Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - pajzsmirigy

pajzsmirigy kérdések és válaszok

pajzsmirigy
Tisztelt Doktor Úr!

Édesapám 57 éves és alábbi vér, illetve ultrahang lelettel rendelkezik. Különösebb panaszáról nem tudok. Kérem a lelet "magyarosítását", illetve véleményét, továbbá tanácsát a pajzsmirigy tekintetében. Köszönöm!

TSH: 0,992

Ultrahang:

"A pajzsmirigy jobb lebenye 50*16*24 mm, mérs. Nagyobb. A kp. Harmadban a környezetétől nehezen diff. Kerekded, csaknem isoechogen, finoman deg. szerk. 10 mm nagyságú göb van. Tőle kissé cranialisan lés lat. 3 mm nagyságú apró göb látszik. Az alsó harmadban 7 mm nagyságú durva meszesedés, kissé caudalisabban a ventralis contur alatt egy 4 mm nagyságú apró göb látszik. A jobb lebeny és isthmus határon ventralisan egy 3 mm-es deg. göb mutatható ki.
A bal lebeny megnagyobbodott, 55*27*30 mm, lekerekített szélű. A lebeny jelentős részét részben összefolyó, különböző méretű göbök töltik ki. A kp. Harmadban med.-an lévő legnagyobb, deg. mintázatú göb 20 mm-es. Ugyanitt a kp. harmad jelentős részét elfoglalva egy 24*22*16 mm nagyságú, túlnyomórészt cystosus-rekeszes szerk, kisebb meszesedéseket is tart. göb látható. A cranialis harmadban kis kiterjedésű, megtartott mirigyállománynak megfelelő terület. Ezen belül egymás mellett 2 db 6 mm-es kis deg. göb van. A göbök részben ráhúzödnak az isthmus területére is , azt kiszélesítik. Az isthmus az alsó harmadban 13 mm, a kp. harmadban 8 mm. A kp. harmadban az isthmus és bal lebeny határán 10 mm-es, részben cystosus deg. göb látszik. A trachea légsávja kissé jobbra disloc.

A nyaki régióban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem ábrázolódik. A submand. nagy nyálmirigyek és parotisok echoképe szabályos. A carotisrendszer vizsgálható extracranialis szakaszán számottevő arteriosclerosisra utaló eltérés, szűkület nem ábrázolódik.

Vélemény: struma nodosa I.u., precip. I.s."
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK