Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Lassan mozgó hidegfront okozhat ma panaszokat
2013. április 19. 09:19

humánmeteorológia, front

Lassan mozgó hidegfront okozhat ma panaszokat
Pénteken az ország nagy részén marad a frontmentes időjárás, azonban helyzetet az észak-dunántúli régióban egy tőlünk északnyugatra elhelyezkedő, lassú mozgású hidegfront határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet.
Lassan mozgó hidegfront okozhat ma panaszokat

Pénteken érintő hidegfronti hatás érvényesül először csak a Kisalföld térségében, délutánra már az egész nyugati határszélen és az északi régióban is. Másutt frontmentes marad az idő. Az említett régióban a hidegfrontokra kifejezetten érzékenyek panaszai fokozódhatnak, enyhébb reumatikus panaszok, fejfájás, görcsös fájdalmak jelentkezhetnek - figyelmeztet a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

Az ország többi részén a tartósan frontmentes időjárás pozitív hatásit élvezhetjük, a sok napsütés jó hangulatot, javuló közérzetet eredményez. A napozást azonban óvatosan kell kezelni, sokan a téli fényhiány után először teszik ki a bőrüket a Napból jövő UV-sugárzásnak, aminek intenzitása a déli órákban már meghaladhatja az erős fokozatot. A világos bőrűek már 20 perc napon tartózkodás alatt is leéghetnek. Érdemes elkezdeni a fényvédő krémek használatát. A szemünket UV-szűrős napszemüveggel védhetjük a káros sugaraktól.

A közlekedésre veszélyes időjárási jelenség az ország nagy részén nem várható, de az északnyugati megyékben egy-egy zápor csapadéka teheti síkossá az utakat, átmenetileg csökkenhet a látástávolság, és erősödik az oldalszél. Az ország többi részén az erős, vakító napsütés lehet zavaró, különösen a reggeli órákban.

A jó idő hátránya, hogy a pollenkoncentráció tovább emelkedik. Újabb fák indulnak virágzásnak a napokban, ezek közül a nyírfa kiemelhető, ugyanis pollenje igen erősen allergén. Virágporának mennyisége holnap a napos tájakon már igen magas is lehet. Csak a helyi záporok környezetében javul ideiglenesen az allergiások helyzete.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK