Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvost keresek sűrgősen, kardiológiai kórtörténet

Orvost keresek sűrgősen, kardiológiai kórtörténet kérdések és válaszok

Orvost keresek sűrgősen, kardiológiai kórtörténet


Tisztelt Kardiológusok!



Kérem adjon tanácsot, hogy mit csináljak! Hova fordulatok?


Ez egy tanulságos,egyben szomorú történet.



Ezt az egészet annak idején a megyei kórház rontotta el.kompromitáló leletek tüntek el.ekg-k.holterek.mentőben készitett ekg..megmondták.hogy melyik vizsgálattól.nem lehetek rosszabbúl az egyik a terheléses a másik az elektrofiziológia vizsgálat után., ez a két vizsgálat az életembe kerűlhetett volna, annyit mondtak a vizsgálatoktól nem lehetek rosszabbúl az evés utáni eszméletvesztés túl súlyos szivbetegség biztos nincs, a terhelésre fokozodó mellkasi fájdalom fulladás nem probléma 190 pulzussal sétálhatok, szerintem ez nem normális felelős nincs. Az orvosok zárnak, hogy ne legyen felelős.




Ime a történetem:



Arimias pulzus,bal kamra hipertrophia,59 mm.vlot vesek,spvt-k,vezetési késés ,pitvarfribrilláció,kamrai tachicardia,supraventlicularis tachicardia,qs komplexus,st-t eltérések,széles prs tachicardia 126qrs,sineoralis,funkcionalis szárblokk,av vlokk,bal elülső fascicualis blokk,jobb szárblokk.repol zavar,falmozgászavar, billentyű hiba, holosistoles zörej ,ef 30-40 %,szimptómás szivelégtelenség nyha3-4 stadium," restriktiv cardiomyopathia.."DCM.hipofizis microadenoma.ezek dokumentálva vannak. amit okoz :só viz kálium hormonháztartás felborulása ill.zsir anyagcsere zavar miatt kialakuló szivizomsorvadása.erek meszesedése.Konkrétan teljesen meggátolja a szívizomsejtek nátrium-kálium-pumpájának működését, vagyis az a fehérje válik miatta működésképtelenné, amely nélkül a szívizomsejtek képtelenek nátriumot és káliumot felvenni és leadni – márpedig ez elengedhetetlen a ritmikus összehúzódásokat irányító elektromos impulzusok működéséhez. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szív többé már nem képesek összehúzódni,Elviselhetetlen gyomorfájdalom, hasogató fejfájás, hányás, hasmenés és persze a szívritmus teljes felborulása, Végül tehát a szívösszehúzódásokat vezérlő elektromos rendszer összeomlása okozza az illető halálát,




tünetek:2008 káliumhiány utána magasabb pulzus gyengébb, pulzus megváltozott fáradékonyabb lettem.nem megy az erős fizikai munka elötte 10 évig erdei munka. az enyhe mellkasi nyomás ill. magas 190 pulzus miatt.nem tudtam erős fizikai munkát végezni.nyha1.elötte a maximális pulzus futásnál 115 volt.leépűlés kezdődött nyugalmi 40.2010 evés után 35 pulzus egy pillanatnyi ájulás..2012 még gyengébb, fáradékonysabb lettem, futni úszni biciklizés fizikai munka favágás fűnyirás nem megy a 190 pulzussal kezdett elmenni az erő, ,izmok sorvadása ,melegintolarencia,alkoholtól ,kávétól rosszullét(10 évig napi 8 kávé)gond a házasálettel melegben.nyha2.2013 még gyengébb, fáradékonyabb lettem, erős hasi hizás +20kg egy két ételtől elfáradás.ez érdekes volt. 2014 máj. szivbeindulások éjjel mellkasi nyomással fülzúgással karzsibbadással nyha3..pár nap múlva 2014.jun. 200 méter után a pulzus elérte a 190et, nem megy le 1 órán keresztűl le kellett ülnöm útközben, itt szakadt rólam a víz, .nem megy a lépcsőzés 1 emelet is gond itt is leültem., nem megy le a frekvencia, szakadt rólam a víz aztán 2014.06.28. Munkából fáradtan értem haza, rosszul éreztem magam, ettem, majd lefeküdtem, evés után alvásból 170 pulzusra ébredtem szakadt rólam a víz, alig láttam, egészen 240 ig itt erős mellkasi nyomás fulladás karzsibbadás hátszúrás hányinger homályos látás szédülés 200 nál, beszélni nem tudtam a földön feküdtem. 240 nél szakadást éreztem az erőmet mindörökre elveszitettem.mentőt nem hivtam mert azt hittem elmúlik de nem. 2.5 órán keresztűl teljesen rendszertelenül.sajnos időben ekg nem készült .felelőtlenség miatt..a pulzus terhelés nélkül 80-160 között ingadozott.késöbbi ekgn vezetési késés.labor magas ck 222.ckmb 15.hugysav.420got.gpt.hgb.180cukor.7.5koleszterin.7.5crp.17alacsony kálium.3.4.tesztoszteron 4,5,emelkedett probnp, azóta teljes korlátozás nyha4.a szivemet lehetetlen terhelni. folyamatos gyengeség szédülés ujjak lábak gyengesége.zsibbadása ujjak dagadása lila kézfej.erőtlenség.fáradtság állandó fülzúgás.köhögés.sétánál erősödö.mellkasi nyomás fulladás.emelni nem tudok egyből szorit a mellkasom a pulzus a maximumra ugrik. olyan ritmuszavar ami valószínűleg infarktus ez is, az eröltetéstől hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszurással szédüléssel karzsibbadással eszméletvesztéssel jár az eszméletvesztés evéstúladagolás miatt is.ha eszek még 100 méter is sok.ill eszméletvesztés az emelgetés miatt.ami még tilos.a kávétól gyengeség..meleg.alhohol 170 pulzus..fekete tea .sós füszeres étel .meg a fürdővizem se lehet meleg.ill.intim együtlét esetén erős mellkasi nyomás fulladás hányinger teljes erővesztés ill.eszméletvesztés is lehet.ezért szigorú ágynyugalom.ill.a terheléses vizsgálatnál a 2 fokozatban 185 pulzus a széket alám kellett tenni bal kamra hipertrophia piros ekg. az elektrofiziológia vizsgálat után teljes kimerültség nem tudtam felkellni annyira kimerültem, hogy még a beszéd is nehezemre esett, ahogy beszéltem, úgy fulladtam, és nyomott a mellkasom .extrém erős mellkasi nyomás fulladással 5 méter is gond 4 óra mulva még mindig 100-160 között ingadozott.ha fel akartam kellni kisebb mozdulatokra drasztikus pulzusemelkedés extrém erős mellkasi nyomás ill. fulladás. pulzus 200.aztán az erőltetés miatt .6x 7x beindult a szivem és hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással


szédüléssel hátszúrással fulladással teljes leizzadással eszméletvesztésem lett a kezem -lában a gyengeségtől 3 napig remegett kb 5 nap alatt állt helyre a szív olyan volt, mint a végelgyengülés, mondtam, hogy nagyon rosszul vagyok a vizsgálatoktól, az volt a válasz erre, hogy a vizsgálat után nem lehetek rosszabbúl, amit nem lehet kontrollálni gyógyszerekkel sem.a vérnyomásom 99/85 ,75/55 ,130/110.205/150 diastoles értékem emelkedett.ill.a két érték között sokszor 15-30 közötti különbség van..pacemakerem van a 30 as pulzus ill.asistolia miatt. Az evés után következő dolog történik erőtlenség gyengeség erősödő fűlzúgás mellkasi fájdalom ami hátba sugárzik szédülés ill evéstúladagolás miatt ájulás következik be Eddig 7x volt ájulásom.sajnos.semmit sem tudok csinálni pár méter is gond .a két kamra csúcshoz közeli résznél a sövény altt,hegesedés,falmozgászavar.



gyógyszereim:inspra,coverex.a pulzuscsökkentőket már nem birja mégjobban fulladok szorit a mellkasom szédülök és hányingerem is van még a víz is levert tőle, mert gyengíti a szív működést. a többi gyógyszert birja..ráadásul volt olyan azt hittem meggyógyultam bevettem a pulzuscsökkentőt próbáltam dolgozni de a szivem kiütötte.eszméletvesztésem lett.ezt kellene regisztrálni csak a pacet ki kell kapcsolni.hogy túlterhelés esetén mit csinál a sziv?mert ez igy egy élhetetlen élet.szeretnék teljes életet élni amit most sajnos nem tudok.ez bármikor összeomolhat,ülve alszom de egész éjjel nyom a mellkasom átsugárzik a hátamba a karomba néha az álkapcsomba és a kulcscsontomba.az időjárásváltozás is megvisel.akkor mégjobban nyom a mellkasom fulladok, meg hányingerem is van.



aki eddig vizsgált:Dr .H. K. . echo bal kamra 59mm ef 35 %.Dr .N. S. . echo 40% DCM..Dr F. G. echo 32%.infarkt nyoma. qs komplexus.bal kamra hipertrophia st-t eltérések.falmozgászavar a két kamra sövény alatt csúcshoz közel,elég rossz helyen.tágabb bal kamra. a széles qrs az infarktus nyoma az ekg-n.a billenyűhiba is .DCM.Dr V. Pp. .45%sziranyagcsere zavar miatt kialakult. szivizomgyengeség.szivizombiopszia.szivizomsorvadás sejtszinten restrektiv cardiomyopatia.



Prof :Sz. Z. pulzus 185 mert megmozdultam, 100 ról, azért, mert felültem az ekg ágyra, korábbi echo 35%további vizsgálatok szükségesek...prof .P.L. DCM. holosistoles zörej.billentyűhiba,v iv ben ,súlyos frekvenciazavarok,a sziv pumpafunkciója gyenge..ritka szivizombetegség, amit a tartós káliumhiány éveken keresztül okozott, amit az agyalapi mirigy daganat okozott, szivizmot kicserélni nem lehet kardiomiopátia nyha4.ami nem műthető 1 esély van javaslatok:transzplantáció?a káliumot képtelen felvenni a szivem, ez sajnos biokémia, ami gyógyíthatatlan.



Bno:i2380



Elöbbi betegségekKoraszülött voltam 7 hónapra születtem 1.3 kg anya arh negativ apa pozitiv .vérösszeférhetetlenség állt fenn.teljes vérátömlesztést kaptam igy maradtam életben.2 testvérem elhunyt.születési rendellenesség ezért valószinű garantált volt a szivbetegség.1984 mandulaműtét1994 magas 41.5 fokos láz .véres széklet.180/110 vérnyomás 1 évig nyomó mellkas csak feküdtem .Tesztek:pulzus 70 mert arra van állítva a Pacemaker egyébként 30~40 közötti felállok 120.séta 200 méter 190.álló pulzus 170..próbáltam biciklizni ill.fát vágni a pulzus pillanatok alatt 180 erős mellkasi fájdalom szédülés fulladás .190 pulzusnál összeestem .az erőltetés miatt a mellkasi fájdalomból, késöbb .hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással szédüléssel hátszúrással karzsibbadással eszméletvesztésem lett.gondolom ujabb infarktus.hiába próbálok mindent nem megy .2 autóbalesetem is volt az egyik az evéstúladagolás a másik az emelgetés miatt.egész életemben erős fizikai munkát végeztem erdei munka stb .a 240 óta meg semmi. Van olyan ekg amin ez áll.144 pulzus bal elülső fascicualis blokk.inferior infarktus.anterior infarktus nem zárható ki.ez biztos nem jó.



a bal elülső fascicuális blokk az infarktus miatt hegesedés.ezért bár mikor összeomolhat minden hirtelen szivhalál.59mm tágabb bal kamra 3 echo igazolta.



az első infarktus fáradtam értem haza evés utáni alvás utána történt 2014.06.28.eszm.vesztés 240 es pulzus, ekg nem készült felelőtlenség miatt, itt fáradtan értem haza evés után lefeküdtem, 170 pulzusra ébredtem itt erős mellkasi nyomás fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal, hányinger teljes leizzadással 200.nál már a földön feküdtem beszélni sem tudtam 240 el ment a szivem 2.5 ~3 órán keresztül, ott éreztem, hogy valami megszakadt az erő örökre elment, ekg nem készült felelőtlenség miatt.



a második infarktus újsághordás biciklizés közben az eröltetés miatt 2014,06,30.eszm.vesztés, alig tudtam tekerni a biciklit, azt vettem észre, aztán az erőltetés miatt hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal fulladással eszméletvesztés lett megint.



a harmadik infarktus az elektrofiziológia után túlterhelés miatt.2014.09.12.eszm.vesztés.a vizsgálat után teljes kimerültség nem tudtam felkellni annyira kimerültem.extrém erős mellkasi nyomás fulladással 5 méter is gond ha fel akartam kellni kisebb mozdulatokra drasztikus pulzusemelkedés extrém erős mellkasi nyomás fulladással 4 óra mulva még mindig 100-160 között ingadozott.ha az erőltetés miatt 6x 7x beindult a szivem és megint hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel hátszúrással fulladással eszméletvesztésem lett a kezem lábam remegett a gyengeségtől 3 napig 5 nap alatt állt helyre a sziv.amit nem lehet kontrollálni gyógyszerekkel sem.



a negyedik infarktus a terheléses vizsgálat után .túlterhelés miatt.2014.09.15.eszm.vesztés.


ugyanaz mint az elektrofiziológia után

az ötödik infarktus terheléses vizsgálat után megint 2015.05.eszm.vesztés.



a hatodik infarktus favágás miatt emelgetés miatt 2016.02.eszm.vesztés.megpróbáltam fát vágni kB 5 percig sikerűlt is aztán a pulzus 190 erős mellkasi nyomás fulladással, meg szédültem, a teraszon összeestem, később az erőltetés miatt a mellkasi fájdalomból hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal fulladással eszméletvesztés lett.



evéstúladagolás miatti eszméletvesztés.2015.12.10.evés után jön a szédülés erösödő mellkasi fájdalom fulladás ami kisugárzik a hátamba, gyengeség, ill. evéstúladagolás miatt ájulás következik be.


ezért szigorú ágynyugalom!



Nem akarok több kisérletezgetést!



senki leleteimet nem nézi meg pedig mindenhol van eltérés.


Megvan az eredmény 54%-ot lát 140 es pultusnál.30-40%jhelyett.



Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?itt kötőszövet van a szivizomszövet helyett mondta a radiológus.



Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat



ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is.azért jutottam idáig mert annak idején nem hivtam mentőt ill .az ügyeletes nem csinált ekg-t .


A DCM-es esetek 1/3-ában látjuk, de nem az az okozó, csak egy


részjelenség. Üdv: Dr.T. A.



Némi kötőszövet van ott, nem szivizomszövet.sérűlt a szivizom, szivizomgyulladás



ez biztos nem normális.restriktiv cardiomyopathia.valami megtámadta a szivizmot.



Kedves Kérdező, Az első három sor alapján szívizomkárosodás van a jobb és bal kamra közti falrészleten. Ritmuszavar nehezíthette a vizsgálatot, erre következtetek a tovább szövegből, illetve az EF: 30-40% azt jelenti, hogy közepes mértékben károsodott a szív pumpáló képessége. Többet megállapítani nem tudok, de beszélje meg a leletet a beutaló orvossal is. Tisztelettel: Dr.S.E.



Ill.itt egy sziv mr lelet is



az eredmény 54%-ot lát 30-40% helyett 140 es pultusnál



Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?



Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat



ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is


A kardiológus semmit sem mondott a


Kezembe nyomta aztán ennyi.



válaszát köszönöm.


Kedves Kérdező!



Leletén röviden összefoglalva súlyos ritmus és ingerületvezetési zavar, a bal kamra túlterheltsége (magas vérnyomás?) és szívelégtelenség képe látható



A lehetséges kezelés meghatározása mindenképpen kardiológus feladata.



Üdvözlettel: Dr. N. M.



.kardiológiai vélemény.



hypertonia?érbet poz.doh nincs,alk nincs,drog nincs,vc IGT,pp érték 1.0,hasi tip.elhizás volt utána 12 kg fogyás,chol:pot,tg,hdl,hugysav elev.koraszülött,pm betegség,sok léguti hurut,teszt.szint csökk.évekkel ezelött felmerült sss gyanu,pm-t latolgatták,lab.hypertoniát nem kezelték,2014.jun.inf myoc,2015 dec autóbaleset,evéstúladagolás miatt gyógyszer szedés bizonytalan, a .megyei card. gondozta EF,PM impl,coron megtörtént,mindez neg.????eredménnyel???.kizárt. 2008 káliumhiány.óta egyre fáradékonyabb.mellkasa nyom,fullad,1 alk.volt eszméletvesztéses rosszullét kapcsán 240/min



frekv széles qrs tachycardiája,állitólag EF szerintl.nem ventr. eredettel????korábban már voltak ekg-ján vez zavarok,ES-ek,SVPT.k,a PM beült.után is.holter igazolta RR volt.kl,ingadozó,max 180/110,hgm volt,sec DCM alakult ki,rossz bkf-fel-PM functio??? panangin,metropol z napi fél időnként 2008 óta fokozatosan romló status,fáradékonyság mellkasi nyomás RR p ingadozások,12 kg fogyás,rutmuszavarok egyértelmüen fiz. terhelésre,sex terhelésre ill-étkezésre indulnakel.bb.nem segit.status.Pulmo tiszta,cor balra 2 hu maius,légzési arrh,,sovány ,hepar 1 hu,anasaraca nincs,cyan nincs acrák hidegek.St p impl PM/Metronic 1 éve/elmondás alapján jó PM funct,holteren 150-180/min frekv tachycardiák,maior esemény nincs.



testm:180 súly 63 kg .RR B:115/80 J:135/85.Ekg jelenleg 71/min átl frekv,bal dev,PQ,0,21 l foku AV blokk p pum,p term force,QRS,0,10,0,11,Qtc0,44,V1-3 r reductioQS,átm V5,V4-6 T magas csúcsos poz,BK i vol terh jelek,ill qs,T poz,pozic,mko carotis compr neg. hozott Ekg 144/min frekv vékony QRS tachycardia,sec ST T eltérésekkel.Echo:BK 59/40,S:11/9,Hf 14/10,a septum és a csúcs anterior regioban distalisan elvékonyodott,hypo-akinetikus,uez látható a posterio basalis regioban,a BK hátsó fala hypertoniás,mozog,E/A 60/79,Vo 0,99 m/s EF:32-35%.MMV vastagabb prolabál,MPS MI i-ii,perif jet,non signif.MS nincs,ao gy 29,asc 39!!!!kit 22,AI I-II,érdemi grad AS nincs.JK 29,BP,43x43,JP 43 mm,TI I-II Apsp 20+15 Hgmm,elev,jelzett PF a csúcson,nagy üregi thr-t,acut történést nem látok,PI jelzett,PS nincs.Diagnózis:Hypertonia lab,BKH,sec,dilat,DCM,csökkent glob BKF,fenti falmozgászavarok,amelyek lezajlott myoc történést valószinűsitenek.a két kamra .csúcshoz közeli részén a sövénynél hegesedés..SSS emiatt PM impl,ennek ellenére hiányos med miatt RR és pulzus ingadozások,adynamia.Ao asc picit tágabb,AI I.II,érdemi AS nincs,funct TI,emelk.APSP,min PF,THr,acut tört nincs,szóba jón Ao asc controllja,progresszió esetén mellkasi ct aneur kizárásra.PM funct kontroll Metab paraméterek,és TSH ell.P.RR,labor kontroll ,CDS,ill. perif Doppler.IEprofilaxis.Card gondozás.gyógyszeresen .coverex.1x1.inspra 50mg 1x1.a katétervizsgálat eredménye kérdéses.a LAD distalis harmadban gracilisabb lefutást mutat..ez is okozhatta az infarktust, csak nem véleményezték.



Javaslatok icd,végső esetben transzplantáció.



beteg amnaesiseben évtizedek óta hypertónia ischemias szivbetegség inf.myoc elhúzodó kamrai tachykardia miatt 1.33 postprandalis vc. sin. arithmia kp tengely állás p pulmonale pq 0.20 qrs 0.85 qtc 0.045 v1-v3 ban qs komplexus t poz átmenet v5 ben v 4-6 ig t magas csucsos poz avlt izo spike nincs,lab. hypertonia st post inf. myoc.mi ti . csökk. bkf 32% eszméletvesztést okozó ventlicularis tachycardia.igen minimális terhelésre erősödő mellkasi fájdalom, ekgján sín arritmia, kardinális panaszai fokozódnak ezért hospitalizációja javaslom ICD beültetéssel wood kritériumok mérlegelés évvel transzplant áció céljából, P. L. hasonló javaslata alapján Hazaengedni így nem tudom A szivultrahang vizsgálat eredménye attól függ ha sziv lassaban ver látható a falmozgászavar csökkent ef 30%.ha a sziv gyorsabban ver a vizsgálat alatt akkor jobb ef mérhető falmozgászavar nélkül.ez sajnos tiszta fizika.Kedves László,




sajnálom, de ez egy teljesen más szakterület, melyhez nincs képesítésem.



Itt kizárólag szorongás és pánikbetegségben szenvedőkkel foglalkozunk.



Igazán sajnálom!

Dr. K.Sz.



az EKG.Bigemimia látszik.2 központ működik.A normális sinus ütést szinte minden alkalommal egy jobb szárblokkosan vezetődő ütés követi.Mikori ez az EKG?Nekem úgy tűnik, h volt egy teljes - pitvar - kamrai disszociáció, vagy harmadfoku AV block.Majd ezután a lezajlott infarctus képe.



az MR - t. A qrs 0,08 normálusan.Önnek 0,126.Annyit jelent , hogy a kamrákban az ingervezetés lassult.Önnél a dilatatió és a infarctus miatt.Ha a kamrai vezetés lassult, akkor nem syncron a 2 kamra munkája.Ez neheziti a balkamra functioját. Ami biztosan látszik, az egy tágabb, rosszul contraháló Balkamra és egy normális jobb kamra.Mi 2 heget látunk.Az egyértelműen nagyobb, pericardiumhoz nőtt mellső fali és csúcsi nagyobbat, illetve egy oldalsò a jobb kamra felé iranyuló postetior kisebbet.



A LAD , azaz a mellső bal oldali leszálló koszorúsér ágban egyenetlensegek, meszek.Kis mesz az aortaban és amennyire megitélhető a kéthegyű billentyú felfüggesztésénél az annulusban.volt infarctus , betegek a koszorúserek ,tagult a a balkamra ,mozgása renyhe asyncron.ez az igaz.



Az adenoma daganatok sebészi rezekciója szinte teljes gyógyulást ígér. Kisebb daganatoknál a műtét halálozási aránya 1% alatt van, nagyobb tumorok esetén 3% körüli.



A további túlélési esélyek kevésbé függenek az életkortól, sokkal inkább a már kialakult szövődmények határozzák meg a végleges gyógyulási esélyeket. Cushing-kór esetén például a túlélési esélyek függenek a kór szövődményeinek (magas vérnyomás, cukorbaj, érelmeszesedés, koszorúér-betegség, kardiomiopátia, stb.) stádiumától is.



Vezető tünetek: arrhythmia, decompenzáció, kamrai tachycardia.... javaslom minél hamarabb !! Szívelégtelensége van és ennek egyrészt oka a magas pulzusszám, másrészt következménye. A folyamatos tachycardia tovább rontja az állapotát.... véleménye alapján (amennyiben javasolják a várólistára vételt) - szívtranszplantáció.



Ha a... vizsgálnak, és már P. L.prof is látta, akkor én többet ehhez sajnos nem tudok hozzátenni.



A leírásod alapján nagyon súlyos cardiomyopathiát van, amelyet kardiológiai kezelésekkel már nem tudnak korsában tartani, mindenképpen szívtranszplantációra lesz szükséged, addig esetleg ICD terápia, esetleg ideiglenes műszívkezelés szóbajöhet.



ha szívtranszplantra lesz szükség, azt is ők fogják végezni.


Kedves Kérdező!



Ez egy előrehaladott betegség.



Súlyos szívelégtelensége van, ami nem fog sokkal javulni. Öröm a kezelő orvosának, ha szinten tudja tartani.


Életmódbeli változásokkal sokat tud javítani az állapotán. Vegetáriánusként, kávé nélkül sokkal több energiája marad.



Üdvözlettel:Dr.W. J.



Tisztelt M. Az Ön által leírt vizsgálati eredmények alapján a panaszok hátterében súlyos szívelégtelenség, különféle ritmuszavar áll, mely alapján szigorú orvosi ellenőrzés, kórházi ellátás szükséges. Kérem sürgősen keresse fel a kardiológusát a fent leírt panaszai miatt. Tisztelettel: Dr Sz. I.



A szívnek az a része, amelyik a nagy vérkörbe, tehát az egész testbe pumpálja a vért, megvastagodott. A szív ingerültvezető rendszere, ami a szívveréseket generálja, elégtelenül működik, túl gyorsan és szabálytalanul ver a szív. Ezek meglátszanak az EKG hullámon is. Elég komoly szívritmuszavar, a szív pumpafunkciója 30-40%ban, tehát közepes mértékben csökkent. Nyugalomban, illetve a legkisebb fizikai aktivitás hatására is fokozódnak a beteg panaszai (nyha 3-4).




Számtalan szívbetegség létezik - azoknak számtalan stádiuma - minden általánosított leírás hamis, mert minden szervezet különbözik ! Szívbetegséget csak a beteg egyénre vonatkoztatva szabad orvosilag értékelni. Jó példa a koleszterin-kérdés - Mást mondott Dr. H. I. mást mond Dr. P. L. Egyikük orvos-biokémikus (volt sajnos.....:( ) - másikuk szívsebész, akinek módjában állt "egyenesben" összehasonlítani a boncoláskori állapotot, a kardiológus véleményét, a szedett gyógyszereket és hatásukat ......A beteget folyamatosan kezelő, kontrolláló orvos látja igazán a folyamatot - mert folyamatról van szó. Ahogy az életkor halad előre, úgy kell - szükséges mindig az aktuális helyzet szerint kezelni a beteget. A tíz éve meghatározott gyógyszerelés már lehet idejétmúlt, túlhaladott - az újonnan felírt gyógyszerek hatása egy adott betegnél csak v á r h a t ó s á g - előre úgyszólván semmi nem biztos. A biztos csak egy.....de azzal ne foglalkozzunk !!! Nem hiszek a nagy hirtelen kimondott "pánik betegség"-ben.......amit ma pánikbetegségnek mondunk, az régen vegetatív neurózis volt, azaz szervi elváltozás nélküli funkcionális zavar. De ehhez előbb alaposan ki kell zárni minden szervi betegség lehetőségét !!!!!



" a terhelésre fokozodó mellkasi nyomás nem probléma.ill.nem lehetek rosszul a terheléses vizsgálat (közben...) után..... " Akárki mondta, hazudik !!!!! Vagy nem hozzáértő !!!!!László Valami nem jó.nekem ilyen a pulzus meg a vérnyomás (fénykép).......Erre írtam:A vérnyomásod normális, a pulzusod nagyon megfutott...mit csináltál?? Úgy értem, milyen mozgást végeztél ??300 méter séta 180 pulzus, annyi az eltérés az ekgn, hogy nem is sorolom. Dr. Sz. M.



Tisztelt M.



Köszönöm megtisztelő bizalmát, hogy hozzám fordult a panaszával.Átnéztem a z elküldött anyagot, levelezést, kórtörténetet, a felállitott dg-t.



Az a véleményem, hogy állapotát, kezelést leginkább a lakóhelye szerinti Szivelégtelenség Ambulancián tudják ellenőrizni, kezelni.



Az Ambulancián, ha indokolt, megszervezik önnek a resynchronizáló Pacemaker kezelést is, optimalizálják a gyógyszer-beállitást,életmódbeli tanácsokkal lát




ják el, hiszen döntő többségében az Önéhez hsasonló szivpanaszokkal biró betegekkel foglalkoznak, nagy tapasztalattal.




Üdvözlettel: dr, Z. J. kardiológus



Levelében leírtak alapján Ön súlyos szívbetegségben szenved, mely alapján állandó orvosi felügyeletre és szükség esetén kórházi ellátásra szorul.




Javasolnám, hogy lakhelyéhez minél közelebbi kardiológus segítségét kérje, aki kórházi hátteret is tud biztosítani.



Kitartást, egészséget, sok türelmet és egy jó kezelő orvost kívánok Önnek!


Üdvözlettel:




Dr. Sz. I.



A jobb és a bal kamra nem szinkron mozog a bal kamráé rosszabb, mint a jobb kamráé, az intra és Intraventlicularis vezetési zavar resynchronizáló terápiát igényelnek, tehát a pitvari Pacemaker nem jó, nem a pitvarnak van baja, olyan kellene ami a jobb kamra oldaláról segíti a bal kamrát, de mivel több probléma is van transzplantáció.a LAD fejletlenebb koszorúér okozhatott infarktust az adott területen, a kontrasztanyag halmozás hegeket jelent, a károsodás a kamra fal bal oldalán van. A magas hemoglobin, szint az oxigén hiányt csökkentik, de a keringést rontják az erekben szíverekben is


2019.04.09.

Kardiológiai vélemény



Anamnézis :ISzB, st, p, inf, myoc, sec, dilat, Mi, TI. 2 éve asystolia? miatt PM. impl. Biotronic AAI. 2 éves vidéken. Azóta számos helyen vizsgálták. Rosszullétei miatt. Igen gyenge pulzusa pillanatok alatt 190 ig felmegy. Fullad, otthonában feküdni tud csak mellkasa gyakran nyom RR labilis. 130-140 min. Supraventlicularis paroxyzmussal érkezik köhögés ingere van. Carotis pressióra semmi változás pp, vc alacsony volt 1-2 hypofizis microadenoma.



Gyógyszerei:coverex AS 1x5 mg. Inspra 1x 25 mg.

Cave:nem tud róla.

Jelen panaszok, 120-140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia sec. isch. Qrs 0,11.



carotis pressió hatástalan.


Status, sovány pulmo tiszta, cor b maius. ritmusos tachycard szív hangok, hepar 1 hu



anasarca nincs, mko FV. perif cyan.



Magasság 180 cm. Súly 63 kg.


Vérnyomás bal 148/100.jobb 130/100.



EKG, 140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia. sec, isch, AAI PM mellett.



Echo:BK 59/42mm,Septum 13/11mm. Hátsó fal 13/9mm. Posterobas hipoakinesis, az anterior Septum és a csúcs elvékonyodott mozgása dyskinetikus a globális BKF jelentősen csökkent E/A 50/65 a két hullám összeolvadása a bal pitvari nyomás növekedésére utal. V-0 0,95 m/s



EF 30-32%MMV vastagabb meszes prolabál Mi gr I-Ii MS nincs 3 tasakos jól nyíló aorta billentyű Ao gyök 28 mm Ao asc. 34-35mm



Ao Bill sep 22mm AI gr I-Ii Ao max gr 10 hgmm


JK 32mm BP 40x39 mm JP 44mm TI gr II


APSP 20+15 Hgmm IVC 16mm Thrombus és



Friss PF nem látható. Jobb pitvarban követhető a PM elektróda.



Diagnózis supraventlicularis parox tachycardia, DCM st p inf. myoc jelentősen csökkent BKF.



Amely inspra ellenére sem mutat javulást calcif, MMV, MPS I-Ii. Ao asc tágasság a norm felső határán. fenti áramlás zavarok, emelkedett APSP, Card. decomp. NYHA III.v AAI PM impl utáni Status a PM impl 2 éves. Továbbra is isch eredetű DCM csőkk BKF, fenti vitiumok, AAI PM funkciója nem elég ehhez az állapothoz. ICD? HTX lista?a LAD a bal kamrához vezető koszorúér veleszületettel túl vékony ez okozhatta a problémát, de ezt senki sem véleményezte, pedig kellett volna. Ráadásul be van szorulva pont a LAD 2 izom közé



A kezelőorvosom leirta, hogy hol vannak a bajok, Av blokk van, tehát a koszorúserekkel baj van, a bal elülső fascicuális blokk az infarktus miatt, a 126qrs szivelégtelenséget jelent, a szív zörej, meg billentyűhibát, a magas ck ckmb szintén a károsodás miatt. 1, a bal kamra 59mm az aorta tágabb, 2,két heg van a szív mren, késik a jobb kamra aszinkron mozognak a kamrák, 3,a billentyűk meszes nem jól zár a kéthegyű,meg az aorta billentyű is. 4,az egyik koszorúér a LAD, veleszületettel túl vékony, ráadásul be van szorulva 2 izom közé, kp harmadban jelentős kaliber ingadozású járó bridge látható ez is okozhatta a bajt, bomlik a szív izom kötőszövetté alakul, ritka szivizombetegség magas ck, ckmb, látta a szív uhn, sajnos nem mindenki veszi észre



, meg melyik betegség mit okozott, de ez senkit sem érdekel,nagyon alaposan megvizsgált, és átnézett mindent. szeretném ha segítene. Hiába mondja a kardiológusom, hogy nagy a baj ez nem játék 40 éve van a szakmában, nem törődik senki sem vele, ez a szomorú. Eddig senki sem vette a fáradságot, hogy átnézze Leleteimet, pedig minden Leleten van eltérés, csak 2 orvos. P. L. és a kezelőorvosom. Dr. F. G. főorvos. 3x küldőtt sürgősségivel, de senki sem tesz semmit



Köszönöm, hogy elolvasták.

A LAD kp. jelentős kaliber ingadozású járó bridge látható. Jobb domináns keringés. Tehát a bal rossz.



Lényegében egy szívizom részlet nyom (systole-kor) egy koszorúeret.e van szorulva egy koszorúér két izom közé születési rendellenesség miatt. Általában jól reagál a dolog bétablokkolókra (pl. Nebilet) Pitvar-kamrai blokk esetén nem ajánlott (Meg kell nézni a leletek szöveges leírását - szerepel-e "blokk" !!!!!!!)sajnos blokkok vannak, 6 féle van, van av, bal elülső fascicualis, sineoralis, funkcionalis, jobb szárblokk, pitvar~kamra blokk is van. Ezért vagyok rosszúl a pulzuscsökkentőktől.



Mutatott a vérvétel magas ck 222.ckmb, ckmb 15, magas, gót, gpt, ggt, bilirubinok, hgb 180, cukor 7,5,koleszterin 7,5,crp 17,5,alacsony kálium 3,3,alacsony tesztoszteron 4,5,emelkedett probnp 120 ami szivelégtelenséget jelent.



mutatott az ekg, nincs 2 egyforma ekgm bal elülső fascicualis blokk inferior infarktus, nem zárható ki anterior infarktus abnormális ekg 126qrs szivelégtelenséget jelent



Terheléses vizsgálatnál eltérés séta 190 pulzus bal kamra hipertrophia piros ekg, eltérés az ekgn, a széket alám kellett tenni összeestem, 2 napig fel se tudtam kellni, később pedig az erőltetés miatt hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal fulladással eszméletvesztés lett, megint infarktus. Olyan volt, mint a végelgyengülés.



Holteren asistólia, 30~190 közötti pulzus sétánál, spvt, sineoralis, funkcionalis, av, pitvar kamra blokk, jobb szárblokk,



Szívultrahang 3 echon tágabb bal kamra 59.mm,kéthegyű billentyú és az aorta billentyű nem jól zár, meszes, tágabb aorta 38mm,falmozgászavar.



A szivmr



Intraventlicularis asszinkronia a jobb kamra késésével, ill, kontrasztanyag beadását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat, megvannak a hegek, de nem foglalkoztak vele felülbirálták. 2 heg van a hátsó falon is és az első falon is az orvosom egyből észrevette, meg látta az mrt is.



A katéteres vizsgálatnál a LAD a bal kamrához vezető koszorúér veleszületettel túl vékony, gracilis, ill.. kp harmadban jelentős kaliber ingadozású járó bridge látható,be van szorulva egy koszorúér két izom közé de azRCX része hiányzik.az orvosom szerint ott is van baj. ez is baj, Av blokk is van.



Szivzörej van, tehát a billentyű rossz



Van itt még vezetési késés, spvt, pitvarfribrilláció, kamrai tachicardia, supraventlicularis tachicardia, repol zavar, qs komplexus lvot vesek, st-t eltérések csökken bal kamra funkció, csökkent diastoles bal kamra funkció.



Tehát ami árt a szívnek a mozgás, az emelgetés, az evés, a meleg, az alkohol,a 180 pulzus erőtlenség gyengeség, teljes leizzadással, eszméletvesztés az alkohol miatt, kávé, kávétól gyengeség erőtlenség, a sex, energiaital, sós, fűszeres, zsíros étel, szénsavas, ital, még a fürdővizem se lehet meleg, ott is eszméletvesztés volt, lassan felállni, mert, terhelés nélkül is rosszúl vagyok mellkasi fájdalom fulladás ami terhelésre fokozodik, amiből bármikor infarktus lehet megint, az erőltetés miatt. ezért szigorú ágynyugalom. A máj nagyobb a vese funkció rosszabb lett.



Kardiológiai lelet 2020.01.07.



Anamnesis



Ism.vizsgáljuk a DCM~es több myoc infarktuson átesett továbbá több alkalommal eszméletvesztéses rosszullétel kezelt AAI PM~es ritmuszavarom beteget, aki hypokalemias tartósan bbt szedni nem tud.



Típusos effort panaszai pulzus ingadozásal vannak, az elmúlt hetekben készült coron LAD bridge igazolt,jelentős kaliber ingadozással, a jobb coront épnek találta az RCX dist része nincs lierva, hogy azzal mi van???? Korábban jelentős BKF csökk nyha III-IV Card dekomp ismert kamrai asszinkróniával, különböző ritmuszavarokat, jelenleg eleve probnp látszik, és 3,3 kálium szint, továbbá a korábban is leirt, FV-i cyanózist, ennek vizsgálata nem történt meg Hypertóniás, koraszülött, hipofízis microadenomás, nem gondozott, CMP-s beteg.



Terápia:Inspra 25 mg, coverex 5mg



Cave bbt. szedni nem tudott, más pulzuscsökkentő nem merűlt fel.



Panaszok:Tipikus effort panaszok most már nyugalomban is fullad, epigastr fáj palpitatió érzése van. Utolsó collapsus 2016.fizikai munka közben. Emelgetés miatt, favágás. Az erőltetés miatt hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszúrással karzsibbadással szédüléssel szemhomállyal eszméletvesztésem lett, csak később tértem magamhoz.



Status:Card cachexia, pulmo felett édesebb légzés, cor b 2 hu maius ritmusos tachycard szív hangok, 1-1 és, légszomj, FV-i cyanózis, fáradékonyság PM-el mitr 3/6-os syst zörej, Ao felett halk diast zörej, hepar 1,5 hu, anasarca nincs.



Magasság 180 cm, 60kg.



B 110/70,J 128/80



EKG 84/min sr, bal, dev, PQ o, 16,QRS 0,11,QTC 0,43,VI-3 r Red, Inc RBBB póz, átm V4, V4-6T magas csúcsos póz.



Echo:BK 59/43,S 13/11,HF 13/10,a inferiolat régió, és a anterior Septum dísz ⅔-a hypokin, kamrai asszinkrónia, E/A 55/80,vo 1,1 MS, EF 32-35%JKF jó. Meszes mitr mellső vitorla Mi I-Il, mész a 3 tasakos Ao billentyűn, Ao gy 28,asc 34-35 mm! kit 22 AI I-Ii, AS nincs JK 37,BP43x42,JP 43 TI I II APSP eleváltr,IVC 16 PF thr nincs. A jobb szív félben a JK csúcsáig PM elektróda követhető. Dr Gellért állított a PM-n, így a múlt alkalommal észlelt supraventlicularis paroxyzmus jelenleg nem látható, 80 körüli frekv - nál 1-1 PM ütés látható már, Diagnózis :DCM congenit, csökk BKF, kamrai asszinkróniával, emelkedett APSP, Card dekomp NYHA III, amelyet probnp eleve is alátámaszt, hipofízis microadenoma, hypokalemia. Terhelhelhetetlen Status, FV-i cyanózis, erről doplert nem látok. Coron beteg, LAD bridge, st p inf myoc rec SSS? asystolia? miatt AAI PM impl. Card szempontból továbbra is HTX lista jönne szóba, addig is ICD mérlegelés, ill. Kálium pótlás, frekvtól függően esetleg, ha szükséges, Ivabradin adás, nagyon nem csökkentené a frekvt, mert jelenleg ez az egyetlen módja, hogy a keringés ne omoljon össze, MR korábban pozitív volt több ág bret-nek megf mutatott myd, myoc halmozást, asszinkróniát. A beteg panaszai fokozódnak HTX listára kerülés indokolt. minden elvégzett vizsgálat fényében.




Gondoljanak bele, hogy milyen élet ez?



Az egyik ismerősöm is így halt meg a 3 infarktus vitte el és senki sem vette észre az első kettőt sem pedig akkor kórházban is volt ő is lábon hordta kise szivct se katéter pedig 4x volt neki, se szivmr, se ekg, se terheléses ekg, se szívultrahang, hiába mondta, hogy rosszul van, a boncolás mutatta ki. borzasztó, ha nem hisznek a betegnek, leleteknek, másik kardiológusnak aki alaposan átnézett mindent és le is írta. 4x küldött a klinikára, de hiába minden.nekem meg minden mutatott, csak oda kell figyelni. Direkt megmutatta a szívultrahangon 30 percig csinálta, mindent észre is vett, a billentyűhibákat, és a falmozgászavart is, és a tágabb bal kamrát is láttam.direkt lelasitotta a felvételt,a 2/3 része hipoakinesis így jobban észrevenni. . Ő senki kedvéért nem fog hazudni, csak az igazat írta le. Amit leirtam letesztelhető bár mikor.

Valamiért senki sem meri bevállalni, hogy nézzük meg milyen ez a szív valójában, sokmindent elmondott az orvosom, hogy mi miért falsh, de ehhez több idő kell, nem 5 perc, legalább 1 óra, hogy mindent átnézze

Elérhetőségem ha segíteni szeretne valaki 06706291574






Súlyossági stádiumok





A szívelégtelenség legrégebben és legszélesebb körben használt stádiumbeosztása a New York-i Kardiológus Társaság (New York Heart Association, rövidítve NYHA) javaslata alapján az alábbiak szerint történik:




NYHA I. osztály: ebben a stádiumban a fizikai teljesítőképesség nem korlátozott, a szokásos fizikai aktivitás nem okoz fáradtságot, nehézlégzést, vagy szívdobogásérzést.




NYHA II. osztály: ebben a stádiumban a fizikai terhelhetőség enyhén korlátozott, a beteg nyugalomban panaszmentes, a szokásos fizikai aktivitás azonban fáradtságot, nehézlégzést, vagy szívdobogásérzést okoz.




NYHA III. osztály: ebben a stádiumban a fizikai terhelhetőség kifejezetten korlátozott, a beteg nyugalomban panaszmentes, de már a szokásosnál kisebb fizikai aktivitás is tüneteket okoz.




NYHA IV. osztály: ebben a stádiumban bármilyen fizikai aktivitás kivitelezhetetlen panaszok nélkül, a betegnek nyugalomban is vannak szívelégtelenségre jellemző panaszai.











Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás



Flattr this




INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank