Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Gyógynövény a vízpartról: a vízitorma
2015. március 27. 21:44

gyógynövény, vízitorma, influenza, emésztés elősegítő, vitamin

Gyógynövény a vízpartról: a vízitorma
Habár idén kijutott belőle bőven, szerencsére már túl vagyunk a nagy téli, tavasz eleji influenzajárványon. Mindenki gyors gyógyulást szeretne az ilyen és ehhez hasonló betegségekből, de persze a legjobb lenne elkerülni őket. A gyors gyógyulásra és az elkerülésre is megoldás lehet a vízitorma.
Gyógynövény a vízpartról: a vízitorma

Igazi „világpolgár”

A vízitorma szinte az egész Földön elterjedt, rengeteg ország, vidék növényvilágát gazdagítja ez lédús, elágazó szárú, fehér, esetleg halványsárga virágokat viselő gyógynövény. Habár virágcserépben is elél, patakok, vizek partján érzi magát a legjobban. Ha piacon, üzletekben sikerül hozzájutnod egy-egy gyökérrel is rendelkező példányhoz, el is ültetheted, de néhány napig vízben tartva is eláll.

Használd a konyhában is

Érdekes, borsos aromája rendívül jó ízt ad salátáknak, spenótnak, krémleveseknek, a fűszeres túrónak, de akár a rizsnek is. De felaprítva még az egyszerű margarinos kenyeret is feldobja.

Vitaminbomba a vízpartról

A vízitorma levele, szára, vagy belőle nyert lé igazi vitaminomba lehet a szervezet számára: C-, K-, és A-vitaminokban, 18 féle aminosavban, magnéziumban, kalciumban, folsavban, tiaminban, káliumban, riboflavinban gazdag.

Turbózd fel az immunrendszered vízitormával!

A vízitorma a vitaminok mellett rengeteg természetes antibiotikumot tartalmaz, mely magas A-vitamin tartalmának köszönhetően remek „szer” a gyulladásos megbetegedések ellen. Rendszeres fogyasztásával szervezetünk is ellenállóbb lesz a különböző vírusos és baktériumos megbetegedésekkel szemben.

Tisztít

Tisztítja a tüdőt, a légutakat. Megszabadíthatja beleinket a nem odaillő baktériumoktól, férgektől. Emellett a segíthet abban, hogy a vérünk is megtisztuljon.

Le az asztmával, tüsszögéssel, allergiával!

Szintén az A-vitaminnak lehetünk hálásak azért, hogy esetleges, asztmából következő rohamaink csökkenhetnek. A fent már írt vértisztító hatás az allergikus tüsszögést, köhögést is távol tarthatja. Szerves kén tartalmának köszönhetően leve ellenszer lehet a TBC-re.

Segíti az emésztést

Könnyíti az emésztést, illetve a belek és a gyomor munkáját, hiszen a benne lévő K-vitamin mindegyik fajta fehérje lebontásában segít. A máj és epe működésére is pozitívan hat, de fogyasztásával a homok és kőképződés is megelőzhető a vesékben.

Növel is, csökkent is

Ideális só- és cukortartalmának köszönhetően a magas vérnyomást és koleszterinszintet csökkenti, az alacsony vérnyomást növeli a vízitorma levele.

Arany(at)ér

Magas vas, kalcium és vitamintartalma miatt a vízitorma leve fehérrépa és spenót levével kipréselve gyógyír lehet az aranyérre, illetve a vérzés csillapítására.

Egy gyógynövény, ami egyensúlyba hoz

A benne lévő kén és jód megfelelő aránya a belső elválasztású mirigyek, így a pajzsmirigy működésére is jótékony lehet.

Természetes betegség megelőzés

Az A-, C-, és E-vitaminok, valamint benne lévő kén miatt sok súlyos betegség megelőzésében is szerepet játszhat.

Mint minden növény esetében is, így használata előtt a vízitormánál is érdemes kikérdezni a kezelőorvos, gyógyszerész véleményét.

Forrás: http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/gyogynoveny-a-vizpartrol-a-vizitorma
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK