Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - pajzsmirigy

pajzsmirigy kérdések és válaszok

pajzsmirigy
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

30 éves férfi vagyok, pajzsmirigy fájdalmam, panaszom nincsen, mégis ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.

A pajzsmirigyemmel kapcsolatos dolgok évekkel ezelőtt kezdődtek, a legelső vizsgálat során megállapításra került,hogy bal oldala nem fejlődött ki, emiatt a szakorvos Letrox 50-et írt fel, annak a felét kell szednem minden reggel. A jobb lebenye: 43*19*20 mm. A problémám az, hogy mióta szedem a gyógyszert, észrevettem magamon, hogy fogyok, illetve nincsen akkora étvágyam. Állóképességi edzéseket szoktam végezni, illetve az utóbbi 1 évben rendszeresen futok, de korábban, amikor nem futottam, akkor is észlelhető volt a fogyás és az étvágytalanság. Minden ilyen "tünetem" a gyógyszer szedést követően alakult ki. Szakorvosom szerint nem a gyógyszertől fogyok és reakciója, hogy "Magyarországon minden ember fogyni akar, maga meg hízni? " .... :)

A legelső TSH értékeim magasak volt, 2012-ben 5,1 érték, majd később ahogy szedtem a gyógyszert lejjebb ment, legutóbbi vizsgálaton 1,79 érték. Voltak időszakok amikor nem szedtem a gyógyszert, akkor feljebb ment 2,7 -3,7 környékére.

A legutóbbi ultrahang vizsálat során "2 db 5, illetve 5 mm-es éles conturu isoechogen cystosus degeneratiot is tartalmazó fokozott vascularizatiot nem mutató göb észlelhető. Submandibularis nyálmirigyek norm. nagyságúak, szabályos echoszerkezetűek. Isthmus nem szélesebb, 5 mm. Nyaki régióban kóros megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható. A morfológiai kép alapján leírt göbök magas rizikójú jeleket nem mutatnak, összehasonlítva 1 évvel ezelőtti vizsgálattal status idem. "

Fentiek tükrében a kérdésem az, hogy Ön szerint szükség van-e a gyógyszer szedésére? Tekintettel a fogyásomra és az étvágytalanságra.


Válaszát előre is köszönöm!

Gábor

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK