Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Fogyókúra - Fogyni akar? Akkor ne koplaljon! - 1. rész
2014. március 12. 09:16

fogyás, fogyókúra, diéta, éhség

Fogyni akar? Akkor ne koplaljon! - 1. rész
Egyesek minden testtájékon gömbölyödnek, másoknál viszont csak a hason, gyomron, combon, vagy a fenékrészen gyülemlenek fel a kilók. Általában ott, ahol nem szeretnénk... Alkatilag eltérőek vagyunk, és ahhoz, hogy harmonikusabb legyen a külsőnk, „célzottan” tanácsos fogynunk. Ajánlásaink többek közt a specifikus táplálkozásra, a „kritikus zónák” karcsúsítására, pszichológiai tanácsokra, szokásaink megváltoztatására terjednek ki.
Fogyni akar? Akkor ne koplaljon! - 1. rész

Súlyvesztés a vágyunk mindenáron? De nem mindegy, honnan mennek le a kilók! Ezért olyan fogyási programot tűzzünk ki célul, melynek a végeredménye a fogyás csak onnan, ahol szükség van rá.

Plusz kilók a hason, gyomron, fenéken

Ahhoz, hogy „áttelepítsük”a fölösleges kilókat a kritikus zónákból, először is a táplálkozásunkat kell hozzáigazítani alkatunkhoz. A hasi plusz kilók eredete nem azonos a fenékrészen felgyülemlett feleslegével, és eltérő táplálkozási hibákat, túlkapásokat fejeznek ki. Ahhoz, hogy korrigáljuk őket, más és más diéta-típust kell előnyben részesítenünk.

Figyeljünk a bioritmusra

Azután tanácsos játszani az időbeosztással: szervezetünk biológiai órája pontosan megkövetel egyes táplálékfajtákat az adott pillanatban, akkor, amikor a testnek szüksége van rá. A természetes bioritmus – így az enzim- és hormonkiválasztás - tiszteletben tartása lehetővé teszi a jó emésztést, és elősegíti a „készletek leépítését”.

A szervezet jobban asszimilálja a zsírokat reggel, ébredés után, mint ebédidőben, vagy este, amikor mind könnyebben lerakódik.

 Állítsuk át a pszichénket

Végül nagyon fontos a pszichés átállás – állítják a szakemberek - , mert minden súlyfelesleg mögött érzelmi-lelki okok is állnak. Ezért jó reflexeket kell elsajátítani ahhoz, hogy ne együnk mértéktelenül, vagy ne nassoljunk kedvünk szerint, és legyen motivációnk a kiegyensúlyozott étrend betartásához. Ha hosszú távon szeretnénk ennek szabályai szerint összeállítani a napi menüt, alkalmazkodjunk pszichésen is a szervezet valódi szükségleteihez, és vegyük számba a személyes lelki zavarokat. Ez utóbbiak ugyanis felborítják lelki stabilitásunkat, és egyre inkább túlzásokra ösztönöznek táplálkozásunkban.

A jó alak elérése és megtartása a fejben kezdődik

Aszerint, hogy dédelgettek minket gyermekkorunkban, vagy az érzelmek hiányától szenvedtünk, illetve felnőttként „ultraszociálisak” vagyunk, vagy szigorú kontroll alatt élünk, gyakran a táplálkozásban találtunk megoldást a stressz ellen, kompenzálunk vele, vagy egyszerűen csak az evés élvezetét részesítjük előnyben. Így „célzottan” teszünk szert súlyfeleslegre... Más megoldások alkalmazása a táplálkozásai kilengések kockázatának elkerülésére, gyengeségünk felülkerekedésének megakadályozása ezen a téren, gondolkodásmódunk megváltoztatása, pszichénk megdolgozása csak jótékony hatású lehet!

Forrás: patikamagazin.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További fogyókúrás hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK