, leguggolnom vagy leulnom, nyujtanom, amitol par percre elmulik, de utana visszater. Hogy oszinte legyek, egyre elviselhetetlenebb a dolog. Futas kozben soha nem tapasztaltam. Derekfajdalmam nincsen, neha maximum keles utan, mikor meg kicsit olvasok az agyban, majd felkelek, akkor faj, de az 3 perc es kis mozgas utan elmulik. Haziorvosom egyszer ranezett a gerincemre, es akkor azt mondta, hogy van kissebb ferdulesem a 3-4-es csigolya korul. Oszteopátiás kezelest mondott, es gyogytornat. On szerint mit kellene tennem, hogy ujra 100%-os eletet elhessek? Mar a bevasarlasok es a szimpla rovid setak is remalomma valnak, mert folyamatosan kuzdok a fajdalommal. Painkillert nem akarok szedni, csak kiveteles esetekben szoktam abba az iranyba menni. UK-ban elek egyebkent, es egy NHS altali oszteopátiás kezelesre meg itt is 2 honapot kell varni minimum. Persze vannak maganklinikak, ahova bemegyek, fizetek, megvizsgalnak, es x alkalommal kezelnek. On szerint erdemes egybol ezen az uton elindulni, vagy jobb elobb elmenni az itteni haziorvoshoz, aki majd elkuld talan CT-re, es/vagy beutal egy szakrendelesre? Valaszat elore is halasan koszonom! Tisztelettel, Akos R
Kérdező: MPowerph Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2017-04-04 17:55:41
Tisztelt Doktor Úr! Idén februárban volt a harmadik végbélsipoly műtétem. Ez alkalommal egy csövet helyeztek be, amin keresztül folyamatosan mosni kellett a járatot. 3 hét után kivették ezt a csövet, de a helye még 1 hét után is megvan és nem húzódott össze, illetve kevés váladék ürül belőle. Kérdésem az lenne, hogy ez normális? Mennyi idő kell, hogy teljesen összehúzódjon a cső után maradt járat? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: segitség001 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Idén februárban volt a harmadik végbélsipoly műtétem. Ez alkalommal egy csövet helyeztek be, amin keresztül folyamatosan mosni kellett a járatot. 3 hét után kivették ezt a csövet, de a helye még 1 hét után is megvan és nem húzódott össze, illetve kevés váladék ürül belőle. Kérdésem az lenne, hogy ez normális? Mennyi idő kell, hogy teljesen összehúzódjon a cső után maradt járat? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: segitség001 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr Úr/Nő ! Édesapámnál (68 éves, jó fizikai állapotban, nem dohányzott soha) egy rutin tüdőszűrő során kerek árnyékot fedeztek fel, ami úgy néz ki daganat. Azóta (2016.december) volt még két mellkasröntgen, egy mellkas CT, egy PET-CT, egy koponya CT. Jelenleg április végére egy ismételt mellkas CT-t javasolnak. Egy esetleges teljes bal tüdő teljes eltávolítása miatt, ugyanis a sebész nem szeretne nekivágni, hátha még sem rosszindulatú. Kérdésem: ennyi sugár dózis mellett szükség van-e újabb mellkas CT-re, miközben a PET-CT intenzív dúsulást jelez a bal hilus mellett egy 23 mm-es daganatnál. A többi szervben illetve a nyirokcsomókban sincs áttét. Hozzáteszem, szövettani mintavételre nem volt lehetőség a daganat elhelyezkedése miatt. Nem okozunk-e a sugárterheléssel még nagyobb problémát a későbbiekben valamint az egy hónapnyi várakozás miatt nem lehet-e számolni áttétekkel ?
Kérdező: Godess Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Nő! A lányom(11éves) 3 éve rendszeresen jár kézilabda edzésre. Tavaly egy meccsen csúnyán ráesett a bal térdére és azóta sokat fáj a térde. Voltunk vele ortopédián, ahol megállapították, hogy porclágyulása van. Kapott porcerősítőt(condrosulf 800 mg. 1×fél tabletta) ami egy hét szedés után allergiát okozott nála és az egész teste kiütéses lett. Abbahagytuk a szedését. Azóta is panaszkodik a térdére erősebb terhelés után. Őn mit javasol? Térdszorító használata megoldaná-e a problémát? A kézilabdát nem szeretné feladni semmiképpe. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: LukácsnéTóthEdit Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Címzett! 35 éves, nem dohányzó, kissé stresszes életet élő férfi vagyok. Másfél éve diagnosztizáltak nálam mitralis prolapsust, melyre Bisoprolol Sandoz 2,5 mg-ot szedtem 1 évig, majd lecseréltük 1 hónapja Nebivololra, mert nagyon sok mellékhatás jelent meg: fejfájás, hasi panaszok, sorozatos extraszisztolék és szorongás. A prolapsus megjelenése óta a vérnyomásom időként enyhén emelkedik (illetve korábban sose mértem alkalmanként, csak a háziorvosnál, de olyankor 120/70 volt évekig) , ez eléggé megrémít és sajnos a szorongásomat erősíti, bár kiugróan magas még nem volt. 157-es szisztolés és 93-as diasztolés érték volt eddig a legmagasabb, egy eléggé pánikos pillanatban, de ami megijeszt, hogy 5 perc alatt képes 10-15 Hgm körüli értékkülönbségeket produkálni és nem tudom, ez még belefér-e? Amikor 135/91-et mérek, majd 5 perc elteltével 122/80-at, az még normális? Valamint az, hogy a két karomon mérve nem egyezik az érték, úgy tudom elfogadott, de ott is megvan megvan ez a 10 Hgm eltérés. Álatlában a második értéktől félek, ha az 90 feletti. A pulzusom tartósan 60 körüli a gyógyszer miatt, de az a vérnyomásomra nem hat ki, a fent írtak miatt. Mondhatjuk, már otthon is fehér köpeny szindrómám van, talán néha ezért is emelkedett első méréskor. Sokfélét olvasni, sok helyen, nem tudok így eligazodni. Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: zsol81 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Kerkovits Gábor MSc. 2017-03-30 15:21:29
Tisztelt Címzett! Az utóbbi 2 hónapban vettem észre, hogy ébredés után erős fájdalmat érzek indkét kézfejemben, ujjaimat görcsösen, nehezen hajlítom be. Nem zsibbad, nem érzéketlen, egyszerűen csak fáj. Olyan, mint amikor valaki rálép és ezután próbálja az ember ökölbe szorítani a kezét. Pár perc múlva elmúlik, és a nap további részében nincs vele panaszom, de éjszaka, hajnalban vagy reggel, bármikor kelek fel, azonnal érzem. Nem fekszem rá, nem nyomom el, nem szorítom ökölbe alvás közben, emiatt nem értem, mi okozhatja? 35 éves vagyok, egyéb problémám nincs, időnként enyhe magas a vérnyomásom, pulzuscsökkentőt szedek mitralis prolapsusra 1 éve. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.
Kérdező: zsol81 Válaszok száma: 0 db
Jó napot szeretnék választ kapni a problémámra.de lehetne nem nyilvánosan
Kérdező: Szindy Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Az a problémám, hogy állandó hányingerem van 3-4 napja, émelyeg a gyomrom, rosszul vagyok és nincs étvágyam, valamint teltségérzetem van. Nagyon kellemetlen érzés ez az állandó rosszullét és nem akar elmúlni. Kb.egy hónappal ezelőtt már jelentkezett nálam ez a betegség, kicsit enyhébb formában és 8-10 napig tartott, aztán elmúlt és most újra kezdődött, csak most sokkal rosszabb. Nem hiszem, hogy gyomorrontásról lenne szó, mert nem hányok, csak ingerel, de azt nagyon. Idegességről sem lehet szó, mert amikor előjött a dolog, akkor teljesen nyugodt voltam, bár hozzá teszem, hogy néha idegeskedem, de csak annyit, mint egy átlagember. Előzményként megírnám önnek, hogy 1990-től 1992-ig már volt hányingerem, (nem tréfa és nem elírás), de 2 és fél év múlva elmúlt. Közben azt hiszem gyomorsav csökkentőt szedtem rá, meg hányingercsökkentő gyógyszereket és injekciókúra is volt, hogy visszatérjen az étvágyam. 1992-től 1997-ig egyáltalán nem volt hányingerem, öt évig, aztán újrakezdődött és 1997-től 2000-ig tartott. Közben ismét gyógyszereket szedtem rá és elvégeztek rajtam egy rakás vizsgálatot, a végén még egy HÍV tesztet is csináltattam, de semmit nem találtak. A furcsa, hogy soha nem ittam alkoholt, nem is dohányoztam és kávét sem ittam, viszont mindennap súlyzókkal edzettem tehát egészséges életmódot élek, úgymond. Egyébként nem fáj semmim, nem zsibbad és beteg sem voltam, egy-két könnyebb megfázást leszámítva. Természetesen ez alatt a kétszer két év alatt nagyrészt halálfélelemben éltem, mert nem tudtam, hogy mi lehet a bajom és most sem tudom. Talán valami vírus? De miféle vírus az, amelyik 5, illetve 16 évente támadja meg az embert és két évig tartó rosszullétet okoz? Az a legijesztőbb az egészben, hogy fogalmam sincs, mi lehet a problémám, de nagyon rosszul érzem magam. A háziorvosomtól csak egy hét múlva kaptam időpontot. Nem tudom, hogy ön találkozott-e már ilyen, vagy hasonló problémával, hogy valakinek szűnni nem akaró hányingere van, de ha igen, akkor nagyon szépen megkérném, hogy szíveskedjen megosztani velem, vagy segítsen valahogyan, hogy mit kellene tennem, hogy egyszer s mindenkorra elmúljon ez a betegségem! Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel! Zsolt
Kérdező: Zsolt Válaszok száma: 0 db
A fitymám alsó részén kiütések vannak. Max 1 mm átmérőjű, 3-4 db/1 négyzet cm-en . Bőrszínű, nem viszket vagy fáj vagy ilyesmi. Mi lehet az oka?
Kérdező: Mate Gabor Válaszok száma: 0 db
Már kp 2 éve hogy nyakam és a tarkóm fáj olyan mindha begörcsölt volna ehez égető fejfájás és fülzugást érzek fel álláskor szédülök és sokszor nem tudom hogy mit miért csinálok nehezen komunikálok. Kérem ha tud segítsen. 06203686673
Kérdező: mileferenc87 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Barátfalvy Irén 2017-04-08 17:15:02
Hogyan kapok választ a kérdéseimre. Hogyan tudnék telefonon beszélni orvossal.
Kérdező: szimossanyi Válaszok száma: 0 db
Most 8 éves fiú unokám széklete 4-5 naponként nehézkesen jön létre.A 2-ik nap után,már nem is eszik, csak egy két falatkát,mert valószínű telítve van a gyomra.Évekkel ezelőtt már volt orvosnál,de azt mondták, hogy majd kinövi.Én ezzel nem értettem egyet,de a szülőket nem túlzottan izgatja ez.Én féltem nagyon a gyereket.Mi lehet a probléma,és mit tehetnék a megoldásért.
Kérdező: szimossanyi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr! Nagy gondban vagyok, ugyanis jövő hétfőn bypass szívműtétem lesz, nekem viszont krónikus lyme betegségem azaz lyme neuroborreliózisom van. És éppe most van aktív szakban, tehát rettentő erős arcidegfájdalmaim vannak. Ön szerint nagy kockázatot vállalok, ha most így megyek el műtétre? De ez egy olyan betegség, amely bármikor fellángolhat és nincs biztosíték, hogy később valamikor jobb lesz. Mit tehetnék ön szerint, ez alatt az egy hét alatt? Talán még nem késő a Tegretolt elkezdenem, bár tudom ez csak a fájdalmaimat csökkenti majd? Köszönettel kérném a sürgős válaszát, amennyiben lehetséges. Üdvözlettel: Tibor 67 éves
Kérdező: sziti50 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2017-03-25 17:13:05
Tisztelt Doktor úr! Nagy gondban vagyok, ugyanis jövő hétfőn bypass szívműtétem lesz, nekem viszont krónikus lyme betegségem azaz lyme neuroborreliózisom van. És éppe most van aktív szakban, tehát rettentő erős arcidegfájdalmaim vannak. Ön szerint nagy kockázatot vállalok, ha most így megyek el műtétre? De ez egy olyan betegség, amely bármikor fellángolhat és nincs biztosíték, hogy később valamikor jobb lesz. Mit tehetnék ön szerint, ez alatt az egy hét alatt? Talán még nem késő a Tegretolt elkezdenem, bár tudom ez csak a fájdalmaimat csökkenti majd? Köszönettel kérném a sürgős válaszát, amennyiben lehetséges. Üdvözlettel: Tibor 67 éves
Kérdező: sziti50 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Nő/Úr! Kb 7 hónapja furcsa fájdalom van a bal halántékomnál. Szinte mindennap, bár van, hogy pár napra elmúlik. Mostanában mindennapos. Fáj a halánték erem, olyankor picit vastagabb, de jol megmasszírozom, ami nem tesz jot neki, mert megkeményedik, még jobban fáj! Nagyon rossz állandóan ilyen fájdalmas, diszkomfort érzéssel lenni :( 33 éves nő vagyok egyébként, autoimmun pajzsmirigy beteg pár éve, túlműködésre metothirint szedek, már csak napi felet, mert jók az értékeim. Voltam vérvételen, kontraszt nélküli mri-n, óriássejtes érgyulladás gyanuja miatt, de süllyedés rendben volt, mri csak arcüreggyulladást mutatott ki diszkrét nyálkahártya megvastagodással. Neurologus szerint szervi ok nélküli fejfájásom van, az arcüreggyulladást egyéb tünetek hiányában semmisnek tekintette. Érgyulladásra azt mondta ilyen fiatalon nem lehet, autoimmun pajzsmirigy miatt se, illetőleg pulzál a bal oldalon picit nagyobb és fájo erem. Ha az lenne, nem pulzálna állitolag. Most már nagyon zavar, hogy villámcsapásként ért 7 honapja ez a halántékfájdalom, s mindennapos. Ez nem normális dolog.. ön milyen további vizsgálatokat javasolna, esetleg vérértékeket? Antitestet nem néztek, tekintve az autoimmun betegségem miatt úgyis rossz lenne.. van remény, hogy valaha meggyógyulok?? Nagyon el vagyok keseredve, mert se háziorvos, se neurológus nem viszi tovabb a vizsgálatokat. Gyereket szeretnék, de igy nem merek vállalni. Köszönöm szépen előre válaszát! Üdvözlettel: Erika
Kérdező: music.ery Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktot Úr/Hölgy! 39 éves, Hysterectomia-n átesett nő vagyok Adenomyosis diagnózissal. A műtét nem oldotta meg a hosszú ideje fennálló bal alhasi fájdalmamat, mely peteéréskor ciklikusan erősödik és fokozott hasmenéssel jár, az elmúlt hónapokban pedig állandósult. A Colonoscopia negatív. A CT a bal petefészken Cystoadenoma-t mutat és közel hozzá egy Endometriosis-os csomót. Eddig abban a tudatban éltem, hogy az Endometriosis a méhen belül maradt. Ez most megdőlni látszik. A bal petefészek kezdettől rendellenesen, cisztásodással működik, melyek időnként elérik a 46 mm-t is, majd eddig felszívódtak. Nem PCOS. Emiatt döntöttem az eltávolítás mellett. 1., Tartok tőle, hogy a tüneteim rosszabbodhatnak és az elváltozás rosszindulatúvá válhat akkor is, ha sem az Endometriosis, sem a Cystadenoma nem azok. Jogos-e ez a félelmem? 2., A bal oldali petefészek eltávolítása segíthet-e abban, hogy gátat szabjunk az Endometriosis-nak, vagy csak idő kérdése és megjelenhet a jobb petefészken is? 3., Milyen hormonális változással kell számoljak az egyik petefészek eltávolítása következtében? Erősebbet várhatok, mint amit a méheltávolítás okozott? 4., Igaz-e, hogy a mesterséges hormonpótlás tovább erősíti az Endometriosis terjedését?Hogyan lehet a fellépő kellemetlenségeket minimalizálni Ön szerint? 5., Valóban segíthet a szinten tartásban a GM és cukormentes étkezés? Köszönöm válaszát!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-04-05 12:39:21
Tisztelt Dr. Asszony/Úr! Bélgyulladással kínlódok január végétől, a CT kimutatta, hogy a hasuregben folyadék gyűlem van. Szeretném tudni, hogy ezzel mi a teendő? Mivel a háziorvosomon kívül senki nem akar ezzel foglalkozni. A gasztroenterológusokat a tükrözésen kívül más nem igazán érdekli, de mivel még mindég fáj a hasam nem hiszem, hogy ez az egyetlen megoldás a folyadék gyülem megszüntetésére. Kérném segítségét a problémámra, hogy merre is induljak vele. Mivel a héten készült laboreredményem megint magasabb gyulladást mutat a kéthéttel ezelötti gyoggszeres kúra utáni lelethez képest. Tisztelettel: Csomorné
Kérdező: csomorbne Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Kérdésem,lehet -e SZTK alapon hajszálerek eltávolítását kérni? és ha igen hol ?Ózdi vagyok. Köszönöm,szép napot!
Kérdező: Inci Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Orvosok.hu! Szeretnék érdeklődni, hgy van e arra lehetőség, hogy valaki a szakorvosok közül megnézze a Lumbális gerinc MR képi felvételeit, el tudom-e küldeni valakinek megtekintésre, mert a leíró lelet róla nagyon kevés és számomra nem kielégítő és megnyugtató. Tudnak nekem ebben segíteni? Köszönettel Kata
Kérdező: komkata Válaszok száma: 0 db
Tisztelt dr.13 éve szedek rexetint 20mg.regggel 1x.xanax sr 0.5mg.2x1.A gyógyszer mellet hangulat ingadozás ,idegesség,félelem pánikszerű rohamok alvás zavar jelentkezett.Most jelenleg 30 mg rexetint.reggel 1x,xanax 0.5mg 3x1,spitomon 10mg 2x1 és yarocent 15mg szedek este.Jobban vagyok de még reggelente gyomorideggel ébredek és izzadok éjszaka.Ez a gyógyszer kombináció nem okoz e szervi betegséget.Szoktak e írni két féle nyugtatót és antidepresszánst együtt .Vagy el kellenwe hagynom valamelyiket?.
Kérdező: atkariju@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor úr/hölgy! 39 éves nő vagyok. 2012 óta pajzsmirigy alulműködésel kezelnek hetente 2 napon Euthyrox 150 ug-t szedek a hét többi napján Letrox 125 ug-t. Sincumart szedek két éve volt egy bal alsó végtagi femorális szintű mélyvénás trombozisom. Egy héttel ezelőtt hosszas álldogálás után megfájdult a bal combom ami napról napra egyre feljebb terjedt egészen a bal medencémig fel éreztem erős fájdalmat. Voltam vele a háziorvosnál aki izomfájdalmat állapított meg. Mondta szedjek panadol tabletát 3x1-et meg kenjem diclofenak kenőcsel. Visszamentem hozzá 3 nap múlva mert nem javult az állapotom akkor a sebészetre irányitott. A sebészeti leleten ez áll: A bal comb az ülőideg kilépési pontjától provokálható. Mozgászavara nincs. A lumbalislordosis enyhén elsimult az L V S1 résben kb. 5-6 mm-es ventralis irányú listhesis. A foramen jelentősen beszűkült. DG. Discopathia I V Diagnózisok: M5110/3 - Lumbalis és más intervertebrális discus rendell. radiculopathiával. Ez mit jelent pontosan? Hogyan kezelik? Május 11.re kaptam időpontot a reumatologiára. Most már a hátamba is erős fájdalom hasít bizonyos mozdulatoknál meg zsibbad a bal lábam meg mintha csipkednék vagy tűvel szurkálnák. Hogyan enyhíthetem a fájdalmam májusig? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Andrea egy aggódó édesanya.
Kérdező: aggodo77 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-03-21 05:35:28
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Mivel a januári labor alapján 6,7 volt az éhgyomei vércukorértékem, háziorvosom terheléses vérvizsgálatra küldött. Mivel a családban apai és anyai ágon is van 2-es típusú diabéteszes, évente nézetem a vércukromat. (28 éves vagyok.) A terhelés során 5,2 volt az éhgyomri, 5,3 a 90 perces érték. Kérdésem, hogy kizárható-e az inzulinrezisztencia, vagy a kedvező vércukorértékek ellenére érdemes lehet azt is kivizsgáltatni? Köszönettel: K
Kérdező: F.K. Válaszok száma: 0 db
Szép estét! 21 éves vagyok 193 centi és 84 kg. Tinédzser koromban nagyon komolyan vettem a súlyzós edzéseket és sajnos hiba volt. Abbahagytam mert 17-18 éves koromban elkezdett fájni a vállam nyomó gyakorlatok után másnap. Most újra elkezdtem egy éve súlyzós edzéseket csinálni, viszont a vállam ha esetleg fekvőtámaszozok vagy fekvenyomok másnap annyira fáj és kattog, hogy alig birom felemelni. A vállam elűlső részén mintha az izület vagy az izom gyulladna be egy ponton. Nagyjából ott ahol a bicepsz izma csatlakozik a vállizomhoz. Sajnos mind a két vállammal ez a probléma, bár a bal rosszabb. A vállfájás mindíg másnap jön ki és kb 3 napig tart. Elhagytam a nyomó edzéseket, és tornáztatom a vállam 2-3 kilós súlyzókkal. Fekve kifele hajlítom mind a két irányból tornáztatom, hogy az alkarom 90 fokba van a felkaromhoz képest. Néha megpróbálok egy nem komoly edzést beiktatni javult e a tornáztatástól, de sosem javul. Ősszel sajnos beis gyulladt a vállam annyira, hogy elkellett mennem egy sportovoshoz aki adott gyulladáscsökkentőt és megröntgenezte, de nem látott semmi kórós elváltozást. Nem tudom mit csinálhatnék. Véleményem szerint, ha nem tudok fekvőtámaszt csinálni valami komolyabb probléma lehet az izületemben vagy az izmomban. Szivesen elmegyek szakrendelésre, ha az adott orvos gyanítja mi lehet a probléma. Sajnos ezt megkell oldani. Nem szeretném, hogy komolyabb problémáim legyenek idősebb koromban.
Kérdező: Kornel123 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2017-03-20 13:05:05
Tisztelt doktor úr! 39 éves nő vagyok sincumart szedek két éve volt egy mélyvénás trombozisom a bal lábamban. Hosszas álldogálás után megfájdult a bal combom ami napról napra egyre feljeb terjedt egészen a bal medencémig fel éreztem erős fájdalmat. Voltam vele a háziorvosnál aki a sebészetre irányitott. A leleten ez áll: A bal comb az ülőideg kilépési pontjától provokálható. Mozgászavara nincs. A lumbalislordosis enyhén elsimult az L V S1 résben kb. 5-6 mm-es ventralis irányú listhesis. A foramen jelentősen beszűkült. DG. Discopathia I V Diagnózisok: M5110/3 - Lumbalis és más intervertebrális discus rendell. radiculopathiával. Ez mit jelent pontosan? Komoly probléma? Az nem lehet hogy egy ujabb trombozis lett a lábamba? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: egy aggódó édesanya.
Kérdező: aggodo77 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-03-21 05:36:13
Tisztelt Doktor! Azooseprmiája van a páromnak és a legutóbbi vizsgálat során ezt írták az uh-ra. Here turgura és volumene csökkent,j.o 2,5 cm3, bal oldali 1,5cm3. Bal oldali herehilusban tágabb tubulusok ábrázolódnak,bal herében focalisan limitált microlithiasis is látható. Mit jelent ez? Herebiopsziára készülünk van értelme ön szerint? Köszönöm
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2017-03-14 17:05:10
Válóper elhúzódásával merevedési problémák jelentkeztek. Milyen megoldás lehetséges?
Kérdező: Pöttyös Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Vajda Júlia 2017-03-14 13:15:11
Tisztelt Cimzett Kérdésem két külömböző betegségre vonatkozik,melyekre jár-e adókedvezmény. Az első betegség BNO kódja G4080 A másodiknál két kód is szerepel. J40H0 és a J4580 Várom megtisztelő válaszát
Kérdező: sch0114 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2017-03-12 14:38:30
Jó napot. Decemberben megsèrült a hüvelykujjam. Sürgössègin elláttak hofy zuzodás ès hordjak rögzitöt majd nem mult a fájdalom ès visszamentem ott azt mondták lehet törès volt de ne hordjam a rögzitöt ès xiloxot irtak fel hogy kibirjam a mozgatást. Most ott tartok hogyegy enyhe èrintèstöl is nagybfájdalmam van. Csak a felsönujjpercemet tudom behajtani fogni nem tudok ès azbalso izület nemmilleszkedik össze. Folyton kiugrik a helyèröl. A közèpsö izület mely segitenè hogy ökölbe tudjam fogni a kezem megvastagodott ès teljesen mozdulatlan ès iszonyu fájdalmas. Mit tegyek hová fordulajak milyen lehetösègeim vannak? Köszönom a választ
Kérdező: nikky154 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Boross György 2017-03-15 17:08:54
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, hogy intenzív (több órás) együttlétek után jelentkezhet-e izomláz szerű fájdalom a méhben? Még életemben nem éreztem ilyet, nem tudom, hova tenni, és napok óta tart. Nem hasonlít menstruációs fájdalomra, inkább csak kellemetlen, tényleg izomláz szerű érzés, de határozottan a méhemben, nem a hasamban. Valamint azt szeretném tudni, hogy ha legutóbbi vérzésem február 25-én kezdődött (5 nap), a ciklusaim átlagos hossza 29 nap (a legutóbbi 30 volt, de inkább a 28-29 nap a jellemző, néha előfordul 26 ill. 32 napos is), és március 3-án és 4-én volt együttlét, akkor lehetséges-e terhesség kialakulása? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Lilien
Kérdező: Lili28 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-03-17 10:34:42
Tisztelt Doktor. 27 éves vagyok lisztérzékeny és az lenne a problémám,hogy évek óta időközönként jelentkezik nálam élénkpiros vérzés székletkor. A széklet nem tartalmaz vért csak a külsejére tapad élénkpiros vér. 2013-ben voltam vastagbéltükrözésen ott semmit nem találtak azt mondták valószínűleg anális fissurám van és amikor vérzik kenjem hemorid kenőcsel. Én neogranormonnal szoktam meg körömvirágkrémmel( olyan érzés mintha a gyűrű egy idő után ha nem kenem bekeményedne illetve általában menszeszkor jelentkezik ez a vérzés) . A másik,hogy 2012-ben voltam hida szkennen az epémmel mert egy időbe fájdogált és a gamma gt értékem valamint a bilirubin szinten gyerekkorom óta magasabb( a legmagasabb bilirubin 39 volt a gamma gt 88 legutóbb a bilirubin 17 volt a gamma gt 66) Gilbert kórt írtak le, a hida szken azt mutatta,hogy az epém jól telődik de rosszul ürül nitrit se gyorsította,epekövem nincs. Az lenne a kérdésem,hogy ezzel a két dologgal ön szerint mit lehet tenni? Lehet belőle súlyos problémám? Mitől magasabb még mindig a májfunkció értékeim? Miért vérzik időként a végbelem?
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 38éves vagyok, volt már több súlyosabb betegségem (méhnyakrák, méhenkívüli terhesség, tüdőembólia, antitrombin III defektus). Sajnos nem esem teherbe, híztam, és még egyéb problémáim is vannak. Laborvizsgálat során, az alábbi értékeket kaptam a MC 22. napján: Glükóz fluoridos 5,6 mmol/L Glükóz terhelés 60' 9,1 mmol/L Glükóz terhelés 120' 7,9 mmol/L Inzulin 17,9 mIU/L Inzulin terhelés 60' 167,0 mIU/L Inzulin terhelés 120' 143,7 mIU/L HOMA-IR 4,5 Ez esetleg IR vagy cukorbetegség, vagy jó eredmény? *-os értékek: Vas 8,9 pmol/L Transzferrin telítettség 14% B12 vitamin 100,0 pmol/L Total 25-OH D-vitamin 18,7 nmol/L (D-vitamin hiány) SHBG 15,70 nmol/L Ön szerint ezek az értékek mire utalnak? Mit erdemes még megnézetnem esetleg? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
Kérdező: Ladybird Válaszok száma: 0 db
Jó estét. A mai napon voltam ultrahangos vizsgálaton a kezemmel (csuklómmal), mert két hónapja eléggé fáj, Hiába kenegettem minden este flektor-ral, de nem múlt el. Néha olyan, mintha begörcsölne egy-egy mozdulatnál., hirtelen mozdulatoknál főként. Megkaptam a leletet, de semmi konkrétat nem közöltek hozzá. Ez áll benne: Jobb csukló UH vizsgálata: a II-III-as ujj teljes extensor inhüvely csoportjában tendovaginitises echoszegény kiszélesedés van. Synoitis nem mutatható ki. Ín szakadás nincs. Azt szeretném tudni, hogy az első mondat mit jelent? Remélem nincs nagy gond. Előre is köszönöm!!
Kérdező: DANI19910 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-03-21 05:38:12
Erős, nagy darabos menstruációs vérzés esetén, mi a teendő? Az Ergam cseppek mikor kezdenek hatni? 3 éve volt már ilyen akkor eü kaparáson esett át a nővérem. Nagyon fél.
Kérdező: BellaIza Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-03-03 09:29:06
Kérdező: BellaIza Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr/Nő! Szeretném a tanácsát kérni a következő problémával kapcsolatban: 36éves vagyok, 2hüvelyi szülésem volt.Fogamzásgátlot nem szedek. Február 13.-án volt utoljára mensesem ,majd tegnap megint jelentkezett, kevés,élénk piros vérzés, ami még most is tart.Soha nem fordult elő velem ilyen,sem hasonló.Évente járok rákszürésre mindig P2 neg. az eredmény, hasi uh-on az orvos mondta, hogy kicsit megsüllyedt a méhem és a hólyag falán benyomatot okoz.De eddig nem volt probléma.Multhéten szemész orvosi vizsgálaton voltam, szemkönnyezés miatt, ahol a dr-nő nem talált problémát ezért pajzsmirigy vizsgálatokat javasolt.2014-ben ct-n voltam, februárba (epeut elzáródás miatt) a ct után 2-3 nappal, elkezdtem ugyanigy ,mint most "vérezgetni".A multhét szerdán a szemészeten arc és koponya rtg is készült.Lehet köze anak a rtg nek ehez a vérzéshez? Csak , mert sosem szokott ilyen lenni, csak akkor a ct és most a rtg után van.Mi a teendö? Endokrinologiára előjegyeztek vizsgálatra pajzsmirigy miatt májusra.Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Csilla
Kérdező: csilla82 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-03-03 09:54:57
48 éves, változókorba lépett hölgy, kb 10 kg túlsúllyal, tényleg ez az oka a bal kamra hypertrophianak? A kardiológus szerint a túlsúly az oka a szívmegnagyobbodásnak,(amit a mellkas rtg is kimutatott,egy h.ujjal nagyobb szív)..? Nem vagyok dagadt, csak enyhén molett,és nagyok a melleim.A 160 cm. hez 72 kg. Akkor a 90-100 kg osokkal mi van,nekik mekkora a szívük.Értem én, hogy fogynom kéne, de ezzel magyarázni.. Egyébként a kéthegyű billentyű prolapszust is elbagatellizálta, azt mondta, lehet h születésemtől megvan, de nincs vele teendőm, nem kell gyógyszert szednem.A ho. magas vérnyomás, és pulsus miatt Nebilet et írt fel azt szedem,és ő küldött kardiológiára,aki szív UH ra ,és egyéb vizsg. ra küldött... Nem akarok mindenáron betegséget magamnak, sőt.Gyógyszert is most szedek először életemben. Csak még félve megkérdem, ha a magánrendelésén jártam volna, akkor is így legyint a problémára, és a túlsúlyra fogja?
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 0 db
a kérdésem lényege a következö lenne, szeretnék kapni egy lehetöségszerinti választ az adott illetö érzelmi állapotáról, espedig: 7 hete megismertem valakit, akivel elég jól kijövünk, az elsö 3 hétben, sokkal nyitotabb volt velem, szinte félreérthetö jeleket, és kijelentéseket tett, ami az utolso 4 hétben egyre kevésbé fordult elö. Ezek mellet az elmult 3 hétben kétszer is találkoztunk személyesen, ámi után ugyanugy nem változott meg a hozzámállása. Az elsö találkozásnál pl egy barátnöje társaságában találkoztunk amit nem hozott tul nagy sikert, de viszont az utolso találkozásnál kettesben voltunk, és elmentünk egy kávézóban ahol elég jól éreztük magunkat. Ennek ellenére nem érzékelem ennek pozitiv hatását mert ugyanannyire semlegesnek tünnek az érzései velem kapcsolatban. Ezekmellett többször fordult elö h bármilyen kisebb hazugsággal probálta magát elkerülni attól h találkozhasson velem. Ezek mellet 2 hete volt egy kisebb összezörennésünk, mivel akkor már a 6. hétben jártunk és már nem tudtam hovatenni a helyzetet, és kiadtam magambol a negativ érzéseimet, és erre ö arra hivatkozott h ö még nem tudja pontosan mit szeretne, de mindenesetre egy jó baráti kapcsolat. ès ami még nem jött az még jöhet. Ezek mellett nagyon nehéz egy találkozot is összehozni. Tehát perpillanat teljesen tanácstalan vagyok abban h most hogyan tovább és h mit is tegyek ezekután.
Kérdező: zolikazz Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Cím! Nekem a következő problémám lenne.Egy ideje fáj a lapockám,nyakam valamint a kezem. Ez mára addig jutott,hogy sokszor csak ülve tudok aludni. Voltam orvosnál aki írt ki Flector kenőcsöt valamint Flector pórt.Ez sajnos nem segített. Egy ismerősöm aki gyógymasszőr(valamint mentős) ő azt állapította meg hogy be van gyulladva. Ő Flexagil kenőcsöt valamint Ketodex-et javasolt. 3-ik napja szedem illetve kenem,de eddig sajnos nem nagyon javult. Kérem segítsen,mert ez az állapot már teljesen ki készít. Tisztelettel Maros Krisztián
Kérdező: kisgyerek0902 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-03-21 05:40:07
Csak egy részét írom le: Septum basalis resze kisse hypokinetikus, nem sign. Bk syst funkcio megtartott,kis relax zavar.Kis MPS,jelzett MI Köszönöm.
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 0 db
Utóbbi két hónapja minden székeléskor véres a székletem.még januárban kértem beutalót,de sajnos a mai napig orvos nem látott,mert időpontot a mai napig nem kaptam. Kérem segítsenek abban, hogy proktológiai vizsgálatra bekerüljek! Köszönöm szépen!
Kérdező: ucika54 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Lányom 14 éves, egy éve menstruál. Egy jó ideig normális volt a ciklusa (28-30 nap), de kb. 4 hónapja lerövidült 20-21 napra. Legutóbb 19 napra jött meg neki és sokkal jobban görcsölt is a hasa, mint máskor. Szeretném megkérdezni, hogy ez normális jelenség e vagy igényel orvosi vizsgálatot. Válaszát előre is köszönöm! Zsuzsa
Kérdező: Mile Zsuzsa Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-02-19 20:13:45
Tisztelt Doktor Úr! 50 éves leszek augusztusban.A múlt év közepétől rövidültek a ciklusaim (21-23 nap),augusztól pedig a menstruációm 2.-3. napján erős a vérzésem,majd fokozatosan csökken, és elhúzódik 6, időnként 7 napig is.Úgy hallottam, hogy az AMH eredményből nagy biztonsággal lehet következtetni a menopausa bekövetkezésének időpontjára. Elvégeztettem ezt a vérvizsgálatot, melynek eredménye: 0,10 ng/ml. Ön szerint ez mit jelent? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Anikó
Kérdező: Dr.J.A. Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-02-19 20:23:22
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémám lenne,hogy fehér lepedékes a nyelvem ez mi okozhatja? Jelenleg sumamedet szedek mert nagyon csúnya a torkom és a bal hónaljamban van egy görcs kb 2 napja ami napról napra kisebb pirosas olyan mint egy pattanás csak tömött tapintású.
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Szakember! 34 éves lány vagyok.30,5 éve epilepsziás. 2,5 éve pszichiátriai beteg is.Jelenleg nem organikus pszichózis meg nem meghatározott személyiség van diagnosztizálva,de szeptemberig közepes depressziós epizód is volt. Utána szeptemberben mánia,hypománia gyanú vagy az voltam aztán csak sima egy nem meghatározott ismétőlődő affektív hangulatzavar és emellett vagy után majd dispória és hangulati életzavara.Eléggé ingadozó a hangulatom meg feszült,ideges,ingerlékeny vagy és néha okkal-ok nélkül megsértek vagy leszólok másokat. Orvosomat is.Néha szinte koncentrálni se tudok vagy csak nagyon rövid ideig. Semmit nem tudok tenni de van olyan napok amikor semmit se csinálnék illetve nehezen meg a felkelés is nehéz.Mennyiségileg. Ezektől nagyon szenvedek.Napközben is sokszor változik a hangulatom.Alvásom változó de csak mennyiségileg. Általában másnap alszok el van,hogy 2-kor de ekkor is mert a szüleimet zavarja a világítás. Többnyire 2-6 vagy 6,7 órát alszok ami után nem vagyok fáradt csak ha visszaalszok mert korán van. Ritkán alszok 7-8 órát vagyis 8-at nem.Papíron részleges betegségbelátás és terápiás adherencia szerepel. Pszichiátriai gyógyszerem Kventiax 25 mg 2x25 kellene szednem,de nem igazán szedem mert álmos,fáradt és rossz hangulatú leszek . Epilepsziára Rivotrilt amiből az orvosom plusz 1/2-1 tablettát írt ki,hogy szedjek napközben szükség esetén szorongásra de csak 1 órát hat (1/2). Rivotrilból 0,25-0-,05 mg szedek,Lamotrigin Orionból 100-0-150 mg Depakine Crono 3x300 mg. Lehet a gyógyszerektől vagyok ilyen állapotban vagy mitől? Mit csináljak,hogy jobban legyek? Orvoshoz nem akarok menni mert nem változtat a gyógyszeren csak csökkenti. Minimum 150 vagy 175 a maximum 300 környékén van de én a felírtat se bírom.Segítsen!
Kérdező: BorEsztike Válaszok száma: 0 db
Vérképemben a Basophyl sejtek értéke: 2% menyire számít magasnak ,utal valamilyen betegségre?
Kérdező: kkendre61 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Nemiszervemen kb. csikló felett van egy borsónyi terület, ami 2 hónapja viszket, de csak akkor, ha valami hozzáér (ruhanemű), akkor sem minden egyes esetben. A nőgyógyász semmit sem látott - én sem. Néhány alkalommal bekentem Canestennel, de semmi változás nem volt. Az említett területen található egy anyajegy, de már nagyon régóta ott van, sosem volt vele semmi gond, most sem látol rajta semmi változást. Mi lehet a gond? Köszönettel: F.K.
Kérdező: F.K. Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Szakember! 34 éves lány vagyok.30,5 éve epilepsziás. 2,5 éve pszichiátriai beteg is.Jelenleg nem organikus pszichózis meg nem meghatározott személyiség van diagnosztizálva,de szeptemberig közepes depressziós epizód is volt. Utána szeptemberben mánia,hypománia gyanú vagy az voltam aztán csak sima egy nem meghatározott ismétőlődő affektív hangulatzavar és emellett vagy után majd dispória és hangulati életzavara.Eléggé ingadozó a hangulatom meg feszült,ideges,ingerlékeny vagy és néha okkal-ok nélkül megsértek vagy leszólok másokat. Orvosomat is.Néha szinte koncentrálni se tudok vagy csak nagyon rövid ideig. Semmit nem tudok tenni de van olyan napok amikor semmit se csinálnék illetve nehezen meg a felkelés is nehéz.Mennyiségileg. Ezektől nagyon szenvedek.Napközben is sokszor változik a hangulatom.Alvásom változó de csak mennyiségileg. Általában másnap alszok el van,hogy 2-kor de ekkor is mert a szüleimet zavarja a világítás. Többnyire 2-6 vagy 6,7 órát alszok ami után nem vagyok fáradt csak ha visszaalszok mert korán van. Ritkán alszok 7-8 órát vagyis 8-at nem.Papíron részleges betegségbelátás és terápiás adherencia szerepel. Pszichiátriai gyógyszerem Kventiax 25 mg 2x25 kellene szednem,de nem igazán szedem mert álmos,fáradt és rossz hangulatú leszek . Epilepsziára Rivotrilt amiből az orvosom plusz 1/2-1 tablettát írt ki,hogy szedjek napközben szükség esetén szorongásra de csak 1 órát hat (1/2). Rivotrilból 0,25-0-,05 mg szedek,Lamotrigin Orionból 100-0-150 mg Depakine Crono 3x300 mg. Lehet a gyógyszerektől vagyok ilyen állapotban vagy mitől? Mit csináljak,hogy jobban legyek? Orvoshoz nem akarok menni mert nem változtat a gyógyszeren csak csökkenti. Minimum 150 vagy 175 a maximum 300 környékén van de én a felírtat se bírom.Segítsen!
Kérdező: BorEsztike Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Kondorné dr. Orosz Ágnes 2017-02-10 19:38:45
Tisztelt Dr. Nő/Úr! 27 éves nő vagyok .Tegnap fürdés alatt borotválkozás közben vettem észre hogy a bal hónaljamban van egy fél cm körüli csomó ami bőrszìnű kissé pirosas a bőr alatt van és fáj eddig nem volt ott mert nézni szoktam.Mi lehet az?Rák ?köszönöm válaszát
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 0 db
Tisztelt ! Rossz indulatú hólyag rákot diagnosztizáltak nálam, A hólyagomat el akarják távolítani, de én ez nem akarom. alternatív, vagy sugárterápiás megoldások iránt érdeklődnék. Köszönöm Krisztin-Németh Antal
Kérdező: knemeth Válaszok száma: 0 db
Üdv! 48 éves enyhén molett,hölgy vagyok.Nemrég derékbecsípődés, magas RR,és pulzus miatt voltam orvosnál, eddig nem volt különösebb betegségem.A kardiológus elküldött sok vizsgálatra,és amíg nem lesz meg mind, nem kell visszamennem hozzá.Ezek a leletek meglátásom szerint nem negatívak, ezért kérném a segítségét értelmezésében,köszönöm.Gabrielle Mellkas rtg. Szív harántirányban bő ujjal szélesebb.Háti kyphosis nyhén fokozott.zárólemezek jelzetten íveltek,peremeken spondylosisos apró deformitások.Jelzett fordított S alakú háti scoliosis. Hasi UH: csak azt írom,ami nem negatív. Máj homogén,sima felsz. reflexiója fokozottabb.Jobb vese 91 mm,több kehelyvégben apró meszesedés.Bal vese,104x51x51x15 mm több kissé tágabb kehelyvégben 2-4 mm es reverberatiós árnyékot adó echodens képlet.mk vesében- uterus,91x 40 66 mm- dg Steat-heoatis Calc ren, lu Hyperuricaemia
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-03-21 05:41:47
Tisztelt Dr. Nő/Úr! 27 éves nő vagyok . Ma fürdés alatt borotválkozás közben vettem észre hogy a bal hónaljamban van egy fél cm körüli csomó ami bőrszìnű a bőr alatt van és fáj eddig nem volt ott mert nézni szoktam.Mi lehet az?Rák ?köszönöm válaszát
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kínos kérdéssel fordulok Önhöz,remélem tud segíteni. Páromnak kb 2hónapja a végbélnyílás körüli változások léptek fel. Azóta is folyamatosan viszket,a redőkbe pedig mintha apró sebek lennének. Emelett a végbélnyílás körüli bőr is megváltozott,rózsaszín foltok jelentkeztek,de nem csak a végbélnyílás körül hanem a hajlatokban is,illetve a herék alatt. Vajon mitől alakulhatott ez ki ? Válaszát és segítségét előre is köszönöm.
Kérdező: Gaboca000 Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok.A páromnak azoospermiát diagnosztizáltak. 0 millió spermiumkoncentráció,0 millió spermiumszám fvs 0/ml natív vizsgálat 400* nagyításnál 2-4 kereksejt, sejttörmelék,sp a centrifugatumban sincs. Fsh 33.55 , LH 14.83, T 10.09 ezek alapján szeretnék érdeklődni,hogy számíthatunk e valaha is közös gyermekre illetve tanácsolna e valami vitamint? Köszönöm válaszát
Kérdező: fgffgrgfgf Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2017-02-08 08:55:02
mit tudunk tenni ha a gyulladás ráhúzódhatott a gyomorra?
Kérdező: kkriska@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
SZERETNÉM MEGTUDNI, HOGY A DUNÁNTÚLON GYŐRHÖZ LEGKÖZELEBB HOL TALÁLOK OBEZITOLÓGUS SZAKORVOST.
Kérdező: varterka Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor nő,Doktor úr! Augusztus közepe óta orvostól orvosig járkálunk de nem találták meg a probléma okát.Az egész alsó állkapcsa folyamatosan egyre erősebben görcsösen rángatózik az édesanyámnak.Jártunk már fogorvosnál pszihiáternél neurólgusnál,de senki sem tudja mi az oka illetve hogyan tudnának rajta segíteni.Az egész egy foghúzással kezdődött ,fájdalmas volt és nem gyógyult az ínye ezért rá egy hétre elment egy magán szájsebészetre ahol felnyitották a sebet és kitisztította. A seb nehezen de begyógyult de egy erős rángatózás maradt ami már elviselhetetlen és nagy fájdalommal jár, a mai napig nem tudjuk mi az oka és ha találkozott már ilyen esettel kérem segítsen hova forduljunk hova menjünk ahol segíteni tudnának rajtunk.Írtak már fel nyugtatót hátha idegi alapon van de nem segített.Nem lehetséges egy idegsérülés és az okozza,ct és mri-n nem volt még azóta sem küldte el senki az édesanyámat. Előre is köszönjük válaszát Andrea
Kérdező: andrea Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2017-02-22 11:09:11
Tisztelt Doktor Nő/Úr ! Màr többször volt pajzsmirigy gyulladàsom és kb fél éve a bal oldalt szúr és fàj olyan érzésem van mintha a bal oldalon lenne valami idegentestérzés a torkomban és a hidegek ahogy most begjöttek rosszabul lettem. csinàltatam labort és Uh. vizsgàlatot. aminek az eredménye : A pajzsmirigy mindkét lebenye norm.nagysàgú,. A jobb lebeny 12×14×44 a bal lebeny 10×14×41 mm àtmérőjű. Az alapàllomàny mko.norm.echogenitàsú és vascularisatiojú.Mko.lebenyben egy-egy apró 2-3mm átmérőjű,elmosódott kontúrú hypedens nodulus figyelhető meg.A trachea nem dislocalt.Nyaki nyirokcsom.nem tap. vélemény :Struma Nodosa Nem toxikus göb. A labor: TSH:0,5307 FT4:14,76 FT3:4,78 Tireoglobulin: 0,300 Biopsziàra küldtek a leletekkel. Mi a véleménye a Doktor Úrnak a panaszok és a leletek alapjàn? Köszönettel vàrom a Doktor Nő/Úr vàlaszàt ! egy bizakodó beteg.
Kérdező: krisztina.dkny Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A kérdésem az lenne,hogy az Ön tapasztalata szerint milyen kilátásai vannak a babámnak, akinek a 25 terhességi hét végén elhalt ikertestvére (4 lombik beavatkozás volt),méhlepény elégtelenség miatt Az élő magzatom most 26 hetes fiúcska, nagyon aktív baba, a tüdőérlelőt megkapta 4 napja. Azóta 3 napig figyeltek az ő keringése stabil. Clexant kapom. A baj hogy neki 4hete megtágult a kamrája hátsó szarva 12 -13mm-re azóta nem változott. Magzati mr en jelzett tágulatot írtak kóros eltérés nélkül. Más eltérést nála nem találtak több genetikai uh során sem. Most nagyon féltjük,hogy mi fog történni a másik baba miatt vele, 2 petéjűek voltak. Egyébként ő egészséges volt. Nekem fájdogál a hasam, 2x kaptam bricanilt. Most a kamratágulattal riogatnak és minden vizitnél csak rácsodálkoznak hogy mekkora tágulata van. De semmi konkrétumot nem mondanak. Elnézést a hosszú levélért,de teljesen el vagyunk keseredve, ezért kérném véleményét. Segítségét köszönöm!
Kérdező: Mexi8 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-02-09 12:26:59
Üdvözlet! A problémám az lenne hogy a férjem 13 év után bevalotta nekem h nagyon vonzódik a női harisnyához. Ez még nem is lenne gond, csak azt is hozzá tette hogy magán is jól érezné ha feltehetően akár szex közben vagy amúgy is nadrág alá. Mondta h eddig ezt elnyomta magában mivel tudja hogy ez nem normális dolog, és nem emberi. A megtörés h el mondta ezt a titkát nekem megcsalás gyanúja miatt volt. Már mint h ő csalt meg engem. Ezután megnyílt nekem. AMikor kérdeztem hogy ha igent mondanék erre hogy ő viseljen Mit tenne. Mondta lehet felvenné . Viszont amikor azt mondom neki h én azt nem tudnám elviselni érzelmileg mivel én a férfit szerettem meg benne és ez női dolog, akkor mást mond. Úgy érzem rajta ha ez a téma szóba kerül el fogja a vágy, de azt is látom rajta h próbálná elnyomni. Én nagyon összezavarodtam. Nem tudom mi ez? Csalódtam benne, mert ezt nem tartom normálisnak. A baj hogy nem tudja megmondani hogy mi az a vágy amit érez, már mint h a jellege.hogy mi az oka, izgalom vagy más. De ő sem tudja. Mondta h nem fogom úgy látni mivel tudja hogy gusztustalan, de még is ez a vágy van benne. És ha elnyomta és idővel ki tőr belőle pl.. Ha lesz egy gyerekünk. Van rá esély? Nem tudok ezzel mit kezdeni. Mit tegyek? Mi ez? Fétis? Vagy transzvesztitizmus? Kérem segítsen. Nem tudom feldolgozni! Azért is szeretnék választ öntől!
Kérdező: Vikike Válaszok száma: 0 db
Kedves Uram/Hölgyem. Másfél hete eltörtem a bal csuklóm, orsócsont distalis vég törése, szilánkos törés, műteni kellett T lemezt tettek be. Gipszsínbe volt addig, most kivették a varratokat és levették a gipszet is. nem adtak semmi rögzítőt, gipszet semmit, nem szabad fizikai terhelésnek kitenni és óvatosan próbáljam tornáztatni. Semmi gipszet, sínt nem adtak. Tiszta ödéma még, alig tudom mozgatni, fáj. Ez így normális? köszönöm
Kérdező: ceery04 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 3 hónapja végeztek rajtam lézeres szemműtétet, supracolor eljárással, presbyopia gyógyítására. Közelre rosszul láttam /3,5-ös szemüveget viseltem/ a távollátásommal nem volt különösebb probléma. Műtét után a közellátásom óriásit javult, de sajnos a távollátásom teljesen elhomályosult. Az ellenőrző vizsgálatok alkalmával megemlítettem ezt a problémát de a válaszban mindig türelemre intett az orvos. Kérdésem az lenne, hogy ez a homályos, derengő kép valóban javulni fog és látni fogok újra úgy mint a műtét előtt vagy pedig kénytelen leszek beletörődni, hogy most nem közelre hanem távolra kell szemüveget viselnem! Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Kovács Tibor
Kérdező: vacstib Válaszok száma: 0 db
Egy 20 eves no fordul onokhoz egy kerdessel, kb 3honapja kezdtem el szedni a divascan nevu gyogyszert gyakori fejfajasaimra amire a mostani orvosom szerint nem valoszinu hogy migren lenne, mivel nem egyeznek meg a panaszaim a migrenes fejfajaseval. Meg csak 1hete kb hogy abbahagytam a szedeset de szerencsere nincsenek fejfajasaim egyaltalan miota szedtem ezt a gyogyszert. A kerdesem az lenne hogy szedhetek e igy fogamzasgatlo tablettat? A divascan szedese elott meg nem javasoltak mondvan hogy nohet a fejfajas gyakorisaga, most viszont egyenlore legalabbis minden jel arra mutat hogy megszuntek a gyakori eros fejfajasok. Koszonettel
Kérdező: Timea96 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-02-09 12:18:19
41 éves férfi vagyok. Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy a véremben a kalciumszint magasabb a megadott referenciaértéknél: 2,9 (Ref.: 2,2-2,65). 2 éve 3,0 volt, akkor a TSH normális volt, most nem nézték. Több értékben is eltérés van: GOT 69, GPT 177, GGT 61. Kivizsgált nem alkoholos zsírmájam van, ezek az értékek ezért minden laborvizsgálatnál magasabbak. Koleszterin 7,2; Triglicerid 3,79; eGFR 85. A többi laboreredményem referencia értéken belül van. Urológusnál múlt héten voltam, egy vesekövet találtak, korábban prosztatagyulladásom volt, de az most rendben. PSA: 0,7. Hasi u: a zsírmájon és a vesekövön kívül minden rendben. Tüdőszűrő negatív, EKG szabályos. Fül-orr-gégészeten mindent rendben találtak. Panaszom nincs. Sok húst és tejterméket (főleg sajtot), műzlit fogyasztok. Multivitamint is szedtem. Azt kérdezném, hogy ez a kalcium érték mennyire számít magasnak? Tényleg lehet attól, hogy sok kalcium tartalmú ételt fogyasztok? Mert 3 orvos is látta a laboreredményt, de egyik sem foglalkozott vele. Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: highcooler Válaszok száma: 2 db
Tisztelt Címzett! Kb fél éve vettem észre, hogy a homlokom jobb oldalán, ott ahol a hajas fejbőr kezdődik, egy kisebb árok van, a haj alatt, függőlegesen halad lefelé kb. a halántékomig. Mint mikor ujjal a homokba finoman csíkot húzunk, ahhoz hasonló mélységűnek érzem, de nem ráncok, hanem árkok inkább. Külsőleg ez nem annyira látszik, legfeljebb megfelelő fényviszonynál. Kitapintva jobban érezni. A bal oldalon is érzem, ha elég körültekintően keresem, de ott jóval kevésbé mély, ezért arra gondoltam, a koponyám varrata vagy "illesztéke" ilyen, mivel szinte szimmetrikus távolságban van, csak eddig nem vettem észre... Pár hete a homlokom közepén is lett egy 3 centis mélyedés, szintén árokszerű, függőleges csík. Ma egy újabbat vettem észre mely ismét a jobb oldalon van, homlokcsúcson, ez inkább vízszintes gödör, 2-3 cm. Fájdalmat nem okoz egyik sem, bár időnként van erősebb fejfájásom, migrénes vagyok, sokszor a jobb fejoldalamra fókuszál, de nem tudom, köze van-e ezekhez a mélyedésekhez. Fizikai behatás biztosan nem ért ott. Elég sokat tapogatom, vakarom, időnként már emiatt érzékeny... Nagyon meg vagyok ijedve, háziorvosom csak hümmögött, szerinte ne törődjek vele, ezek biztos ott voltak már korábban. Én tudom, hogy nem. Kértem, hogy utaljon be neurológiára de feleslegesnek érzi. Vérnyomásom kb 1 éve ingadozó, normál-magas, a frontokra nagyon érzékeny vagyok, emiatt van fejfájás, szédülés, nyomottság, ezekkel vizsgáltak mostanában, nem találtak kórosat. Mi okozza ezeket az árkokat? Köszönöm megtisztelő válaszát.
Kérdező: zsol81 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm!38 éves nő vagyok és már több,mint egy éve nem tudnak rájönni,hogy mi lehet a bajom.Olyan érzésem van, mintha a mellkasomban egy izom,vagy aorta, vagy artéria rángana egyet.Ilyenkor a szívverésem kihagy egy ütemet.Nagyon kellemetlen,rossz érzés, nyugalmi állapotban kevesebbszer fordul elő.Naponta többször jelentkezik.A szívkatéterezésen kívül az összes lehetséges vizsgálatot megcsinálták a kardiológián,koronária ct-t is,nem találtak elváltozást.Továbbá gyomortükrözést,mellkasröntgent...A szívfrekvenciám magasabb az átlagnál,nyugalmi állapotban is 85/perc.Egy ilyen görcs vagy rángás után megemelkedik,majd fokozatosan lassul..Pajzsmirigy vérvizsgálatom is negativ. Kihez forduljak,mi lehet az oka ennek?Köszönöm válaszát!
Kérdező: hairka Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Dr. Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a minap észrevettem, hogy a farokcsontom kidudorodik, ami azért meglepő, mert emlékeim szerint eddig nem volt ott. A családban senkinél sincs ilyen probléma. Múltkor kicsit elcsúsztam a kádban és be is ütöttem, de egy nap alatt elmúlt a fájdalom, úgyhogy nem hinném, hogy zúzódott volna. Szeretnék érdeklődni, hogy létezik ilyen, hogy valaminek hatására előtüremkedik a csont és ha igen, orvosolható valahogyan? Sajnos nagyon zavar engem. Szíves válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Violka Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-01-25 20:19:13
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Visszatérő bokaproblémával küzdök, az én történetem 2013-ig nyúlik vissza. Ekkor kosárlabdázás közben egyszerre ugrottunk az ellenféllel a labdáért, aki sikeresen a belső lábélemre esett, így a bokám kifordult. Röntgen készült, részleges szakadás volt látható. Pihentetés és rögzítő segítségével 2 hónap után már újra sportolhattam. Ezután 2014-ben futás közben a futópálya szélét eltakaró vizes falevelekre sikerült rálépnem, ami szintén a bal bokám kifordulását eredményezte. Újra röntgen, újra pihentetés, majd 2 hónap után újra sportolhattam. 2016-ban szinten egy futás után, ami alatt nem történt semmi 'baleset', 2 hónapig a lábamra is alig bírtam ráállni. Elmentem orvoshoz, azt mondta, ő nem tudja, mi a baja. Elmentem másik orvoshoz, ő már MRI-re is elküldött, ami az alsó ugróízületnél mutatott folyadékot. A sportot teljesen el kellett hagynom, mert 10 méter futás után, ha hónapokig tünetmentes vagy szinte tünetmentes is voltam, a panaszok újra előjöttek. Immáron a 4. orvosnál voltam, aki azt állapította meg, hogy a bokasüllyedés a probléma, szupináló lábra ajánlott gyógycipőt (amit égen-földön keresve se találtam, de betétet igen, amit azóta is hordok). Továbbá azt mondta, hogy ez jobb nem lesz, ha nem javul, szteroidos injekciót tud javasolni. Erről viszont hallani sem szeretnék... A szalagjaim nagyon lazák, alig tartják a bokám, a héten egy 5 perces tornát nem tudtam végigcsinálni, pedig direkt nem a bokát terhelő gyakorlatokat csináltam, de azóta fáj, és fájdalmas rálépni, illetve duzzadt. 18 éves vagyok, nem szeretnék belenyugodni abba, hogy így kell leélni az életem, sport és kirándulások nélkül, hiszen aktívan sportoltam az elmúlt 8 évben... Tudna valami irányt adni, kihez lehetne fordulni, vagy mi lehet a probléma? Kezdem elveszettnek érezni magam... Előre is nagyon köszönöm!!
Kérdező: spetra98 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2017-03-20 13:03:28
Jonapot! Azzal a kerdesel fordulok hozza h mar lassan 2eve faj a bal csuklom neha elmulik neha faj, de akkor nem birom mozgatni mert ugy faj meg pl tesi oran se tudok olyan gyakorlatot elvegezni mint fekvotamasz, mert ossze csuklik az a csuklom szoval nem birom terhelni akkor de ha nem faj akkor meg nem merrem terhelni,mert felek hogy ujra fajni fog. 1evig jartam vele orvoshoz de sinbe tette irt ra gyogyszert de nem javult semmit se a kezem. Voltam MRI vizsgalaton is de vizsgalati eredmeny szerint nincs semmi baja a csuklomnak. Igy az orvosom azt tanacsolta hogy pihentesem es ne terheljem, de igy nehez vele elni hogy nem terhelhetem egy kicsitse. Voltam vele maganorvosnal is es o azt mondta, hogy gangilon van a kezembe, de csak megtapintotta a csuklomat meg a terdemet megnezte es rogton mondta, hogy az a baja a csuklomnak. De akkor az MRI miert nem mutatta ki meg a rontgen ? A maganorvos akkor felirt nekem egy masik gyogyszert (porckopas fele gyogyszert) de azt 3honapig kellett szednem akkor elmult de most megint visszatert es nagyon faj a csuklom mitcsinaljak? Nem tudom mar, hogy kihez mennyek vissza melyik orvoshoz. Elore is koszonom a valaszt. ( lassan 18 eves lany vagyok).
Kérdező: NagyAlexandra Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-01-25 20:21:12
Tisztelt dr.Úr/Nő! Már 1-2napja minden étkezés közben nagyon fáj a szájpadlásom szinte nyelni is elég nehéz.. Ha még iszok is rá pl vizet nem múlik a fájdalom.. Ha az étkezést befejeztem azután egy olyan 10percel múlik el.. Mit tehetek ellene vagy melyik orvoshoz forduljak ezzel?
Kérdező: SZOSZIAQ Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr/Nő! Mivel már számtalan orvos "kezelt" sikertelenül, meg szeretném kérdezni az Ön/Önök véleményét is. A problémám alapvető forrása egy gyermekkori trauma, 10 évesen elvesztettem édesapám, amit talán még a mai napig nem tudok feldolgozni, durva ezt mondani de tényleg ezt érzem , s anno mikor ez történt ennek hatására talán történhetett valami az agyi "kémiám" fejlődésében, változásában. Először 13 évesen éreztem magam depressziósnak, halálvágyam volt, nem találtam semmi örömöt az életben, már akkor. Édesanyámnak alig mertem elmondani hogy mi van velem. Édesanyám is hasonlóan "járt" az élete során, mivel Ő meg 9 évesen vesztette el Édesanyukáját. :( Akkoriban ismerte meg Édesanyám Jehova tanúit, illetve már azelőtt. Kellett Neki valami "kapaszkodó", mert idegösszeroppanást kapott mikor Apum meghalt. Csak megjegyzem Ő azóta is Jehova tanúja, és nem szed semmi gyógyszert, és nem is lett , meg nem is lesz neki más férfi az életében. Nos az ő tanácsára, el kezdtem tanulmányozni olvasgatni a kiadványokat, meg megfogadtam egy tanácsát hogy mindíg foglaljam le magam, hogy ne agyaljak annyit, és Istennek hála egy nyár alatt "meggyúgyultam". Bár mindezek ellenére félénk és visszahúzódó személyiség lett belőlem. A lényeg a lényeg hogy középiskolában azért mentem át az első osztályban a postaforgalmi osztályból a gimisbe , mert ne mtudtam beilleszkedni a 29 lány meg a 4 fiú közé. Állandóan zavarban voltam. A gimis osztály meg ugye tele volt a volt általános iskolás osztály és évfolyamtársakkal. Megjegyzem a zavarban lét azóta is mindíg tart, többnyire ismeretlen emberekkel való kommunikáció során, de nem ritka azokkal sem akiket ismerek, vagy jóban vagyok, amit nem értek. Szóval a szerhasználat először 16 éves koromban jelent meg az életemben, a fű formájában. Először rosszul voltam tőle , de egyik akkori barátom unszolására csak csak betéptünk. Aztán meg már tetszett az érzés. Alkoholt is ezidőtájt ittam először. Hétvégente mindíg jól berúgtunk. Eltelt a gimi, és felvettek az egyetemre, mert ugye mindezek ellenére kitűnő tanuló voltam, és matekzseninek tituláltak, meg vágott az eszem mint a penge. Szóval 1999 ben felvettek programozó matematikus szakra. De mivel beilleszkedési és ezek a zavarban léti problémáim voltak kimaradoztam , és így a kollégiumból is kiíratkoztam , aztán meg 3 félév bukás után kirúgtak, de ekkor már napi szinten szívtam a füvet, kb 99 végétől kezdve. Emellé társultak az ún. diszkódrogok, az ecstasy, meg a speed. Előbb kéthetente hetente, majd később napi rendszerességgel. 2002 ben ismét felvettek az egyetemre, és albérletbe költöztem ahol szinte végig be voltam állva 3 hónapig. Mikor 2003 január elején kirakott a főbérlő, aki mellesleg a barátom és csoporttársam volt, haza költöztem, és onnantól kezdve még jobban belemerültem a dolgokba. 2004 ben ismét kirúgtak az egyetemről. A drogos "karrierem"nek 2004 Június 1 vetett véget mikor egyik jóismerősömtől hallottam hogy a rendőrség látómezejében vagyok , és azon a napon abbahagytam mindent iszonyatosan szenvedtem. Ekkoriban már szedtem a rivotrilt, mert innen onnan kaptam"csak úgy". Szóval ekkorra már 4 mg ot szedtem naponta. Ami már akkor is soknak számított szerintem, elalvásra vettem be mindíg 2mg ot egyszerre. Napközben meg erre a generalizált szorongásomra amit a rendőrségi ügy okozott, mert hogy 2004 augusztusában házkutatás, kihallgatások , minden volt ami annyira megviselt hogy hát ott bent a rendőrségen annyira megijjedtem hogy elsírtam magam a nyomozók előtt hogy nem akarok börtönbe kerülni és mindent elmondtam beköptem, így általános közellenség lettem a volt baráti körömben, mert az én vallomásom volt a legrészletesebb.... :( 6 hónapot kaptam 2 évre felfüggesztve, ketten pedig ültek 8 hónapot akikkel azóta is találkozom az utcán, és elmegyünk egymás mellett szó nélkül, pedig előtte..... :( Szóval már akkoriban is gondolkoztam suicid dolgokon hogy én ezt nem bírom elviselni. 2005 ben ismét felvettek az egyetemre, de akkora már az agyam nem volt olyan penge egyrészt, meg ugye az alkoholos "pályafutásomat" is akkor kezdtem mikor az ilegális cuccokat már nem lehetett, persze a rivotril folyamatosan ment, napi 4-6 mg -al. Egyszer gondoltam egyet hogy le tudok én állni erről a sz.rról, már bocsánat , így a napi 4 mg ot spontán elhagytam hát mit mondjak éreztem magam egyfajtán egy jó darabig, úgy hogy rá nem tudom mennyi időre elmentem pszichiáterhez. Akkor írták fel a xanaxot, 3 szor 0,5 mg, meg a cipralexet. Ezeket 2010 ig szedtem, amikor egy öngyilkossági kísérletem volt, mert öcsémmel nagyon összevesztem és a fejemhez vágta joggal hogy én soha nem dolgoztam és hogy Anyu meg Mamáék tartanak el. Előtte 2008 szilveszterén próbáltam xanax, tegretol, meg többfajta pszichotikum + alkohol kombóval megszabadulni a szenvedéstől. Mert nem meghalni szerettem volna hanem a lelki gyötrelmektől megszabadulni. Összesen majdnem 10 próbálkozásom volt pontosan nem tudom , de életben vagyok szerencsére. 2005 óta rendszeresen fogyasztok, fogyasztottam alkoholt, sokszor végig jártam a leszokás folyamatát, tudom mit mikor hogyan kell szedni ha elvonási tünetek jelentkeznének....elenium + tegretol terápia. 2013 dec24 én leraktam a poharat majd két évig absztinens. Bár előtte is voltak hosszabb rövidebb intervallumok.2 től 8 hónapig de ez volt a leghosszabb. Mostanában is szoktam hetente kéthetente, de sajnos rá kell jönnöm mindíg hogy soha nem tudom a mértéket tartani , mert mattára iszom magam mostanában, persze a rivotril mellett amit 2010 óta a xanax ról váltás okán szedek, persze pszichiáter írja fel. A legnagyobb problémámat persze az alkohol jelenti , de ugyanakkora hanem nagyobb a rivotril függőségem ami jelenleg 4 mg, illetve két napja csökkentettem 0.5 mg al, amit azért megérzek elég rendesen, de ha beszedném a 4 et akkor sem érezném magam sokkal jobban úgy érzem. Olvasgatok állandóan hogy mit kellene tennem és azt javasolják több helyen hogy a dózis 8-10 ed részével két, vagy több hetente. Az alkoholt meg végleg el kell felejtenem mert, most is két hétig nem ittam egy kortyot sem , és egyszer berúgtam és elvonási tüneteim voltak jó pár napig :( Nem tudom azt sem, viszont érzem hogy nagy károkat okozott már a sok gyógyszer meg az alkohol, no meg előtte a drog..... :( Nem tudom hogy lehetek e még valaha lelkileg egészséges???? A tanácsát/tanácsukat szeretném kérni, amit nagyon megköszönnék előre is!!!! Tisztelettel.: Csaba
Kérdező: Huhohahaj Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Tajcs Sándor 2017-01-21 19:11:09
Tisztelt Doktrúr/nő! Egy ideje ha testmozgást végzek kondi,sajattest súlyos edzést akkor a fülem budugul edzésközben nagyon és edzes után alig akar kidugulni van hogy napokig érzem a dugulást. Voltam ful-orr gégészeten ott azt mondták hogy az orrnyálka hártyám duzzadt. Ilyenről még sose hallott hogy edzéstől bedugul a fül kijelentette. Hallásvizsgálatra előjegyeztek. Azonban a kijelentését nem értem. Talán a panaszom összefüggésbe van a régebbi kérdésekben feltett tarkófejfájásommal ami a mai napig jelen van? A segítséget előte is köszönöm!
Kérdező: Binidelton001 Válaszok száma: 0 db
Tehát ott tartottam, hogy: Szarvas István dr. P.hD kezelőorvos általi diagnózisok: G 9590 M5310 M4310 M4800 Gerinccsatorna-szűkűlet M5130 Egyéb meghatározott intervertebális discus degenerátio M5440 Lumbago ischiassal Várom válaszukat arra vonatkozolóag, hogy az előzőekben feltett A gerincvelő nem-meghatározott beteségére tudnak-e ajánlani specialistát, illetve valaki Önök közül tud-e javasolni bármilyen gyógymódot, illetve további vizsgálati lehetőséget? Köszönettel: Mria
Kérdező: Mria Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2017-01-25 20:16:55
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesapám 62 éves és jelenleg 2 hete benne van ebben az influenzás betegségben. Iszonyatosan izzad éjjel nappal. Mérhető láza nincs. Esetleg belső láza lehet. Viszont a pulzus száma elég alacsony.50-60 között. A vérnyomása ok nélkül ingadozik. Szed rá gyógyszert. Soby-Combit. Ebben szeretném kérni szíves segítségét! Köszönöm: Bernadett Mi okozhatja esetleg neki az izzadást?
Kérdező: Bettike Válaszok száma: 0 db
álitolag j4490 obstructtiv tüdöbeteg vagyok had kérdezem milyen vizsgálatokkal lehet ezt bízonyittani elég a légzés vizsgálat vagy van még más vizsgálat is mmert például kaptam egy újabb szert BRETARIS GENUAIRt és a hogy beszivtam rá félórára teljesen kiszárat a szám még az orom is és egyfólytában köhögtem és alig kaptam levegöt az ez elötti kérdésemre válaszolt hogy inhalácios szerek meg spayt kapok,Beradua N és ALVESCO és Beradual inhaláló szert kapok de nem igazán segit mostt leállitoták a BRETARIS GENEUAIRT leálitották maradt a ta theospirex és Medrol meg a sprayik maradtak de nemm igazán oldják a nyákot mit tegyek elöre is köszi a választ nekem ez nagyon fonttos.
Kérdező: sgabor54 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-01-22 10:42:14
Tisztelt szakerto! Attol tartok megcsal a baratom.Az autoban tartott ovszerekbol hianyzott. Amikor rakerdeztem, azt mondta, hogy a nos baratjanak kellett aki mindenkivel csalja a feleseget,(volt egy lehetoseg, sietnie kellett). Allitolag ot is hivtak, de nem ment, csoportszexrol volt szo. Regen azt beszeltek a baratomrol es az testvererol, hogy oromlanyokhoz jartak. Nem tudom higgyek e neki. Egyszer elment dolgozni tobb hetre, 2 eve,es ugy jott vissza, hgy piros volt a micsodaja vege Az agyban sokszor kritizal.Elegge kicsi a nemi szerve, nagyon gatlasos emiatt.en soha nem bantottam meg normis kapcsolata egyszer volt egy nalanal 14 eves csajjal, de az is dobta.o akkor 24 volt. mi 4 eve vagyunk egyutt.most 34. Neha iszik,a szulei is.amugy nincsenek anyagi problemaik, egy villaban elnek. en 27 vagyok. Szeretem. Nem valnek meg tole ,lehet artatlan. On mit mond? Nagyon nagyon kerem adjon tanacsot mit tegyek;
Kérdező: baba89 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Indries Krisztián 2017-01-16 14:10:08
Tisztelt Hölgyem/Uram! Érdeklődni szeretnék, hogy húgyúti panaszok miatt (húgyúti fertőzés után megmaradt állandó vizelési inger - már fél éve fennáll- ) iszom most medveszőlőlevél teát, emellett szedek tőzegáfonyát (ezt már szinte a probléma kezdete óta), illetve macskakarom kapszulát (olvastam, hogy idült gyulladásos panaszokra ez is jó lehet). C vitamint szedek még emellett. Ezek szedhetőek egymás mellett, nem fog problémát okozni? Illetve emellett lenne valamilyen tanácsa, hogy mivel tudnék segíteni a problémámon? Sajnos semmilyen antibiotikum hatására nem múlt el az inger, baktériumot, és gombát sem találtak a vizeletemben, illetve a hólyagban, az érzés azonban így is állandóan fennáll. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: kovacsnora444 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2017-01-16 13:41:29
Üdv! Azt szeretném kérdezni,Mi okozhat ilyen szedulest,kovalygast vegtaggyengeseget? 3 napja reggel becsipodott egy ideg a derekamban.Vettem be egy Mydeton 150 est,es egy Aflamint.Delutan mar szedultem.Este megint vettem be ezekbol. Masnap egesz nap kovalyogtam.De mar nem vettem be semmit.3 nap elmentem az orvoshoz,Voltaren ,Algopiryn inj irt fel.Delutan orultem,mert nem ereztem szedulesz,es a fajd is csokkent. Ma,szombaton megint visszatert a szedules. Nagyon megijedtem. Ha a Mydeton okozta volna,mar el kellett volna muljon. Idegbecsipodes okozhat ilyet? Amire meg gondolok. Tegnap reggel megmertem a vernyomast,kisse magasabb volt,de a pulzusom 118, amire vettem be egy fel Betalocot. Lehet,h a magas pulzus okozta a szedulest,es a Betaloc hatasara elmult? Majd csak hetfon megyek vissza a haziorvoshoz. Adfig esetleg tudna tanacsolni valamit? Mi okozhatja,es mi lehet a bajom,kerem valaszoljon
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2017-01-17 18:38:34
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Kb. 4 hónapja végbéltályogot diagnosztizáltak páromnál, amit azonnal felvágtak. A felvágott seb mellett egy helyen kicsit váladékkal teli hólyag alakult ki, amit - mint egy pattanás - ki lehetett nyomni. Ez többször is megtörtént, így visszamentünk a kezelő orvoshoz, aki néhány napon belül megműtötte (gumicsíkot fűzött be). Azt mondta, hogy ennek most hetekig, hónapokig így kell lennie, amíg el nem múlik a váladékozás. A műtét után 1-2 héttel ismét a nyitott seb mellett kijött egy váladékkal teli kis hólyag, amiből nyomásra a seb felé kijött a váladék. Ekkor kezdtük el a sebet ezüst kolloiddal kezelni. Innentől kezdve a seb szépen és látványosan gyógyult. A következő két hónapban nem volt probléma. Alig váladékozott, napi 1-2 csepp jött. Pár napja azonban egy vérrel teli hólyag jelent meg (ott ahol korábban is a kis plusz hólyag jelentkezett), ami nyomásra a seb felé tisztult. Estére el is múlott. Ekkor azt gondoltuk, hogy "rágyógyulhatott" a seb a gumicsíkra és sportolás hatására vagy a gumicsík elmozdulására felsérthette a szöveteket. Mivel hamar elmúlt, kezdtünk megnyugodni. Két napig úgy tűnt minden rendbe jön. Felhívtuk az orvost, kb. 3 hétre kaptunk időpontot, hogy ránézzen. Azonban most 2 nap múlva feltelt sárgás váladékkal, ami a nap folyamán ki is fakadt. Azóta is pici dudor maradt a helyén egy tűhegynyi lyukkal. A befűzött gumi csomója pont ezt a területet ér el. Lehet, hogy a folyamatos dörzsölés okozza ennek a területnek az időnkénti belobbanását? Ha két hónapig minden rendben volt, most miért jön ki megint a seb mellett a kis hólyag? Miért nem ott jön ki a genny, ahol kellene? Lehet, hogy túlságosan összeszűkült már a járat és nem tud a váladék megfelelően távozni a gumicsík mellett? A zsinórt azóta naponta mozgatjuk, de ennek ellenére aggaszt, hogy még mindig ott van a kis dudor a műtött seb mellett és félünk, hogy ismételten fel fog telni váladékkal. Az normális, hogy ilyenkor hónapokig nem kell visszamenni kontrollra? Olvastam, hogy valakinek az efféle sipoly műtét után már napokkal, hetekkel húztak rajta. A mi orvosunk azt mondta, hogy lehet, hogy nem is fogja húzni a gumit, hanem így marad amíg elmúlik a váladékozás és akkor kiveszi a zsinórt, de az is lehet, hogy fog húzni rajta. A műtétkor nem tudta megállapítani, hogy érintett-e a záróizom. Tényleg ennyi a teendőnk, hogy várjunk míg el nem múlik a váladékozás? (3 hónapja várunk...) Nagyon elkeserítő. Előre is nagyon köszönöm válaszát!
Kérdező: fontana84 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 49 éves múltam egy fél éve. Kb 7-8 hónapja rövidebbek a ciklusaim, 6-7 napra tolódik ki a menstruációm, és az elején a 2. és 3. napon erős a vérzésem, ami borzasztóan megvisel lelkileg, mivel a biztonság kedvért már incontinentia betétet használok. Időnként ( 1-1 menstruáció alkalmával) 1x, 2x vérömleny kilökődést tapasztaltam, ami után csöpögő vérzés, majd vérzéscsökkenés volt. Jelenleg , hormonpótló kezelésben részesülök Trisequens (5. csomag közepe), de a múlt hónapban a fehér tabletták mellé 1 szem Norcolutot is szedtem, és most is ott tartok. valamelyest csökkent a vérzésem, de 2 napig Ergam cseppet szedtem. Nőgyógyászom a Trisequens befejezését és Esmya gyógyszer szedését javasolja, amitől véglegesen elmarad a menstruációm., majd lehet folytatni a hormonpótlást. UH lelet: 74x70x65 mm-es uterus, mellső falában 23x233 mm-es szövetszaporulat. Endometrium 8 mm, háromrétegű. Minden egyéb eltérés nélkül. (Az utolsó menstruáció első napja: december 28. A vizsgálat ideje: január 7.) Ön szerint indokolt az Esmya? Labor leletem: LH eredményem: 2,90 U/L referencia:follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l ovulációs fázis : 19,18 - 103,03U/l luteális fázis : 1,20 - 12,86 U/l posztmenopauza : 10,87 - 58,64 U/l FSH eredményem: 4,56 U/L Referencia follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L ovulációs fázis : 4,54 - 22,51 U/L luteális fázis : 1,79 - 5,12 U/L posztmenopauza : 16,74 - 113,59 U/L Prolaktin eredményem: 707,2 mIU/L Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5 Ösztradiol eredményem: 507,4 pmol/L referencia: follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l posztmenopauza : <73,42 pmol/l Progeszteron eredményem: 1,9 nmol/L referencia: follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l Tesztoszteron 0,7 nmol/L Ref: 0,4 - 2,6 CEA 0,6 μg/L Ref: 0,0 - 4,9 CA 125 7,4 U/mL Ref: 0,0 - 35,0 Üdvözlettel: Dr.J.A.
Kérdező: Dr.J.A. Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-01-13 18:45:05
Tisztelt Doktornő/Doktor! Menstruációm 3.napján a bal mellbimbóm kicsit irritált volt,megnèztem ès összenyomtam nem túl erősen ès ilyen vizes tejszerű folyadèk jött ki. Ez termèszetes vagy orvossal.meg kell nèzetni? Továbbá ami gyanús hormonáis tevèkenysèg volt hogy menstruációm első napján a szemem bevörösödött. Szüksèg van kivizsgálásra? Köszönöm, Hajni
Kérdező: Hajni1111 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-01-13 18:55:52
j4490 ubstructiv tüdöbetegségem van már annyifelé olvastam eröl a betegségröl de mindenüt azt irják hogy attol fulad az ember mert sok nyáka jön fel nekem pont elenkezöleg van nagyonkiszárad a torkom és hiába eröltetem a köhögést nemm jön fel semmi én ettölfuladok tehát nem értem hogy én mit szedjek mertt amiket én kaptam gyogyszereket csak mégjóbban kiszárad a szám söt még az orom is ezek a köptetök amit a patikába adnak nem ér semmit mit szedjek be hogy feloldja a nyákát mert néha már legszivesebben öngyilkos lennék hoy megszünjön ez a szárazság a válaszát elöre is köszönöm.
Kérdező: sgabor54 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 2003-ban pajzsmirigy műtéten estem át. A pajzsmirigyem 90%-át eltávoliították túlműködés és hideg göbök miatt.Azóta Euthyrox 75 mg tablettát szedek.Az utóbbi időben a laboreredményeim megváltoztak. 2016.02.hóban a TSH 5.300mlU/L, FT4 16.69 pmo/L. A szakrendelésen az endokrinológus főorvos ezt írta a lapomra : Határérték feletti FT4 szint miatt a substitutios dosis nöbvelése a iatrogén thyreotoxicosis provokálásának lehetősége miatt nem tanácsolt. Azóta az értékeim ismét nőttek. TSH 4.159 mlU/L szabad T4 18.65 pmol/L. Sajnos azóta az endokrinológiai szakrendelés itt Kiskunhalason megszünt,Kecskeméten minimum fél év az időpont.Most nem tudom mitévő legyek.Háziorvosom azt mondja csökkentsem a gyógyszer adagot,de én nem értem.Ha ez pajzsmirigy elégtelenség,akkor nem növelni kéne.Kérem segítségét addig is míg eljutok a szakrendelésre.Lehet hogy ez okozza szívritmuszavaromat illetve azt hogy mindig nagyon melegem van? Előre is köszönöm segítségét. Nagy tisztelettel Bokros Jenőné
Kérdező: Vica1026 Válaszok száma: 0 db
Épp egy éve, tavaly január 9-én orbánc lett bal lábamon... majd május második felében kiújult, ugyanitt, ugyanígy. Első alkalommal még pár napos kórházi kezelésben is részesültem, viszont a gyors visszatérés tavaly tavasszal (hogy egy éven belül is másodszorra) nagyon meglepett, az összes rá jellemző kezdeti tünetekkel: 40 fokos láz, hidegrázás, émelygés, majd étvágytalanság. Ugyanezen kísérő tünetek nélkül, tehát feltételezhetően nem újbóli jelentkezése a betegségnek, hanem "csak" kiújulása zajlik egy hete: bal lábon vörös lángnyelvre emlékeztető rajzolat nélkül a jellemző sötét meggy-bordó színezet, ödéma a rüszt alatt ls bokatájon, valamint az alsó lábszár alsó felében méginkább... Gyógyteák és vízhajtók hatására (napi 2 tabl. + sópótló, a teák ivásra és lábaim borogatására is!) most a "lobbanás" tűnőben, sőt éppen az elmúlt éjjel rohamosan visszakarcsúsodott a lábszáram, olyannyira, hogy már-már kezdem remélni a VÉGLEGES felépülést. Különböző antibiotikumok szedését követően tért vissza - hangsúlyozom - viszonylag hamar az orbánc. (ÖT HÓNAP után ÚJBÓL!) Kérdésem: elsősorban a baktériumfajta pontosítására irányul. Nem lehetséges, hogy egy vagy néhány ellenőrizetlen, visszamaradt Staphylococcus - netán a ritkább Streptococcus - "aknamunkájá"-ról lehet szó? Második kérdésem: vagy nem célzottan a baktériumfajta kiirtására szolgáló antibiotikum - esetleg nem elegendő ideig tartó - szedése eredményezi mindezt? Vérvétellel megállapítható a baktériumfajta? Vagy teljesen rossz irányba menne el, esetleg mégis javulást hozna, ha hosszabb ideig, de kisebb napi adagban szedném a rávaló antibiotikumot? (Végiggondolva, még az újrafertőződés is kizárva részemről, bár nem teljesen lehetetlen ez is, sajnos.) Reménykedve várom válaszukat, egészen a nyirokmirigy rendszer bármilyen összefüggéséhez, zavarához is kapcsolódna reagálásuk: bármilyen irányba boldogan venném útmutatásukat vagy biztatásukat, mert már mentálisan is kezdem megsínyleni ezt a sehová nem vezető állapoto(ka)t, amiket és ahogyan teremt az orbánc bal lábamon, időnként gyengén jelezve jobb lábamon is jelenlétét... Őszinte tisztelettel és reményteljes várakozással: VARAJTI TIBORNÉ, ÁGNES (asylum@freemail.hu)
Kérdező: asylum Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 2016.áprilisában egy erős epekőrohammal kórházba kerültem, ahol másnap meg is történt a hasnyálmirigybe a stent beültetése. Ami ezután következett, nem kívánom senkinek. 5 hét intenzív osztály, hasnyálmirigy-és epehólyag gyulladás. Azt mondták, hogy a stent-et biztos nem veszi ki augusztusig senki sem az előzmények miatt. Októberben erre sor került, ismét hasnyálmirigy gyulladással, igaz, az már csak 3 napig tartott. Az epém viszont tele van kővel, azt mondták, hogy minél előbb el kell távolítani az epehólyagot. Eddig húztam-halasztottam, nem kívánkozom vissza a kórházba, de most már nem akarom tovább. Merre induljak, hogyan tovább? Tud esetleg erre specializálódott orvost ajánlani? Milyen orvoshoz kell elmennem, milyen vizsgálatokat kell megcsinálni mielőtt sebészhez kerülök vagy elég csak egy beutaló? 39 éves vagyok, egy pici gyermek édesanyja és lehet, hogy túlaggódom a dolgokat, de fel szeretném nevelni a gyermekem és eléggé tartok ettől a műtéttől. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Cs.Piroska
Kérdező: Zizka123 Válaszok száma: 0 db
j4490 idült obstructiv tüdöbeteg vagyok az a kérdésem hogy alakásom fala vizesedik lehet hogy ez is hozzájárul az álando köhögésre és hogy nem szakad fel a nyák mondjuk gomba meg penész nem látszik csak hogy nedveség ha ez is baj mittehetnék?
Kérdező: sgabor54 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Két hónapja abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését, és az elmúlt két menstruáció alkalmával az első vérzéses napon a jobb szemem bevörösödött. Első alkalommal elmentem a szemészetre, aki a vizsgálat során nem állapított meg bakteriális, vagy allergia okozta megbetegedést. Műkönnyet javasolt, mert a szem szárazságát viszont észrevételezte. A szemem kb. 1.5 hét alatt helyre valamennyire. Majd a következő menstruáció alkalmával ismét teljesen bevörösödött a szemem, illetve ég valamennyire. Tavalyi évben is előfordult szemvörösség, de nem ilyen mértékben. Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e összefüggés a fogamzásgátló elhagyása vagy a menstruáció és a szemvörösség között? Köszönettel, Hajni
Kérdező: Hajni1111 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-01-19 11:26:37
Kedves Doktor, Érdeklődnék, hogy alapvetően a vágy és szeretet létezhet-e külön-külön férfiaknál. Több férfi ismerősömtől hallottam ilyet, hogy volt már olyan harmonikus és boldog párkapcsolatuk, ahol nem tartották vonzónak a párjukat, mégis nagyon megszerették, és ezért évekig tartó boldog kapcsolatban is éltek. Én nőként ezt nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet szexuális kapcsolatot létesíteni testi vonzalom nélkül, vagy legalábbis igen alacsony szintűvel. Sőt, szerintem ezeket az érzéseket szét sem lehet választani, úgy gondolom a vonzalom, vágy, szerelem, szeretet, egymás után, egymásból fakadó egyre mélyebb érzések. Jelenlegi párom is azt állítja (fél éve vagyunk együtt), hogy nem vagyok az esete, nem vágyakozott utánam, de annyira nagyon megszeretett, hogy így velem sokkal jobb a szex, mint egy olyan nővel akihez annyira vonzódik, hogy alig tudja magát visszafogni. Létezhet ilyen , komolyan? vagy csak bemagyarázza ezt magának minden férfi? Ha csak önámítás, mégis miért csinálják ezt, miért hazudják maguknak, hogy az egyiket szeretik, a másikhoz vonzódnak? (hozzá teszem, nincs szó másik nőről, csak szoktunk ilyenekről beszélgetni). Kérem szépen a pszichológia mai álláspontját is legyen szíves leírni, illetve az Ön véleményét is legyen kedves. Köszönöm szépen.
Kérdező: Galietta Válaszok száma: 0 db
idült obstructiv tüdő beteg vagyok rovarirtó mérgezéstöl végül is most a legnagyobb bajom hogy nekem nem hogy sok nyákot köhögök fel inkáb nem akar feljöni a nyák és már nem tudom hogy mit csináljak mert ez igy nagyonrossz b iztos az is hozzájárul hogy én a számon veszek levegöt mert az oromon nem mindig tudok kérem segitsen mit tegyek hogy job legyen az életem elöre is köszönöm.
Kérdező: sgabor54 Válaszok száma: 0 db
j4490 idült obstructiv tüdöbetegségem van de nekem pont elenkezölegvan nem sok a nyáka hanem nem szakad fel és ezért elég rossul érzrm magam mi vel tudnám felszakittani a nyáka peddigmár sokféle inhalátort probáltam mindegyik csak egyszer egyszer segitett sajnos én általába a számontudok levegötvenni gondolom ez se jó előre is köszönöm a választ.tisztelettel kérem segitsen
Kérdező: sgabor54 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-01-09 18:43:49
Kérdező: sgabor54 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! Vásároltam egy Philips Lumea IPL-s szörtelenítő gépet, amelyhez a csatolt kézikönyvben szerepel egy kritérium, ami miatt nem biztos, hogy használhatnám a szerkentyűt, ami igy hangzik: "Soha ne használja a készüléket, ha az alább felsorolt betegségek bármelyikében szenved: ... -ha immunszupresszív betegség szerepel a kórtörténetében (ilyen a HIV-fertőzés és az AIDS betegség is) ..." Nos, nekem Hepatitis C tipusú fertőzésem volt, kezelve lett és áprilisban lesz 2 éve, hogy gyógyulttá lettem nyilvánítva. :) A HCV-t sajnos sokszor emlegetik egy lapon a fent leírt betegségekkel, ezért is merült fel bennem a kérdés, hogy használhatom-e a megvásárolt gépet? Előre is köszönöm a választ, Üdvözlettel
Kérdező: puma005 Válaszok száma: 0 db
Hasi és kismedencei vizsgálat-ct. Máj nem nagyobb,densitása nativan szabályos.az s.z ben-egy 40mm-es hypondes széli betöltést mutató képlet,ábrázolódik,mely a vco-on kisfokú benyomatot képez.az s.6-ban egy 18mm-es hasonlómegjelenésű elváltozás van.egyébb körül irt elváltozás a májon belül,nem detektálhazó.Az epeutak nem tágabak,az epehólyag átlegosan telt,fala nem vastagabb,lumenébensugárforgó képlet nem azonositható. A pancreas,a lép, valamint a mellékvesék,morfológiailag épek.a vesék mérete és kontrszthalomzása szabályos.Mind kétvese üregrendszerében mind három harmadában elszórtan több ,kissebb hyperdens képlet ábrázolódik,melyek közül a legnagyobbak 4 mm-esek.a hugy hólyag jól telt,ép kontorú,lumenében kóros nem látható.a proszpota nem nagyobb.szabad hasi folyadék nem látható.a Rectum alsó harmadának fala körkörösen kissé vaskosabb, külső kontrója megtartott. Környazeti infiltratio nem figyelhető meg..A vastag bél anatómiai variációnak megfeleő képet mutatt.:a kismedencében valamint a jobb hasfélterületén,ábrázolódik,rajta egyéb lokalizációban,kóros falmegvastagodás,ill.passage zavara utaló eltérés nem azonosítható.Amennyire ezzel a nem specifikus vizsgálati módszerrel megitélhető,a vékonybelekben sem figyelhető meg koros falmegvastagodás.Az ileocoecalis régióban számban felszaporodott,kissé nagyobb nyirokcsomók ábrázolódnak melyek közül a legnagyobb 8 mm-es.Egyéb lokaliziációban kórosan meg nagyobodott hasi,ill. kismedencei nyirokcsomó,nem ábrázolódik.A csonton,valamint a leképzésre került basalis tüdő területeken secunder folyamatra utaló jel nem azonositható. vélemyény: Malrotationak megfeleő képet mutató vastagbél,melyen passage zavarra utaló eltérés nem azonosithaó.Haemangiomák a májban.
Kérdező: mariann0223 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Sikos Géza 2017-01-08 19:34:57
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Férjemmel kisbabát szeretnénk. 28 éves vagyok. Lassan egy éve próbálkozunk, egyelőre sikertelenül. 2 hónappal ezelőtt elmentem egy vérvételre. A TSH értékek 2,41 volt. A háziorvosi rendelőben azt mondták az eredményre, hogy 'tökéletes állapotban vagyok a gyermekvállaláshoz'. A pajzsmirigy értékkel így nem is foglalkoztam, de azóta utána olvasgattam, és több helyen is írták, hogy a teherbeeséshez optimális érték 1, de legalábbis 2 alatti. Az én eredményem már valóban kezelést igényel? Érdemes addigis valamiféle vény nélkül is kapható készítményt szedni rá? Tisztelettel: F. Katalin
Kérdező: F.K. Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2017-01-10 16:39:59
65 éves vagyok 141 cm, korábban 145 cm voltam, a szüleim is nagyon alacsonyak voltak, kb 5 cm-vel voltak magasabbak, a bátyám normál magas, a szüleim testvérei is normál magasak voltak. Az egyik lányom 162 magas, a másik 154 cm magas a férjem is 162 cm. Most voltam endokrinologusnál a növekedési hormonom 0,03 alatt van. 25 éve cukorbeteg vagyok gyógyszert szedek,mert a tűtől félek és nem akarom szúrni magam. A hgalc1 összevissza 9 és 14,1 között változik.A cukraim 9,6- 33 között, Szövődményem nincs vese,sziv, láb,szem /rendszeresen járok kontrollra A diétát nem tartom, az édességet nagyon szeretem, Megnézettem az inzulin szintem az éhgyomri és az étkezés utáni is teljesen normális. Nem vagyok kövér 48-5O kg között, Az endok-n azt mondták,hogy valami hormont fogok kapni /ezt 70 éves korig lehet/ és ezzel a cukrom rendezödik. Kérdésem,hogy milyen hormont kapok,várhatóan mennyi ideig és tablettába vagy egyéb formában?
Kérdező: Pne Válaszok száma: 0 db
A 6 éves lány unokámnak nagy valószínüséggel Russel-Szilver szindromája van / 11 kg és 102 cm/ nem törpenövés,mert arányosak a testrészei. Én ezt egy tv müsorba láttam LItewortk csatornán, kb 1 éve. A szükséges adatokat már kiküldték Németországba, csak még várjuk az eredményt. A gyerek csontozata 5,5 éves korban 2,5 éves volt ezt egy csukló röntgenből állapitottak meg. Az utolsó két magazati hónapban már nőt, 235O gr, és 5O cm.A növekedési hormonja ép, ezt vérvételből megállapították. Az lenne a kérdésem,hogy milyen hormont adnak, a szülőnek naponta kell injekciózni, mennyi idő után várható eredmény?
Kérdező: Pne Válaszok száma: 0 db
Tisztelt orvosok! 2011-től szenvedek a kezeimmel. Nagyon fájnak a hüvelyk ujjaim. Van olyan reggel, hogy a kézfejem mintha fa lenne az ujjaim szinte recsegnek. Nem tudok fekvőtámaszt sem csinálni mert a tenyeremet nem tudom teljesen letenni a talajra a hüvelyk ujjaim végett. Szeretném megkérdezni, hogy mi lenne rá a gyógymód.Kaptam már rá elektromos kezelést, iszappakolást , kenem fájdalom csillapító krémmel. Rendszeres gyógyszert nem szedek és nem is szeretnék. E tények tudatában kérem , hogy ajánljanak valami terápiát a kezemre. Köszönettel Stajritsné.
Kérdező: stajritsne Válaszok száma: 0 db
Kedves Dr.! 7 eves fiamnal NSSt diagnosztizaltak. Jol tanul viselkedesi problemaja nincs. Eddig semmi erre utalo jel nem volt. Tornat javasoltak. Kerem megmagyarazna mi ez a betegseg es hosszu tavon mire szamitsunk. En szinte semmit nem talaltam ezzek kapcsolatban csak azt hogy skizofrenianak az elojele. Koszonom. Hajnal
Kérdező: hsz Válaszok száma: 0 db
Fáj a térdem és az alsó lábszáram. Ha megyek, főleg ha állok, de időnként fekvő helyzetben is. Azóta fáj, mióta egyszer megfeszült. a térdem. Már voltam gerinc kezelésen, kaptam ct-vel irányított szteroid injekcíót. Nem használt. Négy ortopéd orvos javaslatára hat hete csípőprotézist kaptam. A térdem azóta is fáj. A műtét utáni rehabilítáción ultrahangos vizsgálaton sem találtak semmit a térdemben. Ott kaptam két szteroidot a térdembe. Az sem segített. Már fogalmam sincs hová forduljak. Menni, mozogni nem tudok, éjszaka is vannak fájdalmaim. A fájdalom csillapítok nem használnak Kérem adjanak tanácsot kihez forduljak.Válaszukat köszönöm szépen.
Kérdező: Garbai Judit Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-12-28 20:07:01
Tisztelt Dr Úr-Hölgy! Szeretném ha segítene a leletem értelmezésében mert sajnos mostanában nem tudok bőrgyógyászhoz menni, a makkomról vettek egy mit HPVre-és baktériumra az eredmény a következő: Vizsgálati anyag: glans Eredmény: Az eredmény kiadva: 2016.12.21 Kórokozó: Escherichia coli Csíraszám Nagy telepszám Érz. μg/ml Ampicillin R - Imipenem E - Amoxicillin/clav.sav E - Piperacillin/Tazobactam E - Cefuroxim E - Ceftriaxon E - Ceftazidim E - Cefixim E - Nalidixsav E - Ciprofloxacin E - Sulfamethoxasole/ trimethoprim E - Moxifloxacin E - HPV 53 pozítiv A Hpv virus tudom ,hogy magas kockázatú vírus ez mit takar és mi ilyenkor a teendő.És a másik baktériummal is mi a teendő?
Kérdező: malibmalibu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktorúr/nő! 17 éves fiú vagyok. Rendszeresen végzek saját testsúlyos edzést már 1,5 éve. Idén nyár végén egyiknapról a másikra elkezdett a tarkókörnyékén fájni a trapézizom magasságában a nyakam illetve néha a hátam is és a nyakcsigolya után levő 4. Háticsigolya felszíne elkezdett fájni (szúró,nyilaló,Állandó jelleggel) A tarkóvanmintha ideg probléma lenne. Mintha idegszál feszülne vagy én nem tudom. Voltam neurológián. Kivizsgáltak és a trapéz izom kóros merevségét állapították meg (stressz,túleszés) minden vizsgálat jó volt! Felírtak Mydeton-t. Ami által a fejem nem fáj. Viszont a gerincem a ahol az imént enlítettem fáj és ropog is ha egy bizonyos irányba mozdulok roppan. Viszont a tarkómnál ugyan úgy érzem néha az enyhe fájdalmat. Teljesítményt csökkenést érzek már régóta és nem jutottam semmire a kórházi befekvéses viszgálattal. Fáradtnak, kissé levertnek érzem magam és a gerincem fáj ahol említettem. Lassan itt az érettségi elviselhetetlen a tanulás így. Tavaly osztályelső voltam jó érettségit szeretnék de a fájdalom és a fejfájás ellehetetlenít a tanulástól. Valami tipp esetleg vagy javaslat? Válaszátelőre is köszönöm.
Kérdező: Binidelton001 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-12-28 21:18:19
Tisztelt Doktor úr! A problémám az, hogy mikor székelnem kell (és épp nem ettem elég rostosat) és nehezen történik a székelés, akkor a nyomás során, a hüvely és a végbélnyílás közötti GÁT részen dudorodik ki a széklet. Nem tudom, hogy ez normális -e. Ha nem jön magától ki a széklet, meg kell nyomnom a kezemmel azt a területet. Kb. 18 éves korom óta ilyen, régebben nem volt problémám. Nem tudom, hogy mitől. Esetleg az étrendemen változtassak? Vagy a végbélnyílásomnál lehet valami probléma? Jelenleg 21 éves nő vagyok, egészséges táplálkozok, bár néha eszek édeset. Normális életet élek. Anális szexben eddig egyszer volt részem, sikosító nélkül. Előre is köszönöm a segítő válaszát! Üdv.
Kérdező: h.annacska Válaszok száma: 0 db
Mit jelent az ha magas az LH szintem? Mióta fogamzásgátlót szedek eléggé meghíztam, nagyon sokat fáj a fejem, zsíros,pattanásos a bőrőm, van köztük valami összefüggés??
Kérdező: szasza19950521 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-12-26 16:41:04
Mit jelent az ha magas az LH szintem? Mióta fogamzásgátlót szedek eléggé meghíztam, nagyon sokat fáj a fejem, zsíros,pattanásos a bőrőm, van köztük valami összefüggés??
Kérdező: szasza19950521 Válaszok száma: 0 db
Kedves Orvosok! 3 éve találtak egy cisztát a bal felső 2es fogam felett. A 2es fogam rezekálva lett az első mütétnél, ami azóta széppen be is csontosodot, nincs vele problémám. Az 1es foggyökér mögött is volt ciszta amit elvileg el is távolitottak és az orvos azt mondta nem kellett rezekálni mert nem volt vele kapcsolatban. Egy ideig nem volt semmi problémám, de késöbb elkezdett lüktettni a fogam naponta töbször is. Elmentem ujra az orvosomhoz aki töbszörös gyökérkezelés után(nem mult a lüktetés) felvágta az inyem a foggyökérnél, de azt monta nem talált semmit széppen végéig van tömve "lesimitotta a gyökér végét" , de a 3d-s röntgenen gy sötét folt volt az 1es fogamnál az orvos azt mondta hogy nem lehet ciszta mert nyitva hagyta az üreget, sokszor nem csontosodik vissza az a rész amit műtöttek és az látszik a röntgenen. Ha nincs ott semmi és minden rendben van, akkor miért érzek ott (bal felső 1es gyökere) egy nagy gyulladást naponta többször is ami nagyon rossz olyan mintha ott lenne egy nagy csomó, ha ujjal megnyomom nyomást érzek a fogamban, szokott lüktetni még mindig és érzékeny (ha a nyelvemmel hozzáérek, kopogtatásra) hiába gyökér kezelve volt. Amikor be van gyulladva az orrom is bedugul bal oldalt és ugy érzem hogy váladék csorog visszafele. Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: Zoltan11 Válaszok száma: 0 db
1.5 éves fiú unokámnál sokszorosan ismétlődő colival fertőzött vizeletet diagnosztizálnak, s e miatt antibiotikumok sorozatos szedése válik szükségessé.Alternatív gyógymódokat keresünk. Dr Béki Lászlót kérném, hogy segítsen nekünk, mert nem akarjuk a vizeletben a "századik antibiotikum kúrával" a kis szervezetét terhelni. Hálásan köszönjük a jó szándékú segítségét! Minden jót kívánva üdvözöljük, Békéscsabáról Kovács Péterné Inci és a család
Kérdező: kovinci Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktornő/úr! A napokban átestem egy koponya MRI vizsgálaton (MR Agykoponya natív + iv. kontr.: 1*34915) Az én kérdésem az lenne, hogy a leletemen szerepel, hogy a vizsgálat után 48 órán belül napi 3-4 liter folyadék fogyasztása szükséges, viszont én a leletem 2 nappal később kaptam meg, így az információ hiányában ezt nem teljesítettem, ebből kifolyólag növekedett a valószínűsége bármilyen szövődménynek, amit a kontrasztfolyadék okozhat, esetleg van amire ebből kifolyólag oda kellene figyelnem a jövőben? Vese problémáim nem voltak, és az egy hónappal ezelőtti labor eredményeim: eGFR-EPI 89, Kreatinin: 103 mmol/l. Előre is nagyon köszönöm a választ!
Kérdező: JDávid Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2017-01-22 17:23:13
az elmult ejszaka alvás közbrn jött rám egy roham. magas pulzus, zsibbado kézfejek, zavartság és pánikérzett. mi lehet ez?
Kérdező: zolikazz Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-12-15 16:41:11
Tisztelt Doktor úr. Az unokámnak veleszületett zöldhályogja van. Az egyik szemére nem lát, amásikra10-20 %. Olvastam egy cikket, amiben irták, hogy ultrahanggal pusztitják el azokat a sejteket amik a magas szemnyomásért felelős. Egy Lyoni orvos Dr Philippe Denis .Szeretném megkérdezni, hogy Önök mit tudnak erről a módszerről, és hol indulhatok el.
Kérdező: Józsáné Válaszok száma: 0 db
15 éves fiamnak másfél éve fájnak állandó jelleggel a bokái, hol kevésbé, hol nagyon, főleg a belső bokacsontja. Lüktető nyilalló érzésről számol be. A tavasszal készült MRI és Csontszcintigráfia eredményéről szeretném véleményét megkérdezni, és javaslatot kérni hova fordulhatunk segítségért. Köszönöm szépen! MRI eredmény: „A calcaneusban szinte teljes egészében foltos csontvelő oedema látszik, legintenzívebb a középső harmadban. Ebben a régióban közepes fokú kontraszthalmozás is van. Az oedema a T1 súlyozott képeken is azonosítható. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A talus feji részében az alsó felszínhez közel néhány mm-es folyadék jelintenzitású, valószínűleg degeneratív eredetű cysta van. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A synovium nem vaskosabb, kontraszt-halmozást mutat. Az ábrázolt inak jelintenzitása, szélessége rendben. Vélemény: synovitis utaló eltérés nem igazolódott. Kiterjedt csontvelő oedema a calcaneusban. Gyulladás? Traumás eredet? „ Csontszcintigráfia eredmény: „A korai felvételeken kóros aktivitás –emelkedés nem detektálható. A késői felvételeken körülírt dúsulás látható a mko. sarokcsont vetületében. Egyéb lokalizációban kóros dúsulás a csontrendszer vetületében nem látható. Spect/CT felvételen a sarokcsont vetületében leírt dúsulásoknak megfelelően durva csontszerkezeti eltérés nem ábrázolódott. Vélemény: gyulladás vagy törés szcintigráfiás jelei a kérdése régióban nem detektálhatók. „ Ismert betegség, Autoimmun thyreoiditis, rejtett gerinchasadék Eltérő labor eredmény: HLA B27, Anf Hep 2, és Metafázis Kr. pozitív
Kérdező: korana71 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-12-14 19:18:48
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr ! Már kb. 3-4 hete fáj a homlokom, a háziorvosom már harmadjára írta fel az antibiotikumot és nem nagyon tapasztaltam javulást. Azibiot 250mg , Fromilid, és még ujra Azi-Sandoz 500mg-os. Melete rengeteg kiegészítőket alkalmazok, fokhagyma, méz, gyömbér, citrom, és gyógynövényes teakeverékek... Infralámpa és Rinofluimucil orrspray Előzmények: Olyan munkahelyen dolgozok, ahol elég gyakran nyitva van az ajtó a kiszállítás miatt, és mellette még megy a klímaberendezés, ami természetesen most fűt. Az orr-melléküreg rtg. felvételen : " A bal sin. max. alsó falán 18 mm szélességű nyálkahártya megvastagodás látható. Egyebekben légtartó melléküregek. BNO Sinusitis frontalis acuta." Az lenne a kérdésem, hogy most van-e homloküreg gyulladásom vagy sem? Lehet-e valamilyen szövődménye, agyhártyagyulladás stb. És van-e további teendő, vagy várjak még vele az antibiotikum hatására. Köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: Béla
Kérdező: balbela Válaszok száma: 1 db
Tisztelt Doktornő/úr! 14 éves lányomat ortopédus orvoshoz vittem, mert hetek óta panaszkodott térdfájdalomra. (főleg a jobb lábában) Megröntgenezték, a diagnózis: Morbus, Osgood-Schlatter. Annyit mondott az orvos, hogy csontosodási rendellenesség, kímélni kell a térdeket, fájdalomcsillapító tapaszt használhat. Bennem csak később vetődtek fel a kérdések: Milyen mozgás javasolt a lányomnak, például kerékpározhat e? Szedjen e valamilyen csonterősítőt vagy porcerősítőt, kalciumot? Lehet e fáslizni? Sajnos a lányom továbbra is panaszkodik, hogy fáj a térde, hiába van részleges felmentése a testnevelés óra alól és hiába kíméli a térdét. Mit tehetnénk, hogy javuljon az állapota? Válaszát előre is nagyon köszönöm és nagyon várom!
Kérdező: Mile Zsuzsa Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-12-12 10:02:38
Kedves Doktor Nő/Úr, Babatervezés miatt vérvételen voltam, a ciklus 2.napján a következő laboreredményem lett (32 éves vagyok): TSH: 1,95 mUI/L FSH 17,7 UI/L LH 7,3 UI/L Oestradiol 178 pmol/L Tesztoszteron 0,69 nmol/L alatt Prolactin 250 mIU/L Ezek az értékek 50 ug Euthyrox szedése mellett kaptam (TSH-m 3,8-4,1 körül volt régebben). Petefészkek rendben, PCOS nincs. Menstruáció 27 naponként van, 5 napos, a 20-22 naptól barnázás előfordul. Erősen hátrahajló méh, erős, fájdalmas menstruáció jellemző. Sok édességet eszem, 165 cm, 53 kg vagyok, stresszes életmódot folytatok. Ön véleménye szerint a FSH emelkedett értéke mitől lehetséges? IR okozhatja vagy más is? Nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Zsanett
Kérdező: pointbreak Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-12-11 16:06:39
Olvastam, hogy bizonyos betegségekkel öszefüggő adókedvezményekről érdeklődném, hogy van- e olyan aki tud ezekre a BNO kódokkal kapcsolatban válaszolni rá. I3500, I10H0, E1480 ezek közzül valamelyikre igenybevehető-e és hogyan milyen módon lehet azt. Tisztelettel Gábor.
Kérdező: Gaboca200 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A párommal óvszeres védekezéssel szeretkezünk már több hónapja. November 21.-25.-ig volt neki rendes ciklusa. Viszont Dec. 4.-én elkezdett vérezni és fájt a hasa. dec. 6.-tól erősödött a fájdalma, a vérzése nem erősödött. Tegnap puffadásra is panaszkodott a hasa alatt. Ma ment el nőgyógyászhoz, ahol azt mondták, hogy vagy terhesség, vagy ciszta. Jövő héten megy ultrahangra. Ön szerint mennyire valószínű, hogy ez terhesség? Én úgy hallottam, hogy terhesség esetén elmarad a vérzés. Ráadásul márkás óvszert használtunk minden alkalommal, ami 99%-os védelmet nyújt. Védekezésre sosem sajnálom a pénzt. A párom nem akar gyógyszert szedni a mellékhatások miatt, meg szívműtéte volt és nem is szedhet bizonyos gyógyszereket. Esetleg méhen kívüli a terhesség? A nőgyógyász azt mondta, hogy az endometrium mérete 6mm. Ez jót jelent? Ciszta esetében utalhat valami fertőzésre a betegség, vagy rákos megbetegedés is lehet? A páromat nőgyógyász megvizsgálta, előfordulhat hogy nem vette észre a méhnyakrák valamely tünetét? A párom már fájdalomcsillapítót szed, mert már annyira felerősödött a fájdalma, hogy nem bírja ki gyógyszer nélkül. Köszönöm a segítségét!
Kérdező: Laszlo89 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-12-09 15:52:49
Üdv! 48 évesen beléptem a változókorba.Sajnos veszem észre, hogy nálam is jelentkeznek a tünetek szextéren is.Hüvelyszárazság,(erre tudom,ott a síkosító,bár nem tudom,nem illúzióromboló e használni,mert még nem próbáltam. A másik, fáradtság, és csökkent nemi vágy...Nem tudom ezellen lehet valamit tenni?Hormonokat nem szeretnék szedni. Most már mindig így marad, vagy visszatér a libidó? Kb. 6 éve volt egy nagy krízisünk, ami miatt majdnem elváltunk.Ezután rendkívül gyakori, és jó lett a szex jópár évig,(előtte nem volt sűrű,)....De még mostanában is a heti 1-2 megvan....csak nem kívánom annyira. Mit tehetek?Köszönöm.Gabriella
Kérdező: mazsola Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-12-09 13:14:25
Kb 1,5 éve kezdödött mikor is egy napon reggel 8 körül arra ébredtem h alig kapok levegöt és a pulzusom is volt vagy kb 130, akkor ki lett hivva a mentö és pánikrohamot állapitittak meg, az esett után antidepresszáns kellett szednem ami gyakorlatilag az 70%-ban csökkentette a tüneteket/rohamok számát. Ez általában mindentúl függetlenül, egy átbulizott éjszaka után vagy éppen egy nem kivánatos lelkizés után tört rám. A rohamok általában 10 perctöl 3 oráig tartanak, a roham esetben enyhe vagy erös hirtelen fejfájással, de mindenesetben hidegrázással, végtagjaim zsibbadásával, és egy nyugtalan érzéssel, pulzusszám emelkedéssel indul majd érzékelési zavarral és szédüléssel folytatodik. Az esetek többségében elalvás után jeletkezik, vagy esetben esténként még éber állapotban. A kérdésem az lenne, h ez ténylegesen Pánikbetegség/roham, vagy esetleg van e a TIA-hoz köze, ami a Stroke elöbetegsége.
Kérdező: zolikazz Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-12-08 06:47:03
Derék fájdalom TiszteltProf Dr Fekete Sándor úr olyan kèrésel fordulok önhöz ,hogy 2011 február 18 án korházba kerültem koma állapotba Agyhártyagyuladásal ellőte háziorvos gyógyszerkezelést kaptam de nem javult az állapotom utolsó nap 2011 02 26 visza mentem hozzá de már nagyon rossz állapotban voltam neki már nem szabadot volna elengednie a rendelőből elég magas volt a lázam és már menni sem birtam de elküldött a az idegorvoshoz nagyából meg vizsgáltak rákérdeztem hogy nem e Agyhártyagyuladásom van azt válaszólta hogy lehetséges nem kizárt ki irta Flektort hogy szedjem és nem lesz semmi pedig látta rajtam az orvos ,hogy milyen állapotban vagyok a kb 10 nap alatt hivtuk az ügyeletett a mentőt és egyik sem jött ki hibába mondtuk ,hogy komoly baj van majd 2011 02 28 este kb 11 a párom észre vette hogy nem reagálok mert nem ismertem fel komába estem na akkor jötek ki a mentősök az kérdésem ,hogy sajnos azóta nagyon sok vizsgálaton de mindenre azt mondták ,hogy nincs bajom de sajnos azóta olyan derék fájdalmam van ,hogy nem lehet elviselni 5 éve dolgozni sem tudok vagy is a kérdés hogy a körzeti orvosom miatt majd nem meg haltam mit tudok ez ellen tenni az orvos mulasztás törtènt szerintem előre is köszönöm várom  
Kérdező: Angéla Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor úr/nő! 17 éves fiú vagyok. Rendszeresem végzek sajáttestsúlyos edzést és fitnesst. Azonban fel kellett hagyjak a szokásommal mert elkezdődött egy fura tarkótáji fájdalom ami a fejtetőre sugárzott ki. Eleinte rosszullétek szédülés,csökkent koncentráció képesség is társult. Illetve tompaságérzet. Ez idén Augusztus végén kezdődött a tünetek nem mindig voltak jelen. Felváltva jelentek meg, hol itt hol ott azonban jelen voltak. Vérnyomásom rendben, vérképem rendben. A háziorvosom körül járta. November 22-én voltam neurológusnál aki megvizsgált. Rendben talált minden koordinációs mozgást. Felírt TeperinEP-t de kettő-három alkalom után abbahagytam a szedését. Nem csak a tünetek rosszabbodtak de szerintem az összes mellékhatás jelentkezett. Nyaki gerinc atmozgató nyújtó gyakorlat sorokat végzek a szakorvos ajánlásával. A szédüléa illetve rossszul lét nincs is jelen. Azonban a nyak és egy háti csigolya ropog... És kiroppantásra se 'könnyebbülök' meg. A nyakam is olykor kattan nyagyokat. A fejtetőre kisugárzó fájdalmat mostanában nem érzem. Azonban a nyakam es a hati csigolya kattog. És ha a háti csigolyát meg érintem fáj is a felszíne. Elég hosszasra sikerült. Esetleg tippeket tudna adni? Mert kontroll csak januárba lesz és érettségivizsga előtt állok. Fejfájásnaplót ia vezetek.
Kérdező: Binidelton001 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-12-05 18:33:54
Tisztelt Hölgyem/Uram! Érdeklődni szeretnék, hogy a candia5 teszt alkalmazható-e antibiotikum szedése alatt? Nem lesz ebben az esetben fals az eredménye? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: kovacsnora444 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm. Azt szeretném megtudni,megkérdezni,mennyi esélyem van kilábalni a C.diff fertőzésből.Tavaly kaptam,sajnos csak 3 hónap után készült tenyésztés,ami kimutatta.Ekkor a klion kezelés negatív mintákat hozott.Sajnos azonban 2 hónapja kiújult,amire adtak 10 napig supplint,sajnos hatástalan volt.Utána kórházban klin+vancomicyn 10 napig,ami ugyancsak hatástalan volt,most fidaxomicint szedek,1 nap van még a kúrából,de a panaszaim ugyanúgy megvannak+társult hozzá bal oldali,jobb alhasi szúró-nyilalló fájdalom is.Ön szerint a széklet transzplantáció mennyire lesz sikeres? Már igencsak kezdek félni,mert elfogynak a lehetőségek.. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: breki Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktornő Úr! Érdeklődnék, hogy mennyire normális, a szülés utáni, és egy sajnálatos vetélés utáni mentsruáció megváltozása? Kislányom 2012. decemberében született, majdnem 3 éves koráig szoptattam -2015 októberig. Lassan 1 éve- 2016. januárban volt egy vetélés a terhesség 8-10 hétben. Már lassan 2 éve, a szülés után, a szoptatás befejezését követően kicsit megváltozott a mensturáció. A szülés előtt meg sem éreztem amikor megjött, közepes volt a vérzésem 5 napig tartott általában. . A szülés óta pedig 7 napig tart, de az első 2-3 nap csak barnázás van( amikor barnázás van akkor, akkor jön piros, friss vér ha a wc-n nagydolgomat végzem- elnézést). A 2-3 nap barnázás után már normális, közepes és fájdalommentes. Úgy emlékszem hogy szülés előtt is voltak barnázgatások, de nem minden alkalommal. Nem emiatt, de voltam természtesen nőgyógyásznál. Minden rendben volt minden esetben, rákszűrés rendben volt, de UH-t rákszűrésnél nem csináltak. A vetélés előtt hetente voltam UH-n, 4.-7. hét között minden héten visszarendelt a doki. A vetélés utáni kötelező vizsgálaton sem volt UH vizsgálat, csak normál- kézi-vizsgálat. A vetélésemről írnék pár szót. A baba nem fejlődött a 7. hét környékétől. Először a 4-5. héten mentem orvoshoz,de akkor még csak petezsák volt, következő héten, már volt embrió, a következő alkalommal már szivhang is, de a rákövetkező alkalommal már a mérete nem volt nagyobb és azt hiszem itt még volt szivhang, és a legutolsó alkalommal már szivhang se volt. Sajnos meg kellett műteni, de a papír szerint meg is indult a vetélés azon a napon amikor a műtét volt. Más problémám nincs. Érdekelne, hogy normális-e a barnázás. Lehet-e hogy nem jó a progeszteron szintem, és ettől ment el a baba, és ezért vannak a barnázások is. A kislányom tervezett volt, rögtön az első alkalommal, első hónapban összejött és problémamentes terhesség volt és problémamentes, 4-5 órás szülés. Az elvesztett baba is tervezett volt, 6 hónapig próbálkoztunk, de Mellette még szoptattam, valamennyi tejem még volt. Októberben hagytuk el a szoptatást, és November végétől számítódott a terhesség, ami január végén véget ért Szeretnénk babát. Úgy érzem, a hüvelyi folyásból, és a középidős, a körüli körüli kisebb görcsökből hogy van peteérésem, viszont lehet, hogy nem minden hónapban van peteérésem, vagy csak lehet hogy nem ézrem, mert nem ugyanolyan erős a görcsölgetés és a folyás, de van. Érdeklődnék, hogy a leírtak alapján, mit gondola, lehet hogy progeszteron szinttel lehet baj, vagy a kislányom és a későbbi vetélés azt mutatja hogy nincs a progeszteronnal probléma. Kislányom sajnos a vetélés környékén összeszedett a bölcsiből herpeszt, amit lehet hogy én is elkaptam, és ettől ment el a baba? Soha nem voltam herpeszes.... Köszönöm válaszát Üdv Gyöngyi
Kérdező: Polly0210 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-11-30 12:07:35
Tisztelt Doktor Úr/Nő Október 24.-én üzemi balesetet szenvedtem, a jobb lábam Röntgen alá került, majd CT felvételt is készitettek, amely kimutatta, hogy eltört a sarkam. Ez Németországban történt, ahol az orvos azt mondta, hogy nem kell műteni, gipszet sem kell rátenni. Mozgathatom, de nem terhelhetem. Alvásnál polcoljam fel egy párnával. Fájdalomcsillapitót irt és trombózis elleni injekciót, amelyet napi szinten hasfalba kell adni. Az orvos minimum 6 hetet mondott a gyógyulásra. Most a 6. hét kezdődik, a lábam egyáltalán nem fáj, csak ha teljesen felhúzom a lábfejemet, de akkor is csak enyhén. A pihentetés alatt napi szinten C és D vitaminokat szedtem. Napi szinten mozgatom a lábfejem, de nem terhelem egyáltalán a lábam. Többször kimozdulok mankóval sétálni. Egy hét múlva megyek vissza kontrollröntgenre. Néha zsibbadást érzek a talpamon, be is van dagadva. Enyhe sötét foltot látok a bőr alatt. Nyomásra sem fáj. A kérdésem, hogy Ön szerint ez igy rendben van, vagy valamilyen beavatkozásra lenne szükség? A fokozatos terhelést már most elkezdhetem, vagy várjam meg a röntgen eredményét? A 6 hetes pihenés alatt gyakran kimozdultam és nem csak egy helyben feküdtem, de a problémás területet, vagyis a jobb lábam soha nem terheltem le, nem próbáltam ráállni. Ön szerint jól csináltam, vagy problémáim származhatnak abból, hogy nem terhelgettem fokozatosan? Köszönöm a segitséget!
Kérdező: Laszlo89 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-12-27 19:39:22
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Húgyúti fertőzésre kaptam nitrofurantoina arena-t, mert a vizelési inger nem múlik el. A kérdésem az lenne, hogy tőzegáfonyát szedhetek emellett? Van valami hatása a gyógyszerre?
Kérdező: kovacsnora444 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-11-30 12:13:17
Az lenne a kérdésem hogy egészséges-e az ha több apró anyajegy található a herezacskón, és egy nagyobb feketés színű.
Kérdező: delehet26 Válaszok száma: 0 db
Az lenne a kérdésem hogy egészséges-e az ha több apró anyajegy található a herezacskón, és egy nagyobb feketés színű.
Kérdező: delehet26 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/úr! Érdeklődni szeretnék, hogy kaphatok -e személyi kedvezményt, ha 5x volt mélyvénas trombózisom és azóta napi 6 szem syncumart szedek, genetikai vizsgálatot csináltak, ami PV- Leiden heterozygóta állapotot, Antifoszfolipid syndrómát és JAK 2 syndrómát igazolt. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Gitte
Kérdező: Ditte Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! T1, T2, STIR sagittalis, ill. axialis T2 mérésekkel készült a Th.XII.-S-I- közötti rések magasságában A lumbalis lordosis íve diszharmónikus. L-S szög fokozott. Csigolyatestek peremei körkörösen megnyúltak. Az alsó háti és felső lumbális szakaszon a zárólemezeken Schmorl benyomatok ábrázolódtak. A rések minden magasságban kissé szűkebbek, a porckorongok ellapultak, csökkent jeladásúak T2 mérésen dehydratoira jellemzően. A vizsgált szakaszon a porckorongok körkörösen meghaladják a peremszéleket, körülírt előboltosulás, discus hernia nem igazolódott. A foramenek szabadok. A canalis spinalis normális tágasságú. A conus az L.I. rés magasságában végződik, ép. Spondylosis, discopathia jelei. M. Scheuermann utáni állapot. Tartási rendellenesség. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: D. Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-11-25 21:44:24
Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok magasvérnyomásra reggel és este gyógyszert szedek, de ha esetleg úgy alakul, hogy este alkoholt fogyasztok ki szoktam hagyni az esti gyógyszert és eddig semmi gond nem lett belőle, de ha valamiért még is kiugrana a vérnyomásom ilyen esetben mit lehet tenni? Én este Lisonormot szedek 10/5-öset nem tudom ez milyen kölcsönhatásban van az alkohollal, de inkább nem szoktam bevenni, kaptam még 0,25-ös Tensiomint ha kiugrana ilyen esetben azt be lehet venni vagy sem? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Szyba Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok őt hónappal ezelőtt magas vérnyomás betegséget diagnosztizáltak nálam elég komoly 240/130 volt az orvosnál, kaptam rá Lisonormot amiből reggel egy 20/10 és este egy 10/5-öset szedek meg 2 mgr-es doxazosin értágítót velük együtt, szerencsére mára tökéletes értékeket mérek, viszont a szívem egyre többet rosszalkodik. Legalább havonta egyszer teljesen nyugalmi helyzetben egyszer csak elindul a motor és meg se áll 130-140 körüli pulzusig, csak frontinnal tudom megállítani amit a vérnyomáscsökkentők mellé kaptam 0,5-ös, mert jeleztem, hogy vannak hasonló gondjaim is és szerintem a túlzott stressztől illetve fáradságtól alakulhatott ki havi 300 órát dolgozom már 10 éve, de minden leletem negatív lett és a vérképem is jó, viszont napi szinten 5-6 alkalommal érzek nagyobb ütések van, hogy egy órán belül többet is mikor úgymond közbever a szívem ami elég ilyesztő ilyenkor még a levegő is belém szorul és szerintem ez nem normális, szóval ön szerint van-e szükség kivizsgálásra a szívemet illetően? mert arra nem került sor, se E.K.G.,holter nem utaltak be belgyógyászhoz, ultrahangon annyit megtudtunk, hogy nincs megnagyobbodása és kész, esetleg tudd tanácsot adni milyen jellegű probléma lehet ez? Valamint miként cselekedjek ha esetleg ez a semmiből jövő pulzusemelkedés egy buli közepén kap el, mikor már alkoholt is fogyasztottam, akkor mit tehetek a lecsillapítására, mert ugye frontint ilyenkor már nem vehetek be mást meg nem ismerek amit ilyen esetben alkoholra lehetne alkalmazni? Válaszait előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Szyba Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Kovács Aranka 2017-01-08 17:37:18
Tisztelt Dr. Úr-Nő, 30 éves férfi vagyok őt hónappal ezelőtt magas vérnyomás betegséget diagnosztizáltak nálam elég komoly 240/130 volt az orvosnál, kaptam rá Lisonormot amiből reggel egy 20/10 és este egy 10/5-öset szedek meg 2 mgr-es doxazosin értágítót velük együtt, szerencsére mára tökéletes értékeket mérek, viszont a szívem egyre többet rosszalkodik. Legalább havonta egyszer teljesen nyugalmi helyzetben egyszer csak elindul a motor és meg se áll 130-140 körüli pulzusig, csak frontinnal tudom megállítani amit a vérnyomáscsökkentők mellé kaptam 0,5-ös, mert jeleztem, hogy vannak hasonló gondjaim is és szerintem a túlzott stressztől illetve fáradságtól alakulhatott ki havi 300 órát dolgozom már 10 éve, de minden leletem negatív lett és a vérképem is jó, viszont napi szinten 5-6 alkalommal érzek nagyobb ütések van, hogy egy órán belül többet is mikor úgymond közbever a szívem ami elég ilyesztő ilyenkor még a levegő is belém szorul és szerintem ez nem normális, szóval ön szerint van-e szükség kivizsgálásra a szívemet illetően? mert arra nem került sor, se E.K.G.,holter nem utaltak be belgyógyászhoz, ultrahangon annyit megtudtunk, hogy nincs megnagyobbodása és kész, esetleg tudd tanácsot adni milyen jellegű probléma lehet ez? Valamint miként cselekedjek ha esetleg ez a semmiből jövő pulzusemelkedés egy buli közepén kap el, mikor már alkoholt is fogyasztottam, akkor mit tehetek a lecsillapítására, mert ugye frontint ilyenkor már nem vehetek be mást meg nem ismerek amit ilyen esetben alkoholra lehetne alkalmazni? Válaszait előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: Szyba Válaszok száma: 0 db
Egy óriási probléma megoldásában kérnék segítséget,mert már kezdek megőrülni ettől a helyzettől. Történetem aug.8-án kezdődött enyhe alhasi fájdalommal,ami magától elmúlt kb.15 perc után. Másnap este indultam munkába megint elkezdett fájni,akkor nem múlt el,21:30kor váltást kellett kérnem,ügyeletre mentem,ahol kaptam fájdalomcsillapító injekciót és azt mondta a Drnő,hogy bélfertőzésem van,nincs vakbélgyulladásom. Másnap,10-én háziorvost helyettesítő orvos(háziorvos szabadságon volt) beküldött kórházba vakbélgyulladással.Ott benttartottak,műteni akartak,csak nem írtam alá a beleegyező nyilatkozatot(mert számomra nem volt egyértelmű minden).Mikor bekerültem először a sürgősségire este 18:00körül,volt vérvétel(58.5 CRP),Ekg(az rendben volt),ultrahang(az ultrahangos orvos azt mondta,látja végig a vakbelet,de nem lát benne gyulladást).Éjfél környékén kerültem be a szobába,volt vérvétel(reggelre lett meg az eredmény:CRP lement 42re,úgy,hogy nem vettem be semmilyen gyógyszert),utána kaptam 1 branült(4.szerre sikerült beszúrni),és reggelig 2 infúziót.A Dr.,aki fölvett az osztályra(és egyből műteni akart),11-én reggel mondta,hogy elmarad a műtét,de még megfigyelésre benttartanak.Aznap még kaptam 3 infúziót,CRP lement 27-re.12-én jegelés volt délig,utána gyakorlatilag kidobtak. 15-én hétfőn mentem háziorvoshoz,megnézte a zárójelentést,és mondta,hogy nem vakbélgyulladásom volt:mert a fehérvérsejtszámom nem emelkedett meg nagyon(13volt mikor bekerültem,másnapra8,4-re lement),nem volt lázam,és a vakbélgyulladással nem lehet 2 napnál tovább húzni.Ő bélfertőzésre gyanakodott,írt föl Normix-ot,szedjem mellé a Normaflore-t,és diétázzak.Szedtem a gyógyszereket,diétáztam és közben olyat éreztem,mintha alulról(tehát,ahol kezdődtek a fájdalmak onnan)fölfelé égéseket,szúrásokat éreztem a beleimben.Mondtam neki ezeket a tüneteket,azt mondta ez normális bélfertőzés esetén.Elküldött gasztoenterológiára ,szept.23-ra kaptam időpontot úgy,hogy ráírta a beutalóra,hogy sürgős.De még előbb 1 székletmintát kellett az Ántsz-hez vinnem,hogy nem vagyok-e fertőző(azóta meg lett az eredmény:nem).Voltam urológusnál is,hogy esetleg nem vesekő,vagy vesehomok(amikor aug.10-én kórházba kerültem,az ápolónő akinek először mondtam,hogy mik a tüneteim erre gondolt,de aztán ezt később senki nem is említette).Az urológus szerint nincs vesekövem,de szerintem nem vizsgált meg elég részletesen mert,csak a veséket nézte UH-gal. Eltelt már több,mint 3 hónap a kórházból kijövetel után,de még mindig nem tudom,mi a probléma,és a tüneteim néha megismétlődnek. Tünetek:égő érzés két oldalt,a medencecsonttól beljebb kb.1cm-re,ezek néha percekig tartanak,alhasnál szurkáló fájdalom több helyen,ezek másodpercekig tartanak,néha fölpuffadok,széklet normális,vizeletnél néha érzek enyhe csípést(rövid ideig,1-2mp-ig,ezt akkor tapasztalom,ha kevesebbet iszom). Azóta voltam gasztroenterológián,a Dr.nő azt mondta szerinte nem komoly a probléma,de kell egy vérvizsgálat ami kideríti,hogy lisztérzékeny vagyok-e(azóta meg van az eredménye a vérvizsgálatnak:nem vagyok lisztérzékeny),és egy kontrasztanyagos MR vizsgálat.Ez nov.29-én lesz. Úgy gondolom ezek még esetleg lényegesek lehetnek:május 4-én rosszul lettem az utcán,mert csináltam 1 tisztítókúrát(24órán keresztül csak vizet ittam,és hashajtót vettem be),és utána pár nappal elmentem vérplazmát adni. Május 21-én elkezdtem dolgozni másodállásban árufeltöltőként egy áruházban.A két munka kikészített 1 kicsit,mert árufeltöltőként nem tudtam annyiszor enni,mint szoktam(napi 4-6szor szoktam enni normális esetben),mert itt nem volt rá időm.Többször ájulás közelében voltam már(3,5re is leesett a vércukrom). Kicsit hipochonder is vagyok,már erre is gondoltam,hogy beképzelem magamnak ezeket a dolgokat.Mostanság nagyon feszült vagyok,és nem tudom levezetni a feszültséget,ami lehet,hogy így jön ki rajtam? Mi lehet a problémám,vagy milyen irányba induljak,hogy kiderítsék,mert nekem már nincs ötletem? Köszönöm előre is válaszát,és bocsánat,hogy sok lett,csak próbáltam beleírni mindent,ami lényeges lehet.
Kérdező: n1984 Válaszok száma: 0 db
Egy óriási probléma megoldásában kérnék segítséget,mert már kezdek megőrülni ettől a helyzettől. Történetem aug.8-án kezdődött enyhe alhasi fájdalommal,ami magától elmúlt kb.15 perc után. Másnap este indultam munkába megint elkezdett fájni,akkor nem múlt el,21:30kor váltást kellett kérnem,ügyeletre mentem,ahol kaptam fájdalomcsillapító injekciót és azt mondta a Drnő,hogy bélfertőzésem van,nincs vakbélgyulladásom. Másnap,10-én háziorvost helyettesítő orvos(háziorvos szabadságon volt) beküldött kórházba vakbélgyulladással.Ott benttartottak,műteni akartak,csak nem írtam alá a beleegyező nyilatkozatot(mert számomra nem volt egyértelmű minden).Mikor bekerültem először a sürgősségire este 18:00körül,volt vérvétel(58.5 CRP),Ekg(az rendben volt),ultrahang(az ultrahangos orvos azt mondta,látja végig a vakbelet,de nem lát benne gyulladást).Éjfél környékén kerültem be a szobába,volt vérvétel(reggelre lett meg az eredmény:CRP lement 42re,úgy,hogy nem vettem be semmilyen gyógyszert),utána kaptam 1 branült(4.szerre sikerült beszúrni),és reggelig 2 infúziót.A Dr.,aki fölvett az osztályra(és egyből műteni akart),11-én reggel mondta,hogy elmarad a műtét,de még megfigyelésre benttartanak.Aznap még kaptam 3 infúziót,CRP lement 27-re.12-én jegelés volt délig,utána gyakorlatilag kidobtak. 15-én hétfőn mentem háziorvoshoz,megnézte a zárójelentést,és mondta,hogy nem vakbélgyulladásom volt:mert a fehérvérsejtszámom nem emelkedett meg nagyon(13volt mikor bekerültem,másnapra8,4-re lement),nem volt lázam,és a vakbélgyulladással nem lehet 2 napnál tovább húzni.Ő bélfertőzésre gyanakodott,írt föl Normix-ot,szedjem mellé a Normaflore-t,és diétázzak.Szedtem a gyógyszereket,diétáztam és közben olyat éreztem,mintha alulról(tehát,ahol kezdődtek a fájdalmak onnan)fölfelé égéseket,szúrásokat éreztem a beleimben.Mondtam neki ezeket a tüneteket,azt mondta ez normális bélfertőzés esetén.Elküldött gasztoenterológiára ,szept.23-ra kaptam időpontot úgy,hogy ráírta a beutalóra,hogy sürgős.De még előbb 1 székletmintát kellett az Ántsz-hez vinnem,hogy nem vagyok-e fertőző(azóta meg lett az eredmény:nem).Voltam urológusnál is,hogy esetleg nem vesekő,vagy vesehomok(amikor aug.10-én kórházba kerültem,az ápolónő akinek először mondtam,hogy mik a tüneteim erre gondolt,de aztán ezt később senki nem is említette).Az urológus szerint nincs vesekövem,de szerintem nem vizsgált meg elég részletesen mert,csak a veséket nézte UH-gal. Eltelt már több,mint 3 hónap a kórházból kijövetel után,de még mindig nem tudom,mi a probléma,és a tüneteim néha megismétlődnek. Tünetek:égő érzés két oldalt,a medencecsonttól beljebb kb.1cm-re,ezek néha percekig tartanak,alhasnál szurkáló fájdalom több helyen,ezek másodpercekig tartanak,néha fölpuffadok,széklet normális,vizeletnél néha érzek enyhe csípést(rövid ideig,1-2mp-ig,ezt akkor tapasztalom,ha kevesebbet iszom). Azóta voltam gasztroenterológián,a Dr.nő azt mondta szerinte nem komoly a probléma,de kell egy vérvizsgálat ami kideríti,hogy lisztérzékeny vagyok-e(azóta meg van az eredménye a vérvizsgálatnak:nem vagyok lisztérzékeny),és egy kontrasztanyagos MR vizsgálat.Ez nov.29-én lesz. Úgy gondolom ezek még esetleg lényegesek lehetnek:május 4-én rosszul lettem az utcán,mert csináltam 1 tisztítókúrát(24órán keresztül csak vizet ittam,és hashajtót vettem be),és utána pár nappal elmentem vérplazmát adni. Május 21-én elkezdtem dolgozni másodállásban árufeltöltőként egy áruházban.A két munka kikészített 1 kicsit,mert árufeltöltőként nem tudtam annyiszor enni,mint szoktam(napi 4-6szor szoktam enni normális esetben),mert itt nem volt rá időm.Többször ájulás közelében voltam már(3,5re is leesett a vércukrom). Kicsit hipochonder is vagyok,már erre is gondoltam,hogy beképzelem magamnak ezeket a dolgokat.Mostanság nagyon feszült vagyok,és nem tudom levezetni a feszültséget,ami lehet,hogy így jön ki rajtam? Mi lehet a problémám,vagy milyen irányba induljak,hogy kiderítsék,mert nekem már nincs ötletem? Köszönöm előre is válaszát,és bocsánat,hogy sok lett,csak próbáltam beleírni mindent,ami lényeges lehet.
Kérdező: n1984 Válaszok száma: 0 db
Egy óriási probléma megoldásában kérnék segítséget,mert már kezdek megőrülni ettől a helyzettől. Történetem aug.8-án kezdődött enyhe alhasi fájdalommal,ami magától elmúlt kb.15 perc után. Másnap este indultam munkába megint elkezdett fájni,akkor nem múlt el,21:30kor váltást kellett kérnem,ügyeletre mentem,ahol kaptam fájdalomcsillapító injekciót és azt mondta a Drnő,hogy bélfertőzésem van,nincs vakbélgyulladásom. Másnap,10-én háziorvost helyettesítő orvos(háziorvos szabadságon volt) beküldött kórházba vakbélgyulladással.Ott benttartottak,műteni akartak,csak nem írtam alá a beleegyező nyilatkozatot(mert számomra nem volt egyértelmű minden).Mikor bekerültem először a sürgősségire este 18:00körül,volt vérvétel(58.5 CRP),Ekg(az rendben volt),ultrahang(az ultrahangos orvos azt mondta,látja végig a vakbelet,de nem lát benne gyulladást).Éjfél környékén kerültem be a szobába,volt vérvétel(reggelre lett meg az eredmény:CRP lement 42re,úgy,hogy nem vettem be semmilyen gyógyszert),utána kaptam 1 branült(4.szerre sikerült beszúrni),és reggelig 2 infúziót.A Dr.,aki fölvett az osztályra(és egyből műteni akart),11-én reggel mondta,hogy elmarad a műtét,de még megfigyelésre benttartanak.Aznap még kaptam 3 infúziót,CRP lement 27-re.12-én jegelés volt délig,utána gyakorlatilag kidobtak. 15-én hétfőn mentem háziorvoshoz,megnézte a zárójelentést,és mondta,hogy nem vakbélgyulladásom volt:mert a fehérvérsejtszámom nem emelkedett meg nagyon(13volt mikor bekerültem,másnapra8,4-re lement),nem volt lázam,és a vakbélgyulladással nem lehet 2 napnál tovább húzni.Ő bélfertőzésre gyanakodott,írt föl Normix-ot,szedjem mellé a Normaflore-t,és diétázzak.Szedtem a gyógyszereket,diétáztam és közben olyat éreztem,mintha alulról(tehát,ahol kezdődtek a fájdalmak onnan)fölfelé égéseket,szúrásokat éreztem a beleimben.Mondtam neki ezeket a tüneteket,azt mondta ez normális bélfertőzés esetén.Elküldött gasztoenterológiára ,szept.23-ra kaptam időpontot úgy,hogy ráírta a beutalóra,hogy sürgős.De még előbb 1 székletmintát kellett az Ántsz-hez vinnem,hogy nem vagyok-e fertőző(azóta meg lett az eredmény:nem).Voltam urológusnál is,hogy esetleg nem vesekő,vagy vesehomok(amikor aug.10-én kórházba kerültem,az ápolónő akinek először mondtam,hogy mik a tüneteim erre gondolt,de aztán ezt később senki nem is említette).Az urológus szerint nincs vesekövem,de szerintem nem vizsgált meg elég részletesen mert,csak a veséket nézte UH-gal. Eltelt már több,mint 3 hónap a kórházból kijövetel után,de még mindig nem tudom,mi a probléma,és a tüneteim néha megismétlődnek. Tünetek:égő érzés két oldalt,a medencecsonttól beljebb kb.1cm-re,ezek néha percekig tartanak,alhasnál szurkáló fájdalom több helyen,ezek másodpercekig tartanak,néha fölpuffadok,széklet normális,vizeletnél néha érzek enyhe csípést(rövid ideig,1-2mp-ig,ezt akkor tapasztalom,ha kevesebbet iszom). Azóta voltam gasztroenterológián,a Dr.nő azt mondta szerinte nem komoly a probléma,de kell egy vérvizsgálat ami kideríti,hogy lisztérzékeny vagyok-e(azóta meg van az eredménye a vérvizsgálatnak:nem vagyok lisztérzékeny),és egy kontrasztanyagos MR vizsgálat.Ez nov.29-én lesz. Úgy gondolom ezek még esetleg lényegesek lehetnek:május 4-én rosszul lettem az utcán,mert csináltam 1 tisztítókúrát(24órán keresztül csak vizet ittam,és hashajtót vettem be),és utána pár nappal elmentem vérplazmát adni. Május 21-én elkezdtem dolgozni másodállásban árufeltöltőként egy áruházban.A két munka kikészített 1 kicsit,mert árufeltöltőként nem tudtam annyiszor enni,mint szoktam(napi 4-6szor szoktam enni normális esetben),mert itt nem volt rá időm.Többször ájulás közelében voltam már(3,5re is leesett a vércukrom). Kicsit hipochonder is vagyok,már erre is gondoltam,hogy beképzelem magamnak ezeket a dolgokat.Mostanság nagyon feszült vagyok,és nem tudom levezetni a feszültséget,ami lehet,hogy így jön ki rajtam? Mi lehet a problémám,vagy milyen irányba induljak,hogy kiderítsék,mert nekem már nincs ötletem? Köszönöm előre is válaszát,és bocsánat,hogy sok lett,csak próbáltam beleírni mindent,ami lényeges lehet.
Kérdező: n1984 Válaszok száma: 0 db
Egy óriási probléma megoldásában kérnék segítséget,mert már kezdek megőrülni ettől a helyzettől. Történetem aug.8-án kezdődött enyhe alhasi fájdalommal,ami magától elmúlt kb.15 perc után. Másnap este indultam munkába megint elkezdett fájni,akkor nem múlt el,21:30kor váltást kellett kérnem,ügyeletre mentem,ahol kaptam fájdalomcsillapító injekciót és azt mondta a Drnő,hogy bélfertőzésem van,nincs vakbélgyulladásom. Másnap,10-én háziorvost helyettesítő orvos(háziorvos szabadságon volt) beküldött kórházba vakbélgyulladással.Ott benttartottak,műteni akartak,csak nem írtam alá a beleegyező nyilatkozatot(mert számomra nem volt egyértelmű minden).Mikor bekerültem először a sürgősségire este 18:00körül,volt vérvétel(58.5 CRP),Ekg(az rendben volt),ultrahang(az ultrahangos orvos azt mondta,látja végig a vakbelet,de nem lát benne gyulladást).Éjfél környékén kerültem be a szobába,volt vérvétel(reggelre lett meg az eredmény:CRP lement 42re,úgy,hogy nem vettem be semmilyen gyógyszert),utána kaptam 1 branült(4.szerre sikerült beszúrni),és reggelig 2 infúziót.A Dr.,aki fölvett az osztályra(és egyből műteni akart),11-én reggel mondta,hogy elmarad a műtét,de még megfigyelésre benttartanak.Aznap még kaptam 3 infúziót,CRP lement 27-re.12-én jegelés volt délig,utána gyakorlatilag kidobtak. 15-én hétfőn mentem háziorvoshoz,megnézte a zárójelentést,és mondta,hogy nem vakbélgyulladásom volt:mert a fehérvérsejtszámom nem emelkedett meg nagyon(13volt mikor bekerültem,másnapra8,4-re lement),nem volt lázam,és a vakbélgyulladással nem lehet 2 napnál tovább húzni.Ő bélfertőzésre gyanakodott,írt föl Normix-ot,szedjem mellé a Normaflore-t,és diétázzak.Szedtem a gyógyszereket,diétáztam és közben olyat éreztem,mintha alulról(tehát,ahol kezdődtek a fájdalmak onnan)fölfelé égéseket,szúrásokat éreztem a beleimben.Mondtam neki ezeket a tüneteket,azt mondta ez normális bélfertőzés esetén.Elküldött gasztoenterológiára ,szept.23-ra kaptam időpontot úgy,hogy ráírta a beutalóra,hogy sürgős.De még előbb 1 székletmintát kellett az Ántsz-hez vinnem,hogy nem vagyok-e fertőző(azóta meg lett az eredmény:nem).Voltam urológusnál is,hogy esetleg nem vesekő,vagy vesehomok(amikor aug.10-én kórházba kerültem,az ápolónő akinek először mondtam,hogy mik a tüneteim erre gondolt,de aztán ezt később senki nem is említette).Az urológus szerint nincs vesekövem,de szerintem nem vizsgált meg elég részletesen mert,csak a veséket nézte UH-gal. Eltelt már több,mint 3 hónap a kórházból kijövetel után,de még mindig nem tudom,mi a probléma,és a tüneteim néha megismétlődnek. Tünetek:égő érzés két oldalt,a medencecsonttól beljebb kb.1cm-re,ezek néha percekig tartanak,alhasnál szurkáló fájdalom több helyen,ezek másodpercekig tartanak,néha fölpuffadok,széklet normális,vizeletnél néha érzek enyhe csípést(rövid ideig,1-2mp-ig,ezt akkor tapasztalom,ha kevesebbet iszom). Azóta voltam gasztroenterológián,a Dr.nő azt mondta szerinte nem komoly a probléma,de kell egy vérvizsgálat ami kideríti,hogy lisztérzékeny vagyok-e(azóta meg van az eredménye a vérvizsgálatnak:nem vagyok lisztérzékeny),és egy kontrasztanyagos MR vizsgálat.Ez nov.29-én lesz. Úgy gondolom ezek még esetleg lényegesek lehetnek:május 4-én rosszul lettem az utcán,mert csináltam 1 tisztítókúrát(24órán keresztül csak vizet ittam,és hashajtót vettem be),és utána pár nappal elmentem vérplazmát adni. Május 21-én elkezdtem dolgozni másodállásban árufeltöltőként egy áruházban.A két munka kikészített 1 kicsit,mert árufeltöltőként nem tudtam annyiszor enni,mint szoktam(napi 4-6szor szoktam enni normális esetben),mert itt nem volt rá időm.Többször ájulás közelében voltam már(3,5re is leesett a vércukrom). Kicsit hipochonder is vagyok,már erre is gondoltam,hogy beképzelem magamnak ezeket a dolgokat.Mostanság nagyon feszült vagyok,és nem tudom levezetni a feszültséget,ami lehet,hogy így jön ki rajtam? Mi lehet a problémám,vagy milyen irányba induljak,hogy kiderítsék,mert nekem már nincs ötletem? Köszönöm előre is válaszát,és bocsánat,hogy sok lett,csak próbáltam beleírni mindent,ami lényeges lehet.
Kérdező: n1984 Válaszok száma: 0 db
Egy óriási probléma megoldásában kérnék segítséget,mert már kezdek megőrülni ettől a helyzettől. Történetem aug.8-án kezdődött enyhe alhasi fájdalommal,ami magától elmúlt kb.15 perc után. Másnap este indultam munkába megint elkezdett fájni,akkor nem múlt el,21:30kor váltást kellett kérnem,ügyeletre mentem,ahol kaptam fájdalomcsillapító injekciót és azt mondta a Drnő,hogy bélfertőzésem van,nincs vakbélgyulladásom. Másnap,10-én háziorvost helyettesítő orvos(háziorvos szabadságon volt) beküldött kórházba vakbélgyulladással.Ott benttartottak,műteni akartak,csak nem írtam alá a beleegyező nyilatkozatot(mert számomra nem volt egyértelmű minden).Mikor bekerültem először a sürgősségire este 18:00körül,volt vérvétel(58.5 CRP),Ekg(az rendben volt),ultrahang(az ultrahangos orvos azt mondta,látja végig a vakbelet,de nem lát benne gyulladást).Éjfél környékén kerültem be a szobába,volt vérvétel(reggelre lett meg az eredmény:CRP lement 42re,úgy,hogy nem vettem be semmilyen gyógyszert),utána kaptam 1 branült(4.szerre sikerült beszúrni),és reggelig 2 infúziót.A Dr.,aki fölvett az osztályra(és egyből műteni akart),11-én reggel mondta,hogy elmarad a műtét,de még megfigyelésre benttartanak.Aznap még kaptam 3 infúziót,CRP lement 27-re.12-én jegelés volt délig,utána gyakorlatilag kidobtak. 15-én hétfőn mentem háziorvoshoz,megnézte a zárójelentést,és mondta,hogy nem vakbélgyulladásom volt:mert a fehérvérsejtszámom nem emelkedett meg nagyon(13volt mikor bekerültem,másnapra8,4-re lement),nem volt lázam,és a vakbélgyulladással nem lehet 2 napnál tovább húzni.Ő bélfertőzésre gyanakodott,írt föl Normix-ot,szedjem mellé a Normaflore-t,és diétázzak.Szedtem a gyógyszereket,diétáztam és közben olyat éreztem,mintha alulról(tehát,ahol kezdődtek a fájdalmak onnan)fölfelé égéseket,szúrásokat éreztem a beleimben.Mondtam neki ezeket a tüneteket,azt mondta ez normális bélfertőzés esetén.Elküldött gasztoenterológiára ,szept.23-ra kaptam időpontot úgy,hogy ráírta a beutalóra,hogy sürgős.De még előbb 1 székletmintát kellett az Ántsz-hez vinnem,hogy nem vagyok-e fertőző(azóta meg lett az eredmény:nem).Voltam urológusnál is,hogy esetleg nem vesekő,vagy vesehomok(amikor aug.10-én kórházba kerültem,az ápolónő akinek először mondtam,hogy mik a tüneteim erre gondolt,de aztán ezt később senki nem is említette).Az urológus szerint nincs vesekövem,de szerintem nem vizsgált meg elég részletesen mert,csak a veséket nézte UH-gal. Eltelt már több,mint 3 hónap a kórházból kijövetel után,de még mindig nem tudom,mi a probléma,és a tüneteim néha megismétlődnek. Tünetek:égő érzés két oldalt,a medencecsonttól beljebb kb.1cm-re,ezek néha percekig tartanak,alhasnál szurkáló fájdalom több helyen,ezek másodpercekig tartanak,néha fölpuffadok,széklet normális,vizeletnél néha érzek enyhe csípést(rövid ideig,1-2mp-ig,ezt akkor tapasztalom,ha kevesebbet iszom). Azóta voltam gasztroenterológián,a Dr.nő azt mondta szerinte nem komoly a probléma,de kell egy vérvizsgálat ami kideríti,hogy lisztérzékeny vagyok-e(azóta meg van az eredménye a vérvizsgálatnak:nem vagyok lisztérzékeny),és egy kontrasztanyagos MR vizsgálat.Ez nov.29-én lesz. Úgy gondolom ezek még esetleg lényegesek lehetnek:május 4-én rosszul lettem az utcán,mert csináltam 1 tisztítókúrát(24órán keresztül csak vizet ittam,és hashajtót vettem be),és utána pár nappal elmentem vérplazmát adni. Május 21-én elkezdtem dolgozni másodállásban árufeltöltőként egy áruházban.A két munka kikészített 1 kicsit,mert árufeltöltőként nem tudtam annyiszor enni,mint szoktam(napi 4-6szor szoktam enni normális esetben),mert itt nem volt rá időm.Többször ájulás közelében voltam már(3,5re is leesett a vércukrom). Kicsit hipochonder is vagyok,már erre is gondoltam,hogy beképzelem magamnak ezeket a dolgokat.Mostanság nagyon feszült vagyok,és nem tudom levezetni a feszültséget,ami lehet,hogy így jön ki rajtam? Mi lehet a problémám,vagy milyen irányba induljak,hogy kiderítsék,mert nekem már nincs ötletem? Köszönöm előre is válaszát,és bocsánat,hogy sok lett,csak próbáltam beleírni mindent,ami lényeges lehet.
Kérdező: n1984 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 28 éves fiatalember vagyok, és az utóbbi egy hétben furcsa tünetekre lettem figyelmes. Az eset egy magamhoz képest hosszabb futás után kezdődött, amikor egy hideg dinnye darabot lenyelve, a hideg, bizsergő érzés teljesen kisugárzott a hátam bal-felső részére, enyhén a nyakam irányába is, majd szép lassan visszatért a normálisba. Minden újabb falat elfogyasztásánál az érzés ismét megjelent. Szokatlan volt, és amint a következő napokban újra kiváltották az érzést hideg vagy savanyú ételek, akár a víz is, egyre aggasztóbbá kezdett válni. Azt gondolom az érzékzavart valamiféle gerinc rendellenesség okozhatja, de nem igazán tudtam hová tenni a kapcsolatot az emésztőrendszerem és a gerincem között. Próbáltam keresgetni a témában bármiféle infót, de ilyen kapcsolatról nem sikerült többet megtudnom. Azt, hogy kezdetleges porckorongsérvem van, nem tudom elvetni, de vizsgálat híján megerősíteni sem. Jelenleg külföldön tartózkodom, így az ezirányú vizsgálatok némi fennakadást jelenthetnek. A gerincem megterhelése után olykor érzek csípőbe, illetve a hát nyak alatti részébe sugárzó enyhe fájdalmat, illetve néhány évvel ezelőtt egy szerencsétlenül sikerült vízbeugrás után a gerincoszlopom visszafelé egy erős terhelést kapott, ami után egy néhány napon át erősebben érezhető kellemetlen érzés volt jelen a csigolyáimnál, majd fokozatosan enyhült, és megszűnt, ám terhelés hatására ezek után is enyhén éreztem azt. Ezen információk birtokában látnak-e bármiféle lehetséges összefüggést, amik a jelenlegi tüneteket okozhatják, és milyen teendőt javasolnak az ügyben? Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Takács Róbert
Kérdező: RobertT Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr úr olyan kèrésel fordulok önhöz ,hogy 2011 február 18 án korházba kerültem koma állapotba Agyhártyagyuladásal ellőte háziorvos gyógyszerkezelést kaptam de nem javult az állapotom utolsó nap 2011 02 26 visza mentem hozzá de már nagyon rossz állapotban voltam neki már nem szabadot volna elengednie a rendelőből elég magas volt a lázam és már menni sem birtam de elküldött a az idegorvoshoz nagyából meg vizsgáltak rákérdeztem hogy nem e Agyhártyagyuladásom van azt válaszólta hogy lehetséges nem kizárt ki irta Flektort hogy szedjem és nem lesz semmi pedig látta rajtam az orvos ,hogy milyen állapotban vagyok a kb 10 nap alatt hivtuk az ügyeletett a mentőt és egyik sem jött ki hibába mondtuk ,hogy komoly baj van majd 2011 02 28 este kb 11 a párom észre vette hogy nem reagálok mert nem ismertem fel komába estem na akkor jötek ki a mentősök az kérdésem ,hogy sajnos azóta nagyon sok vizsgálaton de mindenre azt mondták ,hogy nincs bajom de sajnos azóta olyan derék fájdalmam van ,hogy nem lehet elviselni 5 éve dolgozni sem tudok vagy is a kérdés hogy a körzeti orvosom miatt majd nem meg haltam mit tudok ez elen teni az orvos mulasztás törtènt szerintem előre is köszönöm várom a választ
Kérdező: Angéla Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm. Kb egy hónapja viszket végbélnyílás környéke illetve belül. Reparon hatására nem szűnt, és időközben lett egy fisszúra is. Ezt látta sebész akitől kaptam Doloproct krémet ami teljesen tönkretette a végbélnyilásomat, felhólyagosodott fekélyesedett. Ezután magán proktológushoz mentem aki erre kúpot írt fel és sudocrem-et. Mostanra meggyógyult a repedés és a krém okozta károk is eltűntek. A viszketés enyhe égő érzéssel viszont újra előjött. a A kezdetekkor észrevettem a végbélnyílásom belső felületén egy rízsszem szerű kinövést. Ez viszket főleg. Ezzel is kezdődött de a proktológusnál mikor voltam ezt nem is vizsgálta, látva a fekélyes sebeket amiket a doloproct okozott, azt kezelte, nem ment tovább. Erröl a kinövésről ma képet is készítettem, de ide nem tudom felrakni. Erősen széthúzva kb 1-1.5 cm mélyen a bőr felületén egy rózsaszínű, fél rízsszem méretű kinövés ami nem lóg hanem felfekszik a felületre. (tehát a rízsszem a hosszabb oldalán kapcsolódik a börhöz) Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: K.László Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor úr/nő. 17 éves fiú vagyok rendszeresen végzek saját testsúlyos edzést gyógyszert nem szedek. Allerigáról nem tudok. Az idei nyár végen elkezdett fájni a fejem a fej hátsó részén ami a fejtetőre suárzott ki. Eleinte hozzátársult erős fáradékonyság és napközben alvás is, émelygés és tanulasi nehézség. Az utolso most is fenn áll. Vérvételen voltam a vérképem nagyon jó volt a vérnyomásom 24 órás vérnyomásmérővel normális volt. Beutaltak neurológiára ha leirnám nevetséges lenne az időpont. Magneziumot szedek sok gyümölcsöt eszem. Azonban amióta ez fenn áll az edzéseimet meg eitkítotr és ha edzek akkor erosebben fáj másnap vagy ha sulyzozom akkor az utan rögtön fáj émelygek és szédülök. Nagyokat ropognak a hát és nyak csigolyáim olykor. Valami tipp esetleg mert kicsit aggódok. Választ előre is köszönöm.
Kérdező: Binidelton001 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-11-15 19:04:28
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kilányom néhány hete, sírva kérte a segítségem abban, hogy régóta tartó problémájában segítsek, mert tovább nem bírja! Mindeddig egyetlen alkalommal sem tett utalást, hogy ilyen gondja van. A következőket mondta: -nagyon zavar, hogy hallom ahogy nyelek, - pislogáskor is elő tudom hozni a recsegő hangokat, de csak ha akarom ( odahajolva én is hallom!),- ha ásítok, bedugul a fülem, és meg kell nyomnom, hogy megint jó legyen,- nyitott szájjal veszem a levegőt, akkor olyan fura hangok vannak. Lefekvéskor nagyon zavar. -Napközben néha el tudok feledkezni róla, de nyelékor mindig van! Fül-orr gégészetre vittem már másnap szegényt, ahol elmesélve a problémát, a doktornő belenézett a fülébe, és annyit mondott, hogy nyitott fülkürtje van, tessék tornáztatni. Elküldött hallásvizsgálatra, ahova 1 hét múlva kaptunk időpontot. Kérdésem az volna, hogy lehetséges-e, hogy ez a diagnózis ilyen rövid vizsgálat után ennyire nyilvánvaló, és könnyen megállapítható volna? A tünetek alapján Ön is erre következtetne? Amennyiben igen, úgy mit jelent a tornáztatás? Erre a kérdésemre a doktornő csak a vállát rántotta meg! Nem lehet, hogy nem nyitott, hanem inkább zárt a fülkürt? Mi okozhat ilyen tüneteket? Mivel a kislányom már lefeküdni sem mer egyedül emiatt, nagyon aggódom érte! Kérdésemre, hogy mióta érzi, hallja ezt, azt mondta, hogy mióta csak létezik ő maga! Viszont most kezdte el zavarni. Felsőléguti betegsége nem volt legalább 1 éve. Kérem segítsen abban, hogyan tudnám meg minél előbb a probléma okát, illetve annak megoldását! Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Zenida Válaszok száma: 0 db
Kérdésem,miért érezni szívem dobogását 10 órás munka után este elfekvéskor minden nap kb 3 éve. Állásközben vagy munka közben nem érzem .Esti zuhany után elfekvéskor nem gyors hanem erősebb dobogásérzetem van .Bal lábamon visszerek vannak,de probléma nincs velük.Dobogásérzet még has bal alsó tájékon ,nyak részen ,gégecső mellett és fül mellett érezhető fekvéskor.Bal oldali részemen.Olyan érzésem is van mikor nagy levegőt veszek és kifújom háromszor érzem agy szagatom meg ,mint ha szívem hozzáérne tüdőhöz . Mi okozhatja ezeket a panaszaimat és veszélyes lehet?
Kérdező: ATTILA1982 Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok! A problémám a következő lenne, vérzett az orrom ami miatt gégészetre mentem, az orvos elmondása alapján kiszáradt az orrnyálkahártyám és attól van, hozzá teszem már nem először.Ilyenkor neogranormon, coldastop csepp ,rutascorbin ami mindig csak pár hónapig jó, és minden kezdődik előröl. Most már nagyon elegem van belőle mivel ez általában rosszulléttel társul, már lassan sehova nem merek menni, mikor vérzik ,mert most már csak úgy spontán is vérzik minden előzmény nélkül. Most azt szeretném kérdezni hogy a gégész említette hogy olyan pontszerűen belehetne sütni nem az egészet mert kilyukadhat az orrsövény, csak ott ahol vérzik .Most ez a besütés egyenlő az érbesütéssel ,vagy ez a pontszerű sütés teljesen más? Még azt szeretném kérdezni ha erre a besütésre sor kerülni ez hogy történik, és fáj -e ? Annyit mondott hogy közben véreznie kell hogy lássa hol kell sütni de agyon félek attól is hogy elájulok meg utána is vérezik-e stb. Elnézést hogy ilyen problémás vagyok de válaszát előre is nagyon szépen köszönöm
Kérdező: anita78 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! 1,5 éve labdarúgás közben boka sérülést szenvedtem éles fájdalmat éreztem a sipcsont alsó részén, másnap orvoshoz fordultam röntgen nem készült tapintva az orvos azt állapitotta meg véraláfutás van a boka izületben. 2 hét ultrahangos és fizikoterápiás kezelés után csökkent a fájdalom járás közben, de folytattam a labdarúgást, viszont mikor torokkal rúgtam erős fájdalmat éreztem. 1 év után orvoshoz fordultam MR is készült a diagnózis proc. post. tali l.d., OCD tali med l.d. susp, Oedema tali med l.d.(1 cm nagyságú) Javaslat az ödémás terület felfúrása, de bizonytalankodott az orvos hogy nem biztos hogy hozzáfér. Ezen kórképpel elmentem egy másik orvoshoz aki gyógyszeres kezelést irt fel (Detralex, Condrosulf) 3 hónap után ismét MR nincs javulás de a porc nem omlott be, további 3 hónap gyógyszeres kezelés. Kérdésem mennyi ideig húzódhat ez el? Van-e esetleg valami hatásosabb és gyorsabb gyógymód, gyógyszer, injekció, terápia vagy kenőcs? Tényleg kockázatos-e a műtét? Fogok-e tudni még focizni? Mindegy ha fociznék és mikor már tényleg beomlik akkor megműtik? Köszönöm és várom válaszát
Kérdező: pisti29 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Hólyaghuruttal küzdök 3 hónapja, a vizelési inger folyamatosan megmarad, a csípő érzés olykor-olykor visszatér. A legutóbbi tenyésztési leleteim negatívak lettek, így az urológus azt mondta bakteriális vaginosis-om van, bár kifejezetten ilyen vizsgálatot nem végzett. Emiatt azt mondta vitagyn c hüvelykrémet alkalmazzak, amely savas kémhatású. A hólyaghurut miatt pedig urogin cseppeket javasolt. Kérdésem az lenne, hogy mivel a krém savas, az urogin csepp azonban lugos kémhatású a kettő egyszerre való alkalmazása nem alkalmatlan-e, illetve ha tőzegáfonya kapszulát szedek mellé ami szintén savas akkor a medveszőlőlevél hatása nem csökken-e, hiszen az főként lugos környezetben hatásos? Illetve érdeklődnék, hogy a medveszőlőlevelet meddig alkalmazhatom?
Kérdező: kovacsnora444 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-11-10 17:55:21
Kedves Doktor Úr! 65 éves vagyok. Három hónapja a DM-ben kipróbáltam egy korrektort és másnapra apró piros kiütések lettek a bal szemem sarkában. Nem viszketett és nem fájt, de mivel pár hét múlva sem múlt el megmutattam bőrgyógyásznak. Ő azt mondta, hogy valószínűleg allergiás lehettem a korrektorra és ez ekcéma lehet. Felírta a Laticort szteroid krémet. Három nap múlva elmúltak a kiütések, de miután abbahagytam a kenést, visszajöttek és sokkal csúnyábbak lettek. Ekkor elmentem a szemészetre,ahol TORRADEX krémet írtak fel, ezzel kenegettem nyolc napig, és sokat javult. De amikor abbahagytam a kenést, sokkal csúnyább lett. A szemem sarkában most már egy nagy piros folt is lett, nemcsak a piros pöttyök. Már két hete nem kenem a szteroiddal, egy hónapja nem használok semmilyen szemfestéket, de nem javul. Létezik, hogy a szteroid krémektől lett rosszabb az állapotom? Mit tehetnék?
Kérdező: Kovács Judit Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr! 65 éves vagyok, a hallásom a húszas éveimtől folyamatosan romlik. A hallás vizsgálaton megállapították, hogy súlyos halláskárosodás van a jobb fülemben, szinte egyáltalán nem hallok vele, és ezen nem segített a legdrágább hallókészülék sem. Az mondták, hogy hallóideg sorvadásom lehet. A bal fülem károsodása közepes. Azt javasolták, hogy arra vegyek hallókészüléket, hogy ne romoljon tovább. Kérdésem az lenne, hogy a hallókészülék mi módon akadályozza meg a további hallásromlást hallóideg sorvadás esetén? Ez bizonyított tény? Előre is köszönöm mielőbbi válaszát.
Kérdező: Kovács Judit Válaszok száma: 0 db
Férjemnek infarktusa volt. Behelyeztek egy "rugót" a szív egyik erébe. Vár egy másik behelyezésre is. Milyen fizikai megterhelés engedélyezett, illetve javasolt ilyenkor. Az alkohol fogyasztása mekkora kockázattal jár alkalmanként. Havonta kétszer alkalmanként fél liter Hubertus, 3-4 sörrel.
Kérdező: Csi Válaszok száma: 0 db
Fogalmam sincs, hogy mi lehet a bajom, rettenetesen félek. Tavaly elveszítettem az édesanyámat méhrák miatt. A trauma feldolgozásában az "segített", hogy rengeteget ettem, így 15 kilót híztam, ami most már közel 90 kilós testsúlyt jelent a 160 cm-es "magasságomhoz". Fokozott szőrnövekedés jelentkezett, ami igazából már 10 éve lassan-fokozatosan elindult, kislányom születése után 30 éves koromban, de tavasszal mintha ez a folyamat erősödött volna. Májusban kimaradt egy menstruációm. Barátnőmnek is. Hallgattam rá, hogy ez valószínűleg a melegtől és a túlsúlytól van. Júniusban rendesen megjött, bár kevesebb volt, aminek még örültem is. Júliusban megint kimaradt, de megint "megnyugtattuk" magunkat, hogy a melegtől, túlsúlytól, "kortól" lehet. Augusztusban és szeptemberben rendes menstruáció következett, így megint megnyugodtam. Októberben azonban 9 napig tartott a menstruációm, és jóval bővebb volt, mint szokott lenni, már-már ijesztő mennyiségben. 2 óránként kellett betétet cserélnem, többször át is áztam. Nagy, váladékos darabkák is voltak benne, ami azért aggasztott, mert korábban nekem még ha volt is ilyen, csak nagyon pici és nagyon ritkán. Próbáltam többször is az SZTK-ban az orvoshoz bejutni, de ez itt a környezetemben nem egyszerű, nem is jutottam be. Majd ez a darabos, bő, 9 napig tartó mensturáció elmúlt, s a novemberi 6 nappal korábban érkezett, egy szexuális együttlét után, ami nem volt "durva", és nekem nem is szokott ilyen lenni, de mégis megemlítem, hátha van jelentősége. Ez a menstruáció megint nem szokványos volt, mert egy nap után lecsökkent a mennyisége, sőt... jóval kevesebb volt, mint szokott lenni, inkább csak ilyen rózsaszínes hüvelyváladéknak nevezném. 5 napig ilyen volt, majd "időben megjött rendes mennyiséggel". Most azóta is meg van, igazából nem olyan bő és aggasztó, mint az előző havi, de ez meg a pecsételő vérzést is beleszámítva most tart 14 napja. Ez most pár napja már barnás, mennyiségre még mindig "normálisnak" mondható, de ugye minimálisan csökken, nem múlik el. Fájdalmaim, görcseim nincsenek. "Farokcsont" fájdalmam van szeptember eleje óta, amit az ülőmunkának, a mozgásszegény életmódnak és a túlsúlynak tudnék be, de leírom, hátha tévedek, és az is ide tartozik. Orvoshoz mindenképpen el kell mennem, tudom, de ehhez magánorvost kell felkeresnem, mert a körzeti rendelés katasztrófa, egy héten háromszor 4 óra rendelés van egy orvossal aki a terhesgondozást is viszi, így sok társammal együtt sosem férek bele a rendelési időbe. Addig is szeretném ha "megnyugtatnának", hogy a leírt tünetek alapján talán ez még nem a legrosszabb, vagyis hogy ez nem feltétlenül daganat, "csak" valami más... hormonzavar, mióma vagy bármi, ami gyógyítható. Önök szerint a leírt tünetek alapján mi jöhet szóba, mi bajom lehet, és mire számíthatok? Válaszukat hálásan köszönöm!
Kérdező: csacsika76 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-11-12 16:34:30
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Meddőségi nehézségek miatt csináltattam 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálatot, az értékek jók (glükóz, glükóz terhelés 60', 120') de az inzulin értékem csak 0,3 a referencia tartomàny 1,9-23 között van. Nem tudom hogy a terheléses inzulin értékem ennek fényében mit jelent. Glükóz fluoridos: 4,6 mmol/L Glükóz terhelés: 60': 5,0 mmol/L Glükóz terhelés 120': 5,3 mmol/L Inzulin: 0,3 mIU/L Inzulin terhelés 60': 38,9 mIU/L Inzulin terhelés 120': 28,8 mlU/L Homa-IR: 0,1 Köszönettel: Tomasics Judit
Kérdező: brownie85 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-12-02 14:18:35
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Meddőségi nehézségek miatt csináltattam 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálatot, az értékek jók (glükóz, glükóz terhelés 60', 120') de az inzulin értékem csak 0,3 a referencia tartomàny 1,9-23 között van. Nem tudom hogy a terheléses inzulin értékem ennek fényében mit jelent. Glükóz fluoridos: 4,6 mmol/L Glükóz terhelés: 60': 5,0 mmol/L Glükóz terhelés 120': 5,3 mmol/L Inzulin: 0,3 mIU/L Inzulin terhelés 60': 38,9 mIU/L Inzulin terhelés 120': 28,8 mlU/L Homa-IR: 0,1 Köszönettel: Tomasics Judit
Kérdező: brownie85 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-12-02 14:19:57
Ma voltam röntgen vizsgálaton ahol a két térdemről felvétel készült ami a következő : Jobb térde min. valgusban.Flexis teljes.Oldalirányú mérs.instab. Bal térd középállásban. Min. old.irányú instab. Teljes flexio. Milyen állapotba vannak a térdeim ?
Kérdező: G.Jani Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-11-04 18:45:57
Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: 42 éves vagyok, kb. 3 hónapja egyik alkalomról a másikra merevedés közben fájdalom lépett fel a makkom környékén. Elmentem urológushoz, aki tapintással végigvizsgálta a péniszem, de nem talált így problémát. A fájdalom miatt felírt Rantudil Forte gyulladásgátlót. Sajnos nem használt. Szedése után egy másik urológushoz is elmentem vizsgálatra. Ő is tapintásos vizsgálattal kezdte, majd ultrahanggal is megnézte a péniszem, végül prosztatatapintást is végzett. Rendben talált mindent. Kért ejakulátumot laborvizsgálat céljából, amivel szintén semmi probléma nem volt. A fájdalom miatt mindenesetre felírt Aktil Duo antibiotikumot, amit 2 hétig kellett szednem. Sajnos a fájdalom nem csökkent. A következő alkalomra csináltattam vizelet- és vérvizsgálatot, amivel szintén minden rendben volt. Ekkor Flemac gyulladásgátlót írt fel 30 napra, de ez sem segített. Ezekután már nagyon tanácstalan és kétségbeesett vagyok, hogy hova fordulhatok. Szerencsére a merevedéssel nincsen gondom (ha kell 20-30 percig eltart), de ez végig fájdalommal jár, ami az ejakuláció után rohamosan gyengül, szinte el is múlik, bár néha másnap még érzem nagyon-nagyon enyhén a makk gyenge nyomásakor. A fájdalom merev hímvesszőnél a makk környékén jelentkezik érintés nélkül is, a makk összenyomásakor ez fokozódik. Az urológus Doktor Úr szerint, valami feszíthet belül, ami a nem is kicsi fájdalmat okozhatja, bár szerinte nagyon nehéz a problémát diagnosztizálni. Próbáltam az interneten is kutakodni már egy ideje, de sajnos még hasonló problémát sem találtam. Kérdésem a következő lenne: van-e esetleg gyanúja ami a gondot okozhatja, vagy hova fordulhatok a gyógyulásom érdekében? Nagyon szeretnék már ezen a borzasztó kellemetlen dolgon túl lenni! Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: kander Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2016-11-05 13:02:58
Egy hónapja, hogy térdfeszítő gépen könnyű feszítéseket végeztem teljes mozgástartományban. Azt követő napon remek volt, de a második nap óta az eddig eltelt időszakban a jobb térdem rettenetesen fáj. Megdagadt a patella felső részénél, annak oldalainál, de különösen a felső részénél nyomásra nagyon érzékeny, érzem a magdagadt állapotot. Fekve viszont a mozgástartománya nem változott (nem szűkült be).Pihenéskor sajog, és ami nagyon érdekes, a belső térdízületi felénél a porckopásra jellemző fájdalmam van, de minden lépésnél. (Sántikálok) A másik térdízületémnél kb. két évvel ezelőtt Molnár Szabolcs doktor úr ponckopást állapított meg, de azt Gca2700, stb szedéssel rendbejött, amit azóta is kezelek. A röntgen akkor kimutatta, hogy a bal térdemnél kb. fele a rés, mint a jobbnál. Ennek ellenére a jobb térdemmel van most probléma. Számomra hihetetlen, hogy a "jó" térdemnél hihetetlen egy rossz edzésgyakorlattól ekkora kopás keletkezzen, ráadásul a jobb állapotban levőnél. Kezelem hűtéssel, diclac krémmel, és a porcképzők további szedésével, de hiába. Nem javul. Ugyanúgy be van dagadva, és a járás fájdalmas. Szeretném, ha Dr. Molnár Szabolcs doktor úr válaszolna. Talán emlékszik még rám, mert személyesen voltam nála.
Kérdező: Bogárdi István Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Aggaszt nagyon a dolog, az utolsó Angliai repülőutamon leszálláskor iszonyatos fejfájásom volt. Leginkább a szemeim és az orrom közti területen, de sjrtam a fájdalomtól. Akkor megfogadtam soha többé nem repülök, de unokám miatt mégis mennem kell februárban. Félek nagyon, nem tudom, valóban a légnyomásos fejfájás e ez? Tehetek e bármit ellen? Várom szjves válaszát! Üdvözlettel: Ildikó
Kérdező: bareith ildiko Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-11-02 19:45:40
T. Doktor Kb. 2 hete egy esés alkalmával elmozdult az V. kézközép csontom (ahogy én látom, még nem voltam orvosnál). Egy kis dudor jelent meg a tenyeremen, de különösebben nem fájt. Nem lilult be, kicsit püffedt volt, de az is elmult 1-2 nap után. Ezért is gondolom, hogy nem tört el, csak a csontdudor maradt a tenyeremben azóta is. A kisujjam és a többi ujjam is ugyanugy mozog, kivéve a körkörös mozgást, akkor érzek fájdalmat. A szorító eröm is csak kis mértékben csökkent. Egyre gyakrabban érzek viszont a csuklóba és alkarba kisugárzó fájdalmat. Lehetséges mütét nélküli helyretétel? Szeretném tudni hogy munkából való hosszabb tartamú kieséssel járhat -e a terápia? Elöre is köszönöm a felvilágosítást! Tímea
Kérdező: Batki Tímea Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Jobb talpam sarok részén 5 mm-es sarkantyú van, amire november 10-ére röntgenes kezelést kapok. Viszont december elején a bal térdem keresztszalag pótlás műtéte lesz. Az lenne a kérdésem, hogy a röntgenes kezelés befolyásolja-e a térdszalag műtétet? Lesz-e bármi hátrány csontban, szövetben, ínban, bármiben? Bevállaljam-e vagy halasszam későbbre a röntgenes kezelést? Nagyon szépen köszönöm előre is megtisztelő válaszát! Tisztelettel: Farkas Melinda
Kérdező: melusw76 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-10-30 06:01:48
Tisztelt Szakértő! Férjemmel 2016.10.27.-én voltunk koponya CT vizsgálaton , szeretném véleményét kérni a leletről . Előre is köszönöm válaszát , egy agodó feleség . Jobb oldalon frontalisan 15 mm legnagyobb átmérőjű területen tágabb külső liquortér van . Szintén jobb oldalon a temporális pólusban ismert arachnoidealis cysta ábrázolodik . A liquorterek máshol megtartottak. IC vérzés nincs. Acut ichaemias károsodásnak nincs jele . A közép vonal a helyén áll. Tészűkítő folyamat nem különül el . A jobb oldalon szemműtét utáni állapot van . Az orrmelléküregben kiterjedten látható minimális nyálkahártya megvastagodás. Vélemény: Az előző vizsgálathoz képest novum nem ábrázolodik. Ismert liquordenz képletek jobb oldalon temporo-polarisan és frontalisan . Pansinustitis chronica.
Kérdező: Mariann81 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-10-30 07:04:50
Tisztelt Szakértő! Férjemmel 2016.10.27.-én voltunk koponya CT vizsgálaton . Szeretném a véleményét kérni . Tiszutelettel egy agodó feleség Jobb oldalon frontalisan 15 mm legnagyobb átmérőjű területen tágabb külső liquortér van . Szintén jobb oldalon a temporális pólusban ismert arachnoidealis cysta ábrázolodik . A liquorterek máshol megtartottak. IC vérzés nincs. Acut ichaemias károsodásnak nincs jele . A közép vonal a helyén áll. Tészűkítő folyamat nem különül el . A jobb oldalon szemműtét utáni állapot van . Az orrmelléküregben kiterjedten látható minimális nyálkahártya megvastagodás. Vélemény: Az előző vizsgálathoz képest novum nem ábrázolodik. Ismert liquordenz képletek jobb oldalon temporo-polarisan és frontalisan . Pansinustitis chronica.
Kérdező: Mariann81 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr ! Kérdésem az lenne mennyire kell aggódnom 6 hetes kisbabám miatt.Ma voltunk Ultrahangvizsgálaton szeretném ha véleményezné a leletünket. Lelet: A vesék nagysága echoszerkezete kornak megfelelő.A bal pyleon11x10x5 mm tágasságu.A tágulat a kehelyszárakra nem terjedt át. A másik kérdésem a 6 hetes babám még mindig nagyon sárga .Vajon összefügg ez a vesével vagy más oka lehet. Nagyon sokat sír a gyermekorvos csináltatott vizeletmintát az negatív lett de az UH azt mondták ebben a vizeletvizsgálatban nem nézték hogy van e bakteriális fertőzése a vesetágulat miatt. Várom válaszát. Tisztelettel:Szabó Andrea
Kérdező: Szabo Andrea Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 23 éves nő vagyok. Körülbelül 3 hónapja szexuális együttlét után pár nappal húgyúti panaszaim jelentkeztek. Gyakori vizelési inger, égő, csípő érzés vizeletürítéskor, véres vizelet. Ekkor urzinol tablettát kezdtem el szedni, amely teljesen megszüntette a panaszaimat, azonban rá egy héttel újbóli együttlét után 1 nappal ismét kiújultak a panaszaim. Ekkor orvoshoz fordultam aki cyfloxint írt fel, ezt egy hétig szedtem, amitől a véres vizelet, illetve az égő csípő érzés elmúlt, de a vizelési inger már folyamatos volt. Mivel ez a panasz nem szűnt meg nőgyógyászhoz fordultam aki írt fel zinnatot, és azi sandozt is számomra, emellett rákszűrést végzett, ez HPV pozitív lett.(66os típus) Erre isosprinozint kaptam, de ezt már beszedtem. Mivel a panasz ezután sem múlt el vizelettenyésztést csináltattam ez enterococcus spp-t mutatott ki 10^3-on csíraszámban. Ezután aktil duot kaptam, amit 2 hétig kellett szednem, de a vizelési inger még mindig megmaradt. Csináltattam újbóli tenyésztést ez vegyes baktériumflórát igazolt, ismétlési javaslattal. Elmentem ügyeletre itt írtak fel tarividet, ezt egy hétig szedtem. Ezután végre eljutottam urológiára, ahol szintén vizelettenyésztést csináltattak, kettőt is, de mindkettő negatív eredményt hozott. Emellett csináltattam STD szűrést is, ez mind negatív lett (chlamydia, sarjadzó gomba, baktérium, mycoplasma, ureaplasma nem tenyészett ki). Közben enyhe folyásom keletkezett. Az urológus azt mondta, hogy a sok antibiotikum hatására bakteriális vaginózisom lett, ezért vitagyn c hüvelykrémet javasolt, illetve urogin szedését. Írt fel vesicare tablettát is, ezt 4 napig szedtem, most abbahagytam, mert nem hatott, és igazából nem vagyok biztos abban, hogy ez használ számomra. A kérdéseim a következők lennének: Szedjem-e a vesicaret? A bakteriális vaginózis okozhatja-e a folyamatos vizelési ingert, a hüvelyflóra visszaállításával megoldható-e a probléma? Sok helyen utánaolvastam a problémámnak, több helyen írják, hogy a természetes gyógymódok hatásosak lehetnek. Gondolok itt a tőzegáfonyára, grapefruitmag-cseppre, medveszőlőlevélre (esetemben urogin) illetve cickafarkfű ülőfürdő alkalmazására. Kérdésem hogy ezek együtt használhatóak-e, illetve ezekkel együtt vitagyn c alkalmazható-e, és ha igen hatásos lehet-e? Fő kérdésem pedig az, hogy mi lehet a problémám, miért nem múlik el a vizelési inger? Már megkeseríti a napjaimat. Válaszát előre is köszönöm, és nagyon várom.
Kérdező: kovacsnora444 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-10-27 22:01:41
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 4napja kezdett el fájni a torkom,rossz közérzet,gyengeség. Megnéztem erős fény mellett a mandulám,és láttam egy nagy (~0'4mm) átmérőjű lyukat,benne fehér váladékkal. Fülpiszkálóval óvatosan megpiszkáltam,és a fehér darabok/váladék elkezdett kijönni. Majd jobban beleláttam a melyedésbe,és nagyon mélynek tűnik,tele van fehér krém szerű váladékkal,és néhány helyen szürkésfehér színű. Másnap reggelre nagyon bedagadt a mandulám,39 fokos lázam lett,és az egész torkom fehér pöttyös. A nyakamon 7db fájdalmas nyirokcsomó lett. Voltam orvosnál,de csak belekukkantott a számba és annyit mondott hogy ez csúnya. Kaptam Curam 875/125mg-os antibiotikumot,Algopirint és flektor fájdalomcsillapítót. Viszont valamelyik gyógyszert nem bírja a hasam. Akinél voltam doktor Úr csak az általános lakcímemen rendel. Menjek el az igazi orvosomhoz? Mi lehet az a fehér mélyedés ami fáj? A hasmenés meddig fog tartani? Előre is köszönöm válaszát!
Kérdező: Klautri Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Nemrég egészségügyi küretet kellett nálam elvégezni szabálytalan vérzés, megvastagodott méhnyálkahártya miatt. Megkaptam a szövettani eredményt, de sajnos magyarázatot nem kaptam rá, hogy mit is jelent pontosan a mikroszkópos leírás, amelynek szövege a következő: I. Kevés töredezett cervic alis nmirigyrészlet tűnik elő. II. Endometriumrészleteket látunk, a mirigy-stroma arány megtartott, a mirigyek kissé szabálytalan alakúak, helyenként tágabbak, a stroma közepesen sejtdús, kompakt. Egy területen szabályos laphámsziget figyelhető meg. Diagnózis: I. Szabályos cervicalis hám. II. Irregularis proliferatio. Sajnos nekem e leírás nem mond semmit, így kérném segítségét abban, hogy megtudjam, mi is lett valójában az eredmény.
Kérdező: gulyasgne Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-11-08 11:21:47
Tisztelt dr Úr/Nő!! Vesekőzuzásra vagyok elöjegyezve szerdára,mert a vizeletemben még mindig van egy bacilus,és azt gondolja az orvosom,hátha akkor eltünik a baci.Nekem van egy 10 mm-es vesekövem ami nem okoz nekem semmi fájdalmat, csak röntgenen látják.Hangárnyékot adó echogén képlet mely kőre sups.Nem akarok 69 évesen beleegyezni.szeretném akkor valami másféle képen eltávolitattni.Kérek tanácsot ,hogyan lehetne??Várom válaszukat köszönettel Firtlné
Kérdező: evelinke68 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-10-26 21:46:54
Tisztelt Doktornő! Lányom keze az utóbbi fél évben kezdett el remegni. Eleinte csak ritkán jelentkezett a tünet, de mostanában mindennapos , sőt naponta többször is előjön neki. előfordult, hogy a lába is remegett. Lányom 17-éves, de nem iszik, nem dohányzik, nem kávézik és persze nem is drogozik. Nem idegeskedik, nem stresszes. Kérdeztem tőle, de mondja, hogy semmi ilyen nem lehet. 4-es tanuló. LIsztérzékeny, de tartja a diétát. A körzeti orvos adott beutalót a Neurológiára, de csak Jövő évre kaptunk időpontot. Az még nagyon messze van és én aggódom, hogy nehogy valami komoly legyen. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Egy aggódó anyuka
Kérdező: Ditte Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-10-26 18:32:05
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 30 éves férfi vagyok, pajzsmirigy fájdalmam, panaszom nincsen, mégis ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. A pajzsmirigyemmel kapcsolatos dolgok évekkel ezelőtt kezdődtek, a legelső vizsgálat során megállapításra került,hogy bal oldala nem fejlődött ki, emiatt a szakorvos Letrox 50-et írt fel, annak a felét kell szednem minden reggel. A jobb lebenye: 43*19*20 mm. A problémám az, hogy mióta szedem a gyógyszert, észrevettem magamon, hogy fogyok, illetve nincsen akkora étvágyam. Állóképességi edzéseket szoktam végezni, illetve az utóbbi 1 évben rendszeresen futok, de korábban, amikor nem futottam, akkor is észlelhető volt a fogyás és az étvágytalanság. Minden ilyen "tünetem" a gyógyszer szedést követően alakult ki. Szakorvosom szerint nem a gyógyszertől fogyok és reakciója, hogy "Magyarországon minden ember fogyni akar, maga meg hízni? " .... :) A legelső TSH értékeim magasak volt, 2012-ben 5,1 érték, majd később ahogy szedtem a gyógyszert lejjebb ment, legutóbbi vizsgálaton 1,79 érték. Voltak időszakok amikor nem szedtem a gyógyszert, akkor feljebb ment 2,7 -3,7 környékére. A legutóbbi ultrahang vizsálat során "2 db 5, illetve 5 mm-es éles conturu isoechogen cystosus degeneratiot is tartalmazó fokozott vascularizatiot nem mutató göb észlelhető. Submandibularis nyálmirigyek norm. nagyságúak, szabályos echoszerkezetűek. Isthmus nem szélesebb, 5 mm. Nyaki régióban kóros megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható. A morfológiai kép alapján leírt göbök magas rizikójú jeleket nem mutatnak, összehasonlítva 1 évvel ezelőtti vizsgálattal status idem. " Fentiek tükrében a kérdésem az, hogy Ön szerint szükség van-e a gyógyszer szedésére? Tekintettel a fogyásomra és az étvágytalanságra. Válaszát előre is köszönöm! Gábor
Kérdező: sylver2626 Válaszok száma: 0 db
Kedves orvosok/szakemberek. Jelenleg kulfoldon elek es nem tudok konnyen elmenni orvoshoz segitsegre volna szuksegem 3 hete vannak ezek a tuneteim es csak egyre erosodnek.. szedules, Hanyinger, fejfajas, hangulatvaltozas, szagokra erzekenyseg, eros etvagy de undor is Neha lataszavar , levertseg, illetve az utobbi 3 napban eros gorcseim vannak a hasamnal bal oldalon. NEM VAGYOK TERHES a tesztek szerint. mi okozhatja ezeket a tuneteket? nem er tobb stressz mint altalaban, nagyon koszonom valaszukat elore is. Pataki Csilla
Kérdező: Csilla Pataki Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi probléma miatt szeretnék tanácsot kérni: 9 éve tartó kettőslátásom, izomgyengeségem, csontfájdalmam van. Amihez állandó gyengeségérzés, szédülés, tanulási nehézség stb. társul. Sok orvosnál megfordultam, autoimmun pajzsmirigy betegséget diagnosztizáltak. Mivel panaszaim folyamatosak, liquor mintát küldtek vizsgálatra. Ebben minden a normál tartományban van, ANCA, PANCA, ANA vizsgálatok negatívak, csak oligoklonális gammopathia van leírva mind a serumban, mind pedig a liquorban. Véleményként : 4-es típusú fehérjekép, tükörkép mintázat, szisztémás gyulladás jele, vér agygát nem átjárható. Pár éve volt koponya Mr vizsgálatom negatív volt. Gerincemen találtak egy diffúz oedemát, illletve van egy thymus maradványt leíró Ct-m, amit 3 hónap múlva megcáfoltak, akkor ugyanis már negatív lett a CT. Szeretném a tanácsát kérni, milyen probléma okozhatja a tüneteimet. Hová érdemes fordulnom, mert 45 évesen úgy érzem, senki nem veszi komolyan a bajomat, volt aki a pszichiátriára küldött. Válaszát előre is köszönöm: Zsanna
Kérdező: Zsanna Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 23 éves nő vagyok, nehéz fizikai munkát végzek. Tegnap rosszul emeltem fel munkám folyamán egy 25kg-os ládát, roppant a gerincem egyet. Már évek óta ropog, szoktam mondani munkatársamnak hogy álljon rá és roppantsa ki, olyankor 8-at, 9-et ropog és utána egy darabig jó. De most az sem segített. Ma elmentem a háziorvoshoz , azt mondta hogy a 10es csigolyánál idegbecsípődésem van. Egy hét múlva kell visszamennem, addig szigorú fekvést javasolt. Kérem ha tudna ajánlani valamit amitől 2-3 nap alatt helyre jövök és a gerinc ropogásra hogy mi lehet ez, mitől lehet mert ezt a háziorvosnak elfelejtettem mondani hogy napi szinten meg kell taposni, hogy jó legyen és tudjak normálisan menni. Előre is köszönöm válaszát és elnézést kérek, ha kicsit összekuszálódtak a szavaim, de nagyon szenvedek. Üdv.: Niki
Kérdező: Tóth Nikoletta Válaszok száma: 0 db
Az lenne a kérdésem,hogya herevisszért tágulat befolyásolhatja e a péisz működését.Arra gondolok hogy,aha együtt vagyunk a párommal akkor elég hamar ejakuálok .Orális eggyütt létek alkalmávak viszont nem. Nem változik mega pénis vérellátása a viszersségmiat ami ennyire érzékennyé tezi,
Kérdező: halacska79 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-10-17 19:57:05
Tisztelt Cím! Hónapok óta folyamatos fejfájásom van. Olyan mintha a koponyacsontom nyomna a bal szemem felett homloktájékon. Reggel soha nem fáj. Csak ahogy kezdek fáradni napkozben akkor elkezd fájni és amíg le nem pihenek addig fáj. Koponya Ct és Mr nem mutatott semmit. A fejfájashoz néha hányinger szédülés hangérzékenység társul. Válaszát köszönöm!
Kérdező: Vivoca Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Cím! Hónapok óta folyamatos fejfájásom van. Olyan mintha a koponyacsontom nyomna a bal szemem felett homloktájékon. Reggel soha nem fáj. Csak ahogy kezdek fáradni napkozben akkor elkezd fájni és amíg le nem pihenek addig fáj. Koponya Ct és Mr nem mutatott semmit. A fejfájashoz néha hányinger szédülés hangérzékenység társul. Válaszát köszönöm!
Kérdező: Vivoca Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Cím! Hónapok óta folyamatos fejfájásom van. Olyan mintha a koponyacsontom nyomna a bal szemem felett homloktájékon. Reggel soha nem fáj. Csak ahogy kezdek fáradni napkozben akkor elkezd fájni és amíg le nem pihenek addig fáj. Koponya Ct és Mr nem mutatott semmit. A fejfájashoz néha hányinger szédülés hangérzékenység társul. Válaszát köszönöm!
Kérdező: Vivoca Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-10-18 19:27:06
Körülbelül 2 és fél hónapja, trambulizonás közben ráestem a térdemre, roppant egyet majd pár napig elég intenzíven fájt, behalítani nem tudtam. aztán ez szép lassan csillapodott, azonban a mai napig nem tudom teljesen behajlítani, éles fájdalmat érzek olyankor. sétálni rendesen tudok vele, fájdalom nélkül, de behajlítani teljesen nem. mi lehet a probléma?
Kérdező: beni.szaboo Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-10-14 11:37:06
Szeretnék olyan orvost találni aki megműtené a bal vállam, ínszalag szakadás, és más egyéb problémák vannak. MR készült emailben eltudom küldeni. Mozgás korlátozott tolókocsis vagyok, sajnos nincs pénzem a műtétre ezért olyan orvost keresek aki mielőbb megműtene mivel nagyon nagy fájdalmaim vannak. elérhetőségem : 06309855852
Kérdező: alexalex Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr! A problémám a következő: erősebb törlésnél a végbélnyílásom környékén vmi elkezd vérezni. Nem fáj, nem okoz semmilyen más tünetet, csak vérzik, mintha egy ér megrepedne. Vajon mi lehet a probléma, otthoni megoldása lehet-e? Köszönettel: Anna
Kérdező: timmy333 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-10-21 18:35:00
Augusztus végén tört el a kulcscsontom. Eddig nem műtötték meg. A két vég elcsúszott egymástól, a távolság elég nagy. Érdeklődnék, hogy milyen megoldások vannak, milyen kockázatok fordulhatnak elő, meddig érdemes várni a műtéttel? Hallottam, hogy van egy olyan módszer ahol csavart és drótot használnak, amit a csontba illesztenek. Ezt a módszert meddig lehet elvégezni a törés időpontjától?
Kérdező: saci Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-10-09 07:10:16
mi az oka annak, hogy az ANA MAX panelből ez az érték pozitív, hová fordulhatok tovább, ki tud segíteni,, panaszaimcsakbelsőszerviek, vagy felejtse el ezt az értéket
Kérdező: Urbi48 Válaszok száma: 0 db
állandóan visszatérő a panasz, már több AB kúrán túl vagyok, a gyomrom teljesen ki is készült, de sajnos a panasz továbbra is fennáll a labor eredmények negatívak, vizelet tenyésztése is, üledék is, vérsüllyedés 8, most már teljesen tanácstalan vagyok, mert újabb AB kúrákat javasolnak, de mind olyan a mely a gyomromnak nem jó, így nem is merem elkezdeni, várom szíves válaszukat
Kérdező: Urbi48 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-10-07 21:37:58
Tisztelt Doktor úr! A végbélnyílásom felső részén pár napja lettem figyelmes egy bab nagyságú csomóra ami kékes olyan mintha vérrel lenne tele!Azt szeretném megtudni,hogy ez aranyér?Ha igen mi a teendő hogy elmúljon? Köszönöm válaszát előre is! Üdvözlettel egy páciens
Kérdező: Szoszi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-10-21 18:33:24
Üdvözlöm! A mai nap folyamán vettem észre hogy a végbélnyílásom alatt van egy kis duzzanat.Nem fáj csak ha hozzáérek akkor érzékenyebb de nem fáj,nem éget szinte nem is veszem észre csak idegesít hogy ott van s nem tusom mi az!Lehet hogy aranyér?Elmúlik magától?? Köszönöm válasz adását!
Kérdező: Szoszi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-10-21 18:31:48
Tisztelt Hölgyem/ Uram! Fiam barátnője 24 hetes terhes, és a napokban közölte a doktorúr , hogy nem vállalja a szülést ha nem áll mögötte egy biztos csapat. Megértjük, de nem tudjuk hol, hogyan keressünk kórházat. A problémák a következők: súlya 166-170 kg; volt agyi infarktusa, ez miatt a hematológus napi kétszeri injekció adását rendelte (véralvadásgátló); volt elhalt terhessége és egy vetélése. Ezek miatt a doktorúr a baba és édesanyja érdekében több vizsgálatot elvégeztetett, de eddig minden eredmény pozitív volt, nincs rendellenesség. Ezért kérünk segítséget, hogy most merre induljunk? Lakóhelyünk Oroszlány. Előre is nagyon köszönök bármilyen javaslatot! Tisztelettel: Máté Sándorné
Kérdező: Tücsök Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-11-08 11:32:21
Jó napot! Apukámnak 8.1én nyílt sípcsont törése volt. Meg műtötték, a térde alá, és le a bokája fölé is elhelyeztek csavarokat, illetve vasat. Sajnos a lába állandóan fáj. A fájdalom lent van, ahol a csavarok. Az orvosa azt mondta, hogy a középső csavar, több mint valószínű, nyomja az idegeket, és e miatt fáj a lába. A csavarokat azonban egy év múlva fogja kivenni elméletileg, de egy évig nem kinlodhat fájdalommal. Vagy lehet valami más ok is ami miatt fájhat? Vagy ha a három csavarból eggyet kivennenek neki az baj? Előre is köszönöm. Klaudia
Kérdező: Klaudia1122 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor úr/doktornő! Éves nőgyógyászati vizsgálaton voltam, ahol uh-t is csináltak. A rákszűrésem az negatív lett. A doktor úr látott két sötét foltot egymás mellet az uh-n, amire azt mondta nem tudja pontosan mi lehet. Abban maradtunk ha elmúlik a menstruációm visszamegyek egy újbóli ellenőrző uh-ra hogy ismét látszik e folt. Kérdeztem mégis mi lehet, és azt kérdezte hogy van e problémám a széklettel. Mondtam hogy igen, sajnos aznap nem tudtam wc-re menni, viszont kellett volna, fájt is napközben emiatt a hasam. Azt mondta hogy ez lehet a vastagbélben lévő széklet. Az újbóli uh-n megnézi hogy eltűnt-e. Jövő héten megyek újból. Viszont borzasztó ideges vagyok hogy valóban ez-e. Ön szerint lehet ez? Mire lehet még gyanakodni? Időközben kb. 1 hónapja nagyon hullik a hajam is. A vérképem rendben van, nem találtak eltérést benne. Bőrgyógyászhoz a jövő héten megyek szintén. Mit tanácsol merre induljak még? Üdv. Bea
Kérdező: rebe78 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő Doktor Úr ! 2 hetes babánál azt állapították meg?Q6580 csipő veleszületett deformitása bal oldal .A baba farfekvésű volt mert a köldökzsinór nagyon rövid volt.Császárral született.Érdeklődnék gyógyítható e teljes egészében és nem fog sántítani?Még nem írta fel az orvos a Pavlik kengyelt 4 hét múlva kell ismét menni csak terpesz-nadrágot kell használni.Bónagyon aggódom Várom válaszukat TISZTELETTEL. :Andrea
Kérdező: Szabo Andrea Válaszok száma: 30 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-12-10 18:07:15
Tiszelt Doktor!5 hete egyik reggel fájdalmatlan nyirokcsomòt vettem èszre bal oldalt a nyakamon,kèsőbb mèg kettőt mellette!Voltam mellkas röntgenen,ahol semmit se találtak;de a bal torokmandulàm duzzadt,gennyes,azt mondta az orvos.A vèrkèpen 8 csillag van,egy hònappal előtte semmi nem volt (orvosi alkalmassàgin).Ezek: HGB: 161 g/l MCHC: 372 %LYM: 51,5 % NEU:42,3 , Serum Triglycerid: 1,90 serum bilirubin: 20,4 direkt bilirubin: 6,8 Crp: 10,2, a vizeletnèl ubg fokozott ill. Negativ az üledèk!Ma voltam fül orr gègèszeten,elküldött Nyaki uh-ra ill. Haematologiára!Fèlek,hogy rák!Semmi tünetem nincs,5 hete ez van.Annyit mèg,hogy a fejemen hátul egy kemèny csomò is van,ami fàj,de az lehet,hogy pattanás.Ètvágyam van,semmi gondom nem volt soha.A fül-orr gègèszeti leleten a diagnòzis: L0400,Akut nyirokcsomo-gyulladás az arcon,fejen,nyakon. Nagyon fèlek,ez alapján a rák vagy más is lehet?
Kérdező: MDmot 3005 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt DR nő Dr Úr ! Kérem szíveskedjenek segíteni.Kérdésem : Férjem 69 éves ,már május óta beteg bél vizsgálat negatív gyomor tükrözésnél refluxot találtak. És lassúló emésztést ami miatt nincs rendszeresen széklete. hunyadi víz áztatott szilva Papaya koncentrátum. rostos étkezés reflux tea .szinte mindent kipróbáltunk. savara gyógyszert szed Noacid. és dicetel tabletát. 20 kg-ot fogyott nincs étvágya. A háta és a dereka fáj.gyenge.Az orvos javaslatára paleó diétát csinálunk .Mit tegyünk még hogy a fogyást és a panaszai megoldodjanak. Köszönöm szíves válaszukat . Köszönettel :Sárosiné
Kérdező: gyorgyne50 Válaszok száma: 0 db
Háziorvosom elküldött röntgen vizsgálatra,mert mondtam neki ,hogy a jobb térdem hajlítgatóm recsegés és ropogás lehet hallani meg ha rá teszem e kezem érezni is lehet.Kétirányú térd röntgen felvételt kért ami a következőt írták le : A térdízületi rés normális tágasságú.Az eminentiák hegyesek.Az ízfelszínek szabályosak.A patella ép.eminentiák hegyesek ? ez utal elváltozásra a térddembe ?
Kérdező: G.Jani Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-09-23 22:30:16
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Segítséget szeretnék kérni pajzsmirigy betegségemmel kapcsolatban. Jelenleg 17. hetes terhes vagyok, 34 éves, 2005 óta pajzsmirigy alulműködésem van (Hashimoto-thyreoiditis, hypothyreosis) , amelyre kezdetben Euthyrox, most L-Thyroxin 50 µg tablettát szedek. A gyógyszer mennyisége nem változott 2005 óta. Belgyógyász végzettségű kezelőorvosom a pajzsmirigy probléma megoldására gluténmentes diétát javasolt, melynek hatására a korábbiakhoz képest részben rendeződött a pajzsmirigy állapota. A 2016.08.19-én a Semmelweis Egyetem Pentacore Laboratóriumban mért pajzsmirigy értékeim a következők voltak: Érték: Abn referencia tart: TSH Supersens. 3.663 mU/L 0.350 – 4. 940 T3 szabadfrakció 4.30 pmol/L 2.63 – 5.70 T4 szabadfrakció 12.57 pmol/L 9.00 – 23.20 ATPO 204.30 U/mL 0.00 – 63.00 A 2016.08.23-án a Székesfehérvári Szent György Kórházban mért pajzsmirigy értékeim: Érték: Ref. tartomány: TSH 5.57 mIU/l 0.55 – 4.78 T4 szabadfrakció 13.84 pmol/l 11.5 – 22.7 A gluténmentes diétás étkezés mellett a fenti kezelőorvosom a következő vitaminok szedését javasolta, melyet a teherbeesés előtt szedtem és jelenleg is naponta szedek: D vitamin 10.000 NE egy hónapig szeptember 1-től október 1-jéig, utána 5000 NE B Komplex napi 1 db. (Mega B-100, Vitaking) Szelén 100 µg napi 1 db (Vitaking) Cink 30 mg napi 1 db (Vitaking) Beta-Carotin 25000 NE napi 1 db (Vitaking) Vas komplex napi 1 db (Vitaking, Iron All) Magnézium és C-vitamin por formátumban napi 2 x ½ - ½ mokkáskanál 2 dl vízben feloldva. Az lenne a kérdésem, hogy a fenti pajzsmirigyértékek fényében amennyiben nem növelem meg továbbra sem a pajzsmirigy gyógyszer adagot, árthatok-e a babának, tekintve, hogy a nőgyógyászom a pajzsmirigy gyógyszer növelését javasolja, amíg a belgyógyász kezelőorvosom határozott álláspontja az, hogy amennyiben a T3 és T4 értékek rendben vannak, a babának sem lehet semmi baja, mert az a lényeg, hogy a hormonszintek rendben legyenek, az egyéb pajzsmirigy értékek nincsenek hatással a kisbaba mentális fejlődésére. Köszönöm a Doktornő/Doktor Úr mielőbbi visszajelzését! Köszönettel: Rajkó Ágnes
Kérdező: Agnes1982 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-11-08 11:46:49
Jónapot! Az orvosom "Enthesitis patellar" állapított meg nállan, aztmondta hogy elvan mozdulva pár milimétert mindkét térdem. Elejében fáj, voltam lézeres és áramos terápiákon azóta megszűnt a fájadalom. Mostmár csak néha ropog ha behajlítom, és ez zavar. Azt szeretném kérdezni hogy ez mennyire befolyásolja azt hogy én edzhessem rendszeressen? Sokat futok és ugrálókötelezem mivel ökölvívást edzek. Félek hogy nagyobb baj is lehet. 18 éves vagyok.
Kérdező: csongor97 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm Februárban 1db Kemót kaptam Carbonplatint mivel kivedték a jobb herémet daganat miatt. Azóta eltelt 6 hónap. Kérdésem az lenne okozhat e bármiféle problémát a magzatnál ha teherbe esik a feleségem.Vagy el kell e telni e egy évnek ahoz hogy gyereket várjunk. V
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
8 nappal ezelőtt megműtöttek légmellel. VATS műtét történt. A levegőt elvezető csövet 4 nappal ezelőtt távolították el a tüdőmből. 3 nappal ezelőtt engedtek haza a kórházból, miután a röntgen teljesen expandált tüdőt mutatott. Azóta, azaz 3 napja itthon lábadozom. Tegnap mentem el itthonról először, jól éreztem magam, viszont ma erőtlen vagyok, és néha fájdalmaim vannak. A tüdőmet nem érzem teljes kapacitásúnak, bár nyugalomban jól lélegzem. Nem köhögök. Aggódom a visszeeséstől. Kérdésem a következő: meddig tekinthető normálisnak hogy fájdalmaim vannak a tüdőben, illetve hogy nem érzem teljes terjedelműnek, teljes működésűnek a tüdőm nyugalomban sem? A legfőbb aggodalomra okot adó jel a gyengeség érzés, ami az első két napban nem volt. Aggódom, hogy elmulasztom az orvosnál való jelentkezést - visszaesés esetén. A köhögés hiánya mennyire zárhatja ki a visszaesést? A tény hogy műtétem volt csak viszonylag nyugtat meg, mivel az sem zárja ki teljesen a visszaesés lehetőségét. Köszönöm a válaszát előre is Üdvözlettel Jűlia
Kérdező: Júlia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-09-20 23:57:24
Tisztelt Dr.A majenzimeim emekedettek lettek,legjobban a gpt.az3x a tobbi kevesebb,Az ultrahangon egy enyhe zsirmajat allapitottak meg de minden mas rendben.A tsh magas 4,5 de a t3 t4 rendben,Es meg verszegeny vagyok+ a verzsirok is emelkedettek.csinaltak virologiat is az eredmeny meg nincs meg,megnezik,hogy nem e volt egy lezajlott majgyulladas? Remelem nem,mas virus-bakteriumos betegsegek is csinalhattak emelkedest a zsirmajjal kozosen? 20 kg folosleg jott ram.Hepatitisz B bevagyok oltva.Tisztelettel koszonom a valaszat.Remelem az ertekek rendezodnek meg legenort szedek mariatovis gyogyszert azota.Koszonom..Ilona
Kérdező: szokol1960 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Alapbetegségemre (Rheuma Arthritis ) szedek napi 4 mg Medrolt, egyéb gyógyszereim napi 1 Quamatel 40mg, napi 2x1 0,5 mg Rivotril, napi 1x Mirtadepi 30mg, Kaldyum 600 kétnaponta 1x. Húgyhólyagfali gombalerakódás miatt felírtak 5 napra 2x1 Ciprinolt és 4 napra Femiflo 150 mg-t A kérdésem az lenne, hogy szedhetem-e ezeket a gyógyszereket az alapgyógyszereim mellett? Köszönettel.
Kérdező: Cindyri Válaszok száma: 0 db
Kérem Dr Geller Csaba sebész orvost sziveskedjen jelezni,hogy szeptember 20.-án fogadja e a férjemet varratszedésre,és kb.hány órára érkezzünk.Tisztelettel Petneháziné
Kérdező: martaicu@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Szeretnék érdeklödni,hogy 3-héten belül két szteroid injelciot kaptam a térdembe.Azt mondták ha nem lessz jó akkor porcerösitö injekciokat ajánlanak.Sajnos magasvérnyomással,gyogyszeres cukorbeteg.és syncomaros beteg vagyok .Önök szerint belemerjek e vágni vagy keresek ortopédust??Válaszukat köszönöm.
Kérdező: kekszemecskek56 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-09-16 18:14:31
62 éves vagyok, vesebeteg. 1996- ban transzplantáltak, 20 év után ez én május végétől vagyok újra dialízisen. A transzplantáció után, az akkori immunszupresszív gyógyszer mellékhatásként méhnyak rákot diagnosztizáltak nálam, amit ezután totális eltávolítással tudtak megoldani ( méh és petefészkek eltávolítása). Szerencsére a rák "in situ" volt, így további kezelést nem igényelt. Kb 2 hete - dialízis kezelés alatt fájdalmat éreztem a jobb mellemben (a dialízis-kezelést tartós tesio katétrrel végzik, mely szintén a jobb oldalon lett beültetve). Hazatérés után, lefekvéskor találtam egy hosszúkás csomót a jobb mellemben. Először haemotomára gondoltam, mert az máskor is előfordult már testem több részén, így a mellemben is. A háziorvosnak azonnal megmutattam, majd mivel a borogatás és heparin tartalmú gél kezelés után is megmarad egy kisebb csomó, ultrahang vizsgálatra mentem el. A diagnózis szerint "súlyzó" alakú, folyadékot tartalmazó képlet rajzolódott ki - ciszta. A fenti előzmények után arra lennék kíváncsi, hogy kell-e további lépéseket tennem, ha igen mi legyen az?
Kérdező: Marylex Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-09-16 19:29:07
TISZTELETEM. LENNE EGY KÉRDÉSEM. 2000-BEN,NAGY NEHEZEN MEGÁLLAPÍTOTTAK NÁLAM EGY MÉLYVÉNÁS TROMBÓZIST,MIELŐTT TOLTAK VOLNA A MŰTŐBE,HOGY VÁGJÁK A LÁBAMAT. AZÓTA ÉVENTE JÁROK ORVOSHOZ,MIKOR KI VAN ÉPP.KÉREM ŐKET,LEGALÁBB ULTRAHANGOZZÁK MEG A LÁBAMAT,NINCS-E BENNE VÉRRÖG,MERT MINDENHOL AZT SZAJKÓZZÁK,AZ EMBER MENJEN SZŰRŐ VIZSGÁLATOKRA. LEGUTÓBB AZZAL KÜLDTEK EL,ÚGY, HOGY RÁ SEM NÉZETT A LÁBAMRA AZ ORVOS,ANNYIT MONDOTT,NINCS VÉRRÖG,CSAK ÉRELMESZESEDÉS. NEMTUDOM,HA BOTTAL MENNÉK,FÁJDALMAT IMITÁLVA,TALÁN AKKOR VOLNA ESÉLYEM,HOGY NORMÁLISAN MEGVIZSGÁLJANAK. MEDDIG TARTANA LEGÖRDÍTENI AZT A VALAMIT A LÁBAMON,HOGY MEGMONDJÁK,TÉNYLEG SEMMI BAJ.VÉGTÉRE IS, AZ ÉN LÁBAMAT VÁGTÁK LE MAJDNEM ANNO,MERT 10 ORVOSBÓL EGY SEM TUDTA MEGÁLLAPÍTANI,MI A BAJ,CSAK EGY ÉRSEBÉSZNEK KÖSZÖNHETEM,AKI ÉPPEN OTT TERMETT,HOGY MEGVAN MÉG A LÁBAM.SZÓVAL MIT KÉNE TENNEM,HOGY VÉGRE EMBERSZÁMBA VEGYENEK,ÉS NORMÁLISAN MEGNÉZZÉK,MEGVIZSGÁLJÁK A LÁBAMAT. KÖSZÖNÖM ELŐRE IS A VÁLASZT. D .TÍMEA
Kérdező: vascuta Válaszok száma: 0 db
Koponya alapi törésem volt,lezuhanás után.A jobb fül hallása megszünt,de a bal fülem sem túl jó,s az egyensúly központ is sérült. 2013 jún22 én történt a baleset.Az egyensúlyom még mindig nem tökéletes.Van e még esélyem további gyógyulásra./ jó lenne,ha telefonon beszélhetnék a szakemberrel/
Kérdező: szimossanyi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 52 éves nő vagyok, hobbi szinten futok, nem rendszeresen. Közben figyelem a pulzusom, órával. Mostanában azt tapasztaltam, hogy 140-es pulzus körül nyomást érzek a fejemben, halántékok környékén, de pontosan a helyét nem tudom meghatározni. A nyomásérzet miatt mindig lassítanom kell, ami azt eredményezi, hogy nagyon lassan tudok csak futni. Ha lassítok, a nyomásérzet csökken, ha megállok, el is múlik. Nyugalmi állapotban a vérnyomásom 120/80 körül van, sokszor alacsonyabb ennél. Futás közben nem tudom, hogy alakul a vérnyomásom. A fejemmel kapcsolatban egy problémáról tudok, kiegyenesedett nyaki lordosis, ebből adódóan nyaki porckorongsérv lehetséges, ezt 1 évvel ezelőtti koponya MR vizsgálat mutatta ki. Másrészt ülő foglalkozásom miatt elég rossz kondícióban vagyok, ezért próbálkozom a futással. Kérdésem az lenne, mennyire vegyem komolyan ezt a nyomásérzetet, illetve milyen orvoshoz forduljak ez ügyben, ha ez szervi problémára utal? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: andi64 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-09-08 17:32:40
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy aktív sporttábort követően kezdődtek a panaszaim. (A sporttáborban igen aktívan használtam a lábaimat, főleg a bal térdem, ellenére annak, hogy térdvédőket is viseltem) A tábort követő napon elkezdett fájni a bal vádlim, melyben csomót (valószínűleg izomgörcs lehetett, mert pár napra rá elmúlt) tapasztaltam. Ez két hete volt. Azóta - előbb a bal, aztán a jobb vádlimban erős "izomláz-érzést" tapasztalok (mozgásra megfeszül mindkét vádli). A térdhajlító izmok környékén állás során gyakran görcsöket érzek és a fájdalom kisugárzik mindkét lábam alsó combizmaiba és a lábszárakba is. A vádlijaim mintha folyamatosan megfeszített állapotban lennének, amely kellemetlen, gyakran szúrós fájdalommal jár. A fájdalom a lábaim alsó részein különböző helyeken jelentkezik. Ha pl. egyik oldalon megérintem, akkor a másik oldalon szúros fájdalmat tapasztalok. Szeretném tudni, hogy milyen szakorvoshoz fordulhatok a problémámmal, illetve ezek a jelek érszűkületre, vagy reumára, vagy izomgyulladásra, vagy egyszerűen egy több hétig tartó izomlázra, esetleg más lábbetegségre utalhatnak?
Kérdező: kovetim Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-09-07 20:59:01
ÜDVÖZLÖM. SZERETNÉK TANÁCSOT KÉRNI. PÁROMNAK ELÖL LEESETT EGY KORONÁJA, A VAS BENTMARADT. A KÉRDÉSEM,HOGY VISSZA TESZIK-E A RÉGIT,VAGY ÚJAT KELL CSINÁLNI, ÉS HOGY EZT TB-RE MEG-E CSINÁLJÁK,VAGY FIZETNI KELL ÉRTE. KÖSZÖNÖM ELŐRE IS VÁLASZÁT. ÜDVÖZLETTEL. D.TÍMEA
Kérdező: vascuta Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-09-07 12:48:01
Kedves Doktor Úr/Hölgy! Egy éve diagnosztizáltak nálam right parapharyngeal mass-t. Mérete 2,5 cm. A korom 40 év. Ez év májusában csináltak transoral biopsy of right parapharyngeal mass with tonsillectomy for access (altatásban), mert nagyon mélyen van a daganat a fülem alatt valahol az alsó állkapcsom mögött, ezért nem tudtak simán csak tűvel mintát venni. Megállapították, hogy a daganat nem rosszindulató, viszont növekszik, és el kell távolítani. A kérdésem az lenne, hogy milyen daganat ez? Nyálmirigy vagy garat daganat? Mit jelent ez ? Kérdeztem az orvosomat, aki a műtétet fogja végezni, hogyan zajlik ez. Ő azt mondta, hogy félbevágja az alsó állkapcsomat, azt szétnyitja, és úgy fér hozzá a mass-hoz. Ezt sehogy sem tudtam elképzelni. Le tudná írni, hogy hogyan történik az ilyen műtét? Nagyon izgulok, már aludni sem tudok lassan tőle. Köszönöm szépen válaszát! Mészáros Anna
Kérdező: thetis Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 5 éves kisfiammal köldöksérv műtét előtt állunk. Szeretnék érdeklődni, hogy a műtét után mennyi idővel kezdhet bátran mozogni - (mint az ovis tornaórák), aktívan sportolni - (edzés jelleggel), úszni - (hosszabb vízben tartózkodás)? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: sztimzs Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktorur ! Volt egy gerinc törések évekkel ezelőtt , medencéből vágtak ki es pótolták az összetört részt négy csavarral rögzítették amit ugy volt egy ket év múlva kivesznek de erre nem került sor . Időszakosan a jobb felső csavar környéke tenyérnyi területen meg duzzad be gyullad és folyamatos fájdalommal jár a mozgás . Mit javasol mit tegyek ? Az az orvos aki műtött már nem él . Ő cataflan kúrát ajánlott a fájdalomra ami azt jelentette hogy fokozatosan novelve kellett szednem a cataflant majd szünetet tartva ujra kezdeni , de ez tönkre tette a gyomromat . Mit ajánlana a gyulladás megszüntetésére és a későbbiekben van e valami megelőzésre lehetőségem ? Előre is koszonom válaszát .
Kérdező: rita13 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr!. Egy ideje az alábbi problémával küszködöm. Ha elmegyek wc-re székletet űríteni, bármilyen alaposan törlöm ki nedves vagy száraz törlőkendővel, hiába fürdők meg és mosom ki alapisan a végbél nyílást, később érzem, hogy viszket és ha újra kitörlöm a papír csupa széklet. Nincs székrekedésem, naponta 1x vagy 2x rendszeresen van székletem, ami általában puha. Létezik, hogy valami nem zár rendesen a végbelemnél és ezért lesz újra székletmaradványos a végbelem? Ez kizárólag székelés után jelentkezik, utána 2 v 3 újratisztítás után rendeződik. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Pannus
Kérdező: Pannus Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-09-04 12:22:17
KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT KEDVES DOKTOR ÚR. DE MÉG MINDIG AZ A KÉRDÉSEM,HOGY BE KELL -E IDE JELENTKEZNEM LAKCÍM SZERINT, HOGY EGYÁLTALÁN HÁZI ORVOST TUDJAK VÁLASZTANI,MERT HELYILEG PESTI VAGYOK. LAKCÍM KÁRTYA SZERINT, ÉS HA BEJELENTKEZEM, HOVA MEHETEK.KÖSZÖNETTEL. DÁVID TÍMEA
Kérdező: vascuta Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Tokody Attila 2016-09-01 08:52:20
ÜDVÖZLÖM.PÁR HÓNAPJA KÖLTÖZTEM KANIZSÁRA, VISZONT MÉG NEM VAGYOK BEJELENTKEZVE LAKCÍM SZERINT. PESTRE SZÓL A LAKCÍM KÁRTYÁM. KÉRDEZNI SZERETNÉM,MIVEL SOK VIZSGÁLATOT KÉNE CSINÁLTATNOM,ITT MEHETEK HÁZI ORVOSHOZ,AKI FOGAD, ÉS TOVÁBB TUD KÜLDENI MÁSIK VIZSGÁLATOKRA,VAGY CSAK AKKOR, HA LAKCÍM SZERINT IDE BEJELENTKEZEM. ELŐRE IS KÖSZÖNOM VÁLASZÁT. ÜDVÖZLETTEL. DÁVID TÍMEA
Kérdező: vascuta Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Tokody Attila 2016-08-31 12:19:52
Orvosi vizsgálaton voltam ahol a papira azt írta az orvos Bal vállba crepitatio hallható. Térdízületben finom crepit tapintható .Ez egy közlekedő képesség vizsgálat volt igy ő nem mondott semmi erről.
Kérdező: G.Jani Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-08-31 18:27:45
Tisztelt Infektológus ! 3 éve kullanncsíypés után bőrtünetet adó lyme kór alakult ki Laborban: Borrelia IgM ELISA 55.9 Pozitív ( >30 felett nagyon erősen pozitív ) Borrelia IgG ELISA: 7.64 szeronegatív ( <9 ) Western bloot: IgM pozitív, IgG negatív Akkor Zinnat 500 mg ot szedetett a háziorvosom 20napig. Kontroll labor 8 hónap múlva negatív lett Kb. 2 hónap óta bal vállizületi és térdizületi panaszaim vannak, okát nem találják, semmilyen kezelésre nem reagál, már járni is nehezen tudok ( 28 éves vagyok ) Lehet ez a korábbi Lyme kór fellángolása ? Köszönöm a válaszát Mária
Kérdező: kmaria65 Válaszok száma: 0 db
ÜDVÖZLÖM. SZERETNÉK KÉRDEZNI VALAMIT. PÁR ÉVE KIAKARTÁK HÚZNI EGY HÁTSÓ ALSÓ FOGAMAT. A RÖNTGEN AZT MUTATTA, HOGY FERDÉN VAN AZ ÍNY ALATT A GYÖKÉR.ILYENKOR GONDOLOM VÉSNI KELL,MERT NEM EGYENES,ÍGY NEM TUDJÁK SIMÁN KISZEDNI. NEM IS HAGYTAM.NOS OTT CISZTÁT IS TALÁLTAK BENNE. AZÓTA NEM VOLTAM,ÉS MÁR PLÁNE OLYAN ÁLLAPOTBAN VAN A FOGAM,HOGY MEGFOGNI SEM LEHET FOGÓVAL.MIRE SZÁMÍTHATOK. A MÁSIK KÉRDÉSEM. ÚGY BEDAGADT AZ ARCOM AKKOR,HOGY SZINTE 2 FEJEM VOLT,MÉGIS EGYBÖL NEKEM AKARTAK ESNI. MONDTAM,ELÖBB ANTIBIOTIKUMOT ÍRJANAK,MERT NEM HAGYOM,HOGY ÍGY HOZZÁM NYÚLJANAK.ALÁÍRTAM,HOGY NEM VÁLLALOM.MÉGSEM AZ EGYIK LEGERÖSEBB GYÓGYSZERT ÍRTÁK,AMI MÁR TÖBBSZÖR IS MEGMENTETTE AZ ÉLETEM,AZ A DALACIN, HIÁBA MONDTAM. MÉG JÓ,HOGY A SZOMSZÉDNAK VOLT. AKKOR BEUTALTAK A HONVÉDBA, DE MIVEL MÁSNAP JOBBAN LETTEM,NEM MENTEM. AZÓTA IS BÁNOM,MERT TALÁN ALTATÁSBAN MEGCSINÁLTÁK VOLNA. MERT SAJNOS CSAK AKKOR MEGYEK,HA VISZNEK,AKKORA A FÉLELMEM.NOS,EZT A CISZTÁS,FERDÉN NÖTT GYÖKERES FOGAT,SZÓVAL MIRE SZÁMÍTHATOK.ALTATÁST NEM LEHET KÉRNI ESETLEG,ILYEN ESETBEN,TÉRÍTÉS MENTESEN.MERT ELÉG KOMOLY MŰTÉTEK KELLENÉNEK ,SAJNOS A FOGAIM OLYANOK.A BÖLCSESSÉG FOGAMRÓL NEM IS BESZÉLVE. KÉREM VÁLASZÁT. NAGYON KÖSZÖNÖM A TÜRELMÉT. ÜDVÖZLETTEL. DÁVID ALBERTINA
Kérdező: vascuta Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-08-28 14:07:56
KEDVES DOKTORNŐ. KÖSZÖNÖM GYORS VÁLASZÁT. LENNE MÉG EGY KÉRDÉSEM. A TÁLYOG AZ ÍNYEMRÖL ELMÚLT,DE MÉG MA SZEDEM A DALACINT. VISZONT,KÉRDEZNÉM,MEDDIG HÚZHATOM KI,AMÍG ÍGY MARAD,MERT ÚGY TUDOM,VISSZA JÖN ELÖBB UTÓBB. UGYE A KORONA ALATTI FOGAMRÓL VAN SZÓ,AMI BEGYULLADT, ÉS EGY JÓ NAGY GENNY CSOMÓ LETT FÖLŰL AZ ÍNYEMEN. NOS ARRÓL LENNE SZÓ, HOGY SZTK-BA NEM SZÍVESEN MEGYEK,ÚGY VAGYOK VELE, HA FIZETEK ÉRTE, MAGÁN ORVOSNÁL,OTT BIZTOS EMBERSÉGESEBBEN BÁNNAK VELEM. ELÉG SOK A ROSSZ TAPASZTALATOM. SAJNOS, VISZONT NEM ÁLLOK ÚGY PÉNZILEG,HOGY MOST EZT FINANSZÍROZZAM. MERT UGYE EGY EGYSZERŰ VIZSGÁLAT IS PÉNZBE KERŰL.ESETLEG TUDNA TANÁCSOLNI VALAMIT,MEGKÖSZÖNÖM ELÖRE IS.ŰDV. DÁVID ALBERTINA.
Kérdező: vascuta Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-08-27 11:23:20
SZERETNÉK KÉRDEZNI. BEGYULADT A KORONA ALATT A FOGAM. LETT EGY TÁLYOG FÖLÖTTE,AZ ÍNYEMEN.SZEDEM A DALICIN 150mg.GYÓGYSZERT 3 NAPJA,6 ÓRÁNKÉNT. ESETLEG MIT TEHETNÉK,HOGY KIFAKADJON A TÁLYOG. MONDTÁK,HOGY A PARADICSOM KISZÍVJA A GENNYT.ELÉG FÁJDALMAS,FESZŰL AZ ORROM ALATT.FÉLEK,NEHOGY BAJ LEGYEN,AMÍG ORVOSIG JUTOK.ÉS 4 KORONÁM EGYBEN VAN FÖLTÉVE,AKKOR 1 FOG MIATT AZ EGÉSZET LEKELL MAJD VENNI. NAGYON NAGY A FÁJDALOM KŰSZÖBÖM,MEG A FÓBIÁM,A VÉRVÉTELRE IS ÚGY KELL BERUGDOSNI. NEM TUDOM MIT TEGYEK,MERT ALTATÁSBAN CSINÁLTATNÁM,DE AZ NEM OLCSÓ.ESETLEG VALAMI MEGOLDÁST TUDNÁNAK.ELÖRE IS KÖSZÖNÖM
Kérdező: vascuta Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-08-25 20:33:19
Tisztelt Doktornő/Úr! A bal fülem mögött a tarkómon tegnap délutánra egy kemény egybefüggő duzzanat lett, kb 5 cm átmérőjű.Tapintásra érzékeny. Úgy érzem mintha a fülemre is kisugározna.Mit tegyek? Lehetséges hogy valamilyen gyulladás? Tegnapelőtt a fejemet megcsípte egy méh, de ott nem érzek fájdalmat, már ,a csípés helye is elmúlt. Lehet valami köze ehhez? köszönöm válaszát. Erika
Kérdező: Erika70 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A munkahelyemen fogászati röntgent szoktam készíteni.De hamarosan babát szeretnénk a párommal. Kismamát nem röntgenezünk,de mi a helyzet a röntgenezővel?
Kérdező: Bakó Márti Válaszok száma: 0 db
A,Duphaston,gyogyszert,irta,ki,a,kezelo,orvosom,hogy,helyre,allisa,a,Hormon,zavaromat.mar,20.szemet,be,szettem,jo,volt,mert,meg,hozta,nekem,a,mensturaciot,es,az,orvosom,azt,tanacsolta,hogy,ezt,a,gyogyszert,szegyem,mertt,tehes,lehettek,tolle,sokat,olvostam,erol,a,Duphaston,gyogyszerol,hogy,segit,de,tanacstal,vagyok,tanacsat,kerem,hogy,a,gyogyszeri,segithet,TEHERBE,ESNI,VAGY,NEM,
Kérdező: Marianna Válaszok száma: 0 db
T Dotor ur /nö Több mint egy hete gombocot erzek a torkomban olyan mintha nem tudnek egy falatot lenyelni,de nem faj a torkom ha eszek vagy szok akkor sem . Voltam orvosnal kaptam antibiotikumot meg gargalizalos port de nem akar elmulni söt ugy erzem hogy egyre nagyobb. Az orvos azt mondta hogy gegegyulladas de meg igazan be se vagyok rekedve. Mar nm tudom mit csinaljak kezdek megijedni hogy nincs e gegerakom!!
Kérdező: soregizsu Válaszok száma: 0 db
Édesanyám 91 éves, 1 éve veszítette el élete párját. Azóta nincs kedve semmihez többek között az evéshez sem, persze egyre fogy már 44 kg. Állandóan szédül és nagyon gyenge már. A háziorvosa kivizsgálta mindenre ami csak lehetséges, de szervileg semmi baja, kivéve a vérnyomás ingadozását, szóval ha enne még sokáig velünk lehetne. De minden ételtől undora van és nem tudja lenyelni, mert azonnal köhögni kezd. Már tápszert is itatok vele, de nincs javulás. Kérem szépen segítsenek mit tegyek. Válaszukat nagyon várom. Tisztelettel Csuka Klára
Kérdező: kíváncsi Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2016-08-11 13:36:17
Tisztelt Doktornő! 6 hete kezdődött a fej valamint fogfájásom. Pontosan nem tudtam beazonosítani, hogy hol fáj. A fogaim étkezés közbe nem fájtak, csak napközbe nyilaló fájdalmat éreztem, de nem vettem észre, hogy ezt valami kiváltaná. A fejem úgyszintén, jobb valamint bal oldalon halánték tájon éreztem rendszertelen rövid nyilaló fájdalmat. A fogorvosom azt mondta, hogy ez nem fogászati probléma. A háziorvos először millgama bevont tabletta szedését javasolta 6 napig szedtem 3x2 tablettát, semmit sem javult. Beutalt neurológiára, ahonnan MR-re küldtek. Ott szerencsére jó lett a leletem. A neurológus Doktornő azt mondta, hogy ez valószínűleg arcidegzsába, és tegretol 200 mg-os tablettát írt fel nekem, napi 0,5 tablettával kezdtem, és 3. napon emeltem az adagot 0,5 tablettával. Múlt hétfő óta szedem a tegretol, és múlt szerda óta a jobb szemhéjam szintén rendszertelenül lüktet/remeg. Sokszor a látásban is zavar már. Valamint tegnap este óta érzek a fejem hátsó, valamint alsó részén 2 púpot ami fáj is, ha hozzáérek. Nem tudom, hogy ezek a gyógyszer mellékhatásai, és szedhetem e tovább a tegretolt. A kezdeti fejfájás problémáim sem múltak el, talán kevesebb nyilaló fájdalmat érzek. Szeretném megkérdezni, hogy 25 évesen előfordulhat nálam az arcidegzsába, valamint ez mitől alakulhat ki? Előre is köszönöm szépen a válaszát.
Kérdező: PEPIH Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-08-11 06:56:58
Tisztelt Doktornő / Doktor úr! 6 hetes kisfiam rendkívül nyugtalan, születése óta elég sírós (hasfájás stb). Másfél hete kezdte, hogy éjszaka mikor felébred szopni, nem alszik vissza, hanem kezével lábával erőteljesen kalimpál, fejét rázza előre hátra, alig marad meg a karomban, sokáig tart mire sikerül megnyugtatnom (van hogy sír is közben van hogy nem). Ha leteszem elbóbiskolás után, hamar felébred gondolom a saját kalimpálására vagy/és valamilyen fájdalomra, 1-2 óra mire (ölbevevésre, sétálással) visszaalszik végleg. Nappal két alvás között nem tudom letenni, visítós sirásba kezd, kézben egy idő után megnyugszik, de sokszor csak abbahagyja a sírást és továbbra is „izgatott” hosszan a kezemben, sokat nyáladzik, tömködi az öklét a szájába, vagy/és a fejével erőteljesen bólogat közben, kezével, lábával erőteljesen rugdos/kalimpál. Mivel első gyermekem érdeklődnék, hogy ez egy átlagos csecsemő viselkedés, ami normális ebben a korban, és ő csak érzékenyebb és jobban megviselik a dolgok (emésztés, front stb), és ezért jobban fáj neki minden, és ezeken csak sok ringatással, babusgatással, emésztést segítő csepekkel stb és végtelen türelemmel tudok segíteni, vagy állhat komolyabb neurológiai probléma is a háttérben? Kizárólag anyatejes, szépen gyarapodó baba, ezért gondolom hogy éhség, kevés anyatej nem lehet az ok. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: bbea Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 37 éves vagyok,pánikbetegségben szenvedek.Pszichiátriai kezelés alatt állok,2 hónapja.z első gyógyszeres terápiám sikertelen volt(Brintellix,Frontin).Jelenleg a második kúrát csinálom(Rexetin,Xanax).Voltak előzetes vizsgálataim(EKG,vérvétel,neurológia,tüdőszűrő),amik azt mutatták nincs semmi szervi betegségem.Folyamatos rosszulléteim vannak,amik egyre elviselhetetlenebbek.Már nem vagyok képes dolgozni,nem igazán hiszek semmiben,s senkinek.Tüneteim:vérnyomás ingadozás,fejfájás,szédülés,kellemetlen érzés a mellkasomban,mintha szívproblémám lenne,rosszul alszom,rémálmok gyötörnek,kórházba kerüléstől való félelem,halál gondolatok,s ettől való félelem. A kérdésem az lenne,hogy ez biztos hogy pánikbetegség? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: György
Kérdező: Borza György Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Indries Krisztián 2016-09-15 23:34:33
Kedves Doktornő! Aurás migrénre kaptam Topamax tablettát, 4 hónapos kúrában maradtunk a kezelőorvosommal, ami múlt hét hétfőn járt le, így elkezdtem a szedett adag csökkentését. 4 hónapon át szedtem 2*50 mg-ot, múlt hétfő óta 25*50 mg-ot szedek. Azonban azóta kétszer volt migrénes fejfájásom, vasárnap igen erőteljes, ami még ma is érezteti az utóhatását, szerencsére aura nélkül. Ez azonban a korábbi időszakhoz képest számottevően több! A kezelőorvosom 4 hetes szabadságát tölti, szeptembertől dolgozik. A kérdésem az, hogy csökkentsem tovább a gyógyszert vagy várjak tovább vagy emeljem vissza az eredeti adagra? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: tritra Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-08-08 17:02:05
A fiam 6 éves,június végén elesett és hátul a fejét beütötte az asztal szélébe,diónyi púpja lett,a fájdalmon kívül nem volt más tünete,de azért megmutattam a gyerekorvosunknak lévén nyaralás előtt álltunk. Ő sem látott semmit. Ehhez másfél hétre elkezdett szédülni és fájlalta a fejét (nem ahol megütötte,hanem a feje tetejét és elől),ekkor kaptunk beutalót neurológiára. A neurológiai státusza negatív,minden próbát ügyesen megcsinált,a doktor ur szerint ez még az esés következménye. Akkor lehetett agyrázkodása. Majd elmúlik. Várjunk egy hetet,vártunk nem múlt el,főleg mozgásra rosszbbodott,visszamentünk. Ahol közölték a gyerek szimulál, de az ismételt negatív neurológia státusz ellenére kaptunk mr beutalót sürgöséggel. Szerencsére negatív az eredménye! A gyerekorvos kért még vérvizsgálatot, enyhen vashiànyos a fiam, erre szedjük a vasat most már. A fejfájás elmúlt, a mozgásra jelentkező szédűléstoham is, viszont még mindig érez valamit a fejében, amit leginkább úgy tud megfogalmazni: mintha szédülve fájna a fejem. Ez lehet még a júniusban elszenvedett ütés következménye? Másra nem tudok gondolni...megfazva nem volt, a füle us rendben. Egyebkent biciklizik,fut, uszik, eszik, alszik, jokedvű. Csak aggaszt a dolog. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: tritra Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-08-07 19:54:15
Tisztelt Doktor !42 éves nő vagyok. 2 hónapja voltam mell uh -n .Uh fél évenként megyek.Cisztáim vannak kisebb nagyobb. Mamogtáfián 1 év 4 hónapja voltam. Tapintáskor két kisebb csomót fedeztem fel a mellemben.Lehetséges hogy azóta kialakult mellrák vagy csak mirigyeket érzek? A csomók egyformák tapintásra. Köszönöm a válaszát
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 42 éves nő vagyok. 2 hónapja voltam mell uh -n .Uh fél évenként megyek.Cisztáim vannak kisebb nagyobb. Mamogtáfián 1 év 4 hónapja voltam. Tapintáskor két kisebb csomót fedeztem fel a mellemben.Lehetséges hogy azóta kialakult mellrák vagy csak mirigyeket érzek? A csomók egyformák tapintásra. Köszönöm a válaszát.
Kérdező: bs1975 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-08-19 12:15:41
Egy éve élek ritmus-szabályzóval. A legutolsó ellenőrzés (2016.05.27) óta a baloldali derékvonal magasságából kiinduló - szabálytalan ütemű - beütéseket tapasztalok magamon. Ezek főleg háton fekvésnél, baloldali fekvésnél és járművön ülve (rezgés hatására) jelentkeznek. Álló helyzetben, mozgásnál nincs panaszom. Kérem, szíveskedjenek tanácsot adni, mi legyen a teendőm, hogy ettől megszabaduljak. Köszönettel
Kérdező: agirepa38 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 35 éves vagyok, van két gyermekem. Nemrégiben végzett genetikai vizsgálat alapján Leiden mutáció heterozigota és MTHFR C677T mutáció homozigóta vagyok (Prothrombin mutáció normál, MTHFR A1298C mutáció normál). Kb. öt éve elhúzódó menstruációval küzdök, ami szabályos időközönként jelentkező 4-5 napos vérzést követő 7-9 napos barnás folyást jelent. Nőgyógyászati hormonjaim több ciklusban lettek vizsgálva, rendben vannak. Ciklusmonitorozások alkalmával peteérés rendszeresen kimutatható volt. Nőgyógyászaim tehetetlenek a problémámmal szemben. Érdeklődni szeretnék, hogy okozhatják-e a fent említett genetikai mutációk a nőgyógyászati panaszaimat? Köszönettel: Maida
Kérdező: nadnorma Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem! A korábbi kérdésem kiegészítéseként fontosnak tartom megjegyezni,hogy a részemről feltételezett "lekvár" fogyasztását követő 5 percen belül jelentkeznek a duzzadásos tünetek! Üdvözlettel: Péter
Kérdező: Péter László Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem! Egy hónapon belül ez a 4.eset,hogy valamilyen(?) étel elfogyasztása után vagy az alsó,vagy a felső ajkam bedagad.(1-3 eset) Legutóbb mindkét oldalon az alsó ajkak+az orrom (kivörösödik és viszket) és a bal szemem. Nem mertem emberek közé menni az eltorzult arcom miatt. 24 óra elteltével szűnnek meg teljesen a tünetek. Véleményem szerint a lekvár a ludas 98%-ban. Nem számít,hogy házi készítésű vagy üzleti és az sem számít,hogy milyen gyümölcsből készül. A tünetek egyre komolyabbak és attól tartok,hogy fennáll a torok vagy nyelv duzzanata is... Előre is köszönöm a tanácsokat és a segítséget. Péter
Kérdező: Péter László Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-08-06 10:49:04
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjem nyugtalan láb szindrómában szenved, jelenleg a háziorvossal szokta felíratni a Mirapexin 0,7 mg-os gyógyszerét, mely így 11 ezer forint. A helyi neurológus azt mondta, hogy erre a betegségre nem írhatja fel ezt a gyógyszert támogatással. Érdeklődöm, hogy valóban nem kaphatunk támogatást? Mert sajnos ez így igen drága. Köszönettel várom mielőbbi válaszát! Üdvözlettel: H. Zita
Kérdező: Hajnalanya Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-08-02 20:47:27
UH-n vizsgálatra mentem, nagyon fájt már 3 napja a hasam bal oldala. Diverticulitis és colitis jelei-t állapított meg az UH. Ma - mivel lázas is voltam két napig- sürgősségi gyógyszer kérése miatt szakorvoshoz mentem. Igaz a végén nem tudtam vele beszélni , mert nem volt a szobában, az asszisztens adta oda a recepteket . Szerettem volna az orvossal beszélni , hogy pl. mit lehet enni vagy inni, de az assszisztens azt mondta, hogy bármit lehet enni.( Ez elég furcsa vastagbélgyulladásnál.) Kétféle gyógyszer kaptam Cifrant 500 mg és Supplin 500 mg. A cifránt 5 napig kell együtt szednem a másik gyógyszerrel, A supplint 14 napig. Nekem súlyos penicillin és Dalacin allergiám van( kórházban is kezeltek , olyan mérgezést kaptam). Kérdésem, ezek a gyógyszerek biztonsággal szedhetőek -e fenti gyógyszerekre való allergiánál?! Labort is csináltattak a süllyedésem: 66 a CRP: 7.56. A többi eredmény pl. fehérvérsejt normális.Szeretném megkérdezni még, hogy mit lehet enni ebben az esetben , mennyi ideig kell vigyázni az étkezéssel és muszáj-e ilyen nagy adagban szedni - egyszerre - a kétféle antibiotikumot? és lehet-e mozogni, sétálni vagy amíg a hasfájás fennáll, addig inkább pihenni kellene? Lehet-e Dulcalax cseppeket szedni ha nem sikerül mindennap a széklet? Sajnos nem tudtam ezekre Kéréseimre választ kapni. Még nem volt senkinek a családban ilyen jellegű problémája , azért is félelmetes ez a diagnózis. Valóban perforálhat-e a bélnek az a szakasza, ha igen annak mik lehetnek a tünetei. A választ előre is köszönöm.
Kérdező: Miluka Válaszok száma: 0 db
UH-n vizsgálatra mentem, nagyon fájt már 3 napja a hasam bal oldala. Diverticulitis és colitis jelei-t állapított meg az UH. Ma - mivel lázas is voltam két napig- sürgősségi gyógyszer kérése miatt szakorvoshoz mentem. Igaz a végén nem tudtam vele beszélni , mert nem volt a szobában, az asszisztens adta oda a recepteket . Szerettem volna az orvossal beszélni , hogy pl. mit lehet enni vagy inni, de az assszisztens azt mondta, hogy bármit lehet enni.( Ez elég furcsa vastagbélgyulladásnál.) Kétféle gyógyszer kaptam Cifrant 500 mg és Supplin 500 mg. A cifránt 5 napig kell együtt szednem a másik gyógyszerrel, A supplint 14 napig. Nekem súlyos penicillin és Dalacin allergiám van( kórházban is kezeltek , olyan mérgezést kaptam). Kérdésem, ezek a gyógyszerek biztonsággal szedhetőek -e fenti gyógyszerekre való allergiánál?! Labort is csináltattak a süllyedésem: 66 a CRP: 7.56. A többi eredmény pl. fehérvérsejt normális.Szeretném megkérdezni még, hogy mit lehet enni ebben az esetben , mennyi ideig kell vigyázni az étkezéssel és muszáj-e ilyen nagy adagban szedni - egyszerre - a kétféle antibiotikumot? és lehet-e mozogni, sétálni vagy amíg a hasfájás fennáll, addig inkább pihenni kellene? Lehet-e Dulcalax cseppeket szedni ha nem sikerül mindennap a széklet? Sajnos nem tudtam ezekre Kéréseimre választ kapni. Még nem volt senkinek a családban ilyen jellegű problémája , azért is félelmetes ez a diagnózis. Valóban perforálhat-e a bélnek az a szakasza, ha igen annak mik lehetnek a tünetei. A választ előre is köszönöm.
Kérdező: Miluka Válaszok száma: 0 db
Nagyon kérem a tisztelt doktornőt válaszoljon. Teljesen kétségbeesett anya vagyok. 28 éves fiamnál egy éve kezdődött véres hasmenés. Kivizsgálás megtörtént, a terminális ileumnál gyulladás látszódott (enyhe) a szövettan atrófiás gasztritiszt jelzett. A vérzés nem szűnt meg, Salofalk nem használt, ezért újabb tükrözés történt, ahol már nem látszódott sem gyulladás, sem egyéb kóros, így szövettanra nem vettek anyagot sem. Ezután CT vizsgálat történt, ahol sem a vékonybelekben sem a vastagbélben semmi kóros nem ábrázolódott. Sajnos nem nyugodhattunk meg, mert a tünetek változatlanul fenn állanak a mai napig. Állandó puffadás, hasfájás, néha hasmenés, néha szorulás, időnkénti vérzés képében. A vér minden esetben piros, időnként csak csík formájában van jelen a székleten, de vannak olyan alkalmak amikor több vér is jön, néha kis mennyiségű széklet mellett van sok vér. A gyermekem már utóbbi időben le is fotózta a wc csészében látható dolgokat, mert volt orvos aki kétségbe vonta, hogy igazat beszél. Legutóbbi vérzés ma reggel volt, de tegnap már érezte a fiam az erős bugyogást, feszítő érzést a hasában. Nagyon kérem a doktornőt, adjon tanácsot, hová fordulhatnánk még? Kivizsgálás történt a saját kórházunkban (vidék) és Budapesten a Honvédban is. Köszönöm szépen előre is a választ!
Kérdező: gertrud Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2016. március óta küzdök a problémával. Bármilyen ételt eszem vagy akár csak vizet iszom vagy esetleg semmit nem veszek magamhoz akkor is olyan 11 óra körül mindig azt érzem, hogy teljesen be vagyok dagadva. Övszerű fájdalom a bordáim alatt. Nem tudom hogy mi az ami feszíthet? A beleim, a hasnyálmirigy az epe? (Ülő munkát végzek). Egyetlen egy dolog tud a fájdalmon csillapítani az, hogyha háton fekszem ezért is reggel mikor felkelek nagyon jól érzem magam. Márciustól-májusig voltam vérvételen, ultrahangon, melkasröntgenen és nyomortükrözésen. Minden pozitív. Talán az ultrahangon mondta a hölgy, hogy levegővel van tele a belem de nincs szűkület és tágulat sem. Mostanában olyan érzésem is van mintha a belem ingere elmúlt volna. Igaz minden nap megyek wc-re de nem azért mert jön az inger hanem azért mert úgy gondolom hogy már menni kéne. Kipróbáltam már étel elvonásokat. Laktóz mentes, szénhidrát mentes stb. dolgokat. Az állapot ugyan ez maradt. Eszek gyümölcsöt, rostokat. Beszedtem már 1 havi probiotikum kúrát is. Káros szenvedélyem a napi (este) 2 száll cigi és egy pohár bor. Március óta szedtem még Qvamatelt és Kreónt is de eredményét nem látok. 2015-ben diagnoztizálták hogy a 4-5 csigolyám el van csúszva. Jártam tornára és injekciót is kaptam. Nem tudom, ennek van-e köze ehhez az egész problémához. Mit tanácsol, mit tegyek? Vastagbéltükrözés előtt állok. Szeptemberben készülök de nem szívesen mennék el ha erre lenne valami más megoldás. A kapszulás módszere pedig sajnos nincs pénzem. Amikor voltam a gasztroentológusnál megnyomkodta a hasamat, de tapintásra nem érzékelt semmi. A kezdetek kezdetén amikor ez az egész elindult akkor először még csak a jobb bordaív alatt éreztem volna „mintha ott lenne valami” érzést. De most már az egész elől feszít. Úgy tudnám leírni, hogy a köldök felett teljesen vízszintesen végég halad a feszítés vagy nyomás nem is tudom. Nem itt van haránt vastagbél? Napközben semmi nem mulasztja el. Hasmenésem, lázam és semmi más tünetem nincs. Talán néha egy kicsit hányingerem szokott lenni de az lehet mástól is. A tünetek előtt teljesen normális volt az emésztőrendszerem. Soha semmi problémám nem volt. Nem híztam semmit. (64 kg vagyok). Viszont a hastérfogatom jelentősen megnőtt. Kb. úgy nézek ki, mint ez három hónapos kismama. Arra már évek óta nagyon figyelek, hogy a napi 2 liter folyadék az meglegyen. 4 éve szültem és régebben volt egy conizációs műtétem. Minden évben járok nőgyógyászati szűrésre. Tavaly szeptemberben voltam utoljára ahol pozitív eredményem volt. Azt gondolom minden leírtam magamról. Kérem ha tud segíteni vagy esetleg egy valamilyen útra téríteni merre is induljak azt nagyon megköszönöm.
Kérdező: Emőke Válaszok száma: 1 db
Tisztelt segítôk! Mozgásra,emelésre,csavarásra erôsôdô,éjjel sem szunô vállfájdalom honapok ota,egyre erôsôdôen. Mit tudok tenni magamért,hová forduljak segítségért? Kôszônôm a választ.
Kérdező: dittamili Válaszok száma: 0 db
Tisztelt segítôk! A kérdésem:Kétoldali cípoprotézisem van,az operáciok jol sikerultek,a rehabilitácio is. Viszont van egy elmozdult 5-ôs deréktáji csigolya,ami a csípôoperácio után nem okoz jelenleg gondot. Viszont van egy hosszabban tarto és egyre sulyosbodo bal oldali váll-felsôkar fájdalom. A kar emelésénél,fordításánál,melltarto bekapcsolás hátul nagy fájdalommal megy.Mi lehet a diagnozis és mit tehetnék,hogy javuljon az állapotom. 171 magas 75 kg-s 57 éves nô vagyok. Ui. 30 éve volt balesetem, bal kônyôktôréssel,operálták,vasazták,majd kivették a vasakat,azota panaszt nem okozott,most sem fáj. Kôszônôm ,ha válaszolnak.
Kérdező: dittamili Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-08-03 12:06:22
Üdvözlöm! Kb. 1 hónapja belenyúltam egy labdába, és a középső ujjam megroppant, akkor nagyon fájt, dagadás nem volt, kicsit belilult. Azóta 3-4 naponta, bizonyos mozdulatoknál nagy fájdalom, hozzá sem tudok érni, nem tudom behajlítani, fogni nem tudok vele, éles fájdalom. Kívülről semmi nem látszik. Most már gondolkodom a kézsebészeten, hogy legalább egy röntgent csináljanak, csak sajnos tartok a negatív hozzáállástól, h semmi nem látszik az ujjamon, mit keresek én ott?! sok negatív tapasztalat.
Kérdező: RM Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor No, Mult szeptember ota hatàrérték feletti a vas szint a véremben, tehàt példaul a maxhatàrérték/ 30, az enyém 39. Szeptember ota, probalok ugy etkezni, hogy alacsony vas tartalmu eteleket fogyasszak. De sajnos ez sem elég. Most megnézték a transzferrin szintet: 2 (hatàtrték:2,5-3,8 kozott) és a ferritin szintet: 32 ( hatàrérték: 10-291) tehàt ugy néz ki a vérembol nem szivodik fel a szervezetem szamara a vas. 1. Milyen gyogyszerrel eroszithetjuk a transferrint, hogy feldolgozza a vasat? 2. Amugy mindig faradt vagyok, es a hajam is hllik, es nem is olyan eros mint egy évvel ezelott. Talàn ezek màr a vérszegénység tunetei? Mivel vas van a véremben, de a szervezetembe nem szivodik fel. 3. a Neo-ferro-folgamma vagy a Maltofer erre megoldàs lenne? 4.Ha a pajzsmirigyemre Levotiroxot szedek, hogy an szedjek màs gyogyszer?Mert olvastam hogy szolni kell az orvosomnak ha ezek kozul valamelyiket szedem. Amugy a TSH, T3, T4 szintem tokéletes. Koszonom es vàrom vàlaszàt
Kérdező: Dia Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Sréter Lídia 2016-08-01 16:39:12
Tisztelt cím! A következő betegséget állapították meg nálam M4690 orvosom csak SPA-nak nevezi jár erre valamiféle támogatás? adókedvezmény? fogyatékossági támogatás? Válaszukat előre is köszönöm József
Kérdező: onodi86 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Asszony! Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy folyamatos szív szurkálásom,mellkasi szorító fájdalmam van,ami a jobb lapockámba nyilallik ki.A vérnyomásom ingadozó,a perem majdnem mindig 100-on felül van. Elvileg 1.5 hónapja pánikbetegnek nyilvánítottak ki,de nem hagy nyugodni ez az egész,mivel a családon belül jellemző a szívelégtelenség.A 1.5 hónap alatt már volt 3 EKG-m,s mindegyik jó lett.Gondolkodtam már azon is hogy elmegyek maszek alapon egy kardiológushoz,csináljon szív ultrahangot,még egy EKG-t,de nem tudom érdemes lenne-e,vagy ez mind a pánikbetegségből adódik.Szeretnék tanácsot kérni,hogy érdemes-e felkeresnem egy kardiológust. Tisztelettel: Borza György
Kérdező: Borza György Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy beültetett fogakkal lehetséges MR vizsgálatot végezni? Implantátumok típusa: - Cortex Classix L08 D4.2 - Cortex Dynamix L11.5 D4.2 - Cortex Dynamix L10 D6.0 - Cortex Dynamix L10 D6.0 (Csontpótlással lettek beültetve.) Köszönettel: M.Anna
Kérdező: m.anna87 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm Februárban 1db Kemót kaptam Carbonplatint mivel kivedték a jobb herémet daganat miatt. Azóta eltelt 6 hónap. Kérdésem az lenne okozhat e bármiféle problémát a magzatnál ha teherbe esik a feleségem.Vagy el kell e telni e egy évnek ahoz hogy gyereket várjunk.
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem!Tegnap este miután kiráztam a szőnyeget,leakartam a jobbkezemről a homokot takarítani,úgy mint amikor a pénzt mutatjuk a kezünkkel,hirtelen reccsenést hallottam és reztem,iszonyú fájdalmat.azonnal belilult az ujj tövem.most dagadt és mintha csukló felettig fájna,piros,duzzadt,lila az ujj izület.mitörténhetett?ínszalagszakadás?kiugrott az ujjam?nem fityeg,semmi,de égő érzés,fáj,nehezen tudom ökölbe szorítani és kinyújtani a kezem.ilyen velem még sosem volt,és finoman akartam a homokot eltávolítani.probáltam rögzíteni az ujjam,de úgy jobban fáj.hová menjek ezzel?főleg az alkarom belső oldala fáj,ez ínszalagsérülés lehet akkor és ezért ment feljebb a fájdalom?butyoknél kemény vakamit is érzek,remélem nem porc leválás vagy ilyesmi?nemtudtam azonnal orvoshoz menni,mert kisgyermekekre vigyázok.köszönöm.
Kérdező: avedent Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 4 éves kisfiunkat február óta kezelik staphylococcus aureus MRSA baktérium torok fertőzéssel. Eddig sumetrolim-ot kapott, valamint glycosepttel gargalizált. Továbbra is pozitívak a leletei, és a sok antibiotikum kikészíti a gyomrát. Elég elkeserítő, hogy fél év alatt sem történt túl sok változás. Az infektológus most pl. az octaniseptet akarta felírni öblögetni, de a gyermekorvos nem engedte. Milyen egyéb kezelések vagy módszerek lehetségesek még? Hová fordulhatnánk? Köszönettel! Katalin
Kérdező: KataMaté Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Orvosok! Több mint egy hónapja táppénzen vagyok mert már 13 éve hogy sérvev van.Eddig nem volt vele komolyabb baj,de most nagyon fáj és a bal lábam elvan zsibbadva a lábam ujjáig, ülni is alig tudok menni is csak bicegve mert zsibbad a bal lábam.És a jobb oldalam nál is a térdem ig fáj és ezen az oldalamon alig tudok feküdni.Már fel szedtem 5 injekciót,egy hét gyogyszeres pihenés,10 infuziós kezelésen is tul vagyok de az állapotom változatlan.Elmentem idegsebészhez aki sürgős MR vizsgálatott kért elvileg sürgős műtét nem kell.Most leírom az MR vizsgálat eredményét és azt szeretném én meg tudni,hogy mire számithatók ezek után mi lenne a legjobb mert még mindig fáj és zsibad a lábam akkor is amikot fekszem.Az MR vizsgálat eredménye:A lumbalis lordosis megtartott.Mérsékelt balra convex,kis torsióval járó,nagyívű scoliosis alakult ki.A csigolyatestek magassága és jelentezitása szabályos,csontvelő oedema nem észlelhető. L.I- discusminimálisan dehidrált,de a peremszéleket kóros mértékben nem haladja meg. L.IV. discus víztartalma mérsékelten csökkent,kis durabenyomatot okozó centralis protrusio látható. A többi porckorong szabályos.Myleon vagy gyöki compressio nem diff. Vélemény: Discopathia L.I Protrusio disc L.IV. Szeretnék pontos diagnózist és segitő választ kapni,hogy mire számithatok.Válaszukat előre is meg köszönöm.
Kérdező: htundi43 Válaszok száma: 19 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-08-17 18:27:39
Üdv.Dr.nő.segitségét szeretném kérni! Sajnos. olyan betegségem van amitől állitólag nem eshetek .teherbe.Páromal már 3éve probálkozunk kis babával,de sajnos nem sikerült,El mentem orvoshoz és kiderült hogy,Hormon,zavarom,van,es,kisebb,az,egyik,petefeszkem,es,nem,rendes,a,mensturaciom,,gyogyszereket,is,szedek,,de,nem,javul,semit,maga,milyen,tanacsot,adna,nekem
Kérdező: Marianna Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-08-19 12:23:56
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám nevében írok (67 éves), tanácsra és véleményre lenne szükségünk az állapotát és a továbbiakat –esetleges teendőket - illetően. Problémája sajnos úgy tűnik, nem hogy javulást nem mutat, hanem az állapota rosszabb. Amiben szenved: rohamszerű ingerköhögés. Járt kivizsgálásokra, melyen kimutatták a porallergiát (lakáspor). Érzetre a hörgője tele van nyákkal, de nem tud felszakadni és kiürülni. Úgy érzékeli, mintha állandóan be lenne gyulladva a hörgője. Beszívni beszívja a levegőt, de kifújni nem tudja, csak kis szakaszokban, mert a fullasztó köhögés azonnal rátör. Ha véletlen nagy nehezen felszakad valami, az lerakódott, gumiszerű váladék (de sajnos ez nagyon ritkán fordul elő). Ilyenkor egy kicsit megkönnyebbül. Valamikor régen sósavazott takarítás céljából (akkoriban nem voltak köhögések, ami ilyen jellegű lehetett) okozhatott-e ez olyan károsodást, ami miatt ezek a tünetek kialakultak? Valamint nagyon sokáig varrodában dolgozott és ott sok ruhapor volt, ami esetleg felgyülemlett a szervezetében? Dohányozni sosem dohányzott, azonban édesapja tüdőbeteg volt. A rohamszerű köhögések 5 éve kezdődtek, először mindig csak a tél végeknél, kb. egy éve most már ez állandóvá vált. A légzésfunkciói mindig jók, tüdején semmit nem látnak. Nemrégiben, kb. két hónapja hörgőtükrözése volt (amit altatásban kellett elvégezni, mert a lidokainra érzékeny) nem találtak semmit. A lerakódást sem látták a kórházban, ennek ellenére mégis úgy érzékeli, mintha le lenne rakódva valami. Sajnos többször – akár éjszaka is – befullad úgy, hogy nem kap levegőt, csak sokára. Házi módszerekkel próbálkoztunk: pl. levegőtisztító gépek folyamatos üzemeltetése, légzéskönnyítő oldatok, por, atkaszűrő oldatotok levegőbe juttatása, padlószőnyeget mindenhol felvettük, laminált padlót raktunk le. Bár lakásban tartott macska van, a leletek kimutatták, hogy nincs köze a fulladásos tünetekhez. Fizikailag a fulladástól egyre gyengébb. Ha kerti munkát végez, orvosok szerint igazán akkor kellene fulladnia, amikor lehajol, azonban Ő akkor van jól. Szedi az allergiagyógyszereket (azomyr), valamint Alvesco befújó spray reggelre, illetve a roham esetén Ventolir Evohaler-t írtak fel, de semmi javulást nem tapasztal egyiktől sem. Salvus vízzel inhalál, javulást akkor sem tapasztal. Erőlteti a szervezetét a köhögés. Szteroidot is kapott (Medrol), de szakaszokban kellett ennie, amitől aztán csak 2-3 napig volt jól, majd újra visszatért a korábbi állapothoz. Savtúltengése van, ezért refluxra is kapott gyógyszert (Controloc). Két hete, amikor újabb légzésfunkciót végeztek el rajta, akkor ennek a vizsgálatnak az eredménye 98 %-os lett. Akkor javasolták a sóbarlangot, ahol kezelésre el kell majd járnia, azonban úgy látjuk, hogy bár a tüneteket enyhíteni tudja a sóbarlang, mégis jó lenne tudnunk illetve látnunk, hogy mi miatt lehet az, hogy nem hogy javulást, hanem rosszabbodást tapasztalunk az állapotában? Mi legyen a teendőnk? Van javaslata arra vonatkozóan, mit tudnánk tenni javulás, vagy megszűntetés céljából – gondolva akár további vizsgálatokra – vagy ennél az állapotnál már nem várható javulás, és így kell élnie? Amennyiben van javaslata, mely orvoshoz vagy szakterülethez forduljunk, kérem írja meg. Megtisztelő válaszát várva Üdvözlettel Judit
Kérdező: dominkoj Válaszok száma: 0 db
Tisztel Dr,úr?Dr.Nő! nagy fájdalmaim vannak már hónapok óta,nem tudok ülni normálisan csak ugy hogy a fél fenekem lóg a levegöben.Szedem a Flector port meg a Diclacot minden nap.az Algopirint is kiprobáltam nem nagyon használ.Csak azt olvastam,hogy ezek a gyogyszerek huzamosabb szedése szivinfarktust okoz.Kérek tanácsot mit szedjek,mit csináljak?egészségügyi párnán ülök ami középen lukas, járok természetgyogyászhoz is aki massziroz.Tisztelettel Firtlné kardos Éva
Kérdező: evelinke68 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Csípő UH-n vtunk a kislányommal és sajnos fejletlen a csípője. Ezt írta a Doktor Úr a papírra: Csípő UH: mk o. fejletlen csípő. Csontos vápák meredekek. Vápasarkak lekerekítettek. Labrumok felnyomott helyzetűek. Combfejek kissé subluxáltak, csontmagok nem ábrázolódnak. IIIa/IIIa csípő. Csípőknél kötöttség nincs.MK. csípőnél mérs. subluxatiós elmozdulás sejthető. Instabilitás. Glutealis és femoralis redő eltérés nem látható. Csípő ortesist kell használni. El mondaná Ön is mi is a baja a kislányomnak. Mitől lehet ez? Senkinek nem volt ilyen a családban. Nem örökölhette. Meg javulhat teljesen? Nem lesz ebből adódóan valami károsodása? Elöre is köszöm! Üdvözlettel.
Kérdező: Ditti Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-07-22 17:44:28
16 éves fiú vagyok,az év elején történt egy balesetem a térdemmel foci közben.Kétszer egymás után tiszta erőből belerúgtam a labdába.Egy kis fájadalmat éreztem a térdemben.De ez estére már el is múlt.Azóta nagyob megterhelés után szúr a térdem néha.Ha pedig tiszta erőből rúgok a labdába bemelegítés nélkül akkor fájdalmat érzek a térdemben,de ezis elmúlik egy órán belül.Az ezt követő napokban pedig enyhén szúr a térdem ha rá nehezedek.Orvosnál voltam,röntgent késítettek,Ortopédus semmi hibát nem talált a térdemben.Ja és még fontos,hogy nem dagadt fel a térdem soha! Lazának is szoktam érezni. Mi lehet akkor a baj? Erősíteni is szoktam.
Kérdező: Balazs Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-07-25 08:54:16
Tisztelt Nőgyógyász! Fél évig szedtem a Roxanelle nevű fogamzásgátlót azonban nem volt jó hatással a szervezetemre, nagyon erős menstruációs görcseim voltak ezért ebben a hónapban abba is hagytam. Pár nap múlva rendszerint érkezett a menstruációm ( 5 napig tartott) . Menstruációm után két nappal együtt voltunk a párommal védekezés nélkül. Lehetséges, hogy teherbe estem? Mennyi idő eltelte után érdemes tesztet vennem? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Mirjam
Kérdező: Mirjam Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-08-19 12:27:18
Tiszteletem kérdésem az lenne hogy a Végbéltükrözés milyen kockázatokkal járhat vagy szövődményekkel esetleg?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem Sperema vizsgálaton kiderült hogy enterococcus baktérium található a spermámban.Kérdésem az lenne hogy okozhat e ez a baktérium alhasi fájdalmakat vagy bélfertőzést esetleg és ha okozhat e bélfertőzést annak mik a jelei mert hasmenésem nincs de alhas bal területén erőteljes szúró érzést érzek válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem Sperema vizsgálaton kiderült hogy enterococcus baktérium található a spermámban.Kérdésem az lenne hogy okozhat e ez a baktérium alhasi fájdalmakat vagy bélfertőzést esetleg és ha okzhat bélfertőzést annak mik a jelei mert hasmenésem nincs de alhas bal területén erőteljes szúró érzést érzek válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
T.Doktor úr! Mi a tanács lábzsibbadás,lábgörcsökre.Ami nálam 4-5hónapja kezdődött,amit idegbecsipődésnek hittek,lumbágonak gondolták.'1hete súlyosbodott,eddig is voltak zsibbadások,de most napi szinten rengetegszer főleg jobb lábban,térd alattol.pár napja fellátek szorulásos próblémáim is.a reumatologus gerin mellé injekcioz,már 4.alkalommal.a röngen vizsgálati lelet.a lumbalis lordosis kiegyenesedett.a csigolyák corpusai épek,mésztartalmuk megtartott.zárolemezek egyenletesek.Az L.V.-S-Iinterververtebralis résdorsalisan kissé szükebb.a sacrum haránt állású.vélemény:discopathia.,sacrum arcuatum.szombatra kért sürgősségi mrt. Mi a tanács :?sürgős segitséget kérek.köszönöm
Kérdező: sissi75 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-07-20 22:38:03
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2015. októberében készült pajzsmirigy vérképemben a következők voltak az eredmények: TSh 2,1. FT-4 12,6. Múlt héten elmentem újra az újabb eredmények: TSh 5,9 FT-4 10,3. Endometriosis miatt Visanne hormon szedek november óta. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a gyógyszer befolyásolhatta rossz irányba a pajzsmirigy működésem? Semmilyen tünetem nincs, nem híztam, vérnyomásom rendes, nem hullik a hajam stb. Mi a teendő ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Cseh Éva
Kérdező: csevi Válaszok száma: 0 db
Volt egy térd sérülésem, még az év elején.16 éves fiú vagyok. Foci közben történt. Foci után lazának/gyengébbnek érzem a jobb azaz a "sérült" térdem mint az egészséges, a bal térdem. A sérülés után röntgent készítettek, ortopédus megvizsgált semmi baja nincsen, legalább is az orvosok szerint... azóta ropognak a térdeim. Van, hogy elég nagyokat, elég sokszor.. Leginkább foci után. A sérült térdem az folyamatosan ropog, de ő kicsiket egymás után sorozatba ahogy leguggolok. Ez baj? Netán kopik a térdem? Hogyan lehet ezt megszűntetni?
Kérdező: Balazs Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-07-20 07:34:29
Tisztelt Doktor No, Mult szeptember ota hatàrérték feletti a vas szint a véremben, tehàt példaul a maxhatàrérték/ 30, az enyém 39. Szeptember ota, probalok ugy etkezni, hogy alacsony vas tartalmu eteleket fogyasszak. De sajnos ez sem elég. Most megnézték a transzferrin szintet: 2 (hatàtrték:2,5-3,8 kozott) és a ferritin szintet: 32 ( hatàrérték: 10-291) tehàt ugy néz ki a vérembol nem szivodik fel a szervezetem szamara a vas. 1. Milyen gyogyszerrel eroszithetjuk a transferrint, hogy feldolgozza a vasat? 2. Amugy mindig faradt vagyok, es a hajam is hllik, es nem is olyan eros mint egy évvel ezelott. Talàn ezek màr a vérszegénység tunetei? Mivel vas van a véremben, de a szervezetembe nem szivodik fel. 3. a Neo-ferro-folgamma vagy a Maltofer erre megoldàs lenne? 4.Ha a pajzsmirigyemre Levotiroxot szedek, hogy an szedjek màs gyogyszer?Mert olvastam hogy szolni kell az orvosomnak ha ezek kozul valamelyiket szedem. Amugy a TSH, T3, T4 szintem tokéletes. Koszonom es vàrom vàlaszàt
Kérdező: Dia Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy nagyon rosszul érzem magamat.Június 15.-én egy pszichiáter pánikbetegséget diagnosztizált nálam.Előtte volt 3 EKG vizsgálatom,2 vérkép vizsgálatom,cukormérésem,vese,máj vizsgálatom, ahol semmi rendellenesség nem mutatkozott.Minden vizsgálatom jó lett. A Doktornő felírt számomra gyógyszereket: Brintellix 10 :napi 1 ; Frontin 0,25 :naponta 3x 1,5 és xanaxot,ha rohamom van. Azt mondta a Doktornő hogy javulnom kéne,de ez nem nagyon történt meg.Éjszakai rosszulléteim vannak.Gerincből induló impulzus ami a kisagyamban nyilal ki.Mellkasi szúró érzés,kiérződő szívverés,fejfájás,szédülés.zsibbadás,oxigén hiány,rossz közérzet.Magamban keresem állandóan a betegségek jeleit.Délutánonként mikor lefekszem,általában mindig elkap ez a roham.Egész nap nem tudok csinálni semmit jóformán,mert attól félek rosszul leszek.Halálfélelmeim vannak,éjjelente rémálmok gyötörnek,amiktől alig tudok aludni. A doktornő szerint jobban kéne lennem,de ez nem így van.Mit tudok én még tenni?Olyan rossz ez a bizonytalanság!Kezdem teljesen elveszíteni önmagamat.Lassan elveszítek minden reményt.Kérem segítsen tanácsával,mit lehet még tenni,vagy mit javasol? Előre is köszönöm! Tisztelettel: Borza György
Kérdező: Borza György Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: dr. Indries Krisztián 2016-08-08 23:02:50
Tiszteletem 36 éves vagyok Januárban eltávolitották lehete még gyermekem mekkora rá az esélyem? Sperma vizsgálatom volt a multhéten ahol kiderült hogy baktérium van benne enterococcus 10,5mg nem vagyok tisztában azzal hogy ez milyen bajt okozhat e vagy nem a magzattal?Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2016-07-17 15:11:09
Lassan már fél éve,hogy valami baj van a térdemmel.Focizás közben történt a dolog.Tiszta erőből kétszer egymás után belerúgtam a labdába,ilyen régi rossz labda volt(Kicsit nehéz labda..) .Kis fájdalmat éreztem a térdemben,nem olyan nagy fájdalom volt.És csak kb 10 percig éreztem.Azután minden lépésemnél a térdem ropogott,mintha nemjó helyen lenne és "elmozdulna" nem tudom magam,hogy kifejezni.El mentem egy hét után orvoshoz.Leröntgeneztek azután elküldtek Ortopédushoz,nem volt semmi baja a térdemnek,legalább is azt mondták.De én nem hittem nekik,mára már erősítettem a térdem,de lazának szoktam érezni egy kicsit megterhelő foci után.Lehet a keresztszalagommal van a baj? Megnyúlhatott és azért érzem lazának? Volt már többször is,hogy éreztem erősebb fájdalmat de azután estére mindig elmúlt és tudtam focizni másnap tovább.Mi lehet a baj? Az orvosok semmit nem mondanak...
Kérdező: Balazs Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-07-20 07:32:53
Tisztelt Doktorok! Már két hónap alatt három bőrgyógyász is kezelt a szóban forgó betegséggel.Sebészi beavatkozás is történt. Sajnos már a negyedik fajta antibiotikumot kezdtem el szedni nem sok eredménnyel,mert újabb tályogok keletkeznek. Szükséges lenne célirányos bakteriális vizsgálat.Ezt vajon hol végzik el?A kezelőorvos szerint,ezt a vizsgálatot a TB nem támogatja.Ez valóban így van? A választ előre köszönöm!
Kérdező: tehetetlen Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktornő! Nekem csecsemőkori agyi bénulásom volt. Azóta 2szer műtötték mind 2 lábamon az achillesem, de azóta is le van tapadva mind két lábamban. Meg sokszor érzek becsípődést a comb feletti hajlatban kívül is, és belül is, amiről nem tudom, hogy mi lehet. Ezért javasolta az orvos a műtétet. Iliopsoas tenotomia műtétet javasolt.(Csípőnél, mind 2 oldalon.)Azt mondta rutin műtét lesz, és csak 3 nap, utána ugyan ugy mehetek mint előtte. Én mondtam a doktornak, hogy készülök ki angliába, de mondta, hogy semmi gond nem lesz. A műtét A műtét után éreztem, hogy valami nincs rendben, de a kórházban sem tudta senki, hogy mi bajom lehet. Varrat szedésnél mondtam az orvosnak, hogy fáj és zsibbad főleg a jobb lábam, ami azért is volt furcsa,mert a bal lábam volt a rosszabb mindig is. 2015. 9.23.án volt, azóta sem jöttem rendbe. Az orvosok azt mondták, hogy pár hét, maximum 1 hónap. Azt sem mondták meg mi lehet a gond, az orvosom meg sem röngenezte. Nem tett semmit. Azóta is összeesek, ha behajlítom a jobb lábamat. Arra csak nyújtott lábbal tudok ráálni. Emelni egyáltalán nem tudom ha nyújtva van. Csak térdből. Térdem azóta is fel van dagadva, a combom meg elernyedt, mivel nem tudom használni az izmaimat, és térdnél, meg lejjebb zsibbad,és olykor nagyon fáj. Annyit mondtak a kórházban, hogy trombózis nem lehet. A lábfejemet tudom mozgatni rendesen. Azzal nincs problémám. Csak befelé járok az alap betegségem miatt, ami azóta csúnyább lett, mert arra figyelek, hogy ne essek össze. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet ez, és hogyan jöhetnék rendbe? Most itt vagyok angliában. Elmentünk itt orvoshoz, de az ortopédus nem volt segítőkész. Most fogom itt elkezdeni a fizikoterápiát, vizi tornát, de félek, hogy nem lesz elég, mert már hónapok óta nem érzek semmi javulást. Legalább tudnám, hogy mi lehet a probléma, de senki nem mond semmit. Tillai Alíz
Kérdező: Aliz Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-07-16 13:02:25
MRI vizsgálaton az alábbi eredményt kaptam,de nem tudom,hogy hova fordulhatnék , mi legyen a következő lépés gyógyulásom érdekében: "A lumbalis lordosis elsimult.A lumbalis gerincszakaszon jobbrakonvex scoliosis.A csigolyákon spondylosisra utaló csontjelek láthatóak.A csontos canalis spinalis normális tágasságú.Körülírt korong előboltosulás a vizsgált szakaszon nem látható.A lumbális korongokban T2 súlyozott felvételeken discopathiára utaló jelvesztés figyelhető meg.Az L.IV-V résben a bal oldalon laterálisan a durazsákot és a leszálló L.5.gyököt kromplimáló discus hernia ábrázolódott.A lumbális gyökök mindkét oldalon szabadon kilépnek. Vélemény: hernia disci L.IV.l.s., polydiscopathia lumb. ,spondylosis et scoliosis lumb." Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: Szántó Gáborné Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr/nő! Előző héten az üzemorvos vérvételre küldött. A Húgysav 431 umol/l (ref:142-416), GOT 32 U/L (ref:1-31), Koleszterin 6,74 mmol/l (ref:3,9-5,2), TG 2,81 mmol/l (ref:0,5-1,71), HDL 1,29 mmol/l (ref.1,30-2,1) lett. Az eredménnyel a háziorvosomhoz kellene visszamenni, de augusztus 1ig szabadságon van. Kérném szíves tanácsát, hogy a fenti értékek mennyire rosszak, mit tegyek, hogy jobb eredményem legyen. Az interneten talált információk szerint ezek az értékek étrendváltoztatást és fogyást javasolnak - de én 39 éves, 181 cm és 76 kg nő vagyok, nem egy elhízott ember. Ráadásul a Koleszterinem és Trigliceridem korábban is magasabb volt, ezért igyekszem a zsíros ételeket, "négylábú állatokból" készült ételeket kerülni. Nem kávézom, nem cigarettázom - két kisgyermekem van, a napi sport csak az ő "kergetésük" Válaszát előre is köszönöm Lili
Kérdező: Colli Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Zavarkó Erika 2016-07-13 16:30:29
Tisztelt Doktor ur/Nő!57-éves férfi vagyok.A problémám a következö.Kb 8éve nagyo erősen cukorbeteg vagyok és sajnos odáig fajult,hogy decembe róta inzulinozom magam este kell beadnom,napközbe pedig reggel meforal1szem és 2szem diaprel este pedig injekció és egy meforal.Sajnos még azt is el kell mondani,hogy nagyon nagy gondok vannak az alkohollal.Mert nagyon iszom.A probléma a következö,állandó székelési inger gyötör és az állaga is megváltozott,nyálkás.És a másik zavaró,hogy leülök valahova vagy csak úgy anélkül is valami folyik a fenekemből,ilyen zsiros.büdős cefra szagú valami.nagyon félek az orvosoktól.lehet a májamnak van baja kérem adjanak tanácsot.köszönöm
Kérdező: Timike86 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor! Érdeklődni szeretnék hogy aki érzi a tüdőembólia tüneteit kihez forduljon és sürgősségi ct t hol csinálnak hogy megbizonyosodjak róla hogy embólia e. Tüneteim: nem múló lábfájdalm nehez légzés tüdő fájdalom szédüléses rohamok melkasi szúrások ájulásérzés.
Kérdező: darvalicsandrea Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-07-10 21:53:30
Tisztelt Doktor Úr! Ez év Márciusában alhasi fájdalomra, vastagbélgyulladásra és vizeletfertőzésre Normix és Suprax antibiotikumot szedtem, probiotikummal tünetmentes lettem. Ezután viszont több más panaszom jelentkezett: gyomorfájás,(nyomásérzékenység is) puffadás,(hasban, gyomorban) korai teltségérzet a gyomorban, émelygés, néha nem savas büfögés, gyakori szellentés. Voltam vérvételen, alergéneket is vizsgálták, hasi ultrahangon, hasi natív röntgenen, amelyek eltérést nem mutattak, székletnyom benzidin negatív volt. Laktózintoleranciám gén vizsgálatból,(C C Allél pozitív lett.) Több gyógyszert próbáltam Ventert, Gaviscont, Espumisant, Salvus vizet, Lactaset, Donperidont és Nolpazat 2*20mg, házi orvos és gastroenterológus ajánlására. Jelenleg csak a Nolpazat szedem már 2 hónapja, a puffadásom ,teltségérzetem javult(szerintem a Nolpaza hatására),viszont az émelygés, enyhe gyomorfájás, (van amikor evés hatására jobb,van amikor arra rosszabb a gyomrom)néha nem savas büfögés, gyomrom nyomásérzékenysége nem. Gyomortükrözésre elő vagyok jegyezve, de csak 2 hónap múlva. Tanácstalan vagyok, mit hogy egyek addig is, fizikai munkát végezhetek e? Mi bajom lehet?(reflux, fekély, gyomorhurut, aerofágia). Nem e kevés e már a savam a PPI-től ?Szedjek e a Nolpaza mellett még valamit pl: savlekötőt, emeljem e az adagját a Nolpazanak? Közrejátszhat e a gyomorfájásomban a laktózintoleranciám úgy hogy nem szerzett intolerancia? Tisztelettel várom válaszát! József
Kérdező: brucelee Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Laktózérzékeny vagyok, ez 2 éve derült ki, azóta laktózmentes tejtermékeket fogyasztok, de kis mennyiségben a sima tejtermékkel sem volt gondom, egészen 3 hónappal ezelőttig. 34 évig fel sem tünt, hogy az vagyok. 10 hónapja szültem, és 3 hónapja küzdök azzal, hogy a szám körül kipirosodik a bőr, mintha bohócnak lennék maszkírozva. Nem tudtam mi lehet, míg egy gyógyszertárban mondták hogy a tejtől van, és eszek-e olyat ami nem laktózmentes. Kiderült, hogy rendszeresen raktam a kávémba tejszínhabot, és attól lehet. Abba is hagytam, és helyre is jött a szám, pár napra. 3 hónapig tartott. A múlt héten megettem egy jégkrémet és másnap 2 gombóc fagyit, rá 2 napra kijött megint, azóta is tart, már 1 hete. Amint kijött, vettem laktáz tablettát, és azóta csak azzal eszek bármit, amiben lehet laktóz, de így is erősödött mára. Ön szerint is a tejtermékektől van? Mit tehetek? Teljesen hagyjam el, még tablettával sem ehetek semmi normál tejeset? Elképzelhető hogy a szülés óta ennyire megváltozott volna a tűrőképességem? Terhesen még simán megettem mindent amiben tej volt, persze csak ritkán, de soha nem volt belőle gond. Pl 2-3 naponta nyáron, stb. Mi a teendő, hogy többet ne jöjjön ki? Nagyon kellemetlen, egy kicsit fáj is, nem találok rá krémet. Nem viszket, csak ilyen apró kis hólyagok lesznek, amire másnap pörk képződik, utána már csak piros, és lehámlik az egész körbe többször, és a szám is. Kell egy komplexebb vizsgálat, hogy mi más okozhatja, vagy tényleg a tejcukor a ludas? Nagyon köszönöm előre is a válaszát!
Kérdező: mirtya Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Fornai Katalin 2016-07-07 18:32:01
3 szor műtóték a szemem ideghártya leválással több helyen szakadással,előszór gázzal majd szilikon olajjal töltötték fel de a mai napig csak fényt és nagyon közelről látom ami előttem van de azt is homályosan Lehet nem fogok többet látni?
Kérdező: Katalin67 Válaszok száma: 0 db
Szép estét kívánok!Kérdésem az lenne,h szerdán pozitív terhességi tesztem volt!háziorvosom emiatt itthon tart,mivel olyan helyen dolgozom,és volt spontán vetélésem.igazolt.3-án volt meg.holnap kéne elvileg megjönnie.a mai teszt negatív lett!5 napja mintha megakarna jönni.terhes tüneteim kb 1 hete vannak,lehet ez a baba sem marad meg?pozitív teszt után negatív lehet?félek!42 éves vagyok.szeretnék már anya lenni!köszönöm a választ
Kérdező: avedent Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-08-19 12:33:58
Tiszteletem! 3 éve a kardiologusom 25 ezres fehérvérsejtszámmal küldött a háziorvosomhoz,leukémia gyanúja miatt.évek óta maags a fehérvérsejt számom,de reaktiv eredetűnek vélték.nem fogllkoztak tovább.elküldtek 2 éve a László kh-ba hematologushoz,de abbamaradt a kivizsgálás,mert 2011-ben gyulán a korházban újabb vérvételnél már 12 ezres volt az fsv-ém.és ott az új orvosom aztmondta,nincs itt semmi leukémia.most új munkahelyemen újra felhozták a témát!ma kaptam meg a laborleletem,megírnám az értékeket:fsv:14.1 +,vvt:5.3 +,hemoglobin:162+,hematokrit:0.47,MCV:88,MCH:31,MCHC:347,TROMBOCITASZÁM:366,RDW-CV:15,MPV_9,NEUT:78.1+,MONO:14.3 -,(25-40 ÉRTÉKHATÁR),EO:4.0,BASO:2.3,LUC:0.3,NEUT absz:10.97+magas (2.2-7.9 HATÁRÉRT.),LYMPH absz:2.01,MONO ABSZ:0.56,EO absz:0.33,LUC absz:0.14,Vvt sülly sebesség:6,Glukoz:6,karbamid:4.2,kreat:75,eGFR:85-(alacsony),HDL-KOLESZT,direkt:0.95- alacsony),összkol:4.8,ldh:422, köszönöm!Kérem segítsenek,mert belefáradtam ebbe,nemtudom most megint mi van.apukám gyomor-máj és nyirokcsomó áttétes rákos.4 hónap alatt miota beteg fogytam 8 kilót,nemtudok aludni,enni,csak éjjel marad bennem az élelem.ahogy eszem,párpercen belül kijön.tavaly volt egy spontán missed ab-om,patologiailag igazolt!nőgyógyilag semmit nem találtak,nemtudják vetélésem okát.első baba lett volna.41 éves vagyok.2005-ben Bell parésisem volt,melyből pár hét alatt szteroid lökésterápiával felgyógyúltam.ennek sem derült ki az oka.gerinccsapolás sem mutatott ki semmit.látott már hematologus 2006-ban,de szerinte nem leukémia.nemértem megint miért hozták elő,ha már 4 orvos és szakértő is reaktívnak vélte!legyenek őszínték velem kérem,mert csak így flytatom tovább saját kivizsgáltatásomat,apukámmal töltött minden perc számít nem én,de hogy neidegeskedjen jólenne tudni van-e leukáémiám?!tisztelettel köszönöm a választ!Tótné Évi
Kérdező: avedent Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Sréter Lídia 2016-07-12 21:04:56
Tiszteletem!tegnap este tusolás közben vettem észre,cseresznye nagyságú fájdalmas csomókat köldök alatt.jobboldalon puhább a hasam,baloldalon keményebb!szétszórtan vannak a csomók.csak nyomásra fájnak.mik lehetnek ezek?nyirokcsomóduzzanat?régebben is volt ilyen,de más betegség kezelés miatt,nemfoglalkoztunk vele!köszönöm
Kérdező: avedent Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Sréter Lídia 2016-07-10 22:17:38
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő problémában kérném a tanácsát: 3 és fél éve kezdtük el férjemmel családalapítási próbálkozásainkat. A 4. hónapban sikerült is teherbe esnem, viszont a 8. héten sajnos elhalt a terhességem, Cu-val fejezték be. Aztán egy hosszabb kihagyás után (lelkiállapot és lakáskörülmények rendezése miatt) tavaly áprilisban újraindult a "projekt". Fél év sikertelen próbálkozás után elmentem egy vérvételre és kiderült, hogy autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésem van, amit mai napig nem sikerült rendezni, 100 fölötti TSH-ról indultam. Úgy véltük, megtaláltuk a sikertelen kísérletek gyökerét, azonban unszolásomra a férjem is elment a napokban egy kivizsgálásra és ott azzal az eredménnyel szembesültünk, hogy kevés a spermaszáma és a meglévők is életképtelenek. (2M/ml, 0% motilitás). Javasoltak neki vitamint (Fer14-et, 2 hónap múlva kell megismételni a tesztet). Olvastam, hogy a férfi meddőséget nehézfém mérgezés is okozhatja. A férjem egy fémipari cégnél dolgozik és elég sok vaspor kerül csiszolás útján az orrán keresztül a szervezetébe. Állhat ez esetleg a rossz eredmények mögött? Hogyan lehet az, hogy 3 évvel ezelőtt rövid időn belül sikerült a teherbeesés, most pedig nincs életképes spermája? Van esély arra, hogy a vitaminnal javuljanak az eredményei és ha az én TSH-m is rendeződik, még spontán úton lehessen gyermekünk? 29-30 évesek vagyunk. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: vama Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor Nő/Úr! 17 éves fiamnak autoimmun betegsége van, Collitis Ulcerosa. Sajnos szinte folyamatosan rosszul van. Iskolába nem tud járni, magántanuló. Sajnos nem tud készülni az év végi vizsgákra sem, rossz egészségi állapota miatt, pedig nagyon fontos lenne. Nagyon szeretném a segítségüket kérni abban, hogy hogyan lehetne jobban? Nagyon alacsony, vékony testalkatú gyerek. Nagyon rossz az étvágya, alig tud enni valamit. Segítségüket előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Csercsa Erika
Kérdező: Erika77 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Olvasó! Hosszú évek óta szenvedek nemi aktus után 2-3 nap elteltével viszkető hámló kis kiütéses és bőrberepedéses tünetekkel ami ha használok krémet ha nem akkor is csak 5-6 nap után múlik el.Voltam kivizsgáláson stb de negatív minden.Ami viszont nem volt figyelembe véve hogy ezek a tünetek azóta vannak mióta epilepsziára szedek állandó gyógyszert.Jelenleg lamolep 50 mg reggel este gyógyszerre vagyok beállítva.Nem tudom konkrétan van e összefüggés de másra már nem tudok gondolni.Mit tegyek mi a megoldás?Várom válaszát!
Kérdező: Muka József Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-07-06 07:05:54
Tisztelt Cím! Már évek óta minden vérvétel eredményem alapján vérszegény vagyok. A legutóbbin lévő eltérések: Vörösvértest 3.60, Haemoglobin 109.00, Haematokrit 0.33, Vas 28.5. A többi a referencia értékeken belül van. Az első három alapján mondja a házi orvos, hogy vérszegény vagyok, mivel ezek alacsonyabbak. De mivel az utóbbi időben hullik a hajam, a vasat is külön megnézette, ami most magasabb. Erre írt fel Neo-Ferro-Folgamma tablettát. Nem értem miért szedjek vasat, ha így is több, a kelleténél? Ráadásul a vaskészítményektől gyomorproblémáim vannak. Az évek alatt minden vérvétel után ilyen készítményeket írt fel. Mivel ezeket nem tudtam beszedni próbáltam olyan vaskészítményt találni, ami nem okoz gyomorpanaszt, pl.: Ferrocomp Forte. A gyógyszerész segítségét kértem, hogy most mit szedjek. A labor eredmény alapján ő sem javasolta a vas szedését, hanem azt, hogy ki kell vizsgáltatni, hogy milyen jellegű a vérszegénység, amiben hematológus szakember tud segíteni. Salvus vizet is vásároltam, mivel gyomorsavval is küzdök évek óta. A 20 mg-os már nem volt elég, 40 mg-osat kellet szednem. A házi orvos zokszó nélkül felírja évek óta, holott azt olvastam, hogy nem lehetne ilyen sokáig szedni. A gyógyszerész azt mondta, hogy akár a sav is lehet a baj, valami felszívódási zavar. Most egy ideje gyógyszert már nem szedek, csak a Salvus vizet iszom. Valamint még egy problémám van, 1,5 éve zúg a fülem. Kétoldali idegi hallásvesztés a diagnózis. Próbáltak gyógyszeres és infúziós kezelést is, de nem múlt el. Egyik orvos azt mondta, hogy a fülzúgás lehet vérszegénység miatt is. És ezeken felül még állandóan fáradt, gyenge vagyok. Nem tudok koncentrálni, szétszórt vagyok, feledékeny. Azelőtt nagyon felelősségteljes munkát végeztem, most nem tudnám csinálni. Cetlikkel mászkálok, mert semmit nem tudok fejben tartani. Alig tudom felidézni mi volt aznap délelőtt, nem tudom összeszedni a gondolataimat. Ezek nagyon zavaró dolgok, az életminőségemet rontja és a hajhullás sem múlt el. Lehet, hogy ezek is a vérszegénység miatt vannak? Az eredményeim alapján valamelyik egészségügyi problémámat okozhatja a vérszegénység? Mit tegyek? Milyen kivizsgálásra menjek vagy milyen készítményt kell szednem, hogy újra a régi legyek? Válaszukat előre is köszönöm!
Kérdező: Andrea80 Válaszok száma: 1 db
Jó napot! Legalább kétéve van a nyakamon baloldalt egy olyan csomo (ami kemeny) ami csak akkor erezhető ha a fejemet balra fordítom. Nyomásra érzékeny (kicsit zsibbasztó érzést ad ha nyomkodom de jó is egyben) és néha olyan mintha lenne valamilyen pattogó dolog ( ér vagy hasonló) ott és az tenné érzékennyé. Nagysága kicsivel nagyobb egy diónál. Sehogy sem akar eltünni. Mi lehet ez doktor úr? A nyakam égyébként gyakran fáj ettől függetlenül. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: gitta112 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-07-16 13:04:45
Jó estét! Idén januárban 27-én volt egy szívmonitor beültetésem 3-évig marad. Tavaly ismeretlen eredetű eszmélet vesztésem volt ezért döntőttek ez mellet a kezelő orvosom. Sajnos a nagy forroságot nem birom. A műtéti hegem is fáj és picit ki is van dudorodva. Ez jó vagy nem? Nagyon nehezen viselem hogy fáj és a meleget is. Mit tudok tenni hogy csökkenjen? Igaz sürün rosszúl érzem magam. De orvoshoz nem szeretnék menni mindig. Ezért fordultam őnökhöz előbb. Köszönőm a választ. Szép estét. Kata
Kérdező: gyenes katalin Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr! A lábszáramon kialakult egy seb, kb. 2-3 hete, és ahogy telt az idő, körülötte pirosodik a bőr, vagyis egy piros kör veszi körül a sebet. Mennyi időnek kell eltelnie, ha nem lábszárfekélyről van szó, hogy begyógyuljon a seb? Lehetséges, hogy lábszárfekélyről van szó? Mit tudok tenni, hogyan kezeljem a sebet? Hová forduljak, a bőrgyógyászatra ha bejelentkezem, akkor csak 3 hónap múlva kapok időpontot. Addig mi a teendő, hogyan gyógyítsam? Nem fáj a seb, a kisujj körmének még a harmada sincs a seb. Olyan, mintha felsérült volna a lábam, és húzódott össze a bőröm, tehát nem nyílt sebről van szó, csak a piros kör jelzi, hogy gyulladásban van. 57 éves nő vagyok, 97 kg, nem vagyok cukorbeteg. Mivel kezelhetném a sebet, hogy begyógyuljon? Betadint tettem most rá, ez volt itthon. A választ előre is köszönöm! :) minimax
Kérdező: minimax Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr/nő! 9 éves kisfiamnak az utóbbi 2 hónapban (szerintem) elég sűrűn, hetente legalább 1szer, de előforfult, hogy akár háromszor is egy pontban fáj a feje. Nem tudom szakszerűen megnevezni- ez a hely a jobb oldalon a füle vonalában, homlokmagasságban van. A fájdalom ebben a pontban nagyjából egy éve kezdődött, de eddig a fáradtságnak tulajdonítottuk. Amikor korán ébredt, mozgalmas napja volt, délutánra, estére elkezdett fájni. Lefeküdt aludni, reggelre elmúlt. Amikor a háziorvosnak említettük, azt mondta, hogy az alkalmankénti fejfájás bármikor, bárkinél előfordulhat, amíg nincs nagyobb gond, ne foglalkozzunk vele. Most viszont elkezdtem aggódni, ezért látatlanban kérném véleményét, hogy a fentiek alapján lehetséges e valamilyen nagyobb probláma, vagy tényleg "csak""normális" fejfájás. A további kivizsgálás, az esetleges beutalók miatt javaslatára természetesen felkeresném a gyermekorvost is, de nem szeretnék felesleges betegségtudatot ébresztetni Kisfiamnál. A fejfájás mellett más tünete nincs, annyira nem fáj, hogy fájdalomcsillapítót kérjen, de minden esetben szól a fájdalom miatt. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Bridget Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-07-01 19:32:34
Egy szokatlan kérdésem lenne Önökhöz,a lányom arcüregét meg akarták röntgenezni,de a röntgengépnél nem jött le a kazetta a helyére,pedig a röntgen asszisztens folyamatosan ütötte a számítógép billentyűzetét. Érhette e sugárzás e közben a lányomat,vagy a röntgen sugarat külön kell elindítani? Köszönöm válaszukat,egy aggódó édesanya.
Kérdező: katalinfarkasne Válaszok száma: 0 db
Egy szokatlan kérdésem lenne Önökhöz,a lányom arcüregét meg akarták röntgenezni,de a röntgengépnél nem jött le a kazetta a helyére,pedig a röntgen asszisztens folyamatosan ütötte a számítógép billentyűzetét. Érhette e sugárzás e közben a lányomat,vagy a röntgen sugarat külön kell elindítani? Köszönöm válaszukat,egy aggódó édesanya.
Kérdező: katalinfarkasne Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr, 3 éve szültem, és a terhesség után vettem észre, hogy több gyümölcsre allergiás vagyok. Régebben is volt orrfolyásom augusztusi, illetve tavaszi időszakba, de az nem volt annyira erős, nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet. Így terhesség után elmente allergiavizsgálatra, ahol kimutattak sokféle allergiát, van, amit nem veszek észre, de sok gyümölcsöt igen (meggy, cseresznye,sárgabarack, őszibarack,sárgadinnye, alma, körte, mogyoró, mandula, dió….). Ez nagyon szörnyű számomra, mivel nagy gyümölcsevő voltam mindig is, és most is hiányoznak ezek a gyümölcsök, csak főve/sütve tudom őket enni, de úgy nem az igazi. Sajnos ez az allergia nemcsak keresztallergiaként van meg a tavaszi/augusztusi pollenszezonban, hanem egész évben. Kérdésem lenne, hogy tudok ezzel valamit kezdeni, van valami gyógymód, vagy most már mindig is együtt kell ezzel élnem? Számomra ez nagyon nehéz, illetve nem értem, hogy miért pont a terhesség után alakult ez ki. Köze lehet bármi hormonális változáshoz? Egyébként semmi más bajom nincs.
Kérdező: vkatalin Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr, 3 éve szültem (első szülés 36 évesen), melynek következményeként külső aranyerem lett. Ez jelenleg a mindennapjaimban semmi gondot nem jelent (csak ott van valami kicsi „bőrdarab”), tisztán tudom tartatni, nem vérzik, nincs viszketés, fájdalom, stb. Mintha nem is lenne. De most2 kérdés merült fel bennem, hogy vállalhatok-e ezzel terhességet / szülést, vagy mindenképp előtte műteni szükséges. Illetve hogy ezt műteni kell, olyan egynapos műtétes módszerrel, vagy ez csak egy „gyűrűvel” is megoldható dolog?
Kérdező: vkatalin Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Bánfalvi Péter 2016-09-03 22:01:08
Tisztel Doktor Úr, 3 éve szültem (első szülés 36 évesen), melynek következményeként hugyhólyagsérvem lett, legalább is a nőgyógyászom így mondta, aki szerint nincs értelme megműteni addig, amíg még egy gyereket szeretnék, majd utána, ha nem akarok már több gyereket. Most már jó ideje lombikprogramon veszünk részt (ismét), hogy legyen második babánk, de most kezdtem aggódni, hogy ez a régi nőgyógyászomnak tényleg igaza volt-e. Felmerült bennem a kérdés, hogy terhesség esetén nem lehet-e gond ezzel a sérvvel, hiszen most is van olyan nap, (szerintem ha sokat gyalogolok, talpon vagyok), hogy este egészen a szeméremajkamnál van a dudor, és mintha súly is lenne, olyan fura érzés. Eddig a mindennapjaimban nem okozott semmi gondot ez a sérv, se vizelettartásban ,se fájdalomban, egyébben, de most kérdéses számomra, hogy vállalhatok-e így terhességet, illetve szülést. Ha egyáltalán nem vállalhatok így terhességet/szülést, műtét után mennyi idő kell a felépülésre? Csak azért lenne fontos számomra az idő, mert már így is mindjárt 40 vagyok.
Kérdező: vkatalin Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-10-28 21:11:10
Kedves orvosok nagyon el vagyok keseredve mert nem sikerül hónapok óta kideríteni hogy bajom lehet,a panaszom hónapok óta mandula gyulladás és fül fájással párosul a fülfájást foghagyma olajjal elég jól kezeltem .A mandulám egy két napig jó aztán vissza tér a kaparó érzés ami kis sárgás pontok jelelnek meg egy kettő a házi orvos azt mondja cukorka elég rá de ez lassan fél éve folyik és sajnos a hátam is fáj ami derék tájon ami csak éjjel jelentkezik nappal nem fáj ,volt vér ,vizelet ,ultrahang ,reumatológia, nőgyógyászat ,röntgen vizsgálatok.Csontkovácsnál is voltam ami nagyon sokat segített és fülakupunktúra is ami a mandulámnak volt csak jó de egy hét múlva ismét megjelent a kaparó érzés és sajnos most a derekam ismét fáj .Fájdalom csillapítok nem használnak és az antibiotikum sem használt egyedül a penicillint még nem próbáltam , a kálcium injekcio ami használ a derekamra egyedül De sajnos senki nem tudja mi bajom lehet mert minden leletem normális nincs semmiféle elváltozás .Kérem segítsenek hogy hova menjek és hol kezdjek el újabb vizsgálatokat vagy mit tegyek mert nagyon el vagyok keseredve hogy mi bajom lehet .Nagyon köszönöm a segítségüket és várom a válaszukat Üdvözlettel és Köszönettel Mátyás Orsolya
Kérdező: orsikatibor@gmail.com Válaszok száma: 0 db
Jó napot kívánok! Szeretnék segítséget kérni a következő RTG lelet értelmezéséhez: - Az ízvápa felszíne alatt subcondralis sclerosis. a jobb oldalon a femurfej lat. qvadránsában az ízfelszin alatt egy 10 mm-es cystaszerű képlet ábr. a fej-nyak határon 3-4 mm-es arth. cysta látható. Erőteljes csípő, comb fájdalom miatt kértem a RTG beutalót. Segítségüket előre is köszönöm. Andrea
Kérdező: Zandi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-06-20 18:28:03
Tisztelt Dr.Úr-Nő! Azt szeretném kérdezni hogy 14 éve volt egy agyi aneurizma műtétem és gyermek korom óta epilepsziás vagyok de 13 éve roham mentes a gyógyszereknek köszönhetően.Az agyér műtétem előtt testépítő voltam szedtem amino tablettát és tömegnövelő porokat nem volt gondom az epilepsziával.Most újra edzem meg vettem a tömegnövelő porom de nem tudom meginni sajnos mint rég így tablettákkal szeretném elérni a régi énem természetesen a heti 5 edzés mellett.Azt szeretném kérdezni hogy melyik az a tabletta amire azt tanácsolják hogy nem szabad a betegségem vagy a régi műtétem miatt.Amit szednék,amino,taurin,glutamin,metadrol. Köszönöm szépen előre is a válaszukat. Maradok Tisztelettel: Banádi Hajnalka
Kérdező: Hajni81 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-18 13:11:05
Üdvözlöm! 21 éves vagyok, egészségesnek érzem magam, 2 napja azonban borzalmas fejfájást érzek a fejem hátsó részén szinte egész nap. Fejfájáscsillapító nem használt sajnos, és nagyon zavaró ez a fájdalom. Gyógyszert csak az allergiámra szedek Lordestin-t, aminek a mellékhatásai közt szerepel a fejfájás, ám eddig nem volt vele ilyen problémám. Mi lehet a baj? Kicsit ijesztő! Köszönöm válaszát!
Kérdező: WMelis Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-17 19:37:01
Anyukamnak egy hete volt lezeres epeholyag eltavolitasa es az egyik sebhely felett egy kis bogocskat vett eszre, megvan kemenyedve a bor alatt, itt tavolitottak el a koveket. Onok szerint mi lehet a problema?
Kérdező: mesa85 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-09-05 08:10:03
Tiszteletem! Két hete lett feltéve az felső első négy fogamra egy négy tagból álló fogkorona. A középső jobb metszőfogam jobban le lett csiszolva. Már pár napja éreztem mintha.mozogna a korona, de nem igazán voltam benne biztos. Ma viszont már tükör előtt nézve is latom ha a nyelvemmel megmozgatom hogy az ínyemnél mozog. Lehet az is a baj, hogy nyugalmi helyzetben a fogsorom hiányosan zár, a korona egyik oldala ér csak az alsó fogsoromhoz. Eléggé el vagyok keseredve. Nagyon vigyáztam rá és az hogy még csak két hete van fent máris mozog, lehangol. A másik hogy szombaton lesz az esküvőnk. Addig nem is tudom el tudok e menni fogorvoshoz. Mindig olyan érzés mintha csúszna lefelé, majd ha ráharapok.visszacsúszik az ínyemre. Kibír még ez egy hetet? :(
Kérdező: Biruka Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Diamant-Dent Fogegészségügyi Intézet 2016-06-15 09:21:48
Tisztelt doktor! 33 éves, 65 kg, 175 cm magas lány vagyok. 3 éve kivették az epehólyagomat és emiatt a következő betegségek alakultak ki: fruktóz malabszorcio, hasnyálmirigy alulműködés, sibo, reflux. kb 1.5 éve nagyon fájnak a lábaim, a vádlim sokszor zsibbad, görcsöl, van hogy kőkemény. A térd, boka és csukló izületeim fájnak, főleg fekvés után nehéz felkelni, van hogy séta közben meg kell álljak mert nyilal a fájdalom. Azt hozzá teszem hogy állómunkát végzek de eddig ennyire sose fájt. A jobb csuklòmnàl ganglion is kialakult de csak sìnt kaptam rà. Voltam ortopédusnál de fizikai eltérés nincs igy ő nem tudja mi lehet. Néztek véráramlást a vádliban, az is normális. A gasztroenterologus szerint a felszívódási zavar okoz gyulladást, mivel nem szivódnak fel a vitaminok de a káros anyagok annál inkább. Mivel ez nem gyógyítható kérdésem hogy mi legyen az izületeimmel? Használok rájuk Flector tapaszt mivel gyógyszert nem szedhetek illetve most kaptam magnosolv nevű vitamint de mèg csak 1 hete iszom. Mit lehetne még tenni mert gondolom a folytonos gyulladás nem tesz jót nekik... Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Dyna006 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-06-20 18:34:32
Tisztelt Doktor/nő! Amikor ilyen vérnyomást mérek 132 / 49 , kell-e aggódnom. Mi az oka annak, hogy az alsó érték ilyen alacsony?
Kérdező: Gita Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr! Majusban volt egy aneurysma basilaris reptura - SAV (4mm) műtétem,ami a megrepedésből adódóan azonnali ellátásra került az ameriai uton. 12 napig fekudtem az ito-n (folyamatosan kaptam a venas "koktelokat" fajdalomcsillapitokent), ahonnan 3 napra atkerultem osztalyra, Ahol "hazi" fajdalomcsillapiton kivul mar mas tipusu csillapitot mar nem kaptam mar, viszont 14 napig kaptam verhigito heparint. Problemamentes a labadozas, viszont a tarkomon egy fel tenyernyi foltban gyakorlatilag kihullott teljesen az a hajam. Szeretnem kerdezni hogy ez a remisztő "mellekhatas" 1. Mitol van? 2 vegleges e? Kb 3 het mulva kell mennem kontrollra addig pedig szeretnem tudni mi ez ;) elore is koszonom a valaszt
Kérdező: vlilly Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-17 19:33:50
Tisztelt Doktor Úr, Immáron 3. éve küszködök a végbél tájéki dolgokkal. Először egy végbélrepedésem volt(2013 aug), majd egy perianális tályog(2015 aug) (a záróizmon), majd ez tovább terjedt a mellékherére(2015 aug) ahol mégegy tályog alakult ki. Ezekután visszamaradt egy fisztula, a gázok jóformán csak ezen keresztül távoznak az anus helyett, ami felettébb kellemetlen. Mostanában(2016 Jun) egy újabb tályog is kialakult - amely magától elmúlt "hála" a fisztula nyílásnak. Jelenleg minden(!) gáz ezen a fisztulan át távozik, mellé nyálkás-fehéres-sárgás folyadék ürül belőle. Szeretnék megszabadulni ettől, de sajnos eddig nem volt sok sikerem még az orvosok hozzáállásában sem... Sokan azt javasolták, hogy hagyjam így, mert több a kockázat a műtéttel mint amit az egésszel nyerhetünk. Ön szerint milyen lehetőségeim vannak ? Az én meglátásom szerint a végbélrepedésem soha nem gyógyult meg. A műtéttől tartok egy kicsit, mivel mint említettem, nagyon sok orvos azt mondta, hogy "nem éri meg".
Kérdező: LippaiFerenc Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Bánfalvi Péter 2016-06-13 10:34:23
Üdvözlöm, 7 hetes terhes vagyok, és a Duna mellett élek. Itt június vègétől augusztus végéig bögöly invázió van( Felső-Ausztria). Én allergiás vagyok a bögöly csípésére, sajnos nagyon szeretnek, 2-3 naponta megcsíp egy úgy, hogy alig megyek ki, ha kimegyek, akkor hosszú nadràg, stb. van rajtam és mindig be vagyok fújva frissen a kapható legerősebb rovartaszító sprayvel. Eddig ha csípésem volt, azonnal prednisolont vettem be, ami rendben is tartott. Most a terhesség miatt nem tudom, hogy szedhetem e? Pláne ilyen gyakran? Van esetleg olyan alternativa ami veszélytelen a babámra? Köszönettel, Adlene
Kérdező: Adlene Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-06-11 22:47:42
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! A bal könyökömben van alagút szindróma és érdeklődni szeretnék, hogy milyen sportot űzhetek így az úszàson kívül erősítés szempontjàból. Kettlebell az káros rá, ha a hajlításos gyakorlatokat kihagyom belőle és csak a lendítéseseket gyakorlom? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Krisztian Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Én atóimmun beteg vagyok, aki nevezetesen asztmás reuma artritiszes és pazsmirigy beteg. Kérdésem az lenne hogy mint immnológust megkereshetem e Önt egy teles kivizsgálás reményében? Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel Bolla Gáborné
Kérdező: bollam Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! Én atóimmun beteg vagyok, aki nevezetesen asztmás reuma artritiszes és pazsmirigy beteg. Kérdésem az lenne hogy mint immnológust megkereshetem e Önt egy teles kivizsgálás reményében? Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel Bolla Gáborné
Kérdező: bollam Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! 2016.05.13-án műtöttek,a jobb lebenyt hideg göbök miatt eltávolították.A műtét jól sikerült.Május 23-án volt a kontroll, gyülem volt a nyakamban egy tűvel leszívták.Másnapra még erősebben éreztem a nyakamban a feszülést.Máj.25-én visszamentem a sebészhez.A diagnózis: feszül a nyaka Uh-n kóros nem látható,mérs.nyirok keringési zavar a subcutisban. jav.:jegelés,endokrinológiai vizsgálat.Endokrinológus nem mondott erre a problémára semmit,majd június 30-n friss TSH lelettel kell újra visszamennem.Ma június 8-a van ,a jegelés nem használ.Minden reggel nyak feszülésre ébredek,egyre kellemetlenebb.A duzzanat a heg felett pont a nyaki rész közepén van. A heg szépen gyógyul de a duzzanat nem apad,de nem is növekedett.A műtétet végző orvos mikor visszamentem hozzá nem volt túl segítőkész,én pedig tanácstalan vagyok.Várjak türelemmel tovább,vagy nézessem meg egy másik orvossal?Esetleg ha utóbbit kellene tennem ajánljanak nekem egy másik sebészt,mert egyre nehezebben viselem a feszülést.Köszönettel!
Kérdező: andi45 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Sztipits Tamás 2016-06-08 19:04:55
Nem iszom,nem dohányzom,nem drogozom-sosem tettem! Sportolok,egészségesen élek! Relatíve! Rendszeresen ébredek fel VALÓS hangokra,zörejekre,amiről PONTOSAN tudom,hogy mik okozzák. De,amikor megnézem,hogy az történt-e,ami a zajt okozza,az nincs...Konkrétan hallom,hogy lelesik a fürdőszoba polcról a sampon,bele a kádba. Bemegyek,és mégsincs a samponos flakon a kádba...Soxor szinte fizikálisan érzem,hogy valaki OTT áll a hátam mögött,érzem a tarkómon,hogy néz...érzem a fizikai jelenlété,közelségét...Volt,hogy egy polcon lévő,fedeles fémdobozból "kiesett" egy fülbevalóm,messzire a polc aljától...átrepült...Vannak ezekre elfogadható,értelmes magyarázatok,akár egyben,akár részeire szedve? Elég félelmemtes érzések,és nem igazán tudok mit kezdeni velük! Semmilyen jellegű szektához,és egyéb paranormális társasághoz nem tartozom.
Kérdező: Klára Válaszok száma: 0 db
Nyaki bordáim vannak, melyeket egy fiziológus diagnosztizát egy röntgen felvételről. A jobb kezemen a hüvelyk ujjam íráskor és rajzoláskor annyira megfeszül, hogy fájdalmat érzek. Emiatt nem nagyon tudok jobb kézzel írni, most megtanultam ballal. Naponta többször is észleltem izomrángásokat magamon, főleg a végtagjaimon, de olykor a hátamban, vagy a farizmomban is. A labor vizsgálat normális Ca szintet mutatott ki. Összefügghet az izomrángásom a nyaki bordáimmal?
Kérdező: faludinorbert Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-07 06:16:52
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2015.május 12-én ideghártya leválás szakadással diagnózis miatt megműtötték a jobb szememet. Vitrectomiát alkalmaztak, és szilikon olajjal töltötték fel. Tobradex cseppeket kaptam, naponta 5x kellett a jobb szemembe cseppenteni. A műtétet végző orvos a műtét után azt mondta, hogy az olajat 3 hónap múlva fogják kivenni, de amikor mentem 3 hónap múlva, nem vették ki, ezt azzal indokolták, hogy zöldhályog is van a szememen, és majd később annak eltávolításával együtt veszik ki az olajat is. Sajnos a műtét után folyamatos fejfájás és szédülés gyötör mind a mai napig. A következő műtétre végül 2015. december 28-án került sor, amikor a hályogot és az olajat is eltávolították. A fejfájás és szédülés ezután még jobban fokozódott, a kontroll vizsgálatokon mindig azt a tájékoztatást kaptam, hogy ez nem a műtéttől van. 2016. május 2-án újra megműtötték a szememet, ahol magas szemnyomás miatt trabeculectomia műtétet végeztek. A zárójelentésemen az is szerepel többek között, hogy az üvegtesti térben kevés szilikon, fekvő chorioret. réteg. Kérdésem, hogy a fejfájást, szem- és arcfájdalmat és állandó szédülést okozhatja-e a műtét, illetve a szemben maradt szilikon olaj. Hozzáteszem, hogy belgyógyászati kivizsgáláson és fej Ct-n is voltam, az állandó szédülés miatt, de ezeken a vizsgálatokon nem találtak olyan problémát, ami ezt okozhatná. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: András53 Válaszok száma: 0 db
üdvözlöm! túlsúllyal küzdöm, cukorbeteg vagy ,inzulinnal kezelt! és a vizsgálatok során kiderült hogy a szív gyenge, sürgős fogyást javasolt a háziorvosom, nem igazán jártam eddíg szerencsével a fogyásban! és ehhez szeretném a segítségét kérni! köszönöm!
Kérdező: valakovics zsolt Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 21 éves férfi vagyok, és azzal a problémámmal fordulnék Önhöz, hogy november óta húgycsőgyulladással küszködöm, voltam már háziorvosnál, urológusnál, sőt nemibeteg gondozóban is, azonban a tüneteim mégse nagyon akarnak elmúlni. Mikor elsőnek orvoshoz fordultam, a fájó, égő érzés és váladékozás mellett a vizeletemben genny volt, kaptam 3 szem 500mg-os Sumamed tablettát, ami után a váladékozás elmúlt, és valamelyest enyhültek a tünetek is. Még az antibiotikum szedése előtt levett vizelettenyésztésem negatív volt. Azonban nem múltak el a tüneteim, így ismét orvoshoz fordultam, ahol a vizeletemmel már minden rendben volt, kaptam Cifloxin 500mg-os gyógyszert, 5 napi szedésre. GENOID tenyésztésem szintén negatív lett négyféle baktréiumra is. Az elmúlt időszakban, sok folyadékot fogyasztottam, tőzegáfonyával, kisvirágú füzike és csalánteával is próbálkoztam, valamint urogin és urzinol „gyógyszerekkel” is, és d-mannóz port is szedtem. Valamint az első tünetek megjelenése óta nem fogyasztottam alkoholt, és nem éltem nemi életet, úgy tudom nem igazán ajánlatos egyik sem ilyenkor! A tüneteim már nem olyan erősek, és vizeléskor is csak néha érzek fájdalmat, viszont ha tapogatom a péniszem, érzem, hogy még mindig fáj a húgycsövem..., más tünetem (láz, here-, derékfájdalom stb) nincs. Kérném szíves véleményét, hogy mi lehet ez, illetve miért nem múlik el? Előre is köszönöm!
Kérdező: alvin9428 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/ Doktorúr Hátfájás miatt röntgent kértem a reumatológián, amiből aztán kiderült hogy gerincferdülésem van. A gerincferdülés nincs összefüggésben a korábbi hátfájással, azt sportolás közben szereztem. A leletet és a röntgen képeket egy fájl megosztóra töltöttem fel mivel itt nem lehetséges csatolmány hozzáadása. Már járok fizioterápiás kezelésra (ultrahang és rezonancia) illetve júliustól gerinc gyógytornára. A kérdésem az lenne, hogy ilyen eltávoltozásokkal milyen mozgást kell kerülnöm. Gondolok itt a lumbális szakaszon lévő szám feletti csigolyára és a görbületre illetve a háti szakaszon kialakult gerincferdülésre. http://data.hu/get/9740813/leletek.rar Köszönöm.
Kérdező: gyuri86 Válaszok száma: 0 db
A problémám 1,5éve kezdődött torokfájással, arcüreggyulladással, homloküreg gyulladással, ízületi gyulladással egyik antibiotikumot kaptam a másik után (levoxa, fromolid uno, avelox, doxicilin, augmentin, ciprofloxacin, levofloxacin, azivil) végül kiderült, hogy gennyes a mandulám és április 27- én kivették. Kb. 1 hétig éreztem jól magam de utána ismét lebetegedtem és újabb tüneteim lettek : erős, görcsös nyomó fejfájás nyaki forrósággal párosulva, ami most már a hátam közepéig kihat ….különösen ha kisebb szellő megfúj rögtön sapkát kell vennem mert felerősödik fejfájás,de ha a porszívó levegője ér véletlenül akkor is azonnal erősödik a fejfájás. A szemeimben erős nyomást érzek. Állandó gyengeség érzetem van(munkából is kiestem). A testhőmérsékletem 36,8-37,4 között ingadozik napjában többször. A végtagjaim, ízületeim is fájnak, időközönként hányingerem van. A torokfájás is megvan még sajnos. A fül-orr-gégész csinált arckoponya röntgent és CT –t , azon látott a bal oldalon nyálkahártya duzzanatot és azt mondta használjak rhino sprayt,colstopp cseppet és sinupret drazsét. Továbbá közölte velem a doktor úr, hogy van egy nagyfokú orrsövény ferdülésem balra ami meglepett mert 2008. 06 .23-án orrsövény ferdülésre műtöttek a rengeteg fülgyulladásom miatt. Mivel a panaszaim nem múlnak ezért saját elgondolásból csináltatattam egy agykoponya natív MR vizsgálatot. Ennek leletezésén pedig ez áll: A kamrarendszer és a felszín liquortér supra- és infratentorialisan is enyhe fokban tágult. A középvonal helyzete megtartott. Basalisan a kisagy féltekék között megacisterna magna látható. Bal oldalon temporalisan 4mm-es, liquor intenzitású,körül írt képlet ábrázolódik,mely tágult perivasculáris tér, esetleg neurocpithelialis cysta lehetőségét veti fel. A bal oldali parietalis subcorticalis fehérállományban megfigyelhető egy 2mm-es és egy 4mm-es hyperintenz góc a T2 jellegű méréseken. Az elváltozások diffúziós gátlást nem mutatnak. Intracranialis vérzés,annak maradványa és vascularis malformáció nem ábrázolódik. Az agytörzs craniocervicalis átmenet ép. A paranasalis sinusok tiszták. A jobb oldali mastoidalis sejtekben kis kiterjedésű krónikus gyulladásos nyálkahártya megvastagodás ábrázolódik. Ezzel az eredménnyel jártam neurológián ahol azt mondták,hogy a probléma nem indul és tovább irányítottak a fül-orr-gégészetre, ahol szintén azt mondták,hogy nem itt keresendő a baj ezért tovább küldtek belgyógyászatra,a belgyógyász erre azt mondta szerinte pedig fül-orr-gégészeti probléma. Kedves doktor úr mondjon kérem véleményt merre induljak.
Kérdező: krisztina.dkny Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-06-02 14:03:39
Férjemnél évek óta tart, hogy állandóan fázik a háta, dereka. Még a legnagyobb melegben is derékmelegítőt és mellény is hord. De gyakori verejtékezés is gyötri, naponta többször is kell cserélnie a ruházatát. Prosztata problémáival negyed évente jár kontroll vizsgálatra, rendszeresen szed rá gyógyszert. Még a magas vérnyomására is szed gyógyszert, más problémája nincs. 61 éves
Kérdező: Zsolnai Jánosné Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-06-01 20:15:21
Tisztelt Doktor Úr! 41 éves vagyok 6 hete vannak a lábamba súgárzó fájdalmaim gerinc CT-t csináltattak eredményem: A lordosis csökkent ívű enyhe jobbra convex hajlat. A zárólemezeken apró Schmorl herniak látszanak Az L III-as és IV-es korong körülírt eltérést nem mutat Az L V-ös rés szűk a korong lapos benne gázgyülem van bal oldalon paracentralisan és medio-lateralisan széles alapú cudal felé is részben követhető 7-8 mm-es sérv látszik amely a bal oldali gyököt comprimalja. Vélemény:L V. porckorongsérv /Rutura lehetősége sem zárható ki/ azt szeretném kérdezni ennek az eredménynek az alapján milyen gyógymód kezelés esetleg műtét javasolt.Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Róka Attila
Kérdező: times82 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-05-31 14:16:00
Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Röviden leírnám a problémámat 2014 novemberében fennakadtam egy tüdőszűrésen, ahol különböző vizsgálatokat követően a kezelőorvosom szarkoidózist valószínűsített. Volt 215 januárjában egy mintavétel, ami saválló pálca jelenlétét mutatta ki, ezért 2015 februártól gátlószereket kellet szednem, ez azonban nem hozta a várt eredményt, és a következő röntgen az eredményeim romlását mutatta. Közben elvégeztek egy quantiferon tesztet rajtam, ami negatív volt. Végül egy újabb mintavételt követően (aminél egy a torkomon elvégzett vágást követően, altatás alatt vettek újabb szövetmintát tőlem) igazolta a szarkoidózist. Elkezdünt egy medron kúrt, mely 64 mg-ról indult, majd fokozatosan csökkentették. emellett ugyanúgy szedették velem a gátlószereket, így volt, hogy napi akár 30-35 szem gyógyszert is szednem kellett. A leleteim azonban tovább romlottak, és a következő CT kimutatta, hogy már nem csak a jobb oldalon, hanem a balon is megjelentek bajok bennem. Ezt követően elhagytuk a medrolt, valamivel előbb meg a gátlószereket is. Az orvos cytoxane kezelés mellett döntött 2015 októberében. Ezt havonta kaptam vénásan. A jelentkező mellékhatásokal most nem írnék, azt gondolom sejtheti a doktor úr is. Végül a cytoxan sem hozta meg a várt eredményt. Egy 2016 januári CT további romlást mutatott a tüdőleleteimben. Nagyobbodott minden gyakorlatilag. Közben több alkalommal is végeztek velem légzésfunkció vizsgálatot, ami mindig elkeserítő eredménnyel járt. Több is. Ezt követően 2016 februárjában újabb mintavételnek tettek ki. Ezúttal CT vezérelt biopsziát végeztek rajtam. Ez ismét igazolta a sarkoidózist nálam. Mégis 2016 márciusától ismét gátlószereket kellett szednem az orvosom javaslatára. Végül 2016 májusában belázasodtam, véres köpetem volt, nagyon köhögtem, fájt a hátam, a vállam, napokig nagyon rossz állapotban voltam. Bementem vizsgálatra a kezelőorvosomhoz, aki egy vérvétel és röntgen után (mely kimutatta, hogy a bal tüdőmben folyadék is van), már csak pakolni engedett haza, és befeküdtem a klinikára. Itt megállapították egy CT után (mely kimutatta a tüdőállapotom tovább romló állapotát is, gócok megjelenését), hogy KÉTOLDALI TÜDŐEMBÓLIÁM VAN. Azonnal elkezdték a vérhígitó adását. Ami azóta is megy, de már majd egy hét kórházi kezelést követően már itthon magamnak. A kezelőorvosom a tüdőembólia kialakulásáért a szarkoidózist jelölte meg okaként. Itt megjegyzem, látom, hogy a kezelőorvosom, valóban igyekszik meggyógyítani, és lelkiismeretesen végzi a munkáját, de úgy érzem lassan menthetetlenné válok. Nem írtam, amúgy 36 éves vagyok, kb 93-94 kiló, de ez sokat ingadozott az utóbbi időben.. De tudni kell, világ életemben sportoltam, jó erőben éreztem mindig magam. S bár mostanság minden fizikai mozgástól tiltva vagyok az embólia végett, de ezen kívül is éreztem már jó ideje a fizikai teljesítőképességem romlását. Sajnos a betegség folytán mivel sokat voltam táppénzen is (kórházi és egyéb kezelések miatt), a főmunkahelyemet elvesztettem, ott a szerződésemet nem hosszabbították meg, mikor az lejárt. a másodállásomat, ami pedig a sporthoz köthető, most fel kellett függesszem, ami összességében a megélhetésemet is veszélyezteti immár - de ez szorosan nem kapcsolódik az általam feltenni akart kérdésekhez, csupán személyes dolog, Egy hete újabb gyógyszeres kezelést kezdtünk el a kezelőorvosom tanácsára. A vérhígitózás (Clexane Forte 150 mg/1,0ml-t kell napi egyet szúrnom magamban) mellett (ami a tüdőmben lévő vérrögök feloldását szolgálná), elkezdette velem szedetni heti 20 mg a Trexan nevű gyógyszert. emellett napi 16mg Mewdrol, különböző gyomorvédő, májvédő és kálium mellett, további gátlószerek (INH, és Rifampycin) szedésést írta még elő . Így álok jelenleg. már én magam sem tduom mit gondoljak. Kérdésem az lenne, az alábbiakban felsorolt gyógyszerek szedése mellett volt-e egyáltalán már példa arra, hogy valaki a "történelemben" meggyógyuljon az általa megjelölt betegségekből (pl. a Trexan szedésére gondolok)? Mert én úgy érzem, ezektől sem fog javulni már az állapotom. Az elmúlt másfél év bizakodó hozzáállására, ami engem jellemzett, már képtelen vagyok. Illetve a fentiekben felsorolt gyógyszerkészítményeknek milyen káros hatása lehet még a hátralévő életere is akár (gondolok itt a sok medrolra, gátlószerekre, cytoxane-re, metotrexátra stb.)? S mivel az egyenes beszédet szeretem, és nyilván Ön a leleteimet nem látta, csak amiket leírtam, de van-e ebből az egészből még visszaút a számomra az egészség világába? Lesz-e még lehetőségem sportolni, vagy az életemet most már ebben az úgynevezett ágynyugalmi állapotban kell-e még éljem? - mert ez szintén kikészít engem, és úgy érzem minden felsorolt dolog miatt, lassan idegileg is összeomlom. Továbbá, visszatekintve az elmúlt időszakra, fura, de akkor voltam a legjobb állapotban úgy érzem (2016. február, március) mikor éppen semmilyen gyógyszert nem kellett szednem. Ez véletlen ilyenkor. Ekkoriban nem volt semmilyen fájdalmam, ami mára mindennapos akár (pl, az oldalam fájdalma, mélylégzés esetén szorító érzés a mellkasomban, sokszor fájdalom a szívem körül) Elnézést ha picit hosszú voltam, de nem igazán van kihez forduljak. A tüdőklinikán a kezelőorvosom tényleg mindent elkövet, de most úgy tűnik az kevés lehet az állapotomra. Köszönöm előre is a válaszát.
Kérdező: steel Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm, Van egy unokatestvéremet aki Erdélyben él 41éves nő. 1994-ig egyszerűen nem tudták orvosolni a baját. Át hoztam Magyarországra és agyalapi mirigy daganattal diagnosztizál. A műtét bizonyos okokból nem jöhetett szóban így a bromocriptin-nel maradtunk. Szedi azóta is. Rendszeresen jár Proliaktin "mérésre" . Most legutóbb volt egy MRI-e ahol a hipofízis 15/12 mm és a vérvételből a proliaktina 10,51. Már több mind egy éve 3 bromocriptint szed naponta amit úgy gondoljuk hogy nem indokolt mivel az eredményei jók. Szeretném a tanácsát kérni abban hogy hogyan tovább. A mostani orvos nem akar változtani az adagon. Köszönöm, Ella
Kérdező: ella Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor nő /úr Új koronát csinaltattam, már addig is Érzékeny volt a fogam a régi korona alatt. Kiderult A gyökerkezekesek után, hogy Gyökér resekciot kell végeztetni. 2 fogamat resectaltak. Az ízületeim akkor kezdtek el fájni mikor Gyökér kezelték, kaptam 2 x dalacint, majd augmentint, stb. 4 fajta antibiotikumot, fájdalomcsillapítókat. Sajnos azóta is 2 naponta fájnak az ízületek, a doktornő szerint ez normális. Akár fel évig is eltarthat a gyógyulás. Ön szerint nem lehet hogy nem tisztitották ki rendesen? Jogos az állandó fájdalom? És fájdalomcsillapító szedés. Hova forduljak? Várom válaszát Köszönettel
Kérdező: Pinokkio Válaszok száma: 0 db
Kedves orvosok.hu Az utobbi harom honapban haromszor voltam vervetelen. Az utolsp ket hete volt. Az lenne a kerdesem, hogy 2 het utan lehet ujra vervetelre menni? Koszonom!
Kérdező: csillagg Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktornő ! 2016.03 hó óta fokozatos nehézlégzésem van. Nem sípol a légzésem se belégzésre sem kilégzésre. Inkább olyan mintha nem tudnék nagy levegőt venni és elakadna valahol az oxigén. Ilyenkor orron keresztül próbálok mély ásítást venni és így egy ideig jó a levegőm. Éjszaka csak ülve tudok aludni, mert ha fekszem, akkor minden este nehézlégzésem lesz amire későn kelek fel, ami egy 160/98/128 vérnyomást eredményez. Ez eltart 10-15 percig utána szépen csökken a vérnyomásom, miután egyszer sikerül lemennie a levegőnek. Az összes fára allergiás vagyok, asztmám is van, de csak allergia időben kel kezelnem. Most későn kezdtem el a Symbicort fújását. 03 hó óta van a nehézlégzésem, de az nem volt állandó és 3 héttel ezelőtt lett egy komoly arcüreg gyulladásom amit gyógyszerrel kezeltek és k is gyógyultam, de a nehézlégzés azóta súlyosbodott. Így elkezdtem a Symbicort asztma spréyt fújni. De sajnos semmit nem segít. Régebben nem ilyen volt a fulladásom, hanem érezhetően szűkült a hörgőm de most teljesen más. Előfordulhat, hogy vissza maradt az arcüreg gyulladásból valami és emiatt nem kapok jól levegőt ? Ma orr cseppet használtam kíváncsiságból, pedig nem éreztem az orromba semmit és javult a légzésem. Nem köhögök, de rengeteget krákogok és olyan mintha mindig lenne valami a torkomba és reggel köpetem is van, ami eddig soha nem volt. Válaszát előre is köszönöm !!!
Kérdező: Gica101 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr! Lassan 2 hónapja tartó nyaki fájdalom miatt már többféle izomlazítót és fájdalomcsillapítót is kaptam, majd reumatológus orvos lidokainos fizikhoterápiát írt, fel mad ultrahangos kezelést plusz gyógytornát, de a panaszok nem enyhültek. Mr vizsgálat eredményét megkapva a következőket látták a felvételen: A nyaki lordisis csökkent, kényszertartás látszik. A cervicalis discusok degeneráltak. A C II-V. discusok laposabbak, de érdemben nem haladják meg a csigolyák peremét. A C VI. szintben bal oldalon paramediálisan 7*3 mm-es kiszakadt porckorongsérv látszik a bal oldali foramen bemenetben. Nyomja a kilépő gyököket. A foramen már szabályos. Jobb oldalon megtartott viszonyok. A myelon jelintenzitása megtartott. Orvosi vélemény: Discus hernia bal oldalon, paramedialisan, a foramen bemenetben a C. VI. szintben. Discopathia C. II-V. Leírva az alábbiakat érdeklődnék,hogy ez műtéti úton gyógyítható vagy esetleg van mód ennek elkerülésével valamilyen kezeléssel ezt gyógyítani? Ha igen milyen kezeléssel és mennyi idő a gyógyulás? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Andrea
Kérdező: Pancsa Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-07-20 04:50:57
Kedves Doktor Úr! Tavaly novemberben kezdődött a kálváriám azzal, hogy meg kellett operálni a térdem. Akkor sorban egymás után 10 térdröntgenem volt, majd 2 tüdőröntgen. Most áprilisban újra kellett operálni, ismét 8 röntgen következett. Majd közvetlen az operáció után epehólyag és hasnyálmirigy gyulladást kaptam, 1 hónapra kórházba kerültem és gyors egymásutánban 3 hasi CT-t és 2 tüdőröntgent csináltak. 38 éves édesanya vagyok és szeretnénk még gyermeket. Ön szerint elképzelhető, hogy akkora dózist kaptam, hogy már lemondhatok erről? Illetve ezzel a hatalmas dózissal nem került annyi a szervezetembe, hogy az az egészségemre is kihatással lenne? Elég hipochonder vagyok és nagyon pánikolok, hogy ezzel jócskán megrövidítették az életem. Válaszát előre is hálásan köszönöm! Üdvözlettel: Csősz Piroska
Kérdező: Zizka123 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor!Az lenne a kérdésem,hogy túlzásba lehet-e vinni a Valsalva manőver alkalmazását,ha igen milyen káros hatásai lehetnek,fülzúgással járó fülkürthurut esetén?Egyáltalán naponta hányszor kell illetve szabad ezt az eljárást alkalmazni?Köszönöm válaszát.Anna
Kérdező: veramente Válaszok száma: 0 db
Milyen lehetőségeim vannak 59-évesen,túl vagyok egy infarktuson és bájpassz műtéten.Potencia gyógyszereket próbáltam nem oldották meg a problémát.
Kérdező: Béla Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-05-31 23:09:52
Jó napot Doktor Nő! Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagált az előző kérdésemre. Közben sikerült elvégeztetni a VEP vizsgálatot, aminek a következő lett az eredménye: "Binokuláris VEP-et regisztráltunk 120’, 60’, 30’, 15’ fokperces sakktábla-mintaváltás mellett. A gyermek a vizsgálat alatt végig jól figyelt. T2circ statisztikával [2] igazolható szignifikáns agyi válasz volt regisztrálható két sakktáblaméret esetén. Az életkorra jellemző standardokkal összevetve a mért P100 latenciaértékek megnyúltak. Látencia 120'-nál 113 ms, illetve a 30' látencia 134 ms. A vizsgálat igazolja a gyermek látásfunkciójának meglétét, azonban a megnyúlt P100 latenciaértékek a két szignifikáns válasz esetén arra utalnak, hogy az ingerre adott válasz központi feldolgozása lassult. A kapott eredményeket a gyermeknél észlelt nystagmus nagyban befolyásolhatja." Nem tudják, hogy ez mitől van illetve, hogy mi lesz ennek a következménye. Ön szerint milyen vizsgálatokat kellene még elvégeztetnünk? Kihez kellene még fordulnom, szemészhez, neurológushoz? Szeretném tudni, hogy minden rendben van-e. Nagyon aggódom, hogy a kisfiam fog-e látni, vagy, hogy valamilyen betegsége van :( Eddig nem tapasztaltunk mozgásfejlődésében elmaradást, szépen fordul oldalra és jobb oldalt már a hátról-hasra fordulás is sikerült egyedül. Amit tapasztaltam, hogy kicsit lógatja a fejét (egy idő után, sokat nézünk lefelé, vagy vállra dől, viszont hason nagyon szépen kitartja magát akár percekre is). Illetve néha amikor nagyon megszeretné fogni a játékát néha beleremeg a feje és a kezei (látszik, hogy nagyon összpontosít). De csak ennyi amit tapasztalunk. Várom válaszát és nagyon köszönöm előre is a segítségét!
Kérdező: Kitta26 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-05-21 10:57:57
Tisztelt Dr.Úr! Kontrol vizsgálatra,március 30.-án kaptan időpontot,azon családi okok miatt nem tudtam megjelenni.Szeretnéegy új időpontot kérni,hogy tudjam minden rendbe van-e velem mert szoktam meg kicsit fulladni de lehet,hogy a melegtol?!De valójában bevált nekem a gyógyszer amit írt fekruárban.Köszönettel
Kérdező: barbygirl0806@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor!Tavaly április elején egy enyhe torokfájást és hig orrfolyást követöen bal fülem eldugult és zúgni kezdett.Azt gondoltam fülzsírdugasz ezért Boramid fülcseppet használtam ami átmenetileg segîtett,de éjszaka felébredt és iszonyatosan szédült és ismét zúgott a fülem.Másnap háziorvoshoz mentem aki egy virusos fertőzést állapitott meg.Mivel aznap fülész nem rendelt .Néhány nap múlva a zúgás ismét kelentkezett és zavaró volt hallani a ház előtt járó autókat de mèg sokszor ha léptem is bebúgott a fülem.Nasivint kezdtem használni Valsalvázt de maradt a mély hangú búgás.Végre eljutottam szakorvoshoz de semmit nem talált biszont mivel sokáig használtam a Nasivint Rhinoqort Aqua64et javasolt.Megkerestem egy màsil fülészt aki mko behúzódott dobhártya fülkürthurut diagnózissal müszeres hallásvizsgálatta küldött.A vizsgálat 1hét múlva volt negativ eredménnyel akkor pont nem volt fülzugás.3hèt után a zúgás megszünt de a zúgós fül körül az arc és a fül mögötti kopogtatásra rezgő hang keletkezett ezenkívül utazáskor az autóból kiszállva is zúg pár percig.4 hónap szünet után ismét ugyan azon az oldalon dugulás zúgás.Ismét elmentem fülészetre,átfújták.Ez volt szeptemberben.Azóta kisebb nagyobb szünetekkel de mély hangon búg.Folyamatosan használom a Rhinocortot, mert volt egy olyan elmélet hogy allergia de a teszt negativ lett,igaz penészre pl nem nézték.Voltam nyaki gerinc röntgenen,carotis uh-on kedden megyek ct-re.Az eddigi vizsgálatok negativok lettek.Nem tudom miért maradt meg a zúgás.Azt érzem hogy összefügghet a fülkürt működésével is.Valsalvázom azóta is de nem mindig tudom azonnal átfújni.Sokszor bedugul és pattog mind a kettő fülem.Ha zúg és közben Valsalvázom erősödik a búgás.Újabb hallásvizsgálat és tympanometria is teljesen tendben volt.Mi lehet Ön szerint a visszatérő fülbúgás oka?
Kérdező: veramente Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2016-05-17 08:32:57
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A szövettani leletem értelmezésében kérném a segítségét. Endometrium Hyperplasia-val kezeltek évekig. A hysterectomia eredménye mást mutat. "Szabálytalan proliferációs fázisú, kiterjedten autolysált endometrium vérzéses szétesés jeleivel, melynek hátterében idült anovulációs ciklus állhat. Adenomyosis lev.grad. myometrii (endometriosis interna)" Erre a passzusra annyi magyarázatot kaptam, hogy adenómám volt, ami egy méhen belüli endometriózis. A méhnyálkahártya "rohadt", hyperplasia nem állt fenn. Mit jelent, hogy rohadt a méhnyálkahártya? A következő sorok egyetlen szava sem érthető számomra: I. Parakeratosis epithelii ectocervicalis. Ecto-et endocervictis papillaris chronika lev.grad.cum exacerbatione acuta. Endocervicalis reservsejt hyperplasia, tubalis metaplasia és tubo-endometrioid metaplasia. Ovula Nabothi, Tunnel clusters. IV. Cysta secundum Morgagni tubae uterinae d.. V. Cystadenoma serosum tubae uterinae s..." A méheltávolításon kívül cisztákat is eltávolítottak, amikről semmit sem tudok. A szövettani eredményből kiolvasható valami erről? A petefészkeim megmaradtak. A korábbi cisztáim milyenek lehettek, van-e erről bármilyen információ? A műtét következményeként mire számíthatok? Hormonális problémák, csontritkulás, további petefészek ciszták várhatóak-e. Kell-e rendszeresen kontrollálni az állapotomat, vagy elegendő évente egyszer a nőgyógyászati kontroll. Sokadjára fordul elő a Cystitis acuta fertőzés, ami a felépülésemet is akadályozta. Mit lehet tenni az elkerülése érdekében? Köszönöm a segítségét!
Kérdező: soso.hana Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-05-19 11:33:27
Tisztelt Doktórnő, doktor úr! Azzal a problémávál fordulok őnhöz hogy kb. 4 hónapja vannak jobb kéz panaszaim. Az alkarómtól az ujjaim hegyéig lezsibad a jobb kezem a csúklómba nyomás érzetet érzek, a csúklómba egy ér látszodik ami kidúdórik valamint az ér végén egy dúdor is látszodik,valamint ki is tapintható, a csúklómba időnként az is érzem hogy valami hideg folyik. Érsebészeti szakvizsgálat tőrtént ott carpal alagút syndromára gyanakodtak, valamint kézsebészeti vizsgálat is tőrtént a kézsebész nem talált semit de eng. Vizsgálat nem tőrtént Hova érdemes fordulnom ezzel a panaszal? Köszőnetel Bogdán József
Kérdező: jocoka19 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Ur/No Az ocsemrol van szo! Kulonbozo csaladi problemak miatt 1 eve kemenyen iszik! Mar nemtudja onmaga megoldani ezt a problemat, segitsegre lenne szuksege, termeszetesen o nem akarja! En kulfoldon elek, de sokat beszelek vele, mindent megiger, de semmit nem tesz! Egy eve csak a legszuksegesebb dolgok miatt hagyta el a lakast! Mit lehet ilyen esetben tenni, hogy ne tegye teljesen tonkre magat? Vagy az o beleegyezese nelkul semmit? Valaszat koszonom!
Kérdező: Csillagszemu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Ma készült egy mellkas röntgen, és szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az eredmény. A rekesz éles kontúrú, sima felszínű, a sinusok szabadok. A tüdőparenchymában kóros nem mutatható ki. A szív nem nagyobb, a mediastinum nem szélesebb. Kisvérköri terhelés jelei nem ábrázolódnak. Mit jelentenek ezek? "rekesz éles kontúrú", "sinusok szabadok", "tüdőparenchyma" és "mediastinum"? Köszönettel Brigi
Kérdező: HBrigi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-05-12 21:39:24
Kedves Doktor Úr! A ruháim egy szúnyogirtás alkalmával coratrinnal szennyeződtek melynek hatóanyaga a deltametrin.Arról szeretném kikérni a véleményét hogy a mosás után használható-e még a ruha vagy inkább dobjam ki? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Kondor Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném a segítségét és véleményt kérni, mert nem tudom, hogyan kezeljem ezt a helyzetet.Úgy érzem így nem alakulhat jó irányba a kapcsolatunk,ha nem beszél és nyílik meg felém a párom.Én pedig nem tudom így elfogadni a dolgokat,csak agyalok és beszélnék,de nem tudom merjem e. Nővérem szerint nem is kellene ilyen "apró" dolgokon agyalnom.Mégis piszkálja a fantáziámat,miért vannak furcsának tűnő dolgok.Hogyan, mivel tehetek én ezekért és kell e egyáltalán ,hogy tegyek?!Vagy hagyjam,hogy alakuljon szépen lassan minden?! Kezdem,akkor a legelején.Van egy párom,akivel már 8.hónapja vagyunk együtt.Nagyon megszerettem és komolyan tervezek is vele.Úgy érzem Ő is a legkomolyabban gondolja velem.Nagyon csendes,visszafogott,udvarias,figyelmes,kedves és odafigyelő,de ami számomra furcsa volt már kezdettől.Nem tudtam hányadán is állok vele,kicsit sem mutatta vagy mondta ki mit gondol kettőnkkel kapcsolatban.Talán azért,mert mindig a másik végletet vonzottam,a "rossz" fiúkat.A lerohanósokat,a vagányokat,nagyszájúakat.Nem tudtam az első randi után,(amit eddig mindig),hogy Ő hogyan gondolja tovább,a 8. randi után csókolt meg,fogta meg a kezem.Vagyis,amikor először jött hozzám,én kézen fogtam és vezettem.Célozgatás is kellett,hogy eljöjjön az a csók.Ahhoz is fél év kellett,hogy az édesapját elhozza húsvét alkalmával hozzánk.A szexnél bár nekem kell mindig kezdeményezni,bújni és simogatni,csókolgatni és "kézbe venni" a dolgokat,de figyel rám és ügyel arra,hogy én eljussak a csúcsra.Aztán és bárhogy próbálok segíteni,annak ellenére,hogy a férfiassága nem lankad,két alkalommal sikerült eljutnia a "célig". Azt mondja legtöbbször,hogy fáradt és nem baj,ha Ő nem megy el mindig.Ez engem persze bánt,mert nem értem az okát és szeretném,ha neki is jó lenne úgy is.Persze azt látom,hogy élvezi közben,de az is fontos lenne. Sok mindenről beszélgetünk,de kettőnkkel kapcsolatos dolgokról nem nyílik meg,nem beszél a terveiről velünk kapcsolatban.Azt nem hiszem,hogy nem lennének velem tervei.Azt érezteti velem,hogy mennyire fontos vagyok,ahogy magához húz,ölel,puszil és a közelemben van mindig,amikor csak lehet.Amit hiányolok és furcsállok,hogy nem szólít meg,nem becézget.(A lányomat,szüleimet sem,csak azt kérdezi,hogy a többiek.)Amíg ismerkedtünk,írásban volt,hogy becézve szólított,bár az is ritka volt.Bár,ha együtt vagyunk,annyira közel vagyunk egymáshoz,hogy talán nem is kell,hogy megszólítson.Talán ez is abból következik,hogy csendes,visszafogott,szerény,régi vágású srác.A volt kapcsolatairól keveset tudok,de úgy érzem nem lehetett sok,talán nincs sok tapasztalata sem.A szülei elváltak,amikor 20 éves volt,édesanyjával az édesapja miatt nem tartja a kapcsolatot,mert zűrös válás volt.Ennyit tudok,de nem merek többet kérdezni és lehet nem is kellene?!A bátyja meghalt 1,5 éve,azóta jár édesapja templomba,ahová vasárnaponként párom is elkíséri.Utána együtt mennek ki a temetőbe.Ez is utalhat erre a túlságosan nagy óvatosságra,lassúságra,hogy Ő ily módon elkezdte gyakorolni a vallását?? Ami még furcsaság számomra,de lehet ez csak kényelmesség a párom részéről,egy ideje csak Ő jön hozzánk.Van saját lakása,voltam is nála pár alkalommal,ott is aludtam,de már hónapok óta csak Ő jön.Felújítások voltak nála,ágyat akar cserélni,hogy kényelmes legyen kettőnknek,de ez az ágy dolog már hónapok óta tart.Autót vett,azt egy pár hónapra cserélte le,hogy összejöttünk,elkészült a konyha,a szoba,ami tervben volt,de ez az ágy...!Nem gondolnám,hogy pénz kérdés.Már céloztam is rá,ha meglesz az az ágy,akkor én is mehetek újra és csavaroghatunk ott,meg hasonlók.Édesanyám szerint ez így kényelmesebb neki.Nem kell készülnie (kaja,pakolás,takarítás,stb) és persze,akkor jön és megy,amikor akar.Amikor viszont ott voltam,vacsit rendelt,tusfürdőt vett nekem,kikészített töröközőt és ez nagyon kedves,figyelmes dolgok tőle.Kicsit rosszul eső dolog ez is,mégis miért nem akarja azt,hogy menjek,tényleg csak annyi lenne,ami.Vagy lehet egy harmadik a dologban. Kérem mondja el,mit gondol,mit szűr le ezekből a számomra furcsának tűnő dolgokból!?Van okom aggódni ezek miatt és az együttlét terén lévő "problémával" kapcsolatban??Várhatok még vajon másabb hozzáállást tőle vagy merjek beszélni,rákérdezni dolgokra??Vagy nincs értelme felkavarni és ezzel kalamajkát okozni?? Nagyon köszönöm előre is! Köszönettel és tisztelettel:Csillagocska
Kérdező: csillagocska Válaszok száma: 0 db
Gyomor tükrözésen estem át, mert felerősödött a reflux problémám. Megállapítást nyert , hogy rekeszsérvem is van. A doktornő nem javasolta, hogy megműtessem a sérvemet, mert összesen 39 kg a súlyom, 57 éves vagyok. Mindig ilyen kicsi súlyú voltam, genetikailag örökölt soványság. Ha nem műtenek meg, vajon a reflux betegségem enyhül-e vagy rendbe jön-e teljesen szigorú diéta esetén? Van-e esélyem ilyen kis testsúly mellett is műtétre?
Kérdező: Laczkó Márta Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dokor Úr/Nő! Azt szeretném megkérdezni, mitől van az hogy a párom annyira kitapossa a cipőit a jobb lábával, hogy szabályosan a cipő oldalán jár, nem a talpán. És nagyon fáj a lába. Ez mitől lehet? Mi lehet rá a megoldás. Köszönöm válaszát.
Kérdező: Anett82 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-05-07 06:38:45
Január óta súlyzós edzésekre járok, ahol főleg erőemelő gyakorlatokat végzünk. Guggolás és felhúzás közben jelentkezett egy fájdalom a lábam elülső/oldalsó részén (körülbelül ahol a csípőmbe "csatlakozik").A fájdalom különösen akkor érezhető mindkét oldalon, szimmetrikusan, amikor például felhúzásnál hátratolom a fenekemet és enyhén hajlítom a térdemet (tehát a mozgás felső szakaszában). Guggolásnál szintén a felső szakasz fájdalmas, van, hogy beleremeg a lábam a mozgásba, mintha "nehéz volna valamit hajlítani". Pontosan nem tudom megmondani, vagy kitapintani, hol fáj. Próbálkoztam a psoas, a farizom, a csípő/derék különféle merevítő, támasztó izmainak nyújtásával, de nem sokat segített. Mindig bőséges bemelegítést végzek, nyújtok, SMR hengert használok. A fájdalom időnként már egészen kis súlyok esetén is jelentkezik, sőt akár súly nélkül is, bár a mindennapi mozgásban szinte egyáltalán nem korlátoz (esetleg ha rosszul hajolok, de ez nem derékfájás/hátfájás). Próbáltam különféle terpesz-szélességet és a lábfejemet kifelé/befelé forgatni. Voltam egy manuálterapeutánál, talán mintha ideiglenesen kicsit jobb lett volna, de nagy változást nem hozott. Egy hónapig mellőztem az említett mozgásokat, ekkor például a guggolás újrakezdésénél megszűnt a fájdalom, de kis idővel (és a merevlábas felhúzás beiktatásával) újra előjött. Ön szerint mi lehet ez, mi jut még eszébe az eddig felsoroltakon kívül, mivel lenne érdemes megpróbálkozni? Kérem, arról is írjon, érdemes-e reumatológushoz fordulni, vagy gyógytornászhoz? A sportot mindenképpen folytatni szeretném.
Kérdező: gabor97 Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-05-07 15:28:50
Üdvözletem. Közel 50 éves férfi vagyok. Az utóbbi években jelentkezett az a problémám, hogy az orgazmuson időnként (elég gyakran) nem éri el a korábbi intenzitását, amikor feleségemmel szexelek. Ez elsősorban a hüvelyben átélt orgazmusra vonatkozik. Gyakorlatilag olyan érzés, hogy közeledek a csúcs felé és mielőtt odaérnék megtörténik az orgazmus, ami nem jár együtt pl az izomrángással. Maga az ejakulátum kilövell, de elmarad az extázis. Ha a korábbi szexuális tapasztalatokkal össze akarnám hasonlítani, akkor olyan 60-70% az orgazmus erőssége. Nekem 6 éve volt egy műtétem, művi meddővé tételen estem át (nem egészségügyi okokból). 6 éve vagyunk együtt a feleségemmel is. Lehetséges, hogy a gond velem van vagy a feleségemmel? Olyan, mintha túl tágas lenne a vaginája és emiatt nem kapok megfelelő ingerlést? Ezeknek az élményeknek a hatására már a szexuális vágyam is lecsökkent, míg a feleségemé igen erős.
Kérdező: peka Válaszok száma: 0 db
Főként a reggeli étkezés után néhány órával tompa görcsszerű feszülést érzek a bal vesém és a vastagbelem leszálló ága által határolt bal oldalam felől. Kb. 1 óra múlva ez minimálisra csökken, de másnapra, harmadnapra, stb.mindig ugyanígy előjön. A colonoscopiás vizsgálatom total negatív, urológiai vizsgálaton mindössze egy cca. 18 mm-es cisztát találtak a bal vesémben, aminek az urológus nem tulajdonított különösebb jelentőséget. Reggelire mindig csak zabkását eszem tejben megfőzve. Bár székrekedéses típusú 63 éves férfi vagyok, de a székletürítésem kvázi rendezettnek mondható. Mit kellene tennem, hogy a fenti panaszom megszűnhessen ? Megtisztelő válasza reményében, köszönettel: László
Kérdező: prentetlentik Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-05-01 00:22:39
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy kb egy évvel ezelőtt amikor műtöttek, az altató orvos azt mondta, hogy aszimmetrikus a gégém. Ez mit jelent és mitől lehet? A műtét előtt volt egy torok gyulladásom, lehet ettől is? Válaszát előre is köszönöm!!
Kérdező: szgyöngyi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Németh Tamás 2016-05-17 08:40:25
Jó napot Doktor Nő! A segitségét szeretném kérni. 4 hónapos kibabámnál nystagmus gyanúja áll fent. Sem a neuológus, sem a szemész nem állitja, hogy ez biztosan az lenne, mert nem mindig csinálja és nem egy irányban (de csak horizontálisan ), de van mikor nagyon előjön ez a szemtekerezgés. Agyi kordinálatlanságot mondtak még és hogy remélhetőleg még kinövi. A szemész kóros elváltozást a szemben nem észlelt, igy ő azt mondja, hogy idegi alapon van gond. VEP vizsgálatra most kérnek nekünk időpontot, de 6 hónapos kor előtt ezt nem végzik el. Sajnos teljesen el vagyok keseredve, nagyon félek, hogy nem lesz jó a látása. Tudna nekem valami biztatót mondani. A VEP vizsgálat elvégzését követően meg fogják nekem tudni mondani, hogy látni fog a gyermekem? Van esetleg még valamilyen betegség, ami ezzel együtt jár? Fel szeretném venni más orvosokkal is a kapcsolatot, de félek nem tudnak nekem segiteni, mert nagyon pici még a babánk és csak a tényt tudják megállapitani, hogy ez jelen van. Milyen vizsgálatokat célszerű még elvégeztetni? Sajnos azt érzem, hogy megy az idő és csak egyhelyben állunk, senki nem tesz semmit, pedig én nagyon szeretnék a kisfiamnak segiteni. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Kitta26 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-04-29 21:05:03
Kb 2 hónapja mellkastájéki fájdalom,mely részben nyomó,részben szúró jellegű. fájdalmat fizikai terhelés fokozza,de nyugalomba is érezhető.Vérnyomás ingadozó,nem túl magas,nem túl alacsony,de nem egyforma.ami nagyon zavar az az állandó diszkomfort érzés.Ügyeleten voltam.szakorvosi vélemény amit kaptam:Státusa érdemben negatív,azonban subfebrilitást észleltünk.Labor mérs.leukocytosis jelzetten magasabb CRP érték.Kard.enzimsor,EKG nem utal ACS-r Othonába panaszok esetén nsaid szedése javasolt.Xefo receptel elláttuk.Ez egy hónapja volt azóta sem érzem magam jobban.26 éves kissé elhízott vezető beosztásban dolgozó fiatalember vagyok,közepesen streszes munkahelyen dolgozom talán ez is lehet az oka a panaszaimnak?mit javasolnak?Válaszukat előre is köszönöm.Tamás.
Kérdező: Anna Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: német edit 2016-04-28 10:40:21
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A http://s20.postimage.org/gluy2twul/MR000007.jpg illetve http://s20.postimage.org/975magaz1/MR000008.jpg képeken látható a bal oldalon zsírfeltöltött fülben a „fekritkulások”, illetve körülöttük halmozodik-e a kontrasztanyag és ezek együtt véleménye szerint gyulladásra utalnak-e? (A műtét fél éve volt) Tisztelettel a beteg!
Kérdező: viv555 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2016-04-25 21:26:19
Kedves Doktor Nő! 2,5 éves kisfiam születése óta száraz bőrű és felső légúti betegsége is van ( asztmás, bár viszonylag gyengének nevezném jelenleg montelukasztot kap) viszont mindig problémák voltak és vannak a fülével, mint fülzsír és fülgyulladás... ez sajnos most már elég gyakori március 15-én volt egy középfülgyulladása amit Ospamox antibiotikummal kúráltunk 2 hétig most ismét van neki április 25-én erre Zefren-t kaptunk! Közben fül-orr-gégészünk a tejfehérjére gyanakodott hogy ez lehet a gyulladások mögött, ezért csináltunk neki vérvételt és Prick I.II. tesztet de minden negatív lett. Viszont a vérképből kiderült hogy az IGG 4,27 g 0,54 g/L és az IGM 0,65 g/L lett immunhiányosnak nevezték! Gyermekorvosunk javasolta egy immunológus megkeresését hátha ez áll a háttérben... kérdezném mit tehetnénk ebben az esetben, illetve lehet-e hogy az eredmények azért lettek ilyenek mert március 15-től két hétig kapott antibiotikumkúrát és április 14-én vették tőle a vért? Válaszát előre is megköszönve!
Kérdező: eizo2 Válaszok száma: 1 db
Üdvözletem! 39 éves nő vagyok, 3 gyermek édesanyja. A párommal szeretnénk még egy gyermeket de hiába próbálkozunk nem sikerül. Lassan egy éve, hogy volt egy nőgyógyászati műtétem, endometriozis miatt a bal petefészkemben. Az orvos kimetszette és azt mondta nincs akadálya a gyermek vállalásnak. Lassan 8 hónapja próbálkozunk eredménytelenül. Elkezdtem mérni az ébredési hőmet ebben a hónapban és úgy vettem észre, hogy volt is tüszőrepedésem, de az alaphő mellett párszor leesett 36 fok alá a reggeli hőm. A ciklusom általában 25 napos szokott lenni. A menszeszem 5 napig tart, de általában 2 napig nagyon erős vérzéssel, görcsök nélkül. Alacsony ébredési hő mellett is teherbe lehet esni ( 35,5-35,7)? Nagyon szeretnénk még egy babát és félünk, hogy nem fog összejönni. Válaszát előre is köszönöm!!
Kérdező: szgyöngyi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:15:19
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Fiatalon 10 éven keresztül versenyszerűen atletizáltam. Sok év kimaradt az intenzív futásban, de mindig vissza-visszatértem a kocogáshoz. Most, 40 évesen is járok futni, próbálom a távolságot fokozatosan növelni, és mivel többször előfordult, hogy a futás után nem éreztem jól magam, vettem egy pulzusmérőt, hogy figyeljem, mit mutat. A tapasztatom az, hogy könnyen fölszalad a pulzusom 170 fölé, és ilyenkor nem tudom, hogy mennyire kell megijednem (hozzá kell tennem, hogy a lakhelyem környékén szinte csak föl vagy le tudok futni, egyenes terep kevés van). Ugyanakkor úgy érzem, hogy a lábam bírná. Abban kérek szépen tanácsot, hogy mi az a tartomány, ami rendben van, ill. hol kell mindenképpen megállni, és mi lehet annak a következménye, ha mégis tovább futok, amikor csipog a készülék (jelen esetben 180-nál). Szeretném magam terhelni, de csak amennyire "szabad". Szíves válaszukat előre is köszönöm.
Kérdező: somfayv Válaszok száma: 0 db
az en kerdesem igen komlikalt roviden le irom ez elitt 3evvel pajzs mirigy alulmukodesem volt ami meg mindig tart de az imum szerintem nagyon gyenge ez elott tudo gyulladasom volt az utan jott ez a furcsa erzses hogy arctol le a labamig zsibadtam kulonosen lattam mindenbol egy es felet a beszedem fura volt nehezen tudtam beszelni es a feny nagyon zavart a targyakat nem tudtam meg fogni mert nem tudtam el donteni mijen tavolsagra vannak tolem es ha gyors mozdulatokat tettem szagatott latasom volt ez tartott egy hetig utanna hirtelen el tunt de az az egy het iszonyat volt a fejem minden nap fajt most varom az eredmenyt mri vizsgalatott vegeztek kozbe most par napra ra kaptam egy otvaros bor betegseget a feher versejt tobb mint a voros ezt is meg alapitottak tisztelt dr ur/no mi lehet a problema most megint kezdem erezni a zsibadast felek hogy megint abba leszek lehet megorultem elmezavar ?kerem mongya el mit gondol elore is koszonom
Kérdező: erika27 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Nemrég műtötték mindkét alsó bölcsességfogamat. Az elsőt tavaly Szeptemberben, felszívódó varrat lett berakva, ami nagyjából 3 hét elteltével ki is potyogott. A másodikat 6 héttel ezelőtt műtötték, ismét felszívódó varratot tettünk be, mivel külföldön élek, de Magyarországon volt a műtét. Az ötödik hét után kezdett gyanús lenni, hogy a felszívódó varrat máshogyan viselkedik, mint az előző fogamnál. Nem szívódott fel, hibátlan állapotban megmaradt az ínyemben. Mint kiderült, nagy valószínűséggel a Doktor úr rossz varratot tett be, ami nem felszívódó. Elmentem két fogorvoshoz itt kint Angliában, ahonnét elküldtek egy fogászati klinikára. Ott a varratok nagy részét kiszedték, de egy szál benne maradt. Kilóg az ínyemből néhány millimétert, ami nagyon zavaró. Nem tudta kihúzni a Doktor Úr, 6 hét alatt nagyon beépült a szövetekbe. Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben nem felszívódó varrat van az ínyemben, problémát okozhat-e, ha nem lett maradéktalanul eltávolítva? Ezt az egy szálat hagyjam, van rá esély, hogy idővel kidolgozza onnan a szervezet , vagy ismét keressek fel egy orvost a problémával? Köszönettel: Rácz Petra
Kérdező: raczpetra Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-04-26 09:10:06
ismerősömnél ezt a betegséget dg-zálták, és keresünk olyan orvost, aki e betegségnek specialistája. Köszönettel-Tisztelettel
Kérdező: rathonyi.emese Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-04-21 23:41:15
Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni a véleményét az alábbi eredménnyel kapcsolatban. A 14 éves fiamat 2013-ban diagnosztizálták autoimmun thyreoiditis-sel. Előtte és ezalatt az idő alatt is fájtak olykor a karjai, lábai. Lúdtalpa is van. Tavaly szeptember óta a bokáját fájlalta, Achilles-ín gyulladása volt, és azóta is nagyon fáj a lába, most már nem csak terhelésre, hanem reggel is, ha felkel. MRI eredménye: " A calcaneusban szinte teljes egészében foltos csontvelő ödéma látszik, legintenzívebb a középső harmadban. Ebben a régióban közepes fokú kontraszthalmozás is van. Az ödéma a T1 súlyozott képeken is azonosítható. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A talus feji részében az alsó felszínhez közel néhány mm-es folyadék jelintenzitású, valószínűleg degeneratív eredetű cysta van. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A synovium nem vaskosabb, kontraszt-halmozást mutat. Az ábrázolt inak jelintenzitása, szélessége rendben. Vélemény: synovitis utaló eltérés nem igazolódott. Kiterjedt csontvelő ödéma a calcanesusban. Gyulladás, Trauma? " Az ortopédus vissza irányított minket az immunológushoz, aki szerint ortopédiai eredetű a probléma. Szeretném megkérdezni, hogy kapcsolódhat e a probléma más autoimmun betegséggel? Köszönöm szépen a segítséget!
Kérdező: korana71 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Segítségüket szeretném kérni! Szemöldök hullás,viszkető, hámló, : Körülbelül 3 éve vettem észre hogy hámlik a szemöldököm aztán pedig hámló rétegek jönnek le róla és viszket és utána be pirosodik aztán kicsit érzékenyebb is és emelet hullik is ritkul és nem úgy nő vissza ahogyan kéne,főleg inkább a széle hullik,ez a mai napig tart. Bal oldali arc mélyedés: Úgyszintén is 3 éve kezdődött, észre vettem a telefonon is a tükrön is vala hogy a bal oldali részén kialakult egy mélyedés arcon nem tudom hogy.Voltam fogorvosnál szájsebészeten azt mondták olyan mintha ha ütés kapott volna arcon,pedig soha nem történ velem ilyesmi,aztán elmentem állkapocs klinikára és megnézték baloldali rész és mondták hogy valami izom vagy ideg probléma lehet az oka kaptam harapásemelő sín kezelést is mert kicsit kattan egyet az állkapocs,de mondták hogy ez nem biztosan fogja megoldani a problémát valahol más hol kell keresni az okát, pontosabb okát nem tudni mi okozza mélyedést a baloldali arcomon,ez a mai napig tart. Hajhullás,viszkető, hámló arcbőr: Ez is 3 éve kezdődött elkezdett kicsi pattanás lenni arcomon aztán fokozatosan több jött ki rajtam aztán 2év után megszünt. Jött a zsírosság hámlás arcomon szemöldököm is hilyábba használtam akár milyen kenceficét nem használt semmit voltam bőrgyógyászatnál rám nézett írt ki minden féle kenceficét attól majd helyre jön de semmi nagyon sokat jártam nála de nem jutottam előre egyszerűen nem vizsgált ki rendesen,aztán jóval később jött a hajhullás nem tudom menyi de ideálisnál sokkal több hajam hullik körülbelül 5 hónapja tart és meg jent rajta ilyen hámló rétegegek olyan mint ha korpa lenne de mégsem az és víszked is,ez a mai napig tart. Annyi még hogy jó indulatú agydaganattal műtöttek,2013 januárban műtöttek először orron keresztül távolították el a daganatot, aztán pedig 2014 áprilisában volt egy gama sugárzásom. Rendszeresen járok kontroll kezelésre régen magas volt a női hormonom szedtem rá gyógyszert is de most már az is helyre jött és nem kell szedni semmilyen gyógyszert teljesen helyre jött a hormonális problémám.Nem tudom hogy lehet e köze hozzá? Legnagyobb problémám a baloldali arc mélyedésese,az jelent nagyobb gondot. Kérem segítségüket, hova és kihez forduljak hogy megoldódjanak a problémáim. Üdvözlettel: Liczenciás Zoltán
Kérdező: Liczenciás Zoltán Válaszok száma: 0 db
Kérem segitsen valaki ! A viszketés már-már elviselhetetlen .Rengeteg Orvosnál voltam ,de ezek csak tüneti kezelések!Ha bárki tud valamit ,írjon !!!Köszönöm:Éva
Kérdező: Éva50 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Sztipits Tamás ! Köszönöm , hogy megtisztelt válaszával , nagyjából én is tisztában vagyok az Ön által leírtakkal . Csak az nem világos előttem , hogy mi miért nem érzünk semmit a BSC -ből vagyis miért nem kapjuk meg a legjobb támogató jellegű kezelést . Mire is gondolok ? Amikor anyukámat hihetetlen hasi görcsökkel kiszáradt állapotban , több napi éhezés után bevittem a kórházba a belgyógyászaton kapott egy nasogastricus szondát és infúziót . Így küldtek minket át a sebészetre . Sebész közölte , hogy inoperábilis és átküldte az onkológiára . Ott első megmozdulásuk volt , hogy kivették a szondát , mondván , hogy meg kell próbálni enni !!!!!! Ezzel a jó tanáccsal hazaadták . Itt a kör bezárult . Én még visszamentem a belgyógyászatra , hogy van-e lehetőség infúzióra vagy parenterális táplálásra , de elutasítottak minden további kezelést . Jelenleg ott tartunk , hogy itthon gyötrődik a drágám , csak hideg vizet kortyolgat és időnként tetemes mennyiségben kihányja . Borzalmas hasi görcsei vannak. Házi betegápolás keretében kijártam neki egy kis infúziót /napi 500ml Ringer / de ennyi . Tehetek-e még valamit , hogy könnyebb legyen neki ? Esetleg az infúzióba tenni görcsoldót vagy gyulladáscsökkentőt ? Mert én értem , hogy úgyis elviszi majd a rák , DE MÉG ÉL !!!! Minden tanácsáért hálás vagyok !!
Kérdező: Berika Válaszok száma: 0 db
Érdeklődni szeretnék, hogy közepes erős ízű, anyagnak Pl: Flektopor gyógyszernak , hogy lehet az izét el venni? hogy ne legyen semmilyen ize? 2.) egy anyag ami nagyon poros, hogy tudnám össze álltani?Hogy értve legyen azt szeretném hogy mi pl:poros anyagot be fújok pl lidocainnakl akkor nem porolódik annyira, és más íze lesz? ez fontos 7-kes húgomnak szerdán lesz félmérője, és ezt a feladattal akar elő alni
Kérdező: Krisztina2015 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Orvosok.hu! Cukrom 11-18 körül mozog. szedek rá gyógyszert de nem akar jobb,-kevesebb érték lenni.Küzdök már vele jó ideje,de eredmény semmi,ráadásul az impotenciám is erre fogható,illetve a magas (120/160)vérnyomásra. 65.évemben járok fizikailag koromat meghazudtoló totál toppon. van-e értelme vajúdni ezekkel a betegségekkel,vagy hagyjam ez már a korral vagy a több közel-keleti háborút megjárt múltammal (feszültségekkel) jár. Köszönöm ha megtisztelnek a válaszukkal! Tisztelettel: B.Nagy László kontaktmailbox@gmail.com
Kérdező: B.Nagy László Válaszok száma: 0 db
Gyógyszer melletti magas vérnyomással (120/160) és 11-18-as cukorral 65 évesen milyen megoldások léteznek az impotencia megszüntetésére? Mindenféle pirulák már nem segítenek.Létezik megoldás? Köszönettel: B.Nagy László kontaktmailbox@gmail.com
Kérdező: B.Nagy László Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2016-04-17 16:47:01
T. Cím ! Anyukámnak májáttétes hasnyálmirigy daganata van alapbetegségként. Egy hónapja kizárt hasi sérvvel műtötték. Azóta rohamosan elkezdett romlani az állapota . Három orvosnál is panaszkodtunk , mire egy negyedik diagnosztizálta , hogy ileusa van. Azonban nem csinálnak vele semmit , mondván , hogy a daganat már így is nagyon előre haladott állapotban van . Hazaküldték meghalni . De ez borzasztó , hogy végignézzük az éhenhalását . Ez valóban gyakorlat , és nincs mit tenni ???Nagyon félünk attól , hogy mi fog történni és hogyan fog lejátszódni az egész !!??
Kérdező: Berika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Sztipits Tamás 2016-04-17 08:58:53
Üdvözlöm! Van egy 13 éves fiam, és évek óta járunk neurológiára mert 6 évvel ezelőtt egy kullancs elleni oltás követően elájult és görcsöt kapott. Azóta nagyon sok EEG vizsgálaton estünk át ahol mindig az az eredmény hogy: Diffuz kérgi funkciózavar. Utolsó leletünkben még ezt írták: bal hemipherialis funkciózavar nem zárható ki. Két MR vizsgálaton vagyunk túl aminek az eredménye: Bal oldalon a törzsducoknál egy 4x7 mm nagyságú, tágabb perivascularis tér látható, mely T2-n fokozott, FLAIR szekventián csökkent, T1-n szekventián is csökkent jelintensitásu terület. Ez az utolsó Mr eredmény. 3 éve is hasonló eredmény volt 8 mm nagyságú eltéréssel. A gyermeknek nagyon sokat fáj a feje, nehezen tanul, kisebb bambulásai vannak. Szeretném megkérdezni, hogy ezek a vizsgálati eredmények mit jelentenek. Segítséget előre is köszönöm!!!
Kérdező: szgyöngyi Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-04-16 12:11:14
Jó napot! 48 éves nő vagyok. Otthoni több heti takarítással megerőltettem a jobb karom, alkar feszítőizmaiban (főleg ECRB) lüktető állandó fájdalom alakult ki és a jobb könyök egy ponton nyomásra érzékeny volt. Azonnal pihentettem, három hét alatt az izomfájdalmak elmúltak. Ekkor finom nyújtó és erősítőgyakorlatokba kezdtem, ami után a jobb könyéknél egy új, enyhe, de spontán és erőltetésre (emelés, csavarás) is megjelenő fájdalom alakult ki. Egy fizikoterapeuta masszírozással, ultrahanggal, triggerpontoldással, nyújtással, tape-pel kezel két hete. Tanácsára otthon is nyújtottam és könnyű erősítő gyakorlatokat végeztem, de a könyökfájdalom csak romlott. Azóta csak nyújtok, de tovább erősödik a fájdalom, már a felkar hátsó része felé is sugárzik, és új izomfájdalmak is kialakultak az alkar egyéb feszítőizmaiban. A karom óvatosan használom, minden erőltető mozdulattól kímélem. Kérdésem, hogy mi lehet a folyamatos romlás oka, mi a teendő?
Kérdező: kankalin Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-04-21 20:10:20
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 35 éves férfi vagyok az alábbi EKG eredménnyel. HR: 89 Pd: 100 ms PQ: 138 ms QRS: 88 ms QT: 370 ms QTcB: 451 ms P ax: 55 QRS ax: 22 normál (horizontális) T ax: 25 QRS-T ax(3D): 45 Azt szeretném megtudni, hogy ezek az értékek mennyire ideálisak egy korombeli férfinak, valamint, hogy van-e nagyon eltérő eredmény a normálhoz képest! Előre is köszönettel! Krisztián
Kérdező: kaskri Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő! 42.éves nő vagyok, s két témában szeretném a véleményét kérni.Az egyik édesanyámmal kapcsolatos, aki az idén lesz 67. éves.Nem rég baloldali, tüdő csúcsi, rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála.Tünetei a következők voltak:tartós rekedtség végtagfájdalmakkal.)Dióhéjban leírom az egyik lelet fejlécét:Diagnózis:Tu.pulm. lobi sup.I.s. NSCLC Met hep.multiplex, Met. pulm.i.d. susp.Szövettan, cytológia:carcinoma planocellulare nonkeratoides.T:4 N:2 M:1 Klin.Stad:IV ECOGPS:1.Kisérő betegségek:paresis nervi recurentis, I.s. hypertonia, Nicotinizmus.Édesanyám mát túl van az első kemo terápián,két palack infúziót kapott.Még elvileg 3 lesz.Hangja már alig van, és a lábai is nagyon fájnak.A kérdésem az lenne, mennyire súlyos az állapota, és mire számíthatunk a jövőben.Mint laikus, azt olvastam interneten, hogy sajnos elég komoly a baj.!Önnek mi a véleménye?Másik kérdésem magammal kapcsolatos.KB:10 évvel ezelőtt enyhe fokú COPD-t állapítottak meg nálam, amire akkoriban symbicortot kaptam, amit egy rövid ideg használtam is.Most írtak fel nekem légzés funkció vizsgálat után Airflusol Forspiro 50/250 nevű készítményt.Ezt csak egyetlen egyszer mertem belélegezni, mivel ez egy béta blokkolós készítmény a szalmeterol miatt.Nekem van egy mitralis prolapsusom, I.fokú insuff-al, amire korábban concort szedtem.És itt jön a lényeg:Kénytelen voltam abba hagyni a szedését, saját felelősségemre, mert durva mellék hatások jöttek elő kb:6-7 hónap után.Pl:palpitatio, égő, remegő szív, halálfélelemmel párosulva, depresszió,szabálytalan szívverés, extra systole, stb. Szóval majdnem teljesen kikészültem, és a családom is megsínylette.Orvostól- orvosig jártam,(kardilógusok sokasága,)de csak ezt tudták megállapítani.(mit.prolap.szerencsére )A gyógyszer elhagyása után csak nagyon lassan rendeződött az állapotom,most viszonylag úgy érzem magam, mint korábban.Szóval ez az oka annak, hogy én nem fogom használni a béta blokkolós szereket.A kérdésem az lenne, létezik e helyette más fajta készítmény, ami a hörgökre jó lenne.Még annyit leírok, hogy köpetem az naponta többször is van, sárgás-zöldes néha, és tömöttebb az állaga.De viszont lehet, hogy ez nem a tüdőmből jön, mert néha úgy érzem, mintha vissza csorogna a garaton.(allergiás vagyok több mindenre is, amire Mometason Sandozt-használok,és van egy idült mandulám is!).Még ami esetleg említésre méltó, az a biciklizés közbeni néha előforduló esemény, hogy nehezebben jön a levegő.Kedves Doktor Nő!Elnézést ha hosszúra nyúlott a levelem, de semmit nem akartam kihagyni.Köszönöm türelmét és megértését, várom mielőbbi megtisztelő válaszát.Üdvözlettel:Andrea
Kérdező: p.andrea72@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Orvosok! 35 éves férfi vagyok, 180cm magas, 90kg testsúllyal rendelkezem. Egy olyan problémám van, hogy gyerekkoromban nem lett megfelelően kikezelve a tyúkmellem, így a mai napig is - nem vészesen -, de jól láthatóan előre nyomódik a szegycsontom. A közérzetemben nem okoz problémát, viszont a párommal való együttlétek során, ahogy ő fogalmaz "nehéz vagyok és szúrnak a bordáim". Tehát, az intimitás megfelelő megélésében korlátozva vagyok. Próbáltam edzeni, fogyókúrázni, de 5 kg leadását követően erősödött a probléma. Hason fekve szeretek aludni, de szúrnak a saját csontjaim, ha nem vagyok legalább 90kg. Műtétet nem szeretnék, sokat úszok, járok edzőterembe ahogy időm engedi, de 2 éve hiába próbálom korrigálni a problémát, inkább erősödni látom. Mit javasolnak, milyen gyakorlatokkal, esetleg segédeszközökkel tudnám csökkenteni a tyúkmell nevű esztétikai problémát, a bordacsontjaim "szúrkáló" hatásával együtt úgy, hogy még fogyjak is egy kicsit? Olyan kérdés is felmerült bennem, hogy vannak-e veszélyei a tyúkmell lenyomását segítő eszközök felnőtt korban történő alkalmazásának? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel, Ákos
Kérdező: SandorAkos Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-04-21 20:15:42
Tisztelt Doktor Nő( Úr! Hajnalka vagyok 35 éves 6 éves korom óta epilepsziás.A gyógyszereknek köszönhetően(lamolep 200,rivotril 2mg) 10 éve rohamom nem volt. A lényeg hogy 17 évesen versenyszerűen body buildingeztem de egy fekve nyomás alatt elájultam és egy agyi aneurizma műtétem lett egy clippel lefogtak egy eret.Most újra elkezdtem az edzést egy hónapja de azt mondták hogy versenyszerűen már nem edzhetek mert a nagy súlytól elpattanhat a fém clip és akkor nem tudnak segíteni.Azt szeretném kérdezni hogy tényleg fel kell adnom az egyetlen sportot amit szeretek? A másik kérdésem pedig az lenne hogy a tömegnövelőt aminot engedik de a sustanonra azt mondták azt ne az epilepszia vagy az aneurizma mütét miatt azt nem tudom.De szeretnék egy sustanon kúrát régen sem ártott az epilepszia roham nem jött ki tőle.Ezért szeretném kikérni az ön véleményét erről. Köszönöm mihamarabbi válaszát. Maradok Tisztelettel. Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát. Maradok Tisztelettel: Banádi Hajnalka
Kérdező: Hajni81 Válaszok száma: 4 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-04-11 13:03:18
Tisztelt orvosok.hu! Az alábbiakkal kapcsolatban kérném szépen szíves tanácsukat, véleményüket. Édesapámról van szó, aki (72 éves) tizenéves kora óta magasvérnyomásban szenved, folyamatosan gyógyszert szedett rá. Soha nem ivott alkoholt és nem is dohányzott, maximálisan aktív életet élt mostanáig. Tavaly november óta nagyon erős fájdalmai voltak a lábában, az achilles-ín környékén. Panaszával volt háziorvosnál, és idén február végén magánúton reumatológusnál is (sem rtg, sem semmilyen egyéb képalkotó vizsgálat nem történt). Utóbbi orvos különféle kezeléseket írt a lábára, de nem volt lehetősége igénybe venni ezeket, mert március 01-én influenzás lett. Láza volt és köhögött, nagyon legyengült néhány nap alatt. Éjszakánként komoly rosszullétei, fulladással járó köhögése lett. A háziorvos a tüneteire egy nagyon erős antibiotikumot írt fel (a gyógyszertárban nem is volt belőle, merthogy annyira ritkán írják fel). A gyógyszert másnapra sikerült beszerezni, de közben ismételt rosszullétek miatt bementek a sürgősségire (a lakóhelyük szerint nem oda tartoztak). A sürgősségin nem vizsgálták meg – most nem fullad – felkiáltással. A tüdőgondozóban viszont igen, és tüdő rtg is készült, ami nem igazolt tüdőgyulladást. Sajnos nincsenek előttem e leletek, így pontosan nem tudom leírni a diagnózist, de azt tudom, hogy pl. az egyik rekesz lentebb volt, mint a másik. A lényeg, hogy az orvos mondta, hogy nincs szükség antibiotikumra, mert nincs bakteriális fertőződés. Valamilyen cseppet kapott a köhögésre. Mindezek előtt néhány nappal volt még egy tünete, keletkezett egy hematóma az oldalán, ott ahol a köhögés közbeni fájdalmat érezte. Ez néhány nap múlva felszívódott. Jött a 4 napos ünnep (márc. 15.), a helyzet nem javult, sokat feküdt. Március 16-án visszament a háziorvoshoz (másik volt), aki azonnal az illetékes sürgősségire utalta mélyvénás trombózis és tüdőembólia gyanújával. Ez sajnos be is igazolódott. Azonnal intenzív osztályra került, ahol megkezdték a kezelését. Kb. 3 nap után került ki osztályra, de a köhögése továbbra is megvolt. Kapott antibiotikumot, de csak nagyon lassacskán javult a helyzet. Már szóba került a hazabocsátás, amikor az egyik este mellkasi fájdalmai lettek, infarktust kapott. Másik kórházba kellett szállítani, ahol koszorúérfestés és szívkatéterezés történt. Az orvosok értetlenül álltak a dolog felett. Egy vérmintát Budapestre küldtek, ahol kiderült, hogy a protokollárisan alkalmazott vérhígítóra allergiás, a trombocita száma 30 ezerre süllyedt, és egy erős hasmenéses állapot is kialakult. Az addig alkalmazott vérhígítót le kellett egy másikra cserélni, amit Budapestről hozattak. Jelenleg ezt kapja, 3 nap után már csökkent a hasmenés mennyisége (kitenyészett egy baktérium, amire újabb antibiotikumot kap), a trombocita szám jelenleg 96ezer (tegnap 106 volt, mindezidáig emelkedett). Most a másik oldalán van egy újabb kissé piros duzzanat, ami érintésre fájdalmas, de egyenlőre semmit nem mondtak rá az orvosok. Talán holnap készül uh vizsgálat. Most itt tart a dolog. Kérem, legyenek szívesek bármilyen tanácsot, vagy véleményt írni. Bármit, ami fontos információként szolgálhat, amire érdemes odafigyelnünk. Lehet e, vagy érdemes e pl. ilyenkor bármilyen táplálék-kiegészítő alkalmazása. Pl. a gyógygombáról olvastam, hogy növelheti a trombocita-számot. Tudjuk e valamilyen módon segíteni a gyógyulást, a vérlemezke-szám emelkedését. Legalább 150ezerre fel kell emelkednie, hogy az infúziót elhagyva a szájon át szedhető gyógyszer beállítása elkezdődhessen. Előre is nagyon köszönöm, hogy kissé hosszúra nyúlt írásomat elolvassák és válaszolnak rá! Üdvözlettel: D. Brigi
Kérdező: Polly Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor úr! Szeptemberben jobboldali lágyéksérvem operálták meg, majd néhány nap múlva vízsérvem lett. A here zacskóm 20-25 cm-esre nőtt, heréim megdagadtak. A dolgot elintézték azzal, hogy ez ilyen műtét után szokásos állapot. A méretek valóban csökkentek, de a zacskóm továbbra sem normális. A jobb herém dagadtabb, a zacskóm petyhüdt és nagyon érzékeny. A PSA vizsgálatom eredménye 4,020 ng/mL. Az életminőségem nem jó, Mit tehetek? Tisztelettel: Pádár András
Kérdező: Páciens Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-04-05 22:44:36
Tisztelt Doktor úr! Szeptemberben jobboldali lágyéksérvem operálták meg, majd néhány nap múlva vízsérvem lett. A here zacskóm 20-25 cm-esre nőtt, heréim megdagadtak. A dolgot elintézték azzal, hogy ez ilyen műtét után szokásos állapot. A méretek valóban csökkentek, de a zacskóm továbbra sem normális. A jobb herém dagadtabb, a zacskóm petyhüdt és nagyon érzékeny. A PSA vizsgálatom eredménye 4,020 ng/mL. Az életminőségem nem jó, Mit tehetek? Tisztelettel: Pádár András
Kérdező: Páciens Válaszok száma: 0 db
Sajnos nincs párkapcsolatom. Nem vagyok férfias sem. De az zavar a legjobban hogy nem tudok semmit sem kezdeni a férfiasságommal. 6-7 cm ha merevedésem van. Ha nincs akkor még wc-zésnél is alig találom. Nagyon zavar és lelkileg is nagyon megvisel. A nőknél meg csak a nevetség tárgya az ilyen férfi. Lehet nekem akkora hogy egy nő mégis érezze ha benne vagyok? Sürgősen kellene már a segítség!!!! Már kerestem itt andrológus orvost ezzel de semmit nem tudott segíteni. Így meg nem akarok élni.
Kérdező: k Sándor Válaszok száma: 0 db
Jo napot! 17eves lany vagyok. egy es fel eve edzek(guggolok, fekvo, has, huodszkodas), sajnos elegedetlen voltam a fejlodesemmel es sullyal guggoltam....vegul kiderult hogy egesz vegig rosszul guggoltam es a terdemet tonkre tettem ami mellett meg pincerkedtem is. Mikor megyek az utcan a terdem elulso feleben van egy fura erzes mintha jonne ki valami, mintha a terkalacsomnal laza lenne es ezert kenyelmetlen e menes. ha felvagyok allva es lazan tartom a terdeimet akkor a fajos terdemnel, ugyanis csak az egyik faj, a terdkalacsnal laza, picit megvan pupusodva mig az egezseges terdem kozepe nem pupos. Mi lehet az oka? :( nagyon rossz. Meg hasazni sem tudok...akar milyen gyakorlatot hasznalok amihez az alsotestet kell hasznalni a terdem akadalyoz...olyan kenyelmetlen erzes, hogy abba kell hagyjamolyasmi mintha surlodna de nem faj... tovabba sokat kattog, mint bemelegitesnel mint guggolas kozbe az also pozicioba
Kérdező: patrubanlilla Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-04-04 16:09:07
Apukám 84 éves, prosztata megnagyobbodása volt. Március 1-én megműtötték az Irgalmas kórházban, sztk-ban ajánlották az orvost, ezért került ide. Apukám állandó katétert kapott, de mégis úgy döntött bevállalja a műtétet. Az orvos ezt mondta: hasi vágáson keresztül műtötték, kivették a prosztatát. és betettek két katétert, egyiket alulra, másikat a húgyhólyagba. A műtétet epidurális érzéstelenítésben hajtották végre. A műtét után elkezdett "tombolni", kirángatta a csöveket magából, és az orvos szerint megsérült a húgyhólyagnál levő rész. Teltek-múltak a hetek, nem gyógyul a seb a hasán. Most két katéter jön belőle, mindkettőből vizelet jön, az egyik a péniszéből, másik a hasából. A doktor szerint várnak hátha magától helyrejön a hasán levő rész. A sebei különben hamar gyógyulnak idős kora ellenére, de ez a seb nem akar begyógyulni. Azt mondta a doki, ha nem rendeződik, "bestoppolja" a húgyhólyagot. De már egy hónapja műtötték és semmi változás nincs. Egy idős embernél a gyógyuláshoz hozzájárulna ha az otthoni környezetébe visszakerülne, de akkor miért nem csinálnak vele valamit? Az orvost én nem utasíthatom, hogy mit csináljon. Anyukám meg haza akarja vinni, de hiába mondjuk, hogy így nem lehet. Most sokkal rosszabb állapotban van, mint a műtét előtt. Mind fizikailag, mind érzelmileg, mind szellemileg. Mit tegyek ebben a helyzetben, mit tanácsol egy urológus orvos?
Kérdező: Mandy Válaszok száma: 0 db
Sajnos nincs párkapcsolatom. Nem vagyok férfias sem. De az zavar a legjobban hogy nem tudok semmit sem kezdeni a férfiasságommal. 6-7 cm ha merevedésem van. Ha nincs akkor még wc-zésnél is alig találom. Nagyon zavar és lelkileg is nagyon megvisel. A nőknél meg csak a nevetség tárgya az ilyen férfi. Lehet nekem akkora hogy egy nő mégis érezze ha benne vagyok? Sürgősen kellene már a segítség!!!!
Kérdező: k Sándor Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2016-04-02 09:54:35
Tisztelt Doktor úr/Nő! Érdeklődni szeretnék van-e összefüggés a menstruáció kimaradása és a pajzsmirigy alul működésének?2015 06 20-án volt meg utoljára.Előtte is elég változó volt. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: margit665 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr Barabás Anikó 2016-06-07 05:03:55
A feleségem mindkét szemén,gyulladás volt az ideghártyán,a makula helyén.Bevérzések után,hegesen gyógyult.Ez által nagyon gyenge az éleslátás mindkét szemén.Lehet e,valamit kezdeni vele?
Kérdező: bukagyula@freemail.hu Válaszok száma: 0 db
Több mint 10 éve szenvedek arcidegzsábától. Most Neurotp 33-as gyószert szedek reggel1,este 2 db-ot. A legkisebb huzattól görcsbe rándul az arcom, már nagyon nehezen viselem. Kérdésem: szedhetek-e a Neurotop mellé Millgamma N-t ha igen, mennyit. Másik kérdésem? korábban 5 évig Stazepin-t szedtem és mellé Cipralexet. Ez a párosítás akkor jó volt. A Neurotop mellé szedhetném a Cipralexet? Nagyon köszönöm a válaszát.
Kérdező: Berencsi Irén Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Úr! 62,5 éves nő vagyok. 20 éve egy vesével élek, jobb oldalon vesefejlődési rendellenesség (két apró vesécske kettős uréterrel) miatt nephrectomia történt. Belgyógyászati előírásra Nebilet és Tritace tablettát szedek, az urológus javaslatára a visszatérő húgyúti fertőzések megelőzésére tőzegáfonya kivonatot, ill. egyéb étrendkiegészítőket (pl. mákolajat a csontritkulás kivédésére) fogyasztok. Rendszeres háziorvosi, urológiai és nőgyógyászati kontroll alatt állok, szűréseken részt veszek. 2015. októberében a hasi UH és 2016. februárjában a rutin vérkép teljesen negatív volt. Ugyanakkor 2016. február végén a nőgyógyászati UH 6 mm szabad hasűri folyadékot írt le. Az elmúlt félévben 2 alkalommal, novemberben és februárban 1-2 napig tartó rossz közérzettel, gyengeséggel, letaglózottsággal járó nyomó-szorító-feszítő hasi panaszaim jelentkeztek: nem bélgörcsöt vagy emésztőrendszeri puffadást éreztem, hanem mintha valami „kitöltötte” volna a hasüregemet, elfoglalta volna benne a helyet. A bélműködésemben semmilyen változás nem állt be, teljesen rendben van (évtizedek óta), lázam nem volt. Jelenleg a közérzetem – hetek óta – labilis, a gondolkodásomat tompultnak érzem (olyan, mintha „butulnék”), a mozgásom „szögletes”. Bőrelváltozásokat is tapasztalok: bőr alatti csomók (kb. 1 cm átmérőjű) alakultak ki a térdhajlatom mellett, a combomon, és legutóbb a végbélnyílás közelében. A korábbi néhány mellett számos újabb apró piros érgomolyag keletkezett a hasamon, karomon. Vajon előfordulhat-e, hogy megbetegedtem annak a reform élelmiszereket előállító szegedi üzemnek a mákolajától, melyet a közelmúltban záratott be a hatóság rágcsálókkal történt fertőzöttség miatt? http://hvg.hu/gazdasag/20160316_mocskos_egertanyan_gyartottak_reform_elelmiszereket_szegeden A belgyógyászati szakrendelésen aggályaimra azt a választ kaptam, hogy a február 11-i negatív rutin vérkép alapján nem indokolt további vizsgálat, a háziorvos ugyanezen a véleményen van. Tisztelettel kérem, legyen szíves útbaigazítást adni, milyen irányba, esetleg beutaló nélkül is elérhető ellátás felé tegyek további lépéseket ill. milyen újabb tünetek megjelenése esetén forszírozzam a mélyre hatóbb, speciális vizsgálatokat? Köszönettel: Veresné
Kérdező: veva53 Válaszok száma: 0 db
2016.03.29 el kellett vetetnem a 18 hetes kisbabámat. Utana kissebb vérzéseim voltak. Nyilván a műtéti beavatkozás miatt. Majd már nem véreztem. 03.30 viszont elösször csak pecsétesen kezdtem vérezni az azt követő napon meg már nagyon vérzek. Ez természetes vagy menjek el az orvoshoz aki műtött? Ilyenkor meg tud vizsgálni? Vagy várjak még pár napot? Előre is köszönettel a választ
Kérdező: akascha Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Tóthné Dr. Herbály Judit 2016-03-31 18:04:22
Tisztelt Doktor ur!1 honapja szinte minden nap erzek szivtajeki fajdalmat hol erosebb hol enyhebb van mikor hirtelen beleszur van mikor masodpercekig tompan szur!lassan 4 eve kuzdok "panikbetegsggel" de panikrohamok ritkan jelentkeznek mar...voltam orvosnal kb.a lassan 4 ev alatt volt 6-7 ekg-m es felevente jarok vervetelre!Ezek a szurasos panaszok kb.2 eve tartanak idonkent jon elo 2-3 havonta es 1-2 hetig tart...most az utobbi eset 1 honap! 3 hete voltam Ekg-n elotte pedig 2015.juliusaban volt 24 oras holter ekg-m,szivultrahang es sima ekg is!utoljara azt mondta a haziorvosom aki belgyogyasz es ő keszitette a 3hettel ezelotti ekg-m hogy panikbeteg vagyok adott is beutalot pszichologushoz es pszihiatriara is! Allandoan az jar a fejemben hogy megfogok halni?mitol szurhat ilyen sokaig valoban a panikbetegsegtol?ahogy irtam is 3 hete volt ekg-m es nyaron volt szivultrahang,holter ekg ezek mind negativak lettek minden rendben.Kizarhato hogy ez ido alatt kialakult volna valami betegseg?gondolok itt er elmeszesedes,koszoruer szukulet stb..nem vagyok elhizott,sem cukorbeteg es dohanyozni sem dohanyzom sokat napi 3-4 szal cigarettat szivok el.Gyermek korom ota voltak/vannak ortoped problemaim ferde a gerincem es szokott a hatam is fajni lehet ez is okozhatja a szivtajeki szuro fajdalmakat? Egy 24 eves srac.
Kérdező: Norby01234 Válaszok száma: 0 db
3-Hónapja nem tudok aludni csak hallgatókkal akkor is csak 2,3, órát este rám tör a szorongás 35 éves vagyok.lelki segély vonalak is megszüntek pszihiáter re pedig nem telik hogyan tudnánk egyedül kijônni ebbôl a szorongásos valamjbõl mert pontosan a nevét nem tudom ez mijen betegség!
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
3-Hónapja nem tudok aludni csak hallgatókkal akkor is csak 2,3, órát este rám tör a szorongás 35 éves vagyok.lelki segély vonalak is megszüntek pszihiáter re pedig nem telik hogyan tudnánk egyedül kijônni ebbôl a szorongásos valamjbõl mert pontosan a nevét nem tudom ez mijen betegség!
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Február 22. Én kaptam 1darab kemót mégpedig carbonplatint.A mai napon általános vérképeredmény nél a limfocita magas értékét mutat 54.2 Az lenne a kérdésem hogy ez az érték már veszélyes e és a kemó befolyásolhatta e van e rá esély hogy újra vissza ál a normális érték re?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Február 22. Én kaptam 1darab kemót mégpedig carbonplatint.A mai napon általános vérképeredmény nél a limfocita magas értékét mutat 54.2 Az lenne a kérdésem hogy ez az érték már veszélyes e és a kemó befolyásolhatta e van e rá esély hogy újra vissza ál a normális érték re?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Február 22. Én kaptam 1darab kemót mégpedig carbonplatint.A mai napon általános vérképeredmény nél a limfocita magas értékét mutat 54.2 Az lenne a kérdésem hogy ez az érték már veszélyes e és a kemó befolyásolhatta e van e rá esély hogy újra vissza ál a normális érték re?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-05-19 11:08:57
jó estét lenne egy kérdésem! nekem nem szokott soha késni egy napot sem, most viszont 10 napot késett, megjött 1 napra és elmúlt! tesztet csináltam, ami negatív lett 2 x is! de az sem volt normális-lilás rózsaszín színű volt! folyamatos rosszullétek vannak (hányinger,fejfájás,szédülés) holnap készülök orvoshoz! Lehetek terhes vagy más a probléma? köszönöm
Kérdező: ada09 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-12-02 14:23:12
jó estét az lenne a kérdésem, hogy van egy 1 cm-es vesekövem (mozgó kő), amit robbantani kellene! ezt ajánlották,mert magától nem jönne ki a nagysága miatt! Csak ez a megoldás van rá? más lehetőség nincs? köszönöm
Kérdező: ada09 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nádas György 2016-03-29 19:40:33
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. fél éve, de lehet hogy több ideje, részlegesen kapok levegőt a bal oldalon. Sokat fáj a fejem, főként a bal oldalon a szemöldök ívnél. Néha esténként bedugul az orrom, ha felállok kitisztul. Kb. egy hete fáj a bal oldali arcom, a fogam tövénél. Március -én készült CT. Eredménye: az ethmoidalis sejtek b.o-on közel teljesen, j.o-on részlegesen fedettek. Mk. sin. maxillarisban, b.o-i dominantiával, körkörös vaskos ny.hártya duzzanat látható, melynek a legnagyobb vastagsága b.o-on, medialisan, ill. dorsalisan közel 2 cm, j.o-on a ny.hártya megvastagodás legnagyobb szélessége 6 mm. A sin. frontalis j.o-i recessusában és a sin.frontalis legnagyobb vastagsága 1 cm alatti. A fiz. szájadékok teljesen fedettek. A septum nasi jobbra devial. Vélemény: pansinusitis chr., deviatio septi nasi. Az orvos előjegyzett fess endoszkópos műtétre április 5-ére, de pár napja meg vagyok fázva, tüsszögök, orrom folyik, köhögök. Kérdésem, hogy a fenti eredmények mit jelentenek pontosan, és Ön is úgy látja, hogy ezek alapján feltétlenül meg kell csinálni ezt a műtétet? Gondolom, az orvosom most el fogja halasztani a köhögés miatt, de nagyon félek tőle, főleg hogy nem altatásban fogják csinálni és iszonyúan pánikolós vagyok. Nem lehet ezt a betegséget másképpen kikezelni? Mi a műtét pontos menete? Utána mennyi a gyógyulás esélye, ha tényleg megműtenek? Ha nem engedem, akkor mik az esélyeim a gyógyulásra más módszerrel? Van-e más módszer egyáltalán? Még egy fontos kérdés: most, hogy meg vagyok fázva, milyen orrsprét javasol, ami nem rosszabbítja esetleg az állapotomat? Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel: Gabriella
Kérdező: dgabriella Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor urak, hölgyek! A kérdésem, illetve a problémám a következő volna: Évek óta rendszeresen sportolok, jelenleg jiu jitsu küzdősporttal foglalkozom versenyszerűen. Ez egy kontakt küzdősport, hasonló a bírkózáshoz, annyi különbséggel hogy itt a két vállra fektetés helyett a cél az ellenfél feladásra kényszerítése különböző izületi feszítésekkel, valamint fojtásokkal. Mellette futni,illetve súlyzós erősítő edzést szoktam végezni. Szóval a problémám 2-3 héttel visszábbra nyúlik. Egyik edzés után éreztem hogy a bal vállam nem az igazi, fáj a karom előre emelésénél, valamint ha keresztbe a másik vállamhoz akarok átnyúlni vele. Első néhány napban nem volt annyira zavaró, de edzésről edzésre, mikor terhelést kapott rosszabbodott a dolog, és mostanra ott tart hogy vállból, mellből kinyomni a legkisebb súlyt, vagy akár megcsinálni egy fekvőtámaszt is iszonyú fájdalmas. Korábban volt már ugyanebben a vállamban izületi gyulladás, de az teljesen másfajta fájdalom volt, az folyamatosan jelen volt, ez csak a fentebb említett pozíciókban. Illetve inkább ilyen szóró fájdalomhoz hasonlítható. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel a fajta problémával milyen szakterületű orvoshoz kellene elmennem? Sportorvos? Sebészet? Esetleg reumatológia? Illetve hogy ha nem izületi, akkor milyen eredetű lehet a gond? Próbáltam több napot pihentetni, akkor szinte nullára csökkent a fájdalom, de amint újra terhelést kap, ugyanolyan intenzitással visszatér. Segítségüket előre is köszönöm!
Kérdező: soos.szabolcs Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-03-29 19:31:07
Jó napot. Kb 4évvel ezelött 16éves koromba, kihullot a hajam nagy része a fejem tetején,a bőrgyogyász szerint genetikai. De ugy vettem észre mintha pici babahajak nőnének ki a fejem tetején, de nagyon apró. Csináltam képet, van esély rá hogy vissza nő a hajam? esetleg ezeket a hajszálakat feltudom valahogy erösiteni? (már ha azok) Elöre köszönöm http://kepfeltoltes.hu/view/160328/IMG_20160328_122436_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kérdező: Gabor0 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! 28 éves vagyok, nagyjából két éve kis piros kiütések jelentkeztek a hímvesszőmön, a bőr alatti részen. Nem viszketett, nem fájt, így orvoshoz sem mentem vele. Tavaly októberben felfázásos tüneteket tapasztaltam, égető, csípő érzés vizeléskor, tele hólyagnál sietnem kellett wc-re. Háziorvos 3 napi Sumammedet írt fel, jelentősen csökkentek a panaszok, de 2-3 hét múlva kiújultak. Ekkor urológus szakorvoshoz fordultam, aki tapintással illetve hasi ultrahanggal egy kb 3x2x1cm nagyságú prosztata cisztát diagnosztizált. Vizelet tenyésztést+vérvételt végeztünk, mindkettő negatív lett. Avelox antibiotikumot írt fel, 10 napi adag megszűntette a panaszokat, de néhány héttel később ismét kiújultak. Kb ekkortól figyeltem fel gát táji érzékenységre, tompa szúró fájdalmakra is a nemiszervem környékén, illetve a húgycső utolsó szakaszán alkalmanként gyulladásos csípő tünetek. (Nagyjából ekkoriban végeztünk biopsiás szövet mintavételt, mely szerint a kiütés psoriasis gyanús szöveti minta. Erre a bőrgyógyászom felírt egy kenőcsöt, ami 10 nap alatt teljesen eltűntette a kiütéseket, azóta sem jöttek vissza.) Ekkor vizlelet+ejakulátum tenyésztést végeztünk, vizelet negatív, ejakulátum tenyésztés eredménye: "Enterococcus faecalis és enterobacter cloacae baktériumokra vizsgálva, Baktérium AG. meghat. Lat Agglutináció 'D' Streptococcus csoportsavóval pozitív. Cefotaxim, Ceftriaxon vagy Ceftazidim monoterápiában nem ajánlottak, mivel rezisztens mutánsok könnyen kiszelektálódhatnak. Javasolt kombinációs antibiotikumok: aminoglikozidok (Gentamicin, Amikacin)." Ezzel egyidőben doktor úr ultrahanggal egy hugycső divertikulumot is diagnosztizált bár nem volt benne biztos hogy az. 1 hónap antibiotikum kúrát kezdtünk(2 hét augmentin, 2 hét sumetrolim), a kúra 2 hete befejeződött, a panaszaim nem csökkentek egyáltalán, továbbra is égő, csípő érzés, ill. tele hólyagnál sietnem kell wc-re. A kúra befejeztével ultrahanggal megvizsgált, mely szerint a ciszta mérete nem változott. Jövő héten újabb tenyésztést végzünk, doktor úr az alapján javasol másik antibiotikumot. Korábban nem erőltette, most viszont felvetette a ciszta lecsapolását a prosztatából, bár szerinte nem amiatt van jelen a baktérium. Szerinte a streptococcus baktérium megjelenhetett az esetleges diverticulum miatt is, a cisztát azonban nem tudja mitől alakult ki. Egy másik urológus szerint motorozás, biciklizés okozhat ilyet (Én korábban motoroztam, 2 éve pedig nyaranta biciklivel járok munkába(napi 14km, nem prosztatavédős az ülésem). Doktor úr szerint nem garantálható a teljes gyógyulás, ezért szeretném az ön véleményét is kikérni. Ha bármit tud javasolni, hozzátenni a dologhoz szívesen várom. Biciklizést szabad folytatnom? Ismerősöm javasolt egy bizonyos wolf vizsgálatot melyet a Polimedic klinika végez(Istenhegyi út), szerinte lehet hogy más a gyökere az egész problémának, amit ez a sejtszintű vizsgálat kiderítene, bár addig nem akarok költeni mindenféle vizsgálatra míg ki nem kérem más urológusok véleményét is. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, István
Kérdező: istvan116 Válaszok száma: 0 db
Kedves Doktor Úr vagy Doktornő! Legyen olyan kedves a következő tünetek, információkból tanácsot adni, ha lehetséges: - A feleségemnek Kb. 1-2 hete fáj a mellkasa levegővétel közben a bal oldalon - háziorvosnál volt többször is, kapott antibiotikumot (Moxibiot 400mg) aminek 10 napos tartama holnap jár le (03.26.). Valamint fájdalomcsillapítót is szed 1 hete napi 1x, mai naptól (03.25) napi 2x. - háziorvos szerint nem tüdőgyulladás hanem valamiféle mellhártya gyulladás, izület vagy ilyesmi; mi sajnos nem értünk hozzá. Elengedte úgy harmadszorra, hogy elmúlik majd. - A tünetek az antibiotikum után szedése óta valamelyest enyhültek, de nagy mértékű változást nem észlelt, aludni is nehezen tud - láza volt napi 38,1-nél nem több 1 hétig kb. , jelenleg láztalan, de a fájdalom jelen van - volt mellkasröntgenen a kórházban, aminek eredménye az volt, hogy tüdőgyulladás is lehet. "pneumonia" -ra is utalhat..." - 33 éves, nő - ha tüdőgyulladása van-volt enyhe lefolyású fajta van-e és kb. meddig tart általában? A lakást nem hagyja el hosszabb távra, de van két kisgyermekünk, akikkel foglalkoznia kell tehát csak mellettük tud pihenni. Válaszát előre is köszönöm! Somogyi Péter
Kérdező: sharpeti Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2016-03-29 23:24:58
Üdvözletem a kérdésem az lenne hogy nyaki porckorong kiboltosodásom van ami 9mm re leszűkiti a gerinccsatornát de a gerincem alsó része is fáj az emelgetéstől a bal lábfejem zsibbad amikor nyugalomban van mondja már meg ön szerint a nyakamtól vagy a gerincemtől zsibbad a lábfejem?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2016-03-24 20:51:52
Tiszteletem a kérdésem az lenne hogy az ötödik csigojám nál kiboltosodás 3mm széles és 9 mm re leszűkíti a gerinc csatornát ettől zsibbadhat e a bal lábam erősen?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-05-06 11:24:42
Tiszteletem 35 éves vagyok az lenne a kérdésem hogy az agydaganat ot tumormarkerből meg lehetne állapítani vagy csak mr vagy ct?És egy nyagigerinc sérvel össze keverhetők e a tünetek ha a sért nyomja az ideget?Mert nyaki gerinc sérvem van hogy tudnám kideríteni hogy a mitől szédülök ennyire?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 0 db
Szeretném segitséget kérni fiam 28 éves alkoholista!Ezt belátja tudja magáról!Kórházat keresek ahol elvonó kurāt végeznek,hozzá teszem ö szerinte agressziv elvonásra van szüksége orvosi felügyelet mellet!Több Mint 10 éve iszik 3 éve nem dolgozik!!A helyzet sajos tarthatatlan!Köszönöm
Kérdező: Julianna65 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Pár hete tapintottam ki a bal herémen az elváltozást. A jobb herémen nem tapasztaltam. Mintha egy megdagadt ér húzódna szabályosan a herém aljáról a tetejéig. További tapasztalat, hogy merevedéskor jobban kitapintható, vastagabb. Mi lehet ez? Válaszát köszönöm.
Kérdező: kovacselod90 Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem doktorúr életkorom 35 diagnózis leírás discusok alakja ,víztartalma normális.Porckorong mérs dehydralt széles 3mm vastagságú 14mm cranio -caudalis kiterjedésű előboltosulást mutat mely a ventarias liquorteret kitölti a myelont eléri a gerinccsatornát 9mm-re szükíti .Vélemény Hernai disci c.v. az lenne a kérdésem hogy mennyire előrehaladott és hogy műtét nélkül terápiával gyógyítható e ?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ladányi Zsuzsanna 2016-03-23 18:51:06
Tiszteletem doktorúr életkorom 35 diagnózis leírás discusok alakja ,víztartalma normális.Porckorong mérs dehydralt széles 3mm vastagságú 14mm cranio -caudalis kiterjedésű előboltosulást mutat mely a ventarias liquorteret kitölti a myelont eléri a gerinccsatornát 9mm-re szükíti .Vélemény Hernai disci c.v. az lenne a kérdésem hogy mennyire előrehaladott és hogy műtét nélkül terápiával gyógyítható e ?
Kérdező: sanyika Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Tóth Tamás 2016-03-23 19:44:05
Tisztelt Doktornő / Doktor úr !:21 éves gyermekemet 2,5 éve vizsgálják. Először sokat fogyott, gyomor panaszai voltak (186 cm és 56 kg ). Gyomortükrözésen epés refluxot állapítottak meg. Vérszegénysége van ( nem túl súlyos , de ránézésre mondja mindenki sápadt és sárga ), a vas értéke jó. Májértékeiben először a bilirubin szint tért el majd mind az öt májérték nem túl nagy mértékben, de eltérnek. Nagy vérképet, csináltatott az egyik orvos amin a ceorolöplazminszintje alacsonyabb 200-600-ig jó. Az övé 142 volt. Ennek ismeretében Wilson kórra gyanakodott. Ez azonban nem bizonyosodott be a 24 örás vizelet megcáfolta. A réz üritése 7,2 volt (10-40 a normális). Ekkor a ritka betegségek szakértőjéhez fordultuk. Ő először Marfan szindrómára gyanakodott. Tünetei megvannak amik a kezeket, csontokat illeti. A szívének hála az égnek csak egy enyhe billentyű prolapsus van Ezért ez is el lett vetve. Számtalan vér levétel sem járt sikerrel, a májértékeken és a vérképen kívül más nem tért el.Ezért májbiopsziát javasolt. Elvégeztük a nyáron és vasat találtak a májában. Az orvos hemakromatózisra gyanakodott. Genetikai vérvizsgálatot csinált de nem bizonyosodott ez sem be, vérátömlesztése, balesete, de még egy foghúzása sem volt, hogy a nem genetikai változata lenne. Tanácstalanok vagyunk és szerintem az orvos is az. Csak az a biztos,hogy a vaslerakódás az ott van a májában, de hogy mitől az még most sem derült ki. Addig pedig ezt sem tudják kezelni. . Tanácstalanok vagyunk és persze idegesek, ezért kiváncsi lennék, hogy ön mit javasol nekünk. Merre induljunk tovább. Leírnám még a vaspanel vizsgálatok értékeit és a már elvégzett genetikai vizsgálatokat. C282Y, H63D ezt a két genetikai vizsgálat készült el negatív eredménnyel. Vaspanel vizsgálat : 2014.08.13 Se vas: 21,4, Ferritin: 90,8, Tanszferrin: 2,25, Transzferrin szaturáció: 38% 2015.07.27: Se vas: 25,9, Ferritin: 166,2, Transzferrin: 2,31, Transzferrin szaturáció: 43,73% A két vaspanel vizsgálata óta emelkedtek az értékek, de nem magasak ami alátámasztaná a hemacromatózist. Gyomorpanaszai nem enyhülnek. Köze lehet a vaslerakódáshoz ? Túl vagyunk egy vastagbéltülrözésen . Ez is negatív lett. Most epeuti szintigráfiára várakozunl. Kiváncsi lennék , hogy Ön mit javasolna nekünk. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: katalin Válaszok száma: 0 db
24 éves férfi vagyok. Aktív nemi életet élek. Korábban 18 éves koromban enyhe here táji inkonfort érzet miatt önvizsgálatot végeztem magamon és a jobb herém jobb oldalsó részénél mint ha kitapintottam volna valamit. Emiatt elmentem egy urológiai szakrendelésre ahol a panaszaim elmondása után a kezelőorvos alaposan megtapogatta a heréimet. Azt mondta, hogy az csak a mellékherém és nincs okom aggodalomra. Illetve azt tanácsolta, hogy kerüljem a nehéz súlyok emelgetését mert későbbiekben problémát jelenthet. Here viszérre gondolt. Az észrevétele teljesen jogos volt mert személyi edzőként dolgoztam akkoriban. Most 24 évesen újra azt a kellemetlen here táji lüktető érzést éreztem. Megtapogattam a heréimet és a jobb herém jobb oldalsó részénél a mellékherém mellet vízszintesen egy fél centiméteres valamit tapogattam ki. Nyomásra nem fáj. de kitapintható. Vajon mi lehet ez? Kértem szakrendelésre időpontot de 1 hónapot várnom kell mert csak akkorra volt időpont. Nagyon meg vagyok rémülve és kétségbe vagyok esve. Az interneten sajnos nagyon félelmetes dolgokat lehet olvasni. A páromnak el sem merem mondani.
Kérdező: istvan9105 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-03-21 22:38:31
A következő problémában szeretném a tanácsukat kérni: A párom kamasz kora óta, egyfajta allergiás reakciókat mutat, amikor melegen fogyaszt el bármilyen ételt, vagy italt. Ezek a tünetek mostanában egyre gyakrabban és súlyosabban jelentkeznek. Most már a langyos étel is kiváltja. A tünetei: először az arcon jelennek meg csalánkiütéshez hasonló, kissé hólyagos kiütések, és/vagy vörös, érintésre összefolyó foltok. Rövid idő múlva az egész testet érintő viszketés, ami ha megdörzsöli, erősödik és tovább terjed. Később lángol az egész arca, néha a testfelület nagy része. Ezt kíséri az erős szédülés, remegés, szapora szívverés, szorító, fulladó érzés a mellkasban. Nagy adag calcium hatására, a tünetek lassan enyhülnek. A rosszullétek megjelenése nem köthető egyetlen konkrét élelmiszerfajtához sem, a glutén- és laktóz intoleranciát, gyermekkorában amúgy is kizárták. Bár most újra elkezdtük írni, hogy mit eszik-iszik. Szokatlan, hogy kisgyermekkora óta, mindig magas a testhője, néhány centiméterről érezhető, hogy árasztja a meleget, valamint túlzott mértékben izzadékony, és a melegebb környezetet rosszul tolerálja. Kevés folyadékot iszik, mert egy nagy pohár víz megivása után, úgy érzi, hogy "nagyon melege van". Ahogy ő fogalmaz, mint ha meggyulladna. Szerintem, sokkal több folyadékot veszít a bőrén keresztül, mint ami normális. Ez a része, számára kellemetlen a mindennapi életben, de már megszokta. Remélem sikerült röviden felvázolnom a tüneteket, és tudnak nekünk tanácsot adni, hogy merre induljunk el. Eddig csak azt hallottuk, hogy ilyen betegség nincs. Ő maga nem csinál ebből gondot, megtanult ezzel együtt élni, de nekünk a családjának, és a tágabb környezetének ijesztőek ezek a rosszullétek. Segítségüket előre is köszönöm! Tóth Veronika
Kérdező: Veronika69 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 24 éves vagyok és már régóta derékfájdalommal küzdök. Szeretném a segítségét kérni a lumbalis gerinc MR vizsgálati eredményemmel kapcsolatban! A lumbalis lordosis elsimult. A csontos canalis spinalis normális tágasságú. Körülírt korong előboltosulás a vizsgált szakaszon nem látható. A L. V. korongban T2 súlyozott felvételeken discopathiára utaló jelvesztés figyelhető meg. Az L. V. -S.I. résben centralisan kis bal oldali túlsúllyal körülírt korong előboltosulás látható, ami a durazsákot kissé komprimálja. Az előboltosuló korongban centralisan sávszerű, T2 s. felvételeken hyperintens jeleltérés észlelhető. A lumbalis gyökök mindkét oldalon szabadon kilépnek. Vélemény: Hernia disci L.V: med. - centralisan anulus rupturával. Discopathia disci L.V. Válaszát előre is köszönöm! K. Tímea
Kérdező: timi001 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-05-06 11:26:52
Tisztelt Szakértő! Szeretném kikérdezni a véleményét. A 14 éves fiamat 2013-ban diagnosztizálták autoimmun thyreoiditis-sel. Előtte és ezalatt az idő alatt is fájtak olykor a karjai, lábai. Lúdtalpa is van. Tavaly szeptember óta a bokáját fájlalta, Achilles-ín gyulladása volt, és azóta is nagyon fáj a lába, most már nem csak terhelésre, hanem reggel is, ha felkel. MRI eredménye: " A calcaneusban szinte teljes egészében foltos csontvelő ödéma látszik, legintenzívebb a középső harmadban. Ebben a régióban közepes fokú kontraszthalmozás is van. Az ödéma a T1 súlyozott képeken is azonosítható. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A talus feji részében az alsó felszínhez közel néhány mm-es folyadék jelintenzitású, valószínűleg degeneratív eredetű cysta van. Folyadékgyülem nem ábrázolódik. A synovium nem vaskosabb, kontraszt-halmozást mutat. Az ábrázolt inak jelintenzitása, szélessége rendben. Vélemény: synovitis utaló eltérés nem igazolódott. Kiterjedt csontvelő ödéma a calcanesusban. Gyulladás, Trauma? " Az ortopédus vissza irányított minket az immunológushoz, aki szerint ortopédiai eredetű a probléma. Köszönöm szépen a segítséget!
Kérdező: korana71 Válaszok száma: 1 db
Több mint 1 éve fájnak a karizmaim, csuklóim ropognak. Tavaly október óta olyan fájdalom van a jobb vállamban, hogy a kinyújtott karomat nem tudom felemelni. Gyógyszerek nem használtak, ezért injekciós kúrába kezdtünk. A 2.-ik injekciót követően, utolért a második infarktusom.(4 éve volt az első). 2015.12.22.-től, gyakorlatilag semmilyen gyógyszert nem kapok a kar és vállfájdalomra, csak fájdalomcsillapítót, ami hol használ, hol nem. Ma tudtam meg amikor panaszkodtam a kezelés hiányára, hogy "a szervezetnek regeneálnia kellett volna már a vállfájdalmamat" ?! Most kaptam fizikoterápiát, de csak áprilistól mert az infarktusom miatt, előbb nem lehet. Plusz gyógytornát is 10-10 kezelésben.Próbálkoztam különféle kenőcsökkel is kezelni, köztük gyógynövényessel is, de semmi nem használ és nem hogy múlna a fájdalom, de úgy érzem hogy terjed is tovább. Most az a legújabb észrevételem, hogy némi hanyatt fekvés után, a jobb combom elzsibbad egy tenyérnyi darabon és olyan érzés kíséri, mintha izzó parazsat nyomtak volna oda. Kérdésem az volna, mit tehetnék még a fájdalom ellen azért, hogy újra tudjak dolgozni? December 17.-től táppénzen vagyok és lehet hogy már munkám sincs!? Üdvözlettel: László 56é.
Kérdező: Segall Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-05-06 11:30:03
Üdvözlöm! Édesanyámat PET CT-re kell vinnem Miskolcról Debrecenbe, és mi éppen baba-projectben vagyunk. Nem vagyok terhes, de pont másnap lesz peteérésem. Szeretném tudni, hogy gond lehet e belőle, ha anyukámmal egy autóban ülök egy jó órát a vizsgálat után? Vagy esetleg mennyi időbe telik az, hogy már gond nélkül fuvarozhassam a vizsgálat után? Köszönöm szépen, szép napot! Adlene
Kérdező: Adlene Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: dr. Turóczy Gergely 2016-03-07 21:25:00
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémámmal fordulnék Önhöz, hogy november óta húgycsőgyulladással küszködöm, voltam, már háziorvosnál, urológusnál, sőt nemi beteg gondozóban is, azonban a tüneteim mégse nagyon akarnak elmúlni. Mikor elsőnek orvoshoz fordultam, a fájó, égő érzés és váladékozás mellett a vizeletemben genny volt, kaptam 3 szem 500mg-os Sumamed tablettát, ami után a váladékozás elmúlt, és valamelyest enyhültek a tünetek is. Még az antibiotikum szedése előtt levett vizelettenyésztésem negatív volt. Azonban nem múltak el a tüneteim, így ismét orvoshoz fordultam, ahol a vizeletemmel már minden rendben volt, kaptam Cifloxin 500mg-os gyógyszert, 5 napi szedésre, ennek a szedését pár napja fejeztem be, a tüneteim már nem olyan erősek, és vizeléskor is csak néha érzek fájdalmat, viszont ha tapogatom a péniszem, érzem, hogy még mindig fáj a húgycsövem...! Az elmúlt időszakban, sok folyadékot fogyasztottam, tőzegáfonyával és csalánteával is próbáltam kiegészíteni az antibiotikumos kúrákat. Valamint az első tünetek megjelenése óta nem fogyasztottam alkoholt, és nem éltem nemi életet, úgy tudom nem igazán ajánlatos egyik sem ilyenkor! Kérném szíves véleményét, hogy mi a teendő? Menjek vissza ismét az orvoshoz, vagy még várjak hátha elmúlnak a maradék panaszaim is? Előre is köszönöm!
Kérdező: alvin Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-03-21 22:36:17
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány hete székletürítés után kellemetlen szagot érzek végbéltájékon amit sokszor a környezetem is érzékel.Érdeklődnék,hogy mi lehet ez vagy mi okozhatja.Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: aladicsd Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-03-05 13:23:06
Tisztelt Dr! A 21 hónapos lányomnak mind a két lábán a második ujja felfelé áll és ahogy nő egyre többször fájlalja.Úgy látom mintha nem tudná a nagy és középső lábujja közé betenni a második ujját.Ez kezelhető a jövőben? Házi orvosunkhoz 3 hét múlva van időpontunk, de addig is szeretném magam megnyugtatni hogy javítható a helyzet. Válaszát előre is köszönöm Czichan Renáta
Kérdező: reni91 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-03-07 07:59:22
2001.december RTG lelet 2 ir. L-S gerinc rtg. felvétel: A lumb. gerincszakaszon mérs. fokú jobbra konvex torsios scoliosis van. A csikolyatestek magassága megtartott. A zárólemezek épek. Medence rtg. felvétel: Mk. Combfej a vápban helyezkedik el. Jobboldalt az izületi rés bewszűkült, subchondurálisan a vápatetöben és a combfejben is kiterjedt sclerosis látszik. A combfej craniális peremszélén csontos felrakódás van. A jobboldali combnyak az ellenoldalihoz viszonyítva varus állású. Vélemény: Coxarthrosis l.d. ezután átküldtek a megyei kórházba 2002.január Beutaló dg Arthosis k.m.n M1990 kimenő-diagnózis: M1990 Arthosis k.m.n. Status: Jobb csípőizületi mozgások kp. fokban kötöttek, fájdalmatlanok. Bal oldali csípő és L. S gerinc mozgásai kivehetők, fájdalmatlanok. Beteg traumás gyulladásos előzményről nem tud. Dg. Coxarthrosis l.d. Korára való tekintettel egyenlőre opus nem javasolt. Jav.Sz. e. gyógyszeres th. rendszeres torna. úszás, kerékpározás. 2014.május RTG lelet Medece a-p ir. rtg. felvétel: Jobb oldalon a csípőizület jelentősen szűkebb, mind az ízvápa, mind a femurfej inhomogén, scleroticus szerkezetű, peremeikn meszes felrakódás figyelhető meg, bal oldalon ép viszonyok. L. Gerinc 2 ir. rtg. felvétel: az L.V. iv. rész beszűkült, itt kisizületi arthosis is megfigyelhető. egyéb kóros eltérés nincs. 2014.június RTG után az ortopedian Status: Jobb alsó végtag 1 cm-el rövidebb Jobb csipő flexió 0/90 fok, a többi mozgás nem vehető ki. bal csípő mozgásai kivehetők Lasseque mko. negatív L-S gerinc mozgásai kissé beszűkültek. L-S és jobb oldali SI rés felett jelez nyomásérzékenységet. Diagnózis M1690 Coxarthrosis, k.m.n M4780 Spondylosis lumb M2170 Végtaghossz különbség (szerzett) rendszeres csípőtorna- kerékpározás javasolt TEP beültetés javasolt ------------------------ a végtaghossz különbség a combnyak különbség miatt van, kb 1 cm, medence sérülés miatt, elvileg el volt törve, és a jobb oldala feljebb került, lehet születésnél, 2001-ig nem tudtam erről az első rtg. felvétel nálam van (2001) azon látszik jobb oldalon "sarokéket" hordok, ami a végtaghossz különbségen segít Idén leszek 33 éves, még nem szeretnék műtétet, lehetőleg később sem, így amit lehet meg szeretnék tenni ennek elkerülése érdekében. Állandó fájdalmam nincs, időnként fáj, pl van hogy ülésből felkelve, változó mikor és az intenzitása is. Gyógyszert nem szedek. Jelenleg gépkezelő vagyok, így 8 órát állok CNC gép mellett, alkalmasságin eltitkoltam a betegségemet, de nem szeretném ha ebből bármi gondom lenne, főleg ha az állapotom romlana. Szeretnék tanácsot kérni Mivel lehet ezen javítani? Mi az amit kerüljek? Milyen munkát végezhetek? pl álló munka, fizikai munka, milyen korlátozásokkal, vagy inkább csak ülő munka Sajnos csak a hátrányait tapasztalom, nincs benne abban a listában sem ami adókedvezményre jogosít. Arról meg semmit sem tudok, hogy a "megváltozott munkaképesség" rám vonatkozik e. Várom Válaszukat. Szabolcs
Kérdező: Szabolcs83 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2016-03-02 15:06:29
Üdvözlöm. Papp Tímea vagyok és egy olyan problémával fordulnék önhöz hogy van nekem egy gyökér kezelt fogam és még nincsen betömve de a fog csatornába bele megy az étel. Az lenne nekem a kérdésem hogy ezt házilag hogy lehet kitakarítani? Mivel már el is kezdet fájni de hiába mosom és szedem a fájdalom csillapítót már nem használ. A fogorvoshoz úgy szeretnék el menni hogy nincs begyulladva a fogam és probléma mentesen történjen a fogtömés. Előre is köszönöm Tisztelettel: Papp Tímea
Kérdező: timea920206 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kocsis Beatrix 2016-02-27 10:40:40
Udvozlom, hat honapos csecsemo edesanyja vagyok, (elso babank)elnezeset kerem, hogy ezzel a kerdesfeltevessel rabolom az idejet, de hatha tetszett mar hasonloval talalkozni hivatasa soran. Kisifam most hat honapos, kilenc kilo es 74 cm. Joval hosszabb nagyobb mint e korban altalaban, de gondolom ez meg egyaltalan nem problema. Ami miatt a gyermekorvosunk csecsemo koponya ct-re kuldott minket, az a teljesen lapos es hosszukas, babafejformanak szokatlan hatso kopnyacsa forma. Gyermekneurologusunk aki mutott mar ilyen hasonlo fejformaju kisgyermeket, felvetette az eshetosget korai koponyacsontosodasi zavarnak, igazabol emiatt kuldtek el minket ct-re, ahol nativ csontablakos felvetelek keszultek altatasban tegnap. a gyermekorvosunkat, gyermekneurologusunkat meg nm ertem el, ezert kerdezem Ont is, illetve azert is, hatha hasonlo tapasztalata volt mar. a lelet lenyegi reszet bemasolom ide, amiben jo hir es nem annyira jl hir is szerepel sajat laikus ertelmezesem alapjan, de ezert kerdezem inkabb Ont, termeszetesen mielobb egeztetek majd ami orvosunkkal is.a szovegbol kiderul, hogy amire eredetileg a nem mindennapi koponyaforma alapjan gyanakodtak, a korai csontosodas zavara nem all fent, a varratok megtartottak, ez jo hir. viszont ami felmerult szo szerint leirom a lelet szoveget: az os parietale mindket oldalon a szokottnal nagyobb, jobban kidobbourl amitol a koponya craniospinalis atmeroje megnott. a koronavarat menten a fronto parietalis szoglet meredek. az os occipitale laposabb, ezen kiterjedten foltos felritkulasok figyelhetok meg, nem egyertelmu, hogy ezek valodi lyukak vagy a csontallomany elvekonyodasai. ez all a szovegben s elegge megijeszt a csontfejlodesi zavar felvetese, illetve a koponyacsontot talalt lyukak (vagy csont elvekonyodas de az is kiterjedt) On szerint mire utalhat ez? sajat laikus gondolkodasommal felmerult bennem D vitamin hiany kovetkezmenyekent, de ennek nem talalom valosag alapjat, hiszen minden nap kapott egy csepp Vigantolt, s tapszerben ezen felul is hozzajut (sajnos nem volt tejem ) s minden nap kirandulni is vittem legalabb egy orat ket orat napra. elofprdult egy-egy alkalommal bevallom,hogy elfelejtettem neki adni a napi D vitamin adagot, de ez ritkan fordult elo, okozhatja esetleg ez ezt a felmerult szisztemas csontfejlodesi zavart? egyebkent egy nagyon jo eroben levo nagyon jokedvu eleteros nyugodt vitalis erdeklodo figyelmes vidam baba, s hala Istennek semmilyen mas egeszsegugyi elterest nem talaltak nala (ezt csak azert mondom, mert magzati koraban a megengedettnel nagyobb, 6 ,5 mm erteku nyaki redo erteke miatt genetikai vizsgalatokra kellett mennunk mert genetikai betegesegekre gyanakodtak, s gyogypedagogiai tanulmanyaimbol ugy emlekszem, leteznek felszivodast gatlo, enzimek nem helyes mukodesevel kapcsolatos recessziv genetikai betegsegek stb talan lehet ez ilyen csontfejlodesi zavar, vagy artalmatlan jelenseg, hogy kiterjedt csont felritkulast lyukakat talaltak a hatso koponyacsonton? koszonettel veve minden meglatasat, ram szant idejet, tovabbi minden jot erot hivatasahoz, egy edesanya
Kérdező: noemszabo Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr Cservenyák Judit 2016-02-25 15:56:32
Tisztelt Doktor úr/nő! 39 éves nő vagyok. Felsőlégúti fertőzésem kezdődött hétvégén, amiből végül arcüreggyulladásom lett. Antibiotikumot (Fromilid 500) kedden kaptam és kezdtem el szedni. Az első gyógyszer bevétele után a nyakam a tarkómnál (csak jobb oldalon) elkezdett fájni.(összefüggés a gyógyszerrel nem valószínű, de tény az is, hogy semmi megerőltetőt nem csináltam a fájdalom kezdetekor) A fájdalom éjszakára elviselhetetlen lett és elkezdett "terjedni" egészen a vállamig. 2 db Algopyrin csökkentette a fájdalmat. Szerdán napközben még további 2 darabbal próbáltam csökkenteni a fájdalmat. Csütörtökön visszamentem a háziorvoshoz, aki az antibiotikum leállításával egyidejűleg Aflamin Rapidot írt fel a nyakfájás ellen. 2 db Aflamin ital után erős hasmenésem lett, így nem ittam tovább. A nyakam elkezdett javulni, már nem fájt annyira, viszont továbbterjedt, már a lapockámnál is el kezdett fájni. A férjem sportkrémmel masszírozza a fájdalmas területet, tornáztatom a nyakam, vállam, de a fájdalom (konkrétan 3 pontban) nem akar megszűnni. Mit javasol, mivel csökkenthetném a fájdalmat, ha Aflamint a hasmenés miatt már nem szeretnék bevenni? Meddig tarthat még ez a fájdalom? Melegítsem? Hűtsem? Mit tehetek még a gyorsabb javulás érdekében? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: Bridget Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: luczai marianna 2016-05-06 11:31:03
Üdv.azt szeretném meg kérdezni,hogy a COPD mütét lehetséges e ? Ha igen hogy tudnák utána járni ,?
Kérdező: edina02 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt cimzett.Nekem két hete naponta 5-6 alkalommal pár másodperces fejfájásom van mi lehet az oka?köszönöm
Kérdező: norbi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-19 20:19:47
Tisztelt Dr Ur'(! En a baratommal elek 8 eve .En 48eves no vagyok o 39 eves .Velem minden rendben van de neki rendszereseggel gondjai vannak.Impotencia problemai vannak folyamatosan .Amit nem ertek az ,hogy hogyan lehet az ,hogy bennem nem tud elelvezni de ha kezzel kielegitem orgazmusa van.Nehanyszor sikerul de ez mar rendszeres mostanaban .Raadasul nincs kesztetese sexre de masreszt kalandokba keveredik amit rendszerint megban.Volt urulogusnal nemibetegseg tesztet csinaltatott .Az urulogus neha prosztata gyulladast allapitott meg amire neha antibiotikumot irt fel .De ennyi .En arra gyanakszom van valakije es ezert vannak ilyen problemai .Mikor kerdezem tole mi a gond mindig a prosztatatajara fog mindent .De akkor is mikor nincs gyulladasban a prosztatataja .Kerdesem az lehetseges ,hogy prosztata problema miatt egy ferfi noben nem tud elelvezni de ha kezzel ingeruljuk igen? Vagy esetleg erzelmi problemak vagy tul sok onkielegites lehet a hatterben ? Koszonom a valasztat elore is (!
Kérdező: vektra4 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: dr. Indries Krisztián 2016-08-08 23:06:23
Üdvözletem.Elérhetőséget szeretnék kérni,köszönettel.Anikó
Kérdező: hajnalka Válaszok száma: 0 db
Tiszteletem! Neurológushoz intézném a kérdésem. Október végén gerincérzéstelenítéssel operáltak,és azóta zúg a fejem.Voltam idegorvosnál,azt mondta igyak többet.Visszamentem a háziorvoshoz,és adott SERMION nevű gyógyszert,1 doboz elfogyott már,de még mindig zúg a fejem,ezt lehet hosszabb ideig szedni?62 éves vagyok.Köszönöm a válaszát:Magyar F.Klára Sopron
Kérdező: Barka Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-17 16:17:36
Férjem 33 éves, 4 hónapja állnak fenn panaszai, eleinte izomfájdalommal kezdődött a kézben ( alagút szindrómára gyanakodtak ) , aztán testszerte kisebb izomrándulások jelentkeznek. Néha érdekes szagokra panaszkodik, most pedig a legújabb h. hajszálat érez fülén és orrán. Elmondása szerint egyre több tünet jelentkezik. Alvászavar van már 17 éve, folyamatos ellenőrzésre jár a Honvéd kórházba, így volt ez 2015 októberben is. Ezt követően jöttek elő panaszai, amivel visszament ebbe a kórházba, ENG vizsgálatot végeztek ami negatív volt. Neurológus megvizsgálta mindent rendben talált. Koponya MRI -t csináltatott a férjem, ott is minden rendben volt. Elment még ezután a Semmelweis kórházba ahol szintén megerősítették h. kóros elváltozás nincs. Ő ebbe nem nyugszik bele, úgy gondolja nem találják az ő problémáját, és a tünetekre még mindig panaszkodik. Nagyon sok orvosnál jártunk minden negatív de a probléma fenn áll, amibe már a család is lassan megzavarodik. Köszönöm válaszát ! üdv, Rita
Kérdező: Rita1987 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-17 16:14:04
TISZTELT Doktornő .Ct lelet.a lumbalis lordosis megtartott.A csigolyák szabályos alakúak és szerkezetűek.A csigolyaperemeken meszes felrakódások láthatók.Az L S rés beszükült,a zárólemezek egyenletlenek,A porckorongok normális densitasúak,az L.V. korongon széles alapú előboltosulás látható./Ez volt mútve 9 éve/A gerinccsatorna és a formenek tágassága szabályos.Vélemény/Spondylosis lumbalis Discopathia lumbo-sacralis.Protrusio disci intervert,L.V.A Doktor percutan fájdalomcsillapító kezelést javasolt de erre csak Áprilisba kerül sor ,most Tramadolor 50mg kapszulát kaptam,kérdésem hogy mit tudok csinálni annak érdekében hogy minnél előbb dolgozni tudjak.köszönöm
Kérdező: Anna Válaszok száma: 5 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-16 14:50:35
Üdvözletem! Az volna a problémám kedves doktor úr/nő hogy már eléggé régóta előfordúl áttlátszó,sárgás-barnás nyálkás féleség dolog a székletemben. A WC papíron is inkább az fordúl elő "áttlásztó ,barnás-sárgás cucc" Rettentessen félek,rettegek hogy,mi lehet a gond ugyan is nincsenek fájdalmaim ritka hasi görcsök előfordúlnak ... voltam kivizsgáláson... széklet minta,törlet,vérvétel.. úgyan is semmien betegség nem volt gyanúban a leletben... de továbbra is szinte mindig előfordúl ez a nyálka/nyák szerűség székletemben ... Azt is tudni kell hogy,orvosom azt is mondta hogy zsír sav...mert azt is tudni kell hogy,nagyon sokat fogytam durván 1,5éve el kezdtem edzeni .. 120-125kgról fogytam le 95-96kgra jelenlegben ebben mozgok ... de kb ez a széklet ami már meg öritt ez a nyálkás dolog 1éve körül van. Nem tudom mitől lehet és már orvosoktól félek ugyan is nem találtak semmit. Nem értem hogy,mitől lehet ez a nyálkás/nyák ... Előre köszönöm segítségeiket!!!
Kérdező: szilard01 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Január elején , 5.-én műtöttek endometriózissal. Sajos mindenhová átterjedt (hashártya, kismedence, petefészekben, bél.) Laparoszkópos műtéttel kezdtek, de laparotómia is lett belőle, mert a bél falán lévő csomót, csak úgy tudták eltávolítani, hogy kiszakították a bél falát. A kérdésem az lenne, hogy nekem ott január 22-én kellett volna jelentkeznie a mestruációnak, viszont műtét után 9-én már meg is jött. Ezzel számolva most február 6-án kellett volna megjönnie és 6 napja semmi. Normális-e az, hogy ilyenkor nem jelentkezik az "adott" időpontban, hiszen a petefészek is felnyitásra került. Mikor forduljak úrja orvoshoz? Azért aggódom ezen, mert azt mondta az orvosom, hogy pár hónap van arra, hogy megfoganjon a baba, utána , ha nem sikerül, akkor gyógyszert kell szednem, ami leállítja a petefészek működést. A műtét után nem kaptam semmilyen gyógyszeres kezelést. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: N. Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:03:41
Jó napot kívánok ! A kérdésem a következő lenne . Lányom 15 éves és mindig fázik a lába nyáron is, és télen,padlófűtés mellett benti meleg papucsban is jég hidegek a lábai. Orvosnál voltunk vérszegénység ,anyagcserezavar ,pajzsmirigy probléma kizárva. A tanácsa az volt hogy próbáljuk a díszkomfort érzetet fenntartani melegíteni stb. de minden hiába . Érszűkületi betegségre nem gyanakszik mert lilás elszíneződés nincs nem is fáj akkor sem ha épp melegedni kezd de én azért nem vagyok e -téren teljesen nyugodt mit tudna tanácsolni ? Válaszát előre is köszönöm
Kérdező: anita78 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Szeretném ha tudna segíteni tanácsával. 2015.12.21.-én munkahelyemen görgők közé szorult a kezem aminek hatására a csuklóm alsó részére hatalmas nyomás nehezedett és a gépet mikor megállították 15percen keresztül nyomva tartotta és az ujjaimat is megnyomta. Az nap voltam orvosnál eltörve nincs fél gipsz volt rajta 3 hétig . Majd gyógytornára járok már 3 hete és párhuzamosan voltam nyirokmasszázson is 10 alkalommal vízalatti tornát írtak most fel de ott még nem voltam. Még mindig duzzadtnak érzem az ujjaimat és alig tudom mozgatni behajlítani a kezem. Olyan mintha nem szívódna fel a folyadék belőle. A csuklómat ahol megnyomta a gép azóta a seb már gyógyul de viszont úgy tudnám jellemezni mintha egy karperec lenne ami gátol a mozgásban. Érdeklődnék, hogy normális e hogy ennyi idő elteltével még mindig alig tudom hajlítani az ujjaimat és a csuklómat. Mivel lehetne felgyorsítani a folyamatot vagy hogy mennyi idő a teljes gyógyulásig. Válaszát előre is köszönöm.
Kérdező: Hanzlik László Válaszok száma: 0 db
Édesanyámnál neuropátiát állapítottak meg kb. fél éve nem cukorbeteg hanem valószínűleg vitaminhiány miatt alakult ki nála. Az orvos Milgamma injekciót írt fel neki, amíg a kúra tartott addig elmúlt az égő érzés a kéz és lábfejéről de utána ismét visszajött, szed B vitamin komplexet, és Neurovitamint is írt az orvos neki de az sem használ a kéz és láb égés és bizsergés nem múlik el. Fájdalom csillapítót nem akar szedni. Gyógyítható ez a betegség? Ön mit javasol mit tegyünk hogy meggyógyuljon?
Kérdező: Eleonóra Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-02-10 18:42:16
Tisztelt doktor ur/doktorno! Erdeklodni szeretnek,hogy 37 hetes terhesen hasznalhato-e a Doloproct krem? Koszonettel Anita
Kérdező: Anita84 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-03-05 13:25:33
Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! 58 éves nő vagyok, 170 cm magas és az utóbbi 6 hónap után 95 kg. A következő tüneteim vannak: erős hajhullás(fejtetőn főleg), viszont az arcomon megjelentek aprő pihék "szakáll":-(, éjszakai izzadás (ha valamit dolgozom pl. porszívózás kor is), hideg végtag, száraz - szinte porzó - bőr, töredező köröm, indokolatlanul gyors hízás (nem eszem többet mint korábban). Én már nem menstruálok, 45 éves koromban volt korai klímaxom, akkor tüneteim miatt hormon kezelést kaptam 5 évig. Utána jöttek a szokásos klimaxos tünetek, amik megszüntek kb. 2 év után. A mostani tüneteim kb. fél éve kezdődtek, a hízással egyetemben. Voltam több helyen is vizsgálaton magán úton, melyek kapcsán az alábbi leleteim lettek: pajzsmirigy UH: negatív (2015.02.10.) pajzsmirigy labor: Glükoz 6,1 mmol/L, TSH 3,810 mIU/L, Anti-TPO <0,25 U/mL (2015.02.02.) labor ujra: glükoz fluoridos 5,7 mmol/L, Prolaktin: 420,9 mIU/L, Tesztoszteron: <0,35 nmol/L, Glükoz terhelés 120': 4,4 mol/L, Inzulin: 6,7 mIU/L, Inzulin 120': 27,4 mIU/L, HOMA-IR: 1,7, Kortizol: 387,2 nmol/L, HTSH(utlraszenzitív, ECLIA: 3,540 mIU/L. FT4 és FT+ vizsgálat nem történt, azt csak kórós eltérésnél végez a labor.(?) Gyógyszerem: Nebivolol 1x1, AcidWell 200 mg 1x1, GCA2700 térdfájdalomra(étrendkiegészítő). Ön szerint mi lehet a problémám, főleg a hízás miatt érdekel. Milyen további vizsgálatokat javasol számomra? Mit tegyek?
Kérdező: flazarne2 Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Több hónapja emlőfájdalmaim vannak(június óta) a diagnózisom mastopathia fibrocystica mammael.d. kíváncsi lennék hogy ez mit jelent mivel teherbe estem 7 hetes terhes vagyok eddig míg nem voltam terhes semilyen gyógyszert nem írtak csak emlő centrumba küldtek ahová még csak most fogok menni február 15-én pedig már juniusban megkértem az időpontot. Azt szeretném tudni hogy meg fognak vizsgálni az emlőcentrumban, nem veszélyes - e így a terhesség lehet -e így gyógyszert szedni rá ha írnak vagy inkább szakítsam meg a terhességet? Köszönöm mielőbbi válaszukat nagyon kétségbe vagyok esve. Tisztelettel : Danó Zsanett
Kérdező: Danó Zsanett Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-05-19 11:13:04
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődnek, hogy a vérplazma adás mennyire terheli meg a szervezetet oly módon, hogy a sportteljesítményemből veszítenék? Élsportoló lévén fontos tudnom, hogy a vérplazma levétel során elvesztett fehérje, illetve vérben levő szabad tesztoszteron mennyisége mennyire csökken le 1-1 beavatkozás alkalmával? Érdemes adnom, nem kockáztatom a sportban elért sikereimet, vagy hagyjam inkább, mert plusz terhet ró a szervezetemre a vérplazma adás? Válaszukat köszönöm, üdvözlettel: A.
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődnek, hogy a vérplazma adás mennyire terheli meg a szervezetet oly módon, hogy a sportteljesítményemből veszítenék? Élsportoló lévén fontos tudnom, hogy a vérplazma levétel során elvesztett fehérje, illetve vérben levő szabad tesztoszteron mennyisége mennyire csökken le 1-1 beavatkozás alkalmával? Érdemes adnom, nem kockáztatom a sportban elért sikereimet, vagy hagyjam inkább, mert plusz terhet ró a szervezetemre a vérplazma adás? Válaszukat köszönöm, üdvözlettel: A.
Kérdező: bargyor Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm. A heregolyómon és a péniszemen lévő pár szőrszálon furcsa barnás sárgás bevonat található. Eddig nem figyeltem meg, nem olyan régen vettem csak észre. Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes dolog e vagy valamilyen fertőzésre utal a dolog? Előre is köszönöm.
Kérdező: smlaszlo Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Thoman András Dr. 2016-02-01 22:36:07
Üdvözlöm. A heregolyómon és a péniszemen lévő pár szőrszálon furcsa barnás sárgás bevonat található. Eddig nem figyeltem meg, nem olyan régen vettem csak észre. Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes dolog e vagy valamilyen fertőzésre utal a dolog? Előre is köszönöm.
Kérdező: smlaszlo Válaszok száma: 0 db
Tisztelt szakértők! Már lassan egy éve arcidegzsábám van, szörnyű fájdalmakkal kezdődött. Gabapentint szedek,eddig napi 2x 300mg-ot, amit most emelni kellett napi 3-ra,mivel a hatása csökkent és a fájdalmak erősödnek. Tehát nem múlik hanem rosszabbodik. Most vásárolni készülök egy lézeres akupunktúrás tollat, illetve egy fájdalomcsillapító tollat. Az lenne a kérdésem,hogy hol találom azokat az akupunktúrás pontokat amelyeket ezekkel az eszközökkel kezelhetném az arcideg fájdalmának csökkenéséért,illetve az arcon maga az ideg kezelhető e? Van egy TENS készülékem is, viszonylag nagy tappancsokkal(arcra nagy) ,esetleg ezzel tudok még tudok mit kezdeni ? A homeopátiát illetően olvastam, hogy a Hipericum perforatum jó lehe a fájdalmak enyhítésére...? Bármilyen szakterületben bármilyen tanácsot,gyógymódot elfogadok, ami kicsit is segíthet. Köszönettel csillagom
Kérdező: csillagom Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Menstruációs zavar miatt (3 nap normális vérzés után 1-2 nap kimaradás után újraindul a vérzés, mintha egy lufi kidurranna) elküldött a nőgyógyászom terheléses cukor vérvételre, ahol inzulinszintet is mértek.Az éhgyomri glükóz és inzulin értéke is normális volt, azonban a 120 perc elteltével az inzulinszintem 8,46 µU/ml a 22-79 referenciaértékhez képest, a glükóz referencia értéken belül volt. (A váróban nagyon hideg volt,nem tudom,hogy ez befolyásolhatja-e az eredményt?) Éhgyomri glükóz: 5,54 mmol/l 120p glükóz: 4,96 mmol/l szérum inzulin 5,04 µU/ml szérum inzulin terhelés után 120 perccel 8,46 µU/ml. Emellett a D-vitaminszintem is alacsony lett,33,7nmol/L a 75-500 referenciához képest.Más hormonális eltérés a vérvétel eredményben nem látható (női hormonpanelt vizsgáltak). Érdeklődni szeretnék,hogy az alacsony inzulinszintet a 120 perc elteltével mi okozhatja? 31 éves vagyok, 2 szülésen túl,már 2. szülésem, illetve terhességem óta is vannak problémáim. A 2. terhességemnél a kötelező terheléses vérvételnél is rosszabbul éreztem magam,szaporán vert a szívem, hányingerem volt, de ott inzulint nem néztek, a glükóz normális volt. A pulzusom akkor is magasabb volt már, de 120-nál nem volt több,ami terheseknél még megfelelő, vérnyomásom normális volt, a fülem sokszor bedugult. Szülés után magasabb pulzusom volt,akár éjszaka is arra ébredtem, de 90-nél nem volt több; éjszakai remegés (mióta nem szoptatok,azóta nem jelentkezett és azóta végig tudom aludni az éjszakát,addig alvászavarom is volt); ingerültség minden ok nélkül; sokszor megéhezem; reggelente,illetve lefekvés előtt sokszor nagyon éhesnek érzem magam; gyomrom összeszorul; torkom sok folyadék fogyasztása után is száraz; hígabb állagú széklet. Ön szerint mi okozhatja ezeket a tüneteket? Szíves válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:Orsi
Kérdező: nrorsi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:24:55
Már tavaly óta köhögök?Kaptam rá antibiotikumot,akkor úgy látszót csillapodott a köhögés.Égett a torkom nyelőcsövemtől,lefele.a hátam a jobb oldalamnál a lapocka környékén fáj.Mostanra a köhögés annyira felerösödött,hogy reggelente szinte majdnem hányásig köhögök.egyik reggel annyira köhögtem hogy kicsit véres volt a nyák amit felköhögtem.Szerintük is reflux ennek a háttere.Remélem a problémámra tudnak valami konkrétumot mondani.Háziorvosnál voltam,most is refluxt állapított meg.Én szeretném az önök véleményét is meghallgatni.Üdvözlettel Maci!
Kérdező: maci Válaszok száma: 0 db
T.Dr.Ur/No! Bevettem egy Nospat, mert gorcsoltem . Ket nap-ra ra pozitiv lett a terhessegi tesztem. Azt szeretnem megtudni, hogy az egy szem gyogyszer arthat-e a babanak. Nagyon faj a derekam mit lehet csinalni? Valaszat elore is koszonom
Kérdező: Ágici Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:30:32
Tisztelt Doktornő! Lányomnak 2014. okt. 1-től megállapították hogy az egészségi állapot mértéke 40 %. Felülvizsgálat 2018. májusában lesz. Antidepresszánsokat szed, pszichológusi kezelés alatt áll, mellette van neki enyhe értelmi fogyatékossága is. Személyigazolványra adható ki az egyik gyógyszere.Rehabilitációs ellátást nem kap jelenleg, mert nincsenek meg a szükséges munkanapjai, csak megváltozott munkaképességű dolgozóként tudna elhelyezkedni. (Önkormányzati segélyt kap jelenleg.) Kérdésem az, hogy a legközelebbi felülvizsgálat idején is ha ugyanezek a tények állnak fenn, akkor már véglegesítik a rokkantságot nála? Valakitől azt hallottam, hogy már 3 év múlva is lehet menni és kérni, hogy ha változás nincs az állapotában, akkor nyilvánítsák rokkanttá. Önnek mi erről a véleménye? Köszönöm
Kérdező: takimaci Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor nő, doktor úr! Párommal babát szeretnénk!Egy éve próbálkozunk, egyszer teherbe is esett, de sajnos spontán elvetélt. Pár napja voltam spermavizsgálaton. Az eredmény nem lett túl jó! A normál morfológia az első mintában 4% a másodikban 6% lett. A motilitás 6 és 13%. Kaptam sokféle vitamint és gyogyszert rá. 1 hónap múlva lesz kontroll vizsgálat. Az első kérdésem az lenne hogy ez nem túl rövid idő? Sok helyen olvastam hogy 3 hónap alatt tapasztalható javulás. Munkámból adódóan elég sokat kerékpározom. Nyáron akár heti 200 km is. Így télen kb 100 km vagy kevesebb egy héten. A kérdésem az lenne,hogy teljesen hagyjak fel a kerékpározással,vagy csak csökkentsem le? Illetve az megoldás lehet hogy a tekerési stílusom változtatom meg,vagyis csak kiállva a nyeregből tekerek?Az elmúlt napokban úgy bringáztam,hogy alig volt a fenekem a nyergen. A nyergem egyébkénk kényelmes soha nem volt gondom vele! Sajnos teljesen nem tudom abbahagyni mert másodállásban futárként dolgozom. Ez a rossz érték mennyiben függ a kerékpározástól?
Kérdező: Levike80 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt DR.ÚR.Novemberben elszenvedtem 2-dik tüdöemboliámat sajnos 29éves vagyok csak 25 éves korban kaptam jobb-lábon mélyvénás trombozist ezt követte egy tüdöembolia 2évre rá elkültek haematologiai vizsgálatra de minde-e közbe szedtem a vérhigitot és kaptam egy ball-lábon ütöér elzárodást kérdésem mivel nincs 6honapja hogy megkaptam 2-dig tüdöemboliám sajnos 6honap után kikellen nyitni a ball-lábamon az ütöérzárodást hogy el-e vállalná mivel én ugy gondolom hogy maga rendelkezik számomra a megfelelö képzésben és illetve refenciában remélem segit rajtam egy fiatal 4gyerekes apa kéri magátol erlöreis köszönöm kérem irjon e-mail a galyaszoli1986@hotmail.com-ra TISZTELT:DR,BEREZVAI SÁNDOR ÚR
Kérdező: zoli Válaszok száma: 0 db
Jó napot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz/önökhöz,hogy 2 éve szedek fogamzásgátlót és most elfelejtettem a 14.napon azaz a 2.hét végén egyet bevenni,amit a 15;napon pótoltam,ekkor.2-t vettem be,ez már a 3.hétnek számít,?! a tájékoztató azt írja nem kell szünetet tartani de én szeretnék az nagy gond lenne?és meddig kell kiegészítő védekezés?köszönöm
Kérdező: Noncsi0401 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:38:19
2015. januárban emlőmegtartó műtétem volt. Famos gyógyszert szedem még 4 évig. 25 sugárkezelést kaptam. Nagyon fájnak (főleg a térdem) az ízületeim. Infalámpával lehet-e kezelni? Köszönöm szíves válaszukat!
Kérdező: Cary Válaszok száma: 0 db
Tisztelt doktor Úr tavaj októberben nagyon erősen bevertem a fejem betonfalba.Három nap múlva koponya ct-t készítettek ami nem mutatott ki károsodást.Utána egy hónapig volt agyrázkódás szerü tünetem szédülés hányinger tarkó fejtető és szemkörnyéki fájdalom,a fej forgatása közben ropogott a nyakam.A tünetek közül csak a szédülés és a hányinger szünt meg,a többi mai napig fenáll.Mi lehet a probléma?
Kérdező: kkendre61 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2016-01-07 16:55:41
: Kedves Dr. Nô/Ùr! Azzal a kèrdèssel fordulok önhöz hogy 21 hetes magzatomnàl Egyéb: A bal oldali aortaív és aberráns bal artériás vezeték és érrendszeri subclvian. Valahogy ùgy magyaràztàk hogy fordítva mûködik a szíve.Angliàban èlünk ès sajnos nehèz megèrteni hogy mit mondanak hisz nem mindennap hallunk ilyet. Azt mondták hogy lehet nem kell mûtdni mert tünet mentes lesz. Illetve hogy ehez tàrsulhat z Digeorge szindróma erre esèly kb 5% Ha ön fetudna vilàgosítani hogy ennek a szívrendellenesègnek mi a neve azt nagyon megköszönnèm mert így mint tû a szènakazalban az interneten! Vàlaszàt elôre köszönöm! Üdv: Niki
Kérdező: Toronyinè Nikolett Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor Úr! Befolyásolja-e a sperma vizsgálat eredményét ha az ejakuláció esetén a prosztata is masszírozva van? Érdemes ilyen módon leadni a mintát? Ha pozitív irányba befolyásolja érdemes így probálkozni az együttlétek során is? Köszönöm segítségét!
Kérdező: portijan Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2016-01-05 07:13:49
Tisztelt Doktornő! 23 éves nő vagyok. Egy óriási félelmem van, amitől nem tudok szabadulni: 17 éves koromban, az első nemi kapcsolatom "eredménye" egy tripper fertőzés lett. Nagyon kevés szexuális kapcsolatom volt, nem élek azóta sem felelőtlen szexuális életet, de sajnos az elsőnél egyből ilyen szerencsétlenül jártam. A fertőződést követően a partneremnél azonnal jelentkeztek a tünetek, ő egyből szólt nekem, így szerencsére csak pár napot vagy maximum 1-2 hetet lehetett bennem a fertőzés, mert egyből a nemi beteg gondozóban kezelve voltam(antibiotikum, injekció, többszörös ellenőrző vérvétel, a partnerem szintén) Nagyon családcentrikus vagyok, 3-4 gyermeket szeretnék, aminek hamarosan itt az ideje...Az aggodalmam abból fakad, hogy olvastam az interneten, hogy ez a betegség a meddőség egyik fő okozója, mivel gyulladással megbetegítheti a petefészket és a vezetéket, és csúnya hegesedéssel gyógyul, ami következtében nem lesz átjárható a petének az út. Anno a betegség kezelése alatt nem volt semmi tünetem, semmi fájdalmam. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy ennyi idő alatt, az időben történt kezelés ellenére kialakult nálam gyulladás és ezáltal a hegesedés, vagy lehet, hogy időben kezeltek még és megúsztam? Tudom, látatlanba nem lehet diagnosztizálni, de reménykedem, hogy számít valamit, hogy nem hónapokig elhanyagoltan voltam beteg. Mióta ez a gondolat a fejembe fúrta magát, nincs egy nyugodt sírás mentes napom, és senkinek sem tudom elmondani. Köszönöm, hogy itt megoszthattam Önnel, köszönöm ha segít.
Kérdező: 9e865 Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Pár éve már küzdök gombás fertőzésekkel a nemi szervemnél, de még semmit sem tettek az orvosok! Ez mostanra odáig fajult, hogy a számon aftás elváltozások vannak, a bőrömön különböző helyeken gombás foltok jelennek meg, és a nemi szervem is iszonyatosan viszket! Lehetséges, hogy esetleg a candida gomba elszaporodott a szervezetemben? És ha igen, akkor mi a teendő, mik azok az ételek amelyeket ehetek? Előre is köszönöm, Phaonis!
Kérdező: Phaonis Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-12-02 14:26:38
Alapállapot paraplégia 23 éve, életkor 43, 29 hónapja jobb ülőcsontnál ciszta műtét történt és ez a műtéti seb eddig nem gyógyult be, cukorbetegség nincs! 90% kb. kímélem fekvéssel, napi 8-9 óra hasonfekvés, többi háton, speciális antidecubitus matracon!
Kérdező: Attila34 Válaszok száma: 0 db
Szeretném a segítségüket kérni egy nagyon fontos kérdésben. Most 29 éves fiam,20 évesen idegösszeomlást kapott, 3 hónapig kórjában volt a pszichiátrián,folyamatosan nyugtatták. Kijövetele ulán még nagyon sokáig figyelni kellet rá,mert egyáltalán nem tudta mit csinál. Paranoid Skizofréniát diagnosztizáltak nála,a mai napig is gyógyszert szed Amitrex 400-zat,este. Sajnos dolgozni nem tud mert sokáig nem tud oda figyelni,nem tud koncentrálni. Bár hová ment eddig 2-3 hónap,és vagy ő nem bírta és eljött,vagy elküldték. A leszázalékolást elindítottuk, a bizottság 40% károsodást állapított meg. Pénzt egy forintot nem kap mert az elmúlt 5 évben nem volt 3 éve ledolgozva. Nagyon félek,hogy újból vissza esik mert elvan keseredve. Mit tegyek,hogy az egészsége ne romoljon tovább? Amúgy bár mit mondok meg csinálja,boltba nagyon szeret járni. Segítő kész. Csak elhelyezkedés nem megy neki,vagy ha igen hamar vége. Válaszukat előre is köszönöm. Üdv: Valéria
Kérdező: jvhun Válaszok száma: 0 db
üdvözlöm! Kb. két hete fáj a hasam jobb oldala, lenn, mintha a petefészkem lenne. 2014-ben kétszer is endometriózissal műtöttek, ezért magánszorgalomból csináltattam egy vérképet. A vérképem rendben, a gyulladásos érték minimálisan magasabb (0-50 a ref. tartomány, nekem 60). CA 125 értékem szintén megfelelően alacsony. Elmentem hasi UH-ra, nem találtak semmit. Ma elmentem nőgyógyászatra, de mivel nem volt időponton az SZTK-ban, ezért nem fogadtak. Ami a furcsa hogy akkor fáj belül, lent valami, amikor lehuppanok a székre, vagy ha sétálok és "lötyög" belül a belem (?). Ha ülök, fekszem nem fáj. Kimondottan nyomásra, tehát a székre huppanáskor nyomódik meg valamim. Tudom h extrém bénán hangzik, de arra gondoltam hátha a spiráltól van begyulladva belül valami, ezért nadrágon keresztül "megrezegtettem" a hüvelyem, ami nem fáj. Ugyanezt eljátszottam a végbelemnél, ott viszont fáj valami. (Nem kívül, hanem belül.) nyilvánvaló h el kell mennem proktológushoz, de amíg oda kerülök tudna vmi megnyugtatót mondani? A székletem nem változott, naponta, kétnaponta van, nem véres. Aranyeres csomóim mindig is voltak, de soha nem okozott gondot, most sem. Székelés nem fáj. Mi lehet ez? Tudom látatlanban nehéz, de esetleg egy-két tipp? Köszönöm!
Kérdező: viola13 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Egri Gábor 2016-03-05 13:27:18
Kedves Orvosok! Pár hónapja azt vettem észre, hogy a bal kéz mutató ujjam néha zsibbad, ilyenkor fázik és hideg is. Kb 10 éve mutattak ki II. fokozatú cukorbetegséget, amit ez idáig gyógyszeres kezeléssel szinten tudok tartani. Kérdésem, hogy mi lehet a fent leírt jelenségnek az oka?
Kérdező: lacitati Válaszok száma: 0 db
Kedves"Orvosok"! Jó pár éve a fejbőrön ismétlődően jelentkező, rózsaszínű elváltozás jelentkezik a szemöldök feletti és közötti részen a homlokon a hajtöveknél, a fül mögötti és feletti részen, a tarkó feletti részen. Néha az elváltozáshoz bőr hámlás is hozzátartozik. Voltam bőrgyógyásznál, írt fel valamilyen olajszerű folyadékot, de nem rendszeres kezelésre. Hajmosáskor ezek a részek kipirosodnak és viszketnek. Svéd cseppel kezelve pár napra elmúlik, de néha ismét (2-3 hetenként) megjelenik. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Kérdező: lacitati Válaszok száma: 0 db
T. Doktor Nő/Úr! Férjem kb. 6 hónapja Contramal 100 mg, vagy Tramadolor 150 mg gyógyszert kénytelen szedni érszükületből adódó lábujj üszkösödés miatt, fájdalom csillapítás céljából. A gyógyszerek szedése folytán vizelési problémái jelentkeztek - nehezen induló vizelés, csöpögés -, ami a gyógyszer bevételt követő 12-15 órával javul csak és ezután válik egyre intenzívebbé a vizelés. Mivel asztmás, algopyrinre, ill. szalicilátokra allergiás, így más fájdalom csillapítót nem tudnak neki ajánlani. Kérdésem az, hogy ebben az esetben szedhető-e a fent leírt problémával a nevezett két gyógyszer, illetve van-e a vizelet visszatartásnak kóros következménye. Amennyiben tudna ajánlani megoldást nagyon megköszönném. Köszönettel. Balkáné
Kérdező: Babi Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr/Nő Orvosi papírjaimról másolok: Diagnosis: -Incomplett atrioventricularis sövényhiány -Periovalis pitvari sövényhiány -Mitralis és tricuspid. insuff. grad. I. Műtét: 1999.06.07 A mitralis billentyü hasadékának zárása egyes öltésekkel, a pitvari sövényhiány zárása müanyag folttal extracorp. keringésben, cardioplegiával,mérsékelt hypothermiában. Vizsgálati eredmények: Testsúly felvételkor: 10kg távozáskor: 10kg Ez már másik: Tág volumenterhelt jobb pitvar és jobb kamra. Paradox kamrai septum mozgás. A pitvari septumon kb 5mm es prim tipusu defectus, melyen bal jobb shunt detectálható PD vel. A mitralis billentyü mellső vitorláján cleft. A billentyü sikjában mitralis insuff detectálható. Kicsi beáramlási tipusus vsd. Vsd flow: 3,7 m/s Aorta normális asc flow: 1,4 m/s desc flow: 1,5 m/s pulmonális normális pulmonális flow: 1,7 m/s /shuntgaadiens/ Vél: ASD I mitralis cleft vsd incomplett AV calal 97.10.07 Megint másik: Éles konturu rekeszek, sinusok szabadok. Mk. tüdő vascularisatioja kissé fokozottabb. A sziv elsősorban balra tünik nagyobbnak, oldal felvételen jobb kamra nagyobbodás rad.jele. A thymus árnyéka változatlanul látszik. Dr.Sándor / MM 97.10.02 Utolsó: Anamnézis: 1999-ben reconstructions szívműtéten esett át incompett atrioventricularis éspitvari septum defectus miatt. Panaszmentes. Köldökében piercing van. Kólát és energiaitalt hetente szokott inni. Státusz: St.pr.: Máj,lép nem tapintható. Valamennyi végtagon egyenletes, jól tapintható pulzusok. Ritmusos, norm. intezitásu szívhangok, kóros zörej nem hallható. 02 Sat: 98% EKG: 63/min sinus ritmus, norm. átvezetési idő,bal állásu QRS tengely,szabályos repol. W: kóros hypertrophia,terhelés nins. Echocard.vizsgálat (2D,color,duplex): Norm.relatiojú és tágasságú szívüregek és nagyerek. Ép septumok, echodens öltésnyomok,resid shunt nem látható. Norm. billentyűk, norm. áramlási görbék. MI min grad. TI I Vmax: 2,1 m/s. Nyaki erek eredése szabályos, az áraméás lamináris. Szabályos aortaív. Norm. kamrafunkciók. Vélemény: Incomplett AV septum defectus, és pitvari septum defectus. St.post op cordis.(1999) Keringése egyensúlyban van. Műtéteknél, eszközös beavatkozás endocarditis profilaxis szükséges ! Kontroll: 1/2 év múlva Diagnózis: DIAGNÓZISOK megnevezése Kód K V T Pitvar kamrai sövényhiány Q2120 2014.03.12. 3 Status post sanationem U9920 2014.03.12 5 Kaposvár, 201.03.12 Ezek alapján csináltathatok nyelv piercinget vagy sem ? Válszát előre is köszönyöm Tisztelettel: KKRD
Kérdező: KKRD Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Barátfalvy Irén 2015-12-17 19:28:59
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy ezt a masszázskészüléket használhatja-e olyan ember, akinek porckorongsérve van? http://www.arukereso.hu/masszirozo-c3188/homedics/sensatouch-shiatsu-xl-bmsc-3000h-p325615195/#
Kérdező: aaliyah13 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Voltig Tamás 2015-12-16 18:15:03
Tisztelt Doktor urak/nők! A problémám 2 éve kezdődött, állandó jellegű jobb oldali arcfájdalom változó intenzitással. Fogászati, fül-orr-gégészeti problémák kizárva. Neurológusnál már 2x jártam, először Tegretolt kaptam (pár hét után abba kellett hagynom, mert nagyon rosszul voltam tőle), második alkalommal antidepresszánst, mondván ezek használhatnak idegi eredetű problémáknál. Nem használtak. Ami érdekes, hogy mikor a tünetek megjelentek, megjelent két duzzanat a számban, szimmetrikusan elhelyezkedve az alsó fogsor 4-es foga alatt. Jól kitapinthatók, a bal oldali egészen kicsi, és tapintásra érzékeny, de panaszt nem okoz. A jobb oldali viszont kb. borsó nagyságú, állandóan fáj, és határozottan azt érzem, hogy onnan indul a fájdalom. Szúró, égő, feszítő érzés (mintha be lenne szorulva a nyálkahártya alá egy kis kavics). Nagyon gyakran, az utóbbi időben szinte minden nap a fájdalom továbbterjed az alsó állcsontra, fülre, nyilalló fájdalom hasít a fogakba jobb oldalon, időnként tompa bizsergő fájdalom a felső fogsor felett. Előfordul, hogy pár percig apró áramütésszerű bizsergés van a szám jobb sarkában, illetve ilyen kellemetlen furcsa érzés a szájpadlásom jobb oldalában. Télen rosszabb a helyzet. Nyáron "csak" a putyú fájt, az arcom csak ritkán. Egy szájsebész ismerősömben felmerült, hogy ez talán neurinoma, ami az idegszálat nyomja állandóan és ez okozza a problémát. A gond csak az, hogy ezek a dudorok nem látszanak sem a fogászati röntgenen, sem a CT-n, de még egy MRI-t is csináltattam másfél éve (önkötségre, tudni akartam, hogy azon látszik-e valami) nem látszódnak. Mintha semmi sem lenne ott. Annak ellenére, hogy kitapintani mindenki kitudta, az orvosok sorra rácsodálkoznak, majd miután a képalkotó eljárásokkal nem látják, közlik, hogy nincs ott semmi. Lehet ez valóban neurinoma? Ha igen, miért nem látszik? MRI-nél kontrasztanyagot nem kaptam, lehet, hogy nem is a legjobb helyet választottam (a kiértékelő doktornő örömmel közölte, hogy nincs agydaganatom - bár neki is elmagyaráztam előtte, hogy nem is azt keresünk). A kérdésem tehát, hogy neurinoma elő jöhet-e ezen a területen? Ha igen, látszódna-e kontrasztanyagos MRI-vel? Hogyan lehetne megszüntetni az állandó arcfájdalmat? Fájdalomcsillapítóra nem reagál. Az egyetlen gyógyír, ha lefekszem aludni, mert nyugalmi állapotban nem fáj. Ha mozgásban vagyok, dolgozom, akkor viszont az egész arcom sajog + a fülem. Délutánra már a fül előtti területen meg az állkapcsomban olyan erős, görcsös fájdalom van, mintha jó erősen behúzott volna valaki. A hideg és a szeles idő nagymértékben felerősíti a tüneteket. Ami még fontos lehet, hogy vírusköröket néztünk tavaly, az Epstein bar pozitív lett. Válaszukat várom, és előre is köszönöm!
Kérdező: csigabiga Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktor urak/nők! A problémám 2 éve kezdődött, állandó jellegű jobb oldali arcfájdalom változó intenzitással. Fogászati, fül-orr-gégészeti problémák kizárva. Neurológusnál már 2x jártam, először Tegretolt kaptam (pár hét után abba kellett hagynom, mert nagyon rosszul voltam tőle), második alkalommal antidepresszánst, mondván ezek használhatnak idegi eredetű problémáknál. Nem használtak. Ami érdekes, hogy mikor a tünetek megjelentek, megjelent két duzzanat a számban, szimmetrikusan elhelyezkedve az alsó fogsor 4-es foga alatt. Jól kitapinthatók, a bal oldali egészen kicsi, és tapintásra érzékeny, de panaszt nem okoz. A jobb oldali viszont kb. borsó nagyságú, állandóan fáj, és határozottan azt érzem, hogy onnan indul a fájdalom. Szúró, égő, feszítő érzés (mintha be lenne szorulva a nyálkahártya alá egy kis kavics). Nagyon gyakran, az utóbbi időben szinte minden nap a fájdalom továbbterjed az alsó állcsontra, fülre, nyilalló fájdalom hasít a fogakba jobb oldalon, időnként tompa bizsergő fájdalom a felső fogsor felett. Előfordul, hogy pár percig apró áramütésszerű bizsergés van a szám jobb sarkában, illetve ilyen kellemetlen furcsa érzés a szájpadlásom jobb oldalában. Télen rosszabb a helyzet. Nyáron "csak" a putyú fájt, az arcom csak ritkán. Egy szájsebész ismerősömben felmerült, hogy ez talán neurinoma, ami az idegszálat nyomja állandóan és ez okozza a problémát. A gond csak az, hogy ezek a dudorok nem látszanak sem a fogászati röntgenen, sem a CT-n, de még egy MRI-t is csináltattam másfél éve (önkötségre, tudni akartam, hogy azon látszik-e valami) nem látszódnak. Mintha semmi sem lenne ott. Annak ellenére, hogy kitapintani mindenki kitudta, az orvosok sorra rácsodálkoznak, majd miután a képalkotó eljárásokkal nem látják, közlik, hogy nincs ott semmi. Lehet ez valóban neurinoma? Ha igen, miért nem látszik? MRI-nél kontrasztanyagot nem kaptam, lehet, hogy nem is a legjobb helyet választottam (a kiértékelő doktornő örömmel közölte, hogy nincs agydaganatom - bár neki is elmagyaráztam előtte, hogy nem is azt keresünk). A kérdésem tehát, hogy neurinoma elő jöhet-e ezen a területen? Ha igen, látszódna-e kontrasztanyagos MRI-vel? Hogyan lehetne megszüntetni az állandó arcfájdalmat? Fájdalomcsillapítóra nem reagál. Az egyetlen gyógyír, ha lefekszem aludni, mert nyugalmi állapotban nem fáj. Ha mozgásban vagyok, dolgozom, akkor viszont az egész arcom sajog + a fülem. Délutánra már a fül előtti területen meg az állkapcsomban olyan erős, görcsös fájdalom van, mintha jó erősen behúzott volna valaki. A hideg és a szeles idő nagymértékben felerősíti a tüneteket. Ami még fontos lehet, hogy vírusköröket néztünk tavaly, az Epstein bar pozitív lett. Válaszukat várom, és előre is köszönöm!
Kérdező: csigabiga Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr Úr-Nő Három évvel ezelőtt derült ki hogy igen magas vérnyomásom van , kaptam rá gyógyszereket és vízhajtó /Furon/ , és pulzus lassító /Bisoprolol 2,5 mg/ Azóta a vérnyomásom rendbe van 120/74 és 130/80 közt csak izgalom vagy orvosi rendelő hatására megy fentebb . A pulzusom néha kevés is van hogy csak 52 vagy 56 nyugalmi helyzetbe . Vízhajtót van hogy csak 3 naponta veszek be akkor is csak felet mert nem vizesedem . Rendszeresen biciklizek , mellkasi fájdalmam nincs és nem fulladok . Viszont jelentkeznek szív ritmus zavarok amik meg ijesztenek. Eleinte nem tudtam hogy ez az csak neten olvasgatva jöttem rá . Leginkább torokban érezhető fura érzés nem fáj csak kellemetlen ijesztő , volt hogy sikerült pulzust gyorsan ki tapintva elkapni , mintha kihagyna a szívem aztán gyors 1-2 dobbanás . Általában csak rövid ideig tart és pont olyankor amikor nyugalmi állapotban vagyok fekszek-ülök . Emiatt elkezdtem magnéziumot szedni ami sokat javított volt hogy hetekig se jött elő . Viszont ami igen furcsa hogy leginkább akkor jelentkezik ha kevesebbet aludtam előtte vagy ha mondjuk ismerős társaságban alkoholt fogyasztottam . Nem részegségről van szó ! 1-2 feles vagy sör , és érdekes hogy nem akkor jelentkezik ritmus zavar hanem amikor már ürül kifele a szervezetemből , nem értem mi köze lehet ennek a szívhez ? , és mit lehet ellene tenni ? Voltam kardiologián csináltak EKG t de semmit nem mondtak és gyógyszert se kapok a szívemre csak azt a pulzus lassítót . A leletet itt sajnos nem tudom át küldeni csak meg próbálom le írni amik rajta szerepelnek . A kérdésem az lenne hogy a lenti adatok alapján lehet valami szív betegségem ? koszoru ér betegség vagy más ? , és hogy ezek a néha előforduló roppant ijesztő ritmus zavar félékéktől mennyire kell tartani ?? Cyanosis icterus oedema nincs . Ritm szivhangok EKG sr 84/ min bal tengelyállás . PQ -0,16 , QRS 0,08 II , III AVF ben rs , ie . ST-k , poz T-k Intervais : RR 717 ms P 108 ms PR 160 ms QRS 82 ms QT 340 ms QTC 405 ms P II 0,10 mv S V1 0,91 mv R V5 1,42 mv Sakol 2,35 mv Abnormal Left Axis deviation Left anterior F block Tisztelettel és köszönettel : R.Attila
Kérdező: Iceatta Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr.Úr/Nő! Kezdödö gerinsérvem van a jobb lábam zsibbad,fáj.És azon kivül jobb lábamban ideggyulladás van,isiász.Kaptam már 3 x 1 szteroid injekciot,jártam fizikoterápiára.Van a derekamra gumis öv.És nappal el vagyok,de éjjel? Éjféltől már megyek ki 3-5 x pisilni,pedig folyadékot sem merek inni már este emmiatt.Ezzel már lassan 3 honapja szenvedek.Szedek fájdalom csillapitokatKérek valami tanácsot Önöktöl,mit tehetnék még,hogy elmuljon ez a fájdalom? Tisztelettel Firtlné Kardos Éva .Fertöszéplakrol
Kérdező: evelinke68 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2015-12-15 17:13:02
Üdv, Lehet csak megijedek a tünetektől rákerestem interneten hát a legrosszabbakat adta ki, de a házi orvosom semmi extrát nem mondott csak felírt egy gyógyszert ami enyhíti a tüneteket de nem tűntek el egyáltalán és nap 24 órájában jelen vannak. Közel két hete folyamatosan zsibbad a lábam bokától lefelé, legtöbbször tarkó tájt fáj, zsibbad néha az egész arcom, szédülés előfordul néha, kisebb hányinger, sokszor olyan érzés is van mintha kiugrana a szívem úgy ver.. de az orvos szerint stresszes életet élhetek és elintézte egyenlőre ennyivel de kétlem hogy ez ilyen tüneteket produkálna. Ja és ami nem utolsó szempont jó pár hónapja nem elmúló köhögésem van, torkom nem fáj cask kellemetlen kaparó érzés miatt kell köhögnöm olykor már nagyon durván. Mi lehet a gond ?
Kérdező: ragi90 Válaszok száma: 0 db
A feleségem elment egy mammográfiai szűrésre és több kb 1-2cm nagyságú cisztát találtak a mellében az ultrahangos vizsgálatnál. Vettel belőle folyadék mintát, aminek még várjuk az eredményét. Egy kicsit meg vagyunk ijedve. Mitől lehet ez? Van-e rá gyógymód? Kézzel nem tapinthatóak és panaszt sem okoznak.
Kérdező: hlaca67 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Deáky Zsolt 2016-06-03 13:40:47
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 41 éves habituális vetélő vagyok. Előző házasságomból született egy egészséges leánygyermekem, Ő most 10 éves. Jelenlegi férjemmel másfél éve próbálkozunk gyermekáldással, 3 terhességem volt, az első a 6. a második a 8. a harmadik a 9. héten szakadt meg. Férjemnek nincs még gyermeke, Ő 32 éves. Az első vetélést követően kiderült pajzsmirigy alulműködésem, melyet azóta gyógyszerrel kezelnek, mindkét terhesség előtt és alatt teljesen jó volt a TSH T3, T4 értékem. Az anti TPO értékem magas volt, de 500-ról 300-ra csökkent, erre az orvosom azt mondta, hogy nem lehet mit tenni. Többi hormonértékem jó, progeszteron is, de biztos ami biztos alapon a terhességek alatt kaptam utrogestánt 3X2-öt. Volt petevezeték-átjárhatósági vizsgálat, az is teljesen rendben. Nincs miómám, cisztám. Ciklusom 12 éves korom óta óramű pontosságú 28 napos, 14. napon ovulációval, amit hőmérővel, teszttel, ultrahanggal többször igazoltak. AMH szintem is jó A második vetélést követően elkezdtük egy magánklinikán a lombik kivizsgálást, kiderült, hogy én MRTFH heterozigóta, férjem MTFRH homozigóta ezért 3X3 mg folsavat szedek (most is, mert tervezünk újabb terhességet) és a terhesség 6. hetétől heparin injekciót szúrtam magamnak, mégsem lett sikeres a terhesség. A 3.vetélést követően elvégezték a magzat kromoszóma vizsgálatát- egészséges volt a magzat. Orvosaim és és mi is tanácstalanok vagyunk már, férjemet és engem is lelkileg nagyon megviseltek a történtek, a legnehezebb, hogy nem tudjuk, merjünk-e újra próbálkozni. Korábban felmerült, hogy olyan meddőségi klinikán próbálkozzunk, ahol beültetés előtt elvégzik az embriók genetikai vizsgálatát - preimplantációs genetikai technikával, de ezt az eljárást most Magyarországon beszüntették. Érdemes-e külföldre mennünk és olyan lombik központot keresnünk, ahol engedélyezett ez az eljárás? Voltunk olyan meddőségi orvosnál, aki szerint az életkorom miatt nekünk spontán teherbeeséssel nem is szabad próbálkozni, csak pgd-s lombikkal. A férjem spermaszáma jó, mozgó spermium 70%, morfológiája 5% kerek sejtek száma 1,5 M/ml, a leletre azt írták, hogy normozeospermia. Halosperm vizsgálatot is végzetek az is jó volt. Sperma kórokozó-vizsgálat rendben. Kariotipizálást is végeztek, az is rendben. A héten voltunk komplex immunológiai vizsgálaton, a beszúrt linken olvasható vizsgálatokat végezték el, ennek várjuk még az eredményét: http://www.g1labor.hu/index.php/ujdonsagok/habitualis-vetelesek-immunologiai-okainak-diagnosztikajaReménykedve várom tanácsukat, hogy akár nekem akár férjemnek milyen vizsgálatokat javasolnak még. Javasolják-e pdg-és lombikot? Én egészségesen élek, rendszeresen mozgok testsúlyom normális, a pajzsmirigyre szedem a gyógyszert és szelént is, e mellett folsavat, femibiont, D vitamint, krómot, inofolicot, Várcukrom vérképem is jó, inzulinrezisztenciám nincs. Férjem dohányzik, napi két dobozzal, ezt tudjuk, hogy nem szerencsés, de nem gondolom, hogy 3 vetélés a dohányzás számlájára írható. Én természetesen nem dohányzom. Már nem tudjuk, kezelőorvosaim se, hogy mit tehetnénk a sikeres terhesség érdekében. Köszönöm, hogy elolvasták hosszú levelemet, várom válaszukat! Tisztelettel: H. Eszter
Kérdező: wester Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2015-12-13 18:26:23
Csókolom,azzal a panasszal fordulok önhöz,hogy már régebben is volt hogy az iskolában olyan bezártságot éreztem,és jobban elkezdett verni a szívem,izzad a tenyerem,olyan fényesebben látok,és szédülök,és valahogy nem tudom normálisan látni a világot,félek és mindent rossznak látok.és mikor vége lett az órának amin nagyon bezártságot érzek,akkor utána jobb.Ez megint nagyon rám jött ez az érzés egy két hete,nagyon erős és nagyon rossz,mindig féltem ez miatt suliba menni,de most még jobban mert nagyon sokszor rám jön.Járok Veszprémbe a pszichiátriára.Ott a doktor úr valami relaxációt mondott rá.Még nem csináltam.De nem csak ez a baj,hanem az hogy itthon is sokszor nem érzem jól magam,itthon is van hogy szédülök,olyan gyengeséget érzek,és rossz a közérzetem,nagyon néha hányingerem is van egy nagyon pici ideig.És néha van olyan de ez ritkán ,hogy a szemem előtt ilyen ezüst fényes valamik mennek.Mikor tavaly felment a vérnyomásom akkor olyan volt hogy csak a dolgoknak a felét láttam a másik felét meg nem,meg akkor is bizseregtek a szeme előtt valamik,de az a vérnyomásom miatt volt biztos.De néha szokott olyan lenni hogy a szemem előtt ilyen ezüst fények mennek.nem tudom miért ,aztán elmúlik.Ami a suliban jön rám az a bezártság pánikos féle dolog az biztos a feszültség meg ilyenek miatt lehet.De a többi ami itthon is van,a gyengeség,meg a szédülés,meg a fényes látás meg a néha hányinger,meg a szemem előtt azok az izék.Nem tudom azok mitől vannak.És nem tudom miért, nem értem miért félek ettől de úgy félek hogy mi van ha agydaganatom van? Én most annyira félek,nagyon félek ettől.
Kérdező: Fajdalom Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Kiss T.Mária 2015-12-06 07:10:04
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 hónapja folyamatosan gyomorfájdalommal szenvedek... valamikor nagyon erős a fájdalom valamikor pár napra enyhűl. Körülbelül egy éve voltam tükrözésen ahol annyit mondtak felmaródásom van,de nem adtak antibiotikumot mert gyógyulóban volt és nem volt bakteriális vagy nem is tudom pontosan..nem akarok hülyességet mondani,de papírt nem kaptam róla.... viszont most 3 hónapja folyamatosan fáj a gyomrom de valamikor már annyira,hogy úgy érzem nem élem túl.... külföldön élek..voltam orvosnál vele ahol felírták az omeprazolt amit szedtem is 2 hétig legalább de nem volt hatása és megmaradta fájdalom(ráadásul halottam a protonpuma gátlók nagyon is nem jók).....sokszor annyira fáj ,hogy nem bírok aludni éjjel..ha tudok is csak háton félig ülve..ha egy kicsit is a jobb vagy bal oldalamra fekszek még jobban fáj...a másik dolog ha ülök vagy előre hajolok akkor még jobban erősödik a fájdalom. Probáltam Gaviscont folyadékot is de attól még jobban begörcsölt a gyomrom... nagyon nagyon el vagyok keseredve és szeretnék már megoldást találni,mert nem bírom már hogy folyamatosan gyomorfájással fekszek és kelek...azt még hozzá teszem hogy teljesen életmódot váltottam 2 hónapja....egyátalán nem iszok kávét egy kortyot se...nem eszem csokit egy kockát se..sem fűszereset és mozgok.... lehet hogy gyomorfekélyes vagyok amit csak gyógyszerrel lehet meggyógyítani? lehet esetleg epe miatt is?
Kérdező: Bnettaa Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Hölgyem / Uram ! Kérdésem, hogy vajon hol találok listát arról, hogy egy frissen műtött ember mit is ehet pontosan és mit kell feltétlen kerüljön, ha a vékony és vastagbelekből vettek ki 1-1 darabot? (nem részletezném, hogy miért nem tudom, de szerintem ez a diéta nem titok, csak nem tudom, hol juthatnék hozzá és én magam nem tudok eljutni a kórházba, hogy kérjek személyesen még egy ilyen listát a dietetikustól) Nagyon köszönöm, ha tud segíteni! Üdvözlettel: Katalin
Kérdező: Sipike Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr. Úr!!! Érdeklődni szeretnék lágyéksérv tüneteiről,illetve azt szeretném megkérdezni hogy férjem olyan másfél hónapja has alján lágyék tájékán érez néha néha húzódó fájdalmat.Elmentünk orvoshoz szerintünk nem alaposan vizsgálta meg és azt mondta kezdetleges sérve van.Tapintásra lehet érezni egy kis mogyorónyi nagyságú csomót.Férjem időközönként érzi a nyilaló fájdalmat és azt mondja úgy érzi ez a csomó fentebb helyezkedik már mint volt eddig,nőni nem nőtt.Kértek tőle általános vérvizsgálatot nem mutatott semmi eltérőt.Kérdésem az volna hogy ezek a tünetek megfelelnek a lágyéksérv tüneteinek vagy pedig folytassuk a kivizsgálásokat.Válaszát várom és előre is köszönöm. Tisztelettel:Szűcs Tiborné
Kérdező: Szűcs Tiborné Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő / Doktorúr! 8 hetes kismama vagyok és a párommal most szeretkeztünk először, mióta teherbe estem. Eddig nem nagyon mertünk. Orgazmusom volt, utána pedig nekiálltunk a szeretkezésnek, de közben azt vettem észre, hogy barnás hüvelyváladék távozok a hüvelyemből. Azonnal abbahagytunk mindent, elszaladtam wc-re, ahol a wc papíron is halvány barna folyás mutatkozott. Letusoltam és lefeküdtünk aludni. Reggelre már nyoma sem volt a bajnak, sima fehéres, átlátszós folyásom volt. Se görcs, se fájdalom, se vérzés nincs azóta sem. Történhetett nagy baj? Sajnos orvoshoz csak hétfőn tudok menni. Addig nem.
Kérdező: Náni Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr Úr! Teljesen kétségbe vagyok esve. 11 hónapos kislányomon először hasi, ezt követően mellkas röntgent csináltak. Nem volt kitakarva semmi, a nemi szerveket is érte sugárzás. Utólag olvastam a sugárzás káros hatásairól, hogy növekedhet a gyermekkori leukémia kialalkulásának az esélye. Ez valóban így van? Illetve, meddőséget is okozhatott a sugárzás? Elképzelhető, hogy a petesejtek sérültek? Ha jól tudom, a hasi röntgen nagyobb sugárdózissal jár. Mekkora kárt okozhattam a lányomnak? Kiürül a szervezetéből a sugárzás? Mit tudok tenni, hogy ne legyen semmi baj?Köszönöm válaszát!
Kérdező: Csillag978 Válaszok száma: 0 db
Mozgásom úgy érzem kezd elnehezülni,lassan tudok a megszokott "iramra felkapcsolni" ülés vagy fekvés után.Tudom többet kéne mozognom,4-5 kg-t le kéne fogynom.50 éves vagyok,jóga órákra kezdtem el járni.Öregszem? Szívesen venném szakemberek tanácsát.Előre is köszönöm.
Kérdező: allics2 Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Dr úr. Pár héttel ezelött voltam egy lánnyal és használtam óvszert. Uttánna a péniszem (herezacskom) elkezdett viszketni (nem volt nagyon rossz, de zavaró volt) a makkom alatti rész is bepirosodott, fájt. Ezután elmentem orvoshoz és ott csináltak teszteket. A herpes vírus kivételével mindent (ezeket a vizsgálatokat külföldön végezték el, mivel ott élek) Az orvos azt mondta, hogy nincs semmi bajom csak tisztálkodjak reggel és este is, mossam meg rendesen (előtte is megmostam, megfürödtem minden este), de van 1 fehér pattanás szerű folt a lábam hajlatában és a herezacskón ami először kis hólyagnak nézett ki aminek lyukas volt a közepe, de egyik napról a másikra olyan lett mint egy pattanás. Nem nyomkodtam mert nem mertem, Amúgy nem faj, de néha egy kicsit viszket. Ezzel kapcsolatba szeretnék érdeklődni, hogy mi lehet ez.
Kérdező: Karesz Válaszok száma: 0 db
Üdvözlöm! Körülbelül 3 hete kezdődött a gyomorfájásom.Nem éreztem gyomorégést csak sima gyomorfájást.A háziorvos savlekötőt írt fel.Körülbelül egy hétig tünetmentes voltam,de pár napja olyan fájdalom jön a gyomromba hogy nem is fáj,inkább elkezd remegni a gyomrom és elkezd remegni az egész testem és elmegy az erőm is.Mi lehet ennek az oka?Lehet ezt valamilyen gyógyszerrel kezelni?Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: G Ildikó Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Szakértő ! 3 hónapja szenvedek csuklo fájdalomtól mindkét csuklomban, Mindkét csuklom faj a két szélen. Terhelesre szúr,feszül.Az orvos inhuvelygyulladast állapított meg.Sima gyulladáscsökkentő hatástalan volt, most fejeztem be egy rheosolon nevű szteroid gyógyszer szedeset, de csak a csuklom ropogasat szüntette meg valamennyire.Terhelesre ugyanúgy faj,es a csuklom korzesekor merevnek erzem a csuklom.Mi lehet a gyógymód a számomra? Koszonom szepen
Kérdező: Avrilfc Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-11-24 05:07:56
Tisztelt Szakértő ! 3 hónapja szenvedek csuklo fájdalomtól mindkét csuklomban, Mindkét csuklom faj a két szélen. Terhelesre szúr,feszül.Az orvos inhuvelygyulladast állapított meg.Sima gyulladáscsökkentő hatástalan volt, most fejeztem be egy rheosolon nevű szteroid gyógyszer szedeset, de csak a csuklom ropogasat szüntette meg valamennyire.Terhelesre ugyanúgy faj,es a csuklom korzesekor merevnek erzem a csuklom.Mi lehet a gyógymód a számomra? Koszonom szepen
Kérdező: Avrilfc Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Szentiványi Csilla 2015-11-22 18:39:54
Üdvözlöm! 3-4 hònapon keresztül heti 4 alaklommal futottam nyáron 8-10 km / alkalom. Mindenki mondta hogy ne terheljem magam ennyire de mivel gyorsan fogytam nem foglalkoztam senkivel. 15 kg-tòl sikerült is megszabadulnom ami a terhesség alatt szalad fel rám. (Soha nem sportoltam ennyire keményen és sokak szerint és mostmár szerintem is tùlzásba vittem. )Szeptemberre azonban mikor egyik alkalommal futni mentem kb. 2 km után fájninkezdett az egyik térdemnél kìvül oldalt. 4 km-nél álltam.meg mert már felfelé és lefelé is iszonyù fájdalom sugárzott a lábamba. Mire hazasétáltam addigra szinte el is mùlt. Másnap nem is éreztem semmit. Ez azòta is îgy van, sőt guggolásokat os szoktam csinálni és semmit nem érzek olyankor sem. Vártam egyhetet megpròbáltam ùjra de megint ez történt. Legutòbb kb. 1 hònapot pihentettem de nem változik semmi sajnos. A kérdésem az hogy lehet-e vajon itthon tenni a javulásért (kenőccsel vagy gyògyszerrel, további pihentetéssel) vagy mindenképpen el kell menjek orvoshoz? Mi lehet a baj?Persze ha kell elmegyek az orvoshoz csak elég nehéz megoldani mert nem tudom kire bìzni a gyereket. Vele is megoldottam már ha muszáj volt csak legutòbb az egyik orvos leüvöltötte a fejemet mert el mertem vinni a gyerekemet a rendelésére. De ez nem ide tartozik :-( Szòval ezért vagyok kìváncsi az Ön véleményére először. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: porcsin.eva Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Andrássy Ilona 2015-11-24 05:05:16
Üdvözlöm! 3-4 hònapon keresztül heti 4 alaklommal futottam nyáron 8-10 km / alkalom. Mindenki mondta hogy ne terheljem magam ennyire de mivel gyorsan fogytam nem foglalkoztam senkivel. 15 kg-tòl sikerült is megszabadulnom ami a terhesség alatt szalad fel rám. (Soha nem sportoltam ennyire keményen és sokak szerint és mostmár szerintem is tùlzásba vittem. )Szeptemberre azonban mikor egyik alkalommal futni mentem kb. 2 km után fájninkezdett az egyik térdemnél kìvül oldalt. 4 km-nél álltam.meg mert már felfelé és lefelé is iszonyù fájdalom sugárzott a lábamba. Mire hazasétáltam addigra szinte el is mùlt. Másnap nem is éreztem semmit. Ez azòta is îgy van, sőt guggolásokat os szoktam csinálni és semmit nem érzek olyankor sem. Vártam egyhetet megpròbáltam ùjra de megint ez történt. Legutòbb kb. 1 hònapot pihentettem de nem változik semmi sajnos. A kérdésem az hogy lehet-e vajon itthon tenni a javulásért (kenőccsel vagy gyògyszerrel, további pihentetéssel) vagy mindenképpen el kell menjek orvoshoz? Mi lehet a baj?Persze ha kell elmegyek az orvoshoz csak elég nehéz megoldani mert nem tudom kire bìzni a gyereket. Vele is megoldottam már ha muszáj volt csak legutòbb az egyik orvos leüvöltötte a fejemet mert el mertem vinni a gyerekemet a rendelésére. De ez nem ide tartozik :-( Szòval ezért vagyok kìváncsi az Ön véleményére először. Válaszát előre is köszönöm!
Kérdező: porcsin.eva Válaszok száma: 0 db
Tisztelt Doktornő/úr! 33 éves vagyok.Pár honapja bekerültem a sürgöségi osztályra mellkasi fájdalomal ami terhelésre roszabodot.ekg-t csináltak .sajnos bent kellet volna maradnom de saját felelös3gre távoztam.A sürgöségi osztályon a nővérke azt mondta lehetséges hogy egy infarktus volt.jelen leletek alapján kérném szives az ön véleményét. RR:130/77 hgmm P:89/min Ekg:Sinus ritmus.frekvencia:99/min. Bal deviáció.1-1 kamrai extrasystole. BAH képe.min.ST-T eltérések a V2-ben. Epikrizis: Az elvégzett Ekg vizsgálat 1-1kamrai exstrasystolet 3s bal enterior hemiblokkot igazolt. Jelen adatok alapján maga gondolna infarktusra? Válaszát elöre is köszönöm!