Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Szívproblémákra is jó a házasság
2014. március 31. 09:50

házasság, szív, szív- és érrendszeri megbetegedések

Szívproblémákra is jó a házasság
A házasságban élőknél öt százalékkal kisebb eséllyel alakultak ki szív- és keringési problémák, mint az egyedülállóknál - derült ki egy amerikai kutatásból.
Szívproblémákra is jó a házasság

A házasság a szívet is védi - állapította meg egy nagy létszámú amerikai kutatás. Adataikból kiderül, a házasságban élőknél kisebb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, mint az egyedülállóknál, az elváltaknál vagy az özvegyeknél. Több mint 3,5 millió, 21-102 éves korú amerikai adatait vizsgálták meg a kutatók. Azt az eredményt kapták, hogy az összes szív- és érrendszeri betegség ritkábban fordul elő házasoknál, függetlenül attól, hány évesek, milyen neműek, és milyen egyéb kockázati tényezők - például a cukorbetegség vagy a magas koleszterinszint - vannak jelen náluk.

A New York-i Egyetem kutatói olyan páciensek adatait elemezték, akik egy magántársaságnál vettek igénybe rák- és egyéb egészségügyi szűréseket.

A házasságban élőknél öt százalékkal kisebb eséllyel alakultak ki szív- és keringési problémák, mint az egyedülállóknál. Özvegyeknél a kockázat három százalékkal, elváltaknál öt százalékkal volt magasabb - mutatták be eredményeiket a kutatók az Amerikai Kardiológusok Kollégiumának (ACC) éves közgyűlésén pénteken Washingtonban.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!



További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK