Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Nehéz idők jönnek az allergiásokra
2013. április 17. 09:49

allergia, pollen, humánmeteorológia

Nehéz idők jönnek az allergiásokra
Szerdán nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, de nyugaton egy közeli gyenge hidegfront hatására változékonyabbra fordul az idő, máshol pedig a melegedés okoz gyenge melegfronti hatást. A pollenterhelés fokozódik - írta humánmeteorológiai előrejelzésében a Meteoklinika.
Nehéz idők jönnek az allergiásokra

Szerdán alapvetően frontmenes időben lesz részünk, északnyugaton azonban egy hidegfront közelíti meg térségünket, habár ez inkább csak a felhősödésben mutatja meg hatását - írta prognózisában a Meteoklinika.

Folytatódik az enyhe tavaszi idő, a melegedés hatására pedig egyesek nehezebben tudnak aludni, álmatlanságban szenvedhetnek. Az érintetteknek segítheti a könnyebb elalvást egy csésze levendulatea vagy a párnára csepegtetett levendulaolaj. Alapvetően azonban a pozitív élettani hatások kerülnek előtérbe, a jó idő pedig a szabadba csábít és feltölt energiával.

Az enyhülés hatására megemelkedett a levegő pollenkoncentrációja, egyre több növény szórja már virágporát. Az allergiások lehetőleg kerüljék a parkos, bokros területeket, és a sportolást, a sétát időzítsék a reggeli vagy a késő délutáni, esti órákra. A szellőztetést sem érdemes a napos délutánon elvégezni, kora reggel ráadásul sokkal frissebb a levegő. A kellemetlen tüneteket úgy is enyhíthetjük, ha kevesebb tejterméket fogyasztunk.

A légszennyezettség a nagyvárosokban megemelkedhet, elsősorban a nitrogén-oxidok mennyisége növekedhet meg a nap folyamán. Ezen kívül az ózon koncentrációja a forgalmas csomópontokban szintén megemelkedhet kissé, de még így sem éri el a veszélyes szintet.

A közlekedők főként a Dunántúlon számíthatnak a záporok területén nedvessé, csúszóssá váló útszakaszokra, itt érdemes lassabban, óvatosabban vezetni. Az alacsony napállás időszakaiban (reggel és alkonyatkor) zavaró lehet a napfény, készítsünk napszemüveget az autóba!

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK