Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Tele vannak vegyszerrel a paprikák a Greenpeace szerint
2015. március 31. 20:25

vegyszer, paprika

Tele vannak vegyszerrel a paprikák a Greenpeace szerint
Hét áruházlánc boltjában 12-féle paprikát vett, majd vizsgáltatott be a Greenpeace: 8-ban 20 különféle vegyszermaradványt találtak.
Tele vannak vegyszerrel a paprikák a Greenpeace szerint

A szervezet egész évben vizsgálni fogja a zöldségek és gyümölcsök vegyszermaradvány-tartalmát, mondta Tömöri Balázs, a Greenpeace agrárkampányának felelőse egy keddi budapesti demonstráción.

A Greenpeace étkezési zöldpaprikát, TV és lecsópaprikát, illetve 1 kápiát és 1 bio kaliforniai paprikát vásárolt közjegyző jelenlétében budapesti áruházakban. Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyianyag-szakértője elmondta, hogy egy minta elemzése a független laboratóriumban 35 ezer forint, plusz áfába kerül.

Példaként ismertették, hogy a vizsgált szentesi paprika kétféle, nem engedélyezett vegyszert tartalmazott. Az egyik a több hazai botrányban is szereplő diklórfosz nevű rovarirtó szer volt, amelyből a határérték 20-30-szorosát találták. A vizsgálatok hatféle különböző növényvédő szert mutattak ki egy Marokkóból és 7-félét egy Jordániából származó paprikában.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), március közepén hozta nyilvánosságra jelentését, amely szerint az európai zöldség- és gyümölcsminták csaknem felében ki lehetett mutatni növényvédő szerek maradványait.

Forrás: http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/tele-vannak-vegyszerrel-a-paprikak-a-greenpeace-szerint
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK