Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Szívproblémákra is jó a házasság
2014. március 31. 09:50

házasság, szív, szív- és érrendszeri megbetegedések

Szívproblémákra is jó a házasság
A házasságban élőknél öt százalékkal kisebb eséllyel alakultak ki szív- és keringési problémák, mint az egyedülállóknál - derült ki egy amerikai kutatásból.
Szívproblémákra is jó a házasság

A házasság a szívet is védi - állapította meg egy nagy létszámú amerikai kutatás. Adataikból kiderül, a házasságban élőknél kisebb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, mint az egyedülállóknál, az elváltaknál vagy az özvegyeknél. Több mint 3,5 millió, 21-102 éves korú amerikai adatait vizsgálták meg a kutatók. Azt az eredményt kapták, hogy az összes szív- és érrendszeri betegség ritkábban fordul elő házasoknál, függetlenül attól, hány évesek, milyen neműek, és milyen egyéb kockázati tényezők - például a cukorbetegség vagy a magas koleszterinszint - vannak jelen náluk.

A New York-i Egyetem kutatói olyan páciensek adatait elemezték, akik egy magántársaságnál vettek igénybe rák- és egyéb egészségügyi szűréseket.

A házasságban élőknél öt százalékkal kisebb eséllyel alakultak ki szív- és keringési problémák, mint az egyedülállóknál. Özvegyeknél a kockázat három százalékkal, elváltaknál öt százalékkal volt magasabb - mutatták be eredményeiket a kutatók az Amerikai Kardiológusok Kollégiumának (ACC) éves közgyűlésén pénteken Washingtonban.

Forrás: hvg.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK