Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - mandulaműtét

mandulaműtét kérdések és válaszok

mandulaműtét
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
A kisfiam 6 éves, nem sokat beteg, de ha igen, akkor mandulagyulladása van, ráadásul egy ideje hangosan hallgat zenét, és sokszor nem figyel arra, amit mondunk,
és kicsit orrhangon beszél. Mikor forduljunk orvoshoz, és mikor gondoljunk arra, hogy a mandulájával van gond, mikor arra, hogy a hallásával? Ha a mandulájával van gond, akkor a műtét megoldás lehet?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. február 27. 10:44
Halláscsökkenés esetén mindenféleképpen fül-orr-gégész szakorvoshoz kell fordulni. Az orrgaratban lévő orrmandula zavarhatja a fülkürt elzárásával a középfül szellőzését, és ez vezetéses típusú halláscsökkenést eredményez. Az orrmandula eltávolítása és a középfül állapotának megítélése után, sz.e. tubusbehelyezéssel a hallás rendezhető
2013. február 27. 08:52
T.Kérdező! Sem a mandula kérdés eldöntése, sem a hallás megítélése nem a laikus szülő kompetenciája, különös tekintettel arra, hogy a hurutos középfülproblémák bármiféle fülbetegségre utaló figyelemfelhívó jel ( fájdalom, halláspanasz, láz )nélkül is hosszasan fennállhatnak, és a középfül tönkre menetelét okozhatják. E alapján azt tanácsolom, hogy a leírt észlelések bőven elegek ahhoz, hogy gyermek fül-orr-gégészt megkeressenek, természetesen olyat, aki a középfül műszeres mérését is elvégzi, ez a normál TB támogatott rendeléseken általában nem történik meg, sőt a magán fül-orr-gégészek nagy részénél sem, egyszerűen azért, mert a rendelésen nincs ehhez szükséges műszer, az audiológiára meg előzetes fül-orr-gégészeti vizsgálat és beutaló nélkül nem lehet csak úgy berontani. Üdv: Németh dr.
Megválaszolta: Dr.Németh Tamás
2013. február 25. 14:16
Kedves Anyuka!
Ha a kisfiának ,évente 2 alkalomnál többször van tüszős mandulagyulladása,akkor érdemes kivetetni a manduláját! Ugyanis a mandula szivacsos nyirokszövetében úgy tudnak megbújni a baktériumok,hogy nagyon nehéz kiírtani őket,még célzott antibiotikum kezeléssel is.
A hallásprobléma inkább az orrmandula megnagyobbodás következménye lehet.
Hasznos lenne szakorvoshoz fordulni!
Amennyiben a fülész ,körültekintő kivizsgálás után ,javasolja a mandulaműtétet,akkor az orr és garatmandula együttes kivétele után megszűnnek az Ön által ismertetett panaszok.
Üdvözlettel!
Megválaszolta: Renner Adrienn dr.
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK