Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás
2013. október 29. 08:45

oltás, védőoltás, gyógyszer, Pneumococcus, tüdőgyulladás

Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás
Jövőre kötelezővé teszik a pneumococcus elleni védőoltást, a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina pedig kötelezően felajánlandó lesz - jelentette be Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke hétfőn Budapesten.
Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

A pneuomococcus baktérium elleni oltással középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és agyhártyagyulladás előzhető meg.

Beneda Attila tájékoztatása szerint az eddig az ajánlott kategóriába tartozó oltást szinte valamennyi két éven aluli gyerek megkapta. A szakmai tapasztatok indokolták, hogy ezt az oltást is vegyék fel a kötelező védőoltások sorába - tette hozzá a kabinetfőnök.

A méhnyakrák megbetegedésért felelős HPV-vírus elleni oltással kapcsolatban Beneda Attila elmondta, a három oltásból álló sorozatot jövőre az iskolai kampányoltások keretében lehet majd kérni a 12-13 éves korosztály számára.

Elmondta azt is, a jövő évi költségvetés előirányzatában oltóanyag-beszerzésre egymilliárd forinttal több jut, ez fedezi a HPV elleni oltóanyag beszerzését is.

Beneda Attila hangsúlyozta, a kötelező védőoltások beadásáért a háziorvosok és a házi gyermekorvosok nem kérhetnek pénzt.

Az ÁNTSZ, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat tájékoztatása szerint Magyarországon jelenleg tíz fertőző betegség ellen van az életkorhoz kötött kötelező védőoltás. A gümőkór (tuberculosis), a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs (tetanus), a gyermekbénulás, a kanyaró, a rózsahimlő (rubeola), a mumpsz, a bakteriális agyhártyagyulladás és a hepatitis B ellen kapnak a gyerekek kötelezően oltást.

Forrás: informed.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK