Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - A többség támogatná az abortusztablettát
2013. október 11. 08:57

terhesség, abortusz, tabletta, támogatás

A többség támogatná az abortusztablettát
Mit gondol a magyar lakosság a terhességmegszakítások számáról? Engedélyeznék-e az abortusztablettát Magyarországon? Erre kereste a választ egy kutatás.
A többség támogatná az abortusztablettát

A teljes lakosság 53 százaléka tartja elfogadhatónak a jelenlegi abortuszszabályozást, további 18 százalék pedig enyhítene is rajta, s pusztán 13 százalék tartaná indokoltnak a szigorítást - áll a Patent Egyesület megbízásából a Medián által 2013 szeptemberében végzett felmérés eredményeiben.

Az adatok szerint a lakosság két százalékát teszik ki azok, akik az abortuszt semmilyen formában nem tartják elfogadhatónak, és a többség a beavatkozás előtt kötelező feltételként írná elő a részvételt a fogamzásgátló módszerekkel kapcsolatos felvilágosításon.

A megkérdezettek (18 éves és idősebb lakosság) közül kisebbségben vannak azok, akik szerint az abortuszok száma nőtt az elmúlt években: 2002-ben a megkérdezettek 12 százaléka, 2013-ban 10 százaléka volt azon a véleményen, hogy nő az abortuszok száma. Valójában ez a szám mindkét évben erőteljes csökkenést mutatott, 2011-ben 40 ezer alá ment, tavaly pedig már csak 36 118 művi terhességmegszakítás történt - mondta sajtótájékoztatón Sproncz Júlia, a Patent Egyesület munkatársa.

A társadalom 10 százaléka ellenzi, míg 76 százaléka engedélyezné a gyógyszeres terhesség-megszakítás lehetőségét, utóbbiak kétharmada a társadalombiztosítási támogatást is indokoltnak tartaná - emelte ki Hahn Endre, a Medián közvélemény-kutató cég ügyvezető igazgatója.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK