Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Ezekre figyelj, ha fogyni akarsz! - 10 +1 tipp a sikerért
2015. január 30. 20:12

fogyás, fogyókúra

Ezekre figyelj, ha fogyni akarsz! - 10 +1 tipp a sikerért
A nagy karácsonyi, újévi eszem-iszom után, lassan egy hónapja diéta-lázban égünk. Akad, aki már töretlenül halad a szilveszter éjjel tett fogadalmának megvalósulása felé, másnak kell még egy kis ösztönzés. Netán kitartás, lelkierő, odafigyelés, mozgás van, de valamiért mégsem jön az áhított eredmény? Ezekre figyelj, hogy jöjjön a siker.
Ezekre figyelj, ha fogyni akarsz! - 10 +1 tipp a sikerért

1. Koplalás? Felejtsd el!

A fogyókúra nem kell, hogy egyenlő legyen a „semmit evéssel”. Sőt! A koplalás, az alapanyagcsere alatti kalóriabevitel tiltólistás. Hiszen ha koplalunk, szervezetünk átkapcsol raktározó üzemmódba.

2. Rendszeresség a fogyókúra alatt? Jöhet!

Az a bizonyos „sokszor keveset” elv nem megy ki a divatból. Étkezz 3 óránként, hogy elkerüld a három „mumust”: a farkaséhséget, a raktározást és az energiaszinted lecsökkenését. Így játszva fogyhatsz!

3. Fogyassz zöldségeket: legyen ez az alapja a fogyókúrának!

Minden étkezésedben szerepeljen zöldség, nyersen, pároltan vagy egy finom saláta formájában. Jót tesz az emésztésednek is, így a diétával duplán nyerhetsz.

4. Diéta? Gyümölcsöt csak módjával!

Cukortartalmuk miatt diéta idején hanyagoljuk fogyasztásukat. Ha nem szeretnénk, hogy megemelje vércukorszintünket, ropogtassunk el néhány szem mandulát, vagy diót.

5. Figyelj a változatosságra a fogyókúra alatt is!

A alacsony kalóriabevitel miatt igyekezned kell változatosan összeállítani az étrendedet. Ezzel nemcsak izgalmasabbá tehetsz egy-egy étkezést, de szervezeted vitamin, nyomelem és ásványi anyag pótlásáról is gondoskodhatsz, így nem sínyli meg a diétás étkezést.

6. Ne hanyagold a fehérjét!

Ha hatalmas muszklikat nem is növesztenél, de valamilyen edzésformának köszönhetően szeretnéd feszesíteni, izmosabbá varázsolni tested, figyelj rá, hogy elegendő mennyiségű fehérjét fogyassz diéta, fogyókúra során is.

7. Légy „természetes” fogyókúrázó!

Kerüljön minél több természetes eredetű étel a tányérodra. Az adalékanyagok, transzzsírok nem tesznek jót sem az egészségednek, sem a diétádnak.

8. Kell a szénhidrát, de nem mindegy, milyen!

Válassz teljes értékű, lassan felszívódó szénhidrátokat (például teljes kiőrlésű tészták, köles, barna rizs, hajdina). Így elkerülheted a farkaséhséget, a nassolás iránti vágyat, koncentrációzavart, hiszen ezek kevésbé zavarják meg a vércukorszintedet. Vedd figyelembe az ételek glikémiás indexét, illetve, hogy mennyire terhelik meg emésztőrendszeredet.

9. Oszd el a szénhidrátokat, és a fogyókúrás napok könnyebben telnek!

Az sem mindegy, mikor fogyasztod el azokat a szénhidrátokat. Estefelé már inkább csak zöldségek kerüljenek a tányérodra, de a testmozgás előtt jöhet a szénhidrát, hogy bírd a terhelést.

10. Az örök szabály

Vagyis folyadék, folyadék, folyadék. Ha lehet, inkább víz formájában juss hozzá. Ha változatosságra vágysz, kortyolj koffein- és cukormentes teát. A gyümölcsleveket, még a 100%-os leveket is felejtsd el, mert rengeteg cukrot tartalmazhatnak. Ha már több hete fogyókúrázol és unod a vizet, olvasd el, hogy milyen italt mikor érdemes fogyasztanod a nap során!

+ 1 A türelem rózsát terem!

De legalábbis mínusz kilókat biztos. Néhány hét alatt még nem „jön el” a csúcsforma. Ez jobb is, hiszen ha Te ki is bírnád a gyors változást, a bőröd nem valószínű, hogy díjazza a fogyást. Az a normális, ha hetente 0,5-1 kg-t fogysz. Az első hetekben a víz-és szénhidrátraktár tűnik el, ami a diéta befejeztével vissza is jön.

Forrás: proaktivdirekt.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK