Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Amit tudni akart az aranyérről, de nem merte megkérdezni
2014. március 31. 09:12

aranyér, kezelés, gyógymód

Amit tudni akart az aranyérről, de nem merte megkérdezni
Az aranyér elleni legjobb orvosság természetesen a megelőzés, a második pedig az első tünetek megjelenésekor elkezdett kezelés. A korai tünetek kezelése azonban sok embernek kellemetlenséget jelent.
Amit tudni akart az aranyérről, de nem merte megkérdezni

A 21. század egyik legújabb népbetegségének is nevezhetnénk az aranyeres panaszokat. A modern kor életvitele, a kevés rost- és folyadékfogyasztás - azaz a nem megfelelő táplálkozás és a mozgásszegény életmód - miatt kialakuló idült székrekedés, az éjszakába nyúló ülőmunka, a kötőszövetek elgyengülése és a terhesség/szülés következményeként az emberek mintegy fele tapasztalja meg legalább egyszer élete során azokat a kellemetlen tüneteket, amikkel ez a betegség együtt jár.

Tekintse meg videónkat az aranyérről!

Milyen lehetőségei vannak annak, akinél már kialakultak az első tünetek? Milyen gyógymód van a már kialakult aranyér kezelésére? Súlyosabb, nem múló panaszok esetén elkerülhetetlen orvosunk felkeresése - háziorvos vagy urológus szakorvos- aki megállapítja a betegség fokát, és a szükséges kezelési módot, ugyanis súlyosabb stádiumban már csak műtéti úton tudunk megszabadulni a betegségtől. A korai szakaszban azonban még rengeteg más, kevésbé fájdalmas módszer áll rendelkezésre.
 
Mik a jelei annak, ha megkörnyékez minket az aranyér? Ha égő, viszkető érzést tapasztalunk a végbél környékén, és ezt nem a durva fehérnemű vagy egyéb trauma okozta; ha a vécépapír fájdalmat okoz és/vagy véres; ha a széklet világosvörös vérnyomokat tartalmaz, akkor nagyon nagy valószínűséggel bekerültünk az aranyeres betegek népes táborába.
 
A tünetek érezhető enyhülését követően a kezelést még néhány napig javasolt tovább folytatni a szövetek teljes mértékű regenerációja, és a kiújulás megakadályozása érdekében. Ha pedig a problémák néhány napon belül nem enyhülnek vagy rosszabbodnak, keressük fel háziorvosunkat.
Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK