Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Téli aknekezelő tippek
2013. december 09. 07:51

akne, pattanás, kezelés, bőr, bőrápolás

Téli aknekezelő tippek
A téli időjárás nem csak a hangulatodra, de a bőrödre is hatással van. Azonban csak néhány változtatás szükséges a bőrápolási szokásaidon ahhoz, hogy javulás álljon be a pattanásaid állapotában.
Téli aknekezelő tippek

Továbbra is használj naptejet!

 

Kötelességtudóan használtad egész nyáron, de most se hagyd abba! Persze már nincs hőség, és a nap is ritkábban süt, de ez nem jelenti azt, hogy fel kell hagynod a napvédelemmel. Továbbra is ki van téve a bőröd a sugárzásnak (és még mindig megéghetsz) főleg akkor, ha a hideg arra ösztönöz, hogy több időt tölts a napsütésben.

Sok pattanáskezelő módszer okoz napérzékenységet, ami azt jelenti, hogy könnyebben leéghetsz a napon. Emellett a túl sok napon töltött idő a korai ráncosodást is elősegíti. Használj naptejet vagy UV védelemmel ellátott hidratáló bőrápolót minden nap!

Használj bőrbarát hidratáló krémet!

A hideg levegőtől és széltől kiszáradhat a bőröd, amin tovább ronthatnak a nem megfelelő, szárító hatású pattanáskezelő készítmények. Szerencsére ma már olyan akneellenes termékek is vannak, melyek kíméletesek a bőrödhöz – válaszd ezeket!

 

Ha mégis úgy érzed, hogy a bőröd túlságosan feszül vagy hámlik, akkor itt az ideje, hogy táplálóbb hidratáló krémet kezdj el használni! Lehetőleg olajmentes terméket keress!

Alkalmazd rendszeresen a pattanáskezelő termékeket!

Meg kell találnod az egyensúlyt a tanulás, a házi feladatok, a különórák, a sport és a szórakozás között. Mindezen izgalmak mellett a személyes szükségletek könnyen a háttérbe szorulhatnak, de fontos, hogy továbbra is rendszeresen alkalmazd a pattanások ellen használt készítményeidet. Minden nap, kihagyások nélkül! Csak így érhetsz el javulást! Ha szükséges, helyezz el néhány emlékeztetőt az asztalodon, vagy a fogkeféd mellé!

Forrás: kamaszpanasz.hu
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK