Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Testvéremen segítenék!!!

Testvéremen segítenék!!! kérdések és válaszok

Testvéremen segítenék!!!
Érdeklődnék,hogy hogyan segíthetnék testvéremen,aki kb 1 éve füvezik most már rendszeresen,és depressziós.Januárban meghalt apukánk,de előtte is eléggé ideges volt,olyan aki \"habzsolja \"az életet,látszik nem találja a helyét,és most még munkája sincsen.Pár napja azt mondta,hogy meg akar halni és elege van mert eddig sem volt jó semmi az életében.Van barátnője de vele sem boldog.A kérdéseim:Mennyire veszélyes ha ilyeneket mond,mekkora az esélye hogy komolyan gondolja e ez öngyilkosságot?Mit tehetnénk mi?Mennyire folyásólja be a fű a hangulatot,mennyire veszélyes és a depressziós hangulatra is mennyire veszélyes?Jó ha tovább \"sajnáljuk\"vagy érdemes lenne keményebbnek lennünk és pl megmondani :hagyja abba az önsajnálatot stb?Kérem segítségüket.Köszönöm
Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Válaszok erre a kérdésre
2013. március 18. 16:30
Kedves Kérdező!
Nagyon is komolyan kell venni, ha a testvére ilyeneket mond. Amit Önök tehetnek, hogy komolyan veszik és igyekeznek segíteni neki talpra állni, munkát szerezni, kizökkenteni ebből a beszorult helyzetből, akár környezet váltással, odafigyeléssel.
A támogató barátok, rokonok jelentenek a legnagyobb segítséget minden ilyen helyzetben!
Ha lehetőségeik engedik, szakemberhez irányítani is célszerű lenne az olvasottak alapján. A fű segít tompítani a fájdalmakat, a tudatosságot, és aláássa a motivációt hosszú távon való használattal, ezért munkanélküli helyzetben nagyon veszélyes lehet, illetve a megterhelő haláleset miatt a testvére esetében megrekedt gyászfeldolgozásra is lehet gondolni. Üdv: Német Borbála www.lelekbuvar.com
Megválaszolta:
2013. január 13. 21:21
Kedves Kérdező!
A leírtakhoz hasonló hangulatzavarok adják az öngyilkossági esetek többségét. Tehát a probléma komoly, szakszerű segítségre van szükség. A füvezés önmagában nem feltétlenül lenne nagy gond, de ebben az esetben a depresszió elmélyülését jelezheti. Olyan szakember kell, akiben a testvére meg tud bízni, akivel teljesen őszinte tud lenni. Ilyenkor jó, ha hozzátartozók rábeszélik a kezelésre, sőt elkísérni sem ártana!
Dr. Lakatos LÁszló
Megválaszolta: Dr. Lakatos László
Keressen az eddigi kérdések és válaszok között
Keresett kifejezés:
Regisztráljon páciensként a kérdések feltevéséhez! Regisztráció itt
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this
INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK