Hozzávalók: 6 db tojás, 8 dkg xukor zero, 1 csipet só, 5 dkg nyílgyökér liszt, 5 dkg mandula liszt, 1 teáskanál vanília aroma, 2 evőkanál holland kakaó, 1 tk foszfátmentes sütőpor
Töltelék: 35 dkg főzött tojássárgája rúd, 15 dkg olvasztott kókuszolaj, 1 narancs reszelt héja+ a leve, 5 dkg xukor zero, 4 evőkanál reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojások sárgáját 6 evőkanál vízzel, a xukor zeroval vaníliás cukorral sűrű habbá verjük.Hozzáadjuk a xukor zeroval felvert tojásfehérjék habját.A sütőporral elkevert mandula lisztet,nyílgyökér lisztet és a kakaót szitán keresztül rászitáljuk,majd az egészet óvatosan összekeverjük a felvert habbal.A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük,majd előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig sütjük.Ha megsült kivesszük a sütőből és 10 percig pihentetjük,a papírt lehúzzuk és a tépet felével szorosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.Közben elkészítjük a krémet. A krém hozzávalóit késes aprítóban krémes állagúra dolgozzuk hűtőbe rakjuk.Majd a piskótára kenjük a krém 2/3 részét.Feltekerjük rákenjük a maradék krémet reszelt csokoládéval megszórjuk,hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
Hozzávalók:
10 dkg Totu krém extra, 2 csapott evőkanál törökmogyoró liszt, 4 evőkanál mandulatej, 1 evőkanál porított xukor zero, 2 evőkanál paleolaj, 5 dkg paleo csokoládé
Elkészítése:
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk ,hozzáadjuk az olajat krémesre keverjük.
A totu krém extrát a törökmogyoró liszttel,a kakaóval,a mandulatejjel, a porcukorral krémes állagúra dolgozzuk,Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük, üvegbe kanalazzuk és a hűtőbe rakjuk.Nagyon finom!
Hozzávalók: (kb. 25 db-hoz): 10 dkg piskóta morzsa, 18 dkg törökmogyoró, 20 dkg paleo nutella, 15 dkg csokoládé a bevonáshoz + 1 evőkanál kókuszolaj.
Elkészítése:
Előmelegített sütőben a mogyorókat kb.10 perc alatt megpirítjuk. Majd a héját ledörzsöljük. Késes aprítóba beletesszük a pirított mogyorót, durvára daráljuk. Kb. 14 dkg-t a tálba rakjuk, ez lesz a töltelék: a maradékot félre rakjuk a golyók szórásához. A kihűlt és szárított piskótát szintén átdaráljuk és hozzáöntjük a töltelékhez, majd a nutellát hozzáadjuk annyi a változás,hogy 200 gram Totu krém extrával csináltam a nutellát, kézzel jól átgyúrjuk és ha kevésnek gondoljuk, akkor mogyorót vagy piskóta morzsát még rakunk hozzá.
Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1/2 órára, majd diónyi nagyságú golyókat formázunk,meghempergetjük a golyókat a mogyoróban. Az így elkészült golyókat 1 órára hűtőbe tesszük. A csokoládét, a kókuszolajat vízgőz fölött megolvasztjuk és egy fogpiszkáló segítségével megmártogatjuk a gombócokat. Rácsra téve hagyjuk lecsöpögni, majd hűtőbe rakjuk.
Hozzávalók: 2 db tojás szétválasztva, 2 evőkanál víz, csipet só, , 2 evőkanál törökmogyoró liszt, 2 evőkanál xukor zero
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 C-fokra.A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és az olajjal. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet,A tojás fehérjéből és a cukorból,a csipet sóval nem túl kemény habot verünk. és összeforgatjuk a lisztes keverékkel.A tepsibe terítjük a tésztát, kb. 15 perc alatt megsütjük.Kivesszük a sütőből egy kicsit állni hagyjuk majd a papírt lehúzzuk, és vissza tesszük a sütőbe 50 fokon szárítjuk. Ha készen van késes aprítóban ledaráljuk és készen van a morzsa, ez megy a töltelékbe.
Hozzávalók: 5 púpozott evőkanál mandula őrlemény, 4 evőkanál kókuszliszt, 2 evőkanál nyílgyökér liszt, 1 teáskanál útifűmaghéj liszt, 5 dkg csoki pehely, 1 tk. Szódabikarbóna, 1 tk. foszfát mentes sütőpor, 1 evőkanál almaecet, 1.5 dl olvasztott kókuszolaj, 1 evőkanál méz (kompromisszum), 1 db banán, 3 db tojás
A tetejére: 1 evőkanál kókuszolaj, 4-5 kocka csokoládé, gőz felett felolvasztjuk
Elkészítése:
A banánt, a kókuszolajat, a mézet a tojásokat,az almaecetet a sütőport, szódabikarbónát, turmixgépben pürésítjük, majd ráöntjük a száraz hozzávalókra , melyet előtte jól összekeverünk. Kézzel összegyúrjuk egy kicsit állni hagyjuk,evőkanál segítségével adagoljuk, majd gömbölyűvé formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk ahol a tenyerünkkel lelapítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Csokit csurgatunk a tetejére, de elhagyható.