Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Fogyókúra - Karcsúság éhezés nélkül - Fogyás akupunktúrával
2013. november 21. 08:55

akupunktúra, fogyás, fogyókúra

Karcsúság éhezés nélkül - Fogyás akupunktúrával
A legtöbb fogyókúra alapja a csökkentett tápanyagbevitel módszerén alapul, vagyis mást kell bevinni a szervezetbe, és abból a másból is kevesebbet, mint az addig megszokott mennyiség. És persze a legtöbb kudarc is ebből származik, hiszen a szervezet követeli az addig megszokott jussát, és maró éhséggel juttatja kifejezésre nemtetszését.
Karcsúság éhezés nélkül - Fogyás akupunktúrával

Éhezés nélkül

Az éhezés (még ha a szervezet valójában nem is éhezik, csak az érzés van), azonban nem tartható fenn sokáig, így a fogyókúrázó nagy valószínűséggel visszatér a régi kerékvágásba, és jó esetben visszaszedi eredeti testsúlyát, rosszabb esetben még a jojóeffektus is közbelép, és súlyosabb lesz, mint a fogyókúra kezdetén.

Ezen az alapproblémán (is) segít az akupunktúra, hiszen éppen a legkellemetlenebb, a fogyókúrázó tűrőképességét, türelmét és kitartását próbára tevő éhségérzetet csökkenti úgy, hogy közben serkenti az anyagcsere-folyamatokat, és ezzel beindít egy eddig soha nem tapasztalt belső nagytakarítást, vagyis miközben elősegíti, támogatja a fogyást, méregteleníti a szervezetet is.

Tűpara

A tűk használatától azonban sokan félnek. Elsősorban a vélt fájdalom miatt, másrészt - egy hamis kép nyomán - sokan gondolják, hogy a kezelés alatt egy rendelőben mozdulatlanul kell feküdni. Mindezt azonban cáfolják a tapasztalatok, hiszen ha kellő szakértelemmel felvértezett akupunktőrhöz fordulunk, fájdalomról szó sem lehet, valamint a tűk behelyezése után sem tilos a mozgás. Nincs mitől félni, hiszen a szakszerűen behelyezett tűk stabilan állnak az akupunktúrás pontokon, és hacsak szándékosan ki nem tépik őket onnan, nem mozdulnak el.

Kombinált módszer

Ha most a kényelmesebb megoldásra törekvők úgy vélik, az akupunktúra majd elintézi helyettük a munka nehezebb részét, akkor sajnos tévednek, tőlünk erőfeszítést nem követelő, önmagában ható csodamódszer ugyanis nem létezik, az akupunktúra sem az. Nélkülözhetetlen szerepe az új, ésszerű és személyre szabott táplálkozási szokás megtámogatásában rejlik, vagyis abban, hogy az éhségérzet megszüntetésével nem állandósul a kellemetlen közérzet, így nem adjuk fel a diétát.

Ha mindemellett még hajlandóak vagyunk heti néhány alkalommal testalkatunknak, túlsúlyunknak megfelelő edzésformát kiválasztva megmozdulni, biztosak lehetünk abban, hogy látványos és tartós eredményeket érhetünk el.

Drága szúrások?

Tudni kell, hogy az akupunktúrás kezelések nem tartoznak a legolcsóbb fogyókúrás kezelések közé, de éppen azért, mert hatásukra valóban beindul a fogyás folyamata és a siker tartósnak bizonyulhat, érdemes belevágni a tűpróbába. Annál is inkább, mert minden sikertelen fogyókúrás kísérlet az esetleges jojóeffektus kínos hatásán túl a lélekre is hat, vagyis egyre csökkenő önbizalommal és halványuló reménnyel vágunk bele az újabb és újabb kísérletekbe, míg végül elhitetjük magunkkal, hogy ez nekünk úgysem sikerülhet, és attól kezdve életünk végéig viselnünk kell a terhet.

Az akupunktúrával kiegészített fogyókúra azonban - helyes étrend betartásával és mozgás beiktatásával - már az első alkalommal hatékony lehet, és a siker egyszerűen szárnyakat ad.

 

Forrás: life.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További fogyókúrás hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK