Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - jelenleg

jelenleg kérdések és válaszok

jelenleg
39 éves fiatalember vagyok,, az első kérdésem Tanácstalan. 2009. szeptember 27. 17:08 #75 - én írtam Önnek, kérem ha van ideje fussa át, hogy értse levelem. Akkor visszamentem dolgozni 8 órába, és rendszeresen jártam kardiolőgushoz, 3 havonta visszahívott. Az ef -em 37% körül mozgott, éreztem hogy nehezebb már és 2011 ben átmentem 7 órába, aztán 2011 végén elkezdett állapotom romlani, éreztem hogy sokkal rosszabb a teljesítő képességem és a gyógyszerek,coviogal,perindropil,spiro,furosemid ellenére is dagad a lábam, időközben megjártam az irgalmas kórhá rendelőjét, Dr. Tomcsányi János professzornál hátha, de a gyogyszereken kívül mást Ő sem tudott mondan,2012 márciusi vizsgálaton ez volt az eredményem : ao. gyök 22mm.Bp: 46x52,Jp:52mm. Bk 61x55mm, Ef: 22%.E/A 4,2DT ,123 Ao v.max. 118 Diff, diff hypokinezis,gravis módon a csúcsi területre lokalizálodó,csökkent globalis syst bk, funkció.II foku MI, relax.zavar.Thr.pf. nem látható. Ekkor a kardiológus azonnali pihenést, és a gyógyszereim duplázását irta fel, beteg állományba küldött, egy hónap mulva a control ugyan ez volt, ekkor kiegészítette gyógyszereim digoxinnal, itt azt hiszem véget is ér a gyógyszeres terápia ennél a betegségnél. A mult héten beutalt kardiológusom Dr. Szabolcs Zoltán szívsebészhez vizsgálatra, véleményre esetleges szívátültetést megelőző vizsgálatok miatt, ott megvizsgáltak, miniális javulás van az ef 31% lett, a pihenés és a digoxin hatására valószínű, a Dr. Szabolcs tanárúr, azt irta állapotom még nem indokolja az átültetésre való felkészítést a lényeg a leletből :NYHA III. jelentősen csökkent systoles bal kamra function, kisvérkór nyomás kismértékben emelkedett. Beutalt a sportkórházba Dr. Heltai Krisztina adjunktus kardiológushoz, a papíromra azt írta, hogy Ő vegye át kezelésem, ide holnap kérek időpontot, most itt tartok, a kérdésem a leszázalékolással kapcsolatos, hogy mit tegyek, mert nem szeretném ujra azt mint 2009 ben, szeretném elindítani, és az mellett 3- max 4 órában dolgozni, mert a 7-8 órából nagy baj lesz, érzem. Kardiológusom kérdeztem Ő azt mondta haál biztos hogy leszázalékolnak, maradjak betegállományba és pihenjek, mást nem mond. A háziorvos elindítja 6 hónap betegállomány után autómatikusan, ? ez így van ? vagy mit csináljak, várjam meg a
Dr. Heltai Krisztina vizsgálatát, és vele beszéljek, mi van ha elutasít, azt mondja dolgozzak, de az lenne a legjobb ha a háziorvos indítaná? igaz a 6 hónap után el kell indítania ? mert ezt hallottam, de nem talállok róla semmit a neten.
Köszönöm
László
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK