Orvosok.hu
Betegségek
Orvoskereső
Orvos válaszol
Szakember kereső
Szakember válaszol
Video-doktor

Nem foglalkoznak problémáival?
Nálunk több száz orvos, specialista közül választhat. Egyszerre kérdezhet több tucat orvostól, egészségügyi szakembertől azonnal.
Itt választ kap problémáira.

Nem találnak Önre a páciensek? 
Több Pácienst szeretne? Szerezzen több pénzt tudásával!
 Regisztráljon most díjmentesen, és ajándékba adunk Önnek egy 10.000 Ft értékű wellness hotel utalványt. 

Orvosok.hu Facebook
Orvosok.hu Youtube
 

Kezdőlap - Hírek - Alkoholszonda is az új telefontok
2013. október 14. 08:02

alkohol, alkoholfogyasztás, okostelefon, szonda

Alkoholszonda is az új telefontok
Egy új fejlesztésű iPhone-tok beépített alkoholszondával rendelkezik - a felhasználók egyszerűen belefújnak a tokon lévő teszterlyukba, és az eredmény néhány másodperc múlva megjelenik a kijelzőn.
Alkoholszonda is az új telefontok

Hiroyasu Yamamitsu, az eszközt kifejlesztő japán Thanko cég igazgatója így nyilatkozott a találmányról: "Alkoholfogyasztás után az emberek nehezen tudják eldönteni, hogy vezethetnek-e autót, vagy nem. A telefontokba beépített szondával könnyedén leellenőrizhetik, hogy biztonságosan beülhetnek-e a volán mögé."

A vállalat azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy az eszközt nem szabad egyedülálló módszerként alkalmazni a vezetéshez biztonságos alkoholszint megállapítására. Az eszköz akkor lép működésbe, ha a felhasználó három-öt másodpercig belefúj a teszter lyukba. A százalékos eredmény körülbelül húsz másodperc múlva jelenik meg a tok hátulján. A kijelző piros, sárga vagy zöld fénnyel is jelzi, hogy a felhasználó túllépte-e a vezetéshez megengedett határt. A piros azt jelenti, hogy nem biztonságos a vezetés, a zöld pedig azt, hogy a törvény szerint megszabott határértéken belül van az eredmény. Amikor a kijelző sárgán világít, a tesztalanynak abba kell hagynia az alkoholfogyasztást, és várnia kell egy kicsit a következő tesztelésig.

Az alkoholszonda bekapcsolásához a felhasználónak rá kell kattintania a Check Alcohol (Alkoholszint ellenőrzése) gombra az alkalmazáson. Az alkoholszonda ráadásul beépített 1 800 mAh kapacitású akkumulátorával a telefont is fel tudja tölteni. Az alkoholszonda teljes egészében a tokról működik, vagyis nem rövidíti le a telefonkészülék akkumulátorának kapacitását. A tok 72 gramm súlyú és 15 mm vastag. A jelenlegi modellt az iPhone 5 készülékhez tervezték, de a cég más telefonokhoz illő változatok fejlesztésén is dolgozik.

Forrás: hazipatika.com
Kapcsolódó betegségek
Megosztás

Tetszett? Hasznosnak találtad? Gyere nyomj egy "Like-ot",kommentáld és oszd meg ismerőseiddel, küldd tovább!


Flattr this

További hírek


INFORMÁCIÓK
KERESŐK
KÖZÖSSÉG
PARTNEREINK