Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 
Kezdőlap - Kategóriák - Akupunktőr

Akupunktőr leírása

Az akupunktúra ősi kínai gyógymód, amellyel testi és lelki megbetegedések hosszú sorát kezelik hatékonyan évezredek óta. Átfogó diagnosztikus és terápiás eljárás, melyben a gyógyhatást a bőr meghatározott pontjainak tűszúrással való ingerlése idézi elő. Az akupunktúra szó a latin acus (tű) és punctura (szúrás) szavakból származik. Aurikuloterápia esetén a megkeresett pont bőrének alkoholos fertőtlenítése után vékony tűvel szúrjuk a fülkagylót, vigyázva a perichondrium és a porc sérülésére. Ha a tű megfelelő helyen van, akkor a páciens enyhe fájdalmat és feszülést érez. A tűt vagy a tűket 20-40 percig bent tartjuk. Egyes esetekben napokig is bent lehetnek a tűk (tartós tű kezelés). Bizonyos esetekben nemcsak fülakupunktúrás pontokat, hanem a testeken lévő akupunktúrás pontokat is kezeljük. Milyen területeken alkalmazható az akupunktúra? - fülzúgás, szédülés, halláscsökkenés - idegbénulások, neuralgiák - fogyasztás - szenvedélybetegségek (dohányzás, alkohol, drog) - reumatikus fájdalmak csillapítása (derék, váll, nyak, kar, könyök, térd, kisizületi fájdalmak, sportsérülések) - allergia, asthma bronchiale - fejfájások - vegetatív idegrendszeri labilitás, hangulatzavar,depresszió Testsúlycsökkentés /fogyás – amely kalóriaszámolás ill. éhezés nélkül érhető el. Az elhízás különböző okokból eredhet, ezért csak részletes állapotfelmérés utáni egyénre szabott kezelés lehet eredményes. A különböző mozgásszervi panaszok, ízületi gyulladások, reumás fájdalmak, RA, PCP, lumbágó, arcidegzsába az esetek nagy részében tünetmentessé tehetőek. Jól reagálnak az anyagcserezavarok is - mint a nem-inzulinos, kettes típusú vércukor emelkedéses betegségek, a női ill. férfi hormonális / klimaxos zavarok, a merevedési zavarok, az impotencia legtöbb típusa Az emésztési zavarok többsége jól reagál / mint reflux, gyomorfájdalom, bélpanaszok./ Az allergiás és asztmás tünetek is enyhíthetőek. A szorongások, a foglalkozásból vagy családi környezetből eredő stressz vagy pánik szindrómák általában jól befolyásolhatóak. Ezen természetes gyógymódok az immunrendszert erősítik – így a daganatos betegek életminőségét is javítják.

Akupunktőr orvosok, szakemberek - Akupunktőr ügyelet, rendelés

Megválaszolt kérdések a ketegóriából
Az akupunktúra lehetőségei korlátozottak, bár jó a módszer. Szükséges ..
Üdvözlöm! Elvileg nem zárja ki a szoptatás ténye a fül-akupunktúra alka..
szoptatás mellett lehet alkalmazni. többi infor hivjön 30-9773198 dr. xiu..
Üdvözlöm. Köszönöm gyors válaszát! Meg fogadom a tanácsát és én is m..
Kedves Érdeklődő! Ha még nem sikerült megszabadulni a túlsúlytól, sz..
Tisztelt Hölgyem! Kérdésére a válaszom: IGEN! A legfontosabb méregtelen..
igen lehetséges 2 kgot fogynak vele hetente
Orvosok lakóhely szerint:


Értesüljön elsők között az Önt érdeklő legfrissebb egészségügyi hírekről, cikkekről, betegségek gyógyítási lehetőségeiről!

E-mail cím:*
Név:*
Reklám

INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK
Tanar.hu

Google PageRank