Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Fogyókúra - Eper, eper, te csodás!
2013. április 30. 08:54

gyümölcslé, vitamin, kalória

Eper, eper, te csodás!
Az eper nem csak a legzamatosabb gyümölcsök egyike, de fontos antioxidáns-forrásként egészségünk és szépségünk egyik őre is, és még sok minden más... Lássuk hát, miért együk degeszre magunkat belőle, amíg lehet, hiszen most tele van vele a zöldséges stand.
Eper, eper, te csodás!

1. Az egész világon szinte mindenhol ismerik és szeretik: már az ókori Rómában is szívesen fogyasztották, később Európában is elterjedt, bár sokáig luxuscikknek számított, és csak a kiváltságosak voltak olyan szerencsés helyzetben, hogy jóllakhattak ezzel a zamatos gyümölccsel. Manapság már szerencsésebb helyzetben vannak azok, akik szeretik az epret, hiszen áprilistól júliusig mindenki számára elérhető.

2. Alacsony a kalóriatartalma, tehát szinte korlátlan mennyiségben fogyasztható.

3. Az eper egészségmegőrző szerepe: kutatások bizonyították, hogy, azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak epret, erősebb az immunrendszerük, ellenállóbb a szervezetük. Magas rost-, és víztartalma miatt csökkenti az étvágyat, így a diétás étrendbe is jól illeszkedik, az apró magvai segítik és gyorsítják az emésztést.  Antioxidáns-tartalmának köszönhetően védi a sejtek szerkezetét, megelőzi azok oxidációját. A szervezet számára védelmet nyújt a káros hatásokkal szemben, likopin tartalma megköti a káros szabadgyököket, fenol tartalma révén különösen a szívünk, érrendszerünk működését segíti. C-vitamin és mangán forrásként pedig mindenki számára előnyös a fogyasztása.

4. Az eper szépít: a szépségipar is felfedezte az eper jótékony hatásait, mivel hatóanyagai kisimítják a ráncokat, táplálják és megújítják a bőrt, így számos kozmetikum alkotóeleme is az eper. Arcpakolásként is kiváló ránctalanító és bőrnyugtató hatású (ehhez keverjük pépesre).

5. Az eper szexi: szinte mindenki tud legalább egy hollywoodi szerelmes filmet, ahol valamelyik érzéki jelenetben a főhősök epret fogyasztanak, (például a Micsoda Nő!-ben Richard Gere és Julia Roberts). Casanova állítólag az osztriga mellett erre esküdött, mint vágykeltő afrodiziákumra. Csokoládé mártva az eper (ehhez a csokit gőzfürdő felett fel kell olvasztani, majd a nagy eperszemeket beleforgatni, végül  megvárni amíg a csoki megdermed rajta és fogyasztható is) igazi csemege és elkápráztathatsz vele bárkit, de sokak szerint egy igazán csábos estéhez a pezsgő mellé is kötelező.

6. Az eper vicces, nőies, és nagyon trendi: az epret a divatvilág is felfedezte, motívumként megtalálható táskákon, pólókon és kiegészítőkön, nyakláncokon, és mindig csajos, friss és szexi és egyben bohókás hatást kelt.

Forrás: kamaszpanasz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További fogyókúrás hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK