Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Mire lehet jó még a terhességi teszt?
2014. március 05. 09:21

terhesség, teszt, rákszűrés, férfi, vizelet

Mire lehet jó még a terhességi teszt?
Állítólag egy terhességi teszt mutatta ki egy férfinál a hererákot. Ám ha mindez igaz is, nem biztos, hogy mindenkinél működik - írja az Urbanlegends.hu.
Mire lehet jó még a terhességi teszt?

A férfi poénból próbálta ki a terhességi tesztet, ám a legnagyobb megdöbbenésére az eredmény pozitív lett. Azt azért mégsem hitte el, hogy egy poronty növekszik a hasában, így megpróbálta kideríteni, mi állhat a háttérben - számolt be egy, az interneten terjedő cikkről az Urbanlegends.hu.

A szóban forgó srácnak azt a javasolták, hogy menjen el rákszűrésre. Megfogadta a tanácsot, és hamarosan ki is derült, hogy hererákja van. A magyarázat minderre az, hogy a terhességi gyorstesztek a szervezetben lévő HCG hormon szintjét mérik, és a heredaganatok nagy része is HCG hormont állít elő a férfiak szervezetében.

A Hoax-Slayer, tévhitekkel foglalkozó portál megpróbált értelmes választ adni a történetre, leszögezve, azért, mert valakinek egyszer segített a hererák felfedezésében egy terhességi teszt, még nem jelenti azt, hogy erre a célra (is) használni kellene. Ha az állításnak van is némi alapja, jó ha tudjuk, hogy a hererákosok kis részének a szervezete termel ugyanis annyi HCG hormont, hogy azt egy teszt jelezze. A terhességi tesztnél pedig van jobb módszer is, mégpedig a herék tapintásos vizsgálata.

Forrás: hazipatika.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK