Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A sminkem okozza a pattanásaimat?
2013. november 11. 09:00

bőr, bőrápolás, smink, pattanás

A sminkem okozza a pattanásaimat?
A legtöbb tini lánynak és felnőtt nőnek egyfajta se veled - se nélküled kapcsolata van a szépítőszereivel. Egyrészt rá vannak szorulva, hogy elfedjék a mitesszereiket, pattanásaikat. Másrészt viszont a sminkszerek valójában további bőrhibákat okozhatnak.
A sminkem okozza a pattanásaimat?

Hogyan bizonyosodhatsz meg arról, hogy a sminked nem szabotálja a bőröd megtisztítására tett erőfeszítéseidet?

Sose aludj sminkben!

Légy alapos, és szentelj minden este elalvás előtt kellő figyelmet a bőrödnek, és tüntesd el a szépítőszerek minden nyomát az arcodról és a nyakadról! Ehhez érdemes gyengéd hatású arctisztítót vagy sminklemosót használnod.

Használj minőségi szépítőszereket!

A jó minőségű, nem pattanáskeltő szerek előnye, hogy nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek elzárják a pórusokat. Azzal, hogy csökkentjük a pórusok eltömőmésének az esélyét, már jó úton járunk afelé, hogy megfelelően kezeljük pattanásainkat. Sok nő lelheti meg a számára legkedvezőbb módszert a bőre állapotának javítására azáltal, hogy „nem mitesszerképző” szerekre váltanak.

Gyakran tisztítsd az applikátoraidat!

A bőrhibák elleni harc fontos része, hogy minél hamarabb eltávolítsd az arcodról azokat a kórokozókat, amelyek a pattanásaidat okozzák. És az erre használt sminkecsetek és applikátorok szinte mágnesként vonzzák az ártó bacilusokat. Fontos, hogy a sminkecseteidet fertőtlenítő szappannal minden héten legalább egy-két alkalommal megmosd, és hogy őket az alkalmazásuk után alkoholos fertőtlenítővel is alaposan átpermetezd. Amikor csak lehetséges, használj egyszer használatos applikátorokat - és így akár el is dobhatod őket a használatuk után.

Alkalmazz folyékony helyett por alapú sminkszereket!

Habár a folyékony állagú szépítőszerek jobb lefedést adnak, általában olajbázisúak. Ez bizony határozottan nem egy olyan anyag, amit a pattanásos arcodon érdemes használni. Alkalmazásukkor az ilyen púdereknek van még egy további előnyük: elősegítik a felesleges olaj felszívódását.

Cserélj márkát!

Ha a szépítőszereid alkalmazása után néhány nappal a pattanásaid állapota csak rosszabbodik, akkor érdemes megpróbálkoznod egy másik márkával is. Bizonyos készítmények azonban – még a minőségi „nem mitesszerképző” szerek is – eredményezhetnek pattanásokat azoknál, akiknek különösen érzékeny a bőrük. Ha úgy tűnik, hogy ez a probléma, próbálj ki egy másfajta terméket. A bőröd talán ezt jobban fogja tolerálni.

Csínján a sminkkel!

Hetente néhány alkalommal mellőzd az arcodon szépítőszerek használatát! Hagyj elegendő időt arra, hogy a bőröd fellélegezhessen és gyógyulhasson. Még abban az esetben is, ha hordasz sminket, ne feledd, a kevesebb néha több.

Mindenekelőtt ne csüggedj, ha valami nem válik be! Megtalálni, hogy mi is a legjobb a bőrödnek, gyakran csak számos kísérletezés árán érheted el. De némi türelemmel és idővel a bőröd hamarosan meggyógyulhat. Utána pedig magabiztosan érezheted magad, nemcsak sminkben, de anélkül is.

Forrás: kamaszpanasz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK