Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Fogyókúra - Méregtelenítés ingyen
2013. március 22. 10:59

méregtelenítés, lúgosítás, fogyás, étrend, életmódváltás

Méregtelenítés ingyen
Kit ne érdekelne egészségének állapota? Nos, egészségünk teljesen leegyszerűsítve három lábon áll. Megfelelő életmód (mozgás, étrend, alvás), vitaminok, ásványi anyagok bevitele - táplálék-kiegészítők -, és méregtelenítés.
Méregtelenítés ingyen

A méregtelenítés felkapott téma, s mert jó páran nem tudják hogyan kezdjenek hozzá, engedjék meg, hogy kifejtsem tapasztalataimat bővebben.
Sokan utalnak arra a tényre, hogy a méregtelenítés divat és üzlet is lett. Sajnos én is látom e tendenciát. Magam is ajánlok többféle méregtelenítő kúrát, eszközt, rendszert, s ezek bizony pénzbe kerülnek. Minél igényesebb egy termék, annál több természetes anyagnak kell benne lennie, ami még drágábbá teszi az adott árut.
Ezt kiküszöbölendő leírok egy ingyen méregtelenítési eljárást, ami természetgyógyászatilag talán a legjobb. Ez pedig a böjt, ami szinte egyidős az emberiséggel.
Javaslatom heti egy nap csak víz, gyümölcslé, és tea. Semmi szilárd táplálék. Talán a legjobb a szombati nap, ami a Szaturnusz napja, s ezért a legalkalmasabb erre. Ma már a környezetemben sokan csinálják heti rendszerességgel, s kitűnő eredményeket értek el vele. Kérem döntse el, aztán csinálja meg. Nagyon kellemes érzés, sokkal több energiát hoz életünkbe, valamint sokan beszámolnak jobb alvásról. Ezentúl hoz még egy szokatlan könnyebbségérzést is. Elég kezdetnek egy nap, később lehet kettő, vagy akár több is.
Megjegyezném, hogy profi ebtenyésztőknek ajánlják ezt hetente egyszer, mert a kutya jobban lesz tőle.
Nagyfokú elmérgeződésünket ezzel kompenzálhatjuk, s még pénzbe sem kerül. Sőt makroszintem megtakarítást is eredményez arról nem beszélve, hogy időt kapunk általa, ami a legértékesebb dolog.
Mégsem elsősorban testileg, hanem szellemileg-lelkileg ajánlom mindenkinek, hiszen azért mégiscsak egy szellem volnánk. A böjt szellemi irányba fordítja kicsit életünket, s ha magunkba nézünk őszintén, kire ne férne ez rá rendszeres időközönként?

A méregtelenítésről

Annál is inkább a méregtelenítés, hiszen már ie. 2000 körül a Nagy Sárga császár könyvében benne áll a tény, miszerint "senkit sem kezelünk addig, míg nem méregtelenítettük". Tették ezt a maguk 4000 évvel ezelőtti formájában, hashajtással, hánytatással illetve izzasztással. Csak és kizárólag a már előzőleg kitisztított, méregtelenített szervezetet gyógyították. Ma már ez nem így van, elsősorban idő hiányában. Pedig így kellene lennie! Évekkel ezelőtt kipróbáltam - természetesen magamon -, hogy varázslatosan működik! Az esetek jelentős részében nem is kell tovább menni a méregtelenítés fázisán, ugyanis ezzel úgy megerősödik immunitásunk, hogy a betegség magától eltűnik ("a méregtelenítés mindenkor okot kezel"). Még a lelki okot is segít megtalálni, erre még később kitérek.

Ha már méregtelenítés, akkor kell hogy legyenek méreganyagok is. Méreganyagok nélküli méregtelenítés furán hozná ki magát!

Két alapvető részre kell elkülönítsük a méreganyagokat:
1. Elkerülhetetlen méreganyagok (levegő, víz, környezetszennyezés)
2. Az elkerülhető méreganyagok (kávé, cigi, alkohol, cukor, élelmiszeripari adalékanyagok (ez egy hosszú lista, aminek kb. 50 százaléka méreg) nullásliszt, szénsavas üdítőitalok, telített zsírok, minőségtelen élemiszereink, gyorsélelmiszerek, aromák, minden mesterséges szaganyag (szándékosan nem az illat szót használtam).
Meg kell itt említenem a túlzott táplálékbevitelt, ami általánosan jellemző. Mert hogy az ember manapság rengeteget eszik, de csak ritkán táplálkozik!

Először akkor fordult meg fejemben a méregtelenítés fontossága, amikor magam kezdtem is méregtelenítéssel kezelni. Arra gondoltam milyen egyszerű lenne, ha méregtelenítenénk akkor is, amikor nem vagyunk betegek. Nos ez az amit teljes szívemből szeretnék átadni a kedves olvasónak. Ilyen esetben számos betegség elő sem jön. Ezt támasztja alá az a legújabb kutatás miszerint jó pár betegség lelki oka az önmagunkra szentelt figyelem hiánya! Méregtelenítéskor ez a fajta igény is kielégítést nyer. Továbbvíve a gondolatmenetet kiegészítve azzal, hogy méregtelenítsünk rendszeresen!!! Keleten az emberek ezért élnek jóval tovább mint mi, ez egyik oka (a férfi átlagéletkor Magyarországon 64 év, japánban 89) Rendszeresen méregtelenítenek. Sok esetben rosszabb körülmények között élnek, legalább annyi stresszel mint mi, s mégis egészségesebbek tőlünk. Ennyit a méregtelenítés MIÉRTJÉRŐL!

Következő nagy kérdés a HOGYAN!
Rengeteg szó esik lépten-nyomon a méregtelenítés lehetséges módjairól. Jelen sorok írója 18 éve méregteleníti saját és mások szervezetét, és ez idő alatt minden lehetséges módját kipróbálta saját magán először csak kíváncsiságból majd később azzal a határozott szándékkal, hogy ajánlani tudja ezt. Végigcsináltam számtalan módszert, kúrát köztük olyan drasztikusakat is melyet le se mernék írni a témáról csak először olvasóknak. A Sárga Császár 4000 éve írt könyve óta alapvetően máig ez a 3 fajtája létezik a méregtelenítésnek: -bőrön keresztül, emésztőrendszeren keresztül, nyirokrendszer tisztítók.

Mielőtt belemennénk ezek részletes ismertetésébe, véleményem szerint fontosabb a folyamat elindítása szemben a formával. Tehát kezdje el azt a méregtelenítést, amelyiket legegyszerűbben meg tudja valósítani, s a körülményekhez képest a legkényelmesebb önnek. Tapasztalatom szerint a méregtelenítés egyre könnyebb lesz ha már elkezdte. Csak méregtelenítsen, szinte mindegy mivel. Méregteleníteni jó. Úgy értem, hogy nagyon kellemes érzés. Továbbá idővel kialakul egyfajta igénye arra, hogy külsőleg-belsőleg tisztuljon. S ez időszakban figyelmének egy bizonyos része önkéntelenül befelé fordul (introvertálódik). S napvilágra kerül rengeteg olyan érzése, érzelem, amelyre már talán nem is emlékszik. Kissé törődik saját bensőjével, ez igazán ránk fér. A pihenés minőségileg átalakul ezen időszakban. Az alvás pl. böjtkor szinte teljesen más dimenzióba kerül. Újdonságként fog hatni, mert már egyáltalán nem emlékszünk rá, pedig kisgyermek korban ez így volt ám! Mivel összenergiánk kb. 35-55 százalékát az emésztés használja el, így ha ezt megkönnyítjük, akkor mindenre marad energia sőt több is lesz. Ez a magyarázat arra, hogy bírja a munkát az ember jobban koplaláskor. Gandhi pl. 42 napos rendszeres böjtjei alkalmával (ő így méregtelenített) gyalog járta 70 évesen Indiát az iszonyatos hőségben kizárólag vízen. Kísérőit váltani kellet, mert nem bírták a tempót (pedig ők ettek-ittak derekasan). A méregtelenítés megszépíti, fiatalítja bőrét, külsejét. Azt gondolom semmivel nem lehet olyan regenerációt elérni, mint a méregtelenítéssel. Saját környezetemben tapasztaltam a böjt csodáját. Édesanyám elmondta milyen nehézséget okozott számára az evésre visszaállni. Nem kívánta már, azon kívül fantasztikusan érezte magát.
Itt szeretném megemlíteni azt az egyre többek által hangoztatott elképzelést, hogy igazából élelemre nincs is szükség. Kedves barátom 6 hónapig semmit sem evett, s mind eközben kemény fizikai munkát végzett. Sőt voltak hetek, hogy folyadékot sem magához.(orvosilag ez lehetetlen). Kétséget kizáróan bizonyította számomra azt, hogy ez lehetséges. Ezt támasztja alá az a tény is, miért oly nehéz az újszülöttet rászoktatni az étkezésre. Ő még egy szellemi lény s pránából (prána-életenergia) táplálkozik. Ezen ismerősöm szerint 5000 ember él már kizárólag fényből.

Osztályozzuk most a méregtelenítés lehetséges formáit a teljesség igénye nélkül:
- Bőrön át: szauna, fürdők, sport, masszázsok, pakolások, borogatások, vitaminokkal
- Emésztőrendszeren át: böjt, méregtelenítés gyógynövényekkel, teák, epehajtás, kolon hidroterápiák, beöntések
- Tüdőn át: légző gyakorlatok, légzésterápia (jóga), sport
- Nyirokrendszer méregtelenítése: nyiroktisztító tapaszok, nyirok drenázs (speciális masszázs)

Ezek mindegyikénél elengedhetetlen a bő folyadékbevitel. Egy átlagos 80 kg- os embernek napi 2-3 liter ivóvízre van szüksége. E nélkül alig beszélhetünk nyirokkeringésről.
Megemlíteném itt az állatövi jegyeket, amelyek nagyban meghatározzák beállítottságunkat. Teljesen mást ajánlok egy kosnak, mint például egy szűznek, mert minden csillagjegyhez tartozik egy belső szerv vagy szervrendszer, ami velünk születetten érzékenyebb lehet. Ezek figyelembevételével elérhető, hogy a méregtelenítés igazán élvezetes legyen.

Végül pedig rendkívül pozitívan befolyásolja összénképünket az a tény, hogy tényleg teszünk valamit immunitásunk emelése, egészségünk megőrzése érdekében. Itt már bejön a képbe egy új fogalom, amit ÉLETMÓDNAK hívunk. Megfigyeltem ugyanis azt a hihetetlen különbséget, ami egyes emberek között fennáll. Például egy 56 éves sokkal jobb állapotban van mint mondjuk egy 29 éves. Azt kellett megfigyelnem, hogy a kor másodlagos, elsődleges az életmód amihez hozzátartozik a pozitív gondolkodás. Ma már a legkonzervatívabb körök is elismerik, hogy fizikai testünk 120 akár ennél is több évig élhetne. Csak helytelenül üzemeltetjük, kizárólag ezért halunk meg korábban.
15 évvel ezelőtt a méregtelenítést nevetség tárgyává tették, ma már nagyon komolyan veszik. Ennek okaként a ’90- es évek elejétől egyfajta tudatosságemelkedést érzékelek világszerte, ami folytatódik mind a mai napig. Ez elindított egy széleskörű szellemi fejlődést. Olyan emberek keresnek fel, akik korábban mereven elzárkóztak álláspontomtól.

Tökéletesen mindegy, hogy ÖN fizikai vagy lelki szinten érdeklődik a méregtelenítés felől, egy biztos: HASZNÁLNI FOG!

Forrás: embergyogyasz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További fogyókúrás hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK