Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Video Doktor - A meddőségről

Video-doktor - A meddőségről

urológia, meddőség, spermavizsgálat, gyermek, tünet

A meddőség fele arányban múlik a férfin és a nőn.

Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

Kapcsolódó betegségek
Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák
Kapcsolódó videók
Kapcsolódó szakorvosok
Kapcsolódó kérdések és válaszok
Tisztelt doktor úr! Múlt héten voltam spermiogram vizsgálaton, melynek eredménye a következő: Absztinencia:3,5. Minta kora:30. Szín: norm. Szag: norm. Térfogat:4,2. pH:8. Viszkozitás:norm. Vitalitás:88. Spermiumkoncentráció:38. Spermiumszám/ejak:159,6. Fvs-konc.(PO-poz)11,7 fvs-szám/ejak.(PO-hoz)49,1 kereksejt:12,5 Agglutináció:0 Összmotolitás:(PR+NP):55 Progresszív mot.(PR):50 Nem progresszív(NP):9 Immotilis(IM):45 normális morfológia:6 fejeltérés:91 középrészeltérés:1 farokeltérés:2 Labor-vizelet eredmények: vizelet fajsúly 1,002 1,012 1,030 Vizelet leukocyta:++ Vizelet nitrit:negatív Vizelet ph: 7,0 5,0 8,0 Vizelet színe: vízszínű Vizelet átlátszóság:tiszta Vizelet erytrocyta: negatív Vizelet fehérje:negatív Vizelet cukor: negatív Vizelet keton: negatív Vizelet urobilinogén: normál Vizelet bilirubin:negatív Fehérvérsejt: 6/látótér A vizelet elküldve mikrobiológiára, melynek eredménye: A vizelet antibiotikumot nem tartalmaz, a vizelet üledékben 8-10 fvs, kórokozó nem tenyészett. Ezekkel az eredményekkel van esélyem arra, hogy természetes úton nemzőképes legyek? (Nekem mint laikusnak az fvs-konc.(PO-hoz) 11,7 és a fejeltérés mértéke(91) aggaszt. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Gulyás Norbert
Kérdező: Gulyás_N Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A következő problémában kérném a tanácsát: 3 és fél éve kezdtük el férjemmel családalapítási próbálkozásainkat. A 4. hónapban sikerült is teherbe esnem, viszont a 8. héten sajnos elhalt a terhességem, Cu-val fejezték be. Aztán egy hosszabb kihagyás után (lelkiállapot és lakáskörülmények rendezése miatt) tavaly áprilisban újraindult a "projekt". Fél év sikertelen próbálkozás után elmentem egy vérvételre és kiderült, hogy autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésem van, amit mai napig nem sikerült rendezni, 100 fölötti TSH-ról indultam. Úgy véltük, megtaláltuk a sikertelen kísérletek gyökerét, azonban unszolásomra a férjem is elment a napokban egy kivizsgálásra és ott azzal az eredménnyel szembesültünk, hogy kevés a spermaszáma és a meglévők is életképtelenek. (2M/ml, 0% motilitás). Javasoltak neki vitamint (Fer14-et, 2 hónap múlva kell megismételni a tesztet). Olvastam, hogy a férfi meddőséget nehézfém mérgezés is okozhatja. A férjem egy fémipari cégnél dolgozik és elég sok vaspor kerül csiszolás útján az orrán keresztül a szervezetébe. Állhat ez esetleg a rossz eredmények mögött? Hogyan lehet az, hogy 3 évvel ezelőtt rövid időn belül sikerült a teherbeesés, most pedig nincs életképes spermája? Van esély arra, hogy a vitaminnal javuljanak az eredményei és ha az én TSH-m is rendeződik, még spontán úton lehessen gyermekünk? 29-30 évesek vagyunk. Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kérdező: vama Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor Úr! Befolyásolja-e a sperma vizsgálat eredményét ha az ejakuláció esetén a prosztata is masszírozva van? Érdemes ilyen módon leadni a mintát? Ha pozitív irányba befolyásolja érdemes így probálkozni az együttlétek során is? Köszönöm segítségét!
Kérdező: portijan Válaszok száma: 1 db Utolsó válasz: Dr.Török Alexander 2016-01-05 07:13:49
Koràbban tesztoszteron hasznalat utàn tapasztaltam ilyet h alacsony a libidom.de mar 3eve nem hasznalok semilyen szteroidot es most merevedesi problemaim vannak.nem kivanom a szexet szinte nem is gondolok ra.levert vagyok.faradekony!Kerdes:zitazonium szedesevel megemelhetem e a tesztoszteron szintemet s vissza e allna a libidom?? Valaszat elore is koszonom!
Kérdező: petya Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy OAT szindróma esetén határérték feletti FSH értéknél mennyi a valószínűsége, hogy minden spermium életképtelen, és ez az oka a sikertelen lombik próbálkozásoknak? Próbálok minél több minden információt összegyűjteni a "betegséggel" kapcsolatban, és egy honlapon ezt találtam, hogy határérték feletti FSH esetén MINDEN spermium életképtelen. Igaz ez? Ne is próbálkozzunk lombikkal, csak pénzkidobás? Az értékek: FSH 22,7 (ref.tart.: 2,1 - 18,6) LH 13,1 (ref.tart.: 1,7 - 11,2) TESTOSZTERON 14,43 (ref.tart: 9,1 - 30,2) Megtisztelő válaszát köszönöm.
Kérdező: Katuska30 Válaszok száma: 0 db Utolsó válasz:
Tisztelt dr úr.Párommal lassan másfél éve probálkozunk, babát szeretnénk, de sajnos nem jön össze.4 hónapja elment andrológushoz,mintát is vitt, és ezeket az eredményeket kapta:mennyiség:2 ml, ph:7,8, mozgó:50%, spermiumszám/ml: elvétve 1-1 spermium, prol:12.48, lh:5,1, fsh:8,8, estr:27.0, tte:9,01.Javaslatként pedig azt kaptuk hogy ICSI, kaál intézetben jelentkezni, és ajánlották a FER 14 tablettát,hogy ez növeli a sp.számot.Ezt azóta szedi a párom, de sajnos még mindig semmi.Azt szeretném kérdezni, hogy meddig szedje, van esélye, vagy mást kellene szednie, és hogy őn szerint menjünk vissza esetleg egy újabb vizsgálatra, hogy megnézzék van e valami javulás, változás esetleg?!előre is köszönöm szépen válaszát, és türelmét.
Kérdező: kiséva Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: Dr. Papos István 2012-11-27 13:28:39


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK