Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Így küzdd le a horkolást!
2014. augusztus 12. 22:07

horkolás

Így küzdd le a horkolást!
Sokak küzdenek az állandó horkolással, eldugult orral és köhögéssel. A Life.hu kinyomozta, mivel szüntethetők meg a kellemetlen tünetek.
Így küzdd le a horkolást!

Manapság igen gyakoriak az elhúzódó felső légúti gyulladások, egyre több ember életét nehezíti meg a horkolás, ami bizony egyet jelent azzal, hogy kevés figyelmet szentelünk orrunk egészségének. Ezek a tünetek megkeserítik a mindennapjainkat, a szakértő azonban azt állítja, hogy szerencsére a lézersebészeti eljárások megoldást nyújthatnak rájuk.

Forrás: thinkstock

„A levegő szennyezettsége miatt szervezetünk egyre inkább védtelen az allergiák kialakulása ellen. Emiatt alakulnak ki az idült, elhúzódó légúti gyulladások. Ilyen esetekben alakul ki tartós köhögés, állandó orrdugulás, fülproblémák. A panaszok mögött pedig az orrunk is állhat" - hívta fel a figyelmet dr. Medveczki Zoltán, fül-orr-gégész.

Kevesen tudják, hogy orrcsepp-függőség akkor alakul ki, hogyha az orrkagylóban lévő hajszálerek kitágulnak, az orrkagylók megduzzadnak, az orrüreg pedig beszűkül. Emiatt a beteg nem kap rendesen levegőt, csökken az agy oxigénellátottsága, fáradékony, aluszékony lesz.

A lézersebészeti eljárások megoldást nyújthatnak

„Az említett problémák igencsak megkeserítik a hétköznapokat, de szerencsére sok olyan betegség van, amit lézerrel ma már lehet gyógyítani. A horkolás, orrcseppf-függőség, orrpolip például egyszerűen szüntethető meg lézerrel. Jó tudni, hogy gyerekek esetében például a garatmandulák kisebbítése, orrmandulák kivétele lézer segítségével vérzésmentességet és szövődménymentesebb gyógyulást biztosít" - árulta el a szakember.

Forrás: life.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK