Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Orvosi szótár - Tracheotómiás szelep

Tracheotómiás szelep leírása, hatása

Tracheotómiás szelep

Kb. 1,5-4 cm hosszú műanyagcső, amelyet a tracheosztómába helyeznek, feladata a levegőáramlás irányítása, a laringektomizált beteg beszédjének elősegítése.

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó videók
A kifejezéshez kapcsolódó orvosoknak feltett kérdések és válaszok
2012-ben műtöttek Boeck sarcoidosissal. Egy kb. tyúktojás nagyságú folyadékkal telt csomót vettek ki a nyakam jobb oldalán. Gyógyszeres kezelést nem kaptam. Kb. 2 éve jelentkeztek újabb tünetek. Tüdőcsúcson göbök, nyakam jobb oldalán csomók, asztmatikus tünetek, szívpanaszok, nehézlégzés, kiütések , gombás fertőzések stb. Voltam különböző vizsgálatokon: tüdőgondozó, kardiológia, bőrgyógyászat, reumatológia, allergológia, szemészet, pajzsmirigy vizsgálat stb., de mindenütt csak tüneti kezeléseket kaptam. Amit én érzek: szívpanaszok (zsibbad a szám, szapora pulzus 100-110) szedek vérnyomáscsökkentőt, pajzsmirigy alulműködés (Letrox 125 mg), éjszaka ha fekszem nem kapok levegőt, úgy érzem megfulladok, a nyakam jobb oldalán egészen föl a koponyámig fáj és meg van vastagodva egy ér, állandó köhécselés, fulladás - nincs levegő, lassan mindenre allergiás vagyok (pl. ultrahang vizsgálathoz használt zselé, minden ami tartósítószert tartalmaz), nem használnak az allergia gyógyszerek (sok mindent kipróbáltam) időnként zsibbad a jobb kezem, egy idő óta szem panaszok. Szeretnék egy olyan orvost találni (mégha maszek alapon is) aki végre átlátná és kezelné a betegségem.
Kérdező: HMagdi Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
Üdvözlöm. Szeretnèk èrdeklődni. Èdes apàmmal kapcsolatos betegsège. Diagnózis: J8410/3- Egyèb intesrtitialis tüdőbetegsègek fibrosissal: J9610/ 5- idült lègzèsi elègtelensèg. Szeretnèm megtudni milyen betegsège van?ès van e rà valamilyen gyógymód? Gyakran terhelhetősègre fuladàsos tünetei vannak. Melkasi fàjdalom. Az elmult napokba 3- szor is elesett. Az első esèsről nem tudott csak elmondàsa alapjàn arra èbredt hogy a földön fekszik. Kèrem szives segìtsègèt. Üdvözletem viola.
Kérdező: Violett Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Jó napot! Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni. Közel egy éve fullad ( nehezen kapok ) levegőt végig jártam minden lehetőséget amit lehetett azt mondták hogy nem szervi baj így hát elmentem pszichológushoz de ő is azt mondta hogy nem lát semmi lelki eredetű problémát. De sajnálatos módon a fulladás egyre rosszabb már egy szimpla házi munka is nagyon ki fullaszt és sokszor fáj is amikor levegőt veszek. Minden segítséget szívesen fogadok és előre is köszönöm hogy időt szakítanak rám.
Kérdező: petogabo Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves Doktor Nő vagy Úr! szeretném megkérdezni hogy kicsit fulladok azzal küldtek el légzésvizsgálatra eredményeim a következök A rekeszek simafelszinüek,a sinusok szabadok, Parenchymás tüdőelváltozás nem látszik.,Kp árnyék normális FVC:106% FEV1:90% FEV1/FVC:92% SAT:98% PULSUS:87 Ez COPD LEHET? HA IGEN AKKOR HALÁLOS BETEG VAGYOK??? Válaszát előre is köszönöm szépen
Kérdező: Brigitta2 Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2017-04-29 09:14:47
az elmult ejszaka alvás közbrn jött rám egy roham. magas pulzus, zsibbado kézfejek, zavartság és pánikérzett. mi lehet ez?
Kérdező: zolikazz Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz:
Kedves Doktornő ! 2016.03 hó óta fokozatos nehézlégzésem van. Nem sípol a légzésem se belégzésre sem kilégzésre. Inkább olyan mintha nem tudnék nagy levegőt venni és elakadna valahol az oxigén. Ilyenkor orron keresztül próbálok mély ásítást venni és így egy ideig jó a levegőm. Éjszaka csak ülve tudok aludni, mert ha fekszem, akkor minden este nehézlégzésem lesz amire későn kelek fel, ami egy 160/98/128 vérnyomást eredményez. Ez eltart 10-15 percig utána szépen csökken a vérnyomásom, miután egyszer sikerül lemennie a levegőnek. Az összes fára allergiás vagyok, asztmám is van, de csak allergia időben kel kezelnem. Most későn kezdtem el a Symbicort fújását. 03 hó óta van a nehézlégzésem, de az nem volt állandó és 3 héttel ezelőtt lett egy komoly arcüreg gyulladásom amit gyógyszerrel kezeltek és k is gyógyultam, de a nehézlégzés azóta súlyosbodott. Így elkezdtem a Symbicort asztma spréyt fújni. De sajnos semmit nem segít. Régebben nem ilyen volt a fulladásom, hanem érezhetően szűkült a hörgőm de most teljesen más. Előfordulhat, hogy vissza maradt az arcüreg gyulladásból valami és emiatt nem kapok jól levegőt ? Ma orr cseppet használtam kíváncsiságból, pedig nem éreztem az orromba semmit és javult a légzésem. Nem köhögök, de rengeteget krákogok és olyan mintha mindig lenne valami a torkomba és reggel köpetem is van, ami eddig soha nem volt. Válaszát előre is köszönöm !!!
Kérdező: Gica101 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Üdv, Lehet csak megijedek a tünetektől rákerestem interneten hát a legrosszabbakat adta ki, de a házi orvosom semmi extrát nem mondott csak felírt egy gyógyszert ami enyhíti a tüneteket de nem tűntek el egyáltalán és nap 24 órájában jelen vannak. Közel két hete folyamatosan zsibbad a lábam bokától lefelé, legtöbbször tarkó tájt fáj, zsibbad néha az egész arcom, szédülés előfordul néha, kisebb hányinger, sokszor olyan érzés is van mintha kiugrana a szívem úgy ver.. de az orvos szerint stresszes életet élhetek és elintézte egyenlőre ennyivel de kétlem hogy ez ilyen tüneteket produkálna. Ja és ami nem utolsó szempont jó pár hónapja nem elmúló köhögésem van, torkom nem fáj cask kellemetlen kaparó érzés miatt kell köhögnöm olykor már nagyon durván. Mi lehet a gond ?
Kérdező: ragi90 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
21 éves vagyok s nagyon sok problémám van. Talàn azèrt mert gyenge az immunrendszerem de szeretném magam kivizsgáltatni. Hát zsibbadás, fáradtság, hányinger, erős fejfájás, vese görcs, késő menstruácio, hasfájàs, szemviszketés..rossz közérzet, ki száradás, hangulat ingadozás és ebből kifolyólag volt már hasi görcsöm is.Szeretném magam megnézetni mert picit aggodok. Terhes nem vagyok szerintem mert eléggé régota vannak ilyen problémàim. Melyik orvoshoz forduljak elsőnek?
Kérdező: livia.racz Válaszok száma: 2 db Utolsó válasz: Dr. Hangonyi Csilla 2015-03-01 14:27:17
Tiszeteletem! Egy hete észrevettem, hogy vizesednek az ujjaim. Nem nagy mértékben, de ha pár percig nem mozagtom a kezemet, akkor érzem, hogy nehezebben hajlítom az ujjaimat. Nagyon félek, hogy komoly bajom van. Tudnának tanácsot adni? Előre is nagyon köszönöm! Nem vagyok terhes, de van egy 9 hónapos kisfiam. Tisztelettel. Sz.
Kérdező: Szandra07 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Kedves Dr. Laki István! Falvai Dominika vagyok, végzős hallgató a Szent István Egyetemen. Szeretnék segítséget kérni a szakdolgozatomhoz. A dolgozat címe a Klímaváltozás hatása az emberi szervezetre. Lenne pár kérdésem amire, ha pár mondatban tudna válaszolni azt nagyon megköszönném. Nem muszáj az összes kérdésre választ adni, elég csak egy kis összefüggő leírást küldenie. 1) Több pollen van –e a levegőben mint az elmúlt években? 2) Súlyosbodott- e az allergiások érzékenysége a pollenekre az elmúlt évekhez képest? 3) Több lett-e az allergiások száma az elmúlt évekhez képest? 4) Hogyan gondolja, hogy az allergiások számát hogyan befolyásolja (fogja befolyásolni) a klímaváltozás? 5) Hogyan lehetne csökkenteni a felmelegedés miatti növekvő allergiások számát? 6) Tanács, hogy elviselhetőbb legyen az allergia? 7) Ha a felmelegedés miatt több allergiás lesz, akkor a jövőben több asztmás megbetegedés várható? 8) Melyek azok az allergén növények amik a felmelegedés miatt több/hosszabb ideg szórják el a pollenjüket . (amire a legtöbben allergiások.) 9) Van-e új allergén növény ami a felmelegedés miatt terjed gyorsabban? A válaszait beleírnám röviden a szakdolgozatomba. Ha szeretné majd megnézni a kész dolgozatot szívesen átküldöm! Netán tud ajánlani pár olvasmányt a klímaváltozás és az allergia kapcsolatáról ?? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét !!! Üdvözlettel, Falvai Dominika :)
Kérdező: domi Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Édesapám 85 éves. Adtak neki egy Frontin 0.5mg, ezután 2mg dormicid inj ezután 7,5 mg Midazolum inj.t kapott, mindössze 3 óra lefolyása alatt. Tüdőgyulladása is volt állítólag. Nem túl sok ez?
Kérdező: mikojo Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Szeretném tudni, hogy tudok jelentkezni a Szent Imre Kórház Lipid Részlegen folyó kivizsgálásra, kezelésre. Köszönettel: widike
Kérdező: widike Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Üdvözlöm! Nagy bizalommal fordulok Önhöz. Az utóbbi időben borzasztó fáradékony voltam, szédültem, fél óra alatt alvásig kimerültem, illetve éjszaka nem tudtam aludni, ha sétáltam úgy éreztem összeesek, végtagjaim elgyengültek, memóriám és beszéd-mozgás készségem nagyban romlott. Először azt gondoltam sima megfázás vagy valami hasonló, de aztán akármit is ittam, vitaminoztam, stb- nem múlt el. Így kértem egy vérképet, melyben az alábbiak tértek el: +WE VVT Süllyedés (ref érték: 2,0-18,0) enyém: 25,0mm/h -RBC Vörösvértest (ref érték: 4,2-5,4) enyém: 4,18 10^12l - HBG Haemoglobin (ref érték: 12,0-16,0) enyém: 11,3g/dl -HCT Haematokrit (ref érték: 36,0-48,0) enyém: 34,4% +RDW (ref érték: 11,5-14,5) enyém: 14,8% -PLT Thrombocyta (ref érték: 150,0-400,0) enyém: 139,0 10^9/l -BASO% Basophil % (ref érték: 0,1-1,0) enyém: 0,0% -BASO Basophil szám (ref érték: 0,01-0,2) enyém: 0,0 10^9/L Amit azért még megkérdeznék/kivizsgálnék, mert a középértéken alul van: TSH Thyreoidea-Stim.Hormon (ref érték: 0,3-4,2) enyém: 1,76uIU/ml Kérem szíves szakvéleményét, mert a háziorvos "félredobta" a leletem, de ez esetben nem értem mi a bajom, miért vannak a tünetek. Köszönöm!
Kérdező: am.aliter Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Ph.D. Sándor Peresztegi 2015-03-17 22:34:19
Szeretném megkérdezni Önöktől milyen gyógyszert javasolnak pollen allergia ellen?
Kérdező: Péter36 Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr. Nászai Antónia 2013-04-21 11:45:47
Megosztás

Ha tetszett, lájkolja, pluszegyelje, küldje tovább!


Flattr this




INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank