Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Az érzelmi megcsalás is számít?
2013. április 17. 09:33

kapcsolat, szerelem, szerető, megcsalás, érzelmi hullámzás

Az érzelmi megcsalás is számít?
Van különbség megcsalás és megcsalás között? És ha igen, hol a határ?
Az érzelmi megcsalás is számít?

A fizikai hűtlenség megtörténte tiszta ügy, ám az érzelmi megcsalást sokszor még maguk a felek sem veszik észre.

Az érzelmi megcsalás a legtöbb esetben a bizalommal kezdődik. Azzal még nincs is nagy gond, hogy a férfinak vagy a nőnek szüksége van valakire a másikon kívül, akit a bizalmába fogadhat, akivel jól esik megosztani az örömét, bánatát, akitől tanácsot kérhetnek, bár, az az ideális, ha a párkapcsolati problémáinkat nem egy idegennel osztjuk meg, hanem az édesanyánkkal, vagy egy „ezeréves” barátnőnkkel (barátunkkal). De ha mégsem így történne… Mi az az esemény, ami be kell, hogy indítsa a vészcsengőt a fejedben?

Érzelmi szeretők

A munkahelyen, a közértben, az edzőteremben és a neten is számtalan emberrel ismerkedhetsz meg, csak az időd és kedved szabhat határokat az új ismerősök számának. Akadhat olyan köztük, akihez egyre közelebb kerülsz, akivel egyre többet beszélsz, végül egyre több személyes dolgot osztasz meg vele.

Na, de hol az a bizonyos határ, mikor alakul át a baráti közeledésnek induló kapcsolat megcsalásba? Ha elhallgatod az új ismerőst a párod elől? Igen. A megcsalásnak ugyanis szerves része (velejárója) a titkolózás, a párod megtévesztése. Ráadásul mivel egyre többet foglalkozol az új emberrel, kevesebb időd marad a kedvesedre – nemcsak fizikai értelemben, hanem érzelmileg is.

Bármilyen furcsán hangzik is, a legtöbb kapcsolatot nem elsősorban a fizikai aktussal járó megcsalás teszi tönkre, hanem az, hogy megrendült az egyik fél bizalma a másikban. Ez az, amit utána a legnehezebb helyrehozni. Sokszor már nem is lehet.

Honnan tudod, hogy érzelmileg csalod a párodat?

Légy őszinte magadhoz! Eltitkolod a beszélgetéseket és a találkozásokat a kedvesed elől? Olyan dolgokat osztasz meg azzal a másik emberrel (akár barát, akár kolléga, stb.), amit a pároddal nem?

Az emberek többsége nem keresi az alkalmat, hogy megcsalhassa a partnerét, egyszerűen sodródnak az árral, már csak arra eszmélnek, hogy egyre közelebb kerülnek ahhoz az eleinte nagyon izgalmas valakihez, aki olyat mozgat meg bennük, amit a párjuk már régóta nem, magával ragadja őket az újdonság varázsa.

Az érzelmi hűtlen ráeszmél, hogy egész napra feltöltik a beszélgetések, a lelkizések, és már-már annyira hozzászokik a vele átélt érzelmi magasságokhoz, hogy függőként ragaszkodik a napi adagjához.

Minden ilyen kapcsolatban eljön az a pont, amikor dönti kell: folytatja tovább az „ismerkedést”, egyre közelebb kerülve ahhoz, hogy hamarosan az ágyban is egymásra találjanak, vagy megálljt parancsol az érzelmeinek, és (nagy valószínűséggel) elfelejtik egymást. Legalábbis nem lesznek olyan közeli viszonyban, mint eddig.

Forrás: kiskegyed.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK