Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Nyak- és hátfájdalom

Nyak- és hátfájdalom kérdések és válaszok

Nyak- és hátfájdalom
Jó napot kívánok!

Hónapok óta állandóan fáj a nyakam és hátam. Gerincferdülésem van. Minden nap nyakfájással kezdődik és ki is tart egész estig. Szinte mindig átterjed a vállaimba és a hátamba is. Ha nyakam állandóan ropog, ha elfordítom.
Mi tévő legyek?
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. január 28. 19:11
Keressen fel manulterápiával foglakozó gyógytornászt. Valószínűleg kisízületi blokkja(i) van, amit egyrészt oldani kell, másrészt meg kellene tanulnia egy gyógytornás, hogy egyensúlyban tudja tartani az izmait.
Megválaszolta: Dr. Andrássy Ilona
2013. január 28. 14:09
Tisztelt Hölgyem / Uram! Köszönöm, hogy bizalmával megtisztelt. Megpróbálok lényegretörő lenni úgy, hogy ne vesszenek el lényeges információk.
Nagy valószínűséggel olyan tartási gondja van, amelyben a gerincferdülés kompenzálásához járul hozzá egy asszimmetrikus fejtartás. Ehhez még hozzáadódhat, hogyha olyan munkát végez (számítógép) vagy sokat vezet egy plussz terhelés. Amennyiben kizárható röntgennel és fizikális vizsgálattal, hogy nagyobb gond van a nyaki gerincen, elsősorban az un. myofascialis (izom és kötőszövet) problémákra kell helyezni a megoldás kulcsát. Ez jelenthet passzív dolgokat: masszázs, fiziotherápia. Amennyiben a fájdalom megengedi aktív dolgokat is csinálhat, amelyet egy gyógytornásszal kell elsősorban egyeztetnie. Mindenféleképpen megfontolandó a nyaki párna használata éjszakára (persze ehhez tudnom kellene, hogy éjszaka mennyire piheni ki magát ebből a tartási gondból). Magyarországon kivételes lehetőség van a súlyfürdőre. Röviden összefoglalva:
- Ki kell zárni röntgennel és fizikális vizsgálattal a durva eltéréseket.
- Ha ki van zárva, akkor fiziotherápia, gyógytorna, párna és fürdő.
- Ha lenne valami eltérés, akkor tovább kell menni a kivizsgálásban.
A legvalószínűbb még egyszer hangsúlyozom, valamilyen kényszertartás lehet, amelyet megismerve az Ön mindennapjait és panaszait, szép lassan el lehetne kezdeni korrigálni. Amennyiben tudok segíteni, akkor írjon. Ha személyesen szeretne találkozni, akkor Miskolcon (Borsod megyében), és 2 hetente Budapesten van rá lehetősége. Tisztelettel: Molnár Szabolcs
Megválaszolta: Molnár Szabolcs
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this




INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK