Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - fogtömés kellemetlen lehelet

fogtömés kellemetlen lehelet kérdések és válaszok

fogtömés kellemetlen lehelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő
Pár hete betömték az egyik rágófogamat, és azóta kellemetlen a leheletem. Fényrekötő (?) tömést használtak, lehet hogy a tömés miatt van? Elmúlik?
Köszönöm
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. január 12. 17:13
Valószínüleg olyan szituáció keletkezett, hogy ételmaradék szorul valahová két foga közé vagy tasakja van és ennek lehet rossz szaga. Érdemes fogorvos specialistának megmutatni. üdvözlettel Dr Gáspár Lajos www.gasparmed.hu
Megválaszolta:
2012. december 13. 19:55
Kedves Érdeklődő!

Nincs összefüggés a tömés és a halitozis között.
(Hacsak nem elégtelen a tömés és a tömés mellett bomlik a beszorult ételmaradék. Azonban feltételezhetően ilyen tömés nem készül!)
üdvözlettel
Dr Déry Péter
www.lezerdent.hu
Megválaszolta:
2012. október 11. 11:12
Kedves Kérdező!
Biztos, hogy nem a fényrekötő tömőanyag anyaga okozza a kellemetlen leheletet. Lehet, hogy szakmailag van valami probléma a fogtömés elkészítésével, és az okozza a szájszagot. Bővebben olvashat a kellemetlen lehelet okairól a http://fehergyongy.hu/szajhigienes_kezelesek#a_kellemetlen_lehelet oldalon. Bővebb információért és időpont egyeztetésért, kérem, hogy hívja a 06/20-2434175-ös telefonszámot.
Üdvözlettel:
Dr.Győrfi Adrienne
www.fehergyongy.hu
www.altatasos-fogaszat.hu
www.fajdalommentes-fogaszati-erzestelenites.hu
www.fogaszatportal.hu
www.fajdalommentes-fogfeherites.hu
www.fogkoeltavolitas.com
Megválaszolta: Dr. Győrfi Adrienne
2012. október 10. 10:16
A tömőanyagnak lehet kellemetlen illata, de ez csak akkor érezhető, ha valamilyen okból (pl. készítés utáni kidolgozás, eltávolítás, stb ...) fúróval forgácsoljuk.
Ha a kellemetlen szagú lehelet oka a szájüregben van, az szinte kivétel nélkül (le nem mosott) baktériumok jelenlétére utal..., ezért vagy nem a tömött fogon keresendő az ok, tehát véletlen időbeli egybeesésről van szó, vagy a tömésnek van egy tisztíthatatlan (fogkefével hozzáférhetetlen) része, ahol a baktériumok akadálytalanul szaporodhatnak,és ez okoz kellemetlen illatokat ...
Megválaszolta:
2012. október 09. 19:07
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az, hogy fényre kötő anyaggal tömték be a fogát, semmi esetre sem okozza a kellemetlen leheletet. Ha előtte nem érezte, akkor előfordulhat, hogy a tömés és a mellette lévő fog között minimális rés maradhat, ahova rágáskor bepréselődhetnek rostos ételek, amit fogmosáskor nem mindég lehet eltávolítani. Ilyenkor érdemes ún. szájzuhanyt használni, amivel alaposan ki lehet tisztítani az ilyen rejtett zugokból is az esetleges ételmaradékokat, megakadályozva, hogy ott bomlásnak induljanak és kellemetlen szájszagot okozzanak.
De mind ez csak mint lehetőség állja meg a helyét,mert panaszának több oka : pl.fogágy sorvadás, ínygyulladás, stb. akár még nem fog eredetű is lehet.
Ha nem szűnik, keresse meg először fogorvosát, aki meg fogja adni a megfelelő megoldást, vagy más szakorvoshoz irányítja.

Üdvözlettel:
dr.Kovács Béla
www.kristalydental.hu
Megválaszolta: dr Kovács Béla
2012. október 09. 13:50
Valószínű, hogy nem tudja az adott helyen megfelelően tisztítani a fogak közötti területet. Keresse fel újra a fogorvosát, hogy segíthessen tisztítási tanáccsal, vagy a tömés esetleges átalakításával.
Megválaszolta: Dr.Utassy Viktor
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK