Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Szakember válaszol - Fogtechnikus mester

Fogtechnikus mester

Udv! Szerdan gyoker rezekciot vegeztek, a jobb felso kettes fogamon, mert gyakran volt vele problemam, plussz talaltak benne borsonyi gennyet is.Elotte nem lett cserelve a gyokertomesem.A kerdesem az lenne, hogy ha nem sikerult ez a mutet, lehet-e hidas fogpotlasom, ha a jobb felso 1esem es a bal felso 1esem is ep, viszont a jobb felso 3mason mar van ideiglenes korona, jobb felso 4es, 5os hianyzik, 6os 7es viszont megvan!Elore is koszonom a valaszokat.
Kérdező: Brigitta Válaszok száma: 0 db
Két hete a jobb oldalon folyamatosan kattog és fáj az állkapcsom evés közben. Nem érte semmilyen ütés, zúzódás. Nem szoktam rágózni, nem is erőltettem meg. VISZONT fogyókúzártam az elmúlt 4 hónapban. Lefogytam 30 kilót. (120kg-ról 90kg-ra) Már abbahagytam pár napja a fogyókúrát, mert elértem azt a súlyt, amit akartam. Fogyókúra közben szedtem vitaminokat, kalcium-ot stb... Ennek ellenére a fogyókúra utolsó heteiben elkezdtek fájni az ízületeim. Először a hátam fájt. Kb. egy hét múlva szinte teljesen elmúlt. Utána a térdem fájt pár napig. Az teljesen elmúlt. És harmadiknak jött az állkapocs fájdalom a jobb oldalon. Fájdalommal és kattogással kezdődött. A fájdalom pár nap után enyhült, de a kattogás nem javul. Fogorvosom elküldött panoráma röntgenre. Itt látható a kép, kérem tekintse meg: http://postimg.org/image/igeykxjrz (ha rákattint a képre, teljes méretben is látható) A jobb oldalon kattog, ott ahol a képen az "R" betű látható. Fogorvosom azt mondta semmi különösebb elváltozást nem lát a röntgen fevételen és "ezzel most így hirtelen nem tud mit kezdeni". Szerinte a fogyás okozhatott egy enyhe (akár ideiglenes) csontritkulást vagy az ízületek kiszáradását. És ez lehet, hogy javulni fog, mivel már leálltam a fogyással. Már két hete szedek napi 1200mg Kalciumot, Glukózamin-szulfátból 1000mg-ot és Kondroitin-szulfátból 100mg-ot. Ezek sem segítenek egyelőre, nem javul. Az orvosom szerint egyelőre nem nagyon van mit tenni, engem viszont AZ AGGASZT (és ezért írok most Önnek), hogy az Interneten azt olvastam, hogy az állkapocs kattogást nem szabad félvállról venni és kezeltetni kell, mert súyos következményei lehetnek. Kikophat az ízület, műtétre szorulhat később..stb. Most akkor mit tegyek? Várjak? Vagy kérjek valamilyen kezelést? Ha igen, milyen kezelést tanácsolna Ön?
Kérdező: Gabor77 Válaszok száma: 1 db
Jó napot! Azt szeretném kérdezni hogy a bölcsességfog eltávolítása utáni varratszedés fájdalmas művelet?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Sebők Olga 2013-03-21 20:44:15
Jó napot! Szeretném megkérdezni, hogy igaz-e, hogy a hídakat bizonyos időközönként cserélni kell? 15 éve van meg, de mostanában érzem, hogy kicsit mozog.
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 10 db Utolsó válasz: Sebők Olga 2013-03-18 21:42:53
Jó napot! Nagyon aggódom, mert gyökértelenítették 2 évvel ezelőtt az egyik fogamat. Eddig nem volt vele problémám, de pár napja elkezdett fájni. Kérdésem: a húzás az egyetlen megoldás?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 9 db Utolsó válasz: Dr.Szilágyi Katalin 2013-05-06 20:04:08
Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy az amalgám fogtömés káros lehet e az egészségre? Érdemesebb korszerűbb tömést csináltatni?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Sebők Olga 2013-03-18 21:49:11
Jó napot! Jelentkeztem fogszabályzásra, de a probléma az, hogy ki kellene húzni a 2 szemfogamat, mert túl nagyok a fogaim, nem férnek el és csak így lehet elérni a kívánt eredményt. Két egészséges fogat kihúzni emiatt... Nem is tudom, beleegyezzek-e nem lesz a későbbiekben probléma, hogy hiányzik ez a két fog?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 8 db Utolsó válasz: Sebők Olga 2013-03-18 21:52:43
Jó napot! Előfordulhat gyulladt fogtól megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó? 3 hete húzták ki a bal hátsó fogamat ami gyulladt volt és ciszta is volt rajta.
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 6 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-01-30 12:30:44
Jó napot! Kétszer gyökér kezelték a fogamat, az első kezelés után pár napig nyitva volt, akkor nem fájt. Amikor a gyógyszeres tömést megkaptam fájni kezdett, az orvosom kitisztította, így nem fájt. Most ismét fáj, de nem a fog, hanem az íny. Kérdésesem: röntgennel meg lehetne állapítani, ha van még valami gyulladás?
Kérdező: anar007 Válaszok száma: 9 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2013-01-21 22:44:40
Az a kérdésem, hogy elhalt az 1. fogam, kiidegelték, állandó arcüreggyulladásom volt miatta, az innyembe sok genny volt, kb jó 10 éve kezdődhetett, de 3 éve volt állandó fejfájás, arcüreg, fülfájás miatta és minden 2 hétbe lázas voltam, ez már sokat szünt azért, 2 hónapja vettük észre hogy ez a fog el van halva, kiidegelte, kitisztult a gennytól, panoráma röntgen egy nagy cisztát és gyulladást mutat a csontban, most is minden héten gyógyszert cserélnek benne, vajon meg fog az a ciszta gyógyulni, vagy mi a teendő ezzel, tud javasolni valamit, ráadásul fémallkergiám van.
Kérdező: perge73 Válaszok száma: 7 db Utolsó válasz: Dr. Győrfi Adrienne 2012-09-30 16:05:36


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank